2020. július 4., szombat - Ulrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  ösztöndíj
127675 találat
 
 
Kajak-kenu, vívás és úszás az elmúlt tíz év magyar siker sportágai
Az elmúlt tíz év olimpiai és világbajnoki szereplései alapján a kajak-kenu az évtized legeredményesebb magyar sportága, melyet a vívás és az úszás követ a sorban. A MOB adatai szerint 2000-től 2009 végéig a kajakosok és kenusok összesen 418 pontot szereztek ötkarikás játékokon és világbajnokságokon olimpiai számokban. A vívók 192-t, az úszók pedig 154-t. Utóbbi sportágban az előző kettővel szemben csak minden második évben van vb, így 2002-ben és 2006-ban nem rendeztek olyan világversenyt, amelyen a versenyzők gyarapítani tudták volna érmeik, helyezéseik számát. A lista negyedik helyén a birkózók állnak (98 pont), az öttusa (76) az ötödik, a vízilabda (63) pedig a hatodik.
2009.12.29. 12:30
 
 
A Gazzettánál Bolt és Pellegrini az év sportolója
Az olasz La Gazzetta dello Sport a férfiaknál Usain Boltot, a jamaicaiak háromszoros olimpiai bajnok sprinterét, a nőknél pedig Federica Pellegrinit, az olaszok ötkarikás aranyérmes úszóját választotta az év sportolójának. Bolt idén, az augusztusi berlini világbajnokságon alkotott szenzációsat, 100 méteren és 200 méteren is fantasztikus világcsúccsal diadalmaskodott, míg Pellegrini a római úszó vb-n diadalmaskodott, szintén világrekorddal 200 és 400 m gyorson. Az újságírók szavazatai alapján a legjobb csapat az FC Barcelona volt, amely a labdarúgó Bajnokok Ligája mellett a spanyol bajnokságot, a Király Kupát, az európai Szuperkupát, a spanyol Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is megnyerte.
2009.12.29. 11:45
 
 
Öt kormánybiztosi és tíz kormánybiztos-helyettesi tisztséghez jut az RMDSZ
Öt kormánybiztosi (prefektus) és tíz kormánybiztos-helyettesi (alprefektus) tisztséghez jut a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a román Demokrata Liberális Párttal (PD-L) kötött kormánykoalíciós megállapodás értelmében. A Krónika című romániai magyar napilapnak nyilatkozó Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke elmondta, hogy négy erdélyi és egy Kárpátokon túli megye kormánybiztosi hivatalának (prefektúrájának) az élére kerül magyar tisztségviselő, az érintett megyék nevét azonban egyelőre nem akarják nyilvánosságra hozni.
2009.12.29. 11:45
 
 
Fényjátékkal várja az Eiffel-torony a szilveszterezőket
Különleges fényjátékkal várja a párizsi Eiffel-torony az ünneplőket 2010 szilveszterén. Az épületen 23 órakor kezdődő fényjáték egyben visszaszámlálás az újév kezdetéig. Éjfélkor a torony a hagyományoknak megfelelően több percig ezüstös fényben csillog majd. Az 1889. évi világkiállításra készült épület már október óta színes kivilágításban díszeleg 120 éves fennállásának emlékére. A Gustave Eiffel tervezte, 324 méter magas tornyot, mely a New York-i Chrysler Building 1930-as felépítéséig a világ legmagasabb épülete volt, január 1-től újra a hagyományos narancsszín megvilágítás övezi majd.
2009.12.29. 11:30
 
 
Kivégezték a halálra ítélt brit állampolgárt Kínában
Méreginjekcióval kivégezték kedden Kínában azt az 53 éves brit állampolgárt, akit kábítószer-csempészés vádjával ítéltek halálra. A brit diplomácia az utolsó pillanatig minden tőle telhetőt megtett Akmal Shaikh éltének a megmentéséért. London szerint a férfi mentálisan beteg volt, ezért nem szabadott volna kivégezni. A kínai igazságügyi szervek nem találták meggyőzőnek az elítélt egészségi állapotára vonatkozó érvelést. Gordon Brown brit miniszterelnök a leghatározottabban elítélte honfitársa kivégzését. Shaikh hétfőn az őt meglátogató rokonaitól tudta meg egyáltalán, hogy mi történik vele. A rokonok az utolsó pillanatban nyújtottak be számára kegyelmi kérvényt.
2009.12.29. 11:15
 
Elromlott a prágai Orloj, körbe forogtak az apostolok
Elromlott a hét végén a prágai óváros egyik fő nevezetessége, a városháza XV. századi csillagászati órája: az egyébként csak minden egész órakor megjelentő apostolok egyfolytában körbe forogtak. A régi órát vasárnap estére sikerült megjavítani, addig is a szokatlan jelenség sok turistát és helyi lakost vonzott az Óvárosi térre. Az óvárosi városháza külső falán elhelyezett csillagászati órát, amely a pontos idő mellett a napokat, hónapokat, a Hold és a Nap fázisait is mutatja, a XV. században készítette Kadani Mikulás órásmester és Jan Sindel csillagász.
2009.12.29. 11:00
 
 
Késsel támadt feleségére Charlie Sheen
Charlie Sheen feleségének tanúvallomása szerint az amerikai színész az ágyhoz szorította, és egy bicskát a torkának szegezve halálosan megfenyegette. A karácsony napján történt bántalmazás Brooke Mueller válási szándéka miatti veszekedéssel kezdődött. Mueller hétfőn nyilvánosságra hozott vallomása szerint Sheen egyik kezével a torkát fogta, miközben a másik kezében a kést tartotta. A színész azzal fenyegetőzött, hogy Muellernek jobb lesz félnie, mert ha a történteket bárkinek elmondja, megöli őt. Sheen tagadja a felesége állításait, a rendőröknek azt mondta: mindössze egymás karját ütötték meg, és összetörte az asszony két szemüvegét.
2009.12.29. 10:45
 
 
A Barcelona vezetőedzője szeretné leigazolni David Silvát
Sajtóértesülések szerint Josep Guardiola, a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona vezetőedzője szeretné leigazolni David Silvát, a Valencia spanyol válogatott labdarúgóját. Az AS című napilap szerint a szakember Thierry Henry helyére nézte ki a 23 éves Európa-bajnok középpályást, mivel a 32 éves francia támadónak a szezon végén lejár a szerződése, és várhatóan az Egyesült Államokban folytatja pályafutását. A Valencia hosszabb ideje küzd pénzügyi problémákkal, így nem lenne meglepő, ha néhány kulcsjátékosától megválna.
2009.12.29. 10:30
 
 
Enyhén erősödő tendenciát követ a forint
A javuló nemzetközi befektetői hangulatot követve árnyalatnyit erősödött a forint: az eurót 272,35 forinton jegyezték kedden délelőtt a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 272,84 forint után. A múlt hét hétfői jegybanki kamatcsökkentést követően 274 forintos euróárfolyam közelében tartózkodott a forint. Az ünnepek alatt a nemzetközi kereskedelemben az árfolyam gyakorlatilag nem változott, hétfőn 273 körül mozgott az euró jegyzése. A dollárt 188,90 forinton jegyezték kedd kora délelőtt 1,4433 dolláros euróárfolyam mellett a hétfői 189,35 forint után.
2009.12.29. 10:30
 
 
Idén 57 ülést tartott a kormány
Idén 57 ülést tartott a kormány, amelyeken több mint 350 kormányrendelet és majdnem 250 kormányhatározat született - közölte az MTI kérdésére a kormányszóvivői iroda. Az 57 kormányülésből Gyurcsány Ferenc 15-öt, Bajnai Gordon pedig 36-ot vezetett. Volt hat olyan kormányülés is, amelyen a miniszterelnök nem vett részt. A kormányülések közül volt három együttes - magyar-horvát, magyar-osztrák, magyar-szlovén - és három rendkívüli: február 1-jén vasárnap döntött a Gyurcsány-kormány a közjogi csomagról, április 19-én vasárnap döntött a Bajnai-kormány a válságkezelő programról, szeptember 1-jén kedden első olvasatban tárgyalták a 2010-es költségvetést a kabinet tagjai.
2009.12.29. 10:30
 
 
Nem lesznek fennakadások az orosz kőolajszállításban
Nem lesznek fennakadások az Ukrajnán át Európába áramló orosz kőolajszállításokban, miután Oroszország és Ukrajna újratárgyalja a két ország közötti tranzit-megállapodást - jelentette ki kedden az orosz miniszterelnök-helyettes. "Arra számítunk, hogy nem lesz probléma a tranzittal" - mondta Igor Szecsin a RIA Novosztyi hírügynökségnek. Hétfőn orosz részről figyelmeztettek: az Ukrajnával fennálló, a tranzitdíj körüli viták miatt gondok adódhatnak az Ukrajnán át Európába irányuló olajszállításban a Barátság kőolajvezetéken, ami elsősorban Szlovákiát, a Cseh Köztársaságot és Magyarországot érintheti.
2009.12.29. 09:00
 
 
Népszabadság: uniós pénzekből újulnak meg a BKV-buszok
Európai uniós pénzekből újítanák fel a BKV buszparkját, új járműveket nem kap a közlekedési vállalat - írja a Népszabadság a keddi számában a kabinet előtt lévő előterjesztésre hivatkozva. A BKV fenntartható finanszírozásáról szóló szándéknyilatkozat alapján a járműrekonstrukció és annak finanszírozása benne lesz a végleges szerződésben. A lap emlékeztet arra, hogy a szándéknyilatkozatot a múlt héten írta alá Bajnai Gordon kormányfő, Demszky Gábor főpolgármester és Horváth Csaba kormánybiztos.
2009.12.29. 08:00
 
 
Szilveszteri bál az Operaházban
Az óévet búcsúztató legnagyobb szilveszteri bált az Operaházban rendezik meg, idén már 19. alkalommal. A hajnalig tartó program elején a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort. Szilveszter napján, csütörtökön este fél 9-től várják az érkező vendégeket a fehérruhás lakájok. Az est nyitányaként Johann Strauss A denevér című operettjének keresztmetszete hangzik el a Magyar Állami Operaház ének- és táncművészeinek előadásában. Az ünnepi gálát követően a magyar bálok nemesi tánca, a palotás következik, amelyet a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolnak. Ezután következik a vacsora, amely alatt standardtánc-show-ban gyönyörködhetnek a vendégek a színpadon.
2009.12.29. 07:45
 
 
Az angol válogatott kapitánya szerint Beckham ott lehet Dél-Afrikában
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint David Beckham ott lehet a jövő évi dél-afrikai világbajnokságon, persze csak akkor, ha fizikailag tökéletes állapotban lesz. "Amennyiben rendszeresen játszik, és erőnlétileg rendben lesz, meg fogom hívni - mondta az olasz szakember hétfőn a La Gazzetta dello Sportnak. - Én nem nézem az életkort, csak a kvalitások érdekelnek, ezekből pedig Davidnek rengeteg van. Igazi profi, ráadásul rendkívül eltökélt a vb-szereplést illetően." Capello szerint a 34 éves középpályás - a Los Angeles Galaxy futballistája - jól fog teljesíteni az AC Milanban, amelyben januártól - csakúgy, mint idén - kölcsönjátékosként szerepel.
2009.12.29. 07:45
 
 
Az általános választások éve lesz 2010 Magyarországon
Az általános választások éve lesz 2010 Magyarországon: tavasszal országgyűlési képviselőket választunk, októberben pedig főpolgármestert, polgármestereket és önkormányzati képviselőket. Az alkotmány szerint a parlamenti képviselők általános választását - az Országgyűlés feloszlása vagy feloszlatása miatti választás kivételével - az előző testület megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani. Az országgyűlési választás kétfordulós, a második fordulót az első után két héttel kell megtartani.
2009.12.29. 07:15
 
Premier League: Gera gólt lőtt, de a Fulham kikapott a Chelsea-től
A Gera Zoltánnal felálló Fulham a magyar válogatott játékos góljával ugyan vezetett a listavezető Chelsea otthonában, mégis 2-1-es vereséget szenvedett az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának hétfői játéknapján. A magyar futballistát, aki a negyedik percben talált be a Kékek hálójába, a 71. percben lecserélték. A Sunderland Fülöp Mártonnal a kapuban 2-2-es döntetlent játszott a Blackburn Rovers vendégeként. Eredmények: Blackburn Rovers-Sunderland 2-2, Chelsea-Fulham 2-1, Everton-Burnley 2-0. Stoke City-Birmingham City 0-1. Az élcsoport: 1. Chelsea 45 pont/20 mérkőzés, 2. Man. United 40/19, 3. Arsenal 38/18, 4. Tottenham Hotspur 37/20, 5. Aston Villa 35/19, 6. Man. City 32/18.
2009.12.28. 22:15
 
 
Január közepétől csak a 11 jegyű mobilszám használható
Január 16-tól a mobiltelefon-számokat csak a teljes formátum, azaz mind a 11 számjegy tárcsázásával lehet hívni, ezért a Nemzeti Hírközlési Hatóság, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője és a három mobilszolgáltató azt javasolja, hogy minden felhasználó már korábban írja át készülékében a hét számjeggyel tárolt hívószámokat. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös közleményükben kiemelték: január 16-tól csak a teljes, azaz a belföldi előhívó, hálózatkijelölő szám és előfizetői szám formátum megadásával lehet majd SMS-t és MMS-t is küldeni. A közleményben rámutattak: január 16-tól a hét számjegy használata esetén a hívás sikertelen lesz, illetve az így küldött üzenetek nem érkeznek meg a címzettekhez.
2009.12.28. 22:00
 
 
Létrejött az elvi megállapodás az orosz olajtranzitról
Létrejött az elvi megállapodás Ukrajna és Oroszország között az európai fogyasztóknak szánt orosz nyersolaj jövő évi ukrajnai tranzitjáról. Az erről szóló megállapodás szövegét két napon belül aláírják - jelentette be az orosz energiaügyi minisztérium hétfőn este. Hozzátette: nem várható semmiféle fennakadás a fogyasztók olajellátásában. Előzőleg telefonon egyeztetett Jurij Prodan, ukrán tüzelő- és energiaügyi miniszter, valamint Szergej Smatko orosz energetikai miniszter - mondta az ukrán tüzelő- és energiaügyi minisztérium szóvivője. Hozzátette: a megállapodás biztosítja az európai fogyasztók hosszú távú és stabil ellátását.
2009.12.28. 22:00
 
 
Szegeden meghalt egy újinfluenza miatt is kezelt idős nő
Meghalt egy krónikus betegségben szenvedő, a H1N1 vírus miatt is kezelt idős nő Szegeden, az újinfluenza-fertőzés miatt kezelt gyermekek száma pedig egy hét alatt megduplázódott - közölte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja az MTI-vel. A tájékoztatás szerint december 21. óta meghalt Szegeden egy idős, krónikus betegség miatt is ápolt asszony, akinél kimutatták a H1N1-érintettséget. Emellett az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest megduplázódott az újinfluenza és annak szövődményei miatt kezelt gyermekek száma: akkor hét gyereket ápoltak emiatt a klinikákon, most már tizennégyet kezelnek.
2009.12.28. 21:15
 
 
Az EU elítélte az iráni tüntetők elleni erőszakot
Az Európai Unió elítélte hétfőn azt, hogy Iránban a karhatalom erőszakkal lépett föl a hétvégi tüntetés részvevői ellen. A tüntetők csak a szabad véleménynyilvánítás és a békés gyülekezés jogával akartak élni - közölte az Európai Tanács soros svéd elnöksége. "A hatalom brutális bevetése és tüntetők önkényes őrizetbe vétele az alapvető emberi jogok durva megsértését jelentik" - áll az EU közleményében. A brit külügyminiszter "megdöbbentőnek" nevezte, hogy az iráni rendfenntartó erők mennyire híján voltak az önmérsékletnek. David Miliband egyúttal méltatta az ellenzéki tüntetők "nagy bátorságát".
2009.12.28. 20:15
 
Javul a varrótűkkel teleszurkált brazil kisfiú állapota
Javul a negyven varrótűvel a testében kórházba szállított kétéves brazil kisfiú állapota, de valószínűleg még ezen a héten újabb - harmadik - műtétnek vetik alá. Hétfői brazil sajtójelentések szerint a gyermek pénteken már lábra állt, normálisan táplálkozik és sokat beszélget édesanyjával, aki egy pillanatra sem tágít mellőle. A mostohaapja által feketemágia-szeánszokon megkínzott gyermekből egy bahiai kórházban két, egyenként kétórás műtét során már eltávolítottak 20 varrótűt, egyebek közt a tüdejéből és a szíve közvetlen közeléből. Az anya élettársa bevallotta tettét, amelyet állítólag egy afrobrazil feketemágiával foglalkozó barátnője biztatására követett el, egyelőre nem teljesen tisztázott célból.
2009.12.28. 20:00
 
 
Magyarország felkészült az energiaszállítások esetleges megszakadására
Magyarország felkészült az energiaszállítások esetleges megszakadására - közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium az MTI érdeklődésére, miután az orosz hatóságok a "Korai Előrejelző Rendszeren" keresztül tájékoztatták az Európai Bizottságot arról, hogy 2010. január 1-től leállhat az orosz kőolaj Ukrajnán keresztüli szállítása az Európai Unióba. A KHEM tájékoztatása szerint a hírt hétfőn napon a Mol üzleti partnere a Transneft is megerősítette. A szállítás leállítása Magyarországon kívül Szlovákiát és Csehországot érintheti közvetlenül is.
2009.12.28. 19:15
 
 
Merénylet egy dél-pakisztáni városban: 30 halott
Harminc ember halálát okozta, több mint hatvanat pedig megsebesített hétfőn egy robbanószerkezet, amelyet egy öngyilkos merénylő hozott működésbe az ásúrát ünneplő síiták menetében a dél-pakisztáni Karacsi városában - közölte egy magas rangú egészségügyi illetékes. Szagir Ahmad tartományi egészségügyi miniszter szerint sok sebesült állapota válságos, és a halálos áldozatok száma emelkedhet. A detonáció következtében lángok csaptak fel és füstfelhő gomolygott Szindh tartomány fővárosának egyik legfontosabb sugárútján. A közel ötvenezres, feketébe öltözött, magát korbáccsal ütlegelő tömegben pánik tört ki, később egyesek dühükben törni-zúzni, gyújtogatni kezdtek.
2009.12.28. 19:15
 
 
Megszigorították a Ferihegyi repülőtér biztonsági intézkedéseit
Megszigorították a Ferihegyi nemzetközi repülőtér biztonsági intézkedéseit. A szigorítást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a Delta-Northwest amerikai légitársaság egyik repülőgépe elleni pénteki terrortámadási kísérlettel indokolta hétfői, az MTI-nek küldött közleményében. Az amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát, 290 emberrel a fedélzetén, egy nigériai muzulmán férfi próbálta meg felrobbantani, sikertelenül. Az RRI most azt közölte: saját hatáskörében több operatív intézkedést vezetett be a Ferihegyi repülőtéren. Mint írták, a légi közlekedés védelmét szolgáló biztonsági vizsgálatok szigorítását több ponton az utazóközönség is érzékelheti.
2009.12.28. 19:00
 
 
Brüsszel megerősítette az orosz figyelmeztetést az olajszállítás ügyében
Hivatalosan megerősítette hétfőn az Európai Bizottság, hogy orosz részről figyelmeztettek arra: az Ukrajnával fennálló anyagi természetű viták miatt gondok adódhatnak az Ukrajnán át Európába irányuló olajszállításban. Az úgynevezett korai előrejelző rendszeren át érkezett figyelmeztetést az uniós illetékesek továbbították a tagországokhoz - közölte Mark English, az unió legfőbb végrehajtó testületének ügyeletes szóvivője. Ennek az előrejelző mechanizmusnak a tökéletesítését az előző télen határozták el, amikor az orosz-ukrán elszámolási viták miatt hetekre megszakadt az orosz gáz Európába szállítása.
2009.12.28. 18:30
 
 
Föld omlott négy munkásra a Somogy megyei Dávodpusztán, ketten meghaltak
Ráomlott a föld négy munkásra hétfő délután a Somogy megyei Dávodpusztán, ketten életüket vesztették - tájékoztatta Heizler György, megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-t. Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a balesettel kapcsolatosan elmondta: egy 49 éves böhönyei férfi és 17 éves fia a helyszínen életét vesztette, egy munkás súlyos, egy másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A négy emberre akkor dőlt rá a föld, amikor egy markológéppel már kiásott, három méter mély árokban dolgoztak. Az árokkal két halastavat akartak összekötni. Az elsőként kimentett, még eszméletnél lévő két munkást mentőhelikopterrel a marcali kórházba szállították.
2009.12.28. 18:15
 
 
Pécsi lövöldözés: meghosszabbították a gyanúsított előzetes letartóztatását
Március 28-ig meghosszabbította a Pécsi Városi Bíróság az egy ember halálával és három súlyos sérülésével járó novemberi pécsi lövöldözés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A városi bíróság elnöke, Hajdú István az MTI-nek hétfőn azt mondta: a bíróság december 22-én március 28-ig rendelte el a több emberen elkövetett emberölés kísérletével megalapozottan gyanúsított 23 éves fiatalember letartóztatását. Hozzátette: a bíróság indoklása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával a gyanúsított megnehezítené a bizonyítási eljárást.
2009.12.28. 17:15
 
 
Szlovák értesülés az orosz olajszállítás esetleges leállásáról
Oroszország hétfőn hivatalosan értesítette az Európai Uniót, az pedig Szlovákiát az olajszállítás esetleges leállásáról a Barátság Kőolajvezetéken a tisztázatlan orosz-ukrán olajtranzit vita miatt - közölte az Európai Unió Bizottsága hétfőn. A Mol közlése szerint, nem kapott értesítést arról, hogy ellátási gondok merülhetnének fel. A Barátság Kőolajvezeték Szlovákiába, Magyarországra és a Cseh Köztársaságba juttatja el az orosz olajat. Robert Fico szlovák miniszterelnök hétfőn kora délután összehívta a szlovák nemzetbiztonsági tanács rendkívüli ülését - tudatta egy Pozsonyban kiadott szlovák kormányközlemény. Az ülést követően sajtótájékoztatót tartanak.
2009.12.28. 17:15
 
 
Nőtt a felsőoktatásba felvettek átlagpontszáma
Tízzel nőtt a felsőoktatási intézményekbe felvettek által elért átlagpontszám az idén, eredményes volt a képzési területeken a keretszámok feltöltése, s kiteljesedett a többciklusú képzés második ciklusa, a mesterképzés - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium az MTI-vel. A tárca összegzése szerint az idén a tavalyinál 30 ezerrel több jelentkező közül mintegy 12 ezer a 2004-ben indult középiskolai nyelvi előkészítő keretében egy évvel később érettségiző volt, 10 ezer a kibővült mesterképzési lehetőségek iránt érdeklődött, míg a fennmaradó 8 ezres szám a felsőoktatás iránti keresletnövekedést mutatja.
2009.12.28. 16:30
 
 
Kepest hivatalosan senki sem kereste Bolíviából Rózsa-Flores ügyében
Hivatalosan senki nem kereste Bolíviából az ott lelőtt Eduardo Rózsa-Floresszel készített televíziós interjúja miatt - közölte Kepes András televíziós személyiség a Figyelő.netnek adott, hétfőn megjelent interjújában. Elmondta, tudja, hogy a bolíviai parlament kormánypárti képviselői - az ellenzéki képviselők távollétében - határozatban kérték az ország külügyminisztériumát, járjon közbe annak érdekében, hogy ő feltáró vallomást tegyen az üggyel kapcsolatban.
2009.12.28. 15:45
 
 
Kumin: 2009 a jogállam fokozott védelmének éve volt az államfő számára
Ez az év Sólyom László 2010 augusztusáig tartó köztársasági elnöki ciklusának utolsó teljes éve volt, ennek megfelelően az államfő megkezdte a ciklus nagy témáinak, így 1956 emlékezetének, a kulturális nemzet és államiságunk összefüggéseinek, valamint az ökológiai fordulat szükségességének összefoglaló értékelését. Erről Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője beszélt hétfőn, az MTI-nek adott év végi interjújában. Kumin kiemelte: a köztársasági elnök a korábbi évekhez hasonlóan 2009-ben is rendkívül intenzív munkát végzett a külpolitika területén, hiszen összesen tizenkilenc ország államfőjével huszonhárom kétoldalú tárgyalást folytatott.
2009.12.28. 15:15
 
 
Farkas Péter kiadatása ügyében az igazságügyi tárca megtette a kellő lépéseket
Az Andorrában elfogott Farkas Péter mielőbbi kiadatása ügyében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium már megtette a kellő lépéseket, jelenleg a kiadatáshoz szükséges iratokat, a nemzetközi elfogatóparancsot és Farkas Péter büntetőügyében hozott ítéleteket fordítják - közölte az IRM hétfőn. Mihelyt az ítéletek fordítása rendelkezésre áll, a kiadatási kérelmet a mellékleteivel együtt meg fogjuk küldeni az andorrai hatóságoknak - közölte az IRM sajtóosztálya. Abban az esetben, ha a magyar kiadatási kérelemnek eleget téve Farkas Pétert kiadják, akkor Magyarországra történő szállítása érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központja intézkedik.
2009.12.28. 14:15
 
 
Simor: körültekintő, óvatos monetáris lazítás indokolt
Bár az ország kockázati megítélésének alakulása az elmúlt hónapokban megengedte, hogy a jegybanki alapkamat az inflációs és növekedési kilátásokkal összhangban jelentősen csökkenjen, a nemzetközi pénzügyi környezet alakulását övező bizonytalanságok decemberben a korábbiaknál kisebb mértékű kamatcsökkentést tettek lehetővé - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában. Magyarország sérülékenysége korlátozza a monetáris politika mozgásterét, és érzékennyé teszi az országot a globális kockázatvállalási hajlandóság ingadozásaival szemben, emelte ki a jegybank elnöke.
2009.12.28. 14:15
 
 
Drágulnak az üzemanyagok, jövőre benzinárcsúcs várható
Emeli bruttó 6 forinttal a benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. A gázolaj átlagára a mostani változással 286 forint, a benziné pedig 306 forint lesz. Az autósok 10-30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Az emelést piaci folyamatokkal magyarázzák az elemzők. Január elsején további áremelkedés lesz a jövedéki adó szabályainak változása miatt, az MTI számítása szerint a benzin mintegy 14 forinttal, a gázolaj 9 forinttal kerül majd többe. Így január elsején a benzin ára történelmi csúcsra jut, elérheti a 320 forintot, míg eddigi legmagasabb ára a 2008 júniusi 317 forint volt.
2009.12.28. 13:30
 
 
Lajcák óvott a feszültség folytatódásától a szlovák-magyar viszonyban
A szlovák külügyminiszter óvott a feszültség folytatódásától a szlovák-magyar kapcsolatokban, és reményét fejezte ki, hogy a 2010 tavaszán esedékes magyar parlamenti választásokat követően javulni fog a két ország viszonya. "Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kapcsolatainkat olyan légkörben alakítsuk, amely az elmúlt nyárra és őszre volt jellemző" - magyarázta Miroslav Lajcák az Aktuálne.sk szlovák hírportálnak adott hétfői nyilatkozatában. Lajcák szerint a szlovák nyelvtörvény módosítására adott magyar válasz nem áll arányban az elfogadott jogszabállyal, és a két ország viszonyának romlásához vezet.
2009.12.28. 13:30
 
 
Kormányrendelet maximálja a jelzálog- és gépjárműhitelek mértékét
A kormány idei utolsó ülésén döntött a körültekintő, felelős lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló rendeletről - közölte a Kormányszővívői Iroda hétfőn. A rendelet célja, hogy elősegítse a felelős hitelezést, mérsékelje a devizaalapú hitelekkel kapcsolatos kockázatokat és "viharállóbbá" tegye a magyarországi hitelezési rendszert. A pénzügyi intézmények a jövőben csak hitelképességi vizsgálat elvégzése alapján nyújthatnak hitelt az ügyfeleiknek. A héten megjelenő rendelet jelzáloghitelekkel, illetve a gépjármű-hitelezéssel kapcsolatos rendelkezéseit március 1-jétől kell alkalmazni, a hitelezhetőségi limittel kapcsolatos szabályozás júniusban lép hatályba.
2009.12.28. 13:15
 
 
Autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltán válogatott kosaras
Autóbalesetben életét vesztette Horváth Zoltán, a Falco-Szova KC Szombathely válogatott kosárlabdázója. A klub honlapja szerint a 30 éves játékos hétfőn reggel személyautójával Sopronból Szombathelyre tartott, amikor átcsúszott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött a vele szemben, szabályosan haladó teherautóval. A 207 cm magas centert kórházba szállították, ám ott belehalt sérüléseibe. A szombathelyi csapat szurkolói hétfő este, 19 órától megemlékezést tartanak az Arena Savaria előtt.
2009.12.28. 12:45
 
 
Végéhez közeledik a "digitális évtized"
A túlharsogott Y2K-problémával, és a "dotcombuborék" kidurranásával kezdődött a Microsoft-alapító Bill Gates által csak "digitális évtizedként" emlegetett időszak, amelynek végéhez közeledve az innováció eddig nem látott irányokba fordult. Az ezredfordulóhoz közeledve a régebbi számítógépek okozta riadalom, hogy a 2000. évet az utolsó két nulla alapján ne 1900-ként értelmezzék az informatikai rendszerek, több mint 100 milliárd dollárjába került a kormányoknak, az üzleti szférának és a magánembereknek. Az internet terjedésével az e-szektor részvényeinek irreálisan gyors növekedése 2001-ben fordult meg. A lufi kidurranását és az értékpapírok mélyrepülésétét kevés "dotcom" cég élte túl.
2009.12.28. 12:00
 
 
Átutalták a kórházaknak a hatmilliárd forint támogatást
Átutalták hétfőn a kórházaknak azt a hatmilliárd forintos többlettámogatást, amelyről még októberben egyezett meg a szaktárca a szakmai szervezetekkel - közölte az Egészségügyi Minisztérium az MTI-vel. Az átutalt összeget az intézmények 2010. január elejétől használhatják fel. A szaktárca közleménye szerint a kórházak januárban háromszor jutnak pénzhez: a hétfőn átutalt hatmilliárdon felül az év első hónapjában kapják meg az októberi teljesítmény után járó, valamint a novemberi járóbeteg-szakellátási, és az aktív, illetve krónikus fekvőbeteg-ellátási szolgáltatásaik után járó finanszírozást is.
2009.12.28. 12:00
 
 
Európa 2010-es kulturális fővárosai: Essen, Pécs és Isztambul
Januárban három város mutatkozik be Európa 2010-es kulturális fővárosaként: a németországi Ruhr-vidéken található Essen, a dél-magyarországi Pécs, valamint a Boszporusz két partján fekvő Isztambul. Essenben január 9-10-én, Pécsett 10-én, Isztambulban 16-án kezdődik ünnepélyesen a zenei, színházi, táncművészeti, filmes, illetve irodalmi rendezvénysorozat. Tavaly a nagy-britanniai Liverpool és a norvégiai Stavanger, idén az ausztriai Linz, valamint a litván főváros, Vilnius volt Európa kulturális fővárosa.
2009.12.28. 11:45
 
 
A szilveszteri petárdázás veszélyeztetheti a háziállatokat
Az óévbúcsúztató vigadalomban elsütött petárdák és tűzijátékok miatt sok házi kedvenc riadtan szalad világgá, az ilyenkor elkóborolt állatok közül sok sohasem kerül elő, éppen ezért a háziállatok óvására hívja fel a szilveszterezők figyelmét az Orpheus Állatvédő Egyesület. A kutyák a közeli petárdarobbanások pillanatában úgy megijedhetnek, hogy akár a gazdik kezéből a pórázt is kitépik. A kóborrá váló állatok hetekig bolyonghatnak, majd legyengülve megfagynak, elpusztulnak. Nem ritka a gázolás vagy a vadászok által elvégzett vadvédelmi célú kutya-, macskakilövés sem.
2009.12.28. 11:30
 
 
Jövőre lesz húsz éves a Mediawave fesztivál
Jövőre lesz húsz éves a Mediawave fesztivál. Hartyándi Jenő, a fesztivál főszervezője elmondta: az elsősorban filmes és zenei fesztivál - amelynek programjában kiállítások, konferenciák is szerepelnek - Győr helyett jövőre új központi helyszínen, Szombathelyen bonyolódik. Emellett lesznek programok például Burgenlandban és Őriszentpéteren is. A jövő évi Mediawave április 30. és május 8. között zajlik, az őrségi és a burgenlandi rendezvényeket május 12. és 15. között tartják. Hartyándi Jenő elmondta, hogy a 2010-es programok jelentős részben a "születésnap" körül forognak. December elején lezárult a filmek nevezési határideje, mintegy 1100 alkotást neveztek, ezek feldolgozása jelenleg tart.
2009.12.28. 11:30
 
 
Fidesz: túlzás, hogy az MTV-székház ügyében tíz hónap után sincs eredmény
Túlzásnak nevezte Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója, hogy az MTV-székház ügyében tíz hónap alatt semmilyen eredményről nem számol be a nyomozóhatóság. A politikus hétfőn annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy választ kapott az ügyészségtől a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tett feljelentése ügyében. Ismertetése szerint a Legfőbb Ügyészségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy azonos tényállás alapján már február óta nyomozást folytat a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya, ezért a Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészségre továbbította a feljelentését.
2009.12.28. 11:30
 
 
Karadzic szerint a boszniai szerbek számára Jugoszlávia volt a legjobb megoldás
A boszniai szerbek számára Jugoszlávia fenntartása volt a legjobb megoldás, eltekintve a délszláv állam méreteitől - vélekedett Radovan Karadzic egykori boszniai szerb elnök a Vecernje Novosti című belgrádi lap hétfői számában megjelent interjúban. A hágai Nemzetközi Törvényszék legismertebb foglya, akit a boszniai polgárháború (1992-95) idején elkövetett súlyos háborús bűnökkel vádolnak, 13 év óta először adott interjút egy szerb újságnak. Karadzicot 2008 júliusában fogták el Belgrádban, és adták át a hágai törvényszéknek.
2009.12.28. 11:30
 
Nézz rám, és megmondom, ki vagy az ágyban
Hm, nem is rossz - állapítod meg. Aztán szemügyre veszed tetőtől talpig, és titokban elképzeled, milyen lehet az ágyban.
2009.12.28. 11:18
 
Laktózérzékenység: enzimhiba a baj gyökere
A tejcukor-érzékenység oka, hogy a bélnyálkahártya emésztő enzimei között tejcukorbontó enzim nem termelődik, vagy csökkent a működése.
2009.12.28. 11:17
 
 
OKSZ: 2009 a kereskedelemben katasztrofális év volt
Rendkívül rossz év volt 2009 a kereskedelemben, a kereskedők, a vásárlók és a beszállítók számára egyaránt, és 2010 első félévi kilátásai is rosszak - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az idei évet értékelve. Vámos György úgy fogalmazott, hogy a kereskedelemnek 2010. már a negyedik szűk esztendeje lesz, ez azt jelenti, hogy nagyon kimerültek a tartalékok. A jelenlegi akciókat is kényszerből hirdetik meg a kereskedők, mert valamivel be kell csalogatni a vásárlót. Az érdekképviselet főtitkára szerint azzal is számolni kell, hogy csökken a kereskedelmi értékesítő helyek száma.
2009.12.28. 11:15
 
 
FBAMSZ: nem árt ellenőrizni az új kötelező papírjait
Noha az ügyfelek többsége bizonyára a felmondással egy időben megkötötte új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), azok az ügyfelek, akik a biztosítótól vagy az alkuszától még nem kaptak visszajelzést a befogadott ajánlatról, mindenképpen járjanak utána, nem akadt-e el az ügyintézés valahol - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) hétfőn. Már csak három napig köthetik meg az új biztosításukat azok az autósok, akik novemberben felmondták kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat.
2009.12.28. 11:15
 
 
Másodfokra mérsékelték a Sajón az árvízvédelmi készültséget
Másodfokra mérsékelte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) hétfőn az apadó vízállásnak köszönhetően az árvízvédelmi készültséget a Sajó teljes hosszán - mondta az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője. Csont Csaba közölte: a sajópüspöki szombati tetőzés óta a térségben mintegy egy métert apadt a víz szintje, Sajószentpéternél pedig a vasárnapi 353 centis vízállás után már 25 centiméterrel csökkent a vízállás. A Magyar Közút kht. ügyelete arról tájékoztatott, ismét megnyitották a Bódva árhulláma miatt korábban lezárt két útszakaszt, amelyek Tornaszentandrás és Tornabarakony, illetve Bódvalenke felé vezetnek, és járható a Putnok és Borsodbóta közötti út is.
2009.12.28. 10:45
 
 
Várhatóan áremelésekkel kezdődik a 2010-es év Romániában
Romániában jelentős áremeléseket válthat ki az, hogy a jövedéki adót a következő évtől a mostani lej/euró árfolyamon számítják ki, amely 14,2 százalékkal gyengébb az egy évvel korábbi értéknél. A Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó című napilap szerint a jövedéki adó megemelése az egyik fő oka annak, hogy az üzemanyag ára húsz százalékkal, az elektromos áram előreláthatólag harminc százalékkal drágulhat Romániában. Az energia drágulása további áremelésekhez vezethet. A termelők szerint a tejtermékek 3-8 százalékos, a baromfihús 20-30 százalékos drágulása várható. A kenyér 5-10, míg a zöldség- és gyümölcs 7-10 százalékkal is drágulhat.
2009.12.28. 10:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885[1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista