2018. március 21., szerda - Benedek
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10855 találat
 
Az MSZP győzött Dunaújvárosban az időközi önkormányzati képviselő-választáson
Tóth Kálmán, az MSZP jelöltje győzött Dunaújvárosban a 9-es választókörzetben tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson. A körzetben azért kellett időközi választást kiírni, mert a kerület korábbi önkormányzati képviselőjét, Dorkota Lajost (Fidesz) a Fejér megyei kormányhivatal vezetőjévé nevezték ki. A vasárnapi választáson az MSZP, a Fidesz, az LMP és Jobbik jelöltjei közül választhatták ki önkormányzati képviselőjüket a választópolgárok. A választásra jogosultak 19,29 százaléka voksolt. A 888 érvényes szavazatból 397-et az MSZP jelöltje kapott, és 77 szavazattal előzte meg Ragó Pál fideszes jelöltet.
2011.03.06. 21:40
 
 
Demonstrációt tartott a Jobbik Gyöngyöspatán
Demonstrációt tartott a Jobbik vasárnap a Heves megyei Gyöngyöspatán - rendőrségi becslés szerint mintegy ezer ember részvételével - arra hivatkozva, hogy a településen megszaporodtak a bűncselekmények. Vona Gábor, a Jobbik elnöke hangsúlyozta, hogy a tüntetés nem "cigányellenes", hanem "magyarpárti". A demonstráció előtt már kedd óta járőrözött a községben a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Vona Gábor a rendezvényen azt mondta: "mi békét és nyugalmat akarunk". A demonstráció után a résztvevők fáklyákkal járták be azokat az utcákat, ahol a felvonulók szerint romák laknak. Az egyik háznál ott volt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt vezetője is.
2011.03.06. 20:20
 
 
Bemutatták az LMP új országos választmányát
Bemutatták vasárnap az LMP előző napon megválasztott, 13 tagú új választmányát. Az LMP országos választmányának tagjai Berze Márton budapesti régióküldött, Dorosz Dávid választmányi titkár, Falusi Norbert önkormányzati ügyvivő, Hankó János észak-magyarországi régióküldött, Karácsony Gergely stratégiai és közpolitikai ügyvivő, Ladányi Attila dél-dunántúli régióküldött, Pető Ernő alföldi régióküldött, Priksz Gábor országos szervező, Schiffer András frakcióvezető, Szabó Zsolt észak-dunántúli régióküldött, Szél Bernadett szóvivő, Turcsán Szabolcs Pest megyei és brüsszeli régióküldött, valamint Vágó Gábor szóvivő.
2011.03.06. 14:00
 
 
MSZP: Papcsák Ferenc és Zsiga Marcell mondjon le képviselői mandátumáról
Török Zsolt, az MSZP szóvivője felszólította Papcsák Ferenc zuglói polgármestert és Zsiga Marcell miskolci alpolgármestert, hogy mondjanak le képviselői mandátumukról. A szóvivő szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: Zsiga Marcell több százezer forintot vett fel jogtalanul költségtérítésként, amit ő is beismert, ezért le kellene mondania, mert "nincs már hitele". A legfrissebb hírek szerint azonban "nem csak a saját zsebét tömte", hanem rokonainak is "zsíros" állást szerzett az önkormányzat cégeinél. Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos, zuglói polgármester Török Zsolt elmondása szerint az önkormányzattól is felvette 175 ezer forintos költségtérítését, és az Országgyűléstől is kapott 278 ezer forintos választókerületi pótlékot.
2011.03.05. 14:10
 
 
A civilek társadalmi egyeztetést javasolnak a dohányzási törvényről
Társadalmi és szakmai egyeztetést javasol a nem dohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény módosításáról a Füstölgők Társasága, a Magyar Dohányipari Szövetség, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, valamint a Magyar Pipaklub Egyesület - közölték a szervezetek az MTI-vel. Az Országgyűlés előtt fekvő javaslat értelmében a jövőben minden zárt légterű nyilvános helyen - így a vendéglátóhelyeken is - tilos lehet a dohányzás, a javaslat júliustól lépne hatályba.
2011.03.04. 20:30
 
 
Szájer: az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz
Az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz, mely kifejezi azt, hogy a jövő nemzedékekért felelősséget vállal - mondta Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője pénteken azután, hogy az államfővel az alkotmányozás folyamatáról egyeztetett a Sándor-palotában. Kiemelte: bízik benne, hogy az alkotmányjavaslatot március 15-e előtt be tudják nyújtani. A Fidesz-frakció a jövő héten megtárgyalja a javaslatot - tette hozzá. Mint mondta, az új alkotmány XXI. százai alkotmány lesz, mely kifejezi azt, hogy a jövő nemzedékekért felelősséget vállal.
2011.03.04. 18:20
 
 
NFM: júliustól már hőár-támogatás lehet
A következő két hónapban a szakmai szervezetek bevonásával kidolgozzák annak részleteit, hogy a piaci árnál magasabb kötelező átvételi rendszerben (kát) a hőtermelést, és ne az áramtermelést támogassák - tájékoztatta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyeikért felelős államtitkára az MTI-t pénteken. Reményei szerint júliustól már a rendszer része lehet a hőár-támogatás. Kompromisszum született Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének javaslatához képest - tette hozzá az államtitkár.
2011.03.04. 17:40
 
 
Európai követelményeket akarnak a szocialisták a médiaszabadság védelmében
Európai szinten megfogalmazott követelményekre van szükség a médiaszabadság védelmében, és az Európai Parlamentnek (EP) tevékeny szerepet kell vállalnia ennek előmozdításában - hangzott el visszatérően, több szocialista EP-képviselő részéről is abban a csütörtöki brüsszeli vitában, amelyet a szocialista frakció szervezett, meghívott vendégek - köztük magyarok - részvételével. A rendezvényen Aidan White, a Nemzetközi Újságíró Szövetség főtitkára úgy vélekedett, hogy az EU új tagállamai közt alig találni olyan, valódi közszolgálati műsorszórót, amely nem áll politikai ellenőrzés alatt.
2011.03.04. 13:00
 
Németh: kívánatos, hogy az erdélyi magyar kisebbség helyreállítsa egységét
Németh Zsolt külügyi államtitkár úgy nyilatkozott: kívánatos, hogy az erdélyi magyar kisebbség helyreállítsa politikai egységét. Az államtitkár azt mondta, hogy az elmúlt években megbomlott a magyar egység, a magyar együttműködés Erdélyben. "Egy kisebbség számára az egység a sikernek mindenféleképpen egy nagyon fontos előfeltétele" - szögezte le, és utalt arra, hogy ez fontos a választásokon való sikeres szerepléshez. Arra a kérdésre, hogy több párt is elláthatja-e szerinte a magyar kisebbség képviseletét, úgy válaszolt: a határon túli magyar közösség belügyének tekinthető, hogy milyen módon szervezi meg magát.
2011.03.03. 17:40
 
 
LMP: ne csak a Fidesz ellenfeleire terjedjen ki az elszámoltatás
Schiffer András, az LMP frakcióvezetője nyílt levélben szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány elszámoltatása ne csak a Fidesz ellenfeleire, hanem az elmúlt nyolc év valamennyi önkormányzati korrupciós ügyére terjedjen ki. Az LMP képviselőcsoportjának vezetője levelében emlékeztet: Szilágyi Péter és Szilágyi László frakciótársai február 28-án írt nyílt levelükben már felhívták az elszámoltatási kormánybiztos figyelmét arra, hogy Esztergom lakói vizsgálatot várnak a Fidesz vezette városban, 2002-2010. között történt "számos gazdasági visszaéléssel, megkérdőjelezhető szakmai döntéssel, gyanús pénzügyi kiutalással kapcsolatban".
2011.03.03. 16:10
 
 
Újabb lakásvásárlásokat vizsgálnak a HM-nél
Újabb két gyanús lakásvásárlást vizsgálnak a Honvédelmi Minisztériumnál - mondta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága albizottságának csütörtöki ülésén. Zámbori Mihály volt helyettes államtitkár és Gömbös János miniszteri biztos ingatlanvásárlásáról van szó - tette hozzá, megjegyezve: mindkét vezető Juhász Ferenc minisztersége alatt jutott lakáshoz. Az ülésre ismét meghívták Juhász Ferenc egykori honvédelmi minisztert, de nem jelent meg. Az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság a HM-et és a honvédséget érintő, nyilvánosságra került korrupciós ügyek hatásának vizsgálatára ült össze immár másodjára.
2011.03.03. 12:40
 
 
Fidesz: autóban se lehessen dohányozni, ha 18 év alatti is utazik benne
Még csütörtökön benyújtja a fideszes Heintz Tamás a nemdohányzók védelméről szóló kormánypárti törvényjavaslathoz azt a módosító indítványát, amellyel megtiltaná a dohányzást azokban a gépkocsikban, amelyekben 18 éven aluli gyermek is utazik - tudta meg az MTI fideszes forrásból. Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke az információt megerősítette, hozzátéve: a képviselő azért tartja fontosnak ezt a módosítást, mert a felelőtlen dohányzó szülők gyermekei az autóban nem tudnak védekezni a passzív dohányzás okozta ártalmak ellen.
2011.03.03. 12:40
 
 
Az MSZP szerint az Orbán-csomag csupán kíméletlen pénzbehajtás
Az MSZP országos elnöksége és parlamenti képviselőcsoportja szerint az Orbán-csomag nem tartalmaz semmilyen strukturális reformot, abban csupán megszorítások és adóemelés, azaz pénzbehajtás szerepel. Mesterházy Attila pártelnök az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ismerteti, hogy az MSZP országos elnöksége és parlamenti képviselőcsoportja együttes informális ülést tartott, amelynek témája a kedden bejelentett Orbán-csomag volt. A politikus közleményében kifejti: a régóta halogatott Orbán-csomag azt jelzi, hogy pár hónap alatt megbukott a Fidesz költségvetése. Ehhez az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája, az állami túlköltekezés és legfőképp az igazságtalan adórendszer vezetett.
2011.03.02. 19:10
 
 
Az új alkotmány szövegéről tárgyal a Fidesz-elnökség
Az alkotmányozás ügyében tanácskozik szerda délután a Fidesz elnöksége, Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője ugyanis javaslatot tett az új alaptörvény szövegére - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Lázár János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy március 7-ére, hétfőre hívta össze azt a frakcióülést, amelyen a kormánypárti képviselők első olvasatban megtárgyalják a szövegtervezetet. A Fidesz-KDNP közös alkotmányjavaslatát március 15-ig terjeszti az Országgyűlés elé.
2011.03.02. 14:00
 
 
Ismét a magyar médiatörvény felülvizsgálatára szólítottak zöld EP-képviselők
Megismételték a magyar médiatörvény felülvizsgálatára vonatkozó felszólításukat az Európai Parlament Zöldek és az Európai Szabad Szövetség frakciójának képviselői abban a keddi vitában, amelyet Veszélyben van-e a magyar demokrácia? címmel, Heller Ágnes filozófus részvételével tartottak Brüsszelben. Fideszes EP-képviselők az ülésen védelmükbe vették a törvényt. A vitát felvezető német Helga Trüpel úgy vélte, hogy a törvény nem garantálja a sajtó szabadságát, ezért továbbra is szükség van a megváltoztatására.
2011.03.02. 12:50
 
 
Több mint félezer nevet tartalmaz az szt-tisztek listája
Több mint félezer nevet tartalmaz az a keddtől, interneten elérhető lista, amelyen a Kádár-rendszer Belügyminisztériumának szigorúan titkos (szt) állományú tisztjei szerepelnek. Az adatlapok között felbukkan Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Boros Imre, az első Orbán-kormány egykori kisgazdapárti miniszterének neve is. A hódmezővásárhelyi önkormányzat támogatásából létrejött, www.szigoruantitkos.hu címen működő honlap ismertetője szerint az oldalon azok a személyek találhatók, akiket szigorúan titkos állományú tisztként tartottak számon, és iratanyagukat átadták az állambiztonsági szolgálatok történeti levéltárának.
2011.03.01. 20:45
 
 
Az ellenzéki pártok szerint megszorítást és adóemelést jelentett be a kormány
A Fidesz szerint a kedden bemutatott Széll Kálmán Terv választ ad Magyarország legnagyobb problémájára, az eladósodottságra. A KDNP úgy látja, hogy a terv megoldás az államadósságra, az MSZP viszont arra számít, hogy a bejelentések megszorításokban és adóemelésekben öltenek majd testet. Az LMP szerint Matolcsy György bejelentése "ködösítés és hitegetés" volt, a Jobbik elnöke pedig a tervet egy a betegeket, nyugdíjasokat és munkanélkülieket sanyargató megszorító csomagnak nevezte.
2011.03.01. 18:15
 
 
MSZP: Matolcsy Györgynek mennie kell
A szocialisták szerint az elmúlt kilenc hónapban nagy mértékben visszaestek Magyarország gazdasági fejlődésének esélyei. Szekeres Imre országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján pártja nevében azt javasolta a kormányfőnek, mentse fel a nemzetgazdasági minisztert. Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy januárban már körülbelül az egyötödét érte el az éves hiánynak a költségvetés deficitje. Az MSZP közgazdasági tagozatának elemzése szerint 304 milliárd forinttal rontotta a magyar költségvetés helyzetét az, hogy a kormány megszakította a tárgyalásokat az EU-val és az IMF-fel - tette hozzá.
2011.03.01. 11:15
 
 
Támogatta a Fidesz-KDNP-frakció a reformlépéseket
Késő estig tartó zárt frakcióülésen ismertette a strukturális reformok tervezett lépéseit a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának tagjaival Orbán Viktor miniszterelnök. Az MTI úgy tudja, a képviselők támogatásukról biztosították a tervezett intézkedéseket, amelyeket kedden jelent be a kormány. Változások lesznek egyebek mellett a nyugdíjrendszerben, a közösségi közlekedésben, az oktatás területén és a gyógyszerkasszát érintően. Nem volt teljes egyetértés a tanácskozáson egyes önkormányzati feladatok állami kézbe való átadásáról.
2011.03.01. 07:30
 
 
Mesterházy: a kormány hagyjon fel a politikai hajtóvadászattal!
Mesterházy Attila arra szólítja fel a kormányt, hogy hagyjon fel a politikai hajtóvadászattal és foglalkozzon a valódi problémákkal. Az MSZP elnöke Orbán Viktor miniszterelnök hétfői Facebook-bejegyzésére reagált így, szintén a közösségi oldalon. A kormányfő arról írt: az államadósság elleni küzdelemben kulcsszerepe lesz annak, hogy számon kérjék azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták. A szocialista pártelnök szerint viszont az elszámoltatás csak "elterelő hadművelet", hogy ne a hétköznapi problémákról és a Fidesz kudarcot vallott intézkedéseiről legyen szó, hanem "azokról a rágalmakról és alaptalan vádaskodásokról, amelyek nem nyertek bizonyítást".
2011.02.28. 18:15
 
 
MSZP: nagyobb és drágább államigazgatást hozott létre a Fidesz
Az MSZP szerint a nagyobbik kormánypárt kilenc hónap alatt sokkal nagyobb és drágább államigazgatást és minisztériumi apparátust hozott létre, mint a korábbi kormány - közölte Török Zsolt. A szocialista szóvivő Kósa Lajos, Fidesz alelnök napirend előtti felszólalására reagálva közleményében azt írta, a Fidesz politikusok kilenc hónap alatt több rokont juttattak zsíros álláshoz, mint a korábbi kormányok együttesen. A Fidesz kilenc hónap alatt sokkal nagyobb és sokkal drágább államigazgatást, minisztériumi apparátust hozott létre - zömüket rokoni segítséggel -, mint a korábbi kormány, miközben csökkenő államapparátust hazudott és hazudik még ma is az embereknek - tette hozzá.
2011.02.28. 16:45
 
 
Egy ütemben adnák át a magánpénztárak az állami rendszerbe lépők vagyonát
Az ütemezett visszaléptetés és vagyonátadás helyett a magánnyugdíjpénztáraknak a tervek szerint egy lépcsőben kell majd visszaadniuk a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak az állami rendszerbe átlépő tagok portfóliójában lévő eszközöket. A fideszes Dancsó József több zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról szóló törvényhez, amelynek zárószavazását hétfőn tartja a Ház.
2011.02.28. 16:45
 
 
Március elejére készül el a futballfórum stratégiai terve
Március elejére ígért hosszú távú stratégiai tervet Csányi Sándor, a hazai sportági szövetség (MLSZ) elnöke, amikor hétfőn délelőtt megnyitotta a Magyar Labdarúgás Fórumát. Az MLSZ-t tavaly július óta irányító Csányi jelezte, a stratégia mindent tartalmazni fog arról, hogy mit, mikorra, miként és milyen anyagi forrásokból akar elérni a szövetség. "Ilyen fórum még sosem volt. Mindenki, aki ért a futballhoz, vagy legalábbis azt gondolja, hogy ért hozzá, most hozzászólhat, vagyis alakíthatja a stratégiai tervet" - mondta Csányi köszöntőjében.
2011.02.28. 13:45
 
 
Ma döntenek az átlépők nyugdíjvagyonának átvilágításáról
A parlament hétfőn szavaz a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításról, amelynek elfogadásával a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feladata lesz az átadás-átvétel ellenőrzése. A hivatal emellett visszamenőlegesen azt is vizsgálhatná, hogy a magánnyugdíjpénztárak miként fektették be korábbi tagságuk vagyonát, illetve milyen kiadásokra fordították a működési költség címén felvett összegeket. Napirendre kerülnek az új alkotmány koncepciójáról szóló határozati javaslathoz benyújtott módosítások is, valamint a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítása.
2011.02.28. 07:45
 
 
Mesterházy: a Fidesz a kudarc receptjét követi
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerint a Fidesz a kudarc receptjét követi, amikor nem egyeztet a strukturális reformok majdani érintettjeivel, nem avatja be őket terveibe és nem kéri ki véleményüket. Mesterházy internetes oldalán vasárnap megjelent bejegyzésében egyben felajánlotta az MSZP tapasztalatait a strukturális átalakítások megtervezéséhez és végigviteléhez. Az ellenzéki párt vezetője a www.mesterhazy.hu oldalon közzétett írásában úgy fogalmazott: újabb hét telt el anélkül, hogy megismerhette volna az ország a kormány reformterveit.
2011.02.27. 15:30
 
 
MSZP: csak 150 ezer munkavállaló jár jól az új bérrendszerrel
A Fidesz olyan bérrendszert alakított ki, amelyben 150 ezer ember jól jár a 3 millió 800 ezer aktív keresőből - mondta Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja az MTI-nek. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az új adórendszer igazságtalan, mert a döntő többség számára a bérek csökkennek, és egy nagyon szűk körnek nő a bére. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá: a Fidesz korábban azt ígérte, megszünteti a "félszuperbruttót", és ez alapján határozza meg a 16 százalékos egykulcsos adót, ám ezt nem tették meg, "innen kezdve ez nem valós adócsökkentés".
2011.02.27. 15:30
 
 
Kelemen Hunor: az RMDSZ-nek és a Fidesz-KDNP-nek vannak közös érdekei
A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) és a Fidesz-KDNP-nek vannak közös érdekei, sokkal több dolog köti össze őket, mint amennyi elválasztja - mondta az MTI kérdésére vasárnap Nagyváradon Kelemen Hunor. A szövetség új elnöke közvetlenül szombat esti megválasztása után jelezte a küldötteknek és az újságíróknak: korrekt kapcsolatokra törekszik majd a magyar kormánnyal, a kormánypártokkal és az ellenzéki erőkkel.Az MTI erre vonatkozó kérdésére vasárnap, a kongresszus befejezése után kifejtette: vannak olyan közös érdekek a nemzetpolitikában, amelyek összefogást tesznek szükségessé.
2011.02.27. 14:00
 
 
Mesterházy: az MSZP feladata a demokratikus többség megszervezése
Mesterházy Attila szerint az MSZP nélkül nem lehet leváltani a kormányt, de ehhez a mai MSZP önmagában kevés. A szocialista párt elnöke a választmány szombati ülésén azt mondta: olyan erős és egységes MSZP-re van szükség, amely képes megszervezni az új, demokratikus többséget. Mesterházy arra kérte a párttagokat, fejezzék be a terméketlen belső vitákat, mert nem folytatható, hogy az MSZP a belső vitái miatt legyen érdekes, nem élhet vissza azok türelmével, akik a baloldaltól várják sorsuk jobbra fordulását. Felidézte, hogy az MSZP platformok szövetségeként alakult meg és lett a rendszerváltozás utáni időszak legsikeresebb pártja, bizonyítva, hogy tagjai a siker érdekében együtt tudnak működni.
2011.02.26. 16:30
 
 
Országos Roma Önkormányzat: újabb feljelentés gazdálkodási hiányosságok miatt
Újabb hiányosságokra és bűncselekmény gyanújára derült fény az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hivatali átvétele során, ezért Farkas Flórián, a roma érdekképviseleti szervezet elnöke ismét büntetőfeljelentést kezdeményez. Az ORÖ elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos szombaton, miközben önkéntes munkában a szervezet elnökségi tagjaival és képviselőivel szervezet Dohány utcai székházát takarították, újságíróknak azt mondta: az elmúlt három hét során újabb hiányosságokra derült fény, ezért a jövő héten újabb büntetőfeljelentést kezdeményez ismeretlen tettes ellen.
2011.02.26. 16:30
 
 
MSZP: megkapta az országos minősítést Gyurcsány Ferenc platformja
Megkapta az országos minősítést az MSZP választmányától a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform szombaton. A döntést egyhangúlag hozták meg - mondta Simon Gábor választmányi elnök a testület ülése után. A korábbi kormányfő tavaly októberben alakította meg a '89-es demokraták politikai közösségének megszervezését célul tűző Demokratikus Koalíciót. Gyurcsány február 18-i évértékelő beszédében arról beszélt, hogy az MSZP átalakításával a párt jövő évi kongresszusán új balközép demokrata pártot kell létrehozni. Mint mondta: rendszerváltozás szükséges a szocialista pártban, hogy az MSZP részt vehessen az 1989-es alkotmány értékeire épülő új köztársaság megteremtésében.
2011.02.26. 16:30
 
 
A kommunizmus áldozatairól emlékeztek meg országszerte
Az ország számos településén és valamennyi középiskolában tartottak pénteken rendezvényeket a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, a magyar kormány képviselői és Tarlós István főpolgármester mécsest gyújtott a budapesti Terror Háza Múzeumnál. Az Országházban a kommunizmus délvidéki áldozataira emlékeztek, a megnyitó beszédet Kövér László házelnök tartotta, aki szerint emlékezni kell a kommunizmus által elkövetett bűnökre, hogy ilyen szörnyűség soha többet ne történhessen meg.
2011.02.25. 22:00
 
 
A szlovák rendőrség őrizetbe vette Jozef Rohácot
A szlovák rendőrség őrizetbe vette Jozef Rohácot egy Magyarországon kiadott európai letartóztatási parancs alapján. Rohácot még február 18-án vették őrizetbe Léván, s jelenleg fogdában van, őrizetbe vételéről ügyészi indítvány alapján a bíróság döntött - közölte Andrea Dobiásová, a szlovák rendőrség országos parancsnokságának szóvivője. A budapesti Fővárosi Bíróság tavaly október végén első fokon felmentette a kitervelt emberölés kísérletének vádja alól Jozef Rohácot, két év börtönbüntetésre ítélte viszont robbanóanyaggal való visszaélés miatt.
2011.02.25. 18:30
 
 
Minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lenne a dohányzás júliustól
Több kormánypárti képviselő aláírásával benyújtották pénteken azt a törvénymódosító javaslatot , melynek értelmében a jövőben minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lehet a dohányzás - jelentette be Heintz Tamás (Fidesz). A Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón a fideszes képviselő egyúttal azt is bejelentette, hogy ő is abbahagyja a dohányzást. Hangsúlyozta, hogy évente 70 ezerrel fogy Magyarország lakossága, közülük 28 ezren a dohányzással kapcsolatos ártalmak miatt halnak meg. A javaslat három hónap türelmi időt ad, júliustól lépne életbe a korlátozás - mondta Heintz. Szócska elmondta, hogy a kormányzat támogatja a javaslatot.
2011.02.25. 18:00
 
 
Sukoró-ügy: március 8-án kezdődik a Budai Gyula ellen indított per
Március 8-án lesz az első tárgyalása annak a személyiségi jogi pernek, amelyet Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök indítottak Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ellen a Sukoró-ügy kapcsán - értesült az ügyet jól ismerő forrásból pénteken az MTI. A Pest Megyei Bíróságon kezdődő per fő kérdése az lesz, hogy megsértette-e a volt miniszterelnökök jó hírnevét az alperes Budai Gyula, amikor egyebek mellett azt mondta egy tavaly nyári sajtótájékoztatón: dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai és Gyurcsány is hamisan tanúskodott az ügyészség előtt.
2011.02.25. 16:45
 
TASZ: alkotmányellenes a semmisségi törvény
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint alkotmányellenes Balsai István fideszes országgyűlési képviselő törvényjavaslata, amely a 2006-os tüntetések után rendőri tanúvallomások alapján elítéltek rehabilitációját szeretné elérni. A civil jogvédő szervezet pénteken, az MTI-nek küldött közleményében a törvényjavaslatot "szegnek" nevezte a "jogállam koporsóján". A jogállamot súlyosan veszélyezteti - írták -, ha az országgyűlési képviselők politikai okokból felülírják a független igazságszolgáltatás által hozott ítéleteket.
2011.02.25. 14:15
 
 
Kubatov Gábor az FTC új elnöke
A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteki, rendkívüli ülésén Kubatov Gábort választotta az egyesület új elnökének. Az FTC vezető testülete titkos szavazással, kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett. Elődje, Kovács Miklós megnövekedett üzleti tevékenységeire hivatkozva múlt hétfőn mondott le, Kubatovot - aki az FTC delegáltja a Labdarúgó Zrt-be - hétfőn kérték fel a posztra. Ő - saját bevallása szerint - azt követően vállalta a feladatot, hogy tárgyalt a szakosztályvezetőkkel, a szurkolókkal és Ferencváros legendás alakjaival.
2011.02.25. 14:15
 
 
MSZP: egyre nehezebb körülmények között élnek az emberek
Az MSZP szerint míg a miniszterelnök 180 négyzetméteres dolgozószobába költözik, az emberek egyre nehezebb körülmények között élnek. Török Zsolt szóvivő a szocialista párt és a Societas sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormányváltás óta növekednek a devizahitelesek terhei, a köztisztviselőket indoklás nélkül kirúghatják, megfigyelhetik, drágul a benzin, az energia és az élelmiszerek ára, nő a munkanélküliség - mindez pedig szemben áll a Fidesz ígéreteivel. "Nem azt ígérték, hogy egy átlag magyar dolgozó asztaláról levesznek tíz liter tejet, nyolc kiló kenyeret vagy nyolc kiló cukrot" - mondta Török, hozzátéve, hogy az élelmiszerárak emelkedéséért a kormány a felelős.
2011.02.25. 12:45
 
 
Feljelentést tett Budai Gyula a HM egykori államtitkárának ügyében
Büntetőfeljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos Fapál Lászlónak, a Honvédelmi Miniszter egykori államtitkárának ingatlanszerzése ügyében. Budai Gyula ezt a honvédelmi bizottságnak az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága ülésén jelentette be, amelyen Juhász Ferenc (MSZP) egykori honvédelmi miniszter nem jelent meg. A kormánybiztos közölte: hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést, álláspontja szerint ugyanis alaposan feltételezhető, hogy a magyar államot több mint 40 millió forint kár érte Fapál ingatlanszerzésével összefüggésben. Budai hozzátette, az ügyben Juhász is "tevőlegesen részt vett".
2011.02.25. 12:15
 
 
Az Ab soron kívül vizsgálja a Biszku-ügy bírájától érkező indítványt
Az Alkotmánybíróság soron kívül vizsgálja a Biszku Béla ellen a nemzeti szocialista és kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt indult büntetőper bírájától érkező indítványt. Az egykori kommunista vezető elleni büntetőpert az eljáró bíró függesztette fel arra időre, amíg indítványát az Ab elbírálja. Az Ab honlapján olvasható, hogy a testület - egy 1997-es állásfoglalása szerint - a bírói kezdeményezéseknek elsőbbséget biztosít. Az MTI érdeklődésére az Ab-n pénteken nem tudtak felvilágosítást adni arról, hogy meddig tart majd a konkrét indítvány elbírálása.
2011.02.25. 11:30
 
A szegedi főjegyző felmentését kezdeményezi a helyi Fidesz
Mózes Ervin szegedi címzetes főjegyző felmentését indítványozta a szegedi közgyűlés pénteki ülésén Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakciójának vezetője; Botka László (MSZP) polgármester szerint a kérdést nem tárgyalhatja a testület, mert határidőre nem érkezett erről indítvány. Bohács kérte azt is: a közgyűlés döntsön pályázat kiírásáról is a posztra. Mózes Ervin főjegyző közölte, a köztisztviselői törvény alapján, amennyiben betöltött posztra írnak ki pályázatot, az érintettet nyolc nappal korábban értesíteni kell, de ez nem történt meg. Arról, hogy a főjegyző leváltását napirendre tűzheti-e a szegedi közgyűlés, a jogi bizottság dönt rendkívüli ülésén.
2011.02.25. 10:30
 
 
Gyurcsány az államadósság ügyében Orbán felelősségét hangoztatja
Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor is felelős az államadósság elmúlt időszakban tapasztalt növekedéséért - derül ki abból a válaszból, amelyben a volt kormányfő reagál a Facebookon a miniszterelnök csütörtöki bejegyzésére, amelyben Orbán Viktor az előző korszak veszedelmes örökségének nevezte Magyarország "irtózatos államadósságát". Gyurcsány önmagával való szembenézésre szólítja fel Orbán Viktort, aki szerinte "mindig élen járt a költekezésben vagy annak támogatásában, és érdemben soha nem mert támogatni vagy kezdeményezni népszerűtlen kiadáscsökkentést".
2011.02.25. 10:00
 
 
503 milliárd forint Budapest idei költségvetése
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén 55 milliárd forintos hiánnyal fogadta el Budapest 2011. évi, mintegy 503 milliárd forintos főösszegű költségvetését. Az ország második legnagyobb összegű büdzséjét 18 igen, 9 nem szavazattal és 6 tartózkodással fogadták el; a Fidesz-KDNP-frakció szavazta meg, az LMP- és a Jobbik-frakció tartózkodott, míg az MSZP-frakció nemmel szavazott. A fővárosi büdzsé általános tartaléka csaknem négymilliárd forint, míg az önkormányzati szerkezetátalakításhoz kapcsolódó céltartalék hárommilliárd forint, a vis maior tartalék pedig több mint 218 millió forint.
2011.02.24. 19:30
 
 
Kedden jelentik be a strukturális reformokat
A kormány kedden jelenti be a strukturális reformokat. A miniszterelnök szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: a bejelentésben várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter fog "főszerepet vállalni". Szijjártó Péter hozzátette, szombaton kerül a kabinet elé a strukturális reformokkal kapcsolatos végleges előterjesztés. A reformok "csúszását" firtató kérdésre Szijjártó Péter azt mondta: a konzultációk és a szakmai egyeztetések még tartanak, ez az oka annak, hogy a hét végén kerül a kabinet elé a végleges előterjesztés.
2011.02.24. 18:30
 
 
A kommunizmus áldozataira emlékeznek a közmédiumok
A kommunizmus áldozataira emlékeznek a közmédiumok február 25-én, pénteken. Az Országgyűlés 2000-ben február 25-ét a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Az emléknapon a Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Magyar Rádió kegyeleti műsorokkal hajt fejet az áldozatok előtt - tudatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), az MTV, a Duna TV, az MR és az MTI médiaszolgáltatója és vagyonkezelője.
2011.02.24. 17:00
 
 
Balsai támogatja a Jobbik egyik módosító indítványát a semmisségi javaslathoz
Támogatja Balsai István (Fidesz), a semmisségi törvényjavaslat benyújtója, hogy előterjesztése kiegészüljön a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás kapcsolódó módosító indítványával, amely rögzítené: a megismételt eljárásban nem járhat el az a bíró, illetve bírói tanács, amely az ügy elbírálásában korábban részt vett. A 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról szóló törvényjavaslathoz a benyújtottak közül az előterjesztő csak ezt az egy módosító indítványt támogatja - derül ki az Országgyűlés honlapján közzétett támogatott sorból.
2011.02.24. 13:15
 
 
Az államfő nem oszlathatja fel az Országgyűlést az új alkotmány szerint
Az új alkotmány várhatóan nem ad extra jogokat az államfőnek, a koncepció mindenképpen változik: szinte biztosan nem tartalmazza azt a passzust, hogy "súlyos bizalomvesztés miatt előállt alkotmányos-politikai válság" esetén a köztársasági elnök saját belátása szerint feloszlathatja az Országgyűlést - erősítette meg Gulyás Gergely, az új alkotmány normaszövegét készítő háromfős bizottság fideszes tagja a Népszabadságnak.
2011.02.24. 07:30
 
 
Benyújtotta a kormány a médiatörvény módosítását
Benyújtotta a kormány a parlamentnek a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítására vonatkozó javaslatát szerda délután. A kabinet kezdeményezte, az Országgyűlés térjen el a házszabálytól az indítvány tárgyalásakor, hogy azt mielőbb elfogadhassa a Ház. Az Európai Bizottság és a magyar kormány a múlt héten állapodott meg a médiaszabályozás változtatásáról. A szerdán beterjesztett törvénymódosítási javaslat - amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter jegyez - érinti a kiegyensúlyozott tájékoztatás szabályozását, a regisztráció és a más tagállami médiaszolgáltatóval szemben alkalmazható szankciók kérdését.
2011.02.23. 18:30
 
 
TÁRKI: olvadt a kormánypártok előnye, de fölényüket semmi nem fenyegeti
A TÁRKI februári pártpreferencia-kutatása szerint a Fidesz-KDNP továbbra is jelentősen népszerűbb minden más politikai pártnál, ugyanakkor támogatottsága november óta folyamatosan olvad, és ez a csökkenő tendencia februárban is folytatódik. Az intézet szerdán juttatta el az MTI-hez a kutatás eredményét, amely a felnőtt lakosság körében az elmúlt évhez hasonlóan a Fidesz-KDNP jelentős fölényét mutatja: a kormánypártok szimpatizánsainak tábora hónapok óta sokszorosa az ellenzéki pártokénak, annak ellenére, hogy november óta egyértelműen csökkenő tendenciát mutat a Fidesz-KDNP szavazótáborának nagysága.
2011.02.23. 17:15
 
 
Elutasították az MSZP feltételeit az alkotmányügyi bizottságban
Miután a kormánypártok a parlament alkotmányügyi bizottságának szerdai ülésén leszavazták azt a két törvényjavaslatot, amelyek elfogadását az MSZP az alkotmányozásba való visszatérésének feltételéül szabta, a szocialisták továbbra sem vesznek részt az alkotmányozásban - mondta Lamperth Mónika. Az MSZP-s országgyűlési képviselő közölte: javaslataik tárgysorozatba vételének elutasításából az következik, hogy a Fidesz halad tovább a saját útján, nem akar valódi társadalmi párbeszédet folytatni az új alaptörvényről, és "Fidesz-alkotmány" elfogadására készül.
2011.02.23. 13:00
 
 
Jobbik: a Fidesz szerint a tüntetők közé kellett volna lőni 2006-ban
A Jobbik a 2006-os eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyvek alapján úgy látja, a Fidesz szerint a tévészékház előtti megmozduláson éles lőszert kellett volna használni. A Fidesz szerint az MTV-székház előtti 2006-os tüntetésen éles lőszert kellett volna használni, legalábbis ez derül ki a 2006-os eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyvekből, amelyek eredetileg 80 éves titkosítását a közelmúltban oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője - jelentette ki Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő.
2011.02.23. 12:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML