2016. február 14., vasárnap - Bálint
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10816 találat
 
A szegedi főjegyző felmentését kezdeményezi a helyi Fidesz
Mózes Ervin szegedi címzetes főjegyző felmentését indítványozta a szegedi közgyűlés pénteki ülésén Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakciójának vezetője; Botka László (MSZP) polgármester szerint a kérdést nem tárgyalhatja a testület, mert határidőre nem érkezett erről indítvány. Bohács kérte azt is: a közgyűlés döntsön pályázat kiírásáról is a posztra. Mózes Ervin főjegyző közölte, a köztisztviselői törvény alapján, amennyiben betöltött posztra írnak ki pályázatot, az érintettet nyolc nappal korábban értesíteni kell, de ez nem történt meg. Arról, hogy a főjegyző leváltását napirendre tűzheti-e a szegedi közgyűlés, a jogi bizottság dönt rendkívüli ülésén.
2011.02.25. 10:30
 
 
Gyurcsány az államadósság ügyében Orbán felelősségét hangoztatja
Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor is felelős az államadósság elmúlt időszakban tapasztalt növekedéséért - derül ki abból a válaszból, amelyben a volt kormányfő reagál a Facebookon a miniszterelnök csütörtöki bejegyzésére, amelyben Orbán Viktor az előző korszak veszedelmes örökségének nevezte Magyarország "irtózatos államadósságát". Gyurcsány önmagával való szembenézésre szólítja fel Orbán Viktort, aki szerinte "mindig élen járt a költekezésben vagy annak támogatásában, és érdemben soha nem mert támogatni vagy kezdeményezni népszerűtlen kiadáscsökkentést".
2011.02.25. 10:00
 
 
503 milliárd forint Budapest idei költségvetése
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén 55 milliárd forintos hiánnyal fogadta el Budapest 2011. évi, mintegy 503 milliárd forintos főösszegű költségvetését. Az ország második legnagyobb összegű büdzséjét 18 igen, 9 nem szavazattal és 6 tartózkodással fogadták el; a Fidesz-KDNP-frakció szavazta meg, az LMP- és a Jobbik-frakció tartózkodott, míg az MSZP-frakció nemmel szavazott. A fővárosi büdzsé általános tartaléka csaknem négymilliárd forint, míg az önkormányzati szerkezetátalakításhoz kapcsolódó céltartalék hárommilliárd forint, a vis maior tartalék pedig több mint 218 millió forint.
2011.02.24. 19:30
 
 
Kedden jelentik be a strukturális reformokat
A kormány kedden jelenti be a strukturális reformokat. A miniszterelnök szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: a bejelentésben várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter fog "főszerepet vállalni". Szijjártó Péter hozzátette, szombaton kerül a kabinet elé a strukturális reformokkal kapcsolatos végleges előterjesztés. A reformok "csúszását" firtató kérdésre Szijjártó Péter azt mondta: a konzultációk és a szakmai egyeztetések még tartanak, ez az oka annak, hogy a hét végén kerül a kabinet elé a végleges előterjesztés.
2011.02.24. 18:30
 
 
A kommunizmus áldozataira emlékeznek a közmédiumok
A kommunizmus áldozataira emlékeznek a közmédiumok február 25-én, pénteken. Az Országgyűlés 2000-ben február 25-ét a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Az emléknapon a Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Magyar Rádió kegyeleti műsorokkal hajt fejet az áldozatok előtt - tudatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), az MTV, a Duna TV, az MR és az MTI médiaszolgáltatója és vagyonkezelője.
2011.02.24. 17:00
 
 
Balsai támogatja a Jobbik egyik módosító indítványát a semmisségi javaslathoz
Támogatja Balsai István (Fidesz), a semmisségi törvényjavaslat benyújtója, hogy előterjesztése kiegészüljön a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás kapcsolódó módosító indítványával, amely rögzítené: a megismételt eljárásban nem járhat el az a bíró, illetve bírói tanács, amely az ügy elbírálásában korábban részt vett. A 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról szóló törvényjavaslathoz a benyújtottak közül az előterjesztő csak ezt az egy módosító indítványt támogatja - derül ki az Országgyűlés honlapján közzétett támogatott sorból.
2011.02.24. 13:15
 
 
Az államfő nem oszlathatja fel az Országgyűlést az új alkotmány szerint
Az új alkotmány várhatóan nem ad extra jogokat az államfőnek, a koncepció mindenképpen változik: szinte biztosan nem tartalmazza azt a passzust, hogy "súlyos bizalomvesztés miatt előállt alkotmányos-politikai válság" esetén a köztársasági elnök saját belátása szerint feloszlathatja az Országgyűlést - erősítette meg Gulyás Gergely, az új alkotmány normaszövegét készítő háromfős bizottság fideszes tagja a Népszabadságnak.
2011.02.24. 07:30
 
 
Benyújtotta a kormány a médiatörvény módosítását
Benyújtotta a kormány a parlamentnek a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítására vonatkozó javaslatát szerda délután. A kabinet kezdeményezte, az Országgyűlés térjen el a házszabálytól az indítvány tárgyalásakor, hogy azt mielőbb elfogadhassa a Ház. Az Európai Bizottság és a magyar kormány a múlt héten állapodott meg a médiaszabályozás változtatásáról. A szerdán beterjesztett törvénymódosítási javaslat - amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter jegyez - érinti a kiegyensúlyozott tájékoztatás szabályozását, a regisztráció és a más tagállami médiaszolgáltatóval szemben alkalmazható szankciók kérdését.
2011.02.23. 18:30
 
 
TÁRKI: olvadt a kormánypártok előnye, de fölényüket semmi nem fenyegeti
A TÁRKI februári pártpreferencia-kutatása szerint a Fidesz-KDNP továbbra is jelentősen népszerűbb minden más politikai pártnál, ugyanakkor támogatottsága november óta folyamatosan olvad, és ez a csökkenő tendencia februárban is folytatódik. Az intézet szerdán juttatta el az MTI-hez a kutatás eredményét, amely a felnőtt lakosság körében az elmúlt évhez hasonlóan a Fidesz-KDNP jelentős fölényét mutatja: a kormánypártok szimpatizánsainak tábora hónapok óta sokszorosa az ellenzéki pártokénak, annak ellenére, hogy november óta egyértelműen csökkenő tendenciát mutat a Fidesz-KDNP szavazótáborának nagysága.
2011.02.23. 17:15
 
 
Elutasították az MSZP feltételeit az alkotmányügyi bizottságban
Miután a kormánypártok a parlament alkotmányügyi bizottságának szerdai ülésén leszavazták azt a két törvényjavaslatot, amelyek elfogadását az MSZP az alkotmányozásba való visszatérésének feltételéül szabta, a szocialisták továbbra sem vesznek részt az alkotmányozásban - mondta Lamperth Mónika. Az MSZP-s országgyűlési képviselő közölte: javaslataik tárgysorozatba vételének elutasításából az következik, hogy a Fidesz halad tovább a saját útján, nem akar valódi társadalmi párbeszédet folytatni az új alaptörvényről, és "Fidesz-alkotmány" elfogadására készül.
2011.02.23. 13:00
 
 
Jobbik: a Fidesz szerint a tüntetők közé kellett volna lőni 2006-ban
A Jobbik a 2006-os eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyvek alapján úgy látja, a Fidesz szerint a tévészékház előtti megmozduláson éles lőszert kellett volna használni. A Fidesz szerint az MTV-székház előtti 2006-os tüntetésen éles lőszert kellett volna használni, legalábbis ez derül ki a 2006-os eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyvekből, amelyek eredetileg 80 éves titkosítását a közelmúltban oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője - jelentette ki Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő.
2011.02.23. 12:00
 
 
A miniszterelnökkel egyeztet szerdán délután Schmitt Pál
Schmitt Pál köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt szerdán délután a Sándor-palotában, hogy az alkotmányozás folyamatáról egyeztessen - mondta a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Kiss Norbert úgy fogalmazott: az államfő megkülönböztetett figyelemmel kíséri az alkotmányozási folyamatot, így nemcsak a politikai pártokkal, hanem magával a kormány vezetőjével is szeretne erről konzultálni. Mint mondta, a konzultáció nem ér véget, hiszen az államfő szeretne még találkozni az Alkotmánybíróság elnökével, valamint az országjárás során magukkal az állampolgárokkal is széles körben egyeztetni kíván.
2011.02.23. 09:00
 
 
MSZP: összeférhetetlen Sebestyén László igazgatói és képviselői állása
Az MSZP közleményben sürgette kedden, hogy a Fidesz szólítsa fel Sebestyén Lászlót, azonnali hatállyal mondjon le igazgatói vagy képviselői állásáról, és fizesse vissza 2010 májusától törvénytelenül felvett fizetését. Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő "összeférhetetlen módon" dolgozik egy állami cég vezetésében, ahonnan havonta egymillió forintos fizetést kap. Mindez a képviselő májusi kinevezése óta törvénytelen az összeférhetetlenségi törvény szerint - közölte.
2011.02.22. 16:45
 
 
Az érintettek és a bíróságok kérhetnének csak utólagos normakontrollt
A tervek szerint a jövőben a jogszabályok utólagos normakontrolljára csak konkrét jogsérelem esetén lenne lehetőség, azaz az érintettek és a bíróságok fordulhatnának az Alkotmánybírósághoz (Ab) - közölte Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője a Hírszerzőnek adott, kedden megjelent interjúban. A fideszes európai parlamenti képviselő kifejtette: a terveik között nem szerepel az Ab működési alapelveinek megváltoztatása. Az erre vonatkozó részletszabályok azonban várhatóan nem az új alaptörvényben, hanem az alkotmánybíráskodásról szóló kétharmados törvényben lesznek majd kibontva.
2011.02.22. 15:30
 
 
Berki Krisztián cége veszi át az FTC labdarúgó Zrt. irányítását
Kevin McCabe, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt. tulajdonosa közös szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztiánnal, a BK Management Kft. tulajdonosával, amelynek értelmében a korábbi vezérigazgató cége átveszi a labdarúgóklub irányítását. Az ftc.hu-n kedden megjelent közleményben McCabe jelzi: "Ezzel párhuzamosan előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Ferencvárosi Torna Club megbízottjával, Kubatov Gábor úrral, a teljes projekt jövőjével kapcsolatban, mely projektnek része a teljes ingatlan átadása, beleértve a stadiont is. Az alapelvekben már megegyeztünk, a végleges megállapodás pedig négy héten belül várható."
2011.02.22. 14:00
 
 
Az esztergomi polgármester nyilvánosságra hozta az ÁSZ-jelentést
Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere kedden a város honlapján bemutatta a korábbi vezetés pénzügyi tevékenységét vizsgáló ÁSZ-jelentést, amely megállapítja, hogy a város 2007 és 2010 között 12,6 milliárd forint értékben bocsátott ki svájci frank alapú kötvényt, több esetben megsértve a törvényeket. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megyei irodájának 60 oldalas jelentése szerint a képviselő-testület határozataiban nem jelölte meg a felhasználás célját, illetve elfogadta, hogy "a kötvényből származó pénzt lekötik a számlavezető banknál, és a lekötésből származó kamatbevételek jelentenének fedezetet a fizetendő kamatok kiegyenlítésére".
2011.02.22. 12:00
 
 
Ma véget ér az alkotmánykoncepció vitája
Az Országgyűlés ma lezárja az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat tárgyalását, és vitát kezd a közigazgatási alapvizsga visszaállításáról. A képviselők a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának általános vitájával kezdik a munkát. A kormány javaslata a pályán maradás feltételéül szabott közigazgatási alapvizsga visszaállítását kezdeményezi, valamint azt is kimondaná, hogy negyvenről húsz munkanapra csökken a miniszterek és az államtitkárok szabadsága. Szintén a kabinet indítványozta az államhatárról szóló törvény módosítását, amely az előterjesztés indoklása szerint jelenleg a határon átnyúló fejlesztéseket akadályozó rendelkezéseket tartalmaz.
2011.02.22. 08:15
 
Kikéri az esztergomi Meggyes-korszak anyagait az LMP
Az LMP kikéri az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) a fideszes Meggyes Tamás által vezetett előző esztergomi önkormányzat gazdálkodásáról készített - egyelőre még nyilvánosságra nem hozott jelentést - közölte hétfőn az LMP.
2011.02.21. 18:39
 
 
Fidesz: valótlanul vádolta összeférhetetlenséggel a Jobbik Sebestyén Lászlót
A Fidesz szerint valótlanul állította a Jobbik, hogy a fideszes Sebestyén László az országgyűlési képviselői mandátumával összeférhetetlen tisztséget tölt be. A kormánypárt ezt arra reagálva írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, hogy a jobbikos Novák Előd szombaton bejelentette: pártja az Országgyűlés összeférhetetlenségi bizottságához fordul, mert szerintük Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében. Mint mondta, a Borsod megyei egyéni országgyűlési képviselő Sebestyén László egyben az Észak-Magyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. fejlesztési és karbantartási igazgatója is.
2011.02.21. 17:30
 
 
Ugyanazon az ülésen jelölik és hallgatják meg a monetáris tanács új tagjait
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága azon az ülésén, amelyen jelöli a monetáris tanács új, külsős tagjait, meghallgatja a jelölteket. A parlament március 15-ig megválaszthatja a négy tisztségviselőt. Rogán Antal (Fidesz) a gazdasági és informatikai bizottság elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta: a bizottság azon az ülésén, amelyen jelöl, meg is hallgatja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának új tagjelöltjeit. A kormánypárti politikus a jelölési folyamatról még annyit mondott: a parlament hétfőn délután várhatóan elfogadja a jegybanktörvény módosítását. Leszögezte: akkor hívja majd össze a bizottság ülését, ha a törvény meg is jelent a közlönyben.
2011.02.21. 16:15
 
 
Egy fideszes javaslat az alaptörvénybe emelné a termőföldek és vizek védelmét
Alkotmányos védelmet biztosítana a termőföldnek és a vizeknek mint a nemzeti vagyon részeinek a fideszes Turi-Kovács Béla. A kormánypárti képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke hétfőn nyújtotta be a parlamentnek az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alaptörvény-koncepciójához kapcsolódó módosító indítványát. A javaslat alapján a koncepció úgy szólna, hogy a magyar állam tulajdonáról, mint nemzeti vagyonról, a kizárólagos állami tulajdonba tartozó elidegeníthetetlen kincstári vagyontárgyakról - beleértve a termőföldet, az ásványvagyont és a vizeket -, valamint a kizárólagos állami tevékenység köréről törvény rendelkezik. A termőföld és a vizek pedig - mint a nemzeti vagyon részei - az alkotmányban nyernek védelmet.
2011.02.21. 15:15
 
 
MSZP: felháborító, hogy az NFÜ kétmilliárdot fizet ki tanácsadásért
Az MSZP szerint felháborító, hogy a kormány a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül kétmilliárd forintot fizet ki "szakmai tanácsadásért" - írja Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője. Hozzáteszi: ennyi pénzből például 100 ezer rászoruló gyermek nyári étkeztetését lehetett volna megoldani. Szerinte kormányon a Fidesz és a KDNP mindenütt megszorításokkal, és a rokonoknak, barátoknak szóló "zsíros megbízásokkal hálálja meg" az emberek bizalmát. Mint írja, az óvodákat, iskolákat, szociális otthonokat, egészségügyi intézményeket fenntartó önkormányzatok idei költségvetése 86 milliárd forinttal csökkent és "súlyos elvonási tünetektől szenved" az egészségügyi ellátórendszer is.
2011.02.21. 12:30
 
 
Elutasították az MSZP-s politikusok elleni feljelentést a pécsi buszeladási ügyben
Elutasította az ügyészség Komáromi Istvánnak, a pécsi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. decemberben távozott felügyelőbizottsági tagjának szocialista politikusok ellen a városi buszeladási botránnyal összefüggésben tett feljelentését. "Semmi olyan tényt nem tartalmazott a feljelentés, amit az alapnyomozásban ne vizsgáltak volna a hatóságok" - indokolta az ügyészség döntését Petréteiné Malomsoki Csilla. Így nem vetődött fel további gyanú, hogy más személy, azaz Tóth Bertalan volt szocialista alpolgármester és Kőhegyi István volt MSZP-s parlamenti képviselő, a vagyonkezelő volt fb-elnöke is bevonható lenne a nyomozásba. Komáromi István az ügyészség levelének kézhezvételétől számított nyolc napon belül panasszal élhet.
2011.02.21. 11:15
 
 
Kubatov Gábor lehet az FTC elnöke
A Ferencvárosi Torna Club elnöksége hétfői ülésén Kubatov Gábort, a Fidesz országos pártigazgatóját jelölte az egyesület új elnökének. Kocsis Máté, az FTC alelnöke, a VIII. kerület polgármestere elmondta: Kubatov péntekig kért haladékot, hogy választ adjon a felkérésre, mivel egyeztetni szeretne a szakosztályok vezetőivel és az anyaegyesületnél fontos szerepet betöltő személyekkel.
2011.02.21. 11:00
 
 
HírTV: Lázár János szerint a távhő díja nem emelkedhet
Márciusig elkészülhet az a javaslat, amely egyszerre csökkenti az áram árát és előzi meg a távhő drágulását - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a HírTV-nek. A tudósítás szerint Lázár János azt mondta: a kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy a távhő díja nem emelkedhet, ezért olyan rendszer kidolgozását tervezik, amely csökkenti a jelenlegi kötelező áramátvételi rendszer (kát) támogatását, ugyanakkor a távhővel fűtött lakások számára olcsó gázt biztosítana. A Fidesz frakcióvezetője szerint nincs nézeteltérés az energiaügyi államtitkár és közte.
2011.02.20. 17:15
 
 
A jövőben 13 tagú lesz az LMP választmánya
A jövőben 13 tagból fog állni az LMP választmánya és eltörölik azt a korábbi korlátot, amely szerint a frakció négy tagot delegálhat a testületbe - ismertette a párt kétnapos, hétvégi kongresszusán hozott döntést Tordai Bence választmányi szóvivő. A sajtótájékoztatón, amelyen felvágták a párt kétéves születésnapjára készült tortát, a másik választmányi szóvivő, Csiba Kata elmondta, az LMP számára fontos, hogy hatékonyan és ütőképesen képviseljék politikájukat az ország minden pontján. Ezért a kongresszus úgy döntött, hogy a választmánynak a jövőben hat regionális delegáltja is lesz.
2011.02.20. 14:00
 
 
Az MSZP Orbán valódi kormányprogramjára kíváncsi
Az MSZP azt szeretné tudni, hogy Orbán Viktor mikor teszi közzé valódi kormányprogramját - mondta Kunhalmi Ágnes. Az MSZP elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy az elmúlt tíz hónapban a kormány nem volt tétlen, de a szocialisták szerint nem azokat az intézkedéseket hozta meg, amelyeket kellett volna. Mint mondta, "bedarálták" a magánnyugdíj-vagyont, amivel fenntarthatatlanná tették a nyugdíjrendszert, bevezették az egykulcsos adórendszert, ami a szegényekkel fizetteti meg a gazdagok adócsökkentését és cserbenhagyták a devizahiteleseket.
2011.02.20. 12:30
 
 
A jövő héten lezárul az alkotmánykoncepció vitája
Az Országgyűlés jövő heti ülésén lezárja az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat vitáját, és a kormány indítványára változtathat a monetáris tanács tagjainak megválasztásáról szóló szabályokon. Hétfőn dönthetnek a képviselők a jegybanktörvény módosítását célzó kormányzati előterjesztésről. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter indítványa úgy változtatna a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló jogszabályon, hogy a monetáris tanács tagjait - a jegybank elnöke és alelnökei kivételével - a parlament gazdasági és informatikai bizottságának javaslatára az Országgyűlés válassza meg.
2011.02.20. 10:15
 
 
Jobbik: törvénysértő egy fideszes képviselő álláshalmozása
A Jobbik az Országgyűlés összeférhetetlenségi bizottságához fordul, mert szerintük Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében - jelentette be Novák Előd szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus elmondta: a Borsod megyei egyéni országgyűlési képviselő Sebestyén László egyben az Észak-Magyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. fejlesztési és karbantartási igazgatója is. Novák Előd hangsúlyozta: a jogszabályok szerint országgyűlési képviselő nem lehet állami tulajdonú cég igazgatója.
2011.02.19. 15:45
 
 
Budai Gyula azt kéri a legfőbb ügyésztől, hogy vizsgálja ki Juhász Ferenc ügyét
Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a Budapesti Katonai Ügyészség megpróbálta eltussolni Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter ügyét a vesztegetési pénzekkel kapcsolatban; Budai Gyula ezt szombaton mondta az MTI-nek, közölve: Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, kérve a nyomozás megindítását. A kormánybiztos, fideszes politikus azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a HírTV Célpont című műsorának péntek esti adása szerint Juhász Ferenc is kapott honvédelmi miniszterként a vesztegetési pénzekből.
2011.02.19. 13:45
 
 
Gyulay Zsolt az autósport szövetség új elnöke
Gyulay Zsoltot, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották meg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökévé szombaton a szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A kétszeres olimpiai aranyérmes kajakos egyedüli jelölt volt a posztra, így a Hungaroring mogyoródi épületében megtartott közgyűlésen nyílt voksolással szavaztak neki bizalmat. A sportvezető a lehetséges 124 szavazatból 113-at kapott. A szövetség általános alelnökének 90 szavazattal Frank Tamást, sportszakmai alelnöknek Szamos Miklóst (100) választották meg. Az új grémium tagja lett még Fazekas Csaba, Jászai Gellért, Kovács Tamás, Nagy Csaba, valamint Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő.
2011.02.19. 12:30
 
 
Gyurcsány: új balközép pártot kell létrehozni
Az MSZP átalakításával létrejövő új balközép párt szükségességéről beszélt évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc pénteken Budapesten. A volt miniszterelnök szerint a szocialista pártban rendszerváltozásra van szükség, hogy megfelelő választ adhassanak az "orbáni önkényre", és részt vehessenek az 1989-es alkotmány értékeire épülő új köztársaság megteremtésében. "Nem az MSZP szétszakítására, nem a demokratikus ellenzéket tovább daraboló új párt alapítására, hanem az MSZP meglévő erényeire építő, hibáit, fogyatékosságait maga mögött hagyó pártátalakításra, és a párt átalakításával létrejövő új balközép, demokrata párt létrehozására van szükség" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
2011.02.18. 21:00
 
 
Mégis lesz melegfelvonulás
A szervezők közlése szerint június 18-án a meghosszabbított útvonalon rendezhetik meg a melegfelvonulást, mivel a Fővárosi Bíróság pénteken hatályon kívül helyezte a rendőrség tiltó határozatát. A Budapest Pride melegfesztivált szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szervezet megbízásából a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság által közösen benyújtott beadványt az FB alaposnak találta és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tiltó határozatát hatályon kívül helyezte, így a meghosszabbított útvonalon rendezhetik meg a Meleg Méltóság Menetét.
2011.02.18. 19:15
 
 
Schmitt Pál: a magyarok egyértelmű, vállalható alkotmányt szeretnének
A magyarok tiszta, egyértelmű, vállalható, jól szerkesztett alkotmányt szeretnének, amely hosszú időre, történelmi távlatokra rendezi közös dolgaikat, rögzíti alapjogaikat - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken Budapesten Az alkotmányozás dilemmái című konferencia megnyitó beszédében. Az államfő a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának rendezvényén megjegyezte: a társadalom ezenkívül olyan alkotmányt szeretne, amely biztosítja az állam működésének kereteit, megvédi őket a rossz döntésektől, amelyre büszkék lehetnek, illetve amelyhez kötődhetnek.
2011.02.18. 17:15
 
 
Kövér László: az elmúlt nyolc év a jövőt is elzálogosította
Az Országgyűlés elnöke szerint az elmúlt nyolc év eladósító politikája a jövőt is elzálogosította, az országot tisztességgel dolgozva, termelő munkával lehet talpra állítani, amihez összefogásra van szükség. Jó néhány évnek el kell telnie ahhoz, hogy az ország kikászálódjon ebből a kátyúból - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban. A házelnök a magyar-román határhoz közeli község új közparkjának és szobrának avatása után újságírók előtt arról beszélt: Magyarország nagy bajban van, s meg kell próbálnia új utakat keresni.
2011.02.18. 15:00
 
 
Augusztus 20-án nyithat a CET a beruházó szerint
A beruházó tervei szerint augusztus 20-án nyitnák meg a nagyközönség előtt a Duna-parti közraktáraknál épült CET-et. Márton Imre, a Porto Investment ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy a CET (Central European Time, azaz közép-európai idő) elnevezésű komplexum átadás idejét az befolyásolhatja, hogy a hiányzó közműszerződéseket mikor tudják megkötni. Az eredeti tervek szerint a CET-et 2010 augusztus 31-én kellett volna átadni. A beruházó a csúszást vis maior-ral magyarázta; egyik miskolci beszállítójukat ugyanis árvízkár érte, emiatt nem tudták leszállítani a fémszerkezeteket. A cégvezető a fővárosi gazdasági bizottság pénteki ülését követően nyilatkozott.
2011.02.18. 14:15
 
 
Deutsch: a módosított médiatörvény megfelel majd az uniós normáknak
A magyar médiatörvény nem volt kifogástalan, több ponton is módosítani kell, de utána "az első betűjétől az utolsóig" megfelel majd az uniós normáknak és értékeknek - mondta Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő. A néppárti politikus sajtótájékoztatóján kiemelte: ezzel a médiatörvény európai normákkal való összeférhetetlenségéről szóló eszmecsere végére pont kerül. Ki lehet jelenteni, hogy az Európai Bizottság "térdre kényszerítette" Orbán Viktor miniszterelnököt, vagy lehet azt mondani, hogy a médiatörvény továbbra is "borzalmas", és még mindig a média szabadságát veszélyezteti, de a két állítás egyszerre nem tartható, az MSZP-nek el kell döntenie, melyiket hangoztatja - fogalmazott.
2011.02.18. 13:30
 
 
MSZP: presztízsveszteséget szenvedett el az Orbán-kormány
Az MSZP szerint az Orbán-kormány presztízsveszteségét mutatja a kelet-európai partnerségi csúcs elhalasztása. Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében a kormány arroganciájának, más kormányokat sértegető megszólalásainak tulajdonítja ezt a presztízsveszteséget és úgy ítéli meg, teljesen feleslegessé vált "a méregdrágán kicsinosított Gödöllő". Az ellenzéki képviselő szerint az a politika, amivel a Fidesz-KDNP-kormány eddig is padlót fogott az európai fórumokon - elsősorban a médiatörvény kapcsán - oda vezetett, hogy az "Orbán-kormány európai elnökségi stratégiája összeomlott".
2011.02.18. 13:15
 
 
Fidesz: politikai okok miatt titkosították a 2006-os zavargások jegyzőkönyveit
A Fidesz szerint egyértelműen az akkori ellenzék elleni politikai támadások lehetővé tétele miatt titkosították a 2006-os őszi eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyveket. A szigorúan titkos, államtitoknak minősített dokumentumok nyilvánosságra hozataláról a Népszabadság számolt be. A lap szerint a jegyzőkönyvek eredetileg csak nyolcvan év múlva lehettek volna megismerhetők. Gulyás Gergely, a 2002. és 2010. között az állam részéről elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottságának kormánypárti elnöke elmondta: a titkosítást, néhány személyi adat kivételével egyáltalán nem tartják indokoltnak, az ugyanis kizárólag a korábbi kormányzat érdekeit szolgálta.
2011.02.18. 12:00
 
 
Újabb feljelentést tesz Budai Gyula a filozófuspályázatok ügyében
Újabb filozófuspályázat ügyében tesz feljelentést az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt pénteki budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, közölve: befejezte a filozófuspályázatok ügyében a vizsgálatot. A pályázatok kiemelt ügyészi felügyeletet kapnak. A kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő kifejtette: az elmúlt hónapokban összesen hat pályázatot vizsgáltak, ezek közül kettő esetében azt állapították meg, hogy nem történtek jogszabálysértések, három ügyében már korábban büntetőfeljelentés született, a hatodikkal kapcsolatban pedig pénteken tesz feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági tevékenység végzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt.
2011.02.18. 11:45
 
Krónika: a határon túli magyarok biztonságérzetét növeli az állampolgárság megszerzése
A határon túli magyarok a magyar állampolgárság megszerzését a biztonságukat szavatoló tényezőnek tekintik, mivel az Európai Unió a legkevésbé sem jelent garanciát arra, hogy a kisebbségi problémák rendeződjenek - írja pénteki vezércikkében a Krónika. Az erdélyi napilap szerint az eddig benyújtott több mint harmincezer honosítási igénylés azt jelzi: a határon túli magyarok jelentős hányada számára fontos, hogy a lehető legszorosabb kötelék fűzze őket az anyaországhoz. Az okok között bizonyára előkelő helyet foglalnak el a kézzelfogható előnyök is - a vízummentes amerikai beutazástól egészen addig, hogy a koronás-címeres útlevelet azért Európa-szerte is kevésbé gyanakodva és lenézően veszik kézbe a határőrök - írja a szerző.
2011.02.18. 10:45
 
 
Lázár János: ne legyen különbség népirtás és népirtás között
Küzdeni kell azért, hogy népirtás és népirtás között ne tegyenek különbséget az emberek; nem szabad a diktatúrákat megkülönböztetni olyan alapon, hogy hány áldozatot szedtek - mondta Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön Budapesten A kommunizmus gyermekáldozatai című konferencián. A frakcióvezető felhívta a figyelmet: bűn és bűn között, áldozat és áldozat között nincs különbség, a megölt gyermekek pedig egyformán áldozatok voltak, "függetlenül attól, hogy a vörös vagy a barna diktatúrának voltak áldozatai".
2011.02.17. 18:15
 
 
Aggasztják az EP-t a világszerte növekvő élelmiszerárak
Állásfoglalást szavazott meg az Európai Parlament csütörtökön a világszerte növekvő élelmiszerárak aggasztó jelenségéről. A témáról előző nap rendezett vitában - az Európai Unió soros elnökségét képviselve - Martonyi János külügyminiszter is felszólalt, és egyebek között hangoztatta, hogy az uniónak vezető szerepet kell játszania az élelmiszerbiztonsággal és az árak növekedésével kapcsolatos problémák globális szintű kezelésében. Az árak a világon több országban okoztak ismételten társadalmi nyugtalanságot és politikai bizonytalanságot - emelte ki.
2011.02.17. 17:00
 
 
MSZP: 86 milliárd forinttal csökkent az önkormányzatok költségvetése
Az MSZP szerint bár a kormány többletforrásokat ígért, az idei évre 86 milliárd forinttal csökkentette az önkormányzatok költségvetését. Török Zsolt szóvivő hangsúlyozta: az önkormányzatok 2006 óta növekvő eladósodottságában nemcsak a kormányzati döntések, hanem a többségében fideszes önkormányzatok gazdálkodása is közrejátszott. Kiemelte, hogy - a Magyar Progresszív Intézet felmérése szerint - az egy főre jutó adósságállomány a Lázár János vezette Hódmezővásárhelyen a legmagasabb (több mint 423 ezer forint), majd a Rogán Antal irányította V. kerület, aztán Kaposvár következik, ahol Szita Károly a polgármester.
2011.02.17. 12:45
 
 
Ma lezárják az alkotmánykoncepció általános vitáját
Az Országgyűlés ma folytatja és lezárja az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat kedden megkezdett általános vitáját, amelyben az LMP és az MSZP nem vesz részt. A kereszténydemokrata Salamon László vezette testület decemberben nyújtotta be indítványát, amelyben az új alaptörvény szabályozási elveire tett javaslatot. A kormánypártok múlt heti siófoki frakcióülésükön úgy döntöttek, az eseti bizottság koncepcióját irányadó vitaanyagnak tekintik; a kabinet nem terjeszt alkotmányjavaslatot a Ház elé, ez a frakciók lehetősége lesz.
2011.02.17. 08:30
 
Tabajdi: a szavazás elhalasztását javasolja a szocialista EP-frakció
Azt javasolja a szocialista frakció, hogy az Európai Parlament plenáris ülése halassza el a csütörtökre tervezett szavazást a médiatörvénnyel kapcsolatos határozatról - mondta Tabajdi Csaba, a MSZP EP-delegációjának vezetője szerda este Strasbourgban. Az Európai Bizottság bejelentését követően ugyanis szükségesnek látják, hogy jobban megismerjék a magyar kormány válaszát a bizottság törvénymódosítási ajánlásaira. Csütörtökön az EP házbizottságának strasbourgi ülésén dől el, hogy elfogadják-e ezt a javaslatot - tette hozzá.
2011.02.17. 07:00
 
 
Kroes az EP-ben is beszámolt a médiatörvény-módosítási megállapodásról
Neelie Kroes médiaügyi EU-biztos szerdán Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén személyesen is beszámolt a képviselőknek arról, hogy délben a magyar kormány tájékoztatta őt a médiatörvény módosítására irányuló készségéről. Ismertette azokat a pontokat, amelyekben megváltoztatják a törvényt. Úgy értékelte, hogy a magyar médiatörvény a módosítás nyomán mindenben meg fog felelni az uniós jognak, beleértve az alapjogi charta előírásait is. Hangsúlyozta, hogy az EB a törvénymódosítás után is figyelemmel kíséri majd annak gyakorlati alkalmazását. Bejelentette, hogy szakértői csoportot hoz létre, amelytől tanácsokat vár a médiapluralizmus európai szintű biztosítása érdekében.
2011.02.16. 22:00
 
 
Május 31. előtt is védené a kormánytisztviselőket az LMP
A kormánytisztviselőket védő törvényjavaslatot nyújtott be az LMP az Országgyűlésnek az Alkotmánybíróság keddi határozata nyomán - közölte az MTI-vel szerdán a jogszabály-javaslatot jegyző Szilágyi Péter és Kaufer Virág. A két képviselő azt írja, pártjuk üdvözli, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmányellenesnek nyilvánította a kormánytisztviselők indoklás nélküli elbocsátására vonatkozó rendelkezést. Közleményükben felhívják a figyelmet arra, hogy a Fidesz a köztisztviselők esetében is megteremtette az indokolás nélküli elbocsátás lehetőségét, de a vonatkozó törvény alkotmányosságát az Ab több beadvány nyomán is vizsgálja.
2011.02.16. 15:00
 
 
Nem egyeztettek a bírósággal a semmisségi törvényről
Nem egyeztetett a jogalkotó a bírói szervezettel a semmisségi törvényről - közölte az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) szóvivője szerdán az MTI-vel. A fideszes Balsai István által jegyzett javaslat szerint a 2006. őszi zavargások résztvevőivel szemben hozott valamennyi ítélet és intézkedés semmis, ha az kizárólag rendőri vallomáson alapul. A szóvivő hangsúlyozta: Baka András OIT-elnök bízik abban, hogy a parlament olyan jogtechnikai megoldást választ, amely kiküszöböli az alkotmányossági problémát.
2011.02.16. 14:00
 
 
Ma vitázik az Európai Parlament a magyar médiatörvényről
Szerdán folytatnak plenáris vitát a médiatörvényről az Európai Parlamentben. Az EP szocialista frakciójának vezetője szerint meg kell változtatni a magyar médiatörvényt, mert az nincs összhangban a médiaszabadság európai alapelveivel. Martin Schulz kedden elmondta, hogy a második legnagyobb frakciót adó szocialisták a liberálisokkal, a zöldekkel és az Egységes Európai Baloldalnak nevezett radikálisabb irányultságú frakcióval együtt közös határozattervezetet kívánnak elfogadtatni. A szavazás csütörtökön várható. A magyar néppárti képviselőcsoport szerint a határozati javaslat minden politikai és szakmai megalapozottságot nélkülöz, és annak célja Magyarország lejáratása.
2011.02.16. 08:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML