2020. július 5., vasárnap - Sarolta, Emese
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Gázai offenzíva: több mint 630 a palesztin áldozatok száma
Több mint 630 palesztin vesztette életét eddig a Gázai övezet elleni izraeli hadműveletekben a legfrissebb, keddi adatok szerint. A palesztin kórházi forrásokból származó tájékoztatás szerint a tizenegyedik napja tartó offenzíva palesztin halálos áldozatainak száma legkevesebb 635, a sebesülteké meghaladja a 2900-at. Az izraeli hadsereg hivatalosan megerősített vesztesége egy fővel, hat főre nőtt kedden. A hatból négy katona baráti tűzben esett el.
2009.01.06. 18:15
 
 
Egyelőre nem sikerült kimenekíteni a Gázában rekedt magyarokat
A Gázából távozni kívánó két magyar család közül az egyik megkapta az izraeli hozzájárulást, hogy elhagyja az övezetet, ám a kilenc felnőtt és gyerek a folyamatos harcok miatt képtelen eljutni a kijelölt határállomásra, a terület északi részén fekvő Erezbe. Mivel délen, a rafahi határátkelő közelében laknak, a magyar diplomácia most más megoldáson dolgozik: azon, hogy a csoport dél felé utazhasson ki Gázából - közölte a Külügyminisztérium. Szelestey Lajos szóvivő hozzátette: a másik, négytagú magyar-palesztin család esetében még bizonyos adminisztratív feltételek nem teljesültek, így nekik egyelőre várniuk kell.
2009.01.06. 17:48
 
Washington azonnali, tartós izraeli-palesztin tűzszünetet sürget
Az Egyesült Államok azonnali, tartós izraeli-palesztin tűzszünetet sürgetett. Washington azonnali tűzszünetet szeretne Gázában, amely "tartós, fenntartható és időben nem korlátozott" - fogalmazott Sean McCormack külügyi szóvivő. Az amerikai diplomácia közölte, hogy Condoleezza Rice külügyminiszter aznap az ENSZ New York-i székházába utazik, hogy egyeztessen arab külügyminiszterekkel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel a tűzszünet részleteiről. Rice fogja képviselni az Egyesült Államokat a Biztonsági Tanácsban azon a tanácskozáson is, amelyen Izrael gázai övezeti katonai akciójának befejezése, valamint a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétatámadásainak megszüntetése lesz a téma.
2009.01.06. 17:47
 
 
Gazdasági válságban többen házasodnak
Roham várható a január 31. és február 1. között az Esküvői Kiállítás 2009-en. Pszichológusok szerint válság idején divatosabbak a szélesebb csípőjű, termékenységet sugárzó nőalakok, és megnő az emberek igénye az összetartozásra és a biztonságra, ami 2009-ben 10-15 százalékkal is megnövelheti az egyébként évek óta csökkenő házasságkötések számát. Nagy László, a Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő kiállítás főszervezője elmondta, hogy már májusra is alig lehet ruhát bérelni egyes kedvelt kölcsönzőkben. Gazdasági válság idején többen kötnek házasságot. Ez megváltoztathatja a házasságok utóbbi években tapasztalt csökkenését. Általában évente 35-40 ezer pár mondja ki a boldogító igent.
2009.01.06. 16:42
 
40 embert ölt meg egy izraeli légi csapás egy gázai övezeti iskolában
Negyven embert ölt meg kedden délután egy izraeli légi csapás a gázai övezet északi részén fekvő Dzsbalíja egyik iskolájában - közölték palesztin orvosi források. Egyes jelentések nem légi csapásról, hanem harckocsiból leadott lövésekről szólnak. Folyik az omladék átkutatása, nem zárható ki, hogy további holttesteket is találnak a romok között. Sok a sebesült - jelentették hírügynökségek, de pontos számot nem közöltek. Palesztin lakosok százai kértek menedéket előzőleg ebben a dzsabalíjai iskolában, amelyet a palesztin menekültek segélyezéséért felelős ENSZ-szervezet (UNRWA) működtet, mert azt gondolták, hogy ott biztonságban lesznek, az izraeli katonák és az iszlamista Hamász szervezet fegyveresei közt dúló harcok ellenére is.
2009.01.06. 16:22
 
 
Leállt a gázszállítás Ukrajnából
Kedden 15.30 órakor leállt Ukrajnából az orosz földgáz szállítása Magyarország felé - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter és Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója kedden a földgázellátási krízisbizottság ülése után. Ausztria felől, a szerződés szerinti mennyiség mintegy fele, 3 millió köbméter földgáz érkezik. A bizottság javaslata szerint szerdán 11 órától korlátozzák azoknak az erőműveknek a gázfelhasználását, amelyek át tudnak állni alternatív energiára. Ugyanakkor megteszik az előkészületeket a stratégiai tárolókból a földgáz kivételére. Ez a kereskedelmi tárolók napi 51,5 millió köbméter maximális kivétele mellett további napi 3,6 millió köbmétert földgáz felhasználását teszi lehetővé.
2009.01.06. 16:16
 
 
Obamáé lehet az eddigi legdrágább amerikai elnöki beiktatási ünnepség
Barack Obamáé lehet az eddigi legdrágább amerikai elnöki beiktatási ünnepség; a megválasztott elnök hivatalba lépésével kapcsolatos ünnepi eseményekre eddig már több mint 24 millió dollár adomány érkezett - írta a keddi The New York Times. Az adomány jelentős része több tízezer dolláros átutalások formájában érkezett a kaliforniai Szilícium-völgyből, az amerikai számítógépes ipar vezető személyiségeitől, hollywoodi hírességektől, valamint a New York-i pénzvilág ismert képviselőitől, sokan közülük korábban Hillary Clinton volt first lady elnökjelölti kampányát támogatták.
2009.01.06. 16:04
 
 
Gyurcsány levelet írt az orosz, az ukrán és a cseh miniszterelnöknek
Gyurcsány Ferenc levelet írt Vlagyimir Putyin orosz, Julija Timosenko ukrán és Mirek Topolanek cseh miniszterelnöknek, az unió soros elnökének, amelyben jelezte: a magyar kormány számára elfogadhatatlan, hogy Oroszország és Ukrajna vitájának az árát az európai fogyasztók fizessék meg. A kormányfő véleménye szerint ez mostantól már nem egyszerűen kereskedelmi ügy, hanem Oroszország, Ukrajna és Európa együttműködésének egyik legfontosabb kérdése. Gyurcsány Ferenc elmondta: arra kérte az uniós soros elnökségét, hogy távolságtartó és közvetítő magatartás helyett lépjen fel a két országnál a vita lezárása érdekében.
2009.01.06. 15:38
 
 
Országos Diákíró Versenyt hirdetett a Magyar Író Akadémia
Országos Diákíró Versenyt hirdetett a Magyar Író Akadémia középiskolás diákok, egyetemisták és főiskolások, valamint pedagógusok számára; a pályaműveket március 15-ig várják a szervezők. A pályázati kiírás szerint a versenyre olyan szépirodalmi alkotásokkal jelentkezhetnek a diákok és a tanárok, - műfaji és tematikai kötöttség nélkül - amelyek "az asztalfiókok mélyén rejtőznek, és még nem publikálták sehol". A mű terjedelme próza és dráma esetén legfeljebb 15 ezer karakter lehet szóközökkel, de nagyobb terjedelmű műből vett részlettel is lehet pályázni. Líra esetén a pályamunka nem haladhatja meg a szóközökkel számított 6 ezer karaktert.
2009.01.06. 14:55
 
Kovács László lett az ökölvívók új szövetségi kapitánya
Kovács László irányítja a jövőben a férfi ökölvívó-válogatottat. Erről a magyar sportági szövetség (MÖSZ) elnöksége döntött kedden egyhangú szavazással. A 48 éves szakember kettő plusz két évre szóló megbízást kapott, munkáját 2010 végén értékelik. Kovács, aki a válogatottat 2004-től irányító Balzsay Károlyt váltja a poszton, mostanáig a MÖSZ edzőbizottságának a vezetője volt. A szövetség októberben döntött arról, hogy pályázat útján keres kapitányt, a december 15-i határidőig négyen jelentkeztek, Balzsay nem volt közöttük. A pályázatokat értékelő bizottság, melyet az olimpiai, illetve amatőr és profi világbajnok Kovács István vezetett, Kovács László anyagát találta a legjobbnak, így őt ajánlotta az elnökségnek.
2009.01.06. 14:50
 
 
700 ember dolgozott a minisztériumokban, hogy válaszoljanak a Fidesz kérdéseire
Hozzávetőleg 700 ember dolgozott a minisztériumokban azon, hogy a kormány határidőre választ adjon a Fidesz és a KDNP több mint 1.300 írásbeli kérdésére - közölte kérdésre válaszolva Budai Bernadett kormányszóvivő sajtótájékoztatóján. A szóvivő elmondta: hétfő estig, a határidő lejártáig postára adták a válaszokat, amelyek az Országgyűlés honlapján is olvashatóak lesznek. Budai Bernadett azt mondta, szeretné megnyugtatni Ágh Pétert: az ellenzéki képviselő javaslatára a kormány jelzi a Magyar Posta Zrt-nek, hogy készüljön Szombathely szentjeiről bélyeg. A szóvivő elmondta: a képviselő ez iránt érdeklődött a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternél.
2009.01.06. 14:15
 
 
Nem változik az autópálya matricák ára 2009-ben
Az elektronikus autópálya matricák ára és kínálata nem változik az idén, a két évvel korábbi szinten marad a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium döntése értelmében - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK). A három és fél tonna össztömeget meg nem haladó járműveknek továbbra is 1.170 forintot kell fizetniük a négy napos elektronikus matricákért, amelyek ára május és október között ismételten 1.530 forintra módosul. A legkisebb kategóriába tartozó járművek éves bérlete 37.200 forint, míg a 12 tonnánál nehezebb össztömegű járműveknek 198.000 forintot kell fizetniük ugyanezért.
2009.01.06. 13:51
 
 
Két részre osztották a Gázai övezetet az izraeli csapatok
Az izraeli csapatok két részre osztották a Gázai övezetet, és körülzárták Gáza városát - közölte kedden az izraeli védelmi miniszter. Ehud Barak bejelentése a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet elleni izraeli offenzíva 11. napján hangzott el a közszolgálati rádióban. "Egyetlen ország sem engedheti meg, hogy egy terrorszervezet megkeserítse polgárai életét" - tette hozzá a dél-izraeli polgári lakosságot sújtó Hamász-rakétatámadásokra utalva.
2009.01.06. 13:41
 
Ukrajnai illetékes szerint teljesen leállhat az orosz gáztranzit
A Gazprom teljesen leállíthatja Európa részére tranzitra szánt gázának szállítását Ukrajnába - jelentette ki kedden délben az ukrán szállítóvállalat, a Naftogaz elnöke. Oleg Dubina arra hivatkozott, hogy a Gazprom szállításai fokozatosan csökkennek és a korábbi 260 millió köbméternyi szállított mennyiség már napi 72 millióra esett vissza keddre. Mint ismeretes, az Európa felé szállító ukrán vezetékrendszer négy tagjából hármat leállítottak. Erről a Gazprom elnökhelyettese beszélt kedden.
2009.01.06. 13:00
 
 
A Gázai övezet elkerülésére kérik a magyar állampolgárokat
A Külügyminisztérium nyomatékosan tanácsolja, hogy a magyar állampolgárok ne közelítsék meg a Gázai övezetet, illetve annak 45 kilométeres körzetét - közölte Szelestey Lajos szóvivő kedden az MTI-vel. A minisztérium a folyamatos izraeli légicsapások, valamint a válasznak szánt palesztin rakétatámadások miatt figyelmezteti a magyar állampolgárokat, és ez vonatkozik az övezettel határos izraeli városokra, Szderótra, Askelónra, Asdodra, Beér-Sevára és Gederára is - áll a közleményben. Izrael december 27-én légicsapásokat, majd ez év elején szárazföldi hadműveleteket kezdett a Gázai övezet ellen, hogy felszámolja a palesztin Hamász mozgalom fegyveres erejét.
2009.01.06. 12:50
 
 
A cseh EU-elnökség a gazdaság és az energetika témakörére fog koncentrálni
Gazdaság, energetika és Európa helye a világban - e három témakör jelenti a soros cseh európai uniós elnökség célkitűzéseinek alappilléreit - közölte Mirek Topolánek cseh kormányfő kedden Prágában. "A cseh kormány kiemelt figyelmet kíván fordítani a nemzetközi pénzügyi válság megoldására és az európai újjáépítési tervre is" - jelentette ki a miniszterelnök prágai sajtóértekezletén, amelyen ismertette a cseh EU-elnökség legfőbb célkitűzéseit és programját. Csehország január elsején Franciaországtól vette át az EU soros elnöki tisztségét.
2009.01.06. 12:35
 
 
Az iparkamara elnöke szerint adócsökkentésre lenne szükség
Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez persze együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Szegeden. A gazdasági válságból történő kilábaláshoz elengedhetetlen a nagy elosztórendszerek tényleges reformja, ahogy az Szlovákiában is megtörtént - mondta az elnök a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján. Ha következetesen és szakmailag átgondoltan hajtják végre a reformokat, egy-két év alatt rendbe lehet tenni egy országot, s mint a szlovák példa mutatja, a gazdaság utána tartós növekedési pályára áll - hangsúlyozta.
2009.01.06. 12:30
 
 
Az eurózónában 1,6 százalék volt az éves infláció decemberben
Az Eurostat, az EU statisztikai hivatalának becslése szerint az infláció decemberben éves szinten 1,6 százalékos volt az eurózónában, 26 hónapja a legkisebb és jóval elmarad a még novemberben mért éves szintű 2,1 százaléktól. A decemberi adat kedvezőbb lett az előzetes várakozásoknál (1,8 százalék), és valószínűbbé teszi az EKB további kamatmérséklését a közeljövőben. Az EKB a 2 százalék alatti inflációt tekinti célnak az euróövezetben. Ez az ütem az elkövetkezendő hónapokban is teljesíthető, amennyiben az energiaárak nem mozdulnak el érdemben jelenlegi szintjükről. Az infláció decemberi csökkenése is elsősorban az energiaárak, illetve részben az élelmiszerárak mérséklődésének köszönhető.
2009.01.06. 12:24
 
 
Hatszor több sms-t küldtek az ünnepek alatt mint egy átlagos napon
Karácsonykor és szilveszterkor a mobilszolgáltatók ügyfelei ötször-hatszor annyi szöveges üzenetet küldtek, mint egy átlagos hétköznapon, ugyanakkor december 24-26-án és január 1-jén egyre többen mobil interneten, s nem SMS küldésével "postázták" jókívánságaikat. A Vodafone közleménye szerint a társaság, a mobil internet terjedésének köszönhetően az ünnepek alatt 250-300 százalékkal nagyobb adatforgalmat bonyolított le, mint 2007-ben. Ugyanakkor az elküldött szöveges üzenetek (SMS) számában nem volt számottevő változás a tavalyi évvel összehasonlítva. A cég ügyfelei december 24-én egy átlagos hétköznaphoz képest hatszor annyi, míg szilveszterkor ötször annyi SMS-t küldtek.
2009.01.06. 12:00
 
 
Rálőtt bébiszitterére egy 4 éves fiúcska
Rálőtt vigyázójára egy 4 éves fiúcska az Egyesült Államokban, mert a nő véletlenül rálépett a lábára. A gyerek dühében előszedett egy szekrényből egy pisztolyt és lőtt. A 18 éves bébiszitternek szerencsére csak felületi sebet okozott a golyó az egyik karján és az oldalán, a sérülések könnyűnek minősíthetők. Az oviskorú gyerek megsebesített egy másik tizenévest is, akinek szintén nem súlyos a sebe. A gyerek lövöldözésének több tanúja van, ugyanis féltucatnyi gyerek és tizenéves volt a helyiségben. A rendőrség vizsgálja a körülményeket, a 4 éves pisztolyost nem vették őrizetbe és vádat sem emeltek ellen.
2009.01.06. 11:40
 
 
Colin Firth játssza a főszerepet Tom Ford első filmjében
Colin Firth angol színész játssza a főszerepet Tom Ford divattervező első filmjében. A film londoni sajtóbemutatóján Colin Firth azt mondta: Tom Ford alkotása, az A Single Man különleges lesz. A színész egy homoszexuális tanárt játszik majd, akinek párja váratlanul meghal egy autóbalesetben. A történet Christopher Isherwood azonos című regényén - sokak szerint legjelentősebb művén - alapul és Los Angelesben játszódik 1960-ban. A tanár utolsó napját beszéli el, aki úgy dönt, öngyilkos lesz, mert nem tud szerelme nélkül élni. Colin Firth igen érdekesnek találta a szerepet, amely egy olyan ember szemén keresztül engedi látni a dolgokat, aki az utolsó pillantást veti az őt körülvevő világra.
2009.01.06. 11:39
 
 
Az EU követeli a gázszállítás helyreállítását
Az Európai Bizottság és az EU cseh elnöksége kedden közösen követelte Oroszországtól és Ukrajnától a gázszállítás azonnali helyreállítását. A Brüsszelben kiadott nyilatkozat szerint az orosz és az ukrán hatóságok által korábban adott biztosítékok ellenére, előzetes figyelmeztetés nélkül, lényeges mértékben csökkentették az Európai Unió több tagállamába irányuló gázszállítást, ami teljességgel elfogadhatatlan helyzetet teremtett. A gázszállítás haladéktalan helyreállítása mellett Brüsszel azt is követeli, hogy az orosz és az ukrán fél azonnal kezdje újra egymással a tárgyalásokat, kétoldalú kereskedelmi vitájuk végleges rendezése érdekében.
2009.01.06. 11:37
 
 
Jogi lépéseket tesz a Fidesz a Jobbik kijelentései miatt
A Fidesz a Jobbik alaptalan rágalmai miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője azokra a kijelentésekre reagált, amelyek szerint pártja ajánlószelvényeket adott a IX. kerületben a MIÉP-nek, hogy így gyengítsék a Jobbikot. Cser-Palkovics úgy fogalmazott: a Jobbik "ismét egy nyilvánvaló képtelenséggel próbál némi médiafelülethez jutni". A politikus véleménye szerint ez az eset is alátámasztja a ferencvárosiaktól származó korábbi jelzéseket, melyek szerint más pártok aktivistái is a Fidesz nevében gyűjtöttek ajánlószelvényeket.
2009.01.06. 11:15
 
Egyelőre nem tudni mennyi gáz érkezik kedden Magyarországra
A Földgázszállító Zrt. (FGSZ) délelőtt még nem kapott hivatalos visszaigazolást az ukrán partnertől a keddi gázszállítás mennyiségéről - közölte az FGSZ az MTI-vel. A közlemény szerint az FGSZ Zrt. folyamatosan kapcsolatban áll a szállítók és a kereskedők diszpécserszolgálataival és elemzi a helyzetet. A keddre várható fogyasztási prognózis 68 köbméter, az FGSZ szerint az ellátás biztosított. Kutas István, a földgáztárolót birtokló E.ON Földgáz Storage Zrt. szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a magyarországi tárolókból kedd reggeltől közel a maximumon van a földgáz kivét, a napi maximális kivétel 51,5 millió köbméter lehet.
2009.01.06. 11:10
 
 
Öt-hatszázezer karácsonyfát gyűjtenek össze Budapesten
Az ünnepek után 500-600 ezer karácsonyfát gyűjt össze a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., a kidobott fenyők a rákospalotai hulladékégetőbe kerülnek - mondta el Horti Zsófia, a társaság szóvivője. A fákat a kukák mellé kell kihelyezni szemétszállítási napokon, de Budapesten lehetőség van arra is, hogy a kijelölt 250 gyűjtőhely valamelyikéhez vigyék a fenyőket - tette hozzá a szóvivő. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a mintegy 800 ezer háztartásból összesen 500-600 ezer fát gyűjtenek össze az elkövetkező egy hónapban az FKF munkatársai. Kitért arra: sokan vásárolnak az utóbbi időben műfenyőt, vagy a gyökeres, később elültethető fát részesítik előnyben.
2009.01.06. 11:00
 
 
A Toyota 11 napra leállítja termelését japán üzemeiben
A Toyota Motor Corp februárban és márciusban 11 napra leállítja termelését japán üzemeiben, mivel az alacsony értékesítés miatt felhalmozódtak a készletek amerikai márkakereskedőinél. A japán gyártó alkalmazottait ezalatt az idő alatt fizetett szabadságra küldi. A decemberi 37 százalékos értékesítési csökkenés több mint negyed százada a legnagyobb visszaesés a cég történetében és meghaladja amerikai riválisai, a General Motors és a Ford Motor eladásainak csökkenését. "Nem gondoltam volna, hogy a krízis ilyen gyorsan, ilyen mély nyomot hagyhat" - jelentette ki a Toyota elnöke.
2009.01.06. 10:52
 
 
Dakar 2009: búcsúzik Darázsiék kamionja
Motorhiba miatt kiállt az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-versenyből a Darázsi Zsolt vezette MAN kamion. A kiállás következtében háttértámogatás nélkül marad az autósok között összetettben a 14. helyen álló Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős. Erről a Szalay Dakar Team tájékoztatta az MTI-t. A négy Dakar-ralit végigélt kamion a hétfői harmadik szakaszon adta meg magát, azok után, hogy az első két napon is akadtak vele gondok. A csapat tájékoztatása szerint olyan segítő akadna, aki elvinné az alkatrészeket, csak éppen nincs mit, mert azok a kamionban vannak, az pedig nagyon messze van a keddi rajt helyszínétől.
2009.01.06. 09:49
 
 
DiCaprio pályája legfeszélyezettebb csókját váltotta Kate Winslettel
Leonardo DiCaprio elismerte, hogy a csók, amelyet Kate Winslettel váltott a Revolutionary Road című film forgatásán, pályájának legfeszélyezettebb pillanatai közé tartozik, mert a jelenetet a színésznő férje, a rendező Sam Mendes figyelte. A színész a Jolie magazin német kiadásában elmondta, hogy soha nem csókolózott a kamerák előtt ilyen feszélyezetten. Az újságcikk arról is beszámol, hogy DiCaprio, aki azelőtt elképzelhetetlennek tartotta, hogy megnősüljön, mára másképpen gondolkozik, lát szépséget az ideális nővel kötött házasságban, és abban, hogy az ember élete párja mellett öregedjen meg.
2009.01.06. 09:33
 
 
Gyorsabban forog a Tejút
A Tejút - az a csillagrendszer, amelyhez a Föld is tartozik - gyorsabban forog, mint azt korábban hitték, ez 50 százalékkal növeli eddig feltételezett tömegét, és emiatt nagyobb az intergalaktikus összeütközés veszélye is - derül ki egy, az Egyesült Államokban hétfőn nyilvánosságra került tanulmányból. Egy nemzetközi csillagászcsoport nagypontosságú méréseiből kiderült, hogy a Tejút forgási sebessége 161 000 km/óra, ezáltal tömege körülbelül akkora, mint a szomszédságában lévő Androméda galaxisé. "Mostantól fogva nem tekinthetünk többé a Tejútra úgy, mint az Androméda kistestvérére" - jelentette ki az amerikai Harvard-Smithsonian asztrofizikai központ csillagásza.
2009.01.06. 09:24
 
 
Kétharmaddal csökkentek az Európába irányuló orosz földgázszállítások
A Gazprom jelenleg a normális földgázmennyiség hetedét tudja Európába exportálni az ukrán fél által az éjszaka folyamán érvényesített tranzitkorlátozások, a tranzitkapacitás háromnegyedének lezárása miatt - mondta kedden Londonban a Gazprom második számú vezetője. Alekszandr Medvegyev vezérigazgató-helyettes a brit fővárosban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a Gazprom az ukrán tranzitcég, a Naftogaz "túszává vált", miután a vállalat négyből három exportvezetéket lezárt. Az ukrán Naftogaz földgázipari társaság bejelentése szerint viszont az orosz Gazprom mintegy kétharmadával csökkentette az Európába irányuló földgázszállításait.
2009.01.06. 09:17
 
 
Olasz internetezők tiltakoznak a maffiakultusz ellen
A Facebook közösségi portál olasz felhasználóinak tízezrei kérték, a hálózat zárja ki azokat a csoportokat, amelyek olyan maffiafőnököket tisztelnek, mint Bernardo Provenzano vagy Toto Riina, akik több tucat gyilkosságért és kínzásért felelősek. A szicíliai maffia, a Cosa Nostra által 1948-ban meggyilkolt újságíró, Giuseppe Fava fia, Claudio Fava, az Európai Parlament tagja a Corriere della Sera című napilapnak elmondta , "ijesztőnek" tartja a Facebook fórumain olvasható üzeneteket, ugyanakkor ellene van mindenfajta cenzúrának. A Facebook olasz felhasználói csatlakoztak a maffia áldozatainak tiltakozásához.
2009.01.06. 08:26
 
 
Tenisz: Czink kiesett Brisbane-ben
Czink Melinda három játszmában vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben a harmadik helyen kiemelt Marion Bartolitól, ezzel befejezte szereplését a brisbane-i tenisztornán. Eredmény: nők (220 ezer dollár összdíjazás): 2. forduló, a negyeddöntőbe jutásért: Bartoli (francia, 3.)-Czink 5:7, 6:3, 6:1.
2009.01.06. 08:24
 
 
Ausztria felől is csökkent a magyar gázimport
Csökkent az Ausztriából Magyarországra érkező földgáz mennyisége kedden, mivel Ukrajna korlátozta a Szlovákián keresztüli szállítást Nyugat-Európába - közölte Zsuga János, a Földgázszállító Zrt. (FGSZ) vezérigazgatója. Azt nem közölte, hogy mennyivel csökkent a mennyiség. Ausztria felől napi átlagban mintegy 6-7 millió köbméter földgáz érkezik Magyarországra. A kieső gázmennyiséget a föld alatti tárolókból pótolják. A várható fogyasztás 68-70 millió köbméter lesz kedden. Magyarország továbbra is folyamatosan kapja a gázt Ukrajna felől.
2009.01.06. 08:00
 
 
F1: jövő héten mutatják be az új Ferrarit
Január 12-én, azaz jövő hétfőn mutatják be a Forma-1-es Ferrari új versenyautóját, az F2009 jelzésű modellt. Az ünnepélyes bemutatót a fioranói pályán rendezik meg, elsőként a tavalyi világbajnokság második helyezettje, a brazil Felipe Massa ül majd a volán mögé. A nagy rivális McLaren négy nappal később mutatja be az idei versenyautót.
2009.01.06. 07:50
 
 
Átszabhatják a fővárost
A Magyar Hírlap információi szerint a Fidesz vezérkara négy lehetséges modellt vizsgál Budapest önkormányzati rendszerének átalakításával kapcsolatban. Az első variáció azzal számol, hogy megmarad a 23 kerület, de bizonyos hatásköröket elvonnának a főváros javára. Hét, nyolc kerület lehetséges kialakítását veti fel a második forgatókönyv. Eszerint Budán három, Pesten pedig négy, öt kerület jöhetne létre, megőrizve az önkormányzati jogosítványokat. A harmadik változat a Fidesz '90-es években kidolgozott city-koncepcióját eleveníti fel. Ebben a modellben Budapest belső kerületei olvadnak össze.
2009.01.06. 07:27
 
 
Az MNB további gyors kamatcsökkentést tart szükségesnek
A Magyar Nemzeti Bank amilyen hamar csak lehet, csökkenteni akarja a kamatokat, mert az infláció mérséklődése és a recesszió alacsonyabb kamatszintet indokol. A kamatcsökkentésnek azonban nem szabad megzavarnia a pénzpiaci stabilitást - fejtette ki a Reutersnek Simor András, az MNB elnöke. Simor szerint jó esély van arra, hogy az infláció középtávon jelentősen elmarad a bank 3 százalékos célszámától, még egy gyengébb forint árfolyam esetén is. A kamatcsökkentést azonban csak olyan ütemben folytatjuk, ami véleményünk szerint nem veszélyezteti a bankrendszer stabilitását és a tőkeáramlást - mondta az MNB elnöke.
2009.01.06. 07:15
 
 
Gázai offenzíva: Izrael hallani sem akar tűzszünetről
Az izraeli miniszterelnök hallani sem akar tűzszünetről mindaddig, amíg nincs biztosíték arra, hogy többé nem éri palesztin rakétatámadás Izrael földjét. Ehud Olmert, aki hétfőn Jeruzsálemben tárgyalt Nicolas Sarkozy francia államfővel, leszögezte, hogy nem egyszerűen le kell állítani a Hamász rakétatámadásait, hanem azt kell elérni, hogy a Gázai övezetet uraló radikális mozgalom ne is legyen képes rakéták kilövésére. A közel-keleti villámkörúton tartózkodó Sarkozy az izraeli és a palesztin vezetőket arról győzködte, hogy egyezzenek bele egy "néhány napos humanitárius tűzszünetbe".
2009.01.06. 07:10
 
 
Gyurcsány: az MSZP javaslatokat tesz a hosszú távú átalakításokra
Gyurcsány Ferenc arra számít, hogy az ország túlnyomó része támogatja majd az intézkedéseket, és kezelni fogják a válságot. A miniszterelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta:javaslatokat tesznek arra, hogy hol kell elkezdeni a hosszabb távú átalakításokat, és visszatérnek a reformpolitikához. Hozzátette: a parlamenti ülésszak kezdetére az MSZP megfogalmazza a javaslatait. Kitért arra, hogy 2009-ben az önkormányzati igazgatás és az adórendszer átalakítása indulhat el. Intézkedéseket tehetnek a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatóságának érdekében, és azért is, hogy dolgozni érje meg jobban, nem pedig segélyért folyamodni - hangsúlyozta.
2009.01.05. 20:35
 
 
Dakar 2009: Szalay 14., Palik 16.
Az Opel Antarával versenyző Szalay Balázs az előkelő 14. helyet foglalja el a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal harmadik napja után, míg Palik László újabb négy helyet javítva már a 16. a mezőnyben. A harmadik napon Madrynból Jacobacci robogtak a versenyzők, a legjobb időt a katari Nasszer al-Attijah érte el, Palik a 19., Szalay pedig a 20. lett. A motorosoknál a spanyol Marc Coma volt a leggyorsabb, Dési János a 39. időt érte el. Az esőzések miatt sártengerré változott az útvonal egy része, ezért az eredetlieg 616 km-es gyorsasági szakaszt 551 km-re csökkentették a szervezők. Kedden a Jacobacci és a Neuquen közötti 488 km-es táv vár a mezőnyre, melyből 459 km a mért szakasz.
2009.01.05. 20:01
 
 
Végleg bezár a legrégibb brit áruházlánc
Végleg bezár kedden a legrégibb brit áruházlánc, a már novemberben csődbe ment Woolworths. Az igényesebb vásárlói keresletre összpontosító, ugyanakkor szinte mindent áruló, pontosan 100 éve alapított hálózatnak 815 áruháza volt Nagy-Britanniában. Az első kétszáz Woolworths áruház a karácsony utáni hatalmas kiárusítási hullám első napjának végén zárt be, és azóta is minden héten százszámra húzták le a redőnyt a Woolworths-boltok. Mivel a cégre a csődgondnoki teendőket ellátó Deloitte pénzügyi szolgáltatónak nem sikerült vevőt találnia, kedden várhatóan az áruházlánc utolsó kétszáz, még működő boltja is bezár, és jó eséllyel mind a 27 ezer alkalmazott az utcára kerül.
2009.01.05. 19:41
 
 
Héraklész Kupa: a zárónapon Szilágyi Áron kardozó aranyérmes lett
Szilágyi Áron kardozó aranyérmes lett a budapesti junior Világkupa-verseny, a Héraklész Kupa harmadik, egyben befejező napján. Ebben a fegyvernemben a szövetség honlapja szerint 22 nemzet 126 fegyverforgatója indult, köztük 20 magyar. A hazaiak közül a negyeddöntőbe már csak Szilágyi jutott be, következő két asszóját szoros küzdelemben, egyaránt 15-14-re nyerte, míg a fináléban 15-11-re múlta felül az amerikai Barron Nydamot. Férfi párbajtőrben 33 ország 191 vívója lépett pástra. A húsz hazai versenyző közül Budai Dániel szerepelt a legjobban, aki hatodik helyen végzett.
2009.01.05. 19:38
 
 
Heves összecsapások törtek ki Gáza városában
Heves összecsapásokra került sor hétfő este Gáza városában az izraeli hadsereg katonái és a Hamász palesztin mozgalom fegyveresei között; a szárazföldi offenzíva szombati kezdete óta ez volt az első közvetlen összecsapásuk. Szemtanúk szerint a palesztin harcosok a város keleti részén fekvő Sudzsáíja és Zejtún negyedekben szálltak szembe az izraeli katonákkal, és több robbanás is hallatszott. Egy izraeli katonai forrás is megerősítette, hogy a hadsereg ádáz harcot folytat a szóban forgó körzetben. A palesztin szemtanúk arról számoltak be, hogy nem csak a Hamász mozgalom, hanem az Iszlám Dzsihád emberei is felvették a harcot.
2009.01.05. 19:09
 
 
8 millió köbméterrel kevesebb gáz érkezett hétfőn Magyarországra
Az Ukrajnából érkező földgáz mennyisége már csökkent hétfőn 16 órától, a szerződött 38 millió köbméter helyett 30 millió köbméter érkezik - közölte Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter a Földgázellátási Krízisbizottság ülése után. A miniszter szerint ellátásban nem okoz problémát a kisebb mennyiség, mivel a tárolókban több mint 3 milliárd köbméter földgáz van, és további 500 millió köbméter stratégiai készlettel rendelkezik Magyarország. Zsuga János, a Mol csoporthoz tartozó Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy kedden 9-10 óra között kapnak visszaigazolást az ukrán féltől a keddre szóló szállításról. A hétfői mennyiségről délben jeleztek vissza - tette hozzá.
2009.01.05. 18:00
 
 
Erdei tökéletesen felkészült a Barasjan elleni összecsapásra
Erdei Zsolt saját bevallása szerint tökéletesen felkészült az ukrán Jurij Barasjan elleni szombati összecsapásra, így a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka bízik a tizenegyedik címvédésben. "Barasjan személyében nagyon erős ellenfelet kaptam, aki intelligens és okosan bokszol. Thomas Ulrich ellen megmutatta milyen képességekkel rendelkezik. Száz százalékig felkészültem" - mondta a profiboksz.hu beszámolója szerint a magyar bokszoló a magdeburgi gála előtt tartott utolsó sajtótájékoztatóján.
2009.01.05. 17:53
 
Tudományosan igazolódott az örök szerelem léte
Mégiscsak létezik örök szerelem - bizonyították be amerikai agykutatók. A New York-i Stony Brook Egyetem kutatói vizsgálataikba egyrészt olyan házaspárokat vontak be, akik több mint húsz éve esküdtek örök hűséget egymásnak, másrészt kontrollcsoportként a kutatásban újsütetű szerelmesek vettek részt - olvasható a The Sunday Times honlapján. A résztvevőknek MRI-vizsgálat közben mutatták házastársuk, szerelmesük fényképét, s figyelték az agyban felszabaduló boldogsághormon (dopamin) mennyiségét. Az agyi vegyi folyamatok tanúsága szerint a régi házasoknak körülbelül a tizede ugyanolyan vonzalmat érez férje, felesége iránt, mint szerelmük hajnalán.
2009.01.05. 17:14
 
 
Nem írta alá Sólyom László a távoltartásról szóló törvény módosítását
Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvényt. Az államfő a jogszabályt hétfőn véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak - közölte az elnöki hivatal. A hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvény alapján a rendőrség, illetve a polgári bíróság kitilthatja a hozzátartóival szemben erőszakot alkalmazó személyeket a közösen használt ingatlanból - emlékeztet a közlemény. A tavaly december 15-én 374 igen szavazattal és 4 tartózkodással elfogadott törvény azonban Sólyom László véleménye szerint - mint írják - igen tágan határozza meg mind a hozzátartozó, mind pedig az erőszak fogalmát.
2009.01.05. 17:01
 
 
IFFHS: Rosetti lett 2008 legjobb labdarúgó játékvezetője
Az olasz Roberto Rosetti lett 2008 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szavazásán, Kassai Viktor az előkelő 12. helyen végzett. A második a szlovák Lubos Michel, a harmadik pedig a belga Frank De Bleeckere lett. A 41 éves Rosetti - aki a civil életben egy kórház igazgatója - többek között a nyári Európa-bajnokság döntőjét (Spanyolország-Németország 1-0), valamint a Bajnokok Ligája egyik elődöntőjét (Chelsea-Liverpool) vezette. Kassai tavaly jelentőset lépett előre a rangsorban, legnagyobb elismerése az volt, hogy ő vezette a pekingi olimpiai döntőjét (Argentína-Nigéria).
2009.01.05. 15:52
 
 
Barack Obama a családjával Washingtonba költözött
Barack Obama megválasztott amerikai elnök feleségével és két gyerekével Chicagóból a fővárosba, Washingtonba költözött több mint két héttel beiktatása előtt - írta a hétfői The Washington Post, amely újabb történelmi pillanatot emlegetett. Az Obama-család minden felhajtás, hivatalos fogadó bizottság és ünnepség nélkül költözött be a fővárosba, ahol január 20-án rendezik meg az új elnök hivatalos beiktatási ünnepségét. Barack Obama és felesége, Michelle Obama mindenekelőtt azért döntött a korai költözés mellett, hogy két gyerekük, Malia és Sasha időben megkezdhesse tanulmányait új iskolájukban, a washingtoni Sidwell Friends magániskolában.
2009.01.05. 15:30
 
 
Február 20-ig lehet nevezni az országos gyermekszínjátszó találkozóra
A Magyar Drámapedagógiai Társaság idén is megrendezi a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót; a 18. alkalommal meghirdetett megmérettetésre február 20-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. "A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül" - olvasható a felhívásban, amelyet Makofka Tünde, az esemény fővárosi szervezője, a Marczibányi Téri Művelődési Központ sajtóreferense juttatott el az MTI-hez hétfőn. A műsoridő maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc.
2009.01.05. 15:30
 
Folytatódnak a palesztin rakétatámadások Izrael ellen
A Gázai övezet elleni izraeli szárazföldi hadművelet megindítása után két nappal is folytatódtak az Izrael elleni palesztin rakétatámadások. Huszonnégy Kasszám rakéta csapódott be hétfőn Izrael területén, egyebek közt Szderót és Askelón városok körzetében - közölte Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő. Áldozatokról nem érkezett jelentés. A harcokból egy amerikai zsidó vezetőkből álló küldöttség is ízelítőt kapott, amikor egy palesztin rakéta annak a rendőrségi épületnek a közelében csapódott be, ahova bemenekültek. A rakétatámadást vasárnap élték át Szderótban, de senki sem sérült meg - számolt be róla hétfőn Malcolm Hoenlein, a delegáció egyik tagja.
2009.01.05. 15:10
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195[2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista