2014. november 29., szombat - Taksony
Deviza:  
EUR/HUF 307,45 USD/HUF 247,21 CHF/HUF 255,81
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10540 találat
 
FAZ-írás a médiatörvény körüli EU-vitáról
A médiatörvénnyel kapcsolatos nemzetközi vitában a magyar kormányfőnek egyelőre csak az Európai Bizottsággal van dolga, mivel az Európai Parlamenttől nem kell tartania - mutatott rá szombati írásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német konzervatív újság brüsszeli tudósítója, Nicolas Busse ezt azzal indokolja, hogy az EP két nagy frakciója (néppártiak és szociáldemokraták) jelenleg nem akarja Magyarország elítélését. Különösen nem céljuk az EU-szerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítása, amely lehetővé tenné szankciók (beleértve a szavazati jog megvonását) elrendelését. A két nagy EP-frakciót azonban eltérő motivációk vezérlik.
2011.01.22. 13:00
 
 
Átadták a Tiszavirág hidat Szolnokon
Átadták a Tiszavirág gyalogos- és kerékpároshidat pénteken Szolnokon; a városközpontot a település sport- és pihenőövezetével, a Tiszaligettel összekötő folyami átkelő a leghosszabb Közép-Európában. Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár a városi hídfőnél összegyűlt mintegy kétezer ember előtt, ünnepi beszédében, utalt arra, hogy a híd építési költségeinek 75 százalékát az Európai Unió fedezte. Németh Miklós, a fővállalkozó Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, számukra is kihívás volt a tiszavirágot mintázó kecses acélszerkezetes alkotás elkészítése, mert különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások sorát kellett felvonultatniuk.
2011.01.21. 19:15
 
Velkey György kapta meg Pesti Imre mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben
Velkey György egészségpolitikus kapta meg pénteken a fővárosi kormányhivatal élére kinevezett Pesti Imre képviselői mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben. Pesti Imre az október 3-ai önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP fővárosi területi listájáról szerzett mandátumot a közgyűlésben, a politikust azonban január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezték ki a fővárosi kormányhivatal élére. Pesti Imre az összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel január 1-jei hatállyal lemondott közgyűlési tagságáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.
2011.01.21. 18:00
 
Felmentették a hűtlen kezelés vádja alól Mór polgármesterét
Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Mór polgármesterét és a város korábbi jegyzőjét az ügyben másod fokon eljáró Fejér Megyei Bíróság - közölte a megyei bíróság szóvivője pénteken az MTI-vel. A megyei bíróság ezzel jóváhagyta a székesfehérvári városi bíróság első fokon született ítéletét, és Fenyves Pétert (Fidesz), valamint a település korábbi jegyzőjét bűncselekmény hiányában felmentette a hűtlen kezelés vádja alól - mondta Gieszné Boda Orsolya.
2011.01.21. 15:45
 
 
Németh Zsolt: indokolatlan lakóhelyhez kötni a szavazati jogot
Németh Zsolt szerint nem indokolt lakóhelyhez kötni a választójogot. A külügyi államtitkár hangsúlyozta: a választójog kérdésével az alkotmányozás után foglalkoznak. Indokolatlannak minősítette azt a jelenlegi alkotmányban szereplő korlátozást, hogy a választójog a lakóhelyhez kötődik. Tavaly ősszel a Fidesz részéről elsőként Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alelnöke vetette fel, hogy választójogot kaphatnak a határon túli magyarok. Az új alkotmány koncepciójának december elején nyilvánosságra hozott egységes szövege azt tartalmazza, hogy minden magyar állampolgárt sarkalatos törvényben meghatározott feltételek esetén megillet a választójog.
2011.01.21. 13:15
 
A Süddeutsche Zeitung szerint nem jók Orbán esélyei
Hat hónap Magyarország címmel közölt kommentárt pénteken a Süddeutsche Zeitung. Cathrin Kahlweit, az újság munkatársa felidézi Orbán Viktor strasbourgi beszédét, melyben az "EU történetének egyik legsikeresebbjeként" harangozta be a magyar EU-elnökséget. "A magyar kormányfő erőteljes öntudata ellenére ennek esélyei nem valami jók. Változatlanul hallatszik a kritika az új médiatörvényről és a pénzügyi válság haszonélvezőire kivetett különadóról - és egyáltalán: az EU-n belül óriási szkepszis uralkodik arra vonatkozóan, vajon a kétharmados többséggel rendelkező budapesti kormány tartani fogja-e magát a demokratikus játékszabályokhoz, mikor egy ilyen többség valósággal csábít a visszaélésre."
2011.01.21. 13:15
 
 
Újabb feljelentést tett Budai Gyula a filozófuspályázatok ügyében
Két újabb filozófuspályázat ügyében tett feljelentést a rendőrségen az elszámoltatási kormánybiztos pénteken. Budai Gyula az MTI-nek azt mondta: a Magyar Nemzet tényfeltáró írásai alapján döntött úgy, hogy bekéri annak az öt pályázatnak a dokumentációját, amely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt felhívásokon nyert. Ezek közül pénteken kettő ügyében tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon ismertetlen tettes ellen büntetőfeljelentést jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A két pályázat közül az egyik projektvezetője Vajda Mihály, a másiké pedig Heller Ágnes volt - ismertette a kormánybiztos.
2011.01.21. 12:00
 
Francia lap: Orbán célba vette a filozófusokat
Orbán célba vette a filozófusokat címmel egy teljes oldalon számolt be a filozófuspályázatokról szóló cikkekről pénteken a Libération. A francia baloldali újság szerint a hatalomhoz közeli média antiszemita kampányt indított öt értelmiségi ellen. A budapesti keltezésű tudósítás szerint az a tény, hogy "az Orbán Viktor populista jobboldala által elfogadott, vitatott médiatörvényt január 1-jei életbelépése ellenére az írott sajtóra csak július 1. után - azaz csak azután lehet alkalmazni, miután Magyarország európai uniós soros elnöksége véget ért és már nem lesz reflektorfényben -, a magyar miniszterelnökhöz közel álló médiának lehetőséget teremt arra, hogy a saját többsége által elrendelt elveket arcátlanul megsértse".
2011.01.21. 11:30
 
 
Ipsos-elemzés: tízből hét Fidesz-szavazó most is elmenne szavazni
A népesség egészén belül a Fidesz támogatottsága 34 százalék, és a kormánypárt hívei továbbra is aktívak: tízből heten ha lehetne, most is elmennének szavazni - írta a Népszabadság pénteken az Ipsos legújabb közvélemény-kutatását ismertetve. Az idén január 8-15. között, 1500 fő megkérdezésével készült felmérés szerint az MSZP-nek 11 százaléknyi híve van, a Jobbiknak 6, az LMP-nek 4 százalék, egyéb pártra a lakosság 2 százaléka szavazna, és 43 százalék a bizonytalanok vagy nem szavazók aránya a teljes népességen belül.
2011.01.21. 07:45
 
Magyar Hírlap: Zugló polgármestere visszaszerezné a tanácsadói díjakat
A zuglói önkormányzat a már folyó büntetőeljárás részeként és külön polgári perben is megpróbálja visszaszerezni a kerület korábbi vezetése által törvénytelenül kifizetett tanácsadói díjakat - mondta a Magyar Hírlapnak Papcsák Ferenc, a kerület fideszes polgármestere, hozzátéve, hogy már meg is tették ez ügyben a szükséges lépéseket. A lapnak elmondta azt is, hogy a polgármesteri hivatalban széles körű átvilágítás indult, öt évre visszamenőleg ellenőrzik a szerződéseket, amelyek száma több százra tehető. Vannak olyanok, amelyeket már fel is bontottak, és további gyanús megállapodásokat is találtak - írta Magyar Hírlap.
2011.01.21. 07:30
 
 
Személyeskedő vita az esztergomi képviselő-testület ülésén
Csaknem kétórás, napirend előtti, személyeskedő vitával kezdődött meg csütörtök este az esztergomi képviselő-testület ülése, ezt követően a válságköltségvetés fideszes többségű testület által készített változatát fogadták el, a polgármester javaslatával szemben. Az ülés megkezdése után az egyik fideszes képviselő arra kérte Tétényi Éva független polgármestert, hogy zárassa be a tanácsterem ablakait, mert az érdemi munkát zavarja a téren összegyűlt mintegy hatszáz ember pfújolása, a Fidesz-ellenes bekiabálások. Mivel a polgármester erre nem volt hajlandó, ő maga csukta be az ablakokat.
2011.01.20. 21:15
 
 
Devecseri polgármester: aki tud adományok eltűnéséről, tegyen feljelentést
Devecser polgármestere csütörtökön arra kérte a helyieket, hogy akinek konkrét információja van adományok és segélyszállítmányok eltűnéséről, az tegyen feljelentést a rendőrségen. Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) a településen tartott lakossági fórumon azt mondta: a rágalmazókkal szemben fel fognak lépni, mert az országos médiában terjedő "rémhírekkel" kellemetlen helyzetbe hozzák a várost és az egész térséget. "Nem szabad engednünk, hogy a város rossz hírét terjesszék" - fogalmazott a város vezetője. A polgármesteri kérésre a fórum mintegy kétszáz részvevője közül senki nem jelezte, hogy tudna adományok eltűnéséről.
2011.01.20. 20:30
 
 
Schmitt: mindent elkövetek a világ magyarjainak együvé tartozása érdekében
Mindent elkövetek annak érdekében, hogy a világ 15-16 millió magyarja a jövőben ne csak lélekben, hanem közjogilag is együvé tartozzon - jelentette ki Schmitt Pál magyar köztársasági elnök Pozsonyban, amikor a Csemadok társadalmi és kulturális szervezet székházában a szlovákiai magyar civil szervezetek képviselőivel találkozott. A találkozó az államfő által indított Magyarok XXI. beszélgetéssorozat része. Ennek keretében Schmitt külföldi útjain mindig találkozik a helyi magyarság képviselőivel. Az elnök elmondta, hogy a megbeszélésekről könyv készül, amely megbízatása végén fog megjelenni. Ilyen beszélgetésekre került sor korábban New Yorkban, Rómában, Zágrábban és néhány más helyen is.
2011.01.20. 19:00
 
Kisebbségi választás: megalakult a bolgár és a lengyel országos önkormányzat
Megalakult a bolgár és a lengyel országos kisebbségi önkormányzat, miután az újonnan megválasztott képviselők csütörtökön, a budapesti Duna Palotában átvették megbízólevelüket. A bolgár kisebbség 21 tagú önkormányzatát a Magyarországi Bolgárok Egyesületének képviselői alkotják, miután a szervezet egyedüliként indult a kisebbségi választásokon. Az érdekképviselet elnökévé ismét Muszev Dimitrov Dancsot választották, aki ezzel harmadik ciklusát kezdi meg a szervezet élén. A Bolgár Kultúra Házában tartott alakuló ülésen megválasztották az elnökhelyetteseket és a pénzügyi bizottság vezetőit is.
2011.01.20. 18:45
 
EU: a kisvállalkozások segítésére kell összpontosítania a versenypolitikában
A kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetbe hozásának fontosságát hangsúlyozták magyar képviselők az Európai Unió versenypolitikájáról az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön lefolytatott vitában. Herczog Edit (MSZP) felszólalásában úgy vélte: "Európa gazdasági növekedése a GDP és a foglalkoztatás gerincét adó kkv-k helyzetbe hozásán múlik, ezért a kis- és középvállalkozások számára segítséget nyújtó, és hasznos versenyszabályokat kell megfogalmazni, különös tekintettel a közbeszerzésekre". Hozzátette: kategorikusan nem szabad megengedni, hogy a protekcionista gazdasági beavatkozások kiszorítsák az egészséges versenyből az innovatív kkv-ket.
2011.01.20. 18:15
 
A hónap végig dolgozzák ki a tömegrendezvényeket érintő új jogszabályokat
A hónap végéig kell kidolgoznia a tömegrendezvények megtartására alkalmas vendéglátó-ipari egységeket érintő új jogszabályokat a négy minisztérium munkatársaiból álló munkacsoportnak - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön, a múlt szombati diszkótragédia kapcsán tartott sajtótájékoztatón, Budapesten. Az államtitkár az engedélyezési szabályok szigorítását kezdeményező polgármesterek és az országos önkormányzati érdekszövetségek vezetőinek részvételével tartott egyeztető fórum után elmondta: sokkal szigorúbb előzetes kontroll kell a jövőben ahhoz, hogy a nagy tömeget befogadó szórakozóhelyek működhessenek.
2011.01.20. 17:45
 
Bauer Sándor mártíriumára emlékeztek Budapesten
Az 1969-ben önkéntes tűzhalált halt Bauer Sándorra emlékezett a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjénél csütörtökön. Bauer Sándor 1969. január 20-án gyújtotta fel magát a múzeum kertjében, így tiltakozva Magyarország szovjet megszállása ellen. Az ünnepségen Kocsis Máté frakcióvezető-helyettes, Józsefváros polgármestere a mártír búcsúleveléből idézett, mikor felolvasta a barátjának írt sorokat: "(...) eszme nélkül nem él, csak létezik az ember. Tűzhalált halok, akárcsak az a csehszlovák fiatal, aki 19-én gyújtotta fel magát".
2011.01.20. 17:15
 
 
Szijjártó: Orbán megvédte Magyarországot az Európai Parlamentben
Orbán Viktor az Európai Parlamentben megvédte Magyarországot, kiállt a magyarok demokratikus elkötelezettsége mellett - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatón, hozzátéve: ez az, amiért "a szocialistákat eszi a frász". A miniszterelnök szóvivője beszélt arról is, hogy a magyar elnökségi program mögött európai egység alakult ki. Szijjártó szerint az EP szerdai plenáris ülésén lelepleződött, hogy a médiatörvény ügyében pártalapú támadásról van szó. Úgy vélte: az európai "baloldalon, szélsőbaloldalon" nem tudják megemészteni, hogy a magyar választók kétharmados felhatalmazást adtak egy jobbközépen álló polgári, kereszténydemokrata politikai erőnek.
2011.01.20. 17:00
 
Fidesz: a lakosság érdekében korlátozták a német sertéshúsok forgalmazását
A Fidesz helyesnek tartja a német sertéshús felhasználásának és forgalmazásának szerdán, a dioxinbotrány miatt, elrendelt átmeneti korlátozását. Ez a kormánypárt szerint elsősorban lakossági igényeket szolgál és nem ellenkezik az Európai Unió szabadkereskedelmi elveivel. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által február 28-ig elrendelt korlátozásra azért volt szükség, mert nem szeretnék, ha akár csak az esélye is meglenne annak, hogy dioxinnal fertőzött élelmiszer jut el a magyar lakossághoz.
2011.01.20. 16:45
 
Magyarázatot kért Szájer az EP-től a LIBE-ülés közvetítésének elmaradása miatt
Levélben kért magyarázatot csütörtökön Szájer József, az Európai Parlament (EP) néppárti frakcióvezető-helyettese arra, hogy miért maradt el az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE), valamint kulturális bizottsága által a magyar médiatörvény ügyében tartott együttes rendkívüli ülésnek az online közvetítése. Az ülést hétfő este tartották Strasbourgban. Jaume Duch Guillot-hoz, az EP médiaügykért felelős igazgatójához intézett levelében Szájer azt a kérdést is feltette, hogyan fordulhatott elő, hogy a sajtó és a bizottság képviselőit még az ülés megkezdését megelőző órákban is arról tájékoztatták, lesz internetes élő közvetítés.
2011.01.20. 16:15
 
Orbán Viktor segítségét kéri több kerületi polgármester
A miniszterelnök segítségét kérte levélben több kerületi polgármester a kereskedelmi tevékenység engedélyezési eljárásának szabályozásával kapcsolatban; a II., a VI., a VIII. és a XI. kerület fideszes vezetői közölték: Orbán Viktorhoz fordultak, hogy többé ne fordulhasson elő a szombati diszkótragédiához hasonló eset. A miniszterelnöknek írt levél másolatát csütörtökön juttatta el az MTI-hez a II. kerületi önkormányzat. Hassay Zsófia VI., Kocsis Máté VIII. és Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester egyebek mellett azt írta, hogy csatlakoznak Láng Zsolt II. kerületi polgármestertársuk kezdeményezéséhez, miszerint újra kellene gondolni a kereskedelmi tevékenységek hatósági engedélyezését.
2011.01.20. 14:45
 
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között adja át hivatalát
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között kívánja átadni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hivatalát Farkas Flóriánnak, a roma érdek-képviseleti szervezet újonnan megválasztott elnökének; a szervezet korábbi vezetője ezért arra a kéri a Lungo Drom elnökét, hogy csak pénteken, egy háromtagú munkacsoport közreműködésével, kezdjék meg az eljárást. Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választásokon győztes Lungo Drom vezetőjét csütörtökön választotta elnökké az OCÖ új képviselő-testülete.
2011.01.20. 14:30
 
Balog Zoltán: az előző OCÖ lejáratta a cigányságot
Balog Zoltán államtitkár szerint az előző Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) lejáratta a magyarországi cigányságot, ezért a testület első és legfontosabb feladata, hogy visszanyerje hitelét. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az OCÖ alakuló ülését követően, a grémium előtt a testület elmúlt nyolc év politikájára és arra utalva, hogy a volt elnök, Kolompár Orbán bírósági tárgyalása miatt nem vett részt az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: olyan korszak zárul le, amelyre senki nem lehet büszke, inkább szégyenkezni kell, mert az előző testület lejáratta a cigányságot. "Ki kell értékelni az elmúlt nyolc évet, hogy a hibákból tanuljunk, a bűnösöket, ha vannak, el kell számoltatni" - mondta.
2011.01.20. 14:00
 
 
Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke
Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak a vezetőjét választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új képviselő-testülete csütörtöki budapesti alakuló ülésén. Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg vezetőnek Farkas Flóriánt. A testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 13:15
 
 
Vasárnap szenteli fel Erdő Péter a Mátyás-templom harangjait
Vasárnap ünnepi szentmise elején áldja meg Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Mátyás-templom újonnan öntött, valamint felújított régi harangjait. A szertartáson megszólal majd a templom legkisebb új harangja, a Szent Margit-harang - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Tavaly december 16-án érkezett meg a négy új harang a budavári Mátyás-templomba a németországi Passauból, ahol áthangolták és megtisztították a templom két régi harangját is. Nagy Gábor Tamás (Fidesz) I. kerületi polgármester az akkor tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Norvég Alap támogatásával pótolják a második világháborúban elpusztult, illetve az évtizedek alatt megrongálódott harangokat.
2011.01.20. 13:00
 
Az LMP 13 uniós feladatra hívta fel a figyelmet
Tizenhárom pontból álló ajánlást készítettek az LMP szakértői az Európai Parlament zöld frakciójával közösen, összegezve azokat a célokat, amelyek elérésére véleményük szerint Magyarországnak törekednie kellene a következő fél évben - mondta el csütörtöki, Tordai Bence választmányi szóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Jávor Benedek. Az ellenzéki politikus, aki hangsúlyozta, hogy szeretnék, ha sikeres lenne a soros magyar elnökség, azt mondta, hogy az általuk leírt program jelentheti Európa és benne Magyarország számára a jövőt.
2011.01.20. 13:00
 
Ma tartja alakuló ülését az OCÖ
A mandátumátvételt követően ma tartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a testület elnöke várhatóan Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke lesz. Az újonnan választott képviselők a Duna Palotában veszik át megbízólevelüket, majd ugyanott meg is tartják az alakuló ülést, ahol a törvény szerint elnököt és elnökhelyetteseket választanak. Az 53 tagú testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszteri biztos vezette Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott a testületbe. Az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 08:15
 
A főváros cáfolja a BKV utazási kedvezményeinek megszüntetését
A főváros vezetése cáfolta azokat az állításokat, melyek szerint a nyugdíjasok és a gyermekek utazási kedvezményeinek megszüntetését javasolták volna. György István főpolgármester-helyettes (Fidesz-KDNP) azért adott ki nyilatkozatot, mert a szocialista Horváth Csaba egy internetes oldalra hivatkozva elfogadhatatlannak mondta, hogy a BKV-tól elvont forrásokat részben a 6 év alattiak és az idősek utazási kedvezményének eltörlésével kívánják megoldani. A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője azt írta: a fideszes városvezetés tervei szerint a közösségi közlekedésben a következő években a BKV leépítése, privatizáció, megszorítások, valamint a kedvezményes díjak megszüntetése következik.
2011.01.19. 17:00
 
Jóváhagyták az EU és Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodást
Jóváhagyta szerdán az Európai Parlament plenáris ülése az Európai Unió és Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodást. A téma előző napi strasbourgi vitájában Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekkel foglalkozó államtitkára azt hangsúlyozta, hogy "a régió többi országához hasonlóan Szerbiának is javára szolgált az európai tagságnak a perspektívája, és az elmúlt években jelentős haladást ért el a cél irányában". Schöpflin György (Fidesz) szerint Szerbia elkötelezte magát az európai integráció mellett.
2011.01.19. 17:00
 
 
Orbán: ha az EU hiányosságokat talál, módosítani fogják a médiatörvényt
Orbán Viktor miniszterelnök - miután zömmel liberális, baloldali, illetve zöldpárti EP-képviselők részéről heves támadások érték szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén a magyar médiatörvényt - visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat, ám előzőleg megerősítette azt az ígéretét is, hogy meg fogják változtatni a jogszabályt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban. Orbán a magyar EU-elnökségi programot ismertette az EP-ülésen, de a vitában túlsúlyba került a médiatörvény témája.
2011.01.19. 16:00
 
Konrád György-interjú Orbán Viktorról egy francia lapban
Konrád Györggyel közölt szerdán interjút a La Croix című napilap, amelyben az írót Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyiségéről és politikájáról kérdezte a francia katolikus újság. Konrád szerint Orbán kétértelmű és paradox személyiség, aki tanulmányait befejezve azonnal belekerült a politikába és mindig is megvetette az olyan idősebb embereket, akiknek vannak gondolatai. "Kemény machiavellista, aki nagyon hamar megtanulta a szakmát: a stratégiát, a retorikát és azt, hogyan kell a hatalmat megragadni" - hangsúlyozta az író.
2011.01.19. 16:00
 
 
Buzek: pozitív vélemények hangzottak el az elnökségről
Nagyon pozitív vélemények hangzottak el az Európai Unió soros magyar elnökségének programjáról az Európai Parlament szerdai plenáris vitájában, Strasbourgban - foglalta össze a témára vonatkozó képviselői véleményeket Jerzy Buzek EP-elnök a vitát lezárva. A magyar elnökség minden javaslatát elfogadták - emelte ki. Az elnökség szakmai vonatkozására koncentráló képviselői felszólalások egyetértettek a gazdasági témák középpontba helyezésével, továbbá többségében támogatták a magyar prioritások választását, köztük kiemelten is az európai romastratégiát és a bővítési terveket. Több felszólalás emelte ki annak fontosságát is, hogy a közép-európai országok kezdeményezései kapjanak méltó helyet az uniós politikában.
2011.01.19. 16:00
 
Fidesz: az MSZP saját vezetőit kérdezze nyugdíj-ügyben
A Fidesz-frakció szerint a szocialisták saját vezetőikhez, illetve lelkiismeretükhöz kell, hogy kérdéseket intézzenek nyugdíj-ügyben, a rendszer idei hiánya ugyanis a "Gyurcsány-modell" alapján 900 milliárd forint lett volna, a jelenlegi kormány közbelépésének köszönhetően azonban "sikerült megmenteni az összeomlástól a nyugdíjrendszert, amely túlnyomó részt állami hitelekre épült". A kormánypárti képviselőcsoport arra a közleményre reagált így az MTI-nek, amelyben Korózs Lajos szocialista politikus azt firtatja, igaz-e, hogy a kormány svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül, "annak minden következményével, beleértve a nyugdíjkorhatár 70 évre emelését, valamint a nyugdíjak drasztikus csökkentését?".
2011.01.19. 15:45
 
Le Figaro: Orbán vitatott személyiséggé vált
Zaklatott elnökséget kezd Orbán címmel egy teljes oldalon foglakozott a Le Figaro című francia konzervatív napilap szerdán a Magyarországon elfogadott vitatott törvényekkel. A cikkíró, Stéphane Kovacs szerint tavaly áprilisi megválasztása óta Orbán számos európai vezető szemében vitatott személyiséggé vált. Az okok között a lap megemlíti, hogy kétharmados parlamenti többséggel a háta mögött a kormányfő "nekiment" mindennek Magyarországon, ami nem tetszett neki. Idézte Orbánt, aki szerint az ország azt várja tőle, hogy bontsa le a régi rendszert és egy újat építsen fel.
2011.01.19. 13:45
 
SNS: a szlovák parlament ne kollaboráljon a magyar politikusokkal
Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége szerdán felszólította a szlovák kormányt és a parlamentet, hogy ne kollaboráljanak a Magyar Köztársaság képviselőivel, főleg ne a szélsőséges Fidesszel. A nacionalista és magyarellenességéről elhíresült párt vezetősége szerint a Fidesz lépéseit "az egész demokratikus Európa elítéli, de (a párt) céljai Szlovákiában meglepően könnyen éltető közegre találnak". "A Fidesz hatalmába kerítette a Magyar Köztársaság egész társadalmi és politikai életét, ahol precedens nélküli diktátori módon viszi keresztül a törvényeket, amelyek a szlovák államiság és a Szlovák Köztársaság területi egységének a likvidálására is szolgálnak" - áll a nyilatkozatban.
2011.01.19. 13:15
 
MSZP: a Fidesz tehet az üzemanyagár-emelkedésről
Változatlanul a Fideszt okolja az üzemanyagárak növekedéséért az MSZP. Az üzemanyagok hazai drágulását a jövedéki adó emelkedése, a Mol költségeit 20 milliárd forinttal növelő válságadó kivetése, valamint a forintot "bedöntő" fideszes nyilatkozatok okozták - jelentette ki Török Zsolt. Az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hozzátette: a forint dollárhoz viszonyított árfolyama kritikus szintre ért. Török Zsolt hangsúlyozta: amikor 2008-ban 303 forintra nőtt a benzinár, 150 dollárba került egy hordó olaj, míg most csak 91 dollárba. A Mol Nyrt. szerdán újabb bruttó 3, illetve 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon.
2011.01.19. 13:00
 
 
MSZP: a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható
Az MSZP szerint a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható, mivel az állami tehervállalás véges, és a "második Orbán-csomag" további megszorításokat jelent, amelyek minden bizonnyal a sportra is hatnak. Varga László, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Szalay Ferenc, a Fidesz képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke azt mondta: a magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal.
2011.01.18. 19:15
 
 
Szerdán dönthetnek a West Balkán bezáratásáról
Szerdán születhet döntés arról, hogy bezáratja-e a terézvárosi önkormányzat a West Balkánt - erősítette meg kedden az MTI megkeresésére a kerületi önkormányzat sajtóirodája az InfoRádió azon értesülését, mely szerint a héten bezárathatják azt a szórakozóhelyet, ahol a szombati diszkótragédia történt. Múlt szombat éjjel Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A történtek miatt a rendőrség öt embert vett őrizetbe és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
2011.01.18. 19:15
 
New York Times: egy vezető hazárdjátéka Magyarországon
A magyar politikai helyzetet elemezte hétfőn a The New York Times internetes kiadásában, kedden pedig az Európában megjelenő International Herald Tribune nyomtatott kiadásában megjelent írásában Judy Dempsey, a lap berlini tudósítója Egy vezető hazárdjátéka Magyarországon címmel. Az európai vezetőknek az elkövetkező hónapokban többször is lesz idejük találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, az Európai Tanács soros elnökével - állapította meg, megjegyezve, hogy "eddig Orbán többnyire ellenszegült európai partnereinek", akik megkérdőjelezték a médiával kapcsolatos politikáját.
2011.01.18. 18:30
 
 
A hétvégi tragédiát követően áttekinti a kereskedelmi szabályokat a minisztérium
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az érintett tárcák bevonásával a következő napokban áttekinti, hogy az önkormányzatok és egyéb hatóságok éltek-e a törvényben biztosított ellenőrzési, szankcionálási jogaikkal - közölte a tárca a hétvégi diszkótragédiával összefüggésben kedden az MTI-vel. Hozzátette: a minisztérium ezt is figyelembe véve vizsgálja a jogszabályok pontosításának lehetőségét, hogy a vállalkozások jogalkalmazásának vagy a hatóságok ellenőrzési tevékenységének hiányosságait mérsékelje. A kereskedelmi törvény 2009-es módosítása arról szólt, hogy elegendő csupán előzetes bejelentést tenni a jegyzőnél a tevékenység megkezdéséről.
2011.01.18. 17:15
 
Bayer Zsolt Madách-díja ellen tiltakozik a Jobbik
A Jobbik képviselői nem mennek el a Nógrád megyei Madách-ünnepségre, így tiltakoznak amiatt, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntettje Bayer Zsolt író, publicista lesz - erről a Jobbik képviselői tájékoztatták kedden az MTI-t. Bayer Zsolt jelölésével a Nógrád megyei önkormányzat fideszes képviselői megsértettek más, a kitüntetésre érdemes jelölteket is, de legfőképpen a hagyományt, Madách Imrét és a nógrádi embereket - írja négy jobbikos politikus az MTI-hez eljuttatott, a Nógrád megyei önkormányzat elnökének és Balassagyarmat polgármesterének címzett levélben. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer Zsolt író, publicista és szerkesztő.
2011.01.18. 16:45
 
 
Strasbourgban kezdett megbeszéléseket Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök kedden külön-külön megbeszéléseket kezdett Strasbourgban az Európai Parlament (EP) fontosabb frakcióinak vezetőivel, utána találkozik a magyar EP-képviselőkkel, majd pedig részt vesz a jobbközép-kereszténydemokrata irányzatú néppárti EU-frakció ülésén. Mint arról Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője tájékoztatta az MTI-t, Orbán Viktor keddi tárgyaló partnerei közt van Martin Schulz szocialista és Guy Verhofstadt liberális EP-frakcióvezető, valamint Rebecca Harms és Daniel Cohn-Bendit, a zöldek két társ-frakcióvezetője.
2011.01.18. 16:45
 
Önkormányzati vizsgálat a pécsi szórakozóhelyeken
Átfogó vizsgálatot indít a pécsi szórakozóhelyeken az önkormányzat a szakhatóságokkal közösen a budapestihez hasonló diszkótragédiák megelőzése érdekében. "A Budapesten történt szomorú, halálos áldozatokkal járó tragédia felhívta a figyelmet azon vészhelyzetekre, amelyek akár Pécsett is bármikor bekövetkezhetnek. A városvezetés utasítására az önkormányzat a szakhatóságokkal közösen átfogó vizsgálatot indít a nagy tömegek befogadására képes szórakozóhelyeken azért, hogy ilyen ne történhessen meg" - tájékoztatta Csizi Péter alpolgármester kedden közleményben az MTI-t.
2011.01.18. 15:00
 
Lövétei: pusztán a vagyoni hátrány nem elég a bűncselekményhez
Elvben előfordulhat, hogy egy ingatlan eladása bűncselekménnyé minősülhet, de pusztán azért, mert vagyoni hátrány keletkezik egy ingatlan eladásánál, önmagában még nem következhet be a bűncselekménnyé minősülés - mondta Lövétei István alkotmányjogász az MTI-nek a terézvárosi ingatlanüggyel összefüggésben. Terézváros polgármestere, Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) hétfőn jelentette be, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK megtette vádemelési javaslatát az ügyészségnek tizenhárom egykori MSZP-SZDSZ-s VI. kerületi önkormányzati képviselő, illetve egy volt hivatali tisztségviselő ügyében.
2011.01.18. 14:00
 
Eckstein-Kovács Péter független kongresszusi biztos kinevezését kéri
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöki posztjáért induló Eckstein Kovács Péter pártatlan kongresszusi biztos kinevezését kéri, mivel szerinte a kongresszus előkészítését végző Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke nyíltan a vetélytárs Kelemen Hunor elnökjelöltségét támogatja. Eddig három személy jelezte, hogy a szövetség február 26-án kezdődő nagyváradi tisztújító kongresszusán a magát újra jelöltetni nem kívánó Markó Béla helyére pályázik: Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, Eckstein Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor - aki jelenleg Traian Basescu államfő kisebbségügyi tanácsadója -, valamint Olosz Gergely, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője.
2011.01.18. 13:45
 
 
Israel Meir Lau: az antiszemitizmus őrületté fajult
Az antiszemitizmus őrületté, ragályos betegséggé fajult, egyre jobban terjed, és ha nem teszünk ellene most, több mint hatvan év után sem, akkor még tovább terjed - mondta Israel Meir Lau, Izrael volt országos főrabbija kedden Budapesten a Dohány utcai zsinagóga előtti, zsúfolásig telt téren. A fővárosi gettó felszabadításának 66. évfordulóján a Budapesti Izraelita Hitközség és az Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség által rendezett megemlékezésen a szónok rámutatott: a holokauszt idején a világ három részre oszlott: nácik és kiszolgálóik; áldozatok; illetve akik "álltak, és nem tettek semmit azért, hogy megmenekülhessenek az áldozatok".
2011.01.18. 13:00
 
 
Aggályokat fogalmazott meg az EU-biztos a magyar médiatörvény ügyében
Aggályokat fogalmazott meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban Neelie Kroes, a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes EU-biztos hétfő este Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) rendkívüli ülésén. A médiatörvény "a jelek szerint problémát okoz" az audiovizuális és médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelvvel (AVMS) összevetve, ugyanis "úgy tűnik, hogy (a törvény) vonatkozik a más tagállamokban létesített médiavállalkozásokra is" - említette Kroes.
2011.01.18. 13:00
 
 
A szocialisták koncepciós eljárást sejtenek a filozófuspályázatok-ügy mögött
Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt és "annak koncepciós per felelősét, Budai Gyulát", hogy fejezze be az "akadémikusok és más jeles értelmiségiek nyilvános gyalázását" és "tartózkodjon az igazságszolgáltatás folyamatos politikai befolyásolásától". Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos hétfőn úgy nyilatkozott: már a birtokában vannak azokkal a filozófuspályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében átfogó vizsgálatot indított és elképzelhető, hogy újabb büntetőfeljelentés születik. Mesterházy Attila szocialista pártelnök és frakcióvezető közleményében hangsúlyozza: ahol politikusok filozófusokat támadnak sajtótájékoztatón, ott nem a filozófusokkal, hanem azokkal a politikusokkal van baj, akik valós munka helyett elszámoltatással hívják fel magukra a figyelmet.
2011.01.18. 12:45
 
MSZP: a nehéz helyzetűeket sújtják a megszorítások
Az MSZP szerint az Orbán Viktor által előrevetített megszorító intézkedések 600-700 milliárd forintot vesznek el a nehéz helyzetben lévőktől, a kizárólag a nyugdíjukból élőktől, a gyógyszerre szorulóktól és az álláskeresőktől. Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője a miniszterelnök múlt heti, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjúját kedden sajtótájékoztatón úgy értékelte: a kormányfő nyilatkozatával a hitelminősítőknek üzent, miután egyértelművé vált, hogy a válságadókkal és a nyugdíj-megtakarítások államosításával csak rövid ideig lehet a költségvetési egyensúlyt fenntartani.
2011.01.18. 12:30
 
Szalay Ferenc: egyelőre nem lesz többletforrás a sportban
A magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal - jelentette ki kedden Szalay Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke. A politikus a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta, a koncepciót még nem fogadta el az Európai Unió, s félő, hogy több eleme sem fogja kiállni a brüsszeli felülvizsgálatot.
2011.01.18. 12:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML