2020. július 2., csütörtök - Ottó
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
A kormányfő délután konzultál a frakcióvezetőkkel a pénzpiaci válságról
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken délután tájékoztatást ad a frakcióvezetőknek a pénzpiaci válság kapcsán kialakult helyzetről a parlamentben - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel. Daróczi Dávid elmondta: a 17 óra órakor kezdődő megbeszélésen konzultálnak arról is, milyen lépésekre van szükség annak érdekében, hogy a pénzpiaci válság a lehető legkevésbé érintse Magyarországot. Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter péntekre hasonló megfontolásból már összehívta a Gazdasági Együttműködési Fórum tagjait.
2008.10.10. 10:20
 
Szemfüles szemtanú-lefülelés
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Sz. Gábor 19 éves, L.I.J. 18 éves, T.K. 17 éves és N.T.M. 15 éves budapesti fiatalemberek ellen.
2008.10.10. 10:09
 
 
Simor: nincs fundamentális alapja a forint gyengülésének
Nincs fundamentális alapja a forint gyengülésének, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) figyeli a folyamatokat, a forint árfolyamát, ha szükségesnek tartja, a rendelkezésre álló eszközökkel beavatkozik - mondta Simor András jegybankelnök sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. Simor András hozzátette: a jegybank alapvető eszköze a kamat. Arra a kérdésre, hogy terveznek-e rendkívüli kamatülést, a jegybank elnöke azt mondta: "az ember egy rendkívüli helyzetben semmit nem vet el és nem ígér meg".
2008.10.10. 09:45
 
 
MTV: újra eredménytelen az elnökjelölés
Új pályázat kiírásáról döntött pénteken a nagyobbik köztelevíziót felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután ismét nem sikerült elnököt jelölnie a Magyar Televízió (MTV) élére - értesült testületi tagoktól az MTI. A voksoláson - amelyen a jelöltté váláshoz 10 szavazatot kellett volna szereznie valamelyik indulónak - Székely Ferencet heten, Havasi Jánost öten, Baló Györgyöt ketten támogatták. Egy testületi tag közlése szerint - egy ellenszavazattal és két tartózkodás mellett - úgy határoztak, kiírják az immáron negyedik pályázatot is a posztra; ennek beadási határideje december közepén lesz, döntésnek pedig az ettől számított harminc napon belül kell születnie.
2008.10.10. 09:38
 
 
Veres: a kormány mindent megtesz a pénzpiaci stabilitás érdekében
A magyar bankrendszer stabil, tőkeerős, betartja a prudenciális szabályokat, de nem tudja függetleníteni magát a pénzpiaci folyamatoktól, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a pénzpiac stabilitása fennmaradjon - mondta Veres János pénzügyminiszter sajtótájékoztatón. Veres elmondta: folyamatosan figyelik a pénzpiac alakulását. A pénzügyminiszter szavai szerint a kormány felajánlotta az OTP-nek a bankközi hitelek garanciáját, ám ezzel a bank nem kívánt élni. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója erre reagálva azt mondta, hogy nincs rá szükségük.
2008.10.10. 09:35
 
 
Japán Nagydíj, 2. szabadedzés: Glocké a legjobb idő
Timo Glock, a Toyota német pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Japán Nagydíj második szabadedzésén. A második helyen a spanyol Fernando Alonso (Renault), míg a harmadikon a világbajnoki pontversenyben éllovas brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) végzett. Eredmények: 1. Timo Glock (német, Toyota) 1:18.383 perc 2. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 1:18.426 3. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:18.463 4. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:18.491 5. Kimi Ra:ikkönen (finn, Ferrari) 1:18.725 6. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:18.73.
2008.10.10. 09:05
 
 
Japán Nagydíj, 1. szabadedzés: Hamilton a leggyorsabb
A pontversenyben élen álló Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Japán Nagydíj első szabadedzésén. A második helyen a ferraris brazil Felipe Massa, a harmadikon pedig Hamilton csapattársa, a finn Heikki Kovalainen végzett. Eredmények: 1. szabadedzés: 1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:18.910 perc, 2. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:19.063, 3. Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes) 1:19.279, 4. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:19.399, 5. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 1:19.473, 6. Nelson Piquet Jr (brazil, Renault) 1:19.743.
2008.10.10. 08:13
 
 
A PSZÁF vizsgálja az OTP elleni spekulációt
A PSZÁF vizsgálja az OTP elleni spekulációt, felvette a kapcsolatot az angol felügyeleti szervekkel - jelentette be Veres János pénzügyminiszter pénteken. A Magyar Televízió Napkelte című műsorában Veres János azt mondta, hogy ez egy gyors vizsgálat lesz. Az OTP árfolyama csütörtökön a kereskedés végén zuhannni kezdett, a lagnagyobb magyarországi bank papírjai mintegy 14 százalékkal gyengültek, miután elterjedt az, a gyorsan cáfolt híresztelés, hogy állami segítséget kap a bank.
2008.10.10. 08:10
 
 
Bezáratták a texasi halpedikűrt
Fél év működés után bezáratták a texasi halpedikűrt, vége a repedt sarkak gurámis kezelésének az amerikai államban. A sajátos pedikűr lényege, hogy a hal jót tesz a lábnak: lerágja a bőrkeményedést. Csakhogy a szalon nem cseréli minden vendég után a halat, ezért ugyanaz rágogatja több vendégét, így pedig fennáll a fertőzés veszélye - véli az illetékes texasi hatóság. Ráadásul a lábfürdőkádak a halak otthonául is szolgálnak, ezért nem lehet halhalál nélkül kellően gyakran és rendesen fertőtleníteni őket. Egy-egy halpedikűrfürdő 15-30 percig tartott. A halaknak nincs foguk, ezért csak az elhalt bőrfelületet rágogatták le, az épbe nem tudtak "beleharapni", illetve kárt tenni.
2008.10.10. 08:00
 
 
Ma a NATO jövőjéről és Grúziáról is beszélnek a védelmi miniszterek
A NATO átalakulása lesz ma napirenden a szövetség védelmi minisztereinek budapesti találkozóján, s tovább tárgyalnak az afganisztáni szerepvállalásról is. A kétnapos rendezvény zárónapján ülésezik továbbá a NATO-Grúzia Bizottság. Az ülés első napján az afganisztáni misszió több kérdésében - egyebek között a kábítószer-kereskedelem elleni fellépés erősítéséről - nem sikerült dönteni, így erről tovább egyeztetnek a szakminiszterek. Szó lesz arról is, hogyan lehet javítani a NATO szállítási képességét, hogyan lehet több helikoptert bevetni Afganisztánban. Véleményt cserélnek továbbá a tárcavezetők a NATO jövőjéről, a szükséges átalakításokról, majd megtartják a NATO-grúz közös tanácskozást.
2008.10.10. 07:53
 
 
Egérgladiátor: az ennivaló végzett a kígyóval
Vesztett a papírforma: tápláléknak szánt egér végzett kígyóval Tajvanon. Némiképp Dávid és Góliát harcára emlékeztetett a jelenet, bár a kígyó sem volt hatalmas, mindössze 35 centi hosszú, viszont igen mérges: vipera. Az egér viszont még mérgesebbnek tűnt, olyan dühödten harcolt a kígyóval. Amint berakták a vipera ketrecébe, azonnal nekirontott a hüllőnek és harapta, karmolta, ahol csak érte. A küzdelem fél órán át tartott - adta hírül az Apple Daily című tajvani lap. Az egérnek szinte szőre szála sem görbült. Hogy elbánna-e egy macskával is, nem tudni, de bizonyára megfutamítana néhány félősebbet.
2008.10.10. 07:48
 
 
Perselypénztelenség miatt sztrájkoló pap
Sztrájkolni kezdett egy pap Lengyelországban, mert hívei túl kevés perselypénzt adományoznak templomának. Piotr Lenart atya nem hajlandó prédikálni a miséken, némán áll negyedórán át hívei előtt. "Először azt hittük, hogy nincs jól, csak idővel jöttünk rá, hogy ránk haragszik" - mondta a lengyel sajtónak a település, Deszkowice egy idős lakosa. A pap már két éve neheztel gyülekezetére, mert hiába kért adományt a templom autóparkolójának felújítására.
2008.10.10. 07:42
 
 
Több mint 8 százalékot esett nyitás után a Nikkei
Több mint 8 százalékot esett pénteken röviddel a nyitás után a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója. A Nikkei 225 a délelőtti kereskedés végén 974,12 pontos veszteség (-10,64 százalék) után 8.183,37 ponton állt. Az árfolyamok jelentős esése miatt a határidős és az opciós piacon negyedórán át szünetelt a kereskedés. A New York-i értéktőzsde DJIA mutatója 7,3 százalékos csökkenés után 8579,19 ponton zárt csütörtökön. A befektetők szerint továbbra is bizonytalan, hogy az amerikai kormány 700 milliárd dolláros mentőöve és a szerdán végrehajtott kamatcsökkentés elegendő lesz-e ahhoz, hogy megszilárduljon a pénzpiac és elkerülhető legyen a globális recesszió.
2008.10.10. 07:32
 
 
Macedónia elismerte Koszovó függetlenségét
Szerbia távozásra szólította fel Macedónia belgrádi nagykövetét, néhány órával azután, hogy a szomszédos ország elismerte Koszovó függetlenségét. A kiutasításról a pénteki belgrádi napilapok számoltak be a külügyminisztériumra hivatkozva. Macedónia és Montenegró előző nap közölte, hogy felveszi a diplomáciai kapcsolatot a függetlenségét az év elején kikiáltó volt dél-szerbiai tartománnyal. A montenegrói nagykövet kiutasítását már csütörtök este bejelentette a szerb külügyminiszter.
2008.10.10. 07:23
 
 
Népszabadság: kiüríthetik a metróépítés miatt süllyedő Műegyetemet
Lehet, hogy ki kell üríteni a Műegyetemet, mert a 4-es metró építése miatt lassan süllyed az épület - értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, kritikus határra ért a Műegyetem vegyészmérnöki és biomérnöki kara CH épületének süllyedése, amelyet a metróalagút és az épület alatti peron építése okoz. Az egyetem műszaki főigazgatója és a karbantartási osztály vezetője szerint az épület ugyan statikailag valószínűleg stabil, de a repedések és a süllyedések miatt bármikor balesetveszélyhez vezethet az álmennyezet beszakadása, egy erkély vagy közbülső falak leomlása, esetleg egy közművezeték eltörése.
2008.10.10. 07:16
 
 
Madárinfluenza-vírust találtak egy baromfitelepen Szászországban
A madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 altípusára bukkantak egy baromfitelepen a kelet-németországi Szászország tartományban - jelentette be a drezdai tartományi egészségügyi minisztérium. A levett minta vizsgálata folyik a Friedrich Löffler Intézetben, az eredményt péntekre várják. A vírust egy rutinellenőrzés során fedezték fel egy kacsában egy Görlicz térségében található baromfitelepen, ahol 1400 szárnyast nevelnek. A tartományi minisztérium szóvivője elmondta: a telepet azonnal bezárták és a szárnyasokat elővigyázatosságból levágják. Legutóbb 2007-ben találtak madárinfluenza-vírust Németországban egy brandenburgi baromfitelepen.
2008.10.10. 07:02
 
 
A delegációk elutazása miatt ma is útlezárások lesznek a fővárosban
A NATO-tanácskozáson részt vevő delegációk elutazása miatt péntek délután útlezárásokra kell felkészülniük mindazoknak, akik a Ferihegyi repülőtérre szeretnének eljutni; a forgalomkorlátozások nem érintik a légi közlekedést, a járatok menetrend szerint indulnak és érkeznek. Autóval pénteken is ajánlatos elkerülni a belvárost. Éjfélig le van zárva az Apáczai Csere János utca, a pesti alsó rakpart a Közraktár utca és Garibaldi utca között, a Dorottya utca a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között, a Szende Pál utca, a Vigadó utca a Vörösmarty tér és Apáczai Csere János utca között, valamint a Deák Ferenc utca, a Türr István utca és a Régi posta utca.
2008.10.10. 07:01
 
 
Jaap de Hoop Scheffer: több pénzre és katonára van szükség Afganisztánban
Több pénzre, katonára és helikopterre van szükség Afganisztánban - mondta Jaap de Hoop Scheffer csütörtök este Budapesten. A NATO-főtitkár arról is beszélt, hogy a nemzetközi biztonsági erőkben (ISAF) részt vevő tagországok támogatják az új pakisztáni kormányt. Magyarországnak és a tagállamok nagy részének azt üzenem, hogy a védelmi kiadások emelésére van szükség, mert a NATO-misszió, így az afganisztáni misszió sem olcsó mulatság - hangsúlyozta Jaap de Hoop Scheffer az ISAF-tagállamok csütörtöki tanácskozása után tartott sajtóértekezleten. Csütörtökön arról tárgyaltak a szövetséges államok, hogy milyen további lépésekre van szükség Afganisztánban.
2008.10.09. 20:01
 
 
Szerbia kiutasítja Montenegró belgrádi nagykövetét
Szerbia távozásra szólította fel Montenegró belgrádi nagykövetét, válaszul arra, hogy a montenegrói kormány elismerte Koszovó függetlenségét - jelentette be csütörtök este a szerb külügyminiszter. Vuk Jeremic a Tanjug hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Belgrád megfelelő válaszlépéssel reagált a podgoricai kormánydöntésre, mert a térségbeli országok különleges felelősséggel tartoznak a Balkán békéjének és stabilitásának megőrzése iránt. A montenegrói kormány úgy döntött, hogy elismeri Koszovó függetlenségét - jelentette be csütörtök este Milan Rocen külügyminiszter.
2008.10.09. 19:37
 
 
NATO-tanácskozás: forgalomkorlátozások pénteken a fővárosban
A NATO-tanácskozás a légi közlekedést nem érinti, a járatok menetrend szerint indulnak és érkeznek, pénteken délután azonban - amikor a delegációk távoznak - jelentős közúti forgalomkorlátozásra kell felkészülniük mindazoknak, akik a ferihegyi repülőtérről kívánnak elutazni - közölte a Budapest Airport szóvivője. Szollár Domokos közleményében azt írta, a delegációk péntek déltől egészen az esti órákig folyamatosan hagyják el a magyar fővárost, ezért a Belváros - Üllői út - Ferihegyi repülőtérre vezető útvonal szakaszosan és időszakosan zárva lesz. Déltől lezárják a 2-es terminál indulási karéjában a gyorsparkolót.
2008.10.09. 18:55
 
 
Asztalitenisz Eb: a Tóth, Póta duó már negyeddöntős
Magyar részről egyesben két-két férfi és női játékos, párosban pedig egy duó "élte túl" a csütörtöki versenynapot a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokságon. A férfiaknál egyesben Zwickl Dániel és Pázsy Ferenc is két-két meccset nyert - előbbi első találkozóján a kontinensbajnok, olimpia és vb-ezüstérmes német Süsst verte -, így pénteken mindketten a legjobb 32 között folytathatják. A nőknél Póta Georgina és Tóth Krisztina is sikerrel vette a 2. fordulót egyesben, így bejutott a legjobb 32 közé, Li Bin ugyanakkor búcsúzott a viadal ezen szakaszában. Párosban a tavaly ezüstérmes Tóth, Póta duó már a negyeddöntőnél jár, miután előbb magabiztosan vert egy görög, moldovai, majd nagy csatában egy cseh kettőst.
2008.10.09. 18:36
 
 
Az állam nem vásárol fel OTP részvényeket
Tőzsdezáráskor bezuhant az OTP árfolyama a BÉT-en, mert Londonban híresztelések terjedtek el arról, hogy a banki állami segítséget kapna. Minden magyar hivatalos szerv cáfolta ezt, a bank a híresztelést spekulációnak minősítette, amivel a papír árfolyamának mesterséges letörését szeretnék elérni. A kormányszóvivő határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az állam titokban OTP részvényeket vásárolna fel. Elutasítják még a feltételezést is - mondta Daróczi Dávid az MTI-nek csütörtökön. A kormány nem vásárol fel OTP részvényeket és nem használ ilyen eszközöket, ennek a gondolata sem vetődött fel - jelentette ki.
2008.10.09. 18:15
 
 
SZDSZ: a javasolt adó- és járulékintézkedések javítják a versenyképességet
Az SZDSZ által javasolt adó- és járulékintézkedések - a kormány által beterjesztettekkel együtt - több mint 400 milliárd forinttal javítanák az adófizetők és a vállalkozók versenyképességét - mondta Kóka János frakcióvezető a párt parlamenti képviselőcsoportjának és ügyvivő testületének közös csütörtöki budapesti ülése után. A politikus leszögezte, hogy javaslataik kapcsolódnak a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslathoz, ami több mint 300 milliárd forintos költségvetési visszafogást tervez. Hozzátette: az úgynevezett költségvetési plafontörvény talán a legfontosabb biztonsági eszköz a nemzetközi pénzpiaci krízis elleni védekezésben.
2008.10.09. 17:40
 
 
NATO-tanácskozás: Afganisztán volt a fókuszban
A NATO védelmi miniszterei egyetértettek abban, hogy az afganisztáni helyzet nem oldható meg pusztán katonai eszközökkel, de konkrét intézkedésekről nem született megállapodás a kétnapos budapesti találkozó első, csütörtöki napján. Az észak-atlanti szövetség főtitkára az egységet hangsúlyozta, amikor arról beszélt, hogy a problémák ellenére azonosan ítélik meg a szervezet tagjai az afganisztáni szerepvállalást. Jaap de Hoop Scheffer hozzátette: erősíteni kell az együttműködést Afganisztán szomszédjaival, köztük Pakisztánnal. A megbeszélésen elhangzottak szerint nagyjából húsz újabb kiképzőcsoportra van szükség a nagyobb létszámú afgán nemzeti haderő felkészítéséhez.
2008.10.09. 17:36
 
Családi ház teteje égett a II. kerületben
Tűzoltók is megsérültek egy kigyulladt családi ház oltásánál csütörtökön délelőtt a II. kerületben. A Tüske utcában a kétemeletes lakóépület tetején tetőszigetelési munkálatok közben csaptak fel a lángok. A házból épségben kimenekült mindenki, ám oltás közben két tűzoltó megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A tüzet több órás munkával sikerült megfékezni - tájékoztatta szerkesztőségünket Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.
2008.10.09. 17:30
 
 
A nap végén bezuhant a forint
A nap végén bezuhant a forint, délután öt óra körül 257 forintig jutott az euró árfolyama a budapesti devizapiacon csütörtökön. Az eurót délután négy órakor még 252,45/55 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, gyakorlatilag megegyező árfolyamon a szerda délutáni 252,70/80 forinttal. A délelőtt folyamán a forint és régiós deviza társai erősödő tendenciát követtek, tükrözve az euró/dollár árfolyam alakulását, és a nagy nemzetközi tőzsdék indexeinek emelkedését. A forint 249 euróárfolyamig is erősödött, majd onnan folyamatosan visszagyengült. A román lej ezzel egy időben 1,7 százalékkal, a lengyel zloty 0,9 százalékkal erősödött.
2008.10.09. 17:26
 
Állás nélkül maradnak a bohócok!
2008. október 9-én bohócok tűntettek a Fővárosi Nagycirkusz előtt. A békés és látványában egyedi megmozdulás oka a cirkusz műsorarculat-váltása volt, amelynek részeként a Fővárosi Nagycirkusz új, Ritmus Cirkusz elnevezésű produkciójából a bohócszámot is kihagyták.
2008.10.09. 17:23
 
Indul az Alma Mater "Doktorandusz" sorozat
A Zeneakadémia saját szervezésű Alma Mater koncertjeinek sorában „Doktorandusz” névvel új sorozat indul ez év októberétől. A Régi Zeneakadémia Dísztermében zajló matinéhangversenyeken a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusz hallgatói mutatkoznak be a sorozat három bérletének összesen kilenc előadásán. Az „Évfordulók” bérlet első előadásán, 2008. október 12-én a fiatal művészek Leoš Janáčekre emlékeznek: felcsendül a zeneszerző Pohádka, a Concertino zongorára és kamaraegyüttesre, a Říkadla, valamint a Mládi című műve.
2008.10.09. 17:21
 
 
Egyensúlyban a Depresszióval
A Depresszió zenekar az egyik résztvevője a több helyszínből álló országjáró, Metal Fesztivál programnak, ahol 9 órán keresztül az Ossiannal, Moby Dickkel, Pokolgéppel, Kalapács zenekarral, Roaddal, Replikával, Krízissel, Radarral, és az Alcohol zenekarokkal együtt szórakoztatják a közönséget.
2008.10.09. 17:16
 
 
Kétszázmillió ökológiai menekült lehet 2050-re
A környezeti katasztrófák miatt 200 millióan válhatnak földönfutóvá az évszázad közepére Bogárdi János, a bonni ENSZ Egyetem (UNU) környezeti és emberi biztonsági kutatóintézetének igazgatója szerint. "Minden jel arra utal, hogy roppant méretű globális problémával kerülünk szembe" - mondta Bogárdi a Nemzetközi Természetvédelmi Szervezet (IUCN) barcelonai kongresszusán. A kutató szerint jelenleg 25-27 millió ökológiai menekült lehet világszerte. A szárazság, az elsivatagosodás, vagy éppen a heves esőzések, áradások és a tengerszint-emelkedés miatt becslése szerint 2050-ben 200 millió ökológiai menekült él majd a világon. Ez annyi, mint az Egyesült Államok lakosságának kétharmada.
2008.10.09. 16:29
 
 
Monica Bellucci Moszkvában járt
Monica Bellucci Moszkvában járt, ezúttal egyedül, s azért, hogy a Cartier francia ékszerház prezentációjának díszvendége legyen. A szépséges színésznő a moszkvai Ritz Carlton, a világ egyik legdrágább szállodája egy luxuslakosztályában szállt meg. Délelőtt sétált egyet a Vörös téren különösebb kíséret és protokoll nélkül, mindössze néhány testőrrel, majd visszatért a szállodába. Este aztán elindult a Vörös téren lévő GUM áruházba, amely ma már nem is áruház, hanem afféle elit bevásárló központ, csupa nagyon drága luxusüzlettel, köztük a francia ékszerház butikjával.
2008.10.09. 15:59
 
 
Heréből vett őssejtek gyógyíthatják a férfiakat
Férfiak heréjéből vett sejtek ugyanolyan sokoldalúnak bizonyultak, mint az embriókból származó őssejtek - közölték német kutatók a Nature című tudományos folyóirat csütörtöki számában. Thomas Skutella, a tübingeni Regeneratív Biológiai és Orvosi Központ munkatársa és csoportja 22 férfi heréjéből biopsziával nyert sejteket vizsgált. A 17 és 81 év közötti férfiakat különböző okból kezelték, a hereszövetek mintavételére ekkor került sor. A kutatók úgy találták, hogy néhányhetes növekedés után e sejtek olyan sokféle sejtté alakultak át, mintha embrióból vett őssejt lett volna a kiindulópont.
2008.10.09. 15:51
 
 
Újabb tengeri élőlényeket fedeztek fel Ausztrália partjainál
Tasmánia szigetétől délre 338, Ausztráliában azelőtt soha nem látott, új tengeri állatfajt - köztük tengeri csillagokat, halakat, rákokat, szivacsokat és rájákat - fedeztek fel tudósok. Találtak továbbá 80 tengeri hegyet, némelyik 500 méternél magasabb és 25 kilométer széles, 145 tengeralatti kanyont, és néhány, majd 2000 éves korallt, ezek magassága eléri a két métert is. "Furcsa belegondolni, hogy embert küldtünk a Holdra, jól ismerjük a Föld nagy részét, és közben vannak olyan területek bolygónkon, amelyeket nem láttunk, nem kutattunk még" - mondta Peter Garrett környezetvédelmi miniszter.
2008.10.09. 15:47
 
 
80 ezer forintra emelnék a minimálbért a szakszervezetek
Havi 80 ezer forintra emelné a minimálbért jövőre, az idei 69,5 ezer forintról a munkavállalói oldal - jelentette be Pataky Péter az MSZOSZ elnöke csütörtökön az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén. Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára jelezte: a szeptember 29-én beterjesztett költségvetési tervezetet korrigálni kell, mivel a pénzpiaci válság nyomán a jövőre tervezett 3 százalékos GDP növekedés bizonytalanná vált, de a kormány tartja magát ahhoz az elvhez, hogy emelkedjen a reálkereset 2009-ben. A GDP előrejelzés várható csökkentése miatt sokallta a munkavállalói javaslatot a munkaadói oldal nevében Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára.
2008.10.09. 15:47
 
 
Veres: új makropálya a költségvetéshez
A Pénzügyminisztérium a pénzpiaci válság miatt új makropályát készít a költségvetési tervezethez, amelyben a GDP 2009. évi, 3 százalékos növekedési prognózisát és a 4,3 százalékos inflációs prognózist is kénytelen újraszámolni - mondta Veres János pénzügyminiszter csütörtökön az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén. "A számítások még folynak, a korrigált számok a jövő héten készülnek el és az OÉT október 17-i ülésén tárgyalhatók" - jelentette be a pénzügyminiszter. Veres János rögzítette: a 3,2 százalékos eredményszemléletű (ESA 95) GDP arányos hiánymutatón, amely nyugdíjkorrekcióval 2,8 százalék a kormány nem kíván módosítani.
2008.10.09. 15:43
 
 
Japán Nagydíj: Hamilton tanult a tavalyi leckéből
Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája elismerte, hogy az elmúlt idényben sokat hibázott, és ennek is köszönhette, hogy elveszítette a szinte biztos világbajnoki címét. "Tavaly még újonc voltam, kevés tapasztalattal, ezért sok esetben nem tudtam megtalálni a helyes válaszokat a felmerült problémákra. Az is tény, hogy több esetben idegesebben viselkedtem a kelleténél. Úgy gondolom, tanultam a hibáimból, még egyszer nem szeretném elkövetni ezeket" - mondta a vasárnapi Japán Nagydíjra készülő versenyző, aki három futammal a zárás előtt 84 ponttal vezeti a vb-pontversenyt.
2008.10.09. 15:27
 
 
Felmentették a pécsi EKF-program főigazgatóját
A pécsi közgyűlés felmentette posztjáról Mészáros Andrást, a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program főigazgatóját csütörtökön. A testület nagy többséggel fogadta el Tasnádi Péter polgármesternek a program megvalósítását irányító Pécs2010 Menedzsment Központ Kht. átalakítását célzó, egyben a főigazgató menesztését is tartalmazó előterjesztését. A politikus a lépést a Mészáros András iránti bizalomvesztéssel, a beruházások késlekedésével, szponzorációs bevételek elmaradásával és azzal indokolta, hogy nem javult a program társadalmi megítélése, Pécs nem tudott kilépni az EKF-előkészületekhez köthető "negatív hírspirálból".
2008.10.09. 14:00
 
 
Asztalitenisz Eb: a Tóth, Póta duó is a legjobb 16 között
Az első helyen kiemelt Tóth Krisztina, Póta Georgina duó bejutott a nyolcaddöntőbe a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokság női páros versenyében, miután a 2. fordulóban könnyedén nyert egy görög, moldovai kettős ellen. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi kontinensviadalon ezüstérmes egység 17 órától a Strbikova, Vacenovska cseh páros ellen lép majd asztalhoz a legjobb nyolc közé kerülésért. Eredmények: női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért): Tóth, Póta-Miru, Mocrousov (görög, moldovai) 3:0 (7, 6, 4).
2008.10.09. 13:40
 
 
Magyarország növeli védelmi kiadásainak összegét
A korábbi tervekkel szemben Magyarország öt év alatt összesen 0,2 százalékkal növeli védelmi kiadásainak GDP-arányos összegét. Erről a miniszterelnök és a honvédelmi miniszter tájékoztatta a NATO főtitkárát. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a NATO-védelmi miniszteri találkozón tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a korábbi terv az volt, hogy tíz év alatt 0,1 százalékkal növelik a védelmi kiadások összegét. A 2009-es költségvetés tervezete szerint 338,388 milliárd forint lesz a tárca költségvetése. Ezáltal védelmi feladatokra jövőre 7 százalékkal több jut, mint az idén, amely így a GDP 1,17 százalékát jelenti majd.
2008.10.09. 13:20
 
 
Jean-Marie Gustave Le Cléziónak ítélték oda az irodalmi Nobel-díjat
A francia Jean-Marie Gustave Le Cléziónak ítélték oda csütörtökön az irodalmi Nobel-díjat. A svéd királyi akadémia indoklásában "új kiindulási pontok, költői kalandok, érzéki extázis szerzőjének, az uralkodó civilizáció feletti és alatti emberség kutatójának" nevezte a 68 éves írót, a Terra Amata szerzőjét. Le Clézio nem csupán regényeiben, novelláiban, esszéiben viszi valóságos és lelki utazásokra olvasóit, élete is szinte folyamatos utazás.
2008.10.09. 13:08
 
 
Átadták a százezredik Széchenyi-kártyát
Ünnepélyesen átadták a százezredik, egyben az első kétéves futamidejű Széchenyi-kártyát csütörtökön, Budapesten. Az átadási ünnepségen Veres János pénzügyminiszter és Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára sikertörténetként értékelte a kis- és középvállalkozások finanszírozásának ezen eszközét. Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke arra hívta fel a kártyatulajdonosok figyelmét, hogy a nemzetközi pénzügyi válság hatására fogyasztáscsökkenésre, a termelés szerkezetének átalakulására, dráguló hitelekre lehet számítani, a gondok áthidalásában pedig fontos lesz a kis- és középvállalkozások finanszírozása.
2008.10.09. 13:05
 
 
Beyoncé esküvői titkai
Beyoncé hat hónappal Jay-Z rapperrel kötött házassága után az amerikai Essence magazin novemberi számában lebbentette fel a fátylat titokban tartott esküvője néhány részletéről. A People magazin értesülése szerint annyi derült ki, hogy például nem akart jegygyűrűt, mert szerinte "az emberek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak neki, holott csupán egy tárgyról van szó, ami neki nem több csacskaságnál". Ehelyett - jegyezte meg az Essence - tetovált szalagot visel a gyűrűsujján egy IV-es számmal. Beyoncé szeptember 4-én született, Jay-Z december 4-én, a pár pedig április 4-én kötötte össze az életét. A rapper bal gyűrűsujján hasonló tetoválás látható.
2008.10.09. 12:56
 
 
Költségcsökkentési terv a Forma-1-ben a gazdasági válság miatt
A világméretű gazdasági válság legújabb hatásaként a 2012-es londoni olimpia egyik vezetője bejelentette: az olimpiai falu építésénél 200-250 millió fontos hiánnyal számolnak, míg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint a Forma-1-ben költségcsökkentésre van szükség. Max Mosley, a FIA elnöke jelezte: a gazdasági válság miatt le kell szorítani a költségeket a Forma-1-ben, mert ha két éven belül ezt nem teszik meg, veszélybe sodródik a sportág. "Ez egy nagyon komoly helyzet" - jegyezte meg, amikor találkozott Luca di Montezemolóval, a tíz F-1-es csapatot képviselő Ferrari-elnökkel. Mosley hozzátette: már az elmúlt időszakban is több csapat szűnt meg, és ez a folyamat felgyorsulhat.
2008.10.09. 12:39
 
 
Almacsata: csökkent a felvásárlási ár, tiltakozik a Magosz
Csütörtöktől már csak nettó 6,5 eurócentet, mintegy 16 forintot fizet az ipari alma kilójáért az Agrana-Juice Magyarország Kft., s ezzel a Magyar Gazdakkörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének vezetői szerint kiújult az "almacsata", az érdekképviseleti szervezet tiltakozik a szeptember elején megállapodásban rögzített ár megváltoztatása miatt - mondták a Magosz vezetői nyíregyházi sajtótájékoztatójukon csütörtökön. Jakab István elnök szerint az osztrák tulajdonú cég, amely a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal egy hónapja kötött megállapodásban vállalta a 9 eurócentes árat, két hete 8-ra, majd most 6,5 eurócentre csökkentette azt.
2008.10.09. 12:36
 
 
Szőke nő hajszínpere
Beperelt egy hajfestékgyártó céget egy szőke nő az Egyesült Államokban, amiért véletlenül barnára festette a haját, a bíróság azonban nem adott helyt panaszának. A hölgy állítása szerint a "szőke" dobozban barna festék volt, ezért történt a "tragédia", amelynek következményeként már sohasem tud visszatérni természetes szőke színárnyalatához. Elmondása alapján valósággal sokkolta haja "lebarnulása", és annyira kétségbe ejtette, hogy antidepresszáns gyógyszerkezelésre szorult. A bíró úgy ítélte meg, hogy a nő nem tudja bizonyítani, valóban a gyártó töltött a szőke hajfesték dobozába barnát.
2008.10.09. 12:33
 
 
Elemzők szerint nincsenek jó kilátásai a magyar gazdaságnak
A makro-, így a legutóbbi külkereskedelmi adatok alapján nincsenek jó kilátásai a magyar gazdaságnak, különösen azért, mert augusztusban mind a kivitel, mind a behozatal csökkent a bázishoz képest - mondták elemzők csütörtökön az MTI-nek. Barta György, a CIB Bank makrogazdasági elemzője kifejtette: bár az augusztusi 103,7 millió eurós deficit kisebb lett a piac által várt 275 millió eurónál, semmi jóra nem számíthat a magyar gazdaság. A főbb exportpiacokon ugyanis romlanak a gazdasági kilátások, az eurózóna például recesszió-közeli állapotban van.
2008.10.09. 12:20
 
 
A főtitkár szerint a NATO célja, hogy sikerre vigye az afganisztáni missziót
A NATO eltökélt szándéka, hogy sikerre vigye az afganisztáni küldetést és sikerrel is jár majd - jelentette ki Jaap de Hoop Scheffer, a NATO főtitkára a Parlament előtt csütörtökön, az afganisztáni magyar tartományi újjáépítési csoport most hazatért katonáinak visszafogadó ünnepségén. A Kossuth téren ünnepélyes keretek között, a NATO-főtitkár jelenlétében fogadták az afganisztáni magyar tartományi újjáépítési csoport negyedik váltásának katonáit. Jaap de Hoop Scheffer kiemelte, hogy a magyar katonák a legmagasabb szakmai színvonalon teljesítették feladatukat Afganisztánban.
2008.10.09. 12:00
 
 
Fidesz: a kormány vonja vissza az adótörvényeket és a költségvetést
A Fidesz szerint a kormánynak vissza kellene vonnia az adótörvényeket és a költségvetést, mert alkalmatlanok arra, hogy reagáljanak a világgazdasági folyamatokra - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke. Az adótörvények és a költségvetés felett "eljárt az idő", még teljesen más helyzetben készültek, és más forgatókönyveket vázoltak fel 2009-re, mint amire a jelenlegi helyzetben szükség lenne - közölte sajtótájékoztatóján a politikus. A Fidesz szerint viszont az új kihívásokra új válaszokat kell adni, ezért azt javasolja, hogy vonják vissza mindkét törvényt - tette hozzá a Fidesz gazdasági kabinetvezetője, aki szerint a pénzügyi válság "ha kimondjuk, ha nem", mégiscsak elérte Magyarországot.
2008.10.09. 11:45
 
Megtámadták a rendőrt az igazoltatott személyek
Október 8-án a késődélutáni órákban Szátok község belterületén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztály beosztottai közúti ellenőrzés alá vontak egy Fiat tipusú személygépkocsit. A gépkocsiban három helybéli férfi tartózkodott. A gépkocsivezetőt intézkedés alá vonták, aki szóban elismerte, hogy fogyasztott alkoholt a vezetés megkezdése előtt. A gépkocsiban maradt személyek és a menetközben a helyszínre érkezett további két személy a rendőrökkel szemben agresszíven lépett fel, őket szidalmazni kezdték, bántalmazással fenyegették.
2008.10.09. 11:30
 
LEGO-születésnap az Europarkban
A LEGO sok szeretettel vár mindenkit a kocka ötvenedik születésnapja alkalmából az Europark Bevásárlóközpontban rendezett gigantikus közös építésre és a LEGO kiállításra. Az egy hónapig tartó ünnepségen többek között óriás figurák és várak, interaktív viking- és kalózsorozatok, Star Wars, a Lánchíd, Bionicle és LEGO Creator, Wii-játék-konzolok és hétvégente játszósarok vár minden kicsit és nagyot. A LEGO arra kér mindenkit, vigyen magával egy LEGO-kockát, melyekből óriás LEGO-kocka épülhet. Ezt a kiállítás végén jótékony célra fordítják.
2008.10.09. 11:22
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270[2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista