2015. április 27., hétfő - Zita
Deviza:  
EUR/HUF 300,85 USD/HUF 276,36 CHF/HUF 290,08
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10705 találat
 
 
Újabb elemek a reformcsomagban: e-útdíj, hamburgeradó
Az index.hu információi szerint egy-két hetes csúszással készülne el a reformcsomag, amely - a portál szerint - számos új tervezett intézkedést is tartalmaz; ezek között szerepel egy e-útdíj és egy úgynevezett hamburgeradó is. Az elektronikus útdíjat a hazai és külföldi teherautókra vetnék ki, és abból akár évi százmilliárd forint bevételre is szert tehetne az állam. A legnagyobb városok önkormányzatai pedig a dugódíjból és a megemelt gépjárműadóból gyűjthetnének forrásokat. A kormány tartja magát a reformprogram elfogadásának eredeti menetrendjéhez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel reagálva az index.hu információira, miszerint egy-két hetes csúszással készülne el a csomag.
2011.02.10. 10:00
 
 
Fidesz: a Himnusszal nyissák a parlament üléseit
A Himnusz eléneklésével kezdődjenek a parlament ülései - kezdeményezi az Országgyűlés házszabályának módosítását csütörtökön benyújtott önálló képviselői indítványában a fideszes Kovács Péter. "Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk" - áll a javaslat indoklásában.
2011.02.10. 09:45
 
MSZP: hány iskolát tervez még bezárni a kormány?
"A salgótarjáni, erzsébetvárosi, józsefvárosi és kistarcsai iskolabezárási botrányok után hány iskolát tervez még bezárni a kormány?" - kérdezi az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az MSZP-s Török Zsolt. Az ellenzéki párt szóvivője arra is választ vár, hány pedagógust, oktatási alkalmazottat érint "az országos iskolabezárási hullám". Az elmúlt évek képmutatása után mikor ismeri el végre a Fidesz-KDNP-kormány, hogy a szocialista kormányok iskolaintegrációs törekvései racionális és helyes célokat szolgáltak? - zárja kérdéseit az iskolabezárások kapcsán Török Zsolt.
2011.02.10. 09:45
 
Népszava: Ab-hez fordulhatnak a rendőrszakszervezetek a "semmisségi" törvény miatt
Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a rendőr szakszervezetek, ha az Országgyűlés megszavazza a fideszes Balsai Istvánnak a 2006. őszi tömegoszlatások miatt benyújtott "semmisségi" törvényjavaslatát - olvasható a Népszavában. A napilap cikke felidézi, hogy a törvényjavaslat a zavargásokkal kapcsolatos bírósági ítéleteket semmisnek tekintené abban az esetben, ha azok alapját "kizárólag rendőri jelentés, illetőleg rendőri tanúvallomás képezte". Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint a rendőrök szavahihetőségét és az igazságszolgáltatás működésének hitelességét alapjaiban ingatná meg a tervezet elfogadása.
2011.02.10. 08:30
 
 
Orbán: sűrű év előtt állunk
Sok munkával járó, sűrű év előtt állunk - hangsúlyozta Orbán Viktor Siófokon, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének első napján. A kormánypárti képviselők tíz napon belül kapják meg a kabinet "alkotmányos átszervezésre" vonatkozó javaslatait. A miniszterelnöknek a tanácskozáson elmondott beszédéről Szijjártó Péter tájékoztatta szerda este az MTI-t. A miniszterelnök szóvivője közleményében azt írta: Orbán Viktor szerint 2011 küzdelmes év lesz Magyarország számára, hiszen a bizonytalan világgazdasági folyamatok veszélyeket rejtenek magukban. Az Európai Unió tagországai sorra hozzák azokat a döntéseiket, amelyekkel felkészülnek a világgazdasági kihívások újabb hullámaira.
2011.02.09. 22:15
 
MKET: a Lázár-javaslatra emelkedne a távhő ára
Jelentősen emelkedne a távhő ára és romlanának a városlakók körülményei, ha a parlament elfogadná Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének javaslatát - mondta Bercsi Gábor, a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) elnöke szerdán Budapesten sajtóbeszélgetésen. A főváros távhő ellátásában legnagyobb szerepet játszó Budapesti Erőműnél a Lázár-javaslat elfogadása az idén 20-30 százalékos bevételcsökkenést eredményezne, amit a hő árában érvényesíteni kellene a gazdálkodási egyensúly fenntartásáért - válaszolta újságírói kérdésre Rudolf Viktor, az MKET szakmai alelnöke.
2011.02.09. 21:15
 
Pécsi Újság: szocialista politikusokat jelentettek fel a pécsi buszeladási ügyben
Feljelentést tett szocialista politikusok ellen Komáromi István, a pécsi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. decemberben távozott felügyelő bizottsági (fb) tagja a városi buszeladási botránnyal összefüggésben - adta hírül szerdán a Pécsi Újság hírportál. Az internetes lap Komáromi Istvánt idézve azt írta: hogy a busz-üggyel kapcsolatos kételyeire mindenáron választ szeretne kapni, "kézrátétellel ugyanis nem lehet megnyugtató megoldást találni". A volt fb-tag szerint az egyik vitatott kérdés az ügyben az, hogy miért nem írtak ki pályázatot a buszok értékesítésére, valamint hogy a Mecsekbusz (a vevő), mint kisebbségi tulajdonos, hogyan kaphatta meg a menedzsmentjogokat is ilyen körülmények között.
2011.02.09. 20:00
 
A Le Monde a magyar kormány gazdaságpolitikájáról
Kockázatos utat választott a konzervatív Orbán Viktor Magyarország gazdasági növekedéséhez címmel ismertette a miniszterelnök országértékelő beszédét szerda délután a Le Monde. A mértékadó francia balközép újság budapesti tudósítása szerint miután Magyarország nyugtalanságot okozott Európában, most a befektetők megnyugtatására tesz erőfeszítéseket. "Pedig annak ellenére, hogy az ország elismerte, hogy az elmúlt hónapokban elkövetett "kommunikációs hibákat", Budapest továbbra is a miniszterelnök huszáros stílusát folytatja" - állapítja meg a cikkíró.
2011.02.09. 18:45
 
 
Megkezdődött a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülése Siófokon
Megkezdődött szerda délután a Fidesz-KDNP háromnapos zárt frakcióülése Siófokon; a kihelyezett tanácskozás első napján Orbán Viktor miniszterelnök értékeli az elmúlt időszakot. A kormányfő fél négy után néhány perccel érkezett a frakciószövetségi ülés helyszínére, az egyik siófoki szállodába, ahová az újságírókat nem engedték be. A kereszténydemokraták parlamenti képviselőcsoportja kora délután már tartott egy külön frakcióülést a Balaton-parti városban. A Fidesz-KDNP péntekig tartó tanácskozásán téma lesz egyebek mellett az alkotmányozás, a strukturális átalakítás, a "semmisségi" törvényjavaslat és az elszámoltatás is.
2011.02.09. 17:45
 
 
Fidesz: tömör, méltóságteljes alaptörvény készül
Tömör, méltóságteljes, emelkedett hangú alaptörvényt alkotna a kormánytöbbség; erről a fideszes Mátrai Márta, a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának alelnöke beszélt újságíróknak Siófokon, ahol szerdától péntekig kihelyezett, zárt frakcióülést tart a Fidesz-KDNP-frakciószövetség. A tanácskozás előtt - amelynek kiemelt témája az alkotmányozás - a politikus kifejtette: az új alkotmány koncepciója teljesen eltér a jelenleg hatályos alaptörvénytől. "Az volt a cél, hogy egy alapjaiban más alkotmányt hozzunk létre. Egy tömör, méltóságteljes, emelkedett hangú alkotmányt, amelynek gyökerei már nem nyúlnak vissza a pártállami rendszerbe" - fogalmazott az országgyűlési képviselő.
2011.02.09. 17:45
 
 
A magyarok fele anyagilag is hozzájárulna az államadósság csökkentéséhez
A magyarok mintegy fele hajlandó lenne anyagilag is hozzájárulni az államadósság csökkentéséhez - közölte a Nézőpont Intézet szerdán közvélemény-kutatásának megállapítását. A Nézőpont Intézet reprezentatív mintán készült felmérése szerint a válaszadók 95 százaléka súlyos problémának tekinti az állami eladósodottság mértékét. A közvélemény-kutató úgy értékeli: a "veszély" egységbe kovácsolta az eltérő pártszimpátiával rendelkezőket, a szocialisták és a Lehet Más a Politika (LMP) támogatóinak 90-91 százaléka tartja súlyos tehernek a hazai államadósságot, a Fidesz és a Jobbik táborának pedig 96-98 százaléka.
2011.02.09. 15:15
 
 
MSZP: a PSZÁF vizsgálja a magán-nyugdíjpénztári átadás-átvételt
Az MSZP felszólítja Selmeczi Gabriellát, hogy vonja vissza a hétfőn benyújtott képviselői indítványát és a magán-nyugdíjpénztári vagyon kezelésének és átadás-átvételének ellenőrzését bízzák a PSZÁF-ra - jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Kormos Kata, az ellenzéki párt szóvivője. A fideszes politikus képviselői önálló indítványa lehetőséget teremtene arra, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellenőrizhesse az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak. Kormos Kata véleménye szerint értelmezhetetlen az indítvány, hiszen a magánnyugdíjpénztárak vagyonátadásához köthető minden szükséges adat jelenleg is a PSZÁF rendelkezésére áll.
2011.02.09. 15:15
 
 
MSZP: a januári "horror hiány" a költségvetés fenntarthatatlanságára utal
Az MSZP szerint az államháztartás januári "horror hiánya" világosan mutatja, hogy nem lehet egyensúlyban tartani a költségvetést az "emberekre háruló extraadókkal, valamint a magán-nyugdíjpénztári vagyon lenyúlásával". A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya januárban 122,8 milliárd forint, ami az elmúlt 12 év egyik legalacsonyabb első havi értéke. Burány Sándor, a szocialista párt gazdaságpolitikai kabinetjének tagja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében furcsállja, hogy a Matolcsy György által vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium "győzelemként állítja be" az év elején felhalmozott több mint 122 milliárd forintos hiányt.
2011.02.09. 14:45
 
 
A Heim Pál, a Bajcsy és a János kórházban indulhat fegyelmi eljárás
Sajtóhírek szerint a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, valamint a János Kórházban indulhatnak fegyelmi eljárások. Az intézményeket több napilap is megnevezte szerdai számában, a listát Havas Szófia, a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista tagja, a János kórház megbízott orvos-igazgatója az MTI-nek is megerősítette a nap folyamán. Elmondta azt is, hogy a főváros csak a főigazgatók felett gyakorol munkáltatói jogokat, így - ha a fegyelmi eljárás felelősségre vonással zárul - csak ők menthetők fel.
2011.02.09. 14:00
 
Pokorni: át kell alakítani az oktatás finanszírozásának rendszerét
Az oktatás finanszírozási rendszerének átalakítását szorgalmazta Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke egy szerdai budapesti szakmai konferencián. Kifejtette: a mai fejkvóta alapú finanszírozás és az ezzel egyidejűleg két lábon álló - önkormányzati és központi - rendszer nem képes kezelni a jelenlegi egyenlőtlenségeket. Pokorni Zoltán a készülő pedagógus-életpályamodellről szólva azt mondta, hogy az a jó életpálya, amely ösztönöz a továbblépésre, honorálja az aktuális teljesítményt. Hozzátette: a finanszírozás és a minősítési rendszer egymás védjegyei, és ha nincs nyilvános, objektív, pozitív és negatív következményekkel járó értékelés, akkor nem lesz többletforrás sem.
2011.02.09. 13:15
 
 
A magyar médiatörvény felfüggesztését követeli az EP zöldpárti frakciója
A magyar médiatörvény alkalmazásának felfüggesztését követeli az Európai Parlament (EP) zöldpárti frakciója szerdán ismertetett határozattervezetében. Mint Rebecca Harms, a frakció társelnöke újságírókkal közölte, tudomása szerint a zöldek mellett a liberálisok, a szocialisták, valamint a radikális baloldal képviselői is támogatják azt az elképzelést, hogy az Európai Parlament jövő heti strasbourgi plenáris ülésén EP-határozatban adjanak hangot a magyar médiatörvénnyel szembeni kifogásoknak. A frakciók között egyeztetés kezdődik a kérdésben - tette hozzá.
2011.02.09. 12:15
 
Lázár reméli, az ellenzék a parlament elé terjeszti saját alkotmánytervezeteit
A Fidesz frakcióvezetője azt reméli, hogy az ellenzéki pártok a parlament elé terjesztik saját alkotmánytervezetüket. Lázár János a Magyar Televízió Ma reggel című műsorának szerdai adásában közölte, azt javasolja a frakciónak, hogy február 14-től március 15-ig a parlamentben koncepcionális kérdéseket tisztázzon, március 15-től pedig kezdődjön meg az alkotmány vagy a különböző alkotmánytervezetek vitája, mivel azt reméli, hogy minden parlamenti párt visszatér az alkotmányozás asztalához és előterjeszti a saját elképzelését az Országházban.
2011.02.09. 11:45
 
A Fidesz szerénységet javasol Gyurcsánynak
A Fidesz szerénységet javasol Gyurcsány Ferencnek azzal kapcsolatban, hogy a volt kormányfő szerdai blogbejegyzésében egyebek mellett úgy fogalmaz: "múlt pénteken befejeződött féléves EU elnökségünk"; "35 nap alatt világossá vált, hogy a magyar miniszterelnök súlytalanabb az ágyak alatt megbúvó pormacskánál". Gyurcsány Ferenc blogjában azt írja, "Orbán elbukta", a tagállamok közt kirobbant viták kezelésére nem őt, hanem az Európai Tanács elnökét, a belga Van Rompuyt kérték fel. Értékelése szerint "külső körre került Magyarország és körön kívülre Orbán".
2011.02.09. 11:45
 
 
Saját pénzükön bontanák le a városligeti emlékművet az '56-os szervezetek
Saját költségükön vállalnák az 1956 szellemiségét ápoló szervezetek a forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójára 2006-ban állított városligeti emlékmű lebontását - olvasható a Magyar Hírlapban. A napilap cikke felidézi, hogy a vaskefének csúfolt emlékmű lebontását és helyébe új, méltó mementó emelését a Corvin-közi Bajtársi Közösség, a Pesti Srác Alapítvány, az 56-os Magyarok Világszövetsége és az 56-os Alapítvány kezdeményezte. Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, a Corvin-közi Bajtársi Közösség kuratóriumi elnöke a közösség tavaly októberi kitüntetésátadó ünnepségén jelentette be a célkitűzést.
2011.02.09. 08:15
 
 
Népszabadság: Házon kívül alkotmányoz az MSZP, az LMP még nem döntött
Házon kívüli vitanapot fog kezdeményezni az MSZP, és vidéki "rész-Országgyűléseken" is megvitatja majd az alkotmányozás kérdéseit, de biztosan nem fog részt venni az alkotmányozás parlamenti munkájában - írja a Népszabadság. A napilap információi szerint az MSZP keddi elnökségi ülésén ismét tárgyalták és várhatóan a vasárnapi frakcióülésen el is fogadják a párt alternatív alkotmánykoncepcióját. A Népszabadság értesülései szerint az már eldőlt, hogy a párt nem fog visszatérni az alkotmányozási folyamathoz, a parlamenti vitában nem fog részt venni. Annak ellenére sem, hogy voltak olyan szocialista vezetők, akik a részvétel mellett érveltek.
2011.02.09. 07:30
 
 
Az LMP továbbra is szoros együttműködést szeretne az EP zöld frakciójával
Továbbra is szoros együttműködést szeretne folytatni a Lehet Más a Politika (LMP) az Európai Parlament zöld frakciójával - jelentette ki a magyar párt frakcióvezetője, Schiffer András, aki egy öttagú delegációt vezetve kétnapos látogatáson Brüsszelben tartózkodik. Hangoztatta: fontosnak tartják, hogy bizonyos összeurópai kérdésekben, mint a szociális Európa, a klímavédelem, környezetvédelem, élelmiszerbiztonság, európai munkaerőpiac, romakérdés, gazdasági kormányzás, az EP zöld frakcióján keresztül az LMP európai szinten is tudjon "közvetlenül és ha kell, mindennapi rendszerességgel" politizálni.
2011.02.09. 07:30
 
MSZP: Derce Tamás mondjon le a havi életjáradékról!
Az MSZP újpesti és káposztásmegyeri szervezete kedden ismételten felkérte Derce Tamás korábbi polgármestert, hogy mondjon le az életjáradékról, s ne közpénzből jótékonykodjon. A szocialisták IV. kerületi szervezete az MTI-hez eljuttatott közleményében utalt arra: a keddi rendkívüli képviselő-testületi ülésen Wintermantel Zsolt (Fidesz) jelenlegi polgármester javaslatára Derce Tamásnak szavazták meg a fideszes képviselők az életműdíjat és az azzal járó havi 350 ezer forintos életjáradékot. "Mindezt egy olyan rendelet alapján, melynek csak Derce felelt meg" - írták, hozzátéve: a szavazáson egységesen nem vett részt az ellenzék, így az MSZP-, az LMP- és a Jobbik-frakció sem, ráadásul az előterjesztést a KDNP budapesti elnöke sem szavazta meg.
2011.02.08. 20:45
 
 
Életműdíjat kap Derce Tamás korábbi újpesti polgármester
Életműdíjat kap Derce Tamás, a főváros IV. kerületének korábbi polgármestere az újpesti képviselő-testület keddi döntése értelmében. A Semsey Aladár egykori városvezető nevét viselő elismerést Derce Tamás az elmúlt két évtizedben kifejtett tevékenységéért veheti majd át, várhatóan áprilisban, Újpest létrejöttének 171. évfordulóján. Az életműdíj odaítélését az önkormányzati testület 12 jelen lévő fideszes tagja támogatta, egy KDNP-s képviselő ellenezte, a szocialisták és az LMP egy képviselője távol maradtak a voksolástól. Derce Tamás a döntést követően bejelentette: alapítványt hoz létre a szegény gyerekek támogatására, és a díjjal járó havi járadékot (mintegy 350 ezer forintot) ide fizeti be.
2011.02.08. 20:00
 
Mesterházy: az MSZP nem legitimálja az alkotmányozást
Mesterházy Attila szerint minden jel arra utal, hogy a készülő alkotmány a Fidesz, és nem a nemzet alaptörvénye lesz; a szocialista pártelnök keddi közleményében azt írja: az MSZP nem legitimálja az alkotmányozási folyamatot. Mesterházy Attila Lázár János sajtótájékoztatójára reagált így, amelyen a Fidesz frakcióvezetője közölte: ismét kérik majd az ellenzéki pártokat, hogy "ne Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tanácsára hallgassanak", hanem vegyenek részt az alkotmányozásban. Lázár János arról is beszélt, hogy a fideszes képviselőcsoport szerdától péntekig tartó ülésének egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás.
2011.02.08. 17:00
 
MSZP: káosz és titkolózás az egészségügyben
Az MSZP szerint a Fidesz városvezetése és kormányzati politikusai az elmúlt hetekben együttes erővel teremtettek káoszt a főváros egészségügyi ellátórendszerében. Az ellenzéki párt színvallásra szólítja fel a kormányzatot az ügyben, mit kíván tenni az egészségüggyel kapcsolatban. Kökény Mihály, a szocialista párt egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyetlen szót sem szól az egészségügy megmentéséről, miközben a főváros egészségügyi rendszerében egyre mélyebb válság alakul ki.
2011.02.08. 15:30
 
Háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés kezdődik szerdán Siófokon
A miniszterelnök kezdeményezésére háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP szerdától péntekig Siófokon - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A tanácskozás egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, Orbán Viktor pedig részletes tájékoztatást ad a strukturális átalakítási tervekről. Lázár János elmondta: a KDNP már a szerda kora délutáni órákban tart egy saját frakcióülést, majd ezt követően elkezdődik a frakciószövetségi tanácskozás, amely péntekig tart. A harmadik napon a Fidesz elnöksége és a kormány is ülésezni fog. A kihelyezett megbeszélésre meghívták a minisztereket, államtitkárokat is.
2011.02.08. 15:15
 
LMP: a kormány dolgozza át a nemzeti közfoglalkoztatás rendszerét
Az LMP felszólítja a kormányt, használja ki a kétharmados többségét, és az érintettekkel történő egyeztetés után sürgősen dolgozza át a nemzeti közfoglalkoztatás rendszerét, valamint készítsen stratégiát a leszakadó kistérségek tartós munkanélküliségének érdemi kezelésére - olvasható az ellenzéki párt MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Kaufer Virág LMP-s országgyűlés képviselő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útja során szerzett tapasztalataira hivatkozva azt írják, hogy elkeseredettséget és csalódottságot hozott már egy hónap után a kormány új közmunkaprogramja az encsi kistérségben.
2011.02.08. 14:45
 
 
Több parlamenti bizottság vezetésében is változás várható
Több parlamenti bizottság vezetésében is személyi változások várhatóak - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Az MTI azon kérdésére, hogy mely testületek elnöki posztján lehet változásra számítani, Lázár János kifejtette: azok a képviselők, akik kormánymegbízotti munkát vállaltak, az előzetes megállapodás szerint a bizottsági tisztségviselői feladatukat a továbbiakban nem látják el. Ilyen például az önkormányzati bizottság elnöki tisztsége, továbbá az egészségügyi, valamint a nemzetbiztonsági bizottság alelnöki pozíciója - sorolta. Hangsúlyozta emellett, hogy három parlamenti bizottság kivételével mindegyik testület személyi összetételében várható változás.
2011.02.08. 14:00
 
 
FT: Orbán reformbuzgalma a demokrácia felvizezéséhez vezethet
A magyar kormányfő országértékelő beszéde kapcsán közöl magyar kormányilletékeseket és külföldi diplomatákat is megszólaltató elemzést a Financial Times. A liberális irányzatú londoni gazdasági-politikai napilap előfizetéses online változatán hétfő este megjelent írás szerint Orbán Viktor a rá jellemző magabiztossággal mondta el országértékelő beszédét, kijelentve, hogy 2011 a megújulás éve lesz. Mindazonáltal - bár a médiatörvényről folyó viták, amelyek beárnyékolták a soros magyar EU-elnökség kezdetét, mára alábbhagytak - fennmaradtak azok az aggályok, hogy "a miniszterelnököt reformbuzgalma a demokrácia felvizezésére késztetheti".
2011.02.08. 07:45
 
 
EU-szóvivő: tervezetet készít a magyar fél az esetleges törvénymódosításra
Még a héten tervezetet készítenek és juttatnak el Brüsszelbe a magyar hatóságok a médiatörvény esetleges módosítási lehetőségeiről - ebben állapodtak meg a kormányt képviselő szakértők az Európai Bizottság szakértőivel hétfőn Brüsszelben Jonathan Todd bizottsági szóvivő közlése szerint. Az uniós testület ezt tanulmányozni fogja, és szükség esetén további egyeztetéseket fog kérni - tette hozzá Neelie Kroes, bizottsági alelnök, digitális politikáért felelős biztos szóvivője az MTI-nek nyilatkozva. A tervezet a hétfőn megtárgyalt elemekre koncentrál majd, a tárgyaláson elsősorban a holland biztos korábbi levelében szereplő témákról volt szó - mondta el Todd.
2011.02.07. 18:00
 
Mesterházy: Orbán üres, halogató beszédet tartott
Orbán Viktor miniszterelnök üres, halogató évértékelő beszédet tartott - reagált Mesterházy Attila, az MSZP elnöke hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a kormányfő évértékelő beszédére. Az MSZP elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy ez a beszéd sokkal inkább hangulati előkészítése volt azoknak a megszorításoknak, amelyeket a kormány februárban-márciusban be akar vezetni, mintsem egy ország évértékelő beszéde. A miniszterelnök csak problémákat vetett fel, és csak célokat sorolt, de nem mondta meg azokat a konkrét javaslatokat, hogy miként oldja meg a problémákat, és hogyan éri el azokat a célokat, amelyeket kijelölt az ország számára - jegyezte meg.
2011.02.07. 17:45
 
 
Parlament előtt a pénztárak ellenőrzéséről szóló törvényjavaslat
Selmeczi Gabriella (Fidesz) képviselői önálló indítvány formájában hétfőn benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetőséget teremt arra, hogy a kormányzati ellenőrzési szerv ellenőrizhesse az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról című törvényjavaslat célja a nyugdíjasok vagyonának, eddigi magán-nyugdíjpénztári befizetéseinek védelme - tartalmazza az indoklás.
2011.02.07. 17:30
 
 
Rendőrszakszervezetek felháborítónak tartják a "semmisségi törvényt"
Rendőrszakszervezetek elfogadhatatlannak, felháborítónak tartják a Balsai István által benyújtott "semmisségi" törvényjavaslatot "a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról". A szakszervezeti vezetők az MTI-nek hétfőn azt mondták, a javaslat az igazságszolgáltatás elleni támadás, mert amellett, hogy az egész rendőrséget mondja ki bűnösnek, megkérdőjelezi az ügyészség szakmaiságát és a bíróság függetlenségét is.A törvényjavaslatot nemcsak a rendőrök elleni támadásnak veszik, hanem az igazságszolgáltatás elleni támadásnak is, hiszen ügyészi döntéseket, bírói ítéleteket kérdőjelez meg, és tesz semmissé.
2011.02.07. 17:30
 
Jobbik: értékelhetetlen Orbán Viktor országértékelő beszéde
Orbán Viktor hétfői országértékelő beszédét "a konkrétumok teljes hiánya miatt képtelenség értékelni" - mondta Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke. Hangsúlyozta: pártja világos válaszokat várt volna Magyarország legégetőbb társadalmi problémáival kapcsolatban. Balczó Zoltán szerint Orbán Viktornak arról kellett volna beszélnie, hogy mi lesz az áprilisban lejáró kilakoltatási moratórium után, mikor és milyen módon áll fel a Nemzeti Eszközkezelő, lesznek-e és ha igen milyen változások az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén, hogyan akarja a kormány hazacsábítani a külföldön élő magyar fiatalokat, vagy milyen módon akarja rábírni a kabinet a segélyekből élőket a munkavállalásra.
2011.02.07. 17:00
 
Kósa: fékezni kell az önkormányzatok eladósodását
Kósa Lajos szerint fékezni kell az önkormányzatok eladósodását, a mai magyar jogrend alapján azonban miniszter nem hozhat kötelező erejű döntést az önkormányzatok hitelfelvételével kapcsolatosan. A Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere ezt azzal összefüggésben közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára a napokban az MTI-nek adott interjúban elmondta: azt szeretnék, ha a jövőben az Állami Számvevőszéknek vagy valamelyik miniszternek is szerepe lenne az önkormányzatok hitelképességének a vizsgálatában, a hitelfelvétel engedélyezésében.
2011.02.07. 14:30
 
Közös megegyezéssel távozik posztjáról Pécs főjegyzője
Közös megegyezéssel távozik posztjáról Papp Judit; a tisztségre pályázatot hirdet a baranyai megyeszékhely - tájékoztatta a polgármesteri kabinetiroda hétfőn az MTI-t; a főjegyző a jövőben a Baranya Megyei Kormányhivatalnál folytatja pályafutását, ahol a munkavédelemért és a munkaügyért lesz felelős. A kabinetiroda közlése szerint a városvezetés a lehető leggyorsabban gondoskodik az utódlásról, a tisztségre pályázatot hirdet majd a város. A jegyzői feladatokat átmenetileg a jelenlegi aljegyző látja el. A pécsi közgyűlés február 17-i ülésén dönt hivatalosan Papp Judit távozásáról - olvasható a közleményben.
2011.02.07. 13:30
 
 
Kósa: megúszhatják-e a keresztapák a Zuschlag-ügyet?
A Fidesz alelnöke szerint a Zuschlag-ügyben született jogerős ítélet után az MSZP-nek döntenie kell: megújul, és nem ad többet politikai szerepet Gyurcsány Ferencnek és Mesterházy Attilának, vagy továbbra is úgy gondolja, hogy a keresztapák mindig megússzák. Kósa Lajos sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar politikában vízválasztó Zuschlag-ügyben hozott január 31-i jogerős ítélet után a szocialisták már nem hivatkozhatnak az ártatlanság vélelmére, hanem állást kell foglalniuk. Szerinte ha valóban egy megújuló MSZP szeretne a választók elé állni, akkor Gyurcsánynak és Mesterházy Attilának, az ifjúsági tárca korábbi vezetőinek nem lehet politikai szerepet adni a továbbiakban.
2011.02.07. 13:30
 
Megszűntették a szmogriadót Várpalotán
Megszűntették a szmogriadót Várpalotán, miután már hétvégére jelentősen javult a levegő minősége a város fölött - tájékoztatta Talabér Márta (Fidesz) polgármester hétfőn az MTI-t. A kisméretű szálló por (PM10) koncentrációja vasárnapra jelentősen csökkent, már az egészségügyi határérték alatt van, ezért megszűnt Várpalotán a szmogriadó riasztási és tájékoztatási fokozata - mondta el a polgármester. A szmogriadó riasztási fokozatát január 31-én, hétfőn rendelték el. A szmoghelyzet miatt ingyen utazhattak az autósok a Bakony Volán helyi járatain.
2011.02.07. 09:30
 
 
Tizenharmadik országértékelő beszédét tartja ma Orbán Viktor
Ma tartja tizenharmadik országértékelőjét Orbán Viktor. A miniszterelnök Magyarország megújul címmel mondja el hagyományos beszédét a Millenárison a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője korábban elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek célja, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz".
2011.02.07. 08:30
 
 
Lendvai: a kormány nem szól az állam semlegességéről a világnézet ügyében
Lendvai Ildikó MSZP-s képviselő szerint Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára még mindig csak az egyházak önállóságáról igyekszik megnyugtatni a közvéleményt, de egy szót sem szól arról, mi garantálja a laikus állam függetlenségét és semlegességét a világnézettel kapcsolatban. A szocialista országgyűlési képviselő, az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja vasárnapi közleményében így reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának szavaira, aki az MTI-nek arról beszélt: az új alkotmány a tervek szerint külön is kimondaná az állam és az egyházak szétválasztását.
2011.02.06. 19:30
 
 
Az MSZP a kisebbségi bizottság összehívását kezdeményezi Vona nyilatkozatai miatt
Az MSZP kezdeményezi az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának azonnali összehívását, Vona Gábornak, a Jobbik elnökének nyíltan rasszista és antiszemita nyilatkozatai miatt - közölte Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője. Nyakó István, a bizottság tagja az MTI-nek azt mondta, a bizottsági ülésen kellene megtárgyalni, hogy egy parlamenti párt elnöke nyíltan rasszista és antiszemita kijelentéseket tesz. Vona Gábor a múlt szombaton a Jobbik évadnyitó rendezvényén azt mondta, mindent meg kell tenni a cigányság felemelése érdekében, a magyar családok népszaporulatának ösztönzése érdekében, és "le kell lassítani a cigányság népszaporulatát."
2011.02.06. 19:00
 
 
Bajnai,Oszkó: magánnyugdíj-einstand nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél
Bajnai Gordon és Oszkó Péter szerint hazugság, hogy hamis tényeken alapult a tavalyi költségvetés. A volt miniszterelnök és a volt pénzügyminiszter közleményében azt írja: ha az Orbán-kormány folytatja elődje szigorú és takarékos gazdálkodását, és nem fél bevezetni a most februárra ígért kiadáscsökkentő intézkedéseket, akkor különadók és a magán-nyugdíjpénztári befizetések "einstandolása" nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél. A két politikus az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben úgy fogalmaz: elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi kormány hibáit az előző kabinet számlájára kívánja írni.
2011.02.06. 18:00
 
 
Hétfőn tartja országértékelő beszédét Orbán Viktor
Hétfőn tartja tizenharmadik országértékelőjét Orbán Viktor. A miniszterelnök Magyarország megújul címmel mondja el hagyományos beszédét a Millenárison a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője korábban elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz".
2011.02.06. 09:30
 
 
Szabálytalanul közlekedő autóval ütközött Cser-Palkovics András
Figyelemmel kíséri a balesetben súlyosan megsérült idős asszony állapotát, és meg is látogatja őt - mondta Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere, aki szombaton egy szabálytalanul közlekedő autóval ütközött össze Székesfehérváron. A városvezető nem sérült meg, a vétkes kocsi jobb első ülésén utazó idős asszony súlyos, a hátsó ülésen utazó fiatal lány könnyű sérülést szenvedett. A sofőr a helyszínen azonnal elismerte a felelősségét. Alkoholt egyik gépkocsivezető sem fogyasztott - közölte R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő.
2011.02.06. 08:15
 
 
A Jobbik népszavazással erősítené meg az új alkotmányt
A Jobbik arra kéri a kormánytöbbséget, hogy a "népámításnak" tekinthető nemzeti konzultáció helyett népszavazással erősítse meg a tervezett új alkotmányt. Balczó Zoltán, az Országgyűlés jobbikos alelnöke hangsúlyozta: a lakosság az alkotmányozás jelenleg ismert menetrendje alapján nem szólhat bele érdemben az új alaptörvény kialakításába. Az ellenzéki képviselő szerint "csupán látszat és szemfényvesztés" a kabinet által meghirdetett nemzeti konzultáció, amellyel kizárólag az alkotmányozás "egypártiságát" kívánják leplezni.
2011.02.05. 13:45
 
 
Az MSZP szerint ön- és közveszélyes a nemzetgazdasági tárca magatartása
Az MSZP szerint a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium "ön- és közveszélyes" magatartást tanúsít azzal, hogy "képtelen szembenézni a tényekkel, és hideglelést kap a kritikától". Burány Sándor, az MSZP országgyűlés képviselője közleményében azt írta: Matolcsy György az Országgyűlés elé terjesztett zárszámadási törvényjavaslatában még maga ismerte el, hogy a 2008-2009-es válság folyamatai nem voltak előreláthatók, most mégis többek között a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) teszi ezért felelőssé.
2011.02.05. 12:00
 
 
Egy kislány meghalt, amikor egy ladik a Dunába borult
Érsekcsanád és Veránka szigete között a Dunába borult egy csónak amelynek utasai közül egy kislányt már csak teljesen kihűlt állapotban tudtak a vízből kivenni, öt felnőttet pedig az utolsó pillanatban húztak ki a vízből pénteken este - mondta az MTI megkeresésére Bányai Gábor (Fidesz), a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki Veránka szigetén meghallotta a segítséget kérők kiáltását és egy hajóval a segítségükre sietett. A felnőtteket kórházba szállították, a kislányt is elvitték, de 29 fokra hűlt le a teste, s a mentősök már nem tudták a légzését elindítani - fűzte hozzá.
2011.02.05. 11:30
 
 
Szalai: a médiatanács körüli vita a demokrácia létét kérdőjelezi meg
Nem változtatna érdemben a helyzeten, ha átalakítanák a médiatanács összetételét - fejtette ki egy kérdésre Szalai Annamária az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke arra a riporteri kérdésre, hogy nem húzná-e ki az ügy "méregfogát" egy ilyen kezdeményezés, azt felelte: akinek az a fő problémája, hogy a médiatanács tagjait milyen módon választották meg, az valójában a demokrácia létét kérdőjelezi meg. "Azt kérdőjelezi meg, hogy lehetséges-e, hogy kétharmaddal nyerjen egy politikai erő, és ő döntsön el kérdéseket" - tette hozzá.
2011.02.04. 21:45
 
 
A Bács-Kiskun megyei KDNP kivizsgálja a kiskunmajsai elnököt ért gyanúsításokat
Kivizsgálja a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) megyei szervezete a kiskunmajsai elnökkel kapcsolatos gyanúsítások valóságtartalmát - mondta Szabó Sándor, a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének vezetője pénteken az MTI-nek. Az Index pénteken arról írt, hogy rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi a kiskunmajsai ellenzék; a jelenlegi koalícióval szemben álló Polgári Szövetség Majsáért-frakció a Fidesz-KDNP-s alpolgármester eltávolítását szeretné napirendre tűzni. "A városban ugyanis közolvasmány lett Abonyi Henrik facebookos levelezése, amelyben a tanár-politikus fiúdiákjait többek között ribanckáknak titulálta" - olvasható a cikkben.
2011.02.04. 16:00
 
 
Öt kérdést tett fel a miniszterelnöknek az MSZP
Az MSZP azt várja, hogy Orbán Viktor az adórendszer veszteseinek kárpótlásáról, a bajba jutott devizahitelesek megsegítéséről, az önkormányzatok helyzetéről és a munkahelyteremtés állásáról is beszámoljon hétfői évértékelő beszédében. Kormos Kata, az MSZP szóvivője elmondta: öt kérdést tesznek fel a miniszterelnöknek. Ezek a következők: mi lesz az "igazságtalan adórendszer" veszteseivel?; mi lesz a bajba jutott devizahitelesekkel?; hol tart a munkahelyteremtés?; mi lesz idén az önkormányzatokkal?; valamint választ várnak arra is, a kormányfő miért nem támogatja, hogy az új alkotmányt nemzeti konszenzussal fogadják el.
2011.02.04. 15:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML