2020. július 3., péntek - Kornél
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Elképzelhető, hogy idén Magyarországon is fellép Madonna
Bár magyarországi koncert is szerepel Madonna nyári európai turnéjának programjában, erről még nem született végleges megállapodás - tudta meg az MTI. Mint a Live Nation Hungary koncertügynökség pénteken közölte, a tárgyalások - ellentétben az énekesnő honlapján közöltekkel - még jelenleg is folyamatban vannak, így erről semmi biztosat nem tudnak mondani. Madonna pénteken bejelentett, Sticky and Sweet Tour című koncertsorozata július 4-én Londonból indul, és Szlovénia fővárosában, Ljubljanában fejeződik be augusztus 20-án. A honlap tényként közli, hogy Madonna a nyár folyamán fellép Marseille-ben, majd Bulgáriában, Magyarországon, Szerbiában, Oroszországban és Romániában is, de megjegyzi, hogy ezeknek a koncerteknek még nincs rögzített időpontja.
2009.01.30. 16:08
 
 
Gyurcsány: most jobban kell védeni a köztársaságot, mint korábban
Gyurcsány Ferenc szerint most jobban kell védeni a köztársaságot, mint az elmúlt húsz évben bármikor: úgy kell megerősítni a politikai közösséget, hogy közben gyűlölet nélkül verjék vissza az emberek a politikai közösség ellen irányuló támadásokat. A Parlamentben az 1946. február 1-jén kikiáltott köztársaság 63. évfordulója alkalmából szervezett konferencián a kormányfő közölte: véleménye szerint a köztársaság tartós sikerének két feltétele van, az alkotmányos berendezkedés és a politikai közösség szabadságvágya. Az egyik legnagyobb problémának azt tartja, hogy Magyarországon a politikai közösség a szétszakadás végső stádiumában van, és a jobboldal folyamatosan mélyíti a szakadékot.
2009.01.30. 15:47
 
 
Az euró mielőbbi magyarországi bevezetését szorgalmazzák szakértők
A lehető leggyorsabban be kellene vezetni az eurót Magyarországon, ehhez széles gazdasági, politikai, társadalmi támogatásra van szükség, de céldátumot nem nevezett meg Szapáry György, a jegybank korábbi alelnöke a pénteki Fidesz-konferencián, Csaba László közgazdászprofesszor szerint viszont szükséges megjelölni a céldátumot is. A magyar gazdaság jelenlegi növekedési potenciálja 2 százalék, amihez az európai uniós források 1,5 százalékkal járulhatnak hozzá, é s ehhez társulhat a bizalom, mint további 1,5 százalékos növekedési tényező - mondta Csaba László közgazdász professzor a Szabad Európa Központ Magyarország többre képes című konferenciáján.
2009.01.30. 15:44
 
 
Australian Open: Nadal-Federer álomdöntő lesz
Létrejött a Rafael Nadal-Roger Federer álomdöntő férfi egyesben az ausztrál nyílt bajnokságon, miután az első helyen kiemelt spanyol teniszező drámai csatában, 5 óra 14 perc alatt öt játszmában nyert honfitársa, Fernando Verdasco ellen. Nadal, aki először jutott be az Australian Open döntőjébe, magyar idő szerint vasárnap délelőtt a svájci Roger Federerrel játszik: tavaly a Roland Garros és a wimbledoni viadal fináléjában is legyőzte a volt világelsőt. A 14. Grand Slam-trófeájára - s ezzel a csúcstartó amerikai Pete Sampras rekordjának beállítására - törő Federer korábban 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben diadalmaskodott Melbourne-ben.
2009.01.30. 15:41
 
 
A Vodafone növeli magyarországi alkalmazottainak számát
Ötszázmillió forintot invesztál miskolci regionális ügyfélszolgálati központja létrehozására a Vodafone Magyarország Zrt., több mint háromszáz új munkahelyet teremtve ezzel - jelentette be Beck György, a cég vezérigazgatója Miskolcon pénteken. A Vodafone a nehéz gazdasági környezet, a recesszió ellenére az idén növeli magyarországi alkalmazottjainak számát, amely várhatóan eléri a kétezret - mondta Beck György, aki Káli Sándor miskolci polgármesterrel aláírta a borsodi megyeszékhelyen létesülő regionális ügyfélszolgálati központ alapító okiratát.
2009.01.30. 15:36
 
 
Király Gábor fél évig kölcsönben a Leverkusennél játszik
Király Gábor pénteken aláírta szerződését a német labdarúgó-bajnokságban játszó Bayer Leverkusen csapatával. A megállapodás júniusig szól. A magyar válogatott korábbi kapusát a kezdő René Adler cseréjének igazolta a Bundesliga ötödik helyén álló együttes, mivel az eddigi második számú kapus, Benedikt Fernandez megsérült. Király az angol másodosztályú Burnleytől érkezett kölcsönbe Leverkusenbe. A szigetországi klubnál az utóbbi időben még a cserepadra sem ülhetett le a meccseken. "Angliából is figyelemmel kísértem a Bundesliga történéseit, és számomra René Adler Oliver Kahn igazi utódja. Mindenben segíteni fogom őt" - mondta a 32 éves hálóőr, aki 1997 és 2004 198 meccset játszott a Hertha BSC-ben.
2009.01.30. 15:00
 
 
Pozsony és Budapest továbbra sem ért egyet a dunaszerdahelyi ügyben
Pozsony és Budapest továbbra is eltérő módon ítéli meg a szlovák rendőrök szurkolók elleni fellépését a tavaly novemberi dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, miután Pozsonyban megbeszélést tartott szlovák kollégájával. A két miniszter a szlovákiai, illetve a magyarországi szélsőségesek elleni törvényes fellépés kiszélesítésének lehetőségeiről tájékoztatta egymást.
2009.01.30. 14:40
 
Vizsgálatot indít a Magyar Energia Hivatal az áramkimaradások miatt
Vizsgálatot indít a Magyar Energia Hivatal annak megállapítására, hogy az E.ON a szabályoknak megfelelően végezte-e tevékenységét a nyugat-dunántúli üzemzavar megelőzésére és mielőbbi elhárítására - tájékoztatta Grábner Péter főosztályvezető pénteken az MTI-t. Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. igazgatósági elnöke azt közölte, hogy péntek estére minden lakossági fogyasztónál lesz áram a Nyugat-Dunántúlon. Hozzátette: extrém időjárási helyzet volt, nem lehetett számolni ilyen méretű üzemzavarokra, és a körülmények is nehezítették a kárelhárítást. A cég kára várhatóan meghaladja a 100 millió forintot.
2009.01.30. 14:25
 
 
Fodor Gábor együttműködésre kéri Gyurcsányt és Orbánt
Fodor Gábor levélben fordul Gyurcsány Ferenchez és Orbán Viktorhoz amelyben arra kéri őket, hogy tegyenek félre néhány, a mai magyar politikai közéletben állóháborút kialakító kérdést és próbáljanak meg közös álláspontot kialakítani az ország javát szolgáló ügyekben - közölte pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az SZDSZ elnöke. A politikus a miniszterelnöktől azt kéri, hogy kormány ne kommunikációs offenzívát folytasson, hanem végre vállalja a konkrét és értelmes cselekvést, az értelmes, az ország javát szolgáló cselekedetek végigvitelét.
2009.01.30. 13:51
 
 
A nyolcas ikrek édesanyjának még hat gyermeke van
Még hat gyermeke van annak a dél-kaliforniai nőnek, aki a héten nyolcas ikreket szült. S mint édesanyja csütörtökön elmondta, bár mesterséges megtermékenyítésen esett át, nem sejtette, hogy egyszerre ennyi magzata megfoganhat. Mindeddig alig szivárgott ki valami a hétfőn egy bellfloweri kórházban nyolcas ikreknek életet adó nő családjáról, mivel a kismama titoktartást kért az intézménytől. Először a család egyik ismerőse beszélt arról a CBS tévécsatorna csütörtök reggeli műsorában, hogy az anya "meglehetősen fiatal", és a szüleivel, valamint hat gyermekével egy zsákutcában él.
2009.01.30. 13:22
 
 
A magyar teniszezők szép eredményekben bíznak a Fed Kupán
Szerdától szombatig 15 ország válogatottjának részvételével Tallinnban bonyolítják le a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának küzdelmeit, amelyben a magyarok a feljutás reményével vesznek részt. Machán Róbert, a Fed Kupa-csapat kapitánya elmondta: együttesében Szávay Ágnes, Arn Gréta, Marosi Katalin és Susányi Zsófia kapott helyet. "Nagyon remélem, hogy a csapat legalább megismétli a tavalyi, budapesti szereplését, amikor az ötödik helyen végzett. Ugyanakkor bízom abban, hogy kis szerencsével akár a feljutásért is harcban lehetünk" - fogalmazott.
2009.01.30. 13:16
 
 
Közel a megállapodás a Budapest Airport és a szakszervezetek között
A pénteki tárgyaláson a Budapest Airport (BA) és a korábban sztrájkot hirdetett két szakszervezet megállapodás-közeli állapotba jutott az utasbiztonság kapcsán - közölte pénteken a BA. A repülőteret üzemeltetőő társaság közleménye szerint a BA a hétvégén kidolgozza minden részletre kiterjedő javaslatát. "Az elmúlt hetek intenzív, munkacsoportos tárgyalásai során nagy utat tettek meg a felek, így karnyújtásnyira került az utasbiztonsági terület új műszakrendje" - áll a közleményben.
2009.01.30. 13:12
 
 
Tóth Károly: milliárdos sikerdíj önkormányzati kötvények forgalmazásáért
Legalább 100 milliárd forintos összeg erejéig egy budapesti céget bízott meg értékpapírok forgalmazásával 25 olyan önkormányzat, amely korábban kötvényeket bocsátott ki - közölte Tóth Károly szocialista párti országgyűlési képviselő Békéscsabán, hozzátéve: tudomása szerint a cég egymilliárd forint feletti sikerdíjra számíthat. Az MSZP politikusa az érintett budapesti székhelyű céget, a Priv-Invest Gazdasági Tanácsadó Kft.-t ugyan megnevezte, de nem kívánta részletezni, hogy milyen pártállásúak az érintett önkormányzatok. Békés megyében három szerződőről tud: Békéscsaba és Békés városáról, valamint a Békés megyei önkormányzatról, ezek pedig - mint jelezte - mind fideszes irányítású testületek.
2009.01.30. 13:07
 
Hamarosan megtartják a tavaly elmaradt EU-Kína csúcstalálkozót
Hamarosan megtartják azt a csúcstalálkozót az Európai Unió és Kína között, amelyet Peking decemberben mondott le a dalai láma és Nicolas Sarkozy francia elnök találkozója miatt - jelentette be pénteken az Európai Bizottság elnöke. José Manuel Durao Barroso az európai körúton tartózkodó Ven Csia-pao kínai miniszterelnököt fogadta a testület székhelyén, Brüsszelben. A csúcstalálkozó pontos új időpontjáról később születik döntés.
2009.01.30. 12:40
 
 
Fidesz: ez nem adóátrendezés, hanem megszorítás
A Fidesz súlyos megszorító csomagnak tartja a miniszterelnök által bejelentett lépéseket és bízik abban, hogy a szocialista frakció nem fogja majd megszavazni ezeket - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján. Ez nem ezer milliárd forintos adóátrendezés, hanem súlyos megszorító csomag - hangsúlyozta Navracsics Tibor. Mint mondta, az áfaemelés a szegényeket sújtja majd, és az ingatlanadó bevezetése is súlyos szociális következményekkel járna, hiszen sokaknak egyetlen vagyona a háza vagy a lakása. Ráadásul, akik ingatlanukat devizahitelből vették meg, azok kétszeresen is sújtva lesznek nem csak az adó, hanem a törlesztőrészletek emelkedése miatt is.
2009.01.30. 12:00
 
A GVH 3 milliárd forintos bírságot szabott ki útépítő cégekre
Három útépítő céget, a Strabag Zrt.-t, az Egút Zrt.-t és a Colas Dunántúli Zrt.-t összesen közel 3 milliárd forintra bírságolt meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenykorlátozó megállapodás miatt, míg az ügyben érintett He-Do Kft. nem kapott bírságot, mert segítette a hivatalt a kartell feltárásában - közölte a GVH pénteken az MTI-vel. A GVH megállapította, hogy a Strabag Zrt., a Colas csoporthoz tartozó Egút Zrt., valamint a He-Do Kft. 2002. és 2006. között számos Heves és Nógrád megyei út- és hídépítési, illetve felújítási közbeszerzési pályázat kapcsán felosztotta egymás között a piacot, és előre megállapodtak az ajánlati árban. A tenderek összértéke közel egymilliárd forint volt.
2009.01.30. 11:55
 
 
Nem lépte át a 300 forintos határt az euró árfolyama
Történelmi mélyponton is járt a forint pénteken a bankközi devizapiacon Budapesten, de nem ment a 300 forintos határ fölé az euró ára. Délután fél ötkor 297,00/50 forinton jegyezték az eurót a csütörtöki 289,55/80 forint és a reggeli 292,75/293,00 forint után - ennél magasabb záró értéket még nem tartalmaznak a statisztikák. A nap során azonban karnyújtásnyi közelségbe került a lélektani határnak tartott 300 forintos érték is, végül 299,20/30 forintról korrigált az árfolyam. A kereskedők a devizapiacokon felerősödött kockázatkerüléssel magyarázzák a forint és a térségbeli devizák hirtelen gyengülését, de a árfolyam-gyengítő eladási nyomás a forinttal szemben erőteljesebbnek tűnt.
2009.01.30. 11:41
 
 
Az euróövezetben tovább lassult az infláció
Az euróövezetben januárban átlagosan 1,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint tavaly januárban jelentették az EU statisztikai hivatalában pénteken előzetes becslésként. Az elemzők 1,4 százalékot vártak januárról. Előzőleg, decemberben az 1,6 százalékos tizenkét havi infláció két és féléves mélységi rekord volt az euróövezetben, miután novemberben a legnagyobb ütemben csökkent az infláció a közös statisztika 1997-es kezdete óta, 2,1 százalékra éves összehasonlításban. A decemberi tizenkét havi infláció már elmaradt az Európai Központi Bank (EKB) tizenkét hónapra legföljebb 2 százalékos, folyamatos céljától. Előzőleg az euróövezeti ütem utoljára 2007. augusztusban volt az EKB célja alatt.
2009.01.30. 11:05
 
 
NBA: Shaquille O'Neal 15. All Star-gálájára készülhet
Immár 15-ödik All Star-fellépésére készülhet a négyszeres bajnok Shaquille O'Neal, akit az edzők beszavaztak az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) február 15-én Phoenixben sorra kerülő gálájára. A helyi Suns 216 centis centere hazai pályán nem fért be ugyan a szurkolók által összeállított kezdőcsapatba, ám a 30 tréner végül bejuttatta őt a nyugati válogatott hét cserejátékosa közé. A 36 éves O'Neal ezzel minden idő második legnépszerűbb NBA-kosarasa lett, nála többször - 19-szer - ugyanis csak a legendás Kareem Abdul-Jabbar vett részt All Star-fesztiválon.
2009.01.30. 11:00
 
 
Jó szakács a delfin
A delfinek szakácskodnak a tengerben, a tintahalat legalábbis nagyon precízen szabadítják meg tintájától és csontjától, hogy puha kalamárit kapjanak - figyelték meg ausztrál kutatók. Egy palackorrú nőstény delfint írtak le, amely tintahal áldozatát bonyolult lépések sorozatával készítette elő tápláléknak. "Ez annak jele, mennyire fejlett az agyuk" - mondta a Canberrra Times napilapnak Mark Norman, a kutatócsoport tagja. A kutatók többször megfigyelték a jellegzetes forradást viselő nőstényt, amint a tintahalat tiszta, homokos részre tereli a tengerfenéken, majd pofájával leszorítja és egyetlen gyors döféssel megöli. Aztán az élettelen testet felemelve ütögeti, amíg fekete tintája kifolyik.
2009.01.30. 10:57
 
 
Szili: nincs lemaradásban a magyar EU-elnökségre való felkészülés
Magyarország nincs lemaradásban a 2011-es magyar európai uniós elnökségi felkészülésében - jelentette ki Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Budapesten. A 2011-es magyar EU-elnökség nemzeti ügy, mely nem lehet rutin feladat - fogalmazott a Házelnök a "2011-es magyar EU elnökség szakpolitikai stratégiái" elnevezésű konferencián. Mint mondta, fontos a politikai konszenzus, hogy sikeres legyen Magyarország EU-elnöksége. Hozzátette: a személyi feltételek is megvannak ahhoz, hogy a felkészülés is sikeres legyen.
2009.01.30. 10:15
 
Soros: globális mentőcsomagra lenne szükség
A világgazdasági válság még súlyosabb, mint ahogy egy évvel ezelőtt megjósolta, vélte Soros György magyar-amerikai nagybefektető a Der Standardnak nyilatkozva, egyszersmind átfogó, globális méretű mentőcsomagot sürgetve a problémák megoldására. Az osztrák napilap pénteki számában megjelent, a davosi fórumon készült interjúban a pénzmágnás kijelentette, hogy a globális pénzügyi rendszer lényegében összeomlott, és csak mesterségesen tartják életben. Véleménye szerint globális mentőcsomagra lenne szükség, mert a periférián lévő országok, köztük a kelet-európaiak, roppant megszenvedik a pénzügyi krízist, amely a fejlett államok bankrendszerének összeomlása következtében gyűrűzött be hozzájuk.
2009.01.30. 09:42
 
 
Horn Gábor: semmiképpen sem támogatható az áfaemelés
Az áfaemelésre nemmel kell szavaznunk, mert rossz, káros megoldásnak tartjuk - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában pénteken. Hozzátette: a liberális párt ezt a lépést semmiféle "árukapcsolás" esetén sem tudja támogatni, ehelyett a költségvetés kiadási oldalát kell csökkenteni. Örömteli érzés volt, de megkésett, hogy a miniszterelnök a csütörtöki parlamenti napon az SZDSZ programjának bizonyos elemeit sorolta fel a kormány által javasolt intézkedéscsomagban - fogalmazott Horn Gábor.
2009.01.30. 09:30
 
 
8 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkanélküliségi ráta 8 százalékos volt 2008 negyedik negyedévében, 0,3 százalékkal haladta meg mind a harmadik negyedévi, mind a 2007. október-decemberi időszak rátáját - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken. A foglalkoztatottak száma 3 millió 881 ezer, míg a munkanélkülieké 337 ezer főt tett ki a 2008 október-decemberi időszakban. A munkanélküliek száma 9 ezer fővel több volt, mint a harmadik negyedévben, illetve az előző év hasonló időszakában. A tavalyi év augusztus-októberi időszakában a munkanélküliségi ráta 7,7 százalék volt, ami megegyezett a június-augusztusi időszak adataival.
2009.01.30. 09:05
 
 
34 település még mindig áram nélkül a Nyugat-Dunántúlon
Pénteken reggel, az üzemzavar harmadik napján még 34 település volt áram nélkül a Nyugat-Dunántúl két megyéjében - tájékoztatta az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke az MTI-t. A Zalavíz Zrt. reggelre ideiglenesen mindenütt megoldotta a vízszolgáltatást. Patay László az E.ON részéről elmondta: csütörtökről péntekre virradó éjjel 34, többségében zalai és részben Vas megyei településen szünetelt az áramszolgáltatás. Este még úgy számoltak, hogy ez mintegy hatezer fogyasztási helyet jelent, de péntek reggeli adataik alapján kevesebb, mintegy 4400 háztartást nem tudtak visszakapcsolni a hálózatra.
2009.01.30. 08:40
 
 
Veres: a kormány javaslata a társadalom számára elfogadható logikán alapul
Összehangolt, a magyarországi viszonyokat átrendező, a meglévő viselkedési formákat megváltoztató jogszabály módosításokra van szükség - közölte Veres János pénzügyminiszter a közszolgálati televízió péntek reggeli műsorában. Veres János szerint a munkához való viszonyt, a foglalkoztatást, a vállalkozások és az alkalmazottak egymás közötti kapcsolatait úgy kell átszabni, hogy ezek eredményeként az országban mindenki úgy gondolja: érdemes munkával keresett jövedelemre szert tenni. A világgazdasági válság miatt azokat a döntéseket is meg kell hozni, amelyeket korábban többen nem támogattak - mondta a pénzügyminiszter a Nap-kelte című műsorban.
2009.01.30. 08:37
 
 
Tenisz, Australian Open: Williams-diadal női párosban
Pályafutása nyolcadik Grand Slam-diadalát aratta a Williams testvérpár azzal, hogy az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjében legyőzte a Daniela Hantuchova, Aj Szugijama kettőst. A tízedik helyen kiemelt Venus és Serena két szettben múlta felül a kilencedikként rangsorolt szlovák, japán duót, amely korábban, a nyolcaddöntőben a Szávay Ágnes, Jelena Vesznyina magyar, orosz kettőst búcsúztatta. A győztes amerikai páros ezt megelőzően 2001-ben és 2003-ban is a legjobbnak bizonyult az ausztrál nyílt bajnokságon. Serena Williams a női egyes fináléjában szintén érdekelt, szombaton az orosz Dinara Szafinával játszik.
2009.01.30. 08:13
 
 
Gyurcsány: jól döntött a kormány a közszférával kötött kompromisszummal
Jól döntött a kormány, amikor a közszféra bérkompenzációját a költségvetési tartalékból fedezték - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közszolgálati rádió péntek reggeli krónikájának adott interjújában; ugyanakkor nem cáfolta az őt kérdező újságíró felvetését, hogy ezt a döntést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rosszallotta. A miniszterelnök az IMF esetleges rosszallását illetően csak annyit mondott: ezt januárban már megvitatta Dominique Strauss-Kahnnal, amikor a nemzetközi pénzintézet vezérigazgatója Budapesten járt. A miniszterelnök most sem adott konkrét választ arra, hogy mekkora lenne a járulék és a személyi jövedelemadó csökkentésének mértéke.
2009.01.30. 08:02
 
Rekordmagas az öngyilkosok száma az amerikai seregben
Soha annyian nem lettek öngyilkosok az amerikai katonaságnál, mint tavaly - derült ki a csütörtökön Washingtonban közzétett adatokból. 2008-ban 143 amerikai katona vetett véget önkezével az életének. A megelőző évben 115 katona lett öngyilkos, de már ez az adat is rekordnak számított. Négy éve folyamatosan nő a seregben elkövetett öngyilkosságok száma. Az adatok részben arra vezethetők vissza Peter Chiarelli, a hadsereg egyik tábornoka szerint, hogy az iraki és az afganisztáni amerikai katonai beavatkozás miatt megnövekedett a stressz a seregben; a katonáknak gyakrabban kell külföldi bevetésen részt venniük, és a korábbinál hosszabb ideig tartanak ezek a kiküldetések.
2009.01.30. 07:39
 
 
A neves tehenek jobban tejelnek
A neves tehenek jobban tejelnek, mármint a névvel is becézettek és gyengédebb gondoskodásban részesülők - mutatták ki brit kutatók. Számításaik szerint a boldog marhák 250 literrel több tejet adnak évente, mint boldogtalan, vagy egykedvű kollégáik. A Newcastle-i Egyetem felmérése alapján a brit gazdáknak ugyanakkor csak a 46 százaléka ad nevet teheneinek. A kutatásba bő félezer földművest, illetve azok marháit vonták be. Általánosságban "hölgyeinknek" hívjuk őket, de mindegyiküknek van neve és mindegyikük önálló személyiségű" - mondta a BBC brit hírorgánumnak egy brit gazda, aki tapasztalatai alapján teljesen egyetért a tanulmány következtetéseivel.
2009.01.30. 07:31
 
 
Többezres tömeg fogadta a Davosból hazatérő török kormányfőt
Többezres lelkes tömeg fogadta péntek hajnalban az isztambuli repülőtéren a svájci Davosból hazatérő török kormányfőt. Az éljenző tömeg török és palesztin zászlókat lengetett, az egyik magasba emelt transzparensen ez állt: "Üdvözlünk, davosi hódító". Azért éltették Recep Tayyip Erdogant, mert a török miniszterelnök kisétált a svájci városban zajló Világgazdasági Fórum keretében rendezett pódiumbeszélgetésről, amelyen Simon Peresz izraeli elnök szenvedélyes hangú védőbeszédet tartott Izrael két hete lezárult gázai offenzívája mellett. Erdogan azután hagyta ott a vitát, hogy reagálni kívánt Peresz hosszú felszólalására, de a beszélgetést vezető újságíró félbeszakította.
2009.01.30. 07:27
 
 
A monacói F1-es pálya a világ első számú sportcsodája
Egy Nagy-Britanniában lebonyolított szavazáson a monacói Forma-1-es pálya lett a világ első számú sportcsodája. A Barclays internetes voksolásán a tengerparton - varázslatos tájon - futó aszfaltcsík a voksok 18 százalékát szerezte meg, míg a barcelonai Camp Nou Stadionra a résztvevők 15 százaléka szavazott. A harmadik helyen a pekingi Olimpiai Stadion (14), a negyediken pedig a madridi Santiago Bernabeu Stadion (5) végzett. A milánói San Siro Stadion, a Rio de Janeiró-i Maracana Stadion és a melbourne-i Cricket Ground egyaránt 4-4 százalékot kapott.
2009.01.30. 07:24
 
 
Január 31-ig lehet kérni a munkáltatói adómegállapítást
A munkavállalók, társas vállalkozások (polgári jogi társaságok) tagjai január 31-ig kérhetik munkáltatójuktól az adómegállapítást. A törvény továbbra sem kötelezi a munkáltatókat arra, hogy az adómegállapítást elkészítsék, aki azonban ezt nem vállalja, köteles tájékoztatni a munkavállalót az idén bevezetett egyszerűsített bevallás választásának a lehetőségéről. Ha a munkáltató kész az adómegállapítás elkészítésére, de a magánszemély nem kéri, az utóbbinak erről is nyilatkoznia kell munkáltatója felé január 31-ig.
2009.01.30. 07:21
 
 
Izlandot gyorsított eljárással felvehetik az EU-ba
Izlandot gyorsított eljárással felveszik az EU-ba; ez akár két éven belül is megtörténhet - írta magas rangú brüsszeli és izlandi diplomáciai forrásokat idézve a pénteki The Guardian, amely szerint az unió ki akarja menteni a kis észak-atlanti országot a pénzügyi összeomlás állapotából. A legnagyobb baloldali brit napilap értesülései szerint az EU-bizottság már készül az izlandi felvételi kérelem néhány hónapon belül várható benyújtására, amelyet Brüsszelben "igen kedvezően" fogadnak majd. A tárgyalásokat, amelyek általában hosszú évekig tartanak, ezúttal "gyors üzemmódban" lefolytatják, és Izland rekordidő alatt, valószínűleg már 2011-ben az Európai Unió tagja lehet - áll a The Guardian írásában.
2009.01.30. 07:13
 
 
Az új amerikai elnök aláírta első törvényét
Barack Obama amerikai elnök csütörtökön aláírta a hivatalba lépése óta elfogadott első törvényt; a jogszabály a férfi és női alkalmazottak azonos mértékű fizetéséről szól. Az aláírási ceremónián Obama kijelentette: a Lilly Ledbetter Tisztességes Fizetési Törvény üzenete az, hogy "a gazdaság működővé tétele annak biztosítását jelenti, hogy mindenki számára működik". A törvényt egy alabamai nőről nevezték el, aki miután 19 éven át dolgozott egy gumigyárban ellenőrként, panaszt nyújtott be amiatt, hogy kevesebb a fizetése, mint a vele azonos beosztásban dolgozó férfiaknak.
2009.01.30. 07:06
 
 
Magyar Hírlap: nehéz döntés vár Szili Katalinra
A Magyar Hírlap értesülése szerint a pécsi szocialisták egy része, a párt elnöksége és Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök is szeretné, ha Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke indulna a Baranya megyei székhely polgármesteri posztjáért. A Szilit támogató helyi szocialisták érve az, hogy Pécsett nincs másnak esélye győzni - írja pénteki számában a lap, amely emlékeztet: a házelnök már négyszer nyert egyéniben a városban. Toller László korábbi pécsi polgármester balesete után fel is vetődött, hogy vegye át a városvezetést, de nem vállalta. Ha most is visszautasítja, a pécsiek árulónak tekintik, s hiteltelenné válnak a baloldal megújításáról szóló gondolatai is - summázta a közhangulatot egy helyi szocialista a Magyar Hírlapnak.
2009.01.30. 07:00
 
 
Százezerre büntethetik a szmogriadó megszegőit a jövőben
Budapesten a jövőben 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak azok az autósok, akik megszegik szmogriadó-rendeletet - döntött a Fővárosi Közgyűlés erről csütörtökön. A főváros új szmogriadó-rendelete egyebek közt rögzíti, hogy a jövőben a szmogriadó életbe lépését megelőző napon este hat óráig nyilvánosságra kell hozni a riadó elrendelését. A szmogriadó reggel hattól este tíz óráig lesz érvényben. A korábbi kategorikus tiltással ellentétben az új szabályozás szerint a főpolgármester nem elrendeli, hanem szükség esetén elrendelheti a járműkorlátozásokat. A rendelet pontosítja a kivételek körét, és rögzíti, hogy szmogriadó esetén a taxik is közlekedhetnek.
2009.01.29. 21:00
 
 
Hosszabb ideig 291 alatt volt a forint az euróval szemben
A forint árfolyama csütörtökön az esti órákban hosszabb ideig 291 alatt volt az euróval szemben. Egy ideig a magyar valuta mélypontra esett, 292,1 forintot ért egy euró a bankközi devizapiacon. A Portfolio.hu csütörtökön azt közölte, hogy röviddel 18 óra előtt történelmi mélypontra került a forint az euróval szemben. A Dow Jones Newswires által közölt Thomson Reuters bankközi devizapiaci táblázata szerint azonban az euró napi csúcsa 291,30 forint volt csütörtökön 19.50-ig. Ekkor egyébként 291,05 forinton jegyezték az eurót. Ez 2,09 százalékos forintgyengülés a szerda késő estihez képest.
2009.01.29. 20:00
 
Letartóztatták az alsónadrágban prédikáló, orgiákat szervező szektavezért
Háromnapos hajtóvadászat után letartóztatták egy indonéz szektavezért, aki alsónadrágban szokott prédikálni, és követőit orgiák szervezésére és azokon való részvételre buzdította. Agus Imam Solihint, a mintegy negyven felnőtt tagot számláló Satria Piningit Weteng Buwono szekta vezetőjét szeméremsértésen túl vallásgyalázással és nem szándékos emberöléssel is vádolják. A dél-jakartai rendőrség vezetője elmondta, hogy Agus szerdán önként feladta magát, mert nem akart tovább bujkálva élni. Azt is elmondta, a gyanúsított megtagadta, hogy az általa vezetett szektáról és összejöveteleikről ügyvéd jelenléte nélkül beszéljen.
2009.01.29. 19:28
 
 
Több településen csak pénteken lesz áram a Nyugat-Dunántúlon
Csütörtökön este még 34 nyugat-dunántúli településen vagy azok körzetében nem volt áram, két zalai településen pedig továbbra is szünetel a vezetékes ivóvíz-szolgáltatás. Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az üzemzavar mintegy 6.200 fogyasztási helyet érint, amelyeket csütörtök este sem tudnak hálózatra kapcsolni. Hozzátette, hogy szakembereik az elmúlt éjszaka is hajnali fél kettőig dolgoztak, várhatóan csütörtökön is legalább éjfélig folytatják a hibaelhárítást. A már 48 órája tartó áramszünet miatt több településen összesen négy aggregátorral néhány órára szolgáltatást tudnak nyújtani.
2009.01.29. 19:24
 
 
Kovács: Magyarország sem vonhatja ki magát a válság hatásai alól
A világméretű válság hatásai alól egyetlen ország sem tudja kivonni magát, az Európai Unió valamennyi tagállama - a legerősebb gazdasággal bíró Németországtól az eddig sikerországnak tekintett Írországon át a balti államokig, Romániáig és Bulgáriáig - súlyos gondokkal küzd - emlékeztetett Kovács László európai biztos abban a csütörtöki brüsszeli nyilatkozatban, amelyet az Országgyűlés rendkívüli ülésének fő témájával kapcsolatban adott az MTI-nek. Utalt arra: az Európai Bizottság javaslatára az unió decemberi csúcsértekezlete úgy foglalt állást, hogy a tagállamoknak saját adottságaikkal összhangban kell megtalálniuk a gazdaságuk élénkítésére leginkább alkalmas megoldást.
2009.01.29. 18:22
 
 
Csökken a távfűtés alaphődíja Budapesten
Budapesten a lakossági távhőszolgáltatás alapdíja 5 százalékkal, a hődíj pedig 3,5 százalékkal csökken februártól - az erről szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés minden képviselője támogatta. A díjcsökkenéssel Hagyó Miklós (MSZP) városüzemeltetési főpolgármester-helyettes szerint összesen 23 ezer forinttal fizetnek majd idén kevesebbet a távfűtéses lakásban élők, mint tavaly. György István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese vitatta ezt, szerinte májusig biztosan nem csökkennek a távfűtési költségek. Úgy vélte, hogy a döntéshozó politikusok hitelessége, szavahihetősége kérdőjeleződik meg, mivel az emberek a számláikon lemérhetik majd, hogy május végéig biztosan nem fizetnek kevesebbet.
2009.01.29. 17:55
 
 
Férfi kézilabda-vb: hatodik helyen végzett a magyar válogatott
A magyar válogatott a hatodik helyen végzett a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a csütörtöki helyosztón 28-25-re kikapott a címvédő német együttestől. Eredmény: az 5. helyért: Németország-Magyarország 28-25 (16-13), gól: Kaufmann 8, Tiedtke 6, Müller 3, Glandorf 3, Jansen 3, Klein 2, Strobel 2, Schöne 1, illetve Nagy 5, Császár 4/1, Ilyés 4, Mocsai 3, Iváncsik T. 3, Gál 2, Iváncsik G. 1, Harsányi 1, Zubai 1, Törő 1/1. A magyarok előzetesen a nyolc közé kerülést tűzték ki célul, ezt sikerült túlszárnyalni. A mostani eredmény hatmillió forintot ér a csapatnak, amely ezt megelőzően négyszer végzett a legjobb hatban: 1986-ban második, 1997-ben a negyedik, 1990-ben és 2003-ban a hatodik volt. A válogatott péntek délelőtt utazik haza.
2009.01.29. 16:32
 
 
Fidesz: biztos, hogy kell pótköltségvetés
A Fidesz szerint biztosan pótköltségvetésre van szükség; az ellenzéki párt 1.200-1.300 milliárd forintos adócsökkentést hajtana végre, de adóemelésben nem lesz partner - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kérdésre válaszolva a politikus azt mondta, hogy a mostani becslések szerint 300 milliárd forintos eltérés van a tavaly elfogadott költségvetéshez képest, és ha már január végén ekkora eltérés látszik, akkor ennél csak "durvább" lesz a helyzet.
2009.01.29. 16:16
 
Főzögető lánglovag miatt gyulladt ki egy tűzoltóság
Bekapcsolva felejtett tűzhely miatt gyulladt ki egy tűzoltóság Japánban. Előzőleg az állomás állományának zömét tűzoltáshoz riadóztatták, és csak egy ember maradt hátra, aki önkéntes szakácsként vacsorát főzögetett az egész csapatnak. Csakhogy ismét megszólalt a telefon, a tűzoltó pedig siettében, hogy felvegye a kagylót, elfeledkezett a tűzhelyről... Tíz tűzoltóautó kellett a tűzoltóság eloltásához. Egyik sem saját volt, mindegyik más állomásról száguldott "háztűznézőbe" a kollégákhoz. A nagojai tűzoltóság igen sajnálatosnak mondta az esetet.
2009.01.29. 15:45
 
 
Kulcsár Krisztián párbajtőröző visszavonult
Bejelentette visszavonulását Kulcsár Krisztián, többszörös világbajnok párbajtőröző. A csapatban 1992-ben és 2004-ben is olimpiai ezüstérmet szerzett vívó csütörtökön levélben tudatta egyesületével, a szövetségi kapitánnyal, illetve a magyar szövetséggel döntését. A 2004-es athéni játékok után egyszer már visszavonult, majd később visszatért Kulcsár Krisztián legnagyobb egyéni sikerét 2007-ben érte el, amikor egyéniben nyert világbajnoki aranyérmet. Csapatban 1998-ban és 2001-ben vb-győztes, 1998-ban és 2007-ben pedig Európa-bajnok volt.
2009.01.29. 15:20
 
 
Befejeződött a vizsgálat, törvényt sértettek a szurkolók Dunaszerdahelyen
A szlovák belügyminisztérium befejezte a november elsején Dunaszerdahelyen lejátszott DAC-Slovan bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történt események felülvizsgálatát, és megállapította, hogy a szurkolók törvényt sértettek - közölte a belügyminisztérium szóvivője. "Bizonyítást nyert a szurkolók törvénysértő tevékenysége négyféle bűncselekmény esetében, amelyek jelenleg kivizsgálás alatt vannak. További 11 kihágásért a tettesekre pénzbüntetés lett kiszabva" - állítja közleményben. A dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó-mérkőzésen a szlovák rohamrendőrök benyomultak a hazaiak szektorába - ahol magyarok is voltak - és rátámadtak az emberekre. Tizenegyen megsérültek, köztük öt magyarországi szurkoló.
2009.01.29. 15:18
 
 
Gyurcsány: egyelőre marad az eva és az ekho
Gyurcsány Ferenc szerint a kormány egyelőre nem tervezi az eva és az ekho megszüntetését. A miniszterelnök azt mondta: van ugyan ebben igazságtalanság, de megéri fenntartani, mert az eva és az ekho bevezetése sok embert hozott be az adórendszerbe. A vagyoni adókkal kapcsolatos kérdésre azt mondta: meg kell fontolni ezek egységesítését. Emlékeztetett arra: a négyféle vagyoni adóból jelenleg 80 milliárd forint bevétele van az önkormányzatoknak, terveik szerint ennek nagyságrendje nem változna, és ugyanúgy a helyhatóságok kapnák a pénzt, mint eddig. Gyurcsány Ferenc kitért arra: a gyes-t és a gyed-et nem érintik az adóátalakítások.
2009.01.29. 15:12
 
Gyurcsány: egyeztetések a kormánystratégia részleteiről
Folytatódnak az egyeztetések a következő hetekben, amelyek most már a kormány stratégiájának részleteiről szólnak - közölte a miniszterelnök a csütörtöki rendkívüli ülés után tartott sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: a következő két hétben véglegesítik a számokat, az összefüggéseket, valamint pontosítják a szabályokat, és a február 16-i parlamenti ülésen jelentenek be konkrét számokat. Gyurcsány Ferenc a menetrendről elmondta: hétfőn a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével, a Gazdasági Versenyhivatallal és a Magyar Bankszövetség képviselőivel egyeztet, mert "sok jel mutat arra", hogy a bankok kihasználják a helyzetet, és az ügyfelek kárára, egyoldalúan módosítanak a hitelszerződéseken.
2009.01.29. 15:08
 
 
Antall József történelmi szerepét méltatták az Európai Parlamentben
Antall József kiemelkedő államférfiságát, a rendszerváltásban játszott történelmi szerepét és elkötelezett európaiságát méltatták csütörtökön Brüsszelben. Az alkalom az a konferencia volt, amelyet Magyarország első demokratikusan választott miniszterelnökének emlékére tartottak az Európai Parlament róla elnevezett épületszárnyában. Hans-Gert Pöttering, az EP elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy miniszterelnökségének évei alatt Antall előkészítette az ország csatlakozását a mai Európai Unióhoz.
2009.01.29. 14:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173[2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista