2020. május 26., kedd - Fülöp
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Politika ››  Demeter Ervin
71 találat
 
 
UD Zrt.-ügy - Jogerősen felmentették Szilvásy Györgyöt
Felmentették másodfokon is Szilvásy György volt titokminisztert a hivatali visszaélés vádja alól az UD Zrt.-ügyben. A Fővárosi Ítélőtábla a honlapján közölte csütörtöki jogerős döntését.
2015.01.15. 17:19
 
Közfoglalkoztatási kiállítás nyílik Miskolcon
A három éve bevezetett közfoglalkoztatásra fókuszál az a kiállítás, amely ma nyílik Miskolcon, a rendezvény első alkalommal kínál lehetőséget a megye járásainak, településeinek arra, hogy bemutassák a kistérségi Startmunka mintaprogramok keretében előállított termékeiket, az elért eredményeket.
2014.09.26. 04:16
 
UD Zrt. - Gulyás: kommunikációs játszma zajlott a lehallgatási anyagokkal
Gulyás József volt SZDSZ-es képviselő szerint kommunikációs játszma zajlott a két nagy párt között az UD Zrt.-ügy lehallgatási anyagainak nyilvánosságra hozásakor 2008 szeptemberében. A volt SZDSZ-es parlamenti képviselő erről tanúkénti meghallgatása során beszélt szerdán a Fővárosi Törvényszéken.
2013.10.16. 19:14
 
UD Zrt.-ügy - Kedden újrakezdődik Szilvásy György és Dávid Ibolya büntetőpere
Keddre tűzte ki a Fővárosi Törvényszék az első tárgyalását annak a megismételt büntetőpernek, amelyben az ügyészség az UD Zrt.-vel összefüggésben lehallgatási anyagok nyilvánosságra hozása miatt vádolta meg Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati miniszterét, Dávid Ibolyát, az MDF volt elnökét és párttársát, Herényi Károlyt.
2013.05.26. 10:02
 
Hallgatói tiltakozás - Petíciót adtak át a miskolci egyetemisták a kormánymegbízottnak
A keretszámok visszaállítását, a tandíj és a hallgatói szerződés "eltörlését" követelik egyebek mellett a Miskolci Egyetem hallgatói, akiknek képviselői az erről szóló petíciót kedden adták át Demeter Ervinnek, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottjának.
2012.12.11. 18:36
 
Hallgatói tiltakozás - A HÖOK nem megy el Balog Zoltánhoz egyeztetni
Nem megy el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az emberi erőforrások minisztere által kezdeményezett kedden délutáni egyeztetésre, azt egy későbbi időpontra halasztaná - közölte Nagy Dávid, a szervezet elnöke az MTI-vel.
2012.12.11. 11:10
 
Hallgatói tiltakozás - Miskolci egyetemisták "elfoglalták" a kormányhivatalt
"Elfoglalták" a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal miskolci épületét a felsőoktatást érintő változtatások ellen tiltakozó hallgatók kedd reggel.
2012.12.11. 10:51
 
Hallgatói tiltakozás - Miskolci egyetemisták "elfoglalták" a kormányhivatalt
"Elfoglalták" a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal miskolci épületét a felsőoktatást érintő változtatások ellen tiltakozó hallgatók kedd reggel.
2012.12.11. 00:00
 
 
Vona: maradjon meg a kazincbarcikai kórház!
A kazincbarcikai kórház megmentéséért tartottak demonstrációt a Jobbik szervezésében csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban, ahol Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke úgy fogalmazott: az intézmény "áldozatul esett a kórházi reformnak álcázott intézkedéseknek".
2012.07.19. 19:49
 
Demeter Ervin: Borsodban 21 ezer közmunkást foglalkoztatnak
Ebben az évben több mint 21 ezer embert foglalkoztatnak a közmunka- és közfoglalkoztatási programok keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, minderre csaknem 19 milliárd forint jut - mondta Demeter Ervin, a megye kormánymegbízottja pénteken, miskolci sajtótájékoztatóján.
2012.04.13. 12:11
 
UD Zrt.-ügy - Felmentést kértek a megvádolt politikusok védői
Felmentést kértek az UD Zrt.-ügyben megvádolt korábbi kormányoldali, illetve MDF-es politikusok védői a perbeszédekben szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
2012.02.09. 14:17
 
Bírósági ítélet - Jogtalan volt az egri Fidesz szervezet feloszlatása
A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megsemmisítette azt a döntést, amellyel a Fidesz Országos Választmányának elnöksége 2009 októberében feloszlatta a Fidesz Egri Szervezetét - tájékoztatta az MTI-t a felperes, a helyi párszervezet egykori alelnöke.
2011.11.18. 12:03
 
Demeter Ervin bocsánatkérésre szólítja fel Juhász Ferencet
Demeter Ervin (Fidesz), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott bocsánatkérésre szólítja fel Juhász Ferencet (MSZP) az Országgyűlés honvédelmi bizottsága keddi ülésén tett kijelentései miatt. A fideszes országgyűlési képviselő, egykori titokminiszter erről kedden beszélt az MTI-nek.
2011.10.04. 19:11
 
UD Zrt.-ügy - Dávid Ibolya: "tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat"
Almássy Kornél volt MDF-es politikus és Tombor András üzletember tanúként a párt 2008. szeptemberi tisztújításával összefüggő fenyegetésekről, kikényszerített visszalépésekről számolt be az UD Zrt.-ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden, miközben a kényszerítéssel vádolt Dávid Ibolya volt pártelnök azt hangoztatta: "Teljesen tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat".
2011.09.27. 18:51
 
 
Volt titkosszolgálati vezetők - Laborc Sándor ügyében benyújtotta a vádiratot a katonai ügyészség
Hivatali visszaélés bűntette miatt benyújtotta a vádiratot Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen a Budapesti Katonai Ügyészség - tájékoztatta az ügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.
2011.09.19. 14:33
 
Coop Rally: a minőségi magyar termékekért
Életforma-váltás határán áll Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a nagyipari életforma, amely a megyére jellemző volt, már a múlté, a jövő pedig a mezőgazdaságé és az arra épülő feldolgozóiparé - mondta Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja csütörtökön Bőcsön abból az alkalomból, hogy a Borsodi Sörgyárból indult útjára a VI. Coop Rally.
2011.09.15. 09:18
 
 
Önkormányzati reform - Markáns feladatot kapnak a megyei önkormányzatok
Teljesen új és markáns feladatot kapnak majd a megyei önkormányzatok az ősszel a Parlament elé kerülő önkormányzati törvény szerint; a megyei önkormányzatok intézményeit ugyanis az állam, pontosabban a kormányhivatalok vehetik át a pénzügyi forrásokkal és minden adósságukkal együtt - hangzott el azon a csütörtöki sajtóbeszélgetésen, amelyet Demeter Ervin kormánymegbízott és Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke tartott Miskolcon.
2011.08.26. 09:09
 
 
Index.hu: hackertámadásokkal gyanúsíthatják Szilvásyékat
Az Index információi szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) két korábbi főigazgatóját és Szilvásy György volt titokminiszert azzal gyanúsítják, hogy részt vettek a magyar kormányzati szervek informatikai hálózatának illegális megtámadásában. Az Index úgy tudja, hogy a katonai ügyészségre Szilvásy Györggyel egy időben bevitt csuklyás férfi az UD Zrt.-ügyben érintett hacker volt.
2011.07.06. 18:26
 
 
Fidesz: az MSZP jobban tenné, ha hallgatna nyugdíjügyben
A fideszes Demeter Ervin szerint a szocialisták jobban tennék, ha hallgatnának, mert - mint mondta - ők voltak azok, akik eladósították az országot, és ma éppen ezért nem tartható fenn az a rendszer, hogy a rendvédelmi szerveknél dolgozók 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek. A kormánypárti képviselő az MSZP szóvivőjének szombati sajtótájékoztatójára az MTI-nek reagálva emlékeztetett: a rendvédelmi szerveknél dolgozóknak jelenleg két nyugdíjkiváltságuk van; az egyik szerint az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel, a másik szerint 25 év szolgálati viszony után vonulhatnak nyugdíjba. Demeter Ervin hangsúlyozta: az előbbi kedvezmény a továbbiakban is megmarad.
2011.05.21. 17:50
 
Nyugdíjügy - Fidesz: az MSZP jobban tenné, ha hallgatna
A fideszes Demeter Ervin szerint a szocialisták jobban tennék, ha hallgatnának, mert - mint mondta - ők voltak azok, akik eladósították az országot, és ma éppen ezért nem tartható fenn az a rendszer, hogy a rendvédelmi szerveknél dolgozók 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek.
2011.05.21. 17:35
 
 
Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az UD Zrt.-ügy tárgyalása
Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az UD Zrt.-ügyben megvádolt két szocialista és két MDF-es politikus büntetőpere kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A keddi tárgyalási napon meghallgatták Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, volt fideszes titokminisztert, Demeter Ervin egykori fideszes titokminisztert, Horváth Józsefet, az UD Zrt. volt felügyelőbizottsági tagját és a KDNP-s Simicskó Istvánt, a nemzetbiztonsági bizottság volt elnökét.
2011.04.12. 17:50
 
 
UD Zrt.-ügy: tagadta bűnösségét a négy megvádolt politikus
Tagadta bűnösségét az UD Zrt.-ügyben megvádolt mind a négy politikus a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben. Az első tárgyaláson csupán a két szocialista politikus, Szilvásy György volt titokminiszter és Tóth Károly volt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának egykori alelnöke jelent meg. Mindketten egyértelműen tagadták bűnösségüket és részletes vallomást is tettek. A két másik vádlott, Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es országgyűlési képviselő nem volt ott a tárgyaláson, ők írásban jelezték a bírónak, hogy bűncselekményt nem követtek el.
2011.03.23. 16:50
 
 
Schmitt Pál: látni szeretném, hogy hol, milyen bajok akadnak
Magyarország, de még a főváros sem egyenlő a Sándor-palotából megtekinthető impozáns látvánnyal - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön Miskolcon, országjárása első állomásán, az összevont városi és megyei közgyűlés ülésén. Hozzátette: útja során látni szeretné, hogy hol, milyen bajok akadnak, és örülni szeretne a jónak. Véleménye szerint ha Magyarország köztársasági elnöke valahol megjelenik, akkor viszi magával azt az üzenetet, hogy mindenki számít, határon innen és túl. Mint mondta, nem titkolt szándéka, hogy az elnöki jelenlétből fakadó nyilvánosságot felhasználja a jó példák népszerűsítésére.
2011.01.27. 12:15
 
A jogi segítségnyújtással bővülhetnek a kormányablakok szolgáltatásai
A jogi segítségnyújtás is bekerülhet az integrált kormányzati ügyfélszolgálatok, a kormányablakok szolgáltatásai közé - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára szerdán Miskolcon, miután tájékozódott a helyi kormányablak működéséről. Répássy Róbert azt mondta: a megyei kormánymegbízottakkal szeretné megbeszélni, hogy az igazságügyi szolgálat keretében jelenleg is működő jogi segítségnyújtást a kormányablakoknál is igénybe vehessék az ügyfelek.
2011.01.12. 13:30
 
Schiffer András beszélt a legtöbbet idén a parlamentben
Schiffer András (LMP) szólalt fel a legtöbbször, és beszélt a legtöbbet az idén a parlamentben - derül ki az Országgyűlés adataiból. A felszólalásban legaktívabb képviselők az új parlamenti pártok soraiban ülnek. Schiffer András 190 alkalommal szólalt fel és 15 órát beszélt a Házban. A felszólalások számát tekintve 174-gyel követi őt Vágó Gábor (LMP), majd 166-tal Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik), aki összességében alig fél órával beszélt kevesebbet Schiffer Andrásnál. Vágó Gábor ugyan második a felszólalások számában, de csak nagyjából fele annyi időt, közel nyolc órát beszélt, mint a listát vezető párttársa.
2010.12.27. 07:30
 
Több megyei közgyűlésnek új elnöke, Pápának új polgármestere lesz
Több megyei közgyűlésnek új elnöke, Pápának pedig új polgármestere lesz, és több városi önkormányzatban is változásokra kell számítani, miután csütörtökön kinevezték a kormánymegbízottakat, amely tisztség összeférhetetlen az önkormányzati pozíciókkal.
2010.12.23. 16:45
 
 
Orbán Viktor kinevezte a kormányhivatalok vezetőit
Kinevezte Orbán Viktor a fővárosi, és 19 megyei kormányhivatal vezetőjét. Budapesten Pesti Imre, Bács-Kiskunban Kerényi János, Baranyában Hargitai János, Békésben Erdős Norbert, Borsod-Abaúj-Zemplénben Demeter Ervin, Csongrádban B. Nagy László, Fejérben Dorkota Lajos, Győr-Moson-Sopronban Széles Sándor, Hajdú-Biharban Rácz Róbert, Hevesben Horváth László, Jász-Nagykun-Szolnokban Lengyel Györgyi, Komárom-Esztergomban Czunyiné Bertalan Judit, Nógrádban Szabó Sándor, Pest megyében Tarnai Richárd, Somogyban Juhász Tibor, Szabolcs-Szatmár-Beregben Vinnai Győző, Tolnában Tóth Ferenc, Vasban Harangozó Bertalan, Veszprémben Kovács Zoltán, Zalában pedig Rigó Csaba Balázs lett a kormányhivatal vezetője.
2010.12.23. 12:45
 
 
Csütörtökön nevezi ki Orbán a kormánymegbízottakat a kormányhivatalok élére
Csütörtökön nevezi ki Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat a január elsején létrejövő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal élére - közölte az MTI érdeklődésére a kormányzati kommunikációs államtitkárság. Az Index kedden azt írta, hogy információi szerint a kormányfő kijelölte az új kormányhivatalok politikai vezetőit, bár a lista még nem teljes.
2010.12.21. 16:15
 
 
Szilvásy: az ügyészség politikai megrendelést teljesít
Szilvásy György korábbi titokminiszter szerint az ügyészség politikai megrendelést teljesít azzal, hogy vádat emelt ellene. Szilvásy György az MTI-nek elmondta: akkor tud majd érdemben reagálni a vádra, ha megkapja az erről szóló hivatalos értesítést. Hozzátette: úgy látja, a gyanúsítás lényegében megegyezik a Fidesz erre vonatkozó beadványának a tartalmával. Az ügyészség - mint mondta - soha nem válaszolt arra a kérdésére, ha problémának tartja, hogy ő megosztotta a hangfelvételeket a nemzetbiztonsági bizottság tagjaival, akkor azt miért nem, hogy a Fidesz nyilvánosságra hozta ezeket.
2010.12.09. 19:30
 
 
Vádat emeltek Szilvásy György és három volt országgyűlési képviselő ellen
Keresztes Imre főügyész csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: múlt pénteken, december 3-án emelt vádat a főügyészség a volt titokminiszter és három volt országgyűlési képviselő ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közleményében nem írta le a politikusok nevét, de azt közölte: a volt titokminisztert egy rendbeli, folytatólagosan, hivatalos személyként elkövetett különleges személyes adattal visszaéléssel vádolják, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának volt alelnökét egy rendbeli, hivatalos személyként és felbujtóként elkövetett különleges személyes adattal visszaéléssel vádolják.
2010.12.09. 15:45
 
 
A hacker beismerte, hogy az NBH megbízásából tört be számítógépes rendszerekbe
Beismerte a Szilvásy György volt titokminiszter által a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) bemutatott és a szervezet megbízásából számítógépes rendszerekbe betörő hacker, hogy elkövette a bűncselekményeket - mondta Demeter Ervin, az elmúlt nyolc év polgári titkosszolgálati tevékenysége során tapasztalható anomáliák vizsgálatára létrejött parlamenti albizottság fideszes elnöke. Demeter Ervin korábban már beszámolt arról, hogy Szilvásy György mutatta be az NBH-nak azt a férfit, akit aztán az NBH foglalkoztatott, és aki több számítógépes rendszerbe is behatolt, és a "fekete úton szerzett" információkat eljuttatta az NBH-nak és MSZP-s politikusoknak.
2010.09.28. 15:00
 
 
Magyar Hírlap: Gyurcsány is kapott jelentéseket a hackertől
A Szilvásy György volt titokminiszter által felkarolt, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak dolgozó hacker által törvénytelenül megszerzett információkat megkapta Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök is - írta a Magyar Hírlap kedden, Demeter Ervinre hivatkozva. A lapnak adott interjúban a polgári titkosszolgálatok elmúlt nyolcévi működésében tapasztalható anomáliák feltárására alakult albizottság fideszes elnöke úgy fogalmazott: "arról van írásos dokumentum, hogy a hacker összeállított valamilyen anyagot, amelyet egy MSZP-s politikuson keresztül eljuttatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek". Hozzátette, hogy az iratok tartalmát sajnos nem ismerhetik.
2010.09.28. 07:30
 
Demeter Ervin: Eléggé tisztán látunk a titkosszolgálatok körüli visszaélések ügyében
Dokumentumok áttanulmányozása révén és szakértők véleménye alapján jutottak a titkosszolgálatok működésével, illetve Szilvásy György volt titokminiszterrel kapcsolatos megállapításokra - nyilatkozta Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában szerda reggel. A titkosszolgálatok pártpolitikai célú felhasználásának gyanújáról kedden, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága vizsgáló albizottságának zárt ülése után beszélt a kormánypárti politikus, az albizottság elnöke.
2010.09.15. 20:19
 
 
Demeter: pártpolitikai célokra is használhatták a titkosszolgálatot
A nemzetbiztonsági bizottság ellenőrzési albizottságának fideszes elnöke szerint a testület keddi meghallgatásán megerősödött a gyanú, hogy a Gyurcsány-kormány idején Szilvásy György pártpolitikai célokra használta a titkosszolgálatot. "Bizonyára emlékeznek rá, hogy azzal riogattak, hogy itt számítástechnikai rendszerekbe betörtek és fontos információkat vittek el. Kiderült, hogy aki betört, azt a Nemzetbiztonsági Hivatal foglalkoztatta, és ezt a személyt Szilvásy György mutatta be a Nemzetbiztonsági Hivatalnak" - mondta a zárt ülés utáni sajtótájékoztatóján Demeter Ervin.
2010.09.14. 17:30
 
 
UD Zrt.-ügy: az ügyészség szerint Tóth Károly le akarta járatni ellenfeleit
Tóth Károly volt szocialista országgyűlési képviselőt az UD Zrt.-üggyel összefüggésben azért gyanúsítják személyes adattal visszaéléssel, mert az előző parlamenti ciklusban fideszes politikusok érintettségét bemutatni hivatott bizonyítékok megismerhetőségében működött közre, hogy lejárassa őket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán. Tóth Károlyt kedden hivatalos személy által felbujtóként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés bűntettével gyanúsították meg a nyomozó ügyészek. A gyanúsítás alapját képező bűncselekményről a főügyészség szóvivője aznap - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem nyilatkozott.
2010.07.07. 19:15
 
 
Az MSZP érdemi válaszokat vár Kósa Lajostól
Az MSZP a fideszes Kósa Lajos debreceni polgármester érdemi válaszát várja a napokban nyilvánosságra került videón megfogalmazott vesztegetési vádakkal kapcsolatban; az ügyben a debreceni szocialisták feljelentést tesznek. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nagyon sok furcsaság van a Kósa-videóval kapcsolatban, "a leleplező" többek között arra sem adott magyarázatot, miért csak a felvétel nyilvánosságra kerülése után jelentette fel zsarolóit, ha a videó 2007-ben kényszer hatására született. Szerinte "a leleplező videón" elhangzottak súlyos vádak, de még ennél is aggasztóbb, hogy Kósa Lajos nem adott érdemi választ ezekre, pusztán politikai lejárató kampányt emleget.
2010.04.02. 14:00
 
 
Fidesz: derítse ki az NBH az Omninvest hátterét
Azt követeli a Fidesz a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH), hogy derítse ki és hozza nyilvánosságra az újinfluenza elleni oltóanyagot gyártó cég, az Omninvest tulajdonosi szerkezetét. Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja emlékeztetett: a cég 2006-ban került nemzetbiztonsági ellenőrzés, védelem alá. Ezzel kapcsolatban rámutatott: jelenleg 50 olyan cég van Magyarországon, amelyet az NBH nemzetbiztonsági védelem alá vett, ezek közül 49-nek mindenki tudhatja a tulajdonosi szerkezetét, egynek azonban nem, ez pedig az Omninvest Kft.
2009.12.03. 12:15
 
 
Politikai vita alakult ki az Omninvest tulajdonosi hátteréről
Ellenzéki képviselők az új vírus elleni vakcinát gyártó cég tulajdonosi hátterét firtatták kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése után, a szocialisták szerint viszont nem ez a lényeges, hanem az, hogy az oltóanyagot biztonságos körülmények között gyártják és szállítják-e. Az Omninvest nem kívánt érdemben reagálni a vitára, mondván: nem szakmai kérdésről van szó, hanem belpolitikai csatározásról. Simicskó István, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke a testület zárt ülése után azt mondta: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) tájékoztatása szerint az Omninvest tulajdonosi hátterének 2 százaléka ismert, 98 százalékát pedig "homály fedi".
2009.12.01. 18:45
 
 
Laborc: szakmai tévedések vannak a romagyilkosságokról szóló nyilvános jelentésben
Szakmai tévedések sora szerepel az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának nyilvános dokumentumában; a személyét elmarasztaló állítás pedig politikai kérdés: "a játszma része" - nyilatkozta a Népszava szombati számában Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) szeptemberben leköszönt főigazgatója. A volt főigazgató azt közölte: "... badarság azt számon kérni, hogy a rendőrség és a titkosszolgálat miért nem hozott létre közös nyomozócsoportot a romagyilkosságok felderítésére". A tábornok ezt azzal indokolta, hogy a törvények alapján a titkosszolgálatok nem vehetnek részt köztörvényes bűncselekmények nyomozásában.
2009.11.21. 09:45
 
 
MDF: akiknek a neve az adatgyűjtési ügyben felmerült, ne szavazzon hétfőn
Az MDF felszólítja azokat a politikusokat, akiknek a neve az adatgyűjtési ügyben felmerült, hogy a parlament hétfői ülésén ne szavazzanak Dávid Ibolya és Herényi Károly országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, a demokrata fórum szóvivője. Dávid és Herényi személyes érintettsége miatt nem szavaz, erre szólítják fel között Demeter Ervin és Kövér László fideszes és Almássy Kornél független képviselőket is - közölte sajtótájékoztatóján a szóvivő, hozzátéve: legalább három olyan kérdés van, amire továbbra is választ várnak a két fideszes képviselőtől.
2009.10.18. 13:30
 
 
Pert nyert Kövér és Demeter Szilvásyval és a MeH-hel szemben első fokon
Megsértette Kövér László és Demeter Ervin fideszes politikusok jó hírnévhez fűződő jogát Szilvásy György volt titokminiszter, mikor a felperesek UD Zrt.-vel kapcsolatos elítélendő tevékenységéről nyilatkozott - mondta ki nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság csütörtökön. Szilvásy György egy éve több televíziós és rádiós nyilatkozatában azt a valós tényt, hogy a két fideszes politikus kapcsolatot tartott az UD Zrt. vezetőjével, illetve hogy a cég tevékenysége kapcsán büntetőeljárások indultak, abban a hamis színben tüntette fel, hogy Kövér és Demeter megengedhetetlen, tilalmas magatartást tanúsított - állapította meg az elsőfokú bíróság.
2009.10.15. 14:30
 
 
Ficsor: az NBH-nál követtek el hibákat a romagyilkosságok felderítése során
A nemzetbiztonsági szolgálatoknak fontos szerepük volt az elkövetők felderítésében, de a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) követtek el olyan hibákat, amelyek nélkül hamarabb felmerülhetett volna a gyanúsítottak neve - ismertette a romagyilkosságok feltételezett elkövetőinek elfogása után általa elrendelt vizsgálat összefoglalóját Ficsor Ádám. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülése után a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter a hibák között említette, hogy az NBH jogi főosztálya nem továbbított egy javaslatot, amely külsőengedély-köteles ellenőrzés kiterjesztésére vonatkozott. Megállapították azt is, hogy aki Debrecenben foglalkozott az üggyel, nem kellő alapossággal végezte a munkáját.
2009.09.08. 18:00
 
 
Rövidesen távozik a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszter
Szeptember elsejei hatállyal távozott hivatalából Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, szeptember 14-én pedig Ficsor Ádám, a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter is megválik posztjától. Ficsor Ádámot idén április 16-i hatállyal nevezte ki polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszternek a kormányfő, miután elődje, Szilvásy György lemondott posztjáról. Ficsor Ádám augusztus elejei nyilatkozatában távozását az MSZP választási kampányában vállalt feladatával indokolta. Ficsor Ádám akkor elmondta: Lendvai Ildikó pártelnök felkérte arra, hogy érdemben vegyen részt az MSZP választási kampányában, amelyben a jelöltállítással, a képviselőjelöltek felkészítésével foglalkozik majd.
2009.09.01. 18:45
 
 
MSZP: Demeter pártpolitikai érdekből támadja a titkosszolgálatokat
Az MSZP szerint a Demeter Ervin, az Orbán-kormány volt titokminisztere pártpolitikai érdekből támadja a titkosszolgálatokat. A kormánypárt frakciója azt követően adott ki közleményt, hogy a fideszes politikus kedden azt mondta: számos jel utal arra, hogy a titkosszolgálatok információt gyűjtenek a "politika egész közeli részéről". Az MSZP közleményében Nyakó István szóvivő úgy vélte, azzal, hogy Demeter rágalmaz, az országnak okoz károkat. Mint írta, nincs semmilyen összefüggés a posztjáról szeptember közepén távozó Ficsor Ádám titokminisztersége és az MSZP-ben betöltendő tisztsége között. Ficsor egyik törekvése az volt, hogy miniszterként mentesítse a politikától a titkosszolgálatokat - tette hozzá Nyakó.
2009.08.04. 19:00
 
 
Az MSZP szerint a Fidesz "a terroristákat támogatja"
Az MSZP szerint a Fidesz azzal, hogy a kormányt, az MSZP-t és a bűnüldöző szerveket vádolja politikai terrorizmus előkészítésével, nem mond mást, mint hogy akik terrorizmussal gyanúsítva börtönben ülnek, ártatlanok. A szocialisták szerint a Fidesz nyugat-európai elvbarátai feltehetően nem tűrnek meg sokáig maguk között "egy terroristákat támogató pártot". Nyakó István, a kormánypárt szóvivője az MTI-nek Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta: nagyon közel jár ahhoz a Fidesz, hogy "ezzel a gyűlöletbeszéddel" kiírja magát abból a demokratikus közösségből, amelynek az Európai Parlamentben maga is aktív és megbecsült részese akar lenni.
2009.07.28. 13:37
 
Népszabadság: Ficsor Ádám nem akarta meneszteni Laborcot
Ficsor Ádámnak nem állt szándékában menesztenie Laborc Sándort - a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter ezt arra a felvetésre jelentette ki a Népszabadságnak, hogy Laborc Sándor sokak szerint azért kérte felmentését, hogy ne menesszék. A lap szerdai számában olvasható interjúban a miniszter kifejtette: Laborc lemondását személyes döntésnek tekinti, amit "annál részletesebben", mint eddig tette, nem szeretne kommentálni. Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy Laborc munkásságát szerinte nem lehet és nem is szabad kizárólag az UD Zrt.-ügyön keresztül megítélni. Szerinte Laborc rendkívül hasznos munkát végzett az NBH szervezeti megújításáért, amely hatékonyabb és rugalmasabb lett.
2009.07.22. 07:00
 
 
Dávid Ibolya szerint fordított Watergate-botránnyá vált az UD Zrt. ügye
Dávid Ibolya szerint fordított Watergate-botránnyá vált az UD Zrt. ügye Magyarországon, az MDF elnöke kedden azt mondta, bár ő maga megfigyelt, sértett volt, csak gyanúsítottként került az ügyészség látókörébe. Az UD Zrt. ügye tavaly ősszel robbant ki. Szeptember 12-én több napilap arról számolt be, hogy a cég ellen előző nap nyomozást indított a Nemzeti Nyomozóiroda. Ugyanezen a napon Dávid Ibolya sajtótájékoztatón jelentette be: a birtokába került hangfelvétel szerint több egykori és jelenlegi politikus is érintett lehet az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Az MDF elnöke a legfőbb ügyésztől és az NNI-től is soron kívüli vizsgálatot kért, amelyet a Fővárosi Főügyészség később elutasított.
2009.07.21. 21:00
 
 
MSZP: "üres duma", amit Orbán Viktor mond a Jobbikról
Az MSZP szerint "üres duma", hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kormányra kerülése esetén nem lép majd koalícióra a Jobbikkal, hiszen már most is az ország több mint egy tucatnyi helyén együttműködik a két párt - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn az MTI-nek. A kormánypárt szóvivője ezt annak kapcsán mondta, hogy Orbán szombaton úgy fogalmazott, ha lesz egy olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja. Nyakó szerint a Fidesz elnöke ugyanezt mondta Torgyán Józsefről, a Független Kisgazdapárt elnökéről is, aztán mégis politikai frigyre lépett vele.
2009.07.13. 17:00
 
 
Adatgyűjtési ügy: csak Szilvásy gyanúsított
A rendőrség mellett az ügyészség és a vám- és pénzügyőrség is nyomoz az UD Zrt.-hez kapcsolódó adatgyűjtési üggyel összefüggésben; a több szálon futó nyomozások során eddig egyedül az ügyészség gyanúsított meg egy embert, Szilvásy György volt titokminisztert. Szilvásy Györgyöt hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett különleges személyes adattal visszaéléssel gyanúsították meg. Az NNI szóvivője, Bartha László pénteken az MTI érdeklődésére, hogy hol tartanak a rendőrségi nyomozások, azt mondta: még nyomoznak, az ügyeknek egyelőre nincs gyanúsítottja, de további részleteket nem kívánt közölni.
2009.06.26. 15:03
 
 
Fidesz: ne nevezzék ki Ficsor Ádámot titokminiszternek
A Fidesz azt követeli Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy ne nevezze ki Ficsor Ádámot titokminiszternek, az ellenzéki párt szerint a demokrácia elmúlt húsz évének megcsúfolása lenne, ha "Gyurcsány Ferenc embere" elnyerné a posztot - mondta a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján. Demeter Ervin emlékeztetett arra, hogy a nemzetbiztonsági bizottság szerdán nem támogatta Ficsor Ádám kinevezését a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszteri posztra. A fideszes politikus szerint "Gyurcsány Ferenc embere" a meghallgatáson megbukott, világossá vált ugyanis, hogy teljesen alkalmatlan a poszt betöltésére.
2009.04.16. 10:50
 
Első  Előző  [1]  [2Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista