2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Schmitt Pál
905 találat
 
Habony Árpád után kutat az ellenzéki pártok fele
Elképzelhető, hogy Habony Árpádnak - Orbán Viktor stratégiai tanácsadójának - érettségije sincs - erről az RTL Klub Híradója számolt be. Az Együtt szerint Habonynak ki kellene állnia és beszámolni arról, milyen végzettsége van és mi a konkrét feladata. A Párbeszéd Magyarországért ifjúsági tagozata pedig Orbán Viktort szólította fel: árulja el, kicsoda is Habony Árpád.
2015.02.20. 11:22
 
 
Schmitt Pál úgy emlékszik, megnyerte a plágiumpert
A volt köztársasági elnök Nagyváradon egy sportbálon adott interjút, melyet a nol.hu szemlézett.
2015.02.13. 09:38
 
 
Ifjúsági olimpia - Az úszó Szilágyi Liliána arany-, Sztankovics Anna bronzérmes
Hétfőn megszületett a magyar küldöttség első érme, rögtön egy arany a nankingi ifjúsági olimpián: Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszásban bizonyult a legjobbnak. Sztankovics Anna 100 méter mellen harmadik lett.
2014.08.18. 12:59
 
DK: ne próbáljanak meg Schmitt Pálból újra doktort csinálni!
A Demokratikus Koalíció (DK) értelmetlennek és nevetségesnek tartja azt a jogszabályt, amelyik szerint a sporttudományi felsőoktatásban az olimpiai érem megszerzése a doktori fokozattal egyenértékűnek minősül - mondta hétfőn az MTI-nek a párt szóvivője.
2014.07.07. 13:21
 
 
Választás 2014 - Orbán: felívelő korszak küszöbén állunk
Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, ezért az április 6-i parlamenti választáson újra meg kell mutatni: "erősek és egységesek vagyunk". A kormányfő vasárnapi évértékelő beszédében azt is mondta, senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni és az uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.
2014.02.16. 16:40
 
 
Nyílt levélben mondott le állami kitüntetéséről Randolph L. Braham
Nyílt levélben kérte neve eltávolítását a Holokauszt Emlékközpont Téka és Információs Központjáról Randolf L. Braham holokausztkutató vasárnap, valamint jelezte, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét is visszaküldi.
2014.01.26. 09:03
 
Puskás-hetek - Leleplezték Puskás Ferenc szobrát Madridban
A Real Madrid valdebebasi sportcentrumában csütörtökön leleplezték Puskás Ferenc bronzszobrát.
2013.10.24. 14:45
 
Augusztus 20. - Erdő Péter: Szent István szerette, óvta, gazdagította népét
Szent István király szerette, óvta, gazdagította népét, személyes meggyőződésével vezette a rábízottakat a keresztény hitre - mondta Erdő Péter bíboros, prímás kedden Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, a zsúfolásig megtelt téren.
2013.08.20. 19:22
 
Schmitt-ügy - Lezárult az egyetemi jogorvoslati eljárás
Lezárult a volt köztársasági elnök Semmelweis Egyetemhez benyújtott felülbírálati kérelme alapján indult jogorvoslati eljárás. Erről az oktatási intézmény közleményben tájékoztatta az MTI-t szerdán.
2013.05.18. 13:54
 
Schmitt-ügy - Az egyetem elutasította a felülbírálati kérelmet
Elutasította a Semmelweis Egyetem Schmitt Pál felülbírálati kérelmét, amelyben a volt államfő azt kérte, semmisítsék meg a kisdoktori címe visszavonásáról szóló határozatot. Erről az oktatási intézmény közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2013.05.15. 16:53
 
 
XVI. Benedek pápa szolgálatáért mutatott be hálaadó szentmisét Erdő Péter
XVI. Benedek pápa szolgálatáért mutatott be hálaadó szentmisét Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a püspöki testület tagjainak és Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius koncelebrálásával vasárnap este Budapesten a Szent István-bazilikában, ahol megjelent mások mellett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.
2013.02.24. 19:31
 
Évértékelő - Orbán: Magyarország jobban teljesít
Magyarország ma jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében, amelyben megerősítette, idén is három százalék alatt lesz a költségvetési hiány.
2013.02.22. 17:01
 
"Éhségmenetek" indulnak februárban az ország több városából
Újabb "éhségmenetek" indulnak az ország több városából Budapestre - mondta Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke a Gúr Nándor MSZP-alelnökkel közösen tartott pénteki miskolci sajtótájékoztatóján.
2013.01.18. 12:37
 
 
Letiltották a felsőoktatásról Hoffmann Rózsát
Csak közoktatást érintő témákban nyilatkozhat egy decemberi megállapodás szerint Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, a felsőoktatással kapcsolatos változások kommentálásától tartózkodnia kell. A sokat bírált és a Fideszben sem túl népszerű államtitkár pozíciója ugyanakkor annak ellenére is stabil, hogy decemberben ismét felvetődött a lemondása.
2013.01.14. 14:10
 
Szlovák filozófus kapta a Petőfi-díjat
Miroslav Kusy szlovák filozófus, politológus, polgárjogi aktivista kapta idén a közép-európai népek szabadságáért kifejtett tevékenység elismerésére alapított kitüntetést, a Petőfi-díjat. A Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport díját Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató adta át kedden Budapesten.
2012.12.18. 19:55
 
Semjén-szakdolgozat - Jobbik: Semjén Zsolt nem maradhat a hivatalában
A Jobbik szóvivője szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nem maradhat a hivatalában, ha valóban tisztességtelen módon járt el a diplomaszerzése esetében.
2012.12.07. 14:52
 
ELTE szociológiai intézet vezetője: nincs plágiumügy
Nincs Semjén-féle plágiumügy, és nem tudok arról, hogy az egyetem bármiféle vizsgálatot folytatna - jelentette ki Fokasz Nikosz, az ELTE szociológiai tanszékének vezetője szerdán az MTI-nek.
2012.11.21. 14:39
 
Bírák nyugdíjazása - Gyurcsány Ferenc: a kormánynak elnézést kell kérnie és kártalanítania kell az elbocsátott bírákat
A kormánynak haladéktalanul végre kell hajtania az Európai Bíróság ítéletét: vissza kell állítania az elbocsátott bírák jogviszonyát és kártalanítania kell őket a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint.
2012.11.06. 13:46
 
Jobbik: a MOB hozza nyilvánosságra a rá vonatkozó közérdekű adatokat!
A Jobbik felszólította a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB), hogy hozza nyilvánosságra a testületre vonatkozó közérdekű adatokat.
2012.11.03. 14:28
 
Halottak napja - Olimpiai bajnokokra emlékezett a MOB
Az elhunyt ötkarikás bajnokokra emlékezett szerdán a Magyar Olimpiai Bizottság a Farkasréti temetőben.
2012.10.31. 14:01
 
Bírák nyugdíjazása - Az MSZP azt reméli, a kormány tiszteletben tartja az Ab döntését
Az MSZP bízik benne, hogy a kormány a bírák felső korhatárával összefüggő alkotmánymódosítás és az ahhoz kapcsolódó törvényjavaslat visszavonása után olyan megoldással áll elő, amely tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság (Ab) korábbi döntését, a bírói függetlenség elvét, és kártérítést ad a felmentett bíráknak.
2012.10.09. 14:45
 
 
OGY - A kormány visszavonta a bírák nyugdíjazásával kapcsolatos alkotmány- és törvénymódosítást
Átdolgozásra visszavonta a kormány kedden a bírák felső korhatárával kapcsolatos alkotmánymódosítást és a kapcsolódó igazságügyi tárgyú törvényeket. Répássy Róbert igazságügyi államtitkár az MTI-nek azt mondta: a kormány mérlegelni szeretné az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és a legfőbb ügyész észrevételeit.
2012.10.09. 14:00
 
Bírák nyugdíjazása - Az OBH elnöke szolgálati pótlékot és átalány-kártérítést javasol
Szolgálati pótlékot és átalány-kártérítést is javasol a bírói nyugdíjazások kapcsán Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a parlament előtt folyamatban lévő törvénymódosításokkal összefüggésben - tudatta a hivatal hétfőn közleményben az MTI-vel.
2012.10.01. 19:50
 
Magyar Nemzet - Simicskó István a sportállamtitkár október elsejétől
Hétfőtől Simicskó István, a honvédelmi tárca eddigi parlamenti államtitkára tölti be a sportért felelős államtitkári posztot az Emberi Erőforrások Minisztériumában - írta a Magyar Nemzet hétfőn.
2012.10.01. 06:17
 
Az Európai Parlament szakbizottságának elnöke a Pálfi István emlékérem idei kitüntetettje
Átadták a Pálfi István emlékérmet hétfőn a fővárosban: az idén Danuta Hübner, az Európai Parlament regionális fejlesztési bizottságának elnöke részesült az egykori néppárti képviselőről elnevezett elismerésben.
2012.09.24. 11:42
 
Schmitt Pál képzés nélküli PhD-szerzésre készül
Schmitt Pál egyelőre azért nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, mert a későbbiekben képzés nélküli fokozatszerzésre készül, és jelenleg az ehhez szükséges publikációk megírásán dolgozik - közölte a volt köztársasági elnök irodája pénteken az MTI-vel.
2012.09.21. 12:51
 
Schmitt Pál: "a körülményekhez képest jól vagyok"
Schmitt Pál akkor is elvállalta volna az államfői megbízatást, ha előre tudja, min megy majd keresztül - a volt államfő erről egy magazinnak adott nyilatkozatában beszélt, kitérve arra is: nehezen halad felülvizsgálati kérelme a doktori címét visszavonó Semmelweis Egyetem ellen.
2012.09.20. 11:00
 
 
Azeri kiadatás - Kovács László: az igazságügyi és a külügyi tárca is mindvégig ellenezte Safarov átadását
A külügyi és az igazságügyi tárca is mindvégig ellenezte Ramil Safarov átadását Azerbajdzsánnak - közölte az MSZP-s Kovács László pénteken azután, hogy a Külügyminisztériumban betekintett az azeri baltás gyilkos átadásával kapcsolatos iratokba.
2012.09.14. 14:23
 
OGY - alkotmánymódosító javaslat a bírák nyugdíjkorhatárának 65 évre emeléséről
A bírák nyugdíjkorhatárának 62-ről 65 évre emeléséről szóló alkotmány- és törvénymódosító javaslatokat terjesztett be Navracsics Tibor igazságügy-miniszter - a javaslatok szövege a parlament honlapján olvasható szombaton hajnaltól.
2012.09.08. 04:02
 
Jobbik: a kormánypártok ne csak szavakban támogassák az összes magyar sportolót
A Jobbik újra az Országgyűlés elé terjeszti azt a törvénymódosító javaslatát, amelynek értelmében nemcsak a látvány-csapatsportágak, hanem az összes sportoló igénybe vehetné a társasági adókedvezményt - jelentette be Szilágyi György keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2012.08.14. 12:23
 
 
Szociális konzultáció - Jóri András: továbbra is jogellenes az adatkezelés
Jóri András volt adatvédelmi biztos szerint továbbra is jogellenes a szociális konzultációval kapcsolatos adatkezelés, meg kell semmisíteni a visszaküldők adatbázisát.
2012.07.27. 20:43
 
Bírák nyugdíjazása - Az államfőtől kérik felmentésük visszavonását nyugdíjazott bírák
Áder János köztársasági elnöktől kérik felmentésük visszavonását nyugdíjazott bírák abban a levélben, amelyet pénteken adtak át a Sándor-palotában - közölte az MTI-vel az egyik érintett bíró, Sándor Zsuzsa, aki évekkel ezelőtt a Fővárosi Bíróság szóvivője is volt.
2012.07.27. 13:45
 
Bírák nyugdíjazása - KEH: az államfőnek nincs lehetősége a felmentő határozatok megváltoztatására
Összhangban az alkotmánybírósági határozat indokolásában foglaltakkal a köztársasági elnöknek sem illetékessége, sem alkotmányos lehetősége nincs arra, hogy a bírák kinevezésével vagy felmentésével kapcsolatos elnöki határozatok bármelyikét megváltoztassa - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) csütörtökön az MTI-vel.
2012.07.26. 21:30
 
 
Origo: Schmitt Pál felfüggesztette NOB-tagságát
Schmitt Pál volt köztársasági elnök felfüggesztette tagságát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban (NOB), ezért nem szerepel a testület hivatalos londoni résztvevőinek listáján - írta az Origo hírportál csütörtökön.
2012.07.26. 18:04
 
Bírák nyugdíjazása - A munkaügyi perek soronkívüliségét kéri az OBT-től egy bírói szervezet
Az alkotmányellenesnek nyilvánított jogszabály alapján nyugdíjazott bírák munkaügyi pereinek soron kívüli elintézését kéri az Ideális Bírósági Igazgatásért Közhasznú Egyesület az Országos Bírói Tanács (OBT) elnökéhez címzett levélben, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
2012.07.26. 10:12
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Financial Times, Gazeta Wyborcza
Az Európai Uniónak újfajta járvány miatt kell aggódnia, ezúttal azonban nem az euróövezetből terjedő bajokról van szó, hanem az új, egykori kommunista EU-tagállamok antidemokratikus gyakorlatáról - írta csütörtöki szerkesztőségi cikkében a Financial Times.
2012.07.12. 13:04
 
Két egyetemi rektor lép hivatalba július 1-jével
Két felsőoktatási intézmény új rektora lép hivatalba július 1-jével: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) régi-új vezetője Péceli Gábor, míg a Semmelweis Egyetem (SE) első embere három éven át Szél Ágoston lesz.
2012.07.01. 06:36
 
Index - Schmitt Pál jogi lépéseket tett a Semmelweis Egyetem ellen
Két lépést is tett a volt köztársasági elnök a Semmelweis Egyetem szenátusának döntse ellen, amelyben a testület visszavonta Schmitt Pál doktori címét - olvasható az Indexen. A volt államfő felülbírálati kérelmet is benyújtott a határozat ellen és bírósági felülvizsgálatot is kért.
2012.06.15. 13:29
 
MSZP: már az alaptörvény is bűzlik a személyes jogalkotástól
Az MSZP szerint már az alaptörvény is "bűzlik" a személyes jogalkotástól és az "intézményes korrupciótól". Ezt Harangozó Tamás mondta hétfőn újságíróknak arra reagálva, hogy az Országgyűlés kétharmados törvényben készül rögzíteni a volt köztársasági elnökök állami juttatásait.
2012.06.04. 15:08
 
Mesterházy Attila: elindult vidéken is a párbeszéd a nemzetért
Munkahelyteremtésre és a gazdaság megerősítésére koncentrál az MSZP Ajánlat Magyarországnak című vitairata, amellyel kapcsolatban vidéken is elindult a beszélgetéssorozat - mondta az első vidéki, zalaegerszegi párbeszéd alkalmából szombaton a szocialista párt elnöke.
2012.06.02. 18:11
 
Csaknem kétszázmillió forintot csoportosított át a kormány az államfőváltás költségeire
A kormány 196,5 millió forintot csoportosított át az államfőváltáshoz kapcsolódó költségekre.
2012.05.10. 17:44
 
 
Gyurcsány: nem másoltam a szakdolgozatom
Nemmel válaszolt Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy másolta-e a szakdolgozatát vagy annak egy részét. A volt miniszterelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este azt mondta: diplomamunkájához a forrásanyagok egy részét és az inspirációt a Rozs család balatonfüredi házában szerezte, de nem másolta le akkori sógora szakdolgozatát.
2012.05.02. 21:25
 
MSZP: Kövér egymillió embert vett semmibe
Az MSZP válogatás cd-t készített Kövér László nevezetes beszédeiből, emléket állítva annak, hogy egy hónapig olyan politikus gyakorolta az államfői jogokat, aki semmibe vett egymillió embert - mondta Török Zsolt, a szocialisták szóvivője szerdán.
2012.05.02. 10:51
 
 
Államfőválasztás - OGY - Áder János államfői jelöléséről dönt az Országgyűlés
Az Országgyűlés mai ülésén dönt Áder János fideszes európai parlamenti képviselő köztársasági elnöki jelöltségéről. A kormánypárti politikus megválasztásához az első fordulóban a parlamenti képviselők kétharmadának szavazatára lesz szükség. Az ellenzéki pártok korábban azt közölték: vagy részt sem vesznek a titkos voksoláson, vagy nemmel szavaznak a Fidesz-KDNP jelöltjére.
2012.05.02. 04:44
 
 
Gyurcsány: képtelen a plágiumgyanú
Képtelen vádnak nevezte Gyurcsány Ferenc május elsejei beszédében, hogy egykori sógora négy évvel korábbi szakdolgozatának első 35 oldalával megegyező diplomamunkát adott volna be 1984-ben a pécsi tanárképző főiskolán.
2012.05.01. 14:05
 
 
Május 1. - Mesterházy: az Orbán-kormány embertelen
Mesterházy Attila úgy gondolja, az elmúlt két évben bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor kormánya embertelen, mert nem veszi emberszámba a munkásokat, a legnehezebb sorban élőket, azokat, akik szerinte az országot építik, és megfizetik a kabinet minden elrontott lépését.
2012.05.01. 12:28
 
 
Államfőválasztás - OGY - Köztársasági elnököt választ a parlament
Áder János köztársasági elnökké választásáról dönt az Országgyűlés szerdai ülésén. A fideszes politikus megválasztásához az első fordulóban a parlamenti képviselők kétharmadának szavazatára lesz szükség, ami kormánypárti szavazatokkal gyűlhet össze, mivel az ellenzéki pártok korábban azt közölték: vagy részt sem vesznek a titkos voksoláson, vagy nemmel szavaznak a Fidesz-KDNP jelöltjére.
2012.05.01. 04:04
 
Gyurcsány feljelentést tesz szakdolgozatának eltűnése miatt
Lopás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Gyurcsány Ferenc, amiért eltűnt 1984-ben írt szakdolgozata a Pécsi Tudományegyetemről (PTE). A volt miniszterelnök szerint ellenfelei el akarják távolítani a politikából, ezért vádolják plágiummal.
2012.04.30. 14:17
 
HírTv: a Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógora dolgozatával
A bírálat alapján rekonstruált Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógora, Rozs Szabolcs dolgozatával - hangzott el a HírTv Célpont extra című műsorban vasárnap este. A televízió szerint a feltárt egyezések jelentősen erősítik a plágiumgyanút.
2012.04.29. 20:13
 
Jobbik: végérvényesen távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferencnek
Végérvényesen távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnöknek, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjének, mert "újabb hazugágára derült fény" - mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
2012.04.29. 13:24
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML