2020. július 6., hétfő - Csaba
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
Kézilabda: megműtötték Görbicz Anitát
Megműtötték Görbicz Anitát, a Győr és a női kézilabda-válogatott irányítóját, aki pontosan két hete szenvedett térdszalagszakadást. A klub tájékoztatása szerint a kiválóság 5-7 hónap múlva játszhat ismét. Jó hír, hogy a porc nem károsodott. Görbicz sérülése miatt nem szerepelhetett a dán Viborg elleni, összesítésben egy góllal elbukott Bajnokok Ligája-döntő két mérkőzésén, ugyanakkor az ETO éppen a vesztes szombati meccs napján lett magyar bajnok. A győriekkel kapcsolatos hír, hogy a csapat leigazolta Vácról Orbán Adrienn jobbszélsőt.
2009.05.19. 12:15
 
 
A kulturális bizottság támogatta az MTI tavalyi beszámolóját
Többségi szavazattal általános vitára alkalmasnak találta a Magyar Távirati Iroda Zrt. tavalyi tevékenységéről szóló beszámolót, az ezzel foglalkozó határozati javaslatot pedig elfogadásra javasolta a parlament plénumának keddi ülésén az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága. Vince Mátyás, az MTI elnöke a bizottság előtt arról beszélt, hogy 2008-ban a nemzeti hírügynökség kiemelt feladata volt saját szervezeti és felelősségi rendjének átalakítása, az új hírszerkesztési központ létrehozása, emellett megerősítették a vidéki tudósítói hálózatot, továbbá csaknem duplájára emelkedett a határon túli magyarsággal foglalkozó tudósítások száma, a közeljövőben pedig önkormányzati sajtószolgálatot indít a cég.
2009.05.19. 12:00
 
 
Nem lesz többé bibliai idézet a Pentagon-jelentéseken
Eltűnnek a bibliai idézetek a Fehér Ház számára készített napi nemzetbiztonsági tájékoztatók címlapjáról - jelentette be hétfőn a Pentagon. Az idézeteket még a Bush-adminisztráció honosította meg, de szerepük ellenérzéseket keltett. Bryan Whitman Pentagon-szóvivő nem tudta megmondani, vajon mióta szerepeltek a bibliai idézetek a jelentéseken. Egy időben Glen Shaffer, a légierő vezérőrnagya volt felelős értük, ám ő hat éve nyugalomba vonult. Az iraki háború idején, 2003 egyik periódusában a George W. Bush elnök számára összeállított jelentések a Zsoltárok könyvéből, és Péter leveleiből vett idézetekkel kezdődtek. Akkortájt a napi tájékoztatók főleg az Irakban zajló háborúra koncentráltak.
2009.05.19. 11:56
 
 
Az MDF sürgeti a parkolási ügyeket vizsgáló bizottság felállítását
Az MDF arra kéri az MSZP-t és a Fideszt, hogy mielőbb teremtsék meg a parkolási ügyek visszásságait vizsgáló országgyűlési bizottság felállításának feltételeit - mondta kedden a fővárosi Blaha Lujza téren tartott sajtótájékoztatóján Herényi Károly. A képviselő közölte: az Alkotmánybíróság lehetővé tette, hogy két év után felállhasson az MDF kezdeményezte vizsgálóbizottság. A testület szükségességét azzal indokolta, hogy az elmúlt három évben Budapesten a parkolási társaságok közel 20 milliárd forint bevételre tettek szert, amelyből mindössze 8,91 milliárd forintot juttattak vissza a kerületeknek, és - szavai szerint - a maradék 11 milliárd forint sorsáról semmit nem lehet tudni.
2009.05.19. 11:52
 
 
Zárva maradt az Európai Bizottság épülete a hétfői tűz miatt
Kedden is zárva maradt az Európai Bizottság brüsszeli központi épülete a hétfői tűz miatt, így az unió legfőbb végrehajtó testülete - az EU-biztosok és az őket segítő mintegy kétezer ember - más épületekben folytatja átmenetileg a munkát. Ezt "lóhalálában" kellett megszervezni, hogy a rendkívüli helyzet minél kevésbé nyomja rá a bélyegét az EU működésére, ne törjön meg a folyamatosság. A Berlaymont épületből hétfőn 13 órakor kellett mindenkinek távoznia a tűzriadó miatt. Jól tette, aki legfontosabb személyes tárgyait gyorsan összeszedte, érzékelvén, hogy ez nem "próbariadó", és nem térhet vissza íróasztalához rövid utcai téblábolás után.
2009.05.19. 10:37
 
 
Hároméves csúcson a munkanélküliség Szlovákiában
Szlovákiába 10,92 százalékra, három éves csúcsra emelkedett áprilisban a munkanélküliség a márciusi 10,33 százalékról - közölte kedden a szlovák munkaügyi hivatal. A regisztrált munkanélküliek száma áprilisban 289 ezer fő volt. Egy éve áprilisban a munkanélküliségi mutató még 7,38 százalékos volt. Tavaly augusztusba volt mélyponton a munkanélküliség, akkor a ráta 7,36 százalék volt.
2009.05.19. 10:19
 
 
Ukrajna alaposan növeli földgázkészleteit
Ukrajna 28 milliárd köbméterre szándékozik növelni az idei télre földgázkészleteit az eddig tartalékolt 16 milliárd köbméterről - közölte kedden az energetikai minisztérium. A földalatti tározókat további 12,27 milliárd köbméter földgázzal töltik fel - olvasható egy minisztériumi dokumentumban. Az ország földgáztartalékai tavaly télre 17 milliárd köbméterrel rekordszintre emelkedtek, ami lehetővé tette, hogy Ukrajna átvészelje a három hetes orosz szállítási kimaradást, ami a földgázárakkal és a tartozásokkal kapcsolatos orosz-ukrán vita miatt következett be.
2009.05.19. 10:04
 
 
A nőket jobban veszélyezteti a cigarettázás
A nők esendőbbek a dohányfüst káros hatásaival szemben, amiben anatómiai és hormonális hatások játszhatnak szerepet - állapították meg amerikai kutatók. A dohányzó nőknél korábban jelentkezik tüdőkárosodás, mint a férfiaknál, ráadásul kevesebb cigaretta vált ki ugyanolyan mértékű negatív hatást. Inga-Cecilie Soerheim hétfőn ismertette kutatási eredményeiket az Amerikai Mellkas Társaság San Diegó-i konferenciáján. Soerheim úgy véli, a nemi különbségek az anatómiához kapcsolódhatnak: a nőknek szűkebbek a légútjai, ezen túlmenően pedig a hormonok is szerepet játszanak. Az Egyesült Államokban a COPD mintegy 12 millió embert érint, a negyedik vezető halálok.
2009.05.19. 09:56
 
Az űrben is levetítették a Star Treket
A Star Trek galaktikus sikere folytatódik: a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) is felsugározták a kultsorozatból készült új feldolgozást, és egy űrhajós már meg is nézte laptopon. A Paramount Pictures jelentette be, hogy átküldték a J. J. Abrams rendezésében készült sci-fit a NASA houstoni központjába, s onnan csütörtökön juttatták fel az űrállomásra. Michael Barratt pénteken látta az Enterprise űrhajó első kalandját az állomás Unity egységében. Az ötvenéves asztronauta elmondta: annak idején, mikor az eredeti Star Trek-sorozatot nézte a tévében akárcsak NASA-beli kollégáit, őt is fellelkesítette a gondolat, hogy a különböző nációkból verbuválódott emberek együtt fedezzék fel a világűrt.
2009.05.19. 09:50
 
 
Erősödik a forint, 279 forint alatt az euró
A kedd reggeli kereskedés során 279 forint alá került az euró árfolyama. Már az éjszakai, tengeren túli adásvétel is a hétfő délutáni 283,00 forintos szint alatt, 280,50-281 forint között zajlott, ám a kora reggeli kötésekkel hamar 279 forintig jutott az árfolyam, ami fél tízkor már 278,61 forint volt. A kereskedők az optimizmusra hajló nemzetközi hangulattal, a befektetők "pozitív" gondolkodásával, a kockázatvállalási kedv jó érzékelhető felerősödésével magyarázzák a folyamatokat, a régiós feltörekvő devizák iránti kereslet felfutását. Hangsúlyozták, hogy az irányzat kialakulása elsősorban nemzetközi hatások következménye.
2009.05.19. 09:40
 
 
Talmácsi-ügy: hétfőn tárgyalhatnak Martínezzel
Talmácsi Gábor és Stefano Favaro hétfőn ülhet tárgyalóasztalhoz Jorge Aspar Martínez csapatfőnökkel - erről a világbajnok motorversenyző és menedzsere beszélt kedden. A Nap-kelte című műsorban mindketten azt mondták: készek tárgyalni az esetleges új szerződésről, de csak közösen. Ezzel arra utaltak, hogy Martínez pénteken közölte: csak a sportolóval kíván egyeztetni, mivel szerinte Favaro provokálta ki a szakítást.
2009.05.19. 09:18
 
 
2,7 százalékkal csökkentek a reálkeresetek január-márciusban
A reálkeresetek 2,7 százalékkal csökkentek január-márciusban - 3 százalékos fogyasztóiár-index-növekedés mellett - az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Az átlagkeresetek 2009 első három hónapjában 0,3 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Tavaly január-márciusban a bruttó átlagkeresetek 6,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 6,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 6,9 százalékos növekedése mellett - 0,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.
2009.05.19. 09:13
 
 
Vision Consulting: elsöprő ellenzéki győzelem várható az EP-választáson
A Fidesz győzelmét és elsöprő ellenzéki sikert jósol a június 7-i európai parlamenti (EP) választásokon a Vision Consulting. Az elemző cég a tíz kelet-európai tagország belpolitikai erőviszonyait vizsgálta meg, és ennek alapján becsülte meg a várható eredményeket. A kutatás szerint az akár kétharmados támogatottságra sem esélytelen Fidesz-KDNP mögött egyedül az MSZP küldhet biztosan képviselőket az EP-be. Mandátumra még három pártnak van esélye: leginkább a radikális jobboldali Jobbik-nak, kevésbé az SZDSZ-nek és a centrista MDF-nek. Az első két párt a szavazatok mintegy 85 százalékát szerezheti meg.
2009.05.19. 08:40
 
 
Kevesebbet alszanak a vállalatvezetők a válság idején
Az ajánlott nyolc óránál 19 százalékkal kevesebbet alszanak a vállalatvezetők a válság miatt. Az öt országban - Hollandiában, Nagy-Britanniában, Németországban, az Egyesült Államokban és Japánban - vállalati alkalmazottak körében felvett kérdőívek azt mutatják, a munkahelyi stressz miatt az amerikaiak veszítik a legtöbb alvásidőt. Az ottani megkérdezettek 30 százaléka ennek tulajdonította a pihenési szokásaiban bekövetkezett változásokat, Hollandiában ez az arány csak 12 százalék volt. Egyébként a hollandok alszanak a legtöbbet, 24 százalékkal többet, mint más nemzetek.
2009.05.19. 08:06
 
Mol: 114,8 milliárd forint veszteség az első negyedévben
A Mol Nyrt.-nek 114,8 milliárd forint nettó vesztesége volt az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 65 milliárd forint profittal - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján gyorsjelentésben kedden. Az elemzők az első negyedévre 78,6 milliárd forint veszteséget vártak. A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elveknek (IFRS) megfelelő eredménykimutatás szerint a csoport 632,6 milliárd forint bevételt ért el az első három hónapban, ami 20 százalékkal kisebb a tavalyi 786,1 milliárd forintnál. A közlemény idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki elmondta, hogy az első negyedévben tovább súlyosbodott a gazdasági recesszió, ami miatt csökkentek a finomítói és petrolkémiai árrések.
2009.05.19. 08:03
 
 
Dél-Koreában előállították az új típusú influenza elleni oltást
Dél-Koreai kutatók bejelentették, hogy valószínűleg a világon elsőként előállították a Mexikóból eredő új típusú influenzavírus elleni oltást, amely révén megfékezhető a kór világméretű elterjedése. A Csungnam egyetem kutatói közölték, hogy az amerikai járványügyi központtól kapott (CDC) vírusmintákból kitenyésztették a kórokozót, és olyan nem mérgező ellenanyagot fejlesztettek ki, amelyet tömegesen és olcsón elő lehet állítani. Szeo Szang Heuj vezette kutatócsoport a múlt héten pénteken állította elő az oltóanyagot, 11 nappal azután, hogy megkapta a vírusmintát az CDC-től. A kutatók emberi és majomsejtekkel végzett kísérletekkel bizonyítják a vakcina hatékonyságát.
2009.05.19. 07:56
 
 
Ócskavas lett egy Henry Moore-ból?
Feltehetően ócskavas lett Henry Moore brit szobrász egy művéből, amelynek értéke 3 millió font volt. Hulladékfémként 1500 fontot kaphattak érte a tolvajok, akikről immár úgy véli a brit rendőrség, hogy miután ellopták, beolvasztották a művet. Így 1 milliárd forintról sikerült nekik félmillióra letornászni zsákmányuk értékét. A szobrot még 2005 decemberében lopták el a Henry Moore alapítvány Much Hadham-i birtokáról. 10 perc elég lehetett, hogy daruval teherautóra emeljék a heverő nőalakot. Azonnal általános riadót fújt a rendőrség, de három és fél év nyomozás után sem sikerült a tettesek nyomára bukkanni, így biztosra veszik, hogy a művet beolvasztották, külföldre szállították és végül feltehetően Kína ócskavasigényét elégítették ki vele.
2009.05.19. 07:44
 
 
Srí Lankán a tamilokkal folytatott negyedszázados háború végét ünneplik
Ünnepélyesen és hivatalosan kedden a Srí Lanka-i törvényhozásban Mahinda Radzsapaksze államfő jelenti be a tamil szakadárokkal 25 évig folytatott háborúban aratott győzelmet. A tamilok gyakorlatilag már a hét végén megadták magukat, letették a fegyvert, s hadsereg parancsnoka hétfőn jelentette be: véget értek a harcok, a kormánycsapatok teljesen felszámolták a lázadó Tamil Eelam Felszabadító Tigriseinek (LTTE) erőit, és helyreállították a negyedszázados szeparatista háború által megosztott nemzet egységét. A harcok utolsó napjaiban meghalt Velupillai Prabhakaran, a lázadók 54 éves vezére, és két fő helyettese is.
2009.05.19. 07:39
 
"Kétapájú" ikrek
"Kétapájú" ikreket szült egy asszony az Egyesült Államokban, és persze kétpetéjűeket. A hölgy párhuzamosan pásztorórázgatott, ennek köszönheti különleges gyermekáldását. Amiért nem túl hálás a sornak. "Annyi nő van a világon és épp velem kellett ilyesminek megtörténnie" - idézte a Daily Telegraph című brit lap. A két fiúcska már 11 hónapos, "kétapjúságukra" azért derült fény, mert annyira nem hasonlítanak egymásra. Az egyik apa (a törvényes) gyanút fogott, DNS-tesztet kért és az eredmény őt igazolta: 99,99 százalékos bizonysággal más a két gyerek apja, illetve 0 százalék az esélye annak, hogy ugyanaz a férfi. Az apa megbocsátotta neje hűtlenkedését; közölte, felneveli a másik gyereket is.
2009.05.19. 07:35
 
 
A hírnév és a lakóhely dönt az egyetemi jelentkezéskor
Presztízsszempontok és a lakóhely közelsége alapján döntenek pályaválasztásukról a hallgatók - írja keddi számában a Népszabadság. Fábri István, az Educatio Kht. Felsőoktatási Műhelyének vezetője elemzője a lapnak elmondta: a felvételizők háromnegyede az intézményi presztízst jelöli meg legfontosabb szempontként, a második helyen a lakóhelyhez való közelség áll. A magyar diákok nem igazán mobilisak, ezért nem igaz, hogy tényleges verseny lenne az intézmények között. Ha egy diák mégis hajlandó utazni vagy költözni, akkor a nagyobb presztízsű egyetemet választja a kisebb főiskolákkal szemben.
2009.05.19. 07:24
 
Több ország inti a WHO-t a világjárvány kihirdetésétől
Több tucat ország sürgette az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), hogy változtassa meg a világjárvány kihirdetésére vonatkozó ismérveket, mondván, a szervezetnek nemcsak a vírus terjedésének gyorsaságát kell figyelembe vennie, hanem meg kell fontolnia azt is, hogy mennyire súlyos, halálos-e a vírus okozta betegség. Tartva attól, hogy a Mexikóból eredő újfajta influenzajárvány világjárvánnyá való minősítése tömeges pánikot és gazdasági károkat okoz, Nagy-Britannia, Japán, Kína és más országok is arra kérték hétfőn a szervezetet a Genfben megnyílt, miniszteri szintű éves közgyűlésen, hogy legyen körültekintő, mielőtt esetleg megemeli az influenza terjedésére vonatkozó riasztási fokozatot.
2009.05.19. 07:01
 
Meghaladja a 160-at az új influenzás esetek száma Japánban
Japán nyugati vidékein több mint kétezer iskolában tanítási szünetet rendeltek el, miközben hétfőn elérte a 163-at a szigetországban az új típusú influenzás esetek száma. Hatvanhét új megbetegedést jelentettek csak hétfőn Oszaka és Hjógo tartományokból; a térségben hírek szerint sokaknál jelentkeztek influenzás tünetek, emiatt a H1N1 vírus további gyors terjedésétől lehet tartani a térség sűrűn lakott nagyvárosaiban. Az egészségügyi miniszter gyors cselekvésre sürgetett. Utalt rá, hogy a vírus máris átterjedhetett a többi országrészre.
2009.05.18. 21:20
 
 
Az Origo szerint júliusban mesterséges dugókkal kísérletezne a főváros
Sávlezárásokkal idézne elő dugókat a budapesti közlekedésben nyáron a fővárosi önkormányzat, hogy tesztelje forgalomcsökkentési terveit - közölte egy birtokába jutott munkaanyagra hivatkozva hétfőn az Origo hírportál. Az írás szerint szinte az összes bevezető főúton lezárnának egy-egy sávot, hogy így kényszerítsék autóbuszokra és kerékpárra a budapestieket. "A lezárásoktól az önkormányzat élhetőbb belvárost remél" - írták, a Főpolgármesteri Hivatal felkérésére végzett, egy fővárosi tervezőiroda által készített tanulmányra hivatkozva.
2009.05.18. 20:55
 
 
Obama kiállt az önálló palesztin állam mellett
Kiállt az önálló palesztin állam létrehozása mellett Barack Obama amerikai elnök hétfőn Washingtonban, miután találkozott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, aki viszont nem szólt a kérdésről a sajtó előtt. Obama a fehér házi találkozó után úgy fogalmazott: a közel-keleti viszályban az Egyesült Államok elkötelezett a kétállami megoldás mellett. Azt mondta, az egymás mellett békében és biztonságban élő két állam érdeke Izraelnek, a palesztinoknak, az Egyesült Államoknak és a nemzetközi közösségnek is. Obama azt javasolta Netanjahunak, hogy használja ki a történelmi lehetőséget a békefolyamat előmozdítására.
2009.05.18. 20:45
 
 
Eloltották a tüzet a Nyíregyházához közeli tanyán
Eloltották a tüzet a Nyíregyházához közeli Ilona-tanyán, a 4-es számú főút mentén, a volt főiskolai tangazdaság területén, ahol egy erdő és gyümölcsös aljnövényzete gyulladt ki hétfő este - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel. Az aljnövényzet mintegy 21 hektár területen égett, ezért a nyíregyházi tűzoltók mellett a helyszínre vezényelték a nyírbátori, az ibrányi és a hajdúnánási tűzoltókat is - mondta. Hozzátette: az oltást nehezítette, hogy a területre a terepadottságok miatt tűzoltóautókkal nem tudtak bemenni, így a tűzoltók csak puttonyos készülékekkel és kéziszerszámokkal küzdhettek a lángok ellen. Végül több mint kétórás munkával fékezték meg a tüzet, amelynek keletkezési oka még nem ismert.
2009.05.18. 20:45
 
Tilos a szex egy spanyolországi strandon
A jövőben tilos lesz a szex Spanyolország közkedvelt Tossa de Mar nevű Costa Brava-i strandján; a helyi önkormányzat hétfőn fogadta el a szexmentességről szóló határozatot. A hatóság júliusban hatályba lévő határozata a hatezer lelket számláló település nyilvános helyeire vonatkozik, ebbe pedig határozottan beletartozik a strand is. A tengerparti pásztorórák tilalmát semmibe vevő párok 400 eurótól 1800 euróig (112 ezer és 507 ezer forintnak megfelelő összegig) terjedő pénzbírságra számíthatnak. A városvezetők szerint a szexuális aktivitás sérti a polgárok optimális strandhasználathoz való jogát. A helyi rendőrség mindenekelőtt a nyári szezonban, és különösen az éjszakai órákban ügyel majd az előírás betartatására.
2009.05.18. 20:30
 
 
Novák Előd: a Jobbik nem konzultál a Fidesszel sem most, sem a jövőben
A baloldali pártok gyengítése helyett a Fidesz az európai parlamenti (EP) választási kampányban is a Jobbik Magyarországért Mozgalmat támadja, emiatt a mozgalom semmilyen konzultációba nem bocsátkozik a Fidesszel sem most, sem a jövőben - jelentette ki Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke Dunavarsányban. A június 7-i EP-választásokat megelőző kampány bebizonyította, hogy a Jobbik támogatása folyamatosan nő, különösen vidéken - közölte a sajtófőnök, a Jobbiknak az Országos Választási Bizottságba delegált tagja. Azt mondta, aktivistáik alig használták a kopogtatós módszert - az ajánlószelvényeket irodáikba vitték, illetve postaládáikba dobták a szimpatizánsok. Hozzátette: a Fidesz igyekezett "elgyűjteni" előlük a szelvényeket.
2009.05.18. 20:10
 
 
Az Európai Bizottság engedélyezte a Mol és az INA tranzakcióját
Az Európai Bizottság feltétel nélkül jóváhagyta a Mol Nyrt. és a horvát kormány között 2009. január 30-án kötött részvényesi megállapodás módosítását, amely szerint a Mol lesz felelős az INA működtetéséért a horvát társaság felügyelőbizottságának megválasztása után - közölte a magyar cég hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A részvényesi megállapodás alapján a Mol öt tagot delegál az INA kilenc fős felügyelőbizottságába, és ellenőrző befolyással rendelkezik az igazgatóságban. A horvát kormány a szerződés szerint vétójoggal rendelkezik bizonyos esetekben azért, hogy biztosíthassa a nemzeti energia-ellátást, és beleszólhasson az INA stratégiai eszközeit érintő egyes döntésekbe.
2009.05.18. 20:00
 
 
Eljegyezte barátnőjét a Szex és New York színésznője
Eljegyezte barátnőjét Cynthia Nixon; a Szex és New York című sorozatban Miranda Hobbes ügyvédnőt alakító színésznő hat éve él együtt Christine Mariononival. A Huffington Post című internetes újság értesülései szerint a 43 éves híresség a homoszexuális párok egyenjogúságáért és az azonos neműek házasságkötéséért küzdő Action=Marriage nevű rendezvényen jelentette be a nagyvilág előtt az eljegyzés tényét. A felvonuláson Nixon büszkén mutogatta gyűrűjét. Az eseményre élettársa helyett azonban sorozatbéli kollegájával, Kristin Davisszel érkezett, de a rendezvényen Elton John is feltűnt. A színésznő - akinek egy korábbi kapcsolatából két gyermeke született - hivatalosan pénteken jegyezte el élettársát.
2009.05.18. 19:00
 
 
Bajnai: nem kellenek jelentős kiadáscsökkentő lépések
A már megtett és bejelentett intézkedéseken kívül várhatóan nem kell jelentős kiadáscsökkentést végrehajtani, és ezzel javíthatók a növekedési kilátások- tájékoztatta Bajnai Gordon miniszterelnök az MTI-t hétfőn közleményben azt követően, hogy a kormány megegyezett az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutaalappal. A két szervezettel folytatott tárgyalások során sikerült megállapodni a hiánycél Magyarország számára előnyösebb módosításáról, amire a korábban vártnál nagyobb gazdasági visszaesés miatt kerül most sor - tartalmazza a közlemény. A dokumentumban olvasható, hogy a megállapodás hatására a kormány nagyobb mozgástérrel, nagyobb eséllyel tudja kezelni a válságot.
2009.05.18. 19:00
 
 
Nielsen: a devizahitelesek 60%-ának okoz gondot a törlesztés
A deviza alapú hitelt felvevő magyarok csaknem fele úgy ítélte meg áprilisban, hogy komoly problémát jelent majd számára hitelének visszafizetése, 11 százalék pedig úgy vélte, hogy egyáltalán nem fog tudni törleszteni - derül ki a Nielsen piackutató vállalat legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez. A reprezentatív felmérést a magyarországi 18-59 éves lakosság körében végezték február és április között, havonta 800 ember megkérdezésével. Márciusban még a megkérdezettek 64 százaléka vélte úgy, hogy komoly gondot okoz majd számára a törlesztés, míg 6 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem fog tudni törleszteni.
2009.05.18. 18:20
 
 
Előre hozott választásokat követelnek a brit konzervatívok
A parlament azonnali feloszlatását és a jövőre esedékes választások minél előbbi kiírását követelte hétfőn a brit konzervatív ellenzék vezére a képviselői költségtérítések ügyében kirobbant súlyos belpolitikai botrány nyomán. Az ügy miatt ugyanaznap példátlan nyilatkozatban kért elnézést az alsóház elnöke, elismerve: a törvényhozás tagjai "súlyos csalódást okoztak" a brit választópolgároknak, és "rettenetes mértékben csorbult" a brit parlament megítélése. A The Daily Telegraph, a legnagyobb brit jobboldali napilap május eleje óta riportsorozatban tárja fel, hogy az alsóházi képviselők - kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt - gyakran milyen megdöbbentő címeken vettek fel költségtérítéseket.
2009.05.18. 18:15
 
 
Prága uniós garanciákat ígér az írek reformszerződéssel kapcsolatos aggodalmaira
Készen van az Európai Unió soros elnökségének a terve arra a szövegre, amelyben az EU politikai garanciákat fog adni az ír választóknak, hogy orvosolja az uniós reformszerződéssel kapcsolatos aggodalmaikat. Erről a cseh elnökséget képviselő Stefan Füle uniós ügyi miniszter beszélt hétfőn Brüsszelben, a tagállamok külügyminiszteri találkozójának keretében. Brüsszelben már némi aggodalmat váltott ki, hogy az egy hónap múlva esedékes állam- és kormányfői találkozón elfogadni tervezett dokumentum még nem állt össze tárgyalható formában. Márpedig legkésőbb júniusban az EU-nak gondoskodnia kell az íreket megnyugtató garanciákról ahhoz, hogy az ország októberben ismét népszavazásra bocsáthassa a reformszerződést, amelyet tavaly júniusban elutasított.
2009.05.18. 18:15
 
 
Megállapodtak a frakciók a volt MDF-es posztok elosztásáról
Megállapodtak a frakciók a 2006-os politikai megállapodás módosításáról, vagyis a volt MDF-es parlamenti posztok újraelosztásáról - értesült az MTI. A hétfői megállapodás szerint a Fidesz két bizottsági alelnöki, a KDNP egy bizottsági elnöki posztot kapna meg, az MSZP-nek pedig egy bizottsági alelnöki tisztség és egy országgyűlési jegyzői hely jutna. A megállapodás értelmében az Országgyűlés hétfőn a környezetvédelmi bizottság elnökének- ezt a posztot korábban Katona Kálmán töltötte be MDF-es politikusként - Nagy Andort (KDNP) választotta. A sport és turisztikai bizottságban Lengyel Zoltán - szintén volt MDF-es - alelnök helyét Szijjártó Péter (Fidesz) kapta meg.
2009.05.18. 18:10
 
Az MNV korlátozza az állami cégvezetők javadalmazását
Meghozta az állami tulajdonú társaságok vezetőinek javadalmazását korlátozó intézkedéseket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsa a kormányfő kérésére, lesz ahol megszüntetik az igazgatóságot, vagy összevonják a felügyelőbizottsággal. Az MNV hétfőn az MTI kérdésére ismertette: intézkedtek arról, hogy az újonnan kinevezett vezetők havi bruttó fizetése nem haladhatja meg a 2 millió forintot. A már munkaviszonyban lévő vezetőkhöz pedig, akiknek a havi bruttó fizetése ezen felül van, azzal a kéréssel fordultak, hogy fizetésük havi bruttó 2 millió forint feletti részét jótékony célra ajánlják fel. A vezetők ennek eleget téve a felajánlásokat megtették - fűzi hozzá az MNV.
2009.05.18. 18:00
 
 
Júniustól csökkenhet a miniszterek fizetése
Júniustól 15 százalékkal csökkenhet a miniszterek fizetése, miután az Országgyűlés 206 igen, 156 nem szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta az erről szóló törvényt hétfőn. A központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény módosítása megteremti a lehetőségét annak, hogy a miniszterelnök az egyes miniszterek illetményét legfeljebb 15 százalékkal csökkentse. Az állami vezetők nem válthatják meg pénzben ki nem vett szabadságukat, ha hatáskörgyakorlásuk megszűnésétől számított harminc napon belül ismét állami vezetővé választják őket.
2009.05.18. 17:39
 
 
Tarantino számára Cannes a filmek olimpiája
Quentin Tarantino amerikai rendező számára a cannes-i filmfesztivál olyan, mint a "filmek olimpiai játéka" - mondta a fesztiválon a lelkes művész. "Ha csináltál egy filmet, amire büszke vagy, és amellyel meg akarod mérettetni magad, akkor számomra nem az Oscar-díj az álom" - mondta a Variety című lapnak a Ponyvaregény 46 éves rendezője. Az Oscar-show fantasztikus, "de az én álmom mindig az, hogy Cannes-ban mutathassam be filmjeimet" - tette hozzá. Állítása szerint éppen azért sietett legújabb filmjének, az Inglorious Basterds (Becstelen brigantyk) befejezésével, hogy készen legyen a fesztiválra.
2009.05.18. 17:33
 
Két kormányülésen is egyeztetnek még a 2010-es adócsomagról
Két ülést is tart ezen a héten a kormány - szerdán a szokásosat, csütörtökön egy soron kívülit - a 2010-es adócsomag véglegesítése miatt, amelyről pénteken még az Országos Érdekegyeztető Tanácson is tárgyalnak - értesült több forrásból az MTI. Az MTI úgy tudja: szerdán első olvasatban tárgyalja a kormány a 2010-es adóváltoztatásokat, csütörtökön pedig végleges döntés születhet a csomagról. Bajnai Gordon miniszterelnök a múlt csütörtöki - az ingatlanadóról szóló - szocialista frakcióülés után jelentette be, hogy a kormány a hét végéig benyújtja a törvényjavaslatot. Akkor arról is beszélt, hogy az MSZP és az SZDSZ frakciójával is folyamatosan egyeztetnek a részletekről.
2009.05.18. 17:15
 
 
Újabb párducbébi született a Miskolci Állatkertben
Újabb párducbébi született a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban; a kis hím április 22-én látta meg a napvilágot. Az állatkert hétfői közlése szerint Bátor, a tavaly született fekete párduc elköltözése után sem maradt üresen a Miskolci Állatkert leopárdjainak gyerekszobája. Négy héttel ezelőtt ugyanis megszületett a párducpár, Nagila és Leo hetedik közös utóda. Anyja nagyon gondos szülőként viselkedik, az első napokban éppen csak egy-egy pillanatra hagyta el az elletőládát. Az elmúlt években azonban hozzászokott, hogy gondozóitól nem kell féltenie a kicsinyeit, így a kölyök fejlődését már párnapos kora óta rendszeresen lehet ellenőrizni.
2009.05.18. 17:00
 
 
EP-választás: három párt kérte a névjegyzékben szereplők adatait
Három párt kérte eddig a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától (KEK KH) a június 7-ei európai parlamenti választásra a névjegyzékben szereplők nevét és lakcímét. Az MTI érdeklődésére a KEK KH hétfőn közölte: a kérelmek benyújtásának sorrendjében a Fidesz, a Jobbik és az MSZP élt a törvény adta lehetőséggel, és kérte a hivataltól a névjegyzékben szereplő választópolgárok nevét és lakcímét. Az adatok átadása hétfőn kezdődött meg - közölte a KEK KH. Hozzátették: az adatszolgáltatással egyidejűleg felhívták a kérelmezők figyelmét, hogy az átadott adatokat kizárólag választási kampány céljára használhatják fel.
2009.05.18. 15:47
 
 
Koncessziós mélygarázs-építési elképzelések a fővárosban
Közpénz nélkül, magántőke bevonásával, koncessziós eljárással kíván öt mélygarázst megépíttetni a fővárosi önkormányzat - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek. A Főpolgármesteri Kabinet tárgyalt a Fővárosi Közgyűlés által áprilisban elfogadott 4 ezer férőhelynyi mélygarázs-építéssel összefüggő kérdésekről. A koncessziós megoldás szerint a magántőkéből elkészülő mélygarázs megépítése után az önkormányzat tulajdonába kerül, a befektető pedig ennek ellenében jogot kap a létesítmény üzemeltetésére, a parkolási díjak szedésére - mondta Nyáry Krisztián.
2009.05.18. 15:46
 
 
Fidesz: gazdaságpolitikai változásra van szükség
A Fidesz szerint a 3,9 százalékra módosított hiányadat, a 82,7 százalékos államadósság és 6,7 százalékos gazdasági visszaesés azt mutatja, hogy a kormány tavaly ősz óta hozott megszorító intézkedései teljesen elhibázottak, ezért gazdaságpolitikai változásra van szükség - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján. Oszkó Péter pénzügyminiszter az IMF küldöttséggel közös hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az államháztartás hiánya az idén a GDP 3,9 százaléka lehet, a GDP 2009-ben 6,7 százalékkal, jövőre 0,9 százalékkal csökkenhet, 2011-ben pedig már nőhet.
2009.05.18. 15:45
 
Az EB szerint 2011-ben érhető el a 3 százalék alatti hiány Magyarországon
A most lezárult tárgyalás után tudomásul veszi az Európai Bizottság, hogy Magyarországnak 2011-re sikerül 3 százalék alá szorítania a GDP-arányos államháztartási hiányt - jelentette ki Elena Flores, az Európai Bizottság (EB) képviselője a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációjával közösen tartott nemzetközi sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Az EB képviselője kiemelte: Magyarország ellen évek óta folyik eljárás a túlzott deficit miatt, de a mostani új világgazdasági helyzetben ezt tudomásul veszi az Európai Bizottság.
2009.05.18. 15:31
 
 
Együttműködési megállapodást kötött a Jobbik és egy rendőrszakszervezet
Együttműködési megállapodást kötött hétfőn a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ); a megállapodás szerint a párt a jövőbeli politikai programjaiban a TMRSZ javaslatait is figyelembe véve dolgozza ki a rendészeti kérdések megoldását. A megállapodás szerint amennyiben a párt bekerül az Európai Parlamentbe, illetve a Magyar Országgyűlésbe, akkor törekedni fog a megállapodás elveinek megvalósítására. A TMRSZ azt vállalta a megállapodásban, hogy aktívan részt vesz a Jobbik rendészeti programjának kidolgozásában, a Jobbik pedig figyelembe veszi a TMRSZ javaslatait.
2009.05.18. 15:30
 
 
Bezárt az első szexvidámpark
Már jóval megnyitása előtt be is zárt az első szexvidámpark Kínában. A Szerelemföld októberben kezdett volna fogadni látogatóit, ám a helyi hatóság emberei túl merésznek találták a létesítményt, amely Kínában úttörő módon mutatta volna be a szex történetét, örömteli gyakorlásának csínját-bínját. Már a bejárat elé felállított cégér is bántotta az illetékesek szemét: egy jókora, de csak fél műanyagnő. A bábutorzó deréktól lefelé "van", felfelé "nincs", öltözéke tanga. A tisztviselők közönségesnek, beteges gondolkodásra utalónak és félrevezetőnek bélyegezték a szexparkot, és "halált mondtak" a nemi élet bemutatására.
2009.05.18. 15:15
 
 
Oszkó: 2009-ben az államháztartási hiány a GDP 3,9 százaléka lehet
Az államháztartás hiánya az idei 3,9 százalékról jövőre a GDP 3,8 százalékára csökkenhet - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter az IMF küldöttséggel közös sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten. A GDP 2009-ben 6,7 százalékkal, jövőre 0,9 százalékkal csökkenhet, 2011-ben pedig már nőhet - mondta Oszkó Péter. Az export az idén várhatóan 15 százalékkal, az import 16-17 százalékkal csökkenhet - tette hozzá. Oszkó Péter újságírói kérdésre válaszolva közölte: nincs szükség újabb intézkedésekre a módosított makropálya teljesítéséhez, az IMF és az EB delegációja szerint a kormány már bejelentett lépései ehhez elegendőek.
2009.05.18. 14:15
 
Új vírus: a fenyegető világjárványra összpontosít a WHO közgyűlése
A világjárvánnyal fenyegető új típusú influenzára és a hatékony védekezésre összpontosít az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn Genfben megnyílt, miniszteri szintű éves közgyűlése. A betegség mexikói eredetű kórokozója már Japánt is elérte, és világszerte folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma, ezért a WHO attól tart, hogy hamarosan világjárvány törhet ki. Az ENSZ-intézmény emiatt úgy döntött, hogy gyakorlatilag egyetlen napirendi pontra szűkíti a programot és ezzel lerövidíti a tanácskozást, amely jövő szerda helyett már pénteken befejeződik.
2009.05.18. 14:11
 
 
Megnyitása előtt bezárták az első szexvidámparkot Kínában
Már jóval megnyitása előtt be is zárt az első szexvidámpark Kínában. A Szerelemföld októberben kezdett volna fogadni látogatóit, ám a helyi hatóság emberei túl merésznek találták a létesítményt, amely Kínában úttörő módon mutatta volna be a szex történetét, örömteli gyakorlásának csínját-bínját. Már a bejárat elé felállított cégér is bántotta az illetékesek szemét: egy jókora, de csak fél műanyagnő. A bábutorzó deréktól lefelé "van", felfelé "nincs", öltözéke tanga. A tisztviselők közönségesnek, beteges gondolkodásra utalónak és félrevezetőnek bélyegezték a szexparkot, és "halált mondtak" a nemi élet bemutatására.
2009.05.18. 13:51
 
 
Emelkedik a benzin ára
Emeli bruttó 5 forinttal szerdán a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolja ára nem változik - értesült az MTI hétfőn piaci forrásokból. A benzin ára legutóbb április végén változott, akkor a társaság 4 forinttal emelte. A Mol gázolaj árát két hete változtatta meg, akkor bruttó 4 forinttal csökkentette. A mostani emeléssel a benzin átlag ára 272 forintra emelkedik, a gázolajé 253 forint marad. A kutaknál 10-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak az autósok. Az elemzők az emelést piaci folyamatokkal magyarázzák.
2009.05.18. 13:27
 
 
Narancs fokozatú figyelmeztetés a Nyugat-Dunántúlra
Narancs fokozatú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Nyugat-Dunántúlra; az előrejelzés szerint hétfőn és kedden többfelé várható zápor, zivatar. Az előrejelzés szerint hétfőn eleinte a Nyugat-Dunántúlon, estétől a Dél-Alföldön is, kedden napközben többfelé várható zivatar, amelyet helyenként viharos, 60-90 kilométer/órás széllökések és jégeső, illetve lokálisan rövid idő alatt jelentős mennyiségű - akár 25-35 milliméter - csapadék kísérhet. Hétfőn a Nyugat-, kedden főként a Dél-Dunántúlon néhol intenzív zivatar is kialakulhat, nagyobb méretű jéggel, a jég átmérője 2-3 centiméter is lehet.
2009.05.18. 13:11
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078[2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista