2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Politika ››  alkotmány
5184 találat
 
Kvótareferendum - A Liberálisok az Alkotmánybírósághoz fordulnak
A Magyar Liberális Párt (MLP) az Alkotmánybírósághoz fordul, miután a Kúria kedden úgy döntött: lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében.
2016.05.03. 10:16
 
Az amerikai Legfelső Bíróság nem hagyta jóvá a republikánus javaslatot a választási körzetek átrajzolására
Az amerikai Legfelső Bíróság hétfőn egyhangúlag úgy döntött, hogy érvényben marad az "egy ember-egy szavazat" elve a választásokon, s az egyes szövetségi államoknak ugyan joguk van átszabni a választási körzeteket, de csakis a lakosság lélekszámát vehetik alapul.
2016.04.04. 21:42
 
 
HVG: Stumpf István szerint sokakat a haszonszerzés vezetett a Fideszbe
Az alkotmánybíróként tevékenykedő, egykor Orbán Viktor mentorának tartott Stump István egy esszében emlékezik meg a Fidesz tagjainak távolabbi és közelebbi múltjáról, óvatos kritikákat megfogalmazva - írja a HVG.
2016.03.16. 11:49
 
Március 15./Vasárnapi pihenőnap - MSZP: követeljük a köztársaságot, a népszavazást!
Az MSZP a köztársaságot, a nép jogát a népszavazáshoz, a közpénzből fenntartott média függetlenségét és "az ottani szégyenteljes cenzúra eltörlését" követelte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti, Alkotmány utcai épülete előtt tartott keddi tüntetésen.
2016.03.15. 15:59
 
 
Március 15. - Orbán gazdaállatnak nevezte az ellenzéket
Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba - jelentette ki Orbán Viktor kedden Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumnál. A kormányfő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen elutasította a kényszerbetelepítést, jelezte: nem fognak engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek.
2016.03.15. 12:37
 
Együtt: Áder ne írja alá az MNB-törvény módosítását!
Az Együtt - a Korszakváltók Pártja arra szólítja föl Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jegybanktörvény kedden elfogadott módosítását.
2016.03.01. 15:26
 
Lech Walesa és az alkotmánybíróság védelmében tüntettek Varsóban
Több tízezren vettek részt Varsóban a lengyel Demokráciavédelmi Bizottság (KOD) által szombat délután szervezett tüntetésen, amelyet az ügynökmúlttal vádolt volt munkásvezér, későbbi államfő, a Nobel-békedíjas Lech Walesa védelmében tartottak, egyúttal újból tiltakoztak az alkotmánybíróság reformja ellen is.
2016.02.27. 18:01
 
Amerikai előválasztás - Obama republikánus kormányzót jelölhet a legfelsőbb bíróság új tagjának
Barack Obama amerikai elnök lapértesülések szerint Nevada állam republikánus kormányzóját jelölné a legfelsőbb bíróság Antonin Scalia bíró halálával megürült posztjára. Ez egy nappal azt követően került nyilvánosságra, hogy a szenátus republikánus többségének vezetője közölte: az elnök jelöltjét még meghallgatni sem lesznek hajlandóak.
2016.02.24. 23:26
 
Vasárnapi pihenőnap - Tóbiás: jogállamban elképzelhetetlen dolgok történnek
Az MSZP elnöke szerint olyan dolgok történnek Magyarországon, amelyek egy jogállamban elképzelhetetlenek.
2016.02.23. 20:23
 
Vasárnapi pihenőnap - A Jobbik a kormány és a Fidesz válaszát várja az NVI-nél történtek miatt
A Jobbik a kormánytól és a Fidesztől vár magyarázatot a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti székházánál történtekre.
2016.02.23. 15:50
 
LMP: továbbra sem látszik áttörés a születések számában
Az LMP véleménye szerint a Fidesz elhibázott politikájának egyértelmű bizonyítéka, hogy a családbarátnak mondott intézkedések ellenére továbbra sem látszik az áttörés a gyermekszületések számában.
2016.02.23. 15:28
 
Vasárnapi pihenőnap - Megelőzték az MSZP-t a népszavazási kérdés benyújtásában
A szocialista Nyakó István panaszt tett a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) arra hivatkozva, hogy akadályozták jóhiszemű állampolgári jogának gyakorlásában a hivatal "felróható könnyelműsége, nemtörődömsége" miatt.
2016.02.23. 13:27
 
Vasárnapi pihenőnap - Az LMP feljelentést tesz az NVI-nél történtek miatt
Az LMP feljelentést tesz a népszavazás rendje elleni bűncselekmény miatt a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székháza előtt történtek ügyében.
2016.02.23. 13:22
 
Kúria: lehet népszavazást tartani az állami földek értékesítésének tilalmáról
Megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.
2016.02.23. 12:51
 
 
Vasárnapi pihenőnap - Lukács Zoltán: a hatalom szélsőjobboldaliakat küldhetett az NVI elé
A szocialista Lukács Zoltán szerint a "hatalom" küldhetett a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elé "kigyúrt, szélsőjobboldali férfiakat". Az MSZP frakcióvezető-helyettese azért ment kedden az NVI budapesti, Alkotmány utcai székháza elé, hogy a Kúria határozatának nyilvánosságra hozatala után népszavazási kérdést nyújtson be a vasárnapi zárva tartás ügyében.
2016.02.23. 09:22
 
 
Hollande népszerűségi mutatója újból 20 százalék alatt
Francois Hollande francia államfő népszerűségi mutatója ismét 20 százalék alá csökkent, amire 2014 decembere óta nem volt példa - derül ki az Ifop közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet a Le Journal du Dimanche című lap ismertetett vasárnap.
2016.02.21. 16:48
 
Megkérdőjeleződött a titkosszolgálati lehallgatások jogalapja Romániában
Megkérdőjeleződött a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által végzett megfigyelések és lehallgatások jogalapja, miután az alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek minősítette az erre vonatkozó törvénycikkelyt - közölték szerdán a román lapok.
2016.02.17. 11:02
 
 
Netanjahu a legfelsőbb bíróság előtt védte a gázkoncessziós üzletet
A legfelsőbb bíróság előtt védte Benjámin Netanjahu miniszterelnök a Földközi-tengeren felfedezett földgázmezők kitermelésére általa támogatott koncessziós üzletet vasárnap délután.
2016.02.14. 16:45
 
A Jobbik nem asszisztál a Fidesz "túlhatalmi törekvéseihez"
A Jobbik kész szakmai kompromisszumra, de továbbra sem fog asszisztálni ahhoz, hogy alaptörvényben rögzítsenek egy túlhatalmi törekvést - mondta a kormány terrorveszéllyel kapcsolatos, alkotmánymódosító elképzeléseiről a Jobbik szóvivője csütörtökön Salgótarjánban.
2016.02.11. 14:32
 
Terrorizmus - Molnár Zsolt: a kormánynak jogállami megoldással kell előállnia
Ha a kormány valóban a terrorizmus ellen akar küzdeni, akkor nem terjesztheti elő "vállalhatatlan" alaptörvény-módosító javaslatát, hanem "jogállami megoldással kell előállnia" - mondta el Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke vasárnap az MTI-nek.
2016.02.07. 13:02
 
MSZP: Orbán fejezze be a baloldalról szóló hazudozást!
Az MSZP alakulása óta elkötelezett a magyar emberek biztonsága mellett - jelentette ki Tóbiás József, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője, aki pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a baloldalról való hazudozást.
2016.02.05. 14:17
 
Hatályon kívül helyezte a bíróság a rendőrség döntését
A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtöki jogerős döntésével hatályon kívül helyezte Budapest Rendőr-főkapitány döntését, amellyel egy március 15-én, a budapesti Nemzeti Múzeumnál tervezett rendezvény megtartását azért nem vette tudomásul, mert az lehetetlen célra irányul - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.
2016.02.04. 17:12
 
Az Ab megsemmisítette a Kúria egyik jogegységi döntését
Az Alkotmánybíróság (Ab) visszaható hatállyal megsemmisítette a Kúria egyik, adóügyekkel kapcsolatos közigazgatási jogegységi döntését, valamint elrendelte az annak alapján jogerősen lezárt büntetőeljárások felülvizsgálatát. Az Ab honlapján szerdán közzétett határozat a jogegységi döntést alkalmazó egyik bíró indítványa nyomán született.
2016.02.03. 12:07
 
Illegális bevándorlás - MSZP: haladéktalan intézkedésekre van szükség
Az MSZP szerint a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítással nem lehet garantálni a magyar emberek biztonságát, de haladéktalanul meg kellene erősíteni a rendvédelmi és nemzetbiztonsági szerveket, valamint át kellene szervezni a rendőrségen belül működő határrendészetet.
2016.02.02. 12:20
 
Amerikai elnökválasztás - Győzelmi beszéde ellenére Clinton holtversenyben van Sandersszel
Az amerikai elnökválasztási kampányt megnyitó hétfői iowai jelölőgyűlés zárultával egyértelmű lett, hogy a republikánusok Ted Cruz mellett döntöttek, a demokratáknál azonban Clinton és Sanders egyelőre holtversenyben van.
2016.02.02. 06:39
 
A román kormány feltételeket szabott a Moldovának ígért hitel folyósításához
Az új moldovai kormány európai elkötelezettségét bizonyító reformok megkezdéséhez kötötte a Chisinaunak ígért hitel folyósítását a bukaresti kormány - közölte vasárnap a román média Dacian Ciolos román miniszterelnök moldovai partneréhez, Pavel Filip kormányfőhöz intézett levelét ismertetve.
2016.01.31. 11:34
 
Jobbik: a Fidesz nem törekszik kompromisszumra az alkotmánymódosításnál
A Jobbik szerint a Fidesz nem törekszik kompromisszumra a kormánynak "túlhatalmat biztosítani szándékozó" alaptörvény-módosító indítvány esetében - reagált Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja Tuzson Bence péntek esti, az M1 aktuális csatornán adott nyilatkozatára szombaton.
2016.01.30. 11:03
 
MSZP: a Fidesz reagáljon érdemben alkotmánymódosító javaslatainkra
Az MSZP felszólította a Fideszt, hogy reagáljon érdemben alkotmánymódosító javaslataira a terrorveszélyhelyzet elrendelésével kapcsolatban.
2016.01.26. 18:00
 
Jobbik: vagy Németh Szilárd hazudik, vagy a többi fideszes
A Jobbik szerint vagy Németh Szilárd hazudik, vagy a többi fideszes.
2016.01.26. 17:30
 
A kurd kisebbség is képviselteti magát az új török alkotmány megalkotásánál
A törökországi kurd kisebbség érdekeit képviselő Népi Demokratikus Párt (HDP) is részt vesz a leendő török alkotmány megalkotásában - jelentette vasárnap az Anadolu állami hírügynökség.
2016.01.24. 19:31
 
Az alaptörvény módosítása ellen tiltakozott a MoMa a fővárosban
Az alaptörvény módosítása ellen tartott demonstrációt vasárnap Budapesten, a Kossuth Lajos téren a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa).
2016.01.24. 17:20
 
Az MSZP kétszintű szabályozást javasol kritikus terrorfenyegetettség esetére
Kétszintű szabályozást javasol az MSZP kritikus terrorfenyegetettség esetére: elsőként a kormánynak legfeljebb nyolc napja lenne rendkívüli intézkedéseket bevezetni, azután az Országgyűlés kétharmados többsége dönthetne a Magyar Honvédség felhasználásáról és jelentősebb jogkorlátozások bevezetéséről - közölte a párt parlamenti képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2016.01.24. 15:30
 
PM: a szakmai hozzáértés döntsön az alkotmánybírók megválasztásánál!
A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke szerint a jelenlegi 15-ről a korábbi 11-re kell csökkenteni az Alkotmánybíróság létszámát, a bírák megválasztásánál a szakmai hozzáértésnek, a tapasztalatnak kell döntenie és újra "alkotmánybírákhoz méltó" jogkört kell biztosítani a testületnek.
2016.01.21. 09:01
 
Leminősítette Lengyelországot a Standard & Poor's
Leminősítette Lengyelországot pénteken a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az új lengyel kormány több intézkedése kulcsfontosságú intézmények, köztük mindenekelőtt a jegybank függetlenségét és hatékonyságát gyengítette. Londoni elemzők komoly meglepetésnek nevezték a nemzetközi hitelminősítő lépését.
2016.01.15. 19:42
 
Jobbik: a Fidesz segíti olcsón földhöz a külföldieket
A Fidesz segíti olcsón földhöz a külföldieket - szögezte le az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Jobbik, amely visszautasította a kormánypárt azon állítását, hogy a külföldiek és nagybirtokosok érdekeit védi.
2016.01.15. 19:34
 
MSZP: közérdekű adatigénylés az Eximbanktól a TV2 és a Kopaszi-gát megvásárlásához nyújtott hitelről
Az MSZP közérdekű adatigényléssel fordul az Eximbankhoz, hogy megtudja, a pénzintézet milyen feltételekkel biztosít hitelt a TV2 és a Kopaszi-gát megvásárlásához - közölte az ellenzéki párt elnöke szerdán Budapesten.
2016.01.13. 13:21
 
DK: Orbán Viktor önkérnyuralomra tör a terrorfenyegetettségre hivatkozva
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök a terrorfenyegettségre hivatkozva tervezi az alaptörvény módosítását, annak valódi célja azonban a teljes önkényuralmi hatalom megszerzése.
2016.01.13. 12:57
 
Molnár Zsolt: az MSZP sem zárkózik el egy esetleges alkotmánymódosítástól
Az MSZP sem zárkózik el az alkotmánymódosítástól - mondta Molnár Zsolt MSZP-s képviselő a terrorveszélyhelyzet jogi szabályozásával összefüggésben a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel, hozzátéve: azt már az illegális migráció kapcsán is megfogalmazták, hogy a honvédség alkotmányos helyzete nincs rendben.
2016.01.13. 09:19
 
 
Martin Schulz szerint irányított demokráciát akar létrehozni a lengyel kormány
Irányított demokrácia létrehozásától intett a lengyel kormány közelmúltbeli lépéseivel kapcsolatban Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke egy német lap vasárnapi kiadásának adott nyilatkozatában.
2016.01.10. 15:15
 
Külföldi sajtó Magyarországról - olasz lapok Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski találkozójáról
Az euroszkeptikusok frontja megerősödik a keleti államokban címmel írt Orbán Viktor magyar és Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök találkozójáról a Corriere della Sera olasz napilap kommentárja pénteken.
2016.01.08. 12:20
 
Donald Trump megkérdőjelezte, hogy republikánus vetélytársa, Ted Cruz megválasztható
Az amerikai elnökjelöltségre pályázó, republikánus színekben induló Donald Trump a The Washington Post napilapnak adott interjújában azt mondta: az egyik legfőbb riválisának számító Ted Cruz nem választható meg elnöknek, mert Kanadában született.
2016.01.06. 05:17
 
 
Az amerikai elnök bejelentette intézkedéseit a fegyverviselés és -eladás szigorítására
Nem az Egyesült Államok az egyetlen olyan fejlett ország a világon, ahol fegyveres erőszak van, de az egyetlen, ahol ilyen gyakran követnek el fegyveres erőszakot - fogalmazott Barack Obama elnök kedden délelőtt a Fehér Ház Ovális irodájában, amikor bejelentette elnöki rendeletét a fegyverviselés -és eladás szigorítására.
2016.01.05. 19:26
 
A lengyel külügyi tárca találkozót kezdeményez az Európai Bizottság varsói képviselőjével
Az európai hatóságok és Lengyelország közötti kommunikáció elveit tisztázná Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter azon találkozó során, amelyet tárcája kedden kezdeményezett az Európai Bizottság varsói képviseletének vezetőjével.
2016.01.05. 17:50
 
Trump bírálta Obama tervezett intézkedését a fegyverviselés korlátozására
Az elnöki ambíciókat dédelgető republikánus Donald Trump azt mondta a CBS televíziónak, hogy a mentális betegségek kezelésével kellene visszaszorítani a fegyveres erőszakot az Egyesült Államokban, nem pedig a fegyverviselés korlátozásával.
2016.01.02. 19:24
 
Spanyol választások - Hivatalosan is elutasították a pártok Mariano Rajoy kormányfő újraválasztását
Kormányfővé választásával kapcsolatban hivatalosan, szemtől szembe is elutasító választ kapott a baloldali Podemos (Képesek vagyunk rá) és a Ciudadanos (Állampolgárok) nevű középpárt vezetőjétől a spanyol parlamenti választásokon győztes jobboldali Néppárt (PP) elnöke, Mariano Rajoy, aki hétfőn folytatta a kormányalakítással kapcsolatos egyeztetéseket az új összetételű parlament pártjaival.
2015.12.28. 18:07
 
 
Illegális bevándorlás - A bajor CSU is kötelezné a menekülteket a beilleszkedésre
Németországban az Angela Merkel vezette jobboldali kormányzó CDU után a bajor testvérpárt, a CSU is kiáll amellett, hogy kötelezni kell a menekülteket a társadalmi beilleszkedésre.
2015.12.28. 18:01
 
 
LMP: a Fidesz hozta helyzetbe a nagygazdálkodókat
Az LMP visszautasítja, hogy az ellenzék a külföldiek földvásárlása vagy a nagygazdaságok mellett állna, képviselője szerint éppen Orbán Viktor első kormánya alatt születtek azok a kedvezőtlen földhaszonbérleti szerződések, amelyeket a kormánypártok most a "bandaháborújuk" miatt felülvizsgálnának.
2015.11.17. 12:41
 
Merényletek Párizsban - Egyiptomi elnökség: a terrorizmus nem ismer se határokat, se vallásokat
Egyiptom párizsi nagykövetén keresztül fejezte ki "legmélyebb részvétét a baráti francia köztársaság politikai vezetőinek, kormányának és polgárainak a brutális terrortámadások áldozatai miatt" - áll az egyiptomi elnökség szombatra virradóra kiadott közleményében.
2015.11.14. 11:48
 
Titkos adatgyűjtés - Alkotmányossági kifogást emelt egy amerikai bíró az NSA adatgyűjtési eljárásával szemben
Egy amerikai szövetségi bíró arra utasította a külföldi jelhírszerzésre szakosodott Nemzetbiztonsági Ügynökséget (NSA), hogy hagyjon fel egy kaliforniai ügyvéd irodája kommunikációjának megfigyelésével, mert megítélése szerint "minden valószínűség szerint alkotmányellenes" a telefonhívások metaadatainak rögzítése.
2015.11.10. 05:51
 
Az elnököt támogató koalíció nyerte az egyiptomi parlamenti választások első szakaszát
Az egyiptomi parlamenti választások első szakaszának kimagasló nyertese a Szeretettel Egyiptomért nevű pártkoalíciós lista, amelynek kijelentett célja Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnök hatalmának megerősítése.
2015.10.22. 10:31
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104Következő  Utolsó

Áder János I alkotmány I alkotmánybíróság I államadósság I amerikai elnökválasztás I Bajnai Gordon I Balsai István I Barack Obama I Botka László I Budai Gyula I büncselekmény I Crin Antonescu I csalás I Cser-Palkovics András I Demeter Ervin I Demszky Gábor I Európai Bizottság I Európai Unió I Fidesz I Göncz Árpád I Göncz Kinga I Gyurcsány Ferenc I Harrach Péter I Hende Csaba I Hiller István I Jávor Benedek I Jobbik I Karácsony Gergely I KDNP I koalíció I kormány I kormányszóvivő I kormányzat I korrupció I Kósa Lajos I külpolitika I Lamperth Mónika I Lázár János I LMP I Mádl Ferenc I magánnyugdíjpénztár I Martonyi János I médiatörvény I Mesterházy Attila I MSZP I Nabucco I Navracsics Tibor I népszavazás I Novák Előd I Orbán Viktor I Pokorni Zoltán I privatizáció I prosztatarák I rendőrségi ügyek I Rétvári Bence I Révész Máriusz I Rogán Antal I Schiffer András I Schmitt Pál I Selmeczi Gabriella I Szanyi Tibor I Szekeres Imre I Szijjártó Péter I sztrájk I Török Zsolt I Traian Basescu I válság I Vantara Gyula I Vitézy Dávid I Vlagyimir Putyin I zavargások

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML