2020. július 6., hétfő - Csaba
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Harmadik éve csökken a bűnözés az Egyesült Államokban
A súlyos gazdasági recesszió és a magas munkanélküliség ellenére tavaly már harmadik éve folyamatosan csökkent a bűnözés mértéke az Egyesült Államokban, a gyilkosságok száma 2008-hoz képest 7,2%-kal esett vissza - közölte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). Az erőszakos bűncselekmények száma 5,5 százalékkal csökkent, a vagyon elleni bűncselekmények terén 4,9 százalékos csökkenést észleltek. A szövetségi nyomozó szervezet 13.237 helyi és állami szintű rendőri hatóság önkéntes adatközlése alapján vont mérleget. Az FBI a csökkenő tendenciához fűzött magyarázat nélkül közölte, hogy az erőszakos bűncselekmények, köztük a gyilkosságok, rablások száma és a nemi erőszak mértéke a városokban és vidéken egyaránt csökkent.
2010.05.25. 08:30
 
 
Több amerikai katona állomásozik Afganisztánban, mint Irakban
Először a 2003-as Irak elleni invázió óta több amerikai katona állomásozik Afganisztánban, mint Irakban - közölte a Pentagon. Afganisztánban már 94 ezer amerikai teljesít szolgálatot, és ez a szám az év második felében 98 ezerre emelkedik majd. Obama tavaly januári hivatalba lépése óta 40 ezer fővel erősítette meg az afganisztáni csapatok létszámát. Irakban ezzel szemben már csak 92 ezer amerikai állomásozik, míg 2007-ben, a leghevesebb harcok idején még több mint 160 ezren szolgáltak az arab országban. Obama csapatkivonási terve szerint Irakot szeptemberig valamennyi harcoló amerikai alakulat elhagyja.
2010.05.25. 08:15
 
 
Ma kezdődik a kormányprogram vitája
Ma kezdődik a kormányprogram vitája az Országgyűlésben; a Nemzeti Együttműködés Programja című dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt ismerteti a Ház előtt. A határozati javaslatot összesen tízórás időkeretben vitathatják meg a képviselők, ma Orbán Viktor után a frakciók vezérszónokai fejthetik ki véleményüket összesen két és fél órán keresztül. A 85 oldalas dokumentumnak az előszó mellett három nagy fejezete van: a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a Nemzeti ügyek. Az utóbbi öt témára oszlik: a gazdaság talpra állítására, a rendre, az egészségügy megmentésére, a szociális biztonság megteremtésére, valamint a demokratikus normák helyreállítására.
2010.05.25. 08:00
 
 
Idegen nyelvi vizsgatárgyakkal folytatódnak az írásbelik
Kedd reggel 8 órától különböző idegen nyelvi, 14 órától pedig központi követelményekre épülő, valamint egyedileg akkreditált vizsgatárgyakkal folytatódnak az írásbeli érettségik. Eredetileg ezzel fejeződtek volna be a tavaszi írásbeli érettségik, ám azok a diákok, akik a viharos időjárás és az árvíz miatt múlt hétfőn nem tudtak levizsgázni a középszintű informatika gyakorlati érettségin, a jövő hétfőn 7.30-kor kezdődő vizsgán pótolhatják azt a rendelkező miniszteri határozat alapján. Az oktatási tárca tájékoztatása szerint ma délelőtt középszinten 15, emelt szinten 16 idegen nyelvből vizsgáznak írásban az érettségizők.
2010.05.25. 07:45
 
 
Harckészültségbe helyezték az észak-koreai hadsereget
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető állítólag harckészültségbe helyezte az ország hadseregét - jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Egy Észak-Koreával foglalkozó dél-koreai megfigyelő csoport úgy értesült, hogy Kim Dzsong Il parancsát egy magas rangú katonai tisztségviselő jelentette be. A külvilág számára elérhető észak-koreai médiumok eddig nem tettek említést a parancsról, és egyelőre dél-koreai részről sem reagáltak a hírre. A Koreai-félszigeten az utóbbi hetekben kiéleződött a feszültség, miután március végén elsüllyedt egy dél-koreai hadihajó az észak-koreai tengeri határ közelében, és 46 tengerész a tengerbe veszett. Egy nemzetközi vizsgálat szerint a hadihajó tragédiáját egy észak-koreai torpedó okozta.
2010.05.25. 07:30
 
 
F1: Michael Schumacher javítana Isztambulban
Michael Schumacher azt reméli, hogy a vasárnapi Forma-1-es Török Nagydíjon jó eredményt ér el és csökkenti a hátrányát az élbollyal szemben. A hétszeres világbajnok német pilóta egyelőre nem tud beleszólni a legjobbak vetélkedésébe: a hatodik futam után csak a kilencedik a pontversenyben és 56 ponttal marad el az éllovas ausztrál Mark Webbertől (Red Bull). "Végre örömet szeretnék okozni a szurkolóimnak és nagyon remélem, sikeres leszek Törökországban" - nyilatkozta a Mercedes versenyzője a Marca című spanyol sportnapilap internetes oldalán.
2010.05.24. 21:15
 
 
Megérkezett a rendőrségre a Vona Gábor elleni feljelentés
Megérkezett a feljelentés Vona Gábor ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságra - erősítette meg a BRFK Kommunikációs Osztálya az MTI érdeklődésére hétfőn este. A közlemény szerint "a BRFK a továbbiakban a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el." A Jobbik elnöke ellen Bajnai Gordon kérésére az igazságügyi miniszter a kormány nevében tett feljelentést amiatt, hogy Vona Gábor gárdamellényben tette le képviselői esküjét a parlament alakuló ülésén.
2010.05.24. 21:15
 
 
Lajcák szerint Budapestet figyelmeztették, hogy "sárba lépett"
Miroslav Lajcák szerint Budapest diplomáciai úton figyelmeztetést kapott az európai szervezetektől, hogy az állampolgársági törvény módosításával, amely lehetővé teszi a határon túli magyarok kettős állampolgárságát, hibát követett el. "Elmondhatom, hogy tudom, hogy ki mindenki tárgyal a magyarokkal, és mit mond nekik. A magyar kormány még hivatalba sem lépett, máris világosan a tudomására hozták, hogy ezzel a törvénnyel sárba lépett" - jelentette ki a szlovák diplomácia vezetője a TA3 szlovák hírtelevízióban. Konkrétumokat a szerkesztő kérésére sem volt hajlandó elárulni, de megjegyezte: Európa elvárja az érintettektől, hogy a nemzetközi szokásokkal összhangban járjanak el.
2010.05.24. 21:15
 
 
Vádemelési javaslat az izraeli külügyminiszter ellen
Vádemelési javaslatot tett az izraeli rendőrség az ország külügyminisztere ellen hivatali hatalommal való visszaélés miatt hétfőn. A rendőrség szóvivője szerint Avigdor Liberman azzal próbálkozott, hogy leállíttassa a nyomozást egy üzleti ügyében. Egy nagykövetet is meggyanúsítottak azzal, hogy titokban értesítette a miniszter: az izraeli rendőrség nyomozást folytat korrupció és pénzmosás miatt ellene Fehéroroszországban. Liberman tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. Korrupcióval már korábban is gyanúsították, de vádat még nem emeltek ellene.
2010.05.24. 20:30
 
 
Az európai pénzügyi gondok kedvező hatása az amerikai jelzálogpiacra
Váratlan, kedvező hatást gyakorolnak az amerikai jelzáloghitel-piacra az európai pénzügyi gondok: a kamatok 5 százalék alá estek, a házvásárlók könnyebben jutnak hitelhez és olcsóbban lehet törleszteni a hiteltartozásokat - állapította meg a hétfői The Wall Street Journal. Az európai pénzügyi problémák nyomán a nemzetközi tőke Amerikában keres menedéket, s ez 50 éves minimumszintre nyomta le a jelzáloghitelek kamatait. Elemzők azt várják, hogy a jelenlegi 4,86 százalékos szintről a nyáron még lejjebb, 4,5 százalékra fog csökkenni az átlagkamat.
2010.05.24. 20:30
 
 
Több folyó rekordvízállással tetőzött az elmúlt napokban
Számos folyó rekordvízállással tetőzött az elmúlt időszakban Észak-Magyarországon. A Sajó a Borsod megyei Sajószentpéternél egy hete 402 centiméteres vízállással tetőzött, korábban az itt mért legnagyobb érték, az úgynevezett LNV 390 centiméter volt. A Bódva áradása is minden eddigi szintet megdöntött, Hídvégardónál 305 centiméteres értékkel egy héttel ezelőtt tetőzött, itt korábban a legnagyobb vízszint 291 centiméter volt. Szintén rekordot döntött a folyó Szendrőnél, a kedden mért 291 centiméteres értékkel, itt a legmagasabb vízállás 286 centiméter volt.
2010.05.24. 20:15
 
 
Erdő Péter: az egyháznak olyan küldetése van, ami változtathat a körülményeken
Az egyháznak olyan küldetése és mondanivalója van, ami változtathat a körülményeken; különösen a világi hívők teljesítenek rendkívül fontos küldetést, amikor az evangélium szerint látják el feladataikat - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek pünkösd hétfőn a fővárosi máriaremetei kegytemplom előtt, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdi ifjúsági és családi napján rendezett pódiumbeszélgetésen. A Karizmák ünnepe a papság évében című rendezvényen a bíboros kiemelte: a szeretetet nem lehet pótolni, enélkül még a szociális ellátó rendszerek sem működnek hatékonyan.
2010.05.24. 20:00
 
 
BL: a Debrecen kiemelt lesz a selejtező 2. fordulójában
A bajnoki címét vasárnap megvédő Debrecen labdarúgócsapata - csakúgy, mint tavaly - idén is a második körben kapcsolódik majd be a Bajnokok Ligája selejtezőjébe, ezúttal azonban kiemelt lesz, miután az együttes UEFA együtthatója nőtt - adta hírül hétfőn a hajdúsági klub honlapja. A Lokinak idén is három párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson a csoportkörbe. A második selejtezőforduló első mérkőzéseit július 13/14-én rendezik, a visszavágókra július 20/21-én kerül sor. A sorsolást június 21-én tartják.
2010.05.24. 19:15
 
 
Mélyreható reformokat sürget Spanyolországban az IMF
Mélyreható és átfogó reformokra szólította fel a spanyol kormányt a Nemzetközi Valutaalap (IMF); a hétfőn Madridban nyilvánosságra hozott közlemény szerint a nemzetközi pénzintézet elsősorban a foglalkoztatásban és a bankrendszerben tart szükségesnek gyors változtatásokat. Az IMF rámutatott: jelentős az államadósság, a munkanélküliség meghaladja a 20 százalékot, tetemes az államháztartás hiánya, gyenge a gazdaság teljesítőképessége és versenyképessége, gyenge a bankszektor. Emiatt igen bizonytalanok a spanyol gazdaság kilátásai, a növekedés közép távon is csak 1,5-2 százalék körül várható.
2010.05.24. 19:00
 
 
Ezer kilométert mentek újrafeltöltés nélkül egy villanyautóval
Több mint ezer kilométert sikerült megtenniük japánoknak egy elektromos meghajtású autóval anélkül, hogy menet közben fel kellett volna tölteni az akkumulátort. Hétfői japán sajtójelentések szerint az 1003,184 kilométeres teljesítménnyel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerül a Japan Electric Vehicle Club. A villanyautó-egyesület tagjai tavaly felállított, saját 555,6 kilométeres világrekordjukat adták át a múltnak. A hétvégi simocumai (Ibaraki tartomány) tesztvezetés során a Sanyo líthium-ion akkumulátorával meghajtott jármű 27 órán át haladt 40 kilométeres sebességgel. Ez idő alatt 17 sofőr váltotta egymást.
2010.05.24. 19:00
 
 
Olajkatasztrófa: a kormány kételkedik a BP erőfeszítéseinek sikerében
Miközben az olajszennyeződés a Mexikói-öbölben egyre mélyebbre issza magát a louisianai mocsárvidékbe, az amerikai kormány mind kevésbé van meggyőződve arról, hogy a BP képes megszüntetni a már több mint egy hónapja tartó mélytengeri szivárgást - hangzott el az NPR közszolgálati rádió hétfői tudósításában. Az olajkatasztrófáért részben felelős BP vállalat, az április 20-án felrobbant, majd elsüllyedt olajfúró platform üzemeltetője már több sikertelen kísérletet tett a sérült olajkút elzárására.
2010.05.24. 18:15
 
 
Országszerte apadnak a folyók, de a napokban még várható eső
Apadnak az észak-magyarországi folyók, nincs már elzárt település Borsod megyében, és az országban mindenhol csökkent a védelmi készültség a folyók és a veszélyeztetett települések mentén. Országosan a folyók fővédvonalain 1664 kilométeren van védelmi készültség. Rendkívüli készültségi fokozat van érvényben 130 kilométeren, egyebek közt a Bódván, harmadfokú a készültség 77 kilométeren. Másodfokú védelmi készültség 794 kilométer, elsőfokú 663 kilométer hosszon van érvényben. A belvízzel elöntött területek nagysága stagnál, jelenleg 160 ezer hektár van víz alatt, ebből 80 ezer hektár a vetés-szántó terület.
2010.05.24. 18:00
 
 
Sakk GP: Lékó győzelemmel zárt
Lékó Péter legyőzte az azeri Vugar Gasimovot az asztraháni sakk Grand Prix-torna hétfői, 13., egyben utolsó fordulójában. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar nagymester nem jutott tovább az összesített GP-listáról. A torna honlapja szerint Lékó a világos bábukat vezetve a 79. lépésben késztette feladásra ellenfelét, és 6,5 pontot gyűjtött a versenyen. Az oroszországi, záró GP-verseny tétje az volt, hogy a már összetett első örmény Levon Aronjan mellett a sorozatból ki jut be a következő ciklus nyolcas világbajnokjelölti mezőnyébe. Lékó a korábbi fordulókban elszenvedett vereségekkel elvesztette az esélyét a továbbjutásra.
2010.05.24. 17:45
 
 
A Raszpadszkaja bányában újabb áldozatot találtak
A Raszpadszkaja bányában megtalálták a 24 eltűntnek minősített bányász egyikének holttestét és felhozták a felszínre - közölte hétfőn a vállalat szóvivője. A bejelentés szerint a holttestet felderítő munkálatok közben fedezték fel, az eltűntek keresését még nem újították fel. Az egyik korábban megtalált áldozat özvegyénél megjelent néhány férfi, és követelte, hogy a kárpótlásokból félmillió rubelt adjon át nekik, és arra az esetre, ha ezt nem tenné meg, megfenyegették, hogy felgyújtják a lakását és kárt tesznek a gyermekében.
2010.05.24. 17:45
 
 
Tenisz, Roland Garros: Czink búcsúzott
Czink Melinda két játszmában kikapott hétfőn a német Julia Görgestől a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így nem jutott be a legjobb 64 közé. A viadal honlapja szerint az első játszmában csak későn talált magára a világranglistán 58. magyar: első játékát 0:4 után nyerte, s bár 2:5-re még feljött, 28 perc alatt a WTA-rangsorban 77. riválisé lett a szett. A folytatásban 3:3-ig együtt haladtak a felek, ekkor azonban Czink elvesztette az adogatását, s innen már nem volt visszaút. Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért): női egyes: Julia Görges (német)-Czink Melinda 6:2, 6:3.
2010.05.24. 17:15
 
 
Budapesti járatokat is érint a British Airways sztrájkja
A Budapest és London között közlekedő szokásos napi négy repülőgépjárat helyett csak kettő közlekedik a British Airways hétfőn kezdődött ötnapos sztrájkja idején - közölte a légitársaság magyarországi sajtószóvivője. Hétfőn a reggeli londoni járatok még elindultak, de keddtől várhatóan csak a 13.30-kor és a 18.55-kor induló gépek szállnak fel Feihegyről. A szóvivő elmondta: a brit légitársaság azt tűzte ki célul, hogy a sztrájk ideje alatt európai járatai 50 százalékát közlekedteti, a tengeren túli járatoknak pedig a 60 százalékát. Összességében mintegy 60 ezer utast tudnak így elszállítani naponta, ami a normál utasszám 70 százaléka.
2010.05.24. 17:00
 
 
Túl van az életveszélyen az átszúrt torkú matador
Túl van az életveszélyen az a spanyol matador, akit bikaviadal közben az állkapcsánál fogva "akasztott a szarvára" egy bika pénteken Madridban. Julio Aparicio 20 ezer néző szeme láttára, a Las Ventas arénában szenvedte el a bizarr, de szerencsés kimenetelű balesetet. Egy ponton a 41 éves matador egyensúlyát vesztve a földre esett, amit a több mint féltonnás Opiparo bika azonnal kihasznált: jobb szarvát átdöfte a férfi alsó állkapcsán és a száján át dugta ki. A szájból kimeredő bikaszarv láttán többen elájultak a nézőtéren - jelentette a spanyol rádió.
2010.05.24. 17:00
 
 
Fidesz: megkezdődik az elszámoltatás Újbudán
Megkezdődik az elszámoltatás Újbudán - mondta Kupper András, a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, ahol megjelent az a vállalkozó is, aki Wieszt János helyi szocialista képviselőről felvételt készített, amint a politikus - vélhetően - éppen kenőpénzt fogad el. A sajtótájékoztatón Kupper András arra kérte a helyi vállalkozókat és önkormányzati tisztviselőket, hogy ha visszás ügyekről tudnak, akkor forduljanak hozzá, mert segít a nyilvánosság elé tárni azokat.
2010.05.24. 16:30
 
 
Már nincs elzárt település Borsodban
Ismét megközelíthető személyautóval Tornabarakony és Tornaszentandrás hétfő délutántól, így már nincs árvízzel körbezárt település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a közútkezelő társaság megyei ügyelete. A Bódva víze öntötte el a két két települést, még május 16-án, azóta csak teherautókkal, traktorokkal lehetett bejutni a falvakba, az útzárat csak hétfőn tudták feloldani. A megyében ugyanakkor a Felsőgagy-Krasznokvajda, Tiszaújváros-Kesznyéten úton még nem, több más úton csak igen nehezen, helyenként egy nyomsávon lehet közlekedni.
2010.05.24. 16:30
 
 
Tizenhárom évesen a világ tetején
Fenn állni a világ tetején a legjobb érzés, amit az ember el tud képzelni - jelentette ki a 13 éves kaliforniai Jordan Romero, aki május 22-én, szombaton 9 óra 45 perckor a világ legfiatalabbjaként feljutott a világ legmagasabb hegycsúcsára, a 8848 méter magas Mount Everestre (Csomolungma). Romero vasárnap este 6 óra körül ért vissza a 6500 méteren lévő előretolt alaptáborba - tájékoztatott a tibeti hegymászószövetség (CTMA) Lhászában. Romero szombaton támadta meg a csúcsot 7500 méterről, s összesen 14 órába telt, amíg a társaságában lévőkkel együtt feljutott a világ legmagasabb pontjára. Vele tartott édesapja, édesapja barátnője és három serpa.
2010.05.24. 15:30
 
 
Kaszjanov: nem lophatta el a Yukos olaját Hodorkovszkij
Nem lophatott el annyi olajat Mihail Hodorkovszkij, a Yukos (Jukosz) volt főrészvényese és üzlettársa, Platon Lebegyev, mint amennyi a vádban szerepel, és mindketten politikai okokból ülnek börtönben, azért, mert Hodrokovszkij ellenzéki pártokat finanszírozott - jelentette ki a két üzletember elleni második ügy tárgyalásán hétfőn Moszkvában Mihail Kaszjanov volt kormányfő, jelenlegi ellenzéki politikus. Kaszjanov - aki 2000 és 2004 között volt az Oroszországi Föderáció kormányfője -, és akit tanúként hallgattak ki, kifejtette: a két üzletembert azzal vádolják, hogy leányvállalataitól alacsony áron vette meg az olajat, amelyet jóval drágábban exportált, és így lopta a nagy mennyiségű energiahordozót, de ez szokásos gyakorlat, és semmiben nem tér el a többi olajtársaságokétól.
2010.05.24. 15:15
 
 
Wieszt-ügy: Wieszt János vállalja a vizsgálatot, és feljelenti Kupper Andrást
Wieszt János, az MSZP XI. kerületi frakcióvezetője vállalja a vizsgálatot és a szükséges jogi eljárásokat az őt ért vádakkal kapcsolatban, egyben rágalmazásért feljelentést tesz Kupper András, a kerület fideszes frakcióvezetője ellen - közölte az MSZP-s politikus hétfőn. Wieszt János annak érdekében áll a vizsgálat elé, hogy tisztázódjon: mind ebben az ügyben, mind a kerület vagyongazdálkodását érintő minden ügyben a helyi eljárási rend, a működési szabályok betartásával járt el. "A döntés előkészítés minden eleme a Polgármesteri Hivatal munkatársai és megbízási szerződéssel rendelkező értékbecslők és ügyvédek közreműködésével történt és történik" - írja közleményében.
2010.05.24. 15:00
 
 
Az Internazionale 16 millió eurót kér Mourinhóért a Realtól
Olasz sajtóértesülések szerint a friss Bajnokok Ligája-győztes Internazionale 16 millió eurót kér a Real Madridtól José Mourinho vezetőedzőért, akit elvileg még 2012-ig szerződés köt a milánói futballklubhoz. A 47 éves portugál tréner maga jelentette be szombat este, a Bayern München elleni madridi BL-finálé után, hogy a királyi gárdánál folytatja a pályafutását. A hírek szerint a spanyolok négy évre szóló megállapodást kötnek majd vele, a fizetése pedig évi tízmillió euró lesz. A felek szerint a szerződés aláírása már csak formalitás, a Real pedig még ezen a héten szeretné bemutatni Mourinhót.
2010.05.24. 14:00
 
 
Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament
Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament, amelynek fő témája a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslat lesz - közölték a koalíciós tanács rendkívüli ülése után hétfőn Pozsonyban. A szlovák törvényhozás rendkívüli ülését a három koalíciós párt 51 képviselője kérte. Robert Fico kormányfő szerint a parlament politikai nyilatkozatot fogad el válaszul a magyarországi kettős állampolgársággal kapcsolatos történésekre.
2010.05.24. 13:45
 
Beckhamnek nincs szerepe az angolok szakmai stábjában
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a világbajnokságon sérülése miatt nem szereplő David Beckham nem tagja a technikai stábnak. "David velünk lesz a vb-n, segíthet is nekünk, de nem edzői minőségben" - fogalmazott az olasz szakember. Tíz napja látott napvilágot a hír, hogy a 35 éves, 115-szörös válogatott középpályás - aki márciusban Achilles-ín-sérülést szenvedett - bekerülhet a dél-afrikai tornára utazó angol delegációba. Ezt egyesek úgy értelmezték, hogy trénerként is bekapcsolódhat a munkába, noha már először is arról volt szó, hogy Capello összekötő szerepet szán neki az edzők és a játékosok között.
2010.05.24. 13:30
 
 
Jégkorong-világranglista: huszadik a magyar válogatott
A magyar jégkorong-válogatott korábbi pozícióját megőrizve a huszadik helyen áll a nemzetközi szövetség által hétfőn kiadott, legfrissebb sportági világranglistán, amelyet - az eddigi éllovas kanadaiakat megelőzve - az oroszok vezetnek. Bár utóbbi együttes elbukta a németországi világbajnokság vasárnapi döntőjét a csehekkel szemben, a fináléba jutás már elég volt ahhoz, hogy az élre ugorjon. Az aranyérmes csehek a hatodikról az ötödik pozícióba jöttek fel. A magyar női válogatott 34 ország között a 27.
2010.05.24. 13:30
 
 
Tovább romlott az árvízhelyzet Lengyelországban
Lengyelországban tovább éleződött a helyzet a Visztulán, Varsótól északnyugatra, miután a folyó vasárnap átszakította gátját Plock közelében, a fővárostól 100 kilométernyire, elárasztva 18 települést, összesen mintegy 8000 hektárt. További lakott területeket megvédendő, az árvízvédelmi hatóságok hétfőn a gátat több ponton felrobbantották - jelentette a TVN24 hírtelevízió. A víztömeg vasárnap a Plock melletti Swiniary településnél, a Visztula bal partján törte át a gátat. A csaknem 200 méteres résen másodpercenként 800 köbméter víz zúdult át. Az árvíz eddig már 15 halálos áldozatot követelt. A Visztulán és az Oderán 1884 óta nem tapasztaltak ilyen méretű áradást.
2010.05.24. 13:30
 
 
Egy tabletta, amely jelenti, ha bevették
Kifejlesztették az első olyan tablettát, amely jelentést küld arról, ha bevették. Segítségével csökkenthetők azok a milliárdos költségek, amelyek az elmulasztott gyógyszerszedés kísérőjelenségeként évente jelentkeznek. A Floridai Egyetem elektronikai és számítástechnikai szakértői a tabletták és kapszulák kísérőjeként egyfajta hátizsákot fejlesztettek ki, amely fogja a gyógyszer által a gyomorból küldött jelentést annak bevételéről. A jeladást a gyomorsavval való érintkezés váltja ki. A miniatűr jelérzékelő biztosítja a beteget és az orvost arról, hogy a gyógyszer eljutott a kívánt helyre, ahol kifejti hatását. A jel elmaradása pedig figyelmezteti a feledékeny beteget, hogy ideje bepótolni a mulasztást.
2010.05.24. 13:30
 
 
The Guardian: Izrael atomfegyvert ajánlott fel Dél-Afrikának 1975-ben
Izrael 1975-ben atomfegyvert akart eladni az akkori dél-afrikai apartheidrezsimnek - írja hétfői számában a The Guardian című brit napilap, korábban titkos dél-afrikai dokumentumokra hivatkozva. Izrael azonnal tagadta az állítást. A baloldali újság szerint a dokumentumok a két ország magas rangú tisztségviselőinek találkozóiról készült szupertitkos jegyzőkönyveket is tartalmaznak. Az egyik szerint például P.W. Botha akkori dél-afrikai hadügyminiszter atomtöltetek után érdeklődött izraeli kollégájánál, Simon Peresznél, aki állítólag '"három méretben" kínálta őket. Pereszt "az izraeli atomprogram atyjának" is nevezték.
2010.05.24. 13:15
 
 
Női tenisz-világranglista: hatvanhét hellyel előrébb Arn
Eggyel korábbi pozíciójához képest 67 helyet javított, ezzel jelenleg a 138. a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján Arn Gréta, aki a múlt héten, Varsóban a selejtezőből indulva az elődöntőig jutott. A legelőkelőbben jegyzett magyar a versenyeket szervező WTA honlapja szerint továbbra is Szávay Ágnes, ő a 47., míg a jelenlegi második legjobb hazai versenyző, Czink Melinda az 58. Az élcsoportban nem történt változás.
2010.05.24. 12:45
 
 
A magyar vállalatok csak 35 százalékban tudják megvalósítani céljaikat
A magyar vállalatok és szervezetek csak 35 százalékban képesek megvalósítani céljaikat és terveiket, szemben az európai 54 százalékkal - derül ki a FranklinCovey felnőttképzési cég és az NRC piackutató közös felméréséből. Bölcsföldi László, a FranklinCovey magyarországi képviseletének ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a rossz eredmény nem az egyes vállalatok pénzügyi helyzetéből következik, ha ugyanis javítani tudnának megvalósítási képességükön, akkor már minimális tőkebefektetéssel is jelentősen növelhetnék eredményességüket. Ez pedig elengedhetetlen feltétele annak, hogy a magyarországi cégek és szervezetek versenyképesek legyenek európai konkurenseikkel szemben.
2010.05.24. 12:15
 
 
A Felső-Tisza és a Bodrog vízgyűjtőn eshet a következő napokban
A következő napokban elsősorban a Felső-Tisza és a Bodrog vízgyűjtő területén kell jelentősebb esőre számítani - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályvezetője hétfőn az MTI-nek. Hétfő délutántól az előrejelzés szerint az észak-magyarországi folyók vízgyűjtői fölött megnövekszik a felhőzet, záporokra, zivatarokra kell számítani. A várható csapadékmennyiség területi átlagban elérheti az 5-10 millimétert, helyenként ennél több is lehet. A Sajó csaknem végig apad, de a legalsó néhány kilométeres szakaszán a Tisza áradása miatt további vízszintemelkedésre, illetve stagnálásra lehet számítani.
2010.05.24. 11:15
 
 
Labdarúgó NB I: a Debrecen a kupadöntő után ünnepelne
Bár vasárnap megszerezte története ötödik bajnoki aranyérmét, egyelőre nem ünnepel a Debrecen labdarúgócsapata, mert szerdán még Magyar Kupa-döntő vár rá a Zalaegerszeg ellenében. A debreceniek a zárófordulóban 1-0-ra kikaptak Kecskeméten, de mivel közvetlen üldözőjük, a Videoton is vereséget szenvedett Győrben, az élcsoportban nem változott a korábbi helyzet: a DVSC lett az első, a székesfehérvári csapat a második, a Győr pedig a harmadik. A címvédő hajdúsági együttes 2005, 2006, 2007 és 2009 után ötödször végzett az élen, a sikert azonban azzal szeretné teljessé tenni, hogy a hét közepén a Puskás Ferenc Stadionban legyőzi a ZTE alakulatát.
2010.05.24. 11:00
 
 
Clinton Pekingben egyeztet a koreai helyzet kezeléséről
Észak-Korea a dél-koreai hadihajó elsüllyesztésével komoly bizonytalanságot idézett elő a térségben, az Obama kormányzat a feszültség továbbterjedésének megelőzésén dolgozik, hogy ne következzen be közvetlen konfliktus - mondta Hillary Rodham Clinton amerikai külügyminiszter hétfőn Pekingben. Clinton újságírók előtt megállapította, hogy Észak-Korea valamennyi szomszédja - köztük Kína - is tisztában van a történtek komolyságával és szeretné elejét venni, hogy a helyzet elmérgesedjen.
2010.05.24. 10:45
 
 
Elterelik a forgalmat éjszakánként az M1-M0 csomópontnál
Szerdától jelentős forgalomkorlátozásra kell számítaniuk éjszakánként az M1 autópályán közlekedőknek az M0-M1 gyorsforgalmi utak találkozásánál épülő új csomóponti ág kialakítása miatt - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. A munkálatokat várhatóan 22 és 5 óra között végzik, nappalra a forgalmi rend visszaáll. A terelő útvonalakra sárga színű jelzőtáblák hívják fel a járművezetők figyelmét. Az M0-M1 csomópont M1 autópályával párhuzamos gyűjtő-elosztó pályát a Budapest felé vezető oldalon 2010. május 27-re és május 28-ra virradó éjszaka zárják le. Emiatt nem lehet majd az M0-ról Budapest felé az M1 autópályára felhajtani. Terelőút az M0-1. sz. főút lesz.
2010.05.24. 10:15
 
 
Cselgáncs GS: Csoknyai és Bor ötödik
A 81 kg-os Csoknyai László és a plusz 100 kg-ban szereplő Bor Barna az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók brazíliai Grand Slam-viadalán, Rio de Janeiróban. A verseny honlapja alapján Csoknyai finn és orosz dzsúdós legyőzésével jutott el a negyeddöntőig, ahol a holland Elmonttól kapott ki, míg Bor előbb erőnyerő volt, majd francia cselgáncsozón jutott túl, a nyolc között pedig az egyiptomi el-Sehabival szemben maradt alul. A vasárnap érdekelt további magyarok - ifj. Nagysolymosi Sándor (81), Madarász Tamás (90) és Farkas Bálint (100) - helyezetlenül zártak.
2010.05.24. 10:00
 
 
Erősödött hétfőn a forint
Erősödésnek indultak hétfőn reggel a térségbeli devizák: az eurót délelőtt fél tízkor 277,54 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben a péntek délutáni 280,68 forint után. A négy éves mélypontig történt előző heti árfolyam esés után 1,2500 dollár közvetlen környékén stabilizálódni látszó euró a krízishangulat csitulását jelzi a piacoknak, a feltörekvő piaci devizák erősödése pedig a kockázatvállalás óvatos javulására utal. A javuló hangulatot tükrözve, illetve az előző heti árfolyam csökkenések által felkínált felvásárlási lehetőségeket kihasználva a főbb európai értékpapír piacok is erőteljes index emelkedéssel nyitottak hétfőn.
2010.05.24. 10:00
 
 
Tovább csökkent a védelmi készültség
Tovább csökkent a védelmi készültség Magyarország folyói és a veszélyeztetett települések mentén, hétfő reggelig még 334 ember mindig nem tudott visszatérni otthonába - közölte a katasztrófavédelem. Vasárnap éjjel Borsod megyében még 700 ember dolgozott az árvízvédelemben. A megyében továbbra is 37 település, 1523 épült és 2800 ember veszélyeztetett, a kitelepítettek száma országosan összesen 334 fő, csak borsodban 208 ember kényszerül elhagyni otthonát. Azokról a területekről, ahonnan már visszavonult a víz, az ÁNTSZ szakmai ellenőrzése mellett zajlik a fertőtlenítés. Elszórtan 30 esetben észleltek fertőzést, amit az ÁNTSZ felügyeletével kezelnek, így ez nem minősül járványnak.
2010.05.24. 10:00
 
 
NHL: nagydöntőben a Chicago
A negyedik mérkőzést is megnyerte, így "kisöpörte" a Chicago Blackhawks a San Jose Sharksot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának fináléjában, így 18 év elteltével bejutott a nagydöntőbe. A magyar idő szerint hétfő hajnali találkozón Logan Couture és Patrick Marleau jóvoltából a vendégek jutottak kétgólos előnyhöz, a folytatásban viszont eredményesen játszott a Chicago, s Brent Seabrook, Dave Bolland, Dustin Byfuglien, Kris Versteeg góljával begyűjtötte a győzelmet. A döntőben a Philadelphia Flyers vagy a Montreal Canadiens lesz az ellenfele. A keleti párharcban a Philadelphia 3-1-re vezet.
2010.05.24. 09:30
 
 
Tokió kivételével emelkedtek az ázsiai tőzsdeindexek
Az ázsiai tőzsdék többségében erősödtek hétfőn, követve a Wall Street pénteki emelkedését. Tokió viszont veszteséggel zárt, indexe öt havi mélypontra esett, bár a banki részvények Tokióban is erősödtek. A tokiói Nikkei 225 index 26,14 ponttal, 0,3 százalékkal 9.758,40 pontra, tavaly december eleje óta a legalacsonyabb értékére vonult vissza. A tokiói tőzsde első szekcióján jegyzett összes részvényt követő Topix index 880,01 ponton, változatlanul zárt. Kínában a Shanghai Composite index 3,1 százalékos nyereségben állt a tokiói záráskor. A szöuli Kospi index és a hongkongi Hang Seng 0,6 százalékkal emelkedett, az ausztrál, indiai, szingapúri és indonéz indexek pedig egy százalékot meghaladó nyereséget értek el.
2010.05.24. 09:15
 
 
Dél-Korea megszakítja kereskedelmi kapcsolatait Észak-Koreával
Dél-Korea megszakít minden együttműködést és kereskedelmi kapcsolatot Észak-Koreával - a keszongi ipari park kivételével - hadihajójának elsüllyesztése miatt - jelentette be hétfőn a dél-koreai elnök. Ri Mjong Bak azt is közölte a nemzethez intézett beszédében, hogy az ország a jövőben azonnal élni fog önvédelmi jogával egy újabb észak-koreai provokáció esetén. Az államfő "katonai támadásnak" nevezte a Cshonan korvett március végi elsüllyesztését, amelyet a nemzetközi vizsgálatok szerint egy észak-koreai torpedó okozott.
2010.05.24. 09:00
 
 
Ha fociról van szó, a nő csak a második
Amikor a férfiak barátaikkal találkoznak, a feleségek, barátnők és a munka témáját is a háttérbe szorítva a foci vezeti a társalgást - derül ki egy friss felmérésből. A megkérdezett férfiak közel 90 százaléka mondta, hogy a baráti társaságukban elsősorban a kedvenc focicsapataikról beszélnek. Ha még másra is marad idő, a sport után jóval lemaradva következhetnek a nők és a munkahelyi témák. Kínában 94 százalék, Oroszországban pedig a férfiak 93 százalékánál vezető téma a labdarúgás - derül ki a 15 országban 5300 résztvevővel végzett felmérésből.
2010.05.24. 09:00
 
 
Elavaultak az otthoni villamos hálózatok
Az otthonok hatvan százalékában elavultak a villamos hálózatok - állapította meg a Watt City hálózatot üzemeltető Sonepar megbízásából készült, 300 háztartásban elvégzett márciusi felmérés. A leggyakoribb probléma a régi alumínium vagy textilszigetelésű vezetékek új rézkábelre cserélésének elmaradása, a földelés teljes hiánya, az elhanyagolt öreg biztosítótáblák pedig önmagunkban is tűzveszélyesek. Az új kivitelezésű otthonok esetében leggyakoribb gond a műszaki tervben előírt anyag rosszabb minőségűre cserélése, a vezeték-térkép hiánya és a szakszerűtlen bekötések, megoldások térnyerése volt - közölte a felmérést megrendelő a villamos kiskereskedelmi hálózatot üzemeltető cég.
2010.05.24. 08:45
 
 
A hazai fogyasztás lendíthetné fel a libamájágazatot
Ma Magyarországon hozzávetőlegesen 5000 család, több mint 12 ezer ember megélhetését biztosítja a libamájágazat; a jelenleg elsősorban exportra termelő ágazat számára csak a magyar fogyasztók számának növekedése hozhat fellendülést - mondta Papp Lajos, a Magyar Lúdszövetség elnöke az MTI-nek az ágazat felvirágoztatását támogató II. Libamájfesztivál alkalmából. Papp Lajos kifejtette: a hazai éttermek 95 százalékának étlapján megtalálható a libamáj, amely gyakran a hazai gourmet turizmus egyik mozgatórugója, de míg külföldön nagy rá a kereslet, a magyarok alig fogyasztják.
2010.05.24. 08:45
 
 
Rendkívüli állapotot rendeltek el a jamaicai fővárosban
Rendkívüli állapotot rendeltek el vasárnap a jamaicai főváros két kerületében, miután egy körözött drogbáró hívei megtámadtak több rendőrőrsöt. A hatóságok felszólították a nőket és a gyerekeket, hogy hagyják el az érintett területet. A kokaincsempészettel és fegyverkereskedelemmel vádolt Christopher "Dudus" Coke autóroncsokkal és szögesdróttal elbarikádozta magát Kingston egyik szegénynegyedében. Támogatói tüzet nyitottak és gyújtópalackokat dobáltak két rendőrőrsre, egy harmadikat pedig felgyújtottak. A rendőrség szerint összehangolt támadásokról van szó. Az utcai harcokban eddig két ember, egy rendőr és egy polgári személy sebesült meg.
2010.05.24. 08:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751[1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista