2018. április 23., hétfő - Béla
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Oktatás ››  tandíj
324 találat
 
NAV: a szja bevallásban érvényesíteni lehet a tavaly igénybe nem vett kedvezményt
Nem késett le semmiről, aki tavaly év közben nem nyilatkozott arról, milyen kedvezmények csökkentik személyi jövedelemadóját, illetve adóalapját, ezt ugyanis pótolni lehet az szja-bevallásban, így igénybe lehet venni a nem érvényesített adókedvezményt - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2016.03.21. 10:47
 
 
LMP: a folytatódó kivándorlás lehet 2016 legnagyobb problémája
Az LMP szerint a fiatalok folytatódó és erősödő elvándorlása lehet 2016 egyik legsúlyosabb problémája.
2016.01.04. 13:59
 
Akkreditálták a környezettudomány szakot az erdélyi Sapientia egyetemen
A román felsőoktatási minőségellenőrző és akkreditációs bizottság jóváhagyta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) környezettudomány szakának működését - közölte az MTI-vel szerdán Tonk Márton, az egyetem kolozsvári karának dékánja.
2015.03.04. 13:51
 
MSZP: Orbán Viktor számoljon el vagyonával!
Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy számoljon el vagyonával az ország nyilvánossága előtt - hangoztatta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
2015.01.25. 12:52
 
Többezres diáktüntetés volt Londonban a felsőoktatási költségek ellen
Több ezer diák vonult fel szerdán London központjában a felsőoktatási tandíj, a hallgatókat terhelő adósságok és az oktatásra fordított állami kiadások szűkítése ellen tiltakozva.
2014.11.20. 01:24
 
Civil ellenállásra bíztatja az alapítványi és magániskolákat a DK
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ellehetetlenülnek az alapítványi és a magániskolák, mert a jövő évi költségvetési törvényjavaslat alapján csökkenteni akarják a nekik juttatott támogatást - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Oláh Lajos. A képviselő úgy fogalmazott: ha a jogszabályt változatlan formában fogadják el, akkor "nincs más hátra", mint hogy ezek az iskolák, oktatóik és a szülők összefogjanak és a "civil ellenállás irányába mozduljanak el".
2014.11.04. 13:57
 
Az LMP több ponton módosítaná a kormány felsőoktatási koncepcióját
Az LMP üdvözli a kormány felsőoktatási koncepcióját, amelyet széles körben vitathatnak meg az érintettek, ám azon számos módosítást kezdeményez.
2014.11.04. 13:04
 
Külföldi sajtó Magyarországról - A Der Standard, a Spiegel Online, a Sme és az Új Szó az internetadóról
Orbán Viktor először számította el magát - olvasható a Der Standard című liberális osztrák lap hétfői számában megjelent véleménycikkben. Az új adó ellen demonstrálók egyik jelmondatát idézve a szerző azt írja, a növekvő utcai tiltakozások megakadályozták, hogy Magyarországon felhúzzák a "digitális vasfüggönyt".
2014.11.03. 13:48
 
Választás 2014 - Mesterházy: vissza fogjuk állítani a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét
A rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének visszaállítás ígérte kormányra kerülésük esetén Mesterházy Attila szerdai békéscsabai fórumán.
2014.03.26. 22:08
 
Választás 2014 - Ingyenes alapképzést ígér az ellenzéki szövetség
Ingyenes felsőoktatási alapképzést ígér a szeptemberben kezdődő tanévtől az ötpárti ellenzéki szövetség.
2014.03.25. 11:37
 
 
Választás 2014 - Mesterházy: öt társadalmi csoport jobban jár majd a mi kormányzásunkkal
Öt társadalmi csoport jobban fog járni, ha a baloldali összefogás koalíciós kormányt tud alakítani a választások után - ígérte Mesterházy Attila, "a kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltje kedden Kecskeméten egy lakossági fórumon.
2014.03.11. 21:55
 
Választás 2014 - LMP: hétpontos program a felsőoktatás "helyreállítására"
Az LMP hét pontból álló programot dolgozott ki a felsőoktatás "helyreállítására" - közölte a párt felsőoktatási és tudománypolitikai szakszóvivője vasárnap Budapesten.
2014.02.16. 14:24
 
 
Választás 2014 - Schiffer: az LMP a remény pártja
Az LMP szerint az április 6-ai országgyűlési választásnak az a tétje, hogy ki lehet-e szabadítani a politikát az oligarchák fogságából. Az LMP ezt a reményt akarja fenntartani és ezért az LMP a remény pártja - jelentette ki a Lehet Más a Politika péntek esti, a fővárosi Millenárison tartott hivatalos kampánynyitó rendezvényén Schiffer András.
2014.02.07. 22:58
 
 
MSZP-nagygyűlés - Mesterházy: aki változást akar, szavazzon az összefogásra!
Mesterházy Attila szerint csak a baloldali összefogás képes leváltani az Orbán-kormányt, ezért annak, aki változást akar, az összefogást kell támogatnia az áprilisi választáson.
2014.01.25. 16:23
 
 
Bajnai: a kormányváltás a legfontosabb, nem az, hogy miniszterelnök legyek
Bajnai Gordon szerint nem az a fontos, hogy ő miniszterelnök legyen, hanem az, hogy ne Orbán Viktor legyen még négy évig. Így magyarázta a politikus az Együtt-PM szövetség pénteki programbemutatóján, hogy pártja elfogadta, az MSZP nevezze meg a baloldali ellenzék közös kormányfőjelöltjét.
2014.01.10. 18:00
 
MSZP: az ország rosszabbul teljesít
Az MSZP szerint a nemzetgazdasági miniszter félrevezetően nyilatkozott a magyar gazdaságról, mivel a lakosság 90 százaléka az általa elmondottak ellenkezőjét tapasztalja.
2014.01.02. 19:06
 
Tizenhat pontból álló programot hirdetett a DK
Tizenhat pontból álló programot hirdetett meg Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap Budapesten.
2013.12.01. 17:39
 
MSZP: a diplomás gyed a felsőoktatási politika és a családtámogatás csődjének beismerés
Az MSZP véleménye szerint a diplomás gyed bevezetésével a Fidesz egyszerre ismeri el felsőoktatási politikájának és családtámogatási rendszerének csődjét - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Kunhalmi Ágnes.
2013.11.24. 16:29
 
Jobline: a családok fele számol a gyerek külföldi munkavállalásával
A magyar családok közel fele számol a gyerek külföldi munkavállalásával, a szülők harmada elképzelhetőnek tartja azt is, hogy gyermeke külföldön tanul majd tovább - derül ki a Jobline internetes állásportál reprezentatív, pályaorientációs kutatásából, amelyet továbbtanulás előtt álló gyermekkel rendelkező szülők körében végeztek.
2013.10.28. 14:18
 
 
MSZP-kongresszus - Mesterházy: a szocialista párt a Fidesz kihívója, programja választ ad a válságra
Az MSZP választási programja választ ad Magyarország égető társadalmi, gazdasági és demokratikus válságára - jelentette ki Mesterházy Attila pártelnök a szocialisták szombati kongresszusán, hangsúlyozva: sikerült az MSZP újjászervezése, ők a Fidesz kihívói, a legnagyobb, legszervezettebb ellenzéki párt.
2013.10.19. 13:07
 
Feljelentést tesz az MSZP az E.ON-földgázüzletág megvásárlása miatt
Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az MSZP az E.ON magyarországi földgázüzletágának állami megvásárlása miatt.
2013.10.17. 11:30
 
 
Swoboda: megvédhető a jóléti állam, de növelni kell a termelékenységet
Életben lehet tartani a jóléti államot Európában, de ahhoz növelni kell a termelékenységet, és reformokra is szükség van - mondta Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetője kedden az MTI-nek adott nyilatkozatában, abból az alkalomból, hogy pénteken Budapesten részt vesz a kelet-közép-európai országok előtt álló gazdasági kihívásokkal foglalkozó nemzetközi konferencián.
2013.10.01. 17:25
 
 
Mesterházy: változás, váltás kell!
Mesterházy Attila szerint a gyermekek, a fiatalok és a nők, valamint a kis- és középvállalkozások, a munkavállalók és a nyugdíjasok egyaránt jobban járnak majd 2014-től, amennyiben a szocialista párt kerül kormányra. Az MSZP elnöke Miskolcon, a városi sportcsarnokban pénteken tartott nagygyűlésen úgy fogalmazott: az Orbán kormány megbukott, változás, váltás kell!
2013.09.13. 20:20
 
MSZP: a kormány a gázüzletág megvásárlásával fizeti ki az E.ON-nak a rezsicsökkentés árát
Az MSZP szerint a kormány magyarországi földgáztárolóinak és a földgáz-nagykereskedőjének megvásárlásával fizeti ki a német E.ON energiaipari vállalatnak a rezsicsökkentés árát.
2013.09.13. 11:47
 
Eduline - Egyre több magyar diák tanul Nagy-Britanniában
Öt év alatt több mint a duplájára nőtt a nagy-britanniai egyetemekre, főiskolákra felvételiző magyar diákok száma, igaz, így sem jelentkeznek tömegével a szigetország felsőoktatási intézményeibe - írta az eduline.hu az Egyesült Királyság Magyar Diákszövetségének friss adataia alapján.
2013.09.09. 04:33
 
Felsőoktatási átalakítás - Szakértői anyag: cél a nemzeti tudományegyetemek felzárkóztatása
A legkiválóbb nemzeti tudományegyetemek felzárkóztatása a világ élvonalához és a kis vidéki főiskolák átalakítása - többi között ezt tartalmazza a felsőoktatás átalakításáról készült, az MTI birtokába került szakértői anyag. A dokumentum rögzíti, hogy a részvételért a felsőoktatásban a tanulás időszakában ne kelljen fizetniük az erre igényt tartó fiataloknak.
2013.06.12. 13:11
 
Pedagógusnap: az életpálya-modellben szereplő béremelés szeptemberi bevezetését követelték szakmai és civil szervezetek
A köznevelési törvény ellen tiltakoztak, és a pedagógus életpálya-modellben szereplő béremelés szeptemberi bevezetését, Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének személyes garanciavállalását valamint a pedagógus kar létrehozásának megakadályozását követelték pedagógus és civil szervezetek vasárnap a fővárosban tartott demonstrációjukon. Az erről szóló petíciót a tüntetés végén átadták a szaktárca képviselőjének.
2013.06.02. 19:05
 
 
Bajnai: Magyarország elkötelezett az Európai Unió mellett
Magyarország elkötelezett az Európai Unió (EU) mellett, nem neonáci ország és nem szereti a diktatúrát, a kormánnyal pedig rengeteg probléma van ugyan, de azt nem lehet mondani, hogy bármi köze lenne az antiszemitizmushoz vagy a rasszizmushoz - mondta az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (Együtt-PM) választási szövetség vezetője pénteken Berlinben.
2013.05.31. 22:41
 
 
Bajnai Gordon: minden mást megelőző feladatunk az oktatás megújítása
Elsődleges, minden mást megelőző feladatunk a magyar oktatás megújítása - jelentette ki Bajnai Gordon a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány oktatási konferenciáján hétfőn.
2013.05.06. 16:40
 
Mesterházy Attila végigjárja a vidéki választókerületeket
Somogy megyében, Marcaliban kezdte meg szerdán vidékjáró körútját Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, hogy felkészítse a párt vidéki aktivistáit, akik a leendő kampánycsapatot alkotják majd.
2013.04.24. 21:32
 
Tandíjmentességet ígér, és minden hallgató külföldi nyelvtanulását támogatná az MSZP
Újragondolta felsőoktatási programját az MSZP. A szocialisták vállalják, hogy ha kormányra jutnak, 2014 szeptemberétől mindenki, aki a bekerüléshez szükséges minimumpontszámot eléri, tandíjmentesen kezdheti meg tanulmányait - jelentette be Mesterházy Attila pártelnök kedden.
2013.04.16. 15:28
 
Vidéki egyetemekért aggódik az LMP
Az LMP véleménye szerint a kormányzat oktatáspolitikai intézkedéseivel több vidéki felsőoktatási intézményt is "halálra ítél" - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.
2013.04.11. 11:35
 
Felsőoktatási konferencia - Klinghammer: teljesen új alapokra kell helyezni a felsőoktatás finanszírozását
A felsőoktatási államtitkár szerint teljesen új alapokra kell helyezni a felsőoktatás finanszírozását. Klinghammer István erről egy szakmai konferencián rendezett kerekasztal-beszélgetésen beszélt szerdán a fővárosban.
2013.04.10. 14:04
 
 
Bajnai: az ország felélte tartalékait
Bajnai Gordon volt miniszterelnök szerint nincs közgazdasági magyarázat az Orbán-kormány gazdaságpolitikájára, ami miatt Magyarország mára felélte tartalékait.
2013.04.02. 18:16
 
Tandíjmentes nemzetközi mesterképzés indul az ELTE-n és a Műegyetemen
Az informatikai és üzleti tudást ötvözi az ELTE-n és a Műegyetemen induló tandíjmentes nemzetközi mesterképzés, amelyre április 10-ig lehet jelentkezni - tájékoztatta az Eötvös Loránd Tudományegyetem az MTI-t.
2013.03.23. 05:05
 
Az MSZP szerint az Orbán-kormány nem vezeti, hanem félrevezeti Magyarországot
Az MSZP szerint az Orbán-kormány nem vezeti, hanem félrevezeti Magyarországot, és ezzel ma már minden józanul gondolkodó állampolgár tisztában van.
2013.03.09. 14:26
 
Bihari Mihály: a politika működik, a piacgazdaság és a nyilvános érdekegyeztetés vallott kudarcot
A rendszerváltást követő többpárti parlamentáris politika önmagában működőképes, a piacgazdaság és a nyilvános érdekegyeztetés rendszere vallott kudarcot - mondta az MTI-nek Bihari Mihály, aki 70. életévének betöltése miatt a napokban vonult nyugállományba az Alkotmánybíróságról (Ab), amelynek korábban elnöke is volt.
2013.03.03. 10:10
 
Felsőoktatási átalakítás - Bírálja a Hallgatói Hálózat a HÖOK és a rektori konferencia elnökét
A Hallgatói Hálózat bírálja, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Nagy Dávid részt vett a Felsőoktatási Kerekasztal pénteki ülésén, Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke pedig arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok, miközben "több egyetemről is tömegesen bocsátják el az oktatókat a felsőoktatási megszorítások miatt".
2013.03.01. 22:14
 
Bajorországban megszűnik az egyetemi tandíj
Bajorország felsőoktatási intézményeiben a 2013. őszi szemesztertől kezdve megszűnik a tandíj - ilyen értelmű megállapodás született a tartományi kormányt adó pártok (CSU és FDP) hétvégi egyeztetésén.
2013.02.24. 13:43
 
Hallgatói tiltakozás - Vége a teremfoglalásnak, az ELTE rektorhelyettese javaslattal kereste fel a diákokat
Fábri György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektorhelyettese péntek este javaslattal fordult a Bölcsészettudományi Karon (BTK) már lassan két hete tiltakozó hallgatókhoz, ők ezt elfogadták, így a "forradalmi" teremfoglalásnak vége - mondta a teremfoglaló diákokat képviselő Kenéz Áron az MTI-nek.
2013.02.22. 22:06
 
Japán - Megvonják a támogatást az Észak-Korea-barát iskoláktól
Kizárja a tandíjmentességet biztosító támogatási programból az Észak-Korea-barát középiskolákat a japán kormány - közölte kedden Sinomura Hakubun oktatási miniszter.
2013.02.19. 10:21
 
 
A HÖOK csak meghatározott feltételek teljesülése esetén vesz részt a felsőoktatási kerekasztalon a jövőben
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) akkor vesz részt a jövőben a felsőoktatási kerekasztal munkájában, ha annak fennállásáig nem változik a tárgyalt kérdésekben a jogszabályi környezet, kivéve a külön megegyezést. Erről a szervezet soproni közgyűlésén döntöttek szombaton.
2013.02.16. 16:37
 
 
Felsőoktatási átalakítás - Egyetemfoglalók: addig tüntetünk, amíg az nem vezet eredményre
A Hallgatói Hálózatból (HaHa) kinőtt, önmagát Egyetemfoglalóknak nevező mozgalom tagjai addig tüntetnek, amíg az nem vezet eredményre - mondta Kiss Nándor, a mozgalom egyik tagja pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2013.02.15. 12:37
 
Obama deficitnövelés nélküli munkahelyteremtést sürgetett
A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette a kongresszustól kedden az unió helyzetéről szóló idei beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül.
2013.02.13. 05:35
 
HÖOK: vonják vissza a felsőoktatási érintő passzusokat az alaptörvény módosításából!
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nem tudott a hallgatói szerződés elemeinek tervezett, alaptörvényben történő rögzítéséről, továbbra is elutasítja a "kényszeren alapuló röghöz kötést" és kéri a felsőoktatást érintő cikkelyek visszavonását - közölte a szervezet elnöke hétfőn az MTI-vel.
2013.02.11. 13:20
 
Hiller: új érvek szólnak a tandíjmentesség vizsgálata mellett
Új érvek szólnak amellett, hogy az MSZP megvizsgálja a tandíjmentes felsőoktatás lehetőségét - mondta Hiller István volt oktatási miniszter pénteken az MTI-nek.
2013.02.08. 19:57
 
 
Bajnai: gyökeres változás kell az oktatáspolitikában
Bajnai Gordon szerint az Orbán-kormány oktatáspolitikája több évtizedre zárhatja ki Magyarországot a fejlődésből, ezért 2014-től gyökeres változásokat kell végrehajtani.
2013.01.24. 11:36
 
 
Aláírta a részmegállapodást a szakminiszter és a HÖOK
Részmegállapodást írt alá az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn Budapesten. Balog Zoltán miniszter közlése szerint az ideiglenes megállapodás erre az évre szól, a felek fenntartják a jogot, hogy a jövő évben változtassanak.
2013.01.21. 15:12
 
Magyarország ma elnevezésű kampányt kezd az MSZP
Magyarország ma elnevezéssel kampányt indít az MSZP.
2013.01.20. 12:04
 
 
A felsőoktatási egyeztető fórum még januárban tárgyalna az intézmények finanszírozásáról
Még januárban tárgyalni kell a felsőoktatási intézmények finanszírozásáról - állapították meg az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum résztvevői szerda esti fővárosi ülésükön.
2013.01.16. 21:59
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML