2014. október 31., péntek - Farkas
Deviza:  
EUR/HUF 307,19 USD/HUF 244,5 CHF/HUF 254,77
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  Fidesz
10489 találat
 
Napirend előtti felszólalásokban védték a médiatörvényt az EP-plenárison
Több felszólalás hangzott el a médiatörvény védelmében az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces felszólalások között, hétfőn késő este. Deutsch Tamás (Fidesz) egyebek között arról beszélt, hogy amíg a szocialisták és a liberálisok koalíciója volt hatalmon, "Magyarországon nyolc esztendőn keresztül folyamatosan gyengült a demokrácia, tömegessé vált az emberi jogok sérelme. Magyarországon gyengült nyolc esztendőn keresztül a sajtószabadság." Az új médiatörvény viszont szerinte "garanciáját adja a sajtószabadságnak". Kettős mércének nevezte, hogy "ilyen körülmények között éri éles támadás Magyarországot és az uniós elnöki tisztségét betöltő magyar kormányt".
2011.01.18. 07:30
 
 
Ügyészség előtt a VI. kerületi egykori MSZP-SZDSZ-s vezetés ügye
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK megtette vádemelési javaslatát az ügyészségnek tizenhárom egykori MSZP-SZDSZ-s VI. kerületi önkormányzati képviselő, illetve egy volt hivatali tisztségviselő ügyében - jelentette be Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere hétfőn. Az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan 2004-es elidegenítése kapcsán a polgármester azt mondta: felbecsülhetetlen anyagi és erkölcsi kárt okoztak Terézvárosnak. Gila Pál, az önkormányzat jogi képviselője elmondta, hogy indítványozta a gyanúsítottak ingó- és ingatlanvagyonának zár alá vételét.
2011.01.17. 20:00
 
 
A kormány felülvizsgálja a PPP-beruházásokat
Az Erkel Színház felújítása is azok közé a PPP-beruházások közé tartozik, amelyeket a kormány felülvizsgál - mondta Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn az MTI érdeklődésére. Az MTI annak kapcsán kereste meg a kormányszóvivőt, hogy a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent: a jelenlegi kormány visszavonta azt a korábbi határozatot, amely az új Erkel Színház építését írta elő. Az előző kormány 2009 október közepén határozott az új Erkel Színház felépítését célzó pályázat előkészítéséről és lebonyolításáról, továbbá az Operaház rekonstrukciójának előkészítéséről. Ezt a határozatot helyezi hatályon kívül a mostani - erősítette meg Nagy Anna.
2011.01.17. 19:45
 
Tabajdi: a bizalom visszaszerzésétől függ a magyar EU-elnökség sikere
Az Orbán-kormány idején megrendült nemzetközi bizalom visszaszerzése az uniós elnökség sikerének záloga - vélekedett Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője hétfőn közzétett nyilatkozatában. Szerinte a magyar uniós elnökség következő fél éve nagy mértékben függ attól, hogy a miniszterelnök mennyire győzi meg az EP-t és az Európai Bizottságot strasbourgi szereplésével. Orbán Viktor szerdán terjeszti elő az EP plenáris ülésén a magyar elnökség munkatervét. A magyar szocialista politikus megállapította, hogy a magyar uniós elnökség "bizalomhiánnyal, ezért tehertétellel indul". Az európai bírálatok nem a magyar népnek szólnak, hanem az országot jelenleg irányító kormánynak - tette hozzá.
2011.01.17. 16:30
 
 
Illés Zoltán: az esetleges újabb árvíz megelőzése a cél
A kormány egy esetleges újabb árvíz elhárítása érdekében hirdetett veszélyhelyzetet Borsod-Abaúj-Zemplén megye közigazgatási területére - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára miskolci sajtótájékoztatóján hétfőn. A kormány döntése révén megelőzhető lesz egy esetleges újabb árvíz a megyében, a Sajó, a Bódva és a Hernád völgyében, erre minden pénzügyi forrás rendelkezésre áll - közölte Illés, hozzátéve: a veszélyhelyzet kihirdetése azt is jelenti, hogy a tavalyi árvízben megrongálódott védművek helyreállítási munkálatai felgyorsulhatnak.
2011.01.17. 16:30
 
 
Fidesz: 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus
A Fidesz szerint 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus, az ágazat költségvetési támogatása ugyanis nő, a működési költségek pedig csökkennek. Bánki Erik, a kormánypárt szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Forma-1-gyel együtt 13,5 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai marketingre, a turizmust érintő nagyrendezvények támogatására és termékfejlesztésre. Megjegyezte, hogy a pénteken bemutatott Új Széchenyi Tervben is a kiemelt területek között szerepel a turizmus.
2011.01.17. 15:15
 
Budai: újabb feljelentés születhet a filozófuspályázatokkal kapcsolatban
Már az elszámoltatási kormánybiztosnál vannak azokkal a filozófuspályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében Budai Gyula átfogó vizsgálatot indított. A fideszes politikus úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy újabb büntetőfeljelentés születik. A Magyar Nemzet múlt héten írt arról, hogy átfogó vizsgálatot indít Budai azoknak a több mint 400 millió forint közpénzt felemésztő filozófiai pályaműveknek az ügyében, amelyeknek "ellentmondásaira" a napilap cikksorozatban hívta fel a figyelmet. A kormánybiztos felidézte, január elején feljelentést tett a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal közötti 70 millió forintos támogatási szerződés miatt.
2011.01.17. 12:45
 
A szórakozóhelyek engedélyeinek szigorítását már tavaly javasolta egy polgármester
Láng Zsolt fideszes országgyűlési képviselő már tavaly írásbeli kérdést intézett a szakminiszterhez a szórakozóhelyek 2009-ben "lebutított" engedélyezési eljárásával kapcsolatban, nehogy "beláthatatlan következményekhez", "tragédiákhoz" vezessen. A kormánypárti politikus ezt hétfőn közölte az MTI-vel, azt követően, hogy Fidesz-KDNP-s II. kerületi polgármesterként részt vett a Móricz Zsigmond Gimnáziumban az iskola diszkótragédiában elhunyt két tanulójának emlékére tartott megemlékezésen. Láng Zsolt a II. kerületi önkormányzat nevében részvétét fejezi ki a szombat éjszakai tragédiában elhunyt fiatalok hozzátartozóinak. A három áldozat közül kettő a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium diákja volt.
2011.01.17. 12:30
 
MSZP: 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentés jöhet
Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón felidézte, hogy Orbán Viktor múlt csütörtökön megjelent, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjúban azt mondta: az állami nyugdíjalap a jövőben nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed a nyugdíjjárulékokból. "Ez emberi számítás szerint azt jelenti, hogy 20-25 százalékkal csökkeni fognak a nyugdíjak" - jelentette ki Korózs Lajos.
2011.01.17. 12:30
 
Magyar László nyerte a polgármester-választást Nyírteleken
Magyar László, az MSZP jelöltje győzött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken vasárnap tartott időközi polgármester-választáson - közölte a helyi választási iroda vezetője. A kisvárost eddig is vezető szocialista jelölt 1508 szavazatot szerzett, míg riválisa, a Fidesz-KDNP színeiben induló Kovács Judit 1084 szavazatot kapott - tájékoztatott a nem jogerős végeredményről Kiss Elek. Közlése szerint az 5723 választásra jogosult szavazóból 2612 járult az urnák elé, ami 45,6 százalékos részvételi arányt jelent.
2011.01.16. 21:30
 
 
A West Balkán Kft. azt állítja, nem volt érdekelt a jegyeladásban
A West Balkán Kft. bérbe adta a helyszínt a Noise Night Life független szervezőnek, fix áron, így a legkevésbé sem volt érdekelt a jegyeladásban - közölte a Nyugati téri szórakozóhely üzemeltetője. A West Balkán Kft. közleménye szerint a szombat éjszakai alkalmi rendezvény nem a cégük által szervezett rendezvény volt. A rendezvény szerződés szerinti lebonyolítását a Noise Night Life szervezői saját személyzettel, saját eszközökkel végezték. A rendezvényre kötött szerződés értelmében a jegyértékesítést és a létszámkontrollt is a Nois Night Life végezte. Korábban a tragédiával végződött rendezvény szervezője, a Noise Night Life azt közölte: ők csak bérbe vették a helyszínt az üzemeltetőtől, és nem volt tudomásuk arról, hogy a helynek nincs érvényes működési engedélye.
2011.01.16. 18:30
 
 
Terézvárosi polgármester: megbocsáthatatlan hibát követett el az üzemeltető
Megbocsáthatatlan hibát követett el a West Balkán szórakozóhely üzemeltetője azzal, hogy nem jelentette be a szombati nagyszabású rendezvényt; a szórakozóhely nyilvántartásba vételi dokumentuma szerint legfeljebb háromszáz embert engedhettek volna be - közölte a terézvárosi polgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján. A szórakozóhelynek nem volt működési engedélye, de a nyilvántartásba vétele megtörtént, amely szerint 22 óráig maximum háromszáz ember részvételével tarthatott volna rendezvényt - mondta Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP). A helyszínt a rendezvény szervezője, a Noise Night Life bérbe vette a West Balkán üzemeltetőjétől, és nem tudta, hogy a helynek nincs érvényes működési engedélye.
2011.01.16. 16:00
 
 
Rendkívüli európai parlamenti bizottsági ülés a médiatörvény ügyében
Rendkívüli ülést tart hétfő este Strasbourgban a magyar médiatörvény ügyében az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottsága (LIBE), a kulturális bizottság közreműködésével. Az ülésre meghívták Neelie Kroes és Viviane Reding EU-biztost is. Előbbi a digitális kérdések, illetve a média ügyeiben illetékes, utóbbi az alapvető szabadságjogokkal foglalkozik. Kroes volt az, aki még közvetlenül karácsony előtt levélben kért tájékoztatást a magyar törvényről, mert értesülései szerint kérdések merülhetnek fel azzal kapcsolatban, mennyiben felel meg a jogszabály a média- és audiovizuális szolgáltatásokról szóló uniós irányelvnek.
2011.01.16. 16:00
 
 
MSZP: Orbán Viktor ellenzékben és kormányon is kettős beszédet folytat
Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök kettős beszédet folytat, ezt tette ellenzékben, és ezt teszi most kormányon is - mondta Gúr Nándor. Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke úgy fogalmazott, hogy a kormányfő ellenzékben mindig azt mondta, lejárt a megszorítások ideje, csak adócsökkentésre van szükség, még a bevételeket sem kell igazán növelni, és a kiadásokat sem kell csökkenteni. Szavai szerint a Fidesz-KDNP a kormányra kerülése óta viszont "áthárít": bevezették a bankadót, a különadót, a telekommunikációs és az energiaszektor, illetve a kiskereskedelem adóját, s ezeket a terheket áthárították az emberekre.
2011.01.16. 15:15
 
 
Az MSZP nem vesz részt az alkotmányozásban
Az MSZP nem vesz részt az alkotmányozás parlamenti vitájában, mert az új alaptörvény nem egy nemzet, hanem egy párt készülő alkotmánya - jelentette be Kormos Kata, a párt szóvivője. A sajtótájékoztatón Gurmai Zita, az MSZP EP-képviselője azt mondta, a mostani alkotmány készítői nem veszik figyelembe, hogy Európa tökéletesen átalakult. Szavai szerint ma nincs alkotmányozási kényszer Magyarországon. Hozzátette, erőltetettnek érzi, hogy egy év alatt kell elkészíteni az alaptörvényt, egy jó alaptörvény elkészítéséhez ugyanis idő kell. Hangot adott annak a véleményének is, hogy az alkotmány elkészítéséhez konszenzus kellene.
2011.01.16. 14:30
 
Schiff-interjú a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungban a médiatörvényről
Csak bátorság! címmel közölt interjút vasárnap Schiff Andrással a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. A konzervatív német hetilapnak nyilatkozó zongoraművész sajnálattal állapítja meg, hogy a médiatörvény kapcsán "nagyon kevés bátor hang hallatszik ma Magyarországon, ott erős apátia uralkodik. A másik oldal, a szélsőjobb viszont nagyon hangos és agresszív, elsősorban a névtelen internetes blogokon keresztül."
2011.01.16. 13:00
 
 
Deutsch Tamás: Magyarországon sajtószabadság van
Magyarországon 2011-ben is sajtószabadság van - jelentette ki szombaton a fideszes Deutsch Tamás, aki szerint az elfogadott médiatörvény továbbra is olyan jogszabályi keretet határoz meg, amely garanciáját adja a sajtó szabadságának. Az európai parlamenti képviselő budapesti sajtótájékoztatóján példaként azt mondta: 2011. január 1-je óta egyetlen újságírót sem rabosítottak, és biztos benne, éppen a médiatörvény az egyik garancia arra, hogy soha ne fordulhasson elő Magyarországon, hogy azért rabosítsanak egy újságírót, mert a munkáját végzi. Megjegyezte, néhány éve, az MSZP-SZDSZ-kormány alatt "mintha Magyarországon újságírókat rabosítottak volna".
2011.01.15. 15:00
 
 
Bárándy nem ért egyet azzal, hogy az MSZP részt vegyen a nemzetgyűlésen
Nem értene egyet azzal, hogy részvételükkel legitimáljanak egy olyan fórumot, amelyet a választópolgárok nem választottak meg - közölte szombaton az MTI-vel Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője arra utalva, hogy a Fidesz tervei szerint átmenetileg alkotmányozó nemzetgyűléssé alakul át a Ház. Az MTI pénteken ismertette azt a Bárándy Gergellyel készített interjút, amely az A, mint alkotmány című blogon jelent meg csütörtökön. Ebben a politikus arról beszélt: az MSZP parlamenti frakciója álláspontja szerint részt kell venni az új alkotmány országgyűlési vitájában. Bárándy szombaton felidézte: az interjú decemberben készült.
2011.01.15. 15:00
 
 
Szanyi: amiről Orbán beszél, annak valószínűleg az ellenkezője az igaz
Az MSZP szerint ha Orbán Viktor valamiről beszél, akkor annak nagy valószínűséggel az ellenkezője igaz - mondta sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor. Kijelentette: az MSZP ezentúl úgy fogja tekinti, hogy Orbán Viktor minden bejelentése az elhangzottaknak nagy valószínűséggel az ellenkezőjét jelenti, és ennek megfelelően alakítják majd ki a politikájukat. Az MSZP elnökségi tagja azt mondta, a kormányfő "szocialista aberrációnak" minősítette azt a kijelentést, hogy megszorításokra készülne. Szanyi Tibor azt mondta, hogy az MSZP - még kormányon - valóban élt a megszorítások eszközével, de "Orbán Viktor ezt sokkal fokozottabban teszi", azzal a különbséggel, hogy nem hajlandó elismerni.
2011.01.15. 13:30
 
A FAZ a médiatörvény bírálói elleni hadjáratról ír
Intellektuális hisztéria a haza ellen címmel közölte bécsi tudósítója írását a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung a médiatörvény bírálói elleni kampányról. A beszámoló alcímében Reinhard Olt megállapítja: "Magyarországon hadjárat bontakozik ki azok ellen, akik állítólag felelősek a médiatörvényt érő nemzetközi bírálatokért". A tudósító beszámol az európai intézményekhez intézett felhívásról, amelyet magyar értelmiségiek mellett számos külföldi személy is aláírt, köztük Václav Havel volt cseh államfő, Marianne Birthler, a Stasi irattárát gondozó berlini hivatal vezetője, Adam Michnik lengyel publicista, Andrei Plesu volt román külügyminiszter.
2011.01.15. 11:45
 
Népszava: zajlik a vizsgálat a "nyerőgépügyben"
Hétfős csapat - három belső ellenőr és négy külső szakértő - vizsgálja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megbízásából a pénznyerő automaták körüli visszásságokat - olvasható a szombati Népszavában. Matolcsy György decemberben rendelt el belső vizsgálatot a minisztérium illetékes szervezeti egységeinél, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, a Szerencsejáték Felügyeletnél és a Mérésügyi Hatóságnál annak kiderítésére: az üzemeltetők százmilliárdokkal károsíthatják-e meg az államot. Az adócsalás lehetőségét és a vizsgálat szükségességét Lázár János Fidesz-frakcióvezető a miniszterhez intézett írásbeli kérdése vetette fel. Azt tudakolta, hová tűnnek a pénznyerő automatákból származó milliárdok.
2011.01.15. 09:15
 
 
Molnár furcsállja Bárándy kijelentését, hogy az MSZP részt vesz az alkotmányozásban
Furcsállja Bárándy Gergely nyilatkozatát az MSZP részvételéről az alkotmányozásban Molnár Csaba, a párt Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke, parlamenti képviselő; Bárándy előzőleg az A, mint alkotmány című blognak adott interjújában azt mondta, hogy az MSZP parlamenti frakciója, annak ellenére, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult, rész vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában. Közölte: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó.
2011.01.15. 08:45
 
A Fidesz üdvözli, ha a szocialisták részt vesznek az alkotmányozási vitában
Gulyás Gergely, a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának fideszes alelnöke üdvözli Bárándy Gergely nyilatkozatát, amelyben a szocialista politikus azt mondta, az MSZP annak ellenére részt vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonultak. Bárándy Gergely az A, mint alkotmány című blogon megjelent interjúban azt mondta: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó.
2011.01.14. 19:30
 
 
Bárándy: az MSZP részt vesz a parlamenti vitában
Az MSZP parlamenti frakciója, annak ellenére, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult, részt vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában - derül ki Bárándy Gergely szocialista képviselő nyilatkozatából, amely az A, mint alkotmány című blogon jelent meg. Bárándy az interjúban azt mondja: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó. Mesterházy Attila szocialista pártelnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy az MSZP fenntartja álláspontját, és nem vesz részt az alaptörvény parlamenti vitájában.
2011.01.14. 19:15
 
Pokorni: nem indokolt a középiskolai felvételi szabályainak módosítása
A Fidesz-KDNP oktatási munkacsoportja szerint nem indokolt a jelenlegi középiskolai felvételik átalakítása, és szükség van a központi felvételi rendszer megtartására. Erről Pokorni Zoltán nyilatkozott az MTI-nek, összegezve a közoktatási törvényről az oktatási államtitkársággal folytatott eddigi egyeztetéseket. A megbeszélések jövő csütörtökön folytatódnak. Az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke azt mondta, hogy a megbeszélésen az államtitkárságot képviselő Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár és a jelenlévők egyetértettek abban, hogy csak ott lehessen szóbeli vizsga, ahol központi írásbeli felvételi is van.
2011.01.14. 18:00
 
Le Monde: a határon túli magyaroknak ígért magyar útlevél zavarja Európát
A határon túli magyarok magyar állampolgárságáról - sőt, majdan a szavazati jogról - szóló budapesti döntésnek az egész Európai Unióra (EU) kiterjedő hatásai vannak. Az EU-ban már eddig is nagy figyelemmel követték az Európai Bizottság és Magyarország vitáját az új médiatörvény kapcsán. De míg ez utóbbit korlátózó jellege miatt kritizálják a szólásszabadság tiszteletben tartásáért küzdők, addig az állampolgársági törvénynek éppen a nagyvonalúsága ébreszt gyanakvást - írta péntek délután megjelent számában a Le Monde.
2011.01.14. 17:30
 
 
A katolikus rádió frekvenciaengedélyének meghosszabbítását sürgeti a Jobbik
A Jobbik felszólítja a médiatanácsot: haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a Magyar Katolikus Rádió folytathassa munkáját. Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő pénteki közleményében azt írja: pártja aggodalommal tapasztalja, hogy a katolikus rádió középhullámú frekvenciaengedélye szombaton éjfélkor megszűnik, és meghosszabbításáról nem született döntés. Hozzátette: az adó a kizárólag a Fidesz által delegált tagokból álló médiatanács "súlyos bakijai" miatt került nehéz helyzetbe. A politikus véleménye szerint a katolikus rádió annak köszönheti népszerűségét, hogy míg mások csak beszélnek a közszolgálatiságról, az MKR meg is valósítja, így a Jobbikkal kapcsolatos hírekről is beszámol.
2011.01.14. 17:00
 
 
A kormány nemzeti fenntartásba veszi a Kodály Központot
A kormány nemzeti fenntartásba veszi a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházásaként épült Kodály Központot - jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere a baranyai megyeszékhelyen pénteken. A fideszes politikus sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kiemelt státus megadására az új Széchenyi-terv nyújt lehetőséget. Hangsúlyozta: Pécs lesz az első vidéki helyszín, ahol nemzeti fenntartású intézmény működik, a döntéssel pedig a város évente mintegy 700 millió forintot takarít meg. Ennyit kellett volna ugyanis költenie a központ működtetésére.
2011.01.14. 13:45
 
 
Válságköltségvetést fogadtak el Esztergomban
Esztergomban a képviselő-testület fideszes többsége péntek hajnalig tartó ülésen szavazta meg a frakció által készített válságköltségvetést, melyet csak az ülésen ismertettek, mással nem egyeztettek, és város adósságkezelési biztosának véleményét sem kérték ki - tájékoztatta Tétényi Éva független polgármester az MTI-t. A Fidesz-frakció szerint viszont a polgármester büdzsétervezete hozná lehetetlen helyzetbe a várost. "Kitehetjük a táblát, hogy Esztergom bezárt, ha ez a költségvetés lép életbe" - mondta a város vezetője. Kiemelte, a Fidesz a tervezetben minden jóléti kiadást törölt, a zöldterületekre, játszóterek karbantartására semmilyen összeget nem irányoztak elő.
2011.01.14. 13:15
 
A XV. kerületi polgármester szerint telekspekuláció áll az óvodaköltöztetés mögött
A XV. kerület polgármestere szerint telekspekuláció miatt költöztették a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda óvodásait egy másik épületbe, amely egy ombudsmani jelentés szerint egészségre káros környezetben van;László Tamás fideszes polgármester pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mindezek miatt büntetőfeljelentést tesz a kerület korábbi szocialista vezetői ellen. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa előző nap nyilvánosságra hozott vizsgálatában megállapította: a XV. kerületi Mozdonyvezető utcai óvodában a zaj- és a légszennyezettség magasabb az egészségügyi határértékeknél, ugyanis az intézmény az M3-as autópálya bevezető szakaszának közvetlen közelébe került.
2011.01.14. 12:00
 
Jobbik: ellentmondásos gazdasági intézkedések és kormányzati kommunikáció
A Jobbik megütközéssel értesült arról, hogy Orbán Viktor a nemzetközi üzleti körök lapjait és nem a magyar adófizető polgárokat tartotta fontosnak tájékoztatni a kormány gazdasági elképzeléseiről. Az ellenzéki párt szerint a kormány ellentmondásos gazdasági intézkedései és egymásnak ellentmondó nyilatkozatok rontották a gazdaságpolitika hitelességét. Az ellenzéki pár állásfoglalásában azt írta, hogy a miniszterelnök Wall Street Journalnak és Dow Jonesnak adott nyilatkozatai jól jelzik, kiknek tartozik valójában beszámolási kötelezettséggel a Fidesz vezette kormány.
2011.01.14. 12:00
 
Létrejött az összefogás az új fogyatékosságügyi stratégia sikere érdekében
Létrejött az összefogás az Európai Unióban készülő, új fogyatékosságügyi stratégia sikere érdekében - jelentette be Kósa Ádám (Fidesz) európai parlamenti képviselő Brüsszelben csütörtökön kiadott közleményében. Az EP úgynevezett fogyatékosságügyi munkacsoportja Kósa Ádám elnökletével konferenciát szervezett, hogy megvitassák az Európai Bizottság által tavaly novemberben bemutatott 10 éves stratégiával kapcsolatos véleményeket. A konferencián jelen volt szinte minden európai fogyatékosságügyi szervezet, részt vett rajta Viviane Reding jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós állampolgárságért felelős európai biztos is.
2011.01.13. 19:45
 
 
Pokorni Zoltán egyetért a közoktatási törvényekről szóló vita meghosszabbításával
Egyetért Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságnak fideszes elnöke azzal, hogy meghosszabbítsák a közoktatási törvény és a pedagógus életpályamodell koncepciójáról szóló vitát. Ezt a kormánypárti politikus arra reagálva mondta az MTI-nek, hogy a PDSZ levélben kérte a frakcióvezetőktől és tőle, mint szakbizottsági elnöktől a közoktatási törvények vitájának március 31-ig való meghosszabbítását. A konzultációt egyébként tavaly év végén lezárta a tárca. Pokorni Zoltán kiemelte: az uniós elnökség ellátása a kormányra és a parlamentre különleges feladatot ró, ezért a jogalkotási tervet úgy állította össze a kormány, hogy a legfontosabb jogszabályok kerüljenek az Országgyűlés elé.
2011.01.13. 15:30
 
 
Tarlós: szigorú költségvetés következik, hogy elkerüljük a főváros csődjét
Igen, szigorú költségvetés következik, mert csak ezzel tudjuk megalapozni, hogy elkerüljük a város csődjét - jelentette ki Tarlós István főpolgármester csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy az országot tavaly 20 ezer milliárd forintos adóssággal hagyta a kormányra az előző vezetés, a főváros vezetése is sok száz milliárd forintos hiányt örökölt. "Nem idézőjeles az örökség, ami itt maradt" - szögezte le. Mi egy biztonságosabb, tisztább, jól működő várost akarunk, ennek a feltételeit meg kell teremteni. Nem leállítani akarjuk a fejlesztéseket, csak nem akarjuk misztifikálni - hangsúlyozta Tarlós István.
2011.01.13. 15:15
 
Az LMP a saját sikereként értékeli a fővárosi költségvetési koncepció módosítását
Az LMP sikerként könyvelte el, hogy a fővárosi költségvetési koncepció szerdai módosítása után több forrás juthat egyebek mellett a hajléktalan-ellátásra, a kisebbségekre, a zöldterületek fenntartására és a kultúrára. Az LMP fővárosi frakciója csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében üdvözölte, hogy a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a párt módosító javaslatait, és így "számos fontos terület megmenekülhet, illetve új forrásokhoz juthat". A legnagyobb eredménynek tartják, hogy a közgyűlés az LMP indítványának köszönhetően a koncepcióban szereplő ágazati keretszámokat és a hétéves fejlesztési tervet mégsem rögzítette, így ezeket a későbbi költségvetési vitában még módosítani lehet.
2011.01.13. 14:45
 
Közoktatási államtitkár: még nem végleges a közoktatási törvény koncepciója
A közoktatási törvény és a pedagógus-életpályamodell koncepciója még nem nyerte el végleges formáját, a dokumentumokat jelenleg a minisztériumok véleményezik, az ezalatt megváltozó szöveg pedig később ismét a társadalmi és szakmai szervezetek elé kerül - mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár csütörtökön egy budapesti konferencián. Gloviczki Zoltán a Közoktatási Intézményvezetők Akadémiája elnevezésű rendezvényen az életpályamodellről tartott beszédében hangsúlyozta: elképzelésükhöz mintegy félezer érdemi javaslatcsomag érkezett, és ezek alapján szinte minden mondatában megváltoztatták az eredeti szöveget.
2011.01.13. 14:45
 
Sme: fedik egymást az Orbán politikáját támogató politikai erők érvei
Orbán Viktor, szupersztár cím alatt közöl kommentárt a magyar miniszterelnök politikáját támogatókról a Sme című liberális szlovák napilap. "Orbán Viktor politikájának védelmezése közben egy hajón találkoztak a nacionalisták és a baloldaliak, a jobboldali és a baloldali szélsőségesek. Nincs min csodálkozni, céljaik, nézeteik és érveik sok tekintetben fedik egymást" - írja a szerző. Peter Morvay szerint hiba lenne azt állítani, hogy a mai magyar kormány politikája a demokratikus világban csak negatív reakciókat vált ki. "Bár az előbbieknél gyengébbek, da vannak Orbán Viktor kormányát és pártját, illetve politikájukat támogató, sőt lelkesen dicsérő hangok is" - mutat rá a szerző.
2011.01.13. 14:45
 
LMP: a kormány megszorításokból fedezi irracionális gazdaságpolitikát
Az LMP szerint a kormány megszorító intézkedésekből fogja finanszírozni irracionális és igazságtalan gazdaságpolitikáját. Scheiring Gábor, az ellenzéki párt képviselője a miniszterelnöknek a Dow Jones hírügynökség által csütörtökön közölt nyilatkozatát kommentálta így az MTI-nek. Az Orbán Viktor szavait idéző Dow Jones arról írt, hogy a miniszterelnök szerint meg van kötve a magyar politikai döntéshozók keze, amikor a forint megfelelő árfolyamáról van szó, mivel ellentétes a háztartások, illetve a gazdasági növekedést tápláló exportőrök érdeke.
2011.01.13. 12:45
 
 
MSZP: a családok és a gyermekek jogait gyengíti az új alkotmány koncepciója
Az MSZP szerint az új alkotmány szabályozási elveiről szóló javaslat gyengíti a nők, a családok és a gyermekek jogait. Kormos Kata szóvivő kifogásolta, hogy amíg a jelenlegi alaptörvény a házasság és a család védelméről rendelkezik, az új alkotmány koncepciója csak a házasságon alapuló családot részesítené kiemelt védelemben, így indokolatlan hierarchiát állít fel, hátrányosan megkülönbözteti az élettársi kapcsolatban élőket és az egyszülős családokat.
2011.01.13. 12:00
 
Jobbik: a kormány feleljen meg korábbi ellenzéki elvárásainak
A Jobbik felkéri a kormányt, hogy támogassa az üzemanyagok áfájának csökkentéséről szóló törvényjavaslatukat és ezzel a Fidesz feleljen meg ellenzéki pártként megfogalmazott elvárásainak - jelentette ki Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerdán nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amelyben kezdeményezi az üzemanyagok átsorolását a kedvezményes áfa-kulcsba tartozók közé. Ezzel a jelenlegi 25-ről 18 százalékra csökkenne a benzin és a gázolaj általános forgalmi adója.
2011.01.13. 11:45
 
Öt időközi választás lesz vasárnap
Öt településen tartanak időközi polgármester-választást vasárnap; három helyen azért van szükség a szavazásra, mert az októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb vokssal támogatott jelöltek között; szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A Vas megyei Iklanberényben tavaly október 3-án Berényi Pál és Mészárosné Nagy Mária (mindketten függetlenek) egyaránt a szavazatok 50 százalékát szerezte meg, 16-16 voksot kaptak. Szavazategyenlőség miatt választanak újra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtelek lakói is; ott Kovács Judit (Fidesz-KDNP) és Magyar László (MSZP) 1.036-1.036 szavazatot kapott.
2011.01.13. 11:45
 
Orbán Viktort védi cikkében Rezsőházy Rudolf belgiumi magyar akadémikus
Védőbeszéd Orbán Viktorért címmel írt cikket Rezsőházy Rudolf, a leuveni katolikus egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja a La Libre Belgique című belga napilap csütörtöki számának véleményoldalán. A szociológiaprofesszor szerint "nagyon nehéz korrekt információkhoz jutni Magyarország politikai fejleményeiről". Ennek szerinte több oka is van, köztük a nyelvi nehézségek. Úgy vélte, a nyugati olvasók emiatt többnyire a budapesti értelmiség köréből kikerülő közvetítőkön keresztül jutnak tájékoztatáshoz, ez a csoport viszont mindig is az SZDSZ-t támogatta.
2011.01.13. 11:30
 
Berényi: a magyar-szlovák viszony javulása nem mehet a magyar kisebbség kárára
Berényi József szerint a Magyar Koalíció Pártja (MKP) azt szeretné, hogy a magyar-szlovák jószomszédi kapcsolatok fejlesztése ne a szlovákiai magyar kisebbség kárára, illetve annak mellőzésével történjen. "A mi feladatunk elsődlegesen az, hogy ha kell, akkor a Fidesznél is folyamatosan szinten tartsuk, hogy a jószomszédi viszony fontos, de nem mehet a kárára annak, hogy a mi ügyeinket félreteszik, és az államközi kapcsolatok mosolydiplomáciába csúsznak át" - jelentette ki az MKP elnöke abban az interjúban, amelyet az Új Szó című pozsonyi magyar napilap közölt csütörtökön.
2011.01.13. 11:15
 
 
Orbán: ellentétes érdekek mozgatják a forintot
Meg van kötve a magyar politikai döntéshozók keze, amikor a forint megfelelő árfolyamáról van szó, mivel ellentétes a háztartások, illetve a gazdasági növekedést tápláló exportőrök érdeke - írta a Dow Jones hírügynökség, Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát idézve. A kormányfő szerint a jegybank függetlensége is ehhez kapcsolódó érzékeny kérdés, az euró bevezetése pedig nem reális cél Magyarország számára ebben az évtizedben - írta a hírügynökség. "A magyar valuta értéke a legbonyolultabb dolog" jelentette ki Orbán Viktor a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak adott interjúban, de kitért a kérdés elől, hogy szerinte milyen forintárfolyamot tartana megfelelőnek.
2011.01.13. 10:15
 
 
A Fidesz-KDNP nem támogatja a felsőoktatási és közoktatási koncepciókat
Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz-KDNP-frakció oktatási munkacsoportja - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került. A Népszava pedig arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben.
2011.01.13. 07:45
 
 
Médiatörvény: elutasítja a néppárti EP-frakció a Magyarország elleni vádakat
Az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) frakciója elutasítja a magyar kormánnyal szemben a médiatörvény miatt elhangzó, "politikailag motivált" vádakat - hangsúlyozta szerdai nyilatkozatában Joseph Daul, a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú frakció francia vezetője. A politikus, aki szerint a néppárti EP-képviselők erősen elkötelezettek a szabadságjogok, azon belül a sajtószabadság védelme mellett, közölte: a néppárti képviselőcsoport bízik abban, hogy ha a médiatörvény egyes elemeit meg kell változtatni, azt Magyarország meg fogja tenni.
2011.01.12. 20:00
 
Gyurcsány szerint Orbán Viktornak sürgős az alkotmányozás
Orbán Viktor számára azért sürgős az új alkotmány mihamarabbi elfogadása, mert jól látja, hogy érzékelhetően csökken támogatói bázisa - vélekedett Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke, szerdai győri sajtótájékoztatóján. A politikus, aki kedden az ellenzéki pártokat egységes bojkottra szólította fel az alkotmányozási folyamat a kapcsán, azt mondta: nagy esélyt lát arra, hogy az MSZP mellett az LMP sem fogja elfogadni az új alaptörvényt. Ezért Gyurcsány Ferenc keresi annak lehetőségét, hogy érdemi, nyilvános, szakmai, közéleti, politikai vita folyjon "egy demokratikus, polgári Magyarország eszméjére épülő alkotmány lehetőségéről".
2011.01.12. 18:15
 
Szentes Tamás az új, egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes
Szentes Tamást (Fidesz) választotta meg az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettesnek szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A titkos szavazáson 28-an támogatták a város új ágazati vezetőjét, aki egy nem szavazatot kapott, egy voks pedig érvénytelen volt. Szentes Tamás képviselő a poszton Pesti Imrét váltja, aki kormánymegbízotti tisztsége miatt január 1-jével mondott le fővárosi vezetői és képviselői helyéről. Pesti Imre képviselői utódlásáról a jelölőszervezet még nem döntött; az új képviselő várhatóan a közgyűlés januári, rendes ülésén teheti le esküjét.
2011.01.12. 18:00
 
 
A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a költségvetés koncepcióját
Kétórás vita után elfogadta a fővárosi költségvetés koncepcióját szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester jelezte: a koncepcióban foglaltaknál több forrás juthat a kisebbségi önkormányzatok támogatására, a hajléktalanellátásra és a közterületek állapotának javítására. A koncepciót az LMP-s és a fideszes képviselők 20 igen szavazatával fogadta el a közgyűlés. Nemmel szavazott az MSZP-frakció és Czeglédi János (Jobbik), míg Szabó György (Jobbik) tartózkodott a voksolásnál.
2011.01.12. 17:30
 
 
Néppárti EP-frakcióelnök: elfogadhatatlan lenne a határon túliak választójoga
"Elfogadhatatlan" lenne a választójog megadása a határon túli magyar kisebbségeknek - jelentette ki szerdán Joseph Daul, az Európai Parlament jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti frakciójának az elnöke. Ha a magyar kormány úgy döntene, hogy szavazati jogot ad az Európai Unió más országaiban élő magyar kisebbségek tagjainak, "az egyenlő (lenne) a határok el nem ismerésével, és ez elfogadhatatlan" - figyelmeztetett Daul újságírókkal találkozva Brüsszelben egy nyugati hírügynökség ismertetése szerint.
2011.01.12. 17:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117[118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML