2015. március 3., kedd - Kornélia
Deviza:  
EUR/HUF 303,48 USD/HUF 270,58 CHF/HUF 282,89
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10626 találat
 
Vezető fideszes politikusok vagyonnyilatkozatai
A Fidesz vezető politikusai közül Kósa Lajos két motort és egy motorcsónakot is birtokol, Szijjártó Péter földet vásárolt, Varga Mihály kertet, Kubatov Gábor pedig tekintélyes CD-gyűjteménye mellé egy újabb veterán Opelt vett. Mindez az Országgyűlés honlapjára keddre virradó éjszaka felkerült vagyonnyilatkozataikból derül ki.
2011.02.01. 12:00
 
 
Nincs jelentős változás a pártelnökök és frakcióvezetők vagyonnyilatkozataiban
Nem számolnak be jelentős változásokról a pártelnökök és frakcióvezetők többségének vagyoni helyzetében az Országgyűlés honlapjára keddre virradó éjszaka felkerült képviselői vagyonnyilatkozatok. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz első embere már hétfő este közzétette honlapján a vagyonnyilatkozatát. E szerint nem változott jelentősen vagyona tavaly június óta, továbbra is Budapesten és Felcsúton vannak ingatlanjai; Fidesz-elnöki fizetését szünetelteti, könyvkiadásból hatmillió forintos jövedelemre tett szert.
2011.02.01. 12:00
 
 
Ingyenes a buszközlekedés a szmogriadó miatt Várpalotán
A szmogriadó riasztási fokozata továbbra is érvényben van Várpalotán; a Bakony Volán helyi járatain a héten jegy nélkül utazhatnak azok az autósok, akiknek a forgalmi engedélyében várpalotai lakcím szerepel - tájékoztatta Talabér Márta (Fidesz) polgármester kedden az MTI-t. A polgármester a helyi védelmi bizottság ülését követően elmondta, hogy forgalomkorlátozást nem vezetnek be, de a busztársaság ingyenes utazást biztosít az autósoknak. Várpalotán külön figyelmeztetik az óvodákat, iskolákat, idősek otthonait a magas légszennyezettségre, mert a szmogriadó a héten várhatóan még érvényben marad.
2011.02.01. 11:45
 
Változatlanul 20 órás a kamionok várakozása Záhonynál
Változatlanul 20 órát kell várakozniuk az Ukrajnába tartó kamionoknak a Záhony és Csap közötti határállomáson - közölte a rendőrség kedden délelőtt az MTI-vel. A járművek mintegy öt kilométer hosszúságban torlódtak fel, az elmúlt 12 órában az ukrán oldal összesen 143 teherautót fogadott a várakozó hatszáznyiból. Ukrajna más határátkelőhelyein is hasonló a helyzet. A szabolcsi főkapitányság folyamatosan egyeztet a szomszédos ország határőrizeti szervezeteivel, hogy elérje a "gördülékenyebb ukrán átléptetést". Emellett igyekeznek elviselhetőbbé tenni a várakozást: a rendőrség kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt teát és kekszet oszt a sofőröknek, illetve mobil vécéket is kihelyeztek.
2011.02.01. 10:15
 
 
A kormányfő vagyonbevallása már nyilvános
Nem változott jelentősen Orbán Viktor vagyona tavaly június óta: a miniszterelnöknek továbbra is Budapesten és Felcsúton vannak ingatlanjai. A politikus Fidesz-elnöki fizetését szünetelteti. Újdonság ugyanakkor a kormányfő könyvkiadásból származó hatmilliós jövedelme. Orbán Viktor - a honlapján hétfőn este közzétett vagyonnyilatkozata szerint - továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a miniszterelnök feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.
2011.01.31. 22:15
 
 
Nézőpont Intézet: az LMP visszacsábítható az alkotmányozási folyamatba
A Nézőpont Intézet szerint a kormánypártok az Alkotmánybíróság "hatásköreinek csorbítatlan visszaállítására" tett ígérettel "visszacsábíthatják" az LMP-t az alkotmányozás folyamatába, és ezzel elszigetelhetik a "Gyurcsány Ferenc megalkuvást nem tűrő bojkottját" tovább támogató szocialistákat. Szánthó Miklós, a Nézőpont Intézet elemzője emlékeztet: korábban mindkét ellenzéki párt azért lépett ki az Országgyűlés alkotmány-előkészítő bizottságából, mert a Fidesz-KDNP-kormánytöbbség tavaly novemberben korlátozta az Alkotmánybíróság felülvizsgálati és megsemmisítési jogosítványait.
2011.01.31. 20:00
 
 
Minden képviselő leadta vagyonnyilatkozatát
Az Országgyűlés valamennyi, összesen 385 aktív képviselője leadta saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát a hétfői határidőig - közölte Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke. A politikus közleményében emlékeztet: a nyilvános képviselői vagyonnyilatkozatok február 1-jétől válnak megtekinthetővé az Országgyűlés honlapján. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény alapján a honatyák minden év január 1-jétől számított harminc napon belül kötelesek az Országgyűlés elnökénél a törvény melléklete szerinti vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni.
2011.01.31. 19:45
 
Szijjártó: a kormány az MSZP-vel szemben az emberek oldalára állt
A miniszterelnök szóvivője szerint Török Zsolt és Korózs Lajos szocialista politikusok nyilatkozatai azt bizonyítják, hogy "a szocialisták nem tudnak napirendre térni afölött, hogy a nemzeti ügyek kormánya az MSZP-vel anyagi és politikai összefonódásban lévő milliárdos spekulánsok helyett az emberek oldalára állt." Így reagált Szijjártó Péter hétfői közleményében az MSZP-s politikusok kijelentéseire. A miniszterelnök szóvivője leszögezte: az elmúlt nyolc év gyakorlatával ellentétben a kormány a választói felhatalmazásnak és nem spekuláns pénzügyi csoportok akaratának kíván megfelelni.
2011.01.31. 15:30
 
MSZP: az szja csökkentése vezetett "hárommillió ember kifosztásához"
Az MSZP szerint a személyi jövedelemadó (szja) "felső tízezernek kedvező" csökkentése vezetett a magán-nyugdíjpénztári rendszer szétveréséhez, "hárommillió ember kifosztásához". Török Zsolt, a szocialisták szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány az adórendszer igazságtalan átalakítása miatt bekövetkező bevételkiesést akarta mérsékelni, ezért döntött előbb a magán-nyugdíjpénztári befizetések átutalásának 14 hónapra történő felfüggesztéséről, majd a megtakarítások "lenyúlásáról". Szavai szerint a költségvetésen keletkező lyuk létrejöttében közrejátszottak a "forint bedöntéséhez" vezető fideszes nyilatkozatok is, amelyek miatt a devizahitelesek törlesztőrészletei tovább emelkedtek.
2011.01.31. 14:45
 
Die Welt-riport a magyar médiatörvény ellenzőiről
Elvégre európaiak vagyunk, az EU közepén címmel közölt budapesti riportot hétfőn a Die Welt, alcímében megállapítva: Budapesten ellenállás kezd kibontakozni az új médiatörvénnyel szemben. Thomas Rose, a német konzervatív újság munkatársa felidézi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemrég az Európai Parlament előtt "a magyar nép megsértésének" minősítette a vitatott médiatörvényt bíráló külföldi hangokat. Nem csak Brüsszel figyelmeztette nyomatékosan a héten Budapestet a törvény módosítására: Magyarországon is kezd megfogalmazódni a bírálat Orbánnal szemben - folytatódik a riport.
2011.01.31. 14:45
 
MSZP: az önkormányzatok most szembesülnek a költségvetés igazságtalanságaival
Az MSZP szerint az önkormányzatok most, költségvetésük elkészítésekor szembesülnek azokkal az igazságtalanságokkal, amelyek a központi büdzsét jellemzik. Tóth József XIII. kerületi polgármester, a Baloldali Önkormányzati Közösség elnöke hétfőn emlékeztetett arra, hogy a Fidesz ellenzékben a tavalyi költségvetés tervezetét az önkormányzatok szempontjából átgondolatlannak, megalapozatlannak, kockázatosnak és embertelennek nevezte. Ugyanakkor a központi költségvetés önkormányzati fejezetének szerkezete idén sem változott, ellenben elvonások történtek - fejtette ki. Hozzátette: az önkormányzatok nem kapták vissza azt a 120 milliárd forintot, amelyet a kormánypártok ellenzékben megígértek.
2011.01.31. 12:15
 
 
A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a 212 milliárd forintos forrásmegosztást
A Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén a képviselők egyhangúlag elfogadták a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztásról szóló rendeletet. A testület 212 milliárd forint elosztásáról döntött; ennek mintegy 47 százaléka a fővárost, míg 53 százaléka a 23 kerületi önkormányzatot illeti egy bonyolult számítás alapján. A kerületek így összességében 113 milliárd forintot kapnak a forrásmegosztásból, míg a főváros 99 milliárd forintot. Az előterjesztő, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes emlékeztetett arra, hogy az önkormányzatokat a különböző adókból osztottan megillető bevételeket a törvény alapján osztják szét.
2011.01.31. 11:45
 
 
Francia lap: Orbán Viktor kormányát tekintélyelvű elhajlással gyanúsítják
Miközben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, Orbán Viktor kormányát tekintélyelvű elhajlással gyanúsítják - írta a médiatörvény ellen rendezett tüntetés kapcsán készített terjedelmes budapesti riportjában a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia lap. Az újság szerint bár csütörtökön kevesebben tiltakoztak a Kossuth téren "a teljes magyarországi sajtót politikai ellenőrzés alá vonó" médiatörvény ellen, mint az előző, január 14-i tüntetésen, de a 6 ezer résztvevő "sem kevés egy olyan, a válsággal kapcsolatos megszigorítások miatt apátiába süllyedt országban, ahol a tiltakozásoknak nincs hagyománya".
2011.01.30. 19:15
 
Az MSZP a közigazgatás ésszerű átalakítását sürgeti
Az MSZP szerint akkor lehetne ésszerűen és közmegelégedésre átalakítani a közigazgatás rendszerét - beleértve az államigazgatási és önkormányzati alrendszert is -, ha a kormány végre ismertetné az állam és önkormányzatok közötti új munkamegosztást, az önkormányzati feladatokra vonatkozó szándékait - áll az MSZP vasárnapi közleményében. Az ellenzéki párt Tállai András nyilatkozatára reagált, a Belügyminisztérium államtitkára az MTI-nek azt mondta: jövőre pénzügyileg tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok.
2011.01.30. 17:30
 
 
Az MSZP a nyugdíjpénztári nyilatkozattétel határidejének hosszabbítását kéri
Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány egy hónappal hosszabbítsa meg a magán-nyugdíjpénztári tagság melletti nyilatkozat határidejét, mert a párt szerint már "százezres nagyságrendben" vannak azok, akik nem óhajtják átadni megtakarításaikat "Orbán Viktornak és tettestársainak". Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja hangsúlyozta: a szocialista párt "abban a szent pillanatban visszaállítja" a magánnyugdíjpénztáraknál maradók jogveszteségeit, ahogy kormányra kerül; emellett egy, az egész országra kiterjedő jogsegélyszolgálattal segíti azokat a közszférában és a közhivatalokban dolgozókat, akiket a magán-nyugdíjpénztári döntésük miatt fenyegetnek kirúgással.
2011.01.30. 12:30
 
 
Vona Gábor: az elmúlt 20 év nem ért véget
A Jobbik elnöke szerint az elmúlt 20 év nem ét véget és "ami most zajlik, az a magyar rendszerváltás második elsikkasztása." Vona Gábor erről szombaton beszélt a Jobbik évadnyitó rendezvényén. Az ellenzéki pártelnök hangsúlyozta: az elmúlt 20 évben mindenki csalódott és "ebben az MSZP-nek van a legnagyobb sara, de a Fidesz is gyomorforgató játékot űzött, amikor hagyta, hogy az MSZP saját vesztébe rohanjon és ezzel az országot is veszni hagyta." Vona szerint a Fidesz az elmúlt években azt a taktikát folytatta, hogy "minél jobban szétveri az országot Gyurcsány, annál nagyobb lesz a Fidesz választási győzelme 2010-ben."
2011.01.29. 18:15
 
 
Szijjártó: az emberek már megmondták, mi a jó az országnak
A miniszterelnök szóvivője szerint a választók tavaly kétszer világosan elmondták a véleményüket arról, mi a jó és mi a rossz az országnak. Szijjártó Péter ezt annak kapcsán mondta, hogy az MSZP szombati választmányi ülésén többen is bírálták a Fidesz-kormány politikáját és intézkedéseit. Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke az ülésen úgy vélte, rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon. A szocialista politikus egyebek mellett azt mondta, a Fidesz hárommillió magánynyugdíjpénztár tagot "zsarolt meg", csorbította az Alkotmánybíróság jogkörét és a sztrájktörvényt, továbbá az új adórendszerrel a legtehetősebbek zsebébe tesz plusz pénzt.
2011.01.29. 17:45
 
 
Az MSZP választmánya döntött a párt 2011-es költségvetési irányelveiről
Az MSZP választmánya döntött a párt 2011-es költségvetési irányelveiről - mondta Simon Gábor, a párt választmányi elnöke Budapesten, sajtótájékoztatón. Hozzátette: a párt tényleges költségvetéséről való döntést a második negyedévben hozzák majd meg. Mint mondta, a választmányi ülésen résztvevők még mindig tárgyalnak a párt ideológiai alapelveiről, a párt megújításáról és jövőjéről. Ez azt mutatja, hogy egy szellemi pezsgés indult meg a párton belül, választmányi keretek között - tette hozzá. Újságírói kérdésre válaszolva a választmány elnöke közölte: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nem jött el a választmányi ülésre, annak ellenére, hogy meghívást kapott.
2011.01.29. 16:15
 
 
Három tizenéves rongálta meg a marcali zsidótemető síremlékeit
Három fiatalkorú "erőfitogtatásból" rongálta meg a marcali zsidótemető síremlékeit; szombaton délelőtt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalokat, akik beismerték tettüket - közölte a rendőrség. A 75 síremléket még múlt vasárnap döntötték le - tájékoztatott Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrség, miután pénteken értesítették a történtekről, nagy erőkkel kezdett nyomozni az elkövetők után. A 14-15 éves marcali fiatalok saját bevallásuk szerint "egy hirtelen ötlettől vezérelve, mintegy egymás előtti erőfitogtatás végett" döntötték el síremlékeket - mondta a sajtóreferens. A homokkőből, illetve márványból készült síremlék megrongálásával a gyanúsítottak mintegy 1,5 millió forint kárt okoztak.
2011.01.29. 14:45
 
Tenisz: Szűcs Lajos a szövetség új elnöke
A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szombati rendkívüli tisztújító közgyűlésén Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselőt választották meg a szervezet új elnökének. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Pest Megyei Közgyűlés elnöki posztját betöltő Szűcs eredetileg Ablonczy Balázzsal, az SAP szoftvercég vezetőjével küzdött volna meg az elnöki posztért, utóbbi azonban a közgyűlésen bejelentette, hogy az egység megteremtése érdekében Szűcs javára visszalép a jelöléstől. A tagság így nyilvános szavazással, egyhangúlag bízta meg Szűcs Lajost az elnöki teendők ellátásával. A két megüresedett alelnöki posztra Nagy Tünde eddigi elnököt, illetve Hetényi Pétert választotta meg a közgyűlés.
2011.01.29. 14:00
 
 
Sme: meghátrálhat-e Orbán?
Meghátrálhat-e Orbán cím alatt közölt kommentárt a magyar-szlovák kettős állampolgárságról a Sme című pozsonyi liberális napilap szombaton. Az újság szerint Iveta Radicova szlovák miniszterelnöknek igaza van, amikor azt állítja, hogy a magyar kettős állampolgárság kérdését rendes államközi szerződéssel kellene rendezni, úgy, ahogy ez a civilizált európai országokban szokás. A jelek szerint Pozsony ezt akarta a kezdetektől fogva, de Radicová feleslegesen elvesztegetett egy fél évet, hogy ezt nem mondta ki, s ahelyett naivan úgy tett, mintha ezt a politikai problémát bármiféle bizottsági szinten meg lehetne oldani.
2011.01.29. 11:30
 
 
Sírokat rongáltak meg a marcali zsidótemetőben
Hetvenöt sírt rongáltak meg a marcali zsidótemetőben - közölte a a rendőrség pénteken az MTI-vel; a tetteseket nagy erőkkel keresik, megkezdődött a tanúkutatás. Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a rendőrök, miután pénteken értesültek a történtekről, helyszíni szemlét tartottak, majd megkezdődött tanúkutatás, illetve az adatgyűjtés. A rendőrök nyomkövető kutyákat is bevetve keresik az elkövetőket, akik ledöntötték a síremlékeket. Orbán Viktor kormányfő megdöbbenésének adott hangot a marcali zsidótemetőben történt sírrongálás miatt, és utasította a belügyminisztert, hogy tegyen meg mindent az elkövetők kézre kerítése érdekében; a kormány elítéli és megtorolja a vandál cselekményeket.
2011.01.28. 20:30
 
 
Fidesz: az élettársak is jogosultak a családi adókedvezményre
A Fidesz szerint a családi adókedvezményre vonatkozó jogszabály világosan kimondja, hogy az élettársak is jogosultak a kedvezményre, amennyiben közös háztartásban nevelik gyermekeiket. A nagyobbik kormánypárt, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Lendvai Ildikó szocialista képviselő korábbi tájékoztatására reagált, amelyben az ellenzéki politikus azt állította, hogy a kormánynak nem minden család egyforma, a kabinet csak a férfi és nő házasságán alapuló családot kívánja részesíteni megkülönböztetett védelemben, és másodrangúvá teszik az egyszülős családokat, a gyermeket nevelő élettársakat.
2011.01.28. 18:45
 
 
A Fidesz továbbra is várja az MSZP-t az alkotmányozás parlamenti vitájába
A Fidesz továbbra is várja az MSZP-t az új alkotmány parlamenti vitájába - közölte pénteken az MTI-vel Gulyás Gergely, a kormánypárt országgyűlési képviselője, hozzátéve: a Fidesz azt javasolja a szocialistáknak, hogy ha végül nem vesznek részt a vitában, mondjanak le fizetésükről arra a bő egy hónapra. A fideszes politikus mindezt azután közölte, hogy Lamperth Mónika, az MSZP közjogi kabinetjének vezetője pénteken arról nyilatkozott az MTI-nek: a szocialisták parlamenti frakciója február 12-i ülésén dönthet arról, hogy az MSZP önálló alkotmánykoncepcióját a parlament elé terjeszti-e valamilyen formában.
2011.01.28. 18:00
 
 
Szanyi: a magyar szocialisták rutinszerű tájékoztatást adtak az EP-nek
Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szerint pártja európai parlamenti frakciója a kormánypárti vádakkal ellentétben csupán egy "teljesen rutinszerű tájékoztató anyagot" állított össze a brüsszeli képviselőknek. A politikus szerint az összesen 16 oldalas dokumentumban egyebek mellett vezető nyugat-európai politikusoktól, illetve Orbán Viktor miniszterelnöktől származó idézetek, valamint a nemzetközi sajtó médiatörvényre adott reakciói és tizenhárom európai vállalat Európai Bizottságnak írt levele található.
2011.01.28. 17:30
 
 
Február 7-én tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor
Február 7-én, hétfőn tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor. A miniszterelnök idén is a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg beszédét - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője pénteken az MTI-vel. A rendezvény helyszíne még nem ismert. Orbán Viktor idén tizenharmadik országértékelését mondja el: a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A politikus 1999 óta minden évben január és március között Budapesten mondja el ilyen jellegű beszédét.
2011.01.28. 17:00
 
 
15 milliót kell fizetnie a rendőrségnek egy 2006-ban okozott sérülésért
További 10,6 millió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte a Fővárosi Bíróság a Készenléti Rendőrséget annak a férfinak a perében, akinek az 2006. október 23-i budapesti tüntetésen gumilövedékkel maradandó fogyatékosságot okoztak. A felperes korábban peren kívüli egyezségben 4,4 millió forintot már megkapott. A pénteken kihirdetett ítélet nem jogerős. Cs. Attila azért fordult kártérítési keresettel a bírósághoz, mert az Astoria Szállónál tartott Fidesz-gyűlés után, miközben a tömeggel haladt, a Blaha Lujza térnél a rendőrség gumilövedékkel megsebesítette, emiatt elvesztette egyik szemét.
2011.01.28. 16:30
 
LMP: Derce Tamás életműdíja kínos egész Újpestnek
Az LMP szerint Újpestre nézve rendkívül kínos, ha a testületi többség olyan személyre szabott díjat alapít, mely az elkövetkező tíz évben egyetlen személy kitüntetését és javadalmazását szolgálja - írja a párt LMP IV. -XV. kerületi szervezete és az LMP IV. kerületi képviselői csoportja nevében kiadott közleményben Perneczky László. Arra reagál, hogy a kerület olyan életműdíjat alapított, melyet legalább egy évtizeden keresztül csak Derce Tamás volt polgármester kaphat meg. Elsőként az Index írta meg, hogy a Wintermantel Zsolt, a tavaly megválasztott fideszes polgármester olyan előterjesztéssel állt elő, hogy Újpest önkormányzata alapítsa meg a Semsey Aladár Újpesti Életműdíjat.
2011.01.28. 13:30
 
 
MSZP: luxusutazási irodát működtet a kormány
Az MSZP szerint bár tavaly tavasszal a Fidesz kisebb és olcsóbb államot ígért, az elmúlt nyolc hónapban "nagyobb és drágább luxusutazásokra fizette be kormányának hivatalnokait, mint bármely kabinet az elmúlt több mint húsz esztendőben". Szabó Imre - aki "a környezetvédelem eddigi utolsó minisztereként" jegyzi közleményét - azt írja: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előbb egy 9 fős delegációt utaztatott Kínába 10 millió forintért, majd tizenhét hivatalnokot küldött Cancún tengerpartjára, 18 millió forintos költségkeretben.
2011.01.28. 12:45
 
 
Megállapodást kötöttek a Sziget fesztivál területhasználati díjáról
Megállapodást kötött Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője pénteken a rendezvény területhasználati díjáról - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. E szerint a Sziget Kft. 50 millió forint plusz áfát fizet közterület-használat címen a fővárosnak, a város pedig kialakít egy szolgáltatáscsomagot a Sziget fesztivál résztvevői számára, ez egyes városi szolgáltatások - például BKV, gyógyfürdők, állatkert - kedvezményes használatára, igénybevételére jogosít fel - olvasható a közleményben.
2011.01.28. 12:30
 
A szaktárca vizsgálja Lázár János módosító indítványát a megújuló energiáról
Vizsgálja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt a Lázár János fideszes képviselő által múlt pénteken benyújtott módosító javaslatot, ami az eredeti javaslathoz képest tovább mérsékelné a hővel kapcsolt és a megújuló áramtermelés támogatását - közölte a tárca pénteken. A közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a vonatkozó szakmai álláspontját hamarosan nyilvánosságra hozza. Az egyes energetikai témájú törvények módosításához benyújtott javaslat a 2010. december 1-jén hatályos, már 15 százalékkal csökkentett ártámogatáshoz képest 25 százalékkal mérsékelné a támogatás mértékét 2011. január elsejétől. A csökkentés aránya 35 százalékra emelkedne 2012. január elsejétől.
2011.01.28. 11:15
 
Médiatörvény: német lap írása a brüsszeli bírálatról
Szelíd levél Brüsszelből címmel közölte bécsi tudósítója írását pénteken a Süddeutsche Zeitung annak a levélnek a kapcsán, amelyet az Európai Bizottság küldött a magyar kormánynak a médiatörvénnyel összefüggésben. Michael Frank, a liberális újság tudósítója szerint a levél "a tehetetlenség dokumentuma", amely arról tanúskodik, hogy a bizottság nem tud mit kezdeni az emberi és az alapvető jogokról megfogalmazott elveivel. A levelet Neelie Kroes, a digitális ügyekért felelős biztos írta, nem pedig Viviane Reding, aki az alapvető jogok dolgában illetékes.
2011.01.28. 11:00
 
RMDSZ-elnökválasztás: Kelemen tűnik esélyesnek a romániai magyar sajtó szerint
A jelenlegi állás szerint Kelemen Hunor tűnik a legesélyesebbnek a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöki székének elnyerésére, hiszen a területi szervezetek többsége őt támogatja - állapítják meg a romániai magyar lapok, amelyekben a romániai kulturális miniszter és a másik jelölt, Olosz Gergely a magyar kormányhoz fűződő viszony rendezésének fontosságát is hangsúlyozza. A kolozsvári Szabadság pénteki számában emlékeztet: a meghatározott időpontig, azaz január 26-ig hárman - Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor és Olosz Gergely - tették le a megmérettetéshez kért iratokat, így a szövetség február 26-án kezdődő nagyváradi kongresszusán a küldötteknek közülük kell megválasztaniuk Markó Béla utódját.
2011.01.28. 10:45
 
 
Népszava: kétszer is tart évértékelőt Orbán Viktor
Két alkalommal mond februárban évértékelő beszédet Orbán Viktor kormányfő - írta a Népszava pénteken. A napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt közölte: a miniszterelnök - eddigi szokásától eltérve - február 14-én, a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján az Országházban mond beszédet, amelyben összegzi mindazt, ami a választások óta történt, várhatóan bejelenti a gazdasági intézkedéseket, illetve a következő hónapok politikai menetrendjéről ejt majd szót.A cikk szerint a Fidesz elnöke a saját hagyományait követve a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérését is elfogadja és a rendezvényükön is tart értékelést.
2011.01.28. 08:45
 
 
Nem ért egyet Lázár János javaslatával az energiaügyi államtitkár
Nem ért egyet Bencsik János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium energiaügyi államtitkára Lázár János fideszes frakcióvezető módosító javaslatával, amely a megújuló energiát termelő cégek állami támogatását csökkentené - írta az Index.hu. Az államtitkár facebook oldalán tett bejegyzésében ezt írta: "vannak helyzetek, amiket nehezen látok át, így megérteni sincs módomban. Így vagyok Lázár János módosító indítványával is, amely felülírni szándékozik azt a kompromisszumos megoldást, amelyet az elmúlt év végén hoztunk tető alá az érintett önkormányzatokkal és szakmai szervezetekkel. Ezzel tudtuk megakadályozni, hogy a 40 százalékos távhődíj emelésre kerüljön sor számos nagyvárosban. Lázár János javaslata mind szakmailag, mind politikailag vállalhatatlan".
2011.01.27. 20:15
 
 
Budaházyék szabadon bocsátásáért tüntettek a fővárosban
Budaházy György és társai szabadon bocsátásáért tüntettek csütörtökön a Fidesz budapesti székháza előtt. A demonstrációt a rendőrség biztosított; rendbontás nem volt. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett tüntetésen - mások mellett - felszólalt Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője, Zagyva György Gyula (Jobbik) országgyűlési képviselő, illetve felolvasták Gaudi-Nagy Tamás levelét, aki szintén jobbikos parlamenti képviselő. A szónokok a székház előtt összegyűlt néhány száz ember előtt azt hangoztatták: meglepte őket, hogy a Fidesz-vezetés nem tesz lépéseket Budaházy György szabadon bocsátása érdekében, sőt, a börtönben most nehezebb helyzetben van, mint az előző ciklusban.
2011.01.27. 20:15
 
Járóka Lívia EP-képviselő részt vesz a Davosi Fórumon
A davosi Világgazdasági Fórum "Az új valóság közös normái" című megbeszélés-sorozatán vesz részt csütörtöktől Járóka Lívia európai parlamenti képviselő. A fideszes politikus - az EP egyetlen roma tagja -, aki előzőleg részvevője volt Davosban a Világ Fiatal Vezetőinek Fórumának, az MTI-nek csütörtökön elmondta: örömmel tapasztalja, hogy a soros magyar uniós elnökségből kifolyólag a magyar kormány most jobban tisztában van az új nemzetközi gazdasági és társadalmi trendekkel.
2011.01.27. 20:00
 
Török Zsolt: Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak
Török Zsolt szerint Orbán Viktor, Kósa Lajos és a jobboldali médiadiktatúra szereplői azok, akik az ország ellen indult hecckampányt szervezik, megnyilvánulásaikkal, beszédeikkel. Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak több alkalommal - mondta az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Török Zsolt úgy fogalmazott: "Kósa Lajos konkrétan hazudik, Orbán Viktor pedig maga a szégyen Magyarországon". Hozzátette: "Kósa Lajos és Orbán Viktor múlt szerda óta úgy viselkedik, mint a rajtakapott férj, aki a szobába belépő feleségének azt mondja: ugyan drágám, nekem hiszel, vagy a szemednek".
2011.01.27. 18:45
 
 
Kósa szerint a szocialisták állnak Magyarország lejáratása mögött
A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a szocialisták Magyarországot lejárató kampányt folytatnak. Kósa Lajos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a magyar európai parlamenti (EP) képviselők a magyar választóknak tartoznak felelősséggel, a magyar érdekeket kell szolgálniuk, ebbe pedig nem fér bele, hogy Magyarországot lejárató, alaptalan kampányt szervezzenek. Kósa Lajos minderről azzal összefüggésben beszélt, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt: a magyar kormányt lejárató levelet köröztetett a magyar szocialista delegáció az EP-ben napokkal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a magyar uniós elnökség programját a strasbourgi intézmény ülésén.
2011.01.27. 17:45
 
MSZP: az önkormányzatok fekete éve az idei
Az MSZP szerint az elvonások és a létszámleépítések miatt 2011 az önkormányzatok fekete éve.Török Zsolt szóvivő csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány a megszorításokat nem közvetlenül terheli az emberekre, hanem a rájuk hárított válságadók révén, illetve azzal, hogy a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatoktól von el pénzt, azok költségvetését csonkítja meg. Hozzátette: az önkormányzatoktól idén mintegy 80 milliárd forintot vettek el.
2011.01.27. 15:00
 
A médiatörvényről vitáztak magyar hozzászólók az UNESCO-ban
Arra még soha nem volt példa egy uniós országban, hogy egyetlen médiahatóság felügyelje a teljes médiát, beleértve az írott sajtót, az audiovizuális és az on-line tájékoztatást is - mondta csütörtökön a magyar médiatörvény kapcsán Orbán Sándor, a Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózatának igazgatója (South East European Network for Professionalization of Media, SEENPM) az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) a sajtószabadságról rendezett nemzetközi médiakonferenciáján Párizsban.
2011.01.27. 15:00
 
 
Szabadlábra helyezését kérte Balla Irma fia
Szabadlábra helyezését kérte az édesanyja - Balla Irma volt fideszes debreceni önkormányzati képviselő - meggyilkolásáért első fokon 12 év szabadságvesztésre ítélt S. Sándor a Debreceni Ítélőtáblán. A Ficsór Gabriella vezette büntetőtanács előtt arra hivatkozott, hogy huszonkettedik hónapja ártatlanul ül, ami nagyon megviselte őt és családját is. A tanácsvezető bíró elutasította S. Sándor kérését, mivel első fokon 12 évre ítélték, ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A törvény nem ad lehetőséget ilyen súlyú büntetés esetén a szabadlábra helyezésre - indokolta.
2011.01.27. 14:30
 
 
Hivatalos munkalátogatást tesz Szlovákiában a magyar miniszterelnök
Hivatalos munkalátogatást tesz pénteken Pozsonyban a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor személyében csaknem 12 év elteltével látogat újra a magyar kormány feje hivatalosan Szlovákiába. Magyar miniszterelnök legutóbb 1999 februárjában volt hivatalos látogatáson Pozsonyban. Ez szintén Orbán Viktor volt, aki akkor első kormányfői mandátumát töltötte. Akkor is és most is mindkét oldalon jobbközép kormányok voltak, illetve vannak hatalmon. Mikulás Dzurinda, Orbán egykori partnere ma az Iveta Radicová vezette szlovák kormány külügyminisztere, s a legerősebb kormánypárt, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) elnöke.
2011.01.27. 14:00
 
 
Horváth Csaba: a Moszkva tér rehabilitációjával kell kezdeni a fejlesztéseket
Előbb a Moszkva tér rehabilitációját kell megkezdeni, és csak utána lehet kialakítani például a budai fonódó villamoshálózatot - mondta Horváth Csaba, az MSZP budapesti szervezetének elnöke. A főváros és a II. kerület közötti, az utóbbi időszakban kiélezett viták oda vezethetnek - mondta -, hogy ha nem sikerül márciusig dönteni, akkor elveszhetnek azok az uniós források, amelyekből az említett városrész megújulhatna. Mint elmondta: az a 3 milliárd forint, amelyet a Ház megszavazott és a 6 milliárd forint, amely a budai fonódó villamoshálózat kialakítására rendelkezésre áll, elég lenne a tér felújításához.
2011.01.27. 13:15
 
 
Rázga Miklós a Pécsi Nemzeti Színház új igazgatója
Rázga Miklós színművészt választotta a Pécsi Nemzeti Színház igazgatójának a város közgyűlése csütörtökön. A testület egyhangú döntést hozott. Az új direktor a teátrumot mintegy két évtizede vezető Balikó Tamást váltja a poszton, tisztségét február 16-tól öt éven át töltheti be. Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón Rázga Miklós megválasztását azzal indokolta, hogy a színművész hosszú évek óta dolgozik a Pécsi Nemzeti Színházban, ismeri a várost, az itt élőket és a társulatot.
2011.01.27. 13:00
 
 
Schmitt Pál: látni szeretném, hogy hol, milyen bajok akadnak
Magyarország, de még a főváros sem egyenlő a Sándor-palotából megtekinthető impozáns látvánnyal - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön Miskolcon, országjárása első állomásán, az összevont városi és megyei közgyűlés ülésén. Hozzátette: útja során látni szeretné, hogy hol, milyen bajok akadnak, és örülni szeretne a jónak. Véleménye szerint ha Magyarország köztársasági elnöke valahol megjelenik, akkor viszi magával azt az üzenetet, hogy mindenki számít, határon innen és túl. Mint mondta, nem titkolt szándéka, hogy az elnöki jelenlétből fakadó nyilvánosságot felhasználja a jó példák népszerűsítésére.
2011.01.27. 12:15
 
Braun Márton bohózatnak minősítette az ET-vitát
Bohózatnak minősítette a magyar demokrácia működéséről az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésében szerda délután lefolytatott vitát Braun Márton, a magyar ET-delegáció fideszes vezetője arra hivatkozva, hogy a napirendi pontot kezdeményező szocialista pártcsaládból két felszólalón kívül senki sem vett részt a vitában. Braun Márton, aki Strasbourgból telefonon nyilatkozott az MTI-nek, elmondta: a tényfeltáró vitát a szocialista pártcsoport kezdezményezte, de a szocialista előterjesztőn és a szocialista vezérszónokon kívül más szocialista nem vett részt benne. A magyar képviselő szerint ezért is elgondolkodtató, mennyire volt valós érdeklődés a vita iránt a szocialista pártcsoporton belül.
2011.01.26. 21:15
 
 
Határozathozatal nélkül ért véget az ET parlamenti közgyűlése
Magyarországgal szembeni monitoring eljárást, azaz ellenőrzést kezdeményezhet az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése - közölte a testület egyik legfontosabb bizottságának, a politikai bizottságnak az elnöke, Björn von Sydow svéd szocialista képviselő. Végül határozathozatal nélkül ért véget az a szerda esti aktuális politikai vita, amelyet a magyar demokrácia működéséről tartottak. Bár a vitában többször is szó volt arról a korábban nyilvánosságra hozott határozati javaslatról, amelyet a képviselők egy csoportja nyújtott be, megfigyelési (monitoring) eljárás indítását kérve Magyarországgal szemben a Fidesz vezette kormány szerintük demokratikus normákat sértő intézkedései miatt, ez a javaslat szerdán nem került napirendre.
2011.01.26. 20:30
 
MMESZ: Súlyos kritika az energetikai törvény legújabb módosítási tervének
A Magyar Megújuló Energia Szövetség (MMESZ) szerdán levélben fordult a miniszterelnökhöz és négy érintett miniszterhez, mert álláspontja szerint a Fidesz által benyújtott legújabb energetikai törvénymódosítási javaslat szakmailag előkészítetlen, megalapozatlan, ellenkezik a magyar nemzeti érdekekkel és ellentétes más országok bevált gyakorlatával - nyilatkozta Balogh László, az MMESZ elnöke szerdán az MTI-nek.
2011.01.26. 16:00
 
Hivatali visszaélés miatt pénzbüntetésre ítélték Dombóvár polgármesterét
Hivatali visszaélés miatt pénzbüntetésre ítélte, a sikkasztás és a vesztegetés vádja alól bűncselekmény hiányában felmentette Dombóvár független polgármesterét szerdán a Tolna Megyei Bíróság. Az ítélet nem jogerős. A bíróság 750 ezer forint pénzbüntetést szabott ki Szabó Lorándra; ha ezt nem fizeti ki, a pénzbüntetés 300 napi fogházbüntetésre változtatható. A polgármesternek 15.040 forint bűnügyi költséget is meg kell térítenie. Az ügyész a vádlott bűnösségének megállapításáért és a büntetés súlyosbításáért fellebbezett, a vádlott és védői három nap gondolkodási időt kértek.
2011.01.26. 16:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML