2020. július 11., szombat - Nóra, Lili
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Bajnai utasítására megerősítették a szlovák nagykövetség védelmét
Bajnai Gordon miniszterelnök utasítására megerősítették a budapesti szlovák nagykövetség épületének rendőri védelmét. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta: a kormányfő szerdán utasítást adott arra, hogy a nagykövetséget a rendőrség védje meg jobban. A követség elleni támadást mély megdöbbenéssel vette tudomásul a miniszterelnök, aki azt a leghatározottabban elítéli - közölte a szóvivő, hozzávétve: ez egy köztörvényes bűncselekmény, az egyik "leggyalázatosabb és legembertelenebb formája a bűncselekményeknek". A kormányszóvivő szerint a történteknek semmi köze nincs Szlovákiához, Magyarországhoz, ahogy a történelemhez, az állampolgársághoz sincs.
2009.08.26. 14:41
 
 
ARC-kiállítás tizedszer: fókuszban a gazdasági válság
Szeptember 3-án nyílik meg a 10. ARC Kiállítás a budapesti Ötvenhatosok terén; a kerek évfordulóra a szervezők arra kérték a pályázókat, hogy a gazdasági válságra tekintettel Restart - Újratervezés címmel nyújtsanak be plakátterveket, illetve rövidfilmeket. Mintegy ezer pályaművet nyújtottak be a 10. Arc Kiállításra a jelentkezők. A szeptember 3-tól 22-ig látható ingyenes szabadtéri tárlaton összesen 130 munkát állítanak ki, ezek között 50 óriásplakátot. A többi három, úgynevezett "gyűjtőplakáton" kap helyet; ezekre azokat a pályamunkákat helyezik, amelyek hasonló módon, hasonló eszközökkel ragadták meg a pályázati kiírást.
2009.08.26. 14:25
 
 
A korai alkoholfogyasztás a legnagyobb gond a fiatalok körében
Nem annyira a droghasználat, mint inkább a korai alkoholfogyasztás elfogadottsága a legnagyobb probléma a 8-10. osztályos fiatalok körében - ezt a következtetést szűrte le a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet (NDI) a Keszthelyen végzett kérdőíves felmérés eredményének ismertetésekor. Fábián Róbert, az NDI munkatársa a több mint 800, nyolcadik és tizedik osztályos keszthelyi diák körében végzett anonim felmérés alapján úgy összegezte: az igazi gond az, hogy a gyerekek meghatározó része 14-16 éves korában már tudatosan iszik alkoholt. Ennél kevésbé elterjedt és elfogadott körükben az illegális szerek használata, de az is kiderült, hogy nagy szükségük van életvezetési tanácsokra.
2009.08.26. 14:20
 
 
Fidesz: adócsökkentés és munkahelyteremtés álljon a büdzsé központjában
Olyan költségvetés kell, ami adócsökkentést valósít meg, a munkahelyteremtést állítja a középpontba, valamint a bürokrácia csökkentését is célul tűzi ki - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke. Hozzátette: pártja szerint, mivel az eddigi megszorítások értelmetlenek és feleslegesek voltak, így a 2010-re tervezett költségvetési forgatókönyv is "értelmetlen és felesleges". A fideszes politikus szerint ha egy olyan költségvetés készül, melynek hatására tovább hanyatlik a reálbér, és kevesebb munkahely lesz, mint amennyi ember munkát szeretne vállalni, akkor "ez egy rossz költségvetés lesz". "Ennek a rossz költségvetésnek talán még nem késő valahogy gátat szabni" - tette hozzá.
2009.08.26. 13:35
 
 
NHH: júliusban nőtt a mobilinternetezők száma
Júliusban 37 ezerrel, 673 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szerdán. A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló gyorsjelentés szerint a mobilinternet-előfizetések száma júniusban 29 ezerrel emelkedett. Az aktív SIM-kártyák száma, azaz amelyeken az előző három hónapban adatforgalom zajlott, júliusban 26 ezerrel bővült, így a hónap végén 532 ezer aktív kártya volt forgalomban. Az NHH adatai szerint júliusban a felhasználók mintegy 798 ezer adatot forgalmaztak, 35 ezerrel többet, mint az előző hónapban: az egy előfizetőre jutó átlagos adatforgalom azonban csökkent, 1,51 gibabyte-ról, 1,50 gigabyte-ra.
2009.08.26. 12:34
 
 
7,2-8,8 százalékkal csökken a távhőszolgáltatás díja Budapesten
Szeptember elsejétől Budapesten átlagosan 7,8-8,8 százalékkal csökken a lakossági fogyasztóknak a távhőszolgáltatás díja, a nem lakossági fogyasztóknál a csökkenés 7,2-8,7 százalék - derül ki a Főtáv Zrt. hirdetményéből. A társaság augusztus közepén sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az energia beszerzési költségek mérséklődése miatt átlagosan 10,5 százalékkal csökkenti a lakossági fogyasztóknak a távhő díját, de az alapdíj változatlan marad. A hődíj csökkenésével a szolgáltatás díjában a távhő díjának aránya 70 százalékról 65 százalékra mérséklődik, az alapdíjé 30 százalékról 35 százalékra nő.
2009.08.26. 12:30
 
 
Távozott a BKV mindkét szóvivője
Távozott a BKV-tól Kiricsi Karola és Szilágyi Károly szóvivő, mivel a cég szerdától megszüntette ezt a pozíciót - közölte a BKV. A cég egy új kommunikációs rendszert vezet be, amelynek lényege, hogy az adott területet, projektet legjobban ismerő szakemberek a "legfrissebb adatokról, változásokról tudnak beszámolni" - olvasható a társaság közleményében. Mint írták: az új rendszer kéthetes próbaidőszaka sikeres volt, ezért megszűntették a szóvivői pozíciót. Hozzátették: az intézkedés "egyszerűbbé és költségtakarékosabbá" teszi a tájékoztatást és elősegíti, hogy a sajtó képviselői a BKV - témában illetékes - vezetőivel közvetlen kapcsolatba kerüljenek.
2009.08.26. 11:55
 
 
Az Alma Terméktanács szerint megszűnhet az almatermesztés
Az Alma Terméktanács tagjai szerint az idei újabb, alacsony felvásárlási ár miatt a megszűnés fenyegeti az almatermesztést - ezt a szakemberek a szervezet újfehértói elnökségi ülésén fogalmazták meg. Demendi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara elnöke, az MSZP országgyűlési képviselője is hasonlóan nyilatkozott: az ipari alma jelenlegi 11 forint kilogrammonkénti ára azt eredményezheti, hogy a termelők felhagynak a gyümölcstermesztéssel, hiszen jövőre már aligha tudják finanszírozni a költségeiket. Hozzátette: az ágazat megmentésére most 3-4 milliárd forint összegű állami támogatásra lenne szükség, s emellett hosszú távú intézkedések is kellenének, hogy végre rendeződjenek a piaci anomáliák.
2009.08.26. 11:42
 
 
Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre
Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek szerda hajnalban a szlovák nagykövetség budapesti, Stefánia úti épületére - közölte a rendőrség. A Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese (BRFK) azt mondta: a külképviseletre dobott gyújtópalackok nem gyulladtak meg, anyagi kár nem keletkezett, a rendőrség rongálás miatt indított eljárást. A rendőrség őrzi az épületet, és nagy erőkkel megkezdte a gyanúsítottak felderítését. Sólyom László köztársasági elnök elítélte a támadást. A pozsonyi külügyminisztérium nyugtalanságának adott hangot, de egyedi bűncselekménynek minősítette a támadást.
2009.08.26. 11:40
 
 
Egynapos házasságok köthetők Hollandiában
Egynapos házasságokat lehet kötni Amszterdamban szeptember 12-én egy világhírű műemléképületben - jelentette a De Telegraaf című holland napilap szerdán. A holland főváros körül a XIX. század végén és a XX. század elején létesített katonai védvonalhoz tartozó Diemendam erődben bármilyen pár egynapos hűséget fogadhat egymásnak, ha időben feliratkozik a házasulandók listájára. Előkészületeket nem kell tenniük, mindent az erre szakosodott szervezet, a Wed and Walk intéz a ruhától és jegygyűrűtől kezdve a zenén át az esküvői szertartás egyéb kellékeiig, mindez 50 euróba kerül. A szabályosan lebonyolított házasságkötés csak egy napig érvényes, éjfél után a párok ismét függetlenné válnak.
2009.08.26. 11:29
 
 
Foci: hosszabbított a magyar válogatott szövetségi kapitánya
2011. október 30-ig meghosszabbította a mostani világbajnoki selejtezősorozat végéig szóló szerződését Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ezt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentették be szerdán, Budapesten. A holland tréner 2008. május elsejétől tölti be a posztot. A megállapodás értelmében az új szerződés az Európa-bajnoki selejtezők végéig szól, amennyiben azonban a magyar csapat részvételi jogot szerez a 2012-es kontinensbajnokságra, a kapitány kontraktusát 2012. június 30-ig meghosszabbítják.
2009.08.26. 11:25
 
 
Csökkent a születések, nőt a halálozások száma
Az előzetes adatok szerint 2009 első félévében 47.110 gyermek született, 1,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a halálozások száma pedig 66.590 volt, 0,4 százalékkal nőtt 2008. azonos időszakához képest - közölte a KSH szerdán. A természetes fogyás 19.480 fő, ez 1.137-tel több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 10 millió 20 ezer fő volt. Mint írták, az idei első félévben 878-cal kevesebb gyermek jött világra, mint 2008 azonos időszakában. A halálozások száma az első negyedévben meghaladta az egy évvel korábbit, a második negyedévben viszont kevesebb halálozást regisztráltak, mint a múlt év azonos hónapjaiban.
2009.08.26. 11:02
 
MNB: az infláció 2,5 százalékra csökken 2010 harmadik negyedévében
A bruttó hazai termék (GDP) az idén 6,7 százalékkal, jövőre 0,9 százalékkal esik vissza, az infláció 2009-ben átlagosan 4,5 százalék, jövőre 4,1 százalék lesz, 2010 harmadik negyedévében már 2,5 százalékra csökken - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán megjelent új inflációs jelentésében. A fogyasztói árindex 2010 első negyedévében éri el csúcspontját 6,3 százalékkal, a következő negyedévben 5,3 százalékra, a harmadik és negyedik negyedévben 2,5-2,5 százalékra mérséklődik. Az új inflációs jelentésben - a júliusi átlag alapján - az MNB erre az évre 281,1 forintos, jövőre 272,1 forintos euró árfolyammal kalkulált.
2009.08.26. 10:08
 
 
Beyoncé az "év asszonya"
Még véget sem ért az év, de a Billboard zenei magazin már kihirdette, hogy idén Beyoncé lett az "év asszonya". A Grammy-díjas sztárénekes október 2-án New Yorkban veheti majd át az amerikai szakmai hetilap kitüntetését, amit a Nők a zenében elnevezésű rendezvényen nyújtanak át évente. A korábban Ciara és Reba McEntire kapták meg az elismerést. Beyonce valóban jó évet zár: Single Ladies című lemeze nagy siker lett, énekelt Barack Obama beiktatási ünnepségén, Őrült szenvedély című filmjét szerette a közönség és turnéja is megtöltötte az arénákat.
2009.08.26. 09:41
 
 
Átlépte a BUX a 20.000 pontos szintet
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX szerdán délelőtt fél tíz után nem sokkal átlépte a 20.000 pontos szintet; az index 20.032,50 pontig emelkedett. Az index utoljára 2008. szeptember 10-én zárt 20.000 pont fölött. Az azóta eltelt időszakban legalacsonyabb zárószintje 9.461,29 pont volt, ezt 2009. március 12-én vette fel. Szerdán elemzők megint enyhe esést, korrekciót jósoltak, ami a nyitásnál meg is valósult, ezután azonban az index meredek emelkedéssel fél óra alatt elérte a 20.000-es szintet. Az indexet fél tizenegy előtt nem sokkal a 2,01 százalékos emelkedésben lévő Mol húzza, az OTP, a Richter és a Magyar Telekom gyakorlatilag stagnál, míg az Egis 0,53 százalékos mínuszban van.
2009.08.26. 09:38
 
 
Csökkentek a szállítási teljesítmények az első félévben
A gazdasági teljesítményekkel párhuzamosan csökkentek a szállítási igények is, az első félévben a szállított áruk tömege 13, az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 12 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. A helyközi személyszállításban az utasok száma 7 százalékkal, az utaskilométerben mért teljesítmény 4 százalékkal volt alacsonyabb az első félévben az előző év hasonló időszakánál. Az első negyedévben a szállított áruk tömege 15 százalékkal, az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 11 százalékkal esett vissza 2008 azonos időszakához képest.
2009.08.26. 09:10
 
 
Meghalt Edward Kennedy
Hetvenhét éves korában elhunyt Edward Kennedy amerikai demokrata párti szenátor - közölte a Kennedy-család szerdán. A CNN hírtelevízió értesülése szerint a politikust az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben helyezik végső nyugalomra, nem messze két bátyjának - John F. Kennedy elnöknek és Robert F. Kennedy igazságügyi miniszternek - a sírhelyétől. A temetés időpontját még nem jelölték ki. Az agytumorban szenvedő politikust helyi idő szerint kedd este otthonában, a Massachusetts állambeli Hyannis Portban érte a halál - áll a család rövid közleményében.
2009.08.26. 09:00
 
 
A szlovák külügyminiszter szerint a párbeszédnek nincs alternatívája
Önmagunkat és a közvéleményt áltatjuk, ha azt hisszük vagy akár csak hangoztatjuk, hogy az Európai Unió megoldja helyettünk a szlovák-magyar ellentéteket - vélekedett a szerdai Népszabadságnak nyilatkozva a szlovák diplomácia vezetője. A magyar államfőt nemkívánatos személynek nyilvánító szlovák döntést magyarázva Miroslav Lajcák azt mondta: múlt pénteken "rossz napja volt" a szlovák-magyar kapcsolatoknak, de nekik nem volt más választásuk, mert más megoldások még kockázatosabbaknak tűntek. "Nem engedhettük meg, hogy a szlovákiai és a magyarországi szélsőségesek összecsapjanak és súlyos incidensekre kerüljön sor Révkomáromban" - mondta a szlovák politikus.
2009.08.26. 08:10
 
 
A legtöbb üzlet működéséhez elegendő lesz a bejelentés
Csak az életet, a testi épséget és az egészséget esetleg veszélyeztető termékeket árusító üzletek üzemeltetőinek kell engedélyt kérniük októbertől, a többieknek elegendő, ha bejelentik a nyitást a jegyzőnek - olvasható a kormányrendelet a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium honlapján. A rendelet melléklete felsorolja azokat a termékeket, amelyek csak engedéllyel rendelkező üzletekben forgalmazhatók. A 11 termékkörből kiemelkedik a nyershús és húskészítmény, a dohánytermék, a kémiai biztonság szempontjából veszélyes termék, a növényvédőszer, a műtrágya és a személyautó. Szintén csak engedéllyel üzemeltethető vendéglátó létesítmény, kivéve a büfét és a rendezvényi szolgáltatást.
2009.08.26. 07:39
 
 
Ismét elhalasztották a Discovery indítását
Ismét elhalasztották a Discovery amerikai űrrepülőgép indítását - jelentette be a NASA kedd este. Az amerikai űrkutatási hivatal közölte, hogy az űrsikló üzemanyagtartályának egyik szelepe meghibásodott, ezért vonták vissza a startengedélyt. Ez a berendezés biztosítja az üzemanyag átpumpálását az űrrepülőgép hajtóművébe. A Discoveryt az eredeti tervek szerint kedd hajnalban kellett volna elindítani a Nemzetközi Űrállomás felé, de akkor a hirtelen kedvezőtlenre vált időjárás miatt halasztották el az indítást egy nappal. Az új indítási időpontot egyelőre nem tűzték ki, mert nem tudni, mikorra tudják elhárítani a műszaki hibát. Ha augusztus 30-ig nem tudják útjára engedni a Discoveryt, akkor legközelebb csak október 17-étől próbálkozhatnak az űrrepülőgép felbocsátásával.
2009.08.26. 07:17
 
 
Romagyilkosságok: továbbra is cáfolják a védett tanú létét
Továbbra is cáfolja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy egy, azóta védett tanú tippje segített elfogni azt a társaságot múlt csütörtökön Debrecenben, amelynek tagjait a hat halálos áldozatot követelő, romákat ért támadássorozattal gyanúsítják - írta a szerdai Magyar Nemzet. A lap ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a rendőrség keddi tájékoztatóján arról is beszámoltak: a terrorelhárító szolgálat mellett részt vett az akcióban az Omega nevű kommandó is, amely egyébként a tanúvédelmi programban résztvevők biztonságát hivatott garantálni.
2009.08.26. 07:05
 
BL: főtáblás a Haifa, a Zürich, a Lyon és az Atletico Madrid is
A Debrecen mellett a Maccabi Haifa, az FC Zürich, az Olympique Lyon és az Atlético Madrid jutott fel kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára, egyformán kettős győzelemmel. BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, keddi visszavágók: Bajnokok ága: DVSC-TEVA - Levszki Szófia (bolgár) 2-0. Maccabi Haifa (izraeli)-Salzburg (osztrák) 3-0. FC Zürich (svájci)-FK Ventspils (lett) 2-1. Nem bajnokok ága: RSC Anderlecht (belga)-Olympique Lyon (francia) 1-3. Atlético Madrid (spanyol)-Panathinaikosz (görög) 2-0. A másik öt párharc visszavágóit szerdán rendezik, míg a csoportkör sorsolását Monacóban tartják csütörtökön 18 órától.
2009.08.25. 23:14
 
 
A Debrecen a Levszki legyőzésével a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott
A Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a Debrecen labdarúgócsapata, miután 32 ezer néző előtt a Puskás Ferenc Stadionban 2-0-ra nyert kedden a Levszki Szófia ellen, így kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel továbbjutott a selejtező utolsó, negyedik fordulójából. A magyar bajnok Varga (13. perc) és Rudolf (35. perc) bal felső sarokba lőtt bombagóljaival gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a párharc kimenetelét. A Debrecent a mérkőzés végén felállva köszöntötte a Puskás Stadion boldogságban úszó közönsége. A hajdúsági futballisták a lefújást követően tiszteletkörrel köszönték meg a buzdítást. A 32 csapatos BL sorsolását csütörtökön 18 órától tartják, Monacóban.
2009.08.25. 22:38
 
 
Új vírus: eddig nem jeleztek mellékhatásokat a beoltott önkéntesek
Egyelőre semmi jele annak, hogy bármilyen mellékhatást okozna a H1N1 elleni vakcina - közölte az MTI-vel az a pilisvörösvári háziorvos, aki augusztus 14-től kezdődően több mint kétszáz felnőtt önkéntesnek adta be az Omninvest Kft. által gyártott szérumot. A cég szóvivője szerint a jövő héten elkezdődhet a gyermekek oltása. Tamás Ferenc háziorvos szerint az első adag vakcina beadásától számított tíz napos időtartamot figyelembe véve biztató az eddigi eredmény, ám a végső megállapítások csak 3-4 hét múlva, az úgynevezett folyamatos "monitorozás" (rendszeres kikérdezés-ellenőrzés, illetve kontroll vérvétel) eredményeként vonhatók le.
2009.08.25. 22:00
 
 
Romagyilkosságok: Bencze József úgy véli, vége a bűncselekmény-sorozatnak
Az országos rendőrfőkapitány úgy véli, hogy a romák elleni támadások feltételezett elkövetőinek elfogása után véget ért ez a bűncselekmény-sorozat. Bencze József erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt kedd este. Bencze József azzal kapcsolatban, hogy hat embert fogtak el, de csak négy került előzetes letartóztatásba, azt mondta, hogy a másik két elfogott embert elszámoltatták, de olyan körülmény, amely megalapozta volna a gyanúsításukat, nem merült fel. Hozzátette: ennek ellenére nem kizárt, hogy a későbbiekben tanúként még kihallgatják őket. Azt is elmondta, hogy a négy ember között ott van a bűncselekmény-sorozat irányítója is, de azt, hogy konkrétan melyikük az, nem közölte.
2009.08.25. 21:20
 
 
Arató: nyugodt, kiszámítható tanév lesz az idei
Nyugodt, kiszámítható tanév kezdődik, jogszabályi változás nem nehezíti a munkát - mondta Arató Gergely kedden Makón, a X. Pedagógiai Konferencia után tartott sajtótájékoztatón. Az Oktatási Minisztérium államtitkára kijelentette: az idei tanévnek fontos tényezője, hogy az oktatás szakmai színvonala tovább növekedjen, tartalma korszerűsödjön, illetve erősödjön az esélykiegyenlítés. Idén nagy feladat, hogy az intézmények azokra a szakmai fejlesztésekre koncentráljanak, melyeket megpályáztak. Ezek közül kiemelendők azok az uniós támogatások, melyek a kompetencia alapú fejlesztésekre vonatkoznak.
2009.08.25. 20:25
 
 
A Fednek meg kell neveznie a segélyezett bankokat
Az amerikai központi banknak, a Fednek első alkalommal meg kell neveznie azokat a pénzintézeteket, amelyeknek a válságkezelés során rendkívüli segélyhiteleket folyósított, miután elvesztette az információ szabadságára vonatkozó törvény alapján ellene indított pert - közölte a Bloomberg hírügynökség kedden. Egy manhattani bíró úgy döntött, hogy a szövetségi tartalékbankrendszer köteles felfedni a segélyezett cégek listáját. Elutasította a Fednek azt az érvét, hogy a hitelprogramok adataira nem terjed ki a törvény, mivel azok nyilvánosságra hozatala sértené a kölcsönöket felvevő intézetek versenyhelyzetét.
2009.08.25. 20:15
 
 
EL-selejtező: főtáblán az UEFA Kupa-győztes Sahtar Donyeck
Elsőként az UEFA Kupa-győztes Sahtar Donyeck került a labdarúgó Európa Liga főtáblájára, miután a selejtező utolsó, negyedik fordulójában a török Sivassport hazai pályán is legyőzte. Az ukrán alakulat az idegenbeli 3-0-s sikert követően a keddi visszavágón két góllal múlta felül ellenfelét. Európa Liga-selejtező, 4. forduló, visszavágó: Sahtar Donyeck (ukrán)-Sivasspor (török) 2-0 (1-0). Továbbjutott: a Sahtar Donyeck kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel. Csütörtökön 37 mérkőzést rendeznek. A párharcok továbbjutói a 48 csapatos főtáblára kerülnek. Tíz együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kerül át.
2009.08.25. 20:12
 
 
A Szajan-Susenszki erőműben nem működtek a biztonsági berendezések
A Szajan-Susenszki vízi erőműben, ahol a múlt hétfői baleset nyomán kedden reggelre 71-re emelkedett a halálos áldozatok száma, és még négy személyt keresnek, az orosz állami műszaki felügyelet szerint legalább három aggregátnál nem működött a háromszintű biztonsági berendezés egyik szintje sem. Nyikolaj Kutyin, a felügyelet (Rosztyehnadzor) elnöke sajtóértekezleten mondta el: az automata berendezéseknek részben a turbinák fordulatszámát kellett volna csökkenteni, a másodiknak módosítani kellett volna a turbinákra folyó víz mennyiségét szabályozó fedelet, a harmadiknak pedig a gát felső pereménél kellett volna elzárni a vizet a hibás csöveknél.
2009.08.25. 20:08
 
 
Tenisz, US Open: Federer és Szafina az első kiemelt
Az egyformán világranglista-vezető svájci Roger Federer és orosz Dinara Szafina lesz az első kiemeltje a jövő hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságnak. Szávay Ágnes a 32. kiemelt. A US Open szervezői kedden hozták nyilvánosságra a két listát. A férfiaknál az ötszörös bajnok Federer mögött a brit Andy Murray és a spanyol Rafael Nadal következik a sorban. A nőknél Szafina után a tavalyi győztes amerikai Serena Williams a második, Venus Williams pedig a harmadik kiemelt. Mivel a szlovák Dominika Cibulkova (16.) bordasérülés miatt visszalépett, ezért a világranglistán 33. Szávayt a 32. helyen emelték ki. A sorsolást csütörtökön készítik el.
2009.08.25. 19:50
 
 
A tatárszentgyörgyi polgármester szerint rendőrök kellenének a faluba
Valaki irányíthatta, pénzelhette a háttérből a kilenc helyszínen, többek között Tatárszentgyörgyön is romákra támadó gyilkosokat, akikről csak akkor állítható majd bizonyosan, hogy megegyeznek a napokban letartóztatott négy férfivel, ha beismerő vallomást tesznek - híresztelik az emberek Tatárszentgyörgyön a polgármester szerint. A falu vezetője soha nem tapasztalt feszültségekről tájékoztatta az MTI-t. Berente Imréné elmondta: nem nyugtatta meg a településen élőket "az állítólagos sorozatgyilkosok" elfogásának híre. Sokan további támadásoktól tartanak mindaddig, amíg egyértelműen be nem bizonyosodik, hogy valóban az őrizetben lévők követték el a bűncselekményeket, s nincsenek társaik, netán megbízóik.
2009.08.25. 19:20
 
 
Új vírus: a betegeket, a terhes nőket és az egészségügyieket oltják be
A legalább hat hónapos korú krónikus betegeket, az állapotos nőket és az egészségügyi alkalmazottakat oltják be elsősorban az Európai Unióban a H1N1 jelű vírus ellen. Erről a közös uniós irányelvről a 27 tagország szakemberei állapodtak meg kedden Brüsszelben. A közlemény hangsúlyozza: minden tagországnak felelőssége és joga saját oltási stratégiát kidolgozni az influenza A H1N1 jelű vírusa elleni védekezésre. Minden tagország meghatározhat olyan lakosságcsoportokat - rizikócsoportokat -, amelyek esetében az oltás beadása ajánlott. Ezek a csoportok lefedhetik az adott ország egész lakosságát is.
2009.08.25. 19:17
 
 
Négy közé szeretne jutni a Szeged vízilabdacsapata
A bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé szeretne jutni a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata. Az előző idényben LEN Kupát nyerő gárda keddi sajtótájékoztatóján Kásás Zoltán vezetőedző kiemelte: öt olyan játékost sikerült igazolni, akik komoly erősítésnek számítanak. A Tisza-partiaknál játszik a jövőben a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás - aki 13 év után tér vissza nevelőegyesületéhez -, valamint Vindisch Ferenc, Ágner Zoltán, Somogyi Balázs, illetve az eddigi egyetlen légiós, a román válogatott Andrei Busila.
2009.08.25. 18:46
 
 
Tiltakozó demonstrációt tartottak az őssejtbotrány miatt Budapesten
Több civil szervezet és orvos tartott tiltakozó demonstrációt Budapesten az őssejt-botrány miatt; mintegy másfél tucatnyian vettek részt rajta. Az Alfa Szövetség és a Pacem in Utero Egyesület szervezésében a Vértanúk terén felszólalt Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki kifejtette: a rendezetlen jogi szabályozás vezetett oda, hogy az őssejtügy kialakulhatott. Papp Lajos szívsebész felszólalásában gyalázatos emberkísérletnek nevezte az abortált magzatokból nyert őssejtek beültetését. Jobbágyi Gábor, a Pacem in Utero Egyesület elnöke azt mondta, a magyar egészségügy legsúlyosabb bűncselekményét követték el az őssejtügybe keveredett orvosok.
2009.08.25. 18:20
 
 
Malina Hedvig-ügy: kihallgattak két rendőrt
A szlovákiai főügyészség hétfőn kihallgatta azt a két rendőrt, akik 2006-ban részt vettek Malina Hedvig, az éppen három éve - 2006. augusztus 25-én - Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklány kihallgatásán. A mintegy ötórás kihallgatás során elhangzott tanúvallomásoknak a bűncselekmény kivizsgálása szempontjából nincs túl nagy jelentőségük - vélte Roman Kvasnica, a volt diáklány védőügyvédje. Konkrétumokat a kihallgatásról nem hoztak nyilvánosságra. "A főügyészség a vizsgálatok lezárásáig nem kíván nyilatkozni" - közölte Jana Tökölyová, a főügyészség szóvivője. Kvasnica több szlovák politikus kihallgatását is javasolta, de a főügyészség ezt a kérését elutasította.
2009.08.25. 17:49
 
 
Az amerikai költségvetés hiánya a vártnál nagyobb lesz a következő tíz évben
Az amerikai költségvetés hiánya nagyobb lesz az eddig vártnál a következő tíz évben, a Fehér Ház költségvetési hivatalának legújabb előrejelzése szerint. A 2010-2019 közötti években a költségvetés halmozott deficitjét a kormányzat most 9 ezer milliárd dollárra teszi. Februárban még ennél kétezer milliárd dollárral kisebb hiánnyal számolt. A költségvetési hivatal legfrissebb előrejelzése szerint idén a munkanélküliség átlagosan 9,3 százalék lesz, jövőre 9,8 százalék. Februárban az idei munkanélküliséget 8,1 százalékra, a jövő évit 7,9 százalékra várta a kormányzat. A tavalyi átlagos munkanélküliség 5,8 százalék volt.
2009.08.25. 17:17
 
 
Eloltották az erdőtüzeket Athén térségében
Eloltották az Athén környékén pusztító erdőtüzeket, de Görögország több más térségében továbbra is lángol az erdő. A sajtó és a közvélemény a kormányt hibáztatja, a hozzáértés hiányát felróva. A tűzoltók szóvivője szerint a helyzet jelentősen javult, Athén térségében megfékezték a lángokat. Péntek óta közel húszezer hektár erdőt és vetésterületet perzselt fel a tűz a főváros északkeleti peremvidékén. Hétfőn még hat helyen tomboltak tüzek az országban, köztük Évia és Szkírosz szigeteken, illetve a Jón-tengeri Zákinthoszon. A legveszélyesebb azonban az Athéntől északra lévő tűz volt, amelynek kiindulópontja a Marathóni-síkságtól északra, Grammatikóban volt. A tűzoltóknak ezt sikerült megfékezniük.
2009.08.25. 17:15
 
 
GPS-nek kölcsönzi hangját Bob Dylan
Autós navigációs rendszerekhez kölcsönözné hangját Bob Dylan; így az amerikai rock legenda hangja tájékoztathatja a sofőröket arról, hogy "elérték céljukat". A zenész több céggel is tárgyalásokat folytat - erről ő maga számolt be a BBC brit közszolgálati rádióban. A Highway 61 Revisited és az On The Road Again című világslágerek előadója azonban nem veszi túl komolyan az ügyet. Műsorában színes képet festett arról, hogy milyen lenne az ő hangján megszólaló útbaigazítás: "A kereszteződés után balra. Nem, jobbra. Vagy tudja mit, menjen csak egyszerűen tovább egyenesen" - viccelődött a 68 éves legenda.
2009.08.25. 16:57
 
 
Magyarországot is képviselik a kőműves-világbajnokságon
A 21 éves szomódi Rezes Sándor a kőművesek közül elsőként képviselheti Magyarországot augusztus végén a 20. Worldskills világbajnokságon Kanadában - mondta el az MTI-nek kedden a fiatalember szakoktatója. Rezes Sándor közel két hónapja edz a megmérettetésre a tatabányai Fellner Jakab Szakközépiskolában. Reggel nyolckor malterkeveréssel és anyagelőkészítéssel kezdődik a nap, majd falazás és bontás következik, este hat óráig. A siker érdekében még a téglákat is a Kanadában használt méretre darabolták. A versenyzőknek a négynapos verseny alatt a juharlevelet, Kanada szimbólumát, az ország nevét és a 2009-es évszámot kell megjeleníteni, különböző technikákkal rakott falazatokon.
2009.08.25. 16:45
 
 
Romagyilkosságok: az egyik gyanúsított sógora és testvére a rendőrség munkatársa
Nemcsak a sógora rendőr a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottjának, a testvére is a rendőrségen dolgozott, egy Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitány titkárnőjeként - erősítette meg az MTI információját egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás. Az MTI informátora szerint a nő jelenleg szülési szabadságon van. Férje, a gyanúsított sógora ugyancsak a rendőrség munkatársa, ő a hivatásos állomány tagja. A romák elleni támadások ügyében kedden tartott sajtótájékoztatón az MTI kérdésére a rendőri vezetők is megerősítették, hogy az egyik előzetes letartóztatásba került gyanúsított sógora ma is aktívan szolgáló rendőr.
2009.08.25. 16:20
 
 
Kóka: "véssük kőbe" a következő két év adócsökkentését
Az SZDSZ-frakció arra kérte a kormányt, úgy tervezze meg a költségvetést, hogy legyen fedezete a 2010-11-re elhatározott adócsökkentésnek. Erről Kóka János frakcióvezető beszélt újságíróknak, miután kedden egyeztetett Bajnai Gordon kormányfővel a jövő évi büdzséről. Kóka János elmondta: az SZDSZ-frakció azt javasolta a kormánynak, hogy "véssék kőbe" a következő két évre tervezett adócsökkentést is. A frakcióvezető emlékeztetett: a tavaszi ülésszakon fogadták el azt a jogszabályt, amely szerint lényegében egykulcsos, 17 százalékos személyi jövedelemadót vezetnének be, e kulcsnak 2010-ben 5, 2011-ben pedig 15 millió forintos lenne a sávhatára.
2009.08.25. 16:15
 
 
BL-selejtező: Fabregas kihagyja a Celtic elleni visszavágót
Cesc Fabregas, az Arsenal spanyol csapatkapitánya sérülés miatt nem léphet pályára a skót Celtic elleni, szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján. Ezt Arsene Wenger, a londoni alakulat francia vezetőedzője jelentette be kedden. A 22 esztendős középpályás a Portsmouth elleni, szombati Premier League-találkozón szenvedett ínszalag-sérülést, és lehetséges, hogy a hétvégi, Manchester United elleni bajnokin sem szerepelhet. "A röntgenfelvételek alapján bíztató a helyzet, izomfájdalmai már nincsenek, de kell néhány nap, hogy teljesen rendbe jöjjön" - nyilatkozta Wenger a klub hivatalos honlapján.
2009.08.25. 16:02
 
 
Romagyilkosságok: kártérítési pert indítanak a tarnabodi fogva tartottak
Kártérítési pert indít a rendőrség ellen az a három roma fiatalember, akiket közel 11 hónapig tartottak előzetesben a tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadás gyanújával, és csak a feltételezett valódi tettesek elfogása után kerülhettek szabadlábra - közölte Magyar Elemér ügyvéd az MTI-vel. Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetője a hat halálos áldozatot követelő romák elleni sorozattámadás felderítéséről tartott keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Debrecenben péntekre virradóra elfogott négy férfi közül kettő gyanúsítható a 2008. szeptember 29-én Tarnabodon történt támadással, ezért az ügyben már korábban előzetes letartóztatásba került három embert szabadon engedték.
2009.08.25. 15:42
 
 
A magyar dal napja: országszerte 22 helyszínen lesznek programok
"Az idei magyar dal napja olyan lesz, amilyennek korábban megálmodtam: országszerte 22 helyszínen, köztük kilenc vidéki városban hívjuk fel a figyelmet arra, milyen fantasztikus dalkinccsel és tehetségekkel rendelkezünk" - mondta az eseményt kitaláló Presser Gábor kedden Budapesten a szeptember 13-i rendezvény sajtótájékoztatóján. A tavalyi Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napja után most másodszor rendezik meg magyar dal napját, amit a szervezők szándéka szerint ezentúl minden év szeptemberének második vasárnapján megtartanak. A legkorábbi program szeptember 12-én szombaton éjfélkor kezdődik dj-k fellépésével, a legkésőbbi vasárnap 20 órakor veszi kezdetét a Vígszínházban.
2009.08.25. 15:21
 
 
Több száz cigány tervezi kivándorlását Magyarországról
Több száz aláírással ellátott kérelemmel fordultak az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökéhez fővárosi és vidéki romák a napokban, hogy segítse kivándorlásukat a népcsoportot ért sorozattámadások és a diszkrimináció miatt - közölte az OCÖ elnöke. Kolompár Orbán elmondta: roma származású emberek azt kérik tőle, hogy "olyan igazolást adjon ki számukra, hogy ők Magyarországon politikai üldözöttek, és sorozatos terrortámadásnak vannak kitéve". A roma vezető közlése szerint erre csak az OCÖ közgyűlésének felhatalmazásával tehet eleget, de mint fogalmazott, nem a kivándorlás, az ország elhagyása jelentheti a probléma megoldását.
2009.08.25. 15:15
 
 
Második terminusra jelölte Obama a Fed elnökét
Második terminusra jelölte Ben Bernankét, a központi bank, a Fed elnökét kedden Barack Obama amerikai elnök. Döntését indokolva méltatta Bernanke eddigi működését; elismerőleg szólt azokról az erőfeszítéseiről, amelyeket az egyik legsúlyosabb pénzügyi válság leküzdése és egy újabb krízis megelőzése érdekében tett. Kiemelte, hogy a bankár a 30-as évekbeli súlyos gazdasági válság, a nagy depresszió kiváltó okainak szakértője. Mint mondta, képzettségén kívül vérmérséklete, bátorsága és kreativitása tette őt alkalmassá arra, hogy része legyen a válságkezelő csapatnak. "Ezért jelölöm őt újabb terminusra a Fed elnökévé" - mondta az elnök.
2009.08.25. 15:07
 
 
Szili Katalin három havi tiszteletdíjat kap távozásakor
Szili Katalint, az Országgyűlés leköszönő elnökét három havi tiszteletdíj illeti meg távozásakor a jelenlegi szabályok szerint. Az Országgyűlés elnökének havi tiszteletdíja jelenleg 1.507.350 forint. Távozásakor Szili Katalin egyébként kevesebb pénzt kap, mintha kitöltötte volna a mandátumát, akkor ugyanis hat havi tiszteletíj járt volna neki. Szili Katalin ezen felül jogosult arra, hogy a köztársasági őrezredtől csökkentett személyi védelmet kapjon egy éven át, és ugyancsak jogosult egy gépkocsira is, ugyanannyi ideig, mint ameddig házelnök volt. A törvények szerint jár neki továbbá több mint három évig két fős parlamenti titkárság.
2009.08.25. 15:01
 
Tűzoltók tesztelik az új metrókocsikat
A 2-es metróvonal Blaha Lujza téri állomásán tűzoltók az új Alstom metrószerelvényeken gyakorolták a jövőbeni esetleges műszaki és baleseti mentési munkákat - közölte a közlekedési társaság. A próbák során a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szakemberei felmérik, hogy meglévő műszaki eszközeik használhatók-e az új metrókocsikhoz, elvégzik a szerelvény szét- és összekapcsolási próbáját, valamint emelési gyakorlatát. Miközben a próbákkal az új budapesti metró átesik a "tűzkeresztségen", a Franciaországban tesztelt szerelvény sikeresen teljesítette a tartóssági tesztet, amelynek során 14 ezer kilométert futott meghibásodás nélkül.
2009.08.25. 14:26
 
 
Szeptember 11-én nyújtja be a jövő évi büdzsé tervezetét a kormány
Szeptember 1-én, rendkívüli kormányülésen tárgyalja első olvasatban a 2010-es költségvetés tervezetét a kormány. A kabinet 9-én el is fogadná a büdzsét, amelyet 11-én a tervek szerint benyújt az Országgyűlésnek - tudta meg az MTI. Az MTI információi szerint ezt hosszas és részletes egyeztetési folyamat előzi meg. Szerdán és csütörtökön hat munkacsoportban tárgyal a költségvetés tervezetéről az MSZP-frakció az illetékes minisztériumok képviselőivel. Az MTI szocialista frakciótagoktól úgy tudja: a nyitott kérdések között szerepel az önkormányzati, egészségügyi, oktatási, közlekedési és a foglalkoztatási fejezet.
2009.08.25. 14:15
 
Minden jegy elkelt a kedd esti budapesti BL-selejtezőre
Minden jegy elkelt, így teltház, azaz 32 ezer ember előtt léphet pályára a Debrecen a bolgár Levszki Szófia elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágón a Puskás Ferenc Stadionban kedden, 20:45 órakor. Az MTI tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy 13 óra után a pénztárak már bezártak a stadionnál, ugyanakkor jó néhány drukker maradt belépő nélkül. A klub felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a szokásosnál korábban induljanak el az összecsapásra, mivel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályainak megfelelően komoly beléptetési rendszer lesz érvényben.
2009.08.25. 13:22
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994[1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista