2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Simor: minél később jönnek a reformok, annál nagyobb lesz az "érvágás"
Minél tovább vár Magyarország a változtatások megindításával, annál nagyobb "érvágást" kell a társadalomnak elszenvednie, és annál hosszabb ideig fog tartani a kilábalás - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a TV2 Tények című műsorának adott interjújában kedden, amelynek vágatlan változata a televízió honlapján olvasható. A jegybankelnök szavai szerint az nyilvánvaló, hogy Magyarország nem tud egy év alatt a jelenlegi helyzetből kikerülni. Olyan hosszú távú, koherens programra van szükség, amely elvezet egy kiegyensúlyozottabb gazdasági helyzethez és ezen keresztül egy kiegyensúlyozottabb forint árfolyamhoz. Simor szerint 4-5 éves program kell, amelynek "jelentős intézkedési csomagja lenne az idei évre".
2009.03.10. 17:35
 
Megállapodtak az EU-pénzügyminiszterek a kedvezményes áfa alkalmazásában
Megállapodtak az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei keddi brüsszeli találkozójukon a kedvezményes áfa alkalmazásának egységesítéséről. A kompromisszum értelmében a kedvezményes áfában részesíthető szolgáltatások köre néhány területre korlátozódik, köztük újként az éttermi szolgáltatásokra, a szociálpolitikai indokoltságú lakásépítésre, lakásfelújításra vagy lakásjavításra. A mérsékelt áfa alkalmazása csak lehetőség, nem kötelezettség a tagországok számára.
2009.03.10. 17:30
 
Kitüntette Lewis Hamiltont a királynő
Kitüntetést vehetett át kedden II. Erzsébet brit uralkodótól Lewis Hamilton, a Forma-1 tavalyi világbajnoka. A Buckingham Palotában rendezett ceremónia keretében a Brit Birodalom Rendjének Tagja (MBE) elismerést kapta a McLaren-Mercedes szigetországi pilótája, aki 23 évesen minden idők legfiatalabb győztese lett az autósport elitkategóriájában. "Nagyon ideges voltam a találkozó előtt" - mondta Hamilton az eseményről, amelyet élete egyik leglenyűgözőbb élményének nevezett. "Azt hiszem, az ember csak akkor fogja fel igazán, milyen különleges is ő, amikor ott áll előtte."
2009.03.10. 17:21
 
 
A stratégiai partnerségről tárgyalt az orosz elnökkel Gyurcsány Ferenc
Az orosz-magyar kapcsolatok további erősödését, valamint az Oroszországgal való stratégiai partnerség jelentőségét méltatta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel folytatott megbeszélés kezdetén kedden a moszkvai Kremlben. Gyurcsány kiemelte: "a tavalyi viták után Európában jelenleg sokkal többen vannak azok, akik szükségesnek tartják, hogy stratégiai partnerség épüljön ki Oroszországgal". Hozzátette, hogy Magyarország korábban is ezt az álláspontot képviselte, de akkor a jelenleginél több partnerrel kellett erről vitatkoznia. Kiemelte, hogy az utóbbi időben felerősödött a kétoldalú kapcsolatok javulásának 2002-ben kezdődött folyamata.
2009.03.10. 17:20
 
Risztov Éva visszatér a versenyúszáshoz
Visszatér az úszósportba a versenyzéssel 2005-ben felhagyott Risztov Éva. Ezt maga a háromszoros világbajnoki ezüstérmes, rövidpályán hatszoros Európa-bajnok úszónő erősítette meg az MTI-nek kedden. Elmondta, hogy nem az uszodai számokban folytatja sportolói karrierjét, hanem a hosszútávúszók szakágában, hivatalos nevén a nyíltvízi úszásban, amelynek 10 kilométeres versenyszáma amúgy a tavaly nyári, pekingi ötkarikás játékokon mutatkozott be az olimpiai programban.
2009.03.10. 17:15
 
 
Magyar-orosz megállapodásokat írtak alá a Déli Áramlatról
Gyurcsány Ferenc magyar és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő jelenlétében kedden Moszkvában aláírták a Déli Áramlat gázvezeték Magyarországon áthaladó szakaszát megvalósító vállalat alapításáról szóló együttműködési megállapodást és a pusztaföldvári gáztároló fejlesztéséről szóló megállapodást. Az előbbit Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, valamint Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank elnöke, az utóbbit Miller és Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével. Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: az első megállapodással megalakul az a fele-fele arányú vegyesvállalat, amely a vezeték magyarországi szakaszát tervezni, építeni és üzemeltetni fogja.
2009.03.10. 16:25
 
 
Makelele keres a legtöbbet a francia ligában
Havi bruttó 285 ezer eurós jövedelmével Claude Makelele csapatkapitány a francia bajnokság és a jelenleg második Paris Saint-Germain legjobban fizetett játékosa. A PSG tagjainak 101 ezer eurós átlagkeresete duplája a Ligue 1-ben érdekelt labdarúgók jövedelmének, és 75-szöröse a francia minimálbérnek. A Le Parisien című lap kedden nyilvánosságra hozta a PSG valamennyi futballistájának eddig titkolt fizetését, amiből elsősorban a nagy különbségek tűnnek ki.
2009.03.10. 15:35
 
 
Várhatóan júniusban kezdődik meg a Margit híd rekonstrukciója
Május helyett várhatóan csak júniusban kezdődik meg a Margit híd rekonstrukciója az engedélyezési eljárások elhúzódása miatt, de a tervek szerint határidőre, a jövő év augusztusában átadják a már felújított hidat a forgalomnak - közölte a városháza kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel. Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet tárgyalt a Szabadság híd kivilágításának közbeszerzési problémáiról is. A közbeszerzési eljárás lezárását jogi problémák hátráltatják.
2009.03.10. 15:30
 
 
Fidesz: a kormány teljesen alkalmatlan a válság kezelésére
A Fidesz szerint az, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő egy külsős cég által készített koncepcióval utazott Brüsszelbe, hogy segítséget kérjen a magyarországi válság kezeléséhez az EU-csúcson, minden eddiginél jobban mutatja a kormány alkalmatlanságát - mondta az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten. Hozzátette: ez felveti azt a kérdést, miért vannak a minisztériumok, miért kell az apparátusokat fenntartani. Közölte: a hétfőn nyilvánosságra került hír azt mutatja, "felesleges az a hatalmas bürokrácia, felesleges a kifizetett sok száz millió forint", amit a Pénzügyminisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, illetve a gazdasági tárca működtetése emészt fel.
2009.03.10. 15:09
 
Csütörtökön kezdődik a 13. havi nyugdíjak első felének kifizetése
Március 12-én, csütörtökön kezdődik a 13. havi nyugdíjak első felének kifizetése - közölte a kormányszóvivő. Budai Bernadett elmondta: a nyugdíjfolyósító a szokásos nyugdíjfizetési napon utalja a jogosultaknak a 13. havi nyugdíj első felét a márciusi nyugdíjjal együtt. Emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly év végén a világgazdasági válság hatásainak hatékony és gyors kezelése érdekében meghozta a szükséges döntéseket a kiadások csökkentése terén. A 13. havi nyugdíj esetében a kabinet olyan megoldást keresett, amelynek segítségével megőrizhette a juttatást, így az átlagos és az alacsonyabb nyugdíjjal rendelkező csaknem 2 millió ember változatlan mértékű 13. havi nyugdíjat kap ebben az évben is.
2009.03.10. 13:44
 
 
Patkányokkal egerek ellen
Patkányokat vet be az egerek ellen a rendőrség India egy államában. A hatóság örök gondja, hogy az egerek rendre megeszik mind a hivatalos jelentéseket, mind pedig a bizonyítékokat. Emellett persze a parasztságnak sem kevés kárt okoznak a termés megdézsmálásával. A harianai rendőrség már mindent bevetett egérfronton, a leghagyományosabb csapdáktól egészen a legkorszerűbbekig, mégis vesztésre áll. Az egerek mindent megrágnak, köztük a legvastagabb anyagú műanyagzsákokat is, amelyekben a lefoglalt narkót, alkoholt, fegyvert tárolják a rendőrségen. A gyilkosságok helyszínén talált perdöntő bizonyítékok közül is sok egerek "bendőjében" végzi, főként a ruhák.
2009.03.10. 13:32
 
 
Draskovics: a rendőrség felkészült a március 15-i tüntetésekre
A rendőrség felkészült a március 15-i esetleges tüntetések és randalírozások kezelésére - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. Véget kell vetnünk annak, hogy egy egész ország tartson néhány száz rendbontótól - hangsúlyozta a tárcavezető. Az MTI azon kérdésére, van-e információja arról, hogy bizonyos csoportok rendbontásra készülnek-e, Draskovics Tibor azt mondta: a rendőrség valamennyi bejelentett demonstráció kockázatát elemzi, ennek eredményeképpen állítja fel erőit. Arra a kérdésre, hogy csoportosítanak-e át rendőröket az ország más részeiből Budapestre, a miniszter kiemelte: "a kockázatokhoz igazodó rendőri erő lesz".
2009.03.10. 13:28
 
 
MGYOSZ-csúcs: a kkv-szektor fejlesztése kulcsfontosságú
A foglalkoztatás növelése a kkv-szektor fejlesztése révén, az ártámogatási rendszer jelentős megnyirbálása, egyes állami finanszírozású megaprojektek leállítása és forrásaik átcsoportosítása, valamint a hitelállomány összehúzódásának megállítása jelentik a legfontosabb válságkezelő lépéseket Heim Péter, az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő elnök-vezérigazgatója szerint. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által szervezett keddi, budapesti csúcstalálkozón tartott előadásában a közgazdász kifejtette: jelenleg nincs olyan program, amellyel a következő másfél évben megfordítható lenne a magyar állami adósságdinamika iránya, az ország régiós lemaradása az egy főre eső GDP terén.
2009.03.10. 13:19
 
 
Az EU pénzügyminiszterei támogatják az IMF forrásainak megduplázását
Az Európai Unió pénzügyminiszterei kedden támogatásukról biztosították azt, hogy a Nemzetközi Valutaalap válság leküzdését szolgáló pénzalapjait a duplájára, 500 milliárd dollárra növeljék. A 27 tagú közösség közös álláspontját a G20-ak csoportja pénzügyminisztereinek és központi banki elnökeinek március 13-14-én Londonban rendezendő tanácskozása elő terjeszti.
2009.03.10. 12:56
 
Magosz: sarcolják a magyar gazdákat az utakon
Nem életszerűek a túlsúlyos vagy túlméretes járművekre vonatkozó útvonal-engedélyek kiváltására létrehozott jogszabályok, ezért az azok hiánya miatt kirótt büntetés csak a gazdákra kivetett újabb sarcként értelmezhető - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: igaz, hogy a jogszabályok már csaknem 10 éve jogerősek, de a hatósági ellenőrzések hiánya miatt nem okoztak gondot a gazdáknak. 2007 óta azonban jelentősen megnövelte a kormányzat a büntetési tételeket, és a hatóságok is sokkal szigorúbban ellenőrzik a gazdák által használt utakat.
2009.03.10. 12:36
 
Szerdán tárgyalja a kormány az adócsomagot
Július helyett januártól visszamenőleg változna a személyi jövedelemadó 18 százalékos alsó sávhatára. Az MTI úgy tudja, a kormány módosította a korábban bejelentett adóterveit. Az átalakított javaslat szerint - amelyet szerdán tárgyal a kormány - idén csak annyiban változnának a személyi jövedelemadó szabályai, hogy 2009 január 1-jétől visszamenőleg 1,7-ről 1,9 millió forintra emelkedne az adónem alsó sávhatára. A korábbi tervek szerint július elsejétől 1,7 millió forintról 2,2 millió forintra nőtt volna az szja alsó sávhatára, az adókulcs pedig 18-ról 19 százalékra, míg a felső kulcs 36-ról 38 százalékra módosult volna. Az MTI úgy tudja, az szja-kulcsok viszont csak 2010-től változnának.
2009.03.10. 12:19
 
 
Átadták Ophélie holttestét a francia rendőrattasénak
Kedden átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai Ophélie Bretnacher koporsóját a francia nagykövetség rendőrattaséjának - közölte kedd délután a BRFK sajtóügyeletese. Sass Oszkár elmondta: a rendőrattasé kedden intézkedett a holttest Franciaországba szállításáról. A sajtóügyeletes hangsúlyozta: a holttest elszállítása nem érinti az emberrablás gyanújával folyó büntetőeljárás menetét, az továbbra is folyamatban van. A lány holttestének megtalálása után az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.
2009.03.10. 12:00
 
 
Egymilliós nyomravezetői díj az eltűnt tiszabői csecsemő ügyében
Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság annak, aki érdemi információval segíti a Tiszabőről eltűnt csecsemő utáni nyomozást. Simon Tamás megyei rendőrfőkapitány elmondta, továbbra is nagy erőkkel keresik a csecsemőt, aki március 6-án tűnt el Tiszabőről. Eddig több mint százötven tanút hallgattak meg az ügyben. A főkapitány felidézte: március 6-án délelőtt érkezett a bejelentés az öthetes Kiara Dzsenifer eltűnéséről. Mivel a kislány a saját lábán nyilvánvalóan nem távozhatott otthonából, a rendőrség az első pillanattól kezdve bűnügyi helyszínként kezelte a családi házat.
2009.03.10. 11:36
 
 
A csimpánzok is előre terveznek
A csimpánzok is megtervezik cselekedeteiket - állítja egy svéd tanulmány, amelynek írója egy állatkertben lakó majom viselkedéséből vonta le következtetését. Az alfahím ugyanis köveket gyűjtögetett, amelyeket aztán az állatkert látogatóira zúdított. A furuviki állatkert Santino nevű csimpánzának antiszociális viselkedése a látogatókat és a gondozókat egyaránt meglepte, ugyanakkor lenyűgözte a tudósokat, mivel alaposan elő volt készítve. A Current Biology című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a 31 éves alfahím kora reggel, még a nyitás előtt kezdte el összegyűjteni a köveket, és a betondarabokat. Délhez közeledve pedig kőzáport zúdított a látogatókra.
2009.03.10. 11:25
 
Újabb eladási rekord az Audinál
Tavaly folytatódott az Audi rekordmenetelése, immár a tizenharmadik egymást követő évben adtak el rekord mennyiséget a Volkswagen luxusmárkájából. Az idén azonban fennállásának legnehezebb évére számít a társaság, s az autópiacot is csak 2010-ben várja stabilizálódni. A vállalat adózott eredménye 2008-ban 32 százalékkal 2,18 milliárd euróra nőtt az előző évi 1,65 milliárdról, a bevétel 1,7 százalékkal 34,2 milliárd euróra emelkedett 33,6 milliárdról, az üzemi eredmény 2,5 százalékkal 2,8 milliárd euróra gyarapodott.
2009.03.10. 11:13
 
 
Biden közös afganisztáni stratégiára szólított a NATO-ban
Közös afganisztáni stratégia kialakítására szólította kedden a NATO-tagországokat Joe Biden amerikai alelnök. A szövetségesek állandó nagyköveteinek brüsszeli találkozóján felszólalva Biden arra figyelmeztetett, hogy a romló afganisztáni helyzet valamennyi NATO-tagállamra, de más országokra is veszélyt jelent. A szélsőséges fegyveresek új erőt gyűjtenek Afganisztánban és Pakisztánban, és ez újabb támadásokkal fenyegeti a nyugati világot is - vélte az amerikai alelnök. Ugyanazokról a hegyekről van szó, ahonnan a szeptember 11-i támadásokat is kitervelték - tette hozzá, az amerikai célpontok ellen 2001-ben végrehajtott, nagyon sok halálos áldozattal járó merényletekre utalva.
2009.03.10. 10:59
 
Áprilistól kevesebb részvény a BUX és a BUMIX indexben
Április 1-jén változik a BUX és a BUMIX összetétele, mindkét index a jelenleginél kevesebb részvénysorozatot tartalmaz majd - közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A tőzsde hivatalos részvényindexéből, a BUX-ból kikerülnek a Phylaxia részvényei, míg a kis és közepes részvények indexéből, a BUMIX-ból a Freesoft, a Graphisoft Park, a Pannonflax és a TvNetWork részvényei. Új papír egyik indexbe sem kerül be. Az új BUX kosár 2009 áprilisától az alábbi 13 részvénysorozatot tartalmazza majd: Econet, Egis, Émász, FHB, Fotex, Magyar Telekom, Mol, OTP, PannErgy, Rába, Richter Gedeon, Synergon, TVK.
2009.03.10. 10:25
 
 
Bedák Zsolt tizedik a WBO ranglistáján
Tizedik helyen áll a Boksz Világszervezet (WBO) legfrissebb világranglistáján Bedák Zsolt, a WBO újdonsült profi kispehelysúlyú Európa-bajnoka. A 25 éves magyar öklöző szombaton Drezdában szerezte meg a szervezet nemrég létrehozott Eb-címét a kolumbiai Franklin Teran ellen, akit egyhangú pontozással győzött le. Az eddigi 13 profi mérkőzésén százszázalékos Bedák a profiboksz.hu internetes szaklap szerint most debütált a WBO listáján.
2009.03.10. 10:03
 
 
IMF: idén nulla százalék alatti lesz a globális gazdaságnövekedés
Az IMF szerint idén nulla százalék alatti lehet a globális gazdaságnövekedés, ilyen alacsony ütemre egy évtizede nem volt példa - közölte a Nemzetközi Valutaalap vezetője. Dominique Strauss-Kahn a Süddeutsche Zeitungnak adott lapinterjújában úgy vélekedett, hogy további veszteségekre számíthatnak a bankok világszerte. Az ipari országokban a bankok stabilizálása nem zajlik elég gyors ütemben- mondta. A valutalap vezetője szerint az IMF-nek pótlólagos forrásokra van szüksége, mivel a válság további legalább fél évig tart majd. Strauss-Kahn szerint egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy duplájára, legalább 500 milliárd dollárra kell emelni az IMF támogatási forrásait.
2009.03.10. 09:52
 
 
Szonda Ipsos: Sólyom, Szili és Orbán a népszerűségi lista élén
Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin házelnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti a Szonda Ipsos februári politikusi népszerűségi listáját, míg a sort Veres János pénzügy-, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Kóka János SZDSZ-frakcióvezető zárja. A közvéleménykutató cégnek a keddi Népszabadságban közzétett felmérése szerint a rokonszenvindexek csökkenése jellemezte az elmúlt hónapot. A Szonda Ipsos február 17-e és 24-e között 1.500 megkérdezett véleménye alapján készítette el a népszerűségi listát.
2009.03.10. 09:29
 
 
KSH: 12,2 millióra nőtt tavaly a mobiltelefon előfizetések száma
A mobiltelefon előfizetések száma 2008 IV. negyedévében 453 ezerrel nőtt, és 2008 végére meghaladta a 12,2 milliót - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A tavalyi év utolsó negyedévében az internetszolgáltatók száma 403 volt, 77-tel több, mint egy évvel korábban. A KSH közlése szerint 2008-ban közel félmillióval gyarapodott az internet-előfizetések száma, aminek eredményeként az év végére átlépte a 2,3 milliót. Az internet-előfizetések kétharmada széles sávú technológiához kötődik: ez a szolgáltatási terület 2007 decembere óta 18 százalékkal bővült.
2009.03.10. 09:03
 
Árverésen a Versace-hagyaték
Madonna, Elton John, Cindy Crawford, Naomi Campbell és még sokan mások vendégeskedtek a Villa Fontanellében, amikor Gianni Versace Comói-tó partján álló háza még a fénykorát élte. A házat 1997-ben, a divattervező meggyilkolása után lezárták. Tizenkét év után, március 18-án a londoni Sotheby,s elárverezi az egész berendezést és a házban lévő műkincseket. Ötszázötven tárgy kerül aukcióra, köztük bútorok, szobrok, ezüstneműek, 18. és 19. századi festmények. A szervezők 2,5 millió eurót remélnek tőlük - írta az El País című spanyol napilap.
2009.03.10. 07:43
 
 
Francia diplomata szerint megrendezték Betancourt kiszabadítását
Megrendezett volt az Ingrid Betancourt volt kolumbiai elnökjelölt kiszabadulását eredményező tavaly nyári látványos túszmentő akció - állította egy francia diplomata kedden megjelent nyilatkozatában. Noel Saez volt bogotái francia konzul elmondta a Le Figaro című párizsi lap újságírójának: meggyőződése, hogy váltságdíjat fizettek a politikust hat éven át fogva tartó Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillaszervezetnek, s a túszszabadító akció, ez a szavai szerint "hollywoodi filmbe illő jelenet" megrendezett volt. Úgy vélte, "aki ismeri a FARC-ot, tudja": elképzelhetetlen, hogy a tavaly júliusi akció úgy zajlott le, ahogy azt a hivatalos tájékoztatásban leírták.
2009.03.10. 07:39
 
 
Élénkül a szlovén és horvát bevásárlóturizmus Nagykanizsán
Egyre több szlovén és horvát vásárló fordul meg Nagykanizsán, elsősorban a nemzetközi üzletláncok boltjaiban, ahol az euró és a horvát kuna árfolyamváltozása miatt a tavalyinál harmadával olcsóbban vásárolnak a külföldiek - tapasztalják az MTI által megkérdezett eladók és vevők. Az utóbbi hetekben egyre több szlovéniai és horvátországi vevő érkezik Nagykanizsára, főként az elmúlt években megnyílt bevásárlócentrumok parkolóiban látható egyre több, a közeli Lendváról és Muraszombatról, valamint Csáktornyáról és Varasdról, sőt Zágrábból érkezett autó. Több üzlet eladója is arról számolt be, hogy visszatérőben vannak a külföldi vásárlók, akik egyre többet is költenek.
2009.03.10. 07:21
 
 
Moszkvában megkezdődött a magyar-orosz kormányközi konzultáció
Gyurcsány Ferenc magyar és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő rövid, négyszemközti megbeszélésével megkezdődött Moszkvában a két ország második kormányközi konzultációja. Putyin arról beszélt a találkozó kezdetén, hogy ilyen konzultációkat Oroszország csupán néhány országgal folytat rendszeresen, de úgy látja, Magyarország bevonása bevált, hiszen a magyar export az elmúlt 6 év alatt a kilencszeresére nőtt, a kölcsönös áruforgalom tavaly a várt 10 milliárd helyett elérte a 13 milliárd dollárt, és Oroszország Magyarország második legnagyobb kereskedelmi partnerévé lépett elő Németország után.
2009.03.10. 07:16
 
Csatornalét árulnak orrdugulás ellen Amerikában
Csatornalét árul egy brit cég orrdugulás ellen az Egyesült Államokban: a La Manche-csatorna levét, azaz némi Atlanti-óceánt. A tengervizet nem a part közeléből merítik, hanem több kilométerre a szárazföldtől, ahol tisztább. Ezen kívül még külön is megtisztítják a vizet, és szigorúan megvizsgálják, hogy megfelelő-e a minősége - adta hírül a Mail című brit lap. Egy üveg orrdugulást elhárító és váladékozást csökkentő csatornalé 10 fontba - 3400 forintba - kerül az Egyesült Államokban.
2009.03.10. 07:09
 
 
Rendőrgyilkosság történt Észak-Írországban
Rendőrgyilkosság történt hétfő éjjel Észak-Írországban, alig két nappal azután, hogy szélsőséges republikánus fegyveresek két brit katonát megöltek a tartományban. Az újabb merényletért is egy katolikus fegyveres csoport vállalta a felelősséget, jóllehet nem ugyanaz, amelynek tagjai a katonákat gyilkolták meg. A rendőrtisztet az északír fővárostól, Belfasttól délre fekvő Armagh grófságban, Craigavon kisváros Lismore Manor nevű katolikus negyedében lőtték agyon. A gyilkosság áldozatául esett rendőr egy kéttagú járőr tagjaként érkezett a település iskolájához, ahová valamely incidens miatt hívták ki a rendőrséget. A járőrt a már álló rendőrautóban érték a lövések. Az első feltételezések szerint a rendőröket tőrbe csalhatták.
2009.03.10. 07:00
 
 
Erősödésnek indult a forint, 305,08 forint az euró
Erősödésnek indult a forint a déli órákban: 13.00 órakor 305,08 forinton jegyezték az eurót a bankközi kereskedelemben, szemben a reggeli 308,40 forinttal. A dollárt 240,00 forintnál jegyezték a reggeli 243,05 forint után. Az euró/dollár 1,27 fölé emelkedett a hétfő délutáni 1,26 körüli szintről. A svájci frankot 207 forint körül jegyzik a reggeli 211 forint után, a japán jent pedig 243 forinton a reggeli 246 forint után. A szakértők azzal számolnak, hogy rövid távon az euró valamivel 300 forint fölött stabilizálódhat. Arra azonban nem sok esélyt látnak, hogy 300 forint alá gyengüljön az euró, amíg a jegybank nem ismertet további részleteket terezett intervenciójáról, vagy kamatemelési szándékáról.
2009.03.10. 06:49
 
 
Orbán: felelősség terheli az MSZP-t az igazságszolgáltatás állapotárért
Az igazságszolgáltatás nincs jó állapotban, és ezért komoly felelősség terheli az MSZP-t - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfőn este a HírTV Rájátszás című műsorában. Komoly gondok vannak az igazságszolgáltatásban. Semmilyen intézmény, a legjobb állapotban lévő sem bírja ki, hogy egy évig világos, egyértelmű irányítás, jutalmazás, felelősségre vonás, iránykijelölés, vezető nélkül működjön - közölte az ellenzéki pártelnök annak kapcsán, hogy az Országgyűlés hétfőn másodjára sem választotta meg Havasiné Orbán Máriát, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökének.
2009.03.09. 21:30
 
 
Tatárszentgyörgyi gyilkosság: szerdán tárgyalja a kormány a jelentéseket
Szerdán tárgyalja a kormány a tatárszentgyörgyi gyilkosságról szóló minisztériumi jelentéseket - közölte Ficsor Ádám, a miniszterelnök kabinetfőnöke az MTI kérdésére hétfőn. A kabinetfőnök hozzátette: az igazságügyi és rendészeti tárca, valamint az Egészségügyi Minisztérium a pénteki határidőre elküldte a Miniszterelnöki Hivatalnak a jelentéseket, amelyekhez a kormányfő további kiegészítő információkat kért. Gyurcsány Ferenc a tatárszentgyörgyi gyilkosság után két nappal beszélt arról: megbízta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát, hogy kérjen közvetlen tájékoztatást az érintett tárcák - az egészségügyi, az önkormányzati és a rendészeti - vezetőitől a történtekről.
2009.03.09. 20:00
 
 
Férfi kézilabda BL: Ciudad Real-Veszprém meccs lesz a negyeddöntőben
A címvédő spanyol Ciudad Real lesz az MKB Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében - derült ki a hétfő esti, bécsi sorsoláson. Mivel a Veszprém megnyerte a csoportját, a visszavágót rendezheti majd otthon. Az első mérkőzéseket március 25. és 29., a visszavágókat április 1. és 5. között kell megrendezni.
2009.03.09. 18:49
 
 
Dávid Ibolya: a Fidesz és a KDNP bebújt Gyurcsány háta mögé
A Fidesz és a KDNP bebújt Gyurcsány Ferenc háta mögé azzal, hogy nem támogatta az MDF konstruktív bizalmatlansági indítványának elindítását a miniszterelnök ellen - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke újságíróknak hétfőn a parlamentben. Dávid Ibolya a parlament ülésén napirend előtti felszólalásában konstruktív bizalmatlansági indítvány elindítását javasolta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen. Az ellenzéki pártok első reagálásaikban elutasították a kezdeményezést: az SZDSZ szerint nincs itt az ideje a személyi találgatásoknak, a Fidesz egy létéért küzdő párt kétségbeesett erőfeszítéséről beszélt, a KDNP pedig az előre hozott választásokat tartja megoldásnak, és Bokros Lajosra nem bízná az országot.
2009.03.09. 18:45
 
Washington hivatalosan tiltakozott Pekingnél egy tengeri incidens miatt
Az amerikai kormány hivatalos tiltakozott hétfőn a kínai hatóságoknál amiatt, hogy kínai hadihajók "zaklatták" az amerikai haditengerészet egyik fegyvertelen kutató járművét az ázsiai vizeken. A Pentagon közlése szerint vasárnap egy kínai hírszerző hajó és négy másik veszélyesen megközelítette az Impeccable nevű fegyvertelen amerikai hajót, amely civil személyzettel oceanográfiai kutatásokat folytatott a Dél-kínai-tengeren, nemzetközi vizeken. Elvárjuk, hogy a kínai hajók viselkedjenek felelősségteljesen, és tartózkodjanak a provokatív tevékenységtől, amely összeütközéshez is vezethet - mondta a Pentagon szóvivője.
2009.03.09. 18:15
 
 
Ár- és belvízvédelmi készültség a Tiszántúlon
A Berettyó teljes szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte Bara Sándor védelemvezető az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a vízállás Pocsajnál 420 centiméter volt, a folyón az utóbbi napok csapadékos időjárása okozta ezt az árhullámot. A Berettyó mellett a Kállón és az Éren is védekeznek a Tikövizig szakemberei, összesen 160 kilométer partszakaszon. A védelemvezető elmondta azt is, hogy az igazgatóság területén összesen hat szakaszon kellett elrendelni belvízvédelmi készültséget. Elsőfokú készültség van érvényben a Tisza mellett mindhárom védelmi szakaszon, valamint a Berettyó és a Sebes-Körös közötti területen.
2009.03.09. 18:10
 
 
Afganisztánról is tárgyalni fog Obama az EU-vezetőkkel Prágában
Az Egyesült Államok és az Európai Unió közös afganisztáni tevékenysége lesz az egyik legfőbb témája Barack Obama amerikai államfő és az európai uniós országok legfelsőbb vezetőinek áprilisi találkozóján Prágában - jelentette ki Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter hétfőn Prágában azt követően, hogy tárgyalt Javier Solanával, az EU kül- és biztonságpolitikai főmegbízottjával. Schwarzenberg és Solana megvitatták az Európai Unió külügyminisztereinek közelgő kötetlen tanácskozásának a napirendjét is. A dél-csehországi Hluboká nad Vltavou városkában március 27-én és 28-án sorra kerülő találkozó fő témáját Nyugat-Balkán európai integrációja fogja alkotni.
2009.03.09. 18:00
 
 
Amy Winehouse nem kap amerikai vízumot
Nem szerepelhet Amy Winehouse a kaliforniai Coachella völgyben megrendezendő művészeti és zenei fesztiválon, mert az igazságszolgáltatással történt összetűzései miatt az amerikai kormány megtagadta tőle a vízumot. A Daily Mirror információi szerint a botrányairól is híres brit énekesnőt meghívták a minden évben 75 ezer embert Kaliforniába vonzó koncertre, ahol a szakma krémje is jelen lesz. Winehouse - akinek egy nő megverése miatt március 17-én meg kell jelennie Nagy-Britanniában a bíróság előtt - kétségbe van esve, mert élete legfontosabb amerikai fellépésének tartotta a koncerten való szereplést, olyan nevek mellett, mint Paul McCartney, David Morrisey és a The Killers.
2009.03.09. 17:55
 
 
Az államfő nem jelöli újra Havasiné Orbán Máriát
Nem jelölöm újra Havasiné Orbán Máriát, igyekezni fogok minél gyorsabban alkalmas jelöltet találni - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a parlamentben azután, hogy az Országgyűlés ismét nem választotta meg a főbírójelöltet. Mint mondta, megbeszélték a főbírójelölttel, hogy harmadszorra nem vállalja a jelölést. A főbírójelölt megválasztásához a hétfői ülésen az országgyűlési képviselők kétharmadának - 256 főnek - a szavazatára lett volna szükség. Az államfő jelöltje ezúttal 230 igen szavazat ellenében 123 nem szavazatot kapott, és 12 érvénytelen voks volt.
2009.03.09. 17:35
 
 
Obama feloldotta az embrionális őssejtkutatás finanszírozásának tilalmát
Az amerikai elnök hétfőn feloldotta az embrionális őssejtkutatás szövetségi finanszírozására vonatkozó nyolcéves tilalmat, amelyet elődje, George Bush rendelt el. Barack Obama négy hónapot adott a Nemzeti Egészségügyi Intézetnek arra, hogy új szabályozást dolgozzon ki a kérdésben. Az elnök nem jelezte, milyen vezérlő elvek érvényesítését várja el, az intézetre bízza annak eldöntését, mikor és milyen esetekben erkölcsös és jogszerű finanszírozni az emberi őssejtkutatást. Obama egyik fő kampányígérete volt az őssejtkutatást érintő pénzügyi korlátozások megszüntetése.
2009.03.09. 17:10
 
Februárban 294,5 milliárd forint volt az államháztartás hiánya
Az államháztartás februárban - önkormányzatok nélkül - 294,5 milliárd forint hiánnyal zárt - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn. A pénzügyi tárca önkormányzatok nélkül februárra 294,1 milliárd forint hiányt várt. Az első két havi deficit, 256,6 milliárd forint volt, a GDP 1 százaléka. Idén januárban az államháztartás 37,8 milliárd forint többlettel zárt. Az államháztartás 2008 februárjában - önkormányzatok nélkül - 215,9 milliárd forint hiánnyal zárt. Tavaly az első két hónapban 182,1 milliárd forint deficit alakult ki az államháztartásban.
2009.03.09. 17:05
 
 
Jégtánc: fejsérülést szenvedett Hoffmann Nóra
Fejsérülést szenvedett Hoffmann Nóra, a március 23. és 29. közötti, Los Angeles-i, olimpiai kvalifikációs műkorcsolya-világbajnokságra készülő magyar jégtánckettős női tagja. Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: a duó már New Yorkban készült, amikor a sportoló - még a múlt héten - edzés közben megbotlott és fejjel nekiesett a palánk nyitott ajtajának. "A füle mögött érte az ütés, valószínűleg eltört a koponyacsontja. Az egyik kórház intenzív osztályára vitték, s azóta négy CT-felvételt is csináltak róla, ezek szerint három vérömleny keletkezett a fejében. Jelenleg is fáj a feje, szédül és a bal fülére nem hall" - tájékoztatott Sallak.
2009.03.09. 16:28
 
 
Gyurcsány: Orbánnak nincs politikai bátorsága?
Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor vagy intellektuálisan képtelen a válságra válaszolni, vagy híján van a politikai bátorságnak. A miniszterelnök ezt a Fidesz elnökének országértékelő beszédéről írta hétfői blogbejezésében. "Nesze semmi, fogd meg jól!"- a miniszterelnök szerint leginkább így jellemezhető "az ellenzék vezérének országértékelőnek nevezett semmitmondása". Gyurcsány úgy látja: ha valaki bízott benne, hogy Magyarország legnagyobb ellenzéki pártjának mégiscsak van egy programja, vannak elképzelései, akkor ez a beszéd kiábrándító és kijózanító választ adott. Hozzátette: Orbán azt az illúziót építi, hogy komoly változások nélkül meg lehet úszni a világválságot.
2009.03.09. 16:05
 
 
Csúszik a Margit híd felújításának megkezdése
Csúszik a Margit híd rekonstrukciójának megkezdése, május helyett várhatóan csak a nyáron kezdődnek a munkálatok - tudta meg az MTI hétfőn, városházi forrásokból. Tájékoztatásuk szerint mivel három hónapot kellett várni egy hatósági engedélyre, ezért később tudták kiírni a közbeszerzési eljárást. Ennek eredményhirdetése után egy, másfél hónappal kezdhetik meg a rekonstrukciós munkálatokat. Eredetileg májusban, a Szabadság hídi rekonstrukció befejezése után kezdődött volna a Margit híd teljes körű felújítása. Ez most várhatóan a nyárra tolódik. A több mint egyéves felújítás alatt a villamosok és az autóbuszok sebességkorlátozással, de mindvégig közlekedhetnek majd a hídon.
2009.03.09. 15:47
 
Újra a kis lakásokat keresik a vevők
A vevők újra a kisebb lakásokat keresik, még a magasabb kategóriájú helyszíneken is, ezért a fejlesztők - ha műszakilag még lehetséges - kisebbekre osztják a nagyobb lakásokat - állapítja meg elemzésében a Biggeorge's-NV Zrt. A cég öt pontba foglalta össze azt, hogy milyen irányba változtak az utóbbi hónapokban a lakásvásárlási szokások. Először is csökkent a hitelből vásárlók száma, aminek oka a hitelszűke. Emellett nőtt a készpénzes vásárlók száma, aminek az az oka, hogy sokan tekintik stabil befektetési eszköznek a lakást. Megnőtt ugyanakkor az önerő, akkor is, ha hitelt vesz fel a vevő. A negyedik jellemző a külföldi vevők eltűnése, az ötödik pedig, hogy hosszabb lett a lakásvásárlási idő.
2009.03.09. 15:22
 
Az óceánok savasodása gyorsíthatja a globális felmelegedést
Egyre savasabbak lesznek az óceánok a növekvő széndioxid-koncentráció hatására, ami gátolja a tengeri állatok meszes héjának képződését. Ez azonban tovább gyorsíthatja a globális felmelegedést, hiszen ezek az állatok fontos szerepet játszanak a széndioxid megkötésében - állítja friss tudományos eredményekre hivatkozva William Howard, a Tasmániai Egyetem professzora. A tasmániai tudós az Antarktisz körül elterülő Déli-óceánban élő amőbaszerű, apró tengeri állat, a foraminifera mészhéját kutatta, összevetve annak jelenlegi összmennyiségét az üledékben található leletekkel, amelyek az 50 ezer évvel ezelőtti állapotot mutatják. A kutatás során arra jutott, hogy a mészvázak tömege 30-35 százalékkal esett a vizsgált időszakban.
2009.03.09. 15:20
 
Több mint 25 ezer hektárt öntött el a belvíz, sok helyen árvízveszély van
Országszerte 25 ezer hektárt öntött el a belvíz és megnőttek az árvízzel veszélyeztetett területek is - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) hétfőn az MTI-vel. Elsősorban a Körösök mentén, a Nyugat-Dunántúlon és Észak-Magyarországon vannak nehézségek, a Fekete-Körös teljes hosszán másodfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni. Az ár- és belvízvédelemért felelős vízügyi igazgatóságok az érintett területeken megtették a szükséges intézkedéseket - közölték. A Körösök vízrendszerében a hazai szakaszokon valamennyi folyó árad. A Fekete-Körös teljes hosszán II. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el hétfőn, a Berettyón pedig szintén I. fokú készültség lépett életbe.
2009.03.09. 15:11
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139[2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista