2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
A Lotus is indulhat jövőre a Forma-1-ben
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden úgy határozott, hogy a Lotus Forma-1-es csapat indulhat jövőre a világbajnoki sorozatban. A FIA közleményében jelezte: a BMW-Sauber is megfelelő módon nevezett a 2010-es szezonra, de mivel a német autógyár júliusban bejelentette, hogy év végén kivonul az F1-ből, bizonytalanságok merültek fel az istálló tulajdonosával kapcsolatban. Ennek ellenére a BMW-Sauber 14. csapatként ott lehet a jövő évi mezőnyben, ha valamelyik istálló mégsem áll rajthoz. Amennyiben a szezon közben bárki kivonul a sorozatból, a megüresedett helyet automatikusan a német-svájci gárda kapja meg, de még az is elképzelhető, hogy 2010-ben 14 csapat szerepel majd a Forma-1-ben.
2009.09.15. 10:34
 
 
Újabb iratokat kér be a mentelmi bizottság a két MDF-es ügyében
Újabb iratokat kér be az ügyészségtől a mentelmi bizottság Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es politikusok mentelmi ügyében - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a bizottsági ülés szünetében kedden Budapesten. Hozzátette: ez a döntés semmi másról nem szól, mint az időhúzásról. Sem Dávid Ibolya, az MDF elnöke, aki maga is tagja a mentelmi bizottságnak, sem Herényi Károly MDF-es politikus nem kívánt nyilatkozni a bizottság döntése után. A legfőbb ügyész az UD Zrt.-vel kapcsolatban folyó eljárásában kérte ki a két MDF-es képviselőt, mert szerinte személyes adattal való visszaélés vétségével, valamint kényszerítés büntetésével lehet őket meggyanúsítani.
2009.09.15. 10:30
 
 
Újra járható a budai alsó rakpart a Margit hídtól északra
Újra járható a budai alsó rakpart a Margit hídtól északra, miután kedd délelőtt 10 órakor átadták az autósoknak az új, Üstökös utcai csomópontot - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A Margit hídhoz közeli újabb csomópontnál az autósok már átjárhatnak az alsó és a felső rakpart között. A budai alsó rakpart tehát a Margit híd alatti rövid, mintegy 150 méteres szakaszt leszámítva újra teljes hosszában végigjárható. A híd alatti útszakaszt várhatóan néhány héten belül ugyancsak átadják a forgalomnak. Addig az alsó rakparton haladó gépkocsiknak a Margit hídnál a régi felhajtó és az Üstökös utcai csomópont között fel kell hajtaniuk a felső rakpartra.
2009.09.15. 10:10
 
 
Újraszámolják a voksokat minden tizedik szavazóhelyiségben Afganisztánban
Újraszámolják Afganisztánban a múlt havi tartományi és elnökválasztáson leadott voksok egy részét csalás gyanúja miatt - közölte kedden egy illetékes hivatal. A panaszbizottság a múlt héten rendelte el a bő 25 ezerből 2500 szavazóhelyiségben a leadott szavazatok újraszámlálását. A voksolás eredményének kihirdetését csütörtökre tűzték ki, de amíg nem végeznek az újraszámlálással, nem lehet végleges eredményt közölni. A szavazatok megvizsgálása és az újraszámlálás a bizottság szerint akár több hétig is eltarthat. Számos afgán és külföldi megfigyelő jelezte szerte Afganisztánból, hogy történtek kisebb-nagyobb szabálytalanságok az augusztus 20-i választásokon.
2009.09.15. 10:08
 
 
Szedersziruppal öntik le a padokat egy jeruzsálemi negyedben
Új szokás terjed Jeruzsálem ultraortodox zsidó negyedében: ismeretlenek szedersziruppal öntik le a közterek padjait pénteken, a sabbat (szombat) beállta előtt. A jeruzsálemi Mea Searim negyedben, melynek lakói hűen követik a zsidó vallás szigorú előírásait, ismeretlenek szedersziruppal öntik le a parkokban a padokat, hogy a fiatalok ne telepedjenek le, és beszélgetéseikkel ne törjék meg a szombat, a zsidóság szent napjának csendjét. A szederszirup péntek délután, még a szombat beállta előtt kerül rá minden padra a negyedben. A ragadós "fegyvert" főleg a városnegyed központi terén szombatonként összegyűlő fiatalok tucatjai ellen alkalmazzák.
2009.09.15. 09:51
 
 
Nemet mondtak Elton John örökbefogadására az ukrán hatóságok
Megtagadta az ukrán kormány Elton John világhírű zenésztől, hogy örökbe fogadjon egy 14 hónapos, HIV-pozitív kisfiút; a hivatalos indoklás szerint Sir Elton túl öreg és nem házas. A családügyi, ifjúsági és sportminiszter döntése hallatán az örökbefogadásért és a melegjogokért küzdő csoportok sajnálatukat fejezték ki. Az ukrán törvények szerint az örökbefogadó szülő és a gyermek közötti korkülönbség nem lehet több 45 évnél. A sztár és társa Nagy-Britanniában az első meleg párok egyikeként kötött házasságot 2005-ben, a kelet-európai ország azonban nem ismeri el az azonos neműek házasságát.
2009.09.15. 09:49
 
 
BL: a William Hill fogadóiroda 2-0-ás liverpooli sikert vár
Angliában óriási hagyományai vannak a fogadásnak, szinte mindenre lehet pénzt feltenni, természetesen a szerdai Liverpool-Debrecen labdarúgó Bajnokok Ligája-találkozó előtt is hatalmas a választék. A szigetországban legnépszerűbb William Hill fogadóiroda esélylatolgatásai alapján a magyar bajnok szinte biztosan vereséget szenved története első BL-mérkőzésén: a legkisebb pénzt a Liverpool 2-0-ás sikere jelentené, ez esetben 9:2-höz az odds, az 1-0-t már 8:1-hez, a 3-0-t pedig 11:2-höz adják. A legnagyobb meglepetést egy 4-2-es liverpooli vagy debreceni siker jelentené a fogadóiroda szerint, előbbit 66-szoros, utóbbit pedig 100-szoros szorzóval lehet megtenni.
2009.09.15. 09:23
 
 
Megnyílt a 63. frankfurti autószalon
Az autóipar kitartó válsága és a kiútkeresés jegyében kezdődik meg kedden - egyelőre a sajtó számára - a 63. frankfurti autószalon, a világ legnagyobb autóipari szakvására (IAA). A nagyközönség előtt csütörtökön nyílnak meg a kapuk, a szalont Angela Merkel kancellár nyitja meg. Kedden és szerdán a közel tízezer akkreditált újságíró tájékozódhat az újításokról összesen nyolcvan sajtókonferencia és egyéb esemény keretében. A szeptember 27-ig tartó seregszemlén 30 ország 781 kiállítója mutatja be újdonságait, mintegy 28 százalékkal kevesebb mint a legutóbbi 2007-es szalonon, és jó néhány márka hiányzik majd a kiállított járművek közül.
2009.09.15. 09:16
 
 
A Naprendszer leghosszabb vihara a Szaturnuszon
A Szaturnusz bolygón január közepén kezdődött, nyolc hónapon át megszakítás nélkül tartó heves vihar a leghosszabb, amelyet valaha a Naprendszerben megfigyeltek - közölték kedden csillagászok. A Szaturnusz körül 2004 óta keringő Cassini amerikai űrszonda által megfigyelt mostani vihar már a kilencedik a Potsdamban zajló bolygótudományi európai kongresszuson (ESPC) ismertetett kutatási eredmények szerint. Ezek az akár 3000 kilométer átmérőjű területre kiterjedő légköri jelenségek rendszerint a gyűrűs bolygó egyenlítőjétől 35 fokkal délre, a tudósok által Viharok útjának nevezett térségben keletkeznek.
2009.09.15. 09:12
 
 
Valószínűleg Törökországban lesz az újabb tárgyalás Iránnal
Valószínűleg Törökországban tartják meg október elsején az újabb tárgyalást a nemzetközi közösség képviselői és Irán között - közölte kedden Brüsszelben Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője. A tárgyaláson a nemzetközi közösség részéről fel kívánják vetni a nukleáris dosszié kérdését is. Széles körben osztják ugyanis azt az aggodalmat, hogy Irán atomprogramja nem csupán békés, energiatermelési, hanem katonai célokat is szolgál. Solana kifejtette, az október elsejei párbeszéd annyiban új lesz, hogy az amerikaiak "hivatalosan" is jelen lesznek - vagyis nem Solanán keresztül "üzennek" Teheránnak, hanem saját hangjukat fogják hallatni. Ezt pedig az EU "fődiplomatája" szerint Iránnak pozitív fejleményként kell értékelnie.
2009.09.15. 09:10
 
 
KSH: a mobilosok száma csökken, az internetezőké nő
Folytatódott a mobiltelefon-előfizetések számának év eleje óta tartó csökkenése, miközben az internetes piac tovább bővült. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a második negyedév végén 335 ezerrel volt kevesebb mobil-előfizető, míg az előző év azonos időpontjához képest az állomány 349 ezerrel, 3 százalékkal volt magasabb. Így a második negyedév végén 11,9 millió volt a mobiltelefon-előfizetések száma. Ugyanakkor folytatódott az internetpiac bővülése: kevesebb ugyan a szolgáltató, ám több az előfizető. Az internet-előfizetések száma 2009 második negyedévében március végéhez képest 120 ezerrel emelkedett. Június végén számuk 2,4 millió felett volt, ami 17 százalékkal több a bázisnál.
2009.09.15. 09:05
 
 
Júliusban tovább szűkült az ipari termelés
Az ipari termelés júliusban 19,4 százalék esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva, míg az előző hónaphoz képest - szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva - 0,7 százalék volt a csökkenés - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanaphatástól megtisztított 12 havi index megegyezik a kiigazítatlan adattal. Júniusban a 12 havi csökkenés 18,8 százalék volt. A termelés volumene az év első hét hónapjában 22,1 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. A kedden közölt részletes adatok megegyeznek az előzetesen közölt számokkal.
2009.09.15. 09:01
 
 
Tenisz, US Open: Del Potro a férfi bajnok
Az argentin Juan Martin Del Potro nyerte a férfi egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a fináléban öt szettben legyőzte a világelső svájci Roger Federert. Az esélyesebb Federer jól kezdett, majd amikor elvette ellenfele adogatását, megnyerte az első szettet. A második játszma elején is gyorsan brékelt, azonban Del Potro nem adta fel, és izgalmas csatában, rövidítésben egyenlített. Következett a döntő játszma, amelyben a dél-amerikai frissebben mozgott, és pályafutása legnagyobb sikerét elérve letaszította a trónról a 16. GS-győzelmére készülő Federert. Eredmény: férfi egyes, döntő: Del Potro (argentin, 6.) - Federer (svájci, 1.) 3:6, 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-4), 6:2.
2009.09.15. 08:21
 
 
Napi hét csésze zöld tea lehet a hosszú élet titka
A naponta hét csésze zöld teát vagy akár annál is többet elfogyasztó, idős emberek általában tovább élnek, mint azok, akik nem szeretnek teázni - állapították meg japán kutatók. Vizsgálatukat a nemzetközi szakfolyóirat, az Annals of Epidemiology legújabb száma közölte. Japán kutatók 65-84 éves idős embereket vizsgáltak az ország különböző területein. Mind a nők, mind a férfiak életkilátásai abban a csoportban voltak a legjobbak, amelyiknek tagjai naponta hét vagy annál is több csésze zöld teát ittak. Mind a szív- és érrendszeri halálozást, mind a rosszindulatú daganatok előfordulását késleltette a zöld tea.
2009.09.15. 08:00
 
 
Clooney segít Matt Damonnak a szexissé válásban
Láthatóan hiányzik bármiféle rivalizálás vagy irigység George Clooneyból, viszont nincs híján az ugratásnak: a hollywoodi színész kész mindent megtenni, hogy segítse kollégáját, Matt Damont a világ legvonzóbb férfija cím kiérdemlésében. Mivel Damon legutóbb egy filmszerep kedvéért kitartó pizza- és sörfogyasztással tizenöt kilót hízott, most keményen kell dolgoznia, hogy újra a csúcson lehessen, és esélye legyen a People magazin által odaítélt cím elnyerésére. George Cloony a Torontói Filmfesztivál egyik sajtótájékoztatóján elmondta: együtt dolgoznak majd az ügyön, és remek kampányt csinálnak Matt Damonnak.
2009.09.15. 07:49
 
 
Kilencvenöt év füstölés után hagyja abba a dohányzást
Kilencvenöt év dohányzás után felhagy egészségtelen szokásával egy matróna Nagy-Britanniában. A nő 102 éves múlt, és - ebből is következőn - gyerekkorában kezdett cigarettázni. Először 1914-ben gyújtott rá, és persze nem egy dobozzal szívott el, még csak nem is "tüdőzte le". Később is mértéktartó volt, átlagosan napi öt szálra gyújtott rá, és sohasem lélegezte be a füstöt. Összességében legalább 170 ezer szálat szívott el. Orvosai azt mondták neki, hogy nincs túl sok értelme felhagyni a dohányzással, mert ha eddig nem kapott rákot, akkor már sohasem fog.
2009.09.15. 07:31
 
 
Jóval kevesebb a külföldi befektetés
Habár a forint gyengülése a ludas abban, hogy az év első negyedében csökkent a külföldi működő tőke (FDI) állománya, a beáramlás értéke is elmaradt a múlt év azonos időszakának eredményétől - közölte keddi számában a Világgazdaság. A beérkezett 535,7 millió euró ugyanis 35 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi adat. A térségbeli versenytársaink is rosszabbul teljesítettek, ám például Magyarországra alig érkezett német tőke, miközben a cseheknél ők voltak a legnagyobb befektetők.
2009.09.15. 07:22
 
 
Átmeneti gázár-csökkentés várható
Legkorábban szeptember végén derül ki, hogy az októbertől érvényes új gázárak mennyivel csökkennek, most csak annyi bizonyos, hogy csak 10 százalékos mérséklésre, vagyis köbméterenként 13 forint körüli árcsökkenésre lehet számítani - írja keddi számában a Napi Gazdaság. Azért lehet 13 forintos mérséklődésre számítani, mert az utolsó negyedévben a köbméterenként 17,40 forint helyett már csak 3 forint pótdíjat kell fizetniük a nagyfogyasztóknak az E.On elismert, 66 milliárd forintos veszteségének kompenzációja fejében. Az októbertől érvényes gázárak alakulásába belezavarhat, hogy erre a negyedévre már nagyjából 30 dollárral emelkedik a gáz ára.
2009.09.15. 07:20
 
 
Meghalt Patrick Swayze
Patrick Swayze amerikai színész, a Dirty Dancing sztárja hétfőn, 57 éves korában Los Angelesben meghalt - közölte sajtóügynöke. A hollywoodi sztár 20 hónapja hasnyálmirigyrákkal küzdött. Családja körében hunyt el. A texasi születésű Patrick Swayze táncosként kezdte karrierjét, majd 1987-ben vált híressé a Dirty Dancing című romantikus zenés filmben nyújtott alakításáért. Az 1990-es Ghost című filmben játszott szerepével bebetonozta hírnevét - fogalmazott a The New York Times. A háromszoros Golden Globe-jelölt sztár idén januárban azt mondta, feleségével, Lisával visszaemlékezés írásába kezd, amelyből nem hiányozna a rákkal való küzdelme sem.
2009.09.15. 07:09
 
 
Mától nyilvános az állami cégek vezetőinek juttatása
Mától kell nyilvánosságra hozni minden olyan vezető tisztségviselő pénzbeli juttatásait, aki állami, önkormányzati többségi befolyással működő gazdasági társaságnál dolgozik. Az augusztus végén elfogadott, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló kormányrendelet szerint szeptember 15-étől bárki számára hozzáférhető módon, az interneten kell közzétenni az érintettek pénzbeli juttatásait. A szabályok szerint nyilvánosságra kell hozni a vezető nevét, tisztségét, munkakörét, illetve a munkaviszonyban álló személy esetében a munkaviszonya alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott pénzbeli juttatásokat.
2009.09.15. 07:00
 
 
Keddtől nyilvánosak lesznek az állami cégvezetők juttatásai
Szeptember 15-től, keddtől kell nyilvánosságra hozni minden olyan vezető tisztségviselő pénzbeli juttatásait, aki állami, önkormányzati többségi befolyással működő gazdasági társaságnál dolgozik. Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-nek hétfőn azt mondta, a nyilvánosságnak meg kell ismernie, hogy az állami és önkormányzati, tehát a mi közös pénzünkből gazdálkodó vállalatok vezetői mennyi pénzt keresnek és milyen végkielégítést kapnak, ha távoznak. Az augusztus végén elfogadott, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló kormányrendelet szerint bárki számára hozzáférhető módon, az interneten kell közzétenni az érintettek pénzbeli juttatásait.
2009.09.14. 21:55
 
 
Obama meghosszabbította a Kuba elleni kereskedelmi embargót
Barack Obama amerikai elnök egy évvel meghosszabbította a Kuba elleni kereskedelmi embargót, bár a tavalyi elnökválasztási kampány óta azt hangoztatja, szorosabb kapcsolatok építésére és nagyobb nyitottságra törekszik a szigetországgal. Az elnök döntéséről hétfőn számolt be a washingtoni Fehér Ház. Az Obama által aláírt memorandum szerint az embargó fenntartása az Egyesült Államok nemzeti érdekeit szolgálja. Az amerikai-kubai viszonyban az enyhülés jelei mutatkoztak azóta, hogy tavaly év elején Raúl Castro vette át az elnökséget gyengélkedő bátyjától, Fideltől.
2009.09.14. 21:35
 
 
A munkáspárt csekély előnyét mutatják az előrejelzések a norvég választásokon
Az előrejelzések szerint a szociáldemokrata Jens Stoltenberg miniszterelnök vezette balközép koalíció nyerheti csekély előnnyel a hétfőn este véget ért norvégiai parlamenti választásokat. A televízióknak a szavazóhelyiségek bezárása után közzétett első becslései szerint a Norvég Munkáspárt, a Szocialista Baloldali Párt és a Centrumpárt "vörös-vörös-zöld" koalíciója 86 mandátum megszerzésével abszolút többséghez juthat a 169 tagú norvég törvényhozásban, míg a polgári ellenzéknek összesen 83 képviselői hely juthat.
2009.09.14. 21:33
 
 
Az IRM-be kerülnek az iratok, amelyekbe Kenedi János betekintést kért
A hadtörténelmi levéltárból az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumba (IRM) kerülnek vissza azok az állambiztonsági iratok, amelyekhez bírósági ítélet ellenére sem fért hozzá Kenedi János kutató - mondta Draskovics Tibor hétfőn az Országgyűlésben. Az igazságügyi és rendészeti miniszter felháborítónak és tűrhetetlennek nevezte, hogy a bíróság ítéletével ellentétben nem engedtek hozzáférést Kenedi Jánosnak egy általa kért pártállami állambiztonsági iratba. Közölte: hétfőn intézkedett, hogy a honvédelmi levéltárból, mint letétkezelőtől kerüljön vissza az IRM-be az iratcsomag. Hozzátette: ezeket Kenedi János hiánytalanul meg fogja kapni.
2009.09.14. 21:00
 
 
Nem rendelték el a népszavazást a képviselői költségtérítésről
Seres Mária a közeljövőben egy törvényjavaslatot akar átadni a parlamenti frakcióknak. A képviselői költségtérítésről szóló referendum kezdeményezője erről hétfőn beszélt újságíróknak a parlamentben, miután a Ház arról döntött, hogy nem rendelik el a népszavazást az ügyben. Hétfőn a parlament 341 igen szavazattal és négy tartózkodással döntött arról, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) döntésére figyelemmel nem rendeli el a Seres Mária által kezdeményezett referendumot. Az Országgyűlés áprilisban már elrendelte a népszavazást, de az Ab új eljárás lefolytatására kötelezte a Házat, mert közben olyan törvény született, amely utólag érdemben befolyásolta a kérdés népszavazásra bocsáthatóságát.
2009.09.14. 20:00
 
 
Ikvai-Szabó Imrét jelölte az SZDSZ országgyűlési képviselőnek
Az SZDSZ ügyvivő testülete hétfői ülésén egyhangú szavazással, ellenszavazat nélkül Ikvai-Szabó Imrét jelölte országgyűlési képviselőnek - közölte a párt sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel. Fodor Gábor helye szeptember 14-i hatállyal üresedett meg, miután a volt pártelnök, korábbi ígéretének megfelelően lemondott parlamenti mandátumáról. A közlemény szerint Retkes Attila pártelnök, valamint az ügyvivői testület egyetért abban, hogy a főpolgármester-helyettes az SZDSZ gazdasági kabinetjének vezetőjeként az őszi parlamenti ülésszak, valamint a 2010-es költségvetés törvényalkotó munkájában a leghitelesebben képviselheti a Szabad Demokraták Szövetségének politikáját.
2009.09.14. 19:48
 
 
Magyar bírálatok az Európai Parlamentben a szlovák nyelvtörvény kapcsán
Élesen bírálták magyar európai parlamenti képviselők a nyáron módosított szlovákiai államnyelvtörvényt az Európai Parlament plenáris ülésén, hétfőn Strasbourgban. Az új összetételű EP első érdemi munkanapján, napirend előtti felszólalásában Schmitt Pál (Fidesz), a képviselőtestület alelnöke úgy fogalmazott, Szlovákiában olyan atrocitás érte az EU egyik hivatalos nyelvét, a magyart, amely teljes mértékben ellentmond az európai szellemiségnek. Tabajdi Csaba, az MSZP delegációvezetője szerint Pozsony súlyos jogsértést követett el, márpedig "az EU hitelességét kezdi ki, ha csak az unión kívüli jogsértések esetén emeli fel a szavát".
2009.09.14. 19:03
 
 
Katona Béla az Országgyűlés új elnöke
A szocialista Katona Bélát választották az Országgyűlés új elnökének 319 igen, 22 nem szavazat mellett hétfőn. A voksolás titkos volt. Megválasztása után a frakcióvezetők, Bajnai Gordon miniszterelnök és Szili Katalin volt házelnök is gratuláltak Katona Bélának. A legfontosabb feladat, hogy a tavaszi választásokig biztosítva legyen a parlament folyamatosan működőképessége - közölte megválasztása után az új házelnök. A szocialista politikus a ciklusban hátralévő idejében kiemelt figyelmet fordítana arra, hogy miként lehet a szakmai, társadalmi és civil szervezeteket az eddiginél hatékonyabban bekapcsolni a parlamenti döntés-előkészítő folyamatába.
2009.09.14. 19:00
 
 
Leonard Orban szerint az EU nem tud beavatkozni a szlovák-magyar vitába
Az Európai Uniónak nincs olyan jogköre, hogy beavatkozhatna a szlovákiai államnyelvtörvény kapcsán kialakult szlovák-magyar vitába - jelentette ki szlovák tájékoztatás szerint Leonard Orban, a nyelvi sokszínűségért felelős EU-biztos hétfőn Brüsszelben azt követően, hogy találkozott a szlovák külügyminiszterrel. A szlovák nyelvtörvény nincs ellentétben az európai jogrenddel, de megvalósításakor problémák alakulhatnak ki, ezért nagyon óvatosan kell eljárni - tolmácsolta a biztos álláspontját közleményben a szlovák külügyminisztérium. Orban megjegyezte: az európai többnyelvűségi politika egyik alaptétele, hogy a kisebbségeknek ismerniük kell az államnyelvet.
2009.09.14. 18:27
 
 
Obama a bankok szigorúbb felügyeletét sürgeti
A bankok szigorúbb felügyeletét sürgette hétfőn a New York-i Wall Streeten Barack Obama amerikai elnök; hangsúlyozta, a viszonylagos piaci nyugalmat ki kell használni a reformokra egy újabb pénzügyi válság megelőzése érdekében. Azt mondta, újabb jelei mutatkoznak annak, hogy a bankok olyan kockázatos tevékenységet folytatnak, amely tavaly csaknem teljes pénzügyi összeomláshoz vezetett. "Ezekhez az időkhöz nem fogunk visszatérni" - hangsúlyozta, s figyelmeztetett: a történelem nem ismétli meg önmagát, nem lesz újabb szövetségi bankmentés. Obama a Wall Street szorosabb ellenőrzését, nagyobb átláthatóságot és elszámoltathatóságot szorgalmazott.
2009.09.14. 18:20
 
 
BRFK: feljelentést csatolt a tanácsadói szerződések mellé a BKV
Megérkezett a BRFK-hoz a BKV 2003 óta kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációja, mégpedig egy feljelentés kíséretében, amelyben a cég kéri az anyag büntetőjogi átvizsgálását - áll a rendőrség honlapján. Felidézik: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya április 21-én rendelt el nyomozást - magánszemély feljelentése alapján - hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt a BKV Zrt. tanácsadói szerződéseinek ügyében. A nyár folyamán a nyomozók tanúként hallgatták ki több, az ügyben érintett cég vezetőit és alkalmazottait, a napokban pedig megkezdődik a BKV-nál dolgozók tanúkénti kihallgatása is - tartalmazza a rendőrségi közlemény.
2009.09.14. 18:10
 
 
Rehn: Horvátország a jövő év közepéig lezárhatja az EU-csatlakozási tárgyalásokat
Horvátország akár a jövő év közepéig lezárhatja az EU-csatlakozási tárgyalásokat - vélekedett Brüsszelben Olli Rehn, az unió bővítési biztosa. Üdvözölte, hogy a múlt héten Horvátország és Szlovénia megállapodott kétoldalú tengeri területi vitájuk rendezésének módozatáról, és hogy ennek nyomán a szlovénok úgy döntöttek, nem akadályozzák tovább a horvát EU-csatlakozási tárgyalások folytatását. Rehn szerint az elkövetkező hetekben már folytatni is lehet ezeket a tárgyalásokat, és számos témafejezetet le lehet zárni az összesen 35-ből. Ha Zágráb "jól elvégzi azt a munkát, ami a reformokat illetően rá vár", akkor 2010-ben, akár az év közepére túl is lehet jutni a csatlakozást célzó, technikai jellegű egyeztetéseken - tette hozzá a bővítési biztos.
2009.09.14. 18:00
 
 
F1: a McLarent nem hagyja ott spanyol támogatója
A Banco Santander egy évvel, a következő szezonra vonatkozóan meghosszabbította szponzorációs szerződését a McLaren-Mercedes Forma-1-es csapattal. Spanyolország legnagyobb bankja 2007 óta támogatja a brit istállót, amely hétfőn jelentette be, hogy jövőre sem szakad meg az együttműködés. A szponzor emblémája a versenyzők overallján lesz látható a 2010-es szezonban. A pénzintézet a múlt heti Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában ötéves szerződést írt alá a Ferrarival, így jövőre a világbajnoki sorozat két legpatinásabb csapatát egyaránt támogatja majd.
2009.09.14. 17:50
 
 
A VDSZSZ közös fellépést szeretne a közlekedésben a forráskivonás ellen
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) levélben fordult a közösségi közlekedésben működő társszakszervezetekhez, hogy közösen lépjenek fel a kormány szándéka ellen, amely szerint 40 milliárd forintot vonna ki a közösségi közlekedésből a jövő évi költségvetésben - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke Budapesten. Elmondta: a VDSZSZ tiltakozik a magyar vasút tönkretételét jelentő 40 milliárd forint kivonása ellen, e témát is felvette a másfél éve tartó gördülő sztrájk követelései közé. Gaskó közölte, hogy megvárják a társszakszervezetek visszajelzését, ezt követően levélben jelentik be a kormánynál sztrájkkövetelésüket.
2009.09.14. 17:00
 
 
Nicolas Sarkozy eltökélt a magas prémiumok rendezése ügyében
Nicolas Sarkozy francia államfő feláll a tárgyalóasztaltól és otthagyja a G20-ak pittsburghi találkozóját, ha nem születnek megnyugtató döntések bizonyos kérdésekben, például a szélsőségesen magas prémiumok rendezéséről - közölte hétfőn egy rádióinterjúban az elnöki hivatal főtitkára. Claude Guéant, az elnök legközelebbi munkatársa az RTL rádiónak adott interjúban úgy fogalmazott: "az államfő nagyon eltökélt, mint ahogy nagyon eltökélt volt a G20-ak londoni találkozóján is néhány hónapja, ahol az adóparadicsomok felszámolására tett javaslatát vitte végig, és mindent megtett, hogy a többi kérdésben is határozott előrelépés szülessen".
2009.09.14. 16:44
 
 
A Magna 2015-ig kifizeti az Opel adósságát
A Magna várhatóan 2015-ig rendezi az Opel adósságát. Az Opel már ezt megelőzően nyereségessé válik - mondta Siegfried Wolf, az Opelt megvásárló Magna cég társ-vezérigazgatója hétfőn, frankfurti sajtóértekezletén. A Magna az orosz Sberbankkal közösen, továbbá a GAZ autógyárral együttműködve vásárolja meg az Opelt. Az egyezmény végső részleteit az következő hetekben öntik végső formába. Az ügyletet november végére zárják le - mondta Siegfried Wolf. Az esetleges Opel-gyár bezárásokkal kapcsolatban a Magna cég társ-vezérigazgatója azt mondta, hogy nem tesznek lakatot korszerű berendezésekkel felszerelt új gyárakra.
2009.09.14. 16:29
 
BL: Rudolf szerdai játéka kérdéses, Dombit és Vargát eltiltották
Rudolf Gergely játéka kérdéses a szerdai, liverpooli Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ugyanis még mindig nem jött teljesen rendbe a debreceni labdarúgó combsérülése, melyet a válogatott edzőtáborában szenvedett el. Az ugyanakkor egészen biztos, hogy Dombi Tibor és Varga József sárga lapok miatt eltiltását tölti majd, így rájuk nem számíthat Herczeg András vezetőedző. Az európai szövetség (UEFA) hétfőn a portugál Pedro Proenca Oliveira Alves Garciát jelölte ki a magyar idő szerint szerdán 20:45-kor kezdődő találkozó játékvezetőjének.
2009.09.14. 16:01
 
 
Szili: politikai, személyes, lelkiismereti okok miatt mondtam le
Közlése szerint politikai indítékok, személyes és lelkiismereti okok miatt mondott le posztjáról Szili Katalin. A távozó házelnök a parlament hétfői plenáris ülésén, a házelnöki pulpitusról szólva búcsúzott el a képviselőktől. Szili Katalin azt mondta: az élet nagyszerű ajándékának tartja, hogy több mint hét évig szolgálhatott házelnökként, alkotó módon vehetett részt az ország, a nemzet legújabb kori történetében. A szocialista politikus az MSZP-frakció tagjaként folytatja munkáját. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke bejelentette: az MSZP Katona Bélát javasolja házelnöknek a leköszönt Szili Katalin helyett. Az új elnökről az interpellációs időszak után, titkos szavazással dönt a Ház.
2009.09.14. 16:00
 
 
Bajnai Gordon reagált a frakcióvezetői felszólalásokra
Bajnai Gordon szerint a gazdasági válság közepén nemcsak annak kezelésével, hanem a romakérdéssel és az erőszakszervezetek megjelenésével is szembe kell néznie a kormánynak. A parlamenti frakciók vezetőinek felszólalásaira reagálva a miniszterelnök úgy vélekedett: utóbbiak esetében nemcsak a kormány, hanem a politikusok példamutatása, megnyilvánulásai is iránymutatóak lehetnek, ezért ebben mindenkinek van felelőssége. Kijelentette: szeretné, ha a politika világa megmutatná, hogy érti, mi a kötelessége Magyarország jövője szempontjából, és megpróbálná ezt a lehetőséget és ezt a felelősséget a magyar társadalom többségi, illetve kisebbségi oldalán érvényesíteni.
2009.09.14. 15:25
 
 
Megkezdődött a 4-es metró alagútépítése a pesti oldalon
Elhagyta hétfő délelőtt a 4-es metró déli alagútépítő pajzsa a Fővám téri állomást, ezzel megkezdődött az alagútépítés a város pesti oldalán is - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A tervek szerint a déli pajzs október közepére érheti majd el a Kálvin teret, északi párja pedig két hét múlva indulhat el. Mint közölték: az alagútépítő átköltöztette a "pajzskiszolgáló berendezéseket" a Szent Gellért térre, ahol a pesti oldali alagutak építésének logisztikai központja lesz egészen addig, amíg a pajzsok elérik jövőre a Baross teret. A 4-es metró beruházása mintegy 60 százalékban van kész.
2009.09.14. 15:03
 
 
Súlyos börtönbüntetés a repülőgép-robbantásokat tervező brit merénylőknek
Életfogytiglani börtönre ítélték hétfőn azt a három brit muszlim merénylőjelöltet, akik egyszerre több, Londonból Észak-Amerikába tartó utasszállító repülőgépet akartak felrobbantani. Ennek a merénylettervnek a leleplezése vezetett ahhoz a világ számos repülőterén máig érvényes korlátozáshoz, amelynek alapján bizonyos mennyiségen felül nem lehet folyadékot és képlékeny anyagokat a repülőgépek fedélzetére felvinni. A három terroristajelöltnek - Abdulla Ahmed Alinak, Assad Sarwarnak és Tanvir Hussainnek - minimum 40, 36, illetve 32 évet kell rács mögött töltenie a hétfői ítélet alapján. Ez az egyik legsúlyosabb jogerős büntetés az angol-walesi igazságszolgáltatás modern kori történetében.
2009.09.14. 14:50
 
 
Bajnai: ez lehet az utolsó válságkezelő költségvetés
Ha jól tesszük a dolgunkat, akkor ez az utolsó válságkezelő költségvetés Magyarország életében, legalábbis a mostani gazdasági válság tekintetében - mondta Bajnai Gordon szezonnyitó parlamenti beszédében hétfőn. A kormányfő a pulpitusról szólva megköszönte a parlament felelős többségének, hogy az elmúlt öt hónapban a rövid távú érdekek helyett az ország érdekét nézték. Hozzátette: ugyanezt a szilárd elhatározást és kitartást kéri tőlük a továbbiakban is. Bajnai úgy fogalmazott: az őszi ülésszak kiemelt feladata a jövő évi költségvetés elfogadása, és amit eddig tettek a válságkezelésben, azt be kell betonozni a büdzsében.
2009.09.14. 14:00
 
 
Kovács Katalin pert nyert korábbi klubja, az MTK ellen
Pert nyert korábbi klubja, az MTK-Erzsébetváros ellen Kovács Katalin kétszeres olimpiai és 27-szeres világbajnok kajakos. A Fővárosi Bíróság megsemmisítette az egyesület első és másodfokú, elmarasztaló fegyelemi határozatát és kötelezte az MTK-t a perrel okozott költségek megtérítésére. Az MTK-Erzsébetváros még a pekingi olimpia előtt indított fegyelmi eljárást Kovács ellen, aki a válogatókon nem klubtársaival ült egy hajóban - volt trénere, Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával - és ezzel az egyesület megítélése szerint cserbenhagyta az MTK-t.
2009.09.14. 13:53
 
Huszonharmadik férjét keresi egy 107 éves asszony
Huszonharmadik férjét keresi egy 107 éves asszony Malajziában, mert a 22. mégsem az igazi: kábítószerfüggő, neje pedig attól tart, hogy elhagyhatja egy fiatalabb nőért. Az asszony nem először kerül a hírekbe: négy éve "debütált" a világsajtóban, amiért hozzáment egy nála 70 évvel ifjabb férfihoz. Férje jelenleg drogelvonókúrán van, melynek önként vetette alá magát. Felesége úgy véli, ha véget ér a terápia, faképnél hagyja őt az ura. "Észrevettem, hogy öregasszony vagyok. Nem vagyok fiatal se lélekben, se testben, vonzerőben nem vetekedhetek egy fiatal nővel" - mondta az asszony a helyi sajtónak. Hozzátette, hogy új férjet csakis magányossága enyhítése végett keres.
2009.09.14. 13:50
 
 
Ellopták Warhol sportolós képeit egy gyűjteményből
Egyedülálló festménysorozatnak veszett nyoma: ellopták Andy Warhol híres sportolókról készített képeit egy magángyűjteményből. A hetvenes évek sportoló sztárjait, többek között Muhammad Alit, Jack Nicklaust, Pelét és Dorothy Hamillt ábrázoló tíz alkotásnak még szeptember elején kelt lába Richard Weisman üzletember otthonából - jelentette a Los Angeles-i rendőrség. A gyűjtő 1977-ben bízta meg Warholt a portrék megfestésével. Egyúttal a saját arcképét is elkészíttette vele, amit szintén elloptak.
2009.09.14. 13:35
 
 
A válságban is egyre jobban keresnek a brit csúcsvezetők
Az országos átlag háromszorosát meghaladó fizetésemelést kaptak tavaly a legnagyobb brit tőzsdei vállalatok csúcsvezetői az évtizedek óta nem tapasztalt súlyosságú pénzügyi válság és a részvénypiaci mélységi rekordok ellenére. A The Guardian, a legnagyobb brit baloldali napilap minden évben összesítést közöl a Londoni Értéktőzsde (LSE) irányadó árfolyammutatójában, a FTSE-100-ban szereplő vállalatok igazgatóinak fizetéseiről. A tízes mezőnyt Bart Becht, a Reckitt Benckiser háztartás-vegyipari vállalatcsoport első embere vezeti, aki tavaly 36,8 millió fontot (11,5 milliárd forintot) vihetett haza. A felső tíz sereghajtója, Sir Terry Leahy, a Tesco kiskereskedelmi hálózat vezetője is több mint 9 millió fontot keresett.
2009.09.14. 13:34
 
 
Orbán: a 2010-es büdzsé az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése
Orbán Viktor szerint a jövő évi büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, amely nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát. A Fidesz elnöke ezt hétfőn Budapesten, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának évadnyitó, zárt frakcióülése után mondta újságíróknak. "Ha ezt így elfogadja a parlament, ez azt jelenti, hogy sok iskolára kerül lakat, az egészségügyi intézmények, kórházak, rendelők nem fogják tudni ellátni a betegeket. A nyugdíjasoktól ismét rengeteg pénzt vesznek el, tehát az ő életlehetőségeik is szűkülni fognak" - fejtette ki Orbán a 2010-es költségvetésről, amelynek tervezetét pénteken nyújtotta be a pénzügyminiszter a parlamentnek.
2009.09.14. 13:00
 
 
Orbán: a 2010-es büdzsé az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése
Orbán Viktor szerint a jövő évi büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, amely nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát. A Fidesz elnöke ezt hétfőn Budapesten, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának évadnyitó, zárt frakcióülése után mondta újságíróknak. "Ha ezt így elfogadja a parlament, ez azt jelenti, hogy sok iskolára kerül lakat, az egészségügyi intézmények, kórházak, rendelők nem fogják tudni ellátni a betegeket. A nyugdíjasoktól ismét rengeteg pénzt vesznek el, tehát az ő életlehetőségeik is szűkülni fognak" - fejtette ki Orbán a 2010-es költségvetésről, amelynek tervezetét pénteken nyújtotta be a pénzügyminiszter a parlamentnek.
2009.09.14. 12:45
 
 
Október 1-jén tárgyalnak a nagyhatalmak és Teherán az atomprogramról
Október 1-jén fog tárgyalni egymással Irán és a hat nagyhatalom az iszlám köztársaság nukleáris programjáról - jelentette hétfőn az Isna iráni hírügynökség. Szajjid Dzsalili, az iráni nemzetbiztonsági tanács titkára és Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai képviselője állapodott meg telefonon arról, hogy Irán és a vitatott nukleáris programról folyó tárgyalásokban részt vevő 5+1 ország - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország, Kína és Németország - képviselői október 1-jén tárgyalnak egymással. "Az iráni iszlám köztársaság kész komolyan részt venni az októberi tárgyalásokon (...) hogy az együttműködés és megegyezés útjára lépjen" - idézte Dzsalilit az iráni állami tv honlapja.
2009.09.14. 12:35
 
 
Almunia: javultak a növekedési kilátások az EU-ban
Az év második felére jobb növekedési kilátásokat eredményezett az Európai Unióban, hogy a második negyedév óta jelentősen javult a gazdasági helyzet, ugyanakkor összességében még mindig a GDP tavasszal előrejelzett 4 százalékos csökkenése várható az idei évre - jósolta hétfőn kiadott előrejelzésében az Európai Bizottság. "Tovább kell folytatnunk az idei évre és a 2010-re vonatkozóan bejelentett gazdasági ösztönző intézkedéseket, és fel kell gyorsítani a pénzügyi szektor helyreállítását annak érdekében, hogy a bankok készen álljanak ésszerű feltételekkel hitelezni akkor, amikor a vállalatok és háztartások folytatni kívánják beruházási terveiket" - hangoztatta Joaquín Almunia pénzügyi biztos.
2009.09.14. 12:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977[1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista