2020. július 11., szombat - Nóra, Lili
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Kitört az indonéz Sinabung-vulkán, 12 ezer embert evakuáltak
Tizenkét ezer embert evakuáltak vasárnap, amikor az indonéziai Észak-Szumátrán kitört a Sinabung vulkán. Az indonéz nemzeti katasztrófavédelmi központ közlése szerint a vulkán mintegy ezerötszáz méter magasan füstöt és hamut lövelt ki magából. A hatóságok ezt követően döntöttek a vulkán környékén élők evakuálása mellett. Egyidejűleg a legmagasabb fokú riadókészültséget léptették életbe. A Szumátra szigetének északi részén lévő, 2451 méter magas vulkáni hegység helyi sajtójelentések szerint nem sokkal éjfél után tört ki. A Sinabung vulkán 400 éve most tört ki először. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.
2010.08.29. 12:15
 
 
Új remény: belülről nő a mesterséges szaruhártya
Új típusú mesterséges szaruhártyát hoztak létre svéd tudósok, akik páciensek szemébe egy kis kollagén vázat helyeztek be, amely rávette a szaruhártyasejteket, hogy újra növekedjenek, így a kezeltek látása helyreállhat.
2010.08.29. 12:09
 
 
Elöntött az árvíz egy nagyvárost Dél-Pakisztánban
Elöntött az árvíz egy nagyvárost vasárnap Pakisztán déli részén, tovább növelve a rombolást a térségben, ahol már milliók menekültek el otthonukból, és százezreknek van sürgős szükségük élelemre és vízre. Szudzsaval 250 ezres lakosságának csaknem egésze elhagyta a várost még az ár betörése előtt - közölte Hadi Baks katasztrófavédelmi illetékes a déli Szindh tartományban. A hatóságok korlátozni próbálják a kárt, de a vízszint a belvárosban már másfél méterre, a környező falvakban pedig 3 méterre emelkedett. Az ENSZ és a helyi hatóságok szerint augusztus eleje óta mát több mint hétmillióan hagyták el otthonukat Szindhben, közülük több mint egymillióan pénteken és szombaton.
2010.08.29. 11:45
 
 
Joana Amendoeira (POR)
A légiesen finom dalairól ismert portugál fado műfajának egyik legismertebb előadója ez a fiatal hölgy.
2010.08.29. 11:42
 
 
A fényjátékosok: Kepes György és Frank Malina - a technológiától a művészetig és vissza
A Ludwig Múzeum kiállítása Kepes György (1906-2001) és Frank J. Malina (1912-1981) eddig viszonylag ismeretlen életművének párhuzamos vonatkozásaival kívánja feltárni interdiszciplináris kezdeményezéseiket és eredményeiket illetve feltérképezni a művészet, a tudomány és a technológia kapcsolódási pontjait.
2010.08.29. 11:20
 
 
Egyre nehezebb az ajánlószelvény-gyűjtés Budapesten
Egyre nehezebb az ajánlószelvények gyűjtése, a nagyobb pártok képviselő-, polgármester-, valamint főpolgármester-jelöltjeinek gyűjtő aktivisták már végigjárták a választókerületek utcáit, ám a kisebb pártok, jelölőszervezetek segítői várhatóan még az utolsó percekig, péntek délutánig dolgoznak, hogy a "maradékból" összegyűjtsék a szükséges számú ajánlást Budapesten. Az MTI által megkérdezett ajánlószelvény-gyűjtők arról számoltak be, hogy a korábbi választásokon tapasztalt visszaélések miatt sokan inkább maguk vitték be szelvényeiket a pártirodákba, vagy a szóróanyagokon meghirdetett átvevőhelyekre.
2010.08.29. 10:00
 
 
AC Milan: megszületett az egyezség Ibrahimovicról
Visszatérhet Milánóba Zlatan Ibrahimovic, miután az AC Milan szombaton este bejelentette, hogy megegyezetett a svéd futballista mostani klubjával, a Barcelonával a játékos átigazolásáról. "A következő szezonra kölcsönvesszük, utána pedig 24 millió euró fejében végleg a miénk lesz" - közölte Adriano Galliani, piros-feketék alelnöke. "Hétfőn átesik az orvosi vizsgálaton, utána pedig aláírja 4 évre szóló szerződését." Ibrahimovic korábban a Juventusban, majd a másik milánói sztárcsapatban, az Internazionaléban szerepelt, ahonnan tavaly nyáron került a spanyol klubhoz. Barcelonában ugyanakkor nem igazán tudott alkalmazkodni Guardiola együttesének játékstílusához, ezzel együtt 42 meccsen 22 gólt lőtt a katalán együttesben.
2010.08.29. 09:30
 
 
A MÁV 5,3 milliárd forint hitelkeretre írt ki közbeszerzést
Két, összesen 5,3 milliárd forintos folyószámla hitelkeret megújítására írt ki közbeszerzési pályázatot a MÁV Magyar Államvasutak - derül ki a közbeszerzési értesítőből. A kiírás szerint két bankot választana a MÁV, az 5,3 milliárd forintot egy 2 milliárd és egy 3,3 milliárd forintos csomagban hirdette meg. A MÁV kommunikációs igazgatóságának sajtóosztályától kapott tájékoztatás szerint a társaság két meglévő folyószámla hitelkeretét újítja meg. Az MTI kérdésére azt is közölte a MÁV, hogy a cégcsoportnak 2010. június 30-án 15,5 milliárd forint rövid lejáratú (éven belüli lejáratú) hitele volt, míg a hosszú lejáratú hitelek állománya elérte a 215,5 milliárd forintot.
2010.08.29. 08:30
 
 
Hétfőn kezdődik a mélyben rekedt chilei bányászok mentése
Hétfőn kezdődik a mélyben rekedt chilei bányászok mentése - értesült az AFP francia hírügynökség. Az augusztus 5-én az Atacama-sivatagban lévő San José-i réz- és aranybányában, 700 méteres mélységben rekedt 33 bányász mentése akár 100 napig is eltarthat, mivel kiszabadításukhoz egy 66 centiméter átmérőjű alagutat kell fúrni. A mentési munkálatokat rendkívüli módon nehezíti, hogy a föld állaga nem stabil. A mentési munkálatokat irányító mérnök az AFP-nek elmondta: a fúrást egy különleges ausztrál fúróberendezéssel végzik. Az egészségügyi miniszter mindezzel egy időben bejelentette: a chilei kormány olyan alternatív terven dolgozik, amelynek célja, hogy a bányászokat jóval hamarabb felszínre hozzák.
2010.08.29. 08:15
 
 
Égett az állványzat a Margit híd budai hídfőjénél
Eddig ismeretlen okokból kigyulladt az állványzat szombaton este a Margit híd budai hídfőjénél. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A tüzet - amely a rakpart és az első pillér között, mintegy15 méteres szakaszon keletkezett - sikerült eloltani. A szóvivő közlése szerint személyi sérülés nem történt. A Margit hídon a villamosok és az autóbuszok egyelőre nem közlekednek, csakis a gyalogos forgalom engedélyezett.
2010.08.28. 23:30
 
 
Szerbia kész bizonyos kompromisszumra Koszovó ügyében
Szerbia kész megvitatni bizonyos változtatásokat az ENSZ-ben Koszovó ügyében szavazásra bocsátandó határozattervezetben, de sosem fogja elismerni a tőle elszakadt Koszovó államiságát - közölte Boris Tadic szerb államfő szombaton. Tadic két nappal az után mutatott készséget a lehetséges módosításnak az Európai Unióval és más nyugati hatalmakkal való megvitatására, hogy Guido Westerwelle német külügyminiszter belgrádi tárgyalásain az EU nevében és az Egyesült Államok támogatását élvezve figyelmeztette vendéglátóit: ellenkező esetben megrekedhet Szerbia uniós integrációja. A közeli napokban szerb tisztségviselők utaznak Brüsszelbe, hogy "tárgyaljanak a határozattervezet olyan módosításáról, amely egyaránt elfogadható Szerbia és a nagyhatalmak számára" - jelentette ki Tadic újságíróknak, hozzátéve, hogy a lehetséges kompromisszumot hamarosan Washingtonban is megvitatják.
2010.08.28. 20:45
 
 
Csempészalagutakat robbantottak be az egyiptomiak
Az egyiptomi fegyveres erők újabb csempészalagutakat robbantottak be, amelyek a Gázai övezetbe vezettek - közölték szombaton kairói biztonsági források. Augusztus eleje óta az egyiptomi illetékesek harmadszor számoltak be ilyen akcióról. Most körülbelül egy tucat alagút berobbantásáról beszéltek. A közlés szerint a palesztin hatóságokkal karöltve biztosították, hogy a robbantás idején senki se tartózkodjon a föld alatti folyosókban. A Földközi-tenger partján húzódó keskeny palesztin övezetet Izrael - egyiptomi közreműködéssel - blokád alatt tartja az iszlamista Hamász mozgalom 2007-es fegyveres hatalomátvétele óta. Azóta alagutak tömkelegéből álló rendszer épült ki a palesztin terület másfél millió lakosának csempészáruval való ellátására.
2010.08.28. 19:15
 
 
Előzetesbe helyezték a hét bankfiókot kirabló férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak az 50 éves férfinak az előzetes letartóztatásba helyezését, aki a gyanú szerint január óta hét fővárosi pénzintézetet rabolt ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A férfit szerdán fogta el a rendőrség, amikor a nyolcadik rablására készülve éppen terepszemlét tartott a budapesti Kálvin tér egyik bankfiókjánál. A rendőrség akkor azt közölte, hogy a gyanúsított húsz éve dolgozik a bankszakmában, és a bűncselekmények idején is egy vezető pénzintézetnél állt alkalmazásban. A férfi a gyanú szerint a pénzintézetekből összességében csaknem húszmillió forintot vitt el.
2010.08.28. 18:30
 
Bundesliga: Balkáni légiósok intézték el a Bayernt a Betzenbergen
Az új Bundesliga-évad első szenzációjáról a nyáron följutott Kaiserslautern gondoskodott, amikor pénteken este 50 ezer néző előtt 2-0-ra legyőzte a sokszoros bajnok Bayern Münchent. A három pont sorsát egy horvát duó döntötte el: a 36. percben a horvát vendégmunkás család gyermekeként Aschaffenburgban világra jött Ilicevic talált be Butt kapujába, majd egy perccel később a dubrovniki születésű Lakic használta ki Badstuber durva hibáját, és állította be a végeredményt. A nagy sztárjai közül csupán a sérült Robbent nélkülöző bajorok szünet után mezőnyfölénybe kerültek, de helyzeteiket nem tudták kihasználni.
2010.08.28. 16:30
 
 
F1: Mark Webber rajtol az élről Belgiumban
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az első helyről a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon, miután szombaton megnyerte az időmérő edzést. A világbajnoki pontversenyben éllovas Webber mögött a második a brit Lewis Hamilton (McLaren) lett, a harmadik helyen pedig a lengyel Robert Kubica (Renault) végzett. A vb-címvédő Jenson Button az ötödik, míg a spanyol Fernando Alonso a tizedik helyen fejezte be az esős időben rendezett kvalifikációt. Rubens Barrichellót, aki a 300. F1-es futamára készül, a versenyzőket tömörítő szervezet (GPDA) elnökévé választották, a német Nick Heidfeld helyére. A Williams 38 éves brazil pilótája a hetedik helyen zárt szombaton.Rosberg motorcsere miatt öt-, Schumacher pedig a magyar GP-n bemutatott veszélyes manővere miatt tíz rajthelyes büntetést kapott.
2010.08.28. 16:15
 
 
Négy fővárosi kerületben még nincs polgármester-jelölt
Négy fővárosi kerületben még nincs hivatalos polgármesterjelölt az Országos Választási Iroda világhálós oldalán közzétett szombat kora délutáni összesítése szerint; a II., a III., a XIII. és a XVI. kerületben. A jelöltállítás határideje pénteken délután négy órakor jár le, ajánlószelvényt is csak eddig az időpontig lehet gyűjteni. Polgármester-jelölt az lehet a 100 ezer választó alatti kerületekben, akit az ott élő választópolgárok két százaléka, de legalább 300 választópolgár ajánlott. Két olyan kerület is van azonban Budapesten, ahol a 100 ezret meghaladja a választójogú lakosok száma; a XI. és a III. E két kerületben legalább kétezer érvényes ajánlásra van szükség a jelöltséghez.
2010.08.28. 15:30
 
 
Vilmos és Kate: esküvő jövő augusztusban?
Még egy év türelemre lesz szükségük a trónörökösi menyegzőre váró brit alattvalóknak, Vilmos herceg és kedvese, Kate Middleton ugyanis valószínűleg jövő augusztusban kel egybe - legalábbis a legfrissebb szombati sajtóértesülések szerint. A Daily Mail bennfentes forrásait idézve azt írta: az udvar illetékesei máris "diszkrét előkészületeket" tettek a londoni Westminster apátságnál, az esküvő ugyanis az ősi angol koronázó templomban lenne, mégpedig 2011 augusztusának második hétvégéjén.
2010.08.28. 15:00
 
 
Orosháza polgármestere: nem adták vissza Gömbös díszpolgárságát, mert el sem vették
Orosháza polgármestere szerint nem adták vissza a város díszpolgári címét Gömbös Gyulának, mert azt korábban el sem vették. Németh Béla (Fidesz-MDF) így pontosította szombaton a helyi Oroscafé nevű internetes portálon a pénteki testületi ülésről szóló beszámolót, amely utóbb országos visszhangot is kapott. A város első emberének álláspontja szerint ugyanis "Gömbös Gyula díszpolgári címét soha, senki nem vonta vissza. Még 2002-ben, az akkor Fetser János vezette MSZP-s többségű önkormányzat sem vonta vissza tőle a címet, hanem egy minősítéssel élt, amely alapján kinyilvánítja, hogy Gömbös a díszpolgári cím viselésére méltatlan".
2010.08.28. 13:45
 
 
Tálibok támaszpontokat támadtak meg Afganisztánban
Tálib lázadók támadást indítottak két támaszpont ellen Afganisztán keleti részén szombat hajnalban, de visszaszorították őket a bázisokat körülölelő gabonatáblákra - közölte az afgán rendőrség. Az afgán biztonsági erők információi szerint a Chapman és a közelében fekvő Salerno támaszpontot érte egyidejűleg támadás. NATO-források szerint legkevesebb 13 támadót megöltek - köztük négy olyat, akik robbanószerrel megrakott mellényt viseltek - és ötöt elfogtak, míg a külföldi és az afgán katonák közül senki sem sebesült meg.
2010.08.28. 13:30
 
 
Kétszázmilliós adócsalást lepleztek le Szolnokon a pénzügyőrök
Egy szolnoki cég vezetői dolgozóik munkabére után nem fizettek be több mint 200 millió forint járulékot; az adócsalás miatt a gyanúsítottak akár nyolc év szabadságvesztést is kaphatnak - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szombaton az MTI-vel. Sipos Jenő közleménye szerint különösen nagy értékre elkövetett adócsalást, és munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalást tárt fel a VPOP Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala. A céget eredetileg csődbűncselekmény elkövetése miatt kezdték vizsgálni, mivel képviselője a felszámolási eljárás során nem számolt el a cég vagyonával. A cég ügyében elrendelt nyomozás kapcsán a pénzügyőr nyomozók azonban további bűncselekményeket is feltártak.
2010.08.28. 12:45
 
 
Emberi test maradványaira bukkant egy horgász Kunszentmiklósnál
Egy emberi test maradványait találta meg egy horgász a Kunszentmiklós határában található csatornában - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel. A Bangó és a 30-as csatorna találkozásánál a horgászhely takarítás közben a vízben pénteken egy emberi test maradványait - medencecsont, mellette egy lábszár és egy fekete színű cipő - fedezte fel a bejelentő - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elsődleges orvosi vélemény alapján, az elhalt 1-2 éve lehetett a csatornában, a neme, valamint a halál beálltának időpontja, körülménye a helyszínen nem megállapítható, de a ruhamaradványok alapján feltehetően egy férfi volt - fűzte hozzá a szóvivő. Szabó Anita elmondta: bűncselekményre, idegenkezűségre utaló adat, körülmény nem merült fel.
2010.08.28. 10:45
 
 
Napenergiát termel rezidenciája tetején Károly herceg
Napenergiát tervez előállítani hivatalos londoni lakhelyén Károly herceg. A brit trónörökös nemrég kapta meg az engedélyt, amelynek alapján összesen 32 fotovoltaikus elemet szerelnek fel a Clarence House rezidencia délkeleti tetején. A 170 éve a királyi család tagjai által lakott épületre telepítendő napelemek évente négyezer kilowatt környezetbarát áramot termelnek majd - ez a mennyiség elég egy átlagos londoni háztartás ellátásához. Mivel a Buckingham Palota közelében lévő lakhely a legmagasabb műemlékvédelmi fokozat alá tartozik, Károly hercegnek külön engedélyt kellett kérnie az elemek felszereléséhez, amelyeket a mellvéd mögött kell majd elhelyezni. A cellák a napsugárzást közvetlenül alakítják át elektromos energiává.
2010.08.28. 10:45
 
 
Vasárnap elindulnak a magyar hegymászók
Vasárnap indul Budapestről a Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciója, amelynek célja a 8201 méter magas Cso-Oju-hegycsúcs meghódítása. A Cso-Oju a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Tibet határán fekszik, légvonalban 20 kilométerrel nyugatra a Mount Everesttől. A magyar csapat repülőgépe vasárnap reggel 7.15-kor indul a Ferihegy 2A terminálról, ahonnan frankfurti és bahreini átszállással hétfőn érkezik meg Katmanduba, a nepáli fővárosba. Pár napos ott tartózkodás után a csapat tagjai szeptember 12-én érik el a 4910 méter magasan fekvő alaptábort (BC), majd 14-én az 5720 méter magasan álló előretolt alaptábort (ABC) - közölte Vincze Szabolcs, az expedíció sajtófőnöke az MTI-vel.
2010.08.28. 09:45
 
Tálibok megtámadtak egy amerikai támaszpontot Afganisztánban
Legalább harminc tálib, köztük öngyilkos merénylők támadtak meg egy amerikai támaszpontot Afganisztán keleti részén szombaton - közölte Katie Kendrick főhadnagy, a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) egyik szóvivője. Az éjszaka indult támadás célpontja a Hoszt tartományban fekvő Chapman támaszpont volt. További részletek még nem ismeretesek, így nem tudni, hogy vannak-e áldozatok, és keletkeztek-e anyagi károk. A Pakisztánhoz közel lévő, jól megerősített bázison követett el tavaly december 30-án merényletet egy jordániai kettős ügynök, aki megölte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hét alkalmazottját és egy jordániai hírszerző tisztet.
2010.08.28. 09:15
 
 
Adománygyűjtés venezuelai módra - plasztikai műtét a jutalom
Rendhagyó ötlettel állt elő egy venezuelai politikus a parlamenti választás kampányában: adományért cserébe sorsjegyet ad, amellyel ingyenes plasztikai műtétet lehet nyerni. Mintegy hat dollárnak megfelelő összeget kell fizetni a sorsjegyért, amelynek főnyereménye egy ingyenes mellnagyobbító műtét. Az ötlet nem is tűnik rossznak annak fényében, hogy Venezuelában (is) nagyon hiúak a külsejükre a hölgyek, így az ilyen típusú beavatkozások rendkívül népszerűek. A nemzeti plasztikai sebészeti társaság adatai szerint évente mintegy harmincezer nő veti alá magát mellnagyobbító műtétnek a harmincmilliós országban.
2010.08.28. 09:15
 
 
Pokolgépes robbantások és gyilkosságok Mexikóban
Autókba rejtett pokolgépek robbantak pénteken az észak-mexikói Victoria városban, a mesés üdülőparadicsomban, Acapulcóban pedig tizennégy meggyilkolt embert holtteste találták. A drogkartellek ügyeit vizsgáló újságírók és rendőrök nyilvánvaló megfélemlítési kísérleteként egy-egy autóba rejtett, távirányítású robbanószerkezet lépett működésbe a Televisa nevű televízió székháza és egy rendőrkapitányság előtt Tamaulipas szövetségi állam fővárosában, Victoriában. A helyszín 150 kilométerre fekszik San Fernando várostól, ahol kedden találták meg 72 illegális bevándorló holttestét. A két merényletben senki nem sebesült meg, csak anyagi károk keletkeztek.
2010.08.28. 09:00
 
 
Európai Szuperkupa: Az Atlético Madridé a trófea
Az Európa Liga-győztes spanyol Atlético Madrid nyerte az Európai Szuperkupát, a 2010/11-es kontinentális labdarúgóidény első trófeáját, miután a péntek esti, monte-carlói mérkőzésen 2-0-ra diadalmaskodott a Bajnokok Ligája-címvédő olasz Internazionale felett. A madridiak góljait Jose Antonio Reyes (62.) és Sergio Agüero (83.) szerezte, az Inter a 90. percben - Diego Milito révén - 11-est hibázott. Az Atlético Madrid története során először hódította el az Európai Szuperkupát, amelynek ez volt a 36. kiírása. Spanyolországnak ez a nyolcadik sikere a kontinentális Szuperkupában.
2010.08.28. 08:30
 
 
Megérkezett Bostonba Carter és az Észak-Koreából kiszabadult amerikai férfi
A Cartert és Aijalon Mahli Gomest szállító magánrepülőgép Phenjanból érkezett, és helyi idő szerint délután két órakor szállt le az amerikai nagyváros nemzetközi repülőterén. A 30 éves, beteg és gyógykezelésre szoruló Gomest népes családja várta a légikikötőben. Sem ő, sem Carter nem nyilatkozott a reptéren összesereglett újságíróknak. Gomest áprilisban ítélték 8 évi szabadságvesztésre és 700 ezer dollárnak megfelelő pénzbírságra, mert januárban kínai oldalról engedély nélkül átlépte az észak-koreai határt. Az észak-koreai sajtó múlt havi jelentése szerint Gomes elkeseredésében öngyilkosságot kísérelt meg cellájában, s a phenjani hatóságok ezt követően kérték fel Cartert, hogy látogassa meg a foglyot, értésre adva, hogy ha ő kéri, készek szabadon engedni a férfit.
2010.08.28. 08:30
 
 
Európa Liga: Máté tényleg jogosulatlanul szerepelt a DVSC-ben
A Debreceni VSC elismerte, hogy Máté Péter valóban jogosulatlanul lépett pályára a Liteksz Lovecs elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen, de álláspontja szerint ez a szabályszegés az összecsapás eredményét vagy a továbbjutást nem befolyásolta. A klub honlapján a DVSC Futballszervező Zrt. péntek este arról adott tájékoztatást, hogy Máté 90. percben történt jogosulatlan pályára lépésének körülményeit az UEFA illetékes testülete vizsgálja."Az UEFA a mai napon írásban tájékoztatást kért klubunktól a játékos szerepeltetésének körülményeit illetően, amelyre a DVSC Futballszervező Zrt. még ma késő délután megküldte az érdemi álláspontját is tartalmazó válaszát - áll a közleményben.
2010.08.28. 08:15
 
Mount Bromo kráterénél imádkoznak a hinduk
A falubeliek a gyermektelen házaspárokért idmádkoznak a hegyi istenekhez, hogy segítsenek nekik teherbe esni.
2010.08.28. 00:00
 
 
Viharos erejű szél a Balatonnál, többször riasztották a vízirendőröket
Viharos erejű, óránként 60-70 kilométeres sebességű szél támadt a Balatonnál pénteken késő délután, emiatt folyamatosan kell menteni a bajba jutottakat - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. Bíró Gábor figyelmeztetett arra, hogy a szél további erősödésére lehet számítani, miközben a Balaton vize még kellemesen meleg. Másodfokú viharjelzés van érvényben, ezért csak az igen gyakorlottak menjenek a vízbe - tette hozzá. A vízirendőrök az elmúlt órában többek között egy Siófok közelében felborult katamarán utasait mentették ki, Fonyód-Bélatelepnél pedig egy homokpadra sodródott vitorlás szorult segítségre.
2010.08.27. 22:00
 
 
Obama videoüzenetben mondott köszönetet az iraki szolgálatért a katonáknak
Köszönetet mondott az Irakban eltöltött szolgálatért az amerikai katonáknak Barack Obama amerikai elnök. A szabadságát töltő elnök másfél perces köszönetnyilvánítását pénteken töltötte fel az internetre a Fehér Ház. Az Egyesült Államok hivatalosan augusztus 31-én fejezi be csapatainak harci küldetését a közel-keleti országban. "Szeretnék élni az alkalommal és köszönetet mondani minden férfinak és nőnek, aki Irakban szolgált és aki jelenleg is Irakban szolgál. Az önök elkötelezettsége, bátorsága és rendíthetetlensége biztonságosabbá tette Amerikát és segített abban, hogy Irakban felálljon a demokrácia" - mondta az elnök.
2010.08.27. 21:15
 
 
NB I: az MTK ellen elvesztette veretlenségét az Újpest
Az Újpest elvesztette veretlenségét a Soproni Ligában, miután egy hajrában esett fejesgóllal 1-0-ra kikapott az MTK Budapest vendégeként az 5. forduló második pénteki mérkőzésén. Eredmény: MTK Budapest-Újpest FC 1-0. Hidegkuti Stadion, 1500 néző. Gólszerző: Tischler (90.). Az első játékrészben egyértelműen az Újpest akarata érvényesült, de a vendégek valamennyi helyzetüket elpuskázták. A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, de így is az Újpest irányított, és az MTK védekezett. Végül megbosszulta magát a lila-fehérek sok kihagyott lehetősége, ugyanis a hajrában a hazaiak egy szögletet követően megszerezték a győztes a gólt.
2010.08.27. 21:15
 
 
A kormány benyújtotta a 2009. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényt
A kormány 8.324,2 milliárd forintos bevétellel, 9.067,9 milliárd kiadással és 743,7 milliárd forint hiánnyal beterjesztette a 2009. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényt, amely pénteken jelent meg az Országgyűlés honlapján. A 2009. évi költségvetést a parlament 2008. december 15-én fogadta el. A jogszabály a központi költségvetés 2009. évi bevételi főösszegét 8.300,2 milliárd forintban, kiadási főösszegét 8.961 milliárd forintban állapította meg, a hiány összege 660,8 milliárd forint volt. Az adatokból kitűnik, hogy a tényleges bevétel 24 milliárd forinttal meghaladta az előirányzatot, a kiadási összeg 107 milliárd forinttal volt nagyobb az előirányzatnál.
2010.08.27. 21:00
 
 
Börtönbe került egy amerikai pár, mert parkolóban hagyta gyermekét
Hatvannapos börtönbüntetésre ítéltek egy észak-kaliforniai párt, amely egy kaszinó parkolójában hagyta magára néhány hetes gyermekét. A szülők mindezt azért tették, mert nem akarták, hogy a baba útban legyen, míg ők a játékteremben szórakoznak. A kaliforniai Placer megyei fellebbviteli bíróság a letöltendő börtönbüntetésen kívül további négy év próbaidőre ítélte a felelőtlen szülőket, akiknek ez idő alatt kötelező foglalkozáson is részt kell venniük, és ha jól teljesítenek, később akár a gyermekük felügyeleti jogát is visszakaphatják.
2010.08.27. 20:15
 
 
Románia nem tudja megakadályozni a romák visszatérését Franciaországba
Románia nem tudja megakadályozni a Franciaországból kiutasított romák visszatérését Nyugat-Európába, mivel nem rendelkezik az ehhez szükséges jogi eszközökkel - közölték a román munkaügyi minisztérium illetékesei. Valentin Mocanu román államtitkár - aki az elmúlt napokban a francia hatóságokkal tárgyalt a román állampolgárságú illegális roma bevándorlók ügyéről - egy bukaresti sajtótájékoztatón kijelentette: Nyugat-Európába való visszatérésüket nem akadályozhatják meg, csak azokat a román állampolgárokat tarthatják az országban, akiknek bírósági döntés tiltja Románia elhagyását.
2010.08.27. 19:45
 
 
Törőcsik Andrást megműtötték
Törőcsik Andrást, az Újpest legendás futballistáját pénteken megműtötték a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központban. A kórház közleménye szerint az 55 éves "Törő" csütörtökön került az intézménybe "a közelmúltban elszenvedett fejsérülés következtében kialakult koponyaűri vérzés kezelése, szükség szerinti műtéti ellátása céljából". A kontrollvizsgálatokat követően pénteken a műtét mellett döntöttek a Honvédkórház orvosai. "A koponyaűri traumás eredetű vérzést eltávolítottuk. A beteg a műtétet jól tűrte, stabil, megnyugtató általános állapotban kórházunk intenzív terápiás osztályán ébred" - olvasható a Dr. Bazsó Péter orvosigazgató által jegyzett közleményben.
2010.08.27. 19:15
 
 
Több mint tizenegyezren kerültek be pótfelvételivel a felsőoktatásba
Több mint tizenegyezren kerültek be az idén pótfelvételivel az egyetemekre, főiskolákra - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága. A ponthatárok délután öt óra óta elérhetők a www.felvi.hu honlapon. A közlés szerint az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás során meghirdetett költségtérítéses képzésekre egy helyet megjelölve, összesen 13.307-an jelentkeztek. A pótfelvételi eljárás során 11.200-an érték el a felvételhez szükséges pontszámokat, és nyerhettek felvételt megpályázott költségtérítéses képzésre.
2010.08.27. 18:45
 
 
Európa Liga: Máté Péter valószínűleg jogosulatlanul szerepelt a Debrecenben
Gondja támadhat a Debrecen csapatának az Európa Ligában, mivel a bolgár Liteksz Lovecs elleni csütörtöki visszavágón Máté Péter valószínűleg jogosulatlanul lépett pályára. A 25 éves védő a találkozó utolsó pillanataiban állt be, ám az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapjáról kiderül, hogy nem szerepelt a Debrecen nevezési listáján. Az is gyanúra ad okot, hogy az UEFA tudósításában Máté 0-s mezszámmal szerepel, ilyen pedig nincs a labdarúgásban. A hajdúsági klub honlapja az EL pénteki sorsolásának beszámolóját feltételes módban közli, s a menetrendhez hozzáteszi, hogy ez akkor fog így történni, ha a Debrecen számára kedvezően zárul a szövetség, azaz az UEFA vizsgálódása.
2010.08.27. 18:00
 
 
Engedélyt kapott a svéd ABBA múzeum
Engedélyt kapott, és 2011-ben már meg is nyílhat az ABBA együttesnek emléket állító múzeum a svédországi Stockholmban. A Svenska Dagbladet című lap beszámolója szerint a városvezetés hozzájárulását adta a létesítmény látványtervéhez. A múzeum a svéd főváros festői negyedében, Djurgardenben épül fel. A múzeum a tervek szerint már jövőre megnyílhat, évente félmillió látogatóra lehet számítani. Az ABBA történetének bemutatására már korábban is voltak elképzelések egy múzeum létrehozásáról, ezek azonban rendre szétfoszlottak. Az Abbaworld elnevezésű gyűjteményt vándorkiállításként fogják kezelni, a kollekció jelenleg az ausztráliai Melbourne városában látható.
2010.08.27. 17:15
 
Gyengült a forint árfolyama pénteken
Viszonylag stabil devizapiaci környezetben gyengült a forint pénteken. Az eurót délután 16 órakor 284,40 forinton jegyezték, szemben a délelőtti 283,04 és a csütörtöki 283,15 forintos árfolyammal. A főbb deviza keresztárfolyamok viszonylag stabil mozgása mellett a forint kora délután kezdett hirtelen gyengülni. A devizapiaci kereskedők nem találtak konkrét okot a forint hirtelen gyengülésére, azt egy esetleges nagyobb ügylet lehetséges hatásával magyarázták. A forint a dollárral szemben is gyengült, a dollárt délután 224,01 forinton jegyezték mellett a csütörtöki 222,64 forint után. A svájci frank árfolyama 218,05 forintra emelkedett a csütörtöki 217,49 forint után, de kora délután kevéssel 219 forint fölött is jegyezték a frankot.
2010.08.27. 17:00
 
 
Nem írja alá az etikai kódexet az LMP
Nem írja alá a szocialisták által javasolt etikai kódexet az LMP - jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján a párt kampányfőnöke. Karácsony Gergely arra hivatkozott, hogy egy kispesti lapban lejárató kampány készül pártjuk polgármesterjelöltje, Márkus Ágnes ellen. A politikus közölte, hogy csütörtökön e-mailben egy nyomdász elküldte nekik a lap készülő számát, amelynek címlapján a Lehet Más a Korrupció, illetve A kispesti LMP-sek viszik haza a közpénzt címek szerepelnek. Mellettük egy olyan egykori jelöltjük fényképe, akit tavasszal az országgyűlési választások előtt már ki akartak zárni a pártból, de ezt megelőzendő a férfi kilépett.
2010.08.27. 17:00
 
 
Forma-1, Belga Nagydíj: Alonso a 2. szabadedzést is megnyerte
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén is. Alonso mögött a második legjobb időt Adrian Sutil, a Force India német versenyzője autózta, míg a harmadik a brit Lewis Hamilton (McLaren) lett. Eredmények: 2. szabadedzés (1 kör/7,004 km), élcsoport: 1. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:49.032 p, 2. Adrian Sutil (német, Force India) 1:49.157, 3. Lewis Hamilton (brit, McLaren) 1:49.248, 4. Robert Kubica (lengyel, Renault) 1:49.282, 5. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:49.588, 6. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:49.689.
2010.08.27. 16:45
 
 
Koszovó állam elismerését sürgeti a német külügyminiszter Pristinában
Koszovó független államként való elismerésére szólította fel a német külügyminiszter pénteken Pristinában azt az öt európai uniós tagállamot, amelyek vonakodnak e nemzetközi jogi aktustól. Az érintett országok - Spanyolország, Románia, Szlovákia, Görögország és Ciprus - attól tartanak, hogy a koszovói függetlenség két és fél évvel ezelőtti egyoldalú kikiáltása nem kívánt következményekkel járhat a saját országukban. Guido Westerwelle - aki hivatalba lépése óta először jár Koszovóban - Fatmir Sejdiu elnökkel és Hashim Thaci kormányfővel folytatott tárgyalása után azt mondta, fontos, hogy Pristina határozottan fellépjen a bűnözés és a korrupció ellen.
2010.08.27. 16:00
 
 
Európa Liga: Dzsudzsák és Koman ellen készülhet a Debrecen
Dzsudzsák Balázs csapata, a holland PSV Eindhoven, a Koman Vladimirt foglalkoztató olasz Sampdoria, valamint az ukrán Metaliszt Harkiv lesz a Debrecen ellenfele az Európa Liga csoportküzdelmeiben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Monte-Carló-i, pénteki sorsolása alapján. A holland és az olasz gárda egyaránt úgy került a második számú kupasorozatba, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező utolsó körében 11-esekkel, illetve hosszabbításban maradt alul. A kvartettből az első két helyezett jut a legjobb 32 közé.
2010.08.27. 14:45
 
 
Egy hónapon belül folytatódik a rendkívüli Malév-közgyűlés
Harminc napon belül folytatódik a Malév Zrt. csütörtökön felfüggesztett rendkívüli közgyűlése - mondta el Winkler János, a részvényesi gyűlésen megválasztott igazgatósági elnök pénteken az MTI-nek. A részvényesek gyűlését az igazgatóság új elnökének megválasztása után, a tőkehelyzet rendezéséről szóló napirend előtt függesztették fel. A folytatólagos közgyűlés napirendje változatlan: a tőkehelyzet rendezése. Az MTI kérdésére Winkler János közölte: a jövő héten írja alá azt a dokumentumot, amelynek alapján igazgatóság elnöke lesz. A csütörtökön megkezdett rendkívüli közgyűlésen Winkler Jánost, a Magyar Telekom korábbi vezérigazgató-helyettesét választották az igazgatóság elnökévé az augusztus 26-i hatállyal lemondott Urbán László helyére. A közgyűlés előtt Winkler János nem tudott arról, hogy ő lesz az elnöki poszt várományosa.
2010.08.27. 14:45
 
 
Szeptember 7-én értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor
Szeptember 7-én értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor. A miniszterelnök a Professzorok Batthyány Körének meghívását elfogadva mond majd beszédet a szervezet rendezvényén a kormányalakítás óta eltelt időszakról - jelentette be Szijjártó Péter pénteken. A miniszterelnök szóvivője a Parlamentben újságírók előtt elmondta: Orbán Viktor beszélni fog azokról az intézkedésekről és törekvésekről, amelyeknek az a célja, hogy Magyarország gazdasági önrendelkezését helyreállítsák. Szól majd az első gazdasági akcióterv 29 pontjának sikeréről, valamint azokról az intézkedésekről, amelyek egyszerre voltak alkalmasak a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a gazdasági növekedés lehetőségének biztosítására, és "nyilvánvalóan szóba fognak kerülni a közeljövő feladatai is, amelyek az első száz nap eredményeiből, hatásaiból adódnak" - sorolta Szijjártó Péter.
2010.08.27. 14:45
 
 
Változik a vonatok menetrendje augusztus 30-án
Augusztus 30-án változik a vonatok menetrendje, véget ér a nyári menetrendi időszak - közölte a MÁV-START Zrt. pénteken az MTI-vel. Az augusztus 30-án életbe lépő menetrend módosítással a személyszállító vonatok közlekedésében visszaáll a nyári menetrendet megelőző közlekedési rend. Ez elsősorban a Balaton közlekedését érinti, hiszen az utazási igényekhez igazodva, a nyár végétől már kevesebb vonat közlekedik a népszerű üdülőhelyre. A menetrendi változásokról az utasok tájékozódhatnak a vasúttársaság honlapján: a www.mav-start.hu weboldalon, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon, továbbá az Elvira internetes menetrendi keresőben.
2010.08.27. 14:30
 
 
HM: az eddigi vizsgálatok nem utalnak emberi mulasztásra a hadnagy halálában
Az előzetes szakértői vélemények szerint nem játszhatott közre emberi mulasztás Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy hétfőn Afganisztánban bekövetkezett halálában. A tragédia vizsgálatának két-három héten belül lehet pontos eredménye. A vezérkari főnök az MTI megkeresésére elmondta: már javában tart az a vizsgálat, amelynek célja, hogy kiderüljön, követtek-e el felderítési, taktikai hibát a katonák szállításakor, illetve annak előkészítésében. Előzetesen azonban azt el lehet mondani, hogy nem emberi mulasztás okozta a katona halálát - fűzte hozzá. Benkő Tibor kifejtette, hogy a vizsgálatban nem tudnak helyszíni szemlét tartani, hiszen harctérről van szó, viszont mindenkit meghallgatnak, aki részt vett a "feladatban", illetve katonai szakértőket is bevontak a munkába.
2010.08.27. 14:30
 
 
Jövőre felszállhat a 787-es "Dreamliner"
További hetekkel, 2011 első negyedévének közepére halasztotta el az amerikai repülőgépgyártó Boeing Co. első, 787-es "Dreamliner" névre keresztelt gépének üzembe helyezését. A késés oka, hogy a próbarepülések utolsó fázisának elkezdéséhez nem állnak rendelkezésre a Rolls Royce által gyártott Trent 1000-es motorok, miután egy robbanás miatt rövid időre be kellett zárni a motorokat gyártó üzemet. A brit motorgyártó nyilatkozatában úgy fogalmazott: "sűrűn egyeztetünk a Boeing képviselőivel annak érdekében, hogy - az előzetesen tervezett menetrendet követve - felgyorsítsuk a szállítást". A legelső Dreamliner leendő tulajdonosa, a japán All Nippon Airways (ANA) légitársaság "sajnálatosnak" nevezte a késedelmeket.
2010.08.27. 14:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662[1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista