2020. május 28., csütörtök - Emil, Csanád
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  továbbtanulás
127675 találat
 
 
Az MSZP négy fővárosi kerületben is biztos befutónak tartja jelöltjét
Az MSZP országos és fővárosi kampányfőnöke szerint is jobban fog szerepelni a párt vasárnap az önkormányzati választáson annál, mint amilyen eredményt tavasszal elértek. Az MTI úgy tudja, hogy az MSZP a fővárosban négy polgármesteri szék megőrzésével mindenképpen számol. Molnár Zsolt, a szocialisták fővárosi kampányfőnöke az MTI-nek pénteken úgy vélekedett: a sikeres MSZP-s polgármesterek ismét győzhetnek Budapesten. Hozzátette, a pártnak erős frakciója lesz a fővárosi közgyűlésben és az eredmény alapján nem lesz megkérdőjelezhető az MSZP váltópártisága. A szocialista politikus hangsúlyozta: természetesen az igazi siker Horváth Csaba főpolgármester-jelölt győzelme lenne.
2010.10.01. 13:15
 
 
Elkelt Michael Jackson kalapja
A kikiáltási ár négyszereséért, 17 500 euróért kelt el Michael Jackson kalapja egy párizsi árverésen. Az összevissza horpadt fekete filckalap belső oldalát arany betűkkel kirakva a King of Pop felirat díszíti. A 2009-ben elhunyt énekes 1988-ban egy nizzai koncerten hajította fejfedőjét a tömegbe. A szerencsés rajongó, aki elkapta az ereklyét, húsz éven át a legnagyobb becsben tartva őrizte meg. A zenész halála óta hatalmas bevételeket jelent az emléktárgyak értékesítése. Novemberben egyik kesztyűje 283 ezer euróért (78 millió forintért) talált gazdára. Párizsban az év végéig a sztár eddig még nem látott fotói kerülnek majd kalapács alá.
2010.10.01. 12:45
 
 
Az autópályákon forgalomkorlátozásokra kell számítani a hétvégén
Hétvégén az autópályákon forgalomkorlátozásokkal, a határátkelőhelyeken várakozással kell számolni, miközben a kései világosodás és a korábbi sötétedés is nehezíti a közlekedők dolgát - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t. Mint írták: az M0-ás autópálya régi szakaszán épül a harmadik forgalmi sáv, jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben, építési területeken kell áthaladni többek között az M0-M7 csomópontnál is.
2010.10.01. 12:45
 
 
FAO: kétéves csúcson az élelmiszerek ára
Több mint kétéves csúcsra emelkedett az élelmiszerek ára szeptemberben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) számításai szerint elsősorban a szemestermények - főként a búza - és a cukor drágulása miatt. A FAO élelmiszerár-indexe - ami a havi globális árváltozásokat rögzíti egy meghatározott élelmiszercsoportból álló kosár alapján - 188 pont volt augusztusban, 2008 augusztusa óta a legmagasabb. Augusztusban 175,9 pont volt a mutató. A FAO elemzői szerint a szemesterményár-index szeptemberben 208 pont volt, 12,4 százalékkal magasabb az augusztusinál, a cukorár-index 20 százalékkal 315,5 pontra emelkedett egy hónap leforgása alatt.
2010.10.01. 12:30
 
 
Feljelentették az ITDH Hungary volt vezetőit
Pénteken az ITDH Hungary Kft. és B. Zsolt is feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen cég volt vezetői ellen - tudatta az MTI-vel az elszámoltatási kormánybiztos. Papcsák Ferenc még szeptember 20-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az állami tulajdonú ITDH Hungary 2007. májusában szerződést kötött az In-Kal Security Kft.-vel, és azzal bízta meg a céget, hogy a velük munkaügyi perben álló egyik vezetőjük, B. Zsolt vagyoni viszonyaira utaló adatokat gyűjtsön.
2010.10.01. 12:15
 
 
Stagnált a munkanélküliség az euróövezetben augusztusban
Magas szinten stagnált a munkanélküliség az euróövezetben augusztusban: a ráta továbbra is 10,1 százalék - tette közzé pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat). A hivatal a júliusi munkanélküliségi rátát 10,0 százalékról 10,1 százalékra módosította. Az előző négy hónapban 10,0 százalékon stagnált. A spanyol és a francia munkanélküliség növekedését ellensúlyozta a csökkenés Németországban és Olaszországban. Augusztusban 15,87 millió munkanélküli volt az euróövezetben, ami 20 ezerrel kevesebb júliushoz képest. A munkanélküliség Ausztriában volt a legalacsonyabb, 4,3 százalék, és Spanyolországban a legmagasabb, 20,5 százalék.
2010.10.01. 12:15
 
 
Tíz év után megismétlik a sydneyi olimpia női kézidöntőjét
Tíz év után megismétlik a sydneyi olimpia Dánia-Magyarország női kézilabda döntőt - jelentette be az eseményt szervező kézi.hu szaklap. A találkozót napra pontosan tíz éve, 2000. október 1-jén rendezték, míg a jubileumi meccsre december 29-én, a debreceni Sportface Kézilabda Gálán kerül sor ugyanazokkal a szereplőkkel - kivétel az azóta elhunyt Kulcsár Anita. A magyar válogatott kapitánya ismét Mocsai Lajos lesz. A sydneyi döntőt - az ötkarikás ezüstérem a magyar kézilabdázás történetének legnagyobb sikere - úgy nyerte meg 31-27-re a dán csapat, hogy a magyarok már 23-17-re is vezettek.
2010.10.01. 12:00
 
 
Overdose Párizs helyet Milánóban futhat
A vasárnapi párizsi Gorup-1-es viadalon nem áll rajthoz Overdose, a veretlenségét augusztusban Baden-Badenben elvesztett magyar csodaló, helyette valószínűleg október 17-én Milánóban fut majd. Mikóczy Zoltán, a versenyló résztulajdonosa a pannoniaoverdose.hu-nak elmondta, hogy a németországi viadal után a tervezettnél hosszabbra nyúlt az állat pihenője, ezért nem vállalhatták felelőséggel a franciaországi szereplést. Overdose jó hangulatban, folyamatosan készül, ám csak a jövő hétvégén dől el, hogy biztosan indul-e a Premio Omenoniban, melynek 1000 méteres futamára már benevezték.
2010.10.01. 11:30
 
 
Oszkó: nincs új, az idei büdzsét befolyásoló tétel
Oszkó Péter szerint nincs olyan ismeretlen tétel, pénzforgalmi szám, amely most került volna elő és megváltoztatná az idei évi költségvetés viszonyszámait. A volt pénzügyminiszter azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy pénteken a KSH korrigálta a 2009. évi adatokat: a kormányzati szektor "maastrichti" hiánya tavaly a nemzeti számlák előzetes adatai alapján 1.136 milliárd forint volt, a GDP 4,4 százaléka, szemben a korábban közölt 4,0 százalékkal.Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön azt mondta: nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány; a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett ugyanis "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit.
2010.10.01. 11:30
 
 
Anti-Nobel-díjak denevérfellációért, bálnatakonygyűjtésért
Denevérek fellációjáért, bálnatakony gyűjtéséért és más, hasonlóan fontos tudományos eredményekért adták át az idén az anti-Nobel-díjakat. A mostani volt a 20. citromdíjkiosztás az ironikus elismerés történetében. A gála csütörtökön este volt és ahogy mindig, a Harvard Egyetemen, az Egyesült Államok leghíresebb felsőoktatási intézményében. Az egész procedúra szellemi atyja Marc Abrahams, aki 1991-ban alapította a díjat humor által vezérelve, ám olyan tudósok számára, akik nem a humor által vezérelve kutatnak, hanem nagyon is komolyan veszik dolgukat. A citrom-Nobeleket valódi Nobel-díjasok adják át, de az előbbiekhez nem jár pénzjutalom, sőt, még útiköltségét is a díjazottnak kell állnia.
2010.10.01. 11:15
 
 
Drasztikus adóemeléssel küzdenek a dohányzás ellen Japánban
Negyven százalékkal emelkedett a dohánytermékekre kirótt adó Japánban, ahol ezzel a lépéssel próbálják visszaszorítani a dohányzás - fejlett országok közötti legnagyobb - mértékét. A pénteken életbe lépett változások miatt a szigetországban legnépszerűbb márka, a Mild Seven ára harmadával, 410 jenre (993 forintra) emelkedett, míg a legkedveltebb külföldi cigaretta, a Marlboro csomagja péntektől 440 jen (1066 forint). Az árak még mindig elmaradnak az Egyesült Államokban érvényben lévőknél. Az adóemelés előtti hetekben a dohányosok szerte az országban felhalmoztak készleteket, néhányan roskadásig megrakodva jöttek ki az üzletekből.
2010.10.01. 11:15
 
 
Határidőre befejeződött a Kiskörút felszíni rekonstrukciójának nagy része
Határidőre, azaz szeptember 30-ára befejeződött a 4-es metró építéséhez kapcsolódó beruházás: a Kiskörút és vonzáskörzetének teljes rekonstrukciója - tájékoztatta a DBR Metró Projekt Igazgatóság pénteken az MTI-t. Először átépült a Belgrád rakpart, a Fővám tér, a Vámház körút és a Múzeum körút teljes közműhálózata, majd megújult a 47-49-es villamos vonala, amelyen a villamosok 2008 decembere óta ismét teljes vonalon közlekedhetnek - írták a közleményben. A 2-es villamos pályája a Március 15. tértől a Közraktár utcáig szintén átépült, a villamos mélyvezetésű szakasza a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) előtt hosszabb lett, így az egyetem főbejárata előtt ki lehet majd alakítani egy új díszteret.
2010.10.01. 11:00
 
 
KSH: a GDP 6,2%-a a kormányzati szektor második negyedévi hiánya
A kormányzati szektor 2010. második negyedévi hiánya 413 milliárd forint volt, a GDP 6,2 százaléka, az első félévben a hiány 711 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 5,4 százaléka - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A KSH korrigálta a 2009. évi adatokat, e szerint a kormányzati szektor "maastrichti" hiánya tavaly a nemzeti számlák előzetes adatai alapján 1.136 milliárd forint volt, a GDP 4,4 százaléka, szemben a korábban közölt 4,0 százalékkal (1.035 milliárd forint). Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este egy tévéműsorban már jelezte, hogy a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit.
2010.10.01. 10:45
 
 
MNB: nőtt a magyar államháztartás finanszírozási igénye
Az idén június végéig tartó négy negyedévben az államháztartás finanszírozási igénye a bruttó hazai termék (GDP) 5,5%-ára nőtt a negyedévvel korábbi 4,8%-ról, miközben a háztartások finanszírozási képessége 3,2%-ról 4,7%-ra nőtt - ez derül ki a pénzügyi számlák második negyedévi adataiból, amelyeket pénteken tett közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A nem-pénzügyi vállalati szektor négy negyedéves finanszírozási képessége a GDP 1,7%-át tette ki. A második negyedévben az államháztartás deficitje a GDP 7,9%-ára emelkedett az előző negyedévi 5,0%-ról, miközben a háztartások megtakarításai is 3,6%-ról a GDP 7,1%-ra ugrottak.
2010.10.01. 10:15
 
 
Több az elhízott gyerek a szegény családokban
A rosszabb szociális körülmények között élő családokban több az elhízott gyerek - állapította meg egy, a kaliforniai tizenévesek vizsgálatával készült tanulmány, amely az American Journal of Public Health című folyóiratban jelent meg. Hosszú évszázadokon át a gazdag családok tagjait erról lehetett megismerni, hogy jól tápláltak, sőt kövérek voltak. Ma ennek legtöbbször a fordítottja igaz: a társadalom felső rétegeihez tartozók tudatosabban élnek, az alacsony jövedelműek pedig sokszor túlsúlyosak. Susan Babey és munkatársai évek óta foglalkoznak az elhízás, különösen a fiatalkori elhízás kérdéseivel.
2010.10.01. 10:00
 
 
Japán Nagydíj: Talmácsi 9. lett az első szabadedzésen
A pontversenyben hatodik helyen álló Talmácsi Gábor a kilencedik helyen végzett a pénteki első szabadedzésen a Moto2 géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíján. A viadal honlapja szerint a legjobb időt a spanyol Julian Simon motorozta. Ez a 17 versenyből álló vb-sorozat 13. futama. Eredmények: Moto2, 1. szabadedzés: 1. Julian Simon (spanyol) 1:54.203 p 2. Toni Elias (spanyol) 1:54.327 3. Alex De Angelis (San Marinó-i) 1:54.456 ...9. TALMÁCSI GÁBOR 1:55.155.
2010.10.01. 09:45
 
 
Őrizetbe vették Tasnádi Pétert
Elfogták csütörtök este Tasnádi Pétert. Az MTI értesülését a rendőrség péntek reggel annyiban megerősítette, hogy "T. Pétert" őrizetbe vették. Az MTI úgy tudja, hogy Tasnádi Péter budai lakásában házkutatást tartottak, és zsarolás, valamint önbíráskodás gyanúja miatt vették őrizetbe. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén későbbre ígértek részletesebb tájékoztatást az ügyről.
2010.10.01. 09:45
 
 
Lejár az igazoláskérés határideje az önkormányzati választásra
Pénteken 16 óráig kérhetnek igazolást azok, akik nem a lakóhelyükön, hanem a bejelentett tartózkodási helyükön akarnak szavazni az önkormányzati választáson. Az önkormányzati képviselők választásán csak azok kérhetnek igazolást, akiknek a lakóhelyükön kívül bejelentett tartózkodási helyük is van. Ők is csak abban az esetben szavazhatnak a tartózkodási helyen, ha azt 2010. június 16. előtt jelentették be, és a szavazás napjáig nem szűnt meg. 2006-ban körülbelül 3.500 igazolással szavazó volt az önkormányzati választáson (a 2010-es országgyűlési választáson 57 ezer). Igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján a lakóhely szerinti helyi választási iroda vezetőjétől lehet kérni pénteken 16 óráig.
2010.10.01. 09:15
 
 
Katonák szabadították ki az ecuadori államfőt a zendülő rendőrök fogságából
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette az ecuadori média. A híradások szerint Correa páncélozott gépkocsival, gázálarcban hagyta el a kórházat. A katonák előzőleg áttörték a rendőrkordont, behatoltak a kórházba, ahonnan a zendülő rendőrök több mint 12 órán át nem engedték ki az államfőt. A roham során puskaropogás hallatszott, s egyes hírek szerint a tűzharc azután sem ért véget, hogy a katonák elszállították az államfőt. Kiszabadulása után Correa az elnöki palota erkélyéről beszédet mondott az őt éljenző tömeg előtt. Arról beszélt, hogy a csütörtöki nap "a mély gyász napja volt" az ország számára.
2010.10.01. 09:15
 
 
Magyar Nemzet: az NBH milliós túlórapénzeket fizetett ki a 2006-os feladatokért
Milliós túlórapénzeket fizetett ki a Nemzetbiztonsági Hivatal több száz munkatársának a 2006 őszén végrehajtott feladatokért; az elhárítás embereinek az volt a dolguk, hogy elvegyüljenek az őszödi beszéd után az utcára vonult tüntetők között és információkat gyűjtsenek a demonstrációk szervezői és az ellenzéki politikusok kapcsolatáról - írta a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az NBH-soknak félmilliótól egymillió forintig terjedő, esetenként ennél is több túlórapénzt ígértek, és a többletjuttatást legalább 300 munkatársnak fizették ki 2006 karácsonyán. Feladatuk közé tartozott az is, hogy megtudják, kik szivárogtatnak ki adatokat a sajtónak a minisztériumokból.
2010.10.01. 09:00
 
 
Orbán: nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány
A miniszterelnök csütörtökön a TV2 Tények Este című műsorának adott interjúban azt mondta, ez a különbözet jóval több mint százmilliárd forintot jelent, amelynek sorsát fel kell deríteni. Hozzátette, mindezt kénytelenek voltak közölni Brüsszellel is. Megjegyezte: így a 2010-es költségvetés kiindulópontja nem az, mint ami a törvényben szerepel. A szakértők csütörtökről péntekre virradó éjszaka azon dolgoznak, hogy elemezzék, mi következik ebből az eltérésből. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig október 1-jére, péntekre ígérte, hogy a szeptember havi költségvetési állapotról be tud számolni annak függvényében, hogy csütörtök éjfélig a bankok mennyiben fizették be az esedékes bankadót - fejtette ki Orbán.
2010.10.01. 09:00
 
 
Navracsics szerint nem kerül kormányzati ellenőrzés alá az ügyészség
A Fidesz nem tervezi az ügyészség kormány alá rendelését - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A lapnak arra a kérdésére, hogy Kovács Tamás legfőbb ügyész mandátumának lejárta után újra Polt Péter esélyes-e a posztra, a politikus azt mondta: a jelöltekről még nem volt szó. Az interjúban Navracsics Tibor elmondta: a vasárnapi önkormányzati választáson elégedett lenne, ha sikerülne megőrizniük a 2006-ban "elnyert" településeket, s emellett a Fidesz-KDNP adná a főpolgármestert és a Heves Megyei Közgyűlés elnökét, valamint többségét is.
2010.10.01. 08:45
 
 
Európa Liga: Manchester City-Juventus 1-1
A Juventus csütörtökön 1-1-es döntetlent ért el a Manchester City otthonában a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek második fordulójának rangadóján. A címvédő Atlético Madrid egyelőre nyeretlen, ugyanis ezúttal hazai környezetben döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel. Csütörtökön több "kiscsapat" is komoly sikert ért el: a BATE Boriszov kiütötte az AZ Alkmaart, míg a Sheriff Tiraspol a Dinamo Kijev ellenében gyűjtötte be a három pontot.
2010.10.01. 08:30
 
 
Rendszeres banktesztet javasolnak az EU-pénzügyminiszterek
Egyetértenek az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei abban, hogy rendszeresen stabilitási próbának kell alávetni a bankokat - jelentette be a Brüsszelben tartott kötetlen találkozó első napját követően, csütörtök este a soros elnök Belgiumot képviselő Didier Reynders. Mint mondta, valamennyi miniszter osztja az álláspontot, hogy a nyár elején végzett teszt nem maradhat egyszeri alkalom, az ellenőrzést rendszeresen meg kell ismételni, és eredményeit nyilvánosságra kell hozni. Olli Rehn pénzügyi biztos a közös sajtótájékoztatón kiemelte: a többszöri megmérettetés és átláthatóság fontos abból a szempontból is, hogy az ágazat iránt maradéktalanul helyreálljon a bizalom.
2010.10.01. 08:30
 
 
Erősödött a forint árfolyama
Kissé erősödött a forint pénteken kora reggel: a nemzetközi devizapiacon röviddel hét óra előtt egy euró 275,94 forint volt, a csütörtök délutáni 276,70 forint után. Kereskedők elmondták: a forint várhatóan a mostani szinten stabilizálódik, sőt 275 alá is mehet az euróárfolyam, ha a kormány a választások után hiteles költségvetési tervekkel áll elő. Péntek reggelre a forint a svájci frankkal és a jennel szemben is erősödött: egy svájci frank 206,32 forintot ért, míg csütörtökön délután 207,68-at. Száz japán jen jegyzése 242,35 forint volt, szemben a csütörtök délutáni 243,72 forinttal.
2010.10.01. 07:30
 
 
Lángszórós, lánctalpas James Bond-bicikli
Lángszóróval, lánctalppal és üléskatapulttal felszerelt James Bond-biciklit építtetett meg egy brit biztosító. A kerékpárt nem tömeggyártásra szánja, hanem egy londoni kiállításon akarja felhívni vele magára a figyelmet. A bicikli megtervezéséhez felmérték 800 kerékpározó problémát és igényeit. A legtöbben - 52% - arra panaszkodnak, hogy túl közel hajtanak el mellettük az autók. Ezért kapott a bicikli oldalirányban lövő lángszórót. Minden negyedik kerékpáros panaszkodott a kátyúkra. A tervezők erre ellátták a hátsókereket lánctalppal. 7% leginkább a biciklitolvajokat tartja problémának. Az újítók ez ellen olyan ülést szerkesztettek, mely katapultálja a tolvajt, miután az feltörte a biciklizárat.
2010.10.01. 07:30
 
 
EL: Dzsudzsák góllal és gólpasszal segítette a PSV-t
Dzsudzsák Balázs egy büntetőből szerzett góllal és egy gólpasszal vette ki részét csapata, a PSV Eindhoven 2-0-ás győzelméből az ukrán Metaliszt Harkiv otthonában a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 2. fordulójában. A magyar válogatott támadót a 75. percben lecserélték. A PSV a következő fordulóban a Debrecenhez látogat. A Juhász Rolanddal felálló belga RSC Anderlecht egygólos vereséget szenvedett a Hajduk Split vendégeként, míg a Huszti Szabolcsot nélkülöző Zenit hazai pályán 4-2-re legyőzte az AEK Athént. A Hajnal Tamást a mérkőzésre nem nevező Borussia Dortmund saját közönsége előtt kapott ki 1-0-ra a Sevillától.
2010.09.30. 22:00
 
 
Bibliai utalást tartalmazhat az Irán ellen bevetett Stuxnet vírus kódja
Az Ótestamentumra, pontosabban Eszter könyvére utalhat a feltehetően az iráni atomprogram lelassítására megalkotott Stuxnet számítógépes vírus - állította lapszámában a The New York Times. Eszter könyve azt meséli el, hogyan menekültek meg a zsidók attól, hogy perzsák kiirtsák őket. A vírus kódjának egyik részlete a Myrtus (mirtusz) nevet viseli, ami egyértelmű utalás lehet az Ábrahám népét megmentő Eszterre. Az izraeli kormány nem kommentálta, hogy titkosszolgálata kiberháborúra szakosodott részlegének van-e köze a Stuxnethez, ami a lap szerint nem meglepő.
2010.09.30. 22:00
 
 
Beperelte a két magyar halálát okozó tolóhajó üzemeltetőit a vízibusz kapitánya
Beperelte csütörtökön a Philadelphiában két magyar halálát okozó tolóhajó üzemeltetőit a felborított vízibusz kapitánya. Gary Fox kapitány azt állítja, hogy a július 7-én bekövetkezett baleset után képtelen dolgozni, mert azóta sem tudott felépülni az elszenvedett testi és érzelmi sérülésekből. A két életét vesztett magyar fiatal, R. Dóra és P. Szabolcs szülei szintén pert indítottak a tolóhajót üzemeltető K-Sea Partners, csakúgy mint Philadelphia városa és mások ellen.
2010.09.30. 21:45
 
 
EL: szoros mérkőzésen kapott ki a Debrecen Genovában
A Debrecen 1-0-ás vereséget szenvedett az olasz Sampdoria otthonában a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek második fordulójában. Európa Liga, I csoport, 2. forduló: Sampdoria-Debreceni VSC 1-0 (1-0), gólszerző: Pazzini (18., 11-esből). Genova, Luigi Ferraris Stadion, 19 ezer néző. A magyar bajnok - amely az első körben hazai környezetben 5-0-ra kikapott az ukrán Metaliszt Harkivtól - szervezetten futballozott, a Koman Vladimirt a 80. percig soraiban tudó hazaiak csak Giampaolo Pazzini első félidőben értékesített büntetőjével nyertek. A Debrecen legközelebb október 21-én lép pályára a sorozatban, akkor a Dzsudzsák Balázzsal felálló holland PSV Eindhovent fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.
2010.09.30. 21:15
 
 
Novemberben szabadulhat a Nobel-díjas mianmari ellenzéki
Az utóbbi húsz év nagy részét fogságban töltő világhírű mianmari ellenzéki politikus, Aung Szan Szú Kji a november 7-ei választások után néhány nappal szabadulhat - közöltéka mianmari (burmai) hatóságok. A 65 éves, Nobel-békedíjas asszony az országot vezető katonai junta döntése értelmében az utóbbi hét évet folyamatosan hatósági felügyelet alatt töltötte. Legutóbb 2009 augusztusában ítélték el: 18 hónappal meghosszabbították a rá kirótt házi őrizetet, mivel nem jelentette a hatóságoknak, hogy beengedett valakit otthonába. A politikus háza egy ranguni tó partján áll, és egy "isteni látomástól" vezérelt amerikai férfi a tavat átúszva bejutott hozzá, hogy figyelmeztesse: merénylet készül ellene.
2010.09.30. 20:45
 
 
A kormány fontosnak tartja, hogy az MNB-elnök ne keressen többet kétmilliónál
Megtette észrevételeit az Európai Unió Pénzügyi és Gazdasági főigazgatójának levelére a nemzetgazdasági miniszter, amelyben megerősíti:" a Nemzeti Ügyek Kormánya a takarékosság, az államháztartási egyensúly, de pusztán az emberi tisztesség elve miatt is fontosnak tartja, hogy a közszféra vezetőinek és tisztségviselőinek, így a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének havi díjazása kétmillió forintnál ne legyen több". A nemzetgazdasági tárca által kiadott közlemény szerint a Marco Butinak szóló levélben Matolcsy György nyomatékosította: a magyar kormány szándéka továbbra is az, hogy a közszférában a vezetői és tisztségviselői illetmények teljesítményarányosabbak és igazságosabbak legyenek.
2010.09.30. 20:30
 
 
Petrovics Mátyást leváltották a női pólóválogatott éléről
Menesztették a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Petrovics Mátyást. A szakember leváltásáról a szövetség (MVLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén döntöttek. Török László, a MVLSZ sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a testület határozatát hosszadalmas vita előzte meg, s végül négyen tartottak ki maradása mellett, a többség a távozására voksolt. Az utódról később döntenek. Arról, hogy ki léphet a helyére, legkorábban a november 4-re tervezett következő elnökségin dönthetnek. A poszt betöltése sürgető feladat, mivel a jövő év elején már a 2012-es Európa-bajnokságra selejtező tornán vesz részt a női válogatott.
2010.09.30. 19:15
 
 
Betiltja az új holland kormány a burkát
Betiltják Hollandiában a burkát és szigorítanak a bevándorlási szabályokon - ezeket is tartalmazza a holland koalíciós pártok csütörtökön elfogadott kormányprogramja. Megállapodott a kisebbségi kormány két pártja (a liberális VVD és a konzervatív CDA) és a koalíciót kívülről támogató iszlámellenes párt (PVV) az új kormányprogramról amely jelentős engedményeket tesz a PVV-nek. Így drasztikusan csökkentik a bevándoroltak számát, betiltják a burkát, kötelezik a török bevándorlókat az úgynevezett beilleszkedési vizsgára és az azon megbukottak nem kaphatnak tartózkodási engedélyt.
2010.09.30. 18:45
 
 
A hazai bankok befizették az esedékes bankadót
A hazai legnagyobb hitelintézetek határidőre teljesítették a bankadó esedékes részének befizetését. Az OTP érintett magyarországi vállalatai az általuk a 2010. év után fizetendő összesen 36 milliárd forint pénzintézeti különadó első felét, azaz 18 milliárd forintot, a jogszabályban meghatározott határidőre, 2010. szeptember 30-áig teljesítették. Az újonnan bevezetett különadó 2010-ben összesen 36 milliárd forinttal növeli az OTP Csoport hazai tevékenységének költségeit, amelynek negatív adózott eredményhatása - mintegy 29 milliárd forint - a harmadik és negyedik negyedév eredményét terheli.
2010.09.30. 18:00
 
 
Mitchell: közös nevezőt kell találni Izrael és a palesztinok között
Az Egyesült Államok mindent megtesz annak érdekében, hogy közös nevezőt találjon Izrael és a palesztinok között az egy hónapja megkezdődött közvetlen közel-keleti béketárgyalások összeomlásának kivédéséért - hangsúlyozta George Mitchell amerikai közel-keleti különmegbízott a Mahmúd Abbász palesztin elnökkel Rámalláhban folytatott tárgyalást követően. "Úgy gondoljuk, hogy a régóta fennálló konfliktus lezárása a palesztinok és Izrael népe számára egyaránt fontos, valamint ez az érdeke az Egyesült Államoknak és az egész világnak is" - húzta alá Mitchell.
2010.09.30. 18:00
 
 
Túlzott kezelési költséget fizettetnek a légi cégek hitelkártyás fizetésnél
Több légitársaság is aránytalanul nagy kezelési költséget számít fel a kártyás fizetéseknél - írja a Which? brit piackutató cég jelentése alapján a Turizmusonline. Az összeállítás szerint a Ryanair, a Bmibaby, az Easyjet, a Monarch, a Thomas Cook Airlines is több tízszeresét számolja fel a kártyás fizetésért a valóban járó díjnak. A bankok Nagy Britanniában csupán 10 pennyt - nagyjából 32 forintot - számolnak fel tranzakcióként, a vásárlónak ugyanez viszont már átlagosan 5 fontjába - mintegy 1.607 forint - kerül.
2010.09.30. 17:45
 
 
Rubik-kocka Európa-bajnokság a hétvégén
Péntektől vasárnapig tart a Rubik-kocka Európa-bajnokság a Klauzál Házban Budapesten. A versenyzők 21 számban mérettetik meg magukat, pénteken lesznek a selejtezők, másnap a középdöntők és döntők, vasárnap pedig a döntők - mondta el Kovács János, a Rubik Stúdió ügyvezetője. Újdonság a Mozaik Building versenyszám, viszont még mindig a hagyományos 3X3-as kocka kirakása "viszi a prímet" - tette hozzá. Ez utóbbi számban 280 versenyző is részt vesz, akiknek teljesítménye között pár tizedmásodperc eltérés van. A bajnokságra közel 300-an jelentkeztek 28 országból, Magyarországról 50-en regisztráltak.
2010.09.30. 17:30
 
 
LB: le kellett volna adni a "cigánybűnözést" említő hirdetést
A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki döntése értelmében le kellett volna adnia a Jobbik "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetését a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak, a Legfelsőbb Bíróság (LB) ezzel helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői döntéseit. Az OVB hétfői ülésén egyórás vita után 6:2 arányban úgy ítélte meg, hogy a Jobbik "cigánybűnözés" kifejezést is használó hirdetései nem lépték túl a véleménynyilvánítás alkotmányos határát, a hirdetések tartalma nem sért olyan alkotmányos alapjogot, és nem valósít meg olyan, törvény által büntetni rendelt tényállást, amely alapján a Magyar Rádió, illetve a Magyar Televízió megtagadhatta volna a közlésüket.
2010.09.30. 17:30
 
 
Gémesi feljelentést tett személyiségi jogait sértő szórólapok terjesztése miatt
Feljelentést tett a rendőrségen és a helyi választási bizottságnál Gémesi György, Gödöllő polgármestere, polgármesterjelöltje, mert a nemi identitását megkérdőjelező, személyiségi jogait sértő szórólapokat terjesztettek róla - a rendelkezésére álló bizonyítékok szerint a Fidesz megbízásából - a városban. Gémesi György csütörtökön az MTI-nek elmondta: lakossági bejelentés alapján rendőrök a város lakótelepén hét, budapesti és őrbottyáni szórólapozót értek tetten, kocsijukból pedig 13 ezer szórólapot foglaltak le. A helyszínre érkező közterület-felügyelők videóra vették a férfiak beszámolóját, miszerint a Fidesz megbízásából dobálták a postaládákba a nyomtatványokat, s darabonként 2 forintért.
2010.09.30. 17:15
 
 
Az MKSZ kandidál a 2014-es női kézilabda Eb megrendezésére
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) úgy döntött, hogy jelzi kandidálási szándékát a 2014-es női Európa-bajnokság megrendezésére a kontinentális szövetségnek (EHF). Szerdán dőlt el, hogy újra lehet pályázni, mert bár az EHF múlt szombaton határozott volna a rendező kilétéről, a két jelentkező, Szlovénia és Törökország egyaránt visszavonta pályázatát. A magyarok a horvátokkal közösen - szintén szombaton - alulmaradtak a dánokkal szemben a 2014-es férfi Eb-ért folyó versenyben.
2010.09.30. 17:00
 
 
Az alkotmányban rögzítené a jegybanki függetlenség elvét Simor András
A Magyar Nemzeti Bank függetlensége általános elvének kimondását az alkotmányban rögzítené Simor András jegybankelnök, aki alkotmány-előkészítő eseti bizottság felkérésére készítette el javaslatait. Az MNB-elnök felhívja a figyelmet: a jegybankot érintő alaptörvényi szabályozás tervezetéről ki kell kérni az Európai Központi Bank véleményét. A parlament honlapján olvasható Simor András Salamon Lászlóhoz (KDNP), a bizottság elnökéhez írt levele, melyben a jegybankelnök azt írja: az MNB jogállását illetően indokolt, hogy az új alkotmány az MNB függetlenségét alkotmányos követelményként is rögzítse, hiszen a jegybanki függetlenség az MNB jogállásának alapvető és lényeges eleme, így alkotmányos szabályozása indokolt.
2010.09.30. 16:45
 
 
Labdarúgó NB I: pénteken Ferencváros-MTK örökrangadó
Pénteken rendezik a magyar futball legnagyobb múltra visszatekintő párharcát, a Ferencváros-MTK Budapest örökrangadót. Az NB I 9. fordulójában immár 199. alkalommal találkozik a két patinás fővárosi gárda, s a rivalizálásuk igen kiegyenlített, ugyanis az eddigi 198 találkozón 78 ferencvárosi és 74 MTK-győzelem mellett 46 döntetlen született, a gólarány 311-310 a zöld-fehérek javára. A két csapatot jelenleg egy pont választja el a tabellán, igaz a második vendégek eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, mint az ötödik hazaiak.
2010.09.30. 16:30
 
 
Lassú kilábalás várható Magyarországon az Ernst & Young szerint
Az idén 0,5 százalékkal bővülhet a hazai össztermék Magyarországon az Ernst & Young szerint. A könnyvizsgáló társaság úgy véli: az euróövezet gyenge teljesítménye a magyar GDP-re is hatással lesz, ezért lassú kilábalási folyamtattal kell számolni. A beruházások és az építőipari projektek száma azonban újra emelkedni kezd, így a GDP növekedése is erőre kap majd, és 2012-ben, 2013-ban már 4,5-5 százalék körüli növekedés várható Magyarországon az Ernst & Young szakértői szerint.Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tanulmány hangsúlyozza, hogy az euróövezetben az idei második negyedévben a válság óta nem látott csúcspontra ért a gazdasági növekedés, de az eredmények nem lesznek tartósak.
2010.09.30. 16:30
 
 
ÁSZ: hiányosságok, de biztosított pénzügyi háttér a 4-es metró kivitelezésénél
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szerint a 4-es metró beruházását előnytelen szerződési kötelezettségek vállalása, hibásan megválasztott lebonyolítási konstrukció és nem megalapozott határidők jellemezték, de a pénzügyi háttér folyamatosan biztosított volt; a beruházás összköltsége a műszaki tartalmával összevetve reálisnak tekinthető. Az ÁSZ vizsgálati tájékoztatója - amely csütörtökön került az MTI birtokába - megállapította: a beruházás túllépte a tervezett költség- és időkereteket és nem is lehetett megállapítani, hogy mikor fejeződik be a kivitelezés és mennyibe fog kerülni.
2010.09.30. 16:15
 
 
Londoni elemzők szerint a választás után sem várható IMF-tárgyalás
A magyar kormány várhatóan a hétvégi önkormányzati választások után "sem fog sietni" az IMF-tárgyalások újrakezdésével, pedig ha az európai piaci hangulat jelentősebben romlik, a magyar gazdaság piaci finanszírozhatósága is kérdésessé válhat - vélekednek legújabb helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők. Az Eurasia Group nevű vezető londoni gazdasági-politikai kockázatelemző és tanácsadó csoport szakértői korábban azzal számoltak, hogy a helyhatósági választások után a Fidesz-kormány ismét kapcsolatba lép a Nemzetközi Valutaalappal. A cég számára "az elmúlt napokban azonban világossá vált", hogy a tárgyalások újrakezdését a kormány továbbra sem tekinti sürgős feladatnak.
2010.09.30. 16:15
 
 
A Stuxnet vírus Kínában több millió számítógépet támadott meg
Több millió számítógépet támadott meg Kínában is a Stuxnet vírus - jelentette csütörtökön a kínai média. Az Új Kína hírügynökség értesülése szerint hatmillió számítógép esett a rejtélyes és különösen összetett vírus áldozatává. A vírus célja kifejezetten az ipari üzemek számítógépes rendszereinek szabotálása. Nem személyes adatokat akarnak vele ellopni, hanem az ipari berendezéseknek akarnak károkat okozni - idézett a Global Times című, angol nyelvű kínai újság egy informatikust. A lap úgy tudja, hogy komolyabb károkat eddig nem okozott a vírus Kínában.
2010.09.30. 16:00
 
 
Egy italgyáros a leggazdagabb kínai
Mintegy 2,4 billió forintnyi (12 milliárd dollár) vagyonával a hangcsoui Wahaha italgyár alapítója, Cung Csing-hou a legtehetősebb kínai. A Forbes magazinhoz hasonló Hurun Report kínai havilap 2010-es rangsora szerint Kínában él a világ legtöbb - 875 ezer - dollármilliomosa. Az italgyáros Cung Csing-hou 30 ezer embert foglalkoztat és csak az idén 1,5 milliárd dollár nyereségre számíthat. A második leggazdagabb kínai Li Li gyógyszergyáros, a Hepalink tulajdonosa, akinek vagyonát 6 milliárd dollárra becsülik. A leggazdagabb kínai nő Csang Jin papírhulladék-üzletekből felhalmozott 5,6 milliárd dolláros vagyonával a harmadik a kínai krőzusok listáján.
2010.09.30. 15:45
 
 
Ismét lesz gépgyártás Kaposváron
Startra kész a Lakics Gépgyártó Kft. kétmilliárdos kaposvári beruházása; az 1,4 milliárd forint saját erőből és 600 millió forint pályázati támogatásból másfél év alatt megépült gyárban szél-, vízi- és atomerőművekhez motorokat és generátorokat, acélszerkezetű részegységeket készítenek.A 15 ezer négyzetméteres üzemcsarnokban már tart a próbaüzem, hamarosan megindulhat a termelés - mondta Lakics László, a cég tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a 98 százalékos készültségű gyárban tartott sajtótájékoztatón.Közölte: vállalásuknak megfelelően az első ütemben több mint száz, majd később újabb száz dolgozót foglalkoztatnak majd a kaposvári gyárban.
2010.09.30. 15:30
 
 
Feljelentést tesz a Jobbik egy újabb Kubatov-felvétel alapján
A Jobbik különleges személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt tett feljelentést egy, az interneten nyilvánosságra került felvétel alapján. Novák Előd, a Jobbik alelnöke közleményében hangsúlyozza: a hangfelvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hallható, amint "újabb terhelő vallomást tesz pártjára, különös tekintettel Zombory Miklós fideszes ferencvárosi képviselőre". A jobbikos politikus emlékeztet: a tavaly januári ferencvárosi időközi választások alatt olyan választópolgárok nyilatkozatait adta át a rendőrségnek, akik azt állították, hogy a Zombory Miklós számára leadott ajánlószelvényeik a MIÉP jelöltjeinél "kötöttek ki".
2010.09.30. 15:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631[1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista