2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Oktatás ››  iskolakerülés
10 találat
 
Az Ab-hoz fordul az ombudsman az iskolakerülés elleni törvény miatt
Az iskolakerülés esetén alkalmazható rendészeti eszközökről szóló törvénymódosítás felülvizsgálatát kéri az Alkotmánybíróságtól (Ab) az ombudsman, szerinte ugyanis a 14 évnél fiatalabb gyermekekkel szembeni rendőri intézkedés lehetősége szükségtelen és aránytalan jogkorlátozást jelent, "amit a szabályozás elemi hiányosságai, a bizonytalan és önkényes jogalkalmazás veszélye tovább súlyosbít".
2012.10.28. 11:56
 
OGY - A 2013-as büdzsé fő számairól szavaz a Ház
A jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget ma az Országgyűlés rendkívüli nyári ülésszaka. A képviselők a büdzsé kiadási, illetve bevételi oldalának meghatározása mellett több mint tucatnyi előterjesztést fogadhatnak el, köztük a hallgatói szerződések szabályainak törvényre emelését.
2012.07.12. 04:28
 
OGY - A 2013-as büdzsé fő számairól is szavaz a Ház a nyári szünet előtt
A jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget jövő héten az Országgyűlés rendkívüli nyári ülésszaka. A Ház hétfőn és csütörtökön külön ülésnapokat tart, ezeken összesen huszonhét előterjesztést fogadhatnak el a képviselők, az elsők között például a pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetését, míg a hét második felében a 2013-as büdzsé fő számait.
2012.07.08. 04:44
 
 
TASZ: a belügyminiszter törvényjavaslata korlátozná a személyi szabadságot
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviselői levélben kérik a parlamenti képviselőket: szavazzanak nemmel a Belügyminisztérium azon törvényjavaslatára, amely szélesítené a közrend fenntartásában közreműködő szervek intézkedési jogosítványait, a szervezetek nevében fellépőknek megengedné például bilincs, valamint önvédelmi célból szolgálati kutya alkalmazását.
2012.07.04. 13:37
 
 
Tiltakozik a HAT és a Szülői Hálózat az iskolakerülésről szóló törvényjavaslat ellen
Tiltakozik a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) és a Szülői Hálózat (SZH) a "közveszélyes iskolakerülésre" vonatkozó törvényjavaslat ellen, a szervezetek az indítványt "gyermekellenesnek" tartják.
2012.07.02. 17:07
 
Megfordult a tetkótrend: kínaiak akarnak latin ábécéseket
Latin betűs tetkóláz kezd kibontakozni Kínában: egyre többen akarnak angol feliratokat tetováltatni magukra.
2012.04.12. 05:16
 
 
Megvonják a családi pótlékot iskolakerülés esetén Franciaországban
A francia parlament véglegesen elfogadta a szerda esti végszavazáson azt a kormánypárti javaslatot, amely alapján rendszeres iskolai hiányzás esetén, egy első figyelmeztetés után megvonhatóvá válik a családi pótlék a szülőktől. A szenátus változtatás nélkül fogadta el a szöveget, amelyet a nemzetgyűlés már júniusban jóváhagyott. A tervezetre csak a kormánypártok mondtak igent. A baloldali ellenzék a javaslat ellen szavazott, amelyet a legfőbb pedagógus szakszervezetek és szülői egyesületek sem támogattak.
2010.09.16. 12:15
 
 
Aláírta az államfő a családok védelméről szóló törvényt
Sólyom László köztársasági elnök aláírta a családok támogatásáról szóló törvénynek, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvénynek a tankötelezettség teljesítésével összefüggő módosítását. Az Országgyűlés egyhetes halasztás után, múlt hétfőn fogadta el Kósa Lajos (Fidesz) és Soltész Miklós (KDNP) kezdeményezését, amelynek értelmében, ha a gyermek a kötelező tanórai foglalkozásokról igazolatlanul több mint ötven órát mulaszt, az adott település jegyzője elrendeli védelembe vételét és a teljes iskoláztatási támogatás felfüggesztését.
2010.07.05. 12:15
 
 
Iskolába járatáshoz kötik a támogatás folyósítását
Az Országgyűlés egy hetes halasztás után hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében, ha a gyermek a kötelező tanórai foglalkozásokról igazolatlanul több mint ötven órát mulaszt, az adott település jegyzője elrendeli védelembe vételét és a teljes iskoláztatási támogatás felfüggesztését. Az Országgyűlés 305 igen, 66 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadta el a Kósa Lajos (Fidesz) és Soltész Miklós (KDNP) kezdeményezését. A képviselők megszavazták azt is, hogy az Országgyűlés elnöke a törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől.
2010.06.29. 10:45
 
 
Iskolakerülő iskolabuszmentő
Tinédzser lány állított meg egy elszabadult, kisiskolásokat szállító buszt Kaliforniában - de el is nyerte méltó büntetését, mert kiderült, hogy éppen lógott a suliból. Amanda Rouse-t nagyanyja szerint az isteni gondviselés vezérelte az iskolabuszra, amivel nehéz lenne vitatkozni a történtek után, holott a lány valójában azért intette le a sofőrt, mert rosszul érezte magát, és haza akart jutni - mondta ő. Akár hogyan is, a kamaszlány nem kis lélekjelenlétről tett tanubizonyságot, amikor a buszvezető egy kanyarban kiesett az ülésből, és beverte a fejét. Amanda ugyanis azonnal a vezetőfülkében termett és lefékezte a járművet, amelyen 40 általános iskolás utazott. A balesetben senki sem sérült meg, csupán két parkoló kocsi lett totálkáros.
2008.03.18. 07:49
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML