2020. július 15., szerda - Henrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  Nyári Egyetem
127675 találat
 
 
Megfékezték a nádastüzet Balatonbogláron, elhárították a veszélyhelyzetet
Többórás megfeszített munkával este nyolc órára sikerült megfékezni a Balatonboglár határában vasárnap kora délután keletkezett nádastüzet, amely házakat és üzleteket is fenyegetett, a tűzoltók kilenc órakor távoztak a helyszínről - közölte az MTI-vel a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Heizler György közölte: teljesen "lefeketítették" a területet, az utolsó órában már csak néhány kisebb, izzó gócot kellett oltani. Az igazgató néhány órával korábban még arról tájékoztatott, hogy kétszáz hektáron ég a nádas, este már 350 hektárról számolt be. Az oltásban hat településről mintegy félszáz tűzoltó vett részt, akik elsődlegesen a nádas melletti utca félszáz házát védték.
2008.02.24. 18:00
 
 
Tenisz, Dubaj: Szávay Sarapova ellen játszik az első fordulóban
Szávay Ágnes a világ talán legjobb formában játszó teniszezőjével találkozik a hétfőn kezdődő 1,5 millió dollár összdíjazású dubaji női torna első fordulójában. Az orosz játékost, aki az idén még nem kapott ki és megnyerte az év első Grand Slam-tornáját, az Australian Opent, az ötödik helyen emelték ki, míg a magyar teniszező nem szerepel a kiemeltek listáján. A viadal honlapja szerint a 32-es táblán szinte a teljes élmezőny szerepel, így ott lesz a címvédő - és jelenleg világelső - belga Henin is. Szávaynak az utóbbi időben nem nagyon megy a játék: Melbourne-ben már az első fordulóban kiesett, majd Párizsban döntőt játszott, ezt követően viszont újabb kudarcok következtek: Antwerpenben és Dohában is az első fordulóban kapott ki.
2008.02.24. 17:43
 
 
Megszűnhet a kgfb kampány
A Pénzügyminisztérium nyitott a szakma részéről jövő kezdeményezésre, hogy megszűnjön a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány jelenlegi rendszere - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel. A FBAMSZ közleményében Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára által elmondottakra hivatkozik, aki a héten, az alkusz bálon kijelentette: már az idén célszerű újragondolni a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány jelenlegi rendszerét. Az ehhez szükséges rendeletmódosítást - az érintett szereplők javaslatait figyelembe véve - kívánja a közeljövőben végrehajtani a pénzügyi tárca - idézi a közlemény az államtitkárt.
2008.02.24. 17:04
 
 
Gusztos: a Fidesz hazudik a népszavazási kampányban
A Fidesz hazudik a népszavazási kampányban, arról pedig hallgat, miből pótolná az egészségügyből kieső bevételt a referendum eredményessége esetén - mondta Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője Pécsett. Az egyik legnagyobb hazugság a jobboldali párt "Szociális népszavazás" kampányszlogenje, amely azt üzeni, hogy a szavazás szociális jellegű kérdésekről szól. De sem a vizitdíj, sem a kórházi napidíj, sem a tandíj nem tartozik ebbe a körbe - mondta a liberális politikus sajtótájékoztatón. Hozzátette: "ordas nagy hazugság", hogy a vizitdíj adó lenne, és az is, hogy az igen szavazatokkal kormányt lehet buktatni március 9-én.
2008.02.24. 16:35
 
 
Fidesz: Gyurcsány nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen
Gyurcsány Ferenc nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics Tibor szerint a kormányfő az MSZP szombati választmányi ülésén maga ismerte el, hogy aki hazudik, az nem szolgálhatja a nemesnek mondott célokat. A Fidesz sajtótájékoztatóján bejátszották az MSZP szombati választmányi ülésén Gyurcsány Ferenc által elmondott beszédnek részletét, amelyben a kormányfő azt mondta: "... aki egy kampányban tudatosan hazudik, az (...) nem szolgálhatja saját, nemesnek mondott céljait".
2008.02.24. 16:30
 
 
Ralph Nader indul az amerikai elnökválasztáson
Ralph Nader független jelöltként indul az amerikai elnökválasztáson. Az amerikai fogyasztóvédelem baloldali nézeteket valló atyja az NBC televízióban jelentette be, hogy kísérletet tesz a Fehér Ház meghódítására. A győzelemre nincs esélye, viszont a Demokrata Párt hivatalos jelöltjétől vehet el majd szavazatokat. A baloldal feketebáránya már többször is porondra lépett, hogy a két óriáspárt, a Republikánus Párt és a Demokrata Párt elnökjelöltjével vetélkedjék és harcoljon az amerikai demokráciát károsító kétpártrendszer ellen.
2008.02.24. 16:05
 
 
Argentína a világ nyolcadik legnagyobb országa
Dél-Amerika többi népéhez viszonyítva az argentinok többsége másnak, kifinomultabbnak és műveltebbnek tartja magát. Igaz ugyan, hogy Argentínában az európai befolyás igen erős, a lakosság egyharmadát tömörítő főváros, Buenos Aires európai fővárosnak és egyben egy igazi metropolisznak tűnik. A népesség javarészt bevándorlók leszármazottja. Amire az Argentinok méltán büszkék, hogy Latin-Amerika első Nobel-díját egy argentin kapta, Carlos Saavedra, akit 1936-ban békedíjjal is kitüntettek.
2008.02.24. 15:40
 
 
Női párbajtőr Vk: bronzérmes a magyar csapat
A harmadik helyen végzett a magyar válogatott a franciaországi Saint-Maurban rendezett női párbajtőr csapat Világkupa-versenyen. A Szász Emese, Mincza-Nébald Ildikó, Hormay Adrien, Izsó Katalin összeállítású együttes - a viadal honlapja alapján - a negyeddöntőben az olaszok ellen játszottak, akiket 45-40-re győztek le a magyarok. A döntőbe a kínaiakon keresztül vezetett volna az út, de nagy csatában az ázsiaiak kerekedtek felül, mégpedig 44-43-ra. Szász Emese és társai a franciákkal vívtak a bronzéremért, és 38-36-ra nyertek. A versenyen 18 válogatott indult. Ebben a szakágban nem rendeznek csapatversenyt az olimpián. Az egyéni Grand Prix-viadalon, szombaton magyar diadal született Mincza-Nébald jóvoltából.
2008.02.24. 15:37
 
 
Hétfőn nulla órától ismét folytatódik a vasutassztrájk
Folytatódik a vasutassztrájk hétfőn. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn, február 25-én nulla órától folytatja a február 1-jén megkezdett, és azóta többször is felfüggesztett határozatlan idejű vasutassztrájkot - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke. A szakszervezet elnöke emlékeztetett arra, hogy a közvetítő bevonásával is eredménytelenül zárultak eddig az egyeztetések, a munkáltató álláspontja változatlan. Hozzátette: a szakszervezet továbbra is azt követeli, hogy a minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot személyenként a MÁV Cargo privatizációs bevételéből.
2008.02.24. 15:20
 
 
Férfi vízilabda: Magyarország nyerte a Volvo Kupát
Utolsó mérkőzését is megnyerte a kecskeméti nemzetközi tornán a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az ausztrálok felett aratott négygólos siker révén tökéletes mérleggel tartotta itthon a Volvo Kupát. Eredmény: Magyarország-Ausztrália 15-11 (3-0, 4-4, 5-3, 3-4). A magyar góldobók: Hosnyánszky 3, Varga T., Biros, Kiss G., Benedek 2-2, Kásás, Molnár, Varga II. Zs., Szivós 1-1. A vasárnapi másik mérkőzésen: Románia-Kanada 16-6 A Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Ausztrália 4, 3. Románia 2, 4. Kanada 0.
2008.02.24. 15:08
 
A szerb kormányfő felszólította az USA-t, hogy semmisítse meg a Koszovó elismeréséről szóló döntést
Vojislav Kostunica szerb kormányfő felszólította vasárnap az Egyesült Államokat, hogy nyilvánítsa semmissé döntését Koszovó függetlenségének elismeréséről. "Az Egyesült Államoknak meg kell semmisítenie döntését egy ál-állam elismeréséről Szerbia területén" - mondta Kostunica az RTS állami tévétársaságnak adott nyilatkozatában. A kormányfő szerint Washingtonnak lehetővé kell tennie, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa erősítse meg 1244-es koszovói határozatát, amely szavatolja Szerbia szuverenitását és területi egységét, mert - mondta - ezáltal a Balkánon újra érvényessé válnának a nemzetközi jog alapvetései és az ENSZ alapokmánya.
2008.02.24. 14:23
 
 
Népszavazás: 3 ezren szavaznak majd a külképviseleteken
Várhatóan több mint háromezren voksolnak majd a március 9-iki háromkérdéses népszavazáson a külképviseleteken; közülük a legtöbben, majdnem négyszázan Londonban adják le szavazatukat. Az Országos Választási Iroda (OVI) világhálós honlapján közzétett, vasárnap délig összesített adatok szerint 3.009 választó jelezte, hogy Magyarország 96 kijelölt külképviseletének egyikén kíván majd szavazni. A külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje pénteken délután négy órakor járt le, a választók eddig jelezhették, hogy március 9-én más állam területén tartózkodva is szavazni kívánnak. A pénteki határidő jogvesztő, így már nincs lehetőség arra, hogy bárki a külképviseleti névjegyzékbe vetesse magát.
2008.02.24. 12:25
 
 
A Fidesz válaszokat vár a szavazatvásárlásra utaló telefonbeszélgetések miatt
A Fidesz sürgős választ vár az ügyészségtől, Veres Jánostól, illetve a pénzügyminiszter kampányfőnökétől, Tóth Viktortól arra a kérdésre, hogy mit kívánnak tenni a napokban kirobbant, két szavazatvásárlásra utaló telefonbeszélgetési ügy tisztázása érdekében. A napokban készült beszélgetések közül az egyik a 2006-os kampányt, a másik pedig a mostani népszavazási kampányt érinti. Balsai, a Fidesz képviselője elmondta: a beszélgetések szereplői Veres János nyírbátori székhelyű választókerületének kampányában részt vett illetve részt vevő kisebbségi vezetők, a pénzügyminiszter kampányfőnöke, illetve egy olyan újságíró, aki a miniszter kampányfőnökeként mutatkozott be az egyik kisebbségi képviselőnek.
2008.02.24. 12:00
 
Csaknem ezer állattartó telep újulhat meg
Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) forrásaiból nyújtott támogatások nyomán 913 állattartó telep újulhat meg a közeljövőben - tájékoztatta az MTI-t Soproni Horváth Lajos, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke. Emlékeztetett rá: az EMVA meghirdetett támogatási formái közül a géptámogatáshoz hasonlóan az állattartó telepek korszerűsítése elnevezésű jogcím is az elsők egyike volt. Ennél a támogatásnál a trágyakezelés korszerűsítésére beérkezett 968 kérelemből 732 esetében hozott jóváhagyó határozatot hozott a hivatal. Ez 68 milliárd forint kötelezettségvállalást jelent. Ebből az összegből 913 állattartó telep újulhat meg, mivel egy gazdálkodó több telepre is kérhetett anyagi segítséget.
2008.02.24. 11:33
 
 
Kurd lázadók szerint lelőttek egy török helikoptert Észak-Irak fölött
A lázadó Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szóvivője azt közölte vasárnap, hogy erőik a török hadsereggel vívott észak-iraki összecsapásokban előző este lelőttek egy török Cobra harci helikoptert. Ahmed Danees, a szeparatista mozgalom külkapcsolatokért felelős vezetője a brit hírügynökségnek telefonon nyilatkozva nem számolt be áldozatokról, de közölte, hogy későtt részletesebb tájékoztatást adnak. Mint mondta, az összecsapások az iraki-török határhoz közeli térségben törtek ki, és még mindig folynak.
2008.02.24. 10:40
 
A legnagyobb sötét anyag struktúrát fedezték fel csillagászok
A világegyetemben valaha talált legnagyobb sötét anyag struktúrát fedezte fel egy 19 csillagászból álló nemzetközi kutató csoport, amely kutatásának eredményét az Astronomy and Astrophysics című amerikai szakfolyóiratban ismertette. A Hawaii szigetén lévő kanadai-francia-hawaii teleszkóppal (CFHT) felfedezett, 270 millió fényévnyi szálas struktúra - egy fényév 9460 milliárd kilométer - kiterjedése több mint a kétezerszerese a mi galaxisunknak, a Tejútrendszernek - közölte a francia országos világűrtudományi intézet (INSU) közleményében. Az előző rekord 100 millió fényéves volt.
2008.02.24. 10:35
 
 
Tavaly kevesebb Jaguart adtak el Magyarországon mint 2006-ban
A Jaguar eladásainak csaknem megduplázására lát esélyt Magyarországon az idén forgalmazója, a Cél Motors Kft. A hazai újautó-értékesítés tavalyi, csaknem 6 százalékos visszaesése közben a prémium márkák növekedésről tudtak beszámolni, a Jaguar, a Ford prémium márkája, azonban nem tartozott közéjük. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének adatai szerint Jaguarból tavaly 64 talált vevőre, míg egy évvel korábban 75. Krausz Péter, a Cél Motors ügyvezetője arról számolt be, hogy a nemzetközi eladások sem alakultak jól, az amerikai piac nem hozta a várakozásokat, főként a dollárnak az euróval szembeni romlása miatt.
2008.02.24. 09:39
 
 
Hillary Clinton hazugsággal vádolta Barack Obamát
Az amerikai demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton hazugsággal vádolta vetélytársát, Barack Obamát egy szombati ohiói választási rendezvényen. A két rivális között zajló elkeseredett küzdelem, melyben Clinton jelenleg vesztésre áll, egyre élesebb megnyilvánulásokat vált ki az érintettekből. "Szégyellje magát Barack Obama!" - kiáltott fel a volt first lady, megvetően lobogtatva vetélytársa egyik választási brosúráját, melyben az szerinte meghamisította álláspontját az általános betegbiztosítás amerikai bevezetésével és az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodással (NAFTA) kapcsolatban.
2008.02.24. 09:35
 
Klicsko legyőzte Ibragimovot a világbajnoki címegyesítő meccsen
Az ukrán Vlagyimir Klicsko egyhangú pontozással legyőzte az orosz Szultan Ibragimovot a New York-i Madison Square Gardenben rendezett ökölvívó világbajnoki címegyesítő mérkőzésen. A nehézsúlyú ütközetben az esélyesebbnek tartott Klicsko a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnokaként, Ibragimov pedig a Boksz Világszervezet (WBO) legjobbjaként lépett ringbe. Hírügynökségi beszámolók szerint a 12 menetes összecsapás nem volt látványos, az ukrán öklöző - karja hosszúságát kihasználva, pontos egyeneseivel - egyértelműen felülkerekedett a kevéssé kezdeményező ellenfelén, amit a három pontozó ítélete is jelez (119-110, 117-111, 118-110).
2008.02.24. 09:12
 
 
Az amerikai közgazdászok kevesebb mint fele tippel recesszióra
Az amerikai közgazdászok szerény - 55 százalékos - többsége úgy látja, hogy országuk nem kerül recesszióba az idei év első negyedében, viszont rendkívül lassú, véleményük átlaga szerint éves szinten 0,4 százalék körül lesz ebben az időszakban a GDP-növekedés üteme. Ezt követően azonban úgy becsülik, hogy a gazdaság növekedési üteme 1 százalék körülire gyorsul, mert ilyen élénkítő hatása lesz a nemrég elhatározott gazdaságélénkítő csomagnak, főleg a második félévben. A fennmaradó 45 százalék szerint azonban egy rövidebb, bár nem mély recessziós szakasz következik, jóllehet kevesen vélekednek úgy, hogy súlyosabb helyzet várható a gazdaságban.
2008.02.24. 09:05
 
 
2011-re 20 millió utasra bővül Ferihegy kapacitása
A Ferihegyi Repülőtér háromlépcsős fejlesztésének eredményeképp 2011-re 20 millióra növekedhet a reptér jelenleg 8 milliós utaskapacitása, a több mint 65 milliárdos fejlesztés első lépcsőjeként a 2-es terminál utasforgalmi területe újul meg és bővül jövő nyárig. Szollár Domokos, a Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a 2-es terminálépület átépítése az idén júliusban kezdődik, és 2009 májusára fejeződik be. Ennek során a kettes terminál közepét, a terület mintegy húsz százalékát bontják le és a helyére építik az "Égi udvar" - Sky Court - elnevezésű csarnokot. A beruházásra a napokban írta ki a pályázatot a reptér üzemeltetője.
2008.02.24. 08:45
 
Szégyentáblára kerülnek a dohányzási tilalom megsértői Kínában
A közép-kínai Csungking város egészségügyi hatóságai felszólították a lakosságot, hogy tegyenek jelentést a dohányzási tilalmat megsértő családtagjaikról. A kezdeményezés célja a passzív dohányosok védelme. A dohányzással megvádolt emberek képe felkerül az önkormányzati hirdetőtáblákra - írta a BBC weboldala. A Jangce-parti városban a családon belüli füstmentes akcióval párhuzamosan a közintézményekben is igyekeznek visszaszorítani a dohányzást. A kampányban részt vevő kórház igazgatója közölte: prémiummegvonással büntetik azokat a dolgozókat, akiket füstölésen kapnak rajta. A cigarettázás igen elterjedt Kínában, ahol becslések szerint 350 millióan dohányoznak.
2008.02.24. 08:30
 
 
Robert Gates: a török hadművelet nem oldja meg a kurd problémát
A török katonai csapások a kurd lázadók észak-iraki állásaira nem fogják megoldani Törökország gondját a szeparatista felkelőkkel - jelentette ki Robert Gates amerikai védelmi miniszter, felszólítva Ankarát, hogy hozzon politikai és gazdasági intézkedéseket a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) elszigetelésére. Gates hosszabb ázsiai körútja küszöbén, Ausztráliában újságíróknak nyilatkozva arra is sürgette Törökországot, hogy tartsa tiszteletben Irak szuverenitását, és tájékoztassa jobban Bagdadot mind a jelenleg zajló észak-iraki hadműveletéről, mind pedig a PKK-val kapcsolatos egyéb terveiről, törekvéseiről.
2008.02.24. 07:55
 
 
Az új Opel Agila
Új Opel Agila: barátságos, dinamikus, flexibilis.
2008.02.24. 07:14
 
 
Női vízilabda olimpiai selejtezőtorna: bronzért játszanak a magyarok
A harmadik helyért játszik vasárnap a magyar női vízilabda-válogatott az Imperiában zajló olimpiai selejtezőtornán, mivel a szombati elődöntőben hosszabbítás után, büntetőkkel kikapott a vendéglátók együttesétől. Az alapidőben 7-7 volt az állás, a hosszabbítás után 9-9, az ötméteresekben pedig az olaszok 6-5-re bizonyultak jobbnak.
2008.02.23. 20:15
 
 
NBI: Két góllal nyert a Vasas a Szőnyi úton
A Vasas kétgólos győzelmet aratott a Szőnyi úti "albérletbe" kényszerült Tatabánya felett a labdarúgó Soproni Liga 16. fordulójában. FC Tatabánya-Vasas 0-2 (0-1) , Szőnyi út, 600 néző, V: Szilasi gólszerzők: Németh N. (8.), Lázok (69.). Az első félidőben a Vasas birtokolta többet a labdát. A vendégek többször kerültek helyzetbe, de ebből csak egy ziccert tudtak gólra váltani. A Tatabánya ráadásul emberhátrányba is került, miután Perezt szövegelésért kiállították. Úgy tűnt azonban, hogy a piros lap inkább a Vasast zavarta meg, jó játékát a második játékrészben csak meddő mezőnyfölény követte, bár így is sikerült begyötörnie egy újabb gólt, ami végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.
2008.02.23. 18:17
 
 
Amerika elvárja, hogy Magyarország elismerje Koszovó függetlenségét
Az Egyesült Államok reméli és elvárja, hogy Magyarország is elismeri Koszovó függetlenségét - jelentette ki April Foley budapesti amerikai nagykövet Clevelandben. "Reméljük - és elvárjuk -, hogy Magyarország csatlakozik hozzánk, és elismeri a független Koszovót, amely része Bush elnök egy osztatlan, szabad és békés Európáról alkotott képének" - mondta a nagykövet, aki az amerikai-magyar kapcsolatok bővítésén munkálkodó helyi szervezet, a Clevelandi Magyar Fejlesztési Csoport hétvégi rendezvényének díszvendége volt. Foley hangsúlyozta: Bush elképzelésében megvan a helye Szerbiának, és "Belgrádnak is biztosítania kell a helyet saját nemzeti kisebbségei számára".
2008.02.23. 18:08
 
Kechiche és a Piaf az idei francia César-díj két nagy győztese
A francia Oscar-díjnak számító César-díj idei két nagy győztese Abdellatif Kechiche rendező négy szobrocskát elnyerő La Graine et le mulet (A kuszkusz titka) című filmje és a Piaf című francia-angol-cseh produkció, amely 11 jelölés után öt kategóriában bizonyult a legjobbnak. A párizsi Théatre de Chatelet színházban péntek este osztották ki - immár 33. alkalommal - a franca Filmakadémia díjait, amelyet a francia filmes szakma 3500 képviselője húsz kategóriában ítélt oda az előző évben moziba került alkotásoknak. Az est két nagy esélyese Olivier Dahan Edith Piaf életéről készült filmje és Claude Miller Titok című munkája, amely egy zsidó család drámáját dolgozzza fel.
2008.02.23. 18:01
 
 
Férfi kézilabda BL: fájó szegedi vereség
A Pick Szeged fájó vereséget szenvedett a vendég spanyol Barcelonától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában, és így tartani lehet attól, hogy a Tisza-partiak nem jutnak be az elődöntőbe. Férfi BL, középdöntő, 4. csoport, 3. forduló: Pick Szeged - Barcelona (spanyol) 28-33 (15-14). Mindkét gárda egy-egy hazai győzelemmel és vendég-vereséggel állt két forduló után. Mivel a középdöntős csoportokból csak az első helyezettek kerülnek elődöntőbe, ezért igazából otthon nem lehet kikapni, mert így elúszhat a továbbjutás lehetősége.
2008.02.23. 17:57
 
 
Női párbajtőr GP, Saint-Maur: Mincza-Nébald diadala
Rendkívül értékes győzelmet aratott Mincza-Nébald Ildikó a franciaországi Saint-Maurban rendezett női párbajtőr Grand Prix-viadalon, ezzel jelentősen javított a helyzetén az olimpiai kvalifikációs versenyfutásban. A kétszeres ötkarikás bajnok, 2006-ban vb-aranyérmes Nagy Tímea viszont megint a nyolcaddöntőben búcsúzott, így elvesztette esélyét arra, hogy a ranglistáról kvótához jusson. Pekingi részvételére szabadkártyával nyílhat esély, de csak akkor, ha nem lesz két magyar kvótás, továbbá a részvételi jogot szerzők közül valaki visszalép, és az illetékes bizottság neki ad indulási lehetőséget.
2008.02.23. 17:55
 
NBI: Magabiztos újpesti siker
A téli átigazolási időszakban alaposan megerősödött Újpest magabiztosan nyert a vendég Siófok ellen a labdarúgó Soproni Liga 16.  Újpest FC-BFC Siófok 3-0 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, V: Fábián gólszerző: Dourandi (13., 55.), Moldovan (84.) . fordulójában. Az első félidőben mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a házigazda újpestiek veszélyesebbnek tűntek, s egyik lehetőségüket ki is használták. A fordulás után már egyértelműen a lila-fehérek akarata érvényesült, a kameruni Denis Dourandi révén megérdemelten duplázták meg előnyüket, amit a lefújásig még növelni is tudtak a csereként beállt Moldovan jóvoltából.
2008.02.23. 16:59
 
 
Orbán: 2006 előtt még egyetértett az MSZP és a Fidesz
A 2006-os választások előtt a Fidesz és az MSZP képviselői egyetértettek abban: az ország kormányzására vállalkozó erők úgy fogják megszervezni az egészségügy működését, hogy az európai viszonylatban is kiemelkedően magas járulékokon és adókon túl nem fognak kérni plusz pénzügyi hozzájárulást - mondta Orbán Viktor, a szolnoki Hetényi Géza kórházban a szív- érrendszeri betegek helyi szervezete által szervezett fórumon. Hasonlóképpen a Fidesz és az MSZP a fiatalok esetében is "letette a nagy esküt", hogy nem fognak tandíjat bevezetni - tette hozzá a Fidesz elnöke.
2008.02.23. 16:21
 
NBI: Kiütötte a Nyíregyházát a Győr
A Győr kiütéses győzelmet aratott a vendég Nyíregyháza ellen a labdarúgó Soproni Liga 16. fordulójában. Győri ETO FC-Nyíregyháza 5-0 (2-0), Győr, 3000 néző, V: Bede gólszerzők: Tokody (7., 77.), Völgyi (21.), Dudás (54.), Brnovic (79.). A mérkőzés elején gyorsan vezetést szerzett a hazai gárda amely a gól után uralta a félidőt és több kimaradt lehetőséget követően növelte is előnyét, így biztos vezetés tudatában vonulhatott az öltözőbe. Szünet után aktívabban kezdett a Nyíregyháza, ám gólt ismét a Győr szerezett. A vendégek ezek után kevés ellenállást tanúsítottak, így a hazai gárda öt góllal is megérdemelten győzött.
2008.02.23. 16:14
 
 
Evezős ergométeres ob: Hajdú legyőzte Alliquandert
Többnyire az esélyesek győztek az evezősök szolnoki ergométeres országos bajnokságán, egyedül a nők könnyűsúlyú kategóriájában született váratlan eredmény: Hajdú Zsuzsanna jobbnak bizonyult az előzetesen favoritnak tartott Alliquander Annánál. A férfiak normálsúlyú versenyében Haller Ákos diadalmaskodott - igaz, az U23-asok viadalát megnyerő, szintén szegedi Márton Gábor közel öt mp-cel jobb időt (6:01.4 p) ért el nála -, míg a könnyűsúlyúaknál Varga Tamás nyert. A hölgyek normál kategóriájában a papírformát igazolva Szabó Katalin győzött.
2008.02.23. 16:07
 
 
Országos véleménynyilvánító pártszavazás az MSZP-ben
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke az ülés után. A szocialista tagságtól arra vár választ a választmány, hogy egyetértenek-e azzal: a munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második felében, illetve több jusson az iskoláknak, a több tudás és magasabb színvonal elérhetővé váljon minden gyermek és fiatal számára.
2008.02.23. 15:04
 
 
A kurd lázadók 22 török katonát öltek meg Észak-Irakban
A kurd lázadók saját bejelentésük szerint 22 török katonát öltek meg Észak-Irakban, miközben csak öt sebesült volt a veszteségük a különböző összecsapásokban. A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) külügyi szóvivője szerint a török hadsereg helikopterekkel menekítette ki a sebesülteket a harcok körzetéből. Törökország csütörtökön este indított nagyszabású szárazföldi hadműveletet Észak-Irakban a légierő támogatásával a kurd lázadók feltételezett állásai ellen. A török vezérkar közlése szerint a pénteki harcokban legalább 55 kurd lázadót öltek meg, s öt török katona is életét vesztette.
2008.02.23. 14:57
 
 
VDSZSZ: továbbra sem határoztak a sztrájk folytatásáról
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szombati sztrájkbizottsági ülésén sem született döntés a felfüggesztett vasutassztrájk folytatásának időpontjáról - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke. Elmondta: a sztrájkbizottság minden nap értékeli és elemzi a helyzetet. Korábbi közlés szerint a munkabeszüntetés folytatására akár még e hét végén is sor kerülhet, de erről időben tájékoztatják az utasokat. A MÁV Zrt. és a VDSZSZ legközelebb hétfőn 15 órakor Herczog László közvetítő bevonásával folytatja az egyeztetést a szakszervezet sztrájkkövetelésről, illetve a munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.
2008.02.23. 14:55
 
 
Peking 2008: Barta Nóra 10. az olimpiai selejtező döntőjében
Akárcsak a középdöntőben, a fináléban is a 10. lett Barta Nóra 3 méteren, a műugrók pekingi olimpiai selejtezőjén. Gémesi László főtitkár elmondta: a Világkupa-sorozatba tartozó verseny szombati, 12-es döntőjében a magyar lány 306.00 pontot kapott öt ugrására, nála előrébb Európából csak ketten végeztek: a svéd Anna Lindberg (8. lett) és az ukrán Olena Fedorova (9.). Barta, aki a 2006-os, budapesti Eb-n ebben a számban bronzérmes volt, a fő célt már pénteken teljesítette, amikor a selejtezőből a 14. pontszámmal középdöntős lett, s ezzel olimpiai kvótát szerzett.
2008.02.23. 14:35
 
 
Új Generáció: a tandíj miatt senki sem marad ki a felsőoktatásból
Az SZDSZ-Új Generáció elnöke szerint a tandíj igazságosabbá teszi a felsőoktatási teherviselést, amiatt senki sem marad ki az egyetemi vagy főiskolai képzésből; Léderer András erről Nyíregyházán beszélt, az ifjúsági pártszervezet témával kapcsolatos vándorkiállításának megnyitóján. A szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok a rászorultság alapján támogatást, hallgatói ösztöndíjat, vagy tandíjmentésséget kaphatnak, s természetesen a diákhitel is rendelkezésükre áll tanulmányi költségeik fedezésére - jegyezte meg Léderer András a tárlaton, amely tablókon mutatja be a magyarországi és a nyugat-európai oktatási intézmények közötti látható különbséget.
2008.02.23. 14:30
 
 
A szélütés és az elbóbiskolás
Négyszer nagyobb a szélütés esélye azoknál az idősebb embereknél, akik napközben gyakran elbóbiskolnak - mutatták ki amerikai kutatók. Azt is megállapították, hogy a rendszeresen elbóbiskolóknál nagyobb az infarktus és egyéb szív-érrendszeri betegségek kockázata is. A kutatók számára meglepő volt, hogy a ritkábban elbóbiskolóknál is nagyobb a szív-érrendszeri katasztrófák kockázata, méghozzá két és félszeres. A kutatás során több mint kétezer embert vizsgáltak meg, akiknek az átlagéletkora 73 év volt. Azt vizsgálták, hogy bizonyos helyzetekben, így tévénézés, ebéd utáni üldögélés közben vagy az autóvezetést megszakítva az alanyok milyen gyakran alszanak el.
2008.02.23. 14:20
 
 
Magyarország egyetért Sarkozynek az európai agrárpolitikára vonatkozó javaslataival
A francia elnök legfőbb üzenete, hogy a közös agrárpolitika értékeit meg kell őrizni és a jelenleg folyó felülvizsgálat nem vezethet azt gyengítő eredményre, valamint el kell kezdeni gondolkodni a 2013 utáni időszakról is - hangsúlyozta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a 45. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon Párizsban, amelyet Nicolas Sarkozy államfő nyitott meg. A francia agrárium és élelmiszeripar 138 ezer négyzetméteres területen harminc ország ezer kiállítójának részvételében és háromezer tenyészállat (szarvasmarhák, kecskék, juhok, sertések, lovak, kutyák) bemutatásával megnyílt legjelentősebb éves találkozója február 23. és március 2. között látogatható a párizsi Porte de Versailles nevű kiállítócsarnokban.
2008.02.23. 13:50
 
 
Feldúlták egy roma család házát Putnokon
Gyógyszer hatása alatt egy gyermekkorú kislány dúlta fel a Borsod megyei Putnokon a többgyermekes roma asszony házát és ő írta fel a falra a gyalázkodó feliratokat, így tehát nem rasszista indíttatású bűntényről van szó - mondta a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa. Dobi Tamás hozzátette: a roma kislány a szomszédban él és bejáratos volt a családhoz, így ment be a nyitott ajtón pénteken, de senki nem volt otthon. A kislány italporból akart magának üdítőt készíteni, ám a pohárban - az elsődleges információk szerint nyugtató - gyógyszer volt, ennek hatására szórt szét mindent, dülöngélt és belekapaszkodott a fiókokba. Rúzzsal írt a falra, s a meghallgatás során elismerte tettét.
2008.02.23. 13:13
 
 
GKM: nem emelkedik április elsejétől a lakossági gáz ára
Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára - erősítette meg a Népszabadság információját Ábrahám Gergely, a gazdasági tárca szóvivője az MTI-nek. Ábrahám Gergely ismertette: a Magyar Energia Hivatal minden negyedévben javaslatot tesz a gáz árának változtatására a világpiaci trendekhez igazodva. A MEH most 13 százalékot javasolt, amit a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) - ahogy minden negyedévben - egyeztetésre továbbított, a közigazgatási egyeztetésen azonban nem támogatták az emelést. A Népszabadság cikke szerint az új gázárakat annak érvénybe lépése előtt egy hónappal kell kihirdetni a közlönyben, vagyis legkésőbb március elsejéig, azaz a népszavazás előtt kellene bejelenteni.
2008.02.23. 12:38
 
 
Ferrari: Schumacher is tesztel Barcelonában
A jövő héten a világbajnoki címvédő finn Kimi Räikkönen mellett Michael Schumacher, a Ferrari Forma-1-es istálló 2006-ban visszavonult klasszisa is teszteli a csapat autóit. A hétszeres világbajnok német sztár a brazil Felipe Massa helyét veszi át a barcelonai hivatalos gyakorlások elején. "Egy kis pihenőt akarunk adni Felipének, Michael pedig szívesen vállalta a feladatot" - mondta a Ferrari szóvivője. A 39 éves Schumacher visszavonulása óta többször tesztelt már a Ferrarival, de most először lesz lehetősége arra, hogy az istálló 2008-as versenygépét vezesse.
2008.02.23. 12:28
 
 
Mikola: ha nem törlik el a vizitdíjat, a kormány fel fogja emelni
Ha a választók a népszavazáson nem törlik el a vizitdíjat, akkor a kormánynak nincs is más lehetősége, mint annak felemelése, mert az új biztosítási rendszer jóval drágábban fog működni, mint a korábbi. Ezt a pénzt pedig az egészségbiztosítási kasszából kell előteremteni - mondta Mikola István. A fideszes országgyűlési képviselő közölte: az állam nem akar több pénzt adni az egészségügynek. Az egészségügyi szakpolitikus arra is kitért, hogy miután a kormány fizetőssé tette az egészségügyet, most azzal fenyegetőzik, hogy ha a referendumon a többség a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése mellett dönt, akkor nem pótolják vissza a kieső forrásokat.
2008.02.23. 12:23
 
 
A Fidesz a jövőbeli nyugdíjasok helyzetéért aggódik
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között 300-500 ezer olyan idős ember lehet, akiknek nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíjuk - mondta Iván László. Az ellenzéki párt szakpolitikusa szerint ez a veszély az 1945 és 1959 között születetteket fenyegeti, a kormánynak azonban nincs erre kritikus helyzetre megoldási javaslata. Mint mondta, a nyugdíjasok között eddig is nagy volt a szegénység, a konvergenciaprogramban foglalt megszorításoknak az egyik legnagyobb vesztese a nyugdíjas társadalom volt. Iván László arról is beszélt, hogy a 2008. január 1-jétől nyugdíjba vonulóknak az új nyugdíjszámítási módszer 14-15 százalékos veszteséget jelent, és emellett a kormány a nyugdíj mellett végzett munkát is megadóztatja.
2008.02.23. 12:10
 
 
Gyurcsány megerősítő szavazást kér új programjához az MSZP tagságtól
Megerősítő pártszavazást kér az MSZP tagságától új programjához Gyurcsány Ferenc és ezt be is jelentette az Országos Választmány szombati ülésén - értesült az MTI. A távirati iroda információi szerint a miniszterelnök a baloldali polgárosodás programban meghirdetett "munka, tudás, tulajdon" kérdéseivel összefüggésben négy kérdést tesz fel a szocialista tagságnak, még a március 29-re tervezett országos pártértekezlet előtt. A tervek szerint a szocialisták a helyi szervezeteknél és az interneten keresztül is szavazhatnak a kérdésekről. A választmány várhatóan határoz arról, hogy országszerte "Új Magyarország" fórumokat tartanak a baloldali polgárosodás programról.
2008.02.23. 11:54
 
 
Berlusconi nem zárja ki a nagykoalíciót
Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, a jobboldali erők vezéralakja nem zárná ki a nagykoalíciót, de csak ha szoros eredményt hoznának az olasz választások. Berlusconi, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezére a Canale 5 magántelevíziónak péntek este adott interjújában azt hangsúlyozta: nyitott a "nagykoalícióra a baloldallal", amennyiben az általa vezetett jobboldali szövetség nem szerez tiszta többséget az előre hozott - április 13-14-re kitűzött - választásokon. Amennyiben a két évvel ezelőtti választásokhoz hasonló végeredmény születik, késlekedés nélkül felajánljuk a baloldalnak a nagykoalíció létrehozását, még ha többségünk is lenne - mondta Berlusconi.
2008.02.23. 11:47
 
 
Gyurcsány Ferenc: Baloldali polgárosodás
Gyurcsány Ferenc szerint a történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, és mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre. A miniszterelnök erről szóló, Baloldali polgárosodás című írása a Népszava szombati számában jelent meg. A miniszterelnök szerint az állam feladata, hogy felkészítse a polgárokat az elvárt tudás és készségek folyamatos megszerzésére és olyan eszközökkel lássa el őket, amelyekkel alkalmazkodni tudnak és sikeresek lehetnek.
2008.02.23. 11:33
 
Rövidpályás világcsúcs női 200 m pillangón és 200 m háton
Két világcsúcs is született a tokiói rövidpályás japán úszóbajnokságon: Nakanisi Juko női 200 méter pillangón, Nakamura Rejko pedig női 200 háton ért el új rekordot. Az olimpiai bronzérmes Nakanisi 2:03.12 perces eredményével a lengyel Otylia Jedrzejczak tavaly decemberben, a debreceni Európa-bajnokságon felállított 2:03.53 perces rekordját adta át a múltnak, míg Nakamura 2:03.24-es ideje az amerikai Nathalie Coughlin 2001 novemberében úszott 2:03.62-es csúcsát írta felül.
2008.02.23. 10:55
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474[2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista