2020. július 5., vasárnap - Sarolta, Emese
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Egy izraeli, egy amerikai és egy brit tudós kapta a kémiai Nobel-díjat
Ada Jonat izraeli, Thomas Steitz amerikai és Venkatraman Ramakrishnan indiai születésű brit tudós kapta megosztva az idei kémiai Nobel-díjat - jelentették be szerdán Stockholmban. Ada Jonat személyében 45 év elteltével újra van női kémiai Nobel-díjas. A három tudós a riboszóma szerkezetének és funkciójának tanulmányáért kapta az elismerést. A riboszóma fordítja le a DNS molekulában kódolt információkat, ezért az élet egyik legalapvetőbb eljárása. A riboszómák állítják elő a fehérjéket, melyek az élő szervezetekben a kémiai folyamatokat ellenőrzik. Mivel a riboszómák létfontosságúak, ezért az új antibiotikumok kutatásánál is az egyik fő célpontot jelentik.
2009.10.07. 12:00
 
 
Obamáékkal a modern művészet is beköltözött a Fehér Házba
Csöndes kulturális forradalom zajlik a Fehér Házban. Az Obama család személyes használatú helyiségeit olyan, saját ízlését tükröző, javarészt modern, absztrakt és figurális művészeti alkotásokkal dekorálta, amilyeneket még sohasem láttak ezelőtt az elnöki rezidencia falai. A képzőművészeti tárgyak között - amelyeket Obamáék főként washingtoni múzeumok kiállításon nem szereplő darabjaiból kölcsönöztek - nem csak olyan ismert művészek munkái találhatók, mint Jasper Johns vagy Mark Rothko, hanem kevéssé ismerteké is, mint például a hatvanas-hetvenes években dolgozó Alma Thomas.
2009.10.07. 11:59
 
 
Forma-1: Massa hat órán keresztül tesztelt Modenában
A júliusi Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett brazil Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari pilótája hat órán keresztül szimulátorban tesztelt Modenában. A tavalyi vb-sorozatban második versenyző hétfőn kapott engedélyt a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a tesztelésre, ám eddig még nem ült autóba. A keddi szimulátoros vezetés ugyanakkor - saját bevallása szerint - jól sikerült, gond nélkül teljesítette a feladatokat. A brazil sportolóra, aki a Magyar Nagydíj július 25-én rendezett időmérő edzésén szenvedett életveszélyes sérüléseket - szerdán szintén szimulátoros vezetés vár.
2009.10.07. 11:32
 
 
Még idén 10,5 milliárdot kapnak a kórházak
A kórházak idén 10,5 milliárd forintot kapnak a járó-, és fekvőbeteg egészségügyi szolgáltatásaik biztosítására - közölte Oszkó Péter pénzügyminiszter és Székely Tamás, az egészségügyi tárca vezetője szerdán, az Országgyűlés szakbizottságának ülésén. Székely Tamás elmondta: az intézmények még ebben a hónapban 4,5 milliárd forintot kapnak, majd még az év végéig további 6 milliárd forintot, ez utóbbit már a 2010-es költségvetés terhére. A szaktárca és a kórházak képviselői délután ülnek tárgyalóasztalhoz, hogy megállapodásra jussanak az intézmények idei többletjuttatásáról.
2009.10.07. 11:30
 
Több ezer közalkalmazott tüntet a román kormány épülete előtt
A hatóságok szerint mintegy 8 ezer közalkalmazott gyűlt össze a román kormány épülete előtt szerdán azon a szakszervezeti tüntetésen, amelyen a közszférában dolgozók magasabb béreket, munkahelyeket és tisztességes nyugdíjakat követelnek. A szervezők eredetileg 20 ezer résztvevőre számítottak, és úgy hirdették meg tüntetésüket, mint a rendszerváltás óta rendezett legnagyobb szakszervezeti megmozdulás. Két nappal ezelőtt két órás figyelmeztető sztrájkot is tartottak a közalkalmazottak, a hónap végére pedig általános sztrájkot is kilátásba helyeztek, ha követeléseiket nem hajlandó teljesíteni a kormány.
2009.10.07. 11:15
 
 
Egyelőre alacsony a H1N1 vírus megjelenése Magyarországon
Az elmúlt héten alacsony maradt a H1N1 vírus megjelenése Magyarországon, ám az influenzaszerű megbetegedések száma mérsékelten emelkedett - közölte az országos tiszti főorvos helyettese az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén. Az előző heti 12.500-as emelkedéshez képest e héten 14 ezer volt az influenzaszerű megbetegedések száma. Közölte, egyetlen közösségi járvány sem fordult elő a múlt héten, és továbbra is a fiatal felnőttek jelentkeznek a problémákkal. Arra hívta fel a figyelmet: készülni kell arra is, hogy októberben már megjelennek azok az ilyenkor szokványos vírusok és vírusfertőzések, amelyek felső légúti hurutokat, influenzához hasonló tünetekkel járó megbetegedéseket okoznak.
2009.10.07. 11:00
 
 
Egervári Sándor büszke az U20-as magyar válogatottra
Egervári Sándor, a magyar 20 éven aluli labdarúgó-válogatott szövetségi edzője büszke tanítványaira, mivel csapata kedden legyőzte a cseheket, és bejutott a negyeddöntőbe az egyiptomi világbajnokságon. "Nagyon szoros mérkőzést játszottunk, amely akár másképp is alakulhatott volna" - nyilatkozta Egervári a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának. "A fiúk mindent megtettek a győzelemért, és ezért köszönettel tartozom nekik. A szurkolókra sem lehet panaszunk, nagyon kedvesen fogadtak minket, s biztos vagyok benne, hogy a játékosok pozitív emlékekkel gazdagodtak." Jakub Dovalil, a csehek szövetségi edzője csalódottan nyilatkozott a találkozó után, legfőképpen az elrontott büntetők miatt.
2009.10.07. 10:55
 
 
Egy szaklap szerint Simor az egyik legjobb jegybankelnök Európában
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Európa egyik legjobb jegybankelnöke az amerikai székhelyű Global Finance Magazine szaklap értékelése alapján - közölte a jegybank szerdán. Az elmúlt két év összesítése alapján Simor András a harmadik helyen szerepel a listán Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank, Zdenek Tuma, a cseh jegybank elnöke után. A Global Finance Magazine New York-i székhelyű havi megjelenésű pénzügyi magazin, amely világszerte a pénzügyi szféra fontos, iránymutató hírforrása. A lap 1994 óta rendszeresen, hatfokozatú skálán értékeli a világ legfontosabb jegybankelnökeinek teljesítményét.
2009.10.07. 09:40
 
 
Zelaya: üres gesztus az alkotmányos alapjogok helyreállítása Hondurasban
A hatalomból puccsal eltávolított Manuel Zelaya hondurasi elnök helyi idő szerint keddi nyilatkozatában elvetetette a felfüggesztett alkotmányos alapjogok visszaállítását, üres gesztusnak minősítve azt a puccsal hatalomra jutott kormány részéről, amely nem hajlandó visszahelyezni őt tisztségébe. Két Zelaya-párti tájékoztatási eszköz, a Radio Globo rádió- és a Canal 36 tévéállomás, amelyeket bezártak a jogok felfüggesztése keretében, közölte szerdán, hogy a kormánytól még nem kapták vissza elkobzott felszereléseiket, és így normális működésüket nem tudják folytatni. Esdras Amado López, a Canal 36 tulajdonosa szerint a jogfosztó rendelkezések hétfői visszavonása "hazugság, amelynek célja csak a nemzetközi közösség becsapása".
2009.10.07. 09:20
 
 
A 2010-es költségvetést tárgyalja a Ház
A 2010. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatásával kezdte meg munkáját szerda reggel az Országgyűlés. Az ülésnap napirendjén csak a büdzsére vonatkozó előterjesztés, illetve az Állami Számvevőszék ahhoz kapcsolódó véleményének megtárgyalása szerepel. A jövő évi költségvetés kedden megkezdődött általános vitáját csütörtökön zárja le a törvényhozás. A keddi vitában elhangzottak alapján a kormány álláspontja szerint a gazdaság már 2010 második felére növekvő pályára állhat a pénzügyi stabilitást szolgáló büdzsé hatására.
2009.10.07. 08:40
 
 
Elkezdődött az egészségügyi személyzet H1N1-oltása az Egyesült Államokban
Elkezdődött kedden az Egyesült Államokban az egészségügyi személyzet oltása az új influenzatípust okozó H1N1 vírustörzs ellen - jelentette be az amerikai betegségmegelőző és -ellenőrző központ (CDC) és a tömeges oltást megszervező Amerikai Tüdőszövetség (ALA). Az elsők között, az egészségügyi dolgozók után a két év alatti gyerekek és az idősek kapják meg az ellenszert, orrspray formájában. A tervek szerint 600 ezer ember kapja meg a vakcinát a napokban. Az akció a tervezettnél két héttel korábban indult.
2009.10.07. 08:00
 
 
A világon naponta kétezren esnek fegyveres erőszak áldozatául
A világon naponta átlagosan több mint kétezer ember esik fegyveres erőszak áldozatául humanitárius szervezetek szerint, amelyek kedden mutatták be erről készült jelentésüket. Felszólították a kormányokat, hogy kezdjenek tárgyalásokat egy olyan szerződés megalkotásáról, amely szabályozná a hagyományos fegyverek kereskedelmét. A 12 szervezet az ENSZ Közgyűlése egyik bizottsága ülésszakának kezdetére időzítette jelentése bemutatását. A bizottság egy olyan határozattervezetről tárgyal, amely meghatározná, hogy milyen menetrendben kell eljutni a szerződés 2012-re történő megalkotásához.
2009.10.07. 07:41
 
 
F1: Új motorfőnöke lesz a Ferrarinak
Luca Marmorini személyében új motorfőnöke lesz a Forma-1-es Ferrari istállónak, a szakember Gilles Simont váltja a poszton. Marmorini tíz év után tér vissza a maranellóiakhoz, eddig a Toyotánál dolgozott. Simon 1994 és 2006 között motortervezőként tevékenykedett a Ferrarinál, majd ezt követően vette át a részleg vezetését. Munkája során összesen hat egyéni, és nyolc konstruktőri világbajnoki címet zsebelt be a csapat.
2009.10.07. 07:30
 
 
Víz alatti kormányülés
Víz alatti kormányülést tart a Maldív-szigetek kormánya, hogy így hívja fel a figyelmet az általános felmelegedésre és a tengerszint emelkedésének veszélyére. Az október 17-ére tervezett búvárülésen aláírnak egy dokumentumot, amely a szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére szólítja fel a világot. Az ülésen nem sok szó hangzik majd el, viszont a szokásosnál jóval több mutogatás lesz: a miniszterek kézjelekkel fognak értekezni egymással. A dokumentum nem papír lesz, hanem vízálló tábla, a speciális tollak pedig szintén fognak fogni.
2009.10.07. 07:27
 
 
Ma ismét találkoznak a kórházak képviselői a szakminiszterrel
Ma ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a kórházak és az Egészségügyi Minisztérium vezetői, hogy - a tervek szerint - megállapodjanak az intézmények többletjuttatásáról. Az MTI úgy tudja, a kórházak részéről csak akkor írják alá a megállapodást, ha a kormány kötelezettséget vállal arra, hogy akár a költségvetési törvénytervezethez benyújtott módosító indítványok formájában, vagy "bármilyen formában" a plusz pénz megjelenik a jövő évi költségvetésben. A kórházak 25,5 milliárd forintot kértek a kormányzattól plusz juttatásként, mert szerintük enélkül a betegellátás kerülne veszélybe. A kabinet kezdetben 4,5 milliárd forintot ajánlott, a múlt héten azonban megszületett a megállapodás-tervezet.
2009.10.07. 07:10
 
 
U20-as vb: nyolc között a magyar válogatott
A magyar válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán, miután a keddi nyolcaddöntőben büntetőkkel legyőzte a cseh csapatot. A magyarok Kiss Máté bombagóljával szereztek vezetést, majd Vosahlik egy csúsztatással egyenlített. A második félidőben nem esett újabb gól, a hosszabbításban pedig azonnal vezetést szereztek a csehek, ám Koman szabadrúgásból egyenlített. A büntetők során Gulácsi három alkalommal is védett, a mindent eldöntő 11-est pedig Balajti értékesítette.
2009.10.06. 22:44
 
 
Dél-ázsiából kerül ki a gyermekként menyasszonnyá lett lányok fele
Már tízéves koruk előtt eljegyzik az indiai, nepáli és pakisztáni gyereklányokat, s így fordulhat elő, hogy a dél-ázsiai térségből kerül ki a világon gyermekként menyasszonnyá lett lányok fele - tárta fel egy kedden publikált UNICEF jelentés. Indiában közel 25 millió 18 év alatti lányt adtak férjhez 2007-ben, a szubkontinensről származik a világ gyermekmenyasszonyainak egyharmada. A nemzetközi gyermekszervezet rámutatott, hogy az ázsiai országokban a rohamos gazdasági fejlődés ellenére a gyerekek továbbra is fokozottan ki vannak téve az erőszaknak, szexuális kizsákmányolásnak az otthonukban és házon kívül egyaránt.
2009.10.06. 21:44
 
 
Részleges kudarcot szenvedtek a lisszaboni szerződés cseh ellenzői
Részleges kudarcot szenvedett kedden a lisszaboni szerződést ellenző csehszenátorok, miután a cseh alkotmánybíróság visszautasította a prágai parlament jogaira vonatkozó beadványukat. A brnói székhelyű alkotmánybíróság mint megalapozatlant elutasította a szeptember elején benyújtott beadványt, amely kétségbe vonta a cseh parlament egyes hatásköreinek Brüsszelre történő átruházását, illetve annak módját. A panasztevők egyebek között kifogásolták, hogy a képviselők bizonyos jogkörök átruházását egyszerű többséggel is eldönthetik, s nem pedig alkotmányos (háromötödös) többséggel.
2009.10.06. 21:14
 
 
Szili még nem döntötte el, indul-e az országgyűlési választásokon
Szili Katalin (MSZP) az Országgyűlés volt elnöke még nem döntötte el véglegesen, hogy elindul-e az országgyűlési választásokon jövőre. A szocialista politikus erről az Inforádió Aréna című műsorában beszélt. Emlékeztetett arra: a 2010-es már a hatodik parlamenti választás lenne, amelyen részt vesz, hiszen 1990-ben indult először egyéni képviselőjelöltként. Választókörzetében eddig négyszer nyert, az utóbbi két választáson első körben jutott a parlamentbe, de mögötte van egy hosszú pécsi polgármesteri kampány is, amelynek - mint fogalmazott - ismert az eredménye.
2009.10.06. 20:40
 
 
Leépít a British Airways
Leépítéseket és bérbefagyasztást jelentett be kedden a súlyos anyagi helyzetben lévő British Airways. A legnagyobb brit légitársaság közölte: a jövő hónaptól ezer dolgozó önkéntesen távozik a cégtől, további háromezer pedig részmunkaidős foglalkoztatást vállalt. Ez - pénzügyi kihatásait tekintve - 1700 fős létszámleépítésnek felel meg. A cégnél jelenleg nem egészen 40 ezren dolgoznak. A társaság emellett két évre befagyasztja teljes munkaidőben dolgozó utaskísérőinek fizetését.
2009.10.06. 20:17
 
 
Falus Ferenc: a terhes nők elsőként oltandók az új vírus ellen
Mivel a terhes nőket fokozottan kell védeni az influenzajárvány okozta szövődményektől, az elsőként oltandók között vannak az ajánlások szerint - mondta Falus Ferenc, az országos tiszti főorvos. Így van ez az Egyesült Államokban és az Európai Unió tagállamaiban is. Azonban minden esetben egyedi mérlegelésre van szükség. Más az elbírálás egy olyan terhesnél, akinek valamilyen alapbetegsége van, egy olyannál, akinek a környezetében betegek vannak, és egy olyannál is, aki teljesen egészséges - mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy a terhes nő környezetében élők is oltassák be magukat.
2009.10.06. 19:30
 
 
Hódít a biodivat Franciaországban
A bioételek és a biokozmetikumok után a bioruhaneműk is egyre kelendőbbek Franciaországban - derül ki a francia divatintézet felméréséből. A közvélemény-kutatás elsősorban arra világított rá, hogy a "zöld forradalom" a vásárlói szokásokat is elérte: az energia, a víz, a papír és egyéb nyersanyagok mellett a textilneműkkel is egyre inkább megtanulnak takarékoskodni a franciák. Tény, hogy a bio és újrahasznosítható, természetes anyagokat forgalmazó úgynevezett méltányos kereskedelem még viszonylag lassan fejlődik: a megkérdezettek alig 18 százaléka vásárolt már olyan ruhaneműt, ami biogyapjúból készült, s az is elsősorban fehérnemű volt, de számuk egyenletesen növekszik.
2009.10.06. 19:14
 
 
Idén nem lesz díszelőadás október 23-án az Operaházban
Az operaházi díszelőadás helyett idén ünnepi konferencia lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából a Parlamentben - közölte a kormányszóvivői iroda kedden az MTI érdeklődésére. A tájékoztatás szerint az október 23-i állami ünnep központi állami rendezvényeinek megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési eljárás még nem zárult le, így a tervezett programsorozat is változhat, de a dokumentumban szereplő kötelező programokból már lehet látni, hogy várhatóan milyen rendezvények lesznek.
2009.10.06. 18:30
 
 
Az Omninvest nem kezdeményez uniós engedélyt a H1N1 elleni vakcinára
Nem kezdeményezi az Omninvest, hogy uniós engedélyt kapjon az általa gyártott H1N1 elleni vakcina - közölte Németh Zsolt, a cég szóvivője. A két fő ok a piac lefedettsége, illetve az engedélyezési eljárás drágasága - magyarázta. Az Omninvest szóvivője szerint mivel öt nagy, influenza elleni oltóanyagot gyártó multinacionális cég áll szerződésben az uniós országok kormányaival, értelmetlen volna az Omninvestnek "betörnie" erre a piacra. Ráadásul fel kellene vállalniuk egy két évig tartó, több tízmillió forintba kerülő engedélyeztetési eljárást.
2009.10.06. 18:29
 
 
A tálibok "hosszú háborúra" figyelmeztették a NATO-t
Távozásra szólították fel az afganisztáni tálibok kedden az országba vezényelt amerikai és NATO-csapatokat, ellenkező esetre pedig "hosszú háborúval" fenyegetőztek, a tálib rendszer bukását eredményező amerikai katonai beavatkozás nyolcadik évfordulójának előestéjén. "Ha a terrorizmus elleni küzdelem nevében továbbra is megszállás alatt akarják tartani ezt a büszke és vallásos emberek által lakott országot, tudniuk kell, hogy nagyon türelmesek vagyunk és készen állunk egy hosszú háborúra" - hangoztatták a fanatikus muzulmán tálib mozgalom vezetői pastu nyelven írt üzenetükben.
2009.10.06. 18:22
 
 
MSZP: bizalmat kapott a fővárosi elnökség
Bizalmi szavazást kért az MSZP fővárosi elnöksége a budapesti párttanács rendkívüli ülésén, és nagy többséggel megkapta a bizalmat - közölte Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke az MTI-vel kedden délután. Elmondta: az elnökség bizalmi szavazást kért magáról, és a 44 tagú párttanács 40 szavazati joggal rendelkező tagjából 34 szavazott teljes bizalmat a budapesti elnökségnek. A rendkívüli párttanács még folytatódik.
2009.10.06. 17:56
 
 
U20-as vb: megvan a magyar kezdőcsapat
Egervári Sándor, a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán szereplő magyar válogatott szövetségi edzője kihirdette kezdőcsapatát a csehek ellen 20 órakor kezdődő nyolcaddöntő előtt. Az MLSZ tájékoztatása szerint a hadrend változatlanul 4-4-2, a magyarok a Gulácsi Péter - Dudás Ádám, Szekeres Adrián, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Kiss Máté, Simon Ádám, Koman Vladimir - Németh Krisztián, Futács Márkó összeállításban kezdik a mérkőzést Alexandriában.
2009.10.06. 17:43
 
 
A visegrádi országok támogatják a Nyugat-Balkán európai integrációját
A visegrádi csoport (V4) országai támogatják a nyugat-balkáni országok európai integrációját - közölték az országcsoport külügyminiszterei kedden, kibővített, a spanyol és a belga külügyminiszter részvételével tartott budapesti tanácskozásuk után. "Az európai és euroatlanti integrációnak kulcsfontosságú szerepe volt a közép-európai országok átalakulásában", és a V4-ek, vagyis Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia "szeretnék látni, hogy a bővítés ugyanígy előmozdítja a stabilitást és jólétet a nyugat-balkáni térségben" - áll a találkozó után kiadott közleményben.
2009.10.06. 17:10
 
 
A költségvetési bizottság elutasította a termőföldeladás moratóriumát
Elutasította a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő termőföldek értékesítésének és tartós bérletbe adásának moratóriumáról szóló fideszes képviselői indítványt az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága a kedden Budapesten. A 13 támogató szavazat ellenében 14 képviselő nemmel szavazott, ketten tartózkodtak. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség hét képviselője által benyújtott javaslat szerint a határozat felkérné a kormányt arra: "tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az MNV Zrt. kezelésében lévő földterületek további értékesítése, tartós bérletbe adása az országgyűlési választások lezajlásáig felfüggesztésre kerüljön".
2009.10.06. 16:22
 
 
Madonna tekintélyes kártérítést kap az esküvői képeit megjelentető laptól
Madonna elfogadta annak a brit lapnak a kártérítési ajánlatát, amely az énekesnő állítása szerint a Guy Ritchievel való házasságkötését megörökítő, házából korábban ellopott képeket jelentetett meg. Az amerikai popkirálynő nem jelent meg személyesen a tárgyaláson, ám ügyvédje, John Kelly megerősítette, hogy a díva elfogadja azt a "tekintélyes kártérítési összeget", amelyet a fényképeket leközlő Mail on Sunday gondozásáért felelős Associated Newspapers ajánlott fel számára. Madonna eredetileg több mint 8 millió dolláros kártérítésért fordult a bírósághoz, a megállapodás pontos összegét végül nem hozták nyilvánosságra.
2009.10.06. 16:11
 
 
Kivonultak a szocialista képviselők Morvai Krisztina felszólalásakor
Elhagyták a parlamenti üléstermet a költségvetés vitájában résztvevő szocialista képviselők Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselőjének felszólalásakor. A fideszes, a KDNP-s, a szabad demokrata, valamint a független képviselők az ülésteremben maradtak. Morvai a vitában azt mondta: a pénz és a profit szempontjai helyett az emberek méltó életét biztosító szempontokra kell építeni az új nemzetstratégiát, és a költségvetést. A költségvetés két legnagyobb bajának azt nevezte, hogy azt "azok csinálták, akik az országot tönkretették", illetve, hogy azt akarják folytatni, amit eddig tettek vagyis a "hasznot privatizálni", a "költségeket és a kárt pedig az adófizetőkre áthárítani".
2009.10.06. 16:05
 
 
Az EU polgárainak fontosabb a biztos, mint az egészséges munkahely
Az Európai Unió polgárainak az új munkahely kiválasztásakor a munkahely biztossága és a fizetés szintje fontosabb, mint a biztonságos és egészséges munkakörülmények: ez a tényező a munkaidő előtt a harmadik helyen végzett az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) felmérésében. A kutatásból kiderül az is, hogy tíz európaiból hat arra számít, hogy a globális gazdasági visszaesés ront a munkakörülményeken is, különösen a munkahelyi biztonságot és egészségvédelmet illetően. A válaszadók 75 százaléka úgy véli, hogy a megbetegedéseket bizonyos mértékben a munka okozza.
2009.10.06. 15:06
 
 
Két Kiepert-glóbusz látható keddtől Szegeden
Két tizenkilencedik századi glóbusz látható mostantól a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központjában. A kedden bemutatott két világtérkép korábban egy szerkezeten volt, vélhetően frissítésként a régebbire kasíroztatott egy újat tulajdonosa. A földtérképet 1892-ben készítették Berlinben, szerkesztője Henrich Kiepert, a kor egyik kiváló geográfusa és kartográfusa volt. A glóbusz a hetvenes évek óta állt a tanszéken, feltehetően a század elején az egykori Kolozsvári Egyetemről került át Szegedre. Lente Zsuzsanna restaurátor szerint a készítés technikája olyan magas fokú, hogy a mostani tudással is nagyon nehéz megvalósítani.
2009.10.06. 15:03
 
 
WHO: biztonságos a H1N1 ellen kifejlesztett oltóanyag
Megerősítette az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy biztonságosnak tartja az új típusú influenza ellen kifejlesztett oltóanyagot, egyúttal annak tömeges beadását szorgalmazta. Gregory Hartl WHO-szóvivő genfi sajtóértekezletén hangsúlyozta: a WHO a világméretű járvánnyal szembeni védekezés legfontosabb eszközének tekinti az oltóanyagot. Hozzátette, hogy mindenkit be kell oltani, aki hozzájut a H1N1 vírus ellen kifejlesztett vakcinához, annak ellenére is, hogy az oltóanyag egyes esetekben enyhén káros mellékhatásokkal - fejfájással, izomgörccsel - járhat. A tömeges oltási kampány Kínában és Ausztráliában már folyik, az Egyesült Államokban és egyes európai országokban pedig rövidesen megkezdődik - emlékeztetett.
2009.10.06. 15:00
 
 
Polanski-ügy: Svájc elutasítja a rendező szabadlábra helyezési kérelmét
A svájci igazságügyi minisztérium bejelentette: elutasította Roman Polanski lengyel származású filmrendező kérelmét, hogy helyezzék szabadlábra, amíg a kiadatásáról döntenek. Folco Galli, a tárca szóvivője elmondta: a svájci kormány szerint nagy a kockázata annak, hogy Polanski szabadlábra helyezése esetén megszökik. Roman Polanski jelenleg egy svájci börtönben várja a döntést esetleges kiadatásáról az Egyesült Államokba, egy több mint harminc évvel ezelőtti szexuális bűncselekmény miatt.
2009.10.06. 14:51
 
 
Indonéziai földrengés: tovább dolgozik a magyar mentőcsapat
Indonéziában maradt a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Magyar Vöröskereszt által közös humanitárius segédcsapata, jóllehet az indonéz hatóságok korábban felfüggesztették a földrengés sújtotta térségbe érkezett kutató-mentőcsapatok tevékenységét - tájékoztatta kedden az MTI-t a Magyar Vöröskereszt és a mentőcsapat vezetője. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap még azt közölte, hogy a mentőcsapat már a hazautazásra készül. Ezzel szemben a Magyar Vöröskereszt sajtóirodája kedden közleményben, a mentőcsapat vezetője pedig a helyszínről telefonon arról számolt be, hogy a csoport még néhány napig folytatja tevékenységét.
2009.10.06. 14:32
 
A osztrák KTM kiszáll a motoros világbajnokságból
Jövőre egyetlen kategóriában sem képviselteti magát a KTM a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Az osztrák gyár hét év után száll ki a sorozatból, a vezetőség a gazdasági világválság hatásaival indokolta kedden a döntést. A mattighofeniek először a MotoGP-ből távoztak, majd tavaly a 250 kcm-en hagyták ott, az idei szezon végén pedig a 125-ös csapat is megszűnik. A KTM eddig 22 futamon diadalmaskodott, 46-szor végzett dobogós helyen, és 2005-ben világbajnok lett a 125 kcm konstruktőrei között.
2009.10.06. 14:15
 
 
Fidesz: a költségvetés már benyújtásakor megbukott
A jövő évi büdzsé lényegében a benyújtásakor megbukott - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a jövő évi költségvetés általános vitájában kedden a parlamentben. "A magyar köztársaság miniszterelnöke, Bajnai Gordon egy felszámoló biztos, és az általa benyújtott büdzsé egy felszámoló biztos költségvetése" - összegezte a politikus. Azt mondta, hogy ez a költségvetés nem alkalmas a válság kezelésére, és hogy akár a jövő év közepéig biztosítsa az ország gazdálkodását. A büdzsé megmagyarázhatatlan tételek sokaságát tartalmazza, elképesztően brutális és nincs iránya - sorolta Debrecen polgármestere.
2009.10.06. 14:00
 
 
Negyvenezer történelmi fotót digitalizálhat az MTI
Negyvenezer történelmi értékű fotó digitalizálására és széles körű közzétételére kapott támogatást a Norvég Alapból a Magyar Távirati Iroda Zrt.; a szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és a hírügynökség kedden írta alá az MTI székházában. A kulturális örökség megőrzését szolgáló, mintegy 130,3 millió forintos projekt megvalósításához a Norvég Alapként ismert Norvég Finanszírozási Mechanizmus 110,7 millió forintot biztosít. A szerződést az NFÜ Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága nevében Zicherman-Mikulás Brigitta főigazgató, az MTI részéről Vince Mátyás elnök látta el kézjegyével.
2009.10.06. 13:28
 
 
Ingatlanadó-kalkulátort indít a kormány
Hivatalos ingatlanadó-kalkulátort indít a kormány november 15-től; az APEH és az Ügyfélkapu honlapján lévő űrlap kitöltése után az adóhatóság számítógépes rendszere kiszámítja az ingatlan becsült értékét. Szollár Domokos kormányszóvivő kiemelte: a lekérdezés ingyenes lesz, az érdeklődőknek egy űrlap kitöltése során meg kell adniuk az ingatlannal kapcsolatos főbb adatokat: címet, alapterületet, az épület korát, a felújításának idejét, a közművesítés szintjét és a lakás komfortfokozatát, a lakószobák tájolását és fekvését, valamint az ingatlan fajtáját, illetve megközelíthetőségét is. A végeredményt, azaz az ingatlan becsült forgalmi értékét az érdeklődők automatikusan e-mailben kapják meg.
2009.10.06. 13:00
 
Nancsingi sakkverseny: Lékó kikapott Topalovtól
Lékó Péter világossal kikapott a bolgár Veszelin Topalovtól a kínai Nancsingban zajló sakk szuperverseny keddi, nyolcadik fordulójában. A magyar nagymester a 40. lépésben adta fel a küzdelmet, és így a mezőny második felében áll. A 8. forduló eredményei a torna honlapja alapján: Lékó Péter-Veszelin Topalov (bolgár) 0-1. Szerdán szünnap lesz. Csütörtökön Lékó Jakovenkóval mérkőzik, és a sötét bábukat vezeti majd. A tízfordulós torna péntekig tart.
2009.10.06. 12:22
 
 
Életfogytiglanra ítélték a makói hármasgyilkosság vádlottját
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte első fokon a makói hármasgyilkosság vádlottját kedden a Csongrád Megyei Bíróság. A bíróság bűnsegédként elkövetett emberölés, emberölés, kifosztás és jármű önkényes elvétele bűntettben mondta ki bűnösnek a 27 éves makói Perecz Józsefet. A 2008. május 17-én történt bűncselekmény következtében a vádlott barátja, a férfi korábbi barátnője és a lány 78 esztendős nagyanyja vesztette életét. Az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.
2009.10.06. 12:10
 
 
Tenisz: Serena Williams hétfőtől ismét világelső
A pekingi keménypályás tenisztorna második fordulójában aratott keddi sikere révén jövő hétfőtől ismét Serena Williams nevével kezdődik a női világranglista. Az amerikai sztárnak az "előzéshez" tovább kellett eljutnia a kínai fővárosban, mint a jelenlegi világelső Dinara Szafinának, márpedig az orosz játékos a második körben kiesett. Az őt hétfőn búcsúztató, hazai Cseng Suaj történelmet írt, ugyanis 226-odikként a legalacsonyabban jegyzett nő, aki legyőzte a rangsor éllovasát. Szafina áprilisban taszította le a trónról az akkor 25. hete "uralkodó" S. Williamst, aki összesen 72 hetet töltött már az első helyen.
2009.10.06. 12:06
 
 
Három amerikai tudós kapta a fizikai Nobel-díjat
A 2009-es fizikai Nobel-díj felét Charles K. Kao-nak, a díj másik felét pedig megosztva kapta Willard S. Boyle és George E. Smith egy képalkotó félvezető detektor, a CCD-szenzor feltalálásáért. Az idei fizikai Nobel-díjat két olyan tudományos eredményért ítélték oda, melyek a mai, hálózatokba szerveződő társadalmak kialakulásához hozzájárultak. A mindennapi élet számára is számos célszerű újítást nyújtottak, valamint fejlettebb eszközöket a tudományos felfedezésekhez. Az adatforgalom jelentős része digitális képekből áll, melyekért a díj másik felét ítélték oda.
2009.10.06. 12:00
 
A közlekedési tárca nem járult hozzá az OrangeWays buszjáratainak indításához
Nem adott engedélyt a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) az OrangeWays-nek belföldi távolsági autóbuszjáratok indításához - közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére. Az OrangeWays Zrt. ugyanakkor azt közölte az MTI-vel: tovább keresi annak lehetőségét, hogy a nemzetközi komfort kategóriás szolgáltatásait a belföldi utasok is mielőbb igénybe vehessék.
2009.10.06. 11:35
 
 
Oszkó: folytatni kell a kormány által megkezdett politikát
Folytatni kell a kormány által megkezdett gazdasági és pénzügyi politikát, már látszanak az eredményei - jelentette ki a pénzügyminiszter a 2010-es költségvetési javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában a parlamentben. Oszkó Péter szerint válság idején az eredmények gyorsabban jelentkeznek: gyorsabban érezhető a kamatszinten, az árfolyamon, ha egy munkának volt értelme. Ez azt jelenti, hogy 2010-ben, amikor a válságtól még nem búcsúzhatunk el teljes egészében, szigorú költségvetési gazdálkodásra kell készülni - mondta.
2009.10.06. 11:00
 
 
Felfüggesztették az edelényi polgármester elleni eljárást
A Kazincbarcikai Városi Bíróság felfüggesztette az edelényi fideszes polgármester, Molnár Oszkár ellen, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt indult büntetőeljárást - mondta a Bhim Rao Egyesület elnöke kedden. A bíróság azért függesztette fel az eljárást, mert Molnár Oszkár országgyűlési képviselő és csak a mentelmi jogának felfüggesztése után indítható ellene büntetőeljárás - ismertette a határozatot Káló Norbert. Mint hozzátette, a feljelentő juttatta el hozzá a bírósági végzést, amelyben az is olvasható, hogy "a mentelmi jog felfüggesztése vagy annak megtagadása tárgyában indítványát az Országgyűlés elnökének megküldte".
2009.10.06. 10:43
 
 
Osztrák kutatók megtalálták az élet vizét
A sperma egyik összetevője feltartóztathatja a sejtek öregedését - fedezte fel két osztrák kutató. Könnyen lehet, hogy ezzel sikerült megtalálniuk az élet vizét. Az eddig is ismert volt, hogy a spermidin nevű anyag, amely elsősorban a férfiak ondófolyadékában fordul elő, fontos szerepet tölt be a sejtnövekedésben. Frank Madeo és Tobias Eisenberg grazi kutatók most kiderítették, hogy a spermidin a károsodott sejteket is segít megjavítani, ezzel pedig megfékezi az öregedés folyamatát. Az anyag behatol a sejtmagba, és fiatalossá programozza.
2009.10.06. 10:16
 
 
ÁSZ: a fő számok teljesíthetősége nehezen kiszámítható
A fő számok, arányok jövőbeni teljesíthetősége a nehezen kiszámítható, gyorsan változó gazdasági folyamatok miatt nem igazolható, nem minősíthető jó előre - mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a 2010-es költségvetés parlamenti vitájában, kedden. Kovács Árpád szavai szerint a központi költségvetés adóbeli előirányzatainak a különböző adónemek tekintetében eltérő az alátámasztottsága. Összességében az előirányzatok realitása jórészt a jövő évi gazdasági folyamatok függvénye - fogalmazott.
2009.10.06. 10:08
 
 
Félárbocra engedték a nemzeti lobogót október 6. alkalmából
A Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával, majd félárbocra engedésével a fővárosi Kossuth Lajos téren kezdődött meg kedd délelőtt az október 6-ai nemzeti gyásznap rendezvénysorozata. Az eseményen részt vett az öt legfőbb közjogi méltóság: Sólyom László köztársasági elnök, Bajnai Gordon miniszterelnök, Katona Béla, az Országgyűlés elnöke, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke és Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.
2009.10.06. 09:55
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959[1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista