2014. október 23., csütörtök - Gyöngyi
Deviza:  
EUR/HUF 306,32 USD/HUF 241,39 CHF/HUF 253,88
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10466 találat
 
 
Bárándy: az MSZP részt vesz a parlamenti vitában
Az MSZP parlamenti frakciója, annak ellenére, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult, részt vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában - derül ki Bárándy Gergely szocialista képviselő nyilatkozatából, amely az A, mint alkotmány című blogon jelent meg. Bárándy az interjúban azt mondja: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó. Mesterházy Attila szocialista pártelnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy az MSZP fenntartja álláspontját, és nem vesz részt az alaptörvény parlamenti vitájában.
2011.01.14. 19:15
 
Pokorni: nem indokolt a középiskolai felvételi szabályainak módosítása
A Fidesz-KDNP oktatási munkacsoportja szerint nem indokolt a jelenlegi középiskolai felvételik átalakítása, és szükség van a központi felvételi rendszer megtartására. Erről Pokorni Zoltán nyilatkozott az MTI-nek, összegezve a közoktatási törvényről az oktatási államtitkársággal folytatott eddigi egyeztetéseket. A megbeszélések jövő csütörtökön folytatódnak. Az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke azt mondta, hogy a megbeszélésen az államtitkárságot képviselő Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár és a jelenlévők egyetértettek abban, hogy csak ott lehessen szóbeli vizsga, ahol központi írásbeli felvételi is van.
2011.01.14. 18:00
 
Le Monde: a határon túli magyaroknak ígért magyar útlevél zavarja Európát
A határon túli magyarok magyar állampolgárságáról - sőt, majdan a szavazati jogról - szóló budapesti döntésnek az egész Európai Unióra (EU) kiterjedő hatásai vannak. Az EU-ban már eddig is nagy figyelemmel követték az Európai Bizottság és Magyarország vitáját az új médiatörvény kapcsán. De míg ez utóbbit korlátózó jellege miatt kritizálják a szólásszabadság tiszteletben tartásáért küzdők, addig az állampolgársági törvénynek éppen a nagyvonalúsága ébreszt gyanakvást - írta péntek délután megjelent számában a Le Monde.
2011.01.14. 17:30
 
 
A katolikus rádió frekvenciaengedélyének meghosszabbítását sürgeti a Jobbik
A Jobbik felszólítja a médiatanácsot: haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a Magyar Katolikus Rádió folytathassa munkáját. Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő pénteki közleményében azt írja: pártja aggodalommal tapasztalja, hogy a katolikus rádió középhullámú frekvenciaengedélye szombaton éjfélkor megszűnik, és meghosszabbításáról nem született döntés. Hozzátette: az adó a kizárólag a Fidesz által delegált tagokból álló médiatanács "súlyos bakijai" miatt került nehéz helyzetbe. A politikus véleménye szerint a katolikus rádió annak köszönheti népszerűségét, hogy míg mások csak beszélnek a közszolgálatiságról, az MKR meg is valósítja, így a Jobbikkal kapcsolatos hírekről is beszámol.
2011.01.14. 17:00
 
 
A kormány nemzeti fenntartásba veszi a Kodály Központot
A kormány nemzeti fenntartásba veszi a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházásaként épült Kodály Központot - jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere a baranyai megyeszékhelyen pénteken. A fideszes politikus sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kiemelt státus megadására az új Széchenyi-terv nyújt lehetőséget. Hangsúlyozta: Pécs lesz az első vidéki helyszín, ahol nemzeti fenntartású intézmény működik, a döntéssel pedig a város évente mintegy 700 millió forintot takarít meg. Ennyit kellett volna ugyanis költenie a központ működtetésére.
2011.01.14. 13:45
 
 
Válságköltségvetést fogadtak el Esztergomban
Esztergomban a képviselő-testület fideszes többsége péntek hajnalig tartó ülésen szavazta meg a frakció által készített válságköltségvetést, melyet csak az ülésen ismertettek, mással nem egyeztettek, és város adósságkezelési biztosának véleményét sem kérték ki - tájékoztatta Tétényi Éva független polgármester az MTI-t. A Fidesz-frakció szerint viszont a polgármester büdzsétervezete hozná lehetetlen helyzetbe a várost. "Kitehetjük a táblát, hogy Esztergom bezárt, ha ez a költségvetés lép életbe" - mondta a város vezetője. Kiemelte, a Fidesz a tervezetben minden jóléti kiadást törölt, a zöldterületekre, játszóterek karbantartására semmilyen összeget nem irányoztak elő.
2011.01.14. 13:15
 
A XV. kerületi polgármester szerint telekspekuláció áll az óvodaköltöztetés mögött
A XV. kerület polgármestere szerint telekspekuláció miatt költöztették a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda óvodásait egy másik épületbe, amely egy ombudsmani jelentés szerint egészségre káros környezetben van;László Tamás fideszes polgármester pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mindezek miatt büntetőfeljelentést tesz a kerület korábbi szocialista vezetői ellen. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa előző nap nyilvánosságra hozott vizsgálatában megállapította: a XV. kerületi Mozdonyvezető utcai óvodában a zaj- és a légszennyezettség magasabb az egészségügyi határértékeknél, ugyanis az intézmény az M3-as autópálya bevezető szakaszának közvetlen közelébe került.
2011.01.14. 12:00
 
Jobbik: ellentmondásos gazdasági intézkedések és kormányzati kommunikáció
A Jobbik megütközéssel értesült arról, hogy Orbán Viktor a nemzetközi üzleti körök lapjait és nem a magyar adófizető polgárokat tartotta fontosnak tájékoztatni a kormány gazdasági elképzeléseiről. Az ellenzéki párt szerint a kormány ellentmondásos gazdasági intézkedései és egymásnak ellentmondó nyilatkozatok rontották a gazdaságpolitika hitelességét. Az ellenzéki pár állásfoglalásában azt írta, hogy a miniszterelnök Wall Street Journalnak és Dow Jonesnak adott nyilatkozatai jól jelzik, kiknek tartozik valójában beszámolási kötelezettséggel a Fidesz vezette kormány.
2011.01.14. 12:00
 
Létrejött az összefogás az új fogyatékosságügyi stratégia sikere érdekében
Létrejött az összefogás az Európai Unióban készülő, új fogyatékosságügyi stratégia sikere érdekében - jelentette be Kósa Ádám (Fidesz) európai parlamenti képviselő Brüsszelben csütörtökön kiadott közleményében. Az EP úgynevezett fogyatékosságügyi munkacsoportja Kósa Ádám elnökletével konferenciát szervezett, hogy megvitassák az Európai Bizottság által tavaly novemberben bemutatott 10 éves stratégiával kapcsolatos véleményeket. A konferencián jelen volt szinte minden európai fogyatékosságügyi szervezet, részt vett rajta Viviane Reding jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós állampolgárságért felelős európai biztos is.
2011.01.13. 19:45
 
 
Pokorni Zoltán egyetért a közoktatási törvényekről szóló vita meghosszabbításával
Egyetért Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságnak fideszes elnöke azzal, hogy meghosszabbítsák a közoktatási törvény és a pedagógus életpályamodell koncepciójáról szóló vitát. Ezt a kormánypárti politikus arra reagálva mondta az MTI-nek, hogy a PDSZ levélben kérte a frakcióvezetőktől és tőle, mint szakbizottsági elnöktől a közoktatási törvények vitájának március 31-ig való meghosszabbítását. A konzultációt egyébként tavaly év végén lezárta a tárca. Pokorni Zoltán kiemelte: az uniós elnökség ellátása a kormányra és a parlamentre különleges feladatot ró, ezért a jogalkotási tervet úgy állította össze a kormány, hogy a legfontosabb jogszabályok kerüljenek az Országgyűlés elé.
2011.01.13. 15:30
 
 
Tarlós: szigorú költségvetés következik, hogy elkerüljük a főváros csődjét
Igen, szigorú költségvetés következik, mert csak ezzel tudjuk megalapozni, hogy elkerüljük a város csődjét - jelentette ki Tarlós István főpolgármester csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy az országot tavaly 20 ezer milliárd forintos adóssággal hagyta a kormányra az előző vezetés, a főváros vezetése is sok száz milliárd forintos hiányt örökölt. "Nem idézőjeles az örökség, ami itt maradt" - szögezte le. Mi egy biztonságosabb, tisztább, jól működő várost akarunk, ennek a feltételeit meg kell teremteni. Nem leállítani akarjuk a fejlesztéseket, csak nem akarjuk misztifikálni - hangsúlyozta Tarlós István.
2011.01.13. 15:15
 
Az LMP a saját sikereként értékeli a fővárosi költségvetési koncepció módosítását
Az LMP sikerként könyvelte el, hogy a fővárosi költségvetési koncepció szerdai módosítása után több forrás juthat egyebek mellett a hajléktalan-ellátásra, a kisebbségekre, a zöldterületek fenntartására és a kultúrára. Az LMP fővárosi frakciója csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében üdvözölte, hogy a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a párt módosító javaslatait, és így "számos fontos terület megmenekülhet, illetve új forrásokhoz juthat". A legnagyobb eredménynek tartják, hogy a közgyűlés az LMP indítványának köszönhetően a koncepcióban szereplő ágazati keretszámokat és a hétéves fejlesztési tervet mégsem rögzítette, így ezeket a későbbi költségvetési vitában még módosítani lehet.
2011.01.13. 14:45
 
Közoktatási államtitkár: még nem végleges a közoktatási törvény koncepciója
A közoktatási törvény és a pedagógus-életpályamodell koncepciója még nem nyerte el végleges formáját, a dokumentumokat jelenleg a minisztériumok véleményezik, az ezalatt megváltozó szöveg pedig később ismét a társadalmi és szakmai szervezetek elé kerül - mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár csütörtökön egy budapesti konferencián. Gloviczki Zoltán a Közoktatási Intézményvezetők Akadémiája elnevezésű rendezvényen az életpályamodellről tartott beszédében hangsúlyozta: elképzelésükhöz mintegy félezer érdemi javaslatcsomag érkezett, és ezek alapján szinte minden mondatában megváltoztatták az eredeti szöveget.
2011.01.13. 14:45
 
Sme: fedik egymást az Orbán politikáját támogató politikai erők érvei
Orbán Viktor, szupersztár cím alatt közöl kommentárt a magyar miniszterelnök politikáját támogatókról a Sme című liberális szlovák napilap. "Orbán Viktor politikájának védelmezése közben egy hajón találkoztak a nacionalisták és a baloldaliak, a jobboldali és a baloldali szélsőségesek. Nincs min csodálkozni, céljaik, nézeteik és érveik sok tekintetben fedik egymást" - írja a szerző. Peter Morvay szerint hiba lenne azt állítani, hogy a mai magyar kormány politikája a demokratikus világban csak negatív reakciókat vált ki. "Bár az előbbieknél gyengébbek, da vannak Orbán Viktor kormányát és pártját, illetve politikájukat támogató, sőt lelkesen dicsérő hangok is" - mutat rá a szerző.
2011.01.13. 14:45
 
LMP: a kormány megszorításokból fedezi irracionális gazdaságpolitikát
Az LMP szerint a kormány megszorító intézkedésekből fogja finanszírozni irracionális és igazságtalan gazdaságpolitikáját. Scheiring Gábor, az ellenzéki párt képviselője a miniszterelnöknek a Dow Jones hírügynökség által csütörtökön közölt nyilatkozatát kommentálta így az MTI-nek. Az Orbán Viktor szavait idéző Dow Jones arról írt, hogy a miniszterelnök szerint meg van kötve a magyar politikai döntéshozók keze, amikor a forint megfelelő árfolyamáról van szó, mivel ellentétes a háztartások, illetve a gazdasági növekedést tápláló exportőrök érdeke.
2011.01.13. 12:45
 
 
MSZP: a családok és a gyermekek jogait gyengíti az új alkotmány koncepciója
Az MSZP szerint az új alkotmány szabályozási elveiről szóló javaslat gyengíti a nők, a családok és a gyermekek jogait. Kormos Kata szóvivő kifogásolta, hogy amíg a jelenlegi alaptörvény a házasság és a család védelméről rendelkezik, az új alkotmány koncepciója csak a házasságon alapuló családot részesítené kiemelt védelemben, így indokolatlan hierarchiát állít fel, hátrányosan megkülönbözteti az élettársi kapcsolatban élőket és az egyszülős családokat.
2011.01.13. 12:00
 
Jobbik: a kormány feleljen meg korábbi ellenzéki elvárásainak
A Jobbik felkéri a kormányt, hogy támogassa az üzemanyagok áfájának csökkentéséről szóló törvényjavaslatukat és ezzel a Fidesz feleljen meg ellenzéki pártként megfogalmazott elvárásainak - jelentette ki Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerdán nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amelyben kezdeményezi az üzemanyagok átsorolását a kedvezményes áfa-kulcsba tartozók közé. Ezzel a jelenlegi 25-ről 18 százalékra csökkenne a benzin és a gázolaj általános forgalmi adója.
2011.01.13. 11:45
 
Öt időközi választás lesz vasárnap
Öt településen tartanak időközi polgármester-választást vasárnap; három helyen azért van szükség a szavazásra, mert az októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb vokssal támogatott jelöltek között; szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A Vas megyei Iklanberényben tavaly október 3-án Berényi Pál és Mészárosné Nagy Mária (mindketten függetlenek) egyaránt a szavazatok 50 százalékát szerezte meg, 16-16 voksot kaptak. Szavazategyenlőség miatt választanak újra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtelek lakói is; ott Kovács Judit (Fidesz-KDNP) és Magyar László (MSZP) 1.036-1.036 szavazatot kapott.
2011.01.13. 11:45
 
Orbán Viktort védi cikkében Rezsőházy Rudolf belgiumi magyar akadémikus
Védőbeszéd Orbán Viktorért címmel írt cikket Rezsőházy Rudolf, a leuveni katolikus egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja a La Libre Belgique című belga napilap csütörtöki számának véleményoldalán. A szociológiaprofesszor szerint "nagyon nehéz korrekt információkhoz jutni Magyarország politikai fejleményeiről". Ennek szerinte több oka is van, köztük a nyelvi nehézségek. Úgy vélte, a nyugati olvasók emiatt többnyire a budapesti értelmiség köréből kikerülő közvetítőkön keresztül jutnak tájékoztatáshoz, ez a csoport viszont mindig is az SZDSZ-t támogatta.
2011.01.13. 11:30
 
Berényi: a magyar-szlovák viszony javulása nem mehet a magyar kisebbség kárára
Berényi József szerint a Magyar Koalíció Pártja (MKP) azt szeretné, hogy a magyar-szlovák jószomszédi kapcsolatok fejlesztése ne a szlovákiai magyar kisebbség kárára, illetve annak mellőzésével történjen. "A mi feladatunk elsődlegesen az, hogy ha kell, akkor a Fidesznél is folyamatosan szinten tartsuk, hogy a jószomszédi viszony fontos, de nem mehet a kárára annak, hogy a mi ügyeinket félreteszik, és az államközi kapcsolatok mosolydiplomáciába csúsznak át" - jelentette ki az MKP elnöke abban az interjúban, amelyet az Új Szó című pozsonyi magyar napilap közölt csütörtökön.
2011.01.13. 11:15
 
 
Orbán: ellentétes érdekek mozgatják a forintot
Meg van kötve a magyar politikai döntéshozók keze, amikor a forint megfelelő árfolyamáról van szó, mivel ellentétes a háztartások, illetve a gazdasági növekedést tápláló exportőrök érdeke - írta a Dow Jones hírügynökség, Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát idézve. A kormányfő szerint a jegybank függetlensége is ehhez kapcsolódó érzékeny kérdés, az euró bevezetése pedig nem reális cél Magyarország számára ebben az évtizedben - írta a hírügynökség. "A magyar valuta értéke a legbonyolultabb dolog" jelentette ki Orbán Viktor a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak adott interjúban, de kitért a kérdés elől, hogy szerinte milyen forintárfolyamot tartana megfelelőnek.
2011.01.13. 10:15
 
 
A Fidesz-KDNP nem támogatja a felsőoktatási és közoktatási koncepciókat
Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz-KDNP-frakció oktatási munkacsoportja - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került. A Népszava pedig arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben.
2011.01.13. 07:45
 
 
Médiatörvény: elutasítja a néppárti EP-frakció a Magyarország elleni vádakat
Az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) frakciója elutasítja a magyar kormánnyal szemben a médiatörvény miatt elhangzó, "politikailag motivált" vádakat - hangsúlyozta szerdai nyilatkozatában Joseph Daul, a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú frakció francia vezetője. A politikus, aki szerint a néppárti EP-képviselők erősen elkötelezettek a szabadságjogok, azon belül a sajtószabadság védelme mellett, közölte: a néppárti képviselőcsoport bízik abban, hogy ha a médiatörvény egyes elemeit meg kell változtatni, azt Magyarország meg fogja tenni.
2011.01.12. 20:00
 
Gyurcsány szerint Orbán Viktornak sürgős az alkotmányozás
Orbán Viktor számára azért sürgős az új alkotmány mihamarabbi elfogadása, mert jól látja, hogy érzékelhetően csökken támogatói bázisa - vélekedett Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke, szerdai győri sajtótájékoztatóján. A politikus, aki kedden az ellenzéki pártokat egységes bojkottra szólította fel az alkotmányozási folyamat a kapcsán, azt mondta: nagy esélyt lát arra, hogy az MSZP mellett az LMP sem fogja elfogadni az új alaptörvényt. Ezért Gyurcsány Ferenc keresi annak lehetőségét, hogy érdemi, nyilvános, szakmai, közéleti, politikai vita folyjon "egy demokratikus, polgári Magyarország eszméjére épülő alkotmány lehetőségéről".
2011.01.12. 18:15
 
Szentes Tamás az új, egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes
Szentes Tamást (Fidesz) választotta meg az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettesnek szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A titkos szavazáson 28-an támogatták a város új ágazati vezetőjét, aki egy nem szavazatot kapott, egy voks pedig érvénytelen volt. Szentes Tamás képviselő a poszton Pesti Imrét váltja, aki kormánymegbízotti tisztsége miatt január 1-jével mondott le fővárosi vezetői és képviselői helyéről. Pesti Imre képviselői utódlásáról a jelölőszervezet még nem döntött; az új képviselő várhatóan a közgyűlés januári, rendes ülésén teheti le esküjét.
2011.01.12. 18:00
 
 
A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a költségvetés koncepcióját
Kétórás vita után elfogadta a fővárosi költségvetés koncepcióját szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester jelezte: a koncepcióban foglaltaknál több forrás juthat a kisebbségi önkormányzatok támogatására, a hajléktalanellátásra és a közterületek állapotának javítására. A koncepciót az LMP-s és a fideszes képviselők 20 igen szavazatával fogadta el a közgyűlés. Nemmel szavazott az MSZP-frakció és Czeglédi János (Jobbik), míg Szabó György (Jobbik) tartózkodott a voksolásnál.
2011.01.12. 17:30
 
 
Néppárti EP-frakcióelnök: elfogadhatatlan lenne a határon túliak választójoga
"Elfogadhatatlan" lenne a választójog megadása a határon túli magyar kisebbségeknek - jelentette ki szerdán Joseph Daul, az Európai Parlament jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti frakciójának az elnöke. Ha a magyar kormány úgy döntene, hogy szavazati jogot ad az Európai Unió más országaiban élő magyar kisebbségek tagjainak, "az egyenlő (lenne) a határok el nem ismerésével, és ez elfogadhatatlan" - figyelmeztetett Daul újságírókkal találkozva Brüsszelben egy nyugati hírügynökség ismertetése szerint.
2011.01.12. 17:30
 
 
Szijjártó: a nemzeti konzultáció után aktuálisak az alkotmányt érintő kérdések
A miniszterelnök szóvivője szerint az új alaptörvényt érintő konkrét kérdések az alkotmányozás ügyében hamarosan megkezdődő nemzeti konzultáció után válhatnak aktuálissá. Szijjártó Péter ezt arra reagálva mondta szerdán Budapesten újságírók előtt, hogy Joseph Daul, az Európai Parlament jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti frakciójának az elnöke kijelentette: "elfogadhatatlan" lenne a választójog megadása a határon túli magyar kisebbségeknek. Ha a magyar kormány úgy döntene, hogy szavazati jogot ad az Európai Unió más országaiban élő magyar kisebbségek tagjainak, "az egyenlő (lenne) a határok el nem ismerésével, és ez elfogadhatatlan" - figyelmeztetett Daul,
2011.01.12. 17:15
 
 
Cseh Tamás Archívumot hoz létre az OSZK
A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás dalainak keletkezés-történetéhez kapcsolódó tárgyi emlékekből, írásos, képi, film- és hangdokumentumokból álló archívum gyűjtésébe kezdett az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A digitalizált anyag alkalmas lesz akár akadémiai színvonalú kutatásra, bizonyos részei pedig publikálásra is. A Bereményi Géza, Császár Bíró Éva (Cseh Tamás felesége) és mások közreműködésével zajló gyűjtő- és előkészítő munka évekig eltart majd, és közben folyamatosan tervezzük kiadványok megjelentetését - mondta Hanák Gábor, a könyvtár történeti interjútárának címzetes igazgatója, a gyűjtés főszervezője egy szerdai sajtótájékoztatón.
2011.01.12. 16:30
 
 
Az MSZP azonnali üzemanyagár-csökkentést vár a kormánytól
Az MSZP az üzemanyagok árának azonnali és drasztikus csökkenését eredményező lépéseket vár a kormánytól. Török Zsolt, a párt szóvivője szerdán, az Országgyűlés épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a szocialisták mindenekelőtt a benzinre és a gázolajra rakodó jövedéki adó csökkentésére szólítják fel a kabinetet. Az MSZP emellett az üzemanyagárak csökkenése érdekében elvárja a kormánytól, hogy felelős, a forint árfolyamát stabilizáló gazdaságpolitikát alakítson ki, illetve a demokratikus alapjogok ismételt biztosításával, például a médiatörvény visszavonásával állítsa helyre az országgal szembeni nemzetközi bizalmat - fűzte hozzá.
2011.01.12. 16:00
 
MSZP: elődjénél drágább államot hozott létre a Fidesz-KDNP kormány
Az MSZP szerint takarékos államot ígért a Fidesz-KDNP kormány, de helyette drágább, pazarló államot hozott létre. Varga László országgyűlési képviselő szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy 2010. december 1-ig már 200 milliárd forinttal többe került az állam, mint 2009 hasonló időszaka alatt. Az ellenzéki politikus szerint várhatóan 2010-ben összességében közel 5-600 milliárddal lesz drágább az állam, mint 2009-ben. A megugró költekezést javarészt saját forrásaikból - illetve részben EU-s forrásokból - finanszírozták az intézmények, ami szintén a költségvetést terheli, tehát az adófizetők zsebébe nyúltak - értékeli.
2011.01.12. 14:30
 
Olosz Gergely is megpályázza az RMDSZ elnöki tisztségét
Olosz Gergely is megpályázza a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöki tisztségét a februári nagyváradi tisztújító kongresszuson - ezt a szövetség képviselőházi frakcióvezetője maga jelentette be. Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter és Eckstein-Kovács Péter államfői tanácsadó után a Kovászna megyei politikus a harmadik politikus, aki hivatalosan is jelezte indulási szándékát az RMDSZ elnöki székéért folytatott versenyben. Olosz azzal indokolta döntését, hogy szerinte a szövetségnek gyökeres változtatásokra van szüksége, váltani kell a magyar közösséggel való kapcsolatokban, akárcsak a romániai és a magyarországi politikai partnerekhez fűződő viszonyban.
2011.01.12. 14:00
 
Megegyezett a baranyai kistelepülésekkel a Tettye Forrásház Zrt.
A Tettye Forrásház Zrt. látja el a jövőben nyolc, Pécs környéki kistelepülés vízszolgáltatását; a baranyai megyeszékhely vízszolgáltatója eddig újabb vízkorlátozásra készült francia érdekeltségű elődje, a Pécsi Vízmű (PV) Zrt. százmilliós nagyságrendű tartozása miatt. Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megállapodás született a társaság és az eddig a Pécsi Vízművel szerződésben álló nyolc kistelepülés között, Pichler Imre (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő közvetítésével. Ennek értelmében a települések új szolgáltatója a Tettye Forrásház Zrt.
2011.01.12. 13:45
 
Civil Összefogás Fórum: a kormány jó úton jár
A magyar civilek többsége szerint a kormány jó úton jár, érvényesül a választók akarata, a külföldi médiumok pedig elhamarkodottan ítélték el a tavaly év végén elfogadott médiatörvényt - mondta Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik alapítója és szóvivője szerdán, Budapesten tartott nemzetközi sajtótájékoztatón. Csizmadia László szerint felmerül a kérdés, hogy a médiatörvényt támadó nemzetközi sajtó az elmúlt hetekben, miért adott széles megnyilvánulási lehetőséget a magyarországi "bukott politikusoknak", "vagyonukat törvénytelenül szerző oligarcháknak", illetve a "Magyarországra ritkán látogató magyar világpolgároknak".
2011.01.12. 13:30
 
 
KDNP: csökkenhetnek a társasházi csődhelyzetek
A társasházi csődhelyzetek elkerülését, illetve számuk csökkenését várja a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a januárban életbe lépett társasházi törvénytől. Nagy Kálmán kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a törvény várható hatásait ismertetve szerdai budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a tavaly év végén elfogadott változtatások csupán az első lépések voltak, és további jogi szabályozást terveznek. Nemcsak lakhatási, hanem szociális és népegészségügyi problémáról is szó van - emelte ki a kormánypárti politikus.
2011.01.12. 11:45
 
Jobbik: a kormány tegyen rendet Ferihegyen
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy haladéktalaunl tegyen rendet a ferihegyi repülőtéren és vizsgálja felül a repülőtér privatizációját - jelentette ki Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a kormánynak ki kell kényszerítenie a tulajdonostól a szerződésben vállalt kötelezettségeit, vagyis az előírt fejlesztéseket, vagy érvényesítenie kell a lehetséges szankciókat.
2011.01.12. 10:45
 
Meghosszabbítaná a Mal állami felügyeletét Ajka fideszes képviselője
A Mal Zrt. állami felügyeletének további egy évvel történő meghosszabbítását javasolta Ékes József, a térség fideszes országgyűlési képviselője a timföldgyár egységes környezethasználati engedélyéről tartott közmeghallgatáson kedden Ajkán. Ékes József az állami felügyelet meghosszabbítását az üzem működésének bizonytalanságaival és az új száraztechnológia biztonságos bevezetésének szükségességével indokolta. Mint hangsúlyozta: az állami felügyelet nem jelenti a gyár államosítását, de garantálja a biztonságos működést. A gyár működésének elsődleges feltétele az egységes környezethasználatra vonatkozó engedély, amely 2011 február 28-án lejár.
2011.01.12. 10:30
 
Göncz Kinga: a magyar EU-elnökség hitelessége a tét a médiatörvény ügyében
Göncz Kinga szerint a médiatörvény európai vitája nem a kormányról, hanem a közös európai értékek védelméről szól, a tétje pedig a magyar EU-elnökség hitelessége. A szocialista EP-képviselő keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a sajtószabadság az egyik legfontosabb európai érték, ezért fontos, hogy az Európai Parlament foglalkozik a több szempontból aggályos magyar médiatörvénnyel. A néppárti Schöpflin György szavaira - amelyek szerint a magyar baloldal hitelteleníteni igyekszik a kormányzatot - Göncz Kinga úgy reagált: az összeesküvés-elméletek nem állják meg a helyüket, a vita nem egyik vagy másik kormányról, hanem a közös európai értékek védelméről szól.
2011.01.11. 19:30
 
MSZP: Schmitt Pál badarságokat beszél
Az MSZP szerint Schmitt Pál "badarságokat" beszél, amikor azt mondja, Magyarországon sajtószabadság van. Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta, minden magyar polgár és az unió is látja, hogy a legkevésbé sem lehet sajtószabadságról beszélni. Hozzátette: eddig a közmédia élére a "Fidesz-KDNP bűnszövetség" által jelölt és megválasztott embereket helyeztek el, de minden határon túlmentek akkor, amikor a kereskedelmi TV2 hírpolitikai tanácsadójának "neveztették ki" Pindroch Ferencet, aki a HírTV-nél dolgozott.
2011.01.11. 18:30
 
 
Mesterházy: az MSZP nem vesz részt az alaptörvény vitájában
Mivel a kormánypártok nem változtattak hozzáállásukon, az MSZP is fenntartja álláspontját és nem vesz részt az új alaptörvény parlamenti vitájában - mondta Mesterházy Attila pártelnök kedden az MTI-nek. Közölte: a szocialisták nem akarják jelenlétükkel legitimálni az alkotmányozásnak nevezett "bohózatot", számukra az új alaptörvény koncepciója és az abból vélhetően kialakuló javaslat elfogadhatatlan. Mint mondta, ha a jelenlegi módon vitatják és szavazzák meg az új alkotmányt, az nem a nemzet, csak egy párt alkotmánya lesz. Emlékeztetett, hogy az MSZP ugyanebből a megfontolásból távozott az alkotmány-előkészítő eseti bizottságból.
2011.01.11. 18:15
 
 
A mandátumok 60%-át szerezte meg a Lungo Drom a területi önkormányzatokban
A húsz területi cigány kisebbségi önkormányzatban összesen elnyerhető 140 mandátumból 84-et (60 százalék) kapott meg a Lungo Drom, amely hat megye kivételével minden területi cigány kisebbségi önkormányzatban többséget szerzett - derül ki az Országos Választási Iroda (OVI) adataiból. A területi kisebbségi önkormányzatok választását vasárnap tartották, de a szavazatokat tartalmazó borítékokat csak hétfőn bontották fel a területi választási bizottságok; ezt követően összeszámolták a szavazatokat és ezek arányában kiosztották a héttagú területi szintű önkormányzatokra vonatkozó mandátumokat.
2011.01.11. 17:30
 
 
Objektív elemzést ígér Brüsszel a médiatörvényről
Az Európai Bizottság gyorsan és határozottan el fogja végezni a magyar médiatörvény objektív, mélyreható elemzését abból a szempontból, hogy az megfelel-e az uniós jognak - közölte kedden Brüsszelben, a témában tartott európai parlamenti (EP-) közmeghallgatáson Neelie Kroes médiaügyi EU-biztos. Az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) EP-frakciója által szervezett rendezvényen elhangzott Konrád György író videoüzenete, majd Haraszti Miklós, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadsággal foglalkozó volt megbízottja és Majtényi László jogtudós, volt adatvédelmi biztos beszélt bírálóan a médiatörvényről.
2011.01.11. 17:00
 
 
A főváros közterület-használati díjat kér a Sziget Fesztivál rendezőitől
A főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget Fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér - mondta György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes kedden. A közterület-használati díj mértékét - figyelemmel arra, hogy milyen kiterjedt területet vesz igénybe a fesztivál - egyedileg fogják megállapítani. Gerendai Károly, a Sziget fesztivál ügyvezetője találkozót kért az ügyben Tarlós István főpolgármestertől - mondta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke az MTI-nek. A Népszava online korábban azt írta, hogy a közterület-használati díj teljes összege a Sziget esetében mintegy 2,5 milliárd forintot jelentene.
2011.01.11. 16:15
 
 
MSZP: a városvezetés vonja vissza Budapest költségvetési koncepcióját
A Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciója azt kéri a városvezetéstől, vonják vissza a szerdai rendkívüli ülés elé benyújtott költségvetési koncepciót. Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes az MTI-nek kedden elküldött közleményében azt hangoztatta, hogy pártja szerint a koncepció nem szolgálja a város fejlődését. A szocialisták kérését azzal indokolta, hogy a főváros 2011. évi költségvetésében kevesebb forrás jut oktatásra, egészségügyre, szociális, hajléktalan-ellátásra, gázár-kompenzációra és szinte minden más ellátórendszerre.
2011.01.11. 16:00
 
A Süddeutsche Zeitung írása a médiatörvényről
Tárcarovatában közölt elemzést kedden a médiatörvényről a Süddeutsche Zeitung. Michael Frank, a liberális újság bécsi tudósítója megállapítja: a Szépírók Társaságának, amely nyilatkozatban tiltakozott a médiatörvény ellen, a cenzúra helyreállításának minősítve a jogszabályt, nem kell lenyelnie "Orbán Viktor kormánya és a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz leereszkedő magyarázatát, miszerint a külföldi bírálók nem értenek magyarul, és így a törvény áldásos hatását sem értik meg."
2011.01.11. 15:00
 
Fegyelmi eljárás megindítását javasolja az ÁSZ az újbudai jegyzővel szemben
Fegyelmi eljárás megindítását javasolja a XI. kerületi jegyzővel szemben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az önkormányzatnál feltárt hiányosságok miatt. Sepsey Tamás, a szervezet önkormányzati és területi ellenőrzési igazgatóságának főigazgató-helyettese az újbudai hivatal épületében tartott keddi sajtótájékoztatón a 2007 és 2010 első negyedéve közötti időszakra vonatkozó vizsgálat fontosabb megállapításait ismertette. Közölte, hogy a hivatalban a működési és felhalmozási célú - az államháztartáson kívülre történő - kifizetéseknél a szakmai teljesítésigazolás és az utalványellenjegyzés működése gyenge volt.
2011.01.11. 14:30
 
MCF: nem a Lungo Drom, hanem a Fidesz nyerte a kisebbségi választásokat
A Magyarországi Cigányok Országos Fórumának (MCF) vezetése úgy látja, hogy nem a Lungo Drom, hanem a Fidesz nyerte meg a kisebbségi választásokat, így a gratuláció személy szerint Farkas Flóriánnak és a kormányzó pártnak jár; az MCF ezzel a kisebbségi választáson kétharmados többséget szerzett Lungo Drom vezetőjének keddi sajtótájékoztatójára reagált az MTI-nek.
2011.01.11. 14:15
 
 
A Jobbik részt vesz az alkotmányozásban
A Jobbik részt vesz az alkotmányozásban és semmilyen körülmények között nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője kedden az MTI-nek reagált a volt miniszterelnök blogbejegyzésére, amelyben azt javasolta: valamennyi ellenzéki párt hirdessen bojkottot az alkotmányozási folyamat egészére, és egyáltalán ne vegyen részt az Országgyűlés munkájában azon idő alatt, amikor a parlament, "önmagát bárminek is nevezve, a Fidesz új alkotmányát tárgyalja". A Jobbik szóvivője leszögezte: bár pártja az alkotmányt előkészítő eseti bizottság munkájából kiszállt, a továbbiakban az alkotmányozásban, az egy hónapos parlamenti vitában részt kíván venni.
2011.01.11. 13:45
 
 
Neue Zürcher Zeitung: a magyar médiatörvény nem jelenti a sajtószabadság végét
Nem kétséges, hogy Magyarországnak új médiatörvényre van szüksége, a most életbe lépett jogszabályban azonban, ahogy a Fidesz politikájában általában, egy olyan felfogás tükröződik, amely egyenlőségjelet tesz a párt és a nemzet közé - írta véleményrovatában a keddi Neue Zürcher Zeitung. Cyrill Stieger, a svájci napilap kelet-közép- és dél-európai rovatvezetője úgy látja, a régi médiatörvény elavult volt, hiányoztak az egyértelmű szabályozások, előírások és normák. Magyarországon "bizonyos újságok és internetes portálok olyan dolgokat közölnek, amelyek más európai országokban soha nem jelenhetnének meg - a legundorítóbb szeméttől az erőszak dicsőítésén át a szélsőséges gyűlöletkirohanásokig".
2011.01.11. 13:45
 
Kósa: az MJVSZ-nek nincs állásfoglalása a közoktatási törvénytervezetről
Sem állásfoglalást, sem nyilatkozatot nem tett közzé a közoktatási törvénytervezetről a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) - közölte Kósa Lajos (Fidesz), a szövetség elnöke. A politikus ezzel az Index hírportál információjára reagált, amely az MJVSZ állásfoglalására hivatkozva egyebek mellett arról írt, hogy "a fideszes városoknak sem tetszik" Hoffmann Rózsa közoktatása. Kósa elmondta: szövetségük a közoktatási koncepcióról fejtette ki a véleményét egy munkaanyagban. Ebben rámutattak a szerintük problémás részletekre, amelyekről érdemes tovább egyeztetni - jegyezte meg a politikus.
2011.01.11. 13:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML