2020. május 27., szerda - Hella
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Az MDF egyeztetést javasol az egész napos ingyenes iskola ügyében
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) egyeztetést kezdeményez a parlamenti pártok vezetőivel az egész napos ingyenes iskola ügyében - mondta Herényi Károly MDF-es politikus hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette: az MDF már a nyáron kidolgozta elképzelését, amely szerint a közoktatásban meg kell teremteni az egész napos ingyen iskola lehetőségét - úgy, hogy a gyerekek után járó családi pótlék összegét juttassák el az iskoláknak. Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetének vezetője a részletekről szólva elmondta: az MDF azt javasolja, hogy legyen az iskola egész napos intézmény, négyszeri étkezéssel, és a diákok kapják ingyen a tankönyvek, taneszközök zömét.
2009.08.31. 13:07
 
 
Koszosak az európai autópálya pihenőhelyek
Kevés a tiszta pihenőhely - állapította meg a német ADAC autóklub a 16 országban megvizsgált 101 autós megállóról. Szlovákiában is inkább koszos a pihenők többsége az Új Szó című pozsonyi napilap hétfői számában megjelent ismertetés szerint. Aki hosszú utazásán nyugodt és szép környezetben akar megpihenni, az kerülje a szlovák, a spanyol, a cseh és a szlovén autópálya-pihenőket, amelyek egy része betondzsungelre vagy szemétdombra emlékeztet - derül ki az ADAC jelentéséből, amelyet a véletlenszerűen kiválasztott helyszínek alapján állítottak össze.
2009.08.31. 13:06
 
 
Bajnai: jövőre több jut egészségügyre és közbiztonságra
A miniszterelnök szerint jövőre több pénz jut az egészségügyre, a közbiztonságra és az Út a munkához programra; az MTI információi szerint Bajnai Gordon többek között erről beszélt az MSZP hétfői frakcióülésén. Az MTI úgy tudja: a kormányfő szavai szerint a 2010-es büdzsét a takarékosság, a stabilitás megőrzése, valamint a közbiztonság és a munka becsületének helyreállítása jellemzi majd. A miniszterelnök beszélt a két leginkább vitás terület, a közösségi közlekedésről és az önkormányzatok forráscsökkentéséről is. Utóbbival kapcsolatban azt mondta: sok javaslat alapján megfelelő kompromisszum született.
2009.08.31. 13:00
 
 
Csökken az üzemanyagok ára
Csökkenti 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. A Mol egy hete bruttó 4 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára akkor nem változott. A mostani csökkentéssel a gázolaj átlagára 282 forintra csökken, míg a benzin átlagára 300 forintra esik. A kutaknál 10-30 forintos eltérést is tapasztalhatnak az autósok. A változást az elemzők piaci folyamatokkal magyarázzák.
2009.08.31. 12:38
 
 
Az idén kevesebb, de jobb bor lesz, mint tavaly
Az idén előreláthatólag a tavalyi 3,5 millió hektoliternél kevesebb bor kerül a pincékbe - mondta az MTI-nek Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára hétfőn. Elmondta, hogy az idén a termésbecslés szerint a tavalyival megegyező mennyiségű, mintegy 550 ezer tonna szőlő terem, a bor mennyisége azért lesz kevesebb a múlt évinél, mert alacsonyabb a szőlőszemek létartalma. Horváth Csaba szerint a kisebb mennyiséget ellensúlyozhatja az, hogy a szőlőszemek mustfoka és savtartalma alapján jó minőségűek lehetnek az idei borok.
2009.08.31. 12:36
 
 
Whoopi Goldberg videoüzenetben támogatja a Budapest Pride résztvevőit
Whoopi Goldberg amerikai színésznő videoüzenetben biztosította támogatásáról a szombaton megrendezésre kerülő 14. magyar melegfelvonulás, a Budapest Pride résztvevőit. Whoopi Goldberg elmondta: évek óta figyelemmel kíséri a magyarországi felvonuláson történő erőszakos eseményeket és fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a toleranciára. Nagyon szereti Magyarországot, de legalább olyan elkötelezett híve az emberi jogoknak. "Hiszek abban, hogy mindannyian különbözőek vagyunk, és mégis mindannyian ugyanarra vágyunk: szabadságra, tiszteletre, szeretetre és békére" - üzent a résztvevőknek.
2009.08.31. 12:32
 
 
MNB: nőtt az euró alapú lakáshitelek értéke júliusban
Júliusban a háztartások új euró alapú lakáscélú hiteleinek szerződéses értéke enyhén emelkedett, a forint alapúaké kismértékben csökkent, míg a svájci frank alapúaké az előző havi, nagyon alacsony szinten maradt - közölte a Magyar Nemzeti Bank. Az MNB adatai szerint júliusban a lakáscélú hitelek állománya 3.876 milliárd forint volt, szemben a júniusi 3.936 milliárd forinttal. A háztartások lakáscélú forinthiteleinek állománya júliusban 1.514,1 milliárdot, míg az előző hónapban 1.513,5 milliárd forintot tett ki. Az euró lakáshitelek állománya júliusban 144,1 milliárd forintra nőtt a a júniusi 131,4 milliárd forintról. Az egyéb devizában felvett lakáscélú hitelek július végi állománya 2.215,3 milliárd forintra csökkent a júniusi 2.289,6 milliárd forintról.
2009.08.31. 12:15
 
 
Dohányzási szigorítás lép életbe a szlovákiai éttermekben
Keddtől tilos Szlovákiában azokban a vendéglőkben dohányozni, ahol ételt is felszolgálnak, cigarettázni csak fallal elválasztott külön helyiségben lehet majd. A szeptember 1-jén életbe lépő szabályozás szerint a vendéglátóhelyekben a belső teret úgy kell kialakítani, hogy aki nem dohányzik, annak ne kelljen áthaladnia a dohányzó részen, még akkor se, ha az illemhelyre megy. A fallal elválasztott füstös helyiség nem lehet a bejáratnál, és nem lehet nagyobb az étterem alapterületének felénél. A jogszabály megszegéséért 331-től 3319 euróig (90 ezertől 900 ezer forintig) terjedő bírság szabható ki.
2009.08.31. 11:48
 
 
Lassult a fogyasztói árak csökkenése az euróövezetben
Augusztusban a harmadik egymást követő hónapban csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben, 0,2 százalékkal. Júliusban még 0,7 százalékkal voltak alacsonyabbak az árak, mint júniusban. Elemzők arra számítanak, hogy a következő hónapokban ismét emelkedésnek indulhatnak az árak.
2009.08.31. 11:32
 
 
Valószínűleg még nem kell fizetni a szlovák nyelvtörvény megsértéséért
Bár szeptember 1-jén Szlovákiában életbe lép a módosított államnyelvtörvény, de valószínűleg még két vagy három hónapig nem kell büntetést fizetnie annak, aki megsérti a jogszabályt - jelezte a szlovák kulturális tárca. "Már készül az államnyelvtörvény módszertani végrehajtási utasítása. Ez egységesíti majd a jogszabály összes olyan kitételét, amelyet ma az érintett szubjektumok eltérően értelmeznek, illetve a jövőben értelmezhetnének" - jelentette ki Marek Madaric kulturális miniszter a hét végén Pozsonyban. A miniszter szerint a módszertani végrehajtási utasítás várhatóan november vagy december elejére készül el, s a tárca addig a törvénybe foglalt büntetéseket nem kívánja érvényesíteni.
2009.08.31. 11:00
 
 
Zarándokút kerékpáron a "világ végére"
A világ egyik legismertebb katolikus búcsújáró helyére, Santiago de Compostelába zarándokol el kerékpáron Zelei József egri békeharcos-távkerékpáros, aki hétfőn indult útnak Egerből. A legenda szerint a spanyolországi város Idősebb Szent Jakab (spanyolul: Santiago) apostol temetkezési helye. A sportember az oda vezető, közel 2000 kilométeres utat Barcelónából a Camino de Santiagót, a Szent Jakab-zarándokutat közbeiktatva teszi meg. Számításai szerint október első felében éri el úti célját Santiago de Compostellát, illetve Finisterrét.
2009.08.31. 10:37
 
 
Biztatónak nevezte a két Korea közeledését az ENSZ-főtitkár
Biztató fejleménynek nevezte a két Korea elmúlt hetekben tapasztalt közeledését az ENSZ főtitkára egy osztrák lapnak nyilatkozva. Ugyanakkor azt is hozzátette Ban Ki Mun a Der Standard hétfői számában megjelent interjúban, hogy "továbbra is aggódik" az észak-koreai atomprogramról folyó hatoldalú - Észak- és Dél-Korea, az Egyesült Államok, Oroszország, Kína és Japán közötti - tárgyalások akadozása és a hatoldalú keretben létrejött megállapodás megvalósítása miatt. A több hónapos provokációsorozat, nukleáris robbantások és rakétakísérletet után Észak-Korea az elmúlt hetekben több békülékeny gesztust tett déli szomszédjának.
2009.08.31. 10:10
 
 
Hagyó Miklós lemondott a BKV felügyeletéről
Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes hétfőn visszaadta a főpolgármesternek azt a tőle kapott hatáskört, amellyel a BKV szakmai felügyeletét látta el - tudta meg az MTI városházi forrásokból. Tájékoztatásuk szerint Hagyó Miklós még a Főpolgármesteri Kabinet hétfő reggeli ülése előtt levélben értesítette a főpolgármestert erről a szándékáról. Horváth Csaba szerint a folytatásról a napokban a koalíciós egyeztetőtanácsnak kell döntenie. Az MSZP parlamenti frakciójának ülésére érkező szocialista főpolgármester-helyettes arra a kérdésre, hogy ő vállalná-e a közlekedési vállalat felügyeletét, közölte, csak abban az esetben, ha a koalíciós egyeztetőtanács felkéri erre.
2009.08.31. 10:00
 
Matos Zoltán lett a Magyar Energia Hivatal új elnöke
Matos Zoltánt, az E.ON Hungária Zrt. volt igazgatósági tagját nevezte ki Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar Energia Hivatal elnökévé - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel hétfőn. A hat évre szóló kinevezés szeptember 1-jén lép hatályba. Horváth J. Ferenc elnök, aki 2003. november 10. óta töltötte be ezt a tisztséget, júliusban kérte nyugdíjazását. A Magyar Energia Hivatal önálló feladattal és hatáskörrel rendelkező, költségvetési intézmény. Az irányítása a kormány feladata, a felügyeletét pedig a mindenkori energiaügyekért felelős látja el.
2009.08.31. 09:35
 
 
MNB: nettó hiteltörlesztők voltak a háztartások júliusban
Nettó hiteltörlesztők voltak a háztartások és a nem pénzügyi vállalatok júliusban - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn. A háztartások szezonálisan igazított, árfolyamszűrt adatai szerint a forintban denominált nettó hitelfelvétel 20,7 milliárd forint volt júliusban, míg a devizahiteleknél az előző havihoz hasonló összegű, 17,1 milliárd forint volt a nettó törlesztés: az összevont hitelállomány azonban, nagyrészt a forint erősödéséből következő átértékelődés miatt, csökkent. A nem pénzügyi vállalatok júliusi szezonálisan igazított, árfolyamszűrt adatai szerint a forintban denominált hitelállomány 12,3 milliárd forint, a devizában denominált pedig 96,5 milliárd forint csökkenést mutatott.
2009.08.31. 09:20
 
 
6%-kal emelkedtek az ipari termelői árak
Az ipari termelői árak júliusban az előző havihoz képest 1,5 százalékkal csökkentek, éves bázison pedig 6 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Az ipar belföldi értékesítési árai 2009 júliusában az előző havihoz viszonyítva 1,3 százalékkal, a 2008. júliusival összehasonlítva 0,4 százalékkal mérséklődtek. Az ipari exportértékesítés árai a 2009. júniusinál 1,6 százalékkal voltak alacsonyabbak, míg a tavaly ilyenkorinál 10,4 százalékkal magasabbak voltak. Júniusban az ipari termelői árak az előző havihoz képest 0,1 százalékkal mérséklődtek, egy év alatt 6,6 százalékkal nőttek.
2009.08.31. 09:12
 
 
A sérült Vanczák Vilmos elhagyhatta az isztambuli kórházat
Elhagyhatta az isztambuli kórházat és visszarepült Svájcba Vanczák Vilmos, az FC Sion magyar válogatott labdarúgója, aki a Fenerbahce elleni csütörtöki Európa Liga-selejtezőn szenvedett súlyos mellkasi és hasi sérüléseket. Az nemzetisport.hu értesülése szerint a hátvédre legalább négyhetes pihenő vár, de már a családja körében pihenhet. Vanczák akkor járt szerencsétlenül, amikor ütközött a vendéglátók kapusával. A csütörtöki találkozó 2-2-re végződött, Vanczák a 9. percben egyenlített, majd a szünetben lecserélték. A párharcot 4-2-es összesítéssel az előző körben a Budapest Honvédot búcsúztató Fenerbahce nyerte.
2009.08.31. 09:00
 
 
Kedden kezdődik az új tanév
Kedden mintegy 1 millió 348 ezer tanuló számára kezdődik meg a 2009/2010-es tanév. Az országos közoktatási és szakképzési tanévnyitó egyaránt ma tartják a fővárosban illetve Szentendrén. Az országos közoktatási tanévnyitót a budapesti Radnóti Miklós Gimnáziumban rendezik ma délután. A tanévet Hiller István szakminiszter nyitja meg. Ezt megelőzően délelőtt lesz az országos szakképzési tanévnyitó, a szentendrei Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolában. Az ünnepségen Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszönti a diákokat és a tanárokat, beszédet mond az oktatási tárca vezetője, Hiller István, s felszólal Herczog László szociális és munkaügyi miniszter is.
2009.08.31. 09:00
 
 
Vb-selejtezők: Bodnár is megjenik a válogatott edzőtáborában
Bodnár László, a Debrecen labdarúgója, aki pénteken halálra gázolt egy kerékpárost, ott lesz hétfőn Telkiben, a világbajnoki selejtezőkre készülő válogatott edzőtáborában. A hátvéd Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal egyeztet, vállalja-e a játékot a svédek és a portugálok ellen. Ezt Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke jelentette ki az MTV Napkelte című adásában hétfőn reggel. Megjegyezte: nem sportszakmai döntést kell hozni, hanem emberi oldalról kell megközelíteni Bodnár ügyét. A magyar válogatott szombaton a svédekkel, szeptember 9-én pedig a portugálokkal találkozik vb-selejtezőn.
2009.08.31. 08:41
 
 
Magyar Nemzet: belső vizsgálat a Nemzetbiztonsági Hivatalnál
Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) azt követően, hogy a világhálóra került egy, a romagyilkosságokkal összefüggésben készült írásos anyag - írja a hétfői Magyar Nemzet. A dokumentum szerint az egyik feltételezett elkövetőt már korábban is figyelték a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, ám amikor fegyverek megvásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést. A másik gyanúsított állítólag a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) "titkos kapcsolata" volt. A feljegyzés - bennfentes információkkal rendelkező - szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándort, az NBH leköszönő főigazgatóját, majd felteszi a kérdést: kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a romák körében elkövetett gyilkosságsorozat.
2009.08.31. 08:00
 
 
Halálos cápatámadás a dél-afrikai partoknál
Cápaharapásba halt bele egy dél-afrikai szörföző a hét végén. A huszonhárom éves fiatalembert Fokváros közelében, a parton találták meg. A nemzeti tengeri mentőszolgálat közlése szerint a vízi ragadozó közvetlenül a térd fölött mélyesztette fogait a szörfös jobb lábába, majd letépte azt. A tragédia körülményei egyelőre nem tisztázottak, sem az, hogy milyen cápa támadta meg a hullámlovast. Feltételezik, hogy a nem egyedül szörfözött a part menti vizeken, amikor a támadás történt; vélhetően a társa húzta ki a szerencsétlenül járt fiatalembert a partra.
2009.08.31. 07:47
 
 
MotoGP, Amerikai Nagydíj: Talmácsi utolsó helyen végzett
Talmácsi Gábor a 14., utolsó helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Amerikai Nagydíján a MotoGP-ben, vasárnap. A 800 kcm-esek között versenyző magyar pilóta a kieséseknek köszönhetően így is két világbajnoki pontot szerzett. A 250 kcm-esek mezőnyében Németh Balázs a 16., Tóth Imre a 17. lett, így éppen nem végeztek pontszerző helyen. Eredmények: MotoGP: 1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 47:13.592 p 2. Alex De Angelis (san marinói, Honda) 9.435 mp hátrány 3. Nicky Hayden (amerikai, Ducati) 12.947 mp h. ...14. TALMÁCSI GÁBOR (Scot Racing Team, Honda) 1:15.086 p h.
2009.08.31. 07:04
 
 
Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással a Discovery
Sikeresen összekapcsolódott hétfő hajnalban a Nemzetközi Űrállomással (ISS) a Discovery amerikai űrrepülőgép - jelentette be a NASA. Az indításról készített fényképek szerint az űrrepülőgép hővédő pajzsa nem szenvedett komolyabb károkat. Az eredeti tervekhez képest négy nappal később indított Discovery hét űrhajóst szállított a Föld körül átlagosan 350 kilométeres magasságban keringő ISS-re. A legénység egyik tagja az Európai Űrügynökséget (ESA) képviselő svéd Christer Fuglesang. A Discovery főként tudományos berendezéseket és a huzamosabb időn át az ISS-en tartózkodó asztronautáknak szánt használati eszközöket - új hálófülkéket, egy futópadot és egy fagyasztóládát - szállít az űrállomásra.
2009.08.31. 07:00
 
 
Fico kész Révkomáromban is találkozni magyar vezetőkkel
Magyar kollégájával tervezett találkozója után a szlovák miniszterelnök Révkomáromban is kész találkozni magyar politikusokkal - közölte Robert Fico vasárnap a szlovák televízióban. A kormányfő azt javasolta Révkomárom polgármesterének, Bastrnák Tibornak, hogy találjon "méltó helyet" Cirill és Metód hittérítők szobrának, és akkor majd annak lábánál "találkozhatunk magyar illetékesekkel". Ebben az esetben - tette hozzá Fico - hajlandó volna fölkeresni I. István magyar király augusztus 21-én felavatott révkomáromi szobrát is. A műsorban Fico arról beszélt, hogy a szlovákiai államnyelvtörvény kapcsán "példátlan politikai kampány folyik Szlovákia ellen, és abban részt vesz az összes magyar párt és médium".
2009.08.30. 21:20
 
 
Forma-1: Gyanús eset vizsgálódik a FIA
Gyanús Forma-1-es (bal)eset miatt vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Bár a FIA vasárnap nem közölt részleteket, több sportági hírügynökség - például az autosport.com, a grandprix.com -, úgy tudja, hogy a tavalyi, Szingapúri Nagydíjon történt incidens a vizsgálat tárgya. Ifj. Nelson Piquet (Renault) a 13. körben nagy sebességgel a falnak rohant, bejött a biztonsági autó, így a már korábban első tankolását megejtő, a 14. helyről elrajtolt Alonso jelentős előnybe került a többiekkel szemben, akiknek még ez után kellett kiállniuk. Alonso hamarosan az élre állt, sőt akkora előnyre tett szert, hogy második kiállása után is könnyedén az élre tért vissza. A versenyt végül meg is nyerte.
2009.08.30. 20:56
 
 
Problémafeltáró tárgyalások a magyar és a szlovák külügyminiszter között
Balázs Péter külügyminiszter a bledi stratégiai fórumon vasárnap megállapodott szlovák kollégájával a magyar-szlovák kormányfői találkozóról, és "megoldási javaslatokat" dolgoztak ki a két ország közötti problémákra. A külügyminiszterek áttekintették a két ország kapcsolatait és az utóbbi időben felgyülemlett problémákat - mondta el vasárnap telefonon az MTI-nek a magyar külügyminiszter. A Miroslav Lajcákkal folytatott megbeszéléseken felmerült az augusztus 21-i révkomáromi incidens is, továbbá "bőségesen megtárgyaltuk a szeptember 1-én hatályba lépő szlovák államnyelvtörvényt" is.
2009.08.30. 20:15
 
 
Elvehetik a BKV felügyeletét Hagyó Miklóstól
Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettestől várhatóan hétfőn elkerül a BKV Zrt. felügyelete - tudta meg az MTI vasárnap vezető fővárosi politikusoktól. A magukat megnevezni nem kívánó MSZP-SZDSZ-városatyák szerint az elmúlt hetekben nyilvánosságra került, s a Demszky Gábor által is botrányosnak minősített BKV-s végkielégítési ügyek kapcsán feszültté vált a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Kocsis István vezérigazgató közti viszony, és az önkormányzat számára is egyre nagyobb terhet jelentenek az olyan újabb ügyek, mint a főpolgármester-helyettes sajtóreferensének párhuzamos BKV-s foglalkoztatása, még ha ez nem is jogszerűtlen.
2009.08.30. 20:00
 
Forma-1: szerdáig eldől, ki ül be Massa helyére a Ferrarinál
A Forma-1-es Ferrari szerdáig dönti el, ki ül be versenyautójába a Hungaroringen súlyos balesetet szenvedett Felipe Massa helyére. Ezt Stefano Domenicali, az olasz istálló csapatfőnöke nyilatkozta a vasárnapi Belga Nagydíj után, amelyet a ferraris Kimi Räikkönen nyert meg. A magyar GP-t követő két viadalon Luca Badoer tesztpilóta foglalta el Massa helyét, ám szereplése csalódást keltett, a valenciai Európa Nagydíjon 1 kör hátránnyal a 17. lett, míg Spában a 14., utolsó helyen végzett. "Erős csapatot szeretnénk" - szögezte le Domenicali, ami előrevetíti, hogy Badoert a jövőben ismét csak tesztelésre használják.
2009.08.30. 19:33
 
 
A Föld lakói 1500 dollárt veszítettek eddig a válságon
A gazdasági válság eddig 10 ezer milliárd dollárjába került a világnak a német Commerzbank elemzése szerint. Ez azt jelenti, hogy a Föld minden egyes lakójára 1500 dollár veszteség jut. A 10 ezer milliárd dollárból - ami nagyjából annyi, mint az Egyesült Államok teljes államadóssága - a bankszektorra jut a legkisebb összeg: itt 1,6 ezer milliárd dollár kár keletkezett a csődök és értékcsökkenési leírások miatt. A lakóingatlanok értékének a csökkenése csupán az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában 4,65 ezer milliárd dollár körüli összeget tesz ki, a gazdasági növekedés ütemének az elmúlt két évben bekövetkezett lassulása pedig összességében 4,2 ezer milliárd dollártól fosztotta meg az embereket.
2009.08.30. 17:42
 
 
Az exit poll szerint történelmi győzelmet aratott a japán ellenzék
Várhatóan földcsuszamlásszerű győzelmet arat a japán parlamenti választásokon az ellenzéki Demokrata Párt (DPJ). Vasárnap, röviddel a szavazóhelyiségek zárását követően nyilvánosságra hozott exit poll jelentések szerint a DPJ a 480 képviselői helyből mintegy 315-öt szerzett, csaknem megháromszorozva eddigi mandátumai számát. Ezzel véget ér a Liberális Demokrata Párt (LDP) több mint fél évszázada tartó hatalma, amelyet csupán a 90-es években tudott rövid időre megszakítani az ellenzék. A szavazók többek közt a gazdasági válság erélytelen kezelése miatt fordítottak hátat Aszo Taro kormányfőnek, akinek pártja az eddigi 296 helyett - az előrejelzések szerint - legfeljebb 131 mandátumra számíthat.
2009.08.30. 17:35
 
 
Elhunyt Kishonti Ildikó
Életének 62. évében elhunyt Kishonti Ildikó színművész vasárnap délután, Budapesten a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) szeretetkórházában - közölte Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója. A Budapesti Kamaraszínház a művészt saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Kishonti Ildikó számos darabban játszott, főszereplőként egyebek között a La Mancha lovagjában, a Macskákban, a Csodás vagy, Júliában!, a Nyolc nőben és Egy szerelem három éjszakájában. Jó néhány filmben nyújtott nagyszerű alakítást, például a Régi idők focijában, az Esős nyárban, Egy erkölcsös éjszakában, a Ripacsokban, a Mephistóban, a Szerencsés Dánielben, az Ördög vigyében, a Pá drágámban! és a Csaó Bambinóban.
2009.08.30. 17:30
 
 
Vádat emeltek Ehud Olmert volt izraeli kormányfő ellen
Három pontban vádat emeltek vasárnap korrupció miatt Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnök ellen - közölte Menahem Mazuz főügyész hivatala. "A főügyész úgy határozott, hogy vádat emel Ehud Olmert és kabinetfőnöke, Sula Zaken ellen - olvasható a hivatal közleményében. - A vádemelésről szóló dossziét ma (vasárnap) adtuk át a jeruzsálemi körzeti bíróságnak." Ez az első eset, hogy egy volt kormányfőt vád alá helyeznek Izraelben. A volt miniszterelnök ártatlannak mondja magát, és tavaly szeptember 21-én lemondott funkcióiról, miután a rendőrség vádemelési indítványt tett ellene.
2009.08.30. 17:18
 
 
Nézőcsúcs a Szegedi Ifjúsági Napokon
Csaknem 62 ezren látogattak el az idei Szegedi Ifjúsági Napokra (SZIN), a nyárzáró fesztivál ezzel nézőcsúcsot ért el - közölte Dömény Ágnes, az esemény sajtóreferense. Tavaly 59 ezer vendéget fogadtak a Partfürdőn. A rendezvényen 250 koncert - többek között Macy Gray, a Guano Apes és Gabriella Cilmi fellépése - várta a vendégeket, a legsikeresebb nap a szombati volt. Botka László (MSZP) szegedi polgármester közleményében - azzal kapcsolatban, hogy a város főjegyzőjének határozata értelmében szombat éjfélkor be kellett fejezni a műsorszolgáltatást a fesztiválon - leszögezte, hogy jövőre is lesz SZIN, mégpedig a megszokott helyszínen, a Partfürdőn.
2009.08.30. 17:06
 
 
Francia szakértő szerint az EU-ban vitatott a kisebbségekkel való bánásmód
Amíg Magyarország és Szlovákia csak pályázott az EU-ba, az uniónak sokkal erősebb volt a meggyőző ereje, de mióta taggá váltak, Brüsszelnek sokkal nehezebb bármit is előírnia számukra, hiszen magán az unión belül is nagyon eltérő és vitatott a kisebbségekkel való bánásmód - vélekedett a L'Express című párizsi hetilapban Antonela Capelle-Pogacea, a Nemzetközi Tanulmányok és Kutatások Központja (CERI) nevű francia intézmény kutatója. azzal kapcsolatban, hogy a szlovák fél kifogásolta Sólyom László köztársasági elnök látogatásának időzítését, Capelle-Pogacea úgy vélekedett: a szlovákok találhattak volna más érvet.
2009.08.30. 16:28
 
 
Merkel Németország bűnének nevezte a világháború kirobbantását
A német kancellár elismerte azt a bűnt, amelyet hazája a II. világháború 70 évvel ezelőtti kirobbantásával elkövetett. Vasárnap az interneten közzétett videoüzenetében Angela Merkel a gyász és a fájdalom, valamint a bűnre való emlékezés napjának nevezte szeptember elsejét. "Arról a bűnről van szó, amelyet Németország a II. világháború megkezdésével elkövetett" - hangoztatta a kormányfő. Egyúttal a hála és a bizakodás napjának is nevezte szeptember elsejét, mivel Németország ma barátként és partnerként működhet együtt Európa többi országával.
2009.08.30. 16:25
 
Forma-1: a pontversenyek állása
A pontversenyek állása a 12. futam után (még öt van hátra): pilóták: 1. Jenson Button (brit, Brawn GP) 72 pont 2. Rubens Barrichello 56 3. Sebastian Vettel 53 4. Mark Webber 51,5 5. Kimi Ra:ikkönen 34 6. Nico Rosberg 30,5 7. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 27 8. Jarno Trulli (olasz, Toyota) 22,5 9. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 22 10. Heikki Kovalainen 17 11. Timo Glock 16 12. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 16 13. Nick Heidfeld 10 14. Giancarlo Fisichella 8 15. Robert Kubica 8 16. Sébastien Buemi 3 17. Sébastien Bourdais (francia, Toro Rosso) 2. Csapatok: 1. Brawn GP 128 2. Red Bull 104,5 3. Ferrari 56 4. McLaren-Mercedes 44 5. Toyota 38,5 6. Williams 30,5 7. BMW-Sauber 18 8. Renault 16 9. Force India 8 10. Toro Rosso 5.
2009.08.30. 16:12
 
 
MSZP: a Fidesz hívja vissza Ékest az emberi jogi bizottságból
Az MSZP vasárnap felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza képviselőjét, Ékes Ilonát a parlament emberi jogi bizottságából. "A minap Ékes Ilona, a Fidesz országgyűlési képviselője a homoszexuálisok felvonulásával kapcsolatban olyan kijelentésekre ragadtatta magát, ami alapján megkérdőjelezhető, hogy a továbbiakban részt vehet-e az emberi jogi bizottság munkájában" - mondta Török Zsolt szocialista képviselő az MTI-nek. Ékes Ilona arról beszélt, hogy a homoszexuálisokat gyógyszeres kezeléssel kellene heteroszexuálissá átnevelni, a melegfelvonulás a közrendre és a közerkölcsre veszélyes, ezért nem lenne szabad engedélyezni - mondta a szocialista képviselő.
2009.08.30. 15:40
 
 
Forma-1, Belga Nagydíj: Kimi Räikkönen győzött
Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Belga Nagydíjat. Räikkönen mögött az olasz Giancarlo Fisichella (Force India) lett a második és a német Sebastian Vettel (Red Bull) végzett a harmadik helyen. A Ferrari és a finn versenyző idei első futamgyőzelmét szerezte meg Spában. Räikkönen ezzel pályafutása 18. sikerét könyvelhette el. A pontversenyben éllovas brit Jenson Button (Brawn) és honfitársa, a címvédő Lewis Hamilton (McLaren) egy négyes karambol következtében már az első körben kiesett.
2009.08.30. 15:29
 
 
Nyírség-rali: Turán győzött, Herczig a bajnok
Turán Frigyes nyerte a Nyírség-ralit, az ob hatodik, utolsó előtti futamát, a bajnoki címet pedig Herczig Norbert hódította el. A viadal honlapja szerint a Sátoraljaújhely környékén, zempléni pályákon lebonyolított vasárnapi négy gyorsasági szakaszt követően a pontversenyben éllovas Herczig lett a második és ifj. Érdi Tibor a harmadik. Herczig egyelőre "csak" elméletileg tekinthető bajnoknak, ez akkor válik véglegessé, ha elindul az ob utolsó futamán, az október 9-11. között esedékes Komló-ralin. A verseny össztávja 725,24 km, ebből 131,13 km volt a 13 gyorsasági szakasz teljes hossza.
2009.08.30. 15:14
 
 
Jövőre tovább növekszik a munkanélküliség világszerte
A gazdaságban mutatkozó fellendülés ellenére jövőre tovább fog növekedni a munkanélküliség világszerte, sőt a fejlettebb államokban még akár 2011-ben is. Erről a Nemzetközi Valutaalap(IMF) vezérigazgatója beszélt egy görög lapnak adott interjúban. Dominique Strauss-Kahn kifejtette: még sokat kell tenni azért, hogy a jövő év első felében valóban tartóssá váljon a növekedés. Figyelmeztetett azokra a kockázatokra is, amelyek meghiúsíthatják ezt a fellendülést. Ezek között az első helyen említette, hogy nem szabad összekeverni a tartós növekedést a sok országban központi ösztönző programokkal megtámogatott növekedéssel.
2009.08.30. 15:10
 
 
Megemlékeztek New Yorkban Michael Jackson születésnapjáról
Több ezer rajongó gyűlt össze helyi idő szerint szombat késő délután New Yorkban, egy brooklyni parkban, hogy közösen ünnepeljék meg a közelmúltban elhunyt popsztár, Michael Jackson 51. születésnapját. A Prospect Parkban megrendezett születésnapi parti házigazdája Spike Lee fekete bőrű filmrendező volt, aki 1996-ban két Jackson-videoklip elkészítésében is közreműködött. A szakadó eső ellenére rengetegen énekeltek és táncoltak a lemezlovasok által megszólaltatott egykori sikerdalokra a szabadtéri rendezvényen. Sokan utánozták a pop királyaként is emlegetett énekes jellegzetes mozdulatait, a tömegben pedig egyre másra tűntek fel a puha kalapot és fehér kesztyűt viselő Jackson-imitátorok.
2009.08.30. 15:02
 
 
Dávid Ibolya: elfogadhatatlan a támadás bármelyik kisebbség ellen
Elfogadhatatlan bármelyik kisebbség ellen támadást indítani - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke az MTI-nek vasárnap, egyetértve a Helsinki Bizottsággal, amely elítélte a Meleg Méltóság Menete elleni megfélemlítő akciókat. "A magyar alkotmány tisztelőjeként és védelmezőjeként elfogadhatatlannak tartom, ha bárki - kiemelten egy közszereplő vagy képviselő -, megsérti a jogegyenlőség elvét, és támadást indít bármelyik kisebbség ellen" - fogalmazott Dávid Ibolya. Hozzátette: komoly eredmény, hogy az elmúlt évtizedekben nőtt a tolerancia és a szolidaritás a társadalomban. A közélet szereplői felelősek azért, hogy ez így is maradjon - jegyezte meg.
2009.08.30. 14:37
 
 
72-re emelkedett a Szajan-Susenszki erőmű áldozatainak száma
Vasárnap megtalálták a Szajan-Susenszki vízi erőműben két hete bekövetkezett baleset 72. áldozatának holttestét - jelentették be az illetékes hatóságok. Az illető azonosítását megkezdték, további három eltűnt embert még keresnek. Vaszilij Zubakin, az erőmű tulajdonosának (RusGidro) megbízott igazgatótanácsi elnöke az erőmű dolgozóival tartott találkozón elmondta: többen közülük már felmondtak. A vezető arra kérte a munkatársakat, ne hagyják ott állásukat, mert mindegyikük nagy tapasztalattal rendelkezik, ismeri az erőmű minden csavarját, és ezért többet ér akár tíz új embernél is.
2009.08.30. 14:25
 
 
Twitteres tiltás a teniszezőknek
Figyelmeztették a US Open teniszjátékosait, hogy ügyeljenek arra, mit és miről írnak a Twitteren. A Yahoo szerint a kiírásokat a játékosok öltözőszobájában és más helyeken is kiragasztották. "Önök közül sokan használják a Twittert arra, hogy a rajongóik minél többet foglalkozzanak az Önökkel kapcsolatos eseményekkel. Bármennyire népszerű is a Twitter, figyelmeztetnünk kell azonban Önöket az ezzel kapcsolatos veszélyekre, mivel sok információ sértheti a teniszvilág korrupcióellenes szabályzatát" - áll egyebek között a felhívásban. A tiltás egyébként nem csak a versenyzőkre, hanem az edzőkre, ügynökökre, családtagokra és a verseny alkalmazottjaira is vonatkozik.
2009.08.30. 14:01
 
 
Rendőrök és polgárőrök segítik a diákok közlekedését a fővárosban
A tanévkezdéssel rendőrök és polgárőrök vigyázzák a diákok közlekedését Budapesten; az átfogó közlekedésrendészeti akcióban újra beindul az iskola rendőre program is. Erről Szécsi Tibor, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának munkatársa és Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke tartott sajtótájékoztatót vasárnap. Az oktatási intézményekben plakátokat helyeznek ki, amelyeken szerepel majd az iskola rendőrének neve és közvetlen elérhetősége; a telefonszámon a szülők és a tanárok bármikor elérhetik a szolgálatot teljesítő rendőrt - részletezte Szécsi Tibor.
2009.08.30. 13:30
 
 
Megnyílt a XII. Zsidó Nyári Fesztivál
A budapesti Gozsdu udvarban, az egykori zsidó negyed szívében nyílt meg vasárnap a XII. Zsidó Nyári Fesztivál. A szeptember 6-ig tartó, sok műfajú kulturális eseménysorozat nyitányaként Gerő András történész az Együtt többek leszünk elnevezésű, a "barátságos Magyarországért" létrejött civil kezdeményezésről beszélt. Bejelentették, hogy a fesztivál - mivel alapértékeik egybeesnek - elsőként csatlakozott a mozgalomhoz. Gerő András hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés, amelyhez bárki - magánszemély és szervezet - csatlakozhat, barátságos Magyarországot akar.
2009.08.30. 13:14
 
 
A házasságban élőknek jobbak az esélyeik a rák ellen
A házasságban élők nagyobb eséllyel küzdik le a rákos megbetegedést, mint az elváltak vagy a megözvegyültek - derült ki egy amerikai kutatásból. Az Indianai Orvosi Iskola munkatársai Amerika-szerte elemezték a rákjegyzékeket egészen 1973-ig visszamenőleg. A vizsgálat során közel 3,8 millió betegnél hasonlították össze a családi állapotot a betegség lefutásával - írta a Berliner Morgenpost. A házasságban élők álltak az első helyen a betegség elleni küzdelemben, őket követték azok, akik mindig is egyedülállóak voltak. Náluk rosszabb esélyei voltak az elvált és a megözvegyült embereknek. A legrosszabb kilátásuk azoknak volt, akik külön éltek partnerüktől, de nem váltak el.
2009.08.30. 12:53
 
 
Leginkább sorozatokat töltenek le az internetről a felhasználók
Több millió tévénéző a fájlmegosztókon keresztül kedvenc televízióműsorait tölti le illegálisan - derült ki egy amerikai fogyasztói szokásokat vizsgáló kutatásból. A legnépszerűbb az amerikai Hősök című sorozat a torrentoldalakon 55 millió letöltéssel, a második helyre a Lost - Eltűntek került 51 millióval - jelentette a Big Champagne médiakutató intézet szerint. A fájlmegosztók látogatottsága megkétszereződött a múlt évben, és a struktúra is változik: a filmek és tévésorozatok megosztása egyre növekszik, a zenéé pedig csökken a kimutatás szerint.
2009.08.30. 12:17
 
 
Cselgáncs-vb: három érem a magyar mérleg
Az utolsóként tatamira lépett magyar, Bor Barna (+100 kg) egy vereséggel búcsúzott a rotterdami cselgáncs-világbajnokság vasárnapi zárónapján. Mivel a nagy versenyeken idéntől már csak a negyeddöntős vesztesek kerülnek vigaszágra, Bor helyezetlenül zárta a vb-t. A nap másik magyarja, Hadfi Dániel (100 kg) korábban ugyancsak egy vereséggel fejezte be szereplését. A 11 dzsúdósból álló magyar küldöttség tehát egy ezüst- (Mészáros Anett) és két bronzéremmel (Karakas Hedvig, Ungvári Miklós) zárta a rotterdami vb-t.
2009.08.30. 12:09
 
 
Hatmillió rubeles Lexus masszázsfuncióval orosz parancsnoki állásnak
Gyöngy, vagy Hűvös gyöngy színű, metál lakkozású, masszázsfunkciós hátsó ülésekkel és televízióval felszerelt Lexus LS 600 típusú személyautót akart venni az Avialeszoohrana orosz állami intézmény, amelynek feladata, hogy az erdőgazdasági főhatóság keretében a levegőből ellenőrizze az erdőtüzeket. Az Avialeszoohrana az állampolgárok adógarasainak költésében nem volt túl szégyenlős: a luxusautót közbeszerzési pályázat kiírása útján kereste. A luxusjárgányt mozgó parancsnoki állásnak szánták az erdőtüzek oltásához, ezért GPS-berendezéssel, automata repülő szerkezetekkel és számítógéppel is fel kellett volna szerelni.
2009.08.30. 12:01
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990[1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista