2015. augusztus 30., vasárnap - Rózsa
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10742 találat
 
 
Új névről és új alapszabályról döntött az Országos Roma Önkormányzat
Új névről, új szervezeti és működési szabályzatról döntött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése szombati kihelyezett ülésén Kaposváron. A január 9-i kisebbségi választást követően megalakult szervezet neve ezentúl Országos Roma Önkormányzat (ORÖ). Az új név alkalmazkodik az Európai Unió szóhasználatához - mondta Farkas Flórián a testület elnöke, fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi miniszteri biztos, akit a választáson győztes Lungo Drom vezetőjeként a január 20-ai alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választottak a képviselők az OCÖ elnökévé.
2011.02.12. 18:00
 
MSZP: vonja vissza a semmiségi törvényjavaslatot a Fidesz
Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy azonnal vonja vissza a semmisségi törvényjavaslatot, amellyel nyílt támadást indított a független igazságszolgáltatás és a rendőrség ellen - jelentette ki Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, a szocialista párt elnökségi tagja szombaton budapesti sajtótájékoztatóján. A törvényjavaslat a rendőrség minden tagját megalázza, gyakorlatilag törvényi szintre emelik, hogy minden magyar rendőr hazudik, és hamis adatokat ad ki hivatalos okiratként - mondta Harangozó Tamás. Emlékeztetett: a javaslat lényege, hogy a 2006-os őszi zavargások kapcsán hozott bírósági ítéletek, határozatok, amelyek rendőri tanúvallomások vagy jelentések alapján születtek, visszamenőlegesen megsemmisítendőek.
2011.02.12. 16:00
 
MSZP: a kormány ne vonjon el forrást a Munkaerőpiaci Alapból
Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a rendeletét, amelyben egyebek mellett a Munkaerőpiaci Alaptól von el forrásokat. Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-nek szombaton, a kormány stabilitási tartalék létrehozásáról szóló rendeletére reagálva úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány ismét felvette a "nemzeti átverés kormánya" nevet, sunyi módon hozott rendeleteket. A pénteken megjelent rendelet szerint a nemzetgazdasági miniszternek olyan intézkedéseket kell hoznia, amelyek eredményeképpen a Munkaerőpiaci Alap egyenlege az idei költségvetésben jóváhagyott összeghez képest 16 milliárd forinttal javul.
2011.02.12. 13:00
 
 
MSZP: az alkotmánykoncepció szerint megsemmisíthető az abortusztörvény
Lendvai Ildikó szerint akkor, ha a Fidesz és a KDNP által benyújtott alkotmánykoncepció érvényesül, bárki joggal kezdeményezheti majd az Alkotmánybíróságnál a jelenlegi abortusztörvény megsemmisítését. Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának szocialista tagja úgy fogalmazott: a Fidesz és a KDNP közös alkotmány-előkészítő bizottságának határozati javaslata szerint az emberi élet a fogantatással kezdődik, így attól kezdve sérthetetlen. A szövegből idézve azt írta: "Minden ember életét fogantatásától kezdve védelem illeti meg. Az emberi élet sérthetetlen." Ezzel szemben a jelenlegi alkotmány ezt a jogot a születéstől kezdve rögzítette.
2011.02.11. 19:00
 
Kövér: nem illendő kormányoknak alkotmányozni
Kövér László szerint kormányoknak nem szokás és nem illendő alkotmányozni, ezért az Országgyűlés elnöke maximálisan egyetért azzal, hogy az új alaptörvény normaszövegére a képviselőcsoportok tegyenek javaslatokat. A házelnök a hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakot megelőző pénteki házbizottsági tanácskozás után tájékoztatta az MTI-t. Elmondta, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetséggel összhangban azt ajánlotta fel az ellenzéki képviselőcsoportoknak, hogy azok is terjesszék a Ház elé saját alkotmány normaszöveg javaslataikat. Ehhez egy ideiglenes hatályú házszabály módosítást kell a parlamentnek elfogadnia, amely lehetővé teszi, hogy egyazon témában különböző javaslatokról vitázzanak.
2011.02.11. 18:15
 
 
Vizsgálnák a gyermekek után járó szavazati jogot
Szájer József szerint a vitaindítás egyik eszköze, ha a nemzeti konzultáció keretein belül vizsgálják, hogy kapjanak-e kiskorú gyermekeik után szavazati jogot a szülők - a fideszes európai parlamenti képviselő erről pénteken beszélt az MTI-nek. Sajtóhírek szerint a Fidesz-KDNP Siófokra kihelyezett ülésén a politikus arról beszélt, hogy a szülők kapjanak minden 18 évesnél fiatalabb gyermekük után egy-egy plusz szavazati jogot. Az MTI-nek Szájer József úgy nyilatkozott, hogy a témát korábban a fideszes Révész Máriusz, illetve a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vetette fel, ők pedig most egy vitát szeretnének elindítani az ügyben.
2011.02.11. 17:45
 
 
Farkas Flórián feljelentést tett az OCÖ hivatalának átadás-átvétele miatt
Büntetőfeljelentést tett az Országos Cigány Önkormányzat hivatalának átadás-átvétele kapcsán feltárt hiányosságok miatt Farkas Flórián, a szervezet elnöke. Az OCÖ vezetője, fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi miniszteri biztos az önkormányzat fővárosi, Dohány utcai székházában tartott, terepbejárással egybekötött sajtótájékoztatón azt mondta: a jelenlegi körülmények között a munkát nem tudja vállalni. Hozzátette, hogy az általa ígért új szemléletű, erkölcsös, törvényes és szakmai politika alapján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel eddig 113,2 millió hiányt tártak fel, és az előző vezetés sok tízmillió forintnyi értéket, hivatalos dokumentumokat hanyagul kezelt.
2011.02.11. 17:30
 
 
Schmitt Pál: minden párt alkotmány-koncepciójában értékes elemek vannak
Az államfő az alkotmányozás folyamatában való részvételre bíztatta pénteken a parlamenti pártokat. Mint az egyeztetések után Schmitt Pál az MTI-nek elmondta, a pártok alkotmánykoncepcióinak mindegyike tartalmaz fontos és értékes elemeket. A parlamenti pártok készítik saját alkotmánykoncepciójukat, amelyek mindegyikében fontos és értékes elemek vannak - mondta a Pál köztársasági elnök pénteken az MTI-nek azt követően, hogy a frakciók képviselővel tárgyalt a Parlamentben. Közölte: azért hívta magához a parlamenti frakciók képviselőit, hogy tájékozódjon a pártok elképzeléseiről és az alkotmányozás folyamatáról.
2011.02.11. 16:15
 
Az esztergomi Fidesz hazugsággal vádolja a polgármestert a feketelista miatt
Bárki, bármikor elkészíthette azt a dokumentumot, melyet az előző városvezetés által összeállított feketelistaként mutatott be csütörtökön a polgármester. Az akció az október óta tartó hazugságáradatnak a folytatása, amellyel Tétényi Éva a sajtó segítségével próbálja lejáratni az előző vezetést - közölte a Fidesz esztergomi szervezete pénteken az MTI-vel. "A volt alpolgármesteri irodában lévő beépített széf kulcsát még októberben átadta a hivatal egyik dolgozója Tétényi Éva sajtóreferensének" - állítja a szervezet, hozzátéve, hogy az esetről hivatalos jegyzőkönyv készült.
2011.02.11. 16:15
 
 
Szijjártó: fél éven belül megszülethetnek az átszervezésről szóló döntések
Hat hónapon belül megszülethetnek az ország átszervezése érdekében szükséges döntések - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteki siófoki sajtótájékoztatóján, ahol ismertette a kormányfőnek a Fidesz-KDNP kihelyezett tanácskozásán elhangzott szavait. A szóvivő elmondta: az ország átszervezésére vonatkozó kormányzati javaslatokat a kabinet 10 napon belül a kormánypárti frakciószövetség rendelkezésére bocsátja. Ezt követően indulhatnak, illetve folytatódhatnak a szakmai konzultációk, például az oktatással, az egészségüggyel, a munkahelyteremtéssel és az állami segélyezési rendszerrel kapcsolatban.
2011.02.11. 16:00
 
Az ügyészség elutasította az önkormányzat panaszát a pécsi Expo Center ügyében
A Baranya Megyei Főügyészség elutasította a pécsi önkormányzat panaszát, amellyel azután élt a város, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a 3 milliárd forintos és sokak által elhibázottnak tartott pécsi Expo Center beruházás ügyében - tájékoztatta a pécsi polgármesteri kabinetiroda pénteken az MTI-t. Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény és nem állapítható meg a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés.
2011.02.11. 15:45
 
MSZP: az embereknek megszorítás, a fideszeseknek luxus
Az MSZP szerint az emberek osztályrésze a megszorítás és az elszegényedés, míg fideszes politikusok "luxusban dőzsölnek". Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteken sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy Lázár János a Fidesz-KDNP siófoki frakcióülése után közölte, leadja szolgálati autóját, elmondta: bíznak abban, hogy a Fidesz frakcióvezetője visszafizeti a gépkocsi bérleti díját, mert így lenne igazságos. Török Zsolt szerint Lázár János döntését a "társadalmi nyomás" hatására hozta meg. A Fidesz frakcióvezetője egy 450 lóerős, tízhengeres Audi S8-assal jár, amelynek havi 600 ezer forintos bérleti díját felerészben a Fidesz-frakció, felerészben a hódmezővásárhelyi önkormányzat fizette.
2011.02.11. 15:30
 
 
Fidesz-KDNP-frakció: április 18-án fogadja el az Országgyűlés az új alkotmányt
A kormánypártok azt javasolják, hogy az Országgyűlés ne húsvéthétfőn, hanem április 18-án fogadja el az új alkotmányt - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP háromnapos közös tanácskozásának zárónapján. Lázár kiemelte: legkésőbb március 15-ig a képviselőcsoportok és a független képviselők saját normaszöveget nyújthatnak be. Hozzátette, a tervek szerint nem alkotmányozó nemzetgyűlés alakul március 15-én, hanem a parlament alakítja úgy át a munkáját, hogy lehetőség szerint több mint hat hét álljon majd rendelkezésre az alkotmány szövegének megvitatására. Arra tesznek majd javaslatot, hogy április 18-án döntsön az Országgyűlés az új alkotmányról - mondta.
2011.02.11. 14:45
 
 
A Jobbik részt vesz az alkotmányozásban
A Jobbik részt vesz az alkotmányozási folyamatban, de a végszavazás során valószínűleg nemmel fog szavazni - mondta újságíróknak a párt frakcióvezető-helyettese, miután Schmitt Pál meghívására a parlamentben megbeszélést folytatott a köztársasági elnökkel. Balczó Zoltán leszögezte, parlamenti képviselőként az a munkájuk, hogy ebben a feladatban részt vállaljanak, de alapvető kifogásaik vannak a vélhetően elfogadandó alkotmány elvével, "az egész kaotikussá váló alkotmányozási folyamattal kapcsolatban". Közölte, hogy éppen ezért módosító indítványokkal is készülnek, de a végszavazás során valószínűleg nemmel fognak voksolni.
2011.02.11. 14:45
 
 
Fidesz: meg kell védeni a polgárokat az áram- és gázdíjak emelkedésétől
Az emberek érdekeit akarja védeni a közszolgáltató cégekkel és a bankokkal szemben a Fidesz-KDNP. A kormánypárti képviselők a védelem időszakának fogják tekinteni a következő hat hónapot - jelentette ki Lázár János Siófokon, a Fidesz-KDNP kihelyezett tanácskozása után, pénteken. A Fidesz frakcióvezetője közölte: képviselőtársai számára az jelenti majd a fő kihívást a következő fél évben, hogyan tudnak a közszolgáltatókkal, a bankokkal szemben védelmet biztosítani az emberek számára. Meg kell védeni az állampolgárokat az áram- és gázdíjak emelkedésétől, valamint a banki szolgáltatási díjak áthárításától és a sok családnak gondot okozó hitelezési politikától - tette hozzá.
2011.02.11. 14:30
 
Lázár: ha nincs megoldás, fenn kell tartani a kilakoltatási moratóriumot
A Fidesz frakcióvezetője szerint ha április 15-ig nem találnak más megoldást, fenn kell tartani a kilakoltatási moratóriumot. Lázár János pénteki siófoki sajtótájékoztatóján ugyanakkor hangsúlyozta: személyes véleménye szerint egy globális kilakoltatási moratóriumnak az lehet a következménye, hogy az sem fizet, aki megtehetné. Bedőlt hiteleseket viszont nem szabad kilakoltatni - tette hozzá. A politikus arról is szólt, nem tartja valószínűnek a gazdasági csomag csúszását.
2011.02.11. 14:00
 
 
Leadja szolgálati gépkocsiját Lázár János
Két héten belül leadja szolgálati gépkocsiját Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere ezt pénteki siófoki sajtótájékoztatóján közölte. Hozzátette, a jövőben nem kívánja senkinek a szolgálati gépjárművét igénybe venni.
2011.02.11. 13:45
 
 
Az alkotmányozásról egyeztet Schmitt Pál a pártok képviselőivel
Az alkotmányozás folyamatáról szeretné megismerni a képviselőcsoportok véleményét Schmitt Pál köztársasági elnök, aki egymás után fogadja a frakciók képviselőit pénteken a parlamenti irodájában. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az államfő pénteken délelőtt fél tizenegykor először Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezetőt fogadja. Őt fél tizenkettőkor Balczó Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese követi, majd délben Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője egyeztet az államfővel. Az LMP részéről Schiffer András frakcióvezető érkezik fél egykor, majd őt Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője követi, aki Siófokról, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésről érkezik a Parlamentbe - közölték.
2011.02.11. 13:15
 
Újratárgyalja a kormány a kát-rendszer felülvizsgálatát
Újra megkezdi a kormány a kát-rendszer (kötelező átvételi rendszer) felülvizsgálatát - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Siófokon, a Fidesz-KDNP frakcióülése után. Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök három héten belül tájékoztatja majd a kormánypárti képviselőcsoportot arról, mire jutott a kabinet. A cél a kát-rendszer minél hamarabbi megszüntetése és az, hogy a távhődíjak ne emelkedhessenek tovább - mondta.
2011.02.11. 13:15
 
Láng Zsolt lesz az önkormányzati, Kovács József az egészségügyi bizottság elnöke
Változások lesznek a parlamenti bizottságok vezetésében: az önkormányzatit ezentúl Láng Zsolt (Fidesz), az egészségügyit pedig Kovács József (Fidesz) vezeti majd. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője siófoki sajtótájékoztatóján közölte: a nemzetbiztonsági bizottság alelnöki tisztségére a fideszes Gulyás Gergelyt jelölik.
2011.02.11. 13:15
 
 
Mesterházy: a szocialisták szerint nincs alkotmányozási kényszer
A szocialisták nem legitimálják az alkotmányozás folyamatát, mert károsnak tartják, ezért nem támogatják a "miniszterelnök politikai rendszerváltását" - mondta Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője pénteken a Parlamentben az államfővel való egyeztetése után, megerősítve: továbbra is azt gondolják, nincs alkotmányozási kényszer Magyarországon. A találkozót Schmitt Pál kezdeményezte, annak érdekében, hogy az alkotmányozás folyamatáról megismerje a képviselőcsoportok véleményét. Az alkotmányozási folyamatot nem most, nem ilyen formában kellene Magyarországon elvégezni - értékelte Mesterházy.
2011.02.11. 12:45
 
Három feltételt szabna Gyurcsány az alkotmányozásban való ellenzéki részvételhez
Gyurcsány Ferenc szerint "Orbán rendszerének ellenzéke" csak három feltétel teljesülése esetén vehet részt az alkotmányozásban. A volt miniszterelnök pénteki blogbejegyzésében ezek között említi, hogy a kormánytöbbség állítsa vissza azt a szabályt, amely szerint az alaptörvény koncepciójának elfogadásához a parlamenti képviselők négyötödének szavazata szükséges. Szerinte ezután újra kell indítani az alkotmányozást, amelyhez - szintén legalább 80 százalékos támogatással - meg kell teremteni a széleskörű, szabályozott, érdemi szakmai, társadalmi, politikai részvétel lehetőségét, feloszlatva "a Fidesz-vezérelt alkotmányozó bandériumokat".
2011.02.11. 11:15
 
 
Fidesz-KDNP-frakcióülés: egyhangú támogatás a semmisségi javaslatnak
Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakció siófoki ülésén Balsai Istvánnak "a 2006 őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról" szóló törvényjavaslatát, amely semmisnek tekintené azokat az ítéleteket, amelyek alapját kizárólag rendőri jelentés, illetve rendőri tanúvallomás képezte. A fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott elmondta: a házbizottság ülésén kezdeményezni fogják az előterjesztés jövő hétfői tárgysorozatba vételét így akár a jövő héten le is folytathatnák az általános vitát az Országgyűlésben, s legkésőbb március elején megtörténhetne az indítvány zárószavazása.
2011.02.11. 11:15
 
 
"Feketelistát" találtak az esztergomi városházán
Kézzel írott listát találtak Esztergomban, az egyik volt alpolgármester széfjében olyan személyekről, akiknek vitás ügyük volt az önkormányzattal - jelentette be a város független polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: megtalálták ezen személyek kapcsolati hálóját, valamint az évek óta eltűntnek hitt, 850 ezer forint értékű polgármesteri láncot is. "Amikor az esztergomi helyzetről azt mondtam, hogy olyan, mint az ötvenes évek, városi legendának tartottam egy ilyen listát, nem hittem volna, hogy létezik" - közölte Tétényi Éva polgármester.
2011.02.11. 09:15
 
 
Szonda Ipsos: mérséklődő Fidesz-előny
A Fidesz támogatottsága három százalékpontnyit csökkent, az összes választókorú körében 31 százalékon áll a kormánypárt, ami a választások óta a leggyengébb eredmény - ismerteti a Szonda Ipsos február elején végzett közvélemény-kutatását a pénteki Népszabadság. Az MSZP támogatottsága viszonylag stabil, ezúttal a népesség 12 százaléka áll mögötte. A Fidesz támogatói köre 2,5 milliós, a szocialistáké egymilliós. A Fidesz és az MSZP híveinek eltökéltsége ebben a hónapban közelebb került egymáshoz - az ellenzéki párt támogatói aktívabbak mint december-januárban, de még mindig visszafogottabbak, mint a kormánypártiak.
2011.02.11. 08:15
 
 
Éles vita volt az új alkotmányról a Fidesz-KDNP frakcióülésen
Éles vita volt a Fidesz és a KDNP között az új alkotmányról a siófoki frakcióülésen, a pénteki napilapok tudósításai szerint. A Népszabadság arról ír, hogy a KDNP ultimátumot adott Orbán Viktornak és a Fidesznek, mondván, az új alkotmányban ragaszkodnak a magzati élet, a házasság és a család alkotmányos védelmének rögzítéséhez. A lap úgy értesült, hogy kőkemény, a kormány megalakulása óta soha nem látott vita volt a frakcióülésen. A Magyar Hírlap szerint is éles vita volt, a feszültséghez pedig az is hozzájárult, hogy a tanácskozás előtt a képviselőknek kiosztott alkotmánykoncepció másfél oldalas összefoglalójában a KDNP által képviselt kérdésköröket nem rögzítették.
2011.02.11. 07:30
 
 
Oktatási ügyekben is vita volt a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén
Az alkotmányozáshoz hasonlóan oktatási ügyekben is vita alakult ki csütörtökön a Fidesz-KDNP-frakciószövetség siófoki tanácskozásán, azonban közel sem olyan "parázs", mint az új alaptörvény megalkotásával kapcsolatban - számoltak be az MTI-nek kormánypárti politikusok. Jelenleg egészségügyi kérdésekről tárgyalnak a képviselők, ami téma lesz a kormány pénteki siófoki ülésén is. Az MTI úgy tudja, az oktatással kapcsolatos, koncepcionális jellegű vita ismét Hoffmann Rózsa (KDNP) oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán (Fidesz), a parlament oktatási bizottságának elnöke között alakult ki.
2011.02.10. 21:00
 
Devecseri polgármester: március végére pénzhez juthatnak a károsultak
Március második felére pénzhez juthatnak a vörösiszap-katasztrófa károsultjai, az ingóságokra kiterjedő kárenyhítésre külön eljárásrendet alakítanak ki - mondta Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere csütörtökön a településen tartott lakossági fórumon. Közlése szerint véget érhet a több mint két hónapja tartó kárfelmérési és kártalanítási folyamat a katasztrófa sújtotta településeken: az ingóságokra vonatkozóan a lakosságtól több mint négyszáz kárigény érkezett - ezek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot -, a kormány a kármentő alap helyett vállalta ezek megtérítését.
2011.02.10. 20:15
 
 
Az alkotmányozásról egyeztet Schmitt Pál pénteken a pártok képviselőivel
Egyeztetésre hívta a parlamenti pártok politikusait péntekre Schmitt Pál köztársasági elnök - tudta meg az MTI. A pártoktól származó információ szerint az államfő az egyeztetésen az alkotmányozás folyamatáról szeretné megismerni a képviselőcsoportok véleményét. Az MTI úgy értesült: a KDNP-t Harrach Péter képviseli, ahogyan lesz fideszes résztvevője is az egyeztetésnek, az azonban a frakciószövetség háromnapos siófoki ülése miatt nem biztos, hogy Lázár János frakcióvezető. Az MSZP részéről várhatóan Mesterházy Attila lesz jelen, a Jobbikot Balczó Zoltán frakcióvezető-helyettes, az LMP-t pedig Schiffer András képviseli majd.
2011.02.10. 18:45
 
MSZP: méltatlan az alkotmány-előkészítő eljárás
Az MSZP szerint méltatlan az alkotmány-előkészítő eljárás, tiltakoznak az ellen, hogy a tervek szerint a kodifikált alkotmányszöveget az Országgyűlésnek egy, kormánypárti politikusokból álló, három tagú bizottság terjeszti majd be - írta a párt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő csütörtökön siófoki sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz-KNDP frakciószövetség, az ő vezetésével szövegező bizottságot hozott létre az új alkotmány tervezetének megalkotására. Mint mondta, a bizottság kereszténydemokrata tagja Salamon László, a fideszes pedig Gulyás Gergely.
2011.02.10. 18:30
 
A Fidesz szerint vállalhatatlan a szegedi költségvetés tervezete
A Fidesz szerint jelenlegi állapotában vállalhatatlan a 2011-es szegedi költségvetés tervezete, az fenntarthatatlan pályára állítaná az önkormányzatot és hosszú távon finanszírozhatatlan pénzügyi helyzetet teremtene - mondta Póda Jenő gazdasági tanácsnok csütörtökön az MTI-nek. A fideszes politikus kijelentette, hogy Botka László szocialista polgármester állításával ellentétben a büdzsé tervezete 8,496 milliárd forint hiányt tartalmaz. A képviselő emlékeztetett arra, hogy a költségvetés koncepcióját a közgyűlés decemberi ülésén elutasította, s azt csütörtöki ülésén a pénzügyi bizottság többsége sem támogatta.
2011.02.10. 18:15
 
Botka László ragaszkodik a szegedi költségvetés tervezetéhez
Botka László szegedi polgármester visszavonná az önkormányzat költségvetési tervezetét, ha a közgyűlés legnagyobb frakcióját alkotó fideszes képviselők módosító indítványaikkal a költségvetést úgy alakítják át, hogy az a szocialista politikus álláspontja szerint a város számára káros lenne. Mivel a jogszabályok szerint az önkormányzati büdzsé beterjesztése kizárólag a polgármester hatásköre, a tervezet visszavonása azt eredményezné, hogy Szegednek nem lenne 2011-es költségvetése - mondta a polgármester, amikor csütörtökön bemutatta a tervezetet a település legnagyobb adózói előtt.
2011.02.10. 18:15
 
Fidesz-KDNP-frakcióülés: nem épülhet erőmű a Duna magyarországi szakaszán
A Fidesz-KDNP úgy döntött, nem épülhet erőmű a Duna magyarországi szakaszán - közölte a kormányfő szóvivője az MTI-vel. A kormánypárti frakciószövetség szerdán kezdődött, háromnapos zárt tanácskozást tart Siófokon, amely csütörtök délután a Dunával összefüggő kérdések megtárgyalásával folytatódott. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a frakciószövetség úgy döntött, hogy nem épülhet erőmű a Duna magyarországi szakaszán, és nem történhet duzzasztás sem a hazai folyószakaszon.
2011.02.10. 17:30
 
Keményen bírálták a médiatörvényt a MÚOSZ konferenciáján
Indokolatlannak nevezte a médiajogi eljárások és szankciók kiterjesztését a médiumok összességére Polyák Gábor médiajogász csütörtökön a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) konferenciáján. A médiajogász - akit tavaly februárban Sólyom László köztársasági elnök és Bajnai Gordon miniszterelnök az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) élére jelölt - azt mondta: a nyomtatott sajtó hatósági ellenőrzés alá vonása alkotmányellenes, szemben áll az Alkotmánybíróság azon határozatával, amely kimondja, hogy a sajtószabadságot elsősorban az állami beavatkozás hiánya garantálja.
2011.02.10. 14:30
 
 
Szájer: nincs kőbe vésve a húsvéthétfői alaptörvény-elfogadás
Szájer József fideszes EP-képviselő szerint az alkotmányozás tervezett menetrendje, így a húsvéthétfői alaptörvény-elfogadás sincs "kőbe vésve". A politikus siófoki sajtótájékoztatóján a húsvéthétfőre tervezett parlamenti alkotmány-elfogadást firtató újságírói kérdésre azt mondta: "rugalmasak vagyunk". Van mód arra, hogy a menetrenddel kapcsolatos kérdésben mindenki elmondja a véleményét, az ugyanis "nincs kőbe vésve" - tette hozzá, megjegyezve, hogy ez is a frakciók közötti megbeszélések témája lesz. A tervek szerint a sarkalatos törvények 2012. január 1-jével, az alkotmánnyal együtt lépnének hatályba - közölte.
2011.02.10. 14:30
 
 
Surján: nem változnak a magzatvédelmi szabályok
Az új alkotmány nem változtatja meg a jelenleg érvényes magzatvédelmi szabályokat - hangsúlyozta Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő a Fidesz-KDNP-frakciószövetség siófoki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón. Mint hozzátette, ennek rögzítésével elejét akarják venni annak, hogy a témával kapcsolatban - esetleges téves feltételezések miatt - felesleges vita induljon.
2011.02.10. 14:00
 
Új Dunántúli Napló: 30 százalékkal is emelkedhet a távhő ára
A pécsi hőerőmű álláspontja szerint a pécsi távhőárak jelentős drágulását hozhatja, ha az Országgyűlés elfogadja a Lázár János Fidesz-frakcióvezető által nemrégiben benyújtott törvénymódosítást - írta az Új Dunántúli Napló. A módosító javaslat szerint az eddigi 15 helyett 25 százalékkal csökkennének a kötelező áramátvételi árak, valamint előírják, hogy a jövőben nyolc centiméternél vastagabb fát nem lehet felhasználni a biomassza-blokkokban - írja a lap.
2011.02.10. 11:00
 
 
Újabb elemek a reformcsomagban: e-útdíj, hamburgeradó
Az index.hu információi szerint egy-két hetes csúszással készülne el a reformcsomag, amely - a portál szerint - számos új tervezett intézkedést is tartalmaz; ezek között szerepel egy e-útdíj és egy úgynevezett hamburgeradó is. Az elektronikus útdíjat a hazai és külföldi teherautókra vetnék ki, és abból akár évi százmilliárd forint bevételre is szert tehetne az állam. A legnagyobb városok önkormányzatai pedig a dugódíjból és a megemelt gépjárműadóból gyűjthetnének forrásokat. A kormány tartja magát a reformprogram elfogadásának eredeti menetrendjéhez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel reagálva az index.hu információira, miszerint egy-két hetes csúszással készülne el a csomag.
2011.02.10. 10:00
 
 
Fidesz: a Himnusszal nyissák a parlament üléseit
A Himnusz eléneklésével kezdődjenek a parlament ülései - kezdeményezi az Országgyűlés házszabályának módosítását csütörtökön benyújtott önálló képviselői indítványában a fideszes Kovács Péter. "Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk" - áll a javaslat indoklásában.
2011.02.10. 09:45
 
MSZP: hány iskolát tervez még bezárni a kormány?
"A salgótarjáni, erzsébetvárosi, józsefvárosi és kistarcsai iskolabezárási botrányok után hány iskolát tervez még bezárni a kormány?" - kérdezi az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az MSZP-s Török Zsolt. Az ellenzéki párt szóvivője arra is választ vár, hány pedagógust, oktatási alkalmazottat érint "az országos iskolabezárási hullám". Az elmúlt évek képmutatása után mikor ismeri el végre a Fidesz-KDNP-kormány, hogy a szocialista kormányok iskolaintegrációs törekvései racionális és helyes célokat szolgáltak? - zárja kérdéseit az iskolabezárások kapcsán Török Zsolt.
2011.02.10. 09:45
 
Népszava: Ab-hez fordulhatnak a rendőrszakszervezetek a "semmisségi" törvény miatt
Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a rendőr szakszervezetek, ha az Országgyűlés megszavazza a fideszes Balsai Istvánnak a 2006. őszi tömegoszlatások miatt benyújtott "semmisségi" törvényjavaslatát - olvasható a Népszavában. A napilap cikke felidézi, hogy a törvényjavaslat a zavargásokkal kapcsolatos bírósági ítéleteket semmisnek tekintené abban az esetben, ha azok alapját "kizárólag rendőri jelentés, illetőleg rendőri tanúvallomás képezte". Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint a rendőrök szavahihetőségét és az igazságszolgáltatás működésének hitelességét alapjaiban ingatná meg a tervezet elfogadása.
2011.02.10. 08:30
 
 
Orbán: sűrű év előtt állunk
Sok munkával járó, sűrű év előtt állunk - hangsúlyozta Orbán Viktor Siófokon, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének első napján. A kormánypárti képviselők tíz napon belül kapják meg a kabinet "alkotmányos átszervezésre" vonatkozó javaslatait. A miniszterelnöknek a tanácskozáson elmondott beszédéről Szijjártó Péter tájékoztatta szerda este az MTI-t. A miniszterelnök szóvivője közleményében azt írta: Orbán Viktor szerint 2011 küzdelmes év lesz Magyarország számára, hiszen a bizonytalan világgazdasági folyamatok veszélyeket rejtenek magukban. Az Európai Unió tagországai sorra hozzák azokat a döntéseiket, amelyekkel felkészülnek a világgazdasági kihívások újabb hullámaira.
2011.02.09. 22:15
 
MKET: a Lázár-javaslatra emelkedne a távhő ára
Jelentősen emelkedne a távhő ára és romlanának a városlakók körülményei, ha a parlament elfogadná Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének javaslatát - mondta Bercsi Gábor, a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) elnöke szerdán Budapesten sajtóbeszélgetésen. A főváros távhő ellátásában legnagyobb szerepet játszó Budapesti Erőműnél a Lázár-javaslat elfogadása az idén 20-30 százalékos bevételcsökkenést eredményezne, amit a hő árában érvényesíteni kellene a gazdálkodási egyensúly fenntartásáért - válaszolta újságírói kérdésre Rudolf Viktor, az MKET szakmai alelnöke.
2011.02.09. 21:15
 
Pécsi Újság: szocialista politikusokat jelentettek fel a pécsi buszeladási ügyben
Feljelentést tett szocialista politikusok ellen Komáromi István, a pécsi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. decemberben távozott felügyelő bizottsági (fb) tagja a városi buszeladási botránnyal összefüggésben - adta hírül szerdán a Pécsi Újság hírportál. Az internetes lap Komáromi Istvánt idézve azt írta: hogy a busz-üggyel kapcsolatos kételyeire mindenáron választ szeretne kapni, "kézrátétellel ugyanis nem lehet megnyugtató megoldást találni". A volt fb-tag szerint az egyik vitatott kérdés az ügyben az, hogy miért nem írtak ki pályázatot a buszok értékesítésére, valamint hogy a Mecsekbusz (a vevő), mint kisebbségi tulajdonos, hogyan kaphatta meg a menedzsmentjogokat is ilyen körülmények között.
2011.02.09. 20:00
 
A Le Monde a magyar kormány gazdaságpolitikájáról
Kockázatos utat választott a konzervatív Orbán Viktor Magyarország gazdasági növekedéséhez címmel ismertette a miniszterelnök országértékelő beszédét szerda délután a Le Monde. A mértékadó francia balközép újság budapesti tudósítása szerint miután Magyarország nyugtalanságot okozott Európában, most a befektetők megnyugtatására tesz erőfeszítéseket. "Pedig annak ellenére, hogy az ország elismerte, hogy az elmúlt hónapokban elkövetett "kommunikációs hibákat", Budapest továbbra is a miniszterelnök huszáros stílusát folytatja" - állapítja meg a cikkíró.
2011.02.09. 18:45
 
 
Megkezdődött a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülése Siófokon
Megkezdődött szerda délután a Fidesz-KDNP háromnapos zárt frakcióülése Siófokon; a kihelyezett tanácskozás első napján Orbán Viktor miniszterelnök értékeli az elmúlt időszakot. A kormányfő fél négy után néhány perccel érkezett a frakciószövetségi ülés helyszínére, az egyik siófoki szállodába, ahová az újságírókat nem engedték be. A kereszténydemokraták parlamenti képviselőcsoportja kora délután már tartott egy külön frakcióülést a Balaton-parti városban. A Fidesz-KDNP péntekig tartó tanácskozásán téma lesz egyebek mellett az alkotmányozás, a strukturális átalakítás, a "semmisségi" törvényjavaslat és az elszámoltatás is.
2011.02.09. 17:45
 
 
Fidesz: tömör, méltóságteljes alaptörvény készül
Tömör, méltóságteljes, emelkedett hangú alaptörvényt alkotna a kormánytöbbség; erről a fideszes Mátrai Márta, a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának alelnöke beszélt újságíróknak Siófokon, ahol szerdától péntekig kihelyezett, zárt frakcióülést tart a Fidesz-KDNP-frakciószövetség. A tanácskozás előtt - amelynek kiemelt témája az alkotmányozás - a politikus kifejtette: az új alkotmány koncepciója teljesen eltér a jelenleg hatályos alaptörvénytől. "Az volt a cél, hogy egy alapjaiban más alkotmányt hozzunk létre. Egy tömör, méltóságteljes, emelkedett hangú alkotmányt, amelynek gyökerei már nem nyúlnak vissza a pártállami rendszerbe" - fogalmazott az országgyűlési képviselő.
2011.02.09. 17:45
 
 
A magyarok fele anyagilag is hozzájárulna az államadósság csökkentéséhez
A magyarok mintegy fele hajlandó lenne anyagilag is hozzájárulni az államadósság csökkentéséhez - közölte a Nézőpont Intézet szerdán közvélemény-kutatásának megállapítását. A Nézőpont Intézet reprezentatív mintán készült felmérése szerint a válaszadók 95 százaléka súlyos problémának tekinti az állami eladósodottság mértékét. A közvélemény-kutató úgy értékeli: a "veszély" egységbe kovácsolta az eltérő pártszimpátiával rendelkezőket, a szocialisták és a Lehet Más a Politika (LMP) támogatóinak 90-91 százaléka tartja súlyos tehernek a hazai államadósságot, a Fidesz és a Jobbik táborának pedig 96-98 százaléka.
2011.02.09. 15:15
 
 
MSZP: a PSZÁF vizsgálja a magán-nyugdíjpénztári átadás-átvételt
Az MSZP felszólítja Selmeczi Gabriellát, hogy vonja vissza a hétfőn benyújtott képviselői indítványát és a magán-nyugdíjpénztári vagyon kezelésének és átadás-átvételének ellenőrzését bízzák a PSZÁF-ra - jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Kormos Kata, az ellenzéki párt szóvivője. A fideszes politikus képviselői önálló indítványa lehetőséget teremtene arra, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellenőrizhesse az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak. Kormos Kata véleménye szerint értelmezhetetlen az indítvány, hiszen a magánnyugdíjpénztárak vagyonátadásához köthető minden szükséges adat jelenleg is a PSZÁF rendelkezésére áll.
2011.02.09. 15:15
 
 
MSZP: a januári "horror hiány" a költségvetés fenntarthatatlanságára utal
Az MSZP szerint az államháztartás januári "horror hiánya" világosan mutatja, hogy nem lehet egyensúlyban tartani a költségvetést az "emberekre háruló extraadókkal, valamint a magán-nyugdíjpénztári vagyon lenyúlásával". A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya januárban 122,8 milliárd forint, ami az elmúlt 12 év egyik legalacsonyabb első havi értéke. Burány Sándor, a szocialista párt gazdaságpolitikai kabinetjének tagja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében furcsállja, hogy a Matolcsy György által vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium "győzelemként állítja be" az év elején felhalmozott több mint 122 milliárd forintos hiányt.
2011.02.09. 14:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML