2014. április 25., péntek - Márk
Deviza:  
EUR/HUF 308,44 USD/HUF 222,99 CHF/HUF 252,74
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10259 találat
 
 
Szonda Ipsos: Orbán kevesebb, Gyurcsány több ponttal a népszerűségi listán
Orbán Viktor áll a népszerűségi lista élén 47 ponttal, 5-tel kevesebb ponttal, mint az előző felméréskor, míg Gyurcsány Ferenc tetszési indexe 3 ponttal 21 pontra emelkedett, de ezzel a lista utolsó előtti helyét foglalja el - ismerteti a szerdai Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutató legfrissebb felmérését. A Gyurcsány népszerűbb lett, Orbánt kevesebben szeretik című cikkben az újság a közvélemény-kutatás eredményére hivatkozva azt írja, hogy Martonyi János külügyminiszter népszerűségi mutatója esett a legnagyobbat, 6 pontnyit. A népszerűségi listán Orbán Viktort Schmitt Pál államfő és Kósa Lajos (Fidesz) Debrecen polgármestere követi.
2010.12.22. 08:45
 
Jövőre megkezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út építése
Jövőre megkezdődik az M44-es gyorsforgalmi út építése Kondoros és Tiszakürt között - tájékoztatta Kondoros polgármestere, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-t. Dankó Béla elmondta: a Fidesz Békés megyei képviselőcsoportja kedd este tanácskozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, s ott hangzott el a kormányfő részéről, hogy a 2011-es esztendőben, uniós források bevonásával megkezdődhet a térség lakói által régen várt útszakasz megépítése. A politikus emlékeztetett arra, hogy a gyorsforgalmi út építését még 2002-ben ígérte meg Medgyessy Péter, ám azóta egy méter sem készült el az útból.
2010.12.21. 21:45
 
 
Medián: nem érzékel alkotmányozási kényszert a közvélemény
A Medián a HVG számára készített közvélemény-kutatása szerint nem érzékel alkotmányozási kényszert a közvélemény, amely meglehetősen konzervatív, de a többség fontosnak tartaná, hogy a várhatóan jövőre megszülető új alaptörvényt népszavazás erősítse meg. A HVG kedden juttatta el az MTI-hez a felmérést, amely szerint a lakosság több mint fele szinte egyáltalán nem ismeri Magyarország alkotmányát, és mindössze 7 százalék (még a diplomásoknak is alig több mint az ötöde) olvasta már legalább egy részét.
2010.12.21. 20:15
 
NMHH: Szalai kötelezettségének tett eleget a Fidesz-frakció ülésére látogatva
Törvényi kötelezettségének tett eleget Szalai Annamária, amikor elfogadta a Fidesz képviselőcsoportjának meghívását a frakció hétfői ülésére, hiszen a megbeszéléseken a Médiatanács elnöke leendő jogalkalmazóként nyilvánított véleményt a médiatörvény tervezetéről - olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében. A kommünikét a hatóság kommunikációs igazgatósága arra reagálva adta ki, hogy a nap folyamán az LMP közleményben szólította fel Szalai Annamáriát, az NMHH elnökét: nyilatkozzon arról, részt vett-e a Fidesz hétfői frakcióülésén.
2010.12.21. 19:15
 
 
Több tízezer aláírás gyűlt össze az MSZP "Időben szólunk" petíciójához
Már több tízezer aláírást gyűlt össze az MSZP "Időben szólunk" nevű petíciójához, amelyben azt követelik a kormánytól, hogy tartsa be a köztársaság alaptörvényének rendelkezéseit - mondta Horváth Csaba, az MSZP budapesti elnöke. Horváth azt mondta: az "Időben szólunk" petíció az a fórum, amely megpróbálja felhívni a figyelmet arra a nemkívánatos, egyre több ember számára "irritáló és káros" folyamatra, amely a választások után kezdődött. Szerinte a választások előtt az emberek nem gondolták volna, hogy ilyen mértékben fogják lebontani a demokrácia intézményeit.
2010.12.21. 17:30
 
Fidesz: az MSZP szólítsa fel lemondásra a bekiabáló Varga Lászlót
A Fidesz elvárja, hogy pártja szólítsa fel a parlamenti mandátumáról való lemondásra Varga László szocialista képviselőt, aki éjszaka bekiabálásával megsértette a Ház tekintélyét. A fideszes Ágh Péter keddi sajtótájékoztatóján kiosztotta az országgyűlési jegyzőkönyv munkapéldányának egyik oldalát. Eszerint keddre virradó éjjel fél háromkor, miután az előterjesztő azt kezdeményezte, hogy zárják le a sztrájktörvény módosításának általános vitáját, Varga László, az MSZP képviselője azt mondta: "Hát, ilyet a világ nem látott", majd a Fidesz egyik politikusának - a jegyzőkönyvben nem rögzített - közbeszólására úgy reagált, hogy "elmész te a picsába, vigyázzál magadra!"
2010.12.21. 16:45
 
 
Szalai Annamária lemondását követeli az LMP
Az LMP közleményben szólította fel Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét, nyilatkozzon arról, részt vett-e a Fidesz hétfői frakcióülésén. Ha ez ugyanis igaz, akkor az LMP szerint azonnal le kell mondania a Médiatanács elnöki posztjáról - fogalmazott az ellenzéki párt keddi közleménye. Szalai Annamária az MTI megkeresésére azt nyilatkozta: ha az LMP-frakció meghívja, hozzájuk is elmegy. Ha igaz, hogy a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz frakcióülésén, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt, amely kimondja, hogy a Médiatanács elnöke pártpolitikai tevékenységet nem folytathat - olvasható az LMP közleményében.
2010.12.21. 16:30
 
Fidesz: az MSZP szólítsa fel lemondásra a bekiabáló Varga Lászlót
A Fidesz elvárja, hogy pártja szólítsa fel a parlamenti mandátumáról való lemondásra Varga László szocialista képviselőt, aki éjszaka bekiabálásával megsértette a Ház tekintélyét. A fideszes Ágh Péter sajtótájékoztatóján kiosztotta az országgyűlési jegyzőkönyv munkapéldányának egyik oldalát. Eszerint keddre virradó éjjel fél háromkor, miután az előterjesztő azt kezdeményezte, hogy zárják le a sztrájktörvény módosításának általános vitáját, Varga László, az MSZP képviselője azt mondta: "Hát, ilyet a világ nem látott", majd a Fidesz egyik politikusának - a jegyzőkönyvben nem rögzített - közbeszólására úgy reagált, hogy "Elmész te a picsába, vigyázzál magadra!"
2010.12.21. 15:45
 
Alkotmánybírósághoz fordult Molnár Csaba az ügyészségi törvény miatt
Az Alkotmánybíróságon támadta meg az ügyészségi törvény egy szakaszát Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke kedden. A szocialista politikus az MTI-nek elmondta: véleménye szerint alkotmányellenes, hogy a legfőbb ügyész a kilencéves megbízatásának megszűnését követően is gyakorolhatja jogköreit, ha az Országgyűlés nem tudja megválasztani az utódját. Úgy látja: a Fidesz arra "játszik", hogy kilenc év után akár egyharmados kisebbséggel is megakadályozhatja az új legfőbb ügyész megválasztását, vagyis a jelenlegi leváltását, hiszen a törvény módosításának eredményeként ehhez kétharmados parlamenti többség kell.
2010.12.21. 14:00
 
Elfogadta ügyrendjét az iszapömlés ügyében létrejött vizsgálóbizottság
Elfogadta a Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság ügyrendjét és munkatervét a parlamentben tartott keddi ülésén. A tíztagú testület azt szeretné feltárni, hogy milyen mulasztások vezettek a vörösiszap-tározó gátjának átszakadásához, illetve hogy a tározó építése és fenntartása során követtek-e el visszaéléseket.
2010.12.21. 12:15
 
MSZP: a Fidesz nem kedveli a dolgozókat
Az MSZP szerint a kormány magának és támogatóinak, talpnyalóinak mindent megad, a dolgozóknak semmit, mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot. Török Zsolt szóvivő az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a "Nemzeti Átverés Kormánya" a szólásszabadság korlátozása, a demokrácia lábbal tiprása és a nyugdíjpénztártagok kifosztása után a dolgozók utolsó jogosítványait is elveszi. "Ha létezik munkásellenes kormányprogram, akkor a Fidesz-KDNP-kormányé az. Sőt, most már azt is elveszi tőlük, hogy ez ellen tiltakozhassanak" - fogalmazott.
2010.12.21. 11:45
 
 
Lázár: nemzeti konzultációt az új alkotmányról
A jövő év legfontosabb feladatának tartja Lázár János, hogy megszülessen az új alkotmány, amelyet szerinte nemzeti konzultációnak kell megelőznie. Mint mondta, a cél, hogy április végére legyen új alaptörvénye az országnak. A Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek adott interjúban jelezte, nem támogatja, hogy Ópusztaszeren írják alá az új alaptörvényt. A politikus elismeri, hogy az elmúlt fél évben voltak stílusbeli, kommunikációs hiányosságok, de minden egyes eddig elfogadott törvénnyel egyetért. Közölte: már jövő szeptemberben hatályba léphetnek az új oktatási, egészségügyi, szociális, önkormányzati és közigazgatási rendszert megalapozó jogszabályok.
2010.12.21. 07:30
 
 
Elfogadták a médiatörvényt
Minden médiumra, így a lapokra, hírportálokra és internetes újságokra is kiterjed az új médiatörvény hatálya. Az Országgyűlés keddre virradó hajnalban a kormánypárti képviselők szavazataival fogadta el a három fideszes képviselő által benyújtott, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló indítványt, amely a többi között szabályozza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jogköreit, meghatározza a médiapiaci szereplők jogait és kötelességeit, illetve rendelkezik a rájuk kiróható szankciókról is. A törvényjavaslat kétharmados többséget igénylő részét 256 igen szavazattal, 87 nem ellenében fogadta el a parlament.
2010.12.21. 04:15
 
 
Kara Ákos (Fidesz): a sztrájktörvény módosítása nem tiltja a sztrájkot
A sztrájktörvény módosítása nem tiltja a munkabeszüntetést - hangsúlyozta az indítvány egyik előterjesztője, a fideszes Kara Ákos kedd hajnalban a parlamentben. A törvényjavaslat expozéjában úgy fogalmazott, az indítvány tiszteletben tartja a sztrájkhoz való jogot, nagyobb biztonságot nyújt a társadalom számára, és csökkenti a jogbizonytalanságot. Hangsúlyozta: az a céljuk, hogy az elégséges szolgáltatásoknak pontosabb megfogalmazása legyen, és valóban szülessen erről megállapodás a munkaadó és a szakszervezetek között. A parlamenti ellenzék elutasítja a Fidesz képviselői által kezdeményezett sztájktörvény-módosítást.
2010.12.21. 04:00
 
A kormánypártok is leszavazták az alkotmányügyi bizottság egyik javaslatát
A Fidesz és a KDNP is leszavazta az alkotmányügyi bizottság azon, a médiatörvény tervezetéhez hétfőn benyújtott, zárószavazás előtti módosító javaslatát, amely megakadályozta volna, hogy a jogsértés miatt megbírságolt médiumok a médiahatósági határozat végrehajtásának felfüggesztését kezdeményezhessék. A fideszes bizottsági elnök, Balsai István által aláírt indítvány két kormánypárti képviselő - a fideszes L. Simon László és a kereszténydemokrata Pálffy István - múlt héten elfogadott javaslatát változtatta volna meg, a Ház azonban egyhangúlag, 342 nem szavazattal elutasította azt.
2010.12.21. 01:15
 
Az MSZP sajnálja, hogy a kormánypártiak megszavazták Rogán javaslatát
Az MSZP sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormánypárti képviselők kivétel nélkül megszavazták a fideszes Rogán Antal javaslatát, amely az alkotmányban rögzíti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát. Az MSZP szóvivője hétfő este közölte, úgy tűnik, a Fidesz-KDNP immár nem csak a sajtószabadságban, hanem a saját parlamenti frakciójában sem hisz. Török Zsolt szerint erre utal, hogy a kormánypártok név szerinti szavazást kértek arról a Rogán Antal féle alkotmánymódosítási javaslatról, amellyel az alaptörvénybe emelné az NMHH elnökének rendeletalkotási jogát.
2010.12.20. 22:45
 
 
A sajtószabadságért tüntettek civilek Budapesten
A sajtószabadság védelmében tüntetett több száz ember hétfőn a budapesti Szabadság téren; az új médiaszabályozás elleni tiltakozást a Facebook közösségi oldalon szervezték, főként egyetemisták. A közlés szabadságát és a jogállamiságot veszélyezteti az új médiatörvény - hangsúlyozták a tüntetés szónokai. Az öt tüntető által részenként felolvasott szöveg szerint a médiaszabályozás centralizál, cenzúrát hoz és a kádári időket idézi. A médiatörvény erőteljesen korlátozza a sajtó szabadságát, ezzel csorbul a szabad véleményformálás joga.
2010.12.20. 21:30
 
 
Az alkotmányban rögzítik az NMHH-elnök rendeletalkotási jogát
Az alkotmányban rögzítik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát. A fideszes Rogán Antal erről szóló javaslata a Fidesz-frakció kérésére név szerinti szavazás során, az MTI összegzése szerint megkapta a szükséges számú voksot. Az előterjesztés elfogadásához az összes képviselő kétharmadának, azaz legalább 257 képviselőnek az igen szavazatára volt szükség. A név szerinti szavazás pontos eredményét hétfő késő este ismerteti majd az ülés levezető elnöke. Az indítványt a kormány nem támogatta, a Fidesz-frakció ugyanakkor kötelező szavazást rendelt el a képviselőcsoport tagjai számára, és a kereszténydemokraták is igennel voksoltak.
2010.12.20. 21:15
 
Elfogadták a második körös módosító indítványokat
Elfogadta az Országgyűlés a 2011. évi költségvetéshez benyújtott, a kormány által is támogatott második körös módosító indítványokat hétfőn. Az Országgyűlés a csomag részeként döntött arról is, hogy a Költségvetési Tanács jövőre egyáltalán nem kap költségvetési támogatást, illetve arról, hogy duplájára emelik a 2013-as, eredetileg tervezett elsődleges egyenlegcélt. A kormány által is támogatott módosító indítvány-csomagot 255 igen és 101 nem szavazat mellett fogadta el a Ház.
2010.12.20. 21:00
 
MSZP: valaki nem mond igazat Rogán alkotmánymódosító javaslata ügyében
Lamperth Mónika szerint valaki nem mond igazat a Rogán Antal (Fidesz) által benyújtott alkotmánymódosítási javaslat ügyében. Az MSZP közjogi kabinetjének vezetője hétfőn az MTI-nek idézte: Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, "rövid polémia" után döntött úgy a Fidesz-frakció hétfői ülésén, hogy támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát.
2010.12.20. 20:45
 
Szigorodnak a polgármesterek összeférhetetlenségi szabályai
Több, az önkormányzatok működését szabályozó rendelkezést fogadott az Országgyűlés: a jövőben több aljegyzőt is kinevezhetnek a megyei jogú városok, a fővárosi kerületek és a megyei közgyűlések is; szigorodnak a polgármesterekre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok; a képviselő-testületek csökkenthetik a polgármesterük díjazását. Az Országgyűlés hétfőn 291 igen és 60 nem mellett elfogadta a Kósa Lajos, Kovács Zoltán fideszes képviselők által jegyezett, a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítását; igennel voksolt a Fidesz, a KDNP és a Jobbik, nemmel pedig az MSZP és az LMP, és két független képviselő (Ivády Gábor és Szili Katalin).
2010.12.20. 18:45
 
 
Elfogadta a parlament a Fidesz nyugdíjügyi politikai nyilatkozatát
Elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el. A nyilatkozattal az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy hárommillió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak. A parlament kinyilvánítja azt is: garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát.
2010.12.20. 18:30
 
 
MSZP: a Fidesz mindenkit el akar hallgattatni, aki kritikát fogalmaz meg
Az MSZP szerint a Fidesz mindenkit el akar hallgattatni, aki kritikát fogalmaz meg és meg akarja regulázni azokat, akik felemelik a szavukat. Mesterházy Attila az MSZP elnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: hétfőn szavaz az Országgyűlés a Fidesz "jubileumi", tizedik alkotmánymódosításáról. Hozzátette: a Fidesz a média után a szakszervezeteket is meg akarja regulázni. Úgy fogalmazott: attól tart, hogy legközelebb a gyülekezési törvény kerül napirendre, hiszen civil szervezetek pártoktól függetlenül is szerveznek tiltakozó akciókat a kormány tevékenysége ellen.
2010.12.20. 18:15
 
A Fidesz-frakció "rövid polémia" után döntött Rogán alkotmánymódosításáról
"Rövid polémia" után döntött úgy a Fidesz-frakció hétfői ülésén, hogy támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Lázár János azt mondta, azért volt rövid a vita, mert a kormány jelenlévő képviselője, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes bejelentette, a kabinet is szándékozik rendeletalkotási jogkört adni a médiahatóságnak, csak nem most, hanem májusban. A frakció tehát csak időbeli döntést hozott, amely szerint nem májusban, hanem most, januárban kap rendeletalkotási jogkört a médiahatóság elnöke - tette hozzá.
2010.12.20. 17:00
 
MSzSz: alaptalan vádak az eltitkolt jövedelmekről
A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) alaptalannak tartja azokat a vádakat, amelyek az elmúlt napokban a sajtóban napvilágot láttak, hogy több száz, sőt akár ezer milliárd forintos bevételeket titkoltak volna el a pénznyerő automatákat üzemeltetők - közölte Schreiber István, az MSZSz elnöke hétfőn az MTI-vel. Az MSzSz közleményében emlékeztetnek arra, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a miniszterelnökhöz intézett írásbeli kérdésében felvetette: miért nem érdeklik az államot a pénznyerő automatákból származó eltitkolt százmilliárdok. Lázár János szerint ugyanis egy bizonyos érdekcsoport 200-400 milliárdot tüntet el az állam elől.
2010.12.20. 16:45
 
Rövid polémia után döntött a Fidesz-frakció Rogán alkotmánymódosításáról
"Rövid polémia" után döntött úgy a Fidesz-frakció hétfői ülésén, hogy támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát - közölte a Fidesz frakcióvezetője az MTI-vel. Lázár János azt mondta, azért volt rövid a vita, mert a kormány jelenlévő képviselője, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter bejelentette, a kabinet is szándékozik rendeletalkotási jogkört adni a médiahatóságnak, csak nem most, hanem májusban.
2010.12.20. 16:30
 
Az LMP újraalapítaná a Költségvetési Tanácsot
Az LMP vállalja, hogy lehetőségeihez mérten hozzájárul majd a Költségvetési Tanács valamilyen formában történő újraalapításához - közölte hétfőn az MTI-vel Scheiring Gábor. Az LMP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője közleményében úgy fogalmaz, hogy egy egészségügyi törvényjavaslathoz frissen benyújtott módosító indítvánnyal "a Fidesz a rá jellemző módon zárja le az őszi ülésszak egyik legszégyenletesebb politikai színjátékát".
2010.12.20. 16:30
 
Gloviczki: a pedagógusokat meg kell tartani a közalkalmazottak között
A pedagógusokat meg kell tartani a közalkalmazottak jogállásában, ezt az életpályamodell törvénytervezete is tartalmazza - mondta Gloviczki Zoltán oktatási helyettes államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos fórumán. Kiemelte, az életpályamodell tartalmazza azt is, milyen előrelépési lehetőségei vannak a pedagógusoknak, s ezt nem csupán egy bértáblával érzékelteti, hanem azt is közli, hogy az előrelépési fokozatokhoz milyen kritériumokat kell teljesíteni. Gloviczki reményét fejezte ki, hogy az új közoktatási törvény - amelyet kerettörvénynek szánnak - felhasználóbarát, áttekinthető, a munkát a hétköznapokban segítő szöveg lesz.
2010.12.20. 16:15
 
 
LMP: egy Orbán-Rogán-kormány kormányoz
Schiffer András szerint a kormány mint testület, aligha tekinthető egy komoly döntéshozó fórumnak; az LMP frakcióvezetője hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta: úgy tűnik, hogy egy "Orbán-Rogán kormány kormányoz". Az LMP frakcióvezetője emlékeztetett arra, a kormány a múlt héten még úgy foglalt állást, nem támogatja a fideszes Rogán Antal javaslatát, amelyik az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát, a Fidesz parlamenti frakciója most viszont támogatja a kezdeményezést.
2010.12.20. 16:15
 
MSZP: munkásellenes a Fidesz-KDNP kormányprogramja
Az MSZP szerint munkásellenes a Fidesz-KDNP kormányprogramja, és azokat a tömegeket, akiket csalással átvert most azzal "jutalmazza", hogy kirúgja, meglopja, megzsarolja őket és a munkájukat is elveszi. Török Zsolt szóvivő hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Orbán-kormány amikor csak teheti, "ráront" a munkavállalókra. A sztrájkjog korlátozásával kiveszik a dolgozók kezéből a kormány politikájával szembeni tiltakozás egyik eszközét, az egykulcsos személyi jövedelemadóval miniszterek, államtitkárok, képviselők és "kegyenceik" zsebét megtömik, amit a dolgozó emberek zsebéből vesznek el - olvasható Török közleményében.
2010.12.20. 15:30
 
Tiltakoznak a települések a Tettye vízkorlátozása ellen
Petícióban tiltakoznak Pécs polgármesterénél a Tettye Forrásház Zrt. által tervezett vízkorlátozásban érintett települések vezetői. "A Páva Zsoltnak címzett beadványunkban elutasítjuk a fenyegetést és kinyilvánítjuk, hogy az eljárást etikátlannak és jogszerűtlennek tartjuk" - mondta Kovács Győző, Boda polgármestere Bicsérden, a faluvezetők hétfői megbeszélését követő tájékoztatón. Az ügy előzménye, hogy a vízszolgáltató Tettye Forrásház a napokban közölte: december 27-től korlátozza a szolgáltatást a Pécsi Vízmű Zrt. felé, amennyiben a francia érdekeltségű elődje nem fizeti ki neki a tartozását. Ez tizenkét településen eredményezhet időszakos ellátási problémákat.
2010.12.20. 15:15
 
A LIGA elutasítja a sztrájktörvény módosítását
A LIGA Szakszervezetek elutasítja a sztrájktörvény módosítási javaslatot, követeli, hogy az azt benyújtó képviselők vonják vissza a dokumentumot és a módosításról kezdjenek egyeztetést az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT). Az MTI-nek hétfőn eljuttatott állásfoglalásukban elfogadhatatlannak nevezik, hogy a kormány ismét "egyéni képviselői indítványok mögé bújva változtat meg kétharmados törvényeket, miközben teljes mértékben kerüli az érintettekkel való egyeztetés látszatát is", és úgy vélik, a sztrájktörvénybe való ad hoc belenyúlás újabb ékes példája a szakmaiatlan és végrehajthatatlan törvény alkotásának.
2010.12.20. 14:30
 
 
Az MSZP és az LMP nem támogatja Rogán javaslatát az alkotmány módosítására
Az MSZP és az LMP sem támogatja a Rogán Antal (Fidesz) által kezdeményezett alkotmánymódosítást, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát - derült ki Mandur László (MSZP) és Karácsony Gergely (LMP) közös hétfői sajtótájékoztatóján. Karácsony Gergely kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: vannak olyan európai demokráciák, amelyekben a hasonló hatóságoknak van rendeletalkotási joga, ezért általában véve nem utasítják el azt a gondolatot, hogy ilyen hatóságnak legyen ilyen jogosítványa. Szerinte ugyanakkor, hogy a magyar médiatanács párttestület, amelynek nem adnának rendeletalkotási jogot.
2010.12.20. 14:30
 
 
Jobbik: a Fidesz újratitkosítja az ügynöklistákat
A Jobbik szerint a Fidesz újratitkosítja és "örökre vagy az általuk vizionált törvény megjelenéséig" a homályba kívánja rejteni az ügynöklistákat - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Staudt Gábor. A politikus arra reagált, hogy a múlt héten jelent meg egy kormányrendelet, amely szerint az előző rendszerben megfigyeltek hozzájuthatnak a róluk készült iratok eredeti példányaihoz, megszűnik a Kenedi-bizottság tagjainak megbízatása, és az állam ügynökeinek adatai a jövőben kutathatók lesznek. Staudt Gábor szavai szerint a kormányrendelet, a "kormányzati szép szólamok" ellenére a pártállami ügynökmúlt elfedését készíti elő.
2010.12.20. 14:00
 
A foglalkoztatási bizottság támogatja a közszférát érintő törvénymódosításokat
Támogatta a közszférában dolgozókat érintő törvényjavaslatokat az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága hétfői ülésén Budapesten. A bizottság kormánypárti többséggel általános vitára alkalmasnak találta a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, továbbá a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítást kezdeményező javaslatokat. Kósa Lajos, Tarlós István és Kovács Zoltán fideszes képviselők a köztisztviselők jogállását érintő indítványukban egyebek mellett azt kezdeményezik, hogy az államigazgatáshoz hasonlóan a közigazgatásban is legyen lehetőség jövő évtől a munkáltató általi indoklás nélküli elbocsátásra.
2010.12.20. 14:00
 
 
Az MSZP és az LMP levetetné a napirendről a médiatörvény-javaslatot
Az MSZP kezdeményezi, hogy a médiáról és tömegkommunikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását vegye le napirendjéről a Ház; az LMP támogatja az indítványt. Mandur László szocialista országgyűlési képviselő elfogadhatatlannak tartja a törvényjavaslatot, amelynek megszavazása esetén véleménye szerint új korszak kezdődik a médiában, és "egypártfelügyelet" alá kerül a közmédia. Az ellenzéki politikus az LMP-s Karácsony Gergellyel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az MSZP ad egy esélyt a kormánypártoknak arra, hogy új törvény születhessen. Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője egyetért azzal, hogy ezt a törvényjavaslatot vissza kellene vonni.
2010.12.20. 13:45
 
 
A Fidesz-frakció támogatja Rogán alkotmánymódosítási javaslatát
Támogatta a Fidesz parlamenti frakciója hétfői ülésén Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát - közölte a miniszterelnök szóvivője újságírókkal. Szijjártó Péter megerősítette: a kormányfő az Országgyűlésben a képviselőcsoport döntésének megfelelően fog szavazni az indítványról. Hozzátette, kötelező szavazást rendeltek el a frakció tagjai számára. Ez minden képviselőre nézve érvényes, függetlenül attól, hogy a kormány tagja-e vagy sem.
2010.12.20. 13:45
 
 
Lázár: a törvénykezés tempójáról szól a Rogán-javaslat miatti nézeteltérés
Nem személyi, hanem a törvényalkotás tempójával kapcsolatos vitának tartja a Rogán Antal által jegyzett alkotmánymódosítási javaslat körül kialakult nézeteltérést Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki az MTI-nek nyilatkozva rögzítette: Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek semmilyen konfliktusa nincs a kormánypárti képviselőcsoporttal. A fideszes Rogán Antal a benyújtott alkotmánymódosítási javaslatával azt kezdeményezte, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási joga kerüljön bele az alaptörvénybe. Múlt szerdán kiderült, az indítványt a kormány nem támogatja - ezt Navracsics Tibor már a kormány ülése előtt borítékolta az MTI-nek.
2010.12.20. 12:15
 
 
Jobbik: a sztrájktörvény-módosítási javaslat alkotmányos jogot csorbíthat
A Jobbik szerint a a sztrájktörvény módosítását célzó kormánypárti javaslat durván csorbíthatja a sztrájkhoz való alkotmányos jogot. A Jobbik tudatában van annak, hogy szükséges az elégséges szolgáltatás meghatározása, "amellyel meg kell határozni a lakosság biztonságát garantáló szolgáltatási mértéket, azonban a sztrájk, mint a munkajogi harc végső eszközének értelme nem kérdőjelezhető meg" - szögezte le az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Bertha Szilvia országgyűlési képviselő. Szerinte az önálló képviselői indítványként beterjesztett jogszabály-módosítás nem alkalmas e probléma rendezésére.
2010.12.20. 11:00
 
 
Ma dönt a Ház a jövő évi költségvetés kapcsolódó módosító indítványairól
Ezen a héten ülésezik idén utoljára az Országgyűlés. A Ház ma szavaz egyebek mellett a jövő évi költségvetéshez beadott, úgynevezett második körös kapcsolódó módosító indítványokról, a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségét biztosító, valamint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényjavaslatokról. Voksolnak az egészségügyi salátatörvényről, a közlekedési tárgyú törvények módosításáról, a helyi önkormányzatokról, illetve a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló jogszabály-módosításokról.
2010.12.20. 09:30
 
 
Szonda Ipsos: csökkent a Fidesz tábora, az ellenzéké nőtt
Az előző hónapban enyhén fogyatkozott, decemberben viszont jelentősen csökkent a Fidesz tábora - idézi a Népszabadság a hétfői számában a Szonda Ipsos december 8. és 15. között készített közvélemény-kutatásának eredményét. A "Mozgalmas december: Fidesz le, ellenzék fel" címen megjelent kutatási eredmény szerint május-júniusban még 3,3-3,4 millióan vallották magukat fideszesnek. Novemberig 300 ezren távolodtak el a párttól, most pedig egyetlen hónap alatt ugyanennyien. Az MSZP tábora a választások óta lényegében változatlan, a Jobbiknak a nyári hónapok sikeresebbek voltak, az LMP újra átlépte az 5 százalékos küszöböt.
2010.12.20. 07:45
 
Képviselőt választottak Edelényben
Önkormányzati képviselőt választottak a Borsod megyei Edelény 4-es számú választókerületében vasárnap, ahol két jelölt indult, a legtöbb voksot Szőrné Zsigrai Erika (független) kapta - mondta a helyi választási iroda vezetője. Csiszár Miklós közölte: a 974 választásra jogosult polgárból 367-en mentek el szavazni, ez 36 százalékos részvételi arány. Érvénytelen szavazat nem volt. Szőrné Zsigrai Erika (független) 213 szavazatot kapott, a másik jelölt Tiszolczki Lászlóné (Változás Edelény) 154 voksot tudhat magáénak - tette hozzá.
2010.12.19. 21:00
 
 
Jobbik: az Orbán-kormány örökre eltüntetné az ügynöklistákat!
A kormány a héten kiadott rendeletével nem megnyitja, hanem véglegesen elveszi a diktatúra ügynökeinek neveit tartalmazó mágnesszalagok kutathatóságának lehetőségét - közölte Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus szerint meglepő, hogy Orbán Viktornak több félnivalója van az ügynöklisták tartalmától, mint annak idején Gyurcsány Ferencnek volt. Staudt Gábor közleményében emlékeztet rá: a kormány rendelete "minősített adattá nyilvánítja, azaz titkosítja az állampárti titkosszolgálatok tagjaira vonatkozó információkat".
2010.12.19. 18:30
 
 
LMP: úgy tűnik, a Fidesz falaz az egykori állambiztonsági szerveknek
A Kenedi-bizottság megszüntetésével úgy tűnik, a Fidesz falaz az egykori állambiztonsági szerveknek, és nem kíván szembenézni a múlttal - közölte Schiffer András, a Lehet Más a Politika országgyűlési frakcióvezetője. A politikus közleményében azt írta: a kormány a Kenedi-bizottság megszüntetésével elveszi a lehetőséget a jövő generációk elől, hogy megismerjék a kommunista diktatúra működését és az egykori állambiztonság szerepét a rendszerváltásban.
2010.12.19. 17:15
 
 
MSZP: a ciklus végéig egymilliárddal többet vihetnek haza a fideszesek
A politikai ciklus végéig, 2014 tavaszáig csaknem egymilliárd forinttal vihetnek többet haza a fideszes parlamenti képviselők az új adótörvények és az álláshalmozás miatt - hangzott el Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője és Trippon Norbert, az MSZP budapesti szervezetének tagja vasárnapi közös sajtótájékoztatóján a fővárosban. Józsa István elmondta: a Fidesz új adórendszere, a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadóval a kiskeresetűek egyértelműen rosszul járnak, mivel havonta 3-5 ezer forinttal kevesebbet vihetnek haza. A 300 ezer forint bruttó vagy annál nagyobb fizetéssel rendelkezőknek viszont jelentős kedvezményt biztosít az új rendszer.
2010.12.19. 14:15
 
 
Csütörtökön ül össze idén utoljára az Országgyűlés
December 23-án, csütörtökön ül össze idén utoljára az Országgyűlés, ekkor döntenek a jövő évi költségvetésről a képviselők. Az utolsó héten várhatóan több mint húsz törvényjavaslatról voksol a Ház. A tervezett napirend szerint a jövő héten két ülést, annak keretében pedig három ülésnapot tart a parlament; hétfőn és kedden, illetve csütörtökön. Hétfőn több törvényjavaslatról is zárószavazás lesz. Ezek közé tartozik a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségét biztosító indítvány és a miniszterelnök által is jegyzett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat.
2010.12.19. 10:15
 
Semjén: most teljesítik be Varga László politikai örökségét
A KDNP elnöke szerint igazából most teljesítik be Varga László politikai örökségét. Semjén Zsolt az egykori kereszténydemokrata politikus születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett esten szombaton a fővárosban azt mondta, hogy amit hét évtizeden keresztül nem sikerült megtenni, itt és most megadatik: valóban megcselekedhetik, ami Barankovics Istvánnak és Varga Lászlónak nem adatott meg. A miniszterelnök-helyettes utalt Varga László halála előtti szavaira, amelyben azon fájdalmának adott hangot, hogy a magyar alaptörvény úgy kezdődik: "1949. évi alkotmány".
2010.12.18. 20:45
 
 
Orbán: a szövetségkötés embere vagyok
Orbán Viktor mindent meg fog tenni a jövőben azért, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és a keresztény politikai gondolat megkapja az őt megillető helyet és befolyást a kormányzati munkában, valamint általában a magyar politikai életben. "A szövetségkötés embere vagyok, ezért a KDNP barátja is" - mondta a miniszterelnök a kereszténydemokraták szombati zárt választmányi ülésén tartott köszöntőjében, amelyről a fidesz.hu közölt videofelvételt. A tanácskozáson Orbán Viktor közölte azt is: a kereszténydemokraták és a Fidesz együtt megmentették a magyar nyugdíjrendszert és a nyugdíjasok nyugdíját.
2010.12.18. 20:15
 
 
Ismét Semjén Zsolt a KDNP elnöke
Ismét Semjén Zsoltot választotta meg a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökévé négy évre a párt országos választmánya szombaton a fővárosban. Semjén Zsoltot a párt élére a leadott 223 szavazatból 209 igennel választották meg. Más személyre a választmány helyszínén sem érkezett jelölés. A régi-új elnök a választmány ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: a választmány hitet tett a Fidesz-KDNP szövetség mellett. Orbán Viktor - mint azt a KDNP elnöke elmondta - megerősítette, hogy kiemelten számít a kereszténydemokratákra a kormány és a szövetség munkájában egyaránt.
2010.12.18. 16:30
 
Lázár János: nem állítom, hogy az elmúlt hat hónap hibátlan volt
Korántsem hibátlan minden, ami az elmúlt hat hónap kormányzásában történt - fogalmazott a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere a Délmagyarországnak adott interjújában. Lázár János kifejtette: egy politikus számára erény, ha a tiltakozás hatására képes átgondolni és megváltoztatni álláspontját. "Meghallottuk a szakszervezetek tiltakozását a 98 százalékos különadó ügyében, és a nagykutyákat vettük célba, nem a nyugdíjba készülő pedagógusokat." Hozzátette: az, hogy most politikai nyilatkozatban garantálja az országgyűlés az egyéni számlát mindazoknak, akik a magánnyugdíjpénztárból átlépnek az államiba, szintén ezt bizonyítja.
2010.12.18. 11:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML