2020. július 4., szombat - Ulrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Kilencéves a legifjabb brit pénztervező
9 éves a legifjabb brit pénztervező: egy lányka nyerte meg a pályázatot az új 50 pennys érme külcsínére. 17 ezer vetélytársat utasított maga mögé. A pénz jövőre kerül forgalomba, de a 2012-es londoni olimpiát hivatott ünnepelni. Florence Jackson - ő a győztes - egy magasugróval díszítette érméje egyik oldalát. Ez az első félfontos érme, amely a közelgő londoni olimpia emlékére születik. Még 28 darabot terveznek terveztetni. A kislány az első gyerek, aki - elfogadott - érmét tervezett Nagy-Britanniában. Az eddigi legfiatalabb - sikeres - pénztervező 26 éves volt.
2009.10.14. 07:48
 
 
Schwarzenegger megdorgálja törvényszegő feleségét
Példamutató fellépést ígért Arnold Scwarzenegger kaliforniai kormányzó a saját felesége ellen, akit fotósok rajtakaptak, amint a férje által aláírt törvényt megszegve kézben tartott mobiltelefonról beszélt autóvezetés közben. A hírességekkel foglalkozó TMZ.com portál két olyan fényképet közölt kedden, amelyeken Maria Shriver a volán mögött ülve a füléhez tartja a mobilkészüléket. A honlap szerint az egyik felvétel vasárnap, a másik júliusban készült. Később ugyanilyen tartalmú videofelvételt is közzétett az internetes újság. Schwarzenegger a Twitter közösségi portálon megköszönte, hogy felhívták a figyelmét felesége cselekedetére és "gyors intézkedést" ígért.
2009.10.14. 07:44
 
 
Nősülni akar a 61 centis ifjú
Nősülni szeretne 18 évesen a világ legkisebb emberének címére esélyes, 61 centi magas nepáli ifjú. Khagendra Thapa Magar szerdán tölti be 18. életévét, és immár felnőtt - legalábbis hivatalosan. Két kívánsága van: szeretne Guinness-rekorder lenni és nős. "Ha hivatalosan is elismerik, hogy én vagyok a világ legkisebb embere, akkor azt remélem, hogy sok ajánlatot kapok. Olyan feleséget akarok, aki hasonlóan kicsi. Négy gyermeket szeretnék" - idézte az ifjút a Daily Telegraph című brit lap.
2009.10.14. 07:40
 
 
Torna-vb: Berki a lólengés döntőjében
Berki Krisztián bejutott a lólengés szombati döntőjébe a londoni torna-világbajnokságon. A szer négyszeres Európa-bajnoka, aki két évvel ezelőtt vb-második volt, a kedd éjszakába nyúló selejtezőben a második legmagasabb pontszámot kapta, noha a legerősebb gyakorlatát majd a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató fináléra tartogatja. Hídvégi Vid ugyanezen a szeren tizedik, így második számú tartalék. A magyar csapattól származó információ szerint a másik három magyar férfi induló - Marján Péter, Kállai Zoltán és Hetrovics Marcell - nem jutott tovább.
2009.10.14. 07:18
 
 
A Pentagon felgyorsítja az MOP bunkerromboló óriásbomba fejlesztését
A Pentagon felgyorsítja az MOP bunkerromboló óriásbomba fejlesztését; ez lesz a legnagyobb erejű, nem nukleáris töltetű bomba az amerikai hadsereg arzenáljában. A védelmi minisztérium elrendelte, hogy a megerősített, föld alatti bunkerek megsemmisítésére alkalmas fegyvert minél előbb fejlessze ki és készítse el a Boeing vállalat. A 15 tonnás MOP bomba - amelyet a tervek szerint B-2-es lopakodó bombázókkal lehet majd célba juttatni - állítólag már 2010 nyarára elkészülhet. A 2,4 tonna robbanóanyaggal felszerelt fegyver csaknem tízszer akkora pusztító erőt lesz képes kifejteni, mint elődje, a BLU-109-es bomba.
2009.10.14. 07:16
 
 
A munkáltatók több mint fele nem emelné a béreket jövőre
A munkáltatók 57 százaléka befagyasztaná a béreket 2010-ben, 6 százalékuk bércsökkentésben gondolkodik, és csak 37 százaléka tervez emelést - derül ki abból a kutatásból, amelyet a DGS Global Research végzett több mint 600 munkáltató megkérdezésével. A megkérdezett cégek által foglalkoztatott munkavállalók száma meghaladja az összes magyarországi foglalkoztatott 5,5 százalékát. A kutatásban részvevőknek mindössze 37 százaléka tervez átlagosan 5,2 százalékos béremelést 2010-ben. A munkáltatók 57 százaléka a bérek befagyasztását, míg 6 százaléka átlagosan 13 százalékos bércsökkentést prognosztizál.
2009.10.14. 07:03
 
 
Obama heteken belül dönt az afganisztáni csapaterősítésről
Barack Obama amerikai elnök kedden közölte: heteken belül dönt az afganisztáni csapaterősítés ügyében. Úgy fogalmazott, hogy a katonai csapatokra vonatkozó döntések fontosak, de csak egy elemét képezik azoknak a javításoknak, amelyekre az Afganisztánnal kapcsolatos amerikai stratégiának szüksége van. A további ilyen fontos elemek között említette azoknak a polgári intézményeknek a megteremtését, amelyek segítenek az országban a kormányzás, a mezőgazdaság, a jogállamiság és egyéb területek működtetésében. Az elnök azután nyilatkozott a sajtónak, hogy a Fehér Házban fogadta José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnököt.
2009.10.13. 22:00
 
 
Az MSZP öt személyt ajánl az EU-biztosi posztra
Az MSZP országos elnöksége öt személyt ajánl Bajnai Gordon miniszterelnök figyelmébe, hogy közülük jelölje az Európai Bizottság magyar biztosát - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden a párt országos elnökségének ülése után az MTI-vel. Az elnökség sorrendben a következő politikusokat ajánlja: Veres Jánost, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesét, volt pénzügyminisztert, Herczog Edit európai parlamenti képviselőt, Andor Lászlót, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatóságának tagját, Kovács László jelenlegi EU-biztost és Vadai Ágnest, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát.
2009.10.13. 21:00
 
 
Megbukott kedden a román kormány
Megbukott kedden a román kormány, miután a parlament két háza megszavazta az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványt. Traian Basescu államfő jelezte, megkezdi konzultációit a román parlamenti pártokkal egy új kormány megalakításának lehetőségéről. A televíziós állomások kamerái előtt leszögezte, hogy a politikai válság idejét a lehető legrövidebbre szeretné lecsökkenteni. Basescu egyebek között megállapította, hogy a kormány megbuktatása kétségtelenül demokratikus formában történt. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a helyzetet eredményező politikai számítások "elhibázottak" voltak.
2009.10.13. 20:00
 
 
A Kínával kapcsolatos viták közepette nyílt meg a frankfurti könyvvásár
Kereken 100 országból, köztük Magyarországról érkezett, több mint 7300 kiállító részvételével kedden este megnyílt az idei frankfurti nemzetközi könyvvásár, amelynek idei díszvendége a heves tiltakozások ellenére is Kína. Az ázsiai ország meghívását a kiállítást megnyitó beszédében ugyanakkor Angela Merkel német kancellár is védelmébe vette. Kína díszvendégként történő meghívásáért a szervezőket még a megnyitó napján is heves bírálatok érték. A bírálók mindenekelőtt az ellenzéki írók, illetve költők üldözését és a műveikkel szembeni cenzúrát rótták fel.
2009.10.13. 19:35
 
 
Színházölelő-rekord Szegeden
A szakadó eső ellenére egymás kezét fogva kétszáznyolcvanan ölelték körbe a szegedi nagyszínház épületét kedden este, így fejezve ki a teátrum iránt érzett szeretetüket. A Színházi Nyílt Nap Egyetemistáknak című rendezvény keretében megszervezett akcióval az egy épületet körbeölelő legtöbb ember rekordját kívánták megdönteni. A kezdeményezésen nemcsak egyetemisták, hanem a színházat kedvelő polgárok, városi hírességek, sportolók is részt vettek, bár többeknek nehézséget okozott, hogy egyszerre fogják a mellettük álló emberek kezét és esernyőjüket.
2009.10.13. 19:17
 
 
Több mint ezer bejelentés érkezett országszerte a viharkárok miatt
Ezeregyszáz bejelentés érkezett országszerte a tűzoltóságokhoz a viharos erejű szél miatt kedd délután öt óráig, eddig két ember sérült meg a viharban - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A legtöbb esetben kidőlt fák, leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat, nyolc helyen kellett vizet szivattyúzni, épületkárról 141 bejelentés érkezett - mondta. Szentes György hangsúlyozta: többnyire nem jelentős kárral járó eseményekhez riasztották a tűzoltókat. A legtöbb, 232 riasztást Hajdú-Bihar megyében kapták a tűzoltók, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 139, Békés megyében 122 esethez vonultak. A fővárosban eddig 93 vészjelzés érkezett.
2009.10.13. 19:00
 
 
Klaus egyelőre nem hajlandó garantálni, hogy aláírja a Lisszaboni Szerződést
Václav Klaus egyelőre nem hajlandó garantálni a kormánynak, hogy feltétele teljesítése és az alkotmánybíróság pozitív döntése esetén aláírja a Lisszaboni Szerződést, mert ő is csak ígéretet kapott a kabinettől arra, hogy tárgyalásokat kezdeményez partnereivel feltételeinek a teljesítése végett. Klaus azt követeli az Európai Uniótól, hogy Csehországot a Lisszaboni Szerződés ratifikációs okmányának aláírása fejében mentsék fel az európai emberi jogi charta hatálya alól. Az államfő szerint csak így lehet megakadályozni, hogy a II. világháború után Csehszlovákiából kitelepített németek visszakövetelhessék elkobzott vagyonukat.
2009.10.13. 18:47
 
 
U20-as vb: vereség Ghánától, a bronzéremért játszanak a magyarok
A magyar válogatott a bronzéremért játszhat a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán, miután a keddi, kairói elődöntőben 3-2-es vereséget szenvedett a ghánai csapattól. Egervári Sándor együttese pénteken 17 órától a Brazília-Costa Rica találkozó vesztesével mérkőzik a harmadik helyért. Eredmény, elődöntő: Ghána-Magyarország 3-2 (2-0), Kairó, 32 ezer néző, v.: Jorge Larrionda (uruguayi), gólszerzők: Adiyiah (10., 31.), Quansah (81.), illetve Futács (73.), Balajti (84.), sárga lap: Agyemang-Badu (12.), Addae (34.), Quansah (52.), illetve Debreceni (55.), Korcsmár (66.).
2009.10.13. 18:30
 
 
Az MSZP felbontja a fővárosi koalíciót
Az MSZP felbontja a fővárosi koalíciót és főpolgármester-helyetteseit is visszavonja. A főpolgármester szerint a szocialisták nem vállalják Budapest vezetésének felelősségét. A Fidesz még a bejelentés előtt azt ígérte: segíteni fogja a főváros működőképességének fenntartását. Az MTI keddi kora délutáni értesülése szerint a budapesti MSZP javasolta a koalíció felmondását, az erre vonatkozó javaslatot a párt budapesti elnöke, Burány Sándor terjesztette elő. A két frakció között már jó ideje feszült volt a viszony, de a javaslathoz a végső lökést az adta, hogy a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésének zárt részén az SZDSZ az MSZP ellen szavazott BKV-ügyben.
2009.10.13. 18:00
 
 
Megkezdődött a távfűtés Budapesten
A hidegre fordult időjárás miatt a Főtáv Zrt. megkezdte a távfűtést 194 ezer budapesti lakásban - közölte a társaság. A lakóközösségek többségének szerződése van arra, hogy ha a napi átlaghőmérséklet a közösség által megadott érték alá esik, a Főtáv Zrt. kezdje meg a szolgáltatást. Mivel a megadott érték többnyire 15 Celsius-fok, a meteorológiai előrejelzés pedig 10 fok alatti napi átlagot mutat, a szolgáltató október 12-én megkezdte szerződés szerint a fűtés beindítását. Azokban az esetekben, amikor a lakók nem éltek a hőmérsékleti értékhez kötött automatikus szolgáltatásindítás lehetőségével, eseti megrendeléssel van mód a fűtés megkezdésére, ezt a ház képviselőjének kell kérnie - közölték.
2009.10.13. 17:30
 
 
Tüdőödéma végzett a Boyzone énekesével
Természetes halálok: súlyos tüdőödéma okozta Stephen Gately, a Boyzone együttes énekesének Mallorcán bekövetkezett halálát - közölte kedden egy mallorcai bírósági illetékes a boncolási eredményekre hivatkozva. A boncolásról szóló jegyzőkönyvet egy Palma de Mallorca-i bíró adta át Andrew Cowlesnek, az ír zenész társának, aki Gatelyvel vakációzott a spanyol szigeten. A 33 esztendős Gately holttestére szombaton a hajnali órákban - helyi újsághírek szerint a városban átmulatott éjszaka után - bukkantak rá Port Andrax-i szállodai szobájában, a szófán.
2009.10.13. 17:05
 
 
Erdei Zsolt cirkálósúlyú világbajnok lehet novemberben
Következő mérkőzésén egy kategóriával feljebb, cirkálósúlyban lép ringbe Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka. A profiboksz.hu szaklap keddi értesülése szerint a hamburgi Universum istálló hivatalosan is megerősítette, hogy a magyar öklöző ellenfele a Boksz Világtanács (WBC) olasz világbajnoka, a 40 éves Giacobbe Fragomeni lesz. A meccset november 21-én, a németországi Kielben rendezik meg. A 35 esztendős "Madár" az első olyan magyar bokszoló lehet, aki nem a WBO-nál szerez profi világbajnoki címet.
2009.10.13. 16:47
 
 
Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország Sólyom szlovákiai kitiltása miatt
Magyarország kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottságnál, amiért Sólyom László köztársasági elnököt augusztus 21-én nem engedték be Szlovákiába - közölte a kormányszóvivő kedden. A tájékoztatás szerint az eljárás megindításával Magyarországnak az a célja, hogy az ügyet jogszerűen és megnyugtatóan zárja le annak érdekében, hogy hasonló incidensre a jövőben sehol Európában ne kerülhessen sor, és az uniós polgárok szabad mozgására vonatkozó európai irányelv, amely az unió működésének egyik alapköve, a jövőben egységes értelmezést nyerjen minden érintett országban.
2009.10.13. 16:33
 
 
Barroso: nem lehet újranyitni a Lisszaboni Szerződés ratifikációs folyamatát
Nem lehet újranyitni a Lisszaboni Szerződés ratifikációs folyamatát, amely a Cseh Köztársaság kivételével az összes EU-tagországban lezárult - hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke és a cseh kormányfő brüsszeli megbeszélésüket követően. Jan Fischer azért repült Brüsszelbe, hogy José Manuel Barrosóval azokról a legújabb feltételekről tárgyaljon, amelyeket Václav Klaus támasztott az EU döntéshozatali és intézményi rendszerét megreformáló Lisszaboni Szerződés cseh ratifikációs okmányainak aláírása fejében. Barroso szerint a Cseh Köztársaságnak sem érdeke az ügy halogatása, és amint a cseh alkotmánybíróság rábólint a Lisszaboni Szerződésre, Prágának valóra kell váltania a ratifikációra tett ígéretét.
2009.10.13. 16:30
 
 
Meghaladta a 100 milliárdot az egészségbiztosítási alap hiánya
Meghaladta a 100 milliárd forintot az egészségbiztosítási alap hiánya az év első kilenc hónapjában, és már túllépés van a gyógyszerkasszában, ami azt jelenti, hogy a gyógyszer gyártóknak és forgalmazóknak ki kell egészíteniük a gyógyszerbüdzsét - derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) vezetői tájékoztatójából. A gyógyító-megelőző, a gyógyászati segédeszköz és a pénzbeli ellátások időarányost meghaladó kiadásai mellett a járulék bevételek 82,9 milliárd forinttal maradtak el az időarányos előirányzattól. Az egészségbiztosítási alap bevételei 2009 első kilenc hónapjában elérték a 978,24 milliárd, a kiadások pedig az 1.079 milliárd forintot.
2009.10.13. 16:30
 
 
Az MSZP kilépne a fővárosi koalícióból
A budapesti MSZP azt javasolja a kedden délután összeült országos elnökségnek, hogy a szocialista párt mondja fel a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíciót. Az MTI információi szerint az erre vonatkozó javaslatot Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke terjeszti az országos vezetés elé. A két frakció között már egy jó ideje feszült a viszony, de a javaslathoz a végső lökést az adta meg, hogy a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésének zárt részén az SZDSZ az MSZP ellen szavazott BKV-ügyben.
2009.10.13. 15:30
 
 
Madonna cipőjét adja a romákért
Madonna kedvenc lábbelijeinek egyikét, egy Christian Dior-cipőt ajánlott fel árverésre, hogy a befolyó összegből roma kisgyerekek oktatását támogassák. Az énekesnő nyári bukaresti koncertjén kavart vihart azzal, hogy a romák kirekesztésének felszámolására szólított fel, a közönség kifütyülte. Az extramagas aranyozott tűsarkút az évente megrendezésre kerülő Ovidiu Rom bálon árverezik el októberben. A Dior-cipőt az énekesnő dedikálja is. Más hírességek is felajánlottak személyes tárgyakat, Vanessa Redgrave egyik aranyláncát ajándékozta a szervezetnek.
2009.10.13. 15:02
 
 
Elutasította a hágai törvényszék Karadzic beadványát
Elutasította a hágai Nemzetközi Törvényszék kedden Radovan Karadzic beadványát, amelyben az egykori boszniai szerb vezető az ellene indított eljárás megszüntetését kérte arra hivatkozva, hogy 1996-ban a volt amerikai főtárgyaló büntetlenséget ígért neki. Karadzic májusban kérelmezte az eljárás leállítását a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéktől. Azt állította, hogy Richard Holbrooke, az Egyesült Államok egykori balkáni különmegbízottja 1996 júliusában titkos alkut kötött vele, és ebben vállalta, hogy megvédi őt a nemzetközi jogi eljárásoktól.
2009.10.13. 14:56
 
 
Kézilabda: Nagy László bekerült a válogatott keretbe
Nagy László is bekerült az október végi Pannon Kupára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe. A spanyol szövetség szeretné elérni, hogy a Barcelona átlövője vegye fel a spanyol állampolgárságot, és már új hazája színeiben szerepeljen a 2012-es londoni olimpián. Amennyiben Nagy a magyar válogatottban ott lesz a januári, ausztriai Európa-bajnokságon, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy spanyolként vegyen részt az ötkarikás játékokon. Csoknyai István szövetségi kapitány Nagy mellett további 19 játékosnak küldött meghívót.
2009.10.13. 14:50
 
 
Már biztos, hogy sztrájkolni fognak a vasutasok
Biztosan sztrájkot hirdet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), a munkabeszüntetés időpontjáról a napokban dönt a sztrájkbizottság - jelentette be Gaskó István, a szakszervezet elnöke kedden sajtótájékoztatón. A szakszervezet múlt pénteken jelentette be, hogy sztrájkot hirdet, miközben még folytak a zárt ajtók mögötti tárgyalások a kormány és a vasutas reprezentatív szakszervezetek között. A döntést akkor azzal indokolták, hogy nem látják a kormányzat megállapodási szándékát a tárgyalásokon. Bárány Balázs, a VDSZSZ Szolidaritás alelnöke akkor azt mondta: "addig fogunk sztrájkolni, amíg eredmény nem lesz".
2009.10.13. 14:30
 
 
Üzembe helyezték a "pucérszkennert" Manchesterben
Kísérleti jelleggel üzembe helyezték a manchesteri repülőtéren azt a szkennert, amely meztelen képeket készít a biztonsági kapun áthaladó utasokról. A különleges szkenner gyorsan felfedi az elrejtett fegyvereket, robbanóanyagot, de ezzel együtt a mellimplantátumokat, testékszereket is, és pontos képet ad az utasok nemi szerveiről. A brit nagyváros repülőtere hangsúlyozta, hogy a felvételek nem pornográf jellegűek és azonnal törlik őket. Jogvédők tiltakoznak a túlságosan is sokat mutató képek ellen, a hatóságok szerint viszont így gyorsabb lehet az ellenőrzés.
2009.10.13. 14:12
 
 
Szeptemberben több mint egymillió autót adtak el Kínában
Soha nem látott ütemben bővült az idén a kínai autópiac: csak szeptemberben több mint egymillió autót értékesítettek, 84 százalékkal többet mint egy évvel korábban - közölte kedden a kínai autógyártók szövetsége, a China Association of Automobile Manufacturers. Augusztusban még 858.300 volt az eladott autók száma. Az autógyártók jórészt a nagyvonalú állami konjunktúra ösztönző programnak köszönhették az értékesítés jelentős javulását. A VW például az idei első kilenc hónapban rekord értékesítést könyvelhetett el 37 százalékos növekedéssel. A legnagyobb kínai autógyártó konszern a SAIC pedig az idei első kilenc hónapban 47 százalékkal növelte eladásait.
2009.10.13. 14:00
 
 
Felfüggesztett fogház két rendőrnek egy 2006-os őszi ügyben
Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt kedden a Fővárosi Bíróság két rendőrt, amiért még 2006 őszén bántalmaztak egy férfit intézkedésük során. A bíróság kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében kimondta: a sértettel szemben a rendőrök jogosan intézkedtek, mivel szabálysértést követett el a Teréz körúton. A szabálysértése azonban nem volt olyan súlyú, veszélyességű, ami indokolta volna a "lerohanás-jellegű, keményebb" rendőri intézkedést. A bíróság szerint a férfi elfogásakor sérült az arányosság, szükségesség elve, a vádlottak hivatalos eljárásban bántalmazták a sértettet.
2009.10.13. 13:55
 
 
Jövőre is lesz kamattámogatás a Széchenyi Kártyához
A kormányzat a jövő évben is nyújt kamattámogatást a Széchenyi Kártyához (SZK) - jelentette be Martini Ferenc, a konstrukciót működtető KA-VOSZ Zrt. pénzügyi vezetője kedden Egerben. A kamattámogatás mértékéről még folynak a tárgyalások - közölte Martini Ferenc a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepségén, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy immár 120 ezer Széchenyi Kártyát bocsátott ki a KA-VOSZ, illetve a hitelező bankok.
2009.10.13. 13:45
 
 
Zuschlag-per: Gyurcsány tanúkihallgatását is indítványozta az ügyész
Az ifjúsági ügyekkel foglalkozó minisztériumok vezetőinek és vezető beosztású munkatársainak - Jánosi György, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Szilvásy György, Benedek András és Keszthelyi András - tanúkihallgatását indítványozta az ügyész a Zuschlag-per keddi tárgyalási napján Kecskeméten. Német Zsolt ügyész indoklása szerint a Zuschlag János érdekeltségébe tartozó szervezetek pályázati támogatásának a feltárásában a Nemzeti Civil Alapprogramnál és a Mobilitásnál minden részletre kiterjedő bizonyítási eljárást folytatott le a bíróság, viszont a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium és utódszervezetei pályázati és egyedi támogatásainál még több tisztázatlan pont van.
2009.10.13. 13:30
 
 
Nintendóra kerül a Micimackó
Hamarosan a játékkonzolokon is olvasható lesz Micimackónak és a Százholdas Pagony lakóinak kalandjai, miután a dán Egmont könyvkiadó beleegyezett a mackótörténetek és más gyermekkönyvek elektronikus változatban való kiadásába. Több mint 80 évvel A. A. Milne második és egyben utolsó Micimackó-története után október elején jelent meg a világ leghíresebb medvéjének jogtulajdonosok által engedélyezett folytatása. A Micimackó visszatér című kötet megjelenése utáni első két napon már négyezer példányt adtak el a könyvből, az előrejelzések szerint az új történet a karácsonyi vásár egyik legkeresettebb könyve lehet.
2009.10.13. 13:21
 
 
GfK: csökkent a ruházati cikkek forgalma az első félévben
Csökkent a ruházati cikkek forgalma, a GfK Hungária Piackutató Intézet felmérése szerint az idén az első hat hónapban 32 darab ruházati terméket vásároltak a magyar fogyasztók, míg 2008 első hat hónapjában még átlagosan 37 darabot - közölte az MTI-vel. A GfK Hungária felmérése szerint a háztartások elsősorban a sportruházaton spóroltak, de felsőruházati termékből, alsóruházati termékből és cipőből is kevesebb került a kosarakba. Ez utóbbi szegmensben a jelek szerint nem a gyermekeken, hanem saját magukon spóroltak a szülők. Ezt támasztja alá, hogy jóval kevesebb női mindennapi lábbeli és férfi sportcipő fogyott, miközben a gyermekcipők iránti kereslet csak kis mértékben esett vissza.
2009.10.13. 13:20
 
 
Az államfő visszaküldte a Ptk-t megfontolásra
Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a polgári törvénykönyvet (Ptk.) kedden - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH). Az államfő döntéséről levélben tájékoztatta Katona Bélát, az Országgyűlés elnökét. A köztársasági elnök véleménye szerint a polgári törvénykönyv kiemelkedő jelentőségű, a mindennapi életben leggyakrabban alkalmazott jogszabály, ezért annak minden részletében különösen átgondolt, időtálló törvénynek kell lennie. A kihirdetésre megküldött törvény Sólyom László szerint ennek a követelménynek nem felel meg.
2009.10.13. 12:45
 
 
Elég lesz a tevékenység bejelentése az egyéni vállalkozóknál
Megszűnik a ma fennálló engedélyezési rendszer az egyéni vállalkozók esetében, helyette elég lesz a tevékenység bejelentése. Avarkeszi Dezső, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára kedden az Országgyűlésben közölte: aki egyéni vállalkozói tevékenységet kíván folytatni, az az elektronikus bejelentési űrlap kitöltésével, és az azt követően kapott igazolás birtokában, egyéni vállalkozóvá válik. Tekintettel arra, hogy az ügyintézés és a hatóságok közötti kommunikáció is teljes körben elektronikus lesz, a bejelentés és az igazolás megküldése között csupán percek telhetnek el - fűzte hozzá.
2009.10.13. 12:30
 
 
Fidesz: szakmai szempontból is bukás a jövő évi büdzsé
Varga Mihály szerint szakmai szempontból is teljes bukás a 2010-es költségvetés előkészítése. A Fidesz kalkulációi szerint a büdzséjavaslat 900 milliárd forintos eltérést tartalmaz a várható valós és a kormány által benyújtott adatok között. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a párt elnökségi ülése után kedden azt mondta: a kormány több tételt nem számolt el a javaslatban. Ilyen a jegybank 300 milliárd forintos sterilizációs vesztesége, a BKV 85 milliárd forintos, a vasút 220 milliárd forintos, illetve a kórházak 70-90 milliárd forintos adósságállománya.
2009.10.13. 12:26
 
 
Emelkedik a békéltetők díja
A fogyasztóvédelmi ügyekben eljáró békéltető testületi tagok október 15-től a jelenlegi egységesen 5 ezer forintos díj helyett differenciált díjban részesülnek: a békéltető tanács elnöke 10 ezer, míg a tagja 7 ezer forintot kap ügyenként - a kormányrendelet módosítás a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. Ha a békéltető eljárás már a meghallgatás után megszűnik, akkor a testület tagjai 3 ezer forintot kapnak. Ha még a meghallgatásig sem jutott el az ügy, akkor egyáltalán nem jár díjazás. A folyamatban lévő ügyekre még a régi összeget kapják a békéltetők.
2009.10.13. 12:17
 
 
Hét japán étterem is csillagot kapott a Michelin kalauztól
Nagy sikereket ünnepelhet a japán konyha: első alkalommal adott ki étteremkalauzt Kiotóról és Oszakáról a Michelin. A francia szakértők nem is fukarkodtak a csillagokkal, hét étterem is kiérdemelte a maximális három csillagot. Az új kalauzban Kiotóból 85, Oszakából 65 étterem kapott helyet. A kitüntetett éttermek 97 százaléka a japán konyha képviselője, de akad közöttük francia, kínai és "vegyes" is. A gasztronómia világában mérvadónak számító kiadvány magasztalja a gazdag örökséget, a japán konyha hagyományait, kreativitását és eredetiségét.
2009.10.13. 12:05
 
 
Országszerte fákat dönt ki és áramkimaradásokat okoz a viharos szél
Vasban fákat döntött ki a viharos szél, Zalában és Somogyban áramkimaradásokat is okoz. Az erős szél a vasúti közlekedést is nehezíti országszerte. A viharos szél miatt narancsszínű figyelmeztető jelzést adott ki az ország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az északnyugati szelet többfelé viharos (60-90 kilométer/órás) széllökések kísérik. Elsősorban a Dunántúlon északkeleten, illetve a Tiszántúlon 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak a déli órákig. Néhol 100-105 kilométer/órás széllökés is lehet. A legnagyobb kárt Kaposváron okozta a viharos erejű szél, az egyik városrészben villanyvezetéket szakított le egy kidőlt fa.
2009.10.13. 11:40
 
 
Idén 100 millióval nő az éhezők száma a világon
Az idén mintegy 100 millióval már egymilliárdra emelkedik az éhezők száma a világon, ami a Föld lakosainak hatodát jelenti, többet, mint az Európai Unió, az Egyesült Államok és Kanada lakossága együttvéve - mondta az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) regionális irodavezetője a közelgő élelmezési világnap kapcsán kedden tartott keszthelyi konferencián. Kifejtette: elsősorban a fejlődő országokban, vidéken teremtett szörnyű helyzetet az üzemanyagok és az élelmiszerek 2007-2008-ban indult áremelkedése.
2009.10.13. 11:32
 
 
Nem edzheti tovább Erdeiéket Sdunek
Egészségügyi problémái miatt nem foglalkozhat tovább tanítványai felkészítésével Fritz Sdunek, aki többek között Erdei Zsolt profi ökölvívó-világbajnok és Balzsay Károly edzője is. A német Universum Promotion első számú trénerét az utóbbi években komoly betegségekkel kezelték, néhány esztendeje rákot diagnosztizáltak nála, tavaly pedig szívműtéten esett át. A 62 éves szakember korábban - többek között - Kovács Istvánnal, majd a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú vb-övét öt és fél éve birtokló Erdeivel, illetve a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét augusztusban elveszítő Balzsay Károllyal foglalkozott.
2009.10.13. 11:29
 
 
Magyar Kupa: halasztják a DVSC meccseit
A bajnoki címvédő Debrecen labdarúgócsapata október 22-én játssza az első, 28-án pedig a második mérkőzését a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőben. A legjobb 16 között a párharcokat október 21-re és 28-ra írták ki, ám a DVSC-TEVA október 20-án az olasz Fiorentinával játszik Bajnokok Ligája-összecsapást, ezért kellett egy napot módosítani az első időponton. A debreceniek honlapja szerint jövő csütörtökön 14:30 órakor kezdődik Zsóryban az első meccs, a visszavágó pedig október 28-án 13 órától zajlik majd a hajdúsági megyeszékhelyen.
2009.10.13. 10:45
 
 
Marad Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi joga
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága keddi ülésén nem javasolta a parlamentnek, hogy függessze fel Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogát. A mentelmi bizottság szeptember közepén kért további iratokat a két MDF-es politikus ügyében azért, hogy az ügyészség világítsa meg a gyanúnak azt a részét, amely a kényszerítésre vonatkozik. Az UD Zrt. ügye tavaly ősszel robbant ki. Szeptember 12-én több napilap arról számolt be, hogy a cég ellen előző nap nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Ugyanezen a napon Dávid Ibolya sajtótájékoztatón jelentette be: a birtokába került hangfelvétel szerint több egykori és jelenlegi politikus is érintett lehet az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben.
2009.10.13. 10:40
 
 
Nem változtat év végi hiányprognózisán a PM
Továbbra is a GDP 3,8 százalékát kitevő pénzforgalmi, 992,4 milliárd forintos államháztartási hiányt vár a Pénzügyminisztérium önkormányzatok nélkül az év egészében. Önkormányzatokkal az államháztartás pénzforgalmi szemléletű hiánya a GDP 4,1 százaléka, eredményszemléletben pedig 3,9 százaléka lesz. Katona Tamás államtitkár hozzátette: az intézmények "feszes" gazdálkodása alapján elérhető a 3,8 százalékos hiány. Az első kilenc havi hiány 1.059,2 milliárd forint , a GDP 4,1 százaléka volt, a kilencedik havi pedig - önkormányzatok nélkül - 145,7 milliárd forint volt.
2009.10.13. 10:24
 
 
Carla Bruni a nyilvánosság előtt vall terápiájáról
A nyilvánosság előtt, dokumentumfilmben vall pszichoterápiájáról Carla Bruni. Nicolas Sarkozy francia elnök felesége ismert és hétköznapi emberek társaságában szólal meg a dokumentumfilmben, amelyet Gérard Miller ismert francia pszichoanalitikus és tévés személyiség rendezett. A Le premiere seance (Az első kezelés) című műsor a tervek szerint november 7-én kerül adásba a France 3 csatornán. Bruni a terápiával kapcsolatos tapasztalatairól beszél. A filmben más ismert személyiségek is feltűnnek, többek közt Charles Berling színész-rendező, Jacques Weber rendező és Marc-Olivier Fogiel ismert televíziós műsorvezető.
2009.10.13. 10:06
 
 
Gráf: az élelmiszergazdaság stabilizáló tényező lehet a válságkezelésben
Az agrárminiszter szerint az élelmiszergazdaság stabilizáló tényező lehet a válságkezelésben. Az évtized közepére jellemző évi 5 százalék körüli világgazdasági növekedés tavaly lefékeződött, az év végére több térség gazdasága recesszióba fordult. A válság viszont kisebb mértékben érintette az élelmiszergazdaságot, amely így stabilizáló tényező lehet a válságkezelésben, akár az egész világon - mondta az agrárgazdaság 2008. évi helyzetéről szóló jelentést ismertetve Gráf József a parlamentben.
2009.10.13. 09:51
 
 
Narancsszínű riasztás adtak ki az ország egész területére
A viharos szél miatt kedden narancsszínű figyelmeztető jelzést adott ki az ország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A figyelemfelhívó jelzés azt mutatja, hogy a következő huszonnégy órában milyen időjárás várható. Az északnyugati szelet többfelé viharos (60-90 kilométer/órás) széllökések kísérik. Elsősorban a Dunántúlon északkeleten, illetve a Tiszántúlon 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak a déli órákig. Néhol 100-105 kilométer/órás széllökés is lehet. A kedd déli órákig délkeleten, illetve a Tiszántúlon nagyobb területen 30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség hullhat.
2009.10.13. 09:47
 
 
Kathrin Schmidt kapta a Német Könyvdíjat a frankfurti könyvvásáron
Kathrin Schmidt kapta idén a Német Könyvdíjat a frankfurti könyvvásáron; az 51 éves írónő a Du stirbst nicht című művéért részesült a legjobb új megjelenéseket díjazó kitüntetésben. Schmidt olyan író elől "halászta el" a kitüntetést, mint a friss Nobel-díjas Herta Müller. A Német Könyvdíjat 2005 óta ítélik oda, hagyományosan a könyvvásár hivatalos megnyitójának előestéjén. Az idei rendezvény kedden este nyílik, Angela Merkel kancellár és a díszvendég Kína magas rangú képviselőinek jelenlétében.
2009.10.13. 09:34
 
 
Ódzkodik a hústól a vegetáriánus pók
Olyan pókot írtak le kutatók, amely szinte csak növényekkel táplálkozik. Ez az első ilyen faj, a többi negyvenezer, amely ismertté vált, elsősorban húsevő. A Közép-Amerikában és Mexikóban élő Bagheera kiplingi azonban az akáciák fehérjékben dús hajtásvégeit részesíti előnyben. Az 5-6 milliméteres ugrópóknak ehhez ki kell cseleznie a növényeket védő hangyákat. A hangyák és az akáciafák együtt fejlődtek az evolúció során, és hatékony szimbiózist hoztak létre. Az agresszív rovarok megvédik a fákat annak kártevőitől, cserébe pedig maguk lakmározhatnak a hajtásvégekből. A ravasz pók azonban kitalálta, hogyan járjon túl a fa és a hangyák eszén.
2009.10.13. 09:27
 
 
KSH: a fogyasztói árak 4,9 százalékkal nőttek szeptemberben
A fogyasztói árak 4,9 százalékkal haladták meg szeptemberben az egy évvel korábbit és 0,1 százalékkal csökkentek augusztushoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A piac 5,2 százalékos éves inflációt várt. Az első kilenc hónapban az árak 3,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Szeptemberben a 12 havi maginfláció 5,1 százalék, a havi 0,1 százalék volt. Augusztusban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal csökkentek a megelőző hónaphoz képest, míg az egy évvel korábbit 5 százalékkal haladták meg.
2009.10.13. 09:25
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953[1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista