2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Népszabadság: Elmarad az áramrekord idén nyáron
Az idén az enyhébb nyár várhatóan nem hoz áramfogyasztási rekordot, pedig a hazai áramrendszer ezt felkészültebben várta, mint tavaly, amikor a meleg krízisközeli helyzetet okozott - írja a szombati Népszabadság. A cikk megjegyzi ugyanakkor azt is, hogy az áramellátás alapvető gondjai nincsenek megoldva, mert egyre több a klímaberendezés, takarékoskodás nem mutatható ki, és erőművek sem épülnek. A Mavir fődiszpécsere a lapnak elmondta, hogy idén nyáron a csúcs 6252 MW volt, amely ugyan csak 70 MW-tal alacsonyabb a tavalyinál, a helyzet alapvetően más, mert a 2007-es rekord során 4 fokkal melegebb volt, mint az idei nyár legnagyobb fogyasztású napján.
2008.08.09. 02:46
 
 
A grúzok ismét rakéta-sorozatvetőkkel lövik Chinvalit
Ismét Grad típusú sorozatvetőkből kilőtt rakétákkal vették tűz alá szombat reggel a Chinvaliban állomásozó békefenntartókat a grúz erők. A helyszínről érkezett katonai jelentések szerint Chinvali déli határánál harcok folynak, orosz katonák is védik a várost. A Dél-Oszétiában állomásozó orosz békefenntartó erők összesen 15 katonája halt Chinvaliban meg azóta, hogy a grúz erők csütörtök éjszaka nagyszabású hadműveletet indítottak a szakadár tartomány fővárosának bevételére - közölte az orosz szárazföldi erők egyik szóvivője. German Zsityenyjov elmondta: az elmúlt éjszaka a grúz támadásban újabb három orosz katona esett el. Eközben az orosz hadvezetés közölte, hogy csapaterősítést küld a térségbe.
2008.08.08. 20:53
 
 
Oroszlánkaland Acapulcóban
Egy nádvágókéssel elkergette az állatkertből kiszabadult oroszlánt egy fiatal nő Acapulco mexikói üdülőváros közben. A 35 éves Celsa Aleman hétéves unokahúgát vitte éppen szamárháton, amikor valószínűtlen módon előbukkant az úton a csaknem két és fél mázsás, Mexikóban nem honos afrikai ragadozó és a füles lábai után kapott. Attól tartva, hogy a bestia a kislányra támad, Celsa Aleman lecsapott a machetével a vadállatra - az oroszlán elmenekült, és sem Celsának, sem unokahúgának, sem a szamárnak nem esett baja.
2008.08.08. 20:03
 
 
Dél-Oszétia: Bush támogatja Grúzia területi épségét
George Bush elnök az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Grúziát és folyamatosan tájékozódik a szakadár grúziai területen, Dél-Oszétiában orosz részvétellel zajló válságról - közölte pénteken a Fehér Ház. "Ismételten biztosítani akarom Grúziát arról, hogy az Egyesült Államok támogatja területi épségét és azonnali fegyverszünetre szólítunk fel" - közölte Dana Perino fehér házi szóvivő Pekingben kiadott közleményében. Bush Pekingben megtekintette a nyári olimpiai játékok megnyitóját. "Felszólítunk minden felet - grúzokat, déloszétokat és oroszokat - a feszültség csökkentésére és a konfliktus elkerülésére" - közölte a szóvivő.
2008.08.08. 19:33
 
Gépkocsiba rejtett pokolgép megölt 18 embert Észak-Irakban
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant pénteken egy zöldségpiacon az észak-iraki Tell-Áfárban, 18 ember meghalt, másik 25 megsebesült - közölte a rendőrség. A Bagdadtól 420 kilométerre északnyugatra fekvő Tell-Áfár Moszul közelében található, ahol az elmúlt hónapokban az iraki erők amerikai támogatással lecsaptak az al-Kaidával szövetséges szunnita arab fegyveresekre. A pénteki robbantás a legsúlyosabb támadás volt azóta, hogy a múlt hónapban öngyilkos merénylők síita zarándokokat vettek célba Bagdadban és kurd tüntetőket az észak-iraki Kirkukban. A két korábbi merényletnek összesen közel 60 halálos áldozata volt.
2008.08.08. 19:19
 
 
Dél-Oszétia: ellentmondásos hírek több száz halálos áldozatról szólnak
Grúziai háborús jelentések híre lepte meg pénteken a világot: az ellentmondásos beszámolók máris több száz halálos áldozatról, orosz katonai beavatkozásról és Tbiliszi burkolt amerikai segítségkéréséről szólnak. A külföld az ellenségeskedések leállítását követeli. A grúz kormány csütörtök éjjel döntött amellett, hogy "helyreállítja az alkotmányos rendet" a szakadár Dél-Oszétiában. Lado Gurgenidze grúz kormányfő kijelentette: addig folytatják a hadműveleteket, amíg nem sikerül tartós békét elérni. A grúz erők egész éjszaka a szeparatistákat támadták, és péntek reggel betörtek a déloszét fővárosba, Chinvaliba. A városban és környékén nehézfegyverekkel lőtték egymást a szemben álló felek.
2008.08.08. 19:00
 
 
U18-as női vízilabda Eb: elődöntőben a magyarok
Bejutott az elődöntőbe a magyar válogatott a Győrben zajló U18-as női vízilabda Európa-bajnokságon, miután pénteken legyőzte a görög csapatot. Az elődöntőbe jutásért: Magyarország-Görögország 15-7 (4-1, 6-2, 2-2, 3-2) Oroszország-Spanyolország 20-10. A szombati elődöntőben: Olaszország-Oroszország 15 ó Magyarország-Hollandia 16:30 ó.
2008.08.08. 17:57
 
 
Az ősszel egyeztet tovább a PM és a pénzügyőrszakszervezet
Októberben, illetve novemberben folytatódnak a tárgyalások a Pénzügyminisztérium, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete között pénteki találkozójukat követően - közölte a PM és a szakszervezet az MTI-vel. A találkozón, amelyen Keller László pénzügyi államtitkár egyeztetett Holecz Gábor szakszervezeti elnökkel, részleteiben tárgyaltak az érdekvédelmi szervezet javaslatairól. A Pénzügyminisztérium szerint is lépések szükségesek a vám- és pénzügyőrök jövedelmi helyzetét befolyásoló feltételek változtatása érdekében - áll a közös közleményben.
2008.08.08. 17:17
 
Hermafrodita volt a fáraó?
Ehnaton fáraó nem volt túl férfias jelenség annak ellenére, hogy legalább egy fél tucat gyermeket nemzett: nőies alkattal rendelkezett, s tojásfeje volt - állítja a Yale Egyetem egyik kutatója.
2008.08.08. 16:27
 
 
Kína-ellenes tüntetések a pekingi olimpia megnyitója alkalmából
A pekingi olimpia megnyitójával egy időben pénteken világszerte számos nagyvárosban tartottak tüntetéseket a kínai nagykövetség előtt Peking emberjogi politikája ellen. A francia fővárosban a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi jogvédő szervezet felhívására közel ezren tiltakoztak Kína párizsi nagykövetségénél. A rendőrség először megtiltotta, hogy a tüntetők a képviselet elé vonuljanak, majd végül mintegy húsz méterre megközelíthették a George V sugárúton álló épületet - közölte az RSF főtitkára, Robert Ménard. A tüntetők az olimpiai ötkarikát bilincsként ábrázoló transzparensekkel az emberi jogok helyzete ellen tiltakoztak az olimpia megnyitója alkalmából.
2008.08.08. 16:26
 
 
Peking 2008: bevonult a magyar küldöttség
Helyi idő szerint 21:57 órakor bevonult a magyar küldöttség a XXIX. nyári játékok nyitóünnepségén. A zászlót a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán hozta be a pekingi Nemzeti Stadionba. A magyarok a kínai ábécé sajátosságai miatt 83-adikként léptek be a Madárfészekbe. A menetet az előző játékoknak otthont adó Görögország nyitotta meg, majd következtek a guineaiak és a többi 202 nemzet. Az eredeti 205 delegációból azért lett csak 204, mert a NOB a nap folyamán kizárta a résztvevők közül Bruneit, amely egyetlen versenyzőt sem nevezett.
2008.08.08. 16:22
 
 
NATO-csúcstalálkozót rendeznek októberben Budapesten
Október 9-10-én rendezik Budapesten a NATO informális védelmi miniszteri találkozóját; a megbeszélés témái között szerepel egyebek között a szövetség afganisztáni és balkáni szerepvállalása is - közölte a Honvédelmi Minisztérium médiaosztálya az MTI érdeklődésére pénteken. Tájékoztatásuk szerint a találkozón a 26 tagállam delegációi mellett várhatóan Horvátország és Albánia védelmi miniszterei is részt vesznek - a két ország az idei áprilisi bukaresti NATO-csúcson meghívást kapott a szervezetbe. A rendezvényt a pesti Duna-parton lévő Marriott Hotelben tartják. Magyarország még 2006-ban ajánlotta fel, hogy megrendezi a találkozót, ezt tavaly az Észak-atlanti Tanács elfogadta.
2008.08.08. 16:08
 
 
Demonstrációra készülnek a tejtermelők
Demonstrációt tartanak a tejtermelők, amennyiben nem teljesíti kéréseiket a Auchan és a Tesco áruházlánc - tájékoztatta Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnökhelyettese az MTI-t pénteken. A szakember elmondta: a múlt hónap végén a tejtermelők megbízottai tárgyalásokat folytattak a két áruházlánc képviselőivel Budaörsön, és több kifogást is emeltek a cégek működési gyakorlata ellen. Az elnökhelyettes tájékoztatása szerint egyebek mellett felvetődött a gyanú a termelők részéről, hogy az áruházláncok beszerzési ár alatt értékesítik a tejet.
2008.08.08. 15:49
 
 
Peking 2008: megkezdődött az olimpia nyitóünnepsége
Hu Csin-tao kínai államfő és Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének bevonulásával megkezdődött a pekingi olimpia nyitóünnepségének hivatalos része a Nemzeti Stadionban. A két közméltóság bemutatása előtt a fu nevű ősi kínai dobon játszó 2008 művész hangszerén sorra kivilágosodtak a visszaszámlálás hatalmas számjegyei. A helyi számmisztika - pontosabban a szám szerencsét hozó tulajdonsága - miatt a 8-adik hó 8-án 8 óra 8 perckor kezdődött ceremónia üdvözlő tűzijátékának elhalványulásával a 29 nyári seregszemle jelképes lábnyomai jelentek meg az égbolton, majd az aréna közepén kirajzolódott az öt karika.
2008.08.08. 15:32
 
 
Elkészül az M6/M60-as autópálya 2010 tavaszáig
Az alagutak kivételével az ütemtervnek megfelelően halad az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszának építése, és az út elkészül a határidőig, 2010 tavaszáig - mondta a kivitelező Mecsek Construction Group (MCG) főmérnöke. Rakita András az építkezés helyszínén tartott sajtóbejáráson beszámolt arról, hogy a földmunkák 52 százaléka, a hidakat tartó pillérek 70 százaléka már kész. A közelmúltban részben beomlott "A" jelzésű alagúttal kapcsolatban pedig folynak a szakértői és hatósági vizsgálatok, ezek végén derül ki, hogy ott milyen technológiával folytatható az építkezés.A főmérnök utalt rá: a 81 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz magántőke bevonásával, úgynevezett PPP-konstrukcióban, nettó 266,1 milliárd forintból valósul meg.
2008.08.08. 13:56
 
Az Interfruct várhatóan 700 dolgozót bocsát el
Az Interfruct Kft. várhatóan 700 dolgozót bocsát el, a csoportos létszámleépítést a tulajdonos, a Calslane Holdings Limited utasítására hajtják végre - közölte az Interfruct az MTI-vel pénteken. Az indoklás szerint egy meg nem nevezett szakmai befektető néhány nappal ezelőtt elállt a tervezett együttműködéstől. A közlemény szerint, amennyiben a tulajdonosnak szeptember 30-ig sikerül új szakmai partnert bevonnia az Interfruct reorganizációs folyamatába, és így stabilizálni a társaság működését, továbbra is számít a cash and carry lánc alkalmazottainak munkájára.
2008.08.08. 13:47
 
 
Összehangolják a metrók és a felszíni járművek közlekedését
Szeptember 6-tól, a paraméterkönyv bevezetésének második ütemétől a BKV összehangolja a metrók indulási és érkezési idejét a felszíni tömegközlekedéssel - közölte Kiricsi Karola, a cég szóvivője. A szóvivő elmondta, hogy az összehangolt menetrend bevezetésével a metrók néhány esetben, például a késő esti időszakban rövidebb követési idővel, 10 percenként közlekednek. A járatok "bevárják" egymást, így az utasok pontosan csatlakozó járművekre szállhatnak át - tette hozzá. Az összmenetrend bevezetése augusztus 21-én kezdődik, majd szeptember 6-án folytatódik a második ütem elindításával.
2008.08.08. 13:43
 
 
Grúzia humanitárius folyosót nyit a Dél-Oszétiából menekülőknek
Humanitárius folyosót nyit Grúzia pénteken az ostrom alatt álló déloszét fővárost elhagyni szándékozó civilek számára - jelentette be Tbiliszi polgármestere. A Chivalit lövő grúz haderők pénteken három órás időtartamra beszüntetik a támadást, hogy a civilek elhagyhassák a várost - közölte Sota Utiasvili grúz belügyminisztériumi szóvivő. A Vöröskereszt hasonlóképp azt szorgalmazta, hogy Dél-Oszétia létesítsen humanitárius folyosót, amelyen át kimenekíthetők a sérültek és a civilek. Chinvaliban a mentőautók nem tudnak közlekedni, a kórházak túlzsúfoltak, a műtétek egy részét a folyosókon végzik el - mondta az emberbaráti szervezet egyik szóvivője Genfben.
2008.08.08. 13:40
 
 
Szeptemberben indul az európai szupergyorsító
A világ legnagyobb energiájú és leghosszabb részecskegyorsítója, amely a világegyetem titkait hivatott felfedni, szeptember 10-én kezdi meg működését - jelentették be a részecskefizikai kutatások európai szervezeténél, a CERN-nél. A Nagy Hadronütköztető (LHC) egy 27 kilométeres földalatti alagútban, Genf közelében, a francia-svájci határ alatt található. A berendezésben az elemi részecskéket a fényhez közeli sebességre gyorsítják fel, majd ütköztetik egymással. Az ütközések során új részecskék jönnek létre, általában igen rövid élettartammal. Az anyag tulajdonságait és a világegyetem keletkezésének titkait kutatva ezeket az elemi részecskéket tanulmányozzák a fizikusok.
2008.08.08. 12:28
 
 
A Lufthansa 140 járatot töröl pénteken
A német Lufthansa pénteken újabb 140 járat törlését jelentette, leánycége, a CityLine pilótáinak sztrájkja miatt. A Cockpit pilótaszakszervezet felhívására a pilóták 36 órás sztrájkot kezdtek helyi idő szerint szerda éjfélkor, a péntek délig tartó munkabeszüntetés ismét súlyos fennakadásokat okoz a légitársaság útvonalain. Csütörtökön már 360 járatot kellet törölni. A Cockpit szakszervezet szóvivője közölte, hogy a munkabeszüntetés a Cityline járatai által használt valamennyi német repülőteret érinti, mindenekelőtt a frankfurtit, a münchenit, a kölnit, a düsseldorfit, s a berlini Tegel repülőteret.
2008.08.08. 12:13
 
 
Kisiklott egy nemzetközi vonat Csehországban: 7 halott
Kisiklott egy nemzetközi vonatszerelvény pénteken délelőtt Csehországban; a balesetben hét ember meghalt, s legalább 75 megsérült. Több mint egy tucat személy sérülése súlyos - közölte a cseh rendőrség azt követően, hogy a mentők és a tűzoltók az egész szerelvényt átvizsgálták. Közvetlenül a balesetkor hatan vesztették életüket, a hetedik a kórházban halt bele sérüléseibe. A halálos áldozatok közül hat cseh, egy pedig lengyel állampolgár, magyar nincs közöttük. A sérültek többsége cseh, de van köztük néhány szlovák, öt lengyel, két francia és egy brit állampolgár is. A lengyel utasok között sok volt a fiatal, akik az Iron Maiden brit heavy metal együttes prágai koncertjére tartottak.
2008.08.08. 11:41
 
 
Felszámolják a Szőlőskert Zrt.-t.
Felszámolási eljárás indult Heves megye egyik legpatinásabb élelmiszeripari cége a nagyrédei Szőlőskert Zrt. ellen - tájékoztatta pénteken az MTI-t a bíróság által az eljárás lefolytatásával megbízott Kvantál Kft. felszámoló biztosa. A céljuk az, hogy fenntartsák az integrátori, a hűtőházi és a borászati tevékenység működését is és zavartalan legyen a szőlőfelvásárlás is - közölte Varsányi István. A társaság, mintegy 300 embert foglalkoztat, illetve több mint ezer környékbeli agrártermelővel áll szerződéses kapcsolatban - tette hozzá.
2008.08.08. 11:36
 
 
Az Európai Unió már dolgozik a tűzszüneten Grúziában
Az Európai Unió bejelentette pénteken, hogy már dolgozik a grúziai tűzszüneten, és felszólította az ellenfeleket az összecsapások azonnali leállítására. Az Egyesült Államok csatakozott a kezdeményezéshez. Az Európai Unió az összes főszereplővel kapcsolatba lépve tűzszüneten dolgozik, hogy megelőzze a konfliktus kiterjedését - közölte az unió elnökségét adó Franciaország egy brüsszeli közleményben. A dokumentumban arra is felszólítják a feleket, hogy haladék nélkül kezdjék újra a tárgyalásokat a válság politikai megoldása érdekében, "tiszteletben tartva Grúzia szuverenitását és területi egységét".
2008.08.08. 11:35
 
 
Augusztus 15 után nem közlekedhetnek a MÁV ÁBE által biztosított járművek
Augusztus 15-e után nem közlekedhetnek azok a járművek, amelyekre a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) kötöttek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást - közölte a rendőrség. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében emlékeztetett arra: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete augusztus 15-i hatállyal visszavonta a MÁV ÁBE működési engedélyét, ezzel egy időben az egyesület mint jogi személy megszűnik. Augusztus 16-tól a MÁV ÁBE által kiállított iratok nem alkalmasak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fedezetének igazolására, akkor sem, ha a gépjármű üzemben tartója a biztosítási díjat az augusztus 15-e utáni időszakra is befizette.
2008.08.08. 11:32
 
 
A Chelsea hivatalos ajánlatot tett a Real Madridnak Robinhóért
A Chelsea hivatalosan is bejelentkezett Robinhóért, a Real Madrid brazil labdarúgójáért. "Megtettük az ajánlatunkat a Real Madridnak" - áll a klub honlapján. A Kékek nem adtak tájékoztatást arról, mennyit is áldoznának a brazil válogatott támadóért, ám az angol sajtó szerint Luis Felipe Scolari vezetőedző 26 millió euró körüli összeget fizetne a spanyol bajnoknak. A brazil szakember főként azért szeretné megszerezni a 24 éves klasszist, mert Didier Drogba sérülés miatt biztosan kihagyja a szezon elejét.
2008.08.08. 11:26
 
 
A L'Oreal tagadja, hogy világosabbra vette volna Beyoncét
A L'Oreal kozmetikai óriáscég tagadja, hogy egyik hirdetésében világosabb tónusúra színezte volna reklámarca, Beyonce Knowles bőrét. "Nagyra értékeljük kapcsolatunkat az énekesnővel" - fogalmaztak csütörtöki közleményükben, és kategorikusan kijelentették, hogy nem változtatták meg Beyonce bőrszínét a Feria hajfesték kampányfotóján, amely az Elle magazin szeptemberi számában jelent meg. A lap kétoldalas hirdetésében az egyik oldalon vörösen csillogó hajjal látható az énekesnő portréja, míg a másikon a szélfútta szőke haj Beyonce felismerhetetlenségig "kifehérített" arcát koronázza, ami nagy vitát váltott egy celebritásokkal foglalkozó honlapon.
2008.08.08. 11:21
 
 
A Fidesz szerint "informatikai kordon" van a kormány körül
A Fidesz szerint a kormányszóvivői honlappal "informatikai kordont" húzhat maga köré a kormány, vagyis az oldal alkalmas lehet a "modern cenzúra" megvalósítására, a kényes kérdések kikerülésére - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A politikus többek között azt kifogásolta, hogy az online tájékoztatókon az eddigi tapasztalatok szerint 5-6 kérdésre lehet csak választ kapni, korlátozott a kérdésfeltevésre rendelkezésre álló karakterszám, és az újságíróknak nincs visszakérdezési lehetőségük, szemben az élő sajtótájékoztatóval.
2008.08.08. 11:16
 
 
Peking 2008: az olimpia számokban
Az olimpia a számok tükrében: 7.000.000 - értékesített jegy21.600 - akkreditált újságíró91.000 - a Madárfészek Stadion befogadóképessége11.128 - a sportolók száma80.000 - a Vizes Kocka uszoda területe17.000 - a Vizes Kocka befogadóképessége2924 - versenybíró és segítő2001 - ebben az évben kapta meg Peking a rendezési jogot205 - résztvevő nemzet302 - aranyérem37 - versenyhelyszín18 - versenynap12 - új létesítmény6 - társrendező város (Tiencsin, Senjang, Csinhuangtao, Hongkong, Sanghaj, Csingtao)4 - rivális város, amelyet Peking maga mögé utasított a pályázat során (Toronto, Párizs, Isztambul, Oszaka)2 - sportág, amely a pekingi játékok után kikerül az olimpiai programból (baseball, softball) 1 - bemutató sportág, amelyben versenyt rendeznek, de érmet nem osztanak (vusu /wushu/, tradicionális kínai harcművészet)
2008.08.08. 10:07
 
 
Elszabadult egy busz a Moszkva téren: egy könnyű sérült
Elszabadult egy busz péntek reggel a budapesti Moszkva téren; a balesetben egy ember könnyebben megsérült - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel. A vezető nélküli 156-os busz eddig ismeretlen körülmények között nekifutott az utasvárónak - közölte Gresz Mihály. Az autóbusz - orral a menetiránnyal szemben - teljes terjedelmében a járdán áll, mellette egy kidöntött villanyoszlop fekszik, az utasváró pedig az oldalára borulva a közeli gyorsétterem bejáratánál állt meg - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A busz eleje a jobb oldalán betört, és megsérült a közeli órásbolt tetőszerkezete is. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az autóbuszról már leszállt minden utas és a vezető is, a jármű azután szabadult el.
2008.08.08. 09:30
 
 
Külkereskedelem: 468 millió eurós többlet
Az első félévben a külkereskedelmi termékforgalom 468 millió euró (117 milliárd forint) többlettel zárt, ami az egyenleg 634 millió eurós (157 milliárd forintos) javulását jelenti az egy évvel korábbi, 165 millió eurós hiányhoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az előzetes adatok alapján. Az első becslés szerint júniusban 100 millió euró (24 milliárd forint) volt a többlet, az egyenleg 37 millió euróval (11 milliárd forinttal) romlott 2007 júniusához képest. A külkereskedelmi mérleg az idén január-májusban 368 millió euró (93 milliárd forint) többletet mutatott, ez 671 millió euró (169 milliárd forint) javulást jelent a 2007 január-májusi 303 millió euró (76 milliárd forint) hiányhoz képest.
2008.08.08. 09:04
 
 
Letenyénél és a horvát autópályákon ismét nagy forgalom várható
Ezen a hétvégén várhatóan a Magyarországra belépők forgalma lesz nagyobb Letenyénél, a horvát autópályákon pedig ismét számítani kell dugókra. Horvátország felé a letenyei a legnagyobb forgalmú határátkelő, a rendőrség múlt heti adatai szerint mintegy 170 ezren léptek át kifelé vagy befelé ezen a határállomáson. Idén nyáron szombatonként előfordult, hogy hajnalban több kilométer hosszan, fél-másfél órán át kellett várakozniuk kilépésre már az M7-es autópályán az utazóknak. A rendőrség ezért azt tanácsolja, hogy aki el akarja kerülni a csúcsforgalmat, szombaton hajnali 3 óra előtt vagy 6 óra után érjen Letenyére, e két időpont között érkezik ugyanis a legtöbb kiutazó.
2008.08.08. 08:55
 
 
Tbiliszi szerint három orosz harci gép Grúzia területét bombázta
Három orosz harci gép Grúzia területét bombázta - állította pénteken a grúz belügyminisztérium szóvivője. "Három orosz Szu-24-es repülőgép hatolt be a grúz légtérbe pénteken. Egyikük bombákat dobott le Kareli település rendőrőrse közelében" - tette hozzá. A grúz település a szeparatista Dél-Oszétia területétől nem messze helyezkedik el, ahol jelenleg a grúz hadművelet zajlik.
2008.08.08. 08:49
 
Aranyfonalból szőtt kutyamatrac
Egy olasz cég immár kutyák számára is gyárt aranyfonalból szőtt matracot. A Magniflex nevű cég korábban már forgalomba hozta az embereknek szánt aranymatracát. A közönségesnek semmiképp sem nevezhető ágybetétet 22 karátos aranyfonalból készített huzattal vonták be - olvasható a The New York Times online kiadásában. A matracot kétféle - királyi és királynői változatban - gyártják: az előbbi 30 ezer dollárba (4,6 millió forintba) kerül, az utóbbi valamivel olcsóbb, "mindössze" 23 ezer dollárt (3,7 millió forintot) kell az uralkodónői pompára áhítozóknak érte fizetni. Királyi pompa ide, királynői ragyogás oda, a cégnek eddig alig száz vevőre sikerült rásóznia az exkluzív portékát.
2008.08.08. 08:05
 
 
Michael Schumacher ismét motorversenyen indul
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher szombaton egy németországi motoros megbízhatósági viadalon indul. A német pilóta Oscherslebenben a Racing Promotion Team színeiben, Honda motorkerékpáron vesz részt a futamon. Kerpen világhírű szülötte, aki tavalyelőtt vonult vissza az autóversenyzéstől, már több motorviadalon indult és néhányszor látványosakat bukott.
2008.08.08. 07:30
 
 
Krokodilt tartott a garázsában egy olasz férfi
Kétméteres krokodilt tartott a saját garázsában, egy kis medencében egy 43 éves olasz munkanélküli. A férfi állatszeretetével magyarázta a hüllő, egy kajmán jelenlétét. A krokodilbarát ellen állatokkal szemben tanúsított rossz bánásmód, valamint élő állatokkal való tiltott kereskedelem címén emelt vádat. A férfi szabadlábon védekezik, a krokodilt pedig a hatóság átszállította egy nagyobb medencébe, ahol az eddiginél szabadabban úszkálhat.
2008.08.08. 07:20
 
 
A grúz erők harckocsikkal támadják Dél-Oszétia fővárosát
A grúz erők pénteken hajnalban harckocsi-támadást indítottak Chinvali, Dél-Oszétia fővárosa ellen - közölte az Interfax moszkvai hírügynökség Eduard Kokojtit, a szakadár grúziai tartomány vezetőjét idézve. A grúz csapatok előzőleg bekerítették a várost. Ezt megelőzően a grúz kormány amellett döntött, hogy helyreállítja az alkotmányos rendet Dél-Oszétiában. A helyszínről érkező beszámolók szerint heves harcok zajlanak a térségben, a grúzok nagy erővel támadnak, miután tüzérségükkel lőtték Chinvalit. A francia hírügynökség Chinvali környékén tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy nagyon erős robbanások dörejei hallatszottak a dél-oszét főváros felől, mégpedig 20-30 másodpercenként.
2008.08.08. 07:15
 
 
Molotov-koktélos és fegyveres támadás Piricsén: egy sérült
Molotov-koktélokat dobtak házakra, és lábon lőttek egy nőt Piricsén péntekre virradó éjjel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerint etnikai támadás történt. A Nyírbátorhoz közeli településen két épületre dobtak Molotov-koktélt és rálőttek - mondta Fülöp Gergely. A főhadnagy tájékoztatása szerint egy középkorú nő a lábán sérült meg egy lövéstől, amikor kilépett az utcára, miután zajt hallott. A nő súlyos sérülést szenvedett, kórházba szállították. A szabolcsi rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.
2008.08.08. 06:55
 
 
McCain kedvenc filmes elnöke fekete
A republikánusok elnökjelöltje, John McCain bevallotta, hogy kedvenc kitalált elnöke a 24 című akciófilm-sorozat afroamerikai David Palmerje. "David Palmer mesés. Olyan fickó, aki nehéz döntéseket hoz, belevaló, aki kész feláldozni saját érdekeit az országért" - lelkendezett McCain, akit az Entertainment Weekly című hetilap kérdezett. Arra a felvetésre, hogy Palmer fekete, a republikánus jelölt úgy riposztozott, hogy "remélem, én és az amerikaiak képesek vagyunk arra, hogy a legkevésbé se érdekeljen minket az elnök bőrszíne". Korábban a lap hasonló kérdésére a demokrata rivális, Barack Obama A manipulátor című film Jeff Bridges által alakított Jackson Evans elnökét jelölte meg kedvenceként.
2008.08.07. 20:07
 
 
A Hamász elengedte a Fatah 150 tagját
A Hamász csütörtökön elengedte a Fatah 150 tagját - közöttük egy magas rangú vezetőt -, akiket a Gázai övezetben vettek őrizetbe egy júliusi pokolgépes merénylet után, közölte az iszlamista szervezet egyik vezetője. A tájékoztatás Iháb al-Huszeintól, a Gázai övezetet 2007 júniusa óta ellenőrző Hamász belügyminisztériumának szóvivőjétől származik. Mint tudatta, Abdallah Abu Szamhadana, a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah egyik magas rangú vezetője szintén az elengedett személyek között van.
2008.08.07. 19:43
 
 
A MÁV-ÁBE közel húszezer ügyfelét már befogadták a biztosítók
A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV-ÁBE) kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkezők közül már közel húszezer biztosított átszerződési kérelmét befogadták a biztosítók - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője az MTI-nek csütörtökön. Több tízezerre rúg azon átszerződési kérelmek száma is, amelyeket már benyújtottak az alkuszcégekhez vagy közvetlenül a biztosítókhoz, de még nem bíráltak el - tette hozzá a szóvivő. Az átszerződésre péntek óta van lehetőség. A MÁV-ÁBE-nek mintegy 195 ezer kgfb-s ügyfele van.
2008.08.07. 19:38
 
 
Izrael bővít két telepet Jeruzsálem közelében
A zsidó állam vezetése bővíteni akar két izraeli telepet Jeruzsálem közelében, Ciszjordániában: az összesen 447 lakás építéséről szóló pályázati felhívást csütörtökön hozták nyilvánosságra. Palesztin részről máris tiltakoztak, a béke esélyeinek megtorpedózásával vádolva az izraeli vezetést. A palesztin-izraeli béketárgyalásokra vonatkozó nemzetközi útiterv arra szólítja fel a zsidó államot, hogy fagyassza be a telepek bővítését. Izrael viszont a mostani két helyszínt, Har Homát és Beitar Illitet Jeruzsálemhez tartozónak tekinti, s közölte: ezeknél folytatni fogja a telepbővítéseket.
2008.08.07. 19:35
 
 
Az amerikai külügyminiszter is szankciókkal fenyegeti Iránt
Újabb szankciókkal fenyegette meg Iránt csütörtökön Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, mivel a teheráni vezetés nem volt hajlandó egyértelmű választ adni a hat nagyhatalom Iránhoz intézett együttműködési ajánlatára. Irán legutóbbi válasza "egyáltalán nem komoly" - szögezte le a washingtoni diplomácia vezetője a Yahoo! News internetes hírportálnak és a Politico című kiadványnak adott interjújában. "Iránnak még mindig van kiútja e helyzetből, ha erőfeszítéseket tesz. Ellenkező esetben komolyan szankciókat hozunk majd" - figyelmeztetett. "Reméljük, hogy vannak olyan, ésszerűen gondolkodó emberek Iránban, akik megértik: ez a magatartás nem a jó módszer egy ország irányítására" - tette hozzá.
2008.08.07. 18:37
 
Új földikutyafajt találtak Magyarországon
Új földikutya-élőhelyet találtak a természetvédők Kelebia és Ásotthalom között, és új - legalábbis Magyarországon újnak számító - földikutyafajt - olvasható a csütörtöki Népszabadságban.
2008.08.07. 18:01
 
 
Az első kéknyelv megbetegedés Hollandiában az idén
Megerősítette az első kéknyelv megbetegedést idén Hollandiában a holland mezőgazdasági minisztérium. A megbetegedett szarvasmarhát Hollandia keleti részén, Staphorst egyik tenyésztőtelepén találták. Az állat nem volt beoltva a betegség vírusa ellen. Előzőleg, tavaly szeptemberben Nagy-Britanniában is terjedni kezdett a kéknyelv kór, amelyet korábban soha nem észleltek az országban. Az EU egészségügyi biztosa, Markosz Kiprianu már tavaly ősszel figyelmeztetett: terjed az európai országokban a kéknyelv fertőzés, amely a kérődző állatokat betegíti meg. A fertőzés hamarosan járványszerű méreteket ölthet az Európai Unió országaiban - mondta a biztos.
2008.08.07. 17:52
 
 
Az államháztartás 140,6 milliárdos többlettel zárt júliusban
Az államháztartás júliusban - önkormányzatok nélkül - 140,6 milliárd forint többlettel zárt - közölte a Pénzügyminisztérium. A szaktárca ennél kissé magasabb, 153,2 milliárd forint, a GDP 0,6 százalékának megfelelő többletet várt júliusra. Az első hét havi hiány 581,3 milliárd forint lett, ami a GDP 2,1 százaléka, korábban a tárca ennél kissé alacsonyabb, 568,8 milliárd forint, de ugyancsak a GDP 2,1 százalékát kitevő hiányt prognosztizált. Júniusban az államháztartás hiánya 297,2 milliárd forint, az első félévben 722,0 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 2,6 százaléka.
2008.08.07. 17:07
 
 
Fidesz: előre hozott választásra van szükség
A Fidesz szerint a kisebbségi kormány első száz napja is egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Magyarországon előre hozott választásokra van szükség - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A politikus úgy vélte: nehéz mit mondani az első száz napról, mert Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormánya felhatalmazás nélküli kormány, amely nem kért és nem kapott bizalmat sem az emberektől, sem az Országgyűléstől. Szerinte a kisebbségi kormány a kormányzati politika kudarcának eredménye. A fideszes képviselő arról is beszélt, hogy a kormánynak nincs programja, még azt a cselekvési tervet sem tudta határidőre elkészíteni, amit megígért.
2008.08.07. 16:53
 
Tüntetés és ellentüntetés a puccs után Mauritániában
Több ezren vonultak az utcára Mauritánia fővárosában csütörtökön az előző napi puccsot támogatva, míg a város másik részében néhány százan az elmozdított államfő mellett tüntettek. A katonatisztek hatalomátvételét támogató menetet maga a puccs vezetője, Mohamed Uld Abdel-Azíz tábornok vezette. A Szidi Uld Sejk Abdellahi elnököt támogató felvonulók ellen a rendőrség könnygázt vetett be. Az elnök hívei a parlament előtt gyülekeztek, "Nem a puccsra, igen a legitim elnökre!" feliratú táblákkal.
2008.08.07. 16:32
 
 
Fodor: az SZDSZ augusztus végéig vár a kormány programjára
Megalakulása után száz nappal sincs programja a kisebbségi kormánynak, nincs világos iránya annak, hogy mit akar a kabinet; az SZDSZ augusztus végéig ad haladékot arra, hogy a kormány bemutassa cselekvési programját - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön Budapesten. Az ország érdeke és a választók érdeke az, hogy tudjuk, mit akar tenni a kormány, mi a szándéka, mi a cselekvési iránya. Ma ezt senki nem tudja. Eltelt száz nap úgy, hogy nem vagyunk tisztában ezzel a kérdéssel - hangsúlyozta Fodor Gábor. Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője ennek kapcsán azt mondta, az MSZP-nek világos programja van: biztonság, partnerség és fejlesztések.
2008.08.07. 16:06
 
 
A horvát és a magyar sztrádát összekötő hidat októberben avatják
Várhatóan október közepén adják át az M7-es autópályát és a horvát A4-es sztrádát összekötő Mura-hidat Letenye és Muracsány (Gorican) között. Az avatást követően Budapest és az Adriai-tenger között megszakítás nélkül autópályán lehet majd utazni. A fővállalkozóként a híd építési munkáit korábban nemzetközi pályázaton elnyert zágrábi Hidroelektra Niskogradnja d.d. főmérnöke elmondta: októberben lesz a műszaki átadása a 216 méter hosszú, négysávos autópályahídnak. Az átkelő Zrínyi nevét viseli majd, a tervek szerint a két ország kormányfői is jelen lesznek az október közepére várható avatón.
2008.08.07. 14:44
 
 
Ausztriából Magyarországra toloncolják Karadzic állítólagos volt testőrét
Magyarországra toloncolnak ki az osztrák hatóságok egy szerb férfit, aki azt állítja magáról, hogy Radovan Karadzic testőre volt - erősítette meg csütörtökön hivatalos forrás az értesülést az osztrák hírügynökségnek. A 43 éves férfit, aki korábban Magyarországon menedékjogért folyamodott, kitiltották Ausztriából - mondta Burghard Vouk, a salzburgi tartományi rendőr-főkapitányság munkatársa. A férfi maga jelentkezett az osztrák hatóságoknál három nappal a háborús bűnökkel vádolt Karadzic elfogása után, és védelmet kért tőlük. Állítása szerint Magyarországon veszélyben érzi az életét.
2008.08.07. 14:22
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325[2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista