2020. július 12., vasárnap - Izabella
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
A román elnök környezeti katasztrófa veszélyére figyelmeztet
Környezeti katasztrófa veszélyére figyelmeztetett hétfőn Traian Basescu román elnök, aki szerint az északi országrészt sújtó áradások miatt bányászati hulladékot és "valószínűleg cianidot" tartalmazó zagytározók önthetnek ki. Az államfő arról beszélt, hogy a (borsabányai) Colbul 2 tározóból nehézfémeket, illetve valószínűleg cianidot is tartalmazó víz ömlött a Colbul 1 tározóba. Basescu úgy vélekedett, hogy mindez az egész térséget fenyegetheti, és gyors cselekvést szorgalmazott annak megakadályozására, hogy a Colbul 1 tározó is kiöntsön.
2008.07.28. 21:35
 
Robbie Keane 23 millió euróért Liverpoolba szerződött
Robbie Keane a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatától az FC Liverpoolhoz igazolt. Az ír válogatott támadó négyéves szerződést írt alá új klubjával. A 28 éves futballista árát nem hozták nyilvánosságra, szigetországi becslések szerint 22,8 millió euróért váltott egyesületet.
2008.07.28. 21:16
 
A magyar kormány nem támogatja a WTO liberalizációs javaslatát
A magyar kormány jelenlegi formájában elfogadhatatlannak tartja a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) főigazgatójának javaslatát a mezőgazdasági vámok és támogatások, valamint az ipari termékekre vonatkozó vámok leépítéséről - közölte a kormányszóvivői iroda. A magyar kormány a lehető leghatározottabban védi a hazai agár- és ipari termelők érdekeit, ezért csakis olyan megállapodást tart elfogadhatónak, amely biztosítja a magyar termelők versenyképességét és biztonságát a nemzetközi piacokon is, és amely kiegyensúlyozott az előnyök és az áldozatok vonatkozásában - áll a közleményben.
2008.07.28. 20:14
 
 
Óriásbomba Ferencvárosban: kidolgozták a kiürítési tervet
Késő éjszakára kidolgozta a IX. kerületi védelmi bizottság a hétfőn délután talált mintegy kéttonnás világháborús bomba miatt tervezett keddi kiürítést, egy kilométeres körzetben minden utat lezárnak, a lakosságot kitelepítik, az akcióban mintegy 500 rendőr, polgárőr, katasztrófavédelmi szakember vesz részt. A BKV nem számít káoszra. Ferencváros alpolgármestere a védelmi bizottság ülésén az MTI-nek hangsúlyozta: nincs ok pánikra, a környéket a rendőrség biztosítja, így a kerület és a főváros lakosai nyugodtan tölthetik az éjszakát. Elmondta, hogy a kiürítésre váró körzetben mintegy 16 ezer embernek van bejelentett lakcíme, ebből mintegy kétezer ember 60 éven felüli.
2008.07.28. 19:50
 
 
Gyermekeik védelméért demonstráltak romák Sátoraljaújhelyben
Gyermekeik védelméért demonstrált mintegy 80-100 roma Sátoraljaújhely belvárosában erős rendőri felügyelet mellett hétfőn; a cigányok amiatt tiltakoztak, hogy szerintük a gyámügy törvénytelen módon járt el, amikor az elmúlt napokban cigány gyerekeket vetetett állami gondozásba. A demonstrációt a zempléni város cigány kisebbségi önkormányzata és a Roma Polgárjogi Alapítvány szervezte a sátoraljaújhelyi polgármesteri hivatal elé, ahol nagy számban jelentek meg rendőrök is, akik a város fő utcáját lezárták a forgalom elől. A szervezők a gyámhivatal jogsértő gyakorlata, a cigány gyerekek törvénytelen állami gondozásba vétele ellen tiltakoztak - közölte Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke.
2008.07.28. 19:00
 
Zwack: 760 millió forint nyereség az első negyedévben
A Zwack Unicum Nyrt. a 2008-2009-es üzleti év első negyedévében 760 millió forint adózott nyereséget ért el, ami 0,91 százalékkal haladja meg a bázisidőszak adatát - közölte a társaság gyorsjelentésében hétfőn. A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti, nem auditált, nem konszolidált mérleg szerint társaság bruttó árbevétele 7,343 milliárd forintot ért el, lényegében megegyezik (-0,2 százalék) az előző év hasonló időszakáéval. A jövedéki adóval csökkentett nettó értékesítés 4,865 milliárd forint volt, ami 0,36 százalékkal haladja meg a bázist.
2008.07.28. 18:10
 
 
Dél-afrikai bírónő veszi át az ENSZ emberi jogi főbiztosának tisztségét
Navanethem Pillay dél-afrikai bírónő veszi át az ENSZ emberi jogi főbiztosának tisztségét. A világszervezet közgyűlése hétfői szavazásán fogadta el Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár jelöltjét. A korábbi főbiztos, Louise Arbour hivatali ideje június végén járt le. Az emberi jogi főbiztos hivatala mintegy ezer alkalmazottat foglalkoztat, és hozzávetőleg 120 millió dolláros költségvetéssel működik. Székhelye Genf. Pillay 1941-ben született; hazájának indiai kisebbségéhez tartozik, tamil származású. A Harvardon végzett, s ő volt az első színes bőrű nő, aki egy fellebbviteli bíróság bírájává lehetett a Dél-afrikai Köztársaságban. Egy időben a Ruandában elkövetett háborús bűntettek ügyében eljáró ENSZ-törvényszék elnökeként tevékenykedett.
2008.07.28. 18:00
 
 
Stockholm: Szávay győzött, így bejutott a legjobb 16 közé
Szávay Ágnes bejutott a legjobb 16 közé a 145 ezer dollár összdíjazású stockholmi női tenisztornán. A világranglistán 14. helyezett magyar játékos a belga Yanina Wickmayert verte az első fordulóban. A viadal honlapja szerint Szávay 52 perc alatt hozta az első játszmát úgy, hogy kétszer vette el ellenfele adogatását, miközben egyszer ő is elvesztette sajátját. A második szett is kiélezett küzdelmet hozott, bő 50 perc alatt jutott el a két játékos a rövidítésig, amelyben Szávay volt eredményesebb. A mérkőzés 1 óra 51 percig tartott. A következő körben az orosz Vera Dusevina és a cseh Lucie Safarova párharcának győztese lesz Szávay ellenfele.
2008.07.28. 17:50
 
 
Honvéd-Sturm: az UEFA eljárást indított az osztrákok ellen
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi vizsgálatot indított a Sturm Graz ellen a Bozsik Stadionban szombaton rendezett Budapest Honvéd elleni találkozón kirobbant botrány miatt. Az osztrák klubot erről hétfőn faxon tájékoztatta az UEFA. "Szurkolóink rakétákat és petárdákat dobtak be a pályára, ezt egy percig sem vitatjuk" - mondta Hans Rinner, a Sturm Graz elnöke. "Viszont a magyar biztonságiak viselkedésükkel nem megoldották a helyzetet, hanem tovább fokozták a feszültséget. Biztos vagyok benne, hogy nem a megfékezés volt a cél. A biztonsági szolgálat verőlegényekből állt."
2008.07.28. 17:15
 
PM: a kormányzati negyed elszámolásának mérlege pozitív
A Kormányzati Negyeddel kapcsolatos befektetés teljes egészében megtérült, az elszámolás mérlege pozitív - olvasható abban az előterjesztésben, amelyet a pénzügyminiszter készített a kormány részére a Kormányzati Negyeddel kapcsolatos elszámolásról. Az előterjesztés alapján a beszámoló elkészítéséig a Kormányzati Negyeddel kapcsolatosan felmerült teljes kiadás összege 9,447 milliárd forintot tett ki. Az ingatlanvagyon gyarapodás, amely a Kormányzati Negyed beruházása során megtörtént, független ingatlanszakértői értékelés szerint 9,457 milliárd forint.
2008.07.28. 16:53
 
 
Elhunyt az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének volt elnöke
Elhunyt Lord Russell Johnston, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének volt elnöke, aki a rendszerváltás idején tagja volt a magyar parlamenti választásokat megfigyelő nemzetközi delegációnak; erről Eörsi Mátyás (SZDSZ), a közgyűlés liberális frakciójának vezetője tájékoztatta hétfőn az MTI-t. A Skót Liberális Párt egykori vezetője 76. születésnapján, vasárnap este halt meg Párizsban. Eörsi a távirati irodának elmondta: Lord Russell Johnstonnak nem csupán a magyar liberálisok, hanem Magyarország egésze is sokat köszönhet. Emlékeztetett arra, hogy Johnston még a rendszerváltást megelőzően brit liberális delegációt vezetett Magyarországra, később tagja volt a rendszerváltó parlamenti választást megfigyelő első nemzetközi delegációnak
2008.07.28. 16:30
 
Az új Batman tovább döntögeti a rekordokat
Az új Batman-film észak-amerikai jegybevétele tíz nap alatt lépte át a 300 millió dolláros (44 milliárd forint) álomhatárt, Christopher Nolan akciómozija ezzel újabb rekordot döntött, mert ennyi idő alatt ez még egyetlen filmnek sem sikerült a tengerentúlon. A sötét lovag második mozis hétvégéje is remekül sikerült: tartani tudta a boxoffice-lista első helyét, és összesen 75 millió dollárt (11 milliárd forint) csalogatott ki a nézők zsebéből. A szakértők szerint Gotham City megmentője, Denevérember (Christian Bale) tovább menetel, és többé már nem elképzelhetetlen, hogy akár a Titanic eddig megközelíthetetlen magasságban álló 600 milliós (88 milliárd forint) bevételi csúcsánál is följebb jut majd - jelentette a BBC.
2008.07.28. 16:15
 
Teljes napfogyatkozás lesz Kínában az olimpia előtt egy héttel
Pontosan egy héttel a pekingi nyári olimpiai játékok előtt, augusztus 1-jén teljes napfogyatkozás lesz Kínában - emlékeztet a Párizsi Obszervatórium égi mechanikai előrejelző intézete. A jelenség Kanada északkeleti égboltján veszi kezdetét, majd Szibéria északi részen lesz észlelhető (itt a legtovább: 2 perc 27 másodpercig), végül Nyugat-Mongólia érintésével ér el Kínába. A Napfogyatkozás Földünk egészén viszonylag gyakran, átlagosan másfél évente fordul elő, a Föld egy meghatározott pontján viszont ritkán. Magyarországon például legutóbb 1999. augusztus 11-én volt napfogyatkozás, az ezt megelőző 1842. július 8-án varázsolta sötétté az eget, a következőt pedig 2081. szeptember 3-án csodálhatják meg utódaink.
2008.07.28. 15:49
 
A boldogtalan házasság szélütéshez vezethet
A boldogtalan házasság szélütéshez vezethet - figyelmeztette olvasóit a Bild. Németország legnagyobb példányszámú napilapja hétfői számában mindennek alátámasztására egy amerikai tanulmányt idézett, amelynek főbb megállapításait a közelmúltban német orvosok is megerősítettek. Eszerint bizonyított, hogy a magas vérnyomás legjobb ellenszere a boldog házasság. Amerikai, majd német orvosok a közelmúltban több, házasságban élő férfit, illetve nőt, valamint egyedül élő személyt vizsgáltak, mégpedig rendszeres időközönként 24 órás mobil vérnyomásmérővel. Az érintetteknek mindemellett még arról is vallaniuk kellett, hogy élvezik-e a házasságot vagy éppen az egyedüllétet.
2008.07.28. 15:17
 
Kína: Amerika hagyjon fel a dalai láma támogatásával
Kína arra figyelmezteti az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a dalai láma és a Tibet függetlenségét követelő szeparatista erők támogatásával - közölte a kínai külügyminisztérium hétfőn. Liu Csien-csao kínai külügyi szóvivő megjegyzése John McCain, az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje és a dalai láma pénteki egyesült államokbeli találkozója kapcsán hangzott el. "Kína komoly aggodalmát fejezi ki a találkozó miatt" - mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy a tibeti ügy a kínai kormány belügye. Mint hangsúlyozta, Kína ellenzi, hogy a dalai láma bármely országban bárkivel szeparatista tevékenységet folytasson, és ellenzi, hogy bárki a dalai lámát felhasználva avatkozzon be Kína belügyeibe.
2008.07.28. 14:07
 
Posztumusz esküvő köztársaság elnöki engedéllyel
Szokatlan ceremóniát rendeztek a hét végén Franciaországban: egy 68 éves férfi posztumusz vette feleségül négy éve elhunyt kedvesét. Egy rendkívüli elnöki rendelet tett lehetővé a furcsa házasságot a France-Info rádió közlése szerint. A pár két évtizeden keresztül élt együtt anélkül, hogy frigyre léptek volna. Már kitűzték az esküvő idejét, amikor az asszony súlyos beteg lett, és két hónappal az esküvő tervezett időpontja előtt meghalt 2004-ben. A férfi ragaszkodott ahhoz, hogy teljesítse közös akaratukat. A francia törvények rendkívüli esetben lehetővé teszik a posztumusz esküvőt.
2008.07.28. 13:51
 
 
Elzárta Kiskinizst a Hernád
Nem lehet megközelíteni Kiskinizst a Hernád áradása miatt - közölte a Magyar Közút Kht. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi igazgatóságának ügyeletese hétfőn. A Hernád áradása miatt hétfőn fél egykor lezárták a forgalom elől a Halmaj és Kiskinizs közötti utat, amelyen 20-40 centiméteres víz folyik keresztül - mondta Dobos Zsolt. Az útzár miatt közúton nem lehet megközelíteni Kiskinizst. A Sajó áradása miatt ugyanakkor a Muhi és Köröm közötti út egy szakaszát zárták le a forgalom elől. Borsodban jelenleg már hét út egy-egy szakasza járhatatlan az árvíz miatt.
2008.07.28. 13:45
 
 
A kormány szerint sikeres volt a patikaliberalizáció
A patikaliberalizáció beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen nőtt a gyógyszertárak száma, és jelentősen javult a hozzáférés lehetősége a gyógyszerekhez - közölte a kormányszóvivő hétfői budapesti tájékoztatóján az egészségügyi tárca által készített, az elmúlt másfél évről szóló jelentés alapján. Budai Bernadett elmondta: a kormány 2006-os döntésének köszönhetően a gyógyszertárak között verseny alakult ki, ami magasabb színvonalú szolgáltatást eredményezett. Hozzátette, hogy a 2007 előtt alapított patikák közül 55 éppen a versenyhelyzet kiéleződése miatt döntött a nyitva tartás meghosszabbítása mellett, és több gyógyszertár például házhoz szállítással bővítette szolgáltatásait.
2008.07.28. 12:25
 
Fidesz-KDNP: ne legyen újabb adóemelés
A Fidesz és a KDNP arra szólítja fel a kormányt, hogy tegyen le az újabb adóemelés és a megszorítások tervéről - mondta Soltész Miklós, az ellenzéki pártszövetség népjóléti kabinetvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivő szerint álságos az ellenzék magatartása, hiszen egy olyan párt politikusa szólítja fel a kormányt javaslatai nyilvánosságra hozatalára, amely évek óta nem képes nyíltan előállni egy felelős programmal. Soltész Miklós szerint a kisebbségi Gyurcsány-kormány "ismét lelepleződött", hiszen "titkos egyeztetéseken" újabb megszorító csomagokról és adóemelésekről tárgyalnak. Úgy vélte, ez a lehető legrosszabb lenne mind a vállalkozásoknak, mind a családoknak.
2008.07.28. 12:17
 
 
Környezeti baleset Romániában, a Tiszán nem jelent veszélyt
Nehézfémeket tartalmazó zagy került vasárnap a romániai Máramaros megyében, Borsabányán a Csiszla patakba, melynek vize a Visó folyón keresztül a Tiszába ömlik. A környezeti balesetet az okozta, hogy a Borsabányán lévő Colbul elnevezésű derítők gátjai nem bírták visszatartani a nagy mennyiségű esővizet. Az első vizsgálat a kadmium szintjének a megengedettnél nagyobb, de az egészségügyi határértéknél alacsonyabb emelkedését mutatta ki - közölte a nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetője hétfőn. A vízben talált kadmium mennyisége az egészségügyi határérték alatti volt a Tiszában, így veszélyt nem jelent.
2008.07.28. 12:08
 
 
Olmert: idén nem valószínű a béke a palesztinokkal
Az izraeli kormányfő nem hisz abban, hogy még az idén békemegállapodás jöhet létre hazája és a palesztinok között. A parlament külügyi és védelmi bizottságának zárt ajtók mögötti ülésén felszólalva Ehud Olmert Jeruzsálem jövendő státusát nevezte a tárgyalások legfogósabb kérdésének. "Gyakorlatilag nincs esély arra, hogy az idén megállapodást lehetne elérni róla" - fogalmazott a miniszterelnök kormányforrások szerint. Olmert kijelentette: olyan mechanizmust akarnak létrehozni, amelynek segítségével hosszú távol kezelni lehet a kérdést mindaddig, amíg sikerül megállapodásra jutni.
2008.07.28. 11:38
 
 
Baby boom a kínai pandaközpontban
Baby boom volt a kínai pandaközpontban, ahol tizennégy óra leforgása alatt négy újszülött bambuszmedve látta meg a napvilágot. A csengtui óriáspanda-tenyésztő központban először a kilencéves Csijüan, azaz Varázslatos Szerencse névre hallgató óriáspanda adott szombaton életet ikerlányainak: az első 17 óra 24 perckor, a másik pedig negyed hét után egy perccel látta meg a napvilágot - jelentette be az Új Kína hírügynökség Jang Fej-fejre, az intézet szakértőjére hivatkozva. A nyolcéves Cseng-kung, vagyis Siker 19.51-kor hozta világra bocsát, míg a szintén nyolcéves Csu-csu, azaz Igazgyöngy vasárnap reggel 6.55-kor.
2008.07.28. 11:33
 
 
Nem jelent veszélyt a romániai nehézfém-szennyezés a Tiszán
A Romániában történt nehézfém-szennyezés után megkezdődött a Tisza vizének ellenőrzése a folyó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határszelvényében: az első vizsgálat a kadmium szintjének a megengedettnél nagyobb, de az egészségügyi határértéknél alacsonyabb emelkedését mutatta ki - közölte a nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetője hétfőn. A cinkcsoportba tartozó, ezüstfehér színű, puha fémből, amelynek vízben oldható vegyületei mérgezőek, a megengedettnél "picivel magasabb" mennyiség volt a Tisza vizében. A vízben talált kadmium mennyisége az egészségügyi határérték alatti volt, így veszélyt nem jelent.
2008.07.28. 11:31
 
 
Peking 2008: megnyílt az olimpiai falu, változatlan a szmog
Ünnepélyes keretek között megnyílt a pekingi játékokra érkező mintegy 10 ezer sportolónak otthont adó olimpiai falu. A 42 épületből álló komplexum első szobáit a vendéglátó kínaiak foglalták el, a rekordot jelentő 639 hazai résztvevőből eddig 265-en költöztek be. A főszereplők mellett mintegy hatezer edző és kísérő lakik majd a 66 hektáros létesítményben, amely magában foglal egy hatezer férőhelyes éttermet, rendelőintézetet, könyvtárat, uszodát, futó-, kosárlabda- és teniszpályákat, bevásárlóközpontot és kávézókat is. Az AP jelentése kitér arra, hogy az átadási ceremónia sűrű szmogban zajlott le, amely a szervezők erőfeszítéseinek dacára mit sem változott a városban.
2008.07.28. 11:23
 
 
Leégett a nyugat-angliai Nagy Móló
Leégett hétfőn a nyugat-angliai Weston-super-Mare több mint száz éves Nagy Mólója, a tengerparti üdülőhely híres turista-látványossága. Az 1904-ben épült Nagy Mólót (Grand Pier) történelmi műemlékként tartották számon a szigetországban, ahol lovagolni lehetett, de volt gokart-pályája, színháza, bárja és kávéháza is. Éppen az idén áprilisban nyitották meg újra a nagyközönség előtt, miután nagyszabású felújításon esett át. A mintegy 400 méter hosszú építmény faszerkezetén gyorsan terjedtek a lángok, és szinte teljesen elpusztították azt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet. Személyi sérülés nem történt.
2008.07.28. 11:08
 
 
Göncz Kinga: Magyarország pártolja Szerbia EU-csatlakozását
Magyarország azt akarja, hogy az Európai Unió kezdje meg a Szerbiával aláírt stabilizációs és társulási egyezmény ratifikálását - jelentette ki a Dnevnik című újvidéki lapnak Göncz Kinga. A magyar külügyminiszter szerint az egyezményhez csatlakozó, az EU és Szerbia közti kereskedelemben érvényes könnyítésekről szóló átmeneti megállapodást azonnal életbe kellene léptetni. Magyarország ezt fogja javasolni a tagállamok állandó képviselőinek keddi brüsszeli értekezletén, de ahhoz, hogy a döntés megszülessen, a külügyminiszteri tanács valamennyi tagjának beleegyezése szükséges.
2008.07.28. 10:57
 
 
Női tenisz-világranglista: Czink tíz helyet javított, Szávay 14.
A múlt heti, Los Angeles-i tornán a selejtezőből nyolcaddöntőig jutott Czink Melinda tíz helyet javítva egy héttel ezelőtti pozícióján a 111. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. A versenyeket szervező WTA honlapja szerint Szávay Ágnes őrzi 14. helyét, míg az élen változatlanul a szerb Ana Ivanovic áll. Női világranglista: egyes: 1. ( 1.) Ana Ivanovic 2. ( 2.) Jelena Jankovic 3. ( 3.) Marija Sarapova 4. ( 4.) Szvetlana Kuznyecova 5. ( 5.) Serena Williams 6. ( 6.) Jelena Gyementyjeva 7. ( 7.) Venus Williams 8. ( 9.) Dinara Szafina 9. ( 8.) Anna Csakvetadze 10. (10.) Agnieszka Radwanska 11. (11.) Vera Zvonarjova 12. (12.) Daniela Hantuchova 13. (13.) Patty Schnyder 14. (14.) SZÁVAY ÁGNES...111. (121.) Czink Melinda 321 ...143. (145.) Arn Gréta 228 ...201. (198.) Nagy Kyra 14.
2008.07.28. 10:35
 
 
Harmadfokú árvízvédelmi készültség a Tisza felső szakaszán
Már harmadfokú az árvízvédelmi készültség a Tisza felső, Tiszabecs és Vásárosnamény közötti szakaszán - jelentette be a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság nyíregyházi ülésén hétfőn. A folyón a külföldi vízgyűjtő területen hullott jelentős, az átlagosnál másfélszer nagyobb mennyiségű eső miatt minden idők negyedik legnagyobb árhullámának kialakulása várható - mondta Bodnár Gáspár. Az igazgató hozzátette: III. fokú készenléti szintet meghaladó vízmagasság kialakulására számítanak a Krasznán is, ahol jelenleg még másodfokú a készültség.
2008.07.28. 10:00
 
 
Nőtt a cégalapítási kedv az építőiparban
Az idén június végéig 3.859 építőipari cég alakult, a tavaly első félévi 2.034-gyel szemben - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Az Opten MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint az új cégek megjelenésével párhuzamosan folytatódott a működő cégek számának lassú emelkedése is: az első félévben 63.140 építőipari vállalkozás tevékenykedett az országban, 1.650-nel több, mint egy évvel korábban. Az Opten adatai szerint miközben az összes cég körében a felszámolások száma 11 százalékkal emelkedett a tavalyi első félévhez képest, addig az építőiparban a növekedés üteme 21 százalék volt, és a felszámolás alá került 5.600 cég rekord értéket jelent.
2008.07.28. 09:58
 
 
A Lufthansa minden járata közlekedik Ferihegyen
Ferihegyen továbbra sem érezteti hatását a Lufthansa német légitársaság dolgozóinak hétfőn hajnalban kezdődött munkabeszüntetése, a budapesti repülőtéren minden járat menetrend szerint közlekedik - mondta Hardy Mihály, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-nek hétfőn. Hozzátette, hogy délutánra sem várnak változást. A legnagyobb német légitársaság szóvivője kora délelőtti nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy elsősorban a korábban életbe léptetett szükségtervnek köszönhetően a földi személyzet munkabeszüntetése - a korábbi hírekkel ellentétben - szinte alig volt hatással a járatok közlekedésére.
2008.07.28. 09:46
 
 
Toalettszabadság a turistáknak Firenzében
A város önkormányzatának döntése alapján immár nem lesz kényszerkávé: Firenze vendéglátóhelyei kötelesek lesznek toalettjeikbe beengedni mindenkit, nem csak a fizető vendégeket. Bizonyára turisták milliói "könnyebbülhetnek meg" a hír hallatán. "Ez vendégszeretet és kultúra kérdése. Ugyanebből az okból készülünk növelni a városi ivókutak és a padok számát is" - mondta Silvano Gori, a firenzei városvezetés kereskedelmi tanácsosa. A toszkán főváros azonban még ennél is tovább mehet: Gori nyilvános vitát kezdeményezett arról, hogy a városlakók és turisták minden kereskedelmi egység - tehát nemcsak a vendéglátóipariak - mellékhelyiségét is használhassák.
2008.07.28. 09:06
 
 
Tizenhárom éve a legnagyobb sztrájk kezdődött a Lufthansánál
Meghatározatlan ideig tartó, várhatóan mind a belföldi, mind a külföldi forgalomban hatalmas fennakadásokat okozó sztrájk kezdődődött hétfő hajnaltól a legnagyobb német légitársaságnál, a Lufthansánál. Hétfő kora reggeli értesülések szerint - az előzetes terv alapján - a sztrájk az első órákban leginkább a frankfurti és a hamburgi repülőteret érintette. Néhány járatot már kora hajnalban töröltek, néhány pedig késéssel indult. A munkabeszüntetés tényleges kihatásai mindenesetre későbbre várhatók. A munkabeszüntetés 13 év óta a legnagyobb sztrájk a Lufthansánál. A frankfurti és a hamburgi repülőtér mellett mindenekelőtt a berlini, a brémai, a düsseldorfi, a hannoveri, a lipcsei, a müncheni, a nürnbergi, valamint a stuttgarti repülőtereket sújtja.
2008.07.28. 08:00
 
 
Antidepresszáns kutyáknak
Egyre több kutya szenved napjainkban a depressziótól - de már létezik ellenszer, egy kerek, fehér tabletta formájában. Működési elve ugyanaz, mint az emberre kifejlesztett Prozac nevű szeré. Egy eltérés akad csupán: a kutyáké kolbászízű. Félelmek, magány - az állatvilág intelligensebb része előtt az emberi psziché árnyoldalai egyáltalán nem ismeretlenek, írja a német Die Welt. Elsősorban a kutyák kapnak egyre több depresszióellenes szert. A The Economist című gazdasági lap becslései szerint az Egyesült Államok állati kedélyjavító gyógyszereinek forgalma elérte az évi egymilliárd dollárt.
2008.07.28. 07:28
 
 
Már tizenhét áldozata van az isztambuli robbantásoknak
Visszautasította a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK), hogy bármiféle felelősség terheli az isztambuli terrortámadásért - írta hétfőn a Milliyet című török újság a titkosszolgálat egyik ankarai munkatársára hivatkozva. Két pokolgép lépett működésbe vasárnap este a török metropolisban: a robbantásban a legutóbbi adatok szerint 17 ember vesztette életét és 154 megsebesült, közülük tizenöten válságos állapotban vannak. A kettős merényletnek a magyar Külügyminisztérium tájékoztatása szerint nagy valószínűséggel nincs magyar áldozata.
2008.07.28. 07:05
 
 
A máramarosi prefektus szerint nincs szennyezés
Nincsen semmiféle szennyezés - szögezte le vasárnap este az MTI-nek Böndi Gyöngyike, a romániai Máramaros megye prefektusa azokkal a hírekkel kapcsolatosan, amelyek szerint az egyik borsabányai zagytározóból nehézfémeket tartalmazó zagy került az ottani Csiszla-patakba. A prefektus beismerte: valóban megijedtek az elején, amikor a hétvégén az esőként lezúdult nagy vízmennyiség felduzzadt a tározónál, hatalmas nyomást gyakorolva annak falára. A szivattyú eldugult, hiszen az a zagy tulajdonképpen fémeket (nem ciánt) tartalmazó iszap. Ezért is kellett a derítő falának oldalát megnyitni, nehogy túlfolyjon a víz vagy átszakadjon a teljes fal.
2008.07.28. 07:01
 
Mentőautó karambolozott Budapesten
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentőautója szenvedett balesetet vasárnap délután a főváros XI. kerületében. A Prielle Kornélia utcából a Budafoki útra próbált kikanyarodni egy Suzuki személygépkocsi, ám összeütközött a Budafoki úton haladó, balról érkező Volkswagen mentőautóval. Az ütközés következtében a mentő a szemközti oldalon a járdára hajtott. Személyi sérülés nem történt. A mentőautó megkülönböztető jelzést használt, beteghez sietett. A műszaki mentéshez a fővárosi tűzoltók vonultak - tájékoztatta szerkesztőségünket Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.
2008.07.27. 22:19
 
 
Fogyjunk egyszerűen
Szeretne csúcsformába kerülni, ám nincs kedve izzasztó sportokhoz, elé, ha felveszi a fürdőruháját, és kimegy a strandra. Az aquagimnasztika, illetve az úszás megmozgatja izmait, a hideg víz pedig felfrissíti.
2008.07.27. 21:10
 
 
Környezeti baleset Romániában
Nehézfémeket tartalmazó zagy került a romániai Máramaros megyében, Borsabányán a Csiszla patakba, melynek vize a Visó folyón keresztül a Tiszába ömlik. A magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vasárnap délután azonnali, hivatalos tájékoztatást kért Romániától. A környezeti balesetet az okozta, hogy a Borsabányán lévő Colbul elnevezésű derítők gátjai nem bírták visszatartani a nagy mennyiségű esővizet. Először a magasabb szinten fekvő derítő gátja szakadt át, a szennyezett vizet az alsóbb szinten lévő derítő védőgátja tartotta.
2008.07.27. 20:22
 
 
Áradás: első fokú készültség a Tiszán
Első fokú készültséget rendeltek el a Tiszán Zemplénagárdtól a Sajó torkolatáig - tájékoztatta az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője vasárnap az MTI-t. Csont Csaba közölte: az első fokú riasztást vasárnap este hat órától rendelték el. Ezzel a szakasszal az Ékövizig területén már összesen 308 kilométernyi töltés mentén van árvízvédelmi készültség. Ebből első fokú a riasztás 244 kilométeren, harmadfokú készültség 63 kilométernyi szakaszon van érvényben - tette hozzá.
2008.07.27. 20:05
 
 
Megfékezték a tűzvészt Rodosz szigetén
Hat nap után, vasárnapra sikerült megzabolázniuk a görög tűzoltóknak a Rodosz szigetén pusztító tüzeket, amelyek több ezer hektárnyi erdőt emésztettek el. Mintegy száz katona, a polgárvédelmi alakulatok mintegy 300 tagja és több száz önkéntes segített a több mint 700 tűzoltónak a lángok megfékezésében. (Az önkéntesek arra összpontosítanak, hogy ahol a tűzoltók már eloltották a tüzet, ne kapjon ismét lángra a zsarátnok.) Tíz tűzoltó-repülőgépet és hét helikoptert is bevetettek a görög hatóságok a lángok pokla elleni küzdelemben. Sok helybeli lakost és mintegy háromezer hotelvendéget ki kellett telepíteni a lángok által fenyegetett településekről, személyi sérülésekről nem érkezett jelentés.
2008.07.27. 19:28
 
 
Ismét több mint százezren keltek át Röszkén
Csaknem százhuszonötezer ki- és belépő utas iratait ellenőrizték a Csongrád megyei rendőrök a hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - mondta el az MTI kérdésére a megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tuczakov Szilvána közölte: a három nap alatt, a személyek mellett több mint harminchétezer járművet is ellenőriztek. Az elsősorban török és szerb vendégmunkások nyári szabadságuk letelte után Nyugat-Európába tartanak a munkahelyeikre, így bár az országból kilépés most már folyamatos, a belépésre két órát várni kell Röszkén.
2008.07.27. 19:15
 
 
Újabb Chelsea-ajánlat Robinhóért
Negyven helyett már 44 és fél millió eurót is hajlandó fizetni a Chelsea Robinhóért a Real Madridnak. A tehetős - az orosz milliárdos Roman Abramovics tulajdonolta - londoni futballklub új ajánlatáról vasárnap írt a madridi Marca az angol The Telegraphra hivatkozva, amely szerint a friss indítvánnyal ezen a héten áll elő a Chelsea. Robinho korábban úgy nyilatkozott, szívesen folytatná a szigetországban pályafutását, ám amióta bizonytalanná vált, hogy a Real Madrid meg tudja-e szerezni a Manchester United sztárját, Cristiano Ronaldót, a spanyol királyi klub "ragaszkodóbbá" vált villámléptű, ragyogóan cselező dél-amerikai légiósához.
2008.07.27. 19:11
 
 
Tour de France: Carlos Sastre végzett az élen
A belga Gert Steegmans nyerte a 95. Tour de France kerékpáros körverseny utolsó szakaszát, összetettben pedig - a várakozásnak megfelelően - az elsőségét a szombati egyéni időfutamban megőrző Carlos Sastre végzett az élen. A CSC spanyol kerekese mögött az ausztrál Cadel Evans lett a második, az osztrák Bernhard Kohl pedig a harmadik. A mezőny vasárnap a hagyományoknak megfelelően Párizsban fejezte be a versenyt, az utolsó bő 50 km-t a belvárosban kialakított pályán körözve tette meg. Sastre diadala a 11. spanyol győzelem a Tour történetében.
2008.07.27. 18:10
 
Magyar kosaras tornagyőzelem Törökországban
A magyar női kosárlabda-válogatott megnyerte az Eb-selejtező előtti törökországi felkészülési tornát, miután vasárnap négy ponttal jobbnak bizonyult a vendéglátók csapatánál. Eredmény: Magyarország-Törökország 66-62 (17-13, 13-16, 18-18, 18-15); a magyar dobók: Fegyverneky 17, Vajda 14, Semsei 8/6, Krivacsevics 8, Horti 7, Somogyi 5/3, Fűrész 4, Köllő 2, Horváth Zsó. 1. Helyszíni beszámoló szerint a magyar válogatott a nagy bírói nyomást elviselve, végig vezetve, gyakorlatilag magabiztosan győzött az előző Európa-bajnokság kilencedik helyezettje ellen.
2008.07.27. 17:43
 
 
Karsai József megállapodott a dél-békési dinnyekereskedőkkel
Karsai József (MSZP) országgyűlési képviselő és a dél-békési zöldség- és gyümölcskereskedők vasárnap megállapodtak abban, hogy a jövőben közösen lépnek fel a legális kereskedők és termelők érdekében. Az erről szóló nyilatkozatot Karsai József és a kereskedők nevében Simonka György juttatta el az MTI-hez vasárnap. A felek megállapodtak abban, támogatják, hogy a terméktanács javaslatára a kormány mihamarabb törvényben rendezze a zöldség-gyümölcs ágazat szabályozatlan termelési és kereskedelmi viszonyait.
2008.07.27. 17:34
 
 
Hétfő éjféltől sztrájk a Lufthansánál
A nyári szezon kellős közepén meghatározatlan időre szóló sztrájk kezdődik hétfő éjféltől a legnagyobb német légitársaságnál, a Lufthansánál. Vasárnap délutáni értesülések szerint a munkabeszüntetés - amelyre a bérkövetelések alátámasztására a ver.di szakszervezeti szövetség szólított fel - egyaránt érinti a bel- és külföldi járatokat, így az utazni kívánóknak rendkívüli kényelmetlenségekkel kell számolniuk. Az ágazatban dolgozók szakszervezetének kezdeményezésére a Lufthansa földi személyzete, illetve az utaskísérők szüntetik be a munkát.
2008.07.27. 17:15
 
Tereprali ob: Palik győzött
A Palik László, Darázsi Gábor kettős nyerte a tereprali ob hatodik futamát. A Prohun 500 elnevezésű viadalon, amelyet Gyula környékén bonyolítottak le a második helyen a Fazekas Károly, Horn Albert duó végzett, míg a Gál István, Oroszlán Tibor páros lett a harmadik. A verseny kétszeres szorzójú volt, így a begyűjtött pontokat megduplázták a pilóták. Az idén még két ob-futamot bonyolítanak le: augusztus 21. és 24. között a Hungarian Baja, október 17. és 19. között pedig a PS Holding Kupa elnevezésű versenyre kerül sor. Ideiglenes végeredmény: 1. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 6:11:32 ó, 2. Fazekas Károly, Horn Albert (BMW) 6:30:52, 3. Gál István, Oroszlán Tibor (G Baba Proto) 6:55:02.
2008.07.27. 17:12
 
 
Bírság autóban dohányzásért
Saját autójában dohányzott egy férfi, mégis megbírságolták érte - mert a munkahelyének nyilvánította a kocsit a hatóság embere. Az eset Nagy-Britanniában történt egy 58 éves festő-restaurátorral. Éppen befejezte aznapi munkáját és beült autójába, majd pedig vezetés közben rágyújtott. Balszerencséjére megállították a furgon műszaki állapotának ellenőrzése végett. Pedig a kocsi nem füstölt, csak gazdája. Mivel dohányzott, megbüntették 30 fontra - 20 ezer forintra -, mondván, az autója a munkahelye. A férfi hiába bizonygatta, hogy a kocsiját kizárólag magáncélra használja és hogy még az autó biztosítása is erre szól.
2008.07.27. 16:01
 
 
50 éves a NASA
Ötven éve, 1958. július 29-én Eisenhower amerikai elnök aláírta az Országos Légügyi és Űrhajózási Igazgatóság (NASA) létrehozásáról szóló törvényt. Amerikát szorította az idő, a szovjetek egy évvel korábban a Szputnyikkal sarokba szorították az űrversenyben lemaradni látszó Egyesült Államokat. Az űrtörvény aláírása után két hónappal már "élesben" kezdte meg működését a világ egyik leghíresebb kormányhivatala. A Szputnyik-krízis után Amerikának magasabb sebességre kellett kapcsolnia: az eddig szétszórtan, a hadsereg különböző részlegeinél és ügynökségeknél zajló kutatásokat központosítani kellett.
2008.07.27. 15:51
 
 
Iráni illetékes: 500 dollárba is kerülhet a kőolaj ára a politika miatt
A közeli két-három évben hordónként 500 dollárra is emelkedhet a kőolaj ára, ha tovább gyengül a dollár és feszültebbé válik a geopolitikai helyzet. Erről Irán OPEC-küldöttségének a vezetője nyilatkozott. Az illetékes rámutatott arra, hogy a közel-keleti térség teljes olajexportja veszélybe kerülhet, ha Irán ellen katonai támadást hajtanának végre vitatott nukleáris programja miatt. A küldöttségvezető szerint, ha újabb háború törne ki a térségben, akkor nem csak az iráni kőolaj nem jutna el a nemzetközi piacokra, de senkié a régióból. Ez pedig nem egyszerűen áremelkedést, hanem valóságos árrobbanást okozna.
2008.07.27. 15:36
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334[2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista