2020. július 5., vasárnap - Sarolta, Emese
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Fidesz: a kormány nem készíti fel az országot a pénzügyi válságra
A kisebbségi kormány nem készítette fel, és nem is készíti fel az országot arra, hogy a pénzügyi-világgazdasági válságra reagálni tudjon - jelentette ki a Fidesz alelnöke. A hétvégén jó néhány európai ország kormánya konkrét és határozott lépést tett annak érdekében, hogy a pénzügyi-világgazdasági válságot megpróbálja kezelni - emlékeztetett Varga Mihály. Mint fogalmazott, a kisebbségi kormány cselekvőképtelensége szemmel látható; a Fidesz szerint adócsökkentésre, a pénzügyi szabályozó rendszer szigorítására, valamint a költségvetésben a gazdasági növekedést ösztönző lépésekre lenne szükség a kialakult helyzetben.
2008.10.06. 12:16
 
 
18 millió tanárra lenne szükség
Világszerte mintegy 18 millió tanárra lenne szükség ahhoz, hogy a 75 millió iskoláskorú, de az oktatásból kimaradó gyermek tanulása 2015-ig megoldható legyen - hívta fel a figyelmet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO). A nemzetközi pedagógusnap (október 5.) alkalmából kiadott felhívásában a világszervezet emlékeztet arra: célja, hogy 2015-ig minden gyermek legalább alapfokú oktatásban részesülhessen. A tanárhiány ellenére azonban hangsúlyozza, hogy "óriási lépést" tett a világ az elmúlt években e cél eléréséhez, mivel kevesebb mint tíz év alatt az oktatásból kimaradók száma 103 millióról 75 millióra csökkent. Közülük 35 millióan Afrikában élnek.
2008.10.06. 12:01
 
 
Egy német rákkutató és két francia AIDS-kutató kapta az orvosi Nobel-díjat
Egy német rákkutató, Harald zur Hausen és két francia AIDS-kutató, Francoise Barré-Sinoussi és Luc Montagnier kapta idén megosztva az orvosi Nobel-díjat. A német kutató a méhnyakrákot okozó vírusok felfedezéséért kapja a magas elismerést, a két francia virológus a HIV-vírus (az AIDS vírusa) 1983-as felfedezéséért. Harald zur Hausen felfedezésének köszönhetően sikerült védőoltást kifejleszteni a daganatos betegséget okozó humán papillomavírus ellen. Ennek jelentősége azért is különösen nagy, mert a méhnyakrák a második leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség a nők körében. A francia kutatók felfedezése nélkülözhetetlen volt az AIDS biológiájának megértéséhez és a kór kezeléséhez.
2008.10.06. 11:41
 
 
Átadták a Nemzeti Radioaktív Hulladéktárolót Bátaapátiban
A tudomány és a technika jelenlegi állásának megfelelő legnagyobb biztonság adott a bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktárolóban - mondta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a létesítmény átadásán, Bátaapátiban. Az MTA tudósai nagy erőkkel vettek részt abban, hogy megtaláljuk azt a helyszínt, ahonnan radioaktív anyag semmilyen körülmények között nem kerülhet ki - mondta a tároló felszíni létesítményeinek avatásán Pálinkás József. Hozzátette: az akadémia tudományos testületei biztosak abban, hogy az itt megépülő tároló minden biztonsági feltételt teljesít.
2008.10.06. 11:28
 
 
Szekeres: Magyarországnak és Romániának azonosak a modernizációs érdekei
Magyarországnak és Romániának azonosak a modernizációs érdekei, hasonló adottságaik következtében természetes szövetségesei egymásnak - mondta hétfőn Aradon Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A tárcavezető az aradi vértanúk emlékét felidéző ünnepségen hangsúlyozta: a szabadságharc tragédiája volt, hogy a különböző nemzetiségű politikai vezetők túl későn ismerték fel: a "Népek tavasza" nemcsak egy nép tavasza volt. Ma a romániai magyarság nemcsak hogy kapcsolatot jelent a két nép, két ország között, hanem államalkotó tényezőt is - tette hozzá.
2008.10.06. 11:25
 
 
Asztalitenisz Eb: elődöntős a női válogatott
A címvédő magyar női asztalitenisz-válogatott bejutott az elődöntőbe a szentpétervári Európa-bajnokságon, miután 3-0-ra legyőzte az osztrák csapatot. Tóth Krisztina az első találkozón 0-2-ről és meccslabdáról fordított, majd Póta Georgina is hátrányból diadalmaskodott a szintén honosított kínai rivális ellen. Lovas Petra az "echte" osztrák Veronika Heinét intézte el. A magyarok a fináléba kerülésért a horvátokkal mérkőznek 14 órakor. A másik ágon román-holland összecsapás lesz. A többi negyeddöntőben: Horvátország-Csehország 3-0, Románia-Olaszország 3-2, Hollandia-Spanyolország 3-0.
2008.10.06. 11:23
 
 
Pénzügykutató: az idén és jövőre is 2,0 százalékkal nő a GDP
A Pénzügykutató Zrt. prognózisa szerint a korábban várt 2,3 százalékkal szemben az idén 2,0 százalékkal nő a GDP, s jövőre is hasonló ütemben emelkedik, miközben a 2008. évi átlagos infláció 6,4 százalék lesz, magasabb a tavaszi prognózisban közölt 6,0 százaléknál, de jövőre 4,3 százalékra csökken. Petschnig Mária Zita tudományos főmunkatárs elmondta: a magyar gazdaság kifelé araszol a gödörből, de ez is csak 2 százalékos gazdasági növekedést eredményezhet, miközben az egyensúlyi mutatók javulnak. A Pénzügykutató lefelé módosította korábbi, idei évre vonatkozó 3 százalékos beruházási prognózisát 0,9 százalékra, ugyanakkor jövőre 4 százalékos ütemet vár.
2008.10.06. 11:09
 
 
Vonatbaleset Monorierdőnél: reggelig tarthat a műszaki mentés
Hárman a helyszínen meghaltak, huszonhét sérültet pedig a mentők szállítottak kórházba, miután egy személyvonat hátulról nekiütközött egy InterCity szerelvénynek hétfő délelőtt Monorierdőnél. Egy sérült később, a kórházba szállítás után vesztette életét. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a műszaki mentés kedd reggelig is eltarthat. Monor rendőrkapitánya azt mondta: az elsődleges információk szerint a balesetben egy brit állampolgárságú nő is megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Arról, hogy a nő sérülése mennyire súlyos, az alezredes nem tudott felvilágosítást adni.
2008.10.06. 11:00
 
 
Az INA közel 47 százaléka lehet a Mol-é
A zágrábi központi elszámolóháznál (SDA) a hétfői összesítés szerint az eladók 2,17 millió darab INA-részvényt helyeztek letétbe az ajánlattételi időszak zárultával, ez a horvát olajcég teljes pakettjének 21,7 százaléka. Ez azt jelenti, hogy a Mol részesedése 46,7 százalékra emelkedik a horvát vállalatban, de a részvénycsomag még ennél is nagyobb lehet, mivel az SDA a végleges számokat csak a hét második felében hozza nyilvánosságra. A magyar olajtársaság jelenleg 25 százalék plusz egy részvényt birtokol a horvát cég teljes pakettjéből.
2008.10.06. 10:34
 
 
Egy százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek árbevétele
A kereskedelmi szálláshelyek 2008. január-augusztusi, folyó áron számított 165 milliárd forintos bruttó árbevétele 1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A külföldi és a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az év első nyolc hónapjában összességében nem változott 2007. azonos időszakához viszonyítva, a kiadott szállodai szobák bruttó átlagára 14.751 forint volt a vizsgált időszakban. A kereskedelmi szálláshelyek 137 milliárd forint bruttó bevételt értek el az idén az első hét hónapban, ami folyó áron 2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a külföldi és a belföldi vendégek által összesen eltöltött vendégéjszakák száma 1 százalékkal csökkent.
2008.10.06. 09:02
 
Országos közlekedési sztrájk Belgiumban
Egynapos országos közlekedési sztrájk kezdődött hétfő hajnalban Belgiumban, teljesen megbénítva Brüsszel forgalmát, valamint a vasúti közlekedést. Vasárnap késő estétől már nem indították azokat a nagy sebességű Thalys, illetve Eurostar vonatokat sem, amelyek Párizzsal, Amszterdammal, illetve Londonnal kötik össze a belga fővárost. A hétfő reggel munkába, iskolába igyekvők semmilyen tömegközlekedési eszközt nem tudtak igénybe venni, így az utakat elárasztották az autók, óriási közlekedési káoszt okozva, egyetlen hatalmas dugóvá változtatva a legfőbb európai intézményeknek otthont adó Brüsszelt. A brüsszel-zaventemi repülőteret, valamint Charleroi repülőterét az eddigi beszámolók szerint nem érinti a sztrájk.
2008.10.06. 08:44
 
 
Női tenisz-világranglista: Szávay maradt a 27., Jankovic ismét az élen
Szávay Ágnes maradt a 27. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyen a múlt heti stuttgarti tornán diadalmaskodó szerb Jelena Jankovic visszavette a vezetést. Jankovic augusztus 11. és 17. között már volt első.
2008.10.06. 08:21
 
 
Húslevest a pandáknak!
Mindenkinek szüksége van húslevesre, még a pandáknak is! A Közép-Kínában található Vuhan állatkertjében a pandáknak kétszer egy hónapban házi húslevest adnak táplálékbomba gyanánt és a stressz csökkentésére. Legutóbb, amikor a hároméves Hszi-vang és a Vej-vej nevű pandamackók a sok-sok látogató miatt nyugtalanul járkáltak fel-alá, emiatt pedig kevesebbet aludtak és többet futkostak körbe, "úgy éreztük, jó lenne levest adni nekik, mert kimerültek és zaklatottak" - mondta az állatkert munkatársa. Kínában hagyomány, hogy az egészség javítására lassú tűzön főtt levest isznak. A pandáknak hatalmas edényekben 1-1 liter levest szolgáltak fel szokásos bambuszból, tejből és babból álló étrendjük mellé.
2008.10.06. 08:09
 
 
F1: Ecclestone nem érti a Räikkönen-rejtélyt
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú vezetője nem érti mi történhetett Kimi Räikkönennel; a Ferrari finn világbajnokának már csak matematikai esélye van arra, hogy megvédje címét. "Nagyon lehangolt, ami Kimivel történt. Nagyszerű pilóta, de úgy vélem elvesztette a motivációját, noha két évvel meghosszabbították a szerződését. Számomra rejtély az egész" - nyilatkozta Ecclestone a Welt am Sonntagnak. A világbajnoki pontversenyben három futammal a zárás előtt Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája vezet 84 ponttal, a finn versenyző 27-tel lemaradva csak a negyedik. Räikkönen idén két futamot nyert meg, de hat versenyen nem tudott pontot szerezni.
2008.10.06. 08:00
 
 
Papnak készül Carlos Santana
Egy olyan Hawaii-szigeteki parókiáról álmodik Carlos Santana, amelynek ő lenne a plébánosa. A 61 éves mexikói születésű gitáros ugyanis papnak készül a színpadtól való visszavonulása után. Az amerikai Rolling Stone magazinnak adott interjúban Santana elárulta, hogy 67 éves korában szeretne búcsút mondani az aktív zenélésnek és utána a papi hivatásnak szenteli magát. Annak ellenére, hogy a muzsikus aligha panaszkodhat sikertelenségre, úgy érzi, más adottságait is ki kell aknáznia. "Azt hiszem, hogy Isten megadta nekem azt a képességet, hogy kommunikáljak a gitárom nélkül is, és hogy felfedjem az emberek előtt a Biblia egyes részeit, amelyek a vétségről a bűnről, az ítéletről, a félelemről szólnak" - mondta.
2008.10.06. 07:50
 
 
Napi Gazdaság: a bankok jobban megnézik, mennyi hitelt adnak
Magyarországon sem maradhat minden következmény nélkül a jelzáloghitel-válság, a hiteligénylők alacsonyabb összegre számíthatnak, mint egy évvel korábban - írta a Napi Gazdaság. A lap szerint a hazai bankok egyelőre inkább csak rejtett módon szigorítottak az ingatlanalapú hitelezési gyakorlatukon. Míg korábban az értékbecslők még nagy arányban az adásvételi szerződésben szereplő árat fogadták el piacinak, addig ma már ennél kevesebbet számolnak. Ez azt jelenti, hogy a becslés a piaci értéknél akár húsz százalékkal is kevesebb lehet, és így ennek alapján számítják ki az úgynevezett hitelfedezeti rátát.
2008.10.06. 07:45
 
 
Sztrájkolnak az egri kórházban a HospInvest ellen
Határozatlan ideig tartó sztrájk kezdődött hétfőn reggel 7 órakor az egri kórházban; az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel az intézmény működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést. A műszakban dolgozó 566 dolgozó közül 90-en sztrájkoltak a jelenléti ívek összesítése szerint - jelentették be az érdekképviseletek. A munkabeszüntetésben majdnem kizárólag orvosok vettek részt. A sztrájk ideje alatt a vasárnapi ügyeletnek megfelelő ellátást nyújtják a sztrájkhoz csatlakozott dolgozók. Ez azt jelenti, hogy a sürgősségi és a fekvőbeteg ellátás működik, ám a tervezett, nem sürgős műtétek elmaradhatnak. A járóbeteg-ellátás szünetel.
2008.10.06. 07:35
 
 
A hatalmon lévő pártok vezetnek Bosznia-Hercegovinában
Az első hivatalos részeredmények alapján a hatalmon lévő nacionalista pártok vezetnek a vasárnapi bosznia-hercegovinai helyhatósági választásokon. Az 1992-95-ös háború befejezése óta negyedszer szólították az urnákhoz a hárommillió választásra jogosultat a balkáni országban, hogy 29 ezer jelölt közül megválasszák 149 helyi tanács tagjait és polgármestereit. A Központi Választási Bizottság (CEC) által közölt első hivatalos részeredmények szerint a szerb Független Szociáldemokraták Szövetsége (SNSD) 32, a muzulmán Demokratikus Akciópárt (SDA) 28, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) pedig 15 polgármesteri székhez jutott azokban a körzetekben, ahol az adott közösség többségben él.
2008.10.06. 07:27
 
 
Megállapodás a német Hypo Real Estate megmentéséről
Elhárult az elmúlt évtizedek legsúlyosabb pénzügyi, illetve banki válságának veszélye Németországban. Nem sokkal vasárnap éjfél előtt a kormány és a kereskedelmi bankok képviselői megállapodtak a súlyos likviditási gondokkal küszködő Hypo Real Estate (HRE) jelzáloghitel-intézet megmentéséről. A többórás válságtanácskozás eredményeként a kormány és a bankok vezető képviselői olyan egyezséget kötöttek, amelynek értelmében a HRE számára kilátásba helyezett korábbi 35 milliárd eurós mentőcsomagot mintegy 50 milliárdosra növelik, s ebben csaknem kétszeresére nő a bankok garanciavállalási részesedése. A kormány garanciavállalása továbbra is 26,5 milliárd eurót tesz ki.
2008.10.06. 07:14
 
 
Félárbocon a nemzeti lobogó az aradi vértanúk emlékére
A nemzeti gyásznapon, az aradi vértanúkra emlékezve, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbocra engedték a Magyar Köztársaság állami lobogóját hétfőn reggel a Parlament előtti Kossuth téren. A ceremónián részt vett Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Az 1848-49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján október 6-án, Aradon végezték ki a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a szabadságharc bukását követően kerültek osztrák fogságba.
2008.10.06. 07:01
 
 
Független jelöltet válaszottak polgármesternek Homorúdon
Teszárik József független jelöltet választották meg a Baranya megyei Homorúd község polgármesterének a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson - közölte Dókity Erzsébet aljegyző, a helyi választási iroda vezetője. Dókity Erzsébet elmondta, a 667 lelkes település választásra jogosult 565 polgára közül 289-en adták le voksukat. Emlékeztetett arra, hogy az időközi választásra azért van szükség, mert ez év júliusában Aranyos Tibor polgármester, majd a héttagú képviselő-testület négy tagja is megvált tisztségétől. Döntésüket nem indokolták. A polgármesteri székre öt független jelölt pályázott, míg a négy megüresedett képviselői helyért tizenketten indultak.
2008.10.05. 20:48
 
 
Lovassport: francia győztes a párizsi sprintfutamon
Az Overdose részvétele nélkül megismételt sprintfutamot a világ egyik legrangosabb lóversenyén, a párizsi Prix de L'Arc de Triomphe-on vasárnap a magyar versenyló, Overdose nagy vetélytársaként számon tartott francia Marchand d'Or nyerte. Franciaország végül otthon tartotta a 250 ezer euró (60 millió forint) összdíjazású Prix de l'Abbaye de Longchamp nevű ezer méteres sprinttáv fődíját, miután a magyar csapat nem indította a nagy esélyesnek számító Overdose-t a megismételt versenyben. A magyar mén mellett még két másik lovat vontak vissza tulajdonosai a versenyből, 17-en viszont vállalták, hogy még egyszer nekiindulnak a futamnak.
2008.10.05. 19:47
 
 
Férfi kézilabda BL: egygólos veszprémi győzelem
Az MKB Veszprém 29-28-ra nyert a vendég német Flensburg-Handewitt ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitó fordulójában. Férfi BL, F csoport, 1. forduló: MKB Veszprém - Flensburg-Handewitt (német) 29-28 (14-14). Ráijesztett a német csapat a hazaiakra, a 10. percben 3-7-nél időt kellett kérnie Mocsai Lajos vezetőedzőnek. Ez hatott, és négy perccel később már 7-7-et mutatott a vadonatúj Veszprém Aréna eredményjelzője. A folytatásban nagy iram és kemény csata mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A második félidőben jobban védekeztek a hazaiak, a Flensburg nem igazán tudott gólt dobni, ráadásul Peric remekel a kapuban. Így sikerült 21-16-ra ellépni.
2008.10.05. 19:22
 
 
Irán mindenképpen folytatja az urándúsítást
Irán akkor sem hagyna fel az urándúsítással, ha külföldi országok szavatolnák atomerőműveinek ellátását nukleáris fűtőanyaggal - közölte vasárnap az iszlám köztársaság külügyminisztere. Manusehr Mottaki ezzel cáfolta Irán ENSZ-nagykövetének korábbi állítását. Ali Asgar Szoltaníje csütörtökön arról beszélt, hogy hazája fontolóra venné urándúsítási programjának leállítását, ha biztosítékot kapna arra, hogy külföldről ellátják nukleáris fűtőanyaggal. "Amint elérjük az önellátóság szintjét, készen állunk más országok ellátására is" - tette hozzá a külügyminiszter. A nemzetközi közösség számos büntetőintézkedéssel sújtotta Teheránt, amiért nem hajlandó felhagyni az urándúsítással.
2008.10.05. 18:35
 
 
Női kézilabda, EHF Kupa: továbbjutott a Fehérép
Kettős győzelemmel jutott a 32 közé a Fehérép-Alcoa a női kézilabda EHF Kupában. Eredmény: Női EHF Kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó: Fehérép-Alcoa - Arkatron (fehérorosz) 37-19 (22-8). Az Arkatron feladta a pályaválasztói jogot, és szombaton 35-15-re kikapott Székesfehérváron, és most sem úszta meg a nagy különbségű vereséget. A következő kör sorsolását október 14-én rendezik. Korábban: 1. mérkőzés: Budapest Bank-FTC - Duslo Sala (szlovák) 41-23 (20-11). A visszavágót jövő szombaton rendezik Vágsellyén.
2008.10.05. 18:27
 
 
Amerikai közgazdászok kételkednek a mentőcsomag sikerében
Vezető amerikai gazdasági szakértők kételkednek abban, hogy a kongresszus által elfogadott 700 milliárd dolláros pénzügyi mentőcsomag gyors gyógyulást fog eredményezni - írta a The Washington Times vasárnap. Az újság szinte minden más laphoz és televíziós hírműsorhoz hasonlóan azt kérdezte: mi következik most, a mentőövről szóló törvény jóváhagyása után? A megszólaltatott szakértők szerint a történelmi méretű szövetségi tőkeinjekció mindenképpen fokozza azokat a várakozásokat, hogy a gazdaság visszatér a normális kerékvágásba. Ennek ellenére úgy látják, hogy az immár egy éve húzódó hitelválság túl mély sebeket ejtett a piacokon.
2008.10.05. 18:15
 
 
Olmert fel fogja szólítani Moszkvát, ne adjon el fegyvert Izrael ellenségeinek
Ehud Olmert izraeli kormányfő a vasárnapi kabinetülésen elmondta: közelgő oroszországi látogatásán fel fogja szólítani moszkvai tárgyalópartnereit arra, hogy ne kössenek fegyverüzleteket Izrael ellenségeivel. A hétfőn kezdődő kétnapos moszkvai látogatás a korrupciós vádak miatt heteken belül leköszönő izraeli kormányfő egyik utolsó külföldi útja lesz. Olmert arra készül, hogy az orosz vezetőkkel tartandó tárgyalásain fölvesse azokat a biztonsági ügyeket, amelyek hosszú ideje aggasztják a zsidó államot, köztük az orosz fegyvereladások és az iráni probléma megoldásának kérdését.
2008.10.05. 17:15
 
 
Slota szerint Göncz Kinga újabban "nyomorult" is
Ján slota vasárnap ismét "kócos asszonynak" nevezte Göncz Kinga magyar külügyminisztert, aki Slota szóhasználata szerint már nem csak kócos, hanem "nyomorult asszony" is. A Robert Fico kormányához tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője vasárnap ismét monumentális kettős keresztet állított, s ez alatt mondta el: "Nem engedünk a déli szomszédjaink felől ránk nehezedő budapesti nyomásnak: egy kócos asszony, egy nyomorult fenyegetőzik itt, és tesz fel kérdéseket annak a szlovák kormányfőnek, akinek még cipője sarkáig sem ér fel. A magyar Külügyminisztérium nem kívánja kommentálni Ján Slota megjegyzéseit.
2008.10.05. 17:09
 
 
PDSZ: nem elfogadható szintű a pedagógusok megbecsülése
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) megítélése szerint Magyarországon nem elfogadható szintű a pedagógusok megbecsülése. "Október 5-e, a pedagógusok világnapja. Ez a nap alkalmas arra, hogy számot vessünk a pedagógusok és a nem-pedagógus kollégáink helyzetével a világban és Magyarországon" - olvasható Kerpen Gábor, a PDSZ elnökének közleményében, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez. A pedagógusok társadalmi és kormányzati megbecsülése az egyik legfőbb mutatója annak, hogy mit gondolnak a kormány, illetve a társadalom tagjai a jövőről. Magyarországon azonban a helyzet e téren nem elfogadható a PDSZ megítélése szerint.
2008.10.05. 15:42
 
 
Carla Bruni: "A politika keményebb dolog, mint a zene"
A ZDF német televízió élő adásában adta elő szombaton este egyik új dalát Carla Bruni, Nicolas Sarkozy francia elnök felesége, majd a párbeszédekkel tarkított showműsorban kifejtette, hogy "a politika keményebb, mint a zene, az egy nehéz dolog". A Wetten, dass.... - Fogadjunk, hogy... - az egyik legnézettebb a német televíziós műsor. A manökenből lett énekesnő, Nicolas Sarkozy harmadik felesége angolul beszélt a nürnbergi stúdióban, szavait szinkrontolmács fordította németre. Carla elmondta, hogy csodálatot érez a politikusok iránt, "akik olyan emberek, mint mi vagyunk, és a többiekért cselekszenek".
2008.10.05. 15:10
 
 
23. Plus Budapest Maraton: Rezessfy és Földingné sikere
A férfiaknál Rezessfy Gergely, a nők mezőnyében pedig Földingné Nagy Judit nyerte a 23. Plus Budapest nemzetközi maratoni futóversenyt, amely egyben országos bajnokság is volt. A szervezők tájékoztatása szerint a fesztiválon közel ötven ország 12,900 indulója vett részt. Eredmények: nemzetközi verseny: férfiak: 1. Rezessfy Gergely (Vasas) 2:24:18 ó 2. Erkolo Asenafi (etióp) 2:24:21 3. Bogos Tamás (MISI SC) 2:24:24; nők: 1. Földingné Nagy Judit (Győri Dózsa) 2:45:30 ó 2. Bátai Réka (Pécsi FK) 2:56:07 3. Pettko-Szandtner Judit (Unicredit Futókör) 3:02:03.
2008.10.05. 15:05
 
Minden idők legősibb állatlábnyomát találták meg Nevadában
Minden idők legősibb állatlábnyom-fosszíliáját találták meg az amerikai Nevada állam üledékes rétegeiben. A vízben élő kis állat nyomának maradványai az ohiói egyetem földtani intézetének kutatója, Loren Babcock professzor szerint 570 millió évesek, ez pedig azt mutatja, hogy a lábbal rendelkező állatok 30 millió évvel korábban jelentek meg a Földön, mint ahogyan azt a tudósok korábban hitték. Kutatásainak összegzését a professzor vasárnap tette közzé az Amerikai Geológiai Társaság houstoni konferenciáján. Eddig az a felfogás uralkodott tudományos körökben, hogy a Pre-kambrium, más néven Ediakarium földtörténeti korszakban elsősorban mikrobák és egyszerű többsejtű állatok éltek a Földön.
2008.10.05. 15:03
 
 
Ha az egész világ szavazhatna, Obama elsöprő győzelmet aratna
Ha az egész világ szavazhatna a novemberben tartandó amerikai elnökválasztáson, Barack Obama, a Demokrata Párt jelöltje elsöprő győzelmet aratna - derült ki a Reader's Digest című amerikai magazin 17 országban, 17 ezer ember megkérdezésével készült nemzetközi közvélemény-kutatásából. Obama támogatottsága 75 százalékos például Franciaországban, Spanyolországban és Ausztráliában. Németországban 85 százalék szavazna rá, sőt Hollandiában még ennél is tekintélyesebb, 92 százalékos az illinois-i szenátor népszerűsége. A színes bőrű politikus Oroszországban szerepelne leggyengébben a felmérés szerint, itt "csak" 52 százalékos támogatást érne el.
2008.10.05. 14:53
 
 
Asztalitenisz-Eb: harmadszor is csoportgyőztes a női válogatott
A csoportrangadóját is 3:0-ra nyerte a címvédő magyar női válogatott az asztaliteniszezők szentpétervári Európa-bajnokságán, ezzel az első hely birtokosaként jutott tovább négyeséből. A szövetség tájékoztatása szerint a Spanyolország elleni győzelem egyáltalán nem volt sima, mindhárom lány mérkőzéslabdát hárítva nyert. A csoportselejtezők nagy meglepetése, hogy a házigazda Oroszország válogatottja csak a 9-16. helyért játszhat, miután még a nyitányon kikapott Csehország legjobbjaitól, míg a vereséggel kezdő románok végül hármas körbeverés után a felsőházba jutottak, a németek kárára. A magyarok csoportjában a két évvel ezelőtti vb-bronzérmes fehéroroszok utolsók lettek.
2008.10.05. 13:18
 
 
Bocsánatot kért az előfizetőktől a Deutsche Telekom elnöke
Bocsánatot kért az előfizetőktől a Deutsche Telekom elnöke, René Obermann vasárnap azt követően, hogy újabb botrány rázta meg Németország nagy távközlési cégét. Előző nap vált ismertté, hogy ismeretlen tettesek a Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Mobile 17 millió előfizetőjének személyes adatait lopták el, s az interneten igyekeztek értékesíteni azokat. Az érintettek között magas rangú politikusok, köztük miniszterek, volt államfők, továbbá a gazdasági, az egyházi és a kulturális élet vezetői, valamint neves közéleti és médiaszemélyiségek egyformán találhatók. Obermann közölte, hogy a cég külön telefonvonalat hozott létre, amelyen az előfizetők érdeklődhetnek az iránt, hogy szerepelnek-e a kárvallottak listáján.
2008.10.05. 13:15
 
 
Phelpset ünnepelték szülőföldjén
Nemzeti hősnek kijáró fogadtatásban részesítették szűkebb pátriájában, a Maryland állambeli Baltimore-ban a pekingi olimpián úszásban nyolc aranyérmet szerzett amerikai úszóklasszist, Michael Phelpset. A most hazatért 23 éves sztár nyitott katonai járműben hajtatott végig szülővárosa központján, ahol több ezren ünnepelték lelkesen a világ legeredményesebb sportolójává előlépett, a pekingiekkel együtt immár 14 olimpiai elsőségnél tartó honfitársukat. A ceremóniát, amelyen Phelps mellett felszólaltak Maryland éa Baltimore földijükre roppant büszke elöljárói is, újabb ünnepség követte, de már az egykoron a város védelmére emelt McHenry erődnél, ahol hatalmas tűzijáték köszöntötte a világ úszósportjának jelenlegi első számú alakját.
2008.10.05. 12:35
 
 
Az európai autógyártók is állami segítséget várnak
Az európai autógyártók az Egyesült Államok példáját követve legalább 40 milliárd eurós kedvezményes hitelhez szeretnének jutni elsősorban környezetbarát autók kifejlesztéséhez - jelentette ki a Financial Times szombati számában a Fiat vezérigazgatója. Sergio Marchionne szerint a kérést az Európai Bizottság elé is be fogja terjeszteni az európai gyártók szövetsége, az ACEA, amelynek 2007-ig Marchionne volt az elnöke. A Fiat-vezér szerint támogatás nélkül az európai autógyártók versenyhátrányba kerülnének amerikai társaikkal szemben. Az amerikai kongresszus néhány nappal ezelőtt hagyta jóvá, hogy az amerikai autóipar a kormányzattól összesen 25 milliárd dollárnyi kedvezményes kölcsönt kapjon.
2008.10.05. 12:29
 
 
Rice: az Egyesült Államok nem verseng Oroszországgal Közép-Ázsiáért
Az Egyesült Államok nem törekszik arra, hogy megszerezze magának Oroszország közép-ázsiai szövetségeseit - jelentette ki az amerikai külügyminiszter Asztanában. Condoleezza Rice ötórás látogatást tesz vasárnap Kazahsztán fővárosában, ahol Nurszultan Nazarbajev államfővel, Karim Maszimov miniszterelnökkel és Marat Tazsin külügyminiszterrel tárgyal, elsősorban az energetikai együttműködésről, a regionális biztonság kérdéseiről, valamint Kazahsztánnak mint Közép-Ázsia vezető hatalmának a szerepéről. Oroszország érzékenyen reagál arra, ha szomszédjainál magas rangú amerikai tisztviselők tesznek látogatást. Moszkva a múltban azzal vádolta a nyugati államokat, hogy megpróbálják elcsábítani szövetségeseit.
2008.10.05. 12:12
 
 
Sétával a mellrák ellen: rózsaszín fénybe borul a Lánchíd
Összefogás az egészségért, a mellrák ellen - ez a jelszava annak a nagyszabású programsorozatnak, amelyet vasárnap a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) előtti téren, majd este a Lánchídon rendeznek. Este a rózsaszín fénybe borult Lánchídon Dobrev Klára, az Összefogás egyesület fővédnökével és Körtvélyes Évával az egyesület elnökével, valamint hírességekkel az élen, ezrek sétálnak majd végig, felhívva a figyelmet arra, hogy az időben felfedezett mellrák 95 százalékban gyógyítható. Az MTA előtti téren egész napos rendezvényt tartanak, ahol a számos szórakoztató program mellett neves szakemberek szűrővizsgálatokon és felvilágosító programokon igyekeznek felhívni a figyelmet a megelőzés rendkívüli fontosságára.
2008.10.05. 12:05
 
 
Fidesz: Megbukott az MSZP legújabb kampánya
Cser-Palkovics András szerint megbukott az MSZP "Beindultunk" elnevezésű kampánya, mert az emberek nem hiszik el ennek üzeneteit. A fideszes politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a valódi kormányzás nem helyettesíthető több tízmillió forintos kampányokkal. Emlékeztetett arra: a közvélemény-kutatások szerint a kampány négy fő állítását a megkérdezett emberek 70 százaléka kétkedéssel fogadta, és a szocialisták 20 százaléka sem értett vele egyet. Elmondta: a szocialisták a kampányban bizonyítani próbálták, hogy jól mennek a dolgok, miközben ez nincs így, hiszen alacsony a növekedés, magas az infláció, és egy év alatt 31 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma.
2008.10.05. 11:57
 
 
MSZP: a szakszolgálatok tegyenek jogi lépéseket a Fidesz ellen
Az MSZP azt kéri a nemzetbiztonsági szolgálatoktól, tegyenek jogi lépéseket azért, mert bebizonyosodott: a Fidesz hamisan vádolta őket azzal, hogy országgyűlési képviselőket hallgattak le - mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. A szocialista politikus emlékeztetett rá: három napot adtak a Fidesznek arra, hogy tegyen feljelentést képviselői lehallgatása miatt, de az ellenzéki párt csupán CD-hallgatás miatt tett feljelentést az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban, valamint azért, mert hivatalos személy megsértette politikusaik jó hírnevét.
2008.10.05. 11:42
 
Az orosz haderők megkezdték grúziai ellenőrző pontjaik leszerelését
Az orosz haderők megkezdték vasárnap grúziai ellenőrző pontjaik leszerelését. Mint azt az Európai Unió megfigyelő missziójának szóvivője közölte, a szakadár Dél-Oszétia szomszédságában lévő területen, Ali falu térségében felállított ellenőrzőpontot szerelték le elsőként. Ezt megerősítette a grúz belügyminisztérium szóvivője is. A szóvivő szerint az úttorlasznál mintegy 20-30 orosz katona teljesített szolgálatot. Az ő helyüket azonnal átveszi a grúz rendőrség. Közben ugyancsak ellenőrzőpontok leszereléséről érkezett hír a másik szeparatista terület, Abházia határának közeléből, ahol a kanti és a horotszkui pont felszámolása kezdődött el.
2008.10.05. 11:37
 
 
Több száz munkahelyet szűntet meg a Metro Németországban
A német Metro csoport több száz munkahely megszűntetést tervezi németországi Cash and Carry nagykereskedelmi üzletágában, és a költségek csökkentése, az eredmény javítása érdekében a vezetés további leépítéseket tervez. Az üzletág 17 ezer németországi dolgozójának küldött levélben a csoport "még keményebb csökkentést" jelentett be - erősítette meg társaság szóvivője a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung értesülését. A leépítés novemberben kezdődik az adminisztrációban és az áruházakban a természetes fluktuáció révén, azaz a távozók helyét nem töltik be.
2008.10.05. 11:12
 
 
XVI. Benedek pápa megnyitotta a püspöki szinódust
Ünnepi mise pontifikálásával nyitotta meg XVI. Benedek pápa vasárnap délelőtt a római Falakon Kívüli Szent Pál-bazilikában az "Isten igéjének" szentelt püspöki szinódust, a római katolikus egyház konzultatív tanácskozását. Nagy számú bíboros, érsek és püspök, továbbá a klérus képviselői, összesen 326-an vettek részt a több nyelvű pápai misén. Szakértőként vagy hallgatóként 25 nő is ott lesz a szinóduson. A tanácskozás elsősorban arra keresi a választ, miként fogadja a világ "Isten igéjét" a Biblián keresztül. Az előzetes dokumentum említést tesz a keresztény fundamentalizmus, a vallás és a tudomány, valamint a judaizmussal folytatott párbeszéd problémáiról, továbbá a vallás iránti közömbösség előtöréséről.
2008.10.05. 11:00
 
 
Informális találkozót tartanak a NATO védelmi miniszterei Budapesten
Budapesten tartják soron következő informális ülésüket a jövő héten a NATO védelmi miniszterei, a napirenden a szövetség átalakulása és a NATO-műveletek helyzete szerepel, de itt tartja első miniszteri ülését a NATO-Grúz Bizottság is. Az október 9-10-i, döntés-előkészítő jellegű informális tanácskozás egyik kiemelt témája a szövetség átalakulása, a korszerűbb és rugalmasabb működés biztosítása. Döntés várhatóan jövőre lesz majd a reformokról. Napirenden szerepel a NATO-műveletek helyzete is. Találkoznak Budapesten a NATO-miniszterek a tagság küszöbén álló két ország, Horvátország és Albánia védelmi tárcájának vezetőjével és itt ülésezik először miniszteri szinten a NATO-Grúzia Bizottság.
2008.10.05. 10:42
 
 
Kouchner: Izrael előbb cselekszik, mielőtt Irán atombomba birtokába jut
Bernard Kouchner francia külügyminiszter szerint Izrael előbb tesz lépéseket Irán ellen, miután az iszlám köztársaság atombomba birtokába jut. A francia diplomáciavezetője a Háárec című izraeli lap vasárnapi számában közölt interjúban úgy vélekedett, hogy Izraelt az sem rettentené vissza az első lépés megtételétől, ha Irán már rendelkezne atombombával. Az interjú azelőtt került nyilvánosságra, hogy Kouchner találkozik vasárnap Ehud Olmert távozó izraeli kormányfővel, Ehud Barak védelmi miniszterrel, valamint Cipi Livni külügyminiszterrel, akinek feladata az új kormány megalakítása. Szombaton a francia politikus Ciszjordániában tárgyalt palesztin vezetőkkel, köztük Mahmúd Abbász elnökkel.
2008.10.05. 09:35
 
 
Szagelnyelő gatya
Szagelnyelő gatya- és bugyibetétet fejlesztett ki egy cég az Egyesült Államokban. A gatya vagy bugyi szagelszívó betétje - a gyártók szerint - még a legapróbb fuvallat aromáját sem engedi távozni a külvilág felé. A gázelnyelő betét szénszálas, amelyet mikrobaölő eljárással is felvérteztek. A betétek ötös csomagolásban kaphatók, nem drágák: 5 dollárba, azaz 850 forintba kerül egy sorozat. Nevük: Subtle Butt, amely magyarul kb. Kifinomult Céltábla - adta hírül a The Sun című brit lap. A gyártó, a Garment Guard javallata szerint a betétet csupán a megfelelő helyre kell ragasztani, aztán jöhet a legvadabb babvacsora.
2008.10.05. 09:21
 
 
Raikkönen: ez nem az én évem
Kimi Raikkönen, a Ferrari finn világbajnoka nagyon elégedetlen az idei teljesítményével, s azt mondta, "sötét időszak" van mögötte. "Nem tudom megmagyarázni, mi történt velem az utóbbi időben. Nem megy a versenyzés se nappal, se éjszaka. Sajnos bebizonyosodott: ez nem az én évem" - nyilatkozta az F1 Racing honlapnak a címvédő, aki jelenleg csak negyedik a vb-pontversenyben. "Szingapúrban éjszaka néhány körrel a leintés előtt csapódtam a falnak, és a belga GP-n nappal is hasonló eset történt. Nagyon szomorú vagyok, de úgy érzem most változik a helyzet. A hátralévő három futamon mindent elkövetek majd a siker érdekében."
2008.10.05. 09:19
 
 
"Törzsmackó": harmadszor fogta el ugyanazt a medvét egy vadőr
Immár háromszor fogta el ugyanazt a medvét egy vadőr az Egyesült Államokban, és nem kizárt, hogy messze nem utoljára. A triplázás április közepe és október eleje között történt Pennsylvania államban, egymástól nem túl messze történtek az esetek. Mindegyik alkalommal kábító lövedékkel tette a természetvédelmi vadőr ártalmatlanná pályafutása leggyakkoribb célpontját. Legutóbb egy fáról lőtte így le a mackót egy általános iskola közelében. Az igazgató a gyerekeknek megengedte, hogy biztonságos távolságból megszemlélhessék - improvizatív biológia óra keretében - a fára mászott mackót, de a lövés előtt beterelte a diákokat az épületbe, hogy megkímélje őket a medve zuhanásának látványától.
2008.10.05. 09:01
 
 
Lendvai Ildikó szerint 2010-ig kitart az egypárti kormány
Ha a jövő évi költségvetést elfogadja az Országgyűlés, kitart az egypárti szocialista kormány 2010-ig, a ciklus végig - jelentette ki Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője az MTI-nek. A politikus bízik abban, hogy az SZDSZ-szel rá tudnak lépni a megegyezés útjára. A két párt közötti "igazi vita" a jövő évi kiadáscsökkentés nagyságrendje körül lesz - vélekedett Lendvai Ildikó. Szerinte egyetértés van abban, hogy legyen költségvetési plafonra vonatkozó törvényi kötelezettség, az MSZP ennek jogtechnikai formáját illetően teljesen nyitott. Hozzátette azonban: a jogszabály tartalmáról komolyabb és részletesebb szakmai egyeztetésre van szükség, főként azért, mert a jövő évi büdzsét a kormány már benyújtotta a parlamentnek.
2008.10.05. 09:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274[2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista