2014. december 21., vasárnap - Tamás
Deviza:  
EUR/HUF 314,55 USD/HUF 256,25 CHF/HUF 261,35
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10546 találat
 
 
"A kultúra városává" nyilvánítja Pécset a helyi közgyűlés
A kultúra városává nyilvánítja Pécset és kulturális díjat alapít a város közgyűlése következő ülésén - jelentette be Páva Zsolt polgármester szombaton a baranyai megyeszékhelyen. "A közgyűlés január 27-én határozatban fogja Pécset a kultúra városává nyilvánítani. Magyarországon a mi városunk lesz hivatva örök időkre emléket állítani e nép, e nemzet kultúrájának" - mondta a politikus a Kodály Központban, Berecz András és barátainak a magyar kultúra napján tartott Angyalfütty című előadása előtt. A fideszes polgármester megjegyezte: az ehhez szükséges lépéseket megtették, a város mottójául szolgáló kifejezést jogi védelemben is részesítik.
2011.01.22. 22:15
 
 
Felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színházat
A magyar kultúra napján szombaton ünnepélyesen felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színház 1,85 milliárd forintos állami támogatással felújított épületét; a teátrum társulata ez alaklomból Madách Imre: Az ember tragédiája című művét állította színpadra Jordán Tamás rendezésében. A színházavatón a kormány részéről Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely 2-es számú választókerületének Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, valamint Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár mondott köszöntőt. A szombathelyi Weöres Sándor Színházat 2007 szeptember 27-én alapította meg a város közgyűlése egyhangú szavazással.
2011.01.22. 21:15
 
Halász János: vidéken is lehetnek nemzeti fenntartású intézmények
Budapest mellett vidéken is lehetővé válhat a nemzeti fenntartású intézmény státus elnyerése azon keretrendszer segítéségével, melynek kidolgozását a közeljövőben tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - mondta Halász János, a szaktárca parlamenti államtitkára szombaton Pécsen. A politikus a Kodály Központban, a magyar kultúra napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: fontos, hogy Magyarországon a fővároson kívül is legyenek helyek, ahol a kultúrának a regionális szerepvállalást erősítő küldetése van, kisugárzása pedig esetenként a határon túl is érezhető.
2011.01.22. 21:15
 
A Le Monde az Európai Bizottság médiatörvényt érintő aggályairól ír
A magyar kormány elleni szabálysértési eljárás megindításával fenyeget az Európai Bizottság a médiatörvény kapcsán: a Budapestre elküldött levélben Neelie Kroes, a médiaügyekben illetékes uniós biztos két hetet adott a magyar hatóságoknak arra, hogy válaszoljanak azokra a "komoly aggályokra", amelyeket a szövegnek az európai joggal és különösen az uniós alapjogi chartával kapcsolatos összeegyeztethetősége kérdésében felvetett - írta szombat délután megjelent számában a Le Monde francia liberális napilap.
2011.01.22. 18:30
 
 
MSZP: nevetségesek és sértők a kormány rágalmai
Kovács László szerint nevetséges és sértő a kormány azon állítása, hogy az MSZP kezdeményezte és szervezi a médiatörvény elleni külföldi támadásokat. Nem az MSZP, hanem Orbán Viktor járatja le a kormányt - mondta az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Kovács László úgy látja, hogy nem Magyarországot kell a miniszterelnöknek megvédenie, hiszen azt senki sem támadja. "Orbán Viktor a személyének szóló bírálatok elől a magyar nép mögé bújik" - jelentette ki az ellenzéki politikus. Ez a kormányzati felvetés sérti az ügyben megszólaló külföldi politikusokat és újságírókat is, hiszen azt a látszatot kelti, mintha nem a demokrácia vagy a sajtószabadság érdekében, hanem az MSZP felkérésére szólaltak volna meg.
2011.01.22. 16:30
 
 
Hoffmann Rózsa: 2014-től lehet az érettségi feltétele az önkéntes munka
Legkorábban 2014-től lehet az érettségi vizsgára bocsátás előfeltétele az önkéntes munka - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. A közösségi szolgálat, önkéntesség jelene és jövője az oktatásban című, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum által szervezett egész napos konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón az államtitkár megjegyezte: a megújítandó érettségi előfeltételeként 50-60 óra kötelező közösségi munka előírását tervezik a középiskolások számára.
2011.01.22. 15:00
 
FAZ-írás a médiatörvény körüli EU-vitáról
A médiatörvénnyel kapcsolatos nemzetközi vitában a magyar kormányfőnek egyelőre csak az Európai Bizottsággal van dolga, mivel az Európai Parlamenttől nem kell tartania - mutatott rá szombati írásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német konzervatív újság brüsszeli tudósítója, Nicolas Busse ezt azzal indokolja, hogy az EP két nagy frakciója (néppártiak és szociáldemokraták) jelenleg nem akarja Magyarország elítélését. Különösen nem céljuk az EU-szerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítása, amely lehetővé tenné szankciók (beleértve a szavazati jog megvonását) elrendelését. A két nagy EP-frakciót azonban eltérő motivációk vezérlik.
2011.01.22. 13:00
 
 
Átadták a Tiszavirág hidat Szolnokon
Átadták a Tiszavirág gyalogos- és kerékpároshidat pénteken Szolnokon; a városközpontot a település sport- és pihenőövezetével, a Tiszaligettel összekötő folyami átkelő a leghosszabb Közép-Európában. Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár a városi hídfőnél összegyűlt mintegy kétezer ember előtt, ünnepi beszédében, utalt arra, hogy a híd építési költségeinek 75 százalékát az Európai Unió fedezte. Németh Miklós, a fővállalkozó Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, számukra is kihívás volt a tiszavirágot mintázó kecses acélszerkezetes alkotás elkészítése, mert különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások sorát kellett felvonultatniuk.
2011.01.21. 19:15
 
Velkey György kapta meg Pesti Imre mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben
Velkey György egészségpolitikus kapta meg pénteken a fővárosi kormányhivatal élére kinevezett Pesti Imre képviselői mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben. Pesti Imre az október 3-ai önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP fővárosi területi listájáról szerzett mandátumot a közgyűlésben, a politikust azonban január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezték ki a fővárosi kormányhivatal élére. Pesti Imre az összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel január 1-jei hatállyal lemondott közgyűlési tagságáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.
2011.01.21. 18:00
 
Felmentették a hűtlen kezelés vádja alól Mór polgármesterét
Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Mór polgármesterét és a város korábbi jegyzőjét az ügyben másod fokon eljáró Fejér Megyei Bíróság - közölte a megyei bíróság szóvivője pénteken az MTI-vel. A megyei bíróság ezzel jóváhagyta a székesfehérvári városi bíróság első fokon született ítéletét, és Fenyves Pétert (Fidesz), valamint a település korábbi jegyzőjét bűncselekmény hiányában felmentette a hűtlen kezelés vádja alól - mondta Gieszné Boda Orsolya.
2011.01.21. 15:45
 
 
Németh Zsolt: indokolatlan lakóhelyhez kötni a szavazati jogot
Németh Zsolt szerint nem indokolt lakóhelyhez kötni a választójogot. A külügyi államtitkár hangsúlyozta: a választójog kérdésével az alkotmányozás után foglalkoznak. Indokolatlannak minősítette azt a jelenlegi alkotmányban szereplő korlátozást, hogy a választójog a lakóhelyhez kötődik. Tavaly ősszel a Fidesz részéről elsőként Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alelnöke vetette fel, hogy választójogot kaphatnak a határon túli magyarok. Az új alkotmány koncepciójának december elején nyilvánosságra hozott egységes szövege azt tartalmazza, hogy minden magyar állampolgárt sarkalatos törvényben meghatározott feltételek esetén megillet a választójog.
2011.01.21. 13:15
 
A Süddeutsche Zeitung szerint nem jók Orbán esélyei
Hat hónap Magyarország címmel közölt kommentárt pénteken a Süddeutsche Zeitung. Cathrin Kahlweit, az újság munkatársa felidézi Orbán Viktor strasbourgi beszédét, melyben az "EU történetének egyik legsikeresebbjeként" harangozta be a magyar EU-elnökséget. "A magyar kormányfő erőteljes öntudata ellenére ennek esélyei nem valami jók. Változatlanul hallatszik a kritika az új médiatörvényről és a pénzügyi válság haszonélvezőire kivetett különadóról - és egyáltalán: az EU-n belül óriási szkepszis uralkodik arra vonatkozóan, vajon a kétharmados többséggel rendelkező budapesti kormány tartani fogja-e magát a demokratikus játékszabályokhoz, mikor egy ilyen többség valósággal csábít a visszaélésre."
2011.01.21. 13:15
 
 
Újabb feljelentést tett Budai Gyula a filozófuspályázatok ügyében
Két újabb filozófuspályázat ügyében tett feljelentést a rendőrségen az elszámoltatási kormánybiztos pénteken. Budai Gyula az MTI-nek azt mondta: a Magyar Nemzet tényfeltáró írásai alapján döntött úgy, hogy bekéri annak az öt pályázatnak a dokumentációját, amely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt felhívásokon nyert. Ezek közül pénteken kettő ügyében tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon ismertetlen tettes ellen büntetőfeljelentést jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A két pályázat közül az egyik projektvezetője Vajda Mihály, a másiké pedig Heller Ágnes volt - ismertette a kormánybiztos.
2011.01.21. 12:00
 
Francia lap: Orbán célba vette a filozófusokat
Orbán célba vette a filozófusokat címmel egy teljes oldalon számolt be a filozófuspályázatokról szóló cikkekről pénteken a Libération. A francia baloldali újság szerint a hatalomhoz közeli média antiszemita kampányt indított öt értelmiségi ellen. A budapesti keltezésű tudósítás szerint az a tény, hogy "az Orbán Viktor populista jobboldala által elfogadott, vitatott médiatörvényt január 1-jei életbelépése ellenére az írott sajtóra csak július 1. után - azaz csak azután lehet alkalmazni, miután Magyarország európai uniós soros elnöksége véget ért és már nem lesz reflektorfényben -, a magyar miniszterelnökhöz közel álló médiának lehetőséget teremt arra, hogy a saját többsége által elrendelt elveket arcátlanul megsértse".
2011.01.21. 11:30
 
 
Ipsos-elemzés: tízből hét Fidesz-szavazó most is elmenne szavazni
A népesség egészén belül a Fidesz támogatottsága 34 százalék, és a kormánypárt hívei továbbra is aktívak: tízből heten ha lehetne, most is elmennének szavazni - írta a Népszabadság pénteken az Ipsos legújabb közvélemény-kutatását ismertetve. Az idén január 8-15. között, 1500 fő megkérdezésével készült felmérés szerint az MSZP-nek 11 százaléknyi híve van, a Jobbiknak 6, az LMP-nek 4 százalék, egyéb pártra a lakosság 2 százaléka szavazna, és 43 százalék a bizonytalanok vagy nem szavazók aránya a teljes népességen belül.
2011.01.21. 07:45
 
Magyar Hírlap: Zugló polgármestere visszaszerezné a tanácsadói díjakat
A zuglói önkormányzat a már folyó büntetőeljárás részeként és külön polgári perben is megpróbálja visszaszerezni a kerület korábbi vezetése által törvénytelenül kifizetett tanácsadói díjakat - mondta a Magyar Hírlapnak Papcsák Ferenc, a kerület fideszes polgármestere, hozzátéve, hogy már meg is tették ez ügyben a szükséges lépéseket. A lapnak elmondta azt is, hogy a polgármesteri hivatalban széles körű átvilágítás indult, öt évre visszamenőleg ellenőrzik a szerződéseket, amelyek száma több százra tehető. Vannak olyanok, amelyeket már fel is bontottak, és további gyanús megállapodásokat is találtak - írta Magyar Hírlap.
2011.01.21. 07:30
 
 
Személyeskedő vita az esztergomi képviselő-testület ülésén
Csaknem kétórás, napirend előtti, személyeskedő vitával kezdődött meg csütörtök este az esztergomi képviselő-testület ülése, ezt követően a válságköltségvetés fideszes többségű testület által készített változatát fogadták el, a polgármester javaslatával szemben. Az ülés megkezdése után az egyik fideszes képviselő arra kérte Tétényi Éva független polgármestert, hogy zárassa be a tanácsterem ablakait, mert az érdemi munkát zavarja a téren összegyűlt mintegy hatszáz ember pfújolása, a Fidesz-ellenes bekiabálások. Mivel a polgármester erre nem volt hajlandó, ő maga csukta be az ablakokat.
2011.01.20. 21:15
 
 
Devecseri polgármester: aki tud adományok eltűnéséről, tegyen feljelentést
Devecser polgármestere csütörtökön arra kérte a helyieket, hogy akinek konkrét információja van adományok és segélyszállítmányok eltűnéséről, az tegyen feljelentést a rendőrségen. Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) a településen tartott lakossági fórumon azt mondta: a rágalmazókkal szemben fel fognak lépni, mert az országos médiában terjedő "rémhírekkel" kellemetlen helyzetbe hozzák a várost és az egész térséget. "Nem szabad engednünk, hogy a város rossz hírét terjesszék" - fogalmazott a város vezetője. A polgármesteri kérésre a fórum mintegy kétszáz részvevője közül senki nem jelezte, hogy tudna adományok eltűnéséről.
2011.01.20. 20:30
 
 
Schmitt: mindent elkövetek a világ magyarjainak együvé tartozása érdekében
Mindent elkövetek annak érdekében, hogy a világ 15-16 millió magyarja a jövőben ne csak lélekben, hanem közjogilag is együvé tartozzon - jelentette ki Schmitt Pál magyar köztársasági elnök Pozsonyban, amikor a Csemadok társadalmi és kulturális szervezet székházában a szlovákiai magyar civil szervezetek képviselőivel találkozott. A találkozó az államfő által indított Magyarok XXI. beszélgetéssorozat része. Ennek keretében Schmitt külföldi útjain mindig találkozik a helyi magyarság képviselőivel. Az elnök elmondta, hogy a megbeszélésekről könyv készül, amely megbízatása végén fog megjelenni. Ilyen beszélgetésekre került sor korábban New Yorkban, Rómában, Zágrábban és néhány más helyen is.
2011.01.20. 19:00
 
Kisebbségi választás: megalakult a bolgár és a lengyel országos önkormányzat
Megalakult a bolgár és a lengyel országos kisebbségi önkormányzat, miután az újonnan megválasztott képviselők csütörtökön, a budapesti Duna Palotában átvették megbízólevelüket. A bolgár kisebbség 21 tagú önkormányzatát a Magyarországi Bolgárok Egyesületének képviselői alkotják, miután a szervezet egyedüliként indult a kisebbségi választásokon. Az érdekképviselet elnökévé ismét Muszev Dimitrov Dancsot választották, aki ezzel harmadik ciklusát kezdi meg a szervezet élén. A Bolgár Kultúra Házában tartott alakuló ülésen megválasztották az elnökhelyetteseket és a pénzügyi bizottság vezetőit is.
2011.01.20. 18:45
 
EU: a kisvállalkozások segítésére kell összpontosítania a versenypolitikában
A kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetbe hozásának fontosságát hangsúlyozták magyar képviselők az Európai Unió versenypolitikájáról az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön lefolytatott vitában. Herczog Edit (MSZP) felszólalásában úgy vélte: "Európa gazdasági növekedése a GDP és a foglalkoztatás gerincét adó kkv-k helyzetbe hozásán múlik, ezért a kis- és középvállalkozások számára segítséget nyújtó, és hasznos versenyszabályokat kell megfogalmazni, különös tekintettel a közbeszerzésekre". Hozzátette: kategorikusan nem szabad megengedni, hogy a protekcionista gazdasági beavatkozások kiszorítsák az egészséges versenyből az innovatív kkv-ket.
2011.01.20. 18:15
 
A hónap végig dolgozzák ki a tömegrendezvényeket érintő új jogszabályokat
A hónap végéig kell kidolgoznia a tömegrendezvények megtartására alkalmas vendéglátó-ipari egységeket érintő új jogszabályokat a négy minisztérium munkatársaiból álló munkacsoportnak - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön, a múlt szombati diszkótragédia kapcsán tartott sajtótájékoztatón, Budapesten. Az államtitkár az engedélyezési szabályok szigorítását kezdeményező polgármesterek és az országos önkormányzati érdekszövetségek vezetőinek részvételével tartott egyeztető fórum után elmondta: sokkal szigorúbb előzetes kontroll kell a jövőben ahhoz, hogy a nagy tömeget befogadó szórakozóhelyek működhessenek.
2011.01.20. 17:45
 
Bauer Sándor mártíriumára emlékeztek Budapesten
Az 1969-ben önkéntes tűzhalált halt Bauer Sándorra emlékezett a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjénél csütörtökön. Bauer Sándor 1969. január 20-án gyújtotta fel magát a múzeum kertjében, így tiltakozva Magyarország szovjet megszállása ellen. Az ünnepségen Kocsis Máté frakcióvezető-helyettes, Józsefváros polgármestere a mártír búcsúleveléből idézett, mikor felolvasta a barátjának írt sorokat: "(...) eszme nélkül nem él, csak létezik az ember. Tűzhalált halok, akárcsak az a csehszlovák fiatal, aki 19-én gyújtotta fel magát".
2011.01.20. 17:15
 
 
Szijjártó: Orbán megvédte Magyarországot az Európai Parlamentben
Orbán Viktor az Európai Parlamentben megvédte Magyarországot, kiállt a magyarok demokratikus elkötelezettsége mellett - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatón, hozzátéve: ez az, amiért "a szocialistákat eszi a frász". A miniszterelnök szóvivője beszélt arról is, hogy a magyar elnökségi program mögött európai egység alakult ki. Szijjártó szerint az EP szerdai plenáris ülésén lelepleződött, hogy a médiatörvény ügyében pártalapú támadásról van szó. Úgy vélte: az európai "baloldalon, szélsőbaloldalon" nem tudják megemészteni, hogy a magyar választók kétharmados felhatalmazást adtak egy jobbközépen álló polgári, kereszténydemokrata politikai erőnek.
2011.01.20. 17:00
 
Fidesz: a lakosság érdekében korlátozták a német sertéshúsok forgalmazását
A Fidesz helyesnek tartja a német sertéshús felhasználásának és forgalmazásának szerdán, a dioxinbotrány miatt, elrendelt átmeneti korlátozását. Ez a kormánypárt szerint elsősorban lakossági igényeket szolgál és nem ellenkezik az Európai Unió szabadkereskedelmi elveivel. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által február 28-ig elrendelt korlátozásra azért volt szükség, mert nem szeretnék, ha akár csak az esélye is meglenne annak, hogy dioxinnal fertőzött élelmiszer jut el a magyar lakossághoz.
2011.01.20. 16:45
 
Magyarázatot kért Szájer az EP-től a LIBE-ülés közvetítésének elmaradása miatt
Levélben kért magyarázatot csütörtökön Szájer József, az Európai Parlament (EP) néppárti frakcióvezető-helyettese arra, hogy miért maradt el az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE), valamint kulturális bizottsága által a magyar médiatörvény ügyében tartott együttes rendkívüli ülésnek az online közvetítése. Az ülést hétfő este tartották Strasbourgban. Jaume Duch Guillot-hoz, az EP médiaügykért felelős igazgatójához intézett levelében Szájer azt a kérdést is feltette, hogyan fordulhatott elő, hogy a sajtó és a bizottság képviselőit még az ülés megkezdését megelőző órákban is arról tájékoztatták, lesz internetes élő közvetítés.
2011.01.20. 16:15
 
Orbán Viktor segítségét kéri több kerületi polgármester
A miniszterelnök segítségét kérte levélben több kerületi polgármester a kereskedelmi tevékenység engedélyezési eljárásának szabályozásával kapcsolatban; a II., a VI., a VIII. és a XI. kerület fideszes vezetői közölték: Orbán Viktorhoz fordultak, hogy többé ne fordulhasson elő a szombati diszkótragédiához hasonló eset. A miniszterelnöknek írt levél másolatát csütörtökön juttatta el az MTI-hez a II. kerületi önkormányzat. Hassay Zsófia VI., Kocsis Máté VIII. és Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester egyebek mellett azt írta, hogy csatlakoznak Láng Zsolt II. kerületi polgármestertársuk kezdeményezéséhez, miszerint újra kellene gondolni a kereskedelmi tevékenységek hatósági engedélyezését.
2011.01.20. 14:45
 
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között adja át hivatalát
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között kívánja átadni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hivatalát Farkas Flóriánnak, a roma érdek-képviseleti szervezet újonnan megválasztott elnökének; a szervezet korábbi vezetője ezért arra a kéri a Lungo Drom elnökét, hogy csak pénteken, egy háromtagú munkacsoport közreműködésével, kezdjék meg az eljárást. Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választásokon győztes Lungo Drom vezetőjét csütörtökön választotta elnökké az OCÖ új képviselő-testülete.
2011.01.20. 14:30
 
Balog Zoltán: az előző OCÖ lejáratta a cigányságot
Balog Zoltán államtitkár szerint az előző Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) lejáratta a magyarországi cigányságot, ezért a testület első és legfontosabb feladata, hogy visszanyerje hitelét. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az OCÖ alakuló ülését követően, a grémium előtt a testület elmúlt nyolc év politikájára és arra utalva, hogy a volt elnök, Kolompár Orbán bírósági tárgyalása miatt nem vett részt az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: olyan korszak zárul le, amelyre senki nem lehet büszke, inkább szégyenkezni kell, mert az előző testület lejáratta a cigányságot. "Ki kell értékelni az elmúlt nyolc évet, hogy a hibákból tanuljunk, a bűnösöket, ha vannak, el kell számoltatni" - mondta.
2011.01.20. 14:00
 
 
Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke
Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak a vezetőjét választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új képviselő-testülete csütörtöki budapesti alakuló ülésén. Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg vezetőnek Farkas Flóriánt. A testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 13:15
 
 
Vasárnap szenteli fel Erdő Péter a Mátyás-templom harangjait
Vasárnap ünnepi szentmise elején áldja meg Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Mátyás-templom újonnan öntött, valamint felújított régi harangjait. A szertartáson megszólal majd a templom legkisebb új harangja, a Szent Margit-harang - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Tavaly december 16-án érkezett meg a négy új harang a budavári Mátyás-templomba a németországi Passauból, ahol áthangolták és megtisztították a templom két régi harangját is. Nagy Gábor Tamás (Fidesz) I. kerületi polgármester az akkor tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Norvég Alap támogatásával pótolják a második világháborúban elpusztult, illetve az évtizedek alatt megrongálódott harangokat.
2011.01.20. 13:00
 
Az LMP 13 uniós feladatra hívta fel a figyelmet
Tizenhárom pontból álló ajánlást készítettek az LMP szakértői az Európai Parlament zöld frakciójával közösen, összegezve azokat a célokat, amelyek elérésére véleményük szerint Magyarországnak törekednie kellene a következő fél évben - mondta el csütörtöki, Tordai Bence választmányi szóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Jávor Benedek. Az ellenzéki politikus, aki hangsúlyozta, hogy szeretnék, ha sikeres lenne a soros magyar elnökség, azt mondta, hogy az általuk leírt program jelentheti Európa és benne Magyarország számára a jövőt.
2011.01.20. 13:00
 
Ma tartja alakuló ülését az OCÖ
A mandátumátvételt követően ma tartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a testület elnöke várhatóan Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke lesz. Az újonnan választott képviselők a Duna Palotában veszik át megbízólevelüket, majd ugyanott meg is tartják az alakuló ülést, ahol a törvény szerint elnököt és elnökhelyetteseket választanak. Az 53 tagú testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszteri biztos vezette Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott a testületbe. Az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 08:15
 
A főváros cáfolja a BKV utazási kedvezményeinek megszüntetését
A főváros vezetése cáfolta azokat az állításokat, melyek szerint a nyugdíjasok és a gyermekek utazási kedvezményeinek megszüntetését javasolták volna. György István főpolgármester-helyettes (Fidesz-KDNP) azért adott ki nyilatkozatot, mert a szocialista Horváth Csaba egy internetes oldalra hivatkozva elfogadhatatlannak mondta, hogy a BKV-tól elvont forrásokat részben a 6 év alattiak és az idősek utazási kedvezményének eltörlésével kívánják megoldani. A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője azt írta: a fideszes városvezetés tervei szerint a közösségi közlekedésben a következő években a BKV leépítése, privatizáció, megszorítások, valamint a kedvezményes díjak megszüntetése következik.
2011.01.19. 17:00
 
Jóváhagyták az EU és Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodást
Jóváhagyta szerdán az Európai Parlament plenáris ülése az Európai Unió és Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodást. A téma előző napi strasbourgi vitájában Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekkel foglalkozó államtitkára azt hangsúlyozta, hogy "a régió többi országához hasonlóan Szerbiának is javára szolgált az európai tagságnak a perspektívája, és az elmúlt években jelentős haladást ért el a cél irányában". Schöpflin György (Fidesz) szerint Szerbia elkötelezte magát az európai integráció mellett.
2011.01.19. 17:00
 
 
Orbán: ha az EU hiányosságokat talál, módosítani fogják a médiatörvényt
Orbán Viktor miniszterelnök - miután zömmel liberális, baloldali, illetve zöldpárti EP-képviselők részéről heves támadások érték szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén a magyar médiatörvényt - visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat, ám előzőleg megerősítette azt az ígéretét is, hogy meg fogják változtatni a jogszabályt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban. Orbán a magyar EU-elnökségi programot ismertette az EP-ülésen, de a vitában túlsúlyba került a médiatörvény témája.
2011.01.19. 16:00
 
Konrád György-interjú Orbán Viktorról egy francia lapban
Konrád Györggyel közölt szerdán interjút a La Croix című napilap, amelyben az írót Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyiségéről és politikájáról kérdezte a francia katolikus újság. Konrád szerint Orbán kétértelmű és paradox személyiség, aki tanulmányait befejezve azonnal belekerült a politikába és mindig is megvetette az olyan idősebb embereket, akiknek vannak gondolatai. "Kemény machiavellista, aki nagyon hamar megtanulta a szakmát: a stratégiát, a retorikát és azt, hogyan kell a hatalmat megragadni" - hangsúlyozta az író.
2011.01.19. 16:00
 
 
Buzek: pozitív vélemények hangzottak el az elnökségről
Nagyon pozitív vélemények hangzottak el az Európai Unió soros magyar elnökségének programjáról az Európai Parlament szerdai plenáris vitájában, Strasbourgban - foglalta össze a témára vonatkozó képviselői véleményeket Jerzy Buzek EP-elnök a vitát lezárva. A magyar elnökség minden javaslatát elfogadták - emelte ki. Az elnökség szakmai vonatkozására koncentráló képviselői felszólalások egyetértettek a gazdasági témák középpontba helyezésével, továbbá többségében támogatták a magyar prioritások választását, köztük kiemelten is az európai romastratégiát és a bővítési terveket. Több felszólalás emelte ki annak fontosságát is, hogy a közép-európai országok kezdeményezései kapjanak méltó helyet az uniós politikában.
2011.01.19. 16:00
 
Fidesz: az MSZP saját vezetőit kérdezze nyugdíj-ügyben
A Fidesz-frakció szerint a szocialisták saját vezetőikhez, illetve lelkiismeretükhöz kell, hogy kérdéseket intézzenek nyugdíj-ügyben, a rendszer idei hiánya ugyanis a "Gyurcsány-modell" alapján 900 milliárd forint lett volna, a jelenlegi kormány közbelépésének köszönhetően azonban "sikerült megmenteni az összeomlástól a nyugdíjrendszert, amely túlnyomó részt állami hitelekre épült". A kormánypárti képviselőcsoport arra a közleményre reagált így az MTI-nek, amelyben Korózs Lajos szocialista politikus azt firtatja, igaz-e, hogy a kormány svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül, "annak minden következményével, beleértve a nyugdíjkorhatár 70 évre emelését, valamint a nyugdíjak drasztikus csökkentését?".
2011.01.19. 15:45
 
Le Figaro: Orbán vitatott személyiséggé vált
Zaklatott elnökséget kezd Orbán címmel egy teljes oldalon foglakozott a Le Figaro című francia konzervatív napilap szerdán a Magyarországon elfogadott vitatott törvényekkel. A cikkíró, Stéphane Kovacs szerint tavaly áprilisi megválasztása óta Orbán számos európai vezető szemében vitatott személyiséggé vált. Az okok között a lap megemlíti, hogy kétharmados parlamenti többséggel a háta mögött a kormányfő "nekiment" mindennek Magyarországon, ami nem tetszett neki. Idézte Orbánt, aki szerint az ország azt várja tőle, hogy bontsa le a régi rendszert és egy újat építsen fel.
2011.01.19. 13:45
 
SNS: a szlovák parlament ne kollaboráljon a magyar politikusokkal
Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége szerdán felszólította a szlovák kormányt és a parlamentet, hogy ne kollaboráljanak a Magyar Köztársaság képviselőivel, főleg ne a szélsőséges Fidesszel. A nacionalista és magyarellenességéről elhíresült párt vezetősége szerint a Fidesz lépéseit "az egész demokratikus Európa elítéli, de (a párt) céljai Szlovákiában meglepően könnyen éltető közegre találnak". "A Fidesz hatalmába kerítette a Magyar Köztársaság egész társadalmi és politikai életét, ahol precedens nélküli diktátori módon viszi keresztül a törvényeket, amelyek a szlovák államiság és a Szlovák Köztársaság területi egységének a likvidálására is szolgálnak" - áll a nyilatkozatban.
2011.01.19. 13:15
 
MSZP: a Fidesz tehet az üzemanyagár-emelkedésről
Változatlanul a Fideszt okolja az üzemanyagárak növekedéséért az MSZP. Az üzemanyagok hazai drágulását a jövedéki adó emelkedése, a Mol költségeit 20 milliárd forinttal növelő válságadó kivetése, valamint a forintot "bedöntő" fideszes nyilatkozatok okozták - jelentette ki Török Zsolt. Az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hozzátette: a forint dollárhoz viszonyított árfolyama kritikus szintre ért. Török Zsolt hangsúlyozta: amikor 2008-ban 303 forintra nőtt a benzinár, 150 dollárba került egy hordó olaj, míg most csak 91 dollárba. A Mol Nyrt. szerdán újabb bruttó 3, illetve 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon.
2011.01.19. 13:00
 
 
MSZP: a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható
Az MSZP szerint a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható, mivel az állami tehervállalás véges, és a "második Orbán-csomag" további megszorításokat jelent, amelyek minden bizonnyal a sportra is hatnak. Varga László, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Szalay Ferenc, a Fidesz képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke azt mondta: a magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal.
2011.01.18. 19:15
 
 
Szerdán dönthetnek a West Balkán bezáratásáról
Szerdán születhet döntés arról, hogy bezáratja-e a terézvárosi önkormányzat a West Balkánt - erősítette meg kedden az MTI megkeresésére a kerületi önkormányzat sajtóirodája az InfoRádió azon értesülését, mely szerint a héten bezárathatják azt a szórakozóhelyet, ahol a szombati diszkótragédia történt. Múlt szombat éjjel Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A történtek miatt a rendőrség öt embert vett őrizetbe és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
2011.01.18. 19:15
 
New York Times: egy vezető hazárdjátéka Magyarországon
A magyar politikai helyzetet elemezte hétfőn a The New York Times internetes kiadásában, kedden pedig az Európában megjelenő International Herald Tribune nyomtatott kiadásában megjelent írásában Judy Dempsey, a lap berlini tudósítója Egy vezető hazárdjátéka Magyarországon címmel. Az európai vezetőknek az elkövetkező hónapokban többször is lesz idejük találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, az Európai Tanács soros elnökével - állapította meg, megjegyezve, hogy "eddig Orbán többnyire ellenszegült európai partnereinek", akik megkérdőjelezték a médiával kapcsolatos politikáját.
2011.01.18. 18:30
 
 
A hétvégi tragédiát követően áttekinti a kereskedelmi szabályokat a minisztérium
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az érintett tárcák bevonásával a következő napokban áttekinti, hogy az önkormányzatok és egyéb hatóságok éltek-e a törvényben biztosított ellenőrzési, szankcionálási jogaikkal - közölte a tárca a hétvégi diszkótragédiával összefüggésben kedden az MTI-vel. Hozzátette: a minisztérium ezt is figyelembe véve vizsgálja a jogszabályok pontosításának lehetőségét, hogy a vállalkozások jogalkalmazásának vagy a hatóságok ellenőrzési tevékenységének hiányosságait mérsékelje. A kereskedelmi törvény 2009-es módosítása arról szólt, hogy elegendő csupán előzetes bejelentést tenni a jegyzőnél a tevékenység megkezdéséről.
2011.01.18. 17:15
 
Bayer Zsolt Madách-díja ellen tiltakozik a Jobbik
A Jobbik képviselői nem mennek el a Nógrád megyei Madách-ünnepségre, így tiltakoznak amiatt, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntettje Bayer Zsolt író, publicista lesz - erről a Jobbik képviselői tájékoztatták kedden az MTI-t. Bayer Zsolt jelölésével a Nógrád megyei önkormányzat fideszes képviselői megsértettek más, a kitüntetésre érdemes jelölteket is, de legfőképpen a hagyományt, Madách Imrét és a nógrádi embereket - írja négy jobbikos politikus az MTI-hez eljuttatott, a Nógrád megyei önkormányzat elnökének és Balassagyarmat polgármesterének címzett levélben. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer Zsolt író, publicista és szerkesztő.
2011.01.18. 16:45
 
 
Strasbourgban kezdett megbeszéléseket Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök kedden külön-külön megbeszéléseket kezdett Strasbourgban az Európai Parlament (EP) fontosabb frakcióinak vezetőivel, utána találkozik a magyar EP-képviselőkkel, majd pedig részt vesz a jobbközép-kereszténydemokrata irányzatú néppárti EU-frakció ülésén. Mint arról Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője tájékoztatta az MTI-t, Orbán Viktor keddi tárgyaló partnerei közt van Martin Schulz szocialista és Guy Verhofstadt liberális EP-frakcióvezető, valamint Rebecca Harms és Daniel Cohn-Bendit, a zöldek két társ-frakcióvezetője.
2011.01.18. 16:45
 
Önkormányzati vizsgálat a pécsi szórakozóhelyeken
Átfogó vizsgálatot indít a pécsi szórakozóhelyeken az önkormányzat a szakhatóságokkal közösen a budapestihez hasonló diszkótragédiák megelőzése érdekében. "A Budapesten történt szomorú, halálos áldozatokkal járó tragédia felhívta a figyelmet azon vészhelyzetekre, amelyek akár Pécsett is bármikor bekövetkezhetnek. A városvezetés utasítására az önkormányzat a szakhatóságokkal közösen átfogó vizsgálatot indít a nagy tömegek befogadására képes szórakozóhelyeken azért, hogy ilyen ne történhessen meg" - tájékoztatta Csizi Péter alpolgármester kedden közleményben az MTI-t.
2011.01.18. 15:00
 
Lövétei: pusztán a vagyoni hátrány nem elég a bűncselekményhez
Elvben előfordulhat, hogy egy ingatlan eladása bűncselekménnyé minősülhet, de pusztán azért, mert vagyoni hátrány keletkezik egy ingatlan eladásánál, önmagában még nem következhet be a bűncselekménnyé minősülés - mondta Lövétei István alkotmányjogász az MTI-nek a terézvárosi ingatlanüggyel összefüggésben. Terézváros polgármestere, Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) hétfőn jelentette be, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK megtette vádemelési javaslatát az ügyészségnek tizenhárom egykori MSZP-SZDSZ-s VI. kerületi önkormányzati képviselő, illetve egy volt hivatali tisztségviselő ügyében.
2011.01.18. 14:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML