2020. július 14., kedd - Őrs
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  Nyári Egyetem
127675 találat
 
 
Figyelmeztették a hongkongiakat, hogy ne utazzanak a Fülöp-szigetekre
A hongkongi hatóságok figyelmeztették kedden a terület lakóit, hogy ne utazzanak a Fülöp-szigetekre a nyolc hongkongi turista halálával végződött előző napi manilai túszdráma miatt. Az ázsiai ország fővárosában egy elbocsátott rendőr túszul ejtette egy turistabusz utasait, s mire azok zömét sikerült kiszabadítani, nyolc hongkongi és maga a túszejtő meghalt. Benigno Aquino Fülöp-szigeteki elnök elismerte: voltak hibák abban, ahogy az esetet a hatóságok kezelték, de azzal védekezett, hogy a túszejtő a buszban hallotta és nézte a rádió- és tévéközvetítéseket, ezért nem lehetett titokban előkészíteni a támadást. Ráadásul túszokkal vette körül magát, élő pajzsként használva őket, amivel elbizonytalanította a támadó kommandósokat.
2010.08.24. 09:30
 
 
Önkéntes egyetemisták segítenék a Magyarországra érkező delegációkat
Önkéntes egyetemistákra bízná a magyar uniós elnökség idején az országba érkező delegációk kalauzolását a Külügyminisztérium, első körben a felsőoktatási intézmények már válogattak a jelentkezők közül. A minisztérium tájékoztatása szerint az uniós szokásoknak megfelelően a 2011 első félévében esedékes EU-elnökség idején Magyarországon tartandó állam- és kormányfői, illetve miniszteri szintű ülések, konferenciák alkalmával az elnöki pozíciót betöltő tagállamnak kell gondoskodnia a külföldi delegációvezetők kíséretéről. Ezt a feladatkört a magyar elnökség a korábbi tagállami gyakorlatnak megfelelően úgynevezett "összekötő tisztek" alkalmazásával látja el: a kiemelt fontosságú rendezvényeken minden küldöttség mellé egy-egy ilyen segítőt delegálnak.
2010.08.24. 07:45
 
 
Népszabadság: köztisztviselők tucatjai fordulnak jogsegélyért az MSZP-hez
A napilap keddi száma ismerteti, hogy a jogsegélyszolgálat elindításáról még az MSZP egyik korábbi kongresszusa döntött. A szolgálat alapvetően a munkavállalói jogvédelemre szakosodott, s a megalapozatlanul elbocsátott dolgozók számára biztosít jogi segítségnyújtást. A gyakorlott munkajogászok által végzett szaktanácsadás ingyenes. A segélyszolgálat elindításának közvetlen kiváltó oka a kormánytisztviselőkről szóló törvény tervezete volt, amely - első lépcsőben a kormányhivataloknál - lehetővé teszi az indokolás nélküli elbocsátást, csökkenti a felmondással járó költséget, és gyakorlatilag megszünteti az újonnan felvett tisztviselőkkel szembeni minőségi szakmai követelményeket - nyilatkozta a Népszabadságnak Fogarasiné Deák Valéria, a jogsegélyszolgálat szervezője.
2010.08.24. 07:30
 
 
Magyar Nemzet: nem minden tankönyv érkezik meg
Várhatóan több százezer tankönyv, illetve munkafüzet nem érkezik meg becsengetésre az iskolákba - tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap keddi számában megjelent cikk ismerteti, hogy várhatóan a tankönyvcsomagok 1-2 százaléka, összesen 150-300 ezer tankönyv nem érkezik meg a szeptember 1-jei tanévkezdésre. Főként olyan tankönyvekről, munkafüzetekről van szó, amelyeket most adnak ki először, illetve olyanokról, amelyeknek lejárt a minősítése, és most újra kell őket engedélyeztetni - magyarázta a Magyar Nemzetnek a csúszás okát Safranek László, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete terjesztői tagozatának elnöke.
2010.08.24. 07:15
 
 
A vöröskereszt a volt Jugoszláviában eltűnt 15 ezer ember sorsát firtatja
A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) felszólította a volt Jugoszláviát alkotó országok kormányait, hogy tegyenek több erőfeszítést a továbbra is eltűntként nyilvántartott mintegy tizenötezer ember sorsának tisztázására. "A statisztikák mögött emberek vannak, férfiak, nők és gyermekek, akiknek élete romba dőlt az erőszak miatt" - mutatott rá Paul-Henri Arni, a nemzetközi humanitárius szervezet regionális delegációjának vezetője hétfőn Belgrádban, ahol "Hiányzó életek" címmel kiállítást nyitott meg, és bemutatta az ehhez kapcsolódó könyvet. A könyv és a kiállítás tizenöt olyan horvátországi, boszniai, szerbiai, illetve koszovói ember történetét vázolja fel, akiknek családtagjai eltűntek az 1990-es évek konfliktusaiban.
2010.08.24. 07:15
 
 
Elvált Tiger Woods
Elvált Tiger Woods, a világ első számú golfozója, akiről egy 9 hónappal ezelőtti autóbalesete nyomán derült ki, hogy megcsalja a feleségét, a svéd Elin Nordegrent. A Floridában, hétfőn kimondott válás hírét közleményben jelentette be a pár. "Szomorúak vagyunk, hogy véget ért a házasságunk, és a legjobbakat kívánjuk egymásnak a jövőre nézve" - olvasható a közleményben, amelyet a volt házastársak ügyvédjei juttattak el a sajtóhoz. A válásról egyelőre nem tudni részleteket, csak annyit tudni, hogy a golfcsillag és felesége "megosztja a gondoskodást két közös gyermekük, a 3 éves Sam lányuk és 19 hónapos Charlie fiuk fölött". Woods és Nordegren 2004. októberében házasodott össze Barbados szigetén.
2010.08.23. 22:00
 
 
Félreértés, hogy a 4 milliót is elérhetné a végkielégítés különadómentes része
Félreértésen alapulnak azok a magyarázatok, amelyek szerint akár a 4 millió forintot is elérheti az elbocsátott dolgozóknál az az összeg, amely után nem kell különadót fizetni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca tájékoztatása szerint a 98%-os különadó a távozással összefüggésben kapott (pénzbeli vagy más) juttatások különadó-köteles együttes összegének egyszer kétmillió forintot meghaladó részére vonatkozik. A Népszava múlt csütörtöki számában idézett olyan adószakértői véleményt, amely szerint a jogszabály végleges szövegét úgy is lehet értelmezni, hogy az elküldött személynek kétszer kétmillió forint feletti - egyszer a hatvan napon belüli, majd az azon túli - jövedelmét terheli csak a különadó.
2010.08.23. 20:45
 
 
Fidesz: fejlesztésre fordították a felvett hitelt az V. kerületben
A 6,8 milliárd forintnyi felvett hitel teljes összegét az V. kerület fejlesztésére fordította a fideszes kerületvezetés - közölte Puskás András, a kerület alpolgármestere. A fideszes politikus arra reagált, hogy Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke és Pásztor Tibor, a kerület szocialista polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatón azt mondták, hogy a kerületi önkormányzatnak a felelőtlen gazdálkodás miatt van 14 milliárd forintos adóssága. Puskás András az MTI-vel azt közölte, a szocialista Steiner Pál polgármestersége ideje alatt az önkormányzat 6,6 milliárd forint hitelt vett fel, viszont az akkori városvezetés "semmilyen fejlesztési projektet nem bírt elkezdeni, illetve átadni a belváros területén".
2010.08.23. 20:00
 
 
Véget ért a manilai túszdráma, a túszejtőt megölték
Megrohamozták a rendőrök a Fülöp-szigeteki fővárosban azt a turistabuszt, amelyet egy fegyveres túszejtő kerített hatalmába. Az órákig tartó dráma nyolc túsz és a túszejtő halálával végződött. Az utóbbi - egy elbocsátott rendőr - azzal fenyegetőzött, hogy megöli a fogva tartott 16 hongkongi turistát, ha a helyszínre kivezényelt kommandósok megközelítik a buszt. Benigno Aquino államfő az este egy közleményben bejelentette, hogy "a tragikus incidens nyolc ártatlan civil halálával végződött", és részvétét fejezte ki a családtagoknak.
2010.08.23. 20:00
 
 
Bukaresti kórháztűz: bűnvádi eljárást indítottak egy nővér ellen
Bűnvádi eljárást indítottak Romániában egy nővér ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy munkahelyén, az egyik bukaresti szülészeten hanyagul látta el feladatát, és emiatt tizenegy újszülött megégett, közülük öt életét vesztette. A szakszerűtlenül beszerelt elektromos vezeték okozta tűz a múlt hétfőn borította lángokba a Giulesti szülészet egyik kórtermét, amelyben tizenegy csecsemő feküdt. Marius Iacob ügyész hétfőn közölte, hogy a szolgálatban lévő nővér nem tartózkodott a kórteremben a tűz kitörésekor. Az asszisztenst hétfőn őrizetbe vették, előzetes letartóztatásba helyezéséről később dönt a bíróság. A nőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel és testi sértéssel gyanúsítják.
2010.08.23. 19:45
 
 
Női kosárlabda Eb-selejtező: magyar győzelem Finnországban
Finnországi sikerrel folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben a női kosárlabda-válogatott, miután hetedik mérkőzésén, hétfőn 61-56-ra nyert Vantaa-ban. Székely Norbert együttese továbbra is nélkülözte a sérült csapatkapitányát, Fegyverneky Zsófiát, ezzel együtt a találkozó nagy részében vezetett, és végül remek hajrával szerezte meg a győzelmet. A mezőny legjobbja a 16 pontos Krivacsevics Tijana lett. A 2/5-ös mérlegnél tartó magyarok a kvalifikáció nyolcadik, utolsó fordulójában Törökországot fogadják csütörtökön, Miskolcon.
2010.08.23. 18:15
 
 
Budapesten keres ideiglenes lakást Angelina Jolie és Brad Pitt
Budapesten keres otthont ősszel induló filmje forgatásának idejére Angelina Jolie és Brad Pitt - értesültek internetes források. A The Sun című brit tömeglap úgy tudja, az Oscar-díjas színésznő a hétvégén ikergyerekeivel Magyarországon járt, hogy rátaláljon a megfelelő ingatlanra, amely a család otthonául szolgálhat arra az időre, amíg a színésznő rendezőként kipróbálja magát új filmjében. A The Sun információival egybecsengő hírekről számolt be az x17online.com internetes honlap is. Jolie novemberben lát neki legújabb filmje forgatásának, ezúttal azonban rendezőként veszi ki részét a munkából. Az alkotás a délszláv háború idején játszódik, és mint a színésznő elmondta, egy szerelmi történet lesz.
2010.08.23. 18:15
 
 
Tenisz: Serena Williams szeptember végén tér vissza
A világelső Serena Williams, aki lábsérülésére hivatkozva lemondta a szereplést az augusztus 30-án kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen, azt tervezi, hogy jövő hónap végén kezd újra versenyezni. A 13-szoros Grand Slam-győztes amerikai játékos várhatóan a szeptember 26-án rajtoló tokiói, Toray Pan Pacific Open elnevezésű viadalon lép pályára. A japán fővárosban így szép mezőny gyűlik majd össze, hiszen ott lesz többek között a wimbledoni döntős orosz Vera Zvonarjova, a Roland Garroson bajnok olasz Francesca Schiavone, a dán Caroline Wozniacki, a szerb Jelena Jankovic és a címvédő orosz Marija Sarapova.
2010.08.23. 17:15
 
 
MNB: a GDP az idén 0,9%-kal, jövőre 2,8%-kal nő
A jegybank nem változtatott idei 0,9 százalékos GDP-prognózisán, inflációs előrejelzését 4,7 százalékra csökkentette a korábbi 4,9 százalékról - mondta Simor András, a jegybank elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Jövőre a gazdasági növekedés némileg lassabb, 2,8 százalék lesz a korábban várt 3,2 százalék helyett, 2012-ben pedig 3,8 százalék, 0,1 százalékponttal alacsonyabb a májusban közölt adatnál. Az MNB 2010-ben 4,7 százalékos átlagos inflációval számol, ami kisebb a korábban jelzett 4,9 százaléknál, ugyanakkor a jövő évi előrejelzést 3,5 százalékra, a 2012. évit 3,4 százalékra emelte a korábbi 3,0, illetve 2,9 százalékról.
2010.08.23. 17:15
 
 
Eddig több mint 128 millió forintot kaptak a 2006-os tűzijáték károsultjai
A 2006. augusztus 20-ai tűzijáték károsultjainak ügyében mostanáig összességében több mint 128 millió forint összegben jött létre egyezség, amely a kárigények hatvan százaléka - jelentette be Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkára. Az elmúlt két és fél hónap alatt 63 ember kártérítési igénye érkezett be a KIM-hez és a Magyar Államkincstárhoz, és 37 esetben történt egyezségkötés. Egy esetben az igény előterjesztője is elismerte, hogy nem jár neki a kártalanítás. Négyen a sérülés súlyossága miatt nem egyösszegű kártérítést, hanem 2010 szeptemberétől járadékot kapnak az államtól.
2010.08.23. 17:00
 
 
A magyar kormány Afganisztán-politikája változatlan
A kormány Afganisztán-politikája változatlan - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter, miután rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be a közép-ázsiai országban hétfőn megtámadott magyar konvojról és a támadás halálos áldozatáról. A hétfőn hajnali, magyar idő szerint fél négykor indított támadásban egy 32 éves katonanő meghalt, egy másik katona életveszélyes és két további társuk pedig súlyosan megsérült. A katonai konvoj éppen Puli-Humriból, a magyar bázisról Mazari Sarifba tartott, ahonnan a katonák már hazatértek volna Magyarországra, mert lejárt a mandátumuk. A honvédelmi miniszter közölte, hogy a törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti.
2010.08.23. 16:30
 
 
Gyengült a forint az inflációs jelentés után
Kissé gyengült a forint a bankközi devizapiacon hétfőn kora délután a monetáris tanács ülése után. Az eurót 15.45-kor 282,04 forinton jegyezték a reggeli 279,32 forint után. Pénteken délután az euró még 278,92 forinton állt a nemzetközi deviza piacon. Devizapiaci kereskedők az MTI kérdésére elmondták, hogy délelőtt 280 forint körül stabilizálódott a forint. A kamatdöntő ülésen ugyan 5,25 százalékon változatlanul hagyták az alapkamatot, de szóba került a kamatemelés is. A magyar fizetőeszköz gyengüléséhez hozzájárult az is, hogy az inflációs jelentésben 2010-re csökkentette, 2011-re és 2012-re pedig emelte a várakozásait az Magyar Nemzeti Bank szakértői gárdája.
2010.08.23. 16:30
 
 
Webber 2011-ben szögre akasztja a bukósisakot
Mark Webber, a Forma-1-es Red Bull ausztrál pilótája a 2011-es idény végén pontot tehet versenyzői karrierjének végére. "Ha sikerül világbajnokságot nyernem az idén vagy jövőre, akkor más munka után nézek" - fogalmazott Webber az Esporte Espetacular című brazil magazin hasábjain. "Az élet nem csak Forma-1-ből áll. Korábban például azt tanácsolták nekem, hogy legyek hegymászó." Webber megnyerte a legutóbbi F1-es futamot, a magyar GP-t a Hungaroringen, és hét versennyel a zárás előtt vezeti a pontversenyt. A pénteken 34. születésnapját ünneplő Webber százötven viadalon indult és hat alkalommal intették le elsőként. Sportkarrierjét labdaszedőként egy rögbicsapatánál kezdte.
2010.08.23. 16:00
 
 
Nem jelentkezhetnek be a kettős állampolgárságot igénylők Kossuth szülőházába
Nem volt joga az egyszerűsített honosítási eljárás ügyében hozott döntéshez a monoki polgármesternek és képviselő-testületnek - közölte Wetzel Tamás miniszteri biztos hétfőn. A monoki polgármester az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló törvény életbelépésének napján, augusztus 20-án közölte, hogy a képviselő-testület döntése alapján a kettős állampolgárságért folyamodó határon túli magyarok Monokon állandó lakcímet kérhetnek, akiket a község önkormányzata Kossuth Lajos szülőházába jelent be. A polgármesternek és a képviselő-testületnek a döntéshez nem volt joga, mivel a törvény a jegyző felelősségébe utalja a lakcímbejelentéssel kapcsolatos hatásköröket - közölte a miniszteri biztos.
2010.08.23. 15:15
 
 
Abbász: Izraelnek választania kell a béke és a telepesek között
Az izraeli kormánynak választania kell a béke és a telepespolitika folytatása között, a kettő egyszerre nem megy - mondta hétfőn Száeb Erekát palesztin főtárgyaló Mahmúd Abbász palesztin elnökre hivatkozva egy rámalláhi sajtótájékoztatón. Abbász szerint ha Netanjahu izraeli miniszterelnök úgy dönt, hogy újrakezdi a telepépítéseket szeptember 26-a után, azzal azonnal véget vet a tíz nap múlva kezdődő közvetlen tárgyalásoknak. Szeptember 26-án jár le az a tízhónapos részleges moratórium, amelyet Netanjahu az Egyesült Államok nyomására jelentett be a ciszjordániai zsidó telepeken és Kelet-Jeruzsálemben.
2010.08.23. 15:00
 
 
Nem változott a jegybanki alapkamat
Nem változtatott a jegybanki alapkamat 5,25 százalékos mértékén a monetáris tanács hétfőn - közölte a Magyar Nemzeti Bank. Legutóbb az április 26-i ülésen csökkentette 25 bázisponttal 5,25 százalékra az alapkamatot a testület, akkor a tanács öt tagja szavazott negyed százalékpontos csökkentés mellett, ketten pedig 50 bázispontos lazításra voksoltak. A tavaly júliusi 9,50 százalékos szintről a monetáris tanács minden hónapban csökkentett, áprilisig 4,25 százalékkal mérsékelte az alapkamatot.
2010.08.23. 15:00
 
 
Jackie Chan olimpiai sportággá nyilváníttatná a vusut
Hivatalos olimpiai sportággá szeretné nyilváníttatni a távol-keleti harcművészetek közé tartozó vusut Jackie Chan hongkongi színész. A kínaiul harcművészetet, illetve katonai gyakorlatozást jelentő vusu az ázsiai ország határain kívül főleg kungfu néven vált ismertté. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban már sporttá nyilvánította a vusut, azonban a többi ázsiai küzdősporttal ellentétben, mint amilyen például a tekvondó és s cselgáncs, nem sorolta be a hivatalos ötkarikás események közé. A NOB ugyanakkor engedélyt adott Kínának arra, hogy a 2008-as olimpián bemutató sportágként szerepeljen a vusu: versenyt rendeznek belőle, de érmet nem osztanak.
2010.08.23. 14:45
 
 
Júliusban rekordot döntött a spanyol turizmus
Az elmúlt két év legerősebb növekedését könyvelhette el júliusban a spanyol turisztikai szektor. Összesen 6,9 millió turista érkezett a múlt hónapban Spanyolországba, 4,5 százalékkal több mint júniusban. A spanyol gazdaság egyik legfontosabb iparágának számító turizmus már harmadik hónapja mutat növekedést. A júliusi növekedés leginkább az északi országokból érkező turisták 16,7 százalékkal növekvő számának köszönhető. Az előző hónaphoz képest Angliából 1 százalékkal, Németországból 1,9 százalékkal, Olaszországból 5,2 százalékkal többen, míg Franciaországból 0,4 százalékkal kevesebben látogattak el Spanyolországba.
2010.08.23. 14:45
 
 
Kassai vezeti a Sampdoria-Werder Bremen BL-meccset
Kassai Viktor vezeti kedden a Sampdoria-Werder Bremen találkozót a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik, utolsó selejtező körében. Az olasz és német együttes a BL-selejtező egyik legrangosabb párharcát vívja, melynek visszavágója előtt a brémaiak vannak jobb helyzetben, miután a múlt héten 3-1-re nyertek hazai pályán. Az MLSZ honlapja szerint a dél-afrikai világbajnokságon többek között a spanyol-német elődöntőben bíráskodó Kassainak Erős Gábor, Vámos Tibor, Fábián Mihály, Bognár Tamás és Bede Ferenc lesznek a segítői.
2010.08.23. 14:00
 
 
Szerdától csökken az üzemanyagok ára
Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin, és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. A Mol egy hete 3 forinttal mérsékelte a benzin és két forinttal a gázolaj árát. A mostani csökkentéssel a gázolaj átlagára 321 forintra, míg a benziné 332 forintra csökken. Kilenc hete történelmi csúcsot értek el az üzemanyagárak: akkor a gázolaj átlagára az idei eddigi maximumra, 331 forintra, a benziné pedig történelmi csúcsra, 345 forintra nőtt. Az autósok 10-30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2010.08.23. 13:45
 
 
Irán rakétával felszerelhető gyorsnaszádok sorozatgyártásába kezd
Irán hétfőn megkezdte két gyorsnaszád gyártását, amelyek rakéta-indítóállásokkal, valamint gépfegyverekkel és a rakétákat vezérlő számítógépes rendszerrel is fel lesznek szerelve, és járőrözésre vagy támadó hadműveletekre is bevethetők - közölte az IRNA iráni hírügynökség. A Szerádzs és a Zolfagar gyártósorait egy nappal azután avatták fel, hogy Mahmúd Ahmadinezsád elnök ünnepélyesen átadta Irán első saját készítésű, 1000 kilométer hatósugarú, pilóta nélküli bombázóját. A négy méter hosszú repülőgépet a csapásmérés fárszi megfelelője szerint Karrarnak nevezték el. Iránban most ünnepelik a "kormány hetét", amelynek során Teherán bemutatja legújabb technológiai vívmányait.
2010.08.23. 13:30
 
 
2010 első félévében zsugorodott a lízingpiac
A lízingpiacon az idén az első félévben a finanszírozott összeg 27 százalékkal 142,7 milliárd forintra, a szerződésszám pedig 29 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A második negyedévben ugyanakkor már 70.380 milliárdról 72.368 milliárd forintra nőtt az előző negyedévhez képest a kihelyezett összeg. A Lízingszövetség közleménye szerint a második negyedévében 27 százalékos visszaesést regisztráltak a finanszírozásban, és 24 százalékkal csökkent a szerződésszám is az előző év hasonló időszakához képest. A lízingpiaci szegmensek közül továbbra is a lakás- és ingatlan a legsérülékenyebb, a devizahitelezés beszüntetése tovább súlyosbította az ingatlanpiac helyzetét.
2010.08.23. 13:15
 
 
Lassult az euróövezet feldolgozóipara és szolgáltatási szektora
Az előzetes adatok szerint augusztusban lassult a növekedés az euróövezeti feldolgozóiparban és a szolgáltató szektorban, az összetett mutató 56,1 pontra csökkent a júliusi 56,7 pontról, a piaci várakozás 56,4 pont volt. A Markit piackutató intézet hétfőn közzétett adatai szerint a feldolgozóipari beszerzési menedzser index 55,0 pont volt augusztusban a júliusi felülvizsgált 56,7 pont után. A piaci várakozás 56,2 pont volt. A szolgáltató szektorban a mutató 55,6 pontra csökkent a júliusi felülvizsgált 55,8 pontról. A várakozás 55,5 pont volt.
2010.08.23. 13:00
 
 
Megállt a munkanélküliség csökkenése a Közép-dunántúli Régióban
Alig 500 fővel csökkent júliusban az álláskeresők száma a Közép-dunántúli Régióban, ahol a munkaügyi központ nyilvántartásában a hónap végén 54.885 álláskereső szerepelt. A bejelentett álláshelyek száma 4.854 volt, amely a múlt havi értéknél 43 álláshellyel több. A legtöbb új álláshelyet 2.101-et, Komárom-Esztergom megyében jelentették be. A régióban a munkanélküliek 40 százaléka Fejér megyében él, csaknem egyharmaduk Veszprém megyei és csak negyedük Komárom-Esztergom megyei lakos. Komárom-Esztergom megyében a munkanélküliség aránya 9,9 százalék maradt. A kistérségek közül Komárom, Tata és Tatabánya helyzete az átlagnál kedvezőbb, míg Dorog környékén 11,9 százalékos az álláskeresők aránya.
2010.08.23. 13:00
 
 
Megnyílt Tarlós és a fővárosi Fidesz-KDNP kampányirodája
Tarlós István szerint "nem kell félteni tőlünk a budapesti fejlesztéseket". Az, hogy azok milyen ütemben folytatódnak, csak annak a függvénye, hogy "a szocialisták és a főpolgármester úr milyen állapotban hagyták itt a kasszát". A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje mindezt a budapesti Fidesz-KDNP kampányirodájának hétfő délelőtti megnyitóján mondta, a főváros V. kerületében, a Kossuth Lajos utcában. A politikus hozzátette, készíteni fognak egy leltárt az ügyekről, hangsúlyozta azonban, a maga részéről nincs benne túl nagy fogékonyság arra, hogy rablópandúrt játsszon.
2010.08.23. 12:30
 
 
Meghalt egy magyar katona Afganisztánban
Meghalt egy magyar katona az afganisztáni Baglán tartományban, amikor támadás érte a magyar konvojt hétfőn. A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a magyar idő szerint hétfő hajnalban, 3.30-kor történt támadásban további három magyar katona is megsérült: egy életveszélyesen, kettő pedig súlyosan. A konvojban a tartományi újjáépítési csoport (PRT) katonái utaztak. A PRT 8. váltásának hazautazó állománya a NATO-erők északi régiójának központjába, Mazari Sarif városba tartott, amikor Puli-Humritól 20 kilométerre északnyugatra, egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. A támadás után a konvoj visszatért a magyar táborba, ahol a sérültek orvosi ellátást kaptak.
2010.08.23. 12:15
 
 
Szerdán dönt a német kormány a bankadóról
A tervezet-csomag tartalmaz egy új, bankokra kivetett adót.Az adó maximális értéke az éves nyereség 15 százaléka lesz, amelyet kizárólag olyan német székhelyű bankokra vetnének ki, amelyek nyereségesen működnek. Az új adó nem lesz költségként jóváírható.
2010.08.23. 11:30
 
 
Rendőrkézen a szegedi óvodai fosztogató
Elfogta a Szegedi Rendőrkapitányság azt az 51 éves férfit, aki a közelmúltban szegedi bölcsődéket, óvodákat és iskolákat fosztogatott; a férfit a városi bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte. A gyanúsított összesen huszonhárom gyermekintézménybe tört be, ahonnan elsősorban készpénzt, illetve könnyen mozdítható használati tárgyakat vitt magával. A sorozat június 14-én, Szeged-Szentmihálytelken kezdődött, s egészen augusztus 20-ai elfogásáig tartott. A férfi a bűncselekmények elkövetése során rongálással is jelentős károkat okozott, volt olyan hely, ahol például az összes ajtót betörte - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
2010.08.23. 11:30
 
 
Kudzukivonat a kokainfüggőség kezelésére
Valószínűleg a kokainfüggőség is kezelhető az alkoholbetegség gyógyítására használt kudzunövény egy kivonatával - mutattak rá amerikai kutatók. A kokainfüggőség kezelésére jelenleg nincs hatékony gyógymód, de a futónövényből származó szer patkányokon elvégzett kísérletek alapján erre alkalmas lehet - hangsúlyozták Gilead Sciences Inc. kutatói. A kudzuból készült szintetikus kivonat, amelyet ALDH2 (aldehid-dehidrogenáz-2) gátlóenzim néven jelöltek meg a tudósok, a tetrahidropapaverolin (THP) vegyület szintjét emeli, amely a szakemberek szerint megakadályozza, hogy a kokainvágy miatt az agyban felszaporodjon a dopamin.
2010.08.23. 11:15
 
 
A világhírbe gördeszkázott a rédicsi plébános
Az internet révén alig két hét alatt világhírűvé vált Lendvai Zoltán katolikus plébános gördeszkázós mutatványa, ami Brazíliától Oroszországig, a legnagyobb hírügynökségektől a neves világlapokig és televíziós társaságokig bejárta a földkerekséget. A Zala megyei Rédicsen és 11 környékbeli településen szolgáló plébános az MTI-nek hétfőn azt mondta: soha nem gondolta volna, hogy ilyen ismertségre tesz szert, telefonja szinte megállás nélkül csörög, annyian hívják Magyarországról és külföldről. Legutóbb éppen egy brazil forgatócsoport kereste vele a kapcsolatot nagykövetségükön keresztül, miután a múlt héten a Reutersnek és az AFP hírügynökségnek is nyilatkozott.
2010.08.23. 11:00
 
 
ORFK: négy nap alatt tizenöten vesztették életüket közúti balesetben
Az elmúlt hosszú hétvégén tizenöten vesztették életüket közúti balesetben, négyen vízbe fulladtak: csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap összesen 552 közúti közlekedési baleset történt az országban, amelyek közül 83 súlyos, 143 pedig könnyű sérüléssel végződött. A közúti ellenőrzések során ittas vezetés miatt 255 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek. A tavakban és folyókban négyen fulladtak vízbe. A bűnügyi statisztika szerint a rendőrök a négy nap alatt 136 körözött személyt fogtak el, 304 embert értek tetten, s összesen 1118 embert állítottak elő - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
2010.08.23. 10:15
 
 
A keletnémetek egyharmada kivándorolna az országból
A keleti országrész lakosságának csaknem egyharmada (32%) ki akar vándorolni - írta hétfőn a Die Welt, a német egység huszadik évfordulójának küszöbén. Az ország elhagyásának gondolata minden korosztályban fölmerül. A leginkább elvágyó korosztályt az egyetemisták alkotják: 57 százalékuk tervezi Németország elhagyását. Ezzel megelőzik a munkanélkülieket - átlagosan duplája a számuk a nyugati tartományokhoz képest -, akiknek 46 százaléka foglalkozik a kivándorlás gondolatával. A 16-25 évesek között minden második német kacérkodik a kivándorlással, míg az 55-65 éves korcsoporton belül 26 százalék az elvágyók aránya - derül ki a lipcsei Leif intézet felméréséből.
2010.08.23. 10:00
 
 
Kifejlesztették a gyémánt borotvapengét
Egy német kutatócsapat olyan borotvapengét fejlesztett ki, amely jóval élesebb és hosszabb életű minden eddigi pengénél, így a borotválkozásban minőségi ugrás következhet be. A borotvapenge előállításához először egy nanokristályos gyémántréteget visznek fel a keményfém pengére. Ezt követően a réteg apró drágaköveit az újonnan kifejlesztett plazmaköszörüléses eljárással addig csiszolják, míg a penge éle már csak pár nanométernyi, és csupán néhány atomból áll. Az ulmi kutatóknak ezzel először sikerült a világ legkeményebb anyagát a lehető legélesebb pengeéllel kombinálniuk. Az ipari gyémántpengék élettartama az acélpengékének akár ezerszeresét is eléri.
2010.08.23. 09:45
 
 
F1: Mosley szerint a német GP-ért nem járna pont Alonsónak
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) volt elnöke azt nyilatkozta, hogy a júliusi Forma-1-es Német Nagydíjon történt ferraris csapatutasítás miatt el kellene venni a győztesnek járó pontokat a spanyol Fernando Alonsótól és márkatársától, a második brazil Felipe Massától. "Mindkét versenyzőtől el kellene venni azokat a pontokat, amit a német GP-n szerzett helyezésükért kaptak" - fogalmazott Mosley a Welt am Sonntag című lapban, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a pénzbüntetés kevés volt. A július 25-i hockenheimi száguldáson a 49. körben beszóltak rádión Massának, hogy Alonso a "gyorsabb", és erre a brazil látványosan átengedte az elsőséget a spanyolnak.
2010.08.23. 09:30
 
 
Kajak-kenu vb: A szövetségi kapitány elégedett az eredményekkel
Az olimpiai számokat tekintve 3-3-1 volt a mérleg. A szakember ugyanakkor nem titkolta, hogy a férfi kajak szakággal kapcsolatban maradt benne jó adag hiányérzet. "Ha egészében nézzük a szereplést, akkor elégedettek lehetünk, viszont a férfi kajak szakág teljesítménye elég nagy foltot hagy a sportág zászlaján - mondta az MTI-nek. - Főleg a sikeres Eb után fájó ez az eredmény. Azt nem mondom, hogy méltatlan a szakághoz, de az biztos, hogy bizonyos dolgokon a jövőben változtatni kell. Biztosan több összetevője van a kudarcoknak, most az összes rossz jött, ami jöhetett."
2010.08.23. 09:30
 
 
A manilai rendőrség szót ért a túszejtővel
A manilai rendőrség szóvivője közölte, hogy szakembereik szót értenek a túszejtővel, aki hatalmába kerítette hétfőn egy hongkongi turistabusz 25 utasát, de immár elengedett közülük hét embert. Két rendőrségi szakember tárgyal Rolando Mendozával, aki elbocsátás alatt lévő rendőr, és követeli, hogy helyezzék vissza állásába. Erőt csak végső esetben alkalmaznak a férfival szemben - tette hozzá a szóvivő. Mendoza három gyermeket, három nőt és egy 73 éves férfit már szabadon engedett. Közben élelmet kért túszai számára - amit teljesítettek -, valamint azt, hogy töltsék fel üzemanyaggal az autóbusz tartályát, hogy a jármű légkondicionáló berendezése működhessen. A manilai polgármester-helyettes szerint minden túsz sértetlen.
2010.08.23. 09:00
 
 
Mától nem lehet népszavazásokhoz aláírást gyűjteni
Az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvény szerint nem lehet aláírást gyűjteni az általános önkormányzati választás napján, valamint az azt megelőző, és azt követő 41 napon belül, a folyamatban lévő aláírásgyűjtéseket pedig fel kell függeszteni. Ez azt jelenti, hogy augusztus 23-a és november 13-a között - tekintettel az október 3-ai választásra - fel kell függeszteni a megkezdett aláírásgyűjtéseket. A szavazás napja előtti 41. napon "megáll az óra"; ekkor le kell adni az addig összegyűjtött aláírásokat, a szavazást követő 41. napon pedig az Országos Választási Iroda (OVI) új aláírásgyűjtő ívet ad ki a gyűjtőnek, és tovább folytatódhat az aláírásgyűjtés.
2010.08.23. 08:15
 
 
Százezreket lakoltattak ki a kínai-észak-koreai határon áradás miatt
Az evakuálást kevesebb mint 24 óra alatt hajtották végre - ott, ahol a Jalu (Yalu) folyó kiöntött, csónakok és helikopterek bevetésével. Korábbi híradások négy halálos áldozatról és egy eltűntről számoltak be. A legfrissebb adatok szerint a csütörtök óta zuhogó eső 2,35 méterre duzzasztotta a folyó vízszintjét, ami tíz év rekordja. Egyes helyeken 650 milliméter csapadék hullott. A legutóbbi helyszíni beszámolók a víz lassú apadásáról számolnak be, de a parton továbbra is homokzsákokkal igyekeznek védeni a várost, amelynek mélyebben fekvő részeit elöntötte a víz. A gátszakadás hossza megközelíti a 150 métert.
2010.08.23. 08:00
 
 
Räikkönen leszámolt a Forma-1-gyel?
Bár véglegeset még mindig nem állít, egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy a 2007-es világbajnok visszatér valaha a Forma-1-be.
2010.08.23. 00:49
 
 
Rekord mennyiségű vibrátort vásárolt a Narancsvidék sztárja
Mischa Barton karrierje már egy ideje romokban, szervezetét pedig sikeresen amortizálja a színésznő. Erotikus játékszerekben azonban nincs hiánya.
2010.08.23. 00:45
 
 
Labdarúgó NB I: Győri ETO-MTK 1-1
Az Európa Liga 4. selejtezőkörében érdekelt Győri ETO hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a vendég MTK-val a labdarúgó Soproni Liga 4. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. Az első félidőben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, ám az MTK egy szép akcióból szerezett vezetést. Szünet után hamar egyenlített és fölényben játszott a Győr, de helyzetét nem tudta kihasználni, így maradt a döntetlen. Győri ETO FC-MTK Budapest 1-1 (0-1) Győr, 4000 néző, V: Takács gólszerzők: Trajkovic (48.), illetve Kanta J. (29.); sárga lap: Ganugrava (56.), illetve Kanta J. (24.), Ladányi (76.), Sütő (91.). A tabella élén a Videoton áll, második a Debrecen, harmadik a Kaposvár.
2010.08.22. 22:30
 
 
Cincinnati tenisztorna: Federer győzött
A címvédő Roger Federer nyerte a 2,43 millió dollár összdíjazású, cincinnati keménypályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három játszmában győzött a hazai közönség előtt szereplő Mardy Fish ellen. A mérkőzés 2 óra 40 percig tartott, mindkét játékos lelkesen küzdött; a publikum olykor rendkívül magas színvonalú labdameneteket láthatott. A volt világelső svájci teniszező ezzel idei második, pályafutása 63. ATP-tornagyőzelmét szerezte meg, és - 2005, 2007, majd 2009-et követően - negyedszer lett Cincinnati bajnoka. Eredmény, döntő: Federer (svájci, 3.)-Fish (amerikai) 6:7 (5-7), 7:6 (7-1), 6:4.
2010.08.22. 21:30
 
 
Az amerikaiak csak az iraki erők "teljes kudarca" esetén harcolnának ismét
Csak az iraki biztonsági erők "teljes kudarca" esetén kezdene újra hadműveletekbe Irakban az Egyesült Államok. Az amerikai csapatok parancsnoka szerint nem valószínű, hogy az amerikai erőknek ismét harci feladatokat kellene végrehajtaniuk. Az Egyesült Államok fontolóra venné, ha az iraki vezetés azt kérné, hogy az amerikai csapatok 2011 vége után is az országban maradjanak, de mint mondta, ezt a politikai döntést az elnök és nemzetbiztonsági tanácsadói fogják meghozni. 2011 után az amerikai szerepvállalás esetleg az iraki légtér és a határok biztosításában történő segítségnyújtásra terjedne ki - közölte Raymond T. Odierno tábornok vasárnapi nyilatkozatában.
2010.08.22. 21:15
 
 
Labdarúgó NB I: Honvéd-DVSC 1-0
A címvédő Debrecen először vesztett mérkőzést a labdarúgó Soproni Liga 2010/11-es idényében: a 4. fordulóban 1-0-ás vereséget szenvedett a Budapest Honvéd vendégeként. Az első félidőben egyértelműen a Honvéd akarata érvényesült, a fővárosiak egy szerencsés góllal vezetést szereztek. A folytatásban a debreceniek képtelenek voltak feltörni a kispesti védelmet, így a hazaiak megőrizték egygólos előnyüket a lefújásig.Soproni Liga, 4. forduló: Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 1-0 (1-0) Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Szabó Zs. gólszerző: Coira (22.). sárga lap: Akassou (24.), Rufino (77.), illetve Fodor (37.), Spitzmüller (83.).
2010.08.22. 21:15
 
 
A pápa burkoltan bírálta a romák kiutasítását Franciaországból
XVI. Benedek pápa burkoltan bírálta vasárnapi Úrangyala imádságában a romák Franciaországból való kiutasítását. Emlékeztette a katolikusokat arra, hogy kötelességük elfogadni minden embert, tekintet nélkül származására. Az egyházfő Castel Gandolfó-i nyári rezidenciáján francia zarándokok előtt kijelentette: "A mai napra rendelt liturgia emlékeztet bennünket arra, hogy az (Atya) minden embert meghívott az üdvösségre. De emlékeztet bennünket arra is, hogy el kell tudnunk fogadni az emberek természetes különbözőségét, hiszen Jézus egybehívott mindenféle nemzetiségű és nyelvű embereket" - mondta a pápa.
2010.08.22. 20:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666[1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista