2020. július 14., kedd - Őrs
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Világgazdaság: Két szupervonat is áthaladhat az országon
Nemzetközi kormányszintű egyeztetések kezdődtek arról, hogy Magyarország miként kapcsolódhat be a területén áthaladó két szupergyors vonathálózatba - írta a Világgazdaság. A lap úgy tudja, hogy a nyomvonaltervek már elkészültek. A Franciaországból Szlovénián át érkező, Gyékényesnél belépő vonal Kaposvár és Dombóvár érintésével érne el Budapestig. A másik, északi vonal a salzburgi kiindulópontú, nagy sebességű hálózat Bécsen és Pozsonyon keresztüli meghosszabbítása lenne, szintén budapesti végponttal - olvasható a cikkben. Ezeken a vonalakon 200, de inkább 250 kilométeres óránkénti sebesség elérése a cél.
2008.06.06. 07:37
 
 
Magyar Hírlap: Megerősítené Orbánt beszéde nyilvánosságra kerülése
A Kéri László politológus szervezte zártkörű összejövetelen elhangzott Orbán-beszéd azért nem került eddig nyilvánosságra, mert azzal politikailag erősödhetne a Fidesz elnöke - írta a Magyar Hírlap egy olyan informátorra hivatkozva, aki - mint írják - jelen volt az április végi eseményen. Az ott elhangzottakat a kormánykommunikáció eleinte úgy állította be, mint "Orbán őszödi beszédét", ennek hangsúlyozásáról azonban mára letettek - olvasható a cikkben. A lap informátora szerint ugyanis Orbán Viktor mondandója és stílusa még több, a beszélgetésen részt vevő baloldali-liberális politikai érzelmű, a kormánynak dolgozó szakembernek is tetszett.
2008.06.06. 07:20
 
 
Elfogadták az élelmiszerválságról folyó FAO-tanácskozás záróközleményét
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) tagállamai kötelezettséget vállalnak, hogy 2015-re a mostani élelmiszerválság ellenére felére csökkentik az éhezők számát a világon - tartalmazza az a zárónyilatkozat, amelyet a szervezet római találkozóján fogadtak el csütörtök este. A FAO főigazgatója, Jacques Diouf kedden még azt jelentette ki, hogy a jelenlegi tendenciák mellett ezt a célt 2015 helyett csak 2150-re lehet majd teljesíteni. A tárgyalásokhoz közel álló forrás szerint a zárónyilatkozat azt is leszögezi, hogy az élelmiszert nem szabad politikai nyomásgyakorlási módszerként alkalmazni.
2008.06.06. 07:09
 
 
A tordasi iskolaigazgató visszautasítja az oktatási miniszter szavait
Visszautasítja az oktatási miniszter vele kapcsolatban megfogalmazott "rágalmait" a Fejér megyei Tordas és Gyúró társult intézményeként működő tordasi iskola igazgatójává választott Kosaras Péter Ákos hadtörténész és középiskolai tanár, aki tavaly Waffen-SS egyenruhában pózolt egy fotón, ami később az internetre is felkerült. "A tavalyi rágalomhadjárat során (...) a rendőrség és az ügyészség által kimondatott, hogy semmiféle bűncselekmény nem történt. Szeretném, ha a rágalmazók ezt tudomásul vennék" - fogalmazott az újonnan megválasztott iskolaigazgató az őt náci egyenruhában megörökítő fotó utóéletére utalva.
2008.06.06. 07:02
 
 
Férfi kosárdöntő: először bajnok a Szombathely
A Körmend hazai pályán kikapott az UNIQA férfi kosárlabda NB I döntőjének negyedik mérkőzésén a Szombathelytől, amely ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot, és fennállásának első bajnoki címét szerezte meg. Eredmény, döntő, 4. mérkőzés: Polaroid Lami-Véd-Körmend - Falco KC-Szombathely 71-80 (19-30, 23-14, 14-13, 15-23). Legjobb dobók: Thomas 20, Fodor M. 16, Fodor G. 10, illetve Aljakszejeu 31, Kazlauskas 16, Ciric 13. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Falco javára.
2008.06.05. 21:08
 
 
Zuschlag-ügy: nyilvánosságra kerülhet Szilvásy és Gyurcsány vallomása
Napokon belül nyilvánosságra kerülhet Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomása a Hírszerző szerint. Az internetes lap információi szerint "Szilvásy György napokon belül hozzáférhetővé teszi az általa a kecskeméti ügyészségen elmondottakat". Amennyiben ez megtörténik, napokon belül a kormányfő is megteszi majd ezt a sajátjával. A Hírszerző információi szerint Szilvásy György vallomásából kiderül, hogy Zuschlag János "folyamatosan lobbizott saját rehabilitálásáért az MSZP vezetésében.
2008.06.05. 21:05
 
 
Roland Garros: Ivanovic döntős és világelső
Ana Ivanovic és az orosz Dinara Szafina vívja a szombati női döntőt a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a második helyen kiemelt szerb játékos 2 óra 15 perc alatt legyőzte 3. helyen rangsorolt honfitársát, Jelena Jankovicot. A 20 esztendős Ivanovic hétfőtől - pályafutása során első alkalommal - a világranglista első helyét foglalja el. A két szerb nagy csatát vívott egymással, az első szettben Ivanovic volt a jobb, a másodikban Jankovic kerekedett felül, a harmadik, mindent eldöntő felvonásban pedig - nagy izgalmukban - többször is brékelték egymást. Ivanovic végül bátor hajrával nyerte meg a meccset, ami egyben azt is jelenti, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét finálét játszhat a Roland Garroson.
2008.06.05. 18:49
 
 
Londoni elemzők szerint jelentősen nőtt Gyurcsány idei távozásának esélye
Jelentősen megnőtt az esélye annak, hogy Gyurcsány Ferenc még az idén távozik; a lehetséges jelöltek közül Bajnai Gordon lenne a leginkább piacpárti, áll az egyik vezető londoni befektetési ház csütörtöki elemzésében, amely szerint a gazdaság helyzete miatt a Fidesznek is jelentősen vissza kellene vennie ígéreteiből, ha győzne az esetleges előrehozott választásokon. A Dresdner Kleinwort elemzése szerint a leginkább piacpárti választás Bajnai Gordon gazdasági miniszter lenne, mivel ő arról ismert, hogy a változásokra összepontosít a "napról napra történő politizálás helyett", és őt az SZDSZ is üdvözölné.
2008.06.05. 18:40
 
 
Guiness-rekordra készülnek egy gombgyűjteménnyel Jászberényben
Egyedülálló, több százezer darabból álló gombgyűjteményt bemutató kiállítás nyílt Jászberényben, a Városi Könyvtár és Információs Központban. A gombokat egy helyi lakos, Sinka Istvánné gyűjtötte hangyaszorgalommal az 1960-as évektől kezdve, és már annyi van belőle, hogy jó eséllyel pályázhat a Guinness-rekordok könyvébe való bekerüléshez. A tárlaton a teljes készletet közszemlére tették, amelyet a ma már az idős asszony fajtánként, színe illetve funkciója alapján raktározott el kisebb-nagyobb befőttesüvegekben, üvegtartályokban és üvegtálcákban. A gombtárolókat a könyvtár kamaratermében úgy rendezték össze, hogy azok egy hegycsúcsot szimbolizáljanak.
2008.06.05. 18:00
 
Október elseje után dőlhet el az amerikai vízummentesség
Csak október elseje után születhet döntés arról, hogy Magyarország csatlakozhat-e az amerikai vízummentességi programhoz - mondta az MTI kérdésére a budapesti amerikai főkonzul csütörtökön. A Külügyminisztérium illetékese szerint egy-két hónapon belül a részletkérdésekben is megállapodhat Magyarország és az Egyesült Államok. Október 1-jéig biztosan nem születik döntés arról, hogy Magyarország csatlakozhat-e a vízummentességi programhoz, ekkor derül ugyanis ki, hogy az országban tíz százalék alatti-e az elutasított vízumkérelmek aránya.
2008.06.05. 17:40
 
 
Megnyílt a 79. Ünnepi Könyvhét
Megnyílt a 79. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren; a kortárs magyar irodalom ünnepe Juhász Ferenc költő szavaival vette kezdetét csütörtökön. A könyv "az egyik mindenség, a könyv hit, hűség, jóság, bűn, szeretet, gyűlölet, bánat, ragadozás, virágzás, halál, bonyolultság és egyszerűség, akár a természet" - fogalmazott Juhász Ferenc. A Vörösmarty téren, ahol hétfőig 142 pavilonban összesen 218 könyves műhely kínálja kiadványait, már a megnyitó pillanatában sokan nézelődtek a standoknál. A rendezvény öt napja alatt könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, zenés produkciókkal, színházi előadásokkal, kiállításokkal, valamint filmvetítésekkel várják az érdeklődőket Budapesten és számos vidéki városban.
2008.06.05. 17:33
 
 
EURO-2008: Bécsbe érkezett a trófea
Két nappal a rajt előtt megérkezett Bécsbe a labdarúgó Európa-bajnokság győztesének járó trófea. A 60 cm magas és 8 kg súlyú serleget a belvárosban található fogadalmi templom előtt, egy sátorban állították ki, onnan viszik majd a 29-i döntő előtt az Ernst Happel Stadionba. A kupa előzőleg öt hónapon át 13 várost járt végig.
2008.06.05. 17:21
 
 
Megkezdődött a szeptember 11-i merényletek vádlottjainak pere Guantánamón
Megkezdődött a 2001. szeptember 11-i Amerika-ellenes merényletek vádlottjainak pere a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton csütörtökön. Az öt vádlott - köztük a merényletek értelmi szerzőjének tekintett Hálid Sejk Mohammed - önként vonult be a tárgyalóterembe. Idén február 11-én a háborús törvényekbe ütköző gyilkosságok, összeesküvés, polgári személyek megtámadása, terrorizmus és egyéb bűntettek címén emelt vádat ellenük az amerikai védelmi minisztérium. Ha bűnösségük beigazolódik, halálbüntetés vár rájuk. Mohammed egy tavalyi kihallgatáson mintegy 30 merénylet vagy merényletkísérlet szervezését ismerte el, beleértve a csaknem 3000 amerikai életét követelő 2001-es terrortámadásokat is.
2008.06.05. 16:40
 
 
Obama már keresi alelnökjelöltjét
Barack Obama szenátor, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltje kijelölt egy háromtagú szakértői csapatot, köztük Caroline Kennedyt, John F. Kennedy volt elnök lányát, hogy térképezze fel számára a lehetséges alelnökjelöltek körét. Caroline Kennedy Schlossberg író-filantróp mellett Eric Holder volt igazságügy-miniszter és Jim Johnson kampányszakember a team tagja. Egyelőre nem közölték, hogy mely politikusok jöhetnek szóba. A Demokrata Párt vezető stratégái eközben már nyíltan kezdik ellenezni, hogy Hillary Clinton Obama társa legyen a novemberi elnökválasztáson. A volt first lady állítólag agresszív háttérkampányt kezdett az alelnökjelöltségért.
2008.06.05. 16:17
 
 
Átfogó rendőrségi akció az ittas járművezetők kiszűrésére
Átfogó, országos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség csütörtöktől szombatig az ittas és a bódult állapotban vezetők kiszűrésére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-vel. A fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtják végre, legalább napi 8-8 órában, azokon a helyszíneken, ahol a helyi tapasztalatok alapján a legmagasabb az ittas járművezetés valószínűsége. Az átfogó közúti ellenőrzés indoka, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, s egyike a három kiemelt baleseti oknak.
2008.06.05. 16:07
 
 
Fidesz: Gyurcsány egészségügyi reformretorikája veszélyes
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ismét veszélyes egészségügyi reformretorikát használt az egészségügyi magánszolgáltatók országos konferenciáján mondott beszédében - mondta Mikola István, az Fidesz szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gyurcsány Ferenc a konferencián azt mondta, alapjában véve az embereknek mindegy, hogy milyen tulajdonban van a szolgáltató, ha minőségi ellátást kapnak. Mikola István szerint egyáltalán nem mindegy milyen tulajdonban van a szolgáltató, hiszen, ha az állam eleget akar tenni alkotmányos kötelezettségének, akkor óvnia kell az állami, önkormányzati tulajdonban lévő egészségügyi intézményrendszert.
2008.06.05. 15:40
 
 
Kína a legvonzóbb, Európa a legnagyobb befektetési célpont
A nemzetközi befektetők Kínát tartják a világ legvonzóbb befektetési célpontjának, és az elmúlt évben jelentősen növekedett Oroszország vonzereje is, de még mindig Európába érkezik a legtöbb külföldi befektetés, állapította meg az Ernst és Young nemzetközi üzleti tanácsadó szervezet éves jelentésében, amelyet csütörtökön a franciaországi La Baule-ban megrendezett VI. Befektetési Világkonferencián (WIT) ismertettek. A tanácsadó cég 834 nemzetközi döntéshozó megkérdezésével készült tanulmánya azt tükrözi, hogy a befektetők 47 százaléka Kínát tartja a világ legvonzóbb régiójának.
2008.06.05. 15:36
 
 
A szíriai elnök szerint országa együttműködik a NAÜ-vel
Szíria együttműködik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) az arab ország feltételezett titkos nukleáris létesítményének tavalyi lebombázásával kapcsolatos vizsgálatban - ígérte Bassár el-Aszad szíriai elnök csütörtökön. A SANA hivatalos szíriai hírügynökség szerint Aszad kuvaiti látogatása végén közölte: Damaszkusz meghívta a NAÜ szakértőit, hogy keressék fel a szóban forgó létesítmény helyét. A szíriai elnök kitért arra is, hogy országa és a NAÜ együttműködését a kettejük közötti megállapodás szabályozza, s Damaszkusz együtt fog működni az ENSZ szakosított intézményével.
2008.06.05. 15:15
 
 
Real Madrid: heti 300 ezer fontos fizetést ajánlanak C. Ronaldónak
Brit sajtóértesülések szerint a Real Madrid minden idők eddigi legnagyobb futballistafizetését, heti 300 (!) ezer fontot - csaknem 92 millió forint - kínál Cristiano Ronaldónak, a Manchester United portugál labdarúgójának. A Daily Express című napilap szerint a spanyolok ötéves szerződéstervezet tettek a 23 éves klasszis elé, amely összesen 75 millió fontról szól. "Szívesen játszanék a Real Madridban. Persze csak akkor, ha a spanyolok valóban kifizetik nekem ezt az összeget és megállapodnak a Manchester Uniteddel is. De ez nem rajtam múlik" - nyilatkozta Ronaldo.
2008.06.05. 15:05
 
 
Nem zárul le a nyomozás szombatig az SZDSZ-es elnökválasztás ügyében
A rendőrség várhatóan nem fogja befejezni az SZDSZ szombati elnökválasztásáig a tavalyi elnökválasztás ügyében magánokirat-hamisítás miatt indított nyomozást. Az ügyészség utoljára június 19-ig hosszabbította meg a nyomozás határidejét - közölte az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön. A tájékoztatás szerint az ügyben még nem gyanúsítottak meg senkit. A BRFK február 18-án rendelte el a nyomozást az SZDSZ-es elnökválasztás ügyében, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt.
2008.06.05. 15:02
 
 
Az EKB nem változtatott az irányadó kamaton
Az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki döntésével változatlanul, 4,00 százalékon hagyta az irányadó, kéthetes refinanszírozási kamatminimumát, tekintettel arra, hogy változatlanul fennáll az infláció felgyorsulásának a veszélye. A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak. Az EKB alapkamata tavaly június óta változatlan. Az elmúlt hónap inflációs adatai rávilágítanak az EKB dilemmájára: miközben a gazdaság igényelné a monetáris szigor enyhítését, a kőolaj és az élelmiszerek árának emelkedése viszont fűti az inflációt.
2008.06.05. 14:07
 
27 milliós szja-csalássorozatot leplezett le az APEH
Az egész ország területére kiterjedt szja-csalássorozatot leplezett le az APEH - közölte az adóhivatal. A gyanú szerint egy bűnbanda az országban több helyen is megpróbált hamis személyi jövedelemadó bevallásokkal pénzt visszaigényelni a magyar adóhatóságtól. Az eddigi adatok szerint a csoport tagjai mintegy 27 millió forintot próbáltak jogtalanul visszaigényelni. Az ellenőrző rendszer jól működött, így az APEH csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes/tettesek ellen feljelentést tett.
2008.06.05. 13:28
 
 
A partneri kapcsolatok erősítését sürgette Berlinben az orosz elnök
Az egyenjogú, kölcsönösen előnyös és egymás tiszteletén alapuló német-orosz kapcsolatok erősítése mellett állt ki Berlinben az orosz államfő. Angela Merkel kancellárral folytatott tárgyalási után Dmitrij Medvegyev hangoztatta, hogy vendéglátójával számos olyan európai, illetve világpolitikai kérdést vitattak meg, amelyek terén lehetőség nyílik a közös fellépésre. A német fővárosban nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy az új orosz elnök első európai látogatása éppen Németországba vezetett. Kormányforrások mindezt annak jeleként értékelték, hogy Medvegyev különleges fontosságot tulajdonít a német-orosz kapcsolatok erősítésének.
2008.06.05. 13:24
 
 
Kicsinyes alkudozás a római világélelmezési konferencián
Politikai viták miatt előfordulhat, hogy az ENSZ római világélelmezési konferenciája erőteljes üzeneteket tartalmazó zárónyilatkozat elfogadása nélkül ér véget csütörtökön. Az értekezleten 151 ország képviselője vesz részt, akik a szerdai határidőig nem tudtak megállapodni a nyilatkozattervezetről. Egy ENSZ-tisztségviselő szerint a résztvevők most új szövegtervezetet vitatnak meg, amelyet vagy támogatnak, vagy megpróbálnak módosítani, vagy elutasítanak. A vita nem a legvitatottabb kérdés, a bioüzemanyagok ügye, hanem kevésbé fontos témák körül dúlt, így arról, vajon a nyilatkozatban megemlítsék-e a Kuba elleni amerikai szankciókat.
2008.06.05. 13:15
 
 
Biciklitolvaj-tanfolyam indul Hollandiában
Országos biciklilopás-tanfolyamot tervez egy kerékpáros érdekképviseleti csoport Hollandiában, de nem a lopások szaporítása, hanem csökkentése végett, nevezetesen, hogy a biciklisek elővigyázatosabbak legyenek. Tavaly mintegy 700 ezer biciklit loptak el Hollandiában, ahol ez a legtömegesebb közlekedési eszköz. Az országban 18 millióra tehető a kerékpárok száma. A Fietserbond nevű biciklis szervezet a nagyobb városokban már tartott lopástanfolyamokat, minek eredményeként a kerékpárosok megtanulták a leckét, hogy miként óvhatják meg biciklijüket jobban a tolvajoktól. A szervezet most a vidéki Hollandiára is ki akarja terjeszteni kurzusát, hogy a városokba újonnan érkezők is felvértezettebbek legyenek.
2008.06.05. 13:03
 
 
Az uniós polgárokat nem érinti a horvát állategészségügyi szabályozás
Az Európai Unió tagállamainak polgáraira nem vonatkozik az állategészségügyi tilalom, vagyis a tej- és hústermékek személyes fogyasztásra történő bevitelének korlátozása Horvátországba - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Horvát Idegenforgalmi Közösség. Marin Skenderovic a horvát idegenforgalmi szervezet zágrábi vezetőjének hivatalos válaszát közölve elmondta: a június 1-jén életbe lépett szabályozás sem a magyar sem más uniós polgárokra nem vonatkozik. Ez nem jelenti azt, hogy korlátlan mennyiségben lehet ilyesfajta termékeket az országba bevinni, egy már régebb óta érvényben lévő jogszabály szerint továbbra is csak a személyes napi fogyasztásra való élelmiszerrel utazhatnak a turisták.
2008.06.05. 13:00
 
 
Kóka szerint az önálló, független SZDSZ a tét
Kóka János szerint a szombati küldöttgyűlés résztvevőinek az önálló, független SZDSZ és a koalícióba való visszakérezkedés között kell választaniuk. A liberális párt elnöke erről az MTI-nek adott interjúban beszélt. A Szabad Demokraták Szövetsége szombaton Budaörsön tartja tisztújító küldöttgyűlését. Az elnöki posztért Kóka János jelenlegi elnök és Fodor Gábor ügyvivő száll harcba. A választás kapcsán Kóka János ugyancsak fontos stratégiai kérdésnek nevezte, hogy "vagy a tartalmi politizálást választjuk, vagy beszállunk a politikai szépségversenybe". Mint mondta, ő csak amellett tud kiállni, hogy a liberális pártnak az ország számára fontos ügyeket kell képviselnie.
2008.06.05. 12:40
 
 
Fodor szerint az elmúlt év kudarc volt az SZDSZ-nek
Sikeresnek érzi saját kampányát Fodor Gábor. Az SZDSZ elnökjelöltje, ügyvivője szerdán az MTI-nek adott interjúban azt mondta, hogy a liberális párt egy évvel ezelőtti elnökválasztásával ellentétben most nem az SZDSZ körüli választókat kellett meggyőzni, miután az elmúlt esztendő kudarc volt a szabad demokraták számára. A Szabad Demokraták Szövetsége szombaton Budaörsön tartja tisztújító küldöttgyűlését. Az elnöki posztért Kóka János jelenlegi elnök és Fodor Gábor ügyvivő száll harcba. A volt környezetvédelmi miniszter közölte: ha megválasztják, kampánya után stratégiájának középpontjába is a változást állítja. Elmondta, hogy mindenkit arra kért, tegye mérlegre az elmúlt egy évet.
2008.06.05. 12:40
 
 
Gyurcsány: az egészségügyben a minőségre kell tenni a hangsúlyt
Az egészségügyben eddig meghozott szerkezeti döntések összehangolása és a minőség érvényesítése a ciklus második felének feladata - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő csütörtökön Budapesten. "Megszorítások nélküli, növekedéspárti gazdaságpolitika fog következni" - jelentette ki a miniszterelnök az egészségügyi magánszolgáltatók országos konferenciáján felszólalva. Hozzátette: az egészségügyben "félfordulat" következett be. A kormányfő elismerte, hogy az ágazat átalakításában a kormány messzebbre kívánt eljutni. Mint mondta, a ciklus felénél az alapvető gazdaságpolitikai folyamatok sikerrel fejeződtek be. A kormányfő javuló jövedelmi és fogyasztási helyzettel, javuló egyensúllyal, csökkenő inflációval számol.
2008.06.05. 11:42
 
 
Elismerte vereségét Hillary Clinton
Hillary Clinton elismerte vereségét a Demokrata Párt elnökjelöltségéért vívott versenyben, és támogatásáról fogja biztosítani győztes vetélytársát, Barack Obamát - áll a New York-i szenátor csütörtökön közzétett levelében. Clinton eszerint szombaton fogja bejelenteni, hogy támogatja Obama kampányát, és az illinois-i szenátor mögötti felsorakozásra, a Demokrata Párt egységének megőrzésére fogja felszólítani saját, több milliós szavazótáborát. "Az eddig kampány során mindig azt mondtam, hogy határozottan támogatni fogom Obama szenátort, amennyiben ő lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje. Most be akarom váltani ezt az ígéretemet" - áll az egykori first lady levelében.
2008.06.05. 11:35
 
 
Bajnokok Ligája: kizárták a CSZKA-t
A bolgár bajnok CSZKA Szófia licencproblémái miatt biztosan nem indulhat a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008/09-es szezonjában, miután kizárták a sorozatból. "Az a végleges döntés, hogy a CSZKA nem vehet részt a BL-ben" - áll a bolgár szövetség közleményében. A döntés várható volt, hiszen a több millió eurós tartozásai miatt a szövetség megvonta a hazai és a nemzetközi licencet a CSZKA-tól. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata ilyen esetekben úgy rendelkezik, hogy a soron következő, jelen esetben a második helyezett, azaz a Levszki kapja az indulási jogot.
2008.06.05. 11:20
 
 
Előzetesből házi őrizetbe került Tasnádi Péter
Előzetes letartóztatásból újra házi őrizetbe került Tasnádi Péter - erősítette meg az MTI-nek az index.hu információját Tuza Péter ügyvéd. Az ügyvéd részletek említése nélkül annyit közölt: a bíróság szerdán döntött az előzetes letartóztatás megszüntetéséről és a házi őrizet elrendeléséről. A Fővárosi Bíróságon azt közölték: a Tasnádi Péter ellen sikkasztás miatt indult eljárást ügyészi indítványra egyesítették a korábbi, kerületi bíróságon indult eljárással. Tasnádi januárban, sikkasztás gyanúja miatt került előzetes letartóztatásba. Sajtóértesülések szerint az a férfi jelentette fel őt, aki tavalyi szabadulása után befogadta a villájába. A férfi azt állítja, hogy 20 millió forintot adott egy közös vállalkozás reményében Tasnádinak, aki nem számolt el a pénzzel.
2008.06.05. 11:15
 
 
Megállapodtak az illegális bevándorlókról az uniós belügyminiszterek
Megállapodtak az uniós belügyminiszterek az illegális bevándorlók visszaküldésének szabályaiban - közölte csütörtökön az EU soros szlovén elnöksége a szakminiszterek Luxembourgban zajló tanácskozásáról. A kérdésről 2005 óta folyik egyeztetés az uniós országok, valamint az Európai Parlament között - ez utóbbi testületnek úgynevezett együttdöntési joga van, álláspontját tehát a tagállamok nem csupán meghallgatni, hanem figyelembe venni is kötelesek. Az irányelvtervezet szerint az illegális bevándorlónak lehetőséget kell adni arra, hogy záros határidőn belül vállalja az országból történő önkéntes távozást.
2008.06.05. 11:14
 
 
A szlovén belügyminiszter cáfolja a krskói atomerőműről terjengő híreket
Nincs semmilyen probléma a krskói atomerőművel - közölte csütörtökön újságírókkal Dragutin Mate szlovén belügyminiszter, az uniós bel- és igazságügyi miniszterek luxemburgi ülésére érkezve. "Ma reggeli értesüléseim szerint semmi problémás dolog nem történt, a környezet nem szennyeződött. Minden rendben van, a helyzet szilárd" - mondta. Mint hozzátette, szerda este megelőzési célzattal zárták le a Szlovénia délnyugati részében fekvő atomerőművet, miután annak hűtőrendszeréből folyadék kezdett szivárogni. Janez Podobnik szlovén környezetvédelmi miniszter - aki szintén Luxembourgban tartózkodik, az uniós környezetvédelmi miniszterek tanácskozásán - azt közölte, hogy a krskói erőmű rövidesen újra működőképes lesz.
2008.06.05. 10:31
 
 
A színészszakszervezet újabb nyomása a nagy hollywoodi stúdiókra
Több mint háromszáz független produkció, köztük egy sor A-kategóriás film, így Mel Gibson, Nicolas Cage és Oliver Stone új munkái kaptak zöld lámpát a legnagyobb amerikai színészszakszervezettől (SAG), hogy egy esetleges színészsztrájk alatt is tovább forgathassák őket. A "forgatási garanciák" kiadásával a nagy stúdiókra (mint a Paramount vagy a Warner Bros.) akart nyomást gyakorolni a producerekkel április 15-e óta tárgyaló SAG, mondván: lássák csak, hogy nélkülük is elmozog a hollywoodi gépezet. A színészek korábbi szerződése június 30-án jár le, és a SAG nem rejtette véka alá, hogy sztrájkolni is kész, ha addigra nem sikerül megállapodásra jutni a producerekkel.
2008.06.05. 10:26
 
 
Mikola István is jelölt a Magyarok Világszövetsége élére
Hárman kaptak jelölést a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) elnöki posztjára, köztük van Mikola István fideszes politikus, az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere is. A tisztséget most betöltő Patrubány Miklós - akit a világszövetség erdélyi társasága, Tolna megyei szervezete, és 11 Borsod megyei tagja javasolt most a posztra - az MTI érdeklődésére azt közölte, a fideszes politikust az Orbán Balázs Erdélyi Kör jelölte. Mikola István az MTI-vel azt közölte: megtisztelő számára a jelölés, ám azt nem tudja elfogadni. Rajtuk kívül - a világszövetség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint - az önmagát jelölő Kvacskay Károly verseng még a posztért.
2008.06.05. 10:21
 
Hitler mégis bekerül a berlini Tussaud-panoptikumba
Hosszú és heves viták után csütörtökre megszületett a döntés: Hitler mégis bekerül a berlini Tussaud-panoptikumba. A tervek szerint július 9-én, a német főváros szívében nyíló panoptikumban Angela Merkel, Ludwig van Beethoven, Sigmund Freud, Albert Einstein, Marlene Dietrich, Bertolt Brecht, Günther Grass, Angelina Jolie és Madonna mellé - a több mint hetven "világhírű" viaszfigura közé - bekerül a hírhedt náci diktátor is. A hivatalos döntés azt követően született, hogy tekintélyes német politikusok, illetve szervezetek, köztük a Németországi Zsidók Központi Tanácsa elítélték Hitler "visszaköltözését" a német fővárosba, s azt enyhén szólva ízléstelennek nevezték.
2008.06.05. 09:57
 
Rátgéber László a Szpartak Moszkvánál folytathatja
Rátgéber László, a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapatától hétfőn elköszönt vezetőedző minden bizonnyal az Euroliga-győztes Szpartak Moszkvánál folytatja pályafutását. A baranyaiakkal 15 év alatt kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, illetve három Euroliga Final Four-szereplést elérő szakember - leendő klubjának kérésére - személyesen még nem erősítette meg a hírt. Azt ugyanakkor tudni lehet, hogy a Szpartak tulajdonosa, Sabtaj von Kalmanovics már hosszú ideje csábította együtteséhez a trénert, s a az idei Euroliga négyes döntőjének helyszínén, Brnóban tárgyaltak a klubváltásról.
2008.06.05. 09:34
 
Nőtt a szálláshelyek bevétele az első négy hónapban
A kereskedelmi szálláshelyek 2008 január-áprilisban összesen 64 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ez folyó áron 1,8 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. A belföldi és külföldi vendégek összesen 3 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el a szállodákban, mint egy évvel korábban.
2008.06.05. 09:32
 
 
Gyurcsány: a nyugdíjak reálértéken tartása a reménytelenség ígérete
Gyurcsány Ferenc szerint aki a nyugdíjak reálértéken tartását ígéri, az valójában reménytelenséget ígér a nyugdíjasoknak. A kormányfő az idősügyi tanács csütörtöki ülésén azt hangoztatta: a szépkorúaknak is részesülniük kell az ország gyarapodásából, tehát nem elég az infláció mértékével növelni az ellátásokat. A miniszterelnök kimondatlanul Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a nyugdíjak értékének megőrzésével kapcsolatos nyilatkozatait bírálta a tanács tagjai és újságírók előtt a Parlamentben. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor elismerte, hogy az elmúlt évben valóban csökkentek a nyugdíjak, ám, mint mondta, előtte kilenc éven át folyamatosan növekedtek.
2008.06.05. 09:32
 
6,7 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban
Az ipari termelés 2008 áprilisában az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított index szerint 1,4 százalékkal nőtt az előző havihoz képest, és - munkanaptényezővel korrigálva - 6,7 százalékkal emelkedett a 2007 áprilisi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Korrekciók nélkül a termelés 11,8 százalékkal haladta meg a tavaly áprilisi szintet. A termelés volumene az év első négy hónapjában 8,1 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.
2008.06.05. 09:16
 
 
Eurómilliókat visznek a tengerjáró hajók turistái Horvátországba
Becslések szerint a Horvátországba irányuló hajós körutazásokból mintegy 32 millió euró bevétele származik az országnak, és a töretlen fejlődésnek köszönhetően a következő tíz évben akár a 200 millió eurót is elérheti a nemzetközi hajós körutakból származó bevétel. A horvátországi partokhoz 2007 első kilenc hónapjában közel 500 külföldi hajó érkezett egy-egy körút állomásaként, és ezek a tengerjárók összesen több mint félmillió vendéget hoztak az adriai kikötőkbe. A Horvát Idegenforgalmi Közösség adatai szerint a hajós körúton lévő turisták átlagosan 1,6 napot töltöttek az országban.
2008.06.05. 08:32
 
 
Forma-1: a Renault hosszú távra tervez
Olasz lapértesülés szerint a Renault a gyenge eredmények ellenére nem kíván kivonulni a Forma-1-ből. "Még hosszú évekig szeretnénk szerepelni az F1-ben, amíg nem nyerünk újra, addig semmiképpen sem hagyjuk abba" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Carlos Ghosn, a Renault elnöke. A francia óriáscég első embere elmondta, hogy véleménye szerint jó úton haladnak és az idény második felében ennek már látható eredményei lesznek. A Renault, amely jelenleg csupán a hetedik a konstruktőrök versenyében, 2005-ben, majd egy évvel később is az első helyen végzett, a pilóták versenyét pedig mindkét esztendőben a spanyol Fernando Alonso nyerte.
2008.06.05. 07:57
 
 
A Start Plusz kártyák a sikeresebbek
A Start Plusz kártyákból több mint kétszer annyit váltottak ki az érdekeltek eddig, mint a nagyobb kedvezményt biztosító Start Extra kártyákból. Az álláskeresők elhelyezkedését járulékkedvezménnyel segítő új kártyatípusokat az elmúlt év júliusától lehet kiváltani, azóta 10.283 Start Plusz kártyát és 4.602 Start Extra kártyát adott ki az adóhatóság. Az ilyen személyek foglalkoztatásakor a kártya érvényességének első évében egyáltalán nem kell járulékot és tételes egészségügyi hozzájárulást fizetni, a második évben pedig összes kötelezettségként 15 százalékos járulékot. E nagy kedvezmény ellenére is jóval kevesebben váltják ki a Start Extra kártyát, mert még ezzel sem tudnak elhelyezkedni.
2008.06.05. 07:52
 
Mától fokozottabb ellenőrzés az osztrák-magyar határon
Mától fokozott ellenőrzésre kell számítani az osztrák-magyar határon a labdarúgó Európa-bajnokság miatt; a nagyobb határátkelőhelyeken torlódás is előfordulhat, ezért a kisebb forgalmú átkelőhelyek igénybevételét javasolja a rendőrség. A határátlépésnél kifelé csak az osztrák rendőrök fogják ellenőrizni az utazókat, Magyarországra belépéskor szabadon átjárható lesz a határ, mivel a magyar rendőrök nem ellenőrzik egyik irányban sem a forgalmat, de jelen lesznek az államhatáron, hogy segítsenek a gyors határátlépésben. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint az időszakos és szelektív ellenőrzés mindezidáig nem okozott torlódást a határforgalomban.
2008.06.05. 07:47
 
 
Tíz százalékkal kevesebb halálos gázolás volt az első három hónapban
Tíz százalékkal kevesebb halálos gyalogosgázolás történt az év első negyedévében, mint tavaly ilyenkor, ugyanakkor a rendőrség továbbra is kiemelten fontos feladatának tartja a balesetek számának csökkentését. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentése szerint idén az első három hónapban 62 halálos gyalogosgázolás történt, ami 10 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Az első negyedévben 318 gyalogos sérült meg súlyosan és 421 könnyebben közlekedési balesetben. A KSH szerint tavaly összesen 274 gyalogost gázoltak halálra, 1.329-en szenvedtek gyalogosként súlyos és 1.850-en könnyű sérülést közlekedési balesetben. A balesetek túlnyomó többsége - 90 százaléka - lakott területen belül történt.
2008.06.05. 07:45
 
 
Munkaszereteti toplista szépítész és építész végletekkel
A szépítészek a legelégedettebbek munkájukkal, míg az építészek, pontosabban az építőipar kétkezi munkásai a legelégedetlenebbek - legalábbis Nagy-Britanniában. Egy felmérés szerint - melynek során húsz szakma ezer dolgozóját kérdezték meg - a szépségszalonok alkalmazottai után holtversenyben a fodrászok és a fegyveres erők alkalmazottai a legelégedettebbek munkájukkal. Utánuk következnek a szakácsok és a vendéglátóipari dolgozók, majd a bolti eladók, a tanárok, a piaci menedzserek és a könyvelők. A munkaboldogsági toplista legalján az építőipari dolgozók mellett az ápolónők és a bankárok állnak.
2008.06.05. 07:37
 
 
Az al-Kaida vállalta az iszlámábádi dán nagykövetség elleni merényletet
Az al-Kaida vállalta magára az iszlámábádi dán nagykövetség elleni öngyilkos merénylet elkövetését. A nemzetközi terrorhálózat egy honlapon közölte: a hétfőn végrehajtott akcióval azt bosszulta meg, hogy egy dán újság Mohamed prófétáról készült gúnyrajzokat közölt le. A merényletben legkevesebb nyolcan meghaltak és harmincan megsebesültek. A honlapon megjelent szöveg szerint az al-Kaida az észak-európai ország tömegtáékoztatási eszközeinek a szemére veti, hogy meggyalázták isten küldöttét, és még azt is elmulasztották, hogy bocsánatot kérjenek ezért, sőt a dán sajtó arra vetemedett, hogy ismételten leközölte a karikatúrákat.
2008.06.05. 07:33
 
 
Ma kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák
Ma kezdődnek meg a szóbeli érettségi vizsgák, a diákok június 5. és június 11. között emelt szinten adnak számot tudásukról, a középszintű szóbeliket június 16. és június 27. között tartják. Az Oktatási Hivatal közlése szerint az idén 124.415 vizsgázó jelentkezett érettségikre, néhány kivételtől eltekintve mindannyian tesznek szóbeli vizsgát. Középszinten 1.134 középiskolában szerveznek szóbeli érettségit, a diákok 3.388 bizottság előtt felelnek. Az Oktatási Hivatal 181 vizsgahelyszínen tart emelt szintű szóbeli vizsgákat. Az érettségizők emelt szinten háromtagú tantárgyi bizottság előtt vizsgáznak. Összesen 1.952 tantárgyi bizottság működik az emelt szintű szóbeli vizsgák időszakában.
2008.06.05. 07:31
 
 
Álbuszmegálló feledékenyek begyűjtésére
Álbuszmegállót építtetett egy idősotthon Németországban elkószáló gondozottai könnyebb "begyűjtésére". Az otthonban a lakók átlagéletkora 84 esztendő. Jó páran közülük Alzheimer-kórosak és néha gondolnak egyet, felkerekednek, hogy hazamenjenek, nem emlékezve, hogy nincs hova. "Furcsának tűnhet, de beválik. Lakóink rövid távú memóriája nemigen működik, de a régmúltat felidéző igen. Ha meglátják a buszmegállót, eszükbe jut, hogy busszal hazajuthatnak és elkezdenek várni a járműre. Ekkor jövünk mi: odalépünk hozzájuk és mondjuk, hogy a busz ma késik, addig jöjjenek be egy kávéra. Öt perc múlva már azt is elfelejtik, hogy el akartak menni" - magyarázta az otthon elnöke.
2008.06.05. 07:19
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379[2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista