2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Molotov-koktélt dobtak egy házra Boldogkőváralján
Molotov-koktélt dobtak szombat hajnalban egy házra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőváralján, személyi sérülés nem történt - közölték roma szervezetek szombaton. Seres Géza, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese, az ózdi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta, az elsődleges adatok szerint az eset nem tartozik a romák elleni közelmúltbeli Molotov-koktélos támadások sorába, hanem valószínűleg két család konfliktusáról van szó. Babos Béla, a Phralipe Független Cigány Szervezet országos elnöke úgy tudja, hogy személyi sérülés nem történt.
2009.05.30. 10:45
 
Az állambiztonsági iratokról kérdezi a kormányfőt az SZDSZ képviselője
Írásbeli kérdést nyújtott be Bajnai Gordon miniszterelnöknek Gulyás József, amelyben arról érdeklődik az SZDSZ-es képviselő, mikor terjeszti be a kormány az "eltitkolt múltunk" megismerhetőségét célzó törvényjavaslatot - közölte az SZDSZ szombaton. A szabad demokrata politikus azt kérdezi Bajnai Gordontól, elkötelezett-e abban, hogy - a Kenedi-bizottság jelentésével, javaslataival összhangban - a megfelelő jogszabály előkészítésével az Országgyűlés végre az állambiztonsági iratok nyilvánosságát megnyugtatóan rendezze; illetve figyelembe veszi-e a kormány azokat a nemzetközi normákat, állásfoglalásokat, amelyek elvárást fogalmaznak meg a múlt feltárásával kapcsolatban.
2009.05.30. 10:00
 
 
Sikk lett a pingpong New Yorkban
Sikk lett a pingpong a New York-i hírességek között. Az asztaltenisznek hódol mások között Susan Sarandon színésznő is, aki megtakarításainak egy részét a május végén megnyílt Spin New York pingpongklubba fektette be. Az El País című spanyol napilapnak elmondta, hogy 17 éves fián, Miles-on keresztül kedvelte meg a sportot - és mindazokat, akik űzik. A klub tagjai évi 370 eurót fizetnek, hogy játszhassanak, az asztalok bérlése egy órára 12-22 euró. Bár a terem mindenki előtt nyitva áll, hetente egy nap csak a tagok látogathatják.
2009.05.30. 09:47
 
 
Lejárató internetes oldal indult a pécsi EKF kapcsán
A 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programot lejárató, a hivatalos honlapra megszólalásig hasonlító internetes oldal látott napvilágot. A Pécs2010 Menedzsment Központ jogi lépéseket fontolgat - közölte az MTI-vel Ruzsa Csaba ügyvezető igazgató. Az eredeti honlapra első ránézésre megszólalásig hasonlító internetes oldal azt hirdeti, hogy Pécs csak 2100-ban lesz Európa kulturális fővárosa. Emellett angol nyelven a koszovói Pec városával azonosítja a látogató számára a baranyai megyeszékhelyt. A várható kulturális programok közt pedig többek közt kéthetenkénti ivóversenyt említ a honlap.
2009.05.30. 09:38
 
 
NBA: nagydöntőben a Los Angeles Lakers
A Los Angeles Lakers jutott be elsőként a nagydöntőbe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután idegenben is legyőzte a Denver Nuggetset a Nyugati főcsoport fináléjának hatodik - magyar idő szerint szombat hajnali - mérkőzésén, ezzel összesítésben 4-2-re nyerve a rájátszásos párharcot. eredmény, Nyugati-főcsoport, döntő, 6. mérkőzés: Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 92-119. Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó csata végeredménye: 4-2 a Lakers javára.
2009.05.30. 09:24
 
Mihez vezet a túlzott sms-ezés?
Amerikai gyermekorvosok szerint a szöveges üzenetek (sms-ek) tömeges írása függőséget okozhat. A probléma kutatásának még csak az elején tartanak, de Sherry Turkle abból indul ki, hogy ez a kommunikációs eszköz a felnövő generáció fejlődését maradandóan megváltoztatta, és egyes esetekben meg is zavarta. A massachusettsi műszaki egyetem szociológusprofesszora három éven keresztül vizsgálta a fiatalok sms-ező szokásait. A Nielsen marketingcég adatai alapján az amerikai fiatalok 2008 negyedik negyedévében átlagosan 2272 sms-t küldtek és fogadtak havonta, tehát napi hetvenötöt és az ébren töltött napszakra vetítve óránként csaknem ötöt.
2009.05.30. 09:19
 
Barbra Streisand könyvet ír a házáról
A közismerten maximalista Barbra Streisand több mint öt évet szentelt életéből tökéletes háza felépítésére, amelyről most könyvet ír, hogy aztán visszatérhessen végre a filmvászonra. A 67 éves Oscar-díjas színésznő a 2004-ben bemutatott Vejedre ütök című komédia óta nem tűnt fel a filmvásznon. A kaliforniai Malibu tengerpartján megkomponált ház végül elkészült, és az énekesnő-filmrendező-színésznő már meg is állapodott Barack Obama és George W. Bush elnök kiadójával, a Vikinggel, hogy 2010-re fotókkal illusztrált, személyes élményeivel kommentált könyv készül róla.
2009.05.30. 09:12
 
 
Félezer köbméter márvány az Akropolisz restaurálására
Az elmúlt nyolc évben több mint 500 köbméter, az Athén körüli hegyekből származó márványt használtak fel az Akropolisz épületegyüttesének felújításához. Görög lapértesülés szerint ezen felül 2350 tonna márványt és követ távolítottak el a műemlékegyüttesből, melyet aztán a renoválás után újra visszahelyeztek. Az újonnan bányászott márványt az ókorból származó oszlopok és építészeti elemek közé építették be, hogy pótolják a hiányzó részeket és megszilárdítsák az épületegyüttest. Athén jelképének restaurálása már 1975 óta tart.
2009.05.30. 09:10
 
Gates: Észak-Korea ázsiai fegyverkezési versenyt indíthat el
Az észak-koreai nukleáris és rakétakísérletek fegyverkezési versenyt indíthatnak el Ázsiában - figyelmeztetett az amerikai védelmi miniszter. Robert Gates a szombaton Szingapúrban rendezett éves regionális biztonsági értekezleten megerősítette: az Egyesült Államok nem fogadja el, hogy Észak-Korea atomfegyverrel rendelkezzen. Gates figyelmeztette a phenjani kommunista vezetést, hogy az Egyesült Államok a saját és szövetségesei biztonságát súlyosan veszélyeztető tényezőnek tekintené, ha Észak-Korea nukleáris fegyvert vagy ilyen anyagot adna tovább más országoknak, ezért pedig teljes mértékben Phenjant tennék felelőssé.
2009.05.30. 09:08
 
 
Tizenöt helyi voksolás is lesz az EP-választással egy időben
Egy időközi országgyűlési képviselő-választást, hét időközi önkormányzati választást, valamint hét helyi népszavazást is tartanak a jövő vasárnap esedékes európai parlamenti (EP) választással egy időben. Lemondás miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon és Tiszaújvárosban, a Pest megyei Üllőn, illetve Veszprém megyében, Várpalotán kell új önkormányzati képviselőket választani. A választópolgárok ugyanazokban a szavazóhelyiségekben adhatják le voksaikat, mint az EP-választáson, csak több szavazócédulát kapnak, mint a többi településen.
2009.05.30. 09:04
 
 
Visszaadják a forgalomnak a Szabadság hidat
Visszaadják a forgalomnak a hétvégén a két éve felújítás miatt lezárt Szabadság hidat: szombaton csak gyalog és kerékpárral, vasárnap azonban már autóval is lehet itt közlekedni. A közösségi közlekedés már korábban megindult a hídon: jár a 47-es és a 49-es villamos, a 15-ös autóbusz és a 83-as trolipótló autóbusz. A Vámház körúton és a Kálvin téren a 4-es metró építése miatt továbbra is korlátozásokra kell számítaniuk azoknak, akik autóval haladnak az Üllői út irányába. Emiatt csak azoknak javasolják a megújult híd használatát, akik a pesti oldalon a híd közelébe tartanak vagy onnan indulnak. Az építkezések miatt csak a Lónyai utcai kereszteződésig lehet eljutni, s onnan csak jobbra lehet kanyarodni.
2009.05.30. 09:00
 
Pünkösdi programok országszerte
Vasárnap, a húsvét utáni ötvenedik napon ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét, s egyben az egyház megalapítását, azaz pünkösd napját; ebből az alkalomból a keresztény egyházak vallási és kulturális programokat tartanak országszerte hétvégén és hétfőn. Pünkösd alkalmából szombaton és vasárnap ferences napokat tartanak Gyöngyösön. A ferences szerzetesrend pápai jóváhagyásának 800. évfordulójára meghirdetett jubileumi év rendezvénysorozatának keretében mutatják be a Montecasale-i erdő című színdarabot Szent Ferenc életéről.
2009.05.30. 08:46
 
Népszabadság: az áfaemeléssel drágul a gáz júliustól
Júliustól nem változik a gáz nettó ára, de mivel az áfa öt százalékkal emelkedik, ezzel a gáz is ugyanennyivel drágul - értesült a Népszabadság. A lap szombati számában azt írta, hogy értesülésüket az energiaügyi tárcánál nem kívánták kommentálni. Így a lap szerint a körülbelül egy éve tartó nemzetközi áresés a fűtési szezon előtt gyűrűzhet be Magyarországra. Megjegyzik, hogy Hónig Péter energiaügyi miniszter korábban úgy fogalmazott: a fűtési szezon előtt jelentős gázárcsökkentésre lát lehetőséget.
2009.05.30. 08:15
 
 
71,5 millió Ft nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség idén
Huszonkét különböző súlyos bűnügyben 71,5 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség az idén, ez több mint duplája a tavalyi egész éves összegnek - írta a Népszabadság. A lap szombati számában azt írták, hogy bár a felajánlások összege egyre nő, a kifizetés ebből csak minimális. Rendőrségi források a kifizetések kis számát azzal magyarázzák, hogy az esetek túlnyomó részében a nyomozók előbb találják meg a tetteseket, mint ahogy azok ismerősei, haragosai a nyomravezetői díj hatására feladnák őket. Másfelől többnyire csak a valóban reménytelen ügyekben ajánlanak fel jutalmat, igaz, akkor már akár tízmilliókat. Ám úgy tűnik, az igazán reménytelen ügyekben a sokmilliós jutalmak sem oldják meg a tanúk nyelvét.
2009.05.30. 08:06
 
 
A Magna veheti át az Opelt
Megállapodott a német kormány az érintett felekkel arról, hogy a Magna kanadai-osztrák cég veszi át a csőd közeli helyzetbe került Opel autógyárat - jelentette be Peer Steinbrück pénzügyminiszter szombat hajnalban Berlinben. Steinbrück azt követően nyilatkozott, hogy a német kormány képviselői a kancellári hivatalban több órán át tárgyaltak a Magna és az Opel amerikai anyavállalata, a General Motors (GM) képviselőivel, valamint magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselőkkel az ügyről. Az Opel a General Motors súlyos pénzügyi válsága miatt került csőd közeli helyzetbe.
2009.05.30. 08:03
 
 
Egymillió forintnál is többet ért Radnóti szerelmes levele
Elégedetten nyugtázta a Központi Antikvárium 111. aukciójának eredményeit Bálinger Béla, az antikvárium árveréseinek szervezője: volt is rá oka, a péntek esti árverésen nyolcszor koppant millió forint felett a kalapács. Bár a százharminchárom tételből huszonegy visszamaradt, a kínálat többsége tisztes emelkedéssel kelt el. Hamar leütötték az aukció csúcsdarabjának tartott tételt, Radnóti Miklós Beck Judit festőművészhez szóló szerelmes levelét. A nagyközönség előtt szinte ismeretlen szerelmi kapcsolatról néhány éve már tud az irodalomtörténet. De a költő és a festőművész levelezésének ez az első előkerült dokumentuma. 800 ezer forintról indították és 1,2 millió forintért szerezte meg egy gyűjtő.
2009.05.30. 07:56
 
 
NB I: újpesti vereség után balhé a pályán
Az ezüstérmes Újpest hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett a Fehérvártól a labdarúgó Soproni Liga utolsó, 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A hazaiak kispadján utoljára ült Szentes Lázár vezetőedző, aki távozik az együttestől. A szakvezetőt vastapssal búcsúztatta a publikum. Soproni Liga, 30. forduló: Újpest FC-Fehérvár FC 1-2 (0-2), Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző, v.: Szabó Zs., gólszerzők: Kabát (69.), illetve Alves (30.), Vujovic (45.), sárga lap: Lipták (50.), Dudic (57.), Bozic (88.), kiállítva: Bozic, illetve Vujovic (a lefújás után).
2009.05.29. 21:10
 
 
Férfi vízilabda ob I, döntő: sorozatban harmadszor bajnok a Vasas
Az Eger hazai medencében kikapott két góllal a Vasastól a Vodafone férfi vízilabda ob I rájátszásos döntősorozatának negyedik, péntek esti mérkőzésén, ezzel az angyalföldi alakulat - 2007 és 2008 után sorozatban harmadszor - 2009-ben is bajnoki aranyérmes lett. Különösen sokat tett a Vasas sikeréért a pekingi olimpiai bajnok Varga Dénes, aki négyszer volt eredményes. Eredmény, döntő, 4. mérkőzés: ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 8-10 (2-2, 4-4, 0-2, 2-2), góldobók: Feltham, Biros, Hegedűs 2-2, Bárány, Nyéki 1-1, illetve Varga Dénes 4, Hosnyánszky 2, Kis, Tóth, Varga Dániel, Kovács 1-1. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcot a Vasas nyerte 3-1-re.
2009.05.29. 20:50
 
 
Lendvai Ildikó: Orbán abszurd politikai színjáték főszereplője
Orbán Viktor péntek este bebizonyította, Magyarországon valóban abszurd politikai színjáték folyik, de ennek ő a főszereplője - reagált Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Fidesz elnökének pénteki beszédére. Utalva a Fidesz "Elég volt" kampányára, közleményében azt írta: ebből az abszurd színjátékból valóban elég volt. Lendvai Ildikó szerint abszurd, hogy a Fidesz elnöke a milliomosokkal kötött paktummal vádolja az MSZP-t, miközben éppen az ő pártja köt paktumot a vagyonosokkal a munkavállalók ellen, amikor ellenzi a 30 millió forint feletti vagyonok megadóztatását és a dolgozó emberek személyi jövedelemadójának csökkentését.
2009.05.29. 20:13
 
 
Elárverezik Edith Piaf ötvennégy szerelmeslevelét
Elárverezik Edith Piafnak a híres francia biciklistához, Totóhoz írt szerelmes leveleit. Június 25-én lehet licitálni a Louis Gérardinhez, a Totóként ismert kerékpárversenyzőhöz írt szerelmes levelekre, amelyeket a Christie's aukciósház ötven- és nyolcvanezer euró (14,1-22,6 millió Ft) között remél eladni. Az ötvennégy, eddig kiadatlan, igen szenvedélyes hangú levél az énekesnő magánéletének ismeretlen aspektusára derít fényt - hangoztatta pénteki közleményében az aukciósház.
2009.05.29. 19:47
 
 
Nézőpont Intézet: Szájer vezeti az EP-képviselők teljesítményét értékelő listát
Három kritérium alapján rangsorolta a Nézőpont Intézet az Európai Parlament jelenlegi magyar képviselőinek munkáját, az összesített értékelés szerint a listát a fideszes Szájer József vezeti, és a szabad demokrata Mohácsi Viktória zárja. A Fidesz 2004-es és mostani EP-listavezetője, Schmitt Pál a 12. helyre szorult, jócskán megelőzi őt az MDF-s Olajos Péter és az SZDSZ-es Szent-Iványi István. Az MTI-hez pénteken eljuttatott összefoglaló szerint a Nézőpont Intézet az európai parlamenti munkában való részvétel, az aktivitás és a lojalitás, azaz a nemzeti képviselők többségével történő együtt szavazás alapján készítette el Magyarország EP-képviselőinek rangsorát.
2009.05.29. 19:28
 
 
EP-választás: mintegy 8800 delegáltat jelentettek be a pártok
Mintegy 8800 delegáltat jelentettek be eddig a pártok a június 7-ei európai parlamenti választásra, pedig ennél akár tízszer több tagot is küldhettek volna a szavazatszámláló bizottságokba - közölte az Országos Választási Iroda vezetője pénteken az Országos Választási Bizottság ülésén. Rytkó Emília elmondta, az adat még nem végleges, a pontos számot a településekről beérkező adatok rögzítése és összesítése után, várhatóan kedden ismertethetik majd. Emlékeztetett arra, hogy a pártok péntek délután 16 óráig jelenthették be a delegáltjaikat az ország 11 ezer szavazatszámláló bizottságába.
2009.05.29. 18:51
 
 
Magyarországon is kimutatták az új influenzavírust
Magyarországon is kimutatták az új influenzavírust, mégpedig egy brazil állampolgárnál; a férfi időközben meggyógyult - közölte az MTI-vel Székely Tamás egészségügyi miniszter pénteken. A brazil férfi Egerben lett beteg, beutalták a helyi kórházba, ahol mintát vettek tőle, ami negatív volt. A mintát elküldték az Országos Epidemiológiai Központba. Ott a további laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a H1N1 vírust a szervezetében - mondta. A brazil állampolgárságú férfi New Yorkban él, és három nappal ezelőtt turistaként érkezett Magyarországra. Akkor még nem volt beteg; később belázasodott, s felső légúti tünetekkel háziorvoshoz fordult.
2009.05.29. 18:20
 
 
Elnapolták az Opel-csúcstalálkozót Berlinben
Drámai fordulatok és maratoni tárgyalások után péntek estére egy lépéssel közelebb került az anyavállalat, a General Motors (GM) súlyos pénzügyi válsága miatt ugyancsak csőd közeli helyzetbe került németországi Opel megmentése. Német kormányforrások szerint a GM és az egyetlen versenyben maradt potenciális befektető, a kanadai-osztrák Magna International beszállító és alkatrészgyártó cég a Berlinben folytatott tárgyalásokon előzetesen megállapodott az Opel eladásáról. Az egyezmény részletei nem ismeretesek, az idézett források csupán annyit közöltek: az Opel sorsáról dönteni hivatott, a német kancellári hivatalba tervezett csúcstalálkozót meghatározatlan időre elhalasztották, egyelőre ugyanis szakértők vizsgálják a GM és a Magna megállapodásában foglaltakat.
2009.05.29. 16:56
 
 
Orbán Viktor: ki kell mondani, hogy elég
Erőt kell felmutatni ahhoz, hogy felerősítve lehessen kimondani, amit az egész ország tud: elég - hangsúlyozta Orbán Viktor Fidesz-elnök az Önkormányzati Képviselők Fórumán pénteken Budapesten. A Syma csarnokban tartott rendezvényen azt hangoztatta: azért kellett az európai parlamenti választás előtt összehívni a Fidesz önkormányzati képviselőinek fórumát, mert "azt szeretnénk, ha Pécs városának hangját felerősítve azt mondanák el, amit az egész ország tud: elég". Szerinte azért is találkozniuk kellett az önkormányzati képviselőknek, hogy kimondják Magyarország többre képes, és az ország láthassa, készen állnak, sokan vannak, magabiztosak és erősek.
2009.05.29. 16:17
 
Forma-1: a Prodrive benevezett a 2010-es szezonra
A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, David Richards által vezetett Prodrive elnevezésű istálló pénteken benyújtotta nevezését a jövő évi világbajnoki szezonra. "A kuvaiti tulajdonosaink anyagi támogatását élvezve, valamint figyelembe véve az új csapatok versenyképességét elősegítő legutóbbi javaslatokat, úgy döntöttünk, hogy bejelentjük jövő évi nevezésünket a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA)." - írta Richards egy közleményben. A Prodrive már a 2008-as idényben szeretett volna elindulni, ám akkor a bizonytalan szabályváltoztatások miatt visszalépett.
2009.05.29. 15:26
 
 
A Szojuz TMA-15 hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz
A Szojuz TMA-15 űrhajó pénteken délután a tervezett időpontban összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomás Zarja moduljával - jelentette be Valerij Lidnyin, a földi irányító központ sajtószolgálatának vezetője. Lidnyin elmondta, hogy a kapcsolódás az automatika segítségével, problémamentesen ment végbe. Az űrhajó és az űrállomás közötti zsilipeket közép-európai idő szerint 15.45-16.00 körül nyitják majd ki, miután kellően ellenőrizték, hogy a kapcsolat légmentes-e. A Szojuz TMA-15 fedélzetén a 20. űrexpedícióval Roman Romanyenko orosz, Franc De Winne belga és Robert Thirsk kanadai űrhajós érkezett a Nemzetközi Űrállomásra.
2009.05.29. 15:15
 
 
A hevesi megyegyűlés elnöke már nem bízik a HospInvestben
A hevesi megyegyűlés elnöke nem látja biztosítottnak, hogy a csőd közeli helyzetbe jutott HospInvest garantálni tudja az egri kórház zökkenőmentes működését, ezért a krízishelyzet megoldása érdekében a megyei önkormányzat megkezdi a tárgyalásokat az érintett partnerekkel, a HospInvesttel, az egri önkormányzattal, a hitelezői választmánnyal, a megyegyűlés Fidesz-frakciójával, illetve, a hatvani és gyöngyösi kórházakkal. Sós Tamás (MSZP) erről pénteken tájékoztatta az MTI-t azt követően, hogy Hatvan szerződést bontott a HospInvesttel, illetve a gyöngyösi önkormányzat egyhavi haladékot adott a cégnek.
2009.05.29. 15:10
 
 
Hétvége félezer szőke nővel
Szőke nős hétvégét tartanak Lettország fővárosában lakosságvidámítás végett. Mintegy félezer szőke hölgy vonul fel Rigában, hogy mosolyt csaljon a válság miatt krónikusan rosszkedvűek arcára. A parádéhoz a zenével szőke nőkből álló együttes szolgál, lesz divatbemutató, golftorna - kizárólag szőke nőknek - este pedig bál. Hogy miért épp szőkék és nők próbálkoznak az általános vidámítással? Marika Gidere, a Lettországi Szőkék Szövetségének elnöknője szerint azért, mert viccesebbek, mint mások.
2009.05.29. 15:06
 
 
Tenisz, Roland Garros: Szávay legyőzte Venus Williamst
A 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:0, 6:4-re legyőzte a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Williamst és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A világranglistán 31. magyar játékos - akinek ez pályafutása legjobb Roland Garros-eredménye - 1 óra 21 perc alatt nyert a volt világelső ellen. Szávay a következő fordulóban a 20. helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovával találkozik. Eredmény, 3. forduló (a 16 közé jutásért): női egyes: Szávay (29.)-V. Williams (amerikai, 3.) 6:0, 6:4.
2009.05.29. 14:46
 
 
Az éghajlatváltozás évente 315 ezer ember életét követeli
Az éghajlatváltozás kiváltotta éhezés, betegségek és elemi csapások miatt évente 315 ezren veszítik életüket, 2030-ra a halálos áldozatok száma éves szinten elérheti a félmilliót - hangsúlyozza a genfi székhelyű Globális Humanitárius Fórum (GHF) pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében. A Kofi Annan korábbi ENSZ-főtitkár által irányított szervezet szerint a klímaváltozás évente 325 millió embert érint jelentős mértékben, húsz éven belül pedig számuk megduplázódik, elérve a Föld lakosságának 10 százalékát. Az éghajlatváltozás okozta éves gazdasági károkat 125 milliárd dollárra (25 000 milliárd forintra) becsüli a GHF-jelentés. Ez az összeg nagyobb, mint a gazdag országok által a fejlődőknek nyújtott évi segély.
2009.05.29. 13:54
 
Megkezdődött az új metrószerelvények tesztje Budapesten
Megkezdték a budapesti M2 vonalra gyártott metrószerelvény dinamikus tesztjeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélye alapján a BKV és az Alstom szakemberei - közölte a szerelvényeket gyártó Alstom cég az MTI-vel. Tájékoztatása szerint az új metrókocsik ezer kilométert futnak majd a forgalomba helyezés előtt a Fehér úti tesztpályán. Ennek célja, hogy megvizsgálják azokat a funkcióit, amelyek "az utasok utazási élményét és biztonságát a legnagyobb mértékben befolyásolják". A tesztek során különböző terhelési és sebességszintek mellett vizsgálják a jármű menettulajdonságait (gyorsulás és lassulás), az áramellátó rendszer, a légkondicionáló berendezések, az ajtók valamint a vonatvezérlő és -befolyásoló rendszerek működését.
2009.05.29. 13:45
 
 
Foci: hétfőtől Telkiben a válogatott, Kabát a keretben
Hétfő estétől szerda délutánig Telkiben edzőtáborozik az Erwin Koeman szövetségi kapitány által vezetett magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti együttes holland szakvezetője azért hívta össze a keret tagjait, mert nem szeretne várni a legközelebbi találkozással a románok elleni, augusztus 12-én sorra kerülő barátságos mérkőzésig. Emellett most először tesztelheti a válogatott a négy héttel korábban felavatott új edzőközpontot. A 23 fős keretből hiányozni fog Fülöp Márton, a Sunderland kapusa, valamint Torghelle Sándor, az Augsburg csatára, illetve Feczesin Róbert, akinek olasz klubcsapata, a másodosztályú Brescia még versenyben van a feljutásért. Együtt edz a többiekkel Szalai Ádám, és új meghívottként Kabát Péter, az Újpest FC támadója.
2009.05.29. 13:44
 
 
SZDSZ: Magyarországnak mindhárom nagy frakcióban legyen képviselője
Az Európai Parlamentnek (EP) három meghatározó frakciója van, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy valamelyikben ne legyen képviselője - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke kijelentette, a választások belpolitikai tétje mellett az is fontos, hogy ki képviseli a választókat az EP-ben. A politikus leszögezte: Európában egyetlen fontos döntés nem születhet a liberálisok nélkül, mert sem a szocialisták sem a konzervatívok nincsenek annyian, hogy önmagukban meghozhassák azokat. Hozzátette: Magyarország szegényebb lenne, ha a három meghatározó tömörülésből bármelyikben is képviselet nélkül maradna.
2009.05.29. 13:35
 
Magyarok sebesültek meg Kolozsvár közelében egy buszbalesetben
Magyar állampolgárok sebesültek meg pénteken Kolozsvár közelében egy magyarországi kisbuszt ért baleset miatt. Rendőrségi források szerint a huszonhét utast szállító, magyar rendszámú kisbusz felborulása miatt tizenegy személy szenvedett sérüléseket, ezek közül hárman súlyosabbat. Az első híradásból kiderül, hogy a balesetet egy szlovák kamion okozta. Az értesülést megerősítette az MTI-nek a rendőrségi szóvivő. A helyszínre érkező mentők tizenkét személyt láttak el, hét utast - mindegyik magyar állampolgár - pedig kórházba szállítottak.
2009.05.29. 13:25
 
Századvég-Forsense: nőtt a Fidesz-KDNP EP-lista támogatottsága
Nőtt a Fidesz-KDNP lista várható támogatottsága az európai parlamenti választásokra; a Fidesz-KDNP a 22 képviselői helyből 16, az MSZP 5, a Jobbik egy helyre számíthat a Századvég-Forsense májusi felmérése szerint. Az ezer ember megkérdezésével végzett közvélemény-kutatás alapján 33 és 39% közötti részvétel várható a választáson. A listás szavazás számítási szabályait alkalmazó modell segítségével készült becslés alapján az SZDSZ és az MDF nem nyer mandátumot. A felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede tartja fontosnak a választásokon való részvételt. A Fidesz támogatói között ez az arány magasabb (62%), mint az MSZP szavazói között, akiknél ez az arány 44%-os.
2009.05.29. 13:15
 
 
Közel 40 milliárd forint osztalékot fizet az MVM
A 2008. évi nyereségből 38,81 milliárd osztalék kifizetéséről döntött a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a csütörtökön megtartott éves rendes közgyűlése - közölte az MVM pénteken. Ez minden idők legmagasabb osztaléka, amit az MVM valaha is kifizetett. A közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő MVM nem konszolidált adózott nyeresége 2008-ban 33,653 milliárd forint volt, így az osztalékalaphoz igénybe veszik az eredménytartalékot is. Az előző, 2007. év után 1,002 milliárd forint volt az osztalék, és a profit többi részét, 35,45 milliárd forintot az eredménytartalékba helyeztek, azaz visszaforgatták a cégbe.
2009.05.29. 13:01
 
 
A 4-es metróról és a távfűtésről is egyeztetett Bajnai és Demszky
Demszky Gábor szerint a kormánynak nagyobb összeggel be kell szállnia a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásába, mert ez nem pusztán önkormányzati kérdés; a főpolgármester ezt azt követően nyilatkozta újságíróknak, hogy pénteken a Parlamentben megbeszélést folytatott Bajnai Gordon miniszterelnökkel. Demszky Gábor elmondta, hogy a tervek szerint létrehoznának egy "megrendelő szervezetet" a MÁV-val és az állammal közösen, amely a menetrendek kidolgozását és alakítását is ellátná. A kormányfővel folytatott eszmecseréről szólva megjegyezte: mintegy tucatnyi témát, közöttük fontos programot, a 4-es metró építését, valamint a központi szennyvíztisztító kérdését is érintették.
2009.05.29. 13:00
 
 
Átadják a forgalomnak a két leghosszabb horvát autópálya-alagutat
Szombaton átadják a forgalomnak Horvátországban a két leghosszabb autópálya-alagutat, amely jelentősen csökkenti a nyári szezonban az Adria irányába és visszafelé kialakult torlódásokat - közölte pénteken a horvát Tengerügyi, Közlekedési és infrastrukturális Minisztérium szóvivője. Az egyenként közel hat kilométer hosszú Sveti Rok és Mala Kapela alagutakon az elmúlt években csak egy-egy vágaton közlekedhettek a járművek, ami a nyári hétvégéken jelentős fennakadásokat okozott. Az A1-es, Zágráb-Split-Dubrovnik autópálya két új vágatát nettó 787,5 millió kuna (mintegy 30 milliárd forint) költséggel építették meg - közölte Marina Haluzan.
2009.05.29. 12:58
 
 
Az anya napozása veszélyt jelenthet a magzatra
Veszélyes lehet a magzatokra, ha az anya túl sokáig napozik: nem elsősorban az UV-sugárzás, hanem a kismama testének túlzott felmelegedése okozhatja a problémát. Klaus König, a németországi nőgyógyászok szervezetének alelnöke szerint a mértékletes napfürdőzés nem jelent gondot, de ha az anya testhőmérséklete 39 fok fölé emelkedik, az túlzottan megterhelheti a baba szervezetét. Természetesen a lehetséges bőrirritációk miatt is csak mértékkel szabad élvezni a terhesség idején a napozást. A nőgyógyász szerint ebben az időszakban a bőr érzékenyebben reagál a külső hatásokra, gyakran alakulhatnak ki pigmentfoltok.
2009.05.29. 12:41
 
 
Bezárás fenyegeti a Vértesi Erőművet
A Magyar Villamos Művek megvizsgálta a 2100 főt foglalkoztató Vértesi Erőmű azonnali, vagy novemberi bezárásának lehetőségét. A MVM csütörtöki közgyűlésén a bezárást egyelőre levették a napirendről és kidolgozzák, milyen feltételekkel működtethető a Vért az eredetileg tervezett 2014-es határidőig - mondta el az MTI-nek pénteken Keleti György, az MSZP oroszlányi országgyűlési képviselője. A politikus ismertette, az erőmű idei üzleti tervében 720 ember elbocsátása és hatmilliárd forintos tőkeemelés szerepelt, azonban ehhez a tulajdonos MVM hozzájárulása kellett.
2009.05.29. 12:09
 
67 éves brit kismamakor-rekorder
Megdöntötte a brit kismamakor-rekordot egy elvált üzletasszony, aki a héten - éppen 67. születésnapja előtt - világra hozta első gyermekét. Elizabeth Munro, aki a Suffolk grófságbeli Newmarketben lakik, a The Daily Telegraph értesülése szerint császármetszéssel, bizonyos nem részletezett komplikációk miatt a várt időnél valamivel előbb szülte meg teljesen egészséges fiúgyermekét egy cambridge-i kórházban. A terhesség egy ukrajnai klinikán elvégzett mesterséges megtermékenyítés eredménye volt; a papa egy ismeretlen donor. A nagymamakorú kismama - akinek mindössze fél évig tartó egyetlen házassága már húsz éve válással ért véget - négy esztendővel döntötte meg az eddigi brit anyasági korrekordot.
2009.05.29. 11:45
 
 
Fidesz: az MSZP nagy gaztettre készül az ingatlanadó kapcsán
Az MSZP az ingatlanadó kapcsán nagy gaztettre készül, mert minden ingatlant meg akarnak adóztatni - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Az elmúlt napokban az ingatlanadóval kapcsolatban sok volt a mellébeszélés, a kavarás, a hangulatkeltés és a jól megszokott hazudozás - mondta a politikus, hozzátéve: ha ilyen lendülettel jutottak el a 100 millió forintos luxusadótól a 30 millió forintos ingatlanadóig, akkor csak napok kérdése, hogy a 3 millió forint értékű ingatlanok után is adózni kelljen. Szijjártó ismét nyomatékosította: a Fidesz el fogja törölni ezt az adófajtát.
2009.05.29. 11:35
 
Észak-Korea további "önvédelmi" intézkedéseket tesz, ha az ENSZ BT provokálja
Észak-Korea további "önvédelmi" lépéseket tesz, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) azt kiprovokálja - figyelmeztetett pénteken a phenjani külügyminisztérium. "Ha az ENSZ BT provokál bennünket, elkerülhetetlenek lesznek az újabb önvédelmi lépések" - áll az észak-koreai külügyi nyilatkozatban. A BT-ben jelenleg tart az egyeztetés arról, milyen büntetéssel sújtsák a kommunista országot, amiért a hét elején kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Észak-Korea nem fogja magára nézve kötelezőnek tekinteni a BT határozatait, amíg a testület nem kér bocsánatot azért, hogy elítélte az április 5-i észak-koreai rakétaindítást - áll a phenjani külügyminisztérium közleményében.
2009.05.29. 11:35
 
 
Sólyom visszaküldte az elektronikus tértivevényről szóló törvényt
Sólyom László köztársasági elnök pénteken visszaküldte megfontolásra az Országgyűlésnek a hivatalos iratok elektronikus kézbesítéséről és az elektronikus tértivevényről szóló törvényt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. A május 11-én elfogadott jogszabály az államfő szerint nincs összhangban több, ugyanerre a témára vonatkozó törvényjavaslattal, és eljárásjogi szempontból sem kellően kidolgozott. A köztársasági elnök a döntését levélben tudatta Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével. Mint a közleményben olvasható, az államfő a törvény céljával egyetértett, hiszen az elektronikus kézbesítés hozzájárulhat a gyors, hatékony és megbízható ügyintézéshez.
2009.05.29. 11:28
 
Vádat emelt az ügyészség az SZDSZ-es tisztújítás ügyében
Vádat emelt az ügyészség az SZDSZ 2007-es tisztújítása ügyében nyolc ember ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken. Skoda Gabriella tájékoztatása szerint a XI. és XXII. kerületi ügyészség T. A. Ildikó és hét társa ellen emelt vádat magánokirat-hamisítás vétsége miatt. "A vádirat szerint T. A. Ildikó - az SZDSZ egyik megyei szervezetének elnöke - a párt 2007. március 30-31. napján tartott országos tisztújító küldöttgyűlésén rávette vádlott-társait arra, hogy négy távol lévő küldött nevében regisztrálják magukat a küldöttgyűlésen, és a regisztrációt követően a kézhez kapott szavazólapokkal a távol lévő küldöttek nevében szavazzanak" - írta közleményében a szóvivő.
2009.05.29. 11:19
 
 
Suzanne Vega a Gödörben
Suzanne Vega, a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik meghatározó amerikai énekesnője július 25-én ismét a magyar főváros vendége lesz: európai turnéja keretében pont két héttel 50. születésnapja után a Gödör Klub teraszán lép fel - közölték a szervezők pénteken. Az alternatív pop-rock- és folkénekesnő európai turnéja június 26-án indul Milánóban, és számos németországi, egy-egy dániai, portugáliai, nagy-britanniai, romániai és izraeli fellépést követően Csehországból érkezik Budapestre. A magyar fővárosból Varsóba utazik tovább, majd július utolsó napján Moszkvában zárja a koncertsorozatot, amelyen két zenésztársával lép fel.
2009.05.29. 11:16
 
 
0,0 százalékos volt a tizenkét havi infláció az euróövezetben
A tizenkét havi infláció 0,0 százalékos, azaz zéró volt ebben a hónapban az euróövezetben, közölték az EU statisztikai hivatalában pénteken előzetes becslésként. Ilyen még nem fordult elő a térség történetében. Előzőleg áprilisban és márciusban 0,6-0,6 százalékos volt a tizenkét havi infláció az euróövezetben.
2009.05.29. 11:10
 
 
Elítélték a vádlottakat az olaszliszkai emberölés büntetőperében
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte az olaszliszkai emberölés büntetőperében az egyik vádlottat pénteken első fokon a Borsod megyei bíróság. Öten 15 év fegyházbüntetést kaptak, a két fiatalkorú vádlottra pedig 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést szabtak ki. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán. Ennek előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádoltak. A bíróság nem jogerősen a másodrendű vádlottat, a kislány apját ítélte életfogytiglani fegyházbüntetésre.
2009.05.29. 10:50
 
 
Megkezdődött Szilvásy György gyanúsítotti kihallgatása
Szilvásy György továbbra sem tudja pontosan, mivel gyanúsítják. A volt titokminiszter erről újságírók előtt beszélt péntek délelőtt, amikor megérkezett gyanúsítotti kihallgatására a Központi Nyomozó Főügyészség épületéhez. Hangsúlyozta, hogy miniszteri munkája során mindig a törvények betartására törekedett és alkotmányos kötelezettségének tett eleget. Hozzátette: most meghallgatja az ügyészség álláspontját, és utána eldönti, hogy a továbbiakban miként cselekszik. Szilvásy ügyvédje megerősítette azokat a korábbi sajtóinformációkat, hogy a nyomozás - amelynek nyomán meggyanúsították ügyfelét - személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt indult.
2009.05.29. 10:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068[2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista