2014. augusztus 21., csütörtök - Sámuel
Deviza:  
EUR/HUF 313,84 USD/HUF 235 CHF/HUF 259,24
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10366 találat
 
Osztrák EP-képviselő: a baloldal kampányt folytat Magyarország ellen
Bírálta az európai baloldalt és védelmébe vette a magyar kormányt Andreas Mölzer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője egy szerdán Bécsben kiadott közleményében. "Nem szabad boszorkányüldözést folytatni az év eleje óta EU-elnök Magyarország ellen" - írta a jobboldali populista párt küldöttségvezetője. "Az Európai Unió politikailag korrekt erkölcscsőszeit nyilvánvalóan az zavarja, hogy Budapesten nem szocialista, hanem jobboldali konzervatív kormány van hivatalban" - vélekedett a politikus.
2011.01.05. 16:45
 
Eladósodott az ajkai önkormányzat
Likviditási nehézségekkel küzd az ajkai önkormányzat, a város több szolgáltatónál felhalmozódott tartozásállománya a milliárdos nagyságrendet is elérheti - mondta el Fülöp Zoltán, a város fideszes önkormányzati képviselője az MTI-nek. Ajka "az összeomlás szélén áll", a város 560 milliós működési célhitelkérelmét és a folyószámla hitelkeretének 200 milliós emelését a számlavezető OTP Bank elutasította - mondta Fülöp Zoltán, aki nyolc évig - egy hónappal ezelőtti leváltásáig - az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke volt. A város önkormányzata a képviselő tájékoztatása szerint több szolgáltatónál jelentős tartozást halmozott fel, ezek összege - bár pontos információt nem kaptak - a milliárdos nagyságrendet is elérheti.
2011.01.05. 15:00
 
The Times: Magyarország messze van a diktatúrától
Nem kell összefogni Magyarország ellen, messze van a diktatúrától - írja cikke címében Adam LeBor a The Times című londoni lap szerdai számában, alcímében pedig hozzáteszi, hogy Magyarország mintaképe nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher.
2011.01.05. 14:15
 
Jogi lépéseket tesz a Jobbik a ferencvárosi parkolás kiszervezése miatt
Jogi lépéseket tesz a Jobbik a ferencvárosi parkolással kapcsolatos tevékenységek kiszervezése miatt. Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője és Kassab Adonis, a Jobbik IX. kerületi képviselője sajtótájékoztatójukon közölték, az ügyben "fideszes szálakat" találtak. Staudt Gábor elmondta: Kassab arról tájékoztatta, hogy a kerületi önkormányzat tavaly elfogadott egy olyan határozatot, amellyel kiszervezik a parkolással kapcsolatos összes tevékenységet magáncégeknek. A határozat november 10-én született meg, arra november 5-én írták ki a pályázatot a Közbeszerzési Értesítőben november 9-i határidővel, azaz egy nappal később döntött a testület egy lejárt határidejű közbeszerzésről - mondta.
2011.01.05. 13:45
 
Le Monde: Magyarország gúnyt űz az európai értékekből
A Le Monde című francia lap szerdai keltezésű számában szerkesztőségi cikket szentelt a magyar kormány politikájának, valamint a decemberben elfogadott médiatörvénynek, kérdőre vonva az EU-tagállamok többségének vezetőit, amiért "nincs merszük" bírálni a budapesti lépéseket. "Az Európai Unió január elsején - majdhogynem lopva - egy olyan kormány, Magyarország kormánya kezébe adta soros elnökségének gyeplőjét, amely nyíltan megsérti az európai szerződéseket, s amely fittyet hány az EU azon értékeire, amelyeket az európai alapjogi charta is rögzít" - írta a le Monde.
2011.01.05. 12:15
 
Kósa: nem diszkriminatív a válságadókról szóló szabályozás
Kósa Lajos nem tartja valószínűnek, hogy az Európai Bizottság hivatalos eljárást indít a válságadók ügyében, mivel - mint mondta - a szabályozás nem diszkriminatív. A Fidesz alelnöke a TV2 Mokka című műsorában szerdán kifejtette: a válságadóról szóló törvények nem konkrét cégeket "céloznak meg". Azt meg lehet tenni, hogy azt mondjuk, bizonyos mérethatár felett, vagy bizonyos területeken az összes céget megadóztatjuk, és ezek a törvények ilyenek; az más kérdés, hogy egyes kategóriákba döntő mértékben multinacionális cégek esnek bele - mondta, hozzátéve: ez azonban önmagában nem diszkriminatív.
2011.01.05. 10:00
 
 
Nyáron változhat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetése
A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy a miniszterelnök már nyáron, a soros EU-elnökség lezárulta után változtat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetésén. A napilap szerdai számában azt írta: ennek az az oka, hogy a tárca "Réthelyi Miklósnál dinamikusabb minisztert kíván meg, ha megvalósulnak a nagy szerkezeti reformok az egészségügyben, oktatásban". A cikk szerint valószínű, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem marad a ciklus végéig, Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral pedig a Fidesz-frakció elégedetlen, mert "nem elég operatív", hiányolják nála a határozott intézkedéseket is.
2011.01.05. 07:30
 
 
Médiatörvény: az angol fordítás mellett cáfolatokat is közread a kormány
Tizenegy oldalas összefoglaló készült a médiatörvény angol nyelvű fordítása mellé, amelyben felsorolják az új magyar médiaszabályozással kapcsolatos "hiteket, tévhiteket, hamis vádakat", valamint kitérnek a már létező európai példákra is. A dokumentum szerint hamis az a vád, hogy a törvény kiterjed az internetes tartalmak jelentős részére, például a blogokra is, és nem igaz, hogy a szabályozás korlátozza a politikai nyilvánosságot, a demokratikus közvélemény kialakulását. Nincsen szó álláspontjuk szerint a politikai vélemények ellenőrzéséről sem, valamint hamis vádnak tartják azt is, hogy a "médiaalkotmány" korlátozza az újságírók azon jogát, hogy informátoraik kilétét titokban tartsák.
2011.01.04. 19:00
 
 
MSZP: a 2011-es költségvetés nem hoz számottevő javulást az egészségügynek
Az MSZP úgy véli az egészségügy elmúlt fél évét a bizonytalanság és a valóságos cselekvés helyett az egyes csoportok érdekeit szolgáló gesztusintézkedések jellemezték és a 2011-es költségvetés sem hoz számottevő javulást az ágazatnak. Szerintük a büdzsé azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP kormány nem teljesíti választási ígéreteit. Tukacs István, a számvevőszéki és költségvetési bizottság szocialista tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a hangzatos ígéretek ellenére idén nem növekednek az egészségügy forrásai, nem változik a szféra költségvetésének szerkezete, nincsenek benne az idei büdzsében azok a kilátások, amelyek strukturális reformra utalnának.
2011.01.04. 12:30
 
The New York Times: Orbán felejt
A magyarok joggal büszkék arra, ahogy országuk szembeszállt a szovjet tankokkal 1956-ban, és ahogy segített áttörni a vasfüggönyt a kivándorlás szabadabbá tételével 1989-ben. Nem lehetnek azonban büszkék az új médiatörvényre, amely e héten lépett életbe, épp amikor Magyarország átvette az Európai Unió soros elnökségét - írja keddi szerkesztőségi cikkében a The New York Times. Az Orbán Viktor miniszterelnök Fidesz pártja által életbe léptetett törvény sajnálatos visszalépést jelent az olyan politikai cenzúra felé, mint amelytől a kommunista uralom alatt szenvedett az ország - folytatja az amerikai napilap.
2011.01.04. 12:00
 
 
A médiatörvény is téma lesz a kormány és az EB ülésén
A médiatörvényről és a körülötte kialakult helyzetről is biztosan szó lesz a magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) pénteki budapesti ülésén - mondta Győri Enikő európai ügyekért felelős államtitkár kedden a magyar sajtónak. A kormány az EB rendelkezésére bocsátja a törvény hiteles angol fordítását - tájékoztatott a 2011 első félévi magyar EU-elnökség első külügyminisztériumi sajtóreggelijén az államtitkár, hozzátéve, hogy "folyik a párbeszéd". "Normális, őszinte, tiszta párbeszédre készülünk" - jelentette ki Győri Enikő, aki elmondta, ő is csak előző este kapta meg a médiatörvény hiteles fordítását.
2011.01.04. 11:45
 
 
Selmeczi: átvilágítjuk a magánpénztárakat
Selmeczi Gabriella (Fidesz) szerint egy mindenre kiterjedő, alapos átvilágítást kezdenek majd a magánnyugdíjpénztáraknál, amikor megtörténik az átadás-átvétel, és a pénztártagok vagyona az állami biztosítóhoz kerül. A nyugdíjvédelmi megbízott a Magyar Nemzetnek adott, kedden megjelent interjúban azt mondta, vannak félelmei a magánnyugdíjpénztárak által közölt egyenlegek valóságtartalmával kapcsolatban, és tart attól is, hogy lesznek még botrányos fejlemények az átadás-átvétel után.
2011.01.04. 07:30
 
 
Szocialista politikusokat jelentenek fel a pécsi buszeladási ügyben
Feljelentést tesz szocialista politikusok ellen Komáromi István, a pécsi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. napokban távozott felügyelő bizottsági (fb) tagja a városi buszeladási botránnyal összefüggésben - adta hírül a Pécsi Újság hírportál. Az internetes lap Komáromi Istvánt idézve azt írta: nemcsak Keczer Lászlónak, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezérigazgatójának, hanem "másoknak is a vádlottak padján lenne a helyük". A volt fb-tag szerint Tóth Bertalan, a baranyai megyeszékhely korábbi szocialista alpolgármestere és Kőhegyi István volt MSZP-s parlamenti képviselő, a vagyonkezelő volt fb-elnöke is tudott a buszok kiszervezéséről.
2011.01.03. 21:45
 
 
Die Welt: veszélyt jelent-e Magyarország az Európai Unióra nézve?
Európa ereje és Magyarország kamaszévei címmel közölt vezércikket hétfőn a Die Welt. A német konzervatív újság korábbi főszerkesztője, Thomas Schmid megállapítja: a tehetetlen, a felbomlás szélén tántorgó Belgium után egy erőtől duzzadó Magyarország veszi át az EU soros elnökségét. Májusi hivatalba lépése óta a kormány határozottan arra törekszik, hogy oly módon alakítsa át az országot, amely nem illik az öreg EU-módihoz. Vajon veszélyt jelent-e Magyarország az Európai Unióra nézve? - teszi föl a kérdést a cikkíró.
2011.01.03. 18:45
 
EU-elnökség: FAZ-vezércikk Magyarországról
Európaiak közötti bizalmatlanság címmel közölt első oldalas vezércikket hétfőn Magyarországról a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Georg Paul Hefty, a konzervatív újság rovatvezetője a magyar kormányfővel szembeni "széles EU-körökben osztott bizalmatlanságban" pártpolitikai taktikázást lát. "Vajon milyen következményekkel járt volna a baloldalnak az a követelése, hogy tíz nappal a soros elnökség átvétele előtt fosszanak meg az ehhez fűződő törvényes jogától egy tagállamot?" - tette föl a kérdést Hefty, aki szerint a Budapest iránti bizalmatlanság kiváltója a médiatörvény, oka azonban Orbán nyolc hónappal korábban aratott toronymagas választási győzelme volt.
2011.01.03. 17:15
 
Az MSZP üdvözli Pesti Imre lemondását
Az MSZP üdvözli, hogy Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről és a fővárosi közgyűlési mandátumáról - közölte az MSZP budapesti elnökségének tagja. Trippon Norbert közleményében úgy fogalmaz: pártja arra bíztatja "a többi álláshalmozó kormánypárti képviselőt is", hogy kövessék Pesti Imre példáját, hiszen a kétharmados parlamenti felhatalmazás bizonyosan nem azt jelenti, hogy a kormánypárti politikusok kétharmadának legalább két-három állást kell betöltenie.
2011.01.03. 16:30
 
 
Osztrák lapok a magyar médiatörvényről és az uniós elnökségről
A magyar kormány politikájával, a médiatörvénnyel és az uniós elnökséggel foglalkozó írásokat közöltek hétfőn osztrák lapok. A Profil című hetilap hosszú írást közölt a magyarországi eseményekről. A kormány hét hónap hivatali idő után arra készül, hogy felülvizsgálja a húsz évvel ezelőtti átmenetet a diktatúrából a demokráciába, alkotmánymódosításokkal demokratikus intézményeket és eljárásokat szüntet meg, vagy fordít a visszájára, és "Európa közepén, lépésről lépésre, céltudatosan és hatalma tudatában vezéri elvre épülő államot (Führerstaat) hoz létre Orbán Viktor személye körül" - írta Gregor Mayer. "Képes-e Magyarország egyáltalán még hitelesen képviselni az EU-t?" - tette fel a kérdést.
2011.01.03. 14:45
 
Soltész Miklós: módosulhat a közbeszerzési törvény
A kormány fontosnak tartja a fogyatékossággal élők támogatását, illetve a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek termékeinek a piacra jutását; ennek érdekében a közbeszerzési törvény módosítását is tervezi - közölte Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára az MTI-vel, miután átadta a Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt. zömében megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató új telephelyét Orosházán hétfőn. "Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a segítő vásárlás elnevezésű kezdeményezésünk során bemutassuk, hogy milyen magas színvonalú termékeket tudnak előállítani ezeknél a cégeknél, így a most átadott orosházi üzemben dolgozók is"-mondta.
2011.01.03. 14:00
 
 
MSZP: az alacsony keresetűek számára most jön a feketeleves
Az MSZP szerint az alacsonyabb keresetűek számára most jön a feketeleves, az új személyijövedelemadó-szabályok miatt ugyanis a 290 ezer forint alatt keresők borítékjában kevesebb marad, míg a minisztereknek és az államtitkároknak legalább 150-200 ezer forinttal több kerül a zsebébe, Orbán Viktor kormányfőnek pedig havi 500 ezer forinttal nő a havi nettó jövedelme. Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: pártja szerint az idei év tragikus lesz a dolgozók, a pályakezdők és a kisvállalkozók számára "a tolvaj, kapzsi és felelőtlen Fidesz-KDNP bűnszövetség eddigi tevékenységének hála".
2011.01.03. 13:45
 
Pesti Imre lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről
Lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről és a fővárosi közgyűlési mandátumáról Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője. Pesti az MTI érdeklődésére elmondta: hétfőn mondott le mandátumáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről, január 1-jei hatállyal, mivel a kormánymegbízotti tisztség összeférhetetlen az önkormányzati pozíciókkal. Orbán Viktor miniszterelnök karácsony előtt nevezte ki a január 1-jével létrejövő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal vezetőjét, így Pesti Imrét a fővárosi kormányhivatal élére.
2011.01.03. 12:45
 
 
Átadták az első egyszerűsített honosítási kérelmet a fővárosban
Átadták az első egyszerűsített honosítási kérelmet a fővárosban hétfőn, a kolozsvári Hantz Péter beadványát Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára vette át. Rétvári Bence kiemelte: kilencven év után elindulhat a nemzet újraegyesítésének folyamata, és elégtételt kaphatnak azok, akik közjogilag is a magyar nemzet közösségéhez szeretnének tartozni. Bő három hónap alatt a kérelmezők hozzájuthatnak a magyar állampolgárságot igazoló irathoz. Ez a jogszabály senki ellen nem irányul - hangsúlyozta, hozzátéve: csupán azok érdekében született a törvény, akik így is szeretnének a magyar nemzethez tartozni. A fejlesztésekre három tárcánál 830 millió forintot különítettek el tavaly.
2011.01.03. 10:45
 
 
A Népszabadság és a Népszava is címlappal tiltakozik az új médiaszabályozás ellen
A Népszabadság és a Népszava is hétfői száma teljes címlapján tiltakozik az új médiaszabályozás ellen. A Népszabadság címoldalán egyetlen mondat olvasható magyarul és az Európai Unió további 22 hivatalos nyelvén: "Magyarországon megszűnt a sajtószabadság". A szerkesztőség ezt azzal indokolta: meggyőződésük, hogy a médiatörvény "valójában a Fidesz-KDNP vezette kormány autoriter törekvéseit szolgálja azzal, hogy megteremti a lehetőségét a velük ellentétes véleményen állók megzabolázásának, megbüntetésének, végső soron akár tönkretételüknek". A Népszava a címlapján angolul és magyarul követeli a sajtó szabadságát.
2011.01.03. 07:15
 
 
MSZP: amíg Orbán síel, megnyugodhat a magyar gazdaság
Az MSZP szerint az idei év a megszorítások éve lesz a dolgozók, a pályakezdők, az alkalmazottaknak és a kisvállalkozók számára; Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-nek azt mondta: bíznak abban, hogy amíg Orbán Viktor Ausztriában síel, megnyugszik a magyar gazdaság és erősödik a forint. A szocialista politikus a Lejtőn a miniszterelnök, lejtőn az ország címmel meghirdetett vasárnapi telefonos sajtótájékoztatóján a miniszterelnököt az új adójogszabályok és a forint gyengülése miatt bírálta. Török szerint a gazdagoknak kedvező új adórendszer által ütött költségvetési lyukat a kormány a nyugdíj-megtakarítások "lenyúlásával" akarja fedezni.
2011.01.02. 17:45
 
 
Országos Kereskedelmi Szövetség: növekvő fogyasztás várható idén
Összességében növekvő fogyasztás várható a kereskedelemben 2011-ben - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek. Vámos emlékeztetett arra, hogy a kormány a költségvetés beterjesztésekor 2,5 százalékos növekedéssel számolt. Ennek egy része jut a háztartások fogyasztásának a felét jelentő kereskedelemre. Kifejtette: a bővülés ütemét azonban több tényező befolyásolhatja. Ilyen például az üzemanyagár vagy az élelmiszerek drágulása, utóbbira hatással lehet még 2011 tavaszán is az őszi alapanyag áremelkedés. Alakíthatja még a fogyasztást a téli hideg "ára", amely a fűtésszámla kifizetésekor jelentkezik és a forint árfolyamának az alakulása, a devizahiteleseknek ugyanis ez is jelentős költségtényező.
2011.01.02. 16:30
 
Observer-cikk az EU hallgatásáról Magyarország ügyében
A Magyarországon tapasztalható gyűlölködésről és az EU hallgatásáról közöl elemzést a The Observer, a legnagyobb vasárnapi baloldali brit lap. Nick Cohen, a lap szemleírója szerint mindenki egyetértett abban, hogy nem kell felhajtást csinálni, amikor Orbán Viktor a hétvégén átvette az EU-elnöki tisztséget. Az EU technokratái megengedik, hogy Orbán "eljátssza a nagyfiút" a nemzetközi porondon, ha a magyar kormányfő megengedi, hogy a színfalak mögött Brüsszel irányítsa Európát. Brüsszel ennek fejében biztosította a Fideszt, hogy nem fogja túlságosan közelről szemlélni, hogy Orbán Viktor miként irányítja Magyarországot - írta a The Observer szemleírója a "Ki száll szembe a gyűlölettel Magyarországon?" címet viselő cikkben.
2011.01.02. 16:00
 
Az LMP kormányzati és fővárosi intézkedéseket sürget a szmogriadó ügyében
A Lehet Más a Politika arra szólította fel a kormányt, valamint a főváros vezetőit, hogy hozzanak megfelelő intézkedéseket az európai uniós és magyar jogszabályoknak megfelelő levegőminőség biztosítására. A Főpolgármesteri Hivatal vasárnap jelentette be, hogy Budapesten fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a kisméretű szálló por mennyisége a város három pontján meghaladta a küszöbértéket. Az LMP közleményében azt kérte a kormánytól és a fővárostól: vegyék komolyan a lakosság egészségét veszélyeztető problémát. Az ellenzéki párt szerint tarthatatlan, hogy "központi szinten a minisztériumi útvesztőkben halnak el a cselekvési tervek", míg a fővárosban "a szavakat nem követik tettek".
2011.01.02. 15:00
 
Le Matin: tekintélyelvű Magyarország elnököl hat hónapig az EU-ban
Magyarország uniós elnökségéről közölt írást a Le Matin című svájci lap internetes oldalán. Január elsején Magyarország hat hónapra átvette az Európai Unió (EU) elnökségét. Ugyanezen a napon lépett életbe a magyar parlament által decemberben elfogadott médiatörvény, "újabb aggodalommal bővítve azokat, amelyeket már eddig is kiváltott ez az európai osztályban hátul ülő rossz tanuló" - olvasható a honlapon a hétvégén megjelent cikkben.
2011.01.02. 14:45
 
Polgári Magyarországért Alapítvány: a Közéleti Akadémia a fő tevékenység
Idén várhatóan 611 millió forint lesz a költségvetési támogatása a Fidesz pártalapítványának, a Polgári Magyarországért Alapítványnak, amelynek 2011-ben is a Közéleti Akadémia képzései jelentik a fő tevékenységét - közölte a kuratórium elnöke, Balog Zoltán az MTI érdeklődésére. Tájékoztatása szerint az általa vezetett kuratóriumnak két tagja van: Bíró Ildikó, aki korábban fideszes országgyűlési képviselő volt, és Kövér László, aki jelenleg az Országgyűlés elnöke. Mandátumuk 2012 első felében jár le. Az alapítvány költségvetési támogatása 2009-ben 465,5 millió forint volt. 2010 első félévében a költségvetési forrás a 2009. évi összeg fele, 232,8 millió, a második félévben pedig a választási eredménynek megfelelően 305,8 millió forint.
2011.01.02. 08:15
 
Cikket közöl a Times a magyar uniós elnökségről és Orbán Viktorról
A magyar EU-elnöki időszak kezdetét kísérő hazai és külföldi bírálatokról közölt terjedelmes írást szombaton a londoni The Times, amely a cikkhez fűzött, Orbán Viktorról összeállított külön portréjában a térség "legkíméletlenebb" politikai irányítójának nevezi a magyar miniszterelnököt, és annak a véleményének ad hangot, hogy a kormányfő "személyes hűbérbirtokaként" vezeti a Fideszt. A napilap két veterán tudósítója, Adam LeBor és Rory Watson által jegyzett elemzés szerint az elnöki tisztség átvétele körüli vita "igen kínos" az EU-nak, mivel az az érzet keletkezett, hogy az egykori kommunista ország eltért a modern európai demokratikus elvektől és a véleménynyilvánítás szabadságától.
2011.01.01. 15:45
 
 
Orbán Viktor traumái címmel közölt írást a Die Presse
Orbán Viktor traumái címmel közölt elemzést szombati számában az Európai Unió elnökségét átvevő Magyarországról a Die Presse című osztrák napilap. Egyetlen politikus sem formálta olyan mértékben az elmúlt húsz évben a magyar politikát, mint Orbán Viktor, akár ékesszóló ellenzéki politikusként, akár dörzsölt politikai taktikusként a kormány élén. Az álmos vidéki településen, Alcsútdobozon felnőtt Orbánnak most megadatott az egyedülálló lehetőség, hogy a nemzetközi porondon is zajos tetszést arasson - írja Peter Bognar, a konzervatív irányultságú lap budapesti tudósítója.
2011.01.01. 15:30
 
 
Megalakultak a kormányhivatalok
A közigazgatási hivatalok jogutódjaiként a mai nappal, január 1-jével megalakultak a kormányhivatalok. A kormányhivatalok a kabinet általános hatáskörű területi államigazgatási szervei, székhelyük a megyeszékhelyeken van, a főváros és Pest megye esetében Budapesten. A fővárosi és a 19 megyei kormányhivatal a jogszabályoknak és a kormány döntéseinek megfelelően összehangolja és elősegíti a kormányzati feladatok területi végrehajtását. A kormány célja a hivatalok létrehozásával, hogy az eddigi széttagolt, párhuzamosan működő területi kormányzati szerveket központosítsa. A hivatalokat kormánymegbízottak vezetik, akiket a közigazgatás-szervezésért felelős miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezett ki.
2011.01.01. 09:00
 
 
Bakondi: köszönet a katasztrófavédelemnek a példaértékű helytállásért
A vörösiszap-katasztrófában tanúsított példaértékű helytállásért mondott köszönetet a heti váltásban szolgálatot teljesítő katasztrófavédőknek Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos Devecserben, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központban újév alkalmából tartott ünnepségen, pénteken. A kormánybiztos kiemelte, az elmúlt három hónapban komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az élet visszatérjen a megszokott kerékvágásba. Hangsúlyozta, hogy az október elején bekövetkezett, a világ figyelmét is felkeltő ipari katasztrófa az állami és az önkormányzati intézkedések összehangolásának mintáját is megmutatta.
2010.12.31. 18:15
 
 
LMP: mi locsolkodni, nem alkotmányozni fogunk húsvéthétfőn
Az LMP nevetségesnek, felháborítónak és abszurdnak tartja, hogy április 25-én, húsvéthétfőn fogadja el az új alkotmányt az Országgyűlés. Schiffer András, a párt frakcióvezetője pénteken az MTI-nek úgy fogalmazott: "mi locsolkodni fogunk, nem alkotmányozni" húsvéthétfőn. "Ha komolyan gondolja a miniszterelnök, hogy április 25-én, húsvéthétfőn akar alkotmányozni, akkor arra számíthat, hogy ezt nélkülünk fogja megtenni" - mondta az LMP frakcióvezetője. Pártja nevetségesnek, felháborítónak és abszurdnak tartja, hogy húsvéthétfőn egy egyébként keresztény kultúrkörbe tartozó országban ülésezik a parlament, és alkotmányt kíván elfogadni - közölte.
2010.12.31. 15:00
 
MSZP: kenyér helyett csak cirkuszt biztosít a népnek a kormány
"Cirkuszt és kenyeret!" mondták a rómaiak annak idején, de úgy látszik, hogy a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" csak cirkuszt biztosít a magyar népnek, de kenyeret nem nagyon - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus szerint az elmúlt nyolc hónap alapján nem ünnepeltetnie kéne magát a kormánynak, hanem inkább szégyellnie. Úgy fogalmazott: a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" szégyellheti magát, hiszen az elmúlt nyolc hónap alatt többször bedöntötte a magyar forintot, emiatt "csupán" egymillió devizahiteles család retteg a svájci frank árfolyama miatt.
2010.12.31. 13:45
 
 
A Jobbik és az LMP is az Alkotmánybírósághoz fordul a médiatörvény miatt
A szocialistákhoz hasonlóan a Jobbik és az LMP is alkotmánybírósági normakontrollt kér a médiatörvényről. A Jobbik abban bízik: a testület soron kívül elbírálja beadványukat, amelyet már az első januári munkanapon benyújtanának. Novák Előd alelnök pénteken sajtótájékoztatón a többi között kifogásolta, hogy a korábban minden párt számára képviseletet biztosító Országos Rádió és Televízió Testület helyébe lépő médiatanács kizárólag a Fidesz által jelölt tagokból áll, hatásköre pedig rendkívül széles. Az Alkotmánybírósághoz fordult az LMP is, mivel a párt szerint a január elsején életbe lépő jogszabály több ponton is alkotmányellenes.
2010.12.31. 13:15
 
Le Monde-írás Magyarországról
A tekintélyuralmi sodródás kellős közepén álló Magyarország veszi át Európa vezetését címmel jelentetett meg a médiatörvényt és egyéb magyar belpolitikai eseményeket taglaló írást a francia Le Monde. Az év utolsó napján az online kiadásban napvilágot látott cikk a médiatörvényből kiemeli, hogy annak értelmében "a politikailag nem kiegyensúlyozott", illetve "az emberi méltóságot sértő" tartalmak úgy válnak büntethetővé, hogy ezeket a fogalmakat a törvény nem fejti ki. Abban a szervben, amely e bírságokat kiszabja - fogalmaz a lap - nincs semmi pluralizmus: mind az öt tagja a Fideszből, Orbán Viktor kormányfő pártjából való - írják.
2010.12.31. 12:45
 
Belga lap: erős ember az EU-elnökség élén
Vitathatatlanul erős ember áll Magyarország élén, amely szombattól átveszi az Európai Unió elnökségét - írta pénteken a La Libre Belgique című belga napilap. A mérsékelten jobboldali újság cikkében konzervatív, opportunista, populista és vakmerő politikusként írta le Orbán Viktor miniszterelnököt, aki "Magyarország hagyományos értékeit dicsőíti". Orbán Viktor már előző kormányfői idejében folyamatosan igyekezett szembeállítani az "igazi országot", azaz a mezőgazdák, a középosztály és a kisebb vállalkozók országát "Budapest elitjének kozmopolitizmusával" - írta Christine Dupré közép-európai tudósító.
2010.12.31. 12:15
 
 
Berényi József: Nehéz évet tud maga mögött az MKP
Nagyon bonyolult évet tud maga mögött a Magyar Koalíció Pártja (MKP) Berényi József pártelnök szerint, aki az elmúlt évet három szakaszra tagolja e szempontok szerint. Szerinte az első a parlamenti választásokat megelőző időszak volt, amikor egy magyarellenes kormánykoalícióval szemben kellett politizálnia a pártnak. "Az MKP azonban egyedül maradt a kormánykoalíció agresszív és provokatív politikája elleni szócsatákban, s mert nem tudtuk jól kommunikálni választóink felé magatartásunk elvi alapjait, parlamenti csatározásaink népszerűségvesztéshez vezettek, aminek a következtében a parlamenti választások kudarccal végződtek számunkra, s nem jutottunk be a törvényhozásba."
2010.12.31. 10:30
 
 
Bugár Béla: a Híd szempontjából sikeres volt az óesztendő
Eredményesnek tartja a Híd magyar-szlovák polgári párt szempontjából az elmúlt évet Bugár Béla pártelnök. Bugár kiemelte, hogy a párt alig egy évvel megalakulása után bejutott a parlamentbe, s szép eredményt ért el a helyhatósági választásokon is. Nemzetközi kapcsolatait a Híd a jövő évben szeretné kiépíteni. A Fidesz vezette magyar kormányzattal a Hídnak egyelőre nincs érdemleges kapcsolata, de Bugár szerint a párt nyitott a partneri viszony előtt.
2010.12.31. 10:30
 
Szijjártó: Török Zsolt nem gondol a nyugdíjas éveire
A miniszterelnök szóvivője szerint azzal, hogy Török Zsolt MSZP-szóvivő magán-nyugdíjpénztári tag akar maradni, nem gondol a nyugdíjas éveire. "Szerencsére eddig nem sokan követték Török Zsolt példáját" - írta Szijjártó Péter az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Török Zsolt budapesti tájékoztatóján azt közölte, pártja szerint Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott és a Fidesz-KDNP több tagja valótlanságot állított, amikor azt mondta, hogy a magánnyugdíjpénztárak eltőzsdézték a tagok pénzét. "Az a magánnyugdíjpénztár, amely a befizetéseim tőkéjét képes egyharmaddal növelni, arra késztet, hogy januárban nyilatkozzak: maradok magán-nyugdíjpénztári tag" - mondta az MSZP szóvivője.
2010.12.30. 19:45
 
 
Navracsics: a médiatörvény kiállja az európai értékek próbáját
Navracsics Tibor szerint a médiatörvény minden elemében kiállja az összes európai érték próbáját, a magyar kormány demokratikus elkötelezettségét megkérdőjelező vélemények pedig, úgy látja, politikai motivációt rejtenek. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt Neelie Kroesnak, az Európai Bizottság sajtószabadságért is felelős alelnökének írt válaszlevelében közölte. A Financial Times című brit napilap egy múlt heti cikkében jelentette, hogy levélben érdeklődik a médiatörvényről a magyar kormánynál Neelie Kroes.
2010.12.30. 18:30
 
 
Vizsgálatot indít Budai Gyula a BKV és az Alstom közötti szerződés ügyében
Vizsgálatot fog indítani az elszámoltatási kormánybiztos a BKV és a budapesti metrókocsik gyártója, az Alstom között megkötött szerződés ügyében. A kormánybiztos emlékeztetett: a BKV és az Alstom szerződésének vizsgálatára Tarlós István főpolgármester kérte fel, akivel 2011. január 3-án, hétfőn egyeztet majd az ügyben. A kormánybiztos emellett közölte: tucatnyi újabb ügyben "gőzerővel folyik" a vizsgálat. Ezek között van a Bakonyerdő Zrt. területén kialakított hatezer hektáros vadászterülettel kapcsolatos visszaélés. Ennek esetében - mint mondta - ismét Tátrai Miklósnak, a vagyonkezelő volt vezérigazgatójának neve vetődött fel."
2010.12.30. 13:45
 
Nyilatkozatot tett az Európai Néppárt elnöke a magyar médiatörvényről
Nyilatkozatot tett közzé az új magyar médiatörvénnyel kapcsolatban Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott brüsszeli közleményben a belga politikus kiemelte: nagyra értékeli Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány azon erőfeszítéseit, hogy a sajtószabadság, a tisztelet kultúrája, a kiskorúak védelme és az emberi méltóság megerősítése érdekében javítson a korábbi médiatörvényen. "Megértem azt a kihívást is, amelyet a média felelősségre vonhatóságának megerősítése jelent, úgy, hogy közben a sajtószabadság érintetlen maradjon" - fogalmazott a Fideszt és a KDNP-t is tagpártjai között tudó Európai Néppárt elnöke.
2010.12.30. 13:15
 
 
Jobbik: az állam ne vegyen veszteséges kaszinót
A Jobbik szerint nem szolgálja a nemzet érdekét, hogy a Szerencsejáték Zrt. megvásárolja Andy Vajna producer tulajdonrészét a budapesti Tropicana kaszinóban. Dúró Dóra szóvivő csütörtökön a kaszinó belvárosi épülete előtt sajtótájékoztatón azt mondta: a Jobbik tiltakozik az ellen, hogy az állami tulajdonú cég megvegye "Orbán Viktor jó ismerősének" részesedését egy veszteséges vállalkozásban. Hozzátette: a Fidesz megígérte, hogy kormányzásával véget ér az az időszak, amikor "haveroknak oszt pénzt" az állam. A Népszabadság múlt kedden számolt be arról, hogy Andy Vajna producer 750 millió forintért eladja a Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek.
2010.12.30. 12:30
 
Daul: Magyarországnak és Lengyelországnak kell visszavezetnie az EU-t a helyes útra
Kihívásokkal teli év lesz 2011 Európa számára, ebben a kulcsfontosságú időszakban erős közép-európai vezetésre van szükség az Európai Unió élén-mondta Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke. "A gazdasági fellendülés még nem áll szilárd lábakon, a magas államháztartási hiányok miatt pedig az eurózóna még mindig veszélynek van kitéve. Tekintettel ezekre a körülményekre, Európának nem csak szolidaritásra, hanem erős vezetésre és hatékony kormányzásra lesz szüksége 2011-ben. Biztos vagyok benne, hogy az Európai Unió Tanácsának két következő soros elnöksége, Magyarország és Lengyelország bizonyítja vezetői képességét és visszavezeti az Európa Uniót a helyes útra" - mondta.
2010.12.30. 11:00
 
 
MSZP: veszélybe kerülhet a 4-es metró uniós finanszírozása
A gördülő tervezési rendszer szerint sem a jövő évben, sem a következő hét évben nem kívánja megvalósítani a 4-es metró beruházásnak második ütemét a főpolgármester, illetve a fideszes városházi többség, ezzel pedig veszélybe kerülhet az uniós finanszírozás - mondta Bihari Gábor, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselője szerdán az MTI-nek. Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-nek azt mondta: a beruházás második szakasza azért nincs benne a város jövő évi költségvetési koncepciójában, mert egyelőre az első szakaszt akarják befejezni, valamint a BKV-t működtetni.
2010.12.29. 18:15
 
 
Szijjártó: a fenntartható nyugdíjrendszert szolgálja az új rendszer
A nyugdíjvédelmi törvények biztosítják azt, hogy ki tudjuk fizetni a nyugdíjasok, valamint a leendő nyugdíjasok nyugdíját, és a fiatalok is fenntartható nyugdíjrendszert lássanak maguk előtt - reagált a miniszterelnök szóvivője az MSZP szóvivőjének szerdai tájékoztatójára. Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében rögzíti, az új rendszernek köszönhetően ma mindenki nyugodt lehet: öt év múlva, tíz év múlva és tizenöt év múlva is meglesznek a nyugdíjak. Arról nem tehetünk, hogy a szocialisták és a hozzájuk ezer szállal kötődő magánpénztárak mindebben ellenérdekeltek, a nemzeti ügyek kormánya az emberek érdekét tartja szem előtt - teszi hozzá.
2010.12.29. 16:15
 
 
Jobbik: a betartatlan ígéretek éve volt 2010
A Jobbik szerint 2010 a betartatlan ígéretek éve volt: a fideszes vezetésű önkormányzatok a közműdíjak emeléséről döntöttek, miközben a közműcégek privatizációjának felülvizsgálata nem történt meg, a kormány pedig, bár ígérte, nem indította el a bajba jutott lakáshiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt. Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: ma már a családok több mint tizede tartozik a közüzemi díjakkal, ha pedig tavasszal lejár a kilakoltatási moratórium, százezrek kerülhetnek az utcára, a kormány mégsem kínál megoldást ezekre a gondokra.
2010.12.29. 16:15
 
 
Fidelitas: a fiatalok lehetnek a következő négy év nyertesei
A Fidelitas szerint a jelenlegi kormány tevékenysége nyomán a fiatalok a következő négy év nyertesei lehetnek. A kormány minden szakpolitika területén a feltörekvő nemzedék helyzetének javítására törekszik azért, hogy a következő négy év nyertesei a fiatal generációk lehessenek - mondta Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Magyarországnak az elmúlt fél évben ismét olyan vezetése lett, amely elérhető közelségbe hozza a belföldi munkavállalást, valamint biztosítja a fiatalokat arról, hogy érdemes családot alapítani és gyermekeket vállalni - mondta a kormánypárti politikus.
2010.12.29. 15:30
 
MSZP: a kormány nem segít az embereknek
Az MSZP szerint az év végi fogadalmak során érdemes megfogadnia nagyon sok embernek, hogy nem szavaz többé annak a "Fidesz-KDNP-bűnszövetségnek" a jelöltjeire, amely nem segít a bajba jutott devizahiteleseknek, nem tesz semmit az üzemanyagárak mérséklése érdekében, és - a jövő évi személyijövedelem-adózás révén - csak saját zsebe megtömésével foglalkozik. Török Zsolt MSZP-szóvivő a magánnyugdíj-pénztárakat érintő, közelmúltban elfogadott törvény kapcsán az MTI-nek azt mondta: a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" érdekegyeztetés nélkül, 3 millió embert kifosztva, az ország nemzetközi tekintélyét csorbítva, a magántulajdon szentségét megsértve "erőltette át" a döntést a parlamenten.
2010.12.29. 15:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML