2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  alkotmánybíróság
1894 találat
 
Kvótareferendum - A Liberálisok az Alkotmánybírósághoz fordulnak
A Magyar Liberális Párt (MLP) az Alkotmánybírósághoz fordul, miután a Kúria kedden úgy döntött: lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében.
2016.05.03. 10:16
 
Az amerikai Legfelső Bíróság nem hagyta jóvá a republikánus javaslatot a választási körzetek átrajzolására
Az amerikai Legfelső Bíróság hétfőn egyhangúlag úgy döntött, hogy érvényben marad az "egy ember-egy szavazat" elve a választásokon, s az egyes szövetségi államoknak ugyan joguk van átszabni a választási körzeteket, de csakis a lakosság lélekszámát vehetik alapul.
2016.04.04. 21:42
 
Lech Walesa és az alkotmánybíróság védelmében tüntettek Varsóban
Több tízezren vettek részt Varsóban a lengyel Demokráciavédelmi Bizottság (KOD) által szombat délután szervezett tüntetésen, amelyet az ügynökmúlttal vádolt volt munkásvezér, későbbi államfő, a Nobel-békedíjas Lech Walesa védelmében tartottak, egyúttal újból tiltakoztak az alkotmánybíróság reformja ellen is.
2016.02.27. 18:01
 
Kúria: lehet népszavazást tartani az állami földek értékesítésének tilalmáról
Megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.
2016.02.23. 12:51
 
Megkérdőjeleződött a titkosszolgálati lehallgatások jogalapja Romániában
Megkérdőjeleződött a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által végzett megfigyelések és lehallgatások jogalapja, miután az alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek minősítette az erre vonatkozó törvénycikkelyt - közölték szerdán a román lapok.
2016.02.17. 11:02
 
 
Netanjahu a legfelsőbb bíróság előtt védte a gázkoncessziós üzletet
A legfelsőbb bíróság előtt védte Benjámin Netanjahu miniszterelnök a Földközi-tengeren felfedezett földgázmezők kitermelésére általa támogatott koncessziós üzletet vasárnap délután.
2016.02.14. 16:45
 
Hatályon kívül helyezte a bíróság a rendőrség döntését
A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtöki jogerős döntésével hatályon kívül helyezte Budapest Rendőr-főkapitány döntését, amellyel egy március 15-én, a budapesti Nemzeti Múzeumnál tervezett rendezvény megtartását azért nem vette tudomásul, mert az lehetetlen célra irányul - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.
2016.02.04. 17:12
 
Az Ab megsemmisítette a Kúria egyik jogegységi döntését
Az Alkotmánybíróság (Ab) visszaható hatállyal megsemmisítette a Kúria egyik, adóügyekkel kapcsolatos közigazgatási jogegységi döntését, valamint elrendelte az annak alapján jogerősen lezárt büntetőeljárások felülvizsgálatát. Az Ab honlapján szerdán közzétett határozat a jogegységi döntést alkalmazó egyik bíró indítványa nyomán született.
2016.02.03. 12:07
 
A román kormány feltételeket szabott a Moldovának ígért hitel folyósításához
Az új moldovai kormány európai elkötelezettségét bizonyító reformok megkezdéséhez kötötte a Chisinaunak ígért hitel folyósítását a bukaresti kormány - közölte vasárnap a román média Dacian Ciolos román miniszterelnök moldovai partneréhez, Pavel Filip kormányfőhöz intézett levelét ismertetve.
2016.01.31. 11:34
 
PM: a szakmai hozzáértés döntsön az alkotmánybírók megválasztásánál!
A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke szerint a jelenlegi 15-ről a korábbi 11-re kell csökkenteni az Alkotmánybíróság létszámát, a bírák megválasztásánál a szakmai hozzáértésnek, a tapasztalatnak kell döntenie és újra "alkotmánybírákhoz méltó" jogkört kell biztosítani a testületnek.
2016.01.21. 09:01
 
Leminősítette Lengyelországot a Standard & Poor's
Leminősítette Lengyelországot pénteken a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az új lengyel kormány több intézkedése kulcsfontosságú intézmények, köztük mindenekelőtt a jegybank függetlenségét és hatékonyságát gyengítette. Londoni elemzők komoly meglepetésnek nevezték a nemzetközi hitelminősítő lépését.
2016.01.15. 19:42
 
Jobbik: a Fidesz segíti olcsón földhöz a külföldieket
A Fidesz segíti olcsón földhöz a külföldieket - szögezte le az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Jobbik, amely visszautasította a kormánypárt azon állítását, hogy a külföldiek és nagybirtokosok érdekeit védi.
2016.01.15. 19:34
 
DK: Orbán Viktor önkérnyuralomra tör a terrorfenyegetettségre hivatkozva
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök a terrorfenyegettségre hivatkozva tervezi az alaptörvény módosítását, annak valódi célja azonban a teljes önkényuralmi hatalom megszerzése.
2016.01.13. 12:57
 
 
Martin Schulz szerint irányított demokráciát akar létrehozni a lengyel kormány
Irányított demokrácia létrehozásától intett a lengyel kormány közelmúltbeli lépéseivel kapcsolatban Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke egy német lap vasárnapi kiadásának adott nyilatkozatában.
2016.01.10. 15:15
 
Külföldi sajtó Magyarországról - olasz lapok Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski találkozójáról
Az euroszkeptikusok frontja megerősödik a keleti államokban címmel írt Orbán Viktor magyar és Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök találkozójáról a Corriere della Sera olasz napilap kommentárja pénteken.
2016.01.08. 12:20
 
A lengyel külügyi tárca találkozót kezdeményez az Európai Bizottság varsói képviselőjével
Az európai hatóságok és Lengyelország közötti kommunikáció elveit tisztázná Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter azon találkozó során, amelyet tárcája kedden kezdeményezett az Európai Bizottság varsói képviseletének vezetőjével.
2016.01.05. 17:50
 
 
LMP: a Fidesz hozta helyzetbe a nagygazdálkodókat
Az LMP visszautasítja, hogy az ellenzék a külföldiek földvásárlása vagy a nagygazdaságok mellett állna, képviselője szerint éppen Orbán Viktor első kormánya alatt születtek azok a kedvezőtlen földhaszonbérleti szerződések, amelyeket a kormánypártok most a "bandaháborújuk" miatt felülvizsgálnának.
2015.11.17. 12:41
 
Figyelő - Hernádi: egyes országok nem tekintik végrehajthatónak a Horvátország által kiadott elfogatóparancsot
Van jogi lehetőség arra, hogy egyes országok ne tekintsék végrehajthatónak a Horvátország által kiadott elfogatóparancsot - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója a Figyelő gazdasági hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban.
2015.10.22. 08:55
 
LMP: önkormányzatok szociális programjait is veszélyezteti a földprivatizáció
Az LMP lehetővé tette volna, hogy az állam ne értékesítsen olyan termőföldeket, amelyeket önkormányzatok vagy bárki más vidékfejlesztési céllal hasznosítana, az Országgyűlés kormánypárti többsége azonban ezt elutasította - fogalmazta meg bírálatát sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt képviselője.
2015.10.20. 11:30
 
 
Index: A rendőrség töröltette egy külföldi újságíró röszkei felvételeit
Rövid időre őrizetbe vettek és a videófelvételeinek a letörlésére kényszerítettek egy külföldi újságírót a rendőrök Röszkénél. Az Associated Press (AP) újságírója, Luca Muzi azt vette fel, ahogy egy rendőrkutya megtámadott egy menekültet, írja az AP. A magyar hatóságok szerint nem egészen ez történt - írja az Index.
2015.09.15. 23:36
 
 
Az Ab megsemmisítette a földbizottságokra vonatkozó egyes rendelkezéseket
Megsemmisítette a földbizottságok állásfoglalásainak felülbírálhatóságára vonatkozó egyes korlátozó rendelkezéseket az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn nyilvánosan kihirdetett határozatával. A testület ugyanakkor nem találta alaptörvény-ellenesnek a bizottságok jogát adásvételi szerződések megakadályozására.
2015.06.01. 13:00
 
Újratárgyalást rendelt el a szlovén alkotmánybíróság a volt miniszterelnök ügyében
Hatályon kívül helyezte a szlovén alkotmánybíróság a Janez Jansa volt miniszterelnökre korábban kiszabott ítéletet az úgynevezett Pátria ügyben, és újratárgyalást rendelt el - közölte a szlovén sajtó pénteken.
2015.04.24. 10:04
 
 
"Hiányzott a kétharmad" Haladékhoz jutottak a nemzeti parkok
Lehetővé tenné a nemzeti parkok földjeinek elvételét a kormány, pedig a változtatás deklarált célja már megvalósult. A környezetvédők visszafordíthatatlan ökológiai károktól tartanak, de a módosításnak van egyéb következménye is: sokmilliárd forint uniós támogatás újraosztásának ágyaz meg. A héten ugyan elbukott a törvényjavaslat, a kormánytöbbség eddigi lehengerlő tevékenysége nyomán azonban nem nyugodhatnak meg az érintettek - írja a Hetek.
2015.04.19. 11:14
 
LMP: veszélyben a természetvédelmi intézményrendszer
Az LMP az állami földvagyon kezeléséről szóló törvényjavaslat visszavonását szorgalmazza, mert a tervezett változtatás az ellenzéki párt szerint tönkreteheti a természetvédelmi intézményrendszert.
2015.04.09. 10:10
 
Jogerősen életfogytiglant kapott az édesanyja élettársát meggyilkoló hódmezővásárhelyi férfi
Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki 2013 nyarán bosszúból, álmában több mint egy tucat késszúrással meggyilkolta édesanyja élettársát.
2015.04.01. 12:45
 
Véget ért a demonstráció a Lánchídon
Véget ért a demonstráció szerda este a Lánchídon, a hidat korábban több autóval eltorlaszoló tüntetők az Alkotmánybíróság függetlenségét követelték.
2015.03.18. 19:27
 
MSZP: nem lehet jogállamról beszélni Magyarországon
Az MSZP szerint jogvédők szervezeteknek a 2010 utáni Alkotmánybíróság vizsgálatáról nyilvánosságra hozott jelentése egyértelművé teszik, miért nem lehet jogállamról beszélni Magyarországon.
2015.03.17. 17:28
 
Paksi bővítés - Az Együtt az ombudsmanhoz fordul
Az Együtt ombudsmanhoz fordul, hogy Székely László kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál a paksi bővítés egyes adatait harminc évre titkosító törvény megsemmisítését.
2015.03.11. 09:20
 
 
Strasbourgi bírák: emberi jogokat sért a börtönök túlzsúfoltsága Magyarországon
Hat magyar fogva tartott ügyében mondta ki kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága, hogy ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével, sérti a megalázó vagy embertelen bánásmód tilalmát, hogy túlzsúfolt cellákban tartják őket fogva.
2015.03.10. 10:39
 
Az ombudsman az Ab-hez fordul az előzetes letartóztatás felső határának hiánya miatt
Az ombudsman indítványozza, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a büntetőeljárási törvény azon rendelkezését, amely nem tartalmazza az előzetes letartóztatás időtartamának felső határát a legsúlyosabb cselekményekkel gyanúsítottak esetében - közölte az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala hétfőn az MTI-vel.
2015.03.09. 11:32
 
Együtt: állítsák vissza az Alkotmánybíróság korábbi jogkörei
Módosító javaslatot nyújt be a parlamentnek Szelényi Zsuzsanna, amelyben a független képviselő kezdeményezi, hogy állítsák vissza az Alkotmánybíróság (Ab) jogköreit a költségvetést és az adórendszert érintő kérdésekben - erről Szigetvári Viktor, az Együtt - A Korszakváltók Pártja ügyvezető társelnöke beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
2014.11.28. 11:42
 
OGY - Devizahitelek - Trócsányi: nagymértékben csökken a tőketartozás és a hitelek kamata
A forintosításról és a fair bankokról szóló törvényjavaslatok eredményeként a devizahitelesek tőketartozása és a hitelek kamata is nagymértékben csökken - mondta az igazságügyi miniszter pénteken az Országgyűlésben az előterjesztések együttes, összevont vitájában.
2014.11.21. 11:06
 
Elutasította a bíróság a takarékoknak az állammal szembeni keresetét
Elutasította a Fővárosi Törvényszék az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségnek (OTSZ) az állam ellen benyújtott keresetét hétfőn.
2014.11.17. 17:30
 
Devizahitelek - Másodfokon is pert vesztett az ÉRB Bank Zrt.
Másodfokon is pert vesztett az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt., mivel tisztességtelennek mondta ki általános szerződési feltételeit csütörtökön kihirdetett határozatában a Fővárosi Ítélőtábla. A bíróság helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely így jogerőre emelkedik.
2014.11.13. 11:16
 
 
Paczolay: az alkotmánybíráskodásnak az alapjogokat kell védenie
Az alkotmánybírósági hatáskörök szűkítése, az alkotmánybíró-választás rendjének megváltoztatása, illetve az Alkotmánybíróság (Ab) döntéseit felülíró alkotmányozási gyakorlat idején az alkotmánybíráskodás számára a túlélés is kérdésesnek tűnt, ezek után fontos eredmény, hogy az új szabályozás a jövőre nézve is megteremtette a hatékony alkotmánybíráskodás lehetőségét - mondta Paczolay Péter, a testület elnöke szerdán a rendszerváltás negyedszázados évfordulója alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott konferencián.
2014.11.05. 17:47
 
Devizahitelek - Másodfokon is pert vesztett az UniCredit Bank
Másodfokon is pert vesztett az UniCredit Bank Hungary Zrt., az eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában helyben hagyta az általa javított elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.
2014.11.04. 09:30
 
Jóváhagyta az állami alkalmazottakról szóló törvényt a képviselőház
Megerősítette az állami alkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását pénteken a cseh képviselőház.
2014.10.24. 20:25
 
Külföldi sajtó Magyarországról - tagság a Demokráciák Közösségében, amerikai beutazási tilalom
A Demokráciák Közössége nevű nemzetközi kormányközi szervezet a múlt hónapban elindított egy olyan eljárást, amely azzal zárulhat, hogy Magyarországot kizárják a szervezet kormányzótanácsából, amelynek 2011 óta tagja, vagy akár azzal is, hogy Magyarország kilép a közösségből - olvasható a Foreign Policy című amerikai külpolitikai lap honlapján megjelent cikkben. Ha Magyarország távozik a szervezetből, azzal nemzetközi szinten elismerné, hogy megszűnt demokrácia lenni - vélekedik a cikkíró. Elizabeth Winkler írása szerint az Egyesült Államok kezdeményezte a demokratikus értékek és intézmények mellett elkötelezett országokat tömörítő szervezetnél, hogy készítsen jelentést a magyarországi demokrácia helyzetéről és "felkérte Magyarországot annak mérlegelésére, hogy tiszteletben akarja-e tartani a közösség intézményeit és értékeit".
2014.10.20. 13:24
 
Devizahitelek - Újabb két ügyben fordult Alkotmánybírósághoz az ítélőtábla a héten
Első fokon két, másodfokon tizenegy devizahiteles keresetet tárgyaltak a héten a bíróságok. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla újabb két perben - a Porsche Bank és a KDB Bank Európa Zrt. magyar állam ellen indított perében - fordult az Alkotmánybírósághoz (Ab), míg a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. perében hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet.
2014.10.19. 11:20
 
Eötvös Károly Intézet: a Kúriának kell kijavítania a rendőrök fényképezését tiltó döntését
Az Eötvös Károly Intézet szerint a rendőrök fényképezésével kapcsolatban van megoldás a Kúria és az Alkotmánybíróság ellentmondó döntései miatt kialakult patthelyzet feloldására.
2014.10.16. 22:01
 
Pert indít az LMP a kiemelt stratégiai partnerek támogatásának nyilvánosságáért
Az LMP pert indít annak érdekében, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium hozza nyilvánosságra, milyen beruházási és fejlesztési adókedvezményeket vettek igénybe azok a cégek, amelyekkel a kormány stratégiai partneri szerződést kötött - jelentette be Schiffer András társelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
2014.10.16. 13:35
 
Devizahitelek - Alkotmánybírósági normakontrollt kezdeményez a bankszövetség
A Magyar Bankszövetség azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvényt, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.
2014.09.29. 14:22
 
Elutasította a strasbourgi bíróság a kormány fellebbezését az egyházügyi törvény ügyében
Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden a magyar kormány fellebbezését a magyar egyházügyi törvényt elmarasztaló április 8-i ítélete ellen.
2014.09.09. 21:03
 
Devizahitelek - Részlegesen pert nyert az UCB az állam ellen
Részlegesen megnyerte a magyar állam ellen indított devizahiteles pert az UCB Ingatlanhitel Zrt., a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint egyes időszakokban megfeleltek a tisztességesség kritériumainak és így tisztességesek, érvényesek voltak a pénzügyi vállalkozás által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).
2014.09.04. 17:09
 
Devizahitelek - További hét pénzintézet ügyében halasztotta el a határozathirdetést a bíróság
Határozathirdetésre halasztott el hét újabb devizahiteles pert a Fővárosi Törvényszék kedden, melyeket a Santander Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Pannon Takarék Zrt., a Kinizsi Bank Zrt., a Hypo Alpe-Adria Bank és a Summit Pénzügyi Zrt. indított a magyar állam ellen. Ugyanakkor a Banco Primus Fióktelep Magyarország felperesként elállt keresetétől, így ezt az eljárást megszüntette a törvényszék.
2014.09.02. 18:06
 
Elhalasztotta a döntést a bíróság a Savaria Takarékszövetkezet ügyében
Szeptember 15-ére halasztotta a határozat kihirdetését a Savaria Takarékszövetkezet magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék hétfőn.
2014.09.01. 16:57
 
Különadó: a NAV a visszatérítésről szóló jogszabály hatálybalépésére vár
A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.
2014.08.18. 17:38
 
A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordulna a kancellári rendszer miatt
A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordulna az egyetemi kancellári rendszer megszüntetése érdekében, beadványához más frakciók támogatását kéri.
2014.07.22. 11:11
 
Önkormányzat 2014 - Tarlós: a főpolgármesteri hatáskörök alakulása a döntő
Tarlós István szerint a főpolgármesteri hatáskörökről szóló szabályozás alakulása a döntő - Budapest főpolgármestere, a Fidesz főpolgármester-jelöltje erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt kedd reggel.
2014.07.22. 08:06
 
Önkormányzat 2014 - Várhatóan hétfőn dönt az Ab a fővárosi választási rendszerről
Várhatóan hétfőn dönt az Alkotmánybíróság (Ab) az önkormányzati törvény fővárosi választási rendszerre vonatkozó rendelkezéseit támadó indítványokról - közölte Bitskey Botond, az Ab főtitkára az MTI-vel szerdán.
2014.07.16. 09:04
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML