2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Erkölcsszépségverseny Szaúd-Arábiában
Szépségversenyre készülnek Szaúd-Arábiában: 15-25 év közötti nők indulhatnak rajta, ám utcai ruhában - azaz lefátyolozottan - így nemigen lehet látni sem arcukat, sem testüket, így az egész viadal külcsínverseny helyett inkább belbecsvetélkedő. Ezért is adják a szervezők a Morálszépe elnevezést rendezvényüknek, amely akár erkölcs- vagy lélekszépségverseny is lehetne. Az indulók abban versenyeznek, hogy melyikük elkötelezettebb a muszlim hit iránt és tiszteli jobban szüleit. "A győztes nem szükségképpen lesz szép, mi a lélek és az erkölcs gyönyörűségével törődünk" - mondta a viadal meghonosítója, egy hölgy.
2009.05.07. 13:43
 
 
Még két hét van az szja bevallások benyújtására
Még két hét van arra, hogy ki-ki elkészítse, és az adóhatóságnak elküldje személyi jövedelemadó (szja) bevallását - hívta fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). A bevallások benyújtásának határideje május 20-a. Mogyorósiné Gábor Hajnalka, az APEH elnökhelyettese elmondta: a bevallások ütemesen érkeznek, eddig közel 80 ezerrel többet küldtek be, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A "félkész" egyszerűsített ajánlatokat is figyelembe véve már közel 2,1 millió adózó teljesítette bevallási kötelezettségét. Az APEH a következő napokban még mintegy 1,5 millió bevallást vár.
2009.05.07. 12:40
 
 
Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést az SZDSZ
Közösség elleni izgatás miatt tett az SZDSZ két ügyben feljelentést csütörtökön a Legfőbb Ügyészségen. Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes, aki a feljelentést benyújtotta, az ügyeket ismertetve elmondta, hogy korábban a Magyar Fórum című lap címlapján egy sárga Dávid-csillag közepén jelentették meg az akkor miniszterelnök-jelölt Surányi György fényképét. Az ügyvivő közölte, hogy a Dávid-csillag évszázadok óta a zsidóság jelképe, a sárga Dávid-csillagot pedig a náci Németország és csatlósai használták az általuk zsidónak minősített személyek megjelölésére. Gusztos Péter egyúttal feljelentést tett Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetőjének levele miatt is.
2009.05.07. 12:05
 
 
NOE: a nagycsaládosok számára elfogadhatatlan az ingatlanadó
A nagycsaládosok számára elfogadhatatlan az ingatlanadó tervezete - mondta Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke. Az ingatlanadó bevezetése az egész társadalomra nagy terhet róna, ami az alacsony jövedelmű nagycsaládosokra különösen igaz. A nagycsaládosok, mivel sokan laknak egy fedél alatt, általában nagy házakban élnek, ezért az ingatlanadó nekik fokozott megterhelést jelentene. A NOE ezért felkéri a kormányt, hogy erről tárgyaljanak az egyesülettel - közölte az elnök. Cser Károlyné az egyesület szakértője arról beszélt, hogy a tulajdonos által lakott lakások jövedelmet nem termelnek, hanem elemi szükségletet elégítenek ki.
2009.05.07. 11:51
 
 
Bajnai: lökést adhat a Nabuccónak az unió keleti partnersége
Lökést adhat a Nabucco-projektnek az unió keleti partnerségi együttműködése - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön Prágában a keleti partnerség programját hivatalosan is elindító csúcstalálkozó előtt. A budapesti Nabucco-csúcs az év elején önmagában egy új szintre emelte a projektet. Az, hogy a keleti partnerségbe jó néhány olyan ország bekapcsolódott, amely a Nabuccóban is stratégiai partner, erősítheti az ő elkötelezettségüket hosszú távon - hangsúlyozta a kormányfő. Bajnai Gordon arról is beszélt, hogy a csúcstalálkozón valószínűleg szó lesz a válságkezelésről is.
2009.05.07. 11:44
 
Labdarúgó NB I: Simek, Laczkó és Bernáth két meccsre eltiltva
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a szerdai bajnokin kiállított Simek Pétert (Újpest) és Laczkó Zsoltot (Vasas) - mint visszaesőt -, valamint Bernáth Csabát (DVSC-TEVA) két-két mérkőzésre tiltotta el. Boris Milicicnek (DVTK) egy találkozót kell kihagynia - az MLSZ honlapja szerint. A bizottság Bűcs Zsolt edzőt (Debrecen) írásbeli megrovásban részesítette.
2009.05.07. 11:42
 
 
Az MDF nem szavazza meg a Bajnai-csomagot
A Magyar Demokrata Fórum nem szavazza meg a Bajnai-csomagot hétfőn a parlamentben - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke sajtótájékoztatón. Az MDF egyértelművé tette, ugyan fontos a kiadáscsökkentés, de a kiadáscsökkentéssel egyidejűleg a gazdaságélénkítésnek és a hosszú távú reformoknak is meg kell teremteni az alapját - fogalmazott. A pártelnök újságírói kérdésre kiemelte: egészen biztos benne, hogy az MDF-s képviselők, volt frakciótagok közül senki nem fogja megszavazni a Bajnai-csomagot. Dávid Ibolya szerint a hétfői zárószavazás előtt az MSZP-nek, a Fidesznek és az SZDSZ-nek bocsánatot kellene kérnie azért, mert 2002-ben megszavazták a 100 napos programot.
2009.05.07. 11:38
 
 
Megszünteti a lánctartozást a második építésügyi csomag
Megszűnhet a lánctartozás az építőiparban, ha a parlament elfogadja a második építésügyi gyorsító csomagot. A törvényjavaslat része egyebek mellett az engedélyezési idő lerövidítése, a kivitelezők kötelező regisztrációja és a beruházások vállalkozóit kifizető fedezetkezelő meghonosítása - mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára. A fedezetkezelő bevezetése a lánctartozást úgy szünteti meg, hogy a folyamat végén lévő alvállalkozót fizeti ki először. A törvényjavaslat a napokban kerül a parlament elé, még tavasszal megtárgyalható, és az év közepétől - több lépcsőben - hatályba is léphet.
2009.05.07. 11:29
 
Gates: amerikai szárazföldi erőket nem vetnek be Pakisztánban
Az Egyesült Államok nem tervezi, hogy szárazföldi erőket vet be Pakisztánban - jelentette ki csütörtökön az afganisztáni látogatáson tartózkodó Robert Gates amerikai védelmi miniszter azzal kapcsolatban, hogy a pakisztáni hadsereg egyre hevesebb harcokat vív a tálib lázadókkal az Afganisztánnal határos országrészben. Gates mintegy háromszáz amerikai tengerészgyalogos előtt beszélt az ország déli részén található egyik táborban, a Camp Leatherneckben. Egy tiszthelyettes kérdésére megnyugtatta az amerikai katonákat afelől, hogy nem kell a szomszédos országban harcolniuk.
2009.05.07. 11:25
 
 
280 forint alatt az euró
Az euró árfolyama 280 forint alá esett a bankközi kereskedelemben csütörtök délelőtt, ezen a szinten utoljára január elején járt az árfolyam. A térségbeli devizák reggel óta lendületesen erősödnek a zloty vezetésével a kedvező világpiaci hatásokat követve. A zloty 4,33-as euró árfolyamig jutott délelőtt a szerda délutáni 4,40-es és a reggeli 4,38-as szint után. Az eurót délelőtt fél tizenegykor 278,98 forinton, a dollárt 210,08 forinton, a svájci frankot pedig 184,39 forinton jegyezték. Szerdán délután az euró 284,39 forint, a dollár 213,91 forint, a svájci frank 188,47 forint volt.
2009.05.07. 10:52
 
Polgármestert választanak Pécsett vasárnap
Polgármester-választást tartanak Pécsett vasárnap, Tasnádi Péter korábbi szocialista városvezető halála miatt. Papp Judit, a baranyai megyeszékhely főjegyzője az MTI-nek elmondta: a posztra Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, az MSZP jelöltje és Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje pályázik. A főjegyző beszámolt arról, hogy a mintegy 153 ezer lelket számláló Pécs mintegy 128 ezer 700 választópolgára vasárnap reggel hat és este hét óra között voksolhat.
2009.05.07. 10:48
 
Marhahajsza New Yorkban
A kivégzéséről szökött meg egy tehén New Yorkban egy brooklyni vágóhídról. Egy órán át és jó másfél kilométert kóborolt az utcákon, mígnem a rendőrség elfogta, és beadta egy állatmenhelyre. Lehet, hogy Molly - ezt a nevet adták a rendőrök a marhának - végérvényesen megmenekült a "siralomházból". Ha ugyanis nem jelentkezik érte tulajdonosa, valószínűleg vidékre kerül tejelni. Az eddigi legemlékezetesebb tehénszökés 2002-ben történt az Egyesült Államokban, Cincinnatiben. Az a marha 1 méter 80 centi magas kerítést ugrott át, aztán tíz napig volt "szabadpatán" egy parkban. Hogy végül megmenekült-e a kivégzéstől, arra nem tért ki az AP amerikai hírügynökség.
2009.05.07. 10:31
 
400 millió eurós EBRD-befektetés az UniCredit kelet-európai érdekeltségeiben
Több mint 400 millió eurós befektetéssel támogatja az UniCredit bankcsoport kelet-európai érdekeltségeit a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a térségi kis- és középvállalatok hitelellátásának bővítése végett. Az EBRD londoni székhelyén csütörtökön közölték: a bank nyolc kelet-európai ország - köztük Magyarország - UniCredit-érdekeltségeiben hajt végre összesen 432,4 millió euró befektetést. Az UniCredit magyarországi részlege 50 millió euró EBRD-tőkét kap a kis- és középvállalati hitelezés támogatására.
2009.05.07. 10:30
 
Az EU jóváhagyta a Romániának nyújtandó 5 milliárd eurós hitelt
Az Európai Unió csütörtökön jóváhagyta a Romániának nyújtandó 5 milliárd eurós hitelt, ami a román pénz-és tőkepiacra nehezedő nyomás enyhítését célozza. A hitel fejében Románia az államháztartás hiányának csökkentését vállalta.
2009.05.07. 10:10
 
 
Rendben befejeződtek az angol írásbeli vizsgák
Rendben befejeződtek az angol írásbeli érettségi vizsgák csütörtökön, az Oktatási Hivatalhoz nem érkezett bejelentés problémáról - közölte a hivatal. Csütörtökön középszinten 1.094 helyszínen 51.123-an, emelt szinten 82 helyszínen 4.310-en vizsgáztak ebből a tárgyból. Középszinten 180 percig, emelt szinten 240 percig tartott az írásbeli. A diákoknak először olvasott szöveg megértésével kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk, majd nyelvhelyességi példák következtek. Ezután hallott szöveg megértésére vonatkozó vizsgarész, végül az íráskészség feladatsor várt az érettségizőkre. Az idegen nyelvi érettségi vizsgák pénteken a német írásbelikkel folytatódnak.
2009.05.07. 09:22
 
 
Javult a külkereskedelmi mérleg
A külkereskedelmi mérleg az első negyedévben az előzetes adatok szerint 195,1 milliárd forint (609,3 millió euró) aktívumot mutatott, ami az egyenleg 119,5 milliárd forintos (327,2 millió eurós) javulását jelenti a 2008. január-márciusihoz viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kivitel az idén az első három hónapban 4.077,8 milliárd forint (13,843 milliárd euró) volt, euróban 26,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, míg a behozatal 28,5 százalékkal mérséklődött, 3.882,7 milliárd forintot (13,233 milliárd eurót) tett ki. Márciusban az egyenleg 148,8 milliárd forint (492,8 millió euró) többletet mutatott, szemben az egy évvel korábbi 53,7 milliárd forinttal (213,9 millió euró).
2009.05.07. 09:10
 
 
Jégkorong-vb: fehérorosz-magyar verseny a 2014-es rendezésért
A szakemberek fehérorosz-magyar párharcot várnak a 2014-es jégkorong-világbajnokság rendezési jogáért folyó versenyben, a nemzetközi szövetség pénteken Bernben dönt a helyszínről. A két ország mellett az ukránok és a lettek is kandidálnak. A magyarok eddig háromszor sikertelenül pályáztak, de most minden eddiginél nagyobb az esély. Egyrészt a válogatott - még ha győzelem nélkül ki is esett - 70 év után ismét megmutathatta magát az élvonalban, másrészt a 2014-es riválisok nem "nagy hokinemzetek", harmadrészt a magyar szurkolósereg nagy tömegben, példás viselkedéssel és lelkesedéssel kápráztatta el a svájci rendezőket.
2009.05.07. 09:07
 
Bozót-és erdőtüzek Kaliforniában:több mint 5000 házat kiürítenek
Bozót- és erdőtüzek pusztítanak a Csendes-óceán partján fekvő népszerű kaliforniai üdülőhely, Santa Barbara közelében. A gyorsan terjedő lángok miatt 5430 házból kell átmenetileg kiköltöztetni a lakókat, ami becslések szerint mintegy 14 ezer embert érint - közölték csütörtök reggel az amerikai hatóságok. Mostanáig egy 80 hektáros területet perzseltek fel a lángok. Jelenleg több mint 800 tűzoltó vesz részt az oltásban, de a helyi hatóságok további 1300 fős erősítést kértek. A tűz megfékezését erős, helyenként 80 kilométer/órás sebességet elérő széllökések nehezítik.
2009.05.07. 09:02
 
 
Ab: vizsgálhatja a parlament a parkolócégeket
Az Országgyűlés létrehozhat vizsgálóbizottságot az önkormányzati parkolócégek vizsgálatára - döntött az Alkotmánybíróság (Ab), amelynek határozata a legutóbbi Magyar Közlönyben olvasható. Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága 2007 júniusában fordult az Ab-hez alkotmányértelmezésért, mivel az előzetes viták során felmerült, hogy nem hozható létre önkormányzati ügyekben vizsgálóbizottság a házszabály, illetve azt értelmező ügyrendi bizottsági állásfoglalás alapján. A határozat szerint a helyi önkormányzatok feladatkörébe tartozó helyi közügy vizsgálatára kiküldött bizottság tevékenysége a helyi önkormányzatok alkotmányban biztosított autonómiáját nem korlátozza.
2009.05.07. 08:48
 
Az új összetételű Európai Parlamentre marad a szülési szabadság kérdése
Immár az új összetételű Európai Parlamentre (EP) marad a döntés a szülési szabadság uniós szintű minimális időtartamának emelése ügyében, miután a júniusi EP-választások előtti utolsó, strasbourgi plenáris ülésen visszautalták a javaslatot a szakbizottság elé. Az előterjesztésben az állt, hogy legalább 20 hetes legyen a szülési szabadság az egész EU-ban, és ehhez a szülést követő hat héten át a fizetés 100, azt követően pedig legalább 85 százaléka járjon. Bevezették volna a kötelező apasági szabadságot is. Jelenleg - 1992-es rendelkezés értelmében - 14 hét szülési szabadságot kötelesek biztosítani az EU-országok.
2009.05.07. 08:45
 
 
Kisebb bevétel és eredmény a Magyar Telekomnál
A Magyar Telekom Nyrt. 21,5 milliárd forint nettó eredményt ért el az első negyedévben, ami 2,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 22,2 milliárd forintnál - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, gyorsjelentésében. Az elemzők az első negyedévre 20,7 milliárd forint nyereséget vártak. A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint a társaságnak az első három hónapban 159,4 milliárd forint bevétele volt, 2 százalékkal kisebb mint tavaly ilyenkor.
2009.05.07. 07:55
 
 
Újra kinyitottak az üzletek, az éttermek Mexikóban
Mexikóban kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba: a hatóságok megszüntették az új típusú influenza terjedése miatt elrendelt korlátozások jelentős részét, és így szerdán újra kinyitottak az éttermek, a boltok. Ismét látogathatóak a különböző régészeti nevezetességek, így például a Kolumbusz előtti időkből származó híres piramisok, illetve a maja romváros, Chichen Itza. Csütörtökön Mexikóvárosban újra kinyitnak a mozik, színházak, bárok és diszkók, és megindul a tanítás a gimnáziumokban, illetve az egyetemeken is. Az általános iskolákban ezt jövő hétfőre tervezik.
2009.05.07. 07:37
 
Hamarosan egymilliárdra nőhet az éhezők száma a Földön
Hamarosan minden eddigi rekordot megdöntve egymilliárdra nőhet az éhező emberek száma a Földön - közölte szerdán az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója Párizsban. Jacques Diouf szerint a jelenlegi gazdasági világválság - noha elősegítette az élelmiszerárak csökkentését - egyben a kereskedelem, illetve a fejlesztési segélyek visszaeséséhez is vezetett. A válság miatt az idén várhatóan további 104 millió emberrel nő az éhezők, azaz a napi 1800 kalóriánál kevesebbhez jutók tábora. "Még soha nem láttunk ilyen sok éhes embert a Földön" - szögezte le Diouf.
2009.05.07. 07:05
 
BL: Barcelona - Manchester United döntő lesz
A Barcelona lesz a címvédő Manchester United ellenfele a Bajnokok Ligája május 27-i, római fináléjában, miután a hazai gólnélküli összecsapást követően 1-1-es döntetlent ért el a Chelsea otthonában az elődöntő szerdai visszavágóján, így idegenben lőtt góllal jutott tovább. A londoniak a ghánai Michael Essien bombagóljával szereztek vezetést és egészen a 93. percig továbbjutásra álltak, amikor Andres Iniesta találatával az Eric Abidal kiállítása miatt tíz emberrel küzdő Barcelona egyenlített, s ezzel kiharcolta a döntős szereplést. BL, elődöntő, visszavágó: Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0) gól: Essien (9.), illetve Iniesta (93.) piros lap: Abidal (65., FC Barcelona).
2009.05.06. 22:49
 
 
EP-választás: véglegesítette választási listáját a Fidesz
A Fidesz Országos Választmánya szerdán véglegesítette a Fidesz és a KDNP közös, összesen 66 nevet tartalmazó európai parlamenti választási listáját, egyúttal június 13-ára összehívta a párt kongresszusát - közölte a párt sajtóosztálya az MTI-vel. A 66 nevet tartalmazó lista utolsó helyén Orbán Viktor Fidesz-elnök neve szerepel, az utolsó előttin pedig Semjén Zsolt KDNP- elnöké. A jelöltlistát - mint ahogy azt már korábban bejelentették - a jelenleg is EP-képviselő Schmitt Pál vezeti. A lista második helyét Szájer József foglalja el, aki jelenleg a Fidesz EP-frakciójának vezetője. Őt Gál Kinga EP-képviselő és Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke követi.
2009.05.06. 20:37
 
Férfi kézilabda NB I: döntőben a Veszprém
A címvédő MKB Veszprém bejutott a Budapest Bank férfi kézilabda liga fináléjába, miután az elődöntő második, szerdai mérkőzésén is legyőzte a PLER együttesét. Elődöntő, 2. mérkőzés: PLER-MKB Veszprém 25-35 (11-18). A párharcot 2-0-ra nyerte a Veszprém. Az 5-8. helyért: Tatabánya-Carbonex - Mezőkövesd 34-25 (16-14) Balatonfüred - DKSE-Airport Debrecen 34-21 (18-11), a 9-12. helyért: Budapest Bank-Kecskemét - Csurgó 26-26 (13-15) Gyöngyösi Főiskola-Százhalombatta 38-26 (19-12).
2009.05.06. 19:36
 
 
A KDNP a magáncsőd intézményének bevezetést javasolja
A családok csődvédelméről szóló javaslatot nyújtott be az Országgyűléshez szerdán a KDNP - jelentette be Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen. A közműszolgáltatók, a bankok gátlástalansága, a munkanélküliség soha nem látott mértéke miatt az emberek ellehetetlenültek. Miután nem tudják fizetni a hiteltörlesztésüket, családok százezrei veszíthetik el lakásukat, így könnyen utcára, gyermekeik pedig állami gondozásba kerülhetnek - indokolta a határozati javaslat benyújtását Semjén Zsolt. A KDNP ezért a magáncsőd intézményének bevezetést javasolja.
2009.05.06. 19:18
 
 
Az IMF rábólintott a Lengyelországnak nyújtandó hitelre
Az IMF szerdán jóváhagyta "rugalmas", összesen 20,58 milliárd dollár összegű hitelcsomagját Lengyelország számára. Az IMF igazgató tanácsa nevében John Lipsky, az IMF első számú vezérigahzató-helyettese reményét fejezte ki, hogy a hitelvonal megnöveli a piaci bizalmat Lengyelország iránt és jobb helyzetbe hozza az országot az őt ért negatív hatások kezelésében. Április közepén vált ismertté, hogy Lengyelország is ki akarja használni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rugalmas hitelkínálatát, és ezért rövidesen 20 milliárd dollárt kér e keret terhére a nemzetközi pénzintézettől.
2009.05.06. 19:16
 
 
A VDSZSZ 3 millió munkavállalóra számít a pénteki sztrájkon
Mintegy hárommillió magyar munkavállalóra számított és számít továbbra is a pénteki LIGA-sztrájkon a VDSZSZ Szolidaritás. A szervezet nyílt levélben fordult a Közúti Közlekedési Szakszervezet tagszervezeteihez annak érdekében, hogy ha nem csatlakoznak, legalább ne törjék le a vasutasok munkabeszüntetését. A Gaskó István szignálta levélben azt kérik: a KKSZ tegyen meg mindent annak érdekében, hogy "a buszvezetők ne vigyék el a vasutasok sztrájkja miatt beállított vonatpótló autóbuszokat, mert a történelem nem fog elfeledkezni erről az árulásról".
2009.05.06. 18:51
 
 
Nyolcvanezer rendőr vigyáz a pápa biztonságára Izraelben
A rendőrség és a biztonsági erők minden korábbinál több tagját mozgósítják XVI. Benedek pápa hétfőn kezdődő izraeli látogatásának biztosítására - közölte Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő. A pápa öt napos izraeli tartózkodása alatt 80 ezer rendőrt és biztonságit vetnek be - mondta a szóvivő szerdai jeruzsálemi sajtótájékoztatóján. Csak Jeruzsálemben, ahol a katolikus egyházfő szállása lesz, és ahol ellátogat az óvárosban található szent helyekre, 27 ezer biztonságit vonultatnak fel. Az óvintézkedések szigorúbbak lesznek, mint George Bush tavalyi látogatása idején, az akkori amerikai elnökre ugyanis "csak" mintegy 10 ezer izraeli rendőr vigyázott.
2009.05.06. 17:54
 
 
HM: a törvényességet tartja szem előtt a minisztérium a radarberuházás ügyében
A radarberuházás vonatkozásában változatlan a Honvédelmi Minisztérium (HM) álláspontja: a törvényességet, a demokrácia írott és íratlan szabályait tartja szem előtt - közölte a HM médiaosztálya szerdán az MTI-vel, reagálva a Civilek a Mecsekért Mozgalom állítására, miszerint a HM újra megkísérli a katonai radar felépítését a Tubesen. A HM közlése szerint a Tubesre tervezett radarberuházás ügyében folyamatban lévő perben, a 2009. január 28-ai tárgyaláson az alperes HM képviselője szóban jelezte az építési engedély végrehajtásának felfüggesztéséről szóló határozat megszüntetésére vonatkozó indítványát, amelyet március 31-én írásban is benyújtott.
2009.05.06. 17:14
 
Preparált halottak láthatók szex közben egy berlini kiállításon
Újfent tabukat dönget a plasztináció révén ismertté vált Gunther von Hagens: a művész ezúttal szexuális aktus közben mutatja be a különleges eljárása révén tartósított holttesteket. A csütörtöktől látható kiállítás már a megnyitó előtt vihart kavart Németországban. A 64 éves anatómus - akit a plasztináció, vagyis a szövetek folyadék- és zsírtartalmának eltávolítása után műanyaggal időtállóvá tett holttestek miatt ismer a közvélemény - legújabb kiállítását sokan ellenzik. Kai Wegner kereszténydemokrata parlamenti képviselő a Bild című napilapnak úgy nyilatkozott, az államügyészségnek meg kellene vizsgálnia, hogy összeegyeztethető-e a német jogrendszerrel egy ilyen mértékig visszataszító kiállítás.
2009.05.06. 16:59
 
 
Klaus egyelőre nem írja alá a lisszaboni szerződés ratifikációs okmányát
Václav Klaus cseh elnök szerdán bejelentette, hogy egyelőre nem írja alá az Európai Unió lisszaboni szerződésének csehországi ratifikációs okmányát, tekintettel arra, hogy az EU intézményi reformjáról szóló szerződést az írek tavaly népszavazáson elutasították. Arra is hivatkozott, hogy Csehországban várhatólag újra alkotmánybíróság elé viszik az ügyet. A cseh államfő arra reagált, hogy a parlament felsőháza szerdán áldását adta a lisszaboni szerződésre. Klaus szerint a parlamenti jóváhagyás a cseh politikai elit csődjét is jelenti. Hozzátette: nem engedheti meg magának, hogy ha eddig alapvetően a dokumentum ellen volt, most - politikai vagy más okok miatt - megváltoztassa nézetét.
2009.05.06. 16:22
 
 
A BKV átcsoportosítja járműveit a sztrájk idejére
A BKV jármű-átcsoportosítással készül a pénteki LIGA-sztrájkra és az emiatt esetleg megnövekedő utasforgalomra - közölte a cég szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a sztrájk miatti többletfeladatok elvégzésére felkészült a társaság. A cég előzőleg azt közölte, hogy szakszervezetei nem vesznek részt a pénteki országos munkabeszüntetésben, viszont azt nem tudják kizárni, hogy "néhány munkavállaló mégis csatlakozik a kezdeményezéshez, ám ez várhatóan nem okoz majd problémát a közösségi közlekedésben" - áll a közleményben.
2009.05.06. 16:13
 
 
Újra színpadra áll a Roxette
Újra színpadra áll az 1990-es években ismertté vált svéd popduó, a Roxette: Per Gessle gitáros és Marie Fredriksson énekesnő a Night of the Proms koncertsorozat keretében adja elő dalait, különleges zenekari kísérettel. A Svenska Dagbladet svéd napilap szerint Fredriksson már szerdán fellép meglepetésvendégként Per Gessle egyik amsterdami koncertjén. Ők ketten hosszú évekig zenéltek együtt, a Roxette működését hét évvel ezelőtt az énekesnő rákbetegsége miatt szakították meg; ebből azóta szerencsésen felgyógyult. A svéd duó legnagyobb slágerei közé tartozik a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love, a Sleeping In My Car vagy a Look. Eddig világszerte több mint 55 millió albumot adtak el.
2009.05.06. 15:42
 
 
Megérkezett az új típusú influenza vadvírusa Magyarországra
Megérkezett az új típusú influenza vadvírusa az Egyesült Államokból Magyarországra, így meg lehet kezdeni az oltóanyag gyártásának előkészítését - jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán Budapesten. A miniszter hozzátette: innentől kezdve 80-120 napra van szükség az első nagyobb mennyiségű influenza vakcina előállításához. A vadvírust az Egyesült Államok betegségmegelőző és -ellenőrző központjától kapta meg Magyarország, a világon második országként. A vírus lefagyasztva és legyengítve érkezett. A következő húsz napban a vírust fel kell éleszteni és el kell szaporítani ahhoz, hogy a gyártást el lehessen indítani - mondta a tárcavezető.
2009.05.06. 15:27
 
Egyre több brit nő fogyaszt tetemes mennyiségű alkoholt
Egyre több brit nő vedel mértéktelenül, a gyerekek és fiatalok között ugyan kevesebben fogyasztanak alkoholt, ám akik isznak, azok sokat - derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményeit szerdán hozták nyilvánosságra a szigetországban. "Bármilyen meglepő, de a fiatalok kevesebb alkoholt fogyasztanak, mint korábban, ugyanakkor a középkorúak és idősebbek többet" - hangsúlyozta a vizsgálatot irányító Lesley Smith, az Oxford Brookes Univesity (OBU) kutatója. A mostani vizsgálat az elmúlt 20-30 év alkoholfogyasztási tendenciáit vizsgálta.
2009.05.06. 15:24
 
 
Átadják Franciaországnak Irina Belenykaját
A Fővárosi Bíróság szerdai, nem jogerős döntése értelmében Magyarország átadja Franciaországnak Irina Belenykaját; az áprilisban Magyarországon elfogott orosz állampolgárságú anyát azzal gyanúsítják, hogy hároméves lányát Franciaországban erőszakkal elvette az apjától. A Fővárosi Bíróság döntése értelmében a végzés jogerőre emelkedésétől számított 10 napon belül kell átadni a nőt Franciaországnak. A szerdai döntés azonban nem jogerős, mert Irina Belenykaja és ügyvédje fellebbezett, így az átadásról a végső szót a Fővárosi Ítélőtábla mondja majd ki.
2009.05.06. 15:19
 
Oszkó Péter: nem lesznek újabb megszorítások
Nincs szükség újabb megszorító lépésekre, az idei makrogazdasági pályában ugyanis nem lesz lényeges eltérés a prognózistól, amely nem különbözik jelentősen az Európai Unió által készített előrejelzéstől sem - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter szerdán annak kapcsán, hogy a héten kezdődnek, és várhatóan május 18-ig tartanak az Európai Bizottsággal a tárgyalások a kormány válságkezelő programjáról. A hétfőn kiadott legfrissebb brüsszeli előrejelzés szerint Magyarországon 6,3 százalékos lehet 2009-ben a gazdasági visszaesés, az államháztartási deficit pedig 3,4 százalék lehet. A Bajnai-kormány ugyanakkor 5,5-6 százalékos GDP-esést valószínűsített és 3 százalék alatti hiánnyal számolt.
2009.05.06. 15:10
 
 
NB I: újabb 9 futballcsapat kapta meg az induláshoz szükséges licencet
Újabb kilenc labdarúgócsapat, a BFC Siófok, a Nyíregyháza Spartacus FC, a Szombathelyi Haladás, az Újpest FC, a Diósgyőri VTK, a Kecskeméti TE-ERECO, a REAC, a Lombard Pápa és a Vasas kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatta az MTI-t az illetékes bizottság szerdai ülését követően. A testület különféle hiányosságok miatt a Gyirmót FC licenckérelmét elutasította, ez ellen május 18-ig fellebbezhet a klub. A DVSC-TEVA, a Fehérvár FC, a Győri ETO FC, a Budapest Honvéd, a Gabona Trans-Kaposvár, az MTK Budapest, a Paksi FC, a ZTE FC, a Ferencváros, valamint a PMFC már korábban megkapta a licencet.
2009.05.06. 15:10
 
 
Megszavazta az EP az ötmilliárd eurós gazdaságélénkítési programot
Megszavazta az Európai Parlament plenáris ülésén azt az európai uniós programot, amelynek keretében Brüsszel a tagországokban összesen ötmilliárd euró értékben támogat energia-összeköttetési, távközlési és más beruházásokat a gazdaság élénkítésének érdekében. A programról legutóbbi csúcstalálkozójukon az EU-tagállamok vezetői állapodtak meg az Európai Bizottság kezdeményezése nyomán. A támogatott beruházások listáján több, Magyarországot is érintő tervezet szerepel, és uniós segítségre számíthat a Nabucco gázvezeték-program is. A terv részeként összesen 3,98 milliárd eurót fordítanak a gáz- és villanyáram-infrastruktúra, új szélparkok, széndioxid-megkötő létesítmények fejlesztésére.
2009.05.06. 14:55
 
 
A tartós munkanélküliség és a szegénység növekedése várható az EU-ban
A tartós, valamint a fiatalkori munkanélküliség növekedésére is számítani kell az elkövetkező hónapokban az Európai Unióban, és a jelenség nyomán sok tagországban a szegénység fokozódása is várható - derül ki az Európai Bizottság friss munkaügyi jelentéséből. A jelentés néhány kiemelt tagállam között külön foglalkozik Magyarország helyzetével, megállapítva egyebek között, hogy a bejegyzett munkakeresők száma márciusban 15 éve nem látott szintre emelkedett. A kiadáscsökkentő kormányintézkedések, köztük a szociális és nyugdíjrendszer átalakítása ugyan elvezethetnek az euró bevezetéséhez 2012 és 2014 között, ugyanakkor a romló vásárlóerő és a csökkenő bérek negatív hatást is gyakorolnak a a rövid távú gazdasági élénkülésre.
2009.05.06. 14:20
 
 
Kézilabda, BL: Görbicz a visszavágon elképzelhető, hogy játszhat
Amennyiben nem szakadt el a kedden megsérült Görbicz Anita térdszalagja, úgy a csapatorvos Balogh Péter szerint is elképzelhető, hogy a Bajnokok Ligája döntőjének jövő heti visszavágóján már pályára léphet a Győri Audi ETO KC válogatott kézilabdázója. A szakember szerint ugyanakkor erre kevés az esély. Az előzetes MRI-vizsgálatból egyelőre csak az derült ki, károsodott a keresztszalag, arra a kérdésre azonban, hogy mennyire, csupán a jövő heti artroszkópos kontroll során lehet majd választ kapni.
2009.05.06. 14:12
 
 
Nincs megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között
Nem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselői között a szerdai kollektív munkaügyi vitán a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről és a május 8-i sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról. Az egyeztetés folytatásának időpontját később határozzák meg. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke megismételte, hogy a VDSZSZ május 8-án azért sztrájkol, mert a MÁV-társaságokkal folytatott több mint egy éves kollektív munkaügyi vita nem hozott eddig eredményt, valamint tiltakoznak a Bajnai-kormány megszorító intézkedései ellen a LIGA felhívásához csatlakozva.
2009.05.06. 13:04
 
WHO: már 1534 ember betegedett meg az új influenzában
Továbbterjed az új influenza Európában, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdai friss adatai szerint újabb megerősített esetek vannak Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Olaszországban és Németországban. A sertésinfluenza néven is ismert betegség már 22 országot ért el, a legutóbb Guatemalában jelent meg. A H1N1 vírusnak megerősítetten 31 halálos áldozata van a világon, ebből 29 Mexikóban, és egy texasi nő halálával immár kettő az Egyesült Államokban. Azoknak a száma, akik bizonyítottan az új influenzát kapták el, 1534 a világon, ezen belül 822 Mexikóban, 403 az Egyesült Államokban, 165 Kanadában, 73 Spanyolországban, 28 Nagy-Britanniában, 9 Németországban, 5-5 Franciaországban és Olaszországban.
2009.05.06. 12:47
 
 
Már a második bizottság szavazta le az ombudsman beszámolóját
A parlament önkormányzati bizottsága sem támogatta Szabó Máté országgyűlési biztos tavalyi évről szóló beszámolóját szerdán; az ombudsman jelentését a honvédelmi és rendészeti bizottság is elutasította. Az ombudsman személye, megnyilatkozása - például a cigánybűnözéssel kapcsolatos idei nyilatkozata - miatt utasították el a beszámoló általános vitára alkalmasságát a szocialista képviselők szerdán az önkormányzati bizottságban a beszámoló vitájában. Mint mondták, nem a beszámoló tartalmát kifogásolták, azt szakmailag elfogadhatónak tartják.
2009.05.06. 12:09
 
 
FIFA-világranglista: Magyarország már a 43. helyen áll
Magyarország egy helyet javítva a 43. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is az Európa-bajnok spanyolok vezetnek. A FIFA honlapja alapján a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő együttesek közül a portugál válogatott a 11., a dán 29., a svéd a 33., az albán a 92., a máltai pedig a 150. helyet foglalja el. A legfrissebb FIFA-ranglista (zárójelben a múlt havi állás): 1. (1.) Spanyolország 1729 pont 2. (2.) Németország 1362 3. (3.) Hollandia 1360 4. (4.) Brazília 1281 5. (5.) Olaszország 1271 6. (6.) Argentína 1195 7. (7.) Anglia 1173.
2009.05.06. 11:57
 
 
Csökkenhet a gáz ára, de kérdés mikortól
A forint erősödése és a gáz árának csökkenése miatt várható a földgáz végfelhasználói árának csökkenése Magyarországon, a kérdés az, hogy mikor - válaszolta újságírók kérdéseire Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal elnöke. A földgáz piacának július elsejei teljes megnyitásával a rendszerhasználati díjak mellett a lakosságot és a nagyon kis fogyasztókat ellátó úgynevezett egyetemes szolgáltatók árrése hatósági ár lesz. Az indulásnál az induló ár megállapítása is hatósági felügyeleti jogkör, a hivatal számításai alapján az energiaügyekért felelős miniszter határozza meg azt.
2009.05.06. 11:55
 
Izrael elutasítja a csatlakozást az atomsorompó-szerződéshez
Egy izraeli tiszségviselő elutasította szerdán a csatlakozást az atomsorompó-szerződéshez (NPT), azt állítva, hogy az hatástalan. Az izraeli külügyminisztérium egy neve mellőzését kérő, magas rangú tisztviselője kijelentette: bebizonyosodott az NPT alkalmatlansága, mert nem akadályozta meg, hogy India, Pakisztán és Észak-Korea atomfegyverre tegyen szert. Iránnal összefüggésben is látható, hogy az mennyire hatékony - tette hozzá. Az izraeli tisztviselő azt követően nyilatkozott, hogy Rose Gottemoeller amerikai külügyi államtitkár-helyettes sürgette Izraelt, Indiát, Pakisztánt és Észak-Koreát: csatlakozzon az NPT-hez.
2009.05.06. 11:50
 
 
Vádemelés és letartóztatások az esküvői vérengzés miatt Törökországban
Nyolc gyanúsított ellen vádat emeltek, és két másikat őrizetbe vettek szerdán Törökországban egy esküvői mészárlás miatt, amelynek 44 ember esett áldozatul, köztük a jegyespár és a szertartást vezető imám is. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a mészárlás oka vérbosszú, családok közötti leszámolás volt. Az egyik délkelet-törökországi faluban, Bilgeköyben tartott esküvőre hétfő este 9 óra tájban álarcos fegyveresek rontottak be, kézigránátokat robbantottak és lövöldözni kezdtek a nagyjából 200 fős násznépre. A lemészárolt vendégek között 6 gyerek és 16 nő - köztük 3 állapotos asszony - volt.
2009.05.06. 11:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089[2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista