2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Fidesz: eredménytelenek és feleslegesek a kormány megszorításai
Nemcsak károsak a Bajnai-kormány megszorításai, de teljesen eredménytelenek és feleslegesek is - ennek bizonyítékaként értékeli a Fidesz a hétfőn nyilvánosságra hozott statisztikai adatokat. A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint 2009. június-augusztusban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 800 ezer, a munkanélkülieké 419 ezer volt, ami 9,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. A Fidesz szerint a szocialisták alkalmatlanok a válság kezelésére, csak mélyítik a válságot, a munkanélküliség emiatt hamarosan 10 százalék fölé emelkedik - áll Cser-Palkovics Andrásnak, a párt helyettes szóvivőjének az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2009.09.28. 11:00
 
 
Nyugati vezetők gratuláltak Merkelnek a választási győzelemhez
A nyugati világ vezetői jókívánságaikat fejezték ki a német konzervatívok vezérének a vasárnapi választási győzelem alkalmából. Barack Obama amerikai elnök még vasárnap este telefonon gratulált Angela Merkel kancellárnak. A két vezető egyetértett abban, hogy országaik együttműködése "egy erős szövetségi kormánynak köszönhetően azt eddiginél is jobb és átfogóbb lesz" - közölte a Fehér Ház a beszélgetés után. Gordon Brown brit kormányfő kijelentette: örül annak, hogy folytatódhat a "szoros munkakapcsolat" Merkel kancellárral. Nicolas Sarkozy francia államfő még a hivatalos eredmény közzététele előtt gratulált a német konzervatívok vezetőjének.
2009.09.28. 10:39
 
 
A környezeti mérgek terméketlenné tehetik a férfiakat
Az iparosodott országok férfinépességének fokozódó terméketlensége valószínűleg a környezeti mérgekkel áll összefüggésben. Egy európai tanulmány most alátámasztja azt a gyanút, hogy a hormonálisan ható vegyületek károsan befolyásolják a férfi nemi szervek fejlődését, és lehetséges, hogy a hererák kialakulásához is hozzájárulnak. E betegség elterjedése, illetve a férfiaknál egyre gyakrabban elforduló terméketlenség rejtély a kutatók számára, mivel különböző országokban eltérő mértékben jellemzőek. Ilyen zavarok például Finnországban jóval ritkábban fordulnak elő, mint Dániában, pedig a két északi ország iparosodottsága hasonló szintű.
2009.09.28. 10:36
 
 
Brigitte Bardot 75 éves
Szeptember 28-án lett hetvenöt éves Brigitte Bardot francia színésznő, egy nemzedék számára BB, "a" szexszimbólum. Jómódú szülei ötéves korától járatták zene- és táncórákra, 16 éves korában már az Elle magazin címlapjáról mosolygott bájos, kicsit szemtelen kamaszarca. Felvevőgép elé 1952-ben, A normandiai odú című film forgatásán állt először, színészi kibontakozását jelentősen segítette Roger Vadim filmrendezővel kötött házassága. 1956-ban férje rendezte az első igazi Bardot-filmet. Az És Isten megteremtette a nőt kezdő jelenetében a hason fekvő, anyaszült meztelen BB maga volt a csábítás, az asztalon mezítláb lejtett tánca máig a filmtörténet egyik legerotikusabb jelenete.
2009.09.28. 10:16
 
 
A rendőrszakszervezet szigorúbb büntetést kér a rendőrre támadóknak
A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) azt követeli, hogy gyorsabban vonják felelősségre és szigorúbban büntessék meg azokat, akik rendőrökre támadnak - közölte a szakszervezet hétfőn az MTI-vel. Az FRSZ követeli, hogy a jogalkotó vizsgálja felül a hivatalos személy elleni erőszakos bűncselekmények büntetési tételeit, a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási szabályok megfelelő módosításával biztosítsák a tettesek gyorsított, az elkövetéstől számított 90 napon belüli felelősségre vonását. Követelik azt is: szigorítsák a bíróságok büntetés-kiszabási gyakorlatát annak érdekében, hogy a kimért büntetések valóban kellő visszatartó erőt jelentsenek a rendőrök elleni támadásoktól.
2009.09.28. 10:00
 
Császármorzsa-világrekord a császárvárosban
A világ legnagyobb adag császármorzsáját készítették el vasárnap az osztrák fővárosban rendezett Rekordok Napján: 103 kilogrammnyi készült a hagyományos bécsi ételből. A hatalmas adag smarnihoz - a császárvárosiak nyelvén Kaiserschmarrnhoz - 360 tojást, 60 kilogramm lisztet, 20 kilogramm vajat, 20 kilogramm cukrot, 70 liter tejet és két kilogramm sót használtak fel. Az óriási porcióból ötszáz embernek jutott kóstoló. Egy sor más rekordnak is szemtanúi lehettek a híres bécsi vurstliban, a Praterben rendezett Rekordok Napjának látogatói. Fellépett a világ legmagasabb embere és a leggyorsabb csokoládéslinzer-evő, de volt még célba ugratás kerékpárral és más látványosságok is.
2009.09.28. 10:00
 
 
Élőhelyüktől megfosztott elefántok ámokfutása Indonéziában
Megvadult elefántcsorda taposott halálra két embert az indonéziai Szumátra szigetén, amikor egy falu lakói több mint 80 elefántot próbáltak meg elűzni földjeikről dobok, zseblámpák és lándzsák segítségével, mert azok a termést dézsmálták. Az összetűzés során a megvadult elefántok tucatnyi épületet ledöntöttek és jelentős károkat okoztak egy pálmaolaj-ültetvényben. Az állatok élettere a fakitermelés, valamint a terjeszkedő haszonfa- és pálmaolaj-ültetvények miatt egyre szűkül, ezért rákényszerülnek, hogy a parasztok földjein keressenek táplálékot - hangsúlyozzák a természetvédők, akik szerint mára mintegy háromezer vadon élő elefánt maradhatott Szumátra szigetén.
2009.09.28. 09:56
 
 
BL: már elindult Debrecenből a Loki csapata
Hétfőn reggel elindult a Debrecen labdarúgócsapata Budapestre, ahol kedden 20:45-kor játszik Bajnokok Ligája-mérkőzést a francia Olympique Lyon ellen. A DVSC-TEVA honlapján olvasható, hogy a gárda az ötcsillagos Ramada Hotelben lakik majd. A játékosok és az edzők a buszinduláskor nem nyilatkoztak, erre legkorábban a fővárosi szállás elfoglalása után, kb. 12:30-kor kerül sor. Ekkor Herczeg András klubmenedzser nem lesz jelen, mivel a pro licences tanfolyamon vesz részt. A csapat - immár Herczeggel - 18:15-kor tart sajtótájékoztatót a meccs színhelyén, a Puskás Ferenc Stadionban, és 19:05-kor kezdődik a sajtónyilvános edzés. A Lyon a tervek szerint hétfőn délben érkezik Budapestre.
2009.09.28. 09:20
 
 
9,9%-os a munkanélküliségi ráta
Június-augusztusban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 800 ezer, a munkanélkülieké 419 ezer volt, ami 9,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett - közölte Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Az idén május-júliusban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 811 ezer, a munkanélkülieké 407 ezer volt, a munkanélküliségi ráta 9,7 százalék. Tavaly június-augusztusban a munkanélküliségi ráta 7,5 százalék volt, a foglalkoztatottak száma 3 millió 914 ezer, a munkanélkülieké pedig 317 ezer volt.
2009.09.28. 09:00
 
 
Női tenisz-világranglista: Czink Melinda 38., Szávay Ágnes 45.
Czink Melinda a 38., míg a tokiói tornán az első fordulóban búcsúzott Szávay Ágnes a 45. helyre csúszott vissza a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján. A női versenyeket szervező WTA honlapja szerint a rangsort továbbra is az orosz Dinara Szafina vezeti. Női világranglista: 1. (1.) Dinara Szafina (orosz) 8340 pont, 2. (2.) Serena Williams (amerikai) 7807, 3. (3.) Venus Williams (amerikai) 6645, 4. (4.) Jelena Gyementyjeva (orosz) 6015, 5. (5.) Caroline Wozniacki (dán) 5850, ...38. (37.) Czink Melinda 1467, ...45. (38.) Szávay Ágnes 1391, ...179. (179.) Marosi Katalin 324, ...216. (225.) Kapros Anikó 257, ...245. (243.) Arn Gréta 20.
2009.09.28. 08:20
 
 
Lendvai: zéró tolerancia kell azokkal szemben, akik két marokkal vesznek a közpénzekből
Zéró toleranciát kell alkalmazni azokkal szemben, akik két marokkal vesznek a közpénzekből - jelentette ki Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Népszabadságnak adott interjújában. A lap hétfői számában megjelent interjúban a pártelnök azt mondta: legyen bérplafon, végkielégítési korlát, ahol kell, prémiumstop. Hozzátette: "az is szégyen, ha magunkon hagyjuk a bélyeget, és nem csapunk szét megfelelő szabályozókkal". "Utálom, ha mások helyett kell szégyenkeznem, és elegem is van belőle" - jegyezte meg a pártelnök.
2009.09.28. 08:00
 
 
U20-as vb: háromgólos magyar vereség Hondurastól
A magyar válogatott első mérkőzésén meglepetésre sima, 3-0-ás vereséget szenvedett Honduras csapatától a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán vasárnap. Az F csoport nyitányán Egervári Sándor együttese gyengén játszott, s megérdemelten kapott ki az előzetesen gyengébbnek tartott riválistól. F csoport, 1. forduló: Honduras-Magyarország 3-0 (1-0). Alexandria, Alexandria Stadium. Gól: M. Martinez (35., 70.), Peralta (84.). Az ötödik U20-as vb-jén szereplő Honduras története első világbajnoki győzelmét aratta. A csoportokból az első kettő jut tovább, illetve a hat kvartett négy legjobb harmadikja is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.
2009.09.28. 07:30
 
 
Napi Gazdaság: októberben megkaphatja építési engedélyeit a Mercedes
Várhatóan október első felében valamennyi tervezett üzemrészének felépítéséhez megkaphatja a jogerős építési engedélyt a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. - írta hétfői számában a Napi Gazdaság. A Kecskemét határában óriásberuházást tervező cég a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivataltól a prés- és karosszériaüzem, különböző kiszolgáló létesítmények, valamint az ipari terület belső útjaira kért építési engedélyt. A lap úgy tudja, hogy a Mercedes gyár hazai beszállítóinak viszont még egy darabig várniuk kell. A Kecskeméten először gyártandó típus jelenleg Németországban készül, elsősorban ottani beszállítók közreműködésével, a hazai cégek várhatóan csak a második modell gyártásában vehetnek majd részt.
2009.09.28. 07:30
 
 
A CDU/CSU és az FDP leválthatja a jelenlegi nagykoalíciót
A konzervatív CDU/CSU és a liberális FDP alakíthat kormányt Németországban a vasárnapi választások eredményeként. Az esti részeredmények szerint a Német Kereszténydemokrata Unió és a bajor Keresztényszociális Unió, valamint a Szabad Demokrata Párt stabil többséghez juthat a német parlament alsóházában, a Bundestagban, Angela Merkel, a CDU elnöke pedig Németország kancellárja marad. A pártelnök-kancellár szerint a konzervatív pártok elérték választási céljukat, Németországban a választások eredményeként az eddigi nagykoalíció helyett a liberálisokkal szövetkezve sikerül egy új és stabil kormányt hatalomra juttatni.
2009.09.27. 21:35
 
 
Kamatdöntés hétfőn: az elemzők 50 bázispontos csökkentést várnak
Elemzők többsége 50 bázispontos jegybanki alapkamat csökkentést vár hétfőn, de többen azt sem tartják kizártnak, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa erőteljesebben vágja vissza az alapkamatot. A Reuters elemzői felmérése szerint a monetáris tanács 7,5 százalékra mérsékli hétfőn a jelenlegi 8,0 százalékos jegybanki alapkamatot, ezzel együtt 2009 végére 7,0 százalékos, 2010 végére pedig 6,0 százalékos alapkamatot mutat az elemzői konszenzus. Londoni feltörekvő piaci elemzők ugyanakkor úgy vélik, hogy az általánosan várt fél százalékpontos enyhítésnél jóval agresszívabb kamatcsökkentésre is elszánhatja magát hétfőn a magyar jegybank, mivel ezt most lehetővé tennék a piaci körülmények.
2009.09.27. 21:00
 
 
Bajnai: jövőre kezdődik az új Erkel Ferenc Színház építése
A kormány határozott arról, hogy jövőre megkezdi az Erkel Ferenc Színház helyén egy új, modern, Budapesthez és a magyar zeneművészet színvonalához méltó színház létrehozását - jelentette be Bajnai Gordon az Operaház megnyitásának 125. évfordulója alkalmából rendezett díszelőadáson. Mint mondta, az új Erkel Ferenc Színházban 2013-ban játszhatják majd az első előadást. Közölte azt is, hogy ugyanott kiépül az Operaház új korszerű logisztikai háttérbázisa. Az új színház létrejötte után azonnal megkezdődik a színpadtechnikai rekonstrukció, hogy továbbra is méltó módon őrizhessük meg a 125 éve ránk hagyott örökséget - hangsúlyozta a miniszterelnök.
2009.09.27. 20:01
 
 
Berlusconi ismét a "napbarnított" Obamáról beszélt
Silvio Berlusconi olasz kormányfő vasárnap megint "napbarnítottnak" titulálta Barack Obama amerikai elnököt és feleségét, Michelle-t a pártja milánói ünnepségén mondott beszédében, újra elővéve korábban már visszatetszést keltő viccelődését. Pittsburgh-ből hazatérve "hozom önöknek egy napbarnított úr üdvözletét, hogy is hívják, hogy is hívják... Barack Obama" - mondta Berlusconi a hallgatóságnak: kormánya minisztereinek és pártja, a Szabadság Népe híveinek. "Nem fogják elhinni - folytatta -, de kettesben járnak a strandra, mert a felesége is le van sülve!" A közönség jól szórakozott, tapssal fogadta a kormányfő élceit, aki ezután belefogott a G20-as csúcsnak és a kormány tevékenységének a taglalásába.
2009.09.27. 19:50
 
 
Október 1-től nem kell izzókészletet tartani a kocsiban
Október 1-től több könnyítés is életbe lép az autósok számára, nem kell például izzókészletet tartaniuk a kocsiban - közölte a kormányszóvivő vasárnap. Szollár Domokos hozzátette: ez természetesen nem jelenti azt, hogy kivilágítatlanul közlekedhetnek az autók. Minden üzembentartó saját felelőssége, hogy a KRESZ szabályai szerint működjenek az autó lámpái, és ezt a rendőrség fokozottan fogja ellenőrizni. Úgy fogalmazott: az, hogy ennek miként tesz eleget az autós, mindaddig a saját ügye, amíg szabályosan közlekedik. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az autósok ne legyenek kitéve felesleges hatósági zaklatásnak, ugyanakkor a közlekedésbiztonság szempontjai se sérüljenek.
2009.09.27. 19:10
 
 
BL: hétfőn délben érkezik a Lyon Budapestre
Hétfőn délben érkezik Budapestre az Olympique Lyon labdarúgócsapata, amely kedden 20:45 órakor a Puskás Ferenc Stadionban játszik Bajnokok Ligája-mérkőzést a Debrecen ellen. A DVSC honlapjának vasárnapi írása szerint a franciák az Andrássy Hotelben szállnak meg. A gárda rögtön a találkozó után indul haza. A Lyon klubmenedzsere, Claude Puel és egy játékosa hétfőn 17:15 órakor tart sajtótájékoztatót a stadion Iharos termében. A csapat edzése 18 órakor kezdődik, és csak az első 15 perce nyilvános. A meccset a norvég Tom Henning Ovrebo vezeti, segítői Geir Age Masovn Holen és Dag-Roger Nebben.
2009.09.27. 18:48
 
 
Gázpisztollyal lőtt támadójára egy fideszes képviselő Esztergomban
Gázpisztollyal lőtt támadójára Kolumbán György Esztergom fideszes önkormányzati képviselője - ezt maga a képviselő erősítette meg az MTI-nek vasárnap. Kolumbán György azt mondta: egy férfi lépett oda hozzá Esztergom főterén, egy papírlapot tartott elé, majd amikor olvasni kezdte, arcon ütötte. Ő ekkor rálőtt - az engedéllyel tartott - gázpisztolyából. Előzőleg szemtanúk számoltak be az MTI-nek arról, hogy előző este egy verekedésben a képviselő használta gázfegyverét. A megyei rendőr-főkapitányság annyit erősített meg, hogy összeverekedett két 65 év körüli férfi Esztergom főterén szombat este, egyikük többször megütötte, majd ágyékon rúgta a másikat, aki válaszul gázfegyverrel közelről kétszer arcon lőtte.
2009.09.27. 17:00
 
 
F1, Szingapúri Nagydíj: Lewis Hamilton győzött
Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, az autós gyorsasági világbajnokság 14. futamát. A második helyen a német Timo Glock (Toyota) végzett, míg a spanyol Fernando Alonso (Renault) lett a harmadik. A világbajnoki címvédő Hamilton, aki idei második, pályafutása 11. futamát nyerte meg, rajt-cél győzelmet aratott a villanyfényes szingapúri száguldáson. A pontversenyben éllovas brit Jenson Button (Brawn GP) az ötödik lett, csapattársa, az összetettben második brazil Rubens Barrichello a hatodik helyen végzett a 61 körös viadalon.
2009.09.27. 16:05
 
 
Tovább nőtt a tájfun áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken
Több mint száz ember életét követelte a Fülöp-szigetek legnagyobb és legnépesebb szigetén, Luzonon átsöprő tájfun. A kormány katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította a tájfun által sújtott Manilát és 25 tartományt. A Ketsana trópusi vihar szombaton hajnalban 100 kilométer/órás széllökésekkel érkezett, és 12 óra leforgása alatt 424 milliméter csapadék hullott le a Fülöp-szigetek fővárosára, Manilára, több, mint az egész szeptemberre vonatkozó 392 milliméteres átlag. A meteorológiai intézet vezetője közölte: 1967 óta nem fordult elő az országban, hogy egy tájfun ilyen hatalmas esőmennyiséget hozzon magával.
2009.09.27. 15:47
 
 
Alacsony a részvétel a választásokon Németországban
Alacsony a részvétel a német parlamenti választásokon: vasárnap délutáni értesülések szerint a legtöbb tartományban délután 14 óráig kevesebben mentek el szavazni, mint négy évvel ezelőtt, 2005 szeptemberében. A központi választási iroda közleménye szerint a legnépesebb Észak-Rajna-Vesztfália tartományban déli 12 óráig a választópolgárok kereken 35 százaléka szavazott, ugyanez az arány 2005-ben 39,83 százalékos volt. Hasonlóan alacsony volt a részvétel az önálló tartománynak számító Berlinben is. Szerte az országban reggel 8 órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, amelyek este 18 óráig tartannak nyitva. Az exitpoll-felméréseken alapuló első előrejelzéseket rögtön ezt követően hozzák nyilvánosságra.
2009.09.27. 15:40
 
 
Sólyom: újra meg fog nyílni a sydneyi magyar főkonzulátus
Sólyom László szerint újra meg fog nyílni a sydneyi magyar főkonzulátus, amelynek bezárásáról a kormány döntött. A magyar köztársasági elnök ezt vasárnap Sydneyben, azon a fogadáson jelentette ki, amelyet a tiszteletére rendeztek az ausztráliai magyarság képviselőinek a részvételével. Az elnök az új-dél-walesi parlament épületében tartott fogadáson mintegy 150 vendég előtt elhangzott beszédében elmondta: mielőtt elindult volna új-zélandi és ausztráliai útjára, megkapta "az új-dél-walesi szervezetnek a levelét és az összes tiszteletbeli konzulnak a levelét, amelyben panaszolják, hogy be akarják zárni a sydneyi főkonzulátust".
2009.09.27. 15:32
 
 
Betiltották a palackozott víz forgalmát egy ausztráliai kisvárosban
A világon elsőként betiltották a palackozott víz kereskedelmi forgalmazását egy ausztráliai kisvárosban.A kétezer lakosú, festői szépségű városkában, Bundanoonban a hét végén lépett érvénybe a rendelkezés. Az intézkedést környezetvédő aktivisták kezdeményezték, a lakosság pedig melléjük állt. A tilalom kezdeményezői úgy vélik, hogy a víz palackozása szükségtelen műanyag- és üzemanyag-felhasználást eredményez. Egy új-dél-walesi tanulmány szerint csupán 2006-ban 60 ezer tonna, a globális felmelegedéshez hozzájáruló gáz kibocsátása írható az ipar számlájára.
2009.09.27. 15:22
 
 
Folyamatosan áll vissza az áramszolgáltatás Ferihegyen
Folyamatosan áll vissza az áramszolgáltatás a Ferihegyi repülőtér 2A termináljának épületében, ahol szombat este egy magas feszültségű kábel hibája okozott áramszünetet; az utasfelvétel 15 órától már a 2A terminálon is újrakezdődik - tudta meg az MTI a Budapest Airporttól (BA)vasárnap délután. Hardy Mihály, a BA vállalati és közkapcsolati igazgatója elmondta, a délutáni csúcsra már várhatóan lesz áram a 2A terminálon. Közölte, 16.30-tól valamennyi érintett járat a 2A-ról indul. Hardy Mihály korábban elmondta, hogy a nagyfeszültségű kábelnek a repülőtér erőműháza és a 2A terminál közötti zárlatos részét kell kicserélni.
2009.09.27. 14:30
 
 
Az MSZP szerint a Fidesz a fontos dolgokról tereli el a figyelmet
Az MSZP szerint azért foglalkozik a pénzügyminiszter lakásépítésével a Fidesz, hogy elterelje a figyelmet az ország fontos dolgairól. A szocialista párt szóvivője szerint Orbán Viktor pártja milliárdokat folyat szét és pocsékol el az önkormányzatokban, ennek ellenére úgy érzi, mások lakásépítésével kell foglalkozni. Nyakó István közleményében úgy fogalmazott, hogy a jobboldali párt "szappanoperájának mai része egy szerencsétlen garázsépítési ügyről szól", egy olyan esetről, amelynek semmi köze Magyarország jövőjéhez. Ez áll szemben azokkal az ügyekkel, amelyek alapjaiban határozzák meg Magyarország közérzetét, és amelyekkel kapcsolatosan egyetlen érvényes mondata sincs Orbán Viktor pártjának.
2009.09.27. 14:05
 
 
400 milliárd eurós veszteség az európai bankoknál
Európa 22 nagy bankja 400 milliárd eurós veszteséget könyvelhet el idén és jövőre - írta hétvégi számában az International Herald Tribune. A New York Times Párizsban megjelenő európai kiadása olyan brüsszeli tisztviselőkre hivatkozik, akik már látták az uniós bankfelügyeleti bizottság (CEBS) irányításával elkészített úgynevezett stressz teszt eredményeit, amelynek legalább egy irányszámát az uniós pénzügyminiszterek csütörtöki informális találkozóján Svédországban nyilvánosságra kívánják hozni. Az uniós pénzügyminiszterek a lap szerint azt tervezik, hogy a következő hónapokban hasonló nyomáspróbának vetik alá a biztosítótársaságokat is, amelynek eredménye már tavaszra meglehetne.
2009.09.27. 13:35
 
 
F1, Szingapúri Nagydíj: Heidfeld a boxutcából rajtol
A boxutcából rajtol a 14 órakor kezdődő Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon Nick Heidfeld, a BMW-Sauber német pilótája, miután a szombati időmérő után kiderült: a megengedettnél könnyebb volt az autója. Ezt maga a csapat jelentette a versenybíróknak. A versenyző eredetileg a hetedik helyről vághatott volna a neki a futamnak. A módosítás nyomán az istálló kicserélte a motort és a váltót is az autójában, ezért plusz büntetés ugyanis már nem jár. Az élről a vb-címvédő brit Lewis Hamilton (McLaren) vághat majd neki a száguldásnak.
2009.09.27. 13:30
 
 
Törvény készül a bankprémiumok korlátozására Angliában
Külön törvényt alkot a banki prémiumok korlátozására a brit kormány - jelentette be vasárnap a brit miniszterelnök. Gordon Brown, aki a kormányzó Munkáspárt éves kongresszusának kezdete előtt nyilatkozott a BBC televíziónak, közölte: az új törvény a brit pénzügyi felügyeletet (FSA) ruházza majd fel beavatkozási jogkörrel abban az esetben, ha a hatóság valamely cég részéről "nem megfelelő magatartást" észlel, és ha az adott vállalat nem hajlandó alávetni magát a jutalmazásra és javadalmazásra kidolgozott szabályoknak, büntetésre számíthat.
2009.09.27. 13:22
 
 
A Holdon található a naprendszerünk ismert leghidegebb helye
A bolygók társaságából nemrég kizárt Plútót immár megfosztották naprendszerünk leghidegebb ismert helyének nimbuszától is: az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA egyik űrszondája ugyanis a Hold déli pólusának közelében fekvő kráterekben még nagyobb hideget mért. A New Scientist című brit tudományos hetilap idézte Richard Vondrakot, a NASA kutatóját, aki szerint júniusban a Hold körüli pályára állított Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) űrszonda a Celsius-skála szerinti -240 fokos állandó hőmérsékletet mért a Hold déli pólusainál fekvő kráterekben, ahová soha sem jut el fény.
2009.09.27. 13:18
 
 
Kiadatási őrizetbe helyezték Roman Polanski filmrendezőt Svájcban
Kiadatási őrizetbe helyezték Svájcban Roman Polanski filmrendezőt - közölte vasárnap az alpesi ország igazságügy-minisztériuma. A zürichi filmfesztiválra utazó Polanskit előző este vették őrizetbe a svájci város repülőterén egy 1978-as amerikai elfogatóparancs alapján, azzal a váddal, hogy egy tizenhárom éves lánnyal egy alkalommal nemi viszonyt létesített. A berni igazságügyi minisztérium szóvivője elmondta, a svájci hatóságok ellenőrzik, hogy Polanski valóban kiadható-e az Egyesült Államoknak, ami néhány napba telhet. A filmrendező fellebbezést nyújthat be az őrizetbe vétel és az esetleges kiadatási határozat ellen is. A szóvivő nem árult el részleteket az őrizetbe vételről, így azt sem tudni, hol tartják fogva a világhírű filmrendezőt.
2009.09.27. 13:15
 
 
Oroszország a legdinamikusabban növekvő autófelvevő piac
Az idei példátlan mértékű forgalom visszaesés után az orosz autópiac hamarosan a világ egyik legdinamikusabban növekvő piaca lehet ismét. "Az aktuális adatok drámaiak ugyan, semmit nem változtatnak azonban azon az lapvető tényen, hogy Oroszország a jövő legnagyobb növekedési piacai közé tartozik" - mondta Klaus Mangold, a német vállalatok kelet-európai exportjának ösztönzésével foglalkozó Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft szakmai szervezet elnöke az IAA frankfurti autószalonon. A Roland Berger tanácsadó cég számításai szerint az éves érékesítési volumen egy évtized alatt 3,6 millióra nő, ami több mint duplája a mostaninak.
2009.09.27. 13:10
 
 
Jövő héten indul a Design Hét Budapest
Hazai és külföldi tervezők egyszerre stílusos és praktikus használati tárgyaiból összeállított kiállítások sora, kreatív workshopok, divatbemutatók, előadások és nem utolsósorban vj-dj partik szerepelnek a jövő hét pénteken kezdődő Design Hét Budapest 2009 programjában. Az idei - sorrenden hatodik - design hét mottója a "kreatív energiák", így a programsorozat az alkotói kreativitásra, a tudás alapú termékekre, szolgáltatásokra és technológiákra fókuszál - emelte ki Halasi Rita Mária, a Design Hét Budapest kurátora. Kifejtette, hogy a számos külföldi vendég és vándorkiállítás mellett a programsorozat elsősorban a hazai tervezők bemutatását helyezi előtérbe.
2009.09.27. 13:10
 
 
Vasárnap zár a frankfurti autószalon
Vasárnap ér véget a frankfurti nemzetközi autószalon, az IAA. A rendező, a Verband der Automobilindustrie (VDA) megvonta a tíznapos rendezvény mérlegét: a világ legnagyobb autóipari kiállításán 30 országból 781 kiállító mutatta be újdonságait az autógyártásban és a beszállítói iparágakban. A világgazdasági krízis miatt közel 30 százalékkal kevesebb kiállító jelent meg az idei szakmai szemlén mint két évvel ezelőtt. Az idei vásár fő témája az alacsony fogyasztású és az elektromos járművek bemutatása volt. Szombaton, a zárás előtti utolsó napon 850 ezer látogató kereste fel a rendezvényt, igaz, a rekordhoz képest ez is visszaesésnek számít.
2009.09.27. 12:52
 
 
A dél-morvaországi Brünnben mutatott be misét a pápa
A hivatalos csehországi látogatáson lévő XVI. Benedek pápa szentmisét mutatott be több mint 120 ezer ember előtt vasárnap a dél-morvaországi Brünnben. A rendezők közlése szerint mintegy 15 ezren Szlovákiából érkeztek a misére. Kisebb-nagyobb zarándok csoportok érkeztek Ausztriából, Németországból, Lengyelországból, Ukrajnából és néhány más államból is. A tömegben magyar zarándokok is voltak, és legalább két helyen magyar zászló is lengett. A misén megjelent Václav Klaus államfő, aki a cseh huszita egyház tagja.
2009.09.27. 12:03
 
 
Új-Zéland után Ausztráliába utazott Sólyom László
Befejezte négynapos új-zélandi látogatását vasárnap Sólyom László köztársasági elnök. Szigetországi útjának utolsó állomásaként Wellingtont is felkereste, majd Ausztráliába utazott tovább. Az elnök Új-Zéland fővárosában ellátogatott a Victoria hegyen levő kilátóponthoz, ahonnan a város legnagyobb része belátható. Az államfő ezt követően felkereste a Magyar Millenniumi Parkot, ahol Wayne Mapp védelmi miniszterrel és Kerry Prendergast wellingtoni polgármesterrel megkoszorúzta a parkban álló kopjafát. A park Új-Zéland egyetlen magyar emlékműve, amelyet 2003-ban az akkori új-zélandi főkormányzó nyitott meg. helyi magyarok minden magyar nemzeti ünnepről ebben a parkban emlékeznek meg.
2009.09.27. 12:00
 
Merénylet az afganisztáni energiaipari miniszter ellen
Merényletet követtek el az afganisztáni víz- és energiaipari miniszter ellen vasárnap Herát városban. Mohammad Iszmail Hán sértetlen maradt, de négy civil életét vesztette, tizenhét ember, köztük a miniszter két testőre megsebesült - közölte a rendőrség. Délelőtt fél kilenckor történt a merénylet a nyugat-afganisztáni város egyik lányiskolája előtt. Öngyilkos merénylő repítette magát levegőbe, vagy út mentén elhelyezett pokolgép robbant a miniszter és az általa vezetett küldöttség útvonalán. A delegáció a repülőtérre tartott. Iszmail Hánnak nem esett baja, s elutazott Kabulba. A rendőrség közlése szerint négy polgári személy, köztük egy nő és egy kislány életét vesztette, tizenheten pedig megsebesültek.
2009.09.27. 11:15
 
 
Irán kísérletet hajtott végre két rövid hatótávolságú rakétával
Két rövid hatótávolságú rakétával hajtott végre kísérletet az iráni Forradalmi Gárda a vasárnap kezdődött, több naposra tervezett hadgyakorlat keretében - jelentette a teheráni média. Az angol nyelvű Press tévéállomás szerint a rakétakísérlet mellett egy rakétaindító állványt is teszteltek. A vasárnapi kísérletekről egyelőre más részletek nem ismertek. Az iráni állami rádió szerint hétfőn Sahab-3 rakétával is végrehajtanak kísérletet. Ez utóbbi kétezer kilométeres hatótávolságú, ezért elérheti Izrael területét és az öbölbeli amerikai támaszpontokat is.
2009.09.27. 11:05
 
 
Egyelőre nincs egyezség a kórházak és a tárca között
Egyelőre nincs megegyezés abban a vitában, mennyi pluszforrást kapjanak a kórházak talpon maradásukért; a szakmai szervezetek 25,5 milliárd forintot kérnek, az egészségügyi tárca 4,5 milliárdot ajánl. Az eredménytelen tárgyalások nyomán elhalasztották az októbertől tervezett bázisfinanszírozást. Az egyeztetést kedden folytatják. Az új rendszer lényege, hogy a kórházak a tavalyi teljesítményük 70 százalékáig megkapják az időközben megemelt alapdíjat, a fennmaradó 30 százalékot pedig úgynevezett lebegő rendszerben osztják szét, figyelembe véve az összkórházi teljesítményeket. Több szakmai szervezet szerint a rendelkezésre álló pénzből nem lehet elfogadható színvonalon működtetni a kórházakat.
2009.09.27. 10:00
 
 
Tenisz, Tokió: Szávay az első körben búcsúzott
Szávay Ágnes már az első fordulóban búcsúzott a 2 millió dollár összdíjazású, tokiói keménypályás női tenisztornán. A magyar játékos a vasárnapi nyitókörben az argentin Gisela Dulkóval nézett farkasszemet, és mindössze három játékra futotta az erejéből. Eredmények: 1. forduló (a 32 közé jutásért): Dulko (argentin)-SZÁVAY 6:3, 6:0.
2009.09.27. 09:22
 
 
Vitalij Klicsko megtartotta a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét
Vitalij Klicsko megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét: Los Angelesben, magyar idő szerint vasárnap hajnalban vívott csatában Chris Arreola a tizedik menetig bírta az iramot az ukrán címvédő ellen. Az összecsapás során az ukrán világbajnok mindvégig uralta a ringet. Ellenfele, Cris Arreola nyomult előre, megpróbált az ukrán óriás közelébe férkőzni, de minden próbálkozását Klicsko kemény és pontos ütésekkel hárította. A tizedik menet után az edző nem engedte tovább harcolni Cris Arreolát, így a meccs technikai KO-val ért véget.
2009.09.27. 08:53
 
 
Monociklire hasonlító elektromos járművel kísérletezik a Honda
Monociklire, hasonlító egykerekes "személyi szállítóeszközt" fejlesztett a Honda. Az elektromos meghajtású U3-X irányításához azonban nem kellenek akrobatikus képességek, mert a jármű saját magát egyensúlyozza, és a vezető egyszerűen, súlypontáthelyezéssel irányíthatja. A Honda monociklije tulajdonképpen számtalan parányi villanymotorral vezérelt kerékből áll, amelyek segítségével a jármű minden irányba képes mozogni. A vezetőnek nincs más dolga, mint ráülni az ülésre és egy kissé abba az irányba dőlni, amerre éppen gurulni szeretne.
2009.09.27. 08:49
 
 
Két és fél hetes korkülönbségű testvérek
Két és fél héttel megtermékenyülése után ismét teherbe esett egy nő az Egyesült Államokban, amivel alaposan meglepte orvosait. A két magzat "testvéri" békességben növekszik egymás mellett az anyaméhben. Az ilyen "utómegtermékenyülés" rendkívül ritka - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A két magzat neme eltérő, a nagyobbik a lány, aki már most "vigyázhat" kisöccsére. Szüleik Jilliannek és Hudsonnek tervezik nevezni őket.
2009.09.27. 08:41
 
 
Hamburgert neveztek el Michelle Obamáról
Michelle Obama, az amerikai first lady nevét viselő hamburgert mutatott be Spike Mendelsohn, a Bravo televízió Top Chef című műsorának egyik versenyzője. A Michelle Melt, azaz az Elolvadó Michelle nevet kapott harapnivalót a versenyző Sam Kassnek, a Fehér Ház konyhafőnökének közreműködésével készítette el. És hogy miért épp Michelle Obama nevét viseli a hamburger? Mert a friss, helyileg termesztett összetevőket, amelyek hozzájárulnak az egészséges étkezéshez, a Fehér Ház kertjében Barack Obama neje termesztette. A hozzávalók: szabadon tartott pulyka húsa, karamellizált hagyma, svájci sajt, rubinvörös paradicsom és frissen sütött búzakenyér.
2009.09.27. 08:25
 
A kezét árulja barátnője műtétéért
A kezét árulja egy 22 éves diáklány Kínában, hogy előteremtse a pénzt egy egyetemi csoporttársnőjének műtétjére: férjhez megy ahhoz, aki kész kifizetni az operáció közel 5 millió forintnyi árát. A csoporttársnak olyan idegrendszeri betegsége van, amely műtét és kezelés nélkül puszta vegetálásra kárhoztatja. "A szülei földművesek, és képtelen előteremteni a műtét és az utókezelés árát" - idézte a hajadonságát áruló lányt a Guangzhou Daily című kínai lap. Mint mondta, hajlandó bármelyik és bármilyen férfihoz feleségül menni, aki kész állni a gyógyászati költségeket.
2009.09.27. 08:23
 
 
Minimális az eltérés a szolgáltatóknál a gázárcsökkenésben
Alig van eltérés a földgáz végfelhasználói árának október elsejétől érvényes csökkentésében az egyes szolgáltatók között a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó egyetemes szolgáltatói körben - derül ki Magyar Energia Hivatal által az egyes szolgáltatók számára jóváhagyott határozatokból. A 20 köbméter/óra gázmérővel rendelkező - jellemzően háztartási - fogyasztók számára a gáz ára a hőmennyiség alapján országos átlagban áfával együtt a 2009. július elseje óta érvényes 3,719 forintról október elsején 3,326 forintra csökken megajoule-onként.
2009.09.27. 08:05
 
 
NB I: a Honvéd sem tudta megállítani a Pápát
A Pápa két góllal legyőzte idegenben a Budapest Honvédot a labdarúgó Soproni Liga 9. fordulójának szombati játéknapján, ezzel sorozatban hatodik sikerét könyvelhette el a bajnokságban. Eredmény: Budapest Honvéd-Lombard FC Pápa 1-3 (0-1). Bozsik Stadion, 2000 néző. Gólszerzők: Hajdú (89.), illetve Bárányos (15.), Orosz (48., 83.). A Pápa vezető góljáig kiegyenlített volt a találkozó, azt követően a hazaiak birtokolták többet a labdát, de fölényük meddő volt. A folytatásban sem változott a játék képe, a Honvéd ötlettelenül támadott, de a Pápa veszélyesebb volt, s ez gólokban is megmutatkozott, így a végén megérdemelt vendégsiker született.
2009.09.26. 21:30
 
 
A hungarikumok helyzetéről egyeztettek a Parlamentben
Lezsák Sándor (Fidesz) a hungarikumok elértéktelenedésének veszélyéről, Gőgös Zoltán államtitkár pedig az eddig hungarikummá nyilvánított élelmiszerekről és a további kezdeményezésekről beszélt a Parlamentben, a kárpát-medencei értékekről tartott, a Nemzeti Fórum Egyesület által szervezett konferencián. Gőgös elmondta: egyre magyar mezőgazdasági termék kerül oltalom alá. Hozzátette: öt pálinka, és 46 bor már megkapta ezt a védelmet, további tizenkét termék elismertetését pedig már kezdeményezte az Európai Uniónál. Ezek közé tartozik a Csabai, Gyulai kolbász, a gönci kajszibarack, a makói hagyma, a Hajdúsági torma, a szőregi rózsatő, az alföldi kamilla, a magyar szürkemarhahús, valamint a kalocsai és a szegedi fűszerpaprika-őrlemény.
2009.09.26. 21:30
 
 
Birkózó-vb: Kiss Balázs aranyérmes lett, magyar vb-cím 18 év után
Kiss Balázs aranyérmet szerzett a kötöttfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában a dániai Herningben zajló birkózó-világbajnokság szombati versenynapján. Legutóbb 18 éve született magyar aranyérem birkózó-világbajnokságon, akkor Farkas Péter állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A sportág történetében ez a 25. magyar vb-cím. A 2007-ben Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző a döntőben három menetben múlta felül a kétszeres Eb-2. svéd Jimmy Lidberget.
2009.09.26. 21:08
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966[1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista