2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
97 találat
 
 
Oktatási szervezetek szerint súlyos problémák van a szakképzésben is
Közoktatási szakmai szervezetek és pedagógus szakszervezetek közös állásfoglalásban hívták fel a figyelmet pénteken "a szakképzésben jelentkező súlyos problémákra".
2016.01.29. 10:11
 
Csok - A csalad.hu portálon ismertetik az új otthonteremtési program részleteit
A csalad.hu portálon ismerteti a kormány az új otthonteremtési programjának részleteit; a családosoknak, vagy a gyerekeket vállalóknak szóló tájékoztató tartalmazza a kedvezmény igénybevételének feltételeit.
2016.01.05. 11:32
 
Érettségi - LMP: tévúton jár az oktatáspolitika
Az LMP szerint tévúton jár a kormány oktatáspolitikája, amely a köz- és a felsőoktatás átalakításával szűkítette a diákok továbbtanulási lehetőségeit, és el is vette a kedvüket a felsőfokú tanulmányoktól.
2015.05.04. 14:27
 
Ma vannak a középfokú központi felvételik
Ma tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára.
2015.01.17. 04:00
 
Együtt-PM: a Fidesz korlátozza a továbbtanulást, amivel hosszú távon növeli a munkanélküliséget
Az Együtt-PM szerint a Fidesz korlátozza a továbbtanulást, amivel hosszú távon növeli a munkanélküliséget, és lenyomja a béreket is, az alacsony végzettségűek körében ugyanis jellemzően jóval magasabb a munkanélküliség és alacsonyabbak a bérek. A pártszövetség vasárnap reagált a szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár szakképzési intézményrendszerrel kapcsolatos közlésére.
2014.10.19. 14:24
 
Nyílt napot tartanak szombaton a Budapesti Francia Intézetben
Rendhagyó francia nyelvórákkal, kvízjátékokkal, műhelyfoglalkozással, hagyományos francia ételekkel, rövidfilmekkel és kiállítással is várják az érdeklődőket a Budapesti Francia Intézet szombati nyílt napján.
2014.03.19. 16:43
 
Helsinki bizottság: sérül a családi élethez való jog a tököli börtönben
A Magyar Helsinki Bizottság (MHB) szerint az alaptörvényt és az Emberi Jogok Európai Egyezményét is sérti, hogy a Tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében a fogvatartottak akár fél évig sem találkoznak családtagjaikkal. Az MHB javasolja a büntetés-végrehajtásnak a rossz gyakorlat megváltoztatását.
2014.03.12. 12:38
 
OH: március 17-18-án lehet a középfokú jelentkezéseket módosítani
A középfokú felvételi eljárásban március 17-én és 18-án van lehetőség a jelentkezések módosítására, új intézményt azonban nem lehet megjelölni - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2014.03.12. 12:17
 
Egységes szabályokkal emelné a szakmai gyakorlatok színvonalát az Európai Bizottság
Az ifjúsági garancia létrehozásához kapcsolódóan, minden tagállam számára azonos ajánlásokkal emelné a szakmai gyakorlatok színvonalát az Európai Bizottság - ismertette szerdán Andor László foglalkoztatáspolitikai biztos Brüsszelben sajtótájékoztatón.
2013.12.04. 00:00
 
Önkéntes diákmunka a marcali bíróságon
A bíróságon is teljesíthetik az önkéntes munkára fordítandó 50 órát a marcali Berzsenyi gimnázium diákjai - mondta el a Kaposvári Törvényszék elnöke az MTI-nek.
2013.11.08. 05:06
 
Jobline: a családok fele számol a gyerek külföldi munkavállalásával
A magyar családok közel fele számol a gyerek külföldi munkavállalásával, a szülők harmada elképzelhetőnek tartja azt is, hogy gyermeke külföldön tanul majd tovább - derül ki a Jobline internetes állásportál reprezentatív, pályaorientációs kutatásából, amelyet továbbtanulás előtt álló gyermekkel rendelkező szülők körében végeztek.
2013.10.28. 14:18
 
 
Felmérés: sok családnak nagy teher a felsőoktatási tanulmányok finanszírozása
A magyar családok nagy része csak komoly erőfeszítések árán, egy részük pedig egyáltalán nem tudja finanszírozni gyermekei felsőoktatási tanulmányait - derült ki a Jobline pályaorientációs kutatásából, amelynek összegzését az MTI-hez is eljuttatták.
2013.10.10. 05:05
 
 
Egyetemre megy Kristen Stewart
Dollármilliókat keres Kristen Stewart, de szellemi téren is szeretne gazdagodni. Ezért úgy döntött, hogy egyetemre megy, és angol irodalmat tanul. Az első Alkonyat-film után ugyanis nem jutott ideje a továbbtanulásra. Most itt a jó alkalom, a diákélet talán a szerelmi bánatát is feledteti majd vele.
2013.09.16. 10:45
 
Felmérés: sok fiatal szerint a pénz határozza meg a továbbtanulási lehetőségeket
A 19-29 év közötti fiatalok relatív többsége, 44 százaléka szerint elsősorban az anyagi körülmények és a családi háttér határozzák meg a továbbtanulási lehetőségeiket, illetve azt, hogy mire viszik az életben - derült ki a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. (K&H) online kutatásából, amelynek az eredményét szerdán juttatta el a bankcsoport az MTI-hez.
2013.09.04. 14:25
 
Pénzügyi kalkulátorral segít a továbbtanulóknak a Diákhitel Központ
A továbbtanulással járó várható kiadásokról és bevételekről ad képet a Diákhitel Központ honlapján elérhető új kalkulátor, amely adott intézményre, képzésre és településre vonatkozó adatokkal segíti a leendő hallgatókat, a szülőket és a pedagógusokat.
2013.07.23. 17:42
 
Ukrán oligarcha csatlakozott Bill Gates vagyonfelajánlási kezdeményezéséhez
Az ukrán milliárdosok közül Viktor Pincsuk, Leonyid Kucsma volt államfő veje ajánlotta fel elsőként vagyona felét jótékony célokra - adta hírül több ukrán napilap is a héten. Ukrajna egyik leggazdagabb embere - akinek vagyonát a Forbes magazin 3,74 milliárd dollárra becsüli - ahhoz a kezdeményezéshez csatlakozott, amelyet Bill Gates és Warren Buffett amerikai üzletember indított 2010-ben.
2013.02.20. 10:00
 
Természettudományi oktatási program indul Szekszárdon
Több mint háromszázmillió forintos európai uniós támogatással kezdődik oktatási program a természettudományi kultúra fejlesztéséért a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban.
2013.02.17. 05:50
 
 
A HÖOK csak meghatározott feltételek teljesülése esetén vesz részt a felsőoktatási kerekasztalon a jövőben
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) akkor vesz részt a jövőben a felsőoktatási kerekasztal munkájában, ha annak fennállásáig nem változik a tárgyalt kérdésekben a jogszabályi környezet, kivéve a külön megegyezést. Erről a szervezet soproni közgyűlésén döntöttek szombaton.
2013.02.16. 16:37
 
 
Hallgatói tiltakozás - Több egyetemet érintett a demonstrálók felvonulása
Több százan demonstráltak a kormány oktatáspolitikája ellen a Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat szervezésében hétfőn Budapesten. A tiltakozók "blokád alá vonták" az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kar Múzeum körúti campusának egyik épületét, majd felvonulásuk során több más felsőoktatási intézményt is érintettek.
2013.02.11. 21:02
 
Nyílt nap az ELTE természettudományi karán
Nyílt napot tartanak ma az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) természettudományi karának lágymányosi kampuszán, a rendezvényeken az érdeklődők megismerkedhetnek a kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról.
2013.01.25. 06:05
 
 
Aláírta a részmegállapodást a szakminiszter és a HÖOK
Részmegállapodást írt alá az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn Budapesten. Balog Zoltán miniszter közlése szerint az ideiglenes megállapodás erre az évre szól, a felek fenntartják a jogot, hogy a jövő évben változtassanak.
2013.01.21. 15:12
 
Kemény Dénes már látja a javítás lehetőségeit
Nagyon sok dolgot tanulmányozott át a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját a szövetség elnöki tisztére cserélő Kemény Dénes, aki két hete állt munkába és már tudja, mik a legfőbb teendők.
2013.01.15. 17:45
 
 
Oktatási Hivatal: pénteken kezdődnek a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgái
Pénteken kezdődnek a középiskolák központi írásbeli felvételi vizsgái. Az Oktatási Hivatal kedden az MTI-t arról tájékoztatta, hogy 9. évfolyamra 59 300-an, a hat évfolyamos gimnáziumokba csaknem 6000-en, a nyolc évfolyamos gimnáziumokba pedig mintegy 4600-an jelentkeztek.
2013.01.15. 14:02
 
Educatio kiállítás pénteken és szombaton a fővárosban
Több mint száz kiállító, szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, tankönyv- és taneszközgyártók és a legújabb oktatási fejlesztések várják az érdeklődőket pénteken és szombaton a Hungexpón, az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon - olvasható a felvi.hu-n.
2013.01.15. 05:15
 
 
Bajnai Gordon: a kormány visszaélt a kétharmaddal
Magyarország többsége 2010-ben a radikális változásra szavazott, a kormány azonban visszaélt a történelmi lehetőséggel - mondta Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke a Nógrád megyei Szécsényben egy civil fórumon pénteken.
2013.01.11. 20:31
 
 
Felsőoktatási átalakítások - Szegedi középiskolások tartottak demonstrációt
A szegedi Tömörkény István Gimnázium mintegy háromszáz diákja tiltakozott a felsőoktatást érintő átalakítások miatt hétfő reggel a középiskola épülete előtt.
2012.12.17. 10:31
 
Felsőoktatási átalakítások - HÖOK: külhoni magyar felsőoktatási intézmények támogatják a hallgatókat
Közös nyilatkozatban biztosították az anyaországi hallgatókat támogatásukról külhoni magyar felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatai hétfőn. A dokumentumot, amelyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) juttatott el az MTI-hez, nyolc felsőoktatási intézmény hallgatói képviselete írta alá.
2012.12.17. 10:09
 
 
HaHa: ködösítés helyett nyíltan tárgyaljon Orbán
Az érintettek bevonásán alapuló konzultációt nem válthatja fel semmilyen PR-akció, csak nyílt tárgyalásokon megszületett átalakítást fogadunk el - ezt üzente a miniszterelnöknek a Hallgatói Hálózat szombat este a Facebookon. A diákszervezet szerint Orbán Viktor szombaton "terrorelhárítókkal körülvéve tartott megrendezett beszélgetést ismeretlen fiatalokkal egy szórakozóhelyen, majd ködösítő nyilatkozatot adott ki a Facebook-on".
2012.12.16. 09:04
 
Hallgatói tiltakozás - December 21-én tárgyalja a hallgatók javaslatát a szegedi közgyűlés
A szegedi közgyűlés valamennyi tagja támogatta csütörtökön, hogy a testület december 21-én napirendre tűzze a hallgatói sztrájkbizottságnak a Szegedi Tudományegyetem támogatását kérő javaslatát.
2012.12.13. 18:12
 
Hallgatói tiltakozás - Szakszervezet: elutasítjuk a keretszámok drasztikus csökkentését
Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) határozottan elutasítja a támogatott felsőoktatási helyek, az állami ösztöndíjas keretszámok drasztikus csökkentésének szándékát és kész a közös fellépésre minden olyan demokratikus szervezettel, amely a fiatalok továbbtanulási lehetőségének megmaradásáért lép fel - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
2012.12.12. 11:05
 
Hallgatói tiltakozás - Osztolykán Ágnes: az LMP szolidáris a tüntető diákokkal
Az LMP szolidáris a tüntető diákokkal, akiket arra bíztat, minden legális lehetőséget ragadjanak meg arra, hogy hallassák a hangjukat - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.
2012.12.11. 15:59
 
Hallgatói tiltakozás - Az Együtt 2014 a hallgatók pártján áll
Az Együtt 2014 Választói Mozgalom jogosnak tartja a magyar fiatalok felháborodását a kormány felsőoktatási terveivel kapcsolatban, és támogatja az alkotmányos keretek között maradó tiltakozó akciókat.
2012.12.11. 09:01
 
 
Felsőoktatási keretszámok - a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete tiltakozik a durva csökkentés ellen
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) csütörtökön tiltakozását fejezte ki a felsőoktatást érintő megszorító intézkedések és a teljes állami ösztöndíjas hallgatók keretszámának durva csökkentése miatt az MTI-hez eljuttatott közleményében. A tömörülés felkérte a rektori konferenciát, a HÖOK-ot és az érintett szülőket, hogy együttes erővel lépjenek fel a kormányzati intézkedés ellen.
2012.12.06. 16:13
 
Oktatási államtitkárság: nincs hiteles adat arról, hányan tanulnának inkább külföldön
Nincs hiteles adat arról, hányan tanulnának inkább külföldön, és csupán találgatás minden olyan kijelentés, ami azt sugallja, hogy a hazai felsőoktatási intézmények helyett a fiatalok egyre többen választják más országok egyetemeit - reagált az oktatási államtitkárság hétfőn a témában megjelent sajtóinformációra.
2012.12.03. 15:37
 
Tehetséggondozó program indult Szentesen
Különleges, továbbtanulási esélyt növelő program indult útjára Szentesen; a Csongrád megyei város önkormányzata, a település vállalkozói és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésében megvalósuló képzés hét tantárgyból nyújt intenzív felkészülést a 17-18 éves diákok számára - mondta el a programról tartott szerdai sajtótájékoztatón a település polgármestere Szentesen.
2012.11.14. 12:50
 
Diszkriminatívnak ítélte a román bíróság a magyar beiskolázás csökkentését
Diszkriminatívnak minősítette a marosvásárhelyi táblabíróság a Maros megyei tanfelügyelőség 2009-es beiskolázási tervét, amellyel 250 magyar nyolcadikost fosztott volna meg az anyanyelvén való továbbtanulás lehetőségétől - közölte szerdán az MTI-vel Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke.
2012.10.24. 14:54
 
Rendeletmódosítás a külhoni magyarok nyelvvizsgáinak beszámításáért
Elfogadta a kormány azt a rendeletmódosítást, amely lehetővé teszi a külhoni magyarok nyelvvizsgáinak beszámítását a magyarországi felvételi eljárás során - jelentette be Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csütörtökön Budapesten.
2012.09.13. 12:41
 
Oktatási államtitkárság: a felsőfokú szakképzés a felsőoktatás része lesz a jövőben
A felsőfokú szakképzés a felsőoktatás része lesz, azzal a feladattal, hogy a gazdasági növekedéshez szükséges, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő gyakorlatias, speciális szaktudást igénylő szakembereket képezzen - közölte az oktatási államtitkárság a kormány vonatkozó döntését ismertetve hétfőn az MTI-vel.
2012.09.03. 19:54
 
Ombudsman: nincsenek megfelelő tájékoztatók a felsőoktatásból kiszoruló fiataloknak
Az alapvető jogok biztosa szerint az érettségire készülő, de a megváltozott keretszámok miatt a felsőoktatásból kiszoruló fiatalok számára nem voltak, és ma sincsenek a továbbtanulással vagy a foglalkozásválasztással kapcsolatos olyan pályaorientációs lehetőségek, világos, könnyen hozzáférhető tájékoztatók, amelyek alapján felelős döntést hozhatnának.
2012.09.02. 13:03
 
Idén 2,3 milliárd forintra lehet pályázni az esélyegyenlőségi ösztöndíjprogramban
Összesen több mint 2,3 milliárd forintra pályázhatnak a hátrányos helyzetű, roma tanulók a 2012/2013. tanévben a még ebben a hónapban megjelenő Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram alprogramjaiban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.
2012.08.17. 14:58
 
 
Nyolcvanmillió forint hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók támogatására
Nyolcvanmillió forint áll rendelkezésre a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók támogatására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.
2012.08.01. 15:52
 
MSZP: a kormány bábuként kezeli a fiatalokat
Az MSZP szerint a kormány bábuként kezeli a fiatalokat, és például a hallgatói szerződésekkel korlátozza őket, ahelyett, hogy munkahelyeket biztosítana a diplomaszerzésük utáni időszakra. Erről Demeter Márta és Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagjai beszéltek pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatójukon.
2012.07.27. 11:07
 
 
Felsőoktatási felvételi - MSZP: megbukott a felvételi rendszer
Az MSZP szerint megbukott az új felsőoktatási felvételi rendszer.
2012.07.24. 11:15
 
Európai uniós turné indul a magyar strandokon
Európai uniós turné indul Magyarország strandjain: az Európai Bizottság magyarországi képviselete a Europe Direct tájékoztató irodákkal együttműködve országszerte 36 helyszínen 42 napon keresztül tájékoztatja a strandolókat az uniós polgárság adta lehetőségekről.
2012.06.12. 15:48
 
Vita az MSZP és a Fidesz között a tankötelezettség korhatáráról
A Fidesz szerint általános tapasztalat a közoktatásban, hogy akik önszántukból nem akartak tanulni 16 éves koruk után, sokszor ellehetetlenítették az iskolai munkát. A kormánypárt szóvivője így reagált a szocialista Gúr Nándor közleményére, amelyben a képviselő megerősítette, hogy kormányra kerülve az MSZP haladéktalanul visszaállítja a tankötelezettség korhatárát 18 évre.
2012.06.12. 14:40
 
Széll Kálmán Terv 2.0 - Tiltakozó demonstrációt szervez a Jobbik
Demonstrációt tart a Széll Kálmán Terv 2.0 ellen a Jobbik május 12-én - közölte az MTI-vel hétfőn Vona Gábor, a párt elnök-frakcióvezetője.
2012.04.30. 18:24
 
 
IKSZ-küldöttgyűlés - Hoffmann: elkészült a Nemzeti alaptanterv végleges változata
Elkészült a Nemzeti alaptanterv végleges változata - jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szombati küldöttgyűlésén a fővárosban. Az oktatási államtitkár azt mondta, minden kósza hír, amely a Budapesti Corvinus Egyetem vagy egy-egy vidéki főiskola bezárásáról szól, nem igaz.
2012.04.28. 14:06
 
KIM - Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj középiskolásoknak
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) idén is meghívásos pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére.
2012.04.05. 10:05
 
Botrány az iskolában: pályázat nélkül ültették be az igazgatót
Pályáztatás nélkül választott iskolaigazgatót a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban. Az ügy pikantériája, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által közvetlenül kijelölt Mede Norbert egészen tavalyig chipösszeszerelőként dolgozott Írországban.
2012.04.04. 13:11
 
Nemzetközi továbbtanulási börze a fővárosban
Nemzetközi továbbtanulási börzét rendeznek a fővárosban pénteken és szombaton, a rendezvényen a szervezők tájékoztatása szerint kifejezetten külföldi tanulmányi, nyelvtanulási és ösztöndíj-lehetőségeket mutatnak be.
2012.03.29. 05:30
 
Első  Előző  [1]  [2Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML