2018. március 21., szerda - Benedek
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Oktatás ››  iskolakezdési támogatás
26 találat
 
KDFSZ: sztrájkbizottságot alakítottak gépkocsivezetők a Tescónál
Sztrájkbizottságot alakítottak a Tescónál foglalkoztatott, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) által képviselt gépkocsivezetők - tájékoztatta az érdekképviselet szerdán az MTI-t. A Tesco-Global Áruházak Zrt. reagálásában hangsúlyozta, a sofőrök kompenzációjával kapcsolatos kérdéseket a szakszervezet közbenjárásától függetlenül is rendezni kívánja, és ezzel kapcsolatban a kezdetektől fogva egyeztet a KDFSZ-szel.
2013.09.04. 15:56
 
 
Így adózunk 2013-ban
Ez évtől változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.
2013.01.20. 04:00
 
 
Tanévkezdés előtt - Több tízezer forintba kerül a családoknak a tanévkezdés
Egy hét sincs hátra a vakációból: szeptember 3-án mintegy 1,3 millió tanuló kezdi meg az tanévet. Az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak a tanévkezdés, bár a tankönyvek ára jellemzően nem változott az előző évhez képest. A nemzeti tanévnyitót szeptember 2-án Pécsett, a ciszterci rend Nagy Lajos Gimnáziumában tartják. Fokozatosan hatályba lép az új köznevelési törvény, amelynek most szeptembertől hatályos passzusa a mindennapos testnevelésre és a tankötelezettség korábbi befejeződésére vonatkozó szabályozás.
2012.08.29. 05:15
 
MSZP: engedjék el a munkáltatók iskolakezdési támogatás utáni terheit!
A Magyar Szocialista Párt azt várja a Fidesz-KDNP kormányszövetségtől, hogy engedje el a munkáltatók iskolakezdési támogatás utáni terheit és részesítse támogatásban a munka nélkül lévő szülőket is.
2012.08.25. 12:30
 
 
Idén is érdemes igénybe venni az iskolakezdési támogatást
Az iskolakezdés gyermekenként akár 50 ezer forintot is meghaladó terhét az idén is csökkenteni lehet a munkáltatótól kapott iskolakezdési támogatással. A kedvezményes adózású támogatás maximuma idén 27.900 forint - olvasható az RSM DTM adótanácsadó és pénzügyi szolgáltató blogján.
2012.08.15. 05:21
 
 
Tanévkezdés előtt - Több tízezer forintba kerülhetnek a tankönyvek, tanszerek
A tanévkezdés az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak, annak ellenére, hogy a tankönyvek ára jellemzően nem változott az előző évhez képest. Az új tanévet csaknem 1,3 millió diák kezdi meg, legfontosabb változásként életbe lép a köznevelési törvény legtöbb rendelkezése. A nemzeti tanévnyitót szeptember 2-án Pécsett, a ciszterci rend Nagy Lajos Gimnáziumában tartják.
2012.08.08. 05:00
 
OGY - A NAV-törvény módosítása versenyképessé teszi a pénzügyi nyomozók illetményét
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló törvény módosításának célja a szervezet illetményrendszerének egységesítése mellett, a NAV bűnügyi tevékenységének megerősítése azáltal, hogy versenyképessé teszi a pénzügyi nyomozók illetményét.
2012.07.09. 15:43
 
Az Erzsébet-utalvány vezeti a béren kívüli juttatások "toplistáját"
Azon munkáltatók, amelyek már döntöttek az idei béren kívüli juttatásokról, leginkább az újonnan bevezetett Erzsébet-utalványt, és a Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártya vendéglátás alszámlájára nyújtott támogatást adják munkavállalóiknak, de a cégek harmada még nem határozott arról, ad-e cafetériát dolgozóinak - derül ki a DEVISE Hungary és a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) közös felméréséből.
2012.01.18. 10:34
 
Sodexo: a cégek 70 százaléka jövőre is megtartja a béren kívüli juttatásokat
A magyarországi cégek 70 százaléka 2012-ben is megtartja a béren kívüli juttatásokat, a cégek több mint negyede bizonytalan ebben, 3 százalék pedig nem ad cafeteriát dolgozóinak - ismertette Bessenyey Bálint, a Sodexo ügyvezető igazgatója saját felmérésük eredményeit szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2011.11.23. 11:43
 
 
Közeleg a tanévkezdés - országos tanévnyitó egy újrainduló kisiskolában
Már csak tíz napig pihenhetnek a diákok és véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, az országos tanévnyitót idén augusztus 28-án a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton tartják, ahol újrakezdődik a tanítás egy kisiskolában. A tanévkezdés idén is több tízezer forintba kerülhet a családoknak, változás ugyanakkor, hogy az ingyenes tankönyvellátásra jogosult tanulók után igényelhető normatív támogatás az előző évi 10 ezer forintról 12 ezer forintra emelkedett.
2011.08.21. 05:10
 
MSZP: a kormány ne hagyja cserben a Pest megyei gyermekeket és a kisebbségi önkormányzatokat
A kormány ne hagyja cserben a Pest megyei gyermekeket és a kisebbségi önkormányzatokat sem - hangoztatta Tóbiás József, az MSZP Pest megyei elnöke és Fogarasiné Deák Valéria, Pest Megye Önkormányzatának kisebbségi tanácsnoka pénteken a közgyűlés épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.
2011.08.19. 19:46
 
 
Az idén is sokba kerül a tanévkezdés
Az idén is több tízezer forintos terhet ró a szülőkre az egy hónap múlva esedékes tanévkezdés. Az oktatási államtitkárság becsült adatai szerint mintegy 1,3 millió gyermek kezdi meg az iskolát, a főállású pedagógusok száma csaknem 2200-zal lehet kevesebb. Az országos tanévnyitót a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton tartják majd, ahol egy kisiskola újraindul.
2011.07.31. 09:26
 
 
Évi 200 ezer forintos cafetériakeret a Miniszterelnökségen
Fejenként 200 ezer forintban határozta meg a Miniszterelnökség munkatársait 2011-ben megillető cafetéria-juttatás éves összegét a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent utasításában Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A munkatársak által választható béren kívüli juttatások közé helyi utazási bérlet, üdülési csekk, étkezési hozzájárulás, internethasználat támogatása, önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári hozzájárulás, önkéntes kölcsönös egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás, illetve iskolakezdési támogatás tartozik.
2011.02.04. 19:00
 
 
Változások a személyi jövedelemadózásban
Az idén jelentősen változott a személyi jövedelemadózás: a korábbi kétkulcsos (progresszív) adórendszer helyett 16 százalékos egykulcsos adót vezettek be, s nagy hangsúlyt kapott a családok támogatása. Az idei évtől így az összevont adóalapba tartozó (például munkaviszonyból származó), valamint a külön adózó jövedelmek (például osztalék, árfolyamnyereség, kamatjövedelem, ingatlan-átruházásból származó jövedelem) után egységesen 16 százalékos szja-t kell fizetni. Az adóalap-kiegészítés megmaradt, de mértéke már csak az idén 27 százalék, 2012-ben a felére csökken, 2013-tól pedig teljesen megszűnik. A tőkejövedelmek esetében nem kell adóalap-kiegészítéssel számolni.
2011.01.02. 19:45
 
 
Egykulcsos, 16%-os személyi jövedelemadó 2011-re
A személyi jövedelemadóban (szja) tervezett változások fő célja a magánszemélyek adóterhelésének érezhető csökkentése, a családok támogatása és az adózás jelentős egyszerűsítése az Országgyűlés elé beterjesztett törvényjavaslat indoklása szerint. A magánszemélyeknek a javaslat szerint az egykulcsos adózásról szóló előzetes bejelentéseknek megfelelően valamennyi jövedelmük után 16%-os kulccsal kell adózniuk, tehát a külön adózó jövedelmek (osztalék, árfolyamnyereség, kamatjövedelem, ingatlan-átruházásból származó jövedelem) után is 16 százalék az adó. Jelenleg 5 millió forintig 17%, a fölött 32% az adókulcs, a külön adózó jövedelmek adókulcsa pedig jellemzően 20/25%.
2010.10.16. 21:00
 
 
Egy hét múlva kezdődik az iskola
Jövő szerdán, szeptember 1-jén kezdődik a 2010/2011-es tanév, amely 183 tanítási napból áll, és június 15-ig tart. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint nappali rendszerben mintegy 1,3 millió diák ül az iskolapadba, az óvodásokkal együtt az ősztől 1.661.870-an járnak közoktatási intézményekbe; a felnőttoktatásban további 71-75 ezer felnőtt vesz részt. Az iskolakezdés idén is jelentős terhet jelent a családoknak. Egy felmérés szerint a szülők negyven százaléka 15 ezer és 30 ezer forint közötti költséggel számol. A tankönyvcsomagok kiválasztásakor tekintettel kell lenni a könyvek súlyára is, az 1-4. évfolyamokon a tanítási napokon használt könyvek nem lehetnek nehezebbek három kilónál.
2010.08.25. 10:30
 
 
Magyar Nemzet: nem minden tankönyv érkezik meg
Várhatóan több százezer tankönyv, illetve munkafüzet nem érkezik meg becsengetésre az iskolákba - tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap keddi számában megjelent cikk ismerteti, hogy várhatóan a tankönyvcsomagok 1-2 százaléka, összesen 150-300 ezer tankönyv nem érkezik meg a szeptember 1-jei tanévkezdésre. Főként olyan tankönyvekről, munkafüzetekről van szó, amelyeket most adnak ki először, illetve olyanokról, amelyeknek lejárt a minősítése, és most újra kell őket engedélyeztetni - magyarázta a Magyar Nemzetnek a csúszás okát Safranek László, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete terjesztői tagozatának elnöke.
2010.08.24. 07:15
 
Több tízezer forintba kerül az idén is a tanévkezdés
Több tízezer forintba kerül az idén is a szülőknek a tanévkezdés. Az előző tanévben már forgalmazott tankönyvek ára maximum 5,3 százalékkal emelkedhet. A tanév egy hónap múlva, szeptember elsején kezdődik, az országos közoktatási tanévnyitót augusztus 28-án Hódmezővásárhelyen tartják. Nappali rendszerben mintegy 1,3 millió diák ül az iskolapadba, az óvodásokkal együtt pedig az ősztől 1.661.870-an járnak közoktatási intézményekbe; a felnőttoktatásban további 71-75 ezer felnőtt vesz részt - közölte az oktatási államtitkárság az MTI kérdésére.
2010.08.01. 09:30
 
Főkefe: nehéz megőrizni a megváltozott munkaképességűek munkahelyeit
A csökkenő állami foglalkoztatási támogatások miatt egyre nehezebb megőrizni a megváltozott munkaképességűek munkahelyeit - mondta Szili Károly, Magyarország legjelentősebb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cége, a Főkefe Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Szili Károly kiemelte: cégükkel ez év április elejéig nem sikerült megkötni a 2010-re vonatkozó támogatási szerződést, így az idei első negyedév elteltével sem tudhatóak sem a támogatási összeg, sem a támogatás feltételei.
2010.04.10. 17:45
 
Változott a cafeteria elemek adózása
Jelentősen átalakult a cafeteria elemek adózása 2010 január elsejétől. Januártól három csoportba kerülnek a korábban adómentes béren kívüli juttatások: lesznek adómentes, kedvezményes adózású, valamint normál adózású juttatások. Az adómentes juttatásokat semmilyen adó vagy járulék nem terheli. A csoportba két cafeteria elem, az otthoni internet előfizetés támogatása, valamint a kockázati életbiztosítás díja került. Az otthoni internet támogatása keretében a munkáltató a munkavállaló, vagy a vele egy háztartásban élő házastárs nevére szóló internet előfizetés díját térítheti meg. A cafeteria elemnek külön adómentességi korlátja nincs, tehát bármekkora összegű havi internet előfizetés elszámolható.
2010.01.02. 11:00
 
 
Napi Gazdaság: adókímélő lehet az előrehozott cafeteria
Annak ellenére, hogy jövőre 25 százalékkal adózik a legtöbb korábban adómentes természetbeni juttatás, lehetőség van arra, hogy bizonyos elemeket mégis adómentesen adhasson a munkáltató, az idén átadott, jövőre is érvényes juttatások után ugyanis még nem kell adózni - írja a Napi Gazdaság pénteki számában. A szabályok szerint az idén kiosztott utalványokat, juttatásokat jövőre is - pontosabban az utalványok lejártáig - fel lehet használni. A szabály azt szögezi le, hogy a 2009-ben nyújtott juttatások akkor is adómentesek, ha azt 2010-ben használja fel a munkavállaló.
2009.12.04. 08:15
 
 
OÉT: nincs megállapodás a béren kívüli juttatások kérdésében
Közeledett egymáshoz a kormány és a szociális partnerek álláspontja a béren kívüli juttatások (cafeteria) tervezett megadóztatásáról, de megállapodás nem született az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.Oszkó Péter pénzügyminiszter a korábbi 32 százalék helyett 25 százalékos kedvezményes kulcsot javasolt, a szociális partnerek a korábbi 10 százalékos kulcsot 17 százalékra felemelhetőnek tartották.A pénzügyminiszter úgy számol, hogy a 25 százalékos kulcs esetén, amennyiben a munkaadók az eddigi juttatások felét nyújtják, a költségvetés bevétele akkor is nagyobb lehet, mint ha a munkaadók eredeti, 10 százalékos javaslatát fogadták volna el, amelynél majdnem teljesen megmaradtak volna a juttatások.
2009.06.12. 17:00
 
 
A kormány a cafetéria megadóztatására 25%-os kulcsot javasol
A béren kívüli juttatásoknál - cafetéria - kedvezményes 25 százalékos kulcsot javasol a kormány - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki plenáris ülésén. A pénzügyminiszter szerint a 25 százalékos kulcs esetén, amennyiben a munkaadók az eddigi juttatások felét nyújtják, a költségvetés bevétele akkor is nagyobb lehet, mintha a munkaadók eredeti, 10 százalékos javaslatát fogadták volna el, amelynél majdnem teljesen megmaradtak volna a juttatások - magyarázta a pénzügyminiszter. A kedvezményes körbe tartozó tételek közül elsőként a melegétel utalványokat nevezte meg Oszkó Péter, ahol a havi 12 ezer forintos keret 18 ezerre nőhetne.
2009.06.12. 12:20
 
 
OÉT: a munkaadók 10 százalékos adókulcsot javasoltak a cafeteriára
A munkaadók a cafeteria rendszer négy eleménél 10 százalékos kedvezményes adókulcsot, a munkavállalók pedig néhány juttatásnál adómentességet javasolnak - derült ki az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén. A szakszervezetek szerint adómentes körben kellene tartani a meleg és hideg étkeztetést, a városi közlekedési bérletet, az önkéntes pénztári befizetéseket, az üdülési csekket és az iskolakezdési támogatást - közölte Pataky Péter az oldal szóvivője, aki a cafeteria többi elemére - számszerűsítés nélkül - alacsony adómértéket javasolt.
2009.06.05. 12:17
 
Vitát válthat ki az MSZP-ben az adókedvezmények változása
Az adótörvények módosításával két tucat most adómentes természetbeni juttatás megadóztatását kezdeményezi a kormány, míg mintegy nyolcvan juttatás adómentes maradna; más juttatások - például a családi pótlék - az adóalapot növelnék "adóterhet nem viselő járandóságként". Az MTI információi szerint főként ezek tételek válthatnak ki vitát az MSZP-frakcióban, amely alapvetően támogatja a kormány adócsomagját. A múlt héten a parlamentnek benyújtott adójavaslat szerint a kormány kezdeményezi, hogy jövő évtől két tucat - most adómentes - természetbeni juttatás legyen adóköteles fele részben.
2009.03.17. 18:00
 
Változott a béren kívüli juttatások szabályozása
Változott a béren kívüli juttatások szabályozása az idei évtől, a módosításokat a PricewaterhouseCoopers (PwC) adó- és jogi hírlevele szedte csokorba. Január 1-jével megváltozott több természetbeni juttatás adómentes értékhatára: a munkáltató által biztosított étkeztetés adómentes határa hideg étkeztetés esetén 6 ezer forintra, meleg étkeztetés esetében 12 ezer forintra nőtt, iskolakezdési támogatást pedig a minimálbér 30 százalékáig (20.700 forint) lehet adómentesen adni. Kibővült a művelődési intézményi szolgáltatások adómentes köre, minden előadóművészi tevékenység beletartozik.
2008.01.05. 09:49
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML