2020. július 6., hétfő - Csaba
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
EP-választás: 10 párt adta le ajánlószelvényeit
A pénteki 16 órás határidőig 10 párt - köztük négy párt két közös listát állítva - adta le ajánlószelvényeit a június 7-ei európai parlamenti (EP) választásra. Két párt - a Jobbik és az MSZP - összegyűjtött szelvényeit már korábban ellenőrizték, önálló listáikat nyilvántartásba vették. Az EP-választáson azok a pártok állíthatnak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól. A határidőig a már említett két párt ellenőrzött ajánlószelvényein kívül további nyolc párt adta le az ajánlószelvényeit.
2009.05.08. 16:18
 
 
Kétezer-ötszázra emelkedett az újinfluenzás megbetegedések száma
Kétezer-ötszázra emelkedett világszerte a bizonyított újinfluenzás esetek száma. Az ilyen fertőzések több mint 90 százaléka Mexikóban, az Egyesült Államokban és Kanadában fordult elő - tűnik ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) pénteken közölt mérlegéből. Miután Argentína és Brazília is bejelentette első újinfluenzás eseteit, huszonhatra nőtt az érintett országok száma. Navi Pillay, az ENSZ emberi jogi főbiztosa felszólított pénteken minden országot, hogy ne zárjanak karanténba egészséges utasokat csak azért, mert mexikói állampolgárok. Az ilyen eljárás sérti a nemzetközi jogot - hangsúlyozta.
2009.05.08. 16:15
 
 
Térfigyelő kamerákat telepítenek a fővárosi aluljárókba
Az élhetőbb, a tisztább és a biztonságosabb Budapestért felújítják és folyamatosan takarítják a főváros 73 aluljáróját, amelyek közül a kiemelten kezelt 15-ben a következő három évben a rendőrségre és a közterület-felügyeletre bekötött térfigyelő kamerarendszert építenek ki - mondta Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes egy pénteki háttérbeszélgetésen. Hozzátette: a budapesti rendőrfőkapitány kezdeményezésére, a hatékonyabb bűnmegelőzésért építik ki több mint 400 millió forintból ezekben az aluljárókban a kamerarendszert, amelynek éves üzemeltetési költsége néhány tízmillió forint lesz. Megjegyezte, hogy Londonban 400 ezer, Párizsban tízezer, Bécsben pedig több száz kamera segíti a közbiztonság javítását.
2009.05.08. 16:14
 
Akár 4 km/órás sebességtúllépés esetén is szankcióra kell számítani
Nem lehet az ország közútjain büntetlenül száguldozni, a járművezetőknek akár már 4 kilométer/órás sebességtúllépés esetén is szankcióra kell számítani - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság. A lakosság körében elterjedt egy olyan tévhit, amely szerint a megengedett legnagyobb sebességet 15-20 km/órával túllépő gépjárművezetőkkel szemben a rendőrség csak figyelmeztetést alkalmaz. A közigazgatási bírság szabályai május elsejével változtak meg, azóta nem a sebességtúllépés százalékos, hanem kilométer/órában megadott mértékétől függ, hogy milyen összegű bírságra számíthat a járművezető.
2009.05.08. 15:47
 
Boksz: Erdei ellenfele Brähmer lehet szeptemberben
Sajtóértesülések szerint a német Jürgen Brähmer lehet Erdei Zsoltnak, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnokának következő ellenfele. A monokli.com szerint Erdei szeptemberben küzdhet majd meg a német ökölvívóval, aki tavaly a Boksz Világszövetség (WBA) vb-címét próbálta meg elhódítani az argentin Hugo Hernan Garaytól, ám pontozással kikapott. Brähmer ugyanakkor idén márciusban Európa-bajnok lett, s júniusban mindenképpen ringbe lép Antonio Brancalion ellen. A 30 profi meccsén mindig győztes Erdei eredetileg az augusztusi, budapesti gálán szerepelt volna, ám német klubja, az Universum a jobb televíziós nézettség érdekében a német Ina Menzert bokszoltatja helyette.
2009.05.08. 15:41
 
 
Bolíviai kommandósakció: ügyvédje szerint Tóásó félti az életét
Ügyvédje szerint Tóásó Előd félti az életét, és bizonyos feltételekkel kész vallomást tenni. A La Prensa című bolíviai napilapnak adott nyilatkozatában Rigoberto Paredes ügyvéd csütörtökön kijelentette, hogy védence "meg van rémülve", félti az életét, mert ismeri Rózsa Flores Eduardo tevékenységét. Hozzáfűzte, hogy Tóásó fényképek alapján felismerheti és azonosíthatja a Rózsa Flores környezetében mozgó embereket. Az ügyvéd közölte, hogy Tóásó akkor tehet részletes vallomást, ha nagyobb biztonságban érzi magát. Hangsúlyozta, hogy készek meghallgatni az ügyben nyomozó Marcelo Sosa ügyész javaslatait, hogy miféle garanciákat tud kínálni Tóásó Elődnek.
2009.05.08. 15:30
 
 
250 üzletet zártak be a Kikelet II. ellenőrzés-sorozat akcióiban
A Kikelet II. tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozat akcióiban összesen 37.000 ellenőrzést végeztek 11 hatóság emberei, és ellenőrzéseik nyomán valamivel több mint egymilliárd forint bírságot szabtak ki - tájékoztatta az újságírókat az ellenőrzés-sorozat tapasztalatairól Budai Bernadett kormányszóvivő. A kormányszóvivő közölte: az ellenőrzések nyomán 250 üzletet bezártak, kivontak a forgalomból 100 tonna élelmiszert, emellett lefoglaltak 100 millió forint értékű árut. A Kikelet II. során főként a húsvéti szezonális termékeket és szolgáltatásokat, valamint a vásárokat és piacokat ellenőrizték.
2009.05.08. 15:00
 
 
Gaskó szerint sikeres volt a vasutasok sztrájkja, de nem hozott eredményt
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) pénteki sztrájkja sikeres volt, de nem hozta meg az eredményt - mondta Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete elnöke a vasutassztrájkot értékelve pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Gaskó István közölte: a vasutasok a 12 órás munkabeszüntetéssel sikeresen bebizonyították, hogy képesek a társadalom követelései mögé állni. Rámutatott ugyanakkor, hogy az eredmény elmaradt, holott már azt előrelépésnek tekintették volna, ha a kormány elküldi képviselőjét tárgyalni, és érdemi megbeszélést folytathatnak a sztrájkkövetelésről.
2009.05.08. 14:59
 
 
Draskovics: havi 50 ezer forint a tovább szolgáló rendőröknek
Havi 50 ezer forintos többletjuttatást kapnak a legalább 25 éve a rendőrségnél szolgálók, ha vállalják a további munkát - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon tett látogatása után Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A kormány által jóváhagyott intézkedéstől a rutinos rendőrök kiáramlásának megállítását remélik - mondta. A miniszter elismeréssel szólt a 2.400 fős Pest megyei állomány munkájáról, ugyanakkor kitért a tatárszentgyörgyi gyilkosság helyszínén elkövetett hibákra is. Aláhúzta: az ügyből levonták a megfelelő tanulságokat.
2009.05.08. 14:33
 
XVI. Benedek pápa megkezdte közel-keleti látogatását Jordániában
Megkezdte közel-keleti látogatását XVI. Benedek pápa pénteken a jordániai fővárosban, Ammánban. A repülőtéren II. Abdalláh jordániai király fogadta a katolikus egyházfőt, megkérve őt, hogy látogatásával kezdjen új párbeszédet a keresztények és a muzulmánok között, és segítse elő az izraeli-palesztin konfliktus rendezését. A pápa nyolc napig tartó, május 15-ig tartó útján Jordániát, Izraelt és az egyik palesztin területet, Ciszjordániát keresi föl.
2009.05.08. 14:20
 
 
Több mint egymilliárdért újíttatja fel Ikarus buszait a BKV
Több mint egymilliárd forint értékben rendelt buszjavítási szolgáltatásokat a BKV nyílt közbeszerzési eljárás keretében; az Ikarus buszok motorjait, futóműveit, váltóit, kormányműveit újítják fel - közölte a cég szóvivője. Kiricsi Karola szóvivő az MTI érdeklődésére közölte: a közbeszerzési eljárás nem az egyes buszokra, hanem a szükség szerint felújítást igénylő főalkatrészekre vonatkozik. A megkötendő szerződések alapján 70 motor, 184 sebességváltó, 160 futómű és 160 kormánymű felújítását fogják elvégezni a vállalkozók. Hozzátette: a felújítás költségeit saját bevételi forrásból és az önkormányzati fejlesztési támogatásból finanszírozza a BKV.
2009.05.08. 13:46
 
 
Beckham mielőbb vissza akar térni az AC Milanhoz
David Beckham mihamarabb vissza akar térni az AC Milanhoz egyesült államokbeli csapatától, az ottani profi labdarúgó-bajnokság novemberi végeztét követően. Erről az angol játékos a Corriere dello Sport pénteki számában nyilatkozott. A szigetországiak exkapitányának - aki a jelenlegi angol válogatottban is helyet akar magának, hogy ott lehessen a jövő évi, dél-afrikai vb-n - a júniusban lejáró kölcsönadási szerződés értelmében a nyáron vissza kell térnie jelenlegi amerikai klubjához, a Los Angeles Galaxy-hez. Ő azonban "mihelyst lehetséges" már újból Itáliában szeretne lenni.
2009.05.08. 13:25
 
 
Demszky: Budapesten tízezer háztartás hagyná el a távfűtést
A fővárosban mintegy tízezer háztartás tervezi elhagyni a Főtáv rendszerét, ami - ha folytatódik ez a tendencia - katasztrofális következményekkel járhat; a főváros azonnali beavatkozást vár a kormánytól - mondta Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester. A főpolgármester szerint előfordulhat, hogy "dominószerűen" omlik össze a Főtáv rendszere, mivel az azt elhagyók miatt folyamatosan növekszik a távfűtés ára: ha csak a fővárosi fogyasztók 5 százaléka, vagyis 12 ezer lakás lépne ki a rendszerből, akkor a bentmaradók számlája éves szinten 13 ezer forinttal növekedne, de 30 százalékos leválásnál már évi 105 ezer forint lenne a díjtöbblet - közölte.
2009.05.08. 13:19
 
 
Schwarzenegger is feltűnik az új Terminátor-filmben
Az eredetileg Arnold Schwarzenegger által alakított T-800-as robot is feltűnik az új, Terminátor - Megváltás című filmben, amelyet csütörtök este sajtóvetítésen mutattak be az Egyesült Államokban. Ezúttal Roland Kickinger osztrák testépítő és színész játssza az emberi robotot, arca azonban ismerős: ugyanis Arnold Schwarzeneggernek a film korábbi részeiből vett imázsát használták fel a T-800 megformálásához. Az ugyancsak osztrák születésű kaliforniai kormányzó elmondta, hogy időhiány miatt nem tudott volna részt venni a forgatáson, de arra nem is volt szükség: a rendelkezésre álló technológia segítségével minden további nélkül be tudták illeszteni arcképét a jelenetekbe.
2009.05.08. 12:30
 
A Fidesz a kormányt hibáztatja a sztrájk miatt
A Fidesz szerint elkerülhető lett volna a LIGA szakszervezeti szövetség által meghirdetett pénteki sztrájk, ha a kormány "emberszámba veszi" a munkavállalókat és azokat, akik fel merik emelni a hangjukat megszorítások ellen - mondta Szijjártó Péter szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. A politikus úgy vélte: a sztrájk "bőven elkerülhető lett volna", meg lehetett volna kímélni az embereket ettől, ha a kormány emberszámba venné a munkavállalókat és azokat, akik fel merik emelni a hangjukat az MSZP-csomag megszorító intézkedései ellen. Az emberek semmibevétele az emberek életének megkeserítéséhez vezet - tette hozzá a Fidesz elnöki stábjának vezetője, aki szerint jó lenne, ha erre a felismerésre végre a kormány is eljutna.
2009.05.08. 12:20
 
Ecostat: pozitív a magyar uniós tagság öt évének mérlege
Összességében pozitív a magyar uniós tagság öt évének mérlege - mondta Belyó Pál, az Ecostat gazdaságkutató intézet főigazgatója az intézmény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Belyó Pál szerint ha a mostani makrogazdasági kiigazítás sikeresen folytatódik, akkor a válság után Magyarország még kedvező helyzetbe is kerülhet, az uniós tagok középmezőnyében lesz. Hozzátette: idén például az államháztartási hiányt tekintve várhatóan a legjobbak között teljesít az ország.Szabó László tudományos főmunkatárs elmondta: míg 1999-ben az új tagállamokban az egy főre jutó vásárlóerő-paritáson mért GDP a régi tagállamok átlagának mindössze 40 százaléka volt, addig 2008-ban már 52 százaléka.
2009.05.08. 12:15
 
F1, Spanyol Nagydíj: Button nyerte az első szabadedzést
Az összetett világbajnoki pontversenyben éllovas brit Jenson Button (Brawn GP) érte el a legjobb időt pénteken, a Forma-1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén. A második helyen az olasz Jarno Trulli (Toyota) végzett, míg a harmadik a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) lett. Eredmények: 1. szabadedzés élcsoport: 1. Jenson Button (brit, Brawn GP) 1:21.799 p 2. Jarno Trulli (olasz, Toyota) 1:22.154 3. Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber) 1:22.221 4. Nick Heidfeld (német, BMW-Sauber) 1:22.658 5. Nakadzsima Kazuki (japán, Williams) 1:22.659 6. Nico Rosberg (német, Williams) 1:22.666.
2009.05.08. 12:05
 
 
Dávid Ibolya: elhárult az akadálya az MDF-frakció felállításának
Elhárult az akadálya annak, hogy ismét megalakulhasson a Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja - mondta az MDF elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Dávid Ibolya annak kapcsán tért ki a frakció újbóli létrehozására, hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítása kapcsán azt mondta: lehetséges, hogy a testületnek az MDF-frakcióból is lesz tagja. "Elhárult minden akadály a frakció megalakítása elől, és már csak testületi döntéseinkre várunk" - mondta. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy ezek szerint megvan az az egy plusz képviselő, akivel újra felállhat az MDF-frakció, Dávid Ibolya megismételte a korábban mondottakat, mely szerint a frakcióalakítás útjából "elhárult minden akadály".
2009.05.08. 11:50
 
 
LIGA-sztrájk: a vasutasok déltől nem sztrájkolnak
A vonatközlekedést kivéve nem okozott különösebb fennakadást a Liga Szakszervezetek ágazatokra kiterjedő pénteki országos sztrájkja, déltől pedig már a vasutasok sem sztrájkolnak, miután a VDSZSZ felfüggesztette a munkabeszüntetést. A MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel közölte: a legtöbb helyen, ha késésekkel is, de elindultak délelőtt a járatok. Az oktatási és az egészségügyi intézményeket csak nagyon kis mértékben érintette a sztrájk, az érettségik rendben zajlanak. A fővárosban nem okozott komolyabb gondot a tömegközlekedésben a LIGA-sztrájk, és például Békés megyében is közlekedik az összes busz és vonat. Nem sztrájkolnak a postások sem.
2009.05.08. 11:40
 
 
Az állati eredetű influenzavírusok folyamatos fenyegetést jelentenek
Az állati eredetű influenzavírusok folyamatos fenyegetést jelentenek az ember számára, így az orvosoknak állandóan figyelemmel kell kísérniük e kórokozók okozta megbetegedéseket - hangsúlyozzák amerikai kutatók, akik a New Enggland Journal of Medicine című orvosi szaklapban publikálták tanulmányukat. A sertésinfluenza-járványt taglaló első hivatalos beszámoló a kórokozót "Frankenstein-víruskoktélnak" nevezi, amelyben keverednek a sertés, a humán, valamint a madárinfluenza vírusának elemei. Ez a "komplex" vírus már 1998 óta "cirkulál". Mint a kutatók rámutatnak, hasonló "víruskoktélok" a jövőben is kialakulhatnak járványokat okozva.
2009.05.08. 11:34
 
 
Fidesz: az MSZP hazudik és csal Pécsett
A Fidesz szerint a szocialisták csalnak és hazudnak a pécsi időközi polgármester-választás kampányában - jelentette ki Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője Páva Zsolt fideszes jelölttel tartott pénteki sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter szerint a most vasárnapi szavazáson a pécsiek egy ország nevében mondhatják el, hogy elegük van a szocialisták hazugságaiból és csalásaiból. Páva Zsolt azt mondta: még nem tapasztalt olyan gusztustalan, lejárató, emberi méltóságot megalázó kampányt, mint amilyet a szocialisták folytattak Pécsett.
2009.05.08. 10:52
 
 
Rendben befejeződtek a német nyelvi érettségi vizsgák
Minden középiskolában rendben befejeződtek a német írásbeli érettségi vizsgák pénteken, a matúrát nem zavarta meg a LIGA által meghirdetett sztrájk - közölte az Oktatási Hivatal. Középszinten 1.019 helyszínen 26.925-en, emelt szinten 49 helyszínen 2.034-en érettségiztek német nyelvből. Az írásbeli vizsga középszinten 180 percig, emelt szinten 240 percig tartott. Mindkét szinten négy elkülönülő részből állt. A diákoknak először olvasott szöveg megértésével kapcsolatos feladatokat, majd nyelvhelyességi példákat kellett megoldaniuk. Ezután a hallott szöveg megértése vizsgaösszetevő következett, végül az íráskészség feladatsor várt az érettségizőkre.
2009.05.08. 09:20
 
12%-kal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek árbevétele
Csökkent 19, illetve 11 százalékkal a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma január-márciusban, a vendégéjszakáké 17, illetve 12 százalékkal esett vissza, a szálláshelyek árbevétele pedig folyó áron 12 százalékkal mérséklődött a bázishoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint az első három hónapban 622 ezer belföldi vendéget és 1,359 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami 11 és 12 százalékkal kisebb a tavalyinál. Az első negyedévben 458 ezer külföldi vendég 1,236 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 19, a vendégéjszakáké 17 százalékkal csökkent.
2009.05.08. 09:00
 
 
LIGA-sztrájk: a postások nem sztrájkolnak
A Magyar Postának nincs tudomása arról, hogy a társaság munkavállalói sztrájkolnának, a dolgozók időben beérkeztek munkahelyükre, és felvették a munkát - közölte Tomecskó Tamás szóvivő pénteken. Tájékoztatása szerint a postai szolgáltatás ellátása zavartalan, a posták kinyitottak, a kézbesítők megkezdték munkájukat, és a cég nemzetközi küldeményeket feldolgozó telephelyén, továbbá a Ferihegyi kirendeltségen is zavartalan a munkavégzés.
2009.05.08. 08:52
 
 
Megduplázódhat a rendőrre kezet emelők büntetése
Az igazságügyi tárca javaslata alapján duplájára, tíz évre nőne a maximálisan kiszabható büntetésük azoknak, akik például egy demonstráción felfegyverkezve kezet emelnek a rendőrre; erről a Rendészeti Védegylet elnöke, Katus Károly beszélt az MTI-nek. A rendőr alezredes szerint 2006 óta tízszeresére nőtt a rendőröket ért fenyegetések és erőszakos cselekmények száma. Hozzátette: ha a büntető törvénykönyv javasolt szigorítását elfogadják, az embereknek át kell gondolniuk, megéri-e több éves szabadságvesztést kockáztatni azzal, hogy leverik egy rendezvényt biztosító rendőr sapkáját, vállapját, vagy követ, esetleg libát dobjanak rá.
2009.05.08. 08:20
 
Letiltják a Facebookot az olasz tisztviselők számítógépén
Hadat üzent az olasz kormány a Facebook közösségi portálnak: szűrőrendszer segítségével akarják megakadályozni, hogy az állami tisztviselők munkaidejükben a weboldalon szörfözzenek. Renato Brunetta közigazgatási miniszter szerint sokan több órát fecsérelnek el munkaidejükből a Facebook miatt, éppen ezért egy olyan szűrőprogramot telepítenek a dolgozók gépére, amely megakadályozza a Facebook oldalának elérését. "El akarjuk kerülni, hogy az állami alkalmazottak kevésbé hatékonyan dolgozzanak a Facebook miatt" - hangsúlyozta a miniszter. A határozatot tiltakozások sorozata követte.
2009.05.08. 08:17
 
 
Megjelent az új vírus Brazíliában és Argentínában is
Két újabb országban jelent meg bizonyíthatóan az új típusú influenza vírusa: Argentínában egy esetről számoltak be csütörtökön az egészségügyi hatóságok, a szomszédos Brazíliában viszont rögtön négy embernél diagnosztizálták a kórt. Az argentínai férfi Mexikóból tért vissza, a braziloknál pedig hárman Mexikóból, a negyedik pedig az Egyesült Államokból érkezett. A CBC televízió csütörtök esti híre szerint Kanadában, Alberta tartományban meghalt egy idős nő, akit megfertőzött az új típusú influenza vírusa. Egyelőre nem tudni, hogy ez okozta-e a halálát. Ha igen, akkor ő lenne a betegség első kanadai áldozata.
2009.05.08. 08:09
 
 
A kétgyerekes házasságok a legstabilabbak
A legstabilabbak a kétgyerekes kapcsolatok, náluk jóval gyakrabban válnak el az egygyerekesek, a legmagasabb a gyermektelenek válási esélye - írja a Népszabadság, idézve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) intézeti tanulmányát. A KSH Népességtudományi Intézetének kutatói közel hétezer házasságot vizsgáltak meg, melyből 1371 végződött válással. A felmérés szerint a második gyerek vállalása többnyire nem a házasság stabilizálása érdekében történik, hanem a stabil házasságokba születnek meg a második gyerekek.
2009.05.08. 08:00
 
Egy 21 éves Long Island-i tacskó a világ legidősebb kutyája
A manhattani kutyaszálloda gyógyfürdőjében ünnepelte 21. születésnapját a világ legidősebb kutyája, egy Chanel névre hallgató tacskó. A szerdai ünnepségen tortát is kapott a koros eb, amely ha ember volna, 147 éves lenne. Az idős hölgy születésnapján megkapta a Guinness World Records hivatalos igazolását arról, hogy ő a világ legidősebb kutyája. Chanel már nem tud nagy távolságokat kutyagolni, és egy speciális védőszemüveget visel, hogy ne romoljon a szürkehályog a szemén. Önálló életet él, ha valamit nem akar megcsinálni, akkor a pillantásával el is éri, hogy ne kelljen megcsinálnia - mondta el a New York Postnak a gazdi, Denice Shaugnessey, aki egy Long Island-i gimnáziumi igazgató titkárnője.
2009.05.08. 07:55
 
 
Obama: egy sor kérdésben javítható az amerikai-orosz viszony
Oroszország és az Egyesült Államok számára adott a kiváló lehetőség, hogy kérdések egész sorában javítsa kapcsolatait - közölte Barack Obama amerikai elnök csütörtökön Washingtonban, miután fogadta Szergej Lavrov orosz külügyminisztert. Obama szerint ezen kérdések közé tartozik az atomfegyverek terjedésének megakadályozása, az afganisztáni és pakisztáni helyzet, az iraki és a közel-keleti konfliktus, valamint a világgazdaság ügyei. Az amerikai elnök a fehér házi találkozót követően úgy fogalmazott: kitűnő alkalom kínálkozik a korábbi feszült kapcsolatok "újraindítására".
2009.05.08. 07:45
 
Tíz amerikai banknak 75 milliárd dolláros tőkepótlásra van szüksége
Az amerikai kormány által "terhelési próbának" alávetett 19 nagybankból 10 tőkepótlásra szorul, összesen 74,6 milliárd dollár értékben, hogy ki tudja védeni, ha a gazdasági helyzet esetleg rosszabbra fordul - derült ki a "stressz tesztek" csütörtökön nyilvánosságra hozott eredményéből. Washington szerint a gyengébb helyzetű vezető bankok feltőkésítése megszilárdítja irántuk a bizalmat, és megalapozza a recesszióból kivezető utat. Timothy Geithner pénzügyminiszter közölte, hogy a bankvizsgálatok jelentősége azok átláthatóságában van. Ben Bernanke, a jegybank szerepét betöltő Fed elnöke szerint a tesztek és a kormány tőkésítési programja segítenek helyreállítani az amerikai bankrendszer stabilitását.
2009.05.08. 07:32
 
 
LIGA-sztrájk: a vonatok 70 százaléka közlekedett reggel
Pénteken nulla óra és reggel 6 óra között közlekedő vonatok csaknem 70 százaléka elindult, és ez a helyzet a reggeli műszakváltás után tovább javult - közölte a MÁV Zrt. A legfrissebb összesítés szerint 0 óra és 6 óra között a tervezett 469 vonatból 326 közlekedett, 82 teljesen kimaradt, 61 pedig részlegesen járt. A reggeli műszakváltás után a helyzet tovább javult, a 8 órai adatok szerint a közlekedő vonatok aránya megközelítheti a 90 százalékot, mivel a sztrájkba lépő munkavállalók száma folyamatosan csökken. A nemzetközi járatok közlekedése változó a sztrájk idején.
2009.05.08. 07:00
 
 
Bajnai: Magyarország megértette a válság üzenetét
A miniszterelnök szerint még nem szabad elbíznunk magunkat a forint erősödése miatt, s számítani kell további ingadozással; Bajnai Gordon az InfoRádiónak Prágából adott csütörtöki telefonos interjújában úgy vélte, a politikusok és a piacok érzékelik, hogy Magyarország megértette a válság üzenetét, és megteszi azokat a rövid távon talán fájdalmas lépéseket, amelyekkel helyrehozza a gazdaságát. Úgy érzékelem, hogy erősödik a bizalom Magyarország iránt - közölte az EU keleti partnerség csúcstalálkozón tartózkodó Bajnai Gordon a forint csütörtöki erősödése kapcsán feltett kérdésre válaszolva. Hozzátette: a forint erősödésében nyilván közrejátszik a nemzetközi környezet javulása is.
2009.05.07. 21:45
 
 
Vastaps fogadta a Cozma-film bemutatóját Veszprémben
Négyezer ember felállva, percekig tapsolt, amikor befejeződött csütörtökön este Veszprémben a Cozma-gyilkosságról készült, Szíven szúrt ország című film első részének díszbemutatója; a közönség hosszú ideig Marian Cozma nevét skandálta. A nézők ezt követően egyperces néma felállással tisztelegtek a február 8-án hajnalban meggyilkolt játékos, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázója emléke előtt. "Torokszorító film - mondta a vetítés után Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára az MTI-nek, hangsúlyozva, hogy figyelemfelkeltő is, és ha rajta múlna "kötelező filmként" vetítené. Tanulni kell belőle az embereknek, elsősorban a fiataloknak, hogy lássák, mit nem szabad, és miért kell egymásra vigyáznunk."
2009.05.07. 20:50
 
 
Férfi kézilabda NB I: döntős a Szeged
A Pick Szeged lesz a címvédő MKB Veszprém ellenfele a Budapest Bank férfi kézilabda liga fináléjában, miután az elődöntő második mérkőzésén is legyőzte a Dunaferr együttesét. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő jövő vasárnap kezdődik. Elődöntő, 2. mérkőzés: Dunaferr SE-Pick Szeged 26-27 (15-10). A párharcot 2-0-ra a Szeged nyerte.
2009.05.07. 20:43
 
 
Navracsics: az EP-választás eredménye üzenet lesz a kormánynak
Az Európai Parlamenti választás eredményével az emberek azt üzenhetik a kormánynak: nem kérünk Bajnai Gordonból, nem kérünk az újabb sokkterápiából, nem kérünk a reménytelenség kormányából, helyette a remény fejezetét kívánjuk megnyitni, amit úgy hívunk, hogy polgári kormányzás - hangoztatta Navracsics Tibor csütörtökön Szombathelyen tartott fórumán. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjének szavai szerint a választóknak egyértelmű és határozott jelzést kell adniuk a jelenlegi kormánynak június 7-én, bizalmatlanságot kell nyilvánítaniuk iránta.
2009.05.07. 20:07
 
 
Oszkó: szigorú takarékosság kell az adócsökkentéshez
A gazdasági visszaesés miatt a pénzügyminiszter szerint nagyon fegyelmezett, nagyon szigorú ütemben végrehajtott takarékossági intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy el tudják kezdeni az adórendszer átalakítását és az adócsökkentést. Oszkó Péter erről a Portfolio.hu internetes oldalon fejtette ki véleményét az olvasók írásos kérdéseire adott válaszaiban, amelyekből néhány konkrét adóterv is körvonalazódott. Így például közölte, hogy a ingatlanadóval kapcsolatos tervek szerint nem lesz levonható az szja-ból, a nyugdíjasokat úgy tehermentesítenék ez alól, hogy a meg nem fizetett adó az örökösökre maradna. Szeretnék az EVÁ-nál az idei áfa emelkedés pozitív hatását semlegesíteni jövőre.
2009.05.07. 17:52
 
Az újinfluenzás esetek globális száma 2265-re nőtt
Az újinfluenzás esetek globális száma 2265-re nőtt csütörtök délig - közölte az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) Stockholmban. Továbbra is Mexikó áll a statisztika élén. Csütörtöki bejelentés szerint 1160 esetet regisztráltak a latin-amerikai országban, vagyis az összes ilyen megbetegedésnek több mint a felét. Az érintett 13 európai ország betegeinek együttes száma 142-t tett ki csütörtök reggel. Az európai országok közül Spanyolországot érinti a legsúlyosabban a járvány. Eddig 81 megbetegedést észleltek az ibériai országban. Negyvennégy ember halt meg eddig e kór áldozataként Mexikóban, kettő az Egyesült Államokban.
2009.05.07. 17:25
 
Átadták a felújított Babits-villát Esztergomban
Átadták Babits Mihály felújított villáját az esztergomi Előhegyen csütörtökön; az emlékházban, amelynek nevezetes autogramfalán többek között Radnóti, Illyés, Karinthy, Kosztolányi, Csinszka és Szabó Lőrinc aláírása is felfedezhető, állandó kiállítás mutatja be Babits esztergomi éveit. A felújítást segítette, hogy Török Sophie-nak, a költő feleségének köszönhetően gazdag fényképanyag maradt fenn a villa belső berendezéséről. A Tóth Franciska muzeológus és Ágoston István belsőépítész által újjáalkotott állandó kiállítás is korabeli fényképfelvételek és dokumentumok segítségével eleveníti fel Babits Mihály Esztergomban töltött éveit (1924-1941).
2009.05.07. 17:23
 
 
Megkezdődött az új típusú influenza vadvírusának vizsgálata
Megkezdődött az új típusú influenza Magyarországra érkezett vadvírusának vizsgálata, a következő lépés a tesztvakcina elkészítése, majd annak vizsgálata lesz - közölte az oltóanyag gyártására felkészült pilisborosjenői cég, az Omninvest Kft. szóvivője csütörtökön az MTI megkeresésére. A két, összesen mintegy három hónapot igénybe vevő vizsgálat után, az oltóvírus birtokában kezdődhet el a nagyüzemi gyártás - mondta Németh Zsolt, aki szerint az Omninvest heti 500 ezer adagot bizonyítottan képes előállítani, ám ha szükséges, akkor ennél többet is. A cég nemcsak a gyártásra, hanem a kiszállításra is kész tervekkel rendelkezik.
2009.05.07. 17:05
 
 
EANA: nehéz helyzetben a hírügynökségek a válság idején
Az európai hírügynökségek a gazdasági válság okozta helyzethez való alkalmazkodásáról kezdtek tanácskozást csütörtökön Zágrábban. Vince Mátyás, az Európai Hírügynökségek Szövetségének (EANA) elnöke, az MTI vezetője nyitóelőadásában kiemelte, hogy a hirdetési bevételek jelentős csökkenése miatt a hírügynökségek előfizetői komoly veszteségeket szenvednek, s ennek súlyos hatása van a hírügynökségekre. Reményét fejezte ki, hogy a média, s ezen belül a hírügynökségek előbb-utóbb ismét erőre kapnak. A nehézségek egy része strukturális jellegű és soha nem tér már vissza a válság előtti állapot - mondta az MTI elnöke.
2009.05.07. 16:55
 
 
Vallomása szerint Tóásó nem tudott semmit Rózsa Flores tevékenységéről
Rózsa Flores Eduardo meghívására utazott Bolíviába Tóásó Előd, akinek vallomásából az derül ki, hogy a fiatalember nem tudott semmit a bolíviai hatóságok által terrorizmussal gyanúsított csoport tevékenységéről. Az ernestojustiniano.org című honlapon teljes egészében közzétették a La Pazban április 16-án tartott kihallgatás jegyzőkönyvét. Tóásó elmondta, hogy csak informatikai feladatokkal foglalkozott, fizetést nem kapott, de minden költségét fedezte Rózsa Flores. Nem voltak baráti viszonyban, úgy érzi, hogy Rózsa Flores kihasználta, miként a többieket is. Kijelentette, hogy nem terrorista, nem érti, hogy mi történik és mi történt, sem azt, hogy miért hiszik azt róla, hogy köze van a történtekhez.
2009.05.07. 16:39
 
EP-választás: péntek délutánig kell leadniuk a pártoknak az ajánlószelvényeket
Péntek délután négy óráig kell leadniuk a június 7-ei európai parlamenti választáson listát állítani szándékozó pártoknak a legalább 20 ezer érvényes ajánlószelvényt az Országos Választási Bizottságnál (OVB). Az EP-választáson azok a pártok állíthatnak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól. A pártoknak az ajánlószelvények leadásával legkésőbb május 8-án 16 óráig kell bejelenteniük a listájukat, egyúttal meg kell nevezniük a listán szereplő jelöltjeiket. Egy-egy párt listáján legfeljebb 66 jelölt szerepelhet, de a szavazólapra csak 22 kerül fel. Magyarország 22 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.
2009.05.07. 16:33
 
Magyar cég a Forma-1-ben: a HELL támogatja a Williamset
Először kötött hosszú távú szponzori szerződést Forma-1-es csapattal magyar cég: a HELL energiaital-gyártó vállalat három évig a Williams támogatója lesz. A száz százalékig magyar tulajdonban lévő cég tájékoztatása szerint a napokban már meg is kötötték a szerződést a mezőny egyik legrégebbi istállójával annak angliai főhadiszállásán, Grove-ban. A megállapodás a hétvégi Spanyol Nagydíjon lép életbe, s az alapján a HELL lesz a pilóták és a csapat hivatalos itala, a márka logója felkerül a Williams autóinak hátsó szárnyára, illetve a sportág történetében példa nélküli megoldásként az üzemanyagtöltő csapattag a márka ördögös-tüzes anorákját viseli majd a viadalokon.
2009.05.07. 16:28
 
 
Julija Timosenko megvált híres hajfonatától
Évek után megvált védjegyének számító fonott hajkölteményétől Julija Timosenko ukrán miniszterelnök, aki új frizurával jelent meg a heti kormányülésen. A politikus a 2004-es narancsos forradalom óta ragaszkodott fonott hajviseletéhez. A szerdai kormányülés egyik legnagyobb szenzációnak minősülő eseményéről az UNIAN ukrán hírügynökség külön hírben számolt be. A kormányfő 2007-ben kibontott hajjal jelent meg a kijevi parlamentben, és akkor ígéretet tett arra, hogy a jövőben gyakrabban változtat majd néphagyományon alapuló hajviseletén, amelyet hollywoodi csillagok is utánozni kezdtek. Mielőtt a feltűzött, fonott frizura hívévé vált volna, Timosenko barna és szőke, kibontott és összefogott hajjal egyaránt megjelent a nyilvánosság előtt.
2009.05.07. 16:11
 
EBRD: 5 százalékos visszaesés várható az idén Kelet-Európában
Az idén átlagosan 5 százalék körüli ütemben csökken a tágabb értelemben vett Kelet-Európa hazai összterméke (GDP), de az átlagon belül 10 százalékot jóval meghaladó teljesítményzuhanás várható a balti köztársaságokban, és súlyos recesszió valószínű Oroszországban is, áll a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) csütörtökön közzétett új, az előzőhöz képest jelentősen rontott térségi előrejelzésében. Az EBRD a tevékenységi területéhez tartozó közép-kelet-európai, illetve közép-ázsiai országokban most már átlagosan 5,2 százalékos visszaesést vár 2009-re, a januári prognózisban szereplő 0,1 százalékos növekedési jóslat helyett.
2009.05.07. 16:05
 
 
Ötvennégy programhelyszínen várja a látogatókat a 17. Sziget fesztivál
Ötvennégy programhelyszínen várja a látogatókat a 17. Sziget fesztivál az óbudai Hajógyári-szigeten. A rendezvényen az augusztus 12. és 17. közötti programok mellett ezúttal is lesz "mínusz egyedik" és nulladik nap; a zenei programok mellett az idei kulturális kínálat egyik fő attrakciója a világhírű katalán látványszínház, a La Fura dels Baus előadása. Erős és sokszínű lesz a felhozatal az idei Szigeten, a programok 95 százaléka már összeállt - mondta Gerendai Károly, a fesztivál ügyvezetője. Miguel Badosa, a világhírű La Fura dels Baus művészeti igazgatója elmondta: új műsorral készülnek a Szigetre. A csoport színpadi, cirkuszi, akrobatikus elemekből és zenéből összeálló produkciója öt estén át lesz látható a fesztiválon.
2009.05.07. 15:17
 
 
A Fidesz-KDNP másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött az EP-választásra
Több mint másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz és a KDNP az európai parlamenti választásokra, ebből 32.500-at adtak le az Országos Választási Irodának, a többit megsemmisítik - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján. Nyitrai Zsolt a demokrácia győzelmeként értékelte a rekordmennyiségű összegyűjtött ajánlószelvényt, amelynek szerinte az az üzenete, hogy az ország változást akar, a polgárok nem támogatják az általuk meg nem választott kormányt és a megszorításokat. Az elmúlt napokban és hetekben egy ország mondta azt, hogy elég - hangsúlyozta a politikus egy köztéri Fidesz-plakát előtt tartott sajtótájékoztatóján.
2009.05.07. 15:00
 
 
Elfogadják a MÁV-bérleteket néhány BKV-járaton pénteken
Elfogadják a MÁV-bérletet a főváros közlekedési társaságának járatain a pénteki LIGA-sztrájk ideje alatt; a bérleteket csak a pályaudvarok közelében működő mintegy 55 vonalon és a metrón lehet használni - közölte Szilágyi Károly, a BKV szóvivője. A BKV és a MÁV-Start megállapodása alapján a kétheti, havi, valamint 30 napos vasúti bérlettel és MÁV arcképes igazolvánnyal rendelkező utasok pénteken 0 órától 24 óráig utazhatnak a BKV kijelölt járatain - mondta. Szilágyi Károly beszélt arról is, hogy a BKV jármű-átcsoportosítással készül a pénteki LIGA-sztrájkra és az emiatt esetleg megnövekedő utasforgalomra.
2009.05.07. 14:40
 
LIGA-sztrájk: kaotikus vasúti közlekedés várható
Több tízezer sztrájkolóra számít a péntekre országos munkabeszüntetést hirdető LIGA Szakszervezetek elnöke, Gaskó István. Bár hat ágazatból mintegy 15-20 szakszervezet jelezte, hogy csatlakozik a sztrájkhoz, komolyabb fennakadás csak a vasúti közlekedésben várható. A VDSZSZ 0 órától 18 óráig tartó sztrájkja alatt a vonatközlekedés megbénulhat Gaskó István szerint, aki a vasúti érdekképviselet első embere is. A Volán társaságok közül úgy tűnik csak a Körös Volánnál lesz munkabeszüntetés, jelentős fennakadásra azonban az utasoknak nem kell számítaniuk. Esetleg a Balaton Volánnál is csatlakoznak a felhíváshoz, de ez csütörtökön délután még nem volt biztos.
2009.05.07. 14:11
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088[2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista