2014. november 21., péntek - Olivér
Deviza:  
EUR/HUF 304,32 USD/HUF 244,65 CHF/HUF 253,13
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10527 találat
 
Kisebbségi választás: megalakult a bolgár és a lengyel országos önkormányzat
Megalakult a bolgár és a lengyel országos kisebbségi önkormányzat, miután az újonnan megválasztott képviselők csütörtökön, a budapesti Duna Palotában átvették megbízólevelüket. A bolgár kisebbség 21 tagú önkormányzatát a Magyarországi Bolgárok Egyesületének képviselői alkotják, miután a szervezet egyedüliként indult a kisebbségi választásokon. Az érdekképviselet elnökévé ismét Muszev Dimitrov Dancsot választották, aki ezzel harmadik ciklusát kezdi meg a szervezet élén. A Bolgár Kultúra Házában tartott alakuló ülésen megválasztották az elnökhelyetteseket és a pénzügyi bizottság vezetőit is.
2011.01.20. 18:45
 
EU: a kisvállalkozások segítésére kell összpontosítania a versenypolitikában
A kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetbe hozásának fontosságát hangsúlyozták magyar képviselők az Európai Unió versenypolitikájáról az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön lefolytatott vitában. Herczog Edit (MSZP) felszólalásában úgy vélte: "Európa gazdasági növekedése a GDP és a foglalkoztatás gerincét adó kkv-k helyzetbe hozásán múlik, ezért a kis- és középvállalkozások számára segítséget nyújtó, és hasznos versenyszabályokat kell megfogalmazni, különös tekintettel a közbeszerzésekre". Hozzátette: kategorikusan nem szabad megengedni, hogy a protekcionista gazdasági beavatkozások kiszorítsák az egészséges versenyből az innovatív kkv-ket.
2011.01.20. 18:15
 
A hónap végig dolgozzák ki a tömegrendezvényeket érintő új jogszabályokat
A hónap végéig kell kidolgoznia a tömegrendezvények megtartására alkalmas vendéglátó-ipari egységeket érintő új jogszabályokat a négy minisztérium munkatársaiból álló munkacsoportnak - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön, a múlt szombati diszkótragédia kapcsán tartott sajtótájékoztatón, Budapesten. Az államtitkár az engedélyezési szabályok szigorítását kezdeményező polgármesterek és az országos önkormányzati érdekszövetségek vezetőinek részvételével tartott egyeztető fórum után elmondta: sokkal szigorúbb előzetes kontroll kell a jövőben ahhoz, hogy a nagy tömeget befogadó szórakozóhelyek működhessenek.
2011.01.20. 17:45
 
Bauer Sándor mártíriumára emlékeztek Budapesten
Az 1969-ben önkéntes tűzhalált halt Bauer Sándorra emlékezett a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjénél csütörtökön. Bauer Sándor 1969. január 20-án gyújtotta fel magát a múzeum kertjében, így tiltakozva Magyarország szovjet megszállása ellen. Az ünnepségen Kocsis Máté frakcióvezető-helyettes, Józsefváros polgármestere a mártír búcsúleveléből idézett, mikor felolvasta a barátjának írt sorokat: "(...) eszme nélkül nem él, csak létezik az ember. Tűzhalált halok, akárcsak az a csehszlovák fiatal, aki 19-én gyújtotta fel magát".
2011.01.20. 17:15
 
 
Szijjártó: Orbán megvédte Magyarországot az Európai Parlamentben
Orbán Viktor az Európai Parlamentben megvédte Magyarországot, kiállt a magyarok demokratikus elkötelezettsége mellett - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatón, hozzátéve: ez az, amiért "a szocialistákat eszi a frász". A miniszterelnök szóvivője beszélt arról is, hogy a magyar elnökségi program mögött európai egység alakult ki. Szijjártó szerint az EP szerdai plenáris ülésén lelepleződött, hogy a médiatörvény ügyében pártalapú támadásról van szó. Úgy vélte: az európai "baloldalon, szélsőbaloldalon" nem tudják megemészteni, hogy a magyar választók kétharmados felhatalmazást adtak egy jobbközépen álló polgári, kereszténydemokrata politikai erőnek.
2011.01.20. 17:00
 
Fidesz: a lakosság érdekében korlátozták a német sertéshúsok forgalmazását
A Fidesz helyesnek tartja a német sertéshús felhasználásának és forgalmazásának szerdán, a dioxinbotrány miatt, elrendelt átmeneti korlátozását. Ez a kormánypárt szerint elsősorban lakossági igényeket szolgál és nem ellenkezik az Európai Unió szabadkereskedelmi elveivel. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által február 28-ig elrendelt korlátozásra azért volt szükség, mert nem szeretnék, ha akár csak az esélye is meglenne annak, hogy dioxinnal fertőzött élelmiszer jut el a magyar lakossághoz.
2011.01.20. 16:45
 
Magyarázatot kért Szájer az EP-től a LIBE-ülés közvetítésének elmaradása miatt
Levélben kért magyarázatot csütörtökön Szájer József, az Európai Parlament (EP) néppárti frakcióvezető-helyettese arra, hogy miért maradt el az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE), valamint kulturális bizottsága által a magyar médiatörvény ügyében tartott együttes rendkívüli ülésnek az online közvetítése. Az ülést hétfő este tartották Strasbourgban. Jaume Duch Guillot-hoz, az EP médiaügykért felelős igazgatójához intézett levelében Szájer azt a kérdést is feltette, hogyan fordulhatott elő, hogy a sajtó és a bizottság képviselőit még az ülés megkezdését megelőző órákban is arról tájékoztatták, lesz internetes élő közvetítés.
2011.01.20. 16:15
 
Orbán Viktor segítségét kéri több kerületi polgármester
A miniszterelnök segítségét kérte levélben több kerületi polgármester a kereskedelmi tevékenység engedélyezési eljárásának szabályozásával kapcsolatban; a II., a VI., a VIII. és a XI. kerület fideszes vezetői közölték: Orbán Viktorhoz fordultak, hogy többé ne fordulhasson elő a szombati diszkótragédiához hasonló eset. A miniszterelnöknek írt levél másolatát csütörtökön juttatta el az MTI-hez a II. kerületi önkormányzat. Hassay Zsófia VI., Kocsis Máté VIII. és Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester egyebek mellett azt írta, hogy csatlakoznak Láng Zsolt II. kerületi polgármestertársuk kezdeményezéséhez, miszerint újra kellene gondolni a kereskedelmi tevékenységek hatósági engedélyezését.
2011.01.20. 14:45
 
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között adja át hivatalát
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között kívánja átadni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hivatalát Farkas Flóriánnak, a roma érdek-képviseleti szervezet újonnan megválasztott elnökének; a szervezet korábbi vezetője ezért arra a kéri a Lungo Drom elnökét, hogy csak pénteken, egy háromtagú munkacsoport közreműködésével, kezdjék meg az eljárást. Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választásokon győztes Lungo Drom vezetőjét csütörtökön választotta elnökké az OCÖ új képviselő-testülete.
2011.01.20. 14:30
 
Balog Zoltán: az előző OCÖ lejáratta a cigányságot
Balog Zoltán államtitkár szerint az előző Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) lejáratta a magyarországi cigányságot, ezért a testület első és legfontosabb feladata, hogy visszanyerje hitelét. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az OCÖ alakuló ülését követően, a grémium előtt a testület elmúlt nyolc év politikájára és arra utalva, hogy a volt elnök, Kolompár Orbán bírósági tárgyalása miatt nem vett részt az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: olyan korszak zárul le, amelyre senki nem lehet büszke, inkább szégyenkezni kell, mert az előző testület lejáratta a cigányságot. "Ki kell értékelni az elmúlt nyolc évet, hogy a hibákból tanuljunk, a bűnösöket, ha vannak, el kell számoltatni" - mondta.
2011.01.20. 14:00
 
 
Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke
Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak a vezetőjét választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új képviselő-testülete csütörtöki budapesti alakuló ülésén. Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg vezetőnek Farkas Flóriánt. A testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 13:15
 
 
Vasárnap szenteli fel Erdő Péter a Mátyás-templom harangjait
Vasárnap ünnepi szentmise elején áldja meg Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Mátyás-templom újonnan öntött, valamint felújított régi harangjait. A szertartáson megszólal majd a templom legkisebb új harangja, a Szent Margit-harang - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Tavaly december 16-án érkezett meg a négy új harang a budavári Mátyás-templomba a németországi Passauból, ahol áthangolták és megtisztították a templom két régi harangját is. Nagy Gábor Tamás (Fidesz) I. kerületi polgármester az akkor tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Norvég Alap támogatásával pótolják a második világháborúban elpusztult, illetve az évtizedek alatt megrongálódott harangokat.
2011.01.20. 13:00
 
Az LMP 13 uniós feladatra hívta fel a figyelmet
Tizenhárom pontból álló ajánlást készítettek az LMP szakértői az Európai Parlament zöld frakciójával közösen, összegezve azokat a célokat, amelyek elérésére véleményük szerint Magyarországnak törekednie kellene a következő fél évben - mondta el csütörtöki, Tordai Bence választmányi szóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Jávor Benedek. Az ellenzéki politikus, aki hangsúlyozta, hogy szeretnék, ha sikeres lenne a soros magyar elnökség, azt mondta, hogy az általuk leírt program jelentheti Európa és benne Magyarország számára a jövőt.
2011.01.20. 13:00
 
Ma tartja alakuló ülését az OCÖ
A mandátumátvételt követően ma tartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a testület elnöke várhatóan Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke lesz. Az újonnan választott képviselők a Duna Palotában veszik át megbízólevelüket, majd ugyanott meg is tartják az alakuló ülést, ahol a törvény szerint elnököt és elnökhelyetteseket választanak. Az 53 tagú testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszteri biztos vezette Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott a testületbe. Az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 08:15
 
A főváros cáfolja a BKV utazási kedvezményeinek megszüntetését
A főváros vezetése cáfolta azokat az állításokat, melyek szerint a nyugdíjasok és a gyermekek utazási kedvezményeinek megszüntetését javasolták volna. György István főpolgármester-helyettes (Fidesz-KDNP) azért adott ki nyilatkozatot, mert a szocialista Horváth Csaba egy internetes oldalra hivatkozva elfogadhatatlannak mondta, hogy a BKV-tól elvont forrásokat részben a 6 év alattiak és az idősek utazási kedvezményének eltörlésével kívánják megoldani. A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője azt írta: a fideszes városvezetés tervei szerint a közösségi közlekedésben a következő években a BKV leépítése, privatizáció, megszorítások, valamint a kedvezményes díjak megszüntetése következik.
2011.01.19. 17:00
 
Jóváhagyták az EU és Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodást
Jóváhagyta szerdán az Európai Parlament plenáris ülése az Európai Unió és Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodást. A téma előző napi strasbourgi vitájában Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekkel foglalkozó államtitkára azt hangsúlyozta, hogy "a régió többi országához hasonlóan Szerbiának is javára szolgált az európai tagságnak a perspektívája, és az elmúlt években jelentős haladást ért el a cél irányában". Schöpflin György (Fidesz) szerint Szerbia elkötelezte magát az európai integráció mellett.
2011.01.19. 17:00
 
 
Orbán: ha az EU hiányosságokat talál, módosítani fogják a médiatörvényt
Orbán Viktor miniszterelnök - miután zömmel liberális, baloldali, illetve zöldpárti EP-képviselők részéről heves támadások érték szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén a magyar médiatörvényt - visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat, ám előzőleg megerősítette azt az ígéretét is, hogy meg fogják változtatni a jogszabályt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban. Orbán a magyar EU-elnökségi programot ismertette az EP-ülésen, de a vitában túlsúlyba került a médiatörvény témája.
2011.01.19. 16:00
 
Konrád György-interjú Orbán Viktorról egy francia lapban
Konrád Györggyel közölt szerdán interjút a La Croix című napilap, amelyben az írót Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyiségéről és politikájáról kérdezte a francia katolikus újság. Konrád szerint Orbán kétértelmű és paradox személyiség, aki tanulmányait befejezve azonnal belekerült a politikába és mindig is megvetette az olyan idősebb embereket, akiknek vannak gondolatai. "Kemény machiavellista, aki nagyon hamar megtanulta a szakmát: a stratégiát, a retorikát és azt, hogyan kell a hatalmat megragadni" - hangsúlyozta az író.
2011.01.19. 16:00
 
 
Buzek: pozitív vélemények hangzottak el az elnökségről
Nagyon pozitív vélemények hangzottak el az Európai Unió soros magyar elnökségének programjáról az Európai Parlament szerdai plenáris vitájában, Strasbourgban - foglalta össze a témára vonatkozó képviselői véleményeket Jerzy Buzek EP-elnök a vitát lezárva. A magyar elnökség minden javaslatát elfogadták - emelte ki. Az elnökség szakmai vonatkozására koncentráló képviselői felszólalások egyetértettek a gazdasági témák középpontba helyezésével, továbbá többségében támogatták a magyar prioritások választását, köztük kiemelten is az európai romastratégiát és a bővítési terveket. Több felszólalás emelte ki annak fontosságát is, hogy a közép-európai országok kezdeményezései kapjanak méltó helyet az uniós politikában.
2011.01.19. 16:00
 
Fidesz: az MSZP saját vezetőit kérdezze nyugdíj-ügyben
A Fidesz-frakció szerint a szocialisták saját vezetőikhez, illetve lelkiismeretükhöz kell, hogy kérdéseket intézzenek nyugdíj-ügyben, a rendszer idei hiánya ugyanis a "Gyurcsány-modell" alapján 900 milliárd forint lett volna, a jelenlegi kormány közbelépésének köszönhetően azonban "sikerült megmenteni az összeomlástól a nyugdíjrendszert, amely túlnyomó részt állami hitelekre épült". A kormánypárti képviselőcsoport arra a közleményre reagált így az MTI-nek, amelyben Korózs Lajos szocialista politikus azt firtatja, igaz-e, hogy a kormány svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül, "annak minden következményével, beleértve a nyugdíjkorhatár 70 évre emelését, valamint a nyugdíjak drasztikus csökkentését?".
2011.01.19. 15:45
 
Le Figaro: Orbán vitatott személyiséggé vált
Zaklatott elnökséget kezd Orbán címmel egy teljes oldalon foglakozott a Le Figaro című francia konzervatív napilap szerdán a Magyarországon elfogadott vitatott törvényekkel. A cikkíró, Stéphane Kovacs szerint tavaly áprilisi megválasztása óta Orbán számos európai vezető szemében vitatott személyiséggé vált. Az okok között a lap megemlíti, hogy kétharmados parlamenti többséggel a háta mögött a kormányfő "nekiment" mindennek Magyarországon, ami nem tetszett neki. Idézte Orbánt, aki szerint az ország azt várja tőle, hogy bontsa le a régi rendszert és egy újat építsen fel.
2011.01.19. 13:45
 
SNS: a szlovák parlament ne kollaboráljon a magyar politikusokkal
Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége szerdán felszólította a szlovák kormányt és a parlamentet, hogy ne kollaboráljanak a Magyar Köztársaság képviselőivel, főleg ne a szélsőséges Fidesszel. A nacionalista és magyarellenességéről elhíresült párt vezetősége szerint a Fidesz lépéseit "az egész demokratikus Európa elítéli, de (a párt) céljai Szlovákiában meglepően könnyen éltető közegre találnak". "A Fidesz hatalmába kerítette a Magyar Köztársaság egész társadalmi és politikai életét, ahol precedens nélküli diktátori módon viszi keresztül a törvényeket, amelyek a szlovák államiság és a Szlovák Köztársaság területi egységének a likvidálására is szolgálnak" - áll a nyilatkozatban.
2011.01.19. 13:15
 
MSZP: a Fidesz tehet az üzemanyagár-emelkedésről
Változatlanul a Fideszt okolja az üzemanyagárak növekedéséért az MSZP. Az üzemanyagok hazai drágulását a jövedéki adó emelkedése, a Mol költségeit 20 milliárd forinttal növelő válságadó kivetése, valamint a forintot "bedöntő" fideszes nyilatkozatok okozták - jelentette ki Török Zsolt. Az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hozzátette: a forint dollárhoz viszonyított árfolyama kritikus szintre ért. Török Zsolt hangsúlyozta: amikor 2008-ban 303 forintra nőtt a benzinár, 150 dollárba került egy hordó olaj, míg most csak 91 dollárba. A Mol Nyrt. szerdán újabb bruttó 3, illetve 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon.
2011.01.19. 13:00
 
 
MSZP: a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható
Az MSZP szerint a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható, mivel az állami tehervállalás véges, és a "második Orbán-csomag" további megszorításokat jelent, amelyek minden bizonnyal a sportra is hatnak. Varga László, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Szalay Ferenc, a Fidesz képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke azt mondta: a magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal.
2011.01.18. 19:15
 
 
Szerdán dönthetnek a West Balkán bezáratásáról
Szerdán születhet döntés arról, hogy bezáratja-e a terézvárosi önkormányzat a West Balkánt - erősítette meg kedden az MTI megkeresésére a kerületi önkormányzat sajtóirodája az InfoRádió azon értesülését, mely szerint a héten bezárathatják azt a szórakozóhelyet, ahol a szombati diszkótragédia történt. Múlt szombat éjjel Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A történtek miatt a rendőrség öt embert vett őrizetbe és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
2011.01.18. 19:15
 
New York Times: egy vezető hazárdjátéka Magyarországon
A magyar politikai helyzetet elemezte hétfőn a The New York Times internetes kiadásában, kedden pedig az Európában megjelenő International Herald Tribune nyomtatott kiadásában megjelent írásában Judy Dempsey, a lap berlini tudósítója Egy vezető hazárdjátéka Magyarországon címmel. Az európai vezetőknek az elkövetkező hónapokban többször is lesz idejük találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, az Európai Tanács soros elnökével - állapította meg, megjegyezve, hogy "eddig Orbán többnyire ellenszegült európai partnereinek", akik megkérdőjelezték a médiával kapcsolatos politikáját.
2011.01.18. 18:30
 
 
A hétvégi tragédiát követően áttekinti a kereskedelmi szabályokat a minisztérium
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az érintett tárcák bevonásával a következő napokban áttekinti, hogy az önkormányzatok és egyéb hatóságok éltek-e a törvényben biztosított ellenőrzési, szankcionálási jogaikkal - közölte a tárca a hétvégi diszkótragédiával összefüggésben kedden az MTI-vel. Hozzátette: a minisztérium ezt is figyelembe véve vizsgálja a jogszabályok pontosításának lehetőségét, hogy a vállalkozások jogalkalmazásának vagy a hatóságok ellenőrzési tevékenységének hiányosságait mérsékelje. A kereskedelmi törvény 2009-es módosítása arról szólt, hogy elegendő csupán előzetes bejelentést tenni a jegyzőnél a tevékenység megkezdéséről.
2011.01.18. 17:15
 
Bayer Zsolt Madách-díja ellen tiltakozik a Jobbik
A Jobbik képviselői nem mennek el a Nógrád megyei Madách-ünnepségre, így tiltakoznak amiatt, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntettje Bayer Zsolt író, publicista lesz - erről a Jobbik képviselői tájékoztatták kedden az MTI-t. Bayer Zsolt jelölésével a Nógrád megyei önkormányzat fideszes képviselői megsértettek más, a kitüntetésre érdemes jelölteket is, de legfőképpen a hagyományt, Madách Imrét és a nógrádi embereket - írja négy jobbikos politikus az MTI-hez eljuttatott, a Nógrád megyei önkormányzat elnökének és Balassagyarmat polgármesterének címzett levélben. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer Zsolt író, publicista és szerkesztő.
2011.01.18. 16:45
 
 
Strasbourgban kezdett megbeszéléseket Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök kedden külön-külön megbeszéléseket kezdett Strasbourgban az Európai Parlament (EP) fontosabb frakcióinak vezetőivel, utána találkozik a magyar EP-képviselőkkel, majd pedig részt vesz a jobbközép-kereszténydemokrata irányzatú néppárti EU-frakció ülésén. Mint arról Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője tájékoztatta az MTI-t, Orbán Viktor keddi tárgyaló partnerei közt van Martin Schulz szocialista és Guy Verhofstadt liberális EP-frakcióvezető, valamint Rebecca Harms és Daniel Cohn-Bendit, a zöldek két társ-frakcióvezetője.
2011.01.18. 16:45
 
Önkormányzati vizsgálat a pécsi szórakozóhelyeken
Átfogó vizsgálatot indít a pécsi szórakozóhelyeken az önkormányzat a szakhatóságokkal közösen a budapestihez hasonló diszkótragédiák megelőzése érdekében. "A Budapesten történt szomorú, halálos áldozatokkal járó tragédia felhívta a figyelmet azon vészhelyzetekre, amelyek akár Pécsett is bármikor bekövetkezhetnek. A városvezetés utasítására az önkormányzat a szakhatóságokkal közösen átfogó vizsgálatot indít a nagy tömegek befogadására képes szórakozóhelyeken azért, hogy ilyen ne történhessen meg" - tájékoztatta Csizi Péter alpolgármester kedden közleményben az MTI-t.
2011.01.18. 15:00
 
Lövétei: pusztán a vagyoni hátrány nem elég a bűncselekményhez
Elvben előfordulhat, hogy egy ingatlan eladása bűncselekménnyé minősülhet, de pusztán azért, mert vagyoni hátrány keletkezik egy ingatlan eladásánál, önmagában még nem következhet be a bűncselekménnyé minősülés - mondta Lövétei István alkotmányjogász az MTI-nek a terézvárosi ingatlanüggyel összefüggésben. Terézváros polgármestere, Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) hétfőn jelentette be, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK megtette vádemelési javaslatát az ügyészségnek tizenhárom egykori MSZP-SZDSZ-s VI. kerületi önkormányzati képviselő, illetve egy volt hivatali tisztségviselő ügyében.
2011.01.18. 14:00
 
Eckstein-Kovács Péter független kongresszusi biztos kinevezését kéri
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöki posztjáért induló Eckstein Kovács Péter pártatlan kongresszusi biztos kinevezését kéri, mivel szerinte a kongresszus előkészítését végző Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke nyíltan a vetélytárs Kelemen Hunor elnökjelöltségét támogatja. Eddig három személy jelezte, hogy a szövetség február 26-án kezdődő nagyváradi tisztújító kongresszusán a magát újra jelöltetni nem kívánó Markó Béla helyére pályázik: Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, Eckstein Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor - aki jelenleg Traian Basescu államfő kisebbségügyi tanácsadója -, valamint Olosz Gergely, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője.
2011.01.18. 13:45
 
 
Israel Meir Lau: az antiszemitizmus őrületté fajult
Az antiszemitizmus őrületté, ragályos betegséggé fajult, egyre jobban terjed, és ha nem teszünk ellene most, több mint hatvan év után sem, akkor még tovább terjed - mondta Israel Meir Lau, Izrael volt országos főrabbija kedden Budapesten a Dohány utcai zsinagóga előtti, zsúfolásig telt téren. A fővárosi gettó felszabadításának 66. évfordulóján a Budapesti Izraelita Hitközség és az Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség által rendezett megemlékezésen a szónok rámutatott: a holokauszt idején a világ három részre oszlott: nácik és kiszolgálóik; áldozatok; illetve akik "álltak, és nem tettek semmit azért, hogy megmenekülhessenek az áldozatok".
2011.01.18. 13:00
 
 
Aggályokat fogalmazott meg az EU-biztos a magyar médiatörvény ügyében
Aggályokat fogalmazott meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban Neelie Kroes, a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes EU-biztos hétfő este Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) rendkívüli ülésén. A médiatörvény "a jelek szerint problémát okoz" az audiovizuális és médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelvvel (AVMS) összevetve, ugyanis "úgy tűnik, hogy (a törvény) vonatkozik a más tagállamokban létesített médiavállalkozásokra is" - említette Kroes.
2011.01.18. 13:00
 
 
A szocialisták koncepciós eljárást sejtenek a filozófuspályázatok-ügy mögött
Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt és "annak koncepciós per felelősét, Budai Gyulát", hogy fejezze be az "akadémikusok és más jeles értelmiségiek nyilvános gyalázását" és "tartózkodjon az igazságszolgáltatás folyamatos politikai befolyásolásától". Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos hétfőn úgy nyilatkozott: már a birtokában vannak azokkal a filozófuspályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében átfogó vizsgálatot indított és elképzelhető, hogy újabb büntetőfeljelentés születik. Mesterházy Attila szocialista pártelnök és frakcióvezető közleményében hangsúlyozza: ahol politikusok filozófusokat támadnak sajtótájékoztatón, ott nem a filozófusokkal, hanem azokkal a politikusokkal van baj, akik valós munka helyett elszámoltatással hívják fel magukra a figyelmet.
2011.01.18. 12:45
 
MSZP: a nehéz helyzetűeket sújtják a megszorítások
Az MSZP szerint az Orbán Viktor által előrevetített megszorító intézkedések 600-700 milliárd forintot vesznek el a nehéz helyzetben lévőktől, a kizárólag a nyugdíjukból élőktől, a gyógyszerre szorulóktól és az álláskeresőktől. Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője a miniszterelnök múlt heti, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjúját kedden sajtótájékoztatón úgy értékelte: a kormányfő nyilatkozatával a hitelminősítőknek üzent, miután egyértelművé vált, hogy a válságadókkal és a nyugdíj-megtakarítások államosításával csak rövid ideig lehet a költségvetési egyensúlyt fenntartani.
2011.01.18. 12:30
 
Szalay Ferenc: egyelőre nem lesz többletforrás a sportban
A magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal - jelentette ki kedden Szalay Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke. A politikus a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta, a koncepciót még nem fogadta el az Európai Unió, s félő, hogy több eleme sem fogja kiállni a brüsszeli felülvizsgálatot.
2011.01.18. 12:00
 
Új jelölt a teniszszövetség elnöki posztjára
Indul a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjáért Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke a jövő szombaton esedékes tisztújító közgyűlésen. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, aki évtizedek óta amatőr teniszező, az MTI-nek kedden elmondta, barátai biztatására gondolt arra, hogy megméreti magát. Véleménye szerint jelenleg széthúzás jellemzi a teniszéletet, ezért rendet kell teremteni a szövetségben. A szövetség jelenlegi elnöksége 2010. december 31-ével mondott le. Nagy Tünde, az MTSZ elnöke novemberben kezdeményezte a tisztújítást, mondván, az elnökség az elmúlt hat hónapban érdemi munkát nem végzett, ellenben sok időt pazarolt parttalan viták lefolytatására.
2011.01.18. 11:00
 
Napirend előtti felszólalásokban védték a médiatörvényt az EP-plenárison
Több felszólalás hangzott el a médiatörvény védelmében az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces felszólalások között, hétfőn késő este. Deutsch Tamás (Fidesz) egyebek között arról beszélt, hogy amíg a szocialisták és a liberálisok koalíciója volt hatalmon, "Magyarországon nyolc esztendőn keresztül folyamatosan gyengült a demokrácia, tömegessé vált az emberi jogok sérelme. Magyarországon gyengült nyolc esztendőn keresztül a sajtószabadság." Az új médiatörvény viszont szerinte "garanciáját adja a sajtószabadságnak". Kettős mércének nevezte, hogy "ilyen körülmények között éri éles támadás Magyarországot és az uniós elnöki tisztségét betöltő magyar kormányt".
2011.01.18. 07:30
 
 
Ügyészség előtt a VI. kerületi egykori MSZP-SZDSZ-s vezetés ügye
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK megtette vádemelési javaslatát az ügyészségnek tizenhárom egykori MSZP-SZDSZ-s VI. kerületi önkormányzati képviselő, illetve egy volt hivatali tisztségviselő ügyében - jelentette be Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere hétfőn. Az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan 2004-es elidegenítése kapcsán a polgármester azt mondta: felbecsülhetetlen anyagi és erkölcsi kárt okoztak Terézvárosnak. Gila Pál, az önkormányzat jogi képviselője elmondta, hogy indítványozta a gyanúsítottak ingó- és ingatlanvagyonának zár alá vételét.
2011.01.17. 20:00
 
 
A kormány felülvizsgálja a PPP-beruházásokat
Az Erkel Színház felújítása is azok közé a PPP-beruházások közé tartozik, amelyeket a kormány felülvizsgál - mondta Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn az MTI érdeklődésére. Az MTI annak kapcsán kereste meg a kormányszóvivőt, hogy a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent: a jelenlegi kormány visszavonta azt a korábbi határozatot, amely az új Erkel Színház építését írta elő. Az előző kormány 2009 október közepén határozott az új Erkel Színház felépítését célzó pályázat előkészítéséről és lebonyolításáról, továbbá az Operaház rekonstrukciójának előkészítéséről. Ezt a határozatot helyezi hatályon kívül a mostani - erősítette meg Nagy Anna.
2011.01.17. 19:45
 
Tabajdi: a bizalom visszaszerzésétől függ a magyar EU-elnökség sikere
Az Orbán-kormány idején megrendült nemzetközi bizalom visszaszerzése az uniós elnökség sikerének záloga - vélekedett Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője hétfőn közzétett nyilatkozatában. Szerinte a magyar uniós elnökség következő fél éve nagy mértékben függ attól, hogy a miniszterelnök mennyire győzi meg az EP-t és az Európai Bizottságot strasbourgi szereplésével. Orbán Viktor szerdán terjeszti elő az EP plenáris ülésén a magyar elnökség munkatervét. A magyar szocialista politikus megállapította, hogy a magyar uniós elnökség "bizalomhiánnyal, ezért tehertétellel indul". Az európai bírálatok nem a magyar népnek szólnak, hanem az országot jelenleg irányító kormánynak - tette hozzá.
2011.01.17. 16:30
 
 
Illés Zoltán: az esetleges újabb árvíz megelőzése a cél
A kormány egy esetleges újabb árvíz elhárítása érdekében hirdetett veszélyhelyzetet Borsod-Abaúj-Zemplén megye közigazgatási területére - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára miskolci sajtótájékoztatóján hétfőn. A kormány döntése révén megelőzhető lesz egy esetleges újabb árvíz a megyében, a Sajó, a Bódva és a Hernád völgyében, erre minden pénzügyi forrás rendelkezésre áll - közölte Illés, hozzátéve: a veszélyhelyzet kihirdetése azt is jelenti, hogy a tavalyi árvízben megrongálódott védművek helyreállítási munkálatai felgyorsulhatnak.
2011.01.17. 16:30
 
 
Fidesz: 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus
A Fidesz szerint 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus, az ágazat költségvetési támogatása ugyanis nő, a működési költségek pedig csökkennek. Bánki Erik, a kormánypárt szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Forma-1-gyel együtt 13,5 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai marketingre, a turizmust érintő nagyrendezvények támogatására és termékfejlesztésre. Megjegyezte, hogy a pénteken bemutatott Új Széchenyi Tervben is a kiemelt területek között szerepel a turizmus.
2011.01.17. 15:15
 
Budai: újabb feljelentés születhet a filozófuspályázatokkal kapcsolatban
Már az elszámoltatási kormánybiztosnál vannak azokkal a filozófuspályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében Budai Gyula átfogó vizsgálatot indított. A fideszes politikus úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy újabb büntetőfeljelentés születik. A Magyar Nemzet múlt héten írt arról, hogy átfogó vizsgálatot indít Budai azoknak a több mint 400 millió forint közpénzt felemésztő filozófiai pályaműveknek az ügyében, amelyeknek "ellentmondásaira" a napilap cikksorozatban hívta fel a figyelmet. A kormánybiztos felidézte, január elején feljelentést tett a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal közötti 70 millió forintos támogatási szerződés miatt.
2011.01.17. 12:45
 
A szórakozóhelyek engedélyeinek szigorítását már tavaly javasolta egy polgármester
Láng Zsolt fideszes országgyűlési képviselő már tavaly írásbeli kérdést intézett a szakminiszterhez a szórakozóhelyek 2009-ben "lebutított" engedélyezési eljárásával kapcsolatban, nehogy "beláthatatlan következményekhez", "tragédiákhoz" vezessen. A kormánypárti politikus ezt hétfőn közölte az MTI-vel, azt követően, hogy Fidesz-KDNP-s II. kerületi polgármesterként részt vett a Móricz Zsigmond Gimnáziumban az iskola diszkótragédiában elhunyt két tanulójának emlékére tartott megemlékezésen. Láng Zsolt a II. kerületi önkormányzat nevében részvétét fejezi ki a szombat éjszakai tragédiában elhunyt fiatalok hozzátartozóinak. A három áldozat közül kettő a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium diákja volt.
2011.01.17. 12:30
 
MSZP: 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentés jöhet
Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón felidézte, hogy Orbán Viktor múlt csütörtökön megjelent, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjúban azt mondta: az állami nyugdíjalap a jövőben nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed a nyugdíjjárulékokból. "Ez emberi számítás szerint azt jelenti, hogy 20-25 százalékkal csökkeni fognak a nyugdíjak" - jelentette ki Korózs Lajos.
2011.01.17. 12:30
 
Magyar László nyerte a polgármester-választást Nyírteleken
Magyar László, az MSZP jelöltje győzött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken vasárnap tartott időközi polgármester-választáson - közölte a helyi választási iroda vezetője. A kisvárost eddig is vezető szocialista jelölt 1508 szavazatot szerzett, míg riválisa, a Fidesz-KDNP színeiben induló Kovács Judit 1084 szavazatot kapott - tájékoztatott a nem jogerős végeredményről Kiss Elek. Közlése szerint az 5723 választásra jogosult szavazóból 2612 járult az urnák elé, ami 45,6 százalékos részvételi arányt jelent.
2011.01.16. 21:30
 
 
A West Balkán Kft. azt állítja, nem volt érdekelt a jegyeladásban
A West Balkán Kft. bérbe adta a helyszínt a Noise Night Life független szervezőnek, fix áron, így a legkevésbé sem volt érdekelt a jegyeladásban - közölte a Nyugati téri szórakozóhely üzemeltetője. A West Balkán Kft. közleménye szerint a szombat éjszakai alkalmi rendezvény nem a cégük által szervezett rendezvény volt. A rendezvény szerződés szerinti lebonyolítását a Noise Night Life szervezői saját személyzettel, saját eszközökkel végezték. A rendezvényre kötött szerződés értelmében a jegyértékesítést és a létszámkontrollt is a Nois Night Life végezte. Korábban a tragédiával végződött rendezvény szervezője, a Noise Night Life azt közölte: ők csak bérbe vették a helyszínt az üzemeltetőtől, és nem volt tudomásuk arról, hogy a helynek nincs érvényes működési engedélye.
2011.01.16. 18:30
 
 
Terézvárosi polgármester: megbocsáthatatlan hibát követett el az üzemeltető
Megbocsáthatatlan hibát követett el a West Balkán szórakozóhely üzemeltetője azzal, hogy nem jelentette be a szombati nagyszabású rendezvényt; a szórakozóhely nyilvántartásba vételi dokumentuma szerint legfeljebb háromszáz embert engedhettek volna be - közölte a terézvárosi polgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján. A szórakozóhelynek nem volt működési engedélye, de a nyilvántartásba vétele megtörtént, amely szerint 22 óráig maximum háromszáz ember részvételével tarthatott volna rendezvényt - mondta Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP). A helyszínt a rendezvény szervezője, a Noise Night Life bérbe vette a West Balkán üzemeltetőjétől, és nem tudta, hogy a helynek nincs érvényes működési engedélye.
2011.01.16. 16:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML