2020. május 25., hétfő - Orbán
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Sóból is megárt a sok
Ha az USA lakói konyhasófogyasztásukat felére csökkentenék, évente 150 ezer amerikai halálát lehetne elkerülni az Amerikai Orvostársaság számításai szerint. Mivel a napi sóbevitel háromnegyedét az emberek a készételekből, konzervekből, gyorséttermek ételeiből kapják, mind az egészségügyi hatóságok, mind a társadalmi szervezetek az élelmiszeripartól várják a társadalom egészségét alapvetően javító lépéseket. Táplálkozással foglalkozó szakemberek a felnőtteknek naponta egy teáskanálnyi, 2300 milligramm só elfogyasztását javasolják, de például az amerikaiak ennek legalább a dupláját eszik meg.
2008.11.08. 09:20
 
 
A törökországi Batman városa hasznot akar húzni a nevéből
Be akarja perelni a Batman című film producerét a Törökország délkeleti részén található Batman városa, amiért az úgymond nem kért engedélyt a város nevének filmcímként való használatára. Hüseyin Kalkan polgármester azt mondta, hogy a városnév szerzői joga a városhoz tartozik. A 240 ezer lakosú város azokat a cégeket is perelni szándékozik, amelyek játékokon, illetve más termékeken használják ezt a helynevet. Elmondta, ha kell az Egyesült Államokban fordulnak bírósághoz. A Batman figura egy képregénysorozat főhőseként 1939-ben született, egy évvel azelőtt, hogy a hasonló nevű török városban olajra bukkantak volna.
2008.11.08. 09:14
 
 
Népszava: a BRFK szerint is lehetséges, hogy Farkas Péter külföldön van
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sem zárja ki annak lehetőségét, hogy a hétfőn elítélt és eltűnt Farkas Péter külföldön bujkálhat a hatóságok elől - írta a Népszava. Délkelet-Ázsiában bujkálhat Farkas Péter, aki testvérével együtt hétfőn tűnt el a Pesti Központi Kerületi Bíróságról. Az időközben elítélt férfi állítólag előbb Bécsbe, majd hamis papírokkal a schwechati repülőtérről Thaiföldre szökött - olvasható a lapban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezzel kapcsolatban a Népszavával azt közölte: több információt is kaptak arra vonatkozóan, hogy Farkas külföldön tartózkodik. Ezen állítások ellenőrzése jelenleg is folyamatban van - tették hozzá.
2008.11.08. 09:10
 
 
Tömegesen szabadulnak rossz hangzású neveiktől az ukránok
Több mint négyezer ukrán kérelmezte az idei év harmadik negyedében rossz hangzású vagy annak vélt vezeték-, illetve keresztneve megváltoztatását az anyakönyvi hivataloknál, de akadtak, akik politikai megfontolásból változtattak nevet. Az Uroda (szörnyszülött) családnevet viselő hölgy a sokkal jobb csengésű Romanovszkaja vezetéknevet igényelte az anyakönyvi hivataltól, míg kérelme alapján a Buhaj (tenyészbika) családnevű férfi Bondar, a Szvinovod (disznótenyésztő) vezetéknevet öröklő polgár Kravcsenko, a Kozel (bakkecske) nevű úr pedig Pilipjuk lett. De volt, aki a Zajac (nyúl), Okuny (sügér), Uszik (bajuszka) vezetéknevet tartotta viselhetetlennek.
2008.11.08. 09:05
 
 
A MÁOK cáfolja a "veszettség-járvány" hírét
A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) elnöke kategorikusan cáfolja az elmúlt napokban megjelent, "veszettség járványról" szóló hírt, de úgy véli, hogy az ebek veszettségoltása országos nyilvántartásának hiánya súlyos közegészségügyi veszélyhelyzetet okozhat. Dr. Gönczi Gábor, a MÁOK elnöke emlékeztet rá: a kamara és az állami állategészségügy vezetői korábban megállapodtak arról, hogy az élelmiszerláncról készülő, új törvényben rögzítik az országos, elektronikus, eb veszettségoltás nyilvántartásának létrehozását, ami teljes egészében a kamara feladata lesz. "A jogalkotás útvesztőjében azonban a megállapodás feledésbe merült", és az Országgyűlés által elfogadott törvény nem tartalmazza azt.
2008.11.08. 09:01
 
 
Népszava: Kiss szerint akár már 2011-2012 környékén lehet eurónk
A kancelláriaminiszter szerint a pénzügyi-gazdasági válság hatására Magyarország sokkal előbb teljesítheti az eurózónához tartozás követelményeit, s így akár már 2011-2012 környékén csatlakozhat az euróövezethez - írta a szombati Népszava. "Magyarország most megragadhat egy lehetőséget. Mégpedig azt, hogy előbb, mint bárki gondolta volna, teljesítse az ERM II, vagyis az eurózónához tartozás követelményeit. Ezt akár már 2009 második felében deklarálhatjuk, ami azt jelenti, hogy Magyarország akár már 2011-2012 környékén csatlakozhat az euróövezethez" - nyilatkozta a lapnak adott interjúban Kiss Péter.
2008.11.08. 08:59
 
 
Energiatakarékos izzókat is forgalmaz jövő ősztől a Hama
A német Hama Kereskedelmi Kft. idén ősztől negyvenféle energiatakarékos izzóval jelentkezik a magyarországi világítástechnikai piacon - közölte a cég. Egy európai uniós irányelv értelmében 2015-re kizárólag energiatakarékos izzókat használhatunk a háztartásokban. Magyarországon még csak minden tizedik, míg nyugat-európában minden második eladott égő energiatakarékos. Az ilyen izzók használatával az átlagos, világítási célú energiafelhasználás akár az ötödére csökkenthető, ami háztartásonként évi 15-20 ezer forint megtakarítást jelent. A világítótestek piaca nehezen megbecsülhető, de a magyar háztartásokban nagyjából évi 20 millió darabot használnak a körtékből és az egyéb izzókból.
2008.11.08. 08:29
 
 
Az Allianz biztosítót is elérte a pénzügyi válság
Az Allianz német biztosítótársaság bejelentette, hogy 2 milliárd euró nettó vesztesége volt 2008 harmadik negyedévében, az előző év azonos időszakában elért 1,9 milliárd eurós nyereséggel szemben. A müncheni székhelyű biztosítótársaság, amely várhatóan hétfőn teszi közzé a harmadik negyedéves eredményeit, azt is kétségbe vonta, hogy pénzügyi válság miatt sikerül teljesítenie az idei és a jövő évi célkitűzéseket. A pénzpiaci helyzet javulása híján a társaság nem tudja elérni a tervezett működési eredményt. A legnagyobb európai biztosító szerint a pénzügyi válság okozta nehéz feltételek negatívan befolyásolták a forgalmat és a működési eredményt az életbiztosítási, valamint a követeléskezelési ágazatban.
2008.11.08. 08:21
 
 
Obama a kétpártiság szellemében találkozik Bush elnökkel
Barack Obama, az Egyesült Államok megválasztott elnöke chicagói sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kétpártiság szellemében fog találkozni hétfőn a Fehér Házban George Bush elnökkel. A keddi elnökválasztáson szerzett elsöprő győzelme óta első ízben lépett a sajtó elé az illinois-i szenátor, oldalán Joe Biden megválasztott alelnökkel és gazdasági tanácsadóival. Obama megköszönte Bush elnöknek, hogy ígéretet tett, biztosítja a sima hatalomátadást a Fehér Házban és ennek érdekében együttműködik utódával. Leendő kormányának összeállítása kapcsán kifejtette, hogy "megfontolt sietséggel" fog dönteni a kabinetposztok betöltéséről, várhatóan néhány héten belül megteszi a bejelentéseket.
2008.11.08. 08:11
 
 
Haitin 80 fölé emelkedett az összeomlott iskolában meghalt gyerekek száma
A legújabb szombati hivatalos bejelentés szerint 82-re emelkedett a Haitiban összeomlott iskolaépület alatt meghalt emberek, jórészt gyerekek száma. A jelentést a polgári védelem és René Préval elnök adta ki. A hatóságok még ezt sem minősítik végleges adatnak. Az Ígéret nevű iskolába 700 gyerek járt, de senki sem tudja, hogy éppen mennyien voltak az épületben, amikor az pénteken, tanítási idő alatt összeomlott. A sebesültek számát most 107-ben adták meg. A mentést Martinique francia karibi szigetről érkezett szakemberek és ENSZ-katonák is segítik.
2008.11.08. 08:01
 
Gyurcsány: egyelőre nem látni a rendőri beavatkozás indokoltságát
A dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történt, meglehetősen brutális rendőri beavatkozásnak egyelőre nem látni az indokoltságát, Magyarország nem kapott erre vonatkozóan bizonyítékot - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Brüsszelben, a Magyar Televízió Péntek este című műsorának adott interjújában. Az világos, hogy ha a rendőrség erőszakkal lép fel állampolgárokkal szemben, ott a rendőrségnek kell bizonyítania, hogy a fellépése indokolt és arányos volt, és megfelelt a jogszerűség feltételeinek. "Nekünk egyelőre csak rossz érzéseink vannak" - mondta a kormányfő.
2008.11.07. 22:25
 
 
Obama első dolga a gazdasági válság kezelése lesz
Barack Obama, az Egyesült Államok megválasztott elnöke pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy hivatalba lépése után első dolga lesz a gazdasági válság kezelése. A keddi elnökválasztáson szerzett elsöprő győzelme óta első ízben lépett a sajtó elé az illinois-i szenátor, oldalán Joe Biden megválasztott alelnökkel és gazdasági tanácsadóival. Obama szerint a válságból való kilábalás érdekében sürgős szükség van egy pénzügyi ösztönző csomagra, minél előbb, annál jobb. Mint mondta, ha erre nem kerül sor a mostani kormány alatt, hivatalba lépése után az elsők között fog erről intézkedni.
2008.11.07. 21:20
 
 
Nyolc magyar bankot is visszaminősített a Moody's
Nyolc magyar bankot minősített vissza pénteken a Moody's Investors Service, annak nyomán, hogy aznap Magyarország szuverén adóskockázati besorolását is egy fokozattal rontotta. A nemzetközi hitelminősítő péntek esti londoni bejelentése szerint az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a CIB Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, az MKB Bank, az Erste Bank Hungary, a Budapest Bank és az MFB hosszú és rövid futamú devizabankbetéti osztályzatai változnak az eddigi "A2/Prime-1"-ről "A3/Prime-2"-re. A Moody's az új - változatlanul elsőrendű - osztályzatokra további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást léptetett érvénybe a régi besorolások stabil kilátása után, csakúgy, mint a szuverén besorolás esetében.
2008.11.07. 20:43
 
 
Jégkorong olimpiai selejtező: biztos magyar siker a szerbek ellen
A magyar jégkorong-válogatott biztosan nyert a szerb csapat ellen a 2010-es vancouveri téli olimpia budapesti előselejtezős csoportküzdelmeinek nyitófordulójában. 1. forduló: Magyarország-Szerbia 9-1 (4-0, 1-1, 4-0), gól: Svasznek (3.), Ondrejcik (13., 24.), Ladányi (14.), Palkovics (17.), Ocskay (44.), Vaszjunyin (48.), Vas J. (48.), Tokaji (55.), illetve Pajic (31.). A magyar válogatott először játszott azt követően, hogy áprilisban megnyerte a szapporói divízió I-es világbajnokságot, és hetven év után felkerült a világelitbe. A mostani tornán a hazaiak számítanak esélyesnek, s ezt már a nyitókörben bizonyították.
2008.11.07. 20:35
 
 
Asztalitenisz férfi BL: BVSC-vereség a Körcsarnokban
A Lombard BVSC 3-0-ra kikapott a német Frickenhausen Würzburgtól a férfi asztalitenisz Bajnokok Ligája C csoportjának 3. fordulójában, a Körcsarnokban. A második vereségüket elszenvedő házigazdák számára azért is fájó a mostani kudarc, mert ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek a legjobb nyolc közé jutás szempontjából. Eredmény: Férfi BL, C csoport, 3. forduló: Lombard BVSC-Frickenhausen Würzburg (német) 0-3, Jörgen Persson-Bastian Steger 2:3 (-7, -9, 5, 2, -9) Nagy Krisztián-Tan Rui Wu 1:3 (-8, -6, 8, -6) Zwickl Dániel-Macudajra Kenta 1:3 (-13, 8, -3, -10). A BVSC jövő pénteken - szintén a Körcsarnokban - a címvédő SVS Niederösterreich együttesét fogadja.
2008.11.07. 20:30
 
 
Megtiltotta a rendőrség a vasárnapra tervezett nagycsécsi demonstrációt
Megtiltotta a rendőrség a Borsod megyei Nagycsécsre, vasárnapra tervezett demonstráció megtartását - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság közleményében pénteken az MTI-t. A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevében vasárnap estére Nagycsécsre bejelentett rendezvény megtartását a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező tiszaújvárosi rendőrkapitányság vezetője - a gyülekezési jogról szóló törvényben foglaltak alapján - megtiltotta. A tiltás indoka az, hogy a vasárnap esti időpontra - a hét elején történt emberölés helyszínére - már korábban bejelentettek egy gyertyás virrasztást, ezért még egy esemény megtartása nem lehetséges, hiszen "a közlekedés más útvonalon nem biztosítható" - áll a tájékoztatóban.
2008.11.07. 19:23
 
 
Cseh László Balatonalmádi díszpolgára
Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónak a Balatonalmádi Város Díszpolgára címet adományozták; az elismerést Keszey János, a város polgármestere adta át pénteken este a városházán rendezett ünnepségen. "Cseh László városunk harmadik és legfiatalabb díszpolgára, akinek a képviselőtestület egyhangúlag, teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntető címet, kiemelkedő sportteljesítményei és várospártoló munkája elismeréséül" - mondta köszöntőjében a polgármester. A helybeli turisztikai egyesület elnöke egy díszes, Viktória-mintás herendi vázát adott át a díszpolgár sportolónak.
2008.11.07. 18:49
 
 
Dohányzási tilalom az ENSZ-ben
Betiltják a dohányzást a New York-i ENSZ-székházban, amely mostanáig a dohányosok utolsó menedéke volt a nyilvános füstölgést évek óta üldöző metropoliszban. A tilalom bevezetésére közgyűlési határozattal kérték fel a tagállamok Ban Ki Munt, a világszervezet főtitkárát. A nem kötelező érvényű határozatot ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a 192 tagállam. "Most a főtitkáron a sor, hogy kitalálja, milyen intézkedésekkel lehet érvényt szerezni a döntésnek" - mondta Miguel D'Escoto közgyűlési elnök szóvivője.
2008.11.07. 18:29
 
 
Rice biztos abban, hogy a palesztinoknak hamarosan saját államuk lesz
Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter biztosnak mondta magát abban, hogy a palesztinoknak hamarosan saját államuk lesz, elismerte ugyanakkor, hogy az izraeli-palesztin békeegyezmény idei megkötésének nemigen van esélye. Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott rámalláhi tárgyalásai után tartott sajtóértekezletén az amerikai diplomácia vezetője elutasította azt a véleményt, hogy az egy éve Annapolisban újraindított izraeli-palesztin tárgyalási folyamat kudarcba fulladt. "Éppen ellenkezőleg: rá kell mutatnunk (...) hogy Annapolis vetette meg egy palesztin állam majdani létrejöttének alapjait. Az annapolisi folyamat életképes és folytatódik."
2008.11.07. 17:04
 
 
Tilos az avarégetés Budapesten, szmogriadó nem várható
Egyelőre nincs szükség szmogriadó elrendelésére Budapesten, de továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata, és továbbra is tilos a szabadtéri avarégetés a szálló por koncentrációja miatt - rögzíti a főpolgármesteri hivatal sajtóirodájának közleménye. A dokumentum megerősíti, hogy csütörtökön azért kellett bevezetni a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mivel a szálló por (PM10) koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, ami 75 mikrogramm/köbméter. A meteorológiai előrejelzések szerint nem várható a szállópor-koncentráció további romlása, így újabb korlátozásokat várhatóan nem kell bevezetni.
2008.11.07. 16:16
 
 
A Moody's visszaminősítette Magyarországot
Magyarország egyes adósmutatói "sokkal gyengébbek" más, azonos besorolású országokéinál, a Moody's Investors Service ezért tartotta indokoltnak rögtön a szuverén adósosztályzat rontását, előzetes negatív kilátás nélkül, mondta pénteken az MTI-nek Jonathan Schiffer, a nemzetközi hitelminősítő alelnöke. Előzőleg a Moody's egy fokozattal, az eddigi "A2"-ről "A3"-ra minősítette vissza - vagyis még az elsőrendű "A" besorolási sávban hagyta - a magyar szuverén adósosztályzatot, a pénteki lépés előtt azonban nem jelezte az eddig stabil osztályzati kilátás negatívra rontásával, hogy leminősítésre készül. Az új osztályzatra viszont további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást adott.
2008.11.07. 16:09
 
 
Maradona a Manchester United edzésén
Különleges élményben volt része pénteken az Arsenal elleni szombati rangadóra készülő Manchester United labdarúgóinak, ellátogatott ugyanis az edzésükre Diego Maradona, az argentin válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya. A dél-amerikai szakember körutat tesz Angliában, hogy megnézze és beszéljen jelöltjeivel, akikre a jövőben számít a nemzeti csapatban. Maradona a tréning után tárgyalt Carlos Tevezzel, de a keret többi tagjára is nagy benyomást tett, így Rio Ferdinandra is, aki 30. születésnapja alkalmából egy dedikált mezt kapott tőle.
2008.11.07. 15:58
 
 
Medvegyev szerint változatlanul fennáll a terrorizmus veszélye
Oroszországban változatlanul fennáll a terrorcselekmények veszélye - mondta Dmitrij Medvegyev pénteken Szentpéterváron egy értekezleten, amelyet az orosz rendvédelmi szervek tevékenységének megvitatására hívtak össze. Utalva a csütörtöki észak-oszétiai robbantásra az orosz államfő hangsúlyozta: nincs ok a megnyugvásra. "Oroszország számára történelme, kultúrája, lakossága etnikai és vallási összetétele fényében az ilyen jelenségek különösen veszélyesek és szégyenletesek" - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy a megfelelő jogszabályok léteznek, csupán ezek következetes alkalmazásuk szükséges.
2008.11.07. 15:50
 
 
Újabb magyarellenes falfirkák jelentek meg Szlovákiában
Újabb magyarellenes falfirkákra ébredtek pénteken a szlovákiai magyarok: ezúttal az érsekújvári magyar általános iskola diákjait fogadta uszító, életellenes fenyegetést üzenő szlovák felirat, s mint kiderült: Dunaszerdahelyt sem kerülték el az éjszakai mázolók. A Czuczor Gergely nevét viselő érsekújvári magyar iskola falára festékszóróval fújták az öles betűkből álló fenyegetést: "Gázba a hunokkal, Dunába a magyarokkal!" Novák Mónika igazgató feljelentést tett, s a rendőrség dokumentálta a helyszínt. Előző nap Nyitracsehiben és Nagycétényben a fenyegető feliratokon kívül a magyar nyelvű táblákat is festékszóróval tették olvashatatlanná, Nyitracsehi polgármestere, Száraz Vendel szintén feljelentést tett.
2008.11.07. 15:49
 
Újabb bírósztrájk a kosárlabda NB I-ben
Bár a játékvezetők októberben előbb a női, majd a férfi élvonalbeli kosárlabdaklubokkal is megegyeztek, mégis újabb bírósztrájk van kilátásban. A szövetség (MKOSZ) elnöke szerint nincs veszélyben a bajnokságok működése. Valovics István, a sípmesterek képviselője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tiltakozásuk oka ezúttal a szövetség (MKOSZ) elnökségének pénteki döntése, melyben nem helyezték vissza hivatalába a nemrég leváltott játékvezetői bizottságot. "Ebben a légkörben nem tudjuk vállalni az NB I-es mérkőzések vezetését mindaddig, amíg az általunk egységesen képviselt és remélt szakmai környezetet az elnökség meg nem teremti" - áll a játékvezetők állásfoglalásában.
2008.11.07. 15:46
 
 
OÉT: nincs haladás a bértárgyalásokon
Amíg a munkavállalói oldal továbbra is a minimálbér emelését szorgalmazza, addig a munkaadói oldal nem kíván változtatni a jelenlegi 69 ezer forintos összegen, és bérbefagyasztást javasol - fogalmazódtak meg a vélemények az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki (OÉT) plenáris ülésén. "Közös érdekünk, hogy fenntartsuk a növekvő minimálbér intézményét, amelyhez kapcsolódik a szakmunkás bérminimum" - érvelt Pataky Péter, az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, aki most nem tett új javaslatot a minimálbér összegére. Ezt a korábbi első körben havi 80 ezerre kívánta felemelni a munkavállalói oldal.
2008.11.07. 15:38
 
 
KDNP: ne a magyarok fizessék meg a külföldi bankok rendbetételét
A Kereszténydemokrata Néppárt szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány a Nemzetközi Valutaalaptól kapott hitel egy részét külföldi tulajdonú bankok feltőkésítésére, rendbetételére akarja felhasználni, majd a hitelt a magyar emberekkel fizetteti vissza - mondta Soltész Miklós, a párt parlamenti képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Soltész Miklós szerint a szocialista kormány és frakció összesen 460 milliárd forintot vesz el az emberektől csak azért, hogy külföldi tulajdonú bankokat megsegítsen. A helyzet megoldásának kulcsát a KDNP képviselője abban látja, hogy egyrészt Gyurcsány Ferencet és kormányát le kell váltani, másrészt a plafontörvényt el kell fogadni, majd be kell tartani.
2008.11.07. 14:59
 
 
Magyarország két héten belül bizonyítékokat vár Szlovákiától
Magyarország egy-két héten belül várja a szlovák információkat, bizonyítékokat és felvételeket a dunaszerdahelyi esettel kapcsolatban - mondta Göncz Kinga külügyminiszter. A kormányszóvivői tájékoztatón a magyar diplomácia irányítója abszurditásnak nevezte azt a szlovák állítást, hogy a magyar titkosszolgálatok provokálták volna ki a konfliktust a rendőrök és a magyar szurkolók között. Göncz Kinga arról is beszélt, hogy a dunaszerdahelyi focimeccsen történt rendőri beavatkozás nem segítette a hivatalos miniszterelnöki találkozó megszervezését. A dunaszerdahelyi esetre adott válaszok is azt mutatják, hogy Szlovákiában minden parlamenti és kormányzati döntésben megjelenik a nacionalizmus - tette hozzá.
2008.11.07. 14:00
 
 
Gyurcsány: a járványt letörni nehezebb, mint megelőzni
A járványt letörni sokkal nehezebb és költségesebb, mint megelőzni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken magyar újságíróknak az Európai Unió rendkívüli brüsszeli csúcsértekezlete előtt, amelyet a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság kezelése témájában, a jövő heti washingtoni értekezletre való felkészülés jegyében hívtak össze. A javaslatok - közölte Gyurcsány - elsősorban a jövővel foglalkoznak, és olyan intézkedéseket kívánnak bevezetni, amelyekkel egy következő válság megelőzhető lesz.
2008.11.07. 13:56
 
 
Nem mindenkinek tetszett Michelle Obama ruhája
Nem mindenkinek tetszett az a ruha, amelyet Michelle Obama, a jövendő First Lady viselt november 4-én este azon a gyűlésen, amelyen férje, Barack Obama elnökké választását ünnepelték: a sajtóban és az internetes portálokon sokan hangoztatták fenntartásaikat. A 44 éves, 182 centi magas Michelle a chicagói parkban felállított színpadra egy fekete-piros ruhában lépett fel, a piros szín hosszú, nagy foltnak tűnt, amelyet derékmagasságban fekete geometriai alakzat vág ketté. A ruha Narciso Rodríguez divattervező szeptemberben bemutatott, 2009 tavaszára készített kollekciójának egyik darabja volt.
2008.11.07. 13:49
 
 
Fidesz: hozzák nyilvánosságra az IMF-szerződés szövegét!
A Fidesz azt kéri, hozzák nyilvánosságra az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött szerződés teljes szövegét - közölte Varga Mihály, a párt alelnöke. Mint mondta, ha nyilvánosságra hozzák, mindenki eldöntheti majd, mire is vállaltunk kötelezettséget, amikor a hitelszerződést aláírtuk. Szeretnénk tisztázni azt is, mennyi a kamata a hitelnek és mennyi idő alatt kell visszafizetni - tette hozzá Varga Mihály. Szerinte az embereknek joguk van tudni, mi van a szerződében, mit hagyott jóvá csütörtökön a valutaalap vezetése. Milyen bankmentő csomag az, amelyet a bankok nem is akarnak igénybe venni? - tette fel a kérdést. A Fidesz olyan megoldások híve, amelyek a nehéz helyzetbe került adósok hitel-visszafizetését segítik - összegzett a párt alelnöke.
2008.11.07. 13:25
 
 
Öt párt, öt vélemény a képviselői költségtérítés adóztatásáról
Nem jutottak közös megállapodásra a parlamenti pártok képviselői költségtérítésük megadóztatásáról az ötpárti egyeztetésen. Lendvai Ildikó azt mondta, az MSZP az adómentes költségtérítés megszüntetésére, és egy adózó költségátalány-rendszer életbe léptetésére tett javaslatot. Balsai István (Fidesz) azt mondta: szeretnék elérni, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és az egyéb állami vezetők juttatásai álljanak vissza a 2002-es szintre, és ehhez igazodhat a képviselők jövedelme is. Gusztos Péter (SZDSZ) jelezte, hogy elfogadják és támogatják a képviselői jövedelmek befagyasztását, Herényi Károly (MDF) pedig elmondta: a képviselők novembertől lemondanának költségtérítésük 18 százalékáról.
2008.11.07. 13:20
 
 
Lados szerint előfordult, hogy Zuschlag bombariadót rendelt
Zuschlag János "bombariadót rendelt" egyszer, hogy elhalasszák a Gyermek és Ifjúsági Konferencia vezetőválasztó gyűlését - mondta el a Zuschlag-per másodrendű vádlottja, Lados István a pénteki tárgyaláson. A másodrendű vádlott a kilencedrendű vádlott védőjének kérdésére elmondta, hogy egy alkalommal Zuschlag János "bombariadót rendelt" azért, mert Prácser László vádlott "nem jól állt" az ifjúsági szervezeteket tömörítő Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) vezetőválasztó gyűlése előtt. A bombariadóra ténylegesen sor került, majd az elhalasztott és megismételt választáson már Prácser Lászlót választották meg a tömörülés elnökévé.
2008.11.07. 12:34
 
 
Bécsben lehet a legbiztonságosabban közlekedni
Bécsben lehet a legbiztonságosabban közlekedni az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) kimutatása szerint, míg az alpesi ország legveszélyesebb pontja ebből a szempontból az alsó-ausztriai Horn. A főváros után Innsbruck következik 0,3-as mutatóval, a harmadik legbiztonságosabb város Steyr (0,33). Utánuk a sorrend: Graz, Salzburg, Linz, Waidhofen/Ybbs, Wels, Dorbirn körzet, Feldkirch. Ennek két alapvető oka van. Az egyik a szigorú sebességkorlátozás (nagyon sok helyen csak óránkénti 30 kilométeres sebességgel lehet közlekedni), a másik pedig az a tény, hogy a bécsiek közül nagyon sokan utaznak tömegközlekedési eszközökön.
2008.11.07. 12:11
 
 
A főnökök nem eléggé lépnek fel a munkahelyi terror ellen
A dolgozók terrorizálása, sanyargatása a munkahelyeken rendkívül elterjedt jelenség, a vezetők mégsem tesznek igazán ellene. A Chartered Management Institute brit elemző cég szerint ezért a menedzserek hiányos ismeretei okolhatók, így a munkáltatók nem tudnak eleget tenni annak az alapvető kötelességüknek, hogy megvédjék az alkalmazottaikat. A brit gazdaságnak évi 13,75 milliárd fontos (4391 milliárd forint) bevétel és 100 millió munkanap kiesését okozza a munkahelyi terror. A 867, közszolgálatban, vállalati és szolgáltató ágazatban dolgozó munkahelyi vezető kikérdezésén alapuló jelentésükben hangsúlyozzák, hogy a dolgozók képzésének elmulasztása hosszú távon rendkívüli kockázatot rejt.
2008.11.07. 11:49
 
 
PSZÁF eljárás a Morgan Stanley elemzés miatt
Piacfelügyeleti eljárást indított a Morgan Stanley befektetési bank két munkatársa által közzétett, 2.600 forintos OTP célárfolyamot megjelölő szektorelemzés miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Az eljárás célja annak tisztázása, hogy az elemzés tiltott piacbefolyásolásnak minősül-e - közölte a felügyelet. A portfolio.hu híre szerint Ronny Rehn és Hadrien De Belle elemzők fejlődő piaci csapdának (value trap) tartják az OTP-t. Az elemzés konklúziójaként az OTP részvényeit 2.600 forintos célárfolyammal alulsúlyozásra minősítették le. A két szakértő elemzésében azt mondja: a magyar bankrészvények piacán "korai még a zavarosban halászni".
2008.11.07. 11:34
 
 
2009-es büdzsé: a KDNP, az SZDSZ és az MDF nem támogatja a módosításokat
Sem a KDNP, sem az SZDSZ, sem pedig az MDF nem adja támogatását a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításához. Erről a vezérszónokok beszéltek a javaslat általános vitájának kezdetén pénteken a parlamentben. Hargitai János (KDNP) úgy fogalmazott, hogy a költségvetést nem megalapozó törvények tárgyalását kezdte meg az Országgyűlés. Kóka János (SZDSZ) arról szólt, hogy a javaslat hozzányúl a számviteli törvényhez, de nem teszi egyszerűbbé azt, és érinti a nyugdíjkorrekciót, de nem hajt végre nyugdíjreformot. Herényi Károly (MDF) azt emelte ki, hogy a javaslat számos pozitívuma ellenére a hiányoktól szenved. Drasztikus módosító javaslatokkal azonban még javítható - tette hozzá.
2008.11.07. 10:25
 
 
Még senki nem vállalta a vlagyikavkazi merényletet
Péntekre virradó éjjel 12-re emelkedett az észak-oszétiai Vlagyikavkazban előző nap elkövetett terrorcselekmény halálos áldozatainak száma: a kórházban belehalt sérüléseibe egy 24 éves lány. A harmincnál több sebesült áldozat közül tucatnyit kórházban ápolnak. Az Oroszországhoz tartozó köztársaság nyomozó szervei bizonyosak abban, hogy egy nő követte el az öngyilkos merényletet; erről számolt be az iránytaxi csodával határos módon életben maradt vezetője. Péntek délelőttig egyetlen szervezet sem vállalta a merényletet, és nem tudni arról, hogy az eddig viszonylag nyugodtnak számító észak-kaukázusi köztársaságban működne valamilyen harcos ellenzéki vagy szakadár szervezet.
2008.11.07. 10:18
 
 
Obamát egyszer már "őrizetbe vették" Oroszországban
Barack Obama minden bizonnyal az első amerikai elnök, akit egyszer már "őrizetbe vettek" Oroszországban: 2005-ben bezárták egy repülőtéri váróterembe. Obama első, és eddig egyetlen oroszországi útja során több más szenátorral érkezett különrepülőgépen Permbe. Ott a helyi rendvédelmi szervek át akarták vizsgálni a gépet, de az amerikai szenátorok ezt élesen ellenezték. Ezért Obamát és egyik kollégáját bezárták a repülőtér üvegfalú várótermébe, igaz ellátták őket étellel és itallal. Jó néhány órát voltak kénytelenek a szenátorok eltölteni így, mígnem Moszkvából lefújták a riadót. A történtekről hírt adó lap megállapította: az utazás alighanem mély nyomokat hagyott a jövendő amerikai elnökben.
2008.11.07. 10:08
 
 
1,3 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma
A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 1,3 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az első kilenc hónapban a kereskedelmi szálláshelyek összesen 189 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ez folyó áron közel azonos az előző év azonos időszakában mért értékkel. Az első nyolc hónapban a külföldi és a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma nem változott 2007. azonos időszakához viszonyítva, a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele folyó áron számítva 165 milliárd forintot tett ki, és 1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
2008.11.07. 09:59
 
 
Kilenc bankkal állapodott meg a kormány a devizahitelesek segítéséről
Megszületett a megállapodás a kormány és a kereskedelmi bankok között a devizahitelesek terheinek csökkentéséről, a megállapodást kilenc hitelintézet írta alá - jelentette be Veres János pénzügyminiszter és Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke. A megállapodáshoz csatlakozott bankok az adós kérésére külön díj nélkül lehetőséget adnak a törlesztő részletek mérséklésére a törlesztési időszak meghosszabbításával; a devizaalapú kölcsön forinthitellé alakításakor nem számítják fel az átváltásnál felmerülő díjakat, ha erre december 31-ig sor kerül; az önhibáján kívül nehéz helyzetbe került adós kérésére, a hitelintézet egyedi döntése alapján, a törlesztés átmeneti könnyítésére kerülhet sor.
2008.11.07. 09:48
 
 
Hétezerszer telefonált a rendőrségnek egy japán nő
Eddigi legkitartóbb telefonálóját tartóztatta le a rendőrség Japánban rendőrségre telefonálás miatt: a nő 7177-szer hívta őket. Nagy türelmük lehet, hogy csak a hétezredik hívás után léptek. A 38 éves nő szeptember 14. és október 13., azaz röpke egy hónap alatt produkálta a rekordot. Nem segítségért telefonált, hanem, hogy szidhassa a rendőröket, a leggyakrabban a "Dögölj meg!-et" szajkózta. Feltehetően azért nem kedveli a rendőrséget, mert három éve nem vették komolyan, amikor azért hívta őket, hogy bejelentse: megütötte egy férfi. A rendőrség munkájának akadályozása címén vette őrizetbe a "telefonos kisasszonyt". Ha netán közmunkára ítélik, legjobb helye telefonhívásokkal bombázó reklámcégeknél lenne.
2008.11.07. 07:59
 
 
MTV Europe Music Awards: Paul McCartney életműdíjat kapott
AZ MTV Europe Music Awards csütörtök esti gálájának legnagyobb sztárja Barack Obama megválasztott amerikai elnök és Paul McCartney volt, aki a legnagyobb zenei legendának járó díjat vehette át, elismerését már a show előtt bejelentették. Britney Spears folytatta diadalmas visszatérését a popzene csúcsára: Blackout című lemeze az év albuma, maga a sikert sikerre halmozó amerikai énekesnő pedig az év előadója díjat kapta. A díjazottak között van a jövőre ismét Magyarországon koncertező Pink, továbbá a Tokio Hotel és Kanye West is. Pink a legjobb dalért, a német Tokio Hotel a legjobb színpadi produkcióért kapott elismerést, a legjobb rhythm and blues és hip hop előadó pedig Kanye West lett.
2008.11.07. 07:43
 
 
Népszabadság / Népszava: keresik Szabó Pál utódját
Napokon belül kijelölik Szabó Pál utódját - írta a Népszabadság, ugyanakkor a Népszava arról írt, hogy még nem kérte Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter felmentését a kormányfő. A Népszabadság szerint az egyik esélyes most Tukacs István, a miniszterelnök adóügyi megbízottja lehet. A kormányfő pártján kívül, a gazdasági életben is kereste az új minisztert, de még nem találta meg. Felmerült Puch László korábbi pártpénztárnok, a tárca jelenlegi államtitkára, Csepi Lajos, a minisztérium másik államtitkára, Burány Sándor korábbi szociális miniszter, jelenlegi gazdasági államtitkár neve, s úgy hallani, Baráth Etele szocialista képviselőt is számításba vették, de ő inkább Brüsszelbe tartana.
2008.11.07. 07:39
 
 
Rossi ismét tesztelhet egy Ferrarit
Ismét valóra válik az álma Valentino Rossinak, az olaszok nyolcszoros világbajnok motorosának, november 20-21-én ugyanis újfent tesztelheti a Ferrari egyik Forma-1-es autóját. A gyorsaságimotoros-vb MotoGP kategóriájának idei győztese szeptemberben, amikor begyűjtötte újabb elsőségét, azt mondta: ajándékként azt kéri, hogy újra vezethesse a mugellói istálló egyik tűzpiros gépét. Luca Cordero di Montezemolo, a Ferrari elnöke aztán egyből reagált is, és meghívta a 29 éves csillagot egy gyakorlásra. Rossi 2006 februárjában már tesztelt egy Ferrarit, akkor az is felmerült, hogy a motorozásról esetleg az autózásra vált, végül azonban maradt a kétkerekűeknél.
2008.11.07. 07:32
 
 
Az IMF jóváhagyta a magyar hitelkeretet
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön jóváhagyta a pénzintézet által Magyarországnak nyújtandó készenléti hitelkeretet. A washingtoni székhelyű nemzetközi pénzügyi szervezet igazgatósága helyi idő szerint délután ülésezett. A Valutaalap múlt kedden jelentette be, hogy Magyarország összesen 25,1 milliárd dolláros gazdasági védőhálót kap, 17 hónapig készenlétben, azaz rendelkezésre tartott hitelkeret formájában, ezzel segítve Magyarországnak kezelni a pénzügyi válság következményeit. A nemzetközi összefogásban a Valutaalap 15,7 milliárd dolláros hitelkeretről állapodott meg Magyarországgal; az Európai Unió további 8,1 milliárd, a Világbank 1,3 milliárd dolláros segítséget kész nyújtani.
2008.11.07. 07:03
 
 
Az IMF pénzügyi csomagja ellen tüntettek Budapesten
Mintegy kétszázan tüntettek a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzügyi csomagja ellen csütörtök délután Budapesten a Szabadság téren álló Bank Center épülete előtt; a Jobbik szervezésében tartott demonstrációt jelentős rendőri egység biztosította. A Jobbik és a Hazafias Magyarok Szövetsége által szervezett tüntetésen felszólalt többek között Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője és ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész. Arról beszéltek, hogy a pénzügyi válság áthidalására szánt nemzetközi kölcsön "rabszolgaságba" taszítja a magyar népet, és nem szabad újabb államadósságot a nyakába varrni az embereknek.
2008.11.06. 21:25
 
 
Átadták a sportolói Junior Prima Díjakat
Második alkalommal adták át a sportolói Junior Prima Díjakat; idén is - csakúgy, mint tavaly - tíz kiválóság részesült elismerésben, kimagasló teljesítményükért fejenként 7000 eurót kaptak. A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan kiválóságokat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket. A díjazottak között van Görbicz Anita kézilabdázó, Gyurta Dániel úszó, váncsik Tamás kézilabdázó, Kiss Tamás kenus, Kisteleki Dóra vízilabdázó, Kovács Csaba jégkorongozó, Kozák Danuta kajakos, Szabó Gabriella kajakos, Varga Dániel és Varga Dénes vízilabdázók.
2008.11.06. 20:58
 
 
Szlovák politikusok Budapest közbelépését sürgetik
Ján Kubis szlovák külügyminiszter védelmébe vette a szombati dunaszerdahelyi rendőrattak résztvevőit és azt követelte, hogy Budapest szedje ráncba a szlovák nagykövetség előtt tüntetőket. "Mi komoly büntetéssel sújtjuk a rasszista és a fasiszta megnyilvánulásokat, nemkülönben az olyan természetű nacionalizmust, melynek hirdetőit a magyarok szabadon hagyják az utcán menetelni" - idézte a Kubist csütörtökön a SITA hírügynökség. Csütörtökön ismét hallatta hangját a magyarellenes kormánypárti Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Arra reagált, hogy a Jobbik a magyar-szlovák határátkelők félpályás útlezárására készül.
2008.11.06. 20:51
 
 
Országos demonstrációt hirdet november 29-re a közszolgálati sztrájkbizottság
Országos utcai demonstrációt hirdet november 29-re a közszolgálati sztrájkbizottság a szférát érintő megszorítások elleni tiltakozásul - tájékoztatta Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke csütörtökön az MTI-t. A békés felvonulás célállomása a Kossuth tér lesz, s arra várhatóan az ország minden településéről érkeznek a közszféra dolgozói és a követeléseikkel szimpatizálók. Kerpen Gábor elmondta: a sztrájkbizottság csütörtök délutáni ülésén áttekintette a kormányzati javaslatot, amely - mint mondta - igen távol áll a bizottság által elfogadható feltételektől. Rögzítették, hogy a bizottság megerősíti és fenntartja korábbi követeléseit.
2008.11.06. 20:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244[2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista