2020. július 12., vasárnap - Izabella
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Tart az almablokád, összefognak a lengyel és a magyar gazdák
Az almatermelők folytatták kedden az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt meghirdetett tiltakozó demonstrációjukat, miközben a termelők megbízottjai Varsóba utaztak, hogy a lengyel parasztszövetség vezetőivel tárgyaljanak az Agrana-Juice almafeldolgozó céggel szembeni egységes fellépésről. Jakab Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) megyei elnökének becslése szerint a hétfői 400 járműből a tiltakozó akció első éjjelén mintegy 100 nehézgép tartotta a blokádot az Agrana-Juice szabolcsi telephelyein. A blokád kedden az osztrák almafelvásárló cég újabb, mátészalkai telephelyén is folytatódott, így mintegy 450 jármű vett részt a tiltakozó akcióban.
2008.08.26. 20:00
 
 
Lendvai: nem készül új kormányprogram
"Nem készítünk új kormányprogramot, nem változtak alapvető céljaink" - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője kedden Budapesten újságíróknak, a képviselőcsoport informális ülése után. Továbbra is azt gondoljuk, hogy az ország legfontosabb célja a versenyképesség javítása úgy, hogy ne menjen a társadalmi egyensúly rovására, ne rekesszen ki az előrehaladásból nagy létszámú társadalmi csoportokat - közölte a kormánypárti képviselő, miután a frakció meghallgatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatóját. A frakcióvezető részletekbe nem kívánt bocsátkozni, mondván, hogy Gyurcsány Ferenc szerdán hozza nyilvánosságra konkrét elképzeléseit.
2008.08.26. 20:00
 
 
Az ukrán orvosok félnek a HIV-fertőzött betegektől
Noha Ukrajnában egyre többen kapják fertőződnek meg a HIV-vírussal, az orvosok félnek a hozzájuk forduló fertőzöttek betegségeinek kezelésétől. A HIV-fertőzöttek és AIDS-betegek támogatására létrehozott ukrán nemzeti telefonos segélyszolgálat munkatársai szerint az utóbbi hónapokban megszaporodtak azok a hívások, amelyek arról számolnak be, hogy az orvosok diszkriminálják a szerzett immunhiányos fertőzötteket és betegeket, megtagadják tőlük a gyógykezelést, sőt gyakran sértő megjegyzéseket tesznek rájuk - írta kedden a Liga.net ukrán internetes hírügynökség.
2008.08.26. 19:39
 
 
Nem sikerült megválasztani a BKV új vezérigazgatóját
Az index.hu úgy tudja, hogy szerdán ismét összeül a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága, miután keddi ülésén nem tudta napirendre venni a BKV új vezérigazgatójának megválasztását. Andó Sándor szocialista képviselő "nem" szavazata miatt nem volt meg a minősített többség a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottságának ülésén ahhoz, hogy napirendre vegyék a BKV új vezérigazgatójának az ügyét. Az Index a helyszínen tartózkodóktól úgy értesült, hogy az ülésen elismerték: gyakorlatilag 3 óra alatt verték keresztül a kinevezés ügyét azon a hivatali procedúrán, ami máskor hetekig szokott tartani.
2008.08.26. 19:15
 
 
US Open: Garbin következik Szávaynak, Hantuchova kiesett
Szávay Ágnes az olasz Tathiana Garbinnal találkozik az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában, miután utóbbi két játszmában legyőzte az észt Maret Anit a nyitókörben. A keddi játéknap eddigi legnagyobb meglepetése, hogy a szlovák Daniela Hantuchova már az első akadálynál elbukott: a 11. helyen kiemelt játékos két szettben kikapott a német Anna-Lena Grönefeldtől. A világranglista-vezető szerb Ana Ivanovic is megszenvedett a továbbjutásért, ám ő végül ha nehezen is, de nyerni tudott az orosz Vera Dusevina ellen.
2008.08.26. 19:08
 
 
Szaakasvili: Oroszország erővel akarja megváltoztatni az európai határokat
Oroszország erővel meg akarja változtatni az európai határokat, magához akarja csatolni egy másik állam területét, amire nagy ország részéről nem volt példa a kontinensen a náci Németország és Sztálin óta - jelentette ki keddi televíziós beszédében a grúz elnök. Miheil Szaakasvili arra reagált, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök nem sokkal korábban bejelentette: Moszkva független államoknak ismeri el Dél-Oszétiát és Abháziát. A grúz államfő teljes mértékben törvénytelennek nevezte a szóban forgó területek függetlenségének elismerését.
2008.08.26. 18:50
 
 
Az EU elítéli a grúziai tartományok orosz elismerését
Az Európai Unió soros francia elnöksége kedden határozottan elítélte Dél-Oszétia és Abházia Grúziától való függetlenségének orosz elismerését. Az erről szóló közlemény szerint az orosz lépés ellentmond Grúzia függetlensége, szuverenitása és területi épsége elvének, amit nem csupán az ENSZ alapokmánya, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet záróokmánya, hanem az ENSZ Biztonsági Tanácsának több határozata is elismer. Az EU Tanácsának elnöksége határozottan elkötelezett Grúziának a nemzetközileg elismert határokon belüli területi épsége mellett - olvasható a francia nyilatkozatban.
2008.08.26. 18:30
 
 
A magyarok többsége beosztja az idejét, de sokaknak fontos a rugalmasság
A magyarok többsége igyekszik beosztani az idejét, de a dolgok gyakran másképp alakulnak, mint azt az érintett tervezte, ezért sokak számára fontos a rugalmasság - derül ki a GfK Hungária felméréséből, amelynek során ez év áprilisában ezer főt kérdeztek ki arról, miként gazdálkodik idejével. Az idő optimális kihasználást befolyásoló tényezők közül a 15-69 éves korosztályt képviselő megkérdezettek legnagyobb arányban a stressz negatív hatásait hangsúlyozták. A nőkre saját bevallásuk szerint sokkal rosszabbul hatnak a stresszes helyzetek, mint a férfiakra. Érdekes tényként emelik ki a kutatók, hogy ezt az állítást az inaktívak önmagukra nézve ugyanannyira igaznak vélik, mint a foglalkoztatottak, tehát nem feltétlenül a munka a kizárólagos stresszforrás.
2008.08.26. 18:12
 
 
Ismét bombát találtak a Margit hídnál
Ismét második világháborús bombát találtak kedden délután a Margit hídnál, amelyet az éjszaka folyamán hatástalanítanak - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel. A Margit híd budai hídfőjénél, az alsó rakparton zajló építkezésen találták az 50 kilogrammos magyar légibombát - közölte a minisztérium sajtóügyeletese. Mint mondta, a tűzszerészek megkezdték a bomba feltárását, és a biztonsági szempontokat figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a bombát az éjszaka folyamán szállítják el megsemmisítésre. A budai hídfő és a margitszigeti lejáró között, valamint a felső rakpart ezen részén részlegesen korlátozták a gyalogosok mozgását.
2008.08.26. 17:50
 
 
A tehenek belső iránytűje
Az emlősök belső iránytűvel rendelkeznek - derült ki német és cseh tudósok közös kutatásának hála, amelynek során műholdas felvételek segítségével a szarvasmarha és az őzek legelési és pihenési tájolását tanulmányozták. Marhapásztorok és a vadászok régesrég megfigyelték, hogy az állatok pihenéskor vagy legeléskor egy irányba fordulnak, ám sokáig azt hitték, hogy ez a szélirány, vagy a napsugarak hatására történik. A Duisburg-Esseni Egyetem biológiai karának kutatói a Google Earth 8510 műholdfelvételét tanulmányozták, amelyeket a világ különböző tájain lévő 308 legelőn készítették. Kiderült, a vizsgált szarvasmarhák 60-70 százaléka észak-déli irányban helyezkedve legelt.
2008.08.26. 17:44
 
 
Jelentősen esett a forint árfolyama
Az európai gazdasági lassulás veszélyével is küzdő euró, az erősödő dollár és geopolitikai események hatására gyengült a forint. Az eurót 236,20/30 forinton jegyezték kedden délután a hétfői 233,70/80 forint után, ami több mint egy százalékos forint gyengülésnek felel meg.A várakozásoktól messze elmaradó augusztusi német Ifo gazdasági hangulatindex megrendítette az eurót a dollár ellenében és árfolyamzuhanást idézett elő a régiós devizák körében, közülük a forint reagált legérzékenyebben a változásra. A lengyel zloty 0,7 százalékkal, a cseh korona 0,4 százalékkal gyengült. A régiós devizák helyzetét nehezítik a NATO-val szemben megfogalmazott kemény orosz álláspont geopolitikai következményei is.
2008.08.26. 17:31
 
 
Magyar-dán vb-selejtező: Koeman kijelölte a bő keretet
Kijelölte bő keretét Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Dánia elleni hazai (szeptember 6.) és a Svédország elleni idegenbeli (szeptember 10.) világbajnoki selejtezőre. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szakvezető pénteken szűkíti a jelenleg 24 fős névsort, a csapat tagjai hétfőn találkoznak és hatnapos edzőtáborozással készülnek az első tétmeccsre. A dánok elleni találkozóra hétfő óta lehet megvásárolni a belépőket az ország IBUSZ-irodáiban 3500 és 10.000 forint közötti áron. A svédországi mérkőzésre is lehet jegyet váltani egységesen 9500 forintért. Utóbbi belépők csak korlátozott számban kaphatók.
2008.08.26. 17:29
 
 
A fertőzések koraszülést okozhatnak
A koraszüléseket jelentős számban okozzák diagnosztizálatlan fertőzések, állapították meg amerikai kutatók a kiírt idő előtt vajúdni kezdő nőktől vett magzatvízminták elemzése alapján. A kaliforniai Stanford Egyetem munkatársai a vizsgált minták 15 százalékában találtak baktériumokat és gombákat. Minél súlyosabb volt a fertőzés, annál nagyobb volt annak valószínűsége, hogy a baba túl korán, vagy betegen jött világra - közölték a kutatók a PLoS One (Public Library of Science) című tudományos portálon. Az Egyesült Államokban egyre több a koraszülés, a szülések 12 százaléka a 37. terhességi hét előtt zajlik le.
2008.08.26. 17:25
 
 
Nem Obama irányába billent a népszerűségi mérleg
Az amerikai Demokrata Párt országos konvenciójának első napja után némileg módosult a két nagy párt valószínű elnökjelöltjének megítélése; a Rasmussen intézet felmérése szerint azonban a várakozással szemben a republikánus John McCain javára. Meglepő, hogy a denveri jelöltállító pártkongresszus kezdete után nem a demokrata jelölt, Barack Obama irányába billent a népszerűségi mérleg. A két párt hívei között McCain és Obama is 44 százalékon áll, a független szavazókat is beszámítva 46 százalékon. A Rasmussen adatai szerint Obama egy nappal korábban még 3 ponttal vezetett az összes szavazó körében.
2008.08.26. 16:50
 
 
Fotomarathon: különleges fotóverseny Budapesten
Idén is megrendezik a Fotomarathont Budapesten; a szeptember 13-i különleges fotóverseny résztvevőinek 11 óra alatt kell 16 témáról egy-egy képet készíteniük - közölte Soltész Rezső főszervező a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. A részleteket ismertetve elmondta, hogy a versenyen amatőr és professzionális fotós egyaránt indulhat saját digitális fényképezőgéppel. A Fotomarathonra három - gyermek (6-14 év), ifjúsági (15-24 év) és felnőtt (25 évtől) - korcsoportban lehet jelentkezni szeptember 10-ig a rendezvény honlapján.
2008.08.26. 16:49
 
 
Egymillió forintos bírságot szabott ki az NKH a 4-es metró kivitelezőjére
A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egymillió forint eljárási bírságot szabott ki a 4-es metrót kivitelező BAMCO Közkereseti Társasággal szemben és megtiltotta az átkötő alagút építését, annak kiviteli tervének jóváhagyásáig - tájékoztatta közleményben kedden az NKH az MTI-t. Az indoklás szerint az építkezés engedély nélkül zajlott a hatóság figyelmeztetése ellenére. A DBR Metro Projekt Igazgatóság (építtető) vétkessége nem állapítható meg, mivel igyekezett a jogsértő tevékenységet megakadályozni. Egyrészt utasította a kivitelezőt az építési engedély betartására, másrészt pedig a hatóságot haladéktalanul értesítette a jogsértő helyzetről - áll a közleményben.
2008.08.26. 16:24
 
 
Navracsics: újabb fél év kormányzati tehetetlenség
Navracsics Tibor szerint az utóbbi fél évben is a tehetetlenség jellemezte a kormányt, semmilyen érdemi döntést nem hoztak, és Magyarország változatlanul leszakadóban van a térség országaihoz képest; a Fidesz parlamenti frakcióvezetője erről keddi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt. "Lassan indul a politikai évad, a magyar politika elvesztegetett évének második félévébe lépünk" - fogalmazott Navracsics Tibor, aki szerint az utóbbi fél évben sem érdemleges politikai elképzelést nem vázolt fel a kormány, sem érdemi lépés nem történt.
2008.08.26. 15:50
 
 
Kóka: az SZDSZ az adócsökkentésre koncentrál az ősszel
Az SZDSZ elsősorban továbbra is az adócsökkentésre és a gazdasági növekedés beindítására koncentrál - vázolta a szabad demokraták várható őszi lépéseit Kóka János parlamenti frakcióvezető az MTI-nek. Kifejtette: a párt ellenzékbe kerülésével a nyár folyamán meg kellett erősíteni a liberális frakcióban folyó szakmai munkát. Jelenleg az őszi ülésszak legfontosabb témáira, az adó- és kiadáscsökkentésre helyezzük a hangsúlyt. Ezzel összefüggésben a munkahelyteremtés kérdése, valamint az agrárvállalkozások versenyképességének támogatása is napirenden van és megtárgyalják a véleménynyilvánítási szabadság ügyét is - jelentette ki Kóka János.
2008.08.26. 14:45
 
Grúzia: nincs jogi érvénye Dél-Oszétia és Abházia orosz elismerésének
Nincs semmilyen jogi érvénye a szakadár grúziai régiók, Dél-Oszétia és Abházia függetlensége orosz elismerésének, és a moszkvai döntésnek "súlyos politikai következményei" lesznek Oroszországra nézve - jelentette ki kedden a grúz nemzetbiztonsági tanács titkára. Alekszandr Lomaia arra reagált, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök bejelentette: aláírta a két említett régió függetlenségének orosz elismeréséről szóló rendeletet. A két régió vezetői viszont "történelmi jelentőségűnek" nevezték a keddi napot. Az Oroszországhoz tartozó Észak-Oszétia és Dél-Oszétia vezetői üdvözölték egymást a moszkvai döntés alkalmából.
2008.08.26. 14:23
 
 
Gyurcsány Ferenc: az új program az eddigi egyenes folytatása
A miniszterelnök szerint a kormány folytatja azt a programot, ami 2007 ősze óta a kabinet politizálásának középpontjában szerepel. Gyurcsány Ferenc erről kedden beszélt újságírók előtt, arra a kérdésre válaszolva, mit tartalmaz gazdaságélénkítő javaslata, ami szerdán a Népszabadság fizetett mellékleteként jelenik meg. A miniszterelnök elmondta: kedden az MSZP-frakció ülésén fejezik be azt a konzultációsorozatot a frakcióban és a kormányban, amit az elmúlt hónapokban folytattak. Hozzátette: szerdán hozzák nyilvánosságra azt a programot, ami a következő évekről szól, és ami szavai szerint lényegesen több, mint pusztán adóprogram.
2008.08.26. 14:21
 
 
ARC-kiállítás "a boldogság jegyében" csütörtöktől
Több mint hatvan óriásplakátot, fotókat, képregényeket, egyperces filmeket, valamint kilencven egyéb plakátot láthat "a boldogság jegyében" a közönség csütörtöktől csaknem három héten át Budapesten, az Ötvenhatosok terén, a 9. ARC-kiállításon. A pályázat győzteseinek kedden, a Szépművészeti Múzeumban adták át a díjakat. Mint azt Geszti Péter, az ARC egyik alapítója a díjátadót megelőző sajtótájékoztatón felidézte, arra kérték a pályázókat, gondolkodjanak el azon, meg lehet-e jeleníteni a boldogságot vagy annak hiányát vizuálisan.
2008.08.26. 14:14
 
 
Madonna Berlinbe érkezik
Alig hagyta maga mögött Berlin a Barack Obama amerikai demokrata elnökjelölt-esélyes látogatása körüli felhajtást, máris újabb világsztárt köszönthet: 250 fős udvartartás élén kedd éjjel magángépén a német fővárosba érkezik az amerikai popdíva, Madonna. Nagy izgalommal várt koncertje csütörtök este lesz a berlini Olimpiai stadionban. A német főváros a harmadik állomása az 50. évében járó énekesnő Sticky and Sweet (Ragadós és édes) című világkörüli turnéjának. A berlinin kívül még két Madonna-koncert lesz Németországban: szeptember 4-én Düsseldorban, öt nappal később pedig Frankfurtban.
2008.08.26. 13:41
 
 
Támogatás a hátrányosabb helyzetű kistérségek oktatási intézményeinek
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek bölcsődéinek, óvodáinak és iskoláinak fejlesztéséhez ad 2-50 millió forintnyi támogatást a kormány, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg. A bölcsődei támogatást az 1.501 és 10.000 lakosságszám közti települések - illetve társulások - igényelhetik az épület és a játszóudvar felújítására, akadálymentesítésre és a bölcsődei működéshez szükséges eszközök beszerzésére, de ez utóbbiakra legfeljebb a támogatás 20 százalékát lehet fordítani. Az önkormányzatok és társulásaik szeptember 15-ig adhatnak be pályázatot, az elbírálás október 22-ig történik meg.
2008.08.26. 13:32
 
Gyurcsány: a kormány 4-5 év alatt nem költött ennyit iskolák felújítására
Az elmúlt ötven év legnagyobb iskolafelújítási programja indul Magyarországon - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében mintegy 80 milliárd forintról döntött a kormány, amiből nagyjából 500 oktatási helyszín felújítása kezdődhet meg - mondta a miniszterelnök, aki Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterrel és Hiller István oktatási és kulturális miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatót a Parlamentben. Gyurcsány Ferenc kiemelte: a kormány 4-5 év alatt nem költött ennyit óvodák, iskolák felújítására, mint most. Beszélt arról is, hogy a magyar iskolarendszer évek óta alig-alig tudja csökkenteni az otthonról hozott hátrányokat.
2008.08.26. 13:28
 
 
Medvegyev: Oroszország elismeri Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét
Oroszország elismeri Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét - közölte kedden Dmitrij Medvegyev. Tévébeszédében az orosz államfő rámutatott: tekintetbe vették a dél-oszétiai és az abház nép akaratának kinyilvánítását, az ENSZ alapokmányában, valamint számos más nemzetközi egyezményben foglaltakat, s e szellemben aláírta a Grúziától elszakadt területek függetlenségének Oroszország általi elismerését rögzítő rendeleteket. Egyben felszólította a többi államot a példa követésére, mivel ez az egyetlen mód az ottani emberek életének megóvására.
2008.08.26. 13:16
 
 
Nemzeti Tankönyvkiadó: nem várható probléma a tankönyvellátásban
Nem várható probléma a tankönyvellátásban az idei tanév kezdetekor - közölte a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. vezérigazgatója. Jókai István az MTI-nek elmondta: a Nemzeti Tankönyvkiadó összes kiadványa időben megérkezett vagy meg fog érkezi az iskolákba, és a kereskedelmi partnereikkel való egyeztetés is azt mutatja, hogy náluk sem várható probléma. A vezérigazgató arra reagálva közölte mindezt, hogy múlt heti lapinformációk szerint a tankönyv-jóváhagyási eljárás elhúzódása miatt késik a kiadványok kiszállítása az iskolákba.
2008.08.26. 12:58
 
 
Az EU-ban a születés-halálozás arányának romlása várható
Az Európai Unióban 2015-től az elhalálozások száma meghaladja majd a születések számát, és 2060-ban csaknem háromszor annyian lesznek a nyolcvan éven felüliek, mint jelenleg - derül ki az Európai Bizottság által kedden közzétett statisztikai becslésekből. Az EU lakossága ez év január elsején 495 millió volt. A számítások szerint ezen országok összességében 2035-ben 521 millióan élnek majd, 2060-ra azonban 506 millióra csökken a lakosság száma. A magyar lakosság a mostani 10 millió 45 ezerről 2035-re 9 millió 501 ezerre, 2060-ra pedig 8 millió 717 ezerre apad.
2008.08.26. 12:20
 
 
Thaiföldi tüntetők elfoglalták a miniszterelnöki hivatal udvarát
Pisztolyokkal, parittyákkal, golfütőkkel és késekkel felfegyverkezett tüntetők hatoltak be kedden a miniszterelnöki hivatal és több minisztérium udvarára, s elfoglalták az NBT thaiföldi televíziós állomás bangkoki székházát, követelve a kormány távozását. A tömegmegmozdulás azzal kezdődött, hogy a Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) nevű ellenzéki párt vezette tüntetők behatoltak a kormány szócsövének tartott NTB székházába, ami miatt megszakadt a műsorsugárzás. A rendőrség mintegy ötven tüntetőt előállított. Helyszíni beszámolók szerint a tévészékház elfoglalása után a tüntetők a kormányzati negyed felé indultak, és békés tüntetés kezdődött négy minisztérium, illetve a kormánynak helyt adó épület előtt.
2008.08.26. 11:47
 
 
Három medvét megfutamító kiskutya
Három medvét futamított meg egy mindössze 7 kilós kutya az Egyesült Államokban. A spániel-uszkár keveréknek fő fegyvere nem a fogazata, hanem a hangja: elviselhetetlenül tud ugatni. Gazdái reggel kiengedték családi házukból szokásos kerti portyájára a mindössze 8 hónapos Pawlee-t, amely "vendégekre" bukkant: három medvére, egy anyamackóra és két bocsára. Utóbbiak is jóval termetesebbek az ebnél, ám annak irgalmatlan ugatása annyira megzavarta őket, hogy felmenekültek egy fára. A rendőrséget vagy vadőrséget azonban nem kellett bevonni, mert a mackók maguktól megfutamodtak, visszacaplattak a kerítésen túl kezdődő vadonba.
2008.08.26. 11:45
 
 
Gyurcsány: nekünk nem árt a "Gyurcsány a hibás" kampány
Gyurcsány Ferenc szerint neki és az általa képviselt politikának nem árt a Fidesz és ifjúsági szervezete által kezdeményezett "Gyurcsány a hibás" kampány. A miniszterelnök erről blogbejegyzésében írt. "Akár imponálhatna is, hogy az ellenzék ilyen rettenetes befolyást tulajdonít nekem, és a világ és személyes életünk számtalan konfliktusa, gondja-baja mögött mind én állok" - hangsúlyozta a miniszterelnök. Úgy vélte, hogy ha az ellenzék szerint őt kell szidni, mert kátyúsak az utak, akkor az autópálya-építés minden egyes kilométerének sikere, a Pentele hídtól a Megyeri hídon át a Kőröshegyi viaduktig, az országhatárig érő M7-esig az övé.
2008.08.26. 11:15
 
 
Fidesz: 2002 óta 23 milliárd ment el kommunikációra
A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy 2002 óta a szocialista-szabad demokrata kormányok 23 milliárd forintot költöttek kommunikációra - közölte Ágh Péter, az ellenzéki párt képviselője sajtótájékoztatóján. A politikus korábban ebben a témában írásbeli kérdéssel fordult a minisztériumokhoz, és - mint mondta - a válaszokból az derült ki, hogy a 2002-es kormányváltás óta összesen több mint 23 milliárd forintot fordítottak a tárcák kommunikációs kiadásokra, reklámra és propagandára. Ugyanakkor - folytatta - a tárcák vezetői arra nem adtak választ, hogy pontosan kivel és mire kötöttek kommunikációs szerződéseket.
2008.08.26. 11:05
 
 
Adni öröm - a majmoknál is
A csuklyásmajmok imádnak ajándékozni, akárcsak az emberek - derült ki amerikai kutatók kísérletei során. Az újvilági majmok, ha csak módjukban áll, rendre megosztják a finom falatokat társaikkal, ami arra utal, hogy empatikus lények - állítja az atlantai Emory Egyetem Yerkes Főemlőskutató Intézetének csoportja. "Úgy tűnik, hogy törődnek a többiek jólétével" - mondta Frans de Waal, a kutatás vezetője. De Waal és kollégái nyolc nőstény csuklyásmajmot párokban vizsgáltak. Választhattak, hogy csak magukat vagy a társaságukban lévő másik majmot is jutalomfalathoz juttatják - azaz proszociális viselkedést mutatnak. Ebben az esetben az ajándékozó nem kapott nagyobb jutalmat.
2008.08.26. 10:01
 
 
Peking 2008: Gyenesei az egyéni győzteseknek járó jutalmat adná Kásáséknak
Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter azt javasolja, hogy az olimpiai bajnoki címet szerzett férfi vízilabda-válogatott tagjainak pénzjutalmát az egyéni győzteseknek járó 20 millió forintra egészítse ki a kormány. A tárca vezetője ezt a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában mondta, hozzátéve, hogy a jutalomösszeg megemelésére már a szerdai kormányülésen javaslatot tesz, s reméli, előterjesztése támogatásra talál. Az olimpiára vonatkozó premizálási tábla alapján a Kemény Dénes vezette együttes tagjainak 12 millió forint jár fejenként, amelyet ily módon 8 millióval növelne meg a miniszter, aki jelezte, hogy indítványa a szövetségi kapitányra is vonatkozik.
2008.08.26. 09:41
 
 
Észak-Korea leállította atomlétesítményei leszerelését
Észak-Korea leállította atomlétesítményei működésképtelenné tételét, és fontolóra veszi azok újbóli üzembe helyezését - közölte kedden az észak-koreai külügyminisztérium. A tárca azzal indokolta az intézkedést, hogy Washington mégsem vette le Észak-Koreát a terrorizmust támogató országok listájáról, holott ezt kellett volna tennie cserébe az atomlétesítmények üzemen kívül helyezéséért. Az atomlétesítmények működésképtelenné tételének felfüggesztése augusztus 14-én történt, s Phenjan értesítette róla a hatoldalú tárgyalások többi résztvevőjét (Dél-Koreát, az Egyesült Államokat, Japánt, Kínát és Oroszországot) - áll a KCNA hírügynökség jelentésében.
2008.08.26. 09:26
 
 
A szállítási teljesítmény 6 százalékkal nőtt az első félévben
Az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 6 százalékkal, a szállított áruk tömege 3 százalékkal nőtt 2008 első félévében az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A hivatal korábbi közlése szerint az év első negyedévében az árutonna-kilométerben mért szállítási teljesítmény 1,9 százalékkal nőtt, a szállított áruk tömege viszont 2,2 százalékkal csökkent 2007 első negyedévéhez képest. Tavaly az első félévben a szállított áruk tömege és a szállítási ágazat árutonna-kilométerben mért teljesítménye is 17 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
2008.08.26. 09:02
 
 
A CBS4 televízió szerint merényletet terveztek Obama ellen
Merényletet terveztek Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltje ellen a denveri CBS4 televízió hétfő esti beszámolója szerint. A híradás szerint legalább négy embert őrizetbe vettek a merényletkísérlettel kapcsolatban, amelyet állítólag csütörtök este hajtottak volna végre, amikor Obama beszédet tart az elnökjelöltség elfogadásakor. Az egyik gyanúsított azt mondta a hatóságoknak, hogy egy magaslati pontról, 685 méteres távolságból akarták lelőni a szenátort. A CBS4 szerint az egyik állítólagos merénylő, amikor a rendőrségen rákérdeztek, hogy azért érkeztek-e Denverbe, hogy megöljék Obamát, igennel felelt.
2008.08.26. 07:42
 
 
Étvágyölő tapasz ramadán böjthöz
Étvágycsökkentő tapaszokkal próbálnak "könnyedebben" böjtölni a ramadán alatt Törökországban. A szeptember elsején kezdődő muszlim böjti hónap idején a hívők nem esznek semmit nappal, csak hajnal előtt és alkonyat után. A cél: az önfegyelem erősítése, áldozathozatal és együttérzés a szegényekkel. Sok hívőben felmerül azonban, hogy a tapaszok "szabályosak-e"? A török imámok megnyugtatták őket, mondván a böjtölés tapaszokkal is helyénvaló. "A böjt a test fegyelmezésének módja. Akik étvágycsökkentő tapaszt használnak ehhez, ugyanezt a cél követik" - mondta Mehmet Baris mufti, Adana tartomány legfőbb vallási elöljárója.
2008.08.26. 07:17
 
 
Peking 2008: Budapestre érkezett a magyar csapat
Kedden kora reggel hazaérkezett Pekingből Ferihegyre az "aranygép", vagyis a magyar olimpikonokat, köztük a kajak-kenu válogatottat és a vízipólósokat is szállító menetrendszerinti járat. A repülőtéren csak a meghívott vendégek voltak jelen, a magyar küldöttség a Ferihegy betonjáról rendőri felvezetéssel egyenesen a SYMA csarnokba utazott, ahol közel ezer rajongó, rokonok, barátok várták a hazaérkező magyar sportolókat. Az eredményesen szerepelt versenyzők és edzőik számára pénteken a délutáni órákban adnak fogadást a Parlamentben. Még aznap a budapesti Testnevelési Egyetemen Fair Play Partyt rendeznek, amelynek jegybevételét a szervezők a mozgássérült sportolók támogatására fordítják.
2008.08.26. 07:13
 
 
McCain lesz az új amerikai elnök
Hatalmas fölénnyel nyert McCain Obamával szemben: előbbi azonnal megindult a cél felé, míg az utóbbi beragadt a startnál. Ez a McCain és Obama azonban nem a két amerikai elnökjelölt, még csak nem is ember, hanem csótány, abból viszont jókora: madagaszkári óriás. Futamuk ugyanakkor az Egyesült Államokban volt és elnökválasztási-jóslásnak is tekintik - bár csak nagyon néhányan. A versenyt egy rovarirtó cég szervezte éves kereskedelmi show-ján. A vállalat szeretné, ha csótányjóslása olyan legendás szokássá válna, mint a tavasz beköszöntét jelző mormotáé - Punxstawney Philé -, amely az európai medvés árnyékalapú jövendölés észak-amerikai változata.
2008.08.26. 07:07
 
 
Az almatermelők éjjel is folytatták demonstrációjukat Szabolcsban
Az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt tiltakozó almatermelők keddre virradó éjjel is folytatták demonstrációjukat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol két helyen, a térség legnagyobb gyümölcsfeldolgozója, az Agrana-Juice Magyarország Kft. anarcsi és vásárosnaményi telephelye előtt virrasztottak a gazdák - közölte Jakab Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) megyei elnöke az MTI-vel. Hétfőn folyamatos, szeptember 25-ig tartó útlezárásos demonstrációba kezdtek az almatermelők, így természetesen éjszaka is ott voltak az osztrák érdekeltségű cég két léüzeme előtt - mondta a térségi gazdaköri vezető.
2008.08.26. 06:50
 
Az MSZP a kapcsolatok bővítésére törekszik a Demokrata Párttal
Az MSZP a kapcsolatok bővítésére törekszik a Demokrata Párttal az Egyesült Államokban - mondta hétfőn Washingtonban Lamperth Mónika, a pártelnöki kabinet irányítója, a demokrata pártkonvencióra Amerikába érkezett MSZP-küldöttség vezetője. "Utazásunk célja, hogy a Demokrata Párttal szorosabbra fűzzük a pártkapcsolatokat és egyes területeken kibővítsük" - tájékoztatott Lamperth Mónika, aki Gyurcsány Ferenc pártelnök személyes megbízottjaként vezeti a delegációt. Az MSZP-küldöttségnek tagja még Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes, Cserey Gyula külügyi titkár és Gál J. Zoltán, volt miniszterelnöki kabinetfőnök.
2008.08.25. 21:00
 
 
A benzinfalók betiltásáról szavaznak Svájcban
A terepjárók, a nagy fogyasztású autók és sportkocsik betiltására vonatkozó népszavazási aláírásgyűjtés ismertettek svájci politikusok hétfőn. A Fiatal Zöldek közleménye szerint a benzinfaló autók ellen irányuló kampányuk során 120 000 érvényes aláírást gyűjtöttek össze, így 18 hónapon belül megtarthatják a járműveket sújtó referendum. A kezdeményezők célja az, hogy lassítsák a globális felmelegedést, csökkentsék a levegő szennyezettségét, véget vessenek "az utakon folyó fegyverkezési hajszának" és védjék a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a gyerekeket.
2008.08.25. 20:51
 
 
Ír vezető szerint nem kizárt egy újabb népszavazás az EU reformszerződéséről
Elképzelhető, hogy Írországban "szükség lesz" egy második népszavazásra az Európai Unió reformszerződéséről, miután a júniusi referendumon az elutasító szavazatok kerültek többségbe - jelentette ki az ír kormány Európa-ügyi államtitkára egy hétfői lapnyilatkozatában. Dick Roche az Irish Independent című lapban közölt nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Dublinnak a lisszaboni szerződés elutasításával előállt helyzet minden lehetséges megoldását figyelembe kell vennie. "Nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy adott pillanatban és megfelelő körülmények fennállása esetén újra szükség lesz a lakosság megkérdezésére" - tette hozzá az államtitkár, aki ezt mindazonáltal személyes véleményének minősítette.
2008.08.25. 20:40
 
 
Vaskó Tamás kölcsönben az Avellinóban
Vaskó Tamás, az Újpest FC válogatott labdarúgója egy évre kölcsönbe az olasz másodosztályú Avellino csapatához szerződött. Az újpesti klub honlapjának tájékoztatása szerint a megállapodást hétfőn írta alá a két klub. Az olaszoknak opciós joguk van a tizenegyszeres válogatott védő megvásárlására.
2008.08.25. 20:27
 
 
Az Egyesült Államok felülvizsgálja kapcsolatait Oroszországgal
Az Egyesült Államok felülvizsgálja Oroszországgal fenntartott kapcsolatait - jelentette be hétfőn a Fehér Ház. Oroszország megszegte a Grúziával kötött tűzszüneti megállapodást - hangsúlyozta Tony Fratto, az amerikai elnöki hivatal szóvivője a Texas állambeli Crawfordban, ahol George Bush elnök a szabadságát tölti éppen. Hasonlóan fogalmazott Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter is, útban újabb közel-keleti tárgyalásaira. Az Egyesült Államok a Kaukázusi válság következményeként megvizsgálja Oroszországgal fenntartott kapcsolatait - jelentette ki Rice repülőgépe fedélzetén.
2008.08.25. 20:16
 
 
Oroszország nem kívánja elcsatolni Abháziát és Dél-Oszétiát
Oroszország nem akarja elcsatolni Grúziától Abháziát és Dél-Oszétiát, a kaukázusi ország két szakadár területét - jelentette ki Grigorij Karaszin orosz külügyminiszter-helyettes a Der Spiegel német magazin internetes kiadásának. "A grúz agresszió után a múlté a Grúzia területi integritásáról szóló fecsegés. Sok minden elképzelhető, de egy biztos: Oroszország nem akarja annektálni ezeket a területeket" - mondta a Független Államok Közösségének országaival való kapcsolatokért felelős vezető orosz diplomata arra a kérdésre, vajon Moszkva el fogja-e ismerni a két terület függetlenségét.
2008.08.25. 19:00
 
 
Ha drágább a benzin, kevesebb a halálos baleset az amerikai utakon
Ha drágul a benzin, az amerikaiak mintha óvatosabban vagy kevesebbet vezetnének, ugyanis kevesebb halálos közúti baleset történik - állapította meg a Michigani Egyetem. John F. Kennedy elnöki beiktatásának évében, 1961-ben a benzin ára gallononkénti (3,78 liter) 31 centen tetőzött, összesen 36 200 ember halt meg az utakon. Idén 4 dollár fölé kúszott az üzemanyag ára, és a közúti balesetek halálos áldozatainak száma a Kennedy-éra óta a legalacsonyabbra csökkent. A Michigani Egyetem közlekedéskutatási intézetének tanulmánya szerint a rekordmagas benzinár megváltoztatja az amerikaiak vezetési szokásait. Ahogy növekszik a benzinár, egyre kevesebbet és másként vezetnek az Egyesült Államokban.
2008.08.25. 18:35
 
 
Határidőre kész lesz az M6-os autópálya Pécsig
Az alagútomlás ellenére szerződésszerűen megépül Pécsig 2010. március 31-ig az M6 autópálya, erről biztosította Roland Jurecka, a Strabag SE igazgatótanácsának tagja Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert - hangzott el hétfőn Budapesten. Roland Jurecka elmondta: a szakértői jelentés ugyan csak szeptember elején lesz készen, de a Strabag rendelkezik azzal a technológiával, amely alkalmas biztonságos alagút építésére. A mostani leállás pedig azért nem lényeges, mivel az ütemtervet jóval megelőzve folytak a munkák. A beomlás miatt keletkezett kárt "kétszámjegyű millió euró"-ban határozta meg, amelynek egy részét a biztosítójuk állja, a másikat - a szerződés szerint - maguk viselik.
2008.08.25. 17:39
 
Primera División: négy külföldi edző dolgozik a spanyol élvonalban
Csupán négy csapat kispadján ül külföldi edző az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban, a nyitány szombaton lesz. A bajnok Real Madridot a német Bernd Schuster, a Villarrealt a chilei Manuel Pellegrini, az Atlético Madridot a mexikói Javier Aguirre, míg a Numanciát a horvát Sergio Kresic irányítja. Ebben az évezredben ennél kevesebb határon kívüli tréner, szám szerint három eddig csak egyszer, a 2001/02-es idényben dolgozott a Primera Divisiónban. A csúcsot az 1999/2000-es szezon tartja, amikor tíz külföldi csapat alkalmazott külföldi trénert, akik közül öten voltak dél-amerikaiak.
2008.08.25. 17:37
 
Már kaphatók a jegyek a magyar-dán világbajnoki selejtezőre
Hétfőn elkezdődött a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott Dánia elleni világbajnoki selejtezőjére. Erwin Koeman együttese szeptember 6-án 19:45-kor a Puskás Ferenc Stadionban kezdi el szereplését a 2010-es dél-afrikai világbajnokság kvalifikációs sorozatában. A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a belépők az ország IBUSZ-irodáiban kaphatók 3500, 6000, 7500 és 10 000 forintos áron.
2008.08.25. 17:33
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310[2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista