2015. január 31., szombat - Marcella
Deviza:  
EUR/HUF 311,03 USD/HUF 274,91 CHF/HUF 296,65
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10585 találat
 
 
Szabadlábra helyezését kérte Balla Irma fia
Szabadlábra helyezését kérte az édesanyja - Balla Irma volt fideszes debreceni önkormányzati képviselő - meggyilkolásáért első fokon 12 év szabadságvesztésre ítélt S. Sándor a Debreceni Ítélőtáblán. A Ficsór Gabriella vezette büntetőtanács előtt arra hivatkozott, hogy huszonkettedik hónapja ártatlanul ül, ami nagyon megviselte őt és családját is. A tanácsvezető bíró elutasította S. Sándor kérését, mivel első fokon 12 évre ítélték, ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A törvény nem ad lehetőséget ilyen súlyú büntetés esetén a szabadlábra helyezésre - indokolta.
2011.01.27. 14:30
 
 
Hivatalos munkalátogatást tesz Szlovákiában a magyar miniszterelnök
Hivatalos munkalátogatást tesz pénteken Pozsonyban a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor személyében csaknem 12 év elteltével látogat újra a magyar kormány feje hivatalosan Szlovákiába. Magyar miniszterelnök legutóbb 1999 februárjában volt hivatalos látogatáson Pozsonyban. Ez szintén Orbán Viktor volt, aki akkor első kormányfői mandátumát töltötte. Akkor is és most is mindkét oldalon jobbközép kormányok voltak, illetve vannak hatalmon. Mikulás Dzurinda, Orbán egykori partnere ma az Iveta Radicová vezette szlovák kormány külügyminisztere, s a legerősebb kormánypárt, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) elnöke.
2011.01.27. 14:00
 
 
Horváth Csaba: a Moszkva tér rehabilitációjával kell kezdeni a fejlesztéseket
Előbb a Moszkva tér rehabilitációját kell megkezdeni, és csak utána lehet kialakítani például a budai fonódó villamoshálózatot - mondta Horváth Csaba, az MSZP budapesti szervezetének elnöke. A főváros és a II. kerület közötti, az utóbbi időszakban kiélezett viták oda vezethetnek - mondta -, hogy ha nem sikerül márciusig dönteni, akkor elveszhetnek azok az uniós források, amelyekből az említett városrész megújulhatna. Mint elmondta: az a 3 milliárd forint, amelyet a Ház megszavazott és a 6 milliárd forint, amely a budai fonódó villamoshálózat kialakítására rendelkezésre áll, elég lenne a tér felújításához.
2011.01.27. 13:15
 
 
Rázga Miklós a Pécsi Nemzeti Színház új igazgatója
Rázga Miklós színművészt választotta a Pécsi Nemzeti Színház igazgatójának a város közgyűlése csütörtökön. A testület egyhangú döntést hozott. Az új direktor a teátrumot mintegy két évtizede vezető Balikó Tamást váltja a poszton, tisztségét február 16-tól öt éven át töltheti be. Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón Rázga Miklós megválasztását azzal indokolta, hogy a színművész hosszú évek óta dolgozik a Pécsi Nemzeti Színházban, ismeri a várost, az itt élőket és a társulatot.
2011.01.27. 13:00
 
 
Schmitt Pál: látni szeretném, hogy hol, milyen bajok akadnak
Magyarország, de még a főváros sem egyenlő a Sándor-palotából megtekinthető impozáns látvánnyal - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön Miskolcon, országjárása első állomásán, az összevont városi és megyei közgyűlés ülésén. Hozzátette: útja során látni szeretné, hogy hol, milyen bajok akadnak, és örülni szeretne a jónak. Véleménye szerint ha Magyarország köztársasági elnöke valahol megjelenik, akkor viszi magával azt az üzenetet, hogy mindenki számít, határon innen és túl. Mint mondta, nem titkolt szándéka, hogy az elnöki jelenlétből fakadó nyilvánosságot felhasználja a jó példák népszerűsítésére.
2011.01.27. 12:15
 
Braun Márton bohózatnak minősítette az ET-vitát
Bohózatnak minősítette a magyar demokrácia működéséről az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésében szerda délután lefolytatott vitát Braun Márton, a magyar ET-delegáció fideszes vezetője arra hivatkozva, hogy a napirendi pontot kezdeményező szocialista pártcsaládból két felszólalón kívül senki sem vett részt a vitában. Braun Márton, aki Strasbourgból telefonon nyilatkozott az MTI-nek, elmondta: a tényfeltáró vitát a szocialista pártcsoport kezdezményezte, de a szocialista előterjesztőn és a szocialista vezérszónokon kívül más szocialista nem vett részt benne. A magyar képviselő szerint ezért is elgondolkodtató, mennyire volt valós érdeklődés a vita iránt a szocialista pártcsoporton belül.
2011.01.26. 21:15
 
 
Határozathozatal nélkül ért véget az ET parlamenti közgyűlése
Magyarországgal szembeni monitoring eljárást, azaz ellenőrzést kezdeményezhet az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése - közölte a testület egyik legfontosabb bizottságának, a politikai bizottságnak az elnöke, Björn von Sydow svéd szocialista képviselő. Végül határozathozatal nélkül ért véget az a szerda esti aktuális politikai vita, amelyet a magyar demokrácia működéséről tartottak. Bár a vitában többször is szó volt arról a korábban nyilvánosságra hozott határozati javaslatról, amelyet a képviselők egy csoportja nyújtott be, megfigyelési (monitoring) eljárás indítását kérve Magyarországgal szemben a Fidesz vezette kormány szerintük demokratikus normákat sértő intézkedései miatt, ez a javaslat szerdán nem került napirendre.
2011.01.26. 20:30
 
MMESZ: Súlyos kritika az energetikai törvény legújabb módosítási tervének
A Magyar Megújuló Energia Szövetség (MMESZ) szerdán levélben fordult a miniszterelnökhöz és négy érintett miniszterhez, mert álláspontja szerint a Fidesz által benyújtott legújabb energetikai törvénymódosítási javaslat szakmailag előkészítetlen, megalapozatlan, ellenkezik a magyar nemzeti érdekekkel és ellentétes más országok bevált gyakorlatával - nyilatkozta Balogh László, az MMESZ elnöke szerdán az MTI-nek.
2011.01.26. 16:00
 
Hivatali visszaélés miatt pénzbüntetésre ítélték Dombóvár polgármesterét
Hivatali visszaélés miatt pénzbüntetésre ítélte, a sikkasztás és a vesztegetés vádja alól bűncselekmény hiányában felmentette Dombóvár független polgármesterét szerdán a Tolna Megyei Bíróság. Az ítélet nem jogerős. A bíróság 750 ezer forint pénzbüntetést szabott ki Szabó Lorándra; ha ezt nem fizeti ki, a pénzbüntetés 300 napi fogházbüntetésre változtatható. A polgármesternek 15.040 forint bűnügyi költséget is meg kell térítenie. Az ügyész a vádlott bűnösségének megállapításáért és a büntetés súlyosbításáért fellebbezett, a vádlott és védői három nap gondolkodási időt kértek.
2011.01.26. 16:00
 
MSZP: az uniós támogatásokat veszélyeztetik az Európa-szerte bírált törvények
Az MSZP szerint akár az uniós támogatások felfüggesztésére, végső soron megvonására is sor kerülhet, amennyiben az Európai Unió alapjogi bizottsága arra a megállapításra jut, hogy az Orbán-kormány "Európa-szerte bírált törvényei" nem állnak összhangban a közösségi alapelvekkel. A szocialisták ezért úgy érzik: "itt az idő, hogy a kormány felhagyjon az európai normákba ütköző politikával, valamint érdemi válaszokat adjon a szóban forgó törvényeket ért bírálatokra". Varju László, az MSZP fejlesztéspolitikai kabinetvezetője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza: Brüsszel már nem csak a médiatörvény miatt figyeli aggodalommal az Orbán-kormány működését.
2011.01.26. 15:45
 
 
MSZP: több százezer család jár rosszabbul az "Orbán-adó" miatt
Az MSZP úgy látja, hogy idén több százezer magyar család jár rosszabbul az "Orbán-adó" miatt - jelentette ki a szocialisták szóvivője. Török Zsolt úgy fogalmazott, hogy az emberek veszteségeket kénytelenek elkönyvelni a "lopakodó áremelések" és az emelkedő adók miatt. Szavai szerint, a "kormányzati átverés" arról szól, hogy adócsökkentést ígértek, de az emberek jelentős része rosszabbul jár az új adórendszerrel és a válságadók miatt tovább nőnek a fogyasztási cikkek árai.
2011.01.26. 15:45
 
 
Pokorni: az iskolai integráció ma rosszabbul áll, mint tíz éve
Pokorni Zoltán szerint az iskolai integráció ügye ma rosszabbul áll, mint tíz éve, a társadalom többsége pedig az elkülönítést támogatja. Az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának fideszes elnöke erről szerdán beszélt Budapesten, a Mit mondanak a tények? - Az új közoktatási törvény küszöbén című szakmai műhelysorozat első konferenciáján. Az Együttnevelés és külön oktatás című tanácskozáson Pokorni Zoltán rámutatott arra: Magyarországon teret nyert, sőt ma már többségi vélemény az oktatási elkülönítés, és néhány éve ez a vélemény harsánnyá is vált.
2011.01.26. 14:45
 
 
Tárki: tovább csökken a Fidesz szavazótábora
A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. januári pártpreferencia-kutatása szerint - a november-december között kezdődött tendencia folytatásaként - az év első hónapjában kismértékben tovább csökkent a Fidesz-KDNP szavazótábora, miközben novemberhez képest csaknem másfélszeresére duzzadt a pártválasztásukban elbizonytalanodók aránya. Az intézet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a kormánypártok népszerűsége még mindig jelentősen meghaladja a hónapok óta rendkívül alacsony támogatottsággal bíró ellenzéki pártokét. Kiemelik: a Fidesz-KDNP-től távozó szavazók továbbra sem másik pártot támogatnak, hanem a bizonytalanok táborát növelik.
2011.01.26. 14:00
 
 
MSZP: az önkormányzatokon spórol a kormány
Az MSZP szerint az önkormányzatokon spórol a kormány, azokon keresztül hozza nehéz helyzetbe az embereket. Varga Zoltán országgyűlési képviselő kifogásolta az önkormányzati tisztségviselők indoklás nélküli elbocsátásának lehetőségét és a közmunkaprogramok leállítását. A szocialisták önkormányzati kabinetvezetője hozzátette: a helyhatóságok idén több mint ötmilliárd forintot költhetnek a létszámleépítés miatt szükséges kiadásokra, ami nagyobb településeken akár száz alkalmazott elbocsátását jelentheti. A közmunkaprogramokról szólva elmondta, azok az intézmények működtetéséhez, a helyi feladatok ellátásához több településen nélkülözhetetlenek voltak.
2011.01.26. 11:45
 
 
Mesterházy: 2011 az ellenállás éve lesz
Az idei az ellenállás éve lesz az MSZP számára, a jogállamiság korlátozásával és a rossz gazdaságpolitikával szembeni ellenállásé, amellyel párhuzamosan a párt alternatívát mutat fel a választóknak - jelentette ki kedden Washingtonban Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Woodrow Wilson Tudósközpontban tartott előadásában. Mesterházy a Magyarország a Fidesz alatt: visszavonulás a demokráciától? című konferencián szólalt fel, amelynek másik előadója Charles Gati, a Johns Hopkins Egyetem vezető docense volt. "Ha Magyarország ma tagjelölt lenne a NATO-ba, vagy az EU-ba, a felvételét el kellene halasztani"- hangsúlyozta Gati.
2011.01.25. 22:00
 
 
Megkezdődött a Balla Irma-gyilkosság másodfokú tárgyalása
Igazságügyi orvosszakértők meghallgatásával megkezdődött a Balla Irma-gyilkosság másodfokú tárgyalása kedden a Debreceni Ítélőtáblán. Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség fiát, S. Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság S. Sándort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy tárgyalása a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblára.
2011.01.25. 19:00
 
Eltörlés helyett kiterjesztenék az ingyenesen utazók regisztrációs kötelezettségét
Fónagy János parlamenti államtitkár korábbi ígérete ellenére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) nemhogy eltörölni nem akarja a tömegközlekedést ingyenesen igénybe vevők számára bevezetett regisztrációs jegyet, de kiterjesztené a váltására kötelezett utasok körét - közölte az MSZP kedden az MTI-vel. A közlemény emlékeztetett: a szocialista kormány által a tömegközlekedést ingyenesen igénybe vevők számára bevezetett regisztrációs jegyről Fónagy János, akkori ellenzéki szakpolitikusként 2010 márciusában azt mondta: az szembemegy az ésszerűséggel, ezért amennyiben a Fidesz kormányra kerül, el fogja törölni.
2011.01.25. 18:45
 
Az MSZP 24 órát adott Kósa Lajosnak, hogy visszavonja "rágalmazó kijelentéseit"
Az MSZP felszólította Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, hogy 24 órán belül vonja vissza azokat a keddi "alaptalan és rágalmazó kijelentéseit", amelyek szerint a médiatörvény kapcsán kialakult "hajcihő" a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen. Török Zsolt, az MSZP szóvivője által kedden az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a vádak visszavonása mellett egyúttal bocsánatkérést is vár a párt. "Ellenkező esetben az MSZP meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket" - írták. Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, egyértelműen látszik, hogy ez egy mesterségesen "felhabosított, felturbózott kampány".
2011.01.25. 18:30
 
 
MSZP: tartalmi jellegűek a Bizottság kifogásai médiatörvény-ügyben
Az MSZP úgy véli: nem igaz, hogy az Európai Bizottság pusztán technikai észrevételeket fogalmazott meg a médiatörvénnyel kapcsolatban, a párt szerint a testület kifogásai tartalmi jellegűek. Kovács László, a szocialisták alelnöke kedden sajtótájékoztatón azt mondta: rombolja a kormány szavahihetőségét, hogy Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár és Nagy Anna kormányszóvivő azt állította, Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztos - időközben kiszivárgott - levelének egyetlen felvetése sem kérdőjelezi meg a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás magyarországi érvényesülését.
2011.01.25. 17:15
 
Óbuda támogatja a budai fonódó villamosprojektet
A III. kerületi önkormányzat is támogatja az úgynevezett budai fonódó villamosprojektet, mivel szükségesnek tartja a fővárosi kötöttpályás közlekedés fejlesztését. Az önkormányzat keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a projekt a személygépjármű-forgalommal szemben növelné a közösségi közlekedés vonzerejét, a 17-es villamosvonal felújítása pedig az újlaki városrehabilitáció számára ugyancsak rendkívül fontos. Mint írták, a 19-es és a 41-es villamos is Óbudáig közlekedne, ezzel létrejönne az észak-déli közlekedési tengely, amely a III. kerületben élők utazását jelentős mértékben könnyebbé, kényelmesebbé tenné. Óbuda-Békásmegyer kész megadni minden segítséget a vita mielőbbi rendezése érdekében - közölte az önkormányzat.
2011.01.25. 16:45
 
 
Kósa: nincs jel arra, hogy a médiatörvény sértené a szólásszabadságot
Az Európai Bizottság levelét elolvasva a napnál világosabban látszik, hogy az nem támasztja alá azt a "hajcihőt", ami az Európai Unióban és az Európai Parlamentben eddig folyt - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz alelnöke. Kósa Lajos közölte, egyértelműen látszik, hogy ez egy mesterségesen "felhabosított, felturbózott kampány". Leszögezte, hogy a médiatörvény számos ponton lehet rossz, de semmilyen jel nem utal arra, hogy az sértené a szólás- és véleményszabadságot. A politikus hangot adott annak a meglátásának is, hogy az egész "hajcihő" a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen.
2011.01.25. 15:30
 
 
A Jobbik nyilvánosságra hozná a "Frei-aktákat"
A Jobbik hivatalos megkeresésben szólítja fel a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-t, hogy tegye nyilvánossá Frei Tamással kötött kommunikációs szerződését és a teljesítést hitelesen és teljes körűen igazoló dokumentációt - áll az ellenzéki párt budapesti elnökének közleményében. Staudt Gábor úgy fogalmaz: a budapesti polgárok adóforintjaiból gazdálkodó cég két év alatt összesen nettó 30 millió forintot fizetett ki Frei Tamásnak, aki ezért nemzetközi összehasonlító elemzések elkészítését vállalta, valamint személyes meggyőző erejét latba vetve véleményvezér lett volna a lakossági akcióknál.
2011.01.25. 15:15
 
 
MSZP: veszélybe kerül a nyugellátás biztonsága
Az MSZP szerint a nyugdíjszínvonalat és a nyugellátás biztonságát veszélyezteti a magán-nyugdíjpénztári rendszer ellehetetlenülése, és az, ha az időskori ellátásokat a jövőben a kormány szándékának megfelelően csak a járulékokból fedezik. Kiss Péter országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón kifejtette: idén például 16 százalékkal csökkentené a nyugdíjak értékét, ha kizárólag az e célból befizetett járulékokból fedeznék őket, a költségvetésben ugyanis a járulékok a nyugdíjkiadásoknak mindössze 84 százalékát teszik ki.
2011.01.25. 13:00
 
Jobbik: a kormánynak nem sikerült csökkentenie a bürokráciát
A kormánynak a korábbi ígéretei ellenére sem sikerült csökkentenie a bürokráciát - jelentette ki sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Volner János emlékeztetett arra, hogy a Fidesz már ellenzékben megfogalmazta, hogy körülbelül 2800 milliárd forintba kerül éves szinten a bürokrácia, amit akkor 30 százalékkal terveztek csökkenteni. Azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök a 29 pontos akcióterv bejelentésekor jelezte, hogy 15 százalékos bértömeg-csökkentést hajtanak végre az állami cégeknél, ami már 2010-ben 48,2 milliárd forint megtakarítást jelent.
2011.01.25. 12:15
 
Fidesz: helyi különadót nem lehet kivetni
Hecckampányt folytat a Jobbik Zalaegerszegen azzal, hogy a bankokra, multinacionális cégekre helyi különadó kivetését javasolja, mert erre nincs joga az önkormányzatoknak - jelentette ki a Fidesz Zala megyei gazdatagozatának elnöke keddi zalaegerszegi sajtótájékoztatóján. Horváth László, aki a zalaegerszegi önkormányzat gazdasági bizottságának is tagja elmondta: szomorú, hogy a Jobbik helyi szervezete hecckampányt folytat a zalai megyeszékhelyen működő bankokra, multinacionális cégekre, kereskedelmi láncokra kivetendő különadó ötletével. Az ellenzéki párt múlt héten fogalmazta meg javaslatát.
2011.01.25. 12:00
 
Az EU az alapjogi chartának való megfelelést is vizsgálja a médiatörvény kapcsán
Az Európai Bizottság a vitatott magyar médiatörvényt nemcsak az unió audiovizuális médiáról szóló irányelveire tekintettel vizsgálja, de az EU alapjogi chartájában rögzített sajtószabadság megsértésének vonatkozásában is - mondta hétfőn Brüsszelben a bizottság médiaügyi biztosának, Neelie Kroesnak a szóvivője. Mint Jonathan Todd szóvivő Brüsszelben kifejtette, az EU hatóságai azt is górcső alá veszik, hogy nem sérül-e a szolgáltatások telepítésének és nyújtásának az uniós szerződésben előírt szabadsága. A felügyeleti hatóság szerepével azonban nem foglalkoznak.
2011.01.24. 20:30
 
Ellenőrizték, és biztonságosnak találták a kaposvári szórakozóhelyeket
Ellenőrizték, és biztonságosnak találták a kaposvári szórakozóhelyeket a szakemberek - közölte a polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel. Szita Károly (Fidesz) polgármester a budapesti West Balkán nevű szórakozóhelyen történt, három halálos áldozatot követelő tragédia után rendelte el a soron kívüli vizsgálatot. Kilátásba helyezte, hogy amennyiben a hatóságok bármilyen, a fiatalok biztonságát veszélyeztető szabálytalanságot tapasztalnak, az önkormányzat azonnali hatállyal bezáratja az érintett szórakozóhelyet. Az ellenőrzés eredményéről kiadott közlemény szerint az elmúlt hétvégén a városháza munkatársai a rendőrség, a tűzoltóság, tisztiorvosi szolgálat, valamint az élelmiszer-ellenőrző hivatal szakembereivel öt szórakozóhelyet kerestek fel.
2011.01.24. 20:00
 
Az Európa Tanács újraválasztotta alelnökének Braun Mártont
Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hétfőn strasbourgi ülésén újraválasztotta alelnöknek a magyar küldöttségvezetőt, Braun Mártont (FIDESZ/KDNP). A magyar képviselőt tavaly nyáron választotta a 47 tagállam összesen 318 képviselője alelnöknek. A hétfőn kezdődött Parlamenti Közgyűlés most újraválasztotta a testület elnökét, a török Mevlüt Cavusoglut és egyúttal megválasztotta 20 alelnökét, köztük Braun Mártont. Az eheti ülés napirendjén szerepel többek közt a koszovói szervkereskedelemről készült ET jelentés vitája, továbbá szerdán kerül sor egy vitára a magyar demokrácia helyzetéről.
2011.01.24. 19:45
 
 
Matolcsy: az EU helyzetének megszilárdítását szolgálják a magyar prioritások
Az Európai Unió helyzetének megszilárdítását szolgálja a magyar elnökség összes gazdasági jellegű prioritása - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Brüsszelben. Az elnökségi programot az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága előtt bemutatva hangoztatta: Magyarország elkötelezett az erős EU iránt, ehhez pedig nélkülözhetetlen egy erős eurózóna is. Az EP valamennyi magyar prioritást támogatta - szögezte le a miniszter az ülés után tartott sajtótájékoztatón.
2011.01.24. 18:45
 
 
A Modem igazgatója júniusig havi öt forintért irányítja az intézményt
A Modem igazgatója, Gulyás Gábor - akit február 1-től a Műcsarnok élére neveztek ki - júniusig havi öt forintért irányítja a debreceni intézményt - közölte Kósa Lajos (Fidesz). A polgármester tájékoztatása szerint Gulyás Gábor szerződése június elsején járna le, de módosították azt, így június 1-ig megbízási szerződéssel, 5 forint havi javadalmazással látja el a Modem igazgatói feladatait. Kósa szerint erre azért volt szükség, mert folyamatban van néhány olyan jelentős kiállítás előkészítése, amely "Magyarországon még soha nem látott esemény lesz", s azok megvalósításáról Gulyás Gábor tárgyalt, az ő aláírása szerepel a megállapodásokon, így indokolt, hogy végigvigye a folyamatokat.
2011.01.24. 17:30
 
 
Vizsgálatot indított a rendőrség a devecseri adományeltűnések miatt
Hivatalból vizsgálatot indított a rendőrség annak kiderítésére: van-e valóságalapja azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint különféle adományok tűntek el a vörösiszappal tavaly októberben elöntött Devecserből. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, annak ellenére, hogy egyetlen bejelentés sem érkezett a rendőrséghez az adományokkal kapcsolatos visszaélésekről, ismeretlen tettes ellen csalás bűncselekmény gyanúja miatt hivatalból nyomozást indított - közölte honlapján a rendőrség. A múlt pénteken indított eljárás célja, hogy kiderítsék, az adományok kiosztásával kapcsolatban valóban történt-e bűncselekmény.
2011.01.24. 16:45
 
 
Esztergom polgármestere szeretné feloszlattatni a képviselő-testületet
Mivel a képviselő-testület fideszes többségének szavazataival csütörtökön elfogadott esztergomi válságköltségvetés szerinte jogkövető magatartással nem hajtható végre, Tétényi Éva, a város független polgármestere az Alkotmánybírósághoz fordul; azt szeretné elérni, hogy a Parlament oszlassa fel a testületet. A polgármester indoklásként azt mondta, a települést megbénítja, hogy a 15 tagú testületben 10 képviselővel jelenlévő Fidesz-frakció nem működik együtt vele. "Nyilvánvaló, hogy az előző városvezetés számára a népakarat elfogadása nem lényeges" - fogalmazott Tétényi Éva, aki októberben kétharmados győzelmet szerezett a várost előtte tíz évig vezető fideszes Meggyes Tamással szemben.
2011.01.24. 16:15
 
 
Tőkés László Debrecenben kérte a honosítását
Tőkés László Debrecenben kérte honosítását: az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és három gyermeke hétfőn a helyi polgármesteri hivatal okmányirodájában adta le a magyar állampolgárság igényléséhez szükséges dokumentumokat. A volt Királyhágó-melléki református püspök ünnepi pillanatnak nevezte a honosítás elindítását. Örömmel jegyezte meg, hogy Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere híve a szavazati jog megadásának is, ami - mint fogalmazott - a nemzetközi jognak is megfelel.
2011.01.24. 14:30
 
Tőkés László Debrecenben kérte a honosítását
Tőkés László Debrecenben kérte honosítását: az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és három gyermeke hétfőn a helyi polgármesteri hivatal okmányirodájában adta le a magyar állampolgárság igényléséhez szükséges dokumentumokat. A volt Királyhágó-melléki református püspök ünnepi pillanatnak nevezte a honosítás elindítását. Örömmel jegyezte meg, hogy Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere híve a szavazati jog megadásának is, ami - mint fogalmazott - a nemzetközi jognak is megfelel.
2011.01.24. 13:00
 
A pozsonyi Új Szó a magyar médiatörvényről
Médiapróba címmel közöl hétfőn kommentárt a magyar médiatörvényről az Új Szó című szlovákiai magyar napilap. "A magyar kormány legnagyobb bánatára az elmúlt héten a legtöbbet nem az uniós elnökség - elemzők szerint nagyon jónak minősített - programját ragozták, hanem a médiatörvényt. Persze a magyar kormány pontosan tudta, hogy a jogszabály kiüti a biztosítékot az unióban, ez nem érhette meglepetésként. Ez a kormány annál dörzsöltebb, hogy csak úgy meg tudják lepni" - írja a szerző, Molnár Norbert főszerkesztő.
2011.01.24. 10:00
 
MSZP: az egekben a benzin ára, a kormány mégsem tesz semmit
Egekben a benzin ára a kormány sikertelen gazdasági diplomáciája és a magas jövedéki adók miatt - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnap az MTI-nek. Az olaj ára a hordónkénti 100 dollárról 90-re csökkent, a forint-dollár árfolyam is kedvezőbben alakul, mégsem csökkennek az üzemanyagárak. Eközben Fellegi Tamás nemzetgazdasági miniszter egyre gyakrabban jár Oroszországba, hogy az egyik legnagyobb olajkereskedelmi partnerrel tárgyaljon, ám egyre alacsonyabb szinten fogadják. Legutóbb egy pénzügyminisztériumi főosztályvezetővel sikerült találkoznia, pedig egy sikeresebb gazdasági diplomáciával a jelenleginél lényegesen kedvezőbb pozíciókat is kialkudhatna az országnak - mondta a szocialista politikus.
2011.01.23. 14:45
 
Német hetilap Orbán kormányzásáról
Orbán kísérlete a szellemi-erkölcsi fordulatra címmel közölt terjedelmes cikket vasárnap a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német hetilap. Georg Paul Hefty, a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung rovatvezetője az alcímben kiemeli: a magyar médiatörvényt sok bírálat éri. A budapesti kormány azonban óvakodni fog annak merev alkalmazásától, már csak azért is, mert a következő választást is meg akarja nyerni. Hefty emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor a példaképének tekinti Helmut Kohlt. A cikk írója magától értetődőnek tartja, hogy Orbán hosszú hivatali időben gondolkodik, miként azt is, hogy ez csak rendszeres választások és a bizalom ismételt elnyerése útján képzelhető el.
2011.01.23. 12:45
 
 
MSZP: százezrek veszíthetik el mindenüket
Az MSZP szerint több százezer ember van kitéve annak a veszélynek, hogy mindenét elveszíti. Szanyi Tibor országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: a kolontári vörösiszap-katasztrófa "több százszorosa, ha nem ezerszerese fenyegeti Magyarországot" abban az értelemben, hogy több mint százezer lakástulajdonos otthona áll végrehajtási eljárás alatt, a kilakoltatási moratórium pedig tavasszal lejár. Mintegy tízszer ennyien, nagyjából egymillióan vannak, akik elmaradtak a lakáshitel-törlesztéssel, illetve a rezsiköltségek befizetésével - tette hozzá.
2011.01.23. 12:15
 
 
Az elemzők többsége szerint a monetáris tanács kamatot emel
A monetáris tanács hétfői ülésén várhatóan megemeli a jegybanki alapkamatot, mégpedig 25 bázisponttal 6,00 százalékra - véli a hírügynökségek által megkérdezett makrogazdasági elemzők többsége. A Reuters hírügynökség elemzése szerint az általuk megkérdezett elemzők megemelték idei kamatvárakozásukat, és többségük 25 bázispontos kamatemelést vár hétfőn, illetve arra számít, hogy az így 6 százalékra emelkedő jegybanki alapkamat nem változik az idei év végéig. Londoni elemzők szerint a magyar jegybank monetáris tanácsa idei első kamatdöntő ülésén ismét végrehajthat egy negyed százalékpontos kamatemelést. A hazai banki elemzők a monetáris tanács döntésével kapcsolatban optimistábbnak tűnnek.
2011.01.23. 08:45
 
 
"A kultúra városává" nyilvánítja Pécset a helyi közgyűlés
A kultúra városává nyilvánítja Pécset és kulturális díjat alapít a város közgyűlése következő ülésén - jelentette be Páva Zsolt polgármester szombaton a baranyai megyeszékhelyen. "A közgyűlés január 27-én határozatban fogja Pécset a kultúra városává nyilvánítani. Magyarországon a mi városunk lesz hivatva örök időkre emléket állítani e nép, e nemzet kultúrájának" - mondta a politikus a Kodály Központban, Berecz András és barátainak a magyar kultúra napján tartott Angyalfütty című előadása előtt. A fideszes polgármester megjegyezte: az ehhez szükséges lépéseket megtették, a város mottójául szolgáló kifejezést jogi védelemben is részesítik.
2011.01.22. 22:15
 
 
Felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színházat
A magyar kultúra napján szombaton ünnepélyesen felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színház 1,85 milliárd forintos állami támogatással felújított épületét; a teátrum társulata ez alaklomból Madách Imre: Az ember tragédiája című művét állította színpadra Jordán Tamás rendezésében. A színházavatón a kormány részéről Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely 2-es számú választókerületének Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, valamint Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár mondott köszöntőt. A szombathelyi Weöres Sándor Színházat 2007 szeptember 27-én alapította meg a város közgyűlése egyhangú szavazással.
2011.01.22. 21:15
 
Halász János: vidéken is lehetnek nemzeti fenntartású intézmények
Budapest mellett vidéken is lehetővé válhat a nemzeti fenntartású intézmény státus elnyerése azon keretrendszer segítéségével, melynek kidolgozását a közeljövőben tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - mondta Halász János, a szaktárca parlamenti államtitkára szombaton Pécsen. A politikus a Kodály Központban, a magyar kultúra napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: fontos, hogy Magyarországon a fővároson kívül is legyenek helyek, ahol a kultúrának a regionális szerepvállalást erősítő küldetése van, kisugárzása pedig esetenként a határon túl is érezhető.
2011.01.22. 21:15
 
A Le Monde az Európai Bizottság médiatörvényt érintő aggályairól ír
A magyar kormány elleni szabálysértési eljárás megindításával fenyeget az Európai Bizottság a médiatörvény kapcsán: a Budapestre elküldött levélben Neelie Kroes, a médiaügyekben illetékes uniós biztos két hetet adott a magyar hatóságoknak arra, hogy válaszoljanak azokra a "komoly aggályokra", amelyeket a szövegnek az európai joggal és különösen az uniós alapjogi chartával kapcsolatos összeegyeztethetősége kérdésében felvetett - írta szombat délután megjelent számában a Le Monde francia liberális napilap.
2011.01.22. 18:30
 
 
MSZP: nevetségesek és sértők a kormány rágalmai
Kovács László szerint nevetséges és sértő a kormány azon állítása, hogy az MSZP kezdeményezte és szervezi a médiatörvény elleni külföldi támadásokat. Nem az MSZP, hanem Orbán Viktor járatja le a kormányt - mondta az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Kovács László úgy látja, hogy nem Magyarországot kell a miniszterelnöknek megvédenie, hiszen azt senki sem támadja. "Orbán Viktor a személyének szóló bírálatok elől a magyar nép mögé bújik" - jelentette ki az ellenzéki politikus. Ez a kormányzati felvetés sérti az ügyben megszólaló külföldi politikusokat és újságírókat is, hiszen azt a látszatot kelti, mintha nem a demokrácia vagy a sajtószabadság érdekében, hanem az MSZP felkérésére szólaltak volna meg.
2011.01.22. 16:30
 
 
Hoffmann Rózsa: 2014-től lehet az érettségi feltétele az önkéntes munka
Legkorábban 2014-től lehet az érettségi vizsgára bocsátás előfeltétele az önkéntes munka - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. A közösségi szolgálat, önkéntesség jelene és jövője az oktatásban című, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum által szervezett egész napos konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón az államtitkár megjegyezte: a megújítandó érettségi előfeltételeként 50-60 óra kötelező közösségi munka előírását tervezik a középiskolások számára.
2011.01.22. 15:00
 
FAZ-írás a médiatörvény körüli EU-vitáról
A médiatörvénnyel kapcsolatos nemzetközi vitában a magyar kormányfőnek egyelőre csak az Európai Bizottsággal van dolga, mivel az Európai Parlamenttől nem kell tartania - mutatott rá szombati írásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német konzervatív újság brüsszeli tudósítója, Nicolas Busse ezt azzal indokolja, hogy az EP két nagy frakciója (néppártiak és szociáldemokraták) jelenleg nem akarja Magyarország elítélését. Különösen nem céljuk az EU-szerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítása, amely lehetővé tenné szankciók (beleértve a szavazati jog megvonását) elrendelését. A két nagy EP-frakciót azonban eltérő motivációk vezérlik.
2011.01.22. 13:00
 
 
Átadták a Tiszavirág hidat Szolnokon
Átadták a Tiszavirág gyalogos- és kerékpároshidat pénteken Szolnokon; a városközpontot a település sport- és pihenőövezetével, a Tiszaligettel összekötő folyami átkelő a leghosszabb Közép-Európában. Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár a városi hídfőnél összegyűlt mintegy kétezer ember előtt, ünnepi beszédében, utalt arra, hogy a híd építési költségeinek 75 százalékát az Európai Unió fedezte. Németh Miklós, a fővállalkozó Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, számukra is kihívás volt a tiszavirágot mintázó kecses acélszerkezetes alkotás elkészítése, mert különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások sorát kellett felvonultatniuk.
2011.01.21. 19:15
 
Velkey György kapta meg Pesti Imre mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben
Velkey György egészségpolitikus kapta meg pénteken a fővárosi kormányhivatal élére kinevezett Pesti Imre képviselői mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben. Pesti Imre az október 3-ai önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP fővárosi területi listájáról szerzett mandátumot a közgyűlésben, a politikust azonban január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezték ki a fővárosi kormányhivatal élére. Pesti Imre az összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel január 1-jei hatállyal lemondott közgyűlési tagságáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.
2011.01.21. 18:00
 
Felmentették a hűtlen kezelés vádja alól Mór polgármesterét
Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Mór polgármesterét és a város korábbi jegyzőjét az ügyben másod fokon eljáró Fejér Megyei Bíróság - közölte a megyei bíróság szóvivője pénteken az MTI-vel. A megyei bíróság ezzel jóváhagyta a székesfehérvári városi bíróság első fokon született ítéletét, és Fenyves Pétert (Fidesz), valamint a település korábbi jegyzőjét bűncselekmény hiányában felmentette a hűtlen kezelés vádja alól - mondta Gieszné Boda Orsolya.
2011.01.21. 15:45
 
 
Németh Zsolt: indokolatlan lakóhelyhez kötni a szavazati jogot
Németh Zsolt szerint nem indokolt lakóhelyhez kötni a választójogot. A külügyi államtitkár hangsúlyozta: a választójog kérdésével az alkotmányozás után foglalkoznak. Indokolatlannak minősítette azt a jelenlegi alkotmányban szereplő korlátozást, hogy a választójog a lakóhelyhez kötődik. Tavaly ősszel a Fidesz részéről elsőként Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alelnöke vetette fel, hogy választójogot kaphatnak a határon túli magyarok. Az új alkotmány koncepciójának december elején nyilvánosságra hozott egységes szövege azt tartalmazza, hogy minden magyar állampolgárt sarkalatos törvényben meghatározott feltételek esetén megillet a választójog.
2011.01.21. 13:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML