2020. július 6., hétfő - Csaba
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Politika ››  Budai Gyula
322 találat
 
Jobbik: Budai Gyula megerősítette a Fidesz korruptságát
A Jobbik szerint Budai Gyula volt korrupcióellenes kormánybiztos Heti Válasznak adott interjúja megerősíti, hogy a "Fidesz korrupciós mechanizmusokra épül".
2016.02.04. 15:44
 
Brókerbotrányok - OGY - Nem jön létre parlamenti vizsgálóbizottság
Folyamatban lévő büntetőeljárás miatt elutasította a parlament igazságügyi bizottsága a brókerbotrányok vizsgálatára javasolt bizottságok létrehozását hétfőn.
2015.05.11. 11:19
 
Mesterházy: a Fidesz vezetői kérjenek bocsánatot az igaztalan vádakért!
Mesterházy Attila MSZP-elnök szerint nemcsak Molnár Gyula helyreállított politikai becsületéről, hanem a Fidesz és Budai Gyula által ellene elindított boszorkányüldözés teljes kudarcáról is szól a Kúria keddi ítélete.
2014.05.20. 14:48
 
Vagyonnyilatkozatok - Tízmilliót nyert lottón egy fideszes, sokan vettek szántót, autót
Tízmillió forintot nyert lottón a fideszes Tóth Gábor tavaly áprilisban - derült ki a képviselői vagyonnyilatkozatokból, amelyeket szombatra virradóra hoztak nyilvánosságra a parlament honlapján. A bevallások alapján sok fideszes politikus vett tavaly szántót és autót. Az egyik legvagyonosabb képviselő, Papcsák Ferenc zuglói polgármester tavaly több mint 89 millió forint osztalékot és 72 milliót meghaladó osztalékelőleget vett fel az ügyvédi irodájából. Az MSZP-s Veres János pénzvagyona meghaladja a 300 millió forintot.
2014.02.01. 15:03
 
Jobbik: vissza kell szerezni a zsebszerződéssel eladott területeket
Vissza kell szerezni a zsebszerződéssel eladott területeket, ez pedig minden nemzeti érzelmű, a magyar vidéki munkahelyekért aggódó embernek kötelessége - hangsúlyozta Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2014.01.29. 13:17
 
Budai Gyula: egyes állatvédelmi szervezetek káros ténykedése Magyarországon túlnyúló ügy
Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára szerint egyes állatvédelmi szervezetek káros ténykedése Magyarországon túlnyúló ügy, ezért a német, a magyar és a lengyel érintetteknek támogatniuk kell egymást.
2013.12.21. 00:02
 
Közzétették a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsorát
Véglegesítette a jövő évi parlamenti választáson induló Fidesz-KDNP-s egyéni képviselőjelöltek névsorát hétfői ülésén a Fidesz országos választmánya. A 106 jelölt nevét a kormánypárt honlapján tették közzé.
2013.12.09. 12:58
 
MSZP: csak egy részét leplezték le az EU-támogatásokra pályázó bűnszervezetnek
Az MSZP szerint a hatóságok csak egy részét leplezték le az európai uniós földalapú támogatások lenyúlására szerveződött bűnszervezetnek.
2013.10.14. 13:37
 
Letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetőjét
Letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát az úgynevezett uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése ügyében - tájékoztatta Szoboszlai-Szász Richárd főügyészhelyettes hétfőn az MTI-t.
2013.10.14. 10:53
 
A Jobbik támogatja a Fidesz javaslatát a zsebszerződések felszámolása érdekében
A Jobbik képviselői támogatni fogják a zárószavazáson a fideszes Nagy István javaslatát a zsebszerződések felszámolására, de az ellenzéki párt szerint az eredeti javaslat sokat romlott Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár módosításai miatt. Erről Magyar Zoltán országgyűlési képviselő beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2013.10.10. 11:51
 
VM: folyik a nyomozás a területalapú támogatást igénylő csalók ellen
Nyomozást rendelt el a Vidékfejlesztési Minisztérium információi alapján a Fővárosi Főügyészség azoknak az ügyében, akik bűncselekménnyel akartak megszerezni uniós területalapú támogatásokat - jelentette be a tárca parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2013.10.09. 17:43
 
Mintegy 70 gazda demonstrált a Pápai Hús 1913 Kft. székhelyénél
Mintegy hetven gazda demonstrált a Pápai Hús 1913 Kft. székhelyénél hétfőn, többek között azt követelve, hogy az ajánlott 70 százalék helyett teljes egészében kapják meg járandóságukat szeptember 30-ig, s erre az önkormányzat vállaljon készfizető kezességet.
2013.09.02. 13:22
 
MSZP: hűbéresi rendszert épít a Fidesz
Az MSZP szóvivője szerint a Fidesz az elmúlt ezer év hagyományaiból csupán a legrosszabbakat, a hűbéresi rendszer kiépítését, a hűbéresek jutalmazásának gyakorlatát vette át.
2013.08.18. 14:04
 
Ötven tonna jelöletlen dinnyét találtak az ellenőrök Balkányban
Több mint 50 tonna jelöletlen görögdinnyét vontak ki a forgalomból az ellenőrök egy görögdinnye-felvásárló telepen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban - tájékoztatta Budai Gyula pénteken az MTI-t.
2013.08.16. 12:04
 
Több mint 1200 pályázó a Nemzeti Tanyafejlesztési Program kétmilliárdos keretére
Több mint 1200 pályázó, köztük kétszáznál is több önkormányzat érdeklődik a kormány által meghirdetett Nemzeti Tanyafejlesztési Program harmadik ütemében rendelkezésre álló kétmilliárd forintos keret iránt - mondta az augusztus 7-i beadási határidő kapcsán a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.
2013.08.04. 05:55
 
A Csík Zenekar, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance is fellép is a XIII. Csabai Sörfesztiválon
A Csík Zenekar koncertje, a Békéscsabai Jókai Színház fellépése, az ExperiDance táncjátéka is színesíti idén a XIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programját, amelyen megrendezik a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai elnevezésű kiállítást és vásárt hetven mezőgazdasági termelő és kézműves részvételével.
2013.06.12. 13:17
 
GVH: nem lehet hatékonyan fellépni a mezőgazdasági termékkörben kartellezők ellen
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem tud hatékonyan fellépni a mezőgazdasági termékkörben kartellezők ellen a szakmaközi törvény tavalyi elfogadása óta - mondta a GVH elnöke hétfőn a parlament mezőgazdasági bizottságának ülésén.
2013.05.06. 15:27
 
Gyulai prémiumtermékek iránt is van érdeklődés az orosz piacon
Korábban Gyuláról csak turistaszalámit szállítottak Oroszországba, ám most a gyulai prémiumtermékek iránt is van érdeklődés az orosz piacon - mondta el a cég moszkvai bemutatkozásáról Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője pénteken sajtótájékoztatón.
2013.04.12. 17:22
 
VM: a Négy Mancs várhatóan újra akcióba lép Magyarországon
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) rendelkezésére álló információk szerint a Négy Mancs alapítvány még idén tavasszal újabb, "nagyméretű lejárató kampánnyal" készül a magyarországi hízott kacsa- és libamájat előállító termelők ellen.
2013.04.04. 09:19
 
Először ülésezik a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport
Kedden és szerdán tartja első ülését a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport Bakuban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.
2013.03.11. 10:23
 
Nem jár vissza a pénz a zsebszerződések után
Nem tudja majd bírósági úton visszaszerezni a pénzét, aki zsebszerződések alapján fizetett azért, hogy termőföldtulajdonhoz jusson - hangoztatta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár szerdán Őriszentpéteren, a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság kihelyezett ülésén.
2013.02.20. 17:45
 
Ismét kaphatóak a boltokban a gyulai hústermékek
Példaértékű összefogás eredményeként ismét kaphatók az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, egy CBA-áruházban újságírókkal.
2013.02.19. 13:12
 
Megmentené a sátoraljaújhelyi önkormányzat a Zemplén-Hús Kft-t
A sátoraljaújhelyi Zemplén-Hús Kft. megmentésén, mintegy harminc munkahely megtartásáért küzd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzata, a cég az idén év elején szüntette be termelését, miután évek óta komoly értékesítési nehézségekkel küzdött a piac jelenlegi körülményei és a húsipar országos válsága miatt.
2013.01.29. 19:02
 
Budai Gyula: februárban ismét indul a nagybani piacok ellenőrzése
A kormány elfogadta a nagybani piacokról szóló jelentést, és ennek alapján újult erővel kezdődik meg a nagybani piacok ellenőrzése - közölte Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Balázspusztán, ahol tojótyúk telepet adott át.
2013.01.28. 15:29
 
Tovább tárgyalnak a Pápai Húsnál az önkormányzati tőkeemelésről
Nem született megállapodás a Pápai Hús 1913 Kft. többségi tulajdonosainak szerdai taggyűlésén az önkormányzati tőkeemelésről, ezért tovább folytatódnak az egyeztetések.
2013.01.16. 20:35
 
Budai Gyula: az új európai rend egyik élharcosa Magyarország
Európa válságban van, új rend alakul ki, és ennek egyik élharcosa Magyarország - hangoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán Gödöllőn, a hazai és határon túli politikai és gazdaszervezetek képviselői részvételével tartott Kárpát-medencei Összefogás Fórum megnyitóján.
2012.12.05. 13:43
 
Budai Gyula: Magyarország számára versenyelőny a GMO-mentesség
Magyarország, a magyar mezőgazdaság számára versenyelőnyt jelent a GMO-mentesség - jelentette ki Budai Gyula kedden Egerben.
2012.12.04. 15:59
 
Kormányzati intézkedések várhatók a Gyulai Húskombinát megmentésére
Soron kívüli kormányzati intézkedések várhatók a Gyulai Húskombinát megmentésére, az üzem helyzetének rendezésére elkészült egy előterjesztés, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a december 5-i kormányülésre terjeszt be - közölte Budai Gyula csütörtökön Budapesten, miután egyeztetett az érintettekkel.
2012.11.29. 12:41
 
A VM elkötelezett a termelői piacok mellett
Mivel a Vidékfejlesztési Minisztérium elkötelezett a termelői piacok alakulása és fennmaradása mellett, ezért Budai Gyula a közeljövőben fogadja a bontásra kötelezett Liliomkert nevű káptalantóti termelői piac ötletletgazdáját és működtetőjét, Harmathy Ildikót - közölte a VM szerdán az MTI-vel.
2012.11.28. 14:22
 
Székelyföldi gazdák ismerkednek magyarországi gazdaságokkal
A romániai Hargita és Kovászna megyéből 20 székelyföldi gazda érkezett Magyarországra a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával, hogy magyarországi gazdaságokban gyűjthessenek szakmai tapasztalatokat - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-vel.
2012.11.23. 12:53
 
OGY - Enyhülnek a kartellszabályok a mezőgazdasági termékeknél
Az Országgyűlés hétfői döntésével enyhítette a mezőgazdasági termékek esetében a kartellszabályokat, így nem számít versenykorlátozónak az a megállapodás, amely ágazati érdekképviselet vagy szakmaközi szervezet részvételével jön létre, és azzal egyik érintett piaci szereplő sem kerül előnybe a másikhoz képest.
2012.11.19. 20:25
 
Össz-kárpát-medencei magyar gazdatalálkozó lesz decemberben
Össz-kárpát-medencei magyar gazdatalálkozót tartanak december 5-én Magyarországon, a tervek szerint Gödöllőn - jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, egy szakmai konferencián.
2012.11.16. 13:13
 
A Gyulai Húskombinát működtethető
A Gyulai Húskombinát kedvezőbb helyzetben van mint Kapuvár, ésszerűbb gazdálkodással és a márka termékek megőrzésével az üzem működtethető - jelentette ki Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Békésen.
2012.11.16. 07:28
 
Újabb lehetőség kerülhet a Ház elé a zsebszerződések kiszűrésér
A kormány ma tárgyalja, így nemsokára az Országgyűlés elé kerülhet az a javaslat, amely lehetővé teszi, hogy a zsebszerződések kiszűrése érdekében be lehessen tekinteni a földhivatali adatbázisokba - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője szerdán Mosonmagyaróváron.
2012.11.14. 13:23
 
Tanyasi termékeket forgalmazó mintabolt Kunszentmiklóson
Kunszentmiklós piacterén egy önkormányzati tulajdonú, helyi tanyasi termékeket árusító mintaboltot adott át Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára szerdán - közölte a VM az MTI-vel.
2012.10.31. 14:10
 
Kevesebb forrásra számíthat Magyarország a következő EU-költségvetési ciklusban
A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal elnöke szerint jelenleg úgy tűnik, hogy Magyarország a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban a korábbinál mintegy 20 százalékkal kevesebb forrásra számíthat.
2012.10.30. 18:31
 
Budai Gyula: ösztönözni kell a határon túli és az anyaországi gazdák kapcsolatteremtését
Ösztönözni kell a határon túli és az anyaországi gazdák kapcsolatteremtését, ezt szolgálják azok a fórumok, amelyeken a gazdaszervezetek képviselői személyesen vehetik fel egymással a kapcsolatot - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten egy szakmai tanácskozáson.
2012.10.24. 14:28
 
OGY - Enyhítené a mezőgazdasági termékek kartell-szabályain egy módosító indítvány
Enyhítene a magyar versenyjogi szabályokon a mezőgazdasági termékeknél Pócs János (Fidesz) hétfőn benyújtott módosító indítványa, amely szerint nem minősülne kartellnek, ha a versenykorlátozó magatartás horizontális jellegű, abban szakmaközi szervezet, ágazati érdekképviselet vesz részt, és egyik versenyző piaci szereplő sem kerülhet előnybe általa a másik kárára.
2012.10.08. 18:26
 
VM: hasznosnak tartja a lakosság a piacok ellenőrzését
A lakosság 92 százalékának fontos, hogy a megvásárolt zöldség és gyümölcs melyik országból származik, és ugyanennyien tartják lényegesnek azt is, hogy a kereskedők betartsák az élelmiszer-biztonsági szabályokat, ezért hasznosnak tartják a piacok ellenőrzését - derült ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által ismertetett közvélemény-kutatásból, amelyet a Századvég Politikai Iskola Alapítvány október elején végzett.
2012.10.08. 12:35
 
VM: folytatódik a magyar alma népszerűsítése
Folytatatta a magyar almát népszerűsítő kampányt Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Tesco Váci úti áruházában - tájékoztatta az eseményt követően a tárca az MTI-t.
2012.10.05. 13:47
 
OGY - Budai: a földtörvény egy átfogó agrárcsomag része
A vidékfejlesztési tárca államtitkárának közlése szerint a földforgalmat szabályozó átfogó jogszabálycsomag első eleme a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló előterjesztés, amelyet kedden általános vitára alkalmasnak talált a parlament mezőgazdasági bizottsága.
2012.10.02. 19:36
 
Budai Gyula pert indít a Népszabadság ellen
Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára személyiségi jogi pert indít a Népszabadság ellen a lap hétfői, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázatok kapcsán írt cikke miatt; a volt elszámoltatási kormánybiztos ezt hétfőn közölte az MTI-vel.
2012.10.01. 10:23
 
 
Budai Gyula rokona igencsak jól járt BAZ-megyében
Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos egyik rokona lett az abszolút győztes Borsod-Abaúj-Zemplén megye földbérletpályázatán - írja a Népszabadság hétfői száma.
2012.10.01. 09:11
 
Sukoró-ügy - Törvényszék: Budainak bocsánatot kell kérnie Bajnaitól és Gyurcsánytól
Budai Gyula államtitkárt, volt elszámoltatási kormánybiztost nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében, amelyet a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök által indított személyiségi jogi perben hozott.
2012.09.27. 15:08
 
Ülésezett a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság
Az úgynevezett zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépés jogszabályi hátterének megteremtéséhez szükség változtatásokat tekintette át a feladatra létrejött tárcaközi bizottság szerdai budapesti ülésén.
2012.09.26. 13:55
 
MSZP: az oligarcha kormány már megbukott, véget kell vetni a dőzsölésnek is
Az MSZP szóvivője szerdán arra szólította fel az "oligarcha kormányt", fejezze be az önfényezést és a dőzsölést, és inkább az emberekre figyeljen, nekik segítsen.
2012.09.26. 11:34
 
Dinnyeügy - A VM nem tervezi a versenytörvény módosítását
Cáfolta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön a Népszabadság értesülését, miszerint módosíttatná a versenytörvényt a dinnyeügy miatt.
2012.09.20. 18:31
 
Dinnyeügy - Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a Penny és a VM ellen a GVH
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Antitröszt Irodája nem indít versenyfelügyeleti eljárást a dinnyetermesztés és kereskedelem ügyében a Penny Market Kft.-vel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal (VM) szemben, miközben a többi érintettel szemben folyik az augusztus 30-án bejelentett eljárás.
2012.09.11. 11:55
 
Tanyafejlesztési Program - Több mint négyszáz pályázat
Összesen több mint négyszáz pályázatot fogadtak be a Tanyafejlesztési Program keretében a közel kéthónapos pályázati időszak alatt, július eleje és augusztus vége között - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2012.09.05. 15:22
 
Amerikai nagykövetség: Washington nem avatkozik bele a magyar belügyekbe
Az Egyesült Államok nem avatkozik bele Magyarország belügyeibe, és az amerikai kormány nem kérte a magyar hatóságoktól, hogyan járjanak el - közölte a budapesti amerikai nagykövetség az MTI-vel csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy kijelentésére reagálva.
2012.08.30. 20:33
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista