2020. július 11., szombat - Nóra, Lili
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
A brit családok naponta átlagosan 15 percet veszekednek
A brit családok naponta átlagosan 15 percet veszekednek, a legtöbb civakodást az anyák kezdik - áll egy szigetországi felmérés eredményösszegzésében. Reprezentatív mintaként 3 ezer család szolgált. A 15 percnyi átlagveszekedés három részre oszlik, és általában mindegyik öt percig tart. A leggyakoribb ok a házimunka-megosztás, aztán, hogy a gyerekek úgymond "szállodának nézik a házat". A családok évi civakodási időtartama - a napi 15 percből következőn - 91 óra, a leghangerősebbek a családanyák. Minden tizedik családban legalább két tag nem volt beszélő viszonyban egymással a felmérés idején.
2009.11.15. 09:00
 
ÁSZ: javítani kell Magyarország versenyképességét
Javítani kell Magyarország versenyképességét, ennek során az államnak az üzleti környezetre, az adózásra, az infrastruktúrára, az oktatásra, a kutatás-fejlesztésre és az emberi erőforrásokra kell összpontosítania a figyelmét - derül ki az Állami Számvevőszék Kutató Intézetének (ÁSZKut) friss tanulmányából. A tanulmány rámutat: az ezeken a területeken alkalmazott közvetlen támogatások gyakran a versenyfeltételek torzításához vezetnek, ezért célszerű azok nagy részét közvetett, piaci orientációjú támogatásokkal felváltani.
2009.11.15. 08:45
 
 
Az ipari parkok jelentős fejlődést értek el Magyarországon
Az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülete (IPE) szerint Magyarországon az ipari parkok létrejötte, fejlődése az elmúlt 15 évben a gazdaság fejlődésében meghatározó szerepet játszott, és sikeres volt. Az IPE értékelése szerint az ipari parkok az 1990-es években segítették a válságtérségeket, hozzájárultak a munkahelyteremtéshez, a fejlesztési források megszerzéséhez, a gazdaság versenyképességének minőségi javításához. Az egyesület adatai szerint az ipari parkokban több mint 200 ezer munkahely jött létre, az itt működő mintegy 3.700 vállalkozás adja az ipari teljesítmény több mint egyharmadát.
2009.11.15. 08:45
 
 
Belga-magyar: háromgólos vereséggel zárta az évet a Koeman-csapat
Vereséggel zárta a 2009-es évet a magyar labdarúgó-válogatott miután szombaton barátságos mérkőzésen 3-0-ra kikapott Belgium vendégeként. A belgák Fellaini találatával szereztek vezetést, majd a második félidő első negyedórájában Vermaelen és Mirallas góljai végleg eldöntötték a találkozót. A magyarok így 51 éve nyeretlenek a belgákkal szemben. Eredmény: Belgium-Magyarország 3-0 (1-0), gólszerző: Fellaini (38.), Vermaelen (55.), Mirallas (61., 11-esből); Gent, 7.000 néző.
2009.11.15. 08:30
 
 
Két kilogramm gomba szedhető az erdőben fejenként és naponta
Egyéni szükségletre személyenként és naponta legfeljebb 2-2 kilogramm gomba, vadgyümölcs és gyógynövény szedhető az erdőben - egyebek mellett ezt tartalmazza az erdőtörvény végrehajtási rendelete, amelyet a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tett közzé a legutóbbi Magyar Közlönyben. Gomba, vadgyümölcs illetve gyógynövény engedély nélkül szedhető az erdőkben, feltéve, hogy azok mennyisége fejenként és naponta nem haladja meg a 2-2 kilogrammot. Az egyéni szükségletre gyűjtött gomba, vadgyümölcs, illetőleg gyógynövény nem hozható kereskedelmi forgalomba.
2009.11.15. 08:30
 
 
Kanadai cég építene szélerőművet Ecséden
Összesen 50 megawatt teljesítményű szélerőművet építene a heves megyei Ecséden a kanadai Wind Works Power Corp., miután opciós vételi megállapodást írt alá egy meg nem nevezett projekttársaság tulajdonosával - derül ki a kanadai cég honlapján közzétett sajtóközleményből. Az MTI úgy tudja, hogy a német SEVA Energie AG tervezett szélerőművet építeni Ecséden. A projekt száz százalékáért 2010 januárjában 125 ezer, 2010 márciusában pedig 375 ezer dollárt fizet a Wind Works. A közlemény szerint az ecsédi szélerőmű projekt engedélyezési eljárása várhatóan 2011 közepén fejeződik be.
2009.11.15. 08:30
 
 
Visszavonták Morvai Krisztina londoni meghívását
Tiltakozások hatására visszavonták Morvai Krisztinának, a Jobbik európai parlamenti vezető képviselőjének meghívását egy londoni konferenciára, amelyet a palesztinok jogainak támogatására rendeznek - írta a The Observer. A legnagyobb baloldali vasárnapi brit lap értesülése szerint a magyar politikus a Palesztin Visszatérés Központja (Palestinian Return Centre, PRC) nevű, Londonban bejegyzett szervezet rendezvényén tartott volna előadást. A The Observer írása szerint azonban a konferencián felszólaló több más politikus "rémülettel értesült" a magyar európai parlamenti képviselő hátteréről.
2009.11.15. 08:15
 
A BÉM Zrt. ellen és mellett demonstráltak
A Borsodi Érc, Ásvány- és Hulladékhasznosító Mű (BÉM) Zrt. ellen és mellett demonstráltak egymástól függetlenül több százan szombaton; egy környezetvédelmi egyesület a cég környezetszennyezése miatt hívta tüntetésre a térség településeinek lakóit, míg a dolgozókat munkahelyük féltése vezényelte. A Miskolc határától néhány kilométerre lévő BÉM működése ellen hosszú ideje küzdő Sajóvölgye Környezetvédelmi Egyesület szerint vége a türelemnek, a térség több ezer lakójának elege van a bűzből, a füstből. Kovács István, az egyesület jogi képviselője azt mondta: végső céljuk most már a gyár bezárása.
2009.11.14. 22:00
 
 
Éhségsztrájkol a FAO főigazgatója a világélelmezési csúcs előtt
Egynapos éhségsztrájkot tartott Jacques Diouf, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója az olasz fővárosban, hogy így rázza fel a nemzetközi közösséget az éhínség elleni harcra a FAO hétfőn kezdődő háromnapos csúcstalálkozója előtt. A szervezet római csúcstalálkozójára mintegy hatvan ország állam- és kormányfőjét várják. A találkozón részt vesz és felszólal Bajnai Gordon magyar miniszterelnök is, aki pénteken a Vatikánban tárgyalt. A szenegáli diplomata péntek este kezdte meg a koplalást a FAO római székházának előcsarnokában. Egyúttal felhívott mindenkit, hogy a hét végén vegyen részt az éhségsztrájkban, így kényszerítve cselekvésre a világ döntéshozóit.
2009.11.14. 21:45
 
 
Az európai vásárlók várhatóan az olcsóbb ajándékokat veszik meg karácsonyra
Karácsonyra az európaiak várhatólag csökkenteni fogják kiadásaikat a válság közepette, és előnyben részesítik a hasznos, tartós, olcsóbb - akár használt - termékeket. A Deloitte tanácsadó iroda felmérése szerint a fogyasztók mindazonáltal nem fogják annyira meghúzni a nadrágszíjat, mint 2008 végén: az ajándékokra, az otthoni ünnepi ételekre és a vendéglőkre szánt összeg idén 3,8%-kal csökken - tavaly 6%-kal volt kevesebb. Érdekes módon Nyugat-Európa jóval takarékoskodóbb, mint a földrész keleti fertálya: 6,3%-kal csökkenti ünnepi kiadásait, a keleti rész viszont 0,7%-kal még növeli is azokat.
2009.11.14. 21:30
 
 
Kitiltja a romákat benzinkútjáról egy férfi Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Hétfőtől nem szolgál ki a benzinkútján romákat egy jászalsószentgyörgyi férfi, mert évente több százezer forintnyi üzemanyagot lopnak el tőle - számolt be az esetről az RTL Klub szombat esti híradója. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint alkotmányellenes, ha a férfi nem enged be romákat a kútra. Szabó László, a töltőállomás tulajdonosa szerint évente 750 ezer forint kár éri azért, mert többen nem fizetnek a tankolás után, s állítása szerint romák lopnak tőle. Közlése szerint a kamerák visszanézése után derült ki, hogy romákról van szó. Arra a kérdésre, hogyan tudta ezt megállapítani, a tulajdonos azt mondta: a kutasok látták és a kamerák felvételén fel lehet ismerni.
2009.11.14. 21:30
 
 
Női kézilabda BL: győri győzelem Spanyolországban
A továbbjutás szempontjából roppant fontos két pontot szerzett szombaton a Győri Audi ETO KC a spanyol Itxako otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában. Eredmény: Itxako-Győri Audi ETO KC 14-20 (9-10). November elsején a Győr drámai csatában 29-28-ra győzött a rivális ellen, ám azóta az Itxako pontot tudott szerezni Zvenyigorodban, így egy mostani sikerrel a sereghajtó pozícióba taszíthatta volna az ETO-t. A BL a decemberi kínai vb miatt csak jövőre folytatódik. A Győr január 10-én a Zvenyigorodot, 17-én a Valceát fogadja. A kvartett első két helyezettje jut a nyolc közé, a harmadik a KEK nyolcaddöntőjében folytatja, míg az utolsó kiesik. Az állás: 1. Valcea 6 pont, 2. Zvenyigorod 5, 3. Győr 4, 4. Itxako 1.
2009.11.14. 21:00
 
 
Belga-magyar barátságos mérkőzés: Király 3 év után visszatért a válogatottba
Király Gábor több mint három év után lép pályára ismét a magyar labdarúgó-válogatottban, miután Erwin Koeman szövetségi kapitány a kezdőcsapatba jelölte a Gentben 20:45 órakor kezdődő évzáró barátságos mérkőzésen. A 70-szeres válogatott kapus 2006. október 11-én, a Máltán elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával húzta magára legutóbb a címeres mezt. A magyar szövetség honlapja szerint a holland szakvezető az alábbi összeállításban küldi pályára együttesét: Király Gábor - Bodnár László, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Halmosi Péter - Sándor György, Tóth Balázs, Buzsáky Ákos - Dzsudzsák Balázs, Torghelle Sándor, Rudolf Gergely.
2009.11.14. 20:15
 
 
Férfi kézilabda BL: győzött a Veszprém a Szarajevó ellen
Az MKB Veszprém kiütéses győzelmet aratott szombaton a vendég bosnyák Boszna Szarajevó felett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a csoport élére került. Eredmény: MKB Veszprém-Boszna Szarajevó (bosnyák) 35-18 (22-7). A Veszprém parádésan játszott az első félidőben, gyakorlatilag tetszés szerint érte el góljait, az eddig komoly eredményeket felmutató Szarajevónak viszont semmi sem sikerült, még az időkérés sem segített rajta. A második játékrészben a tetemes előny birtokában már a cserék is szóhoz jutottak a hazai oldalon, ám így is folytatódott a közönségszórakoztató játék. A Veszprém jövő szombaton Szarajevóban lép pályára.
2009.11.14. 19:30
 
Heves szélvihar, esőzések Nagy-Britanniában
Kiadós esőzés és óránként 160 kilométer sebességű szél okozott áradásokat és közlekedési káoszt szombaton Nagy-Britannia déli részén. Az idei év legerősebb vihara számos helyen fákat csavart ki és döntött az utakra, megbénítva a közlekedést. A lezuhanó fatörzsek villanyvezetékeket szakítottak le és gépkocsikat rongáltak meg. Sok autóst a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a magas vízben elakadt járművükből. Az erős szél miatt leálltak az Anglia és Franciaország közötti kompjáratok. Három olajfúró munkást mentőhajó szabadított ki szorult helyzetükből, miután ellátó hajójuk a viharban zátonyra futott Ness Point, Anglia legkeletibb pontja közelében.
2009.11.14. 19:15
 
 
Eltűnt hegymászók: a helyszínre érkezett a kínai-magyar tényfeltáró csapat
A kínai Szecsuan tartományban eltűnt magyar alpinisták által megmászni kívánt hegyhez legközelebbi településre ért az a kilenctagú kínai-magyar csoport, amely közösen igyekszik a helyszínen tájékozódni a történtekről. A csoport a tartomány székhelyéről, Csengtuból nyolc órás buszozás végén érkezett meg Kangting megye Caoko falujába, ahol a szecsuani hegymászó szövetség két vezetője, Lin Li és Liu Feng, Sárközy Péter pekingi magyar főkonzul és a Magyarországról érkezett Mécs László hegymászó, valamint az egyik eltűnt hozzátartozója, Pechtol Anna beszélte meg a következő napok teendőit.
2009.11.14. 19:00
 
 
NBA: LeBron James visszavonultatná Michael Jordan mezszámát
Visszavonultatná a minden idők egyik legjobb kosárlabdázójának tartott Michael Jordan 23-as mezszámát LeBron James, az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers kulcsjátékosa. "Szeretném rávenni a többi NBA-s kosarast, hogy ne viseljük soha többet a 23-ast. Erről a számról mindenkinek Jordan jut az eszébe." - jegyezte meg James, aki maga is ezzel a számmal játszik. "Ha a mérkőzéseket eldöntő kosarakra gondolunk, Jordanre gondolunk, ha a levegőben repülő fickókat látunk, Jordanre gondolunk. Rengeteget tett a kosárlabdáért, ezt el kell ismerni, és nem csak úgy, hogy bekerül a Hírességek Csarnokába" - fogalmazott James.
2009.11.14. 17:45
 
 
Torna Világkupa, Stuttgart: Berki Krisztián harmadik lett lólengésben
Berki Krisztián 15.950 ponttal harmadik lett a lólengés szombati döntőjében a tornászok stuttgarti Világkupa-viadalán. Az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes magyart - a viadal honlapja szerint - csak a világbajnok kínai Csang Hung-tao (16.225 pont) és az ausztrál Prashanth Sellathurai (16.025) előzte meg a nyolcas fináléban.
2009.11.14. 17:45
 
 
Ligakupa: nyert az MTK és a Kaposvár
A labdarúgó Ligakupa 8. fordulójának szombati játéknapján: A csoport: Diósgyőri VTK-MTK Budapest 1-4 (0-1). B csoport: Kaposvári Rákóczi-Lombard FC Pápa 2-1 (0-1).
2009.11.14. 17:45
 
Letette a mikrofont az olasz "heavy metal szerzetes"
Szögre akasztotta a mikrofont az Olaszország-szerte nagy népszerűségnek örvendő heavymetalbandában éneklő "Metál testvér", mert mint mondta: csak így szakíthatott "az ördögtől való" hírnévvel. A 63 esztendős, fehér szakállú kapucinus barátnak, Cesare Bonizzinek több CD-je jelent meg egy punkzenét publikáló lemezkiadónál, s ő volt a Fratello Metallo (Metál Testvér) elnevezésű együttes frontembere. Rajongóitól videóüzenetben vett búcsút, amelyben elmondta: az ördög csaknem elválasztotta őt zenekarbeli kollégáitól és szerzetestársaitól. "Olyan szintre emelt, ahol celebritássá váltam, és most meg akarom ölni" - magyarázta elhatározását.
2009.11.14. 17:30
 
 
Fogolykínzás gyanújába keveredtek Irakban szolgáló brit katonák
Iraki foglyok kínzásának gyanújába keveredtek brit katonák. A brit védelmi minisztérium több tucatnyi állítólagos esetet vizsgál. Az ügyet a The Independent, a legnagyobb liberális napilap tárta fel szombaton. Az újság szerint a brit védelmi tárca 33 incidensről kapott értesítést az egykori iraki foglyok jogi képviselőitől. A sértettek szerint előfordult, hogy brit katonák egymásra fektették, és elektrosokkal kínozták őket. Állítólag volt olyan eset is, hogy járőröző brit katonák utcán futballozó fiatalokat vittek magukkal támaszpontjukra, és ott megalázó, szexuális bántalmazásoknak tették ki őket. Az egyik volt fogoly azt mondta, hogy 2003-ban két brit katona is megerőszakolta.
2009.11.14. 17:15
 
Szlovákiában nagyon alacsony az érdeklődés a megyei választások iránt
Nagyon alacsony érdeklődés mellett, de nyugodtan, különösebb problémák, rendzavarás nélkül folyik a megyei képviselők és elöljárók választása Szlovákiában. Az illetékes bizottságok jelentései szerint szombat délután három órakor a választási részvétel a nyolc megye egyikében sem haladta meg a tíz százalékot. A magyarok által sűrűn lakott régiókban - Nyitra megye és Nagyszombat megye déli részein - a kora délelőtti órákban kissé magasabb volt a voksolási kedv, mint másutt, de később itt is alábbhagyott. A választási helységek este tízig tartanak nyitva, az eredményeket vasárnap délelőttre ígérik a hatóságok.
2009.11.14. 17:00
 
 
Kóka: a liberális frakció továbbra is a válságkezelés mellett áll
A liberális frakció továbbra is a Bajnai-Oszkó féle válságkezelés mellett áll - reagált az SZDSZ országos tanácsának szombati, a költségvetést elutasító döntésére Kóka János az egyik közösségi portálon. A párt parlamenti frakcióvezetője arról írt, hogy "a Retkes-Demszky páros" pár napja még azt javasolta, a szocialistákkal közösen állítsanak miniszterelnök- és főpolgármester-jelölteket. "Ma azt mondják, hogy nem kellene támogatni a költségvetést" - tette hozzá. Kóka közlése szerint a liberális frakció álláspontja változatlan: továbbra is a Bajnai-Oszkó féle válságkezelés mellett áll.
2009.11.14. 15:45
 
 
Az SZDSZ országos tanácsa nem támogatja a költségvetést
Az SZDSZ országos tanácsa nem támogatja a jövő évi költségvetést, és ezt javasolja a párt frakciójának is - jelentette be a testület ülését követően Retkes Attila, a párt elnöke. A politikus a sajtótájékoztatón indokként azt hozta fel, hogy a tervezett büdzsé rontana a mélyszegénységben élők, a munkanélküliek, a kis- és középvállalatok, valamint a települési önkormányzatok helyzetén. Véleménye szerint a tervezett makropálya nem lesz tartható.
2009.11.14. 15:15
 
 
Az MSZP tematikus napot tart Szijjártó győri tevékenységéről a parlamentben
A győri illetőségű Szijjártó Péter és csapatának "mutyizása és panamázása" kapcsán hétfőn tematikus napot tart az MSZP-frakció az Országgyűlésben. Török Zsolt, az MSZP képviselője az MTI-nek elmondta: Szijjártó, a Fidesz elnöki stábjának vezetője és "csapata" közpénzekből jelentősen gyarapodott az elmúlt években a helyi önkormányzat révén. Megjegyezte: jogerős bírói ítélet mondja ki, hogy Szijjártóék "mutyiztak és panamáztak". Elmondta: hétfőn napirend előtti felszólalás, interpelláció, azonnali kérdés és kérdés formájában érdeklődnek minisztereknél, illetve a legfőbb ügyésznél arról, miként lehet megállítani azt, hogy Szijjártó Péterék közpénzekből további forrásokhoz jussanak.
2009.11.14. 14:15
 
 
Skaliczky Andrea lett az SZDSZ országos tanácsának elnöke
Skaliczky Andreát választották az SZDSZ országos tanácsának elnökévé a testület szombati ülésén - értesült az MTI szabad demokrata forrásokból. Az MTI úgy tudja, hogy az ügyvivő egyedüli jelölt volt a posztra. Skaliczky Andreának a párt alapszabálya értelmében feltehetően le kell majd mondania ügyvivői tisztségéről. Az SZDSZ országos tanácsának vezetői posztja azután üresedett meg, hogy Szent-Iványi Istvánt Magyarország szlovéniai nagykövetének jelölték. Az országos tanács ülésének témái között szerepel a párt új alapszabályának tervezetéről szóló vita. A résztvevők megvitatják azt is, hogy a párt támogassa-e a költségvetést, illetve terítékre kerül az SZDSZ Újratervezés című, 2010-2014 közötti időszakra tervezett programja is.
2009.11.14. 14:15
 
 
Fidesz: felelősségre kell vonni a sukorói "tetteseket"
A Fidesz szerint a vagyonkezelőtől távozó Császy Zsolt, a sukorói ügyben jogtanácsosként eljáró értékesítési igazgató a "legkisebb láncszeme" a sukorói kaszinóberuházás ügyének, ezért a folyamatban lévő ügyészségi eljárásban a többi "tettest" is felelősségre kell vonni. Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója sajtótájékoztatóján ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a Magyar Nemzet szombati számában arról írt: távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől Császy Zsolt. Ha úgy gondolja Bajnai Gordon vagy Oszkó Péter pénzügyminiszter, hogy majd Császy lesz a bűnbak - "akit egyébként szépen, zsebpénzzel együtt elbocsátanak" -, akkor nagyon tévednek - fogalmazott az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.
2009.11.14. 13:15
 
 
Eva Mendes nem lesz Zombi
Egyes hírek szerint a kubai származású színésznő, szerepet kapott a Resident Evil folytatásában, ami hemzseg a zombiktól.
2009.11.14. 13:02
 
 
Kulturális váltást sürget Oszkó Péter pénzügyminiszter
A társadalom működésének átalakításához kulturális váltásra van szükség Oszkó Péter szerint, akivel a Népszava készített interjút szombati számában. A pénzügyminiszter kifejtette: a mostanihoz hasonló válság alkalmas arra, hogy sokan ráébredjenek saját hibáikra, életvitelük, például adózási tevékenységük nem helyes voltára. Úgy vélte, hogy a kormányzati munka most a megfelelő irányba tereli a öngondolkodást. Véleménye szerint a kormány igen nagy arányban teljesítette szakmai vállalásait, amelynek legnehezebb része a 2010-es költségvetés. A büdzsé olyan szigorú takarékosságot irányoz elő pont a választás évében, amire a rendszerváltás óta nem volt példa - mondta.
2009.11.14. 12:15
 
 
Vasárnapig lehet fizetni a papír kétszázassal
Vasárnapig lehet fizetni a papír kétszázassal, november 16-tól a bevont bankjegy elveszti törvényes fizetőeszköz jellegét, de a következő húsz évben a jegybanknál átválthatók maradnak a papír kétszázasok. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi közleménye szerint a jegybank pénztárai mellett egyes hitelintézetek és postahivatalok is átváltják, illetve fizetésnél elfogadják a bankjegyeket a bevonást követően is. Az MNB június 15-én bocsátott ki 200 forintos érmét, amely váltani hivatott a november 16-án bevonásra kerülő papír 200 forintost. Az MNB korábbi tájékoztatása szerint az új érméből az év végéig 71 millió darab készül.
2009.11.14. 12:15
 
 
Merkel védelmébe vette az általa kijelölt uniós biztost
Elutasította az új uniós biztos jelölésével kapcsolatos belföldi bírálatokat a német kancellár. Angela Merkel egy szombati lapinterjúban védelmébe vette az ellenzék által hevesen bírált Günther Oettingert, akit a közelmúltban jelölt Németország új európai bizottsági biztosává. Oettinger az egyik legnagyobb és legsikeresebb német tartomány, Baden-Württemberg miniszterelnöke, elismert gazdasági szakértő - jelentette ki a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva Merkel, aki szerint jelöltje minden bizonnyal erősíteni fogja a brüsszeli bizottság tevékenységét. Az ellenzéki pártok úgy vélekedtek, hogy Oettingernek nincs nemzetközi tapasztalata, és regionális politikusként keveset ért az európai uniós ügyekhez.
2009.11.14. 11:30
 
 
Elnéptelenedhet Velence
Velence velenceiek nélkül maradhat, lakóit lassan a "kihalás szélén álló, veszélyeztetett fajnak" lehet tekinteni. A lagúnák közötti élet egyre nehezebb, jelentős elvándorlás figyelhető meg, éppen ezért egyre több az olyan kezdeményezés, amelyek érzékenyebben reagálnak a város elnéptelenedésére. Október 21-re 60 ezer fő alá csökkent a lélekszám Velencében, amelyet alig négy évtizede még 120 ezren laktak.
2009.11.14. 10:45
 
 
Obama: az Egyesült Államok pragmatikus együttműködést akar Kínával
Az Egyesült Államok nem akarja visszaszorítani Kínát, s pragmatikus együttműködést akar a gyorsan fejlődő országgal - egyebek közt erről szólt Barack Obama amerikai elnök szombaton Tokióban, az ázsiai térséggel kapcsolatos amerikai politikát felvázoló, nagyszabású beszédében. Obama - aki Hawaii szigetén született, s így gyakran mondja magáról, hogy ő az USA első "csendes-óceáni elnöke" - pénteken kezdett kilencnapos ázsiai körutat. Ennek első állomása Tokió, de az út során Pekingbe is ellátogat majd. Nagy érdeklődéssel várt szombati beszédében Obama leszögezte: egy hatalmas, s virágzó Kína létrejötte fokozhatja a nemzetek közösségének erejét.
2009.11.14. 10:45
 
Eva: 117 milliárd forint bevétel érkezett be október végéig
Egyszerűsített vállalkozói adóból (eva) októberben 33,4 milliárd, az év első tíz hónapjában 117,2 milliárd forint folyt be az államkasszába az októberi költségvetési adatok szerint. Noha mind az idei októberi, illetve az első tíz havi eva bevételek alig maradtak el a múlt év megfelelő összegeitől (2008 október: 34,3 milliárd, 2008 első tíz hónap 117,8 milliárd forint), mégis van némi különbség a két év között, hiszen 2009 júliusától az áfa-kulcs 20 százalékról 25 százalékra nőtt, így az eva alapját képező bruttó árbevétel is megemelkedett júliustól.
2009.11.14. 10:30
 
Megkezdődött az APEC-csúcs Szingapúrban
Megkezdődött szombaton Szingapúrban az ázsiai és csendes-óceáni országok állam- illetve kormányfőinek csúcstalálkozója. A 21 országot tömörítő Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tanácskozásán a világméretű gazdasági válságból való kilábalásról, a kereskedelem liberalizálásáról és a klímavédelem ügyéről lesz szó, de a rendezvény lehetőséget teremt számos kétoldalú találkozóra is. Így például vasárnap külön megbeszélést folytat majd Dmitrij Medvegyev orosz elnök és Barack Obama amerikai államfő. Utóbbi egyébként még meg sem érkezett a helyszínre, de kiszivárgott hírek szerint néhány órával előrehozták elutazását Japánból, s így a tervezettnél előbb, még szombaton csatlakozhat politikustársaihoz.
2009.11.14. 10:30
 
 
Mégsem lesz kerékpározástan a brit rendőröknek
Mégsem kapnak kétkötetetes, 93 oldalas tanbrossúrát a brit rendőrök a biciklizés fortélyairól. Az Adófizetők Szövetségének heves bírálata - és a The Sun című brit napilap cikke - megtette a magáét: a rendőrség elállt a "tankönyv" kiadásától, amely még nem került nyomdába. A csaknem kiadott első kötet részletesen felfedi, miként kell egyensúlyozni, megállni és biztonságosan leszállni kerékpárról, beavat a fékezés fortélyaiba, továbbá az olyan veszélyes akadály kikerülésének csínjaiba, mint egy kő. Arra is kitér, hogy pillantgassanak hátra a válluk fölött, mert jó ha tudják, mi van ott.
2009.11.14. 10:30
 
 
Különleges programok a múzeumok első őszi éjszakáján
Különleges programokkal várja ma 31 budapesti és 49 vidéki múzeum a látogatókat a múzeumok első őszi éjszakáján: lesz a kiállítóhelyek falai között zene, színház, tánc, de a Márton-nap apropóján nem maradhatnak el az ünnepre jellemző késő őszi hangulatok, ízek és illatok sem. A múzeumok őszi éjszakája a szeptember 28. óta tartó múzeumok őszi fesztiváljának záróeseménye. A múzeumok őszi éjszakáját hagyományteremtő jelleggel rendezik meg most először.
2009.11.14. 10:15
 
 
Pelikán miatt csúszott a mocsárba egy Bugatti
Pelikán miatt került egy méregdrága lusxusautó sósvízű mocsárba Texasban - legalábbis a madarat okolja a kocsi vezetője a balesetért. A férfi elmondása szerint a pelikán nagyon alacsonyan repülve megijesztette, mire elejtette mobiltelefonját. Miközben a padlón kotorászott érte, letért az útról és belehajtott a mocsárba. A több mint 200 millió forintot érő, francia gyártmányú Bugatti Veyron félig merült csak el a sós sárban, hat méterre az úttól. Tulajdonosa nem tudja még, hogy javítható-e az autó, de mint a rendőröknek mondta: a sós víz nem tesz jót semminek.
2009.11.14. 09:45
 
 
Tinédzsernek adva ki magát buktatta le pedofil férjét egy 61 éves nő
Tizennégy éves lánynak adta ki magát a világhálón és buktatta le bakfis lányokra vadászó pedofil férjét egy nő Walesben. A férfinak azonban nem kell börtönbe mennie. Cheryl Roberts gyanakodni kezdett, hogy férje chatszobákban próbálja szexre csábítani a kiskorú lányokat, ezért magának is vett egy számítógépet. A 61 éves feleség tininek adta ki magát, és sikerült is tetten érnie férjét - számolt be a The Daily Telegraph című újság internetes kiadása.
2009.11.14. 09:00
 
 
Megyei önkormányzati képviselőket és elöljárókat választ Szlovákia
Megyei önkormányzati képviselőket és elöljárókat választ szombaton Szlovákia. A választóhelyiségek reggel héttől este tízig vannak nyitva. A nyolc megyei parlament képviselői mandátumaiért összesen 3473, míg az elöljárói tisztségekért 57 jelölt verseng. A legutóbbi felmérések szerint alacsony, mintegy 20 százalék körüli részvétel várható. A voksolás eredményét vasárnap teszik közzé. Várható, hogy a legtöbb képviselői mandátumot a Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer) fogja megszerezni. Magyar szempontból újdonság, hogy a választók kegyeiért ezúttal két párt is verseng: a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és az MKP-t elhagyó parlamenti képviselők által a közelmúltban megalapított Híd.
2009.11.14. 08:30
 
 
Zsugorodott az országos politikai napilapok piaca
Jelentősen zsugorodott az elmúlt egy évben az országos politikai napilapok piaca - derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség tavalyi és idei 3. negyedéves adatainak összehasonlításából. Arányaiban a Magyar Nemzetnek kellett a legkisebb visszaesést elkönyvelnie: 57,2-ről 51,5 ezerre csökkenő eladott példányszáma 10%-os mínuszt mutat, míg az eredményét 21,6-ról 18,7 ezerre rontó Népszava esetében 13,3% ez a mutató. A Népszabadság 90 ezres értékesített példányszáma egy év alatt 15 ezret zuhant, ez 14,3%-os csökkenés. Visszatért a Matesz-auditot évekkel ezelőtt elhagyó Magyar Hírlap, amelyből átlagosan 17,7 ezer példányt értékesítettek 2009. 3. negyedében.
2009.11.14. 08:15
 
 
Helikopterrel is keresik majd a Szecsuanban eltűnt magyar hegymászókat
Minden jel szerint lesz helikopteres felderítés, ebben állapodtak meg a délnyugat-kínai Szecsuanban eltűnt négy magyar hegymászó hozzátartozóinak Kínába érkezett képviselői, illetve az otthoni családtagok és a kínai fél - derült ki pénteken Szecsuan tartomány székhelyén, Csengtuban. Sárközy Péter pekingi magyar főkonzul azt az üzenetet közvetítette, hogy kínai részről harmincezer euróért tudnak olyan helikoptert biztosítani, amellyel a kérdéses helyen és magasságban a kutatás elvégezhető. Úgy tűnik, hogy az akadályok elhárulnak, s ha az időjárás engedi, a kutatásra sor kerülhet. A hegyen egyébként most is van fenn három kínai hegymászó, de pénteken a köd miatt nem jutottak messzire.
2009.11.13. 22:15
 
 
Hétfőtől tanítási szünet lesz egy székesfehérvári iskolában
Bezárják hétfőtől egy hétre a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskolát - tájékoztatta az MTI-t pénteken az intézmény igazgatója. Tölgyesi Ferencné tájékoztatása szerint az 515 tanuló 30 százaléka hiányzott pénteken. Egy kisgyerek kórházba került, nála kimutatták a H1N1-vírust. Hiller István korábban azt mondta: most még nem olyan súlyos az influenza-helyzet, hogy a hosszabb-rövidebb iskolai szünetek miatt meg kelljen hosszabbítani a tanévet. A kulturális és oktatási miniszter Rómában, újságírókkal közölte: ha az ország minden részén ilyen ütemben lesznek megbetegedésesek, akkor egyeztet majd az esetleges hosszabbításról az intézmények fenntartóival.
2009.11.13. 21:45
 
 
NB I: a Honvéd döntetlent játszott az FTC-vel zárt kapuk mögött
A Budapest Honvéd gólnélküli döntetlent ért el a Ferencváros vendégeként a labdarúgó Soproni Liga 15., utolsó őszi fordulójának pénteki mérkőzésén. A találkozót zárt kapuk mögött rendezték a zöld-fehérek két héttel ezelőtti, Diósgyőr elleni, félbeszakadt hazai meccsén kitört rendbontás miatt. Az FTC-nek további egy bajnoki összecsapást kell nézők nélkül megrendeznie. Soproni Liga, 15. Forduló: Ferencváros-Budapest Honvéd 0-0, Albert Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi, sárga lap: Morrison (23.), Kulcsár (61.), Lipcsei (73.), illetve Horváth A. (48.), Nagy Z. (59.).
2009.11.13. 21:15
 
 
Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok erősítésre szorulnak
A német-magyar kapcsolatok erős lábakon állnak, történelmileg mélyek, gazdaságilag pedig rendkívül intenzívek, ennek ellenére erősítésre szorulnak - nyilatkozta az MTI-nek Orbán Viktor. A Fidesz elnöke pénteken Berlinben részt vett azon a találkozón, amelyet az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöksége rendezett A vasfüggöny lebontásától Európa újraegyesítéséig címmel. Orbán Viktor - aki az Európai Néppárt alelnöke is - úgy vélekedett, hogy kapcsolataink minden szinten erősítésre szorulnak. "Erre lesz is lehetőség, ezért leginkább azt mondanám, hogy perspektivikusnak látom a német-magyar kapcsolatokat" - fűzte hozzá.
2009.11.13. 20:15
 
 
Hivatalosan is befejeződött a Lisszaboni Szerződés ratifikációja
A huszonhét európai uniós tagállamból utolsóként Csehország is letétbe helyezte pénteken Rómában a Lisszaboni Szerződés ratifikációs okmányát; ezzel befejeződött a dokumentum elfogadásának folyamata. Jan Fischer cseh kormányfő helyezte el a cseh okmányt az olasz külügyminisztérium épületében. Ez azt jelenti, hogy a Lisszaboni Szerződés december 1-jén hatályba léphet. A fontosabb európai uniós ratifikációs okmányokat Rómában őrzik, mert az olasz fővárosban írták alá 1957-ben az európai integráció két alapvető fontosságú szerződését; az Európai Gazdasági Közösséget és az Európai Atomenergia Közösséget létrehozó szerződést.
2009.11.13. 20:00
 
 
Boksz: Erdei Zsolt már nem a WBO világbajnoka
Az Universum Box Promotion hivatalosan is bejelentette, hogy mostantól az eddigi interim bajnok Jürgen Brahmer a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világelsője, miután Erdei Zsolt november 21-én a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnokával, Giacobbe Fragomenivel bokszol. A magyar öklöző maga mondott le a 2004-ben megszerzett, tizenegyszer megvédett vb-övről. Brahmer, aki az Universum 33. profi világelsője, augusztus 22-én, Budapesten, Aleksy Kuziemsky legyőzésével lett interim bajnok. Címét december 19-én, az orosz Dmitrij Zuhockij ellen teszi kockára első alkalommal.
2009.11.13. 19:30
 
 
A GM további 200 millió eurónyi Opel-hitelt fizetett vissza
Folytatja az Opelnek nyújtott német áthidaló kölcsön visszafizetését a General Motors: pénteken 200 millió eurót fizetett vissza, és arra tett ígéretet, hogy a még fennálló 400 millió eurónyi hitelt november 30-ig kifizeti. Ezt a GM európai üzletének pénzügyi vezetője közölte a cég európai központjából, Zürichből kiadott közleményében. A német állam 1,5 milliárd euró áthidaló kölcsönt hagyott jóvá az Opel számára de ezt az összeget nem használták fel teljes egészében. A hitel felét a német kormány adta, másik felét a négy németországi Opel autógyárnak otthont adó négy tartomány.
2009.11.13. 19:30
 
 
Jelentős mennyiségű vizet találtak a Holdon
Jelentős mennyiségű fagyott vizet fedeztek föl a Holdon - jelentette be pénteken az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A bizonyítékot a szándékosan a Holdra zuhanó rakéta által felvert törmelék elemzéséből nyerték. A 2,3 tonnás Centaur egy puskagolyó sebességének a kétszeresével csapódott be a Hold déli pólusa közelében lévő Cabeus-kráterbe, hogy minél több port kavarjon fel, amelyről egy másik szonda gyűjtötte össze az adatokat. Az október elejei becsapódás 1,6 kilométer magasra verte föl a törmeléket, amelynek az első elemzése most készült el.
2009.11.13. 19:15
 
 
Zentai fellebbezni fog az ausztrál belügyminiszter döntése ellen
Mindenképpen fellebbezést nyújt be az ausztrál belügyminiszter döntése ellen a háborús bűnnel vádolt Charles Zentai (Zentai Károly) - mondta fia az ABC ausztrál közszolgálati rádiónak. Az ausztrál szövetségi kormány csütörtökön hagyta jóvá a több mint három hete őrizetben tartott Zentai kiadatását Magyarországnak. Ernie Steiner, Zentai fia elmondta: arra alapozzák majd a felülvizsgálati kérelmet, hogy nincsenek élő tanúk az ügyben, és szerintük a magyar igazságszolgáltatás nem tudna tisztességes eljárást biztosítani.
2009.11.13. 19:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925[1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista