2014. szeptember 17., szerda - Zsófia
Deviza:  
EUR/HUF 313,96 USD/HUF 242,29 CHF/HUF 259,24
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10400 találat
 
Jobbik: brutális adóemelést hozott az idei év a kkv-knak
A Jobbik szerint "brutális" adóemeléseket hozott a 2011-es év a vállalkozások számára; a kormányzat az ellenkezőjét teszi annak, mint amit ellenzékben ígért. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján leszögezte: az idei adóváltozások éppen azokat a magyar kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) sújtják, amelyek terhét a kormányzat, "legalábbis a szavak szintjén" igyekszik csökkenteni. Felidézte: a Fidesz azt ígérte, hogy az önkormányzatoknál jelentős lesz a forrásbővülés. Ehelyett - fűzte hozzá - a kormányoldal a szocialisták által bevezetett korábbi megszorító lépéseket fenntartotta és új, a kkv-ket terhelő adókat vetett ki.
2011.01.10. 12:45
 
Romániai sajtó a magyar kormánypolitikáról az EU-elnökség tükrében
Az európai elnökség tükrében vizsgálta a magyar kormány politikáját hétfőn a romániai sajtó. Az Adevarul című bukaresti napilap egész oldalas, fotóval ellátott írást közöl "Magyarország, EU-elnökség: pálinka és gulyás" címmel. Az alcímben az olvasható: Orbán Viktor javítani szeretné az országáról kialakult képet. A lap szerint a magyar elnökség idején rendezendő tizenhat informális miniszteri találkozó, 260 hazai és nemzetközi konferencia jó alkalmat teremt Magyarország számára, hogy a delegációknak bemutathassa a magyar specialitásokat, beleértve a hagyományos magyar élelmiszereket és borokat.
2011.01.10. 12:15
 
Alkotmánymódosítás: a La Libre Belgique szerint Orbán szeret játszani a tűzzel
Az Európai Unió soros elnökségének betöltése közben kíván új alkotmányt elfogadtatni a Fidesz - írta hétfőn megjelent cikkében a La Libre Belgique című belga napilap. A jobboldal víziója hamarosan ércbe öntetik címmel megjelent írásban Sabine Verhest azt írta: miután a médiatörvény ellentmondásos új rendelkezéseivel felhevítették a kedélyeket, a miniszterelnök közlése szerint áprilisban új alkotmányt szándékoznak elfogadtatni. Merész tervről van szó - vélte a lap - "tudván, hogy egy ilyen reform - egy politikailag jelentősen megosztott országban, mint Magyarország - könnyen tüzet gyújthat Budapesten, és visszahatásképpen beszennyezheti az ország uniós félévét".
2011.01.10. 11:30
 
Tíz házat fenyeget a belvíz Hódmezővásárhelyen
Hódmezővásárhelyen összesen tíz házat fenyeget közvetlenül a belvíz - közölte Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense. Tájékoztatása szerint a leginkább veszélyeztetett házak lakóinak az önkormányzat csereingatlanokat kínált fel, ők azonban eddig nem éltek a lehetőséggel. Az ország legmélyebben fekvő városaként Hódmezővásárhely külterületének harmada - több száz négyzetkilométer - belvízkárban szenved. A mezőgazdaságból élőket hatalmas károk érték - közölte Göbl Vilmos.
2011.01.10. 10:45
 
 
Politológusok: Magyarország nemzetközi pozíciója a tét az EU-elnökség ügyében
A magyar EU-elnökség alapvetően befolyásolhatja az ország külföldi megítélését és nemzetközi pozícióját, így a következő fél év sikere a későbbiekben a Magyarország számára fontos tárgyalások során is hasznos lehet - állapították meg az MTI által megkérdezett politológusok. Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője a következő hat hónap legnagyobb kérdését abban látja, hogy a kétharmados parlamenti többségre támaszkodó, "erőpolitikához szokott" kormány miként tud megküzdeni a bonyolult egyeztetési folyamatokra és kompromisszumokra épülő uniós feladatokkal. Kiemelte: Magyarország a tagállamok vezetőjeként elsősorban a költségvetésileg gyenge államokat fenyegető válság miatt van nehéz helyzetben.
2011.01.09. 13:15
 
 
Fidesz: a médiatörvénynél fajsúlyosabb kérdések lesznek napirenden
A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint a médiatörvénynél sokkal nehezebb és fajsúlyosabb kérdések lesznek napirenden az elkövetkező időszakban a magyar EU-elnökség alatt. Balla Mihály az MTI-nek nyilatkozva a pártja által a legfontosabbnak tartott témák közül kiemelte az Európai Unió bővítését és a Duna-stratégiát. A Fidesz szakpolitikusa szerint nehéz elnökségi időszak vár Magyarországra, hiszen az Európai Unió egészét egy gazdasági átrendeződés határozza meg. Úgy látja, Magyarország egyik legfontosabb dolga az lesz, hogy a vitás kérdésekben kompromisszumot teremtsen a tagállamok között.
2011.01.09. 08:30
 
Steinmeier elmarasztalja a német kormányt a magyar médiatörvény miatt
Frank-Walter Steinmeier az ellenzéki német szociáldemokrata párt (SPD) frakcióvezetője egy lapinterjúban elmarasztalta a német kormányt, azt állítván, hogy meghunyászkodik a magyar médiatörvény körüli vitában. "Merkel kancellár és Westerwelle külügyminiszter kivonja magát az ügyből", mindketten megpróbálják az ügyet európai uniós szintre áthárítani. Mindazonáltal Németország felelőssége is megakadályozni a sajtószabadság elleni támadást Európa közepén - jelentette ki a politikus a berlini Der Tagesspiegel vasárnapi kiadásában megjelenő nyilatkozatában, amelyből az AFP francia hírügynökség szombaton adott közre egy rövid részletet.
2011.01.08. 18:45
 
 
Fővárosi Fidesz-KDNP: az előző városvezetés 800 milliárdos hiányt hagyott hátra
A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint az előző, MSZP-SZDSZ-es budapesti városvezetés katasztrofális gazdasági helyzetet, több mint 800 milliárd forintos pénzhiányt hagyott hátra. Most pedig éppen azok a szocialisták bírálják a fővárosi költségvetés koncepcióját, akik miatt a szigorításokat Budapest büdzséjében meg kell lépni - írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Németh Zoltán, reagálva az MSZP-s Horváth Csaba azon kijelentésére, miszerint a megszorításokról szól a fővárosi büdzsé tervezete.
2011.01.08. 17:45
 
 
Horváth Csaba: megszorításokról szól a fővárosi büdzsé tervezete
Az MSZP szerint Budapest költségvetésének tervezete nem javulásról, hanem megszorításokról szól. A fővárosi büdzsé koncepcióját a hivatal pénteken tette közzé honlapján; a tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán, rendkívüli ülésen tárgyal az előterjesztésről, amelyet Tarlós István főpolgármester jegyez. Horváth Csaba, az MSZP budapesti szervezetének elnöke, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője az MTI-nek szombaton azt mondta: úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP-s városvezetésnek nem sikerült elérnie, hogy több pénzből gazdálkodhasson a város, és drasztikus megszorításokra készül.
2011.01.08. 15:15
 
 
A médiatanácshoz fordul a Jobbik az MTV Híradója miatt
A Jobbik azt várja a médiatanácstól, hogy vizsgálja meg a Magyar Televízió Híradójának hírszerkesztési gyakorlatát. Mirkóczki Ádám szóvivő szombati sajtótájékoztatóján elmondta: beadványukban azt kérik, hogy a médiatanács tiltsa el a jogsértésektől a köztévé hírműsorát, amely a Republikon Intézet elemzése szerint súlyosan megsérti a kiegyensúlyozottság követelményét, alig biztosít megszólalási lehetőséget az ellenzéki pártoknak, különösen a Jobbiknak.
2011.01.08. 14:30
 
Osztrák lapok a magyar kormánypolitikáról
Újabb kommentárokban foglalkoztak szombaton az osztrák lapok a magyar kormány politikájával. A Der Standard című liberális napilap szerzője, Adelheid Wölfl felidézte, hogy Prőhle Gergely külügyminisztériumi helyettes államtitkár néhány hete osztrák újságírók előtt a német integrációs politika kudarcáról beszélve úgy fogalmazott: a modernitás semmit sem oldott meg. Idézte Orbán Viktor miniszterelnököt is, aki nemrég a médiatörvénnyel kapcsolatban azt mondta: álmában sem merül fel a törvény megváltoztatása és nem hajlandó remegő térdekkel reagálni a parlamenti vitákra vagy a nyugati visszhangra.
2011.01.08. 12:15
 
MSZP: Orbán Viktor fejezze be Magyarország lejáratását!
Az MSZP szerint a médiatörvény nem az emberek, csak a Fidesz vezérkarának akaratát tükrözi. Török Zsolt szóvivő úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnöknek "abba kellene hagynia Magyarország lejáratását", nyilatkozatai ugyanis tovább rontják az ország nemzetközi megítélését. Hozzátette: bíznak abban, a kormánypárt belátja, hogy már támogatóinak egy része és több fideszes politikus szerint is "vérciki, amit a Fidesz vezérkara a médiatörvénnyel művel". Török Zsolt arra kérte a kormányfőt, "ne bújjon a magyarok mögé", és vállalja, hogy a médiatörvény az ő véleménye.
2011.01.07. 18:15
 
Fidesz: a szocialisták hiteltelenül féltik a sajtószabadságot
A Fidesz alaptalannak és hiteltelennek tartja a sajtószabadságot féltő szocialista megszólalásokat, illetve "értelmezhetetlen üzenetű flash mob-okat". A nagyobbik kormánypárt frakciója, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra emlékezteti az MSZP képviselőit, hogy a sajtószabadság akkor került valódi veszélybe, amikor egyes szocialista miniszterek, államtitkárok és országgyűlési képviselők hatalmukkal és kapcsolataikkal visszaélve asszisztáltak az újságírók megfélemlítéséhez.
2011.01.07. 18:00
 
Szabálytalanságokat sejt a Fidesz a szegedi trolibuszbeszerzésnél
A versenyt torzító összejátszás alakulhatott ki a szegedi trolibusztenderre ajánlatot benyújtó cégek között, amelyek tulajdonosai között átfedések figyelhetők meg - közölte Gyimesi László, a Fidesz helyi elnöke pénteken a csongrádi megyeszékhelyen. Az új trolibuszok vásárlására kiírt közbeszerzési eljárás során súlyosan aggályos körülmények merültek föl, ezért a Szegedi Közlekedési Kft. új ügyvezetője, Tóth István Tibor kezdeményezte a Gazdasági Versenyhivatal, a Közbeszerzések Tanácsa és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eljárását - mondta sajtótájékoztatóján a szegedi önkormányzat és a városi cégek elmúlt nyolcéves tevékenységét átvilágító vizsgálóbizottságot is vezető politikus.
2011.01.07. 14:15
 
Kósa Lajos: "ha valaki magyar állampolgár, akkor őt megilleti a választójog"
Debrecen és testvérvárosa, Nagyvárad áprilisban közös ünnepséget szervez a cívisvárosban a kedvezményesen megszerezhető magyar állampolgárság első kérvényezőinek eskütételére - ismertette Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere pénteken sajtótájékoztatón a városban. Kósa Lajos személyes véleménye szerint "ha valaki magyar állampolgár, akkor őt megilleti a választójog". Debrecen és Nagyvárad nemcsak az eskütételi ünnepséget szervezi közösen, de a partiumi város a kérvények összegyűjtésében is együttműködik Debrecennel az elkövetkező időszakban.
2011.01.07. 14:00
 
Wall Street Journal: "Orbán ellenőrzési étvágya"
A The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti napilap európai kiadása "Orbán ellenőrzési étvágya" címmel kommentárt közölt pénteken. A lap szerint a magyar kormánynak "a médiaszabadság korlátozására" irányuló lépése csak a legutóbbi a Budapestről érkező "aggasztó jelek" sorában. Az írás kitér arra, hogy magyar kormánypárti politikusok szerint amikor majd közzéteszik a törvény angol fordítását, az el fogja oszlatni az aggodalmakat.
2011.01.07. 13:30
 
 
Mesterházy: nemcsak a médiatörvény sérti az uniós alapelveket
Mesterházy Attila arra hívja fel az Európai Bizottság elnökének figyelmét, hogy Magyarországon nemcsak a médiatörvény, hanem más jogszabályok is sértik az Európai Unió alapelveit - hangzott el az MSZP sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt elnöke azt kezdeményezte, hogy a kormány fél évre függessze fel az alkotmányozást. Elmondta: szeretnék Barroso és az európai közvélemény figyelmét felhívni arra, hogy az alkotmányozás folyamata, a visszamenőleges hatályú törvények elfogadása, a munkavállalói jogok korlátozása, a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami kezelésbe vétele, a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének folyamatos megsértése mind ellentétesek az uniós alapelvekkel.
2011.01.07. 12:45
 
Schiffer: a Fidesz ne rágalmazza az LMP-t
Az LMP felszólítja a Fideszt, ne rágalmazza az LMP-t azzal, hogy le akarná járatni az országot - mondta pénteken az MTI-nek Schiffer András. A frakcióvezető, aki a kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának csütörtöki közleményére reagált, egyúttal bocsánatkérést vár Lázár Jánostól. A Fidesz frakciója csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy nem támogatják az LMP által a médiatörvény ügyében kezdeményezett rendkívüli ülést, mert nincs rá ok. Ugyanakkor felszólították az MSZP-t és az LMP-t arra, hogy hagyják abba az ország lejáratását, mert ők a haza szolgálatára és nem pedig a lejáratására tettek esküt.
2011.01.07. 12:30
 
Szentes Tamást javasolja főpolgármester-helyettesnek Tarlós István
Tarlós István főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Szentes Tamás fideszes képviselőt válassza meg egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek a kormánymegbízotti tisztsége miatt lemondott Pesti Imre helyére; a közgyűlés jövő szerdán dönthet a városvezető előterjesztéséről, amely a főváros honlapján olvasható. Pesti Imrét az októberi alakuló ülésen választotta főpolgármester-helyettessé a közgyűlés. A politikust Orbán Viktor miniszterelnök január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezte ki a fővárosi kormányhivatal élére.
2011.01.07. 11:15
 
A Fidesz-frakció nem támogatja a rendkívüli ülésnapot a médiatörvény ügyében
A Fidesz-frakció nem támogatja a rendkívüli ülést a médiatörvény ügyében, mert nincs rá ok; ugyanakkor felszólítja az MSZP-t és az LMP-t arra, hogy hagyja abba az ország lejáratását, mert ők a haza szolgálatára és nem pedig a lejáratására tettek esküt - közölte a képviselőcsoport csütörtökön az MTI-vel. Így nem valószínű, hogy lesz rendkívüli parlamenti ülésnap január 17-én a médiatörvény ügyében, mivel az ellenzéki pártok közül csak az 58 fős MSZP-frakció támogatja a 15 frakciótagot számláló LMP ebbéli kezdeményezését, a házszabály pedig a képviselők egyötödének támogatásához köti az ülés összehívását. A Jobbik közölte: nem támogatják a rendkívüli ülést.
2011.01.07. 07:15
 
Brassóban is nyílt Demokrácia Központ
Újabb Demokrácia Központ nyílt Romániában, ezúttal Brassóban. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által létrehozott Demokrácia Központok már Aradon, Bethlenben, Csíkszeredá­ban, Erdőszentgyörgyön, Érmihályfalván, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagybányán, Nagyváradon, Sarmaságon, Sepsiszentgyörgyön, Szatmáron, Temesváron és Zilahon működnek. A multifunkcionális, összekötő és kommunikációs csatornaként működő központok kiegészítő feladata a magyar állampolgárság megszerzésére irányuló eljárás lebonyolításában való segítségnyújtás.
2011.01.06. 19:45
 
 
Szijjártó: diszkrimináció lenne, ha csak a magyar jogszabályt kellene módosítani
A miniszterelnök szóvivője szerint diszkrimináció lenne, ha kizárólag Magyarországot köteleznék médiatörvénye egyes passzusainak megváltoztatására, a már hatályos magyar jogszabályban ugyanis nincs olyan rendelkezés, amely más uniós tagállam joganyagában ne lenne megtalálható. Szijjártó Péter azt is elmondta, nem tud olyan körülményről, amely rendkívüli parlamenti ülésezést tenne szükségessé. Hangsúlyozta: a diszkriminációmentesség az Európai Unió egyik legfontosabb értéke, ezért "biztosak vagyunk abban, hogy sem az Európai Bizottság, sem más EU-s fórum szintjén olyan döntés nem születik, amely a diszkriminációmentesség elvét figyelmen kívül hagyja, vagy ellentétes azzal".
2011.01.06. 17:30
 
 
Médiatörvény: nem valószínű, hogy lesz rendkívüli ülésnap
Nem valószínű, hogy lesz rendkívüli parlamenti ülésnap január 17-én a médiatörvény ügyében, mivel az ellenzéki pártok közül csak az 58 fős MSZP-frakció támogatja a 15 frakciótagot számláló LMP ebbéli kezdeményezését, a házszabály pedig a képviselők egyötödének támogatásához köti az ülés összehívását. A Jobbik közölte: nem támogatják a rendkívüli ülést. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a kezdeményezés kapcsán azt mondta: semmilyen körülményről nem tud, amely rendkívüli parlamenti ülésezést tenne szükségessé.
2011.01.06. 16:30
 
 
NMHH: a sajtótermékekre vonatkozó szabályok csak júliusban lépnek hatályba
A médiatörvénynek a sajtótermékekre és internetes lapokra vonatkozó hatósági szabályai csak júliusban lépnek hatályba, így a médiatanácsnak és a szerkesztőségeknek is fél évük van felkészülni a jogszabály alkalmazására - hangsúlyozta Koltay András, a médiatanács tagja egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által szervezett beszélgetésen Koltay elmondta: pozitívumnak tartja, hogy a jogszabály egyes rendelkezései csak fél év elteltével lépnek hatályba. Így fél év van annak a vitának a lefolytatására is, hogy a regisztrációs kötelezettség blogokra is vonatkozzon-e, és ha igen, melyekre - tette hozzá.
2011.01.06. 16:15
 
Jogerősen is 25 millió jár a pécsi vagyonkezelő menesztett vezetőjének
Jogellenesen szüntették meg azonnali hatállyal a pécsi vagyonkezelő, a Pécs Holding Zrt. korábbi vezetőjének munkaviszonyát; kártérítésként jogerősen több mint bruttó 25 millió forint jár Varga Péternek - döntött a Baranya Megyei Bíróság, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke elmondta: a bíróság szerint a korábbi vezérigazgató nem követett el olyan súlyos hibákat, amelyeket azonnali felmondással kellett volna szankcionálni, így a Pécs Holding Zrt. jogellenesen szüntette meg Varga Péter munkaviszonyát. A bíróság ezért, helybenhagyva a Pécsi Munkaügyi Bíróság tavaly júliusi első fokú ítéletét, a vezérigazgató egy évi bérét - azaz bruttó 25 millió 400 ezer forintot - ítélt meg kártérítésként.
2011.01.06. 15:15
 
Médiatörvény: a Handelsblatt bírálja az EP néppárti frakcióját
Az Európai Parlament hiteltelenné teszi az EU külpolitikáját címmel közölt a magyar médiatörvényhez kapcsolódó cikket csütörtöki számában a Handelsblatt. A német üzleti és pénzügyi körök lapjának külpolitikai tudósítója, Mathias Brüggmann azt veti az Európai Parlament képviselőinek a szemére, hogy a magyar médiatörvény körüli vitában az európai értékek képviselete fölé helyezik a saját pártcsaládjuk iránti hamisan értelmezett szolidaritást.
2011.01.06. 13:30
 
A bejegyzett pártok egyharmadának megszüntetését kezdeményezi az ügyészség
Magyarországon jelenleg 141 párt van bejegyezve, ebből a törvényi rendelkezések alapján 50 megszüntetését kezdeményezi az ügyészség. Az 1989-es párttörvény szerint abban az esetben, ha a bejegyzett párt két egymást követő általános országgyűlési választáson nem állít jelöltet, akkor a bíróság az ügyész indítványára megállapítja a párt működésének megszűnését, ami azonban nem érinti az adott párt társadalmi szervezetként való továbbműködését. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának tájékoztatása szerint 2010 végén a 19 megyei bíróság és a Fővárosi Bíróság összesen 141 pártot tartott nyilván, 2008 végén 109-t.
2011.01.06. 12:15
 
Kovács Zoltán: senki nem felelős a médiatörvény rossz sajtóvisszhangja miatt
Senkit nem terhel személyes felelősség amiatt, hogy Magyarországnak rossz a nemzetközi sajtóvisszhangja - jelentette ki Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában csütörtökön. "A sokat látott külügyérek és a sokat tapasztalt közvéleménnyel foglalkozók is azt mondják, hogy ilyet még nem láttak" - mondta Kovács Zoltán. Hozzátette: várhatóak voltak reakciók, kritikák a médiatörvénnyel kapcsolatban, de ami most zajlik, az mind stílusában, mind kiterjedtségében váratlan.
2011.01.06. 10:15
 
 
A Magyar Rádió előtt demonstrált a Jobbik
Novák Előd szerint jogos elvárás volt, hogy a médiát "megtisztítsák a liberális fertőtől", a közszolgálati médiumokban is meglévő balliberális túlsúlytól, a Fidesz azonban visszaélt az emberek bizalmával, és hatalma bebetonozására használta fel a médiatörvényt. A Jobbik alelnöke erről pártja szerda esti tüntetésén, a Magyar Rádió épülete előtt beszélt. A politikus kifogásolta, hogy a közrádió megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, mivel esti hírműsoraiban a jobbikos megszólalások aránya a 2 százalékot sem érte el az országgyűlési és az önkormányzati választás között eltelt időszakban.
2011.01.05. 20:30
 
Német néppárti EP-képviselők: a Magyarországot ért bírálat destruktív játék
Az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójához tartozó német kereszténydemokrata-keresztényszociális (CDU/CSU) képviselőcsoport határozottan visszautasítja azt a szocialista-kommunista követelést, hogy az új magyar médiatörvény miatt vonják meg Magyarországtól az unióbeli szavazati jogot - derül ki egy CDU-s és egy CSU-s EP-képviselő közleményéből. A kereszténydemokrata Werner Langen, valamint a bajor CSU-hoz tartozó Bernd Posselt közös közleménye szerint, amely az MTI-hez is eljutott, előítéletektől mentesen kell megvizsgálni az új magyar médiatörvényt, a Magyarországot ért bírálat pedig átlátszó és destruktív játék, amely árt Európának.
2011.01.05. 18:15
 
 
Republikon: a Fidesz uralja a közszolgálati Híradót
A Magyar Televízió hírműsoraiban a Fidesz-KDNP rendkívüli túlsúlya érvényesül, az ellenzéki megszólalások szinte teljesen eltűntek - olvasható a Republikon Intézet vizsgálatában. A Híradó politikai híreinek 83 százalékában a Fidesz-KDNP jut szóhoz; Orbán Viktor egymaga négyszer annyit szerepel, mint az ellenzéki politikusok összesen - állapította meg az intézet összegzése. A Republikon Intézet azt vizsgálta, hogyan változott a Magyar Televízióban a politikai hírek kezelése a választásokat követően. Az MTV Híradója - a francia modell szerint - "egyharmad kormány", "egyharmad kormánypártok", "egyharmad ellenzéki pártok" arányban rögzíti az említéseket és a személyes megszólalásokat, és a vizsgált időben is betartották ezt az arányt - reagált a csatorna.
2011.01.05. 18:15
 
Pécsen is megrendezik az Iráni Filmhetet
Pécs is otthont ad a Budapesten tavaly novemberben megtartott Iráni Filmhétnek: az érdeklődők január 6. és 12. között az Uránia Filmszínházban tizenegy, köztük számos díjnyertes alkotást tekinthetnek meg az elmúlt évek perzsa filmjei közül. A pécsi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a filmhét pécsi megrendezését az Iráni Iszlám Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége kezdeményezte az elmúlt év végén, tekintettel a város 2010-es Európa Kulturális Fővárosa címére. A cél az, hogy nemcsak Budapest, hanem a baranyai megyeszékhely közönségének is bemutathassák a iráni civilizációt és kultúrát.
2011.01.05. 17:30
 
 
Az energia hivatal felfüggesztette az Emfesz gázkereskedelmi engedélyét
A Magyar Energia Hivatal (MEH)) a január 5-én kelt határozatában felfüggesztette az Emfesz (Első Magyar Földgáz-és Energiakereskedelmi és Szolgáltató) Kft. földgáz kereskedelmi működési engedélyét 2011. január 13-án reggel 6 órakor kezdődően 90 napra - közölte a MEH. A közlemény rögzíti, hogy az Emfesz Kft. fogyasztóinak földgázzal való folyamatos ellátása biztosított. Az Emfesz Kft. valamennyi felhasználójának ellátása érdekében a földgázipari tevékenység folyamatos végzésére a MEH más földgázkereskedőt, illetve egyetemes szolgáltatói engedélyest jelöl ki a kellő földgázforrással rendelkező engedélyesek közül 2011. január 13-án reggel 6 órakor kezdő gáznaptól.
2011.01.05. 17:00
 
A Frankfurter Rundschau elemzése a magyar kormány tevékenységéről
A siker kényszere alatt (Unter Erfolgszwang) címmel közölt elemzést a magyar kormány tevékenységéről szerdán a Frankfurter Rundschau. A szociáldemokrata párthoz közel álló napilap megállapítja: a Fidesz elsöprő választási győzelme óta "konzervatív forradalom" zajlik az országban. Ennek célja a "nemzeti megújulás" és "a rendszerváltás beteljesítése". A jobboldal túlzott küldetéstudatának okait az 1990 utáni időszakban látja az újság munkatársa. A rendszerváltás utáni első polgári kormányt a magyar jobboldal visszatekintve gyöngének látja: az Antall-kormány szerinte túlságosan is kompromisszumokra törekedett a régi rezsimmel.
2011.01.05. 16:45
 
Osztrák EP-képviselő: a baloldal kampányt folytat Magyarország ellen
Bírálta az európai baloldalt és védelmébe vette a magyar kormányt Andreas Mölzer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője egy szerdán Bécsben kiadott közleményében. "Nem szabad boszorkányüldözést folytatni az év eleje óta EU-elnök Magyarország ellen" - írta a jobboldali populista párt küldöttségvezetője. "Az Európai Unió politikailag korrekt erkölcscsőszeit nyilvánvalóan az zavarja, hogy Budapesten nem szocialista, hanem jobboldali konzervatív kormány van hivatalban" - vélekedett a politikus.
2011.01.05. 16:45
 
Eladósodott az ajkai önkormányzat
Likviditási nehézségekkel küzd az ajkai önkormányzat, a város több szolgáltatónál felhalmozódott tartozásállománya a milliárdos nagyságrendet is elérheti - mondta el Fülöp Zoltán, a város fideszes önkormányzati képviselője az MTI-nek. Ajka "az összeomlás szélén áll", a város 560 milliós működési célhitelkérelmét és a folyószámla hitelkeretének 200 milliós emelését a számlavezető OTP Bank elutasította - mondta Fülöp Zoltán, aki nyolc évig - egy hónappal ezelőtti leváltásáig - az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke volt. A város önkormányzata a képviselő tájékoztatása szerint több szolgáltatónál jelentős tartozást halmozott fel, ezek összege - bár pontos információt nem kaptak - a milliárdos nagyságrendet is elérheti.
2011.01.05. 15:00
 
The Times: Magyarország messze van a diktatúrától
Nem kell összefogni Magyarország ellen, messze van a diktatúrától - írja cikke címében Adam LeBor a The Times című londoni lap szerdai számában, alcímében pedig hozzáteszi, hogy Magyarország mintaképe nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher.
2011.01.05. 14:15
 
Jogi lépéseket tesz a Jobbik a ferencvárosi parkolás kiszervezése miatt
Jogi lépéseket tesz a Jobbik a ferencvárosi parkolással kapcsolatos tevékenységek kiszervezése miatt. Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője és Kassab Adonis, a Jobbik IX. kerületi képviselője sajtótájékoztatójukon közölték, az ügyben "fideszes szálakat" találtak. Staudt Gábor elmondta: Kassab arról tájékoztatta, hogy a kerületi önkormányzat tavaly elfogadott egy olyan határozatot, amellyel kiszervezik a parkolással kapcsolatos összes tevékenységet magáncégeknek. A határozat november 10-én született meg, arra november 5-én írták ki a pályázatot a Közbeszerzési Értesítőben november 9-i határidővel, azaz egy nappal később döntött a testület egy lejárt határidejű közbeszerzésről - mondta.
2011.01.05. 13:45
 
Le Monde: Magyarország gúnyt űz az európai értékekből
A Le Monde című francia lap szerdai keltezésű számában szerkesztőségi cikket szentelt a magyar kormány politikájának, valamint a decemberben elfogadott médiatörvénynek, kérdőre vonva az EU-tagállamok többségének vezetőit, amiért "nincs merszük" bírálni a budapesti lépéseket. "Az Európai Unió január elsején - majdhogynem lopva - egy olyan kormány, Magyarország kormánya kezébe adta soros elnökségének gyeplőjét, amely nyíltan megsérti az európai szerződéseket, s amely fittyet hány az EU azon értékeire, amelyeket az európai alapjogi charta is rögzít" - írta a le Monde.
2011.01.05. 12:15
 
Kósa: nem diszkriminatív a válságadókról szóló szabályozás
Kósa Lajos nem tartja valószínűnek, hogy az Európai Bizottság hivatalos eljárást indít a válságadók ügyében, mivel - mint mondta - a szabályozás nem diszkriminatív. A Fidesz alelnöke a TV2 Mokka című műsorában szerdán kifejtette: a válságadóról szóló törvények nem konkrét cégeket "céloznak meg". Azt meg lehet tenni, hogy azt mondjuk, bizonyos mérethatár felett, vagy bizonyos területeken az összes céget megadóztatjuk, és ezek a törvények ilyenek; az más kérdés, hogy egyes kategóriákba döntő mértékben multinacionális cégek esnek bele - mondta, hozzátéve: ez azonban önmagában nem diszkriminatív.
2011.01.05. 10:00
 
 
Nyáron változhat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetése
A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy a miniszterelnök már nyáron, a soros EU-elnökség lezárulta után változtat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetésén. A napilap szerdai számában azt írta: ennek az az oka, hogy a tárca "Réthelyi Miklósnál dinamikusabb minisztert kíván meg, ha megvalósulnak a nagy szerkezeti reformok az egészségügyben, oktatásban". A cikk szerint valószínű, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem marad a ciklus végéig, Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral pedig a Fidesz-frakció elégedetlen, mert "nem elég operatív", hiányolják nála a határozott intézkedéseket is.
2011.01.05. 07:30
 
 
Médiatörvény: az angol fordítás mellett cáfolatokat is közread a kormány
Tizenegy oldalas összefoglaló készült a médiatörvény angol nyelvű fordítása mellé, amelyben felsorolják az új magyar médiaszabályozással kapcsolatos "hiteket, tévhiteket, hamis vádakat", valamint kitérnek a már létező európai példákra is. A dokumentum szerint hamis az a vád, hogy a törvény kiterjed az internetes tartalmak jelentős részére, például a blogokra is, és nem igaz, hogy a szabályozás korlátozza a politikai nyilvánosságot, a demokratikus közvélemény kialakulását. Nincsen szó álláspontjuk szerint a politikai vélemények ellenőrzéséről sem, valamint hamis vádnak tartják azt is, hogy a "médiaalkotmány" korlátozza az újságírók azon jogát, hogy informátoraik kilétét titokban tartsák.
2011.01.04. 19:00
 
 
MSZP: a 2011-es költségvetés nem hoz számottevő javulást az egészségügynek
Az MSZP úgy véli az egészségügy elmúlt fél évét a bizonytalanság és a valóságos cselekvés helyett az egyes csoportok érdekeit szolgáló gesztusintézkedések jellemezték és a 2011-es költségvetés sem hoz számottevő javulást az ágazatnak. Szerintük a büdzsé azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP kormány nem teljesíti választási ígéreteit. Tukacs István, a számvevőszéki és költségvetési bizottság szocialista tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a hangzatos ígéretek ellenére idén nem növekednek az egészségügy forrásai, nem változik a szféra költségvetésének szerkezete, nincsenek benne az idei büdzsében azok a kilátások, amelyek strukturális reformra utalnának.
2011.01.04. 12:30
 
The New York Times: Orbán felejt
A magyarok joggal büszkék arra, ahogy országuk szembeszállt a szovjet tankokkal 1956-ban, és ahogy segített áttörni a vasfüggönyt a kivándorlás szabadabbá tételével 1989-ben. Nem lehetnek azonban büszkék az új médiatörvényre, amely e héten lépett életbe, épp amikor Magyarország átvette az Európai Unió soros elnökségét - írja keddi szerkesztőségi cikkében a The New York Times. Az Orbán Viktor miniszterelnök Fidesz pártja által életbe léptetett törvény sajnálatos visszalépést jelent az olyan politikai cenzúra felé, mint amelytől a kommunista uralom alatt szenvedett az ország - folytatja az amerikai napilap.
2011.01.04. 12:00
 
 
A médiatörvény is téma lesz a kormány és az EB ülésén
A médiatörvényről és a körülötte kialakult helyzetről is biztosan szó lesz a magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) pénteki budapesti ülésén - mondta Győri Enikő európai ügyekért felelős államtitkár kedden a magyar sajtónak. A kormány az EB rendelkezésére bocsátja a törvény hiteles angol fordítását - tájékoztatott a 2011 első félévi magyar EU-elnökség első külügyminisztériumi sajtóreggelijén az államtitkár, hozzátéve, hogy "folyik a párbeszéd". "Normális, őszinte, tiszta párbeszédre készülünk" - jelentette ki Győri Enikő, aki elmondta, ő is csak előző este kapta meg a médiatörvény hiteles fordítását.
2011.01.04. 11:45
 
 
Selmeczi: átvilágítjuk a magánpénztárakat
Selmeczi Gabriella (Fidesz) szerint egy mindenre kiterjedő, alapos átvilágítást kezdenek majd a magánnyugdíjpénztáraknál, amikor megtörténik az átadás-átvétel, és a pénztártagok vagyona az állami biztosítóhoz kerül. A nyugdíjvédelmi megbízott a Magyar Nemzetnek adott, kedden megjelent interjúban azt mondta, vannak félelmei a magánnyugdíjpénztárak által közölt egyenlegek valóságtartalmával kapcsolatban, és tart attól is, hogy lesznek még botrányos fejlemények az átadás-átvétel után.
2011.01.04. 07:30
 
 
Szocialista politikusokat jelentenek fel a pécsi buszeladási ügyben
Feljelentést tesz szocialista politikusok ellen Komáromi István, a pécsi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. napokban távozott felügyelő bizottsági (fb) tagja a városi buszeladási botránnyal összefüggésben - adta hírül a Pécsi Újság hírportál. Az internetes lap Komáromi Istvánt idézve azt írta: nemcsak Keczer Lászlónak, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezérigazgatójának, hanem "másoknak is a vádlottak padján lenne a helyük". A volt fb-tag szerint Tóth Bertalan, a baranyai megyeszékhely korábbi szocialista alpolgármestere és Kőhegyi István volt MSZP-s parlamenti képviselő, a vagyonkezelő volt fb-elnöke is tudott a buszok kiszervezéséről.
2011.01.03. 21:45
 
 
Die Welt: veszélyt jelent-e Magyarország az Európai Unióra nézve?
Európa ereje és Magyarország kamaszévei címmel közölt vezércikket hétfőn a Die Welt. A német konzervatív újság korábbi főszerkesztője, Thomas Schmid megállapítja: a tehetetlen, a felbomlás szélén tántorgó Belgium után egy erőtől duzzadó Magyarország veszi át az EU soros elnökségét. Májusi hivatalba lépése óta a kormány határozottan arra törekszik, hogy oly módon alakítsa át az országot, amely nem illik az öreg EU-módihoz. Vajon veszélyt jelent-e Magyarország az Európai Unióra nézve? - teszi föl a kérdést a cikkíró.
2011.01.03. 18:45
 
EU-elnökség: FAZ-vezércikk Magyarországról
Európaiak közötti bizalmatlanság címmel közölt első oldalas vezércikket hétfőn Magyarországról a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Georg Paul Hefty, a konzervatív újság rovatvezetője a magyar kormányfővel szembeni "széles EU-körökben osztott bizalmatlanságban" pártpolitikai taktikázást lát. "Vajon milyen következményekkel járt volna a baloldalnak az a követelése, hogy tíz nappal a soros elnökség átvétele előtt fosszanak meg az ehhez fűződő törvényes jogától egy tagállamot?" - tette föl a kérdést Hefty, aki szerint a Budapest iránti bizalmatlanság kiváltója a médiatörvény, oka azonban Orbán nyolc hónappal korábban aratott toronymagas választási győzelme volt.
2011.01.03. 17:15
 
Az MSZP üdvözli Pesti Imre lemondását
Az MSZP üdvözli, hogy Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről és a fővárosi közgyűlési mandátumáról - közölte az MSZP budapesti elnökségének tagja. Trippon Norbert közleményében úgy fogalmaz: pártja arra bíztatja "a többi álláshalmozó kormánypárti képviselőt is", hogy kövessék Pesti Imre példáját, hiszen a kétharmados parlamenti felhatalmazás bizonyosan nem azt jelenti, hogy a kormánypárti politikusok kétharmadának legalább két-három állást kell betöltenie.
2011.01.03. 16:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML