2018. április 19., csütörtök - Emma
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  médiatörvény
769 találat
 
Külföldi sajtó Magyarországról - a Rzeczpospolita a lengyel kormányfő látogatásáról, a Libération a magyarországi médiáról
Lengyelország elsősorban Magyarországhoz fordul, szövetségeseket keresve az Európai Uniót gyötrő válságok megoldására - írja a Rzeczpospolita című lengyel lap kedden Beata Szydlo első hivatalos magyarországi útjáról.
2016.02.09. 12:56
 
A lengyel külügyi tárca találkozót kezdeményez az Európai Bizottság varsói képviselőjével
Az európai hatóságok és Lengyelország közötti kommunikáció elveit tisztázná Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter azon találkozó során, amelyet tárcája kedden kezdeményezett az Európai Bizottság varsói képviseletének vezetőjével.
2016.01.05. 17:50
 
Lemondtak a lengyel közszolgálati televízió vezetői
Lemondtak pénteken a lengyel közszolgálati televízió csatornáinak vezetői, lépésük a médiatörvénynek a lengyel parlament által elfogadott módosításával függ össze - közölte a Gazeta Wyborcza liberális napilap honlapja. A lengyel közszolgálati rádió első csatornája tiltakozó akciót indított el, ugyanakkor a rádió vezetőinek egy rész elhatárolódott ettől.
2016.01.01. 18:42
 
Külföldi sajtó Magyarországról - A Der Standard, a Spiegel Online, a Sme és az Új Szó az internetadóról
Orbán Viktor először számította el magát - olvasható a Der Standard című liberális osztrák lap hétfői számában megjelent véleménycikkben. Az új adó ellen demonstrálók egyik jelmondatát idézve a szerző azt írja, a növekvő utcai tiltakozások megakadályozták, hogy Magyarországon felhúzzák a "digitális vasfüggönyt".
2014.11.03. 13:48
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, német, osztrák és szlovákiai lapok
Az internetadó elleni tüntetések kapcsán közölt írást az Orbán-kormány médiapolitikájáról véleményrovatában a Financial Times című londoni gazdasági napilap.
2014.10.29. 14:47
 
Meghallgatást tartottak az EP-ben a magyar médiaszabályozásról
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője szerint bár a magyar kormányzat végrehajtott kisebb változtatásokat a médiaszabályozáson, a módosítás nem tekinthető kielégítőnek. Dunja Mijatovic erről videoüzenetében beszélt, amelyet az Európai Parlament (EP) székházában hétfő este tartott közmeghallgatás résztvevőihez intézett.
2014.10.20. 21:35
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Le Monde, Spiegel Online
Orbán Viktorhoz közel állók Washington célkeresztjében címmel tett közzé terjedelmes tudósítást honlapján vasárnap a Le Monde, a Spiegel Online német hírportál a médiatörvény hatásairól közölt elemzést.
2014.10.19. 14:22
 
 
EU-tisztújítás - Újabb kérdéseket kap Navracsics Tibor
Újabb kérdéseket tesznek fel Navracsics Tibornak az Európai Parlament (EP) kulturális bizottságának képviselői, s egyelőre nem döntöttek arról, támogatják-e a biztosjelöltet - közölte csütörtökön egy neve elhallgatását kérő forrás.
2014.10.02. 13:16
 
 
EP-választás - Juncker reagált Orbán Viktor megjegyzésére
A Fidesz és az Európai Néppárt közötti problémának tekinti Jean-Claude Juncker, hogy Orbán Viktor nem támogatja, hogy ő legyen az Európai Bizottság elnöke - így nyilatkozott a néppárt csúcsjelöltje hétfőn a Euronewsnak.
2014.05.26. 15:12
 
EP-választás - Vona: népszavazáson kell dönteni az ország Európai Unióhoz fűződő viszonyáról
A Jobbik szerint a társadalomnak kell döntenie Magyarország Európai Unióhoz fűződő viszonyáról, akár a belül maradás mikéntjéről, akár a távozásról.
2014.04.08. 14:40
 
Választás 2014 - The Wall Street Journal, La Libération
A The Wall Street Journal (WSJ) című vezető amerikai politikai-üzleti napilap európai kiadásának keddi számában megjelent szerkesztőségi kommentár szerint a még mindig botladozó gazdaságú Magyarország, szomszédságában egy emelkedő Oroszországgal nem fog felvirágzani, ha olyan ideológiákhoz támolyog vissza, amelyek az ország katasztrofális huszadik századát alakították.
2014.04.08. 11:10
 
Orosz lap: Betiltással fenyegették meg a CNN-t egy háborús emlékmű gúnyolása miatt
Oroszországi sugárzásának betiltásával fenyegették meg a CNN amerikai hírtelevíziót az orosz parlament felsőházában egy világháborús emlékművön való gúnyolódás miatt - írta hétfőn a Kommerszant című orosz napilap.
2014.02.10. 10:21
 
Fél napig nem lesz adás a TV2-n csütörtök déltől
Fél napig nem lesz adás a TV2-n csütörtök déltől éjfélig, mert a kereskedelmi televízió még 2009-ben megsértette az akkor hatályos médiatörvényt. A szankciót a médiahatóság a kiskorúak védelme érdekében szabta ki - közölte a Médiatanács szóvivői irodája.
2014.01.02. 10:35
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Német lapok a házszabályról, francia lap a közmédiáról
Az Országgyűlés tervezett új házszabályáról közölt cikket a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Die Welt című német konzervatív lap, valamint a Spiegel Online hírportál. A Libération című francia napilapban pedig a magyar közmédiáról jelent meg tudósítás.
2013.12.13. 15:24
 
OGY - A médiatanács elnökévé választotta Karas Monikát az Országgyűlés
Kilenc évre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnökévé választotta Karas Monikát az Országgyűlés hétfőn.
2013.09.09. 18:28
 
A Jobbik nem támogatja Karas Mónika megválasztását a médiatanács elnökének
A Jobbik parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a médiatanács elnökének megválasztásáról szóló javaslatra - jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd.
2013.09.09. 17:52
 
OGY - Az alkotmány ötödik módosítását tárgyalják ma a képviselők
Az ötödik alaptörvény-módosításon végrehajtott legutóbbi kormányzati változtatásokat tárgyalhatják a képviselők az Országgyűlés mai ülésén, emellett a médiatanács elnökévé választhatják Karas Monikát.
2013.09.09. 04:05
 
A Hír TV jogásza lett a médiahatóság új elnöke
Áder János köztársasági elnök - a miniszterelnök javaslatára - 2013. augusztus 19-i hatállyal kilenc évre kinevezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökévé Karas Monika Zsuzsannát. Az NMHH új elnöke az államfőtől a Sándor-palotában vette át, majd aláírta a kinevezési okmányokat hétfő délután.
2013.08.19. 20:57
 
IPI: A magyar információszabadságról szóló törvény korlátozza a közérdekű adatok megismerésének lehetőségét
Az információszabadságról szóló magyar törvény korlátozza a közérdekű adatok megismerésének lehetőségét, a kormány működésének átláthatóságát, és növeli a korrupció kockázatát - állítja a Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) és annak fiókszervezete, a Délkelet-európai Médiaszervezet (SEEMO) Bécsben kiadott nyilatkozatában.
2013.06.26. 17:40
 
OGY - Rendeletalkotási jogot kaphat az NMHH elnökhelyettese
Rendeletalkotási jogot kaphat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökhelyettese az elnök megbízásának megszűnésétől az új elnök kinevezéséig - a közigazgatási és igazságügyi miniszter egy erről szóló zárószavazás előtti módosító javaslatot terjesztett be az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő törvényi változtatásokhoz.
2013.06.25. 11:44
 
Amnesty-jelentés: Magyarországról a családfogalom körüli vitákat és a romák megfélemlítését is említik
Az új alaptörvény és módosításai körüli aggodalmakról, és a romákat megfélemlítő szélsőjobboldali csoportokról is beszámolt Magyarországra vonatkozóan az Amnesty International éves jelentésében, amely számos negatív megállapítás mellett a nemzetközi jogvédő szervezet által kedvezőnek tartott fejleményekről is említést tett.
2013.05.23. 00:01
 
Az ombudsman a médiatörvény eljárási bírsággal kapcsolatos egyik szabályozásának megsemmisítését kérte az Ab-tól
Az alapvető jogok biztosa szerint ellentétes a jogállamiság követelményével, valamint sérti a tisztességes eljárás jogát, hogy a médiatörvény a médiahatóság eljárását akadályozó szervezetre kivetett bírságon túlmenően, ismételt jogsértés esetén kötelező jelleggel előírja a jogsértő vezető tisztségviselőjének bírságolását is. Szabó Máté ezért a médiatörvény e rendelkezésének megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) - közölte az ombudsman hivatala vasárnap az MTI-vel.
2013.05.12. 12:25
 
Bayer-cikk - Pénzbírságot szabott ki a médiatanács
Kétszázötvenezer forintos bírságot szabott ki a Magyar Hírlapban és internetes kiadásában megjelent, Bayer Zsolt "Ki ne legyen?" című írásának törvénysértő állításai miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület első alkalommal folytatott le eljárást írott és online sajtótermékkel kapcsolatban a médiaigazgatási szabályok megsértése miatt.
2013.05.08. 15:56
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Strasbourgi vita a magyarországi jogállamiságról
Számos európai újság számolt be csütörtökön az Európai Parlamentben (EP) a magyarországi jogállamiságról folytatott vitáról, illetve az Európai Néppárt (EPP) keddi frakcióüléséről.
2013.04.18. 14:10
 
OGY - Új alkotmánybíróról, valamint a médiatörvény és a költségvetés átírásáról szavaz a parlament
Az Országgyűlés mai ülésén új alkotmánybírót választhat a testület egy 70. életévét elérő tagja helyére, ezt követően pedig a médiatörvényen, valamint az idei költségvetésen is változtatásokat fogadhat el.
2013.03.25. 05:30
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák politológus és magyar nagykövet az alkotmánymódosításról
Két véleményt, Anton Pelinka politológus és a bécsi magyar nagykövet levelét közölte a bécsi Die Presse Vita című rovatában az alkotmánymódosítással kapcsolatban.
2013.03.17. 13:44
 
Eurobarométer: a magyarok kétharmada vár gazdasági segítséget az EU-tól
A magyar lakosság az európai átlagnál jelentősen magasabb, 67 százalékos arányban vár segítséget az Európai Uniótól a gazdasági, pénzügyi válság leküzdéséhez - mondta Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője az Eurobarométer felmérés Magyarországra vonatkozó legfrissebb eredményeinek budapesti ismertetésén.
2013.03.13. 21:29
 
Klubrádió kontra médiatanács - A bíróság hatályon kívül helyezte a hatóság legutóbbi határozatát
A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azon határozatát, amelyet tavaly decemberben hozott a testület a Klubrádió által használt, fővárosi 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatban. A bíróság új eljárásra kötelezte a hatóságot.
2013.03.05. 08:51
 
Német külügyi államminiszter: aggasztóak az Alkotmánybíróság jogkörét érintő törvényjavaslatok
Aggasztóak a magyar Alkotmánybíróság jogkörét érintő törvényjavaslatok - írta Michael Link, a német külügyminisztérium államminisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap kedden megjelenő számában.
2013.03.04. 22:30
 
OGY - Házszabálytól való eltéréssel változhat az idei évi költségvetés
Az E.ON gázüzletágának állami felvásárlásával összefüggésben változtathat az idei évi költségvetésen az Országgyűlés, amennyiben a képviselők négyötöde megszavazza az ehhez szükséges házszabálytól való eltérést.
2013.03.04. 04:00
 
Klubrádió: nem a rádió, hanem a hatóság vált politikai szereplővé
A Klubrádió szerint sem a csatorna vezetője, sem egyetlen munkatársa, sem a médiavállalkozás nem tekinti magát politikai szereplőnek. A rádió ugyanakkor azt tudatta az MTI-vel - reagálva a médiahatóság keddi közleményére - hogy a médiatanácsot politikai szereplőnek tartja, "nemcsak létrejöttének módja, hanem diszkriminatív tevékenysége miatt".
2013.02.26. 14:57
 
Megszüntetné a Párbeszéd Magyarországért a médiatanácsot
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint nincs szükség a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsára, és a testület eddigi működése alapján minden jog megvan ahhoz, hogy a testületet 2014-ben "szétzavarják".
2013.02.25. 14:38
 
 
Bundestag-bizottság: a magyar médiatörvény továbbra is tartalmaz kifogásolható elemeket
A német törvényhozás alsóháza, a Bundestag petíciós bizottsága szerdán befogadott és továbbított egy petíciót a magyar médiatörvényről, mert úgy véli, hogy továbbra is vannak kifogásolható elemek a jogszabályban - közölte a Bundestag sajtóosztálya.
2013.02.20. 21:19
 
Médiaszabályozás - Az Európa Tanácshoz fordultak magyarországi civil szervezetek
Levélben fordult öt magyarországi civil szervezet az Európa Tanács (ET) főtitkárához azt kérve: az ET továbbra is kísérje figyelemmel a magyar médiaszabályozás rendszerét azt követően is, hogy január végén megállapodtak a magyar kormánnyal a strukturális problémák kezelésében - tájékoztatta a levél egyik aláírója, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) hétfőn az MTI-t.
2013.02.04. 15:17
 
 
Európa Tanács: a magyar médiaszabályozás továbbra is lehetőséget ad a sajtószabadság korlátozására
Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által csütörtökön elfogadott, az európai média helyzetéről szóló határozat szerint a 2010-ben elfogadott magyarországi médiaszabályozás tavaly májusi módosításai az ET emberi jogi biztosa által tett ajánlások csak egy kis részének tettek eleget, és nem zárják ki a joggal való visszaélést, és annak a sajtószabadság korlátozására való felhasználását.
2013.01.25. 00:07
 
 
Klubrádió: a médiatanács nem hajtja végre a bírósági ítéleteket
A Klubrádió szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem hajtja végre a bíróságok jogerős ítéleteit.
2013.01.19. 16:35
 
 
Német miniszter: a Velencei Bizottság ajánlásait komolyan kell venni
A Velencei Bizottság kritikusan, de konstruktívan viszonyul Magyarországhoz, ajánlásait pedig komolyan kell venni - mondta a német igazságügyi miniszter csütörtökön Berlinben.
2012.12.11. 23:22
 
Bírálja a magyar kultúrpolitikát a berlini Művészeti Tanács
Nyílt levélben bírálja a magyar kultúrpolitikát a berlini Művészeti Tanács (Rat für die Künste), a német főváros számos neves kulturális intézményét összefogó szervezet szerint a kultúrpolitika Magyarországon nacionalista fordulatot vett és a pártpolitikai érdekek szolgálatába szegődött.
2012.12.05. 17:26
 
OGY - Mégis hirdethetnek a pártok a hírportálokon
A hétfői zárószavazás előtt tovább módosítaná a választási eljárási törvényjavaslatot a Fidesz. Mégsem tiltanák meg, hogy a pártok az internetes hírportálokon hirdessenek.
2012.11.25. 14:20
 
Médiatanács: az ítélőtábla az üres hátoldalak aláírását is elvárta a rádiós pályázatokban
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Fővárosi Ítélőtábla több ítéletében is egyértelműen megállapította, hogy a rádiós pályázati ajánlat "üres hátoldalai" aláírásának és folyamatos oldalszámozásának hiánya alaki érvénytelenségi ok, a Klubrádió azonban nem látta el a 95,3 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázata minden oldalát cégszerű aláírással.
2012.11.21. 11:03
 
Médiatanács: ellentmondásosak a Fővárosi Ítélőtábla frekvenciapályázatokkal kapcsolatban hozott döntései
A Fővárosi Ítélőtábla frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntéseinek ellentmondásait elemzi a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogján kedden megjelent írás, amelyben a hatóság Klubrádió 95,3 MHZ-es frekvenciájának ügyében született ügyészségi indítványának negyedik részét teszi közzé.
2012.11.20. 11:06
 
A tartalomszolgáltatók tisztáznák az internetes kommentek jogi hátterét
Az internetes médiumokat tömörítő szakmai szervezet szerint tisztázásra szorulnak a médiatörvények egyes passzusai az internetes kommentekkel, hozzászólásokkal kapcsolatos felelősségi körök tekintetében.
2012.11.17. 02:22
 
Médiakonferencia - A civil társadalomnak jelentős szerepe lehet a médiaszabadság védelmében
A civil társadalom jelentőségét hangsúlyozták a médiaszabadság védelmében A magyar médiarendszer Európában című budapesti konferencia pénteki előadói. A tanácskozást a Mérték Médiaelemző Központ és a Civil Média Alapítvány rendezte.
2012.11.16. 14:42
 
Médiatanács: a bíróság szerint sem kellett nyertessé nyilvánítani a Klubrádiót
Új eljárásra, és nem a pályázaton második legtöbb pontot szerző pályázó nyertessé nyilvánítására kötelezte a médiahatóságot a Fővárosi Ítélőtábla abban az eljárásban, amelyben a Klubrádió támadta meg a 95,3 MHz-es budapesti rádiós frekvencia pályázatának eredményét – ezt is tartalmazza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának pénteken közzétett blogbejegyzése, amely a hatóság ügyészséghez intézett beadványát ismerteti.
2012.11.16. 11:19
 
Klubrádió: a médiahatóság a jogerős bírósági ítéleteket sem hajtja végre
A Klubrádió vezetői szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa bíróságon felül állónak tartja magát akkor, amikor jogerős bírói döntéseket felülbírálva nem hajtja végre azokat.
2012.11.15. 13:30
 
Börtön fenyegeti a rágalmazó olasz újságírókat
Tiltakozást váltott ki az olasz média részéről a római szenátus kedd esti titkos szavazása, amely börtönbüntetést szavazott meg a sajtóbeli rágalmazásért.
2012.11.14. 13:25
 
Közvita a román médiahatóság függetlenségéről
Sajtóértesülések szerint a bukaresti kormány a parlamentnek rendelné alá a román Országos Audiovizuális Tanácsot (CNA). A testület csak a sajtóból ismeri a médiatörvény módosítására vonatkozó kormányzati elképzeléseket, de az ezekkel kapcsolatos "technikai" észrevételeit eljuttatta a kabinetnek - közölte kedden Rasvan Popescu, a CNA elnöke.
2012.11.13. 16:35
 
Külföldi sajtó Magyarországról - The Daily Telegraph, The Times
A szólásszabadság elleni "globális háborúról" közölt cikket internetes oldalán a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap, amely benne kitér a magyarországi médiatörvényre is. A konzervatív-liberális, szintén brit The Times csütörtöki budapesti tudósításában arról írt, hogy a magyarországi ellenzék szerint kiterjedt csalásra ad lehetőséget a minap alkotmányba foglalt "kötelező választási regisztráció".
2012.11.02. 13:52
 
Szabó Máté: a politika nem figyel az ombudsmani kritikára
A politikai osztály párthovatartozástól függetlenül marginalizálja az ombudsman kritikáját, és jobbára csak akkor figyel az elemzéseire, ha abból politikai tőkét tud kovácsolni - mondta Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa a Corvinus Egyetemen hétfőn este.
2012.10.29. 21:07
 
Médiatanácsi bírságok túl hangos tévéreklámok miatt
Az engedélyezettnél jóval hangosabb reklámok miatt pénzbírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)Médiatanácsa több közszolgálati médiumra, illetve az egyik kereskedelmi csatornát a jogsértés azonnali abbahagyására szólította fel - közölte a médiatanács szóvivői irodája csütörtökön az MTI-vel.
2012.10.18. 11:08
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML