2020. július 8., szerda - Ellák
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Aláírták az M6-os Dunaújváros-Szekszárd szakaszának projektindítóját
Gyurcsány Ferenc jelenlétében Szabó Pál közlekedési miniszter és az M6 Tolna Konzorcium képviselői aláírták Szekszárdon az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti 65,1 kilométeres szakaszának projektindító dokumentumát. "A gyarapodás elsősorban építkezést jelent, gyarapodó országot látunk magunk előtt (...), mi megingathatatlanul hiszünk abban, hogy nincs más útja az országnak, mint építkezni, építkezni, építkezni - jelentette ki a miniszterelnök az aláírást követően tartott beszédében. Gyurcsány Ferenc szerint az, hogy ebben a 6-8 évben az ország autópálya- és gyorsforgalmi úthálózatát több mint kétszeresére növelik, olyan tempó, ami a régióban példanélküli.
2008.07.17. 11:17
 
 
Középmezőnyben a magyar versenyképesség-javulás
Kismértékben javult a magyar gazdaság versenyképessége regionális összehasonlításban az idén az első negyedévben, a GKI Gazdaságkutató intézet indexe alapján ezzel Magyarország a régióban a középmezőnyben foglal helyet. A kutatóintézet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a versenyképességi index (VEX) az első három hónapban 1,6 százalékponttal javult Magyarországon, ennél jobb eredményt ért el Lengyelország 2,1 százalékponttal és Csehország, 1,9 százalékponttal, kisebb javulást produkált azonban Szlovákia 0,9 százalékponttal. Kiugróan javult, 7 százalékponttal nőtt az index Romániában.
2008.07.17. 11:13
 
 
Melegfelvonulás: másfél év felfüggesztett börtönt kapott egy férfi
Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hivatalos személy elleni erőszak miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön, nem jogerősen egy férfit, aki a melegfelvonuláson macskakővel dobálta a rendőröket. A bíróság elrendelte, hogy a 4 éves próbaidő alatt a férfi pártfogó felügyelete alatt álljon. Az ítélet szerint a próbaidő alatt a vádlott köteles magát távol tartani minden olyan tömegrendezvénytől, amelyen a résztvevők száma meghaladja az ötvenet. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet nem jogerős.
2008.07.17. 11:10
 
 
A beteg rovarok "berekednek"
A dongók halkabban dongnak, ha betegek, és miként az emberek, napi teendőik elvégzése nagyobb fáradsággal jár, míg meg nem gyógyulnak - állítják brit kutatók. Ha pedig a mézelő méhek immunrendszere fertőzés miatt aktív, akkor a rovarok memóriaproblémákkal küzdenek Eamonn Mallon, a Leicesteri Egyetem evolúciós biológusa szerint. Mallon felfedezésének gyakorlati haszna a fogyatkozó méhállományok megmentésében nyújthat segítséget. "Ez a rovar ugyanis a memóriájából él, és amikor valamilyen enyhe fertőzés miatt sérül az emlékezete, akkor az komoly következményekkel járhat" - magyarázza a biológus.
2008.07.17. 10:24
 
 
Napi két óra napsütés felezi a rákkockácatot
Mindössze napi kétórányi napozás felére csökkenti bizonyos daganatos betegségek kialakulásának kockázatát a napsütés hatására keletkező D-vitamin révén - állítják olasz kutatóorvosok. "Nyáron használjuk ki a napfény áldásait, mivel a szabadban eltöltött két óra felére csökkenti a prosztata-, emlő- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát" - szögezte le Patrizio Mulas, az olasz kórházi bőrgyógyászok szövetségének elnöke. "Az ember szervezetében a napfény hatására keletkezik D-vitamin, amely védelmet nyújt még a fertőző, az autoimmun és a szív és érrendszeri betegségek ellen is" - tette hozzá a kutató, aki elmondta, hogy a Clinical Journal című folyóiratban frissen publikált, a Bostoni Egyetem endokrinológiai tanszéke által készített tanulmány is megerősíti a napsütés jótékony hatását.
2008.07.17. 09:24
 
 
0,3 százalékkal nőtt a reálkereset
A január-májusi reálkereset - a fogyasztóiár-index 6,9 százalékos növekedése mellett - 0,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Január-májusban a bruttó átlagkeresetek összességében 7,9 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 7,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az idén január-áprilisi reálkereset - a fogyasztóiár-index 6,8 százalékos növekedése mellett - 0,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.
2008.07.17. 09:08
 
 
Tizenéves korukra ellustulnak az amerikai gyerekek
Tizenéves korukra jelentősen hanyatlik az amerikai gyerekek fizikai aktivitása - derült ki egy új felmérésből. Míg egy kilencéves gyerek egy nap átlagosan három órát mozog, 15 éves korára fizikai aktivitása hétköznapokon 49 percre csökken, hétvégén pedig alig félórára. Összességében a fiúk valamivel aktívabbnak bizonyultak a kutatás során, átlagosan napi 18 perccel többet mozogtak a lányoknál. A tanulmány szerzői azzal magyarázták ezt a drámai csökkenést, hogy egyre több iskolában szűnnek meg a hagyományos óraközi szünetek és a testnevelés órák, és a tinédzserek sportolás helyett szívesebben játszanak a számítógépen vagy tévéznek a barátaikkal.
2008.07.17. 08:58
 
 
Világgazdaság: az állam segítene az eladósodott magánszemélyeknek
A jövőben akár az állam is segíthetne az eladósodott állampolgárokon, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban már vizsgálják az úgynevezett személyi csőd kérdését - mondta a Világgazdaságnak Gadó Gábor, a tárca szakállamtitkára. Gadó szerint azért kell foglalkozni a kérdéssel, mert egyre több magyar háztartás adósodik el. Az állami támogatás azonban nem jelentene majd egyet az adósságleírással, és a jóhiszemű bajbajutottaknak komoly kötelezettséget kell majd vállalniuk, hogy mentesüljenek a tartozásuk egy része alól - tette hozzá. A minisztériumban azután döntenek a tervezettről, hogy tanulmányozták az unió többi országában már működő konstrukciókat. A kérdést társadalmi vitára is bocsátják majd - idézte az államtitkárt a Világgazdaság.
2008.07.17. 08:39
 
 
Horn Gábor: a magyar politika nem arról szól, hogy az országnak mi lenne jó
A hazai politikai élet a kormány részéről egyetlen dologról szól, hogyan tud Gyurcsány Ferenc és az ő kormánya hatalmon maradni - jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. A magyar politikai élet nem arról szól, hogy ennek az országnak mi lenne jó, mi lenne az érdeke, hanem arról, hogy egy kisebbségi kormány tud-e és hogyan létezni - fogalmazott a politikus. Az ügyvivő arra az újságírói felvetésre, hogyha az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést, az sokakat meglepne, a liberális politikus azt mondta, "sokan meg fognak lepődni".
2008.07.17. 08:30
 
 
Hibrid autókra cserélik le a New York-i taxiflottát
New York városa minden hónapban 300 taxi helyére állít forgalomba hibrid meghajtású, vagyis hagyományos üzemanyaggal és elektromos árammal egyaránt használható gépkocsit - jelentette be szerdán Michael Bloomberg polgármester. A város megállapodást kötött három nagy autógyártó céggel, amely vállalta, hogy folyamatosan ellátja a metropolist a környezetkímélő, modern járművekkel. A Nissan havonta 200 darabot szállít az Altima hibrid modelljéből, a General Motors 50 Chevrolet Malibut, a Ford Motor pedig szintén 50 Escape márkájú hibrid legyártását vállalta havonta. New Yorkban jelenleg 1300 hibrid taxi közlekedik. Minden egyes jármű üzemeltetése évente 6500 dollárral kerül kevesebbe, mint egy hagyományos gépkocsié.
2008.07.17. 08:15
 
 
Horvátország arra számít, hogy 2012-ben csatlakozhat az EU-hoz
Az Európai Parlament (EP) illetékes jelentéstevője szerint Horvátország arra számíthat, hogy 2012-ben válik az Európai Unió tagjává. "Tapasztalataim alapján mondom..., reálisan arra kell számítani, hogy Horvátország 2012-ben lép be az Európai Unióba, és 2009 végére fejezi be a csatlakozási tárgyalásokat" - mondta az osztrák Hannes Swoboda szerdán a horvátországi Splitben, ahol a helyi önkormányzati vezetőkkel folytatott megbeszélést. Swoboda rámutatott, hogy a csatlakozási tárgyalások lezárását követő folyamat egyáltalán nem egyszerű. Több hónap telik el addig, amíg egyáltalán az EU-tagállamokban megkezdődik a megállapodás ratifikálási folyamata, amely további mintegy másfél évet vesz igénybe.
2008.07.17. 08:00
 
Donald Trump rekordáron adott túl floridai villáján
Az amerikai ingatlanpiac általános hanyatlása közepette Donald Trump milliárdosnak sikerült rekordáron, közel 100 millió dollárért túladnia floridai villáján. Még egy olyan időszakban is, amikor az emberek többsége jelentős pénzeket bukik az ingatlanpiacon, nem lehetetlen nagy nyereségre szert tenni - mondta az Egyesült Államokban közismert ingatlan-befektető és médiaszemélyiség az ügylettel kapcsolatban, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra. A floridai Palm Beach-ben, több mint 5500 négyzetméter alapterületen elterülő villa új tulajdonosa Dmitrij Ribolovlev orosz milliárdos. Trump szóvivője szerint ilyen magas áron az Egyesült Államokban még soha nem talált vevőre ingatlan, ám ezt nehéz lenne kétséget kizáróan bizonyítani.
2008.07.17. 07:51
 
 
Kanadai-magyar együttműködés a tömeges kivándorlás megakadályozására
A magyar és a kanadai kormány is szeretné megelőzni, hogy a néhány évvel ezelőttihez hasonló kivándorlási hullám induljon el Magyarországról az észak-amerikai államba - mondta Diane Finley kanadai bevándorlási és állampolgársági miniszter az MTI-nek adott budapesti nyilatkozatában. Azért találkoztam a magyar kormány képviselőivel, hogy minden lehetséges lépést megtegyünk a néhány évvel ezelőttihez hasonló kivándorlási hullám megelőzéséért. Több elképzelés is van ezzel kapcsolatban, ezek közé tartozik a hatóságok közötti információcsere - mondta Diane Finley, további részleteket nem említve a két kormány együttműködéséről.
2008.07.17. 07:45
 
 
Több mint ötszázmilliónyi egy- és kétforintos került vissza a jegybankhoz
Több mint 500 millió forintnyi egy- és kétforintos érme került vissza a Magyar Nemzeti Bankhoz június végéig, ezért a mennyiségért feldolgozás után 1,2 milliárd forintot kapna a bank a nyersanyagpiacon - írta a csütörtöki Napi Gazdaság. A második negyedév végéig a bevonás bejelentése óta 158 millió darab egy, és 188 millió darab kétforintos érmét váltottak vissza, amely az egyforintosok esetében 15 százalékos, míg a kétforintosoknál 21 százalékos visszaáramlást jelent - derül ki a jegybanki adatokból. Habár 2013 márciusáig visszaváltják az érméket, ennek ellenére a Magyar Nemzeti Bank szerint nem lesz további jelentős érmebeváltás - írta a Napi Gazdaság.
2008.07.17. 07:16
 
 
Magyar Helsinki Bizottság: elszaporodhatnak a tojásdobálásnál komolyabb cselekmények
A melegfelvonuláson tojást dobálók elleni szabálysértési eljárások megszüntetésének negatív következménye lehet a hasonló, vagy még fenyegetőbb cselekmények elszaporodása - mondta a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa az MTI-nek. "Ebből a bírói döntésből éppen a generális prevencióra, azaz az általános megelőzésre vonatkozó megfontolások hiányoznak" - jegyezte meg Pardavi Márta. Az egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése a büntető törvénykönyvben szabályozott bűncselekmény, melynek megállapítása során bírói mérlegelés kérdése, hogy milyen magatartások összessége valósíthatja azt meg - tette hozzá.
2008.07.17. 07:00
 
 
Nem a Brandenburgi kapunál tart beszédet Obama
Német lapértesülés szerint nem a Brandenburgi kapunál, hanem a Győzelmi oszlopnál vagy a városháza előtt tart majd nyilvános beszédet Barack Obama július 24-én. Gert Weisskirchen, a szociáldemokrata frakció külpolitikai szóvivője a Frankfurter Rundschau című napilap csütörtöki számában kijelentette, hogy az amerikai demokrata párt várható elnökjelöltje feltehetően a Győzelmi oszlopnál tart beszédet, annál az emlékműnél, amelyet Berlin felett az ég című filmjével Wim Wenders tett halhatatlanná. Ugyanitt gyakran tartanak több százezres rendezvényeket is. Ha nem ezt a helyszínt választják, akkor a városháza előtti tér lehet az alternatíva.
2008.07.17. 07:00
 
38-szor bukott meg az érettségin egy indiai bácsi
38. alkalommal érettségi vizsgázott egy nyugdíjas Indiában, de megint megbukott. Mégsem adja fel. A 74 éves bácsi az idén csak hindu nyelvből ment át, abból is csupán kettest kapott. Angolból 14 százalékot ért el, természettudományból 17-et, szanszkritből 25-öt - ezekből ennyi csak az egyeshez volt elég. A legrosszabbul azonban a matematika megy neki, mindössze 5 százalékos eredményt ért el, ami osztályzatban kifejezve jóindulattal is csak egyes alá vagy nulla fölé - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap. Az "ónebuló" eltökéltsége azonban, hogy végre érettségizett ember legyen, töretlen, már csak azért is, mert megfogadta, hogy a sikeres vizsgáig nem nősül meg. Amit viszont már szintén nagyon szeretne megtenni.
2008.07.17. 06:50
 
 
Bomba Angyalföldön: Hatástalanították a szerkezetet
Hatástalanították a tűzszerészek szerda este negyed tizenegykor azt az 500 kilogramm súlyú második világháborús bombát, amelyet Angyalföldön találtak egy építkezésen. A helyszíni tűzszerészparancsnok az MTI-nek este fél 11 után elmondta: a robbanószerkezetből egy M103-as típusú gyújtószerkezetet kellett kiszerelniük, amelyet a helyszínen felrobbantottak. Feloldották a bomba miatt elrendelt útzárat szerda este tizenegykor. A kitelepített lakók visszatérhetnek otthonaikba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel este 11 órakor közölte, hogy a tűzszerészek elszállították a bombatestet, így a korlátozás is véget ért.
2008.07.16. 23:16
 
 
Bomba Angyalföldön: polgárőrök is segédkeznek a kitelepítésben
A polgárőrség is segíti a rendőrség munkáját a világháborús bomba miatt kiürített angyalföldi területen. Szántó Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség szóvivője az MTI-nek szerda este elmondta: a főváros több kerületéből küldtek polgárőröket az angyalföldi területre, hogy segítsék a rendőrség munkáját. Ikladi Endre, a XIII. kerületi polgárőrség vezetője, aki a helyszínen kialakított vezetési pontról irányítja a polgárőrök munkáját, azt mondta: 75 polgárőr a kiürítésben és a területzárásban segédkezik. A Fővárosi Gázművek szóvivője azt mondta, hogy a bomba egy hat bar nyomású gázvezeték mellett fekszik egy gödörben.
2008.07.16. 21:25
 
Bejrútban tízezrek ünnepelték az Izraelből kiszabadult foglyokat
Bejrút síiták lakta déli városrészében színes zászlókat lobogtató tízezrek ünnepelték szerda este az Izraelből kiszabadult foglyokat. Megjelent a helyszínen Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah vezére is, aki egyébként ritkán mutatkozik nyilvános helyen, s január óta nem is látták őt. Előzőleg vörös szőnyeggel fogadták őket a bejrúti repülőtéren, ahová kiment eléjük, az államfő, a kormányfő és a politikai pártok képviselői is. Michel Szulejman elnök "hősnek" nevezte a hazatérőket, köztük a gyermekgyilkos Szamir Kantart.
2008.07.16. 21:03
 
Hitelesítette a Jobbik elnökének népszavazási kezdeményezéseit az OVB
Két olyan népszavazási kezdeményezést is hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor adott be. Az egyik kezdeményezés szövege: "Egyetért-e azzal, hogy a szándékos bűncselekményt elkövető büntethető legyen, ha a cselekmény elkövetésekor 12. életévét betöltötte?" A másik kezdeményezés így szól: "Egyetért-e azzal, hogy a közoktatási törvény tegye lehetővé a súlyos fegyelmi vétséget elkövető tanköteles tanuló intézményből történő kizárását?"
2008.07.16. 19:08
 
Csütörtökön boncolják Kolonics Györgyöt
Csütörtökön boncolják a kedden elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai, tizenötszörös világbajnok kenust. Tállay András, a pekingi olimpiára utazó magyar küldöttség orvosi csoportjának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy ezt követően, várhatóan egy-két napon belül derül fény a halál okára. A 36 esztendős Kolonics György kedden, edzés közben rosszul lett, elveszítette eszméletét, párostársa, Kozmann György és trénere Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkezett mentők sem. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen szívleállás okozta.
2008.07.16. 18:36
 
 
Veres János nem lát okot a jegybanki alapkamat emelésére
Veres János szerint nincs ok a jegybanki alapkamat további emelésére, Magyarország számára nem járható út az inflációs cél emelése. A pénzügyminiszter a Reuters hírügynökségnek azzal kapcsolatban beszélt erről szerdán, hogy az erősödő forint gondok elé állít számos magyar vállalkozást és megkezdődött az egyeztetés az inflációs célról a pénzügyi tárca és a jegybank között. A múlt héten a forint 230/euró rekord magas szintre erősödött a lengyel zlotyval és a cseh koronával együtt a magas kamatok hatására, és amiatt, hogy miután februárban eltörölték a forintárfolyam euróval szembeni sávos rögzítését, a forint áttört több fontos ellenállási pontot is - jegyezte meg a hírügynökség.
2008.07.16. 18:19
 
 
Peking 2008: a Milan elengedi Ronaldinhót
Ronaldinho részt vehet a pekingi olimpián, miután az AC Milan bejelentette, elengedi frissen igazolt labdarúgóját. "Tiszteletben tartjuk a játékosnak azt az állásfoglalását, amit még Milánóba érkezése előtt tett. Amennyiben már régebben nálunk futballozna, őt sem engednénk el. Mivel azonban csak ezen a héten szereztük meg, így részt vehet az olimpián" - mondta Adriano Galliani klubelnök, aki egyben arra is utalt ezzel, hogy a szintén brazil Kakát nem engedték el az ötkarikás játékokra. A dél-amerikai gárda szövetségi kapitánya, Dunga július 8-án hozta nyilvánosságra ötkarikás keretét, és abban Ronaldinho helyet kapott, Kaká viszont - vélhetően klub elutasító álláspontja miatt - nem.
2008.07.16. 18:06
 
 
Tízezer embert költöztethetnek ki a XIII. kerületben talált bomba miatt
Tízezer embert is kitelepíthetnek ideiglenesen az otthonából az Angyalföldön szerdán talált második világháborús bomba miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: az amerikai gyártmányú, 500 kilogrammos bombát a Tatai utca 82. számú társasház előtt találták egy építkezés során. A rendőrség egy kilométeres körben már lezárta az utakat, a lakóházakat kiürítik - közölte Kormos Endre. A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint egy amerikai, GP típusú robbanóeszköz került elő a föld alól. Ha a bombatest gyújtószerkezetet is tartalmaz, a hatástalanítás csak a környék kiürítését követően kezdődhet meg, és az több óráig, akár estig is eltarthat.
2008.07.16. 17:34
 
 
Tour de France: Arvesen sikere
A norvég Kurt-Asle Arvesen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát, összetettben továbbra is az ausztrál Cadel Evans vezet. A Lannemezan és Foix közötti 167,5 km-es etapon 12 kerekes már pár kilométer után megszökött, s mivel összetettben egyikük sem jelentett veszélyt az élen állókra, így a karaván el is engedte a csoportot, amely több mint tíz perc előnnyel ért célba. A szökevények közül Arvesen bizonyult a leggyorsabbnak. Csütörtökön a Lavelanet és Narbonne közötti 168,5 km vár a mezőnyre.
2008.07.16. 17:14
 
 
Forma 1: Idén is herendi vázákat kapnak a Magyar Nagydíj győztesei
A Forma 1 Magyar Nagydíj első három helyezettje idén is herendi porcelánvázát vehet át; a manufaktúránál szerdára elkészült a három neoklasszicista stílusú serlegváza és a konstruktőri díjként átadandó dísztál - közölte Kőrös Endre, a herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. marketingvezetője. A világhírű porcelángyár harmadik éve hivatalos díjszállítója a magyarországi Forma 1-es autóversenynek. A vázákra minden évben Budapest legnevezetesebb építményeit festették (2006-ban a budai várat, 2007-ben a parlamentet), idén a Lánchíd és a Halászbástya látható az ókori vázák alakját formázó porcelánokon - mondta Kőrös Endre. A vázákat és a tálat ezúttal is Meixner Éva iparművész tervezte.
2008.07.16. 17:08
 
 
Öttusa Eb: minden magyar döntős a férfiaknál
Mind a négy magyar versenyző - Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter és az egyéni induló Németh Róbert is - bejutott a pénteki döntőbe a moszkvai öttusa Európa-bajnokságon. Az orosz fővárosban viszonylag kicsi - 55 fős -, ám igen erős mezőny gyűlt össze az olimpia előtt egy hónappal zajló viadalon: a május végi, június eleji budapesti világbajnokság dobogósai - az orosz Frolov, a cseh Svoboda és a fehérorosz Lapo - mellett rajthoz állt többek között az athéni olimpiai bajnok orosz Mojszejev, valamint két korábbi litván világbajnok, Zadnieprovskis és Krungolcas is.
2008.07.16. 16:50
 
Írország: korai még egy új referendumról beszélni
Idő előttinek nevezték szerdán Írországban Nicolas Sarkozy francia elnök előző napi javaslatát, hogy tartsanak új népszavazást a szigetországban a lisszaboni EU-szerződésről. Az ír kormánytagok körében felháborodást keltett Sarkozy javaslata - írta a The Irish Times. Az elhamarkodott következtetések nem segítenek - mondták az ír politikusok. "Nagyon-nagyon korai még (egy új) referendumról vagy bármilyen konkrét, követendő politikáról beszélni" - mondta Dick Roche, az ír kormány Európa-ügyi minisztere a Newstalk rádióban.
2008.07.16. 16:47
 
 
Gyurcsány: jó kompromisszum a jelenlegi nyugdíjrendszer
Gyurcsány Ferenc szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer jó kompromisszum, mivel a költségvetésnek az lenne a jó, ha az infláció alapján, míg a nyugdíjasoknak az, ha a nettó bérnövekedés alapján számolnák ki a nyugdíjakat. A kormányfő erről az Arany Alkony Paskál Idősek Otthonában tartott fórumon beszélt szerda délután a fővárosban, néhány száz nyugdíjas előtt. A miniszterelnök hangsúlyozta: a nyugdíjasok számára biztosítani kell a stabilitást, vagyis azt, hogy a következő évtizedekben nem értéktelenedik el a nyugdíjuk, emellett pedig folyamatosan növelni kell a nyugdíjak értékét.
2008.07.16. 16:42
 
Saját nyelvét áldozta Sivának egy indiai férfi
Saját levágott nyelvével akarta kiengesztelni Siva istent egy 25 éves hindu Indiában. A férfi egy borotvakéssel vágta ki a nyelvét a szájából és lerakta a hindu istenháromságban a pusztítást képviselő Siva szobrához egy templomban Rourkelában, a kelet-indiai Orissza államban. A templom papjai azonnal rendőrt hívtak, amikor meglátták a vérző nyelvdarabot az istenség szobránál. Az öncsonkító áldozatot bemutató hívő kórházba került. Orvosai remélik, hogy egy műtét után újra tud majd beszélni - számolt be a helyi rendőrség szóvivője szerdán.
2008.07.16. 16:38
 
Magyar elnöke van a vajdasági törvényhozásnak
Magyar elnököt választott szerdán a vajdasági parlament - Egeresi Sándort, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökségének tagját. A politikus az előző ciklusban az egyetlen szerb autonóm tartomány törvényhozásának az alelnöke volt, s idén májusban sorozatban ötödször választották be a vajdasági parlamentbe. Nem pártlistán indult, hanem egyéni jelöltként. Törvényhozási elnökké választása a vajdasági parlamentben abszolút többséggel rendelkező, s az országos kormánykoalíciót is vezető Demokrata Párt és a VMSZ közötti politikai alku eredménye.
2008.07.16. 16:35
 
A NATO Pakisztán területén támadott célpontokat
A NATO tüzérséggel és légierő bevetésével kombinált támadást intézett pakisztáni területen lévő célpontok ellen, ahonnan provokáció érte - közölték katonai források szerdán Kabulban. Az afganisztáni-pakisztáni határ mentén feszült a helyzet, mivel Kelet-Afganisztánban megszaporodtak a Pakisztán területéről induló támadások. A NATO afgán illetékesekkel együtt úgy véli, hogy ennek az lehet az oka, hogy a pakisztáni hadsereg gyakorlatilag tűzszünetet tart az északnyugati határvidék öntörvényű törzseivel.
2008.07.16. 16:33
 
 
Kávé(egy)háztrükk: Isten Dohányosainak Egyetlen és Egyetemes Egyháza
"Isteni" trükkel rukkolt ki egy kávézó Hollandiában a dohányzási tilalom kijátszása végett: tulajdonosa megalapította az Isten Dohányosainak Egyetlen és Egyetemes Egyházát. A hívek tagsági igazolványt kapnak és annak birtokában rá is gyújthatnak a kis kávézóban. A helyiséget szerdán már fel is szentelte tulajdonosa, az egyházfő. A tanítása szerinti szentháromság a füst, a tűz és a hamu. Ezek persze lehetnek cigaretta- vagy szivar, esetleg pipafüst, öngyújtó- vagy gyufatűz és dohányhamu. Csikk nem szerepel a kávézókatekizmusban.
2008.07.16. 16:10
 
 
Fidesz-KDNP: a nyugdíjasok a kormány csapdájába kerültek
A Fidesz-KDNP szerint a nyugdíjasok a kormány csapdájába kerültek, mert a kabinet "propagandára, a választási siker érdekében használja fel az időseket, gondjaikkal viszont nem foglalkozik"; erről Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus azt mondta, 1996 óta tavaly történt meg először, hogy a nyugdíjak reálértéke csökkent, és a kormány 2007-ben minden nyugdíjastól 30 ezer forintot vett el. Hozzátette: azért is megbukott a kormány idősügyi politikája, mert ezt a folyamatot idén nem tudták megállítani.
2008.07.16. 16:06
 
 
OMSZ belső vizsgálat: 20 perc alatt értek a mentők Kolonicshoz
Belső vizsgálatot folytatott le az Országos Mentőszolgálat szerdán, amelyből kiderült, hogy a bejelentéstől számítva 20 perc alatt értek ki a mentők Kolonics György kétszeres olimpiai bajnokhoz. A belső vizsgálat eredményét az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya juttatta el az MTI-hez. A közleményből kiderül, hogy a bejelentés 10.22-kor érkezett a mentőszolgálat hívásfogadó központjába, a diszpécser 10.24-kor adta az utasítást az indulásra és a rohamkocsi 10.25-kor elindult a helyszínre. A helyszínre a mentőautó 10.42-kor érkezett, a defibrillátor archívumából pedig kiderül, hogy a sportoló újraélesztését 10.44-kor megkezdték. Az OMSZ adatai szerint az esetek 78 százalékában tartani tudják a 15 perces kiérkezési időt.
2008.07.16. 16:00
 
 
A Mol beperelte az OMV-t
A Mol Magyar Olaj és Gázipari Nyrt. keresetet nyújtott be egy bécsi bíróságon az OMV ellen az osztrák olajcég legutóbbi ausztriai sajtónyilatkozatai miatt, amelyekben az OMV nyíltan indiszkrécióval vádolta meg a Mol-t az Európai Bizottság fúziós vizsgálata során kiadott ellenvetési nyilatkozata kapcsán. Ferencz Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója elmondta: "Célunk a helyzetet egyszer és mindenkorra tisztázni, és megmutatni, hogy az ellenséges felvásárlási kísérletet folytató OMV magatartása nem csupán a korrekt verseny szabályaitól tér el, hanem sérti a törvényeket is".
2008.07.16. 16:00
 
 
Nyári majonéztilalom Kelet-Ukrajnában
A nyári ételmérgezések veszélye miatt a közegészségügyi hatóság szeptemberig betiltotta a majonézes és tejfölös ételek árusítását a kelet-ukrajnai Donyeck megyében. A régió közegészségügyi főorvosa, Viktor Deniszenko az intézkedést azzal indokolta, hogy az idei év első felében elvégzett laboratóriumi vizsgálatok kimutatták: a kereskedelmi forgalomba kerülő kész ételek, de legfőképp a saláták, nem felelnek meg a közegészségügyi előírásoknak. A kifogásolt élelmiszerek mind a műszaki, mind a mikrobiológiai paramétereket tekintve eltérnek a szabványtól - jelentette az Unian hírügynökség.
2008.07.16. 15:15
 
 
Tevetétovázás osztrák úton
Tevecsorda okozott hatalmas dugót Ausztriában egy forgalmas autóúton. Az állatok egy cirkuszból lógtak meg és keveredtek a Döbriach melletti útra, ahol az autósoknak órákat kellett araszolniuk miattuk. A tevék ráadásul egy kanyar után lepték meg magukkal a kocsik vezetőit és utasait, akik alig hittek a szemüknek, mivel nem éppen őshonos állatokat pillantottak meg és nem is keveset. A dugó ellenére az autósok nem ültek át rájuk. A púposokat végül csak sikerült összeterelni és visszahajtani a cirkuszba - adta hírül az osztrák sajtó.
2008.07.16. 15:13
 
 
A pápa megérkezett Sydney központjába
Megérkezett szerdán Sydney központjába XVI. Benedek pápa; az egyházfő a katolikus ifjúsági világtalálkozón vesz részt Ausztráliában. Fehér autókból álló konvojban hajtott át a városon; a kordonnal lezárt utcák mentén több ezren várakoztak, hogy legalább egy pillantást vethessenek a pápára, aki csütörtökön kapcsolódik be a katolikus világtalálkozó programjaiba. A konvoj még csak nem is lassított, de az érdeklődők csütörtökön láthatják XVI. Benedeket; az egyházfő a pápamobilon végiggördül Sydney utcáin. Vasárnap ő tartja a záró szentmisét, amelyre félmillió embert várnak a sydneyi lóversenypályára és a vele szomszédos centenáriumi parkba.
2008.07.16. 15:06
 
 
Peking 2008: 31 magyar úszik az olimpián
A magyar úszást 31 versenyző képviseli a pekingi olimpián. Erről szerdai ülésén döntött a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége, Kiss László szövetségi kapitány előterjesztése alapján. A szakvezető azt mondta, hogy az augusztusi ötkarikás játékokon szereplő úszókkal szemben 2-3 érem és az athénit meghaladó 21 olimpiai pont az elvárás. A kapitány hangoztatta, hogy Cseh Lászlótól, Kovács Emesétől és Gyurta Dánieltől számít éremre, rajtuk kívül pedig további kilenc úszótól remél döntőbe jutást: Mutina Ágnestől, Szepesi Nikolettől, Verrasztó Evelyntől, Hosszú Katinkától, Jakabos Zsuzsannától, Takács Krisztiántól, Kis Gergőtől, Kerékjártó Tamástól és Dara Esztertől.
2008.07.16. 14:57
 
 
Balzsay világbajnoki címért bokszolhat
Balzsay Károly a Boksz Világszervezet nagyközépsúlyú világbajnoki címéért léphet szorítóba legközelebb, a kanadai Jean Pascal ellen. A kategória trónja azután üresedett meg, hogy Joe Calzaghe lemondott róla. Így a WBO ranglistájának első (Balzsay) és második (Pascal) öklözője küzdhet meg az övért. A szervezet már a versenytárgyalás dátumát és helyét is kiírta: arra jövő kedden a Puerto Ricó-i San Juanban kerül sor a két bokszoló klubja között. Amelyik istálló vagy promóter a nagyobb összeget ajánlja, az rendezheti meg az összecsapást. A monokli.com internetes szaklap közlése szerint a minimális felajánlási összeg 300 ezer dollár, mely a küzdelem nyereményalapját képezi.
2008.07.16. 14:53
 
 
Jövő csütörtökön este teszik közzé a ponthatárokat
Jövő csütörtökön - július 24-én - késő este elsőként a www.felvi.hu-n teszik közzé az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, azok pedig, akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak erre, a vonalhúzás estéjén SMS-ben is értesítést kapnak - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Kht. munkatársa. A hivatalos ponthatárok elsőként - még július 24-én, csütörtökön késő este - a www.felvi.hu-n jelennek meg, a regisztrált felvételizők pedig a személyes oldalukon ("Az én felvim" elnevezésű felületen) névre szólóan is meg fogják találni a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat.
2008.07.16. 14:26
 
 
Nézőpont Intézet: a többség szerint ma nagyobb a korrupció, mint tíz éve
A megkérdezettek 62 százaléka szerint ma nagyobb a korrupció, mint tíz évvel ezelőtt volt, és csak öt százalékuk szerint kisebb - áll abban, az MTI-nek szerdán eljuttatott felmérésben, amit a Nézőpont Intézet készített a Heti Válasz számára. A hetilap csütörtöki számában megjelenő kutatás szerint júliusban a mintegy nyolcmillió választópolgár 38 százaléka Fidesz-szimpatizáns - az egy hónappal ezelőtti 42-höz képest -, 18 százaléka pedig az MSZP-t támogatná. Utóbbi 1 százalékkal kevesebb a júniusi adathoz viszonyítva. A biztos szavazók körében a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága a júniusi 54-ről 52 százalékra csökkent, míg az MSZP változatlanul 19 százalékon áll.
2008.07.16. 14:06
 
 
Izrael átvette halott katonái földi maradványait, és átadta foglyait
Izrael átvette két halott katonája földi maradványait, és átadta öt saját foglyát a vöröskeresztnek a Hezbollah radikális libanoni síita szervezettel szerdán lebonyolított csere keretében. Az izraeli hadsereg orvos szakértői megerősítették, hogy a 2006 nyarán elrabolt két izraeli katona - Ehud Goldvasszer és Eldad Regev - földi maradványait tartalmazták a koporsók. A hivatalos bejelentés előtt az izraeli közszolgálati rádió már beszámolt arról, hogy a többórás azonosítási vizsgálat során kétséget kizáróan megállapították: a két tartalékos katona földi maradványait adta át a síita szervezet a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságán (ICRC) keresztül.
2008.07.16. 14:02
 
 
A boldogság nem függ az élet történéseitől
Az élet nagy jelentőségű eseményei - mint a gyermek születése, a házasságkötés - boldogabbá tehetik az embert, de csak időlegesen - állítják a szakemberek. A boldogság alapszinten lényegében egész életen keresztül ugyanaz marad - mutatták rá az Economic Journal című brit szaklapban megjelent tanulmányukban. Brit, amerikai és francia közgazdászok 20 éven keresztül követték nyomon, és elemezték több száz német elégedettségét. Megállapították, hogyha megrázkódtatás is éri a illetőt, hangulata ugyan mélyre zuhan, ám hamarosan helyreáll.
2008.07.16. 13:47
 
 
Koszovó: augusztusban befejezi munkáját a magyar honvédségi kontingens
Csaknem egy évtized után augusztusban befejezi munkáját Koszovóban a Magyar Honvédség Őr- és Biztosító Kontingense. Az alakulat pristinai táborában szerdán levonták a zászlót, a kontingens utolsó váltásának katonái pedig NATO Békefenntartási Szolgálati Medált kaptak az elöljáróiktól. A honvédség szeptembertől új feladatot lát majd el Koszovóban: Pecbe települ át, ahol úgynevezett manőver zászlóaljat vezet majd. Az ott szolgáló több mint 400 magyar katona dolga lesz Koszovó egyötödének biztonsági ellenőrzése. Járőröznek, felderítést végeznek, ellenőrző-áteresztő pontokat működtetnek majd, és a helyi intézményrendszerben is ellátnak koordinációs feladatokat. A magyarok mellett olasz és szlovén katonákból áll majd a zászlóalj.
2008.07.16. 13:32
 
 
Az EU drágítani akarja a dohányzást
Az Európai Bizottság szerdán javaslatot terjesztett elő arra, hogy 2014-ig fokozatosan emelni kellene az Európai Unióban a cigaretta és a vágott dohány minimális jövedéki adóját. Javaslatuk van egyes joghézagok betömködésére is, amelyek most még lehetővé teszik, hogy egyes cigarettafajtákat és vágott dohányféleségeket a gyártók szivarként vagy pipadohányként értékesítsenek, kisebb adókulccsal. A bizottság szerint az új irányelvvel csökkenteni kell az adókülönbségeket a tagországok között, és segíteni az EU-n belüli dohánycsempészet elleni küzdelmet. Az intézkedések, meghirdetett céljuk szerint, hozzájárulhatnak a dohányfogyasztás 10 százalékos csökkentéséhez öt éven belül.
2008.07.16. 13:30
 
 
Peking 2008: 31 magyar úszó indul az olimpián
A magyar úszást 31 versenyző képviseli a pekingi olimpián. Erről szerdai ülésén döntött a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, Kiss László szövetségi kapitány előterjesztése alapján. A szakvezető azt mondta, hogy az augusztusi ötkarikás játékokon szereplő úszókkal szemben 2-3 érem és az athénit meghaladó 21 olimpiai pont az elvárás. Az úszócsapat a legnagyobb létszámú sportági különítménye lesz az összesen 167 tagú magyar olimpiai csapatnak.
2008.07.16. 13:27
 
 
Jövő szombaton lesz a 27. Balaton-átúszás
Egerszegi Krisztina lesz a díszvendége a jövő szombati, 27. Coca-Cola Balaton-átúszásnak, amelyre jó idő esetén 10 ezer indulót várnak. A révfülöpi labdarúgópályán reggel 7 órától 13:30-ig lehet jelentkezni, az első próbázó - a kötelező orvosi vizsgálat után - 8 órakor vághat neki az 5,2 km-es távnak. A nevezési díj 3800 forint.Szántó László főszervező az esemény sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a világon egyedülálló megmérettetés legfontosabb szempontja a biztonság, erről 1500 fős rendezői csapat gondoskodik. Az úszók biztonságát 160-180 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó biztosítja a balatonboglári célig. A 14 éven aluliak csak kísérettel úszhatják át a tavat.
2008.07.16. 12:53
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342[2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista