2020. május 25., hétfő - Orbán
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Polanski-ügy: a rendező szabadlábra helyezését kérelmezi
Szabadlábra helyezését kérelmezte egy svájci bíróságon Roman Polanski kedden. A bíróság által kiadott közlemény szerint a kérelemről pár héten belül születhet döntés, amely ellen mindkét érdekelt, a letartóztatott filmrendező és a vád képviselői is fellebbezéssel élhetnek majd. Roman Polanskit szombaton vették őrizetbe Zürichben, ahová egy filmfesztiválra érkezett. Az Egyesült Államok 1977 óta akarja bíróság elé vinni a rendező ügyét, az ellene felhozott vádak szerint szexuális kapcsolatot létesített egy akkor 13 éves kislánnyal.
2009.09.29. 13:30
 
Kutyát vagy életet
Fegyverrel próbált kutyát rabolni egy nő Ausztráliában. A "kutyát vagy életet!" követelő 26 éves nő Sydneyben próbált zsákmányolni egy 8 hetes csivavát egy családi ház kertjéből. Pisztolyt fogott a háziasszonyra, és az ebet követelte, bár közölte, hogy senkit sem akar bántani. A háziak körében azonban akadt egy rendőr is, igaz, szolgálaton kívül, ám azonnal szolgálatba állította magát, és többek segítségével foglyul ejtette a nőt. A pisztolyról kiderült, hogy csak másolat, de elég élet- avagy "halálhű". A nő ellen rablás és tiltott fegyver viselése - a megtévesztő másolatéké is tilos - miatt indult eljárás.
2009.09.29. 13:10
 
 
Zuschlag-per: az államkincstár képviselője késleltette a szervezetek ellenőrzését
A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) kollégiumának tagjaként a Magyar Államkincstárat képviselő delegált 2006-ban késleltette annak a levélnek a továbbítását, amelyet a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek pályázati anomáliái miatt akartak elküldeni a felügyeletet ellátó minisztériumnak. Erről az NCA kollégiumának egyik tagja vallott kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó perben. Az NCA 2006. június 5-ei ülésére elkészült az országos hatáskörű szervezetek pályázatait felügyelő Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetője, Kiss Péter miniszter részére készített levél, amely a vádiratban szereplő egyesületek esetében vizsgálatot javasolt.
2009.09.29. 13:00
 
 
Csütörtöktől csökken az autópálya matrica ára
Október 1-jétől a csak személyautókra érvényes D1 négynapos autópálya-matricák ára 1.530 forintról 1.170 forintra csökken - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A közlemény hangsúlyozza: a nyári hónapokban érvényes négynapos e-matricák díjemeléséből származó többletbevétel a szezonálisan nagyobb forgalom okozta magasabb üzemeltetési és fenntartási költségek fedezésére szolgál, de ennek segítségével tartható fenn a turisztikai szezonon kívül érvényes kedvezményes árszint is. Az árváltozás érinti az úgynevezett motoros e-matricákat is.
2009.09.29. 12:36
 
 
Rövidesen nyilvánosságra kerülnek a részletek a guantánamói fogolybefogadásról
Huszonnégy órán belül nyilvánosságra kerülnek a guantánamói fogoly befogadásával kapcsolatos eljárás részletei: így például a fogoly kiválasztásával kapcsolatos magyar szempontok, a befogadás hozzávetőleges költségei és a fogolybefogadással kapcsolatos tárgyalások részletei - értesült az MTI az eljárás részleteit jól ismerő, magát megnevezni nem kívánó forrástól kedden. Bajnai Gordon kormányfő szeptember 16-án jelentette be, hogy Magyarország befogad egy valószínűleg palesztin állampolgárságú volt guantánamói foglyot. Szollár Domokos kormányszóvivő az ügy részleteire kitérve korábban azt elmondta: a férfi várhatóan az idei év utolsó negyedévében érkezik az országba.
2009.09.29. 12:32
 
 
Mikola: "fiskális terror" van az egészségügyben
Mikola István szerint "fiskális terror" van az egészségügyben. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ennek véget kell vetni, az ágazatból soha többet nem lehet pénzforrásokat kivonni. Az ellenzéki szakpolitikus méltatlannak nevezte azt a vitát, hogy 4,5 vagy 25,5 milliárd forintot kell adni az egészségügynek. Egyik sem elég, a 25,5 milliárd is csak a túlélésre lenne elegendő - tette hozzá; ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ágazatnak legalább ezt az összeget garantálni kell. "Beteg ország beteg népe vagyunk" - fogalmazott.
2009.09.29. 12:00
 
 
Egy amerikai tanulmány szerint túl szigorú feltételekkel adott hitelt az IMF
Túl szigorú feltételek mellett hitelezett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországnak, Lettországnak és Ukrajnának - írta egy amerikai tanulmány, a Der Standard című osztrák lap keddi ismertetése szerint. A washingtoni székhelyű Gazdasági és Politikai Kutatások Központja (Center for Economic and Policy Research - CEPR) az említett három országról készült tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy az IMF a szükségesnél rosszabb helyzetet idézett elő. Ha érzékenyebben reagált volna, kevesebb munkahely szűnt volna meg és kisebb megszorításokra lett volna szükség a szociális ellátások terén.
2009.09.29. 11:50
 
 
ÁSZ: a zárszámadásban szereplő adatok megbízhatóak
A központi költségvetés zárszámadásban szereplő adatai összességükben megbízhatóak - mondta a 2008. évi költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztés keddi, parlamenti vitájában az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Kovács Árpád szerint az adóbevételi előirányzatok teljesülése arra enged következtetni, hogy ezen a területen javult a tervezés megalapozottsága. Az ÁSZ elnöke kitért arra is, hogy a törvényjavaslat normaszövege és mellékletei összhangban vannak egymással.
2009.09.29. 11:44
 
 
Eltűnőben a hagyományos izzólámpák az EU-ban
Az Európai Unió háztartásaiban a következő évtized közepére - azaz 2016-ig - eltűnnek a hagyományos izzólámpák, helyüket az úgynevezett alternatív fényforrások, például a kompakt fénycsövek veszik át - hangzott el az Osram és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) Világítástechnikai Társaságának sajtótájékoztatóján Budapesten. Bittera Miklós, az Osram magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója közölte: a cserével az unió évente mintegy 40 terrawatt/óra energiát takarítana meg évente. Ez 11 millió háztartás éves fogyasztásának felel meg. Emellett 15 millió tonnável kevesebb széndioxid kerülne a levegőbe. Jelenleg az unióban még a háztartások 80 százalékában használnak hagyományos izzólámpát.
2009.09.29. 11:40
 
 
A Moody's Magyarországról: jó gazdasági alapok, szűk mozgástérrel
Magyarország befektetésre ajánlott adósbesorolását erős gazdasági és intézményi alapok támasztják alá, de a kormányzati szféra pénzügyi ereje gyenge - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban kiadott éves országjelentésében, amely szerint a választások után, kormányváltás esetén sem valószínű jelentős eltérés a jelenlegi kormány reformpolitikájától. A nemzetközi hitelminősítő 13 oldalas értékelése szerint jóllehet a jövedelmi felzárkózás az EU-átlaghoz az utóbbi időszakban megállt, az elmúlt két évtized alapján felvázolható összkép továbbra is kedvező.
2009.09.29. 11:28
 
 
Csütörtöktől drágábbak az autóokmányok és a rendszámok
A külföldről behozott autó származásának ellenőrzése 2500 forinttal, egy pár rendszámtábla pedig 2 ezer forinttal lesz drágább október 1-jétől - az igazságügyi és rendészeti miniszter erről szóló rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg. A külföldi vezetői engedély honosítása 1400 forinttal drágul, 6200 forintba kerül majd. A nemzetközi vezetői engedélyt pedig októbertől 1800 forint helyett 2300 forintért lehet kiváltani. A külföldről behozott használt járművek származásának ellenőrzése 10.900 forintba kerül, ez 2500 forinttal több az eddiginél. Ugyanennyi lesz a tarifája a forgalomból kivont jármű újbóli forgalomba helyezésének, az emelés itt is 2500 forint.
2009.09.29. 11:15
 
 
Obama elnök "kiiktatásáról" rendeztek szavazást a Facebookon
Barack Obama amerikai elnök "megöléséről" tartottak szavazást a Facebook közösségi portálon, az ügyben a titkosszolgálat is nyomoz. A Facebook már hétfőn leállította a felhasználók által kezdeményezett felmérést, amelyben azt a kérdést tették fel: "Vajon meg kellene-e ölni Obamát?" A válaszadók négy lehetőség közül választhattak: igen, nem, talán, igen, ha megkurtítja a biztosításomat - ezek voltak a lehetséges válaszok, amelyek közül a negyedik az Egyesült Államokban az egészségügy reformja körül zajló heves vitákra utal. Mire az oldalt üzemeltetők letiltották a szavazást, már 750 felhasználó adta le voksát.
2009.09.29. 11:00
 
 
Kigyulladt egy raklapgyártó üzem Nyíradonyban
Kigyulladt egy raklapgyártó üzem kedd reggel Nyíradonyban, a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre; lakott terület nincs veszélyben - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem az MTI-t. Az ügyeletes elmondta: a tűzoltók kiemelt, 5-ös fokozatú riasztást kaptak. A tüzet a délelőtti órákra sikerült körülvenni, lokalizálni, így az nem terjedhet tovább. Az oltás jelenleg is folyik. A tűz okát a szakértői vizsgálatot követően lehet megállapítani - tette hozzá.
2009.09.29. 10:15
 
 
Világgazdaság: bízik a megegyezésben az egészségügyi miniszter
A kórházak demonstrációja ellenére bízik a megegyezésben Székely Tamás egészségügyi miniszter. A tárca vezetője a Világgazdaságnak adott interjúban azt mondta: "ehhez mindkét féltől komoly szándék és kompromisszum szükséges". Hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják a közös hangot. A lap keddi számában megjelent interjúban Székely azt mondta, nem látja veszélyben a betegellátás helyzetét, a halasztható műtétek várólistája azonban bővülhet. A miniszter úgy fogalmazott: "azoknál a beavatkozásoknál, amelyek a beteg egészségét nem veszélyeztetik, hosszabbak lehetnek a várólisták". Példaként említette az ízületi protézis- vagy szemlencseműtétet, a krónikus ellátásban pedig a szanatóriumi ellátást.
2009.09.29. 09:15
 
 
Kissé csökkentek az ipari termelői árak augusztusban
Az ipari termelői árak augusztusban az előző havihoz képest 0,5 százalékkal csökkentek, míg tavaly augusztushoz viszonyítva 4,6 százalékkal nőttek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel. Az ipar belföldi értékesítési árai 2009 augusztusában az előző havihoz képest 0,2, a 2008 augusztusival összehasonlítva pedig 0,9 százalékkal mérséklődtek. A KSH adatai szerint augusztusban az ipari exportértékesítés árai a 2009. júliusinál 0,7 százalékkal alacsonyabbak, a tavaly ilyenkorinál 8,4 százalékkal magasabbak voltak.
2009.09.29. 09:06
 
 
Ír kormány: negatív hatása lenne az EU-szerződés elutasításának
A dublini kormány figyelmeztetette hétfőn az ír választókat, hogy negatív következményekkel járna, ha a pénteki (október 2.) népszavazáson elutasítanák az Európai Unió lisszaboni szerződését. "Nincs B-terv" arra az esetre, ha a többség megint elutasítja a szerződést - jelentette ki hétfő este Michael Martin külügyminiszter. Európa válságba jut, ha Írország ismét nemet mond - tette hozzá. Szavai szerint ezzel szemben a lisszaboni szerződés elfogadásával Európának lehetősége nyílna jelentősebb szerepet játszani a nemzetközi politika színpadán.
2009.09.29. 08:35
 
 
A kormány ma a 2008-as büdzsé végrehajtásáról számol be
Az Országgyűlés ma kezdi meg a 2008-as költségvetés végrehajtásáról szóló törvény tárgyalását, amelynek részeként az Állami Számvevőszék (ÁSZ) zárszámadásról készített jelentését is meghallgatják a honatyák. Az Országgyűlés 2007 decemberében 206 igen, 167 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el a 2008. évi költségvetésről szóló törvényt. Gazdasági elemzők a törvény elfogadása idején megvalósíthatónak, ugyanakkor pénzügyi előrejelzéseikben túl derűlátónak nevezték a költségvetést. A szakemberek elsősorban a vártnál magasabb inflációra, lassabb gazdasági növekedésre és a tervezettnek megfelelő hiányra számítottak.
2009.09.29. 08:15
 
 
Pentagon: egyelőre 75 guantánamói fogoly engedhető szabadon
A guantánamói táborban jelenleg őrzött 223 terroristagyanús fogoly közül eddig 75-ről állapította meg az Obama-kormány vizsgáló csoportja, hogy szabadon engedhető - közölte hétfőn az amerikai hadsereg egy szóvivője. A Barack Obama elnök utasítására létrehozott munkacsoport minden rab ügyét külön-külön megvizsgálja, és eldönti, hogy a foglyokat a későbbiekben bíróság elé kell-e állítani, vagy nem jelentenek biztonsági fenyegetést, így haza, esetleg egy harmadik országba küldhetők. A vizsgálat része a Guantánamo bezárását célzó folyamatnak. Obama beiktatása után egy évet adott a bezáráshoz. Robert Gates védelmi miniszter a hét végén azonban az ABC televízióban jelezte, hogy nehéz lesz tartani a 2010. január 22-i határidőt.
2009.09.29. 08:00
 
 
Teljesítménynövelés az utolsó paksi erőművi blokknál is
Elkészül az év végéig a paksi atomerőmű utolsó blokkjának teljesítménynövelő beruházása is, ezzel az erőmű négy blokkjának teljesítménye 8 százalékkal összesen 2000 megawattra nő. Hamvas István, a Paksi Atomerőmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a kapacitásnövelési projekt utolsó fázisa a 3. számú blokk átalakítása, amelyet a négyévente esedékes főjavításhoz kapcsolva végeznek el. Az 1986-ban üzembe helyezett 3. számú blokk termelését augusztus utolsó harmadában állították le a karbantartási munkák miatt, egyben most elvégzik a turbina átalakítását. Ez az utolsó momentuma a kapacitásnövelésnek, amelyet a hatóság által engedélyezett felterheléses ellenőrzés zár majd októberben.
2009.09.29. 07:35
 
 
240-re nőtt a Fülöp-szigeteki tájfun halálos áldozatainak száma
Kétszáznegyvenre nőtt a Fülöp-szigetek északi részén végigsöprő tájfun halálos áldozatainak a száma - közölte kedden a manilai kormány. A hatóságok korábban még azt közölték, hogy 140-en vesztették életüket, és 32-en eltűntek a természeti csapás következtében. Több mint 40 éve nem volt ilyen súlyos következményekkel járó trópusi vihar az ázsiai szigetországban. Nagyjából 375 ezren zsúfolódtak össze az iskolákban, templomokban és más helyeken kialakított szükségszállásokon. Hivatalos adatok szerint a fővárosban, Manilában és környékén összesen csaknem félmillió ember lett földönfutó.
2009.09.29. 07:00
 
 
Mobiltelefonon kért segítséget az ENSZ-közgyűléstől Manuel Zelaya
Mobiltelefonon kért segítséget az ENSZ-közgyűléstől Manuel Zelaya, a hatalomból kiszorított hondurasi elnök. Patricia Rodas, az előző hondurasi kormány külügyminisztere helyi idő szerint hétfő este szólalt föl az ENSZ-közgyűlés általános vitáján. Beszéde közben odatartotta mobiltelefonját a pulpituson a mikrofonhoz, hogy Zelaya azon keresztül szólhasson a nemzetközi közösség képviselőihez. A hatalomból eltávolított elnök - aki egy hete Brazília hondurasi nagykövetségén tartózkodik, miközben a külképviselet épületét katonák veszik körül - kétségbeesett felhívásban segítséget kért a nemzetközi közösségtől. Mint mondta, Hondurasban jelenleg "diktatúra" van, az emberek elveszítették a szabadságukat, és erőszakkal kényszerítik őket rendre.
2009.09.29. 07:00
 
 
Kedden ismét tárgyalnak a kórházak pluszpénzéről
Kedden ismét tárgyal a kórházi szakmai szervezetek vezetőivel a gyógyintézeteknek juttatandó pluszforrásokról az egészségügyi minisztérium vezetése; a megbeszélésen várhatóan részt vesz Oszkó Péter pénzügyminiszter is. A kórházak 25,5 milliárd forintot kérnek. Ennek egy része az év elején zárolt 13,5 milliárd, de ellentételezést kérnek az áfaemelkedésből és az inflációs terhek növekedéséből adódó többletterheikre is. Ezzel az összeggel áll szemben a tárca 4,5 milliárdos ajánlata. A felek két tárgyalási fordulón vannak túl, és eddig mind a kórházi érdekképviseletek, mind pedig a minisztérium ragaszkodott az álláspontjához. A legutóbbi konzultációt szeptember 22-én tartották.
2009.09.28. 21:50
 
 
Magyarország visszaesett az Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexben
A tavalyi 14. helyről a 20. helyre csúszott vissza Magyarország az európai uniós egészségügyi rendszerek rangsorában az 2009. évi Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) szerint, amelyet hétfőn tettek közzé Brüsszelben. Az indexet évente összeállító Health Consumer Powerhouse kutatóközpont felmérésében Magyarország a maximális 1000 pontból 633 pontot ért el. A rangsort Hollandia vezeti immár második éve, 875 pontos rekorddal, majd a sorban Dánia (819), az újonc Izland (811) és Ausztria (795), Svájc (788) és Németország (787) következnek. A listán 33 ország szerepel.
2009.09.28. 21:00
 
 
Lezuhant egy repülő Dunakeszinél, a pilóta meghalt
Meghalt a pilótája annak az ultrakönnyű légi járműnek, amely hétfőn kora este Dunakeszinél balesetet szenvedett - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője. Az ultrakönnyű, Apollo típusú repülő 18.30 perckor szállt fel a dunakeszi repülőtérről, majd a felszállást követően egyelőre tisztázatlan körülmények között balesetet szenvedett - mondta Bajkó Erika. Hozzátette: a gép a repülőtértől 100-150 méterre csapódott a földbe. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője közölte: a repülőgép egy kerítés mellett orral ért földet, pilótája beszorult a roncsok közé. Jelenleg a helyszínt biztosítják, mert a lezuhant gépből folyik az üzemanyag, ezért a tűzoltók egy fecskendővel készenlétben állnak.
2009.09.28. 20:05
 
 
Balázs Péter a kisebbségi jogok védelmét hangsúlyozta az ENSZ Közgyűlésében
Az emberi jogok, és azokon belül a kisebbségi jogok védelme, tiszteletben tartása a magyar külpolitika kiemelt prioritása, Magyarország ennek az ENSZ illetékes fórumain is érvényt kíván szerezni - hangsúlyozta Balázs Péter külügyminiszter hétfőn az ENSZ Közgyűlésében. A virágzó kisebbségi közösségek nem gyengítenek, hanem erősítenek egy államot; a többség és a kisebbség közötti bizalom csak ezen alapulhat - mondta az ENSZ Közgyűlés 64. ülésszakának általános vitájában.
2009.09.28. 20:04
 
 
Rogán: 80-100 milliót kaphat az V. kerület az egészségügyi tárcától
Mintegy 80-100 millió forintot kaphat az V. kerületi önkormányzat az Egészségügyi Minisztériumtól (EÜM) a 2007 óta, tehát két év alatt elmaradt parkolási díjakért - mondta Rogán Antal (Fidesz) polgármester hétfőn. Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a polgármestert, hogy a Fővárosi Bíróság (FB) hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében elutasította az állam tulajdonjog iránti keresetét, így az V. kerületi önkormányzaté marad az Egészségügyi Minisztérium parkolója. Rogán Antal szerint a bíróság döntésével beigazolódott, hogy a terület az önkormányzaté, a tárca ennek ellenkezőjét semmivel nem tudta bizonyítani.
2009.09.28. 19:05
 
 
Eltérőek az elemzői vélemények az alapkamat-csökkentés mértékéről
Megoszlottak a banki elemzői vélemények a jegybanki alapkamat-csökkentés 50 bázispontos mértékéről: vannak akik szerint ideális lett volna az időpont egy "merészebb" kamatvágásra is, míg mások úgy vélték, hogy a jegybank monetáris tanácsa körültekintő döntést hozott hétfőn. Az Equilor befektetési Zrt. sajnálatosnak nevezte, hogy nem lépett nagyobbat a monetáris tanács, bár az 50 bázispontos lazítás megegyezett a piaci konszenzussal. Egyebek között az infláció lassulásával és az állampapír-piaci hozamok csökkenésével indokolták véleményüket.
2009.09.28. 18:15
 
 
Újabb szakértői vélemények készültek a romagyilkosságokról
Bár elkészültek a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal kapcsolatos újabb szakértői vélemények, azokat nyomozástaktikai lépésekre hivatkozva nem osztják meg a nyilvánossággal - tudatta az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A rendőrség honlapján hétfő délután közölt információk szerint a 9 helyszínhez köthető, 6 halálos áldozattal, 5 sérülttel járó, 55 ember életét veszélyeztető bűncselekmény-sorozat ügyében a szakértői vélemények elkészültek, azokat az NNI tanulmányozza és értékeli, és ha szükségesnek tartja, kiegészítést kér. A szakvéleményeket előbb az előzetes letartóztatásban lévő négy gyanúsított elé tárják, és majd csak azután lesznek nyilvánosak.
2009.09.28. 17:00
 
 
Roman Polanski nem járul hozzá kiadatásához
Roman Polanski "visszautasította a kiadtatási kérelmet, amely az Egyesült Államokból érkezett" svájci letartóztatását követően - tudatta hétfőn Hervé Temime, a lengyel-francia filmrendező franciaországi ügyvédje. Temine - aki telefonon tartja a kapcsolatot ügyfelével - a France Info francia hírrádióban elmondta: a filmrendező teljesen ledöbbent attól, ami vele történt. Különösen azért, mert harminc éve évente többször jár az alpesi országba: a hétvégi háza néhány kilométerre található a zürichi repülőtérről, ahol letartóztatták. Az ügyvéd szerint a megdöbbenés ellenére Polanski jól van és eltökélt abban, hogy megvédi magát.
2009.09.28. 16:28
 
 
Lehel Miklós az MTI örökös tudósítója lett
A Magyar Távirati Iroda örökös tudósítója lett Lehel Miklós, akit hétfőn abból az alkalomból köszöntöttek az MTI székházában, hogy csaknem fél évszázados hírügynökségi munka után visszavonul az aktív újságírástól, a szerkesztői munkától. A címmel járó aranygyűrűt és oklevelet Szántó András általános, szakmai alelnök nyújtotta át a 86 éves kitüntetettnek, bensőséges ünnepség keretében. Lehel Miklós 1961-től dolgozott az MTI-ben, ahol a Külpolitikai Főszerkesztőség munkatársaként, turnusvezetőként, főszerkesztőként (1972-1977) és tudósítóként (Párizsban és Madridban), illetve 1982-től a Teletext főszerkesztőjeként tevékenykedett.
2009.09.28. 16:03
 
 
Forgalmazható az új vírus elleni magyar vakcina
Megkapta a forgalomba hozatali engedélyt az új influenza vírusa ellen kifejlesztett magyar vakcina - jelentette be Székely Tamás hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. A dokumentum birtokában kedden elkezdődik az oltóanyagok kiszállítása - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos. Ezzel egy időben megkezdik az egyéb egészségügyi dolgozók és az ország működéséért felelős vállalatok dolgozóinak oltását - mondta Falus Ferenc, hozzátéve: októberben folyamatosan oltani fognak. Székely Tamás elmondta: a tervezett mennyiség fele - nagyjából kétmillió adag - az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet raktáraiban már rendelkezésre áll, hiszen a gyártás, a készletezés és a klinikai vizsgálatok párhuzamosan zajlottak.
2009.09.28. 16:00
 
 
Húszan kerültek kórházba méhtámadás miatt Törökországban
Húszan kerültek kórházba méhcsípés miatt hétfőn Törökországban, ahol méhkasokat szállító teherautó karambolozott kamionnal. A balesetnek egy halottja volt, a kiszabaduló méhek azonban a baleset öt sérültjét és a mentésben résztvevőket is megcsípték. A dühös állatok miatt összesen húszan kerültek kórházba. A méhek áldozatai között mentősök és rendőrök is vannak - számolt be az Anatolia hírügynökség. A baleset Marmaris üdülőhely közelében történt, a karambol hírére méhtenyésztők siettek a helyszínre, hogy a megfelelő öltözékbe bújva segítsenek a mentésben.
2009.09.28. 15:57
 
 
A mielőbbi kormányalakítás mellett állt ki Angela Merkel kancellár
A koalíciós tárgyalások haladéktalan megkezdése és a mielőbbi kormányalakítás mellett állt ki egy nappal az országos parlamenti választások után a német kancellár. Hétfői sajtóértekezletén Angela Merkel - akinek pártja, a kereszténydemokrata CDU a szavazás eredményeként az eddigi nagykoalíció helyett a kisebbik konzervatív párttal, a bajor CSU-val és a liberális FDP-vel alakíthat kormányt - utalt arra, hogy az új Bundestag október 27-én tartja alakuló ülését. Reményét fejezte ki, hogy november 9-én, a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségeken már az új kormány élén fogadhatja az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfőit.
2009.09.28. 15:07
 
 
A monetáris tanács 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot
A monetáris tanács 50 bázisponttal, 7,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot hétfőn. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak. Legutóbb augusztus 24-én csökkentette ötven bázisponttal, 8 százalékra a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács. A testület indoklása szerint a reálgazdasági és inflációs folyamatokat, valamint a kedvező kockázati megítélést mérlegelve döntöttek az alapkamat csökkentése mellett. További kamatcsökkentésre akkor kerülhet sor, ha ezt az inflációs kilátások és a kockázati megítélés is lehetővé teszi - fűzik hozzá. A tanács értékelése szerint a gazdaság 2010 közepén állhat ismét növekedési pályára.
2009.09.28. 15:00
 
 
Madonna utolérte Elvis Presley-t
Válogatásalbumával tizenegyedik alkalommal került a brit slágerlisták élére Madonna; az amerikai énekesnő a Celebration című koronggal megismételte Elvis Presley eladási mutatóit. Az Official UK Charts Company, a heti listákat összeállító társaság adatai szerint idáig Elvis Presley volt az egyetlen szóló énekes, akinek albuma tizenegy alkalommal szerepelt első helyen a brit slágerlistán. Az abszolút rekordot a Beatles zenekar tartja, amely tizenötször állt az élen. Madonna vasárnap elért első helyezésével egyúttal minden idők legsikeresebb szóló énekesnője lett Nagy-Britanniában, mivel ő töltötte a legtöbb (29) hetet az albumlistákon, és neki volt a legtöbb (13) első helyezett kislemeze (single) is.
2009.09.28. 14:39
 
 
A brit pénzügyminiszter szerint vége az automatikus bankprémiumok korának
A brit kormány törvénnyel vet véget az "automatikusan" járó bankári jutalmak gyakorlatának - mondta hétfőn a brit pénzügyminiszter. Alistair Darling a brit Munkáspárt éves kongresszusán felszólalva - a küldöttek tapsvihara közepette - kijelentette: a kormány néhány héten belül törvényjavaslatot nyújt be annak a "felelőtlen kultúrának" a felszámolására, amely a rövid távú profitot a hosszú távra megalapozott siker elé helyezi. Darling szerint ez azt jelenti, hogy vége az évről évre automatikusan járó bankári prémiumoknak.
2009.09.28. 14:04
 
 
Sólyom László Sydneyben is kiállt a környezetvédelemért
Sólyom László köztársasági elnök Sydneyben is a globális környezetvédelmi problémák megoldása mellett foglalt állást abban a beszédében, amelyet hétfőn mondott el a tekintélyes Lowy Intézetben. A független külpolitikai intézetet 2003-ban hozta létre Frank Lowy cseh-magyar származású üzletember. A Sydney központjának egyik patinás épületében működő elemzőműhely szoros kapcsolatot tart a mindenkori szövetségi kormány intézményeivel, köztük a külügyminisztériummal. Mára a Lowy Intézet Ausztrália legtekintélyesebb külpolitikai intézete lett.
2009.09.28. 14:00
 
 
Tovább nőtt a tájfun áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken
Száznegyvenre emelkedett a Fülöp-szigetek legnagyobb és legnépesebb szigetén, Luzonon átsöprő tájfun halálos áldozatainak száma - közölte hétfőn a manilai kormány, amely a nemzetközi közösségtől kért segítséget a pusztító természeti csapás után. Gilberto Teodoro védelmi miniszter elmondta, hogy már 32 eltűntet tartanak nyilván. Az ítéletidő legkevesebb 450 ezer embert érintett, közülük 150 ezret ideiglenes szállásra költöztettek. A hatóságok a veszteségmérleg növekedésére számítanak, mivel a helyi lakosok most keresik eltűnt hozzátartozóikat, sokan pedig elöntött házaikban rekedtek.
2009.09.28. 13:55
 
 
Az egészséges táplálkozást népszerűsítő EU-s kampány indult
Az egészséges táplálkozást népszerűsítő, új európai uniós kampány indult hétfőn, amelynek fő célja a gyermekkori elhízás elleni küzdelem. Az Egyél, igyál, mozogj! jelszóval zajló kezdeményezés - amelyet Mariann Fischer Boel, az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési felelőse indított útjára - egyebek között az uniós kormány székhelyétől, a brüsszeli Berlaymont épülettől kiindulva Európa különböző részein bemutatandó roadshow-kból áll, amelyeken a gyermekek különféle programokon és játékokon vehetnek majd részt. Az Európai Bizottság interaktív honlapot is elindított, illetve versenyeket és egyéb eseményeket szervez, amelyek fő célja közös: megváltoztatni, azaz javítani a gyermekek étkezési szokásait.
2009.09.28. 13:30
 
 
Nancsingi sakkverseny: Lékó vereséggel kezdett
Lékó Péter sötéttel vereséget szenvedett a norvég Magnus Carlsentől a kínai Nancsingban zajló sakk szuperverseny hétfői, első fordulójában. A skandináv nagymester a 44. lépésben kényszerítette megadásra Lékót. Eredmények a torna honlapja szerint: Magnus Carlsen (norvég) - Lékó 1-0 Veszelin Topalov (bolgár) - Dmitrij Jakovenko (orosz) döntetlen Vang Jüe (kínai) - Tejmur Radzsabov (azeri) döntetlen. Lékó kedden Radzsabovval mérkőzik, és a világos bábukat vezeti.
2009.09.28. 13:15
 
 
Letette képviselői esküjét Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ)
Képviselői mandátumigazolással kezdte munkáját hétfőn kora délután az Országgyűlés: ezt követően az új mandátum birtokosa, Ikvai-Szabó Imre, az SZDSZ fővárosi politikusa letette képviselői esküjét. A mandátumot az Országgyűlés 191 igen szavazattal, két tartózkodás mellett igazolta. Ikvai-Szabó, a Budapest költségvetéséért is felelős főpolgármester-helyettes a szintén SZDSZ-es Fodor Gábor helyére ül az Országgyűlésben. Fodor Gábor korábbi pártelnök szeptember 14-én mondott le parlamenti mandátumáról. Döntését azzal indokolta, számára vállalhatatlan, hogy ma Magyarországon nincs párbeszéd, együttműködés és összefogás sem.
2009.09.28. 13:00
 
 
Tüntetésre hívja a Fidesz az önkormányzatokat a büdzsé ellen
Tüntetésre hívják fideszes önkormányzati vezetők a polgármestereket, az önkormányzati képviselőket, bizottsági tagokat és alkalmazottakat október 10-re a fővárosi Kossuth Lajos térre, hogy "közösen demonstráljanak az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen, amely az önkormányzatokat véglegesen padlóra küldheti" - jelentette be Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere hétfőn Budapesten. Szerinte a 2010-es költségvetés azzal fenyeget, hogy kulcsterületeken - így például a közösségi közlekedésben, az egészségügyben, a szociális ellátás és a gyermekétkeztetés terén, illetve az oktatási rendszerben - a jövő év közepétől megállhat az élet Magyarországon.
2009.09.28. 12:54
 
BL: kérdéses Mészáros szereplése az Olympique Lyon ellen
Valószínűleg kihagyja kedden az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést Mészáros Norbert, a Debrecen labdarúgója. A 29 éves belső védő sérülése miatt nyolc nappal ezelőtt a Ferencváros ellen sem lépett pályára, múlt pénteken a Kaposvár ellen pedig mindössze fél órát bírt. A DVSC-TEVA további sérültjei úgy tűnik, felépülnek a keddi összecsapásra, így valószínűleg Rudolf Gergely, Bodnár László és Szakály Péter is ott lehet a pályán a Puskás Ferenc Stadionban.
2009.09.28. 12:40
 
 
Maradandó halláskárosodást okoz a fülhallgatós hangos zenehallgatás
Egészségügyi kockázatnak minősítette a hordozható zenelejátszók hosszabb időn keresztül magas hangerőn történő hallgatását szakvéleményében az Európai Unió tudományos bizottsága. A testület megállapította, hogy a hordozható zenelejátszót (MP3-lejátszót, walkmant és hasonló készülékeket) hallgató személyek 5-10 százalékát fenyegeti a maradandó hallásvesztés, ha öt éven keresztül minden nap egy óránál hosszabb ideig magas hangerőn hallgatják a zenelejátszót. Az EU-ban immár 2,5-10 millió embert fenyeget a megsüketülés veszélye a probléma miatt.
2009.09.28. 12:19
 
 
Csökken az üzemanyagok ára
Csökkenti bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI. A mérsékléssel a benzin átlagára 288 forintra, míg a gázolajé 274 forintra esik. A társaság legutóbb három hete módosította a literenkénti árakat: akkor 4 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát. A csökkentést piaci folyamatokkal magyarázzák a szakértők.
2009.09.28. 12:14
 
 
GfK: Budapesten a legnagyobb, Tiszabőn a legkisebb a vásárlóerő
Az általános, illetve a kiskereskedelmi vásárlóerő rangsorban az első helyen Budapest áll, a sereghajtó a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabő - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet hétfőn az MTI-vel. A kétévente megjelenő GfK általános vásárlóerő index a lakosok és a háztartások rendelkezésére álló teljes jövedelmet térképezi fel településenként, a kiskereskedelmi vásárlóerő pedig azt mutatja meg, hogy mekkora az egyes településeken a kereskedelem szempontjából releváns vásárlóerő. Az ezer lakosnál nagyobb települések között a kiskereskedelmi vásárlóerő tekintetében - a fővárost leszámítva - Csopak áll az első helyen Telki, Tiszaújváros, Budaörs és Százhalombatta előtt.
2009.09.28. 12:00
 
 
Októbertől kapható a Rubik-kocka digitális változata
Októberben jelenik meg Rubik Ernő közel harminc évvel ezelőtt bemutatott bűvös kockájának XXI. századi változata, a TouchCube (érintőkocka). Az eredetivel szinte mindenben megegyező, oldalanként 3x3 négyzetből álló kocka kirakása azonban nem a kiskockák elforgatásával, hanem a felület megfelelő irányú érintésével történik. A Rubik-kocka digitális változata kikapcsolt állapotban fehér, bekapcsolás után viszont az oldalak színének megfelelően világítani kezd. A piros oldal középső négyzetének hosszan tartó érintésével összekeveredik, majd az oldalak megfelelő irányú érintésével a hagyományos kockához hasonlóan lehet kirakni.
2009.09.28. 11:48
 
 
A pápa fejet hajtott Szent Vencel ereklyéi előtt
Szent Vencelnek, Csehország védőszentjének földi maradványai előtt hajtott fejet hétfőn délelőtt a pápa a Prágától északra fekvő Stará Boleslav-i bazilikában, majd a hagyományos búcsújáró helyen több mint 50 ezer ember előtt szentmisét mutatott be. XVI. Benedek, aki hétfőn kora este fejezi be háromnapos hivatalos látogatását Csehországban, a helyi Szűz Mária Mennybemenetele templomban megtekintette az ott őrzött csodatevő Szűz Mária képet, az úgynevezett palladiumot is, amely a koronázó ékszerekkel és a prágai Kis Jézus szoborral (Bambini di Praga) együtt a három leghíresebb cseh egyházi ereklye és emlék.
2009.09.28. 11:35
 
 
Alonso Ferrari-szerződése csütörtökön lehet hivatalos
A Ferrari Forma-1-es csapata - a német auto, motor und sport internetes oldal értesülései szerint - csütörtökön jelenti be, hogy jövőre a spanyol Fernando Alonso lesz Felipe Massa társa a maranellói alakulatnál. A weblap információi szerint a 2007-es világbajnok finn Kimi Raikkönennek mindenképpen el kell hagynia az olasz istállót, míg a kétszeres vb-győztes Alonso érkezésére garancia a spanyol Santander bank és a Ferrari két és fél hete megkötött szponzori megállapodása. Raikkönen az írás szerint minden bizonnyal visszatér a McLaren-Mercedeshez, ahol honfitársát, Heikki Kovalainent váltja, s a tavalyi világbajnok brit Lewis Hamilton csapattársa lesz.
2009.09.28. 11:30
 
 
Tiltakozások Roman Polanski letartóztatása miatt
Világhírű filmrendezők és színészek írták alá azt a petíciót, amely Roman Polanski "azonnali szabadon bocsátását" követeli. A filmes világot egységesen "megdöbbentette" a 76 éves alkotó őrizetbe vételének a híre. A petícióban "francia, európai, amerikai és az egész világ rendezői és alkotói" megdöbbenésüket fejezik ki Polanski őrizetbe vétele miatt, és "elfogadhatatlannak tartják, hogy a világ egyik legnagyobb kortárs filmrendezője tiszteletére rendezett nemzetközi kulturális rendezvény rendőrségi kelepcévé válhatott". A rendezőt szombat este fogták el, amikor Zürichbe érkezett, hogy vasárnap átvegye filmes életműdíját a zürichi filmfesztiválon.
2009.09.28. 11:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965[1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista