2020. július 3., péntek - Kornél
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Novembertől egyes fogyasztóknak nem kell gáz különdíjat fizetniük
November elsejétől nem kell gáz különdíjat fizetniük azoknak a fogyasztóknak, akik 2005. július 1. és 2008. szeptember 30. között a szabadpiacon vásároltak földgázt. A különdíjat azért fizetik a részben szabályozott piacon lévő vevők, mert korábban a földgáz hatósági ára nem fedezte teljes egészében a beszerzési árat. A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter rendeletmódosítása szerint ezeknek a felhasználóknak nem kell fizetniük azt a köbméterenként 3,13 forintot, amit minden, a szabályozott piacon lévő fogyasztónak fizetnie kell október elsejétől. Ez a díj 2009. július elsejétől szeptember 30-ig köbméterenként 17,51 forint volt.
2009.10.06. 09:33
 
 
19,9 százalékkal csökkent az ipari termelés augusztusban
Az ipari termelés 19,9 százalékkal csökkent augusztusban a tavalyi bázishoz képest, míg az idén júliushoz viszonyítva szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva, 0,7 százalékkal mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes adatok alapján. A közlemény szerint a termelés volumene az év első nyolc hónapjában 21,8 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában. Az ipari termelés tavaly július óta megszakítás nélkül csökken a munkanappal kiigazított adatok szerint, a kiigazítatlan mutató csökkenése október óta tart.
2009.10.06. 09:05
 
 
Magyarázatot követel Navracsics a Kossuth tér lezárása miatt
Azonnali magyarázatot követel a Fidesz az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól és az illetékes hatóságoktól arra, hogy miért kellett lezárni a fővárosi Kossuth teret és környékét kedd reggel. Ezt Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője közölte kedd reggel az október 6-ai nemzeti gyásznapon, mielőtt két frakciótársával megkoszorúzta a Batthyány-örökmécsest. Navracsics Tibor úgy fogalmazott, elképesztő biztonsági készültség jellemzi az V. kerületi Kossuth teret és környékét, amely méltatlan az ünnephez.
2009.10.06. 08:45
 
 
Újabb válság sújthatja a gazdaságot a Coface szerint
Az idei év rossz pénzügyi számai csak jövőre jelennek meg a céges minősítésekben, amelyek alapján vélhetően még több vállalkozás kerül rosszabb kategóriákba - közölte a Coface Hungary hitelminősítő. Dercze Zoltán országigazgató szerint Magyarország ugyan képes volt javítani 2007-hez képest, ám az egyetlen ország, ahol a kockázatos cégek aránya folyamatosan 50 százalék feletti. Az országigazgató további romlásra számít. Úgy vélte, a jövő év közepén kerülnek az adatbázisokba a gyenge 2009-es eredmények, amelyek vélhetően még rosszabb besorolást eredményeznek több ország vállalkozásainál.
2009.10.06. 08:34
 
 
Tovább növekedett az árvíz áldozatainak száma Indiában
Elérte a háromszázat Indiában a napok óta tartó esőzések miatt kialakult áradások halálos áldozatainak a száma, és már 2,5 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására - közölték helyi katasztrófavédelmi szervek. A természeti csapás által leginkább sújtott területek az ország középső és déli részén lévő Karnátaka, Ándhra Prades és Mahárástra szövetségi államok. A Krisna és Tungabhadra folyók vize kilépett a medréből, és jelentős területeket öntött el. Az árvíz házakat döntött romba vagy rongált meg.
2009.10.06. 08:05
 
 
Rendkívüli párttanácsot tart a budapesti MSZP
Mára összehívta a rendkívüli párttanácsot az MSZP budapesti elnöke; az országgyűlési választási területi listával és a fővárosi vezetéssel kapcsolatos kezdeményezéseket vitatják meg. Burány Sándor az MTI-nek elmondta: ő maga hívta össze a párttanács ülését, amelyen várhatóan napirendre kerülnek a párt fővárosi listájával, illetve egy esetleges budapesti tisztújítással kapcsolatos kérdések. A napirendi pontokról a közvetlenül a párttanács előtt ülésező fővárosi elnökség dönt. Az MTI úgy értesült, hogy több főváros alapszervezeti tag elégedetlen Burány Sándorral és Hagyó Miklóssal a BKV-s botrányok miatt, de szervezetten eddig nem léptek fel a leváltásuk érdekében.
2009.10.06. 08:00
 
 
Megfilmesítik Robert Capa életét
Megfilmesítik Robert Capa magyar származású világhírű fotós, haditudósító életét, a mozit Michael Mann rendezi - jelentette hétfőn a Variety című amerikai filmes szaklap. A szereplők kiválasztása még folyamatban van, a forgatókönyv megírását azonban már rábízták Jez Butterworth-re, aki jelenleg éppen James Brown zenészről, a 20. század egyik legjelentősebb popénekeséről ír filmet Spike Lee számára. A Variety értesülése szerint a Columbia Pictures számára készülő film Susana Fortes spanyol írónő 'Robert Capára várva' című, idén megjelent díjnyertes regényén alapul, amely a 20. század egyik legjelentősebb fotósának tartott Capa és az első női háborús fotós, Gerda Taro viszonyára helyezi a hangsúlyt.
2009.10.06. 08:00
 
 
F1: Piquet Jr. nem tudja, Alonso tudott-e a taktikai balesetről
Nelson Piquet Junior nem tudja, hogy a spanyol Fernando Alonso ismerte-e azt a tervet, hogy a tavalyi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon a brazil pilótának szándékos balesetet kellett okoznia. "Alonso nem vett részt azon a csapatértekezleten, ahol megbeszéltük a követendő taktikát, a szándékos balesetet" - nyilatkozta a Lance című sportnapilapnak. "Ha tudta is, nekem erről nem volt tudomásom." A FIA motorsport világtanácsa két hete két év felfüggesztett eltiltással büntette a Renault-t, mert a szingapúri versenyen Piquet Jr. szándékosan okozott balesetet, elősegítve ezzel csapattársa, Alonso győzelmét.
2009.10.06. 07:37
 
 
Hondurasban helyreállították az alkotmányos alapjogokat
A puccsista hondurasi vezetés hétfőn helyreállította az alkotmányos szabadságjogok, köztük a gyülekezési jog múlt héten felfüggesztett gyakorlását. Az ország tény szerinti vezetője, Roberto Micheletti ezt egy sajtótájékoztatón jelentette be Tegucigalpában. A korlátozó rendelkezéseket teljes mértékben eltörölték - mondta. Miceheletti nemzetközi nyomás alá került a kivételes intézkedések miatt. Többek között az Amerikai Államok Szervezete és az Egyesült Államok kormánya is bírálta a politikai jogok gyakorlását felfüggesztő rendeletet.
2009.10.05. 21:46
 
 
A rossz közbiztonság miatt szigorúbb büntetéseket akarnak az emberek
A megkérdezettek 40 százaléka szerint rossz, 47 százaléka szerint közepes az ország közbiztonsága, ezért az emberek határozottabb büntetőpolitikát és szigorúbb büntetéseket akarnak - tartalmazza a Századvég közvélemény-kutatásának összegzése. "Az ország közbiztonságáról alkotott kép továbbra is lesújtó, míg helyben, a saját lakókörnyezetre vonatkozóan annak megítélése kedvezőbb. A megkérdezettek szerint a közbiztonság helyzetére a szociális feszültségek-, valamint az elszegényedés gyakorolják a legnagyobb hatást" - tartalmazza a tájékoztató.
2009.10.05. 21:45
 
 
Népszámlálás lesz 2011-ben Magyarországon
Népszámlálás lesz 2011-ben Magyarországon - döntött az erre vonatkozó előterjesztés hétfői elfogadásával az Országgyűlés. A Ház végül a kormánypárti és szabad demokrata képviselők 192 igen, 1 nem, valamint 155 ellenzéki képviselő tartózkodása mellett döntött a népszámlálást elrendelő törvényjavaslat elfogadásáról. A teljes körű megkérdezésen alapuló népszámlálást 2011 őszén tartják, az adatfelvételt 2011. október 1. és 2011. november 30. között kell végrehajtani. A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók. Összeírásnál dokumentumokat nem szabad kérni.
2009.10.05. 20:30
 
 
Székely: jövő héten kiadhatják az oltóanyag-engedélyt a 3-18 éveseknek is
Várhatóan jövő héten a 3-18 éves korosztály, majd a 6 hónaposok és 3 év közöttiek új influenza-oltóanyagának forgalomba hozatali engedélye is kiadható lesz - mondta Székely Tamás hétfőn a parlamentben. A szakminiszter hozzátette: az nem elképzelhető, hogy a három év alattiak számára ne legyen engedélyezett oltóanyag. A klinikai kísérletek eredményeit azonban mindenképpen meg kell várni - hangsúlyozta. A terhes nők oltásáról kifejtette: ezzel kapcsolatban nincs semmiféle vizsgálat, aminek az idő rövidsége az oka.
2009.10.05. 19:30
 
 
Afgánok a kőbányai lövöldözés sértettjei
Egy halottja és egy életveszélyes sérültje van a hétfő reggeli kőbányai lövöldözésnek - cáfolta az MTI korábbi értesülését a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, egyben megerősítve, hogy az áldozat és a sérült is afgán állampolgár. A lövöldözés a X. kerületi Kada utcában egy családi házában történt. Papp Judit közlése szerint az egyik férfi a helyszínen életét veszette, a másik életveszélyes állapotban került kórházba. A sajtóügyeletes azt mondta, mindketten lőtt sérülést szenvedtek, de hogy milyen körülmények között, az még tisztázásra vár. Megerősítette az MTI korábbi információját, hogy a halott és a sérült is férfi is afgán állampolgár.
2009.10.05. 19:20
 
 
Nem tárgyal a Ház az állami cégvezetők fizetésének csökkentéséről
Nem vette tárgysorozatba a Ház hétfőn azt az országgyűlési határozati javaslatot, amelyben az állami vállalatok és intézmények vezetőinek "elfogadhatatlanul magas fizetésének radikális csökkentését" indítványozta három fideszes politikus. Az Országgyűlés 164 igen, 175 nem és 7 tartózkodás mellett döntött így. A tárgysorozatba vételt a Fidesz és a KDNP politikusai mellett két MSZP-s, egy SZDSZ-es és 13 független képviselő támogatta. Szijjártó Péter (Fidesz) szeptember 16-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy a kormány radikálisan csökkentse az állami cégek vezetőinek fizetését.
2009.10.05. 18:20
 
 
Foci: a játékosok szerint Rudolf Gergely volt az előző idény legjobbja
A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) Rudolf Gergelyt, a Debrecen válogatott támadóját választotta az elmúlt bajnoki szezon legjobb játékosának. A második helyen az Újpest csapatkapitánya, Kabát Péter végzett, míg a harmadik a szintén debreceni Czvitkovics Péter lett. A 19. alkalommal kiírt voksoláson a Magyarországon futballozó 770 első és másodosztályú játékos adhatta le szavazatát. Összesen nyolc kategóriában hirdettek győztest, az edzők között első alkalommal kettős győzelem született: az újonc Haladással tavasszal bronzérmet szerzett Csertői Aurél, valamint a Debrecennel bajnoki címet nyert, azóta a BL-csoporkörben szereplő Herczeg András ugyanannyi szavazatot kapott.
2009.10.05. 17:11
 
 
IMF: Magyarországon a GDP az idén 6,7, jövőre 0,9 százalékkal csökken
Magyarországon idén 6,7 százalékos visszaesést vár a Nemzetközi Valutaalap (IMF), jövőre 0,9 százalékos csökkenést valószínűsít - mondta Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője a jegybank épületében tartott konferencián. Az európai feltörekvő gazdaságok átlagos GDP-visszaesése ez évben 6,6 százalékos lesz, jövőre az átlagos növekedés már 1,7 százalékra várható ezekben az országokban - tette hozzá. Magyarország ezekkel a rátákkal várhatóan a feltörekvő európai országok középmezőnyében lesz - emelte ki a képviseletvezető.
2009.10.05. 17:10
 
 
Vívó-vb: bronzérmes a kardozó Decsi Tamás
Bronzérmet nyert hétfőn Decsi Tamás a férfi kardozók egyéni versenyében a törökországi vívó-világbajnokságon. A csapatban 2007-ben vb-győztes magyar kardozó az iráni Sormaszt Abedini, a fehérorosz Valerij Prijemka, a spanyol Jorge Pina és a román Gelu Florin Zalomir legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol a szintén román Rares Dumitrescutól 15-10-es vereséget szenvedett.
2009.10.05. 17:07
 
 
Az államháztartás hiánya szeptemberben 145,7 milliárd forint
Az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélkül - szeptemberben 145,7 milliárd forintot tett ki, az első 9 hónapban 1.059,2 milliárd forint volt, a GDP 4,1 százaléka - közölte hétfőn a Pénzügyminisztérium. A deficit a szaktárca prognózisának megfelelően alakult, amely azzal számolt, hogy szeptember végére az államháztartás egyenlege 1.067,7 milliárd forint hiányt halmoz fel, ez a GDP 4,1 százalékának felel meg. Az államháztartás augusztusban 97,7 milliárd forint deficittel zárt, az első 8 hónapban a pénzforgalmi hiány 913,5 milliárd forint volt.
2009.10.05. 17:05
 
 
Tanulmányozza az EU a tejszektor újraszabályozását
Szakértői csoport létrehozását jelentette be az Európai Bizottság a nehéz helyzetben lévő európai tejágazat problémáinak áttekintésére, Brüsszelben eközben ismét termelők százai tüntettek a felvásárlási árak emelésének érdekében. Az EU-tagországok mezőgazdasági miniszterei az ágazat egyre nyugtalanítóbb helyzete miatt tartottak rendkívüli találkozót a belga fővárosban. A gazdák szerint nem tűrhető tovább, hogy a literenként legalább szükséges 40 centes árnak jelenleg sok helyütt a felét sem lehet kapni a tejért. A brüsszeli találkozón a tagállamok több mint kétharmada sürgette, hogy az EU szabályozza újra az ágazatban a termelés és az árak alakítását.
2009.10.05. 16:48
 
Agyonlőttek egy bírót a nyílt utcán Litvániában
Fényes nappal agyonlőttek egy 47 éves bírót Kaunasban, Litvánia második legnagyobb városában hétfőn. "Jonas Furmanavicius bírót holtan találták Kaunas óvárosában négy golyóval a testében: három golyót a gyomrába, egyet a fejébe kapott" - mondta a kaunasi rendőrség szóvivője. A bíró kocsival ment a munkahelyére. Az utat egy gépkocsi zárta el előtte, s akkor lőtték agyon, amikor kiszállt az autójából. Ez volt az első eset, hogy meggyilkoltak egy bírót Litvániában.
2009.10.05. 16:16
 
 
Páva Zsolt: törvényes volt a Pécsi Vízmű birtokbavétele
Törvényes volt a Pécsi Vízmű birtokbavétele - jelentette ki Páva Zsolt (Fidesz), Pécs polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján. "Nem ingyen akarunk mi más tulajdonából egy darabot elvenni, ennek meg van az ára, amelyről remélhetőleg hamarosan meg tudunk állapodni. Ha nem, akkor majd a bíróság fog erről rendelkezni" - jelentette ki Páva Zsolt. Mint mondta: azért volt sürgős a birtokbavétel, mert jogellenes állapot állt fenn október elseje óta. Akkor hozta meg az önkormányzat azt a döntést, hogy a jövőben a Tettye Forrásház Zrt. a vízszolgáltatásra jogosult cég. A kisebbségi tulajdonos azonban többszöri kérésre sem járult hozzá, hogy az új zrt. szolgáltatni tudjon.
2009.10.05. 16:05
 
 
Több milliárd forintos adócsalást derítettek fel a pénzügyőrök
Több milliárd forintos adócsalásra bukkant a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), amely a múlt héten felderített egy több országra kiterjedő szervezetet és egy nyolcvan társaságot érintő számlázási láncolatot- közölte Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka. A számítástechnikai termékek forgalmazására szakosodott társaság a tintapatronokat, az alaplapokat és a processzorokat - amelyeket különösen nagy haszonkulccsal lehet eladni - Németországból, Ausztriából, Szlovákiából és a távol-keletről szerezték be - ismertette a parancsnok.
2009.10.05. 15:00
 
 
Lisszaboni szerződés: a lengyel államfő nem siet a jóváhagyással
Lech Kaczynski lengyel államfő nem sieti el az Európai Unió (EU) lisszaboni szerződésének aláírását az ír népszavazási "igenek" nagyarányú győzelme után - közölte hétfőn az elnöki hivatal vezetője, Wladyslaw Stasiak. A lengyel parlament két háza már elfogadta a szerződést, csak Kaczynski elnök aláírása hiányzik róla. Stasiak azt hangoztatta, hogy lényegében nincs változás, az elnök az írországi "igen" után alá fogja írni a dokumentumot, ahogy ígérte. "Soha senki nem mondta, hogy ez a referendum eredményének bejelentése utáni órákban meg fog történni" - tette hozzá ugyanakkor a hivatalvezető, kijelentve, hogy az aláírás nem hétfőn lesz, hanem "a nem túl távoli jövőben".
2009.10.05. 14:35
 
 
Kovács Árpád: nem kívánatos a devizahitelezés jogszabályi korlátozása
Nem szeretem a piaci folyamatokba történő adminisztratív beavatkozást - reagált a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozási ötletre Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék és egyben a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke (MKT) hétfőn, az MKT budapesti tájékoztatóján. A Magyar Nemzeti Bank a napokban kezdeményezte a Pénzügyminisztériumnál a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozás mielőbbi megalkotását - mondta Simor András, az MNB elnöke vasárnap az MTI-nek.
2009.10.05. 14:32
 
Párizs felszólította Prágát és Londont: ne hátráltassák az EU-t
Párizs hétfőn felszólította Prágát és Londont, hogy az írországi jóváhagyás után ne hátráltassák tovább a lisszaboni szerződés elfogadását, mert "Európa már túl sok ideje csak köldöknézéssel van elfoglalva". Nagykövetek és képviselők előtt a külügyminisztériumban tartott beszédében Pierre Lellouche Franciaország Európa-ügyi államtitkára arra a kérte a cseheket, hogy "ne vesszenek el késleltető körülírásokban" a lisszaboni szerződés jóváhagyását illetően. A briteknek pedig azt tanácsolta az államtitkár, hogy ne szigeteljék el magukat Európa-ellenes magatartással.
2009.10.05. 14:21
 
 
Pénzügykutató: jövőre már növekszik a magyar gazdaság
A jövőre hivatalba lépő új kormány alapvetően a mostani kabinet gazdaságpolitikáját viszi tovább, a világgazdaság kezdődő fellendülése kihat Magyarországra is, így a bruttó hazai termék (GDP) az idei 6 százalékos csökkenése után jövőre már fél százalékkal emelkedhet - mondta Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa a kutatóintézet jövő év végéig tartó prognózisát bemutató sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. A prognózis 2010 végére 1 százalékos ipari- és 3 százalékos építőipari termelésnövekedést valószínűsít. A jegybanki alapkamat jövő év végére 5,75 százalékra csökken, az euró árfolyama pedig 274 forinton áll majd a kutatók szerint.
2009.10.05. 14:00
 
 
A magyarok 12%-a költözne más uniós tagállamba
Egy magyar közvélemény-kutatás szerint az emberek 12 százaléka költözne hosszabb vagy rövidebb időre egy másik európai uniós tagállamba. Az ECOSTAT Kormányzati Gazdaság- és Társadalom-stratégiai Kutató Intézet kutatását az idén májusban és júniusban végezték, nyolcezer ember megkérdezésével. Az uniós csatlakozás egyik, a legtöbb válaszadó által említett előnye, hogy szélesebb körben lehet munkát vállalni és tanulni az EU-országokban, mint korábban, mégis az egész társadalomra vetítve viszonylag kevesen tervezik, hogy élnek ezzel a lehetőséggel. A válaszadók 12 százaléka mondta, hogy hosszabb vagy rövidebb időre egy másik EU-tagállamba költözne.
2009.10.05. 13:05
 
 
UD-ügy: bűncselekmény hiánya miatt nem nyomoznak Laborc ellen
Bűncselekmény hiányára hivatkozva elutasította a Budapesti Katonai Ügyészség a Laborc Sándor volt NBH-főigazgató ellen, büntetőeljárást eredményező hamis vád miatt, az UD Zrt. vezetői által tett feljelentést - közölte hétfőn a feljelentők jogi képviselője. Futó Barnabás azt mondta: az ügyészség "törvénysértő gyorsasággal hozta meg jogilag értelmezhetetlen döntését", ami ellen jogorvoslattal élnek a Katonai Főügyészségen. Az ügyvéd szerint azért született meg "törvénysértő gyorsasággal" a döntés, mert eredetileg a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél tettek feljelentést, az azonban áttette az ügyet a Budapesti Katonai Ügyészséghez.
2009.10.05. 13:00
 
 
Vidéken is befejezték a túlélők utáni kutatást az indonéziai Szumátrán
Vidéken is befejezték a túlélők utáni kutatást hétfőn reggel a földrengés sújtotta nyugati-indonéziai Szumátrán; az indonéz kormány úgy döntött: nem kéri tovább a külföldi mentőcsapatok segítségét, így a magyarok is hazaindulnak. A mentés helyett mostantól a túlélők megsegítésére összpontosítanak, dacolva a munkálatokat súlyosan akadályozó viharos esőkkel. "A víz és élelem nélkül a romok alatt rekedteknek ennyi idő után már nincsenek túlélési esélyeik - mondta Gagah Prakoso, az indonéz katasztrófavédelmi hivatal szóvivője. - Ezért inkább felgyorsítjuk a holttestek keresését, és buldózerekkel takarítjuk el a romokat."
2009.10.05. 12:54
 
 
Nem változik szerdán az üzemanyagok ára
Ezen a héten nem változtat a Mol Nyrt. az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árán - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. A Mol egy hete a 95-ös benzin literenkénti árát bruttó 8 forinttal, a gázolajét pedig 4 forinttal csökkentette. Az akkori mérsékléssel a benzin átlagára 288 forintra, míg a gázolajé 274 forintra esett. Az autósok 10-30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2009.10.05. 12:42
 
 
Nancsingi sakkverseny: Lékó remizett Radzsabovval
Lékó Péter sötéttel döntetlent játszott az azeri Tejmur Radzsabov ellen a kínai Nancsingban zajló sakk szuperverseny hétfői, hetedik fordulójában. A 7. forduló eredményei a torna honlapja alapján: Tejmur Radzsabov -Lékó Péter döntetlen, Vang Jüe-Dmitrij Jakovenko döntetlen, Veszelin Topalov-Magnus Carlsen döntetlen. Az állás: Carlsen 5,5 pont, Vang Jüe, Topalov 3,5-3,5, Lékó, Radzsabov 3-3 Jakovenko 2,5. Lékó kedden Topalovval mérkőzik, és a világos bábukat vezeti majd. A tízfordulós torna péntekig tart.
2009.10.05. 12:21
 
 
Blackburn, Greider és Szostak kapta megosztva az orvosi Nobel-díjat
Elizabeth Blackburn, Carol Greider és Jack Szostak amerikai tudósoknak ítélték oda hétfőn megosztva az idei orvosi Nobel-díjat Stockholmban. A Karolinska Intézet indoklása szerint a három kutató egy alapvető biológiai problémára talált megoldást: felfedezték, hogyan másolódnak a kromoszómák és milyen folyamat védi őket a töredezéstől. Kutatásaik hozzájárultak az öregedési folyamatok és a betegségek kialakulásának teljesebb megértéséhez, illetve lehetséges új terápiák kifejlesztéséhez. A legmagasabb orvostudományi elismerés 10 millió svéd koronával (1 millió euró) jár együtt.
2009.10.05. 12:00
 
 
A nemzetközi turizmus 6 százalékkal eshet az idén
A nemzetközi turizmus éves összevetésben 6 százalékkal eshet az idén az Idegenforgalmi Világszervezet (UNWTO) hétfőn közölt becslése szerint. Az ágazat 2003 óta első alkalommal számíthat visszaesésre, amely ráadásul várhatóan súlyosabb lesz a korábban becsültnél; a szervezet az év elején legföljebb 2 százalékos csökkenést valószínűsített, de már az első negyedévben 8 százalékos visszaesést regisztráltak. A nemzetközi turistaforgalom csökkenésének legfőbb oka a világméretű gazdasági válság, amelynek hatását tovább fokozza a félelem a H1N1 vírustól.
2009.10.05. 11:14
 
 
Budapest kilátását is stabilra javította az S&P
A Budapestre külön érvényben tartott adósbesorolás kilátását is stabilra javította az eddigi negatívról a Standard & Poor's, amely a múlt héten a magyar szuverén adósosztályzat kilátásáról is levette a leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást. A világ legnagyobb hitelminősítőjének londoni bejelentése szerint a kilátásjavítás a magyar főváros hosszú és rövid futamú adósságának közepes befektetői "BBB mínusz/A-3" besorolására vonatkozik. Ezek a besorolások azonosak a cég által a magyar szuverén adósságra érvényben tartott osztályzatokkal.
2009.10.05. 10:25
 
Ismét meghirdették a MÁV budapesti székházát
Idén immár harmadszor hirdeti meg eladásra a MÁV a budapesti 5.900 négyzetméter területű székházát - derül ki a hétfőn közzétett hirdetményből. Az előző, júliusban zárult pályázatra nem érkezett ajánlat. A most kiírt tenderhez ötszázmillió forint pályázati biztosítékot kell letenni. November 19-én az Andrássy út 73-75. és az Izabella utca 51. számú ingatlanokra együttesen kell ajánlatot tenni. A két ingatlan teljes nettó alapterülete 24.138 négyzetméter. A vételárat - korábbi tájékoztatás szerint - az infrastruktúra fejlesztésére kívánja fordítani a MÁV.
2009.10.05. 10:08
 
 
Abszolút többséget szereztek a szocialisták a görög választásokon
Abszolút többséget szerzett a görög parlamentben a vasárnapi választásokon az eddigi ellenzéki szocialista párt - derült ki a voksok csaknem 99 százalékának összesítése alapján. A végeredményhez közeli - 98,7 százalékos feldolgozottságon alapuló - hivatalos eredmény szerint a Jeórjiosz Papandreu vezette Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) a szavazatok 44 százalékát söpörte be, és ezzel 160 képviselői helyet szerzett a 300 fős parlamentben.
2009.10.05. 08:35
 
 
Női tenisz-világranglista: Czink 40., Szávay 46.
Az ezen a héten Pekingben szereplő Czink Melinda a 40., Szávay Ágnes pedig a 46. helyen áll a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján. A női versenyeket szervező WTA honlapja szerint a rangsort továbbra is az orosz Dinara Szafina vezeti.
2009.10.05. 08:32
 
 
Kizárták a vezetőséget a pécsi vízmű épületéből
Biztonsági emberekkel kizáratta a Pécsi Vízmű Zrt. vezetőségét hétfőn reggel a helyi önkormányzat az épületből - értesült az MTI a vízművekhez közeli forrásból. Az őrző-védő cég emberei lezárták a cég bejáratát, ahol csak az alkalmazottak juthatnak be; a vezetőséget nem engedik a közmű területére - tudta meg az MTI. Sokan az épület előtt várakoznak. A vízmű kereskedelmi igazgatója úgy véli: az akció a vízszolgáltatást is veszélyeztetheti. A pécsi önkormányzat szerint törvényes visszavétel történt. Páva Zsolt (Fidesz) polgármester reggel személyesen nyugtatta meg a dolgozókat és közölte: a város továbbra is számít a munkájukra. Pécs és a környező települések vízellátása továbbra is biztosított és zavartalan
2009.10.05. 08:25
 
 
Norvégiában a legjobb élni, Nigerben a legrosszabb egy ENSZ-jelentés szerint
Norvégiában a legjobb élni, Nigerben a legrosszabb az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) hétfőn közzétett, a világ országait az életminőség szerint rangsoroló idei listája szerint. A világgazdasági válság tavaly őszi kirobbanása előtt, 2007-ben felvett - többek között az egy főre jutó hazai össztermékre, továbbá az oktatás színvonalára és a várható élettartamra vonatkozó - adatok szerint Norvégiát Ausztrália és Izland követi a sorban, a sereghajtók Niger mellett Afganisztán és Sierra Leone. Az első tízben szerepel még Kanada, Írország, Hollandia, Svédország, Franciaország, Svájc és Japán. Magyarország a 43.
2009.10.05. 08:05
 
 
Az MNB tervezete a devizahitelezés korlátozására
A Magyar Nemzeti Bank a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozás mielőbbi megalkotását kezdeményezte a Pénzügyminisztériumnál a napokban. A javaslat részletei szerint havi nettó 250 ezer forint jövedelemig a háztartási hiteleknél a törlesztés/jövedelem arány maximuma forinthitelnél 30, eurónál 23, egyéb devizánál 15 százalék lenne. Havi nettó 500 ezer forint jövedelemig ezek az arányok 40, 31, illetve 20 százalék. Az ennél magasabb, nettó 500 ezer forint feletti jövedelműek esetén a törlesztés forintkölcsönöknél 50 százalék, euró alapúaknál 38 százalék, egyéb devizákban felvett hiteleknél pedig a jövedelem 25 százaléka lehetne.
2009.10.05. 07:39
 
 
Több mint 421 ezer kínai neve "Nemzeti ünnep"
Kína több mint 1 milliárd 300 ezres lakosságából legalább 421 ezer embert hívnak Kuo-csingnek, ami nemzeti ünnepet jelent - derül ki a kínai központi lakossági nyilvántartásból. Egyedül a kínai fővárosban 6600 ember utónevének választották a Kuo-csinget, ami a leggyakoribb családnevekkel például így hangzik: Csao Kuo-csing, Szun Kuo-csing, Li Kuo-csing, vagy Liu Kuo-csing. A statisztikák szerint a ma élők közül összesen 168-an születtek az új Kína születésnapján, 1949. október elsején. A Kuo-csingek többsége a 60-as és 70-es években - vagyis leginkább a kulturális forradalom időszakában - kapta a nevét.
2009.10.05. 07:34
 
 
A Parma tájfun visszatért a Fülöp-szigetekre
A Parma tájfunt, amely a hétvégén átvonult a Fülöp-szigetek északi részén, visszafordította egy másik, erősebb vihar, és együtt hatalmas esőt zúdítanak az északi hegyekre - közölték hétfőn meteorológusok. A Parma volt 2006 óta a legerősebb tájfun az országban, 17 ember halálát okozta. Vasárnap vonult el, és Tajvan felé tartott, de a Melor tájfun visszahúzta. A Parma most óránként 120 kilométeres erősségű szeleket szállít, de előfordulnak benne 150 kilométeres széllökések is. Várhatóan csütörtökig szinte egy helyben fog állni a tengerparti Laong City várostól nem messze.
2009.10.05. 07:31
 
 
Horváth Csaba lehet az MSZP főpolgármester-jelöltje
Az MSZP budapesti szervezete a jövő hét szerdán indítja el a jelölési folyamatot, a párt főpolgármester-jelöltjét pedig még a decemberi pártkongresszus előtt megnevezik; a posztra Horváth Csaba jelenlegi főpolgármester-helyettes tűnik befutónak - írja hétfői számában a Népszabadság. A lap információi szerint rendkívüli párttanácsülést hívott össze az MSZP fővárosi elnöksége keddre a budapesti vezetés ellen indult belső szervezkedések miatt; itt vitatják meg az elsősorban a BKV miatt felgyülemlett nézeteltéréseket.
2009.10.05. 07:30
 
 
Forma-1: Massa engedélyt kapott a tesztelésre
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyt adott tesztelésre Felipe Massának, a Ferrari pilótájának, aki a Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén szenvedett súlyos, életveszélyes fejsérülést. A brazil Forma-1-es versenyző a múlt héten már gokartba ült, és használja a csapatának szimulátorát. A maranellói istálló még nem tudja, mikor lesz Massa tesztje. A pilóta bízott benne, hogy idén még versenyezhet, azonban erre biztosan nem kerül sor.
2009.10.05. 07:25
 
 
Javíthatták az adómorált a vagyonosodási vizsgálatok
Javult az adómorál a vagyonosodási vizsgálatoknak köszönhetően - írja hétfői számában a Napi Gazdaság az APEH szaklapjában megjelent elemzés nyomán, amely szerint legalább is nőtt a hatmillió forint feletti összevont jövedelmet vallók köre, miközben a minimálbéreseké látványosan csökkent. Utóbbiak száma a tavalyelőtti 583 ezer főről 2008-ra 364 ezerre esett, míg az előbbiek táborát tavaly már 162,5 ezren alkották a 2007-es 139 ezer után. Nyilvánvaló, hogy a hatmilliós küszöböt egy részük nem azért lépte át, mert a korábban elcsalt bevételeit most bevallotta, hanem egyszerűen azért, mert belecsúszott a körbe.
2009.10.05. 07:22
 
 
Népszabadság: a válság miatt nem szülnek a nők
A kutatók szerint az, hogy az idei év első hét hónapjában 2,1 százalékkal kevesebb gyermek született Magyarországon, mint egy évvel korábban, már a válság hatása - olvasható a Népszabadság hétfői számában. Egészen biztos, hogy Magyarországon is hasonló demográfiai hatása lesz a gazdasági válságnak, mint az Egyesült Államokban - mondta a lapnak Pongrácz Tiborné demográfus. Emlékeztetett: a 30-35 éves nők között soha nem voltak annyian gyermektelenek, mint most. Kapitány Balázs demográfus szerint azonban a 2,1 százalékos csökkenést sem lehet kizárólag a válság számlájára írni: szerepet játszhat benne például az új influenza terjedése miatti félelem is.
2009.10.05. 07:16
 
 
A népszámlálási törvényről dönt ma az Országgyűlés
A 2011-es népszámlálásról szóló törvényjavaslatról dönt az Országgyűlés ma, ötnapos ülésének első napján. Az előterjesztés szerint Magyarországon 2011. október 1-je és november 30-a között veszik fel a polgárok adatait. A népszámlálás során az adatszolgáltatás a természetes személyekre vonatkozóan a nem, a születési idő, az állampolgárság, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozás, a családi állapot, a jelenlegi és egy évvel korábbi lakóhely, a születési hely, a háztartások és családok összetétele, az iskolai végzettség, a gazdasági aktivitás, a foglalkozás, a munkáltató, a lakáshasználat jogcíme tételekre terjed ki.
2009.10.05. 07:05
 
 
A jegybank a devizahitelezés szabályozását kezdeményezte
A Magyar Nemzeti Bank a napokban a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozás mielőbbi megalkotását kezdeményezte a Pénzügyminisztériumnál - mondta Simor András, az MNB elnöke az MTI-nek vasárnap. A javasolt szabályozás célja egyfelől az, hogy csökkentse az ország sérülékenységét, amelynek kockázatát a pénzügyi válság is megmutatta, illetve az, hogy mérsékelje azt a kockázatot, amit a lakosság számára jelent a devizahitelek felvétele, azok árfolyamkockázata - mondta a jegybank elnöke, aki Isztambulból a Nemzetközi Valutalap és a Világbank közgyűléséről telefonon nyilatkozott az MTI-nek.
2009.10.04. 22:00
 
 
Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvéd
Felszólította Bencze József országos rendőrfőkapitányt Magyar Elemér egri ügyvéd és kisebbségi jogvédő, hogy a rendőrség nevében televíziós nyilvánosság előtt kérjen elnézést a tarnabodi Molotov-koktélos támadással ártatlanul gyanúsított ügyfeleit illető kijelentése miatt - adta hírül vasárnap a heol. hu, a Heves megyei Hírlap online kiadása. A leginkább kifogásolható állítás az volt - mondta az ügyvéd -, hogy a roma gyanúsítottak nem működtek együtt a hatósággal. Ellenkező esetben hamarabb kiderült volna az ártatlanságuk, s nem kellett volna 11 hónapot előzetesben tölteniük.
2009.10.04. 21:00
 
 
Exitpoll szerint a görög szocialisták nyerték a parlamenti választásokat
Az ellenzéki görög szocialisták a szavazatok 41-44 százalékát megszerezve megnyerték a vasárnapi görög parlamenti választásokat - derült ki a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapuló, görög tv-csatornák által ismertetett felmérésekből. Ezek szerint a Kosztasz Karamanlisz távozó kormányfő vezette, konzervatív Új Demokrácia párt a voksok 34-37 százalékát kapta meg. A Jeórjiosz Papandreu vezette ellenzéki Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) ily módon elegendő parlamenti képviselői helyhez juthat ahhoz, hogy kormányt alakítson, és kiszorítsa a hatalomból az öt éve kormányzó Karamanliszt és a konzervatívokat.
2009.10.04. 21:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960[1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista