2020. július 15., szerda - Henrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  iskolabotrány
127675 találat
 
 
Népszabadság: az idén már nem lesz nyugdíjemelés
Várhatóan nem lesz novemberben nyugdíjemelés, így az ellátások az idén mintegy két százalékot veszítenek értékükből, jövőre pedig 4,1 százalékos nyugdíjemelés várható - írta a Népszabadság a legfrissebb inflációs adatokon és prognózisokon alapuló saját becslése alapján. Az idén januárban az ellátások 3,1 százalékkal emelkedtek, abból kiindulva, hogy az ez évi nettó keresetemelkedés 1,6 százalék, az infláció pedig 4,6 százalék lesz. A januári nyugdíjemelés mértékét az idén még az évre, a költségvetésben előre jelzett nettó kereset és áremelkedés átlaga alapján számolták. Amennyiben az adatok eltérnek a tervezettől, azt novemberben korrigálják - írta a lap hétfői számában.
2009.09.21. 08:10
 
 
Még 20 évig biztos piaca lesz a repülőgépeknek Kína
A következő húsz évben évente 7,9 százalékkal nőhet a kínai repülőgéppiac és ezzel a második leggyorsabban növekvő lesz a várhatóan évi 10 százalékos bővülést teljesítő India után - jósolja az Airbus repülőgépgyártó óriás cég. Fissen kiadott jelentésük szerint 2009 végére világátlagban a piac 2 százalékos visszaesésével számolnak, de a következő évre már 4,6 százalékos növekedést vetítenek előre - a világgazdaság regenerálódásának függvényében. A dokumentum külön is említi, hogy a feltörekvő piacok, a légitársaságok terjeszkedése, a flották cseréje új igényt teremt a modern, hatékony energiahasznosítású, környezetbarát gépek iránt.
2009.09.21. 07:35
 
 
Az utánpótlás sportolóinál is aggasztó a doppingolók aránya
Aggasztó mértékben elterjedt a doppingszerek használata már az utánpótlás sportolóknál is - derült ki a mainzi és tübingeni egyetemek közös tanulmányából. A 480, átlagosan 16 éves kerettag részvételével névtelenül, közvetett kérdések segítségével végzett vizsgálat eredménye szerint a fiatal sportolók 6,8 százaléka használt már életében legalább egyszer valamiféle teljesítménynövelő szert. A doppingteszteknek azonban csupán egy százaléka mutat ki tiltott szerhasználatot. Perikles Simon, a Mainzi Egyetem sporttudósa, a tanulmány egyik társszerzője szerint a hivatalos vizsgálatok alábecsülik a problémát.
2009.09.21. 07:34
 
 
Ma van a magyar dráma napja
Ma van a magyar dráma napja, ebből az alkalomból színházi programot, díjkiosztót rendeznek, este pedig bemutatják a XIV. Drámaíró Versenyen született darabokat. A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21.-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, s új művek születését ösztönözzék. A XIV. Drámaíró Versenyen Szabó T. Anna, Lackfi János és Vörös István mérik össze tudását, az alkotóknak egy sajtszobrászról kell három férfi és három női szereplőre 20-25 oldalas, egyfelvonásos darabot írniuk és színpadra állítaniuk.
2009.09.21. 07:28
 
 
Várhatóan ma szavaz a Ház az új polgári törvénykönyvről
Várhatóan ma megszavazza az új polgári törvénykönyvet (Ptk.) az Országgyűlés. Az erről szóló zárószavazást a múlt hétfőn tolták el egy héttel. Az elképzelések szerint ma újból megnyitják a záróvitát, hogy az esetlegesen még beérkező módosító javaslatokat is meg lehessen indokolni. A mintegy 1.200 paragrafusából álló Ptk. a legterjedelmesebb és legösszetettebb magyar jogszabály lesz. Tervezett hatálybalépéséig, 2010. május 1-jéig már alig nyolc hónapja maradt a jogászságnak és az ország lakosságának, hogy felkészüljön a megváltozott szabályozásra.
2009.09.21. 06:58
 
 
Tenisz, Quebec: Czink megszerezte pályafutása első tornagyőzelmét
Az ötödik helyen kiemelt Czink Melinda megszerezte vasárnap pályafutásának első WTA-trófeáját, miután a 220 ezer dollár összdíjazású, quebeci fedettpályás tenisztorna döntőjében 4:6, 6:3, 7:5-re legyőzte a cseh Lucie Safarovát. A világranglistán 52. magyar másodszor szerepelt WTA-viadal fináléjában, az első alkalommal - 2005 januárjában, Canberrában - kikapott a szerb Ana Ivanovictól. Ugyancsak balkezes ellenfele, a negyedik helyen kiemelt Safarova (50.) - akivel még sosem találkozott tétmérkőzésen - ezzel szemben már hetedszer játszhatott döntőt, és négyszer nyert is.
2009.09.20. 22:04
 
 
New Yorkba utazott Bajnai Gordon
Bajnai Gordon miniszterelnök ötnapos hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba, New Yorkba utazott vasárnap. A delegáció tagja Balázs Péter külügyminiszter is - tájékoztatta az MTI-t a kormányszóvivő. Szollár Domokos elmondta: a miniszterelnök részt vesz az ENSZ klímacsúcson és az ENSZ közgyűlés 64. ülésszakának megnyitóján. A programról azt közölte: Bajnai Gordon felszólal a klímacsúcs egyik kerekasztal-beszélgetésén. Az ENSZ közgyűlésen a külügyminiszter beszél majd Magyarország képviseletében. A kormányszóvivő kitért arra: Bajnai Gordon egyeztet majd Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral, és több rövid, kétoldalú megbeszélésre is lehetősége lesz, mivel a közgyűlésen nagyjából kétszáz állam- és kormányfő vesz részt.
2009.09.20. 21:30
 
 
Primera División: öt gólt lőtt a Real Madrid
A Real Madrid az utolsó negyedórában bemutatott eredményes játékának köszönhetően kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott vasárnap a vendég Xerez felett a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában. Real Madrid-Xerez 5-0. Gól: C. Ronaldo (1., 75.), Guti (79.), Benzema (82.), van Nistelrooy (89.). További eredmények: Almería-Getafe 1-0, Athletic Bilbao-Villarreal 3-2, Real Zaragoza-Valladolid 1-2, Valencia-Sporting Gijon 2-2.
2009.09.20. 21:15
 
 
Rendkívüli biztonsági intézkedések Németországban terrorfenyegetés miatt
Németország nemzetközi repülőterein és nagyobb pályaudvarain a hatóságok rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak és megerősítették a rendőri készültséget a naponta több százezer látogatót vonzó híres sörfesztiválon, az Oktoberfesten is az al-Kaida legutóbbi terrorfenyegetései miatt. A nemzetközi terrorszervezet vasárnap újabb internetes üzenetben fenyegette meg az országot. Biztonsági szakértők ezzel összefüggésben aggodalmuknak adtak hangot az al-Kaida által kilátásba helyezett terrortámadás, illetve a szervezet által szabott ultimátum kapcsán. A nemzetközi terrorszervezet videóüzenete a szakértők szerint minden korábbinál konkrétabb fenyegetéseket tartalmazott.
2009.09.20. 21:00
 
 
Elítélte az EU az újabb iráni holokauszt-tagadást
Elítélte az Európai Unió vasárnap, hogy Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök ismét tagadta a holokausztot. Az unió szerint az iráni államfő ezzel antiszemitizmusra és gyűlölködésre uszít. Ahmadinezsád pénteken, a palesztinokkal szembeni szolidaritás napján mondott beszédében ismételte meg azt a korábbi kijelentését, hogy a holokauszt hazugság és csupán ürügy volt egy zsidó állam megteremtésére, amellyel az irániaknak vallási kötelességük szembeszállni. Az EU svéd elnökségének közleménye arra sürgette az iráni vezetést, hogy a gyűlöletbeszéd helyett járuljon hozzá építő módon a béke és biztonság erősítéséhez a Közel-Keleten. Külön elítélte a közlemény, hogy az iráni elnök továbbra is kétségbe vonja Izrael állam létezésének jogát.
2009.09.20. 20:45
 
Megnyílt a 6. biztosításszakmai konferencia és kiállítás
A válság számos tabut döntött meg a pénzügyi szférában is, a felügyelet működésének átalakítása a parlament őszi ülésszaka elé kerül, az alkuszok feladata pedig, hogy átláthatóvá tegyék a biztosítási piacot - mondta a 6. biztosításszakmai konferencia és kiállítás megnyitóján Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke Budapesten. A tabuk megdöntéséről szólva a PSZÁF elnöke nemcsak a saját szervezetének átvilágítását és a rá vonatkozó szabályok módosítását említette. A banki hitelezési kódex kapcsán utalt az önszabályozásra, amely utoléri a biztosítási piacot is. Végül a tisztességes piaci magatartás előtérbe állítását emelte ki Farkas.
2009.09.20. 20:20
 
 
Aszfaltrajz Guinness-rekord született az Andrássy úton
Új aszfaltrajz Guinness-rekord született a Fővárosi Autómentes Hétvége második napján az Andrássy úton - a hangos visszaszámlálás után 5317 ember, többségében gyermek guggolt, ült, hasalt le, hogy krétájával tíz percen át színesítse a sugárút szürke aszfaltját. A rekordkísérlet formaságai miatt az előkészületek igen hosszasan elnyúltak: miközben egy közjegyző felügyelete alatt precízen végigszámlálták a résztvevőket, azok énekléssel, mexikói hullámmal múlatták az időt. Az Andrássy út Kodály köröndtől Hősök tere felé tartó szakaszán az úttestet kordonokkal kerítették el, a területre ellenőrzött kapukon át lehetett bejutni. A Guinness-kísérletben résztvevők megkülönböztetésképpen zöld egyensapkát viseltek.
2009.09.20. 20:00
 
 
Legyőzte a bajnok Debrecen a vendég Ferencvárost
A címvédő és BL-résztvevő Debrecen egy góllal legyőzte a vendég Ferencvárost a labdarúgó Soproni Liga 8. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. DVSC-TEVA - Ferencváros 2-1 (0-1). Debrecen, 9500 néző. Gólszerzők: Szakály P. (51.), Coulibaly (72.), illetve Ferenczi (20.). Kiállítva: Megyeri (91.) Óriási lendülettel kezdett a bajnoki címvédő Debrecen, ám két elpuskázott Feczesin-helyzet után egy pompás Ferenczi-fejessel az FTC szerzett vezetést. A szünet után újra a Loki szorongatott, aminek Szakály P. révén egyenlítés lett az eredménye. Az 57. percben Oláh hibázott el egy kezezés miatt megadott 11-est. Egy védelmi hibát kihasználva mégis megszerezte a vezetést a nagy fölényben lévő DVSC, amely előnyét a lefújásig meg is tudta tartani.
2009.09.20. 19:40
 
 
Megválasztották az LMP új választmányát
Megválasztották a Lehet Más a Politika (LMP) új választmányát a párt tisztújító kongresszusának második napján, vasárnap. A több mint száz résztvevővel egy budapesti étteremben megrendezett kongresszuson a választmány tagjai Schiffer András, Jávor Benedek, Ivády Gábor, Mile Lajos, Vágó Gábor, Meszerics Tamás, Bari Judit, Szabó Tímea, Tordai Bence, Hajdu Mária, Szabó Rebeka, Sallai R. Benedek és Szombati Kristóf lettek. Schiffer András, aki a legtöbb voksot kapta, arról beszélt, hogy nem mindennapi felelősség hárul rájuk a következő hónapokban. Szerinte ugyanis rajtuk múlik, hogy a magyar politika megújítható-e. Ha úgy végzik a dolgukat, mint eddig, és jelen lesznek mindenütt az országban, akkor átlépik a parlamenti küszöböt - tette hozzá.
2009.09.20. 18:55
 
 
Páratlan volt az érdeklődés a kulturális örökség napjain
Páratlan érdeklődés övezte a hétvégén megrendezett kulturális örökség napjait - a kapuit a nagyközönség előtt először megnyitó Magyar Távirati Iroda (MTI) 2 ezer látogatót vonzott, de rendkívül sokan voltak kíváncsiak az Andrássy úti Párizsi Nagyáruházra, a Magyar Televíziónak évtizedekig otthont adó Tőzsdepalotára, vagy az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetére. A nagy érdeklődést már a minden eddiginél gazdagabb kínálat is előrevetítette: a szervezők 372 település 820 épületében, valamint 171 vezetett séta-útvonalon várták a közönséget szombaton és vasárnap. Az MTI Naphegy téri székházában a látogatók betekinthettek a hírügynökségi munka kulisszatitkaiba, s megcsodálhatták az egyedülálló panorámát is az épület tetőteraszáról.
2009.09.20. 18:15
 
 
A Volkswagen még az idén részesedést vásárolhat a Suzukiban
A Volkswagen még az idén részesedést kíván szerezni a Suzukiban - írta a német Automobilwoche szaklap a japán autógyártó egyik magas rangú illetékesére hivatkozva. Az illetékes szerint a tárgyalások előrehaladott szakaszban vannak, és még az év vége előtt sor kerülhet a szerződéskötésre. Ferdinand Piëch, a VW vezére a múlt héten csütörtökön megnyílt frankfurti autószalonon utalt arra, hogy a Porsche tizedik márkaként történő integrálását követően a csoport még két további márkát is meg kíván szerezni. A Suzukiban 10-20 százalékot venne a VW. A Volkswagen már egy ideje foglalkozik részesedés szerzésének gondolatával a japán Suzuki autógyárban, valamint egy motorkerékpár márkával is bővíteni szeretné kínálatát.
2009.09.20. 18:00
 
 
Premier League: 7 gól és United-diadal a manchesteri derbin
A címvédő Manchester United óriási izgalmak közepette 4-3-ra legyőzte a városi rivális Cityt az angol labdarúgó Premier League hatodik fordulójának vasárnapi játéknapján. A rendes játékidő végén még 3-2 állt az eredményjelzőn, ám előbb, éppen a 90. perc leteltével Craig Bellamy találatával egyenlített a City, majd a Ryan Giggs vezette "vörös ördögök" az aranylabdás Michael Owen 96. percben szerzett góljával megszerezték mindhárom pontot. A Gera Zoltán nélkül felálló Fulham egy góllal kikapott a Wolverhamton Wanderers otthonában. Eredmények: Manchester United-Manchester City 4-3 (1-1). Gól: Rooney (2.), Fletcher (49., 80.), Owen (96.), illetve Barry (16.), Bellamy (52., 90.). Wolverhampton Wanderers-Fulham 2-1.
2009.09.20. 17:40
 
 
Serie A: nehezen nyert az Inter és a Milan
A címvédő Internazionale a Cagliari otthonában, az AC Milan pedig hazai pályán a Bologna ellen nyert nehezen, egy góllal vasárnap az olasz labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A játéknap meglepetése Veronában született, ahol a hazai Chievo magabiztosan legyőzte az eddig kiváló teljesítménnyel százszázalékos Genoa csapatát. A másik genovai együttes, a Sampdoria ugyanakkor - a Juventushoz hasonlóan - a negyedik meccsén is győzött: ezúttal a vendég Sienát verte könnyedén, három góllal. Eredmények: AC Milan-Bologna 1-0, Bari-Atalanta 4-1, Cagliari-Internazionale 1-2, Catania-SS Lazio 1-1, Chievo-Genoa 3-1, Parma-Palermo 1-0, Zaccardo (17.) Sampdoria-Siena 4-1.
2009.09.20. 17:35
 
 
Obama: nincs határideje az amerikai erők Afganisztánból történő kivonásának
Barack Obama amerikai elnök vasárnap reményét fejezte ki, hogy az új európai rakétavédelmi tervtől Oroszország kevésbé lesz "paranoiás", de tagadta, hogy Moszkva kiengesztelése miatt mondott volna le a korábbi rakétapajzsról. Obama vasárnap több amerikai televízióban is szerepelt, s interjúiban kijelentette, hogy nincs határideje az amerikai erők Afganisztánból történő kivonására. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem lesz meghatározatlan idejű amerikai megszállás az ázsiai országban. A gazdasági válság kapcsán az amerikai elnök megjegyezte: valamennyi jel arra utal, hogy az amerikai gazdaságban megindult a növekedés, de egészen a jövő évig még mindig nem lesz elég újonnan teremtett munkahely.
2009.09.20. 17:00
 
 
Szijjártó: az MSZP ne nézze hülyének az embereket
A szocialisták most, hogy a sajtó és az ellenzék lebuktatta őket, úgy csinálnak, mintha éppen ők harcolnának a saját maguk által kifizetett végkielégítések és más különjuttatások, valamint a többmilliós havi fizetések ellen - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap a Lendvai Ildikó MSZP-elnök által bejelentett kezdeményezésekre. Szijjártó szerint miközben Bajnai és a szocialisták a jövő évi költségvetéssel az emberek utolsó 10-20 ezer forintját veszik el, "kiszedik a gyerekek tányérjából a menzai ebéd kétharmadát", aközben több milliárdot fizettek ki a fővárosban, az állami cégeknél és minisztériumoknál is horribilis összegű végkielégítésekre, prémiumokra. A Fidesz szóvivője szerint "ennyire azért nem kellene hülyének nézni az embereket".
2009.09.20. 17:00
 
Tíz perc alatt 33 és fél burritót evett meg egy amerikai férfi
Tíz perc alatt 33 és fél burritót evett meg az amerikai Bob Shoudt, megnyerve ezzel az Új-Mexikó államban lévő Alberquerque-ben rendezett 2009. évi burritoevő-világbajnokságot. A becenevén "Szerény Bobként" közismert pennsylvaniai férfi az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő evőversenyek profi résztvevője. Mögötte a floridai Hall Hant végzett, ő 30 burritót gyűrt be ugyanennyi idő alatt. Shoudt, aki a világbajnoki cím mellé még 1500 dollárt (276 ezer forint) is begyűjtött, elmondta, nem evett két napig, hogy kellő kondícióban legyen a versenyre. A 15 résztvevőnek a mexikói konyha specialitását a tortillába töltött marhahúsos, babos, chilipaprikás buritót kellett enniük, minden adag 12 dekát nyomott.
2009.09.20. 16:30
 
 
Rúdugrás: nem sikerült Iszinbajevának megdönteni a világcsúcsot
Az orosz Jelena Iszinbajeva 4,85 méterrel nyerte vasárnap a női rúdugrást a sanghaji atlétikai viadalon, az 5,07 méteres világcsúcsmagasságon is három kísérletet tett, ám nem sikerült átjutnia a lécen. Iszinbajeva saját, augusztus 28-án, Zürichben felállított 5,06 méteres rekordját szerette volna megdönteni. A kínai városban rendezett vasárnapi viadalon a női rúdugrás mellett a férfi 100 méter is emlékezetes marad, hiszen az amerikai Tyson Gay szenzációs, 9.69 mp-es eredménnyel győzött, amely minden idők második leggyorsabb futása volt. A rekordot a háromszoros olimpiai és világbajnok jamaicai Usain Bolt tartja 9.58 mp-cel, melyet augusztusban a berlini vb-n ért el.
2009.09.20. 16:05
 
 
MSZP: legyen bérplafon az állami, önkormányzati cégek vezetőinél
Az MSZP azt kezdeményei, hogy állítsanak be bérplafont a válság idejére a többségi állami és önkormányzati tulajdonú vállalatok és a közpénzből finanszírozott közmédiumok vezetőinél: fizetésük a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke törvény által meghatározott fizetésének 25 százaléka legyen. Erről Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke közleményben tájékoztatta az MTI-t. Az MSZP emellett azt is kezdeményezi, hogy a közszférában titoktartási kötelezettség címén "lelépési díjat" fizetni csak nagyon indokolt esetben lehessen. A dokumentum szerint a szocialisták szorgalmazzák azt is, hogy a közszféra vállalatainak tulajdonosai, az önkormányzatok és a közmédiumok esetében pedig a közalapítványi kuratóriumok ellenőrizzék a prémiumfeltételeket.
2009.09.20. 16:00
 
 
Hároméves bűnöző
Bűncselekmények ezreit követik el tíz év alatti gyerekek Nagy-Britanniában; a legfiatalabb tettes, aki ellen rendőrségi eljárás indult, hároméves volt. A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap által az elmúlt három esztendőről összegyűjtött adatsor szerint a vizsgált időszakban hatezernél több olyan bűneset jutott a brit hatóságok tudomására, amelyekért kisgyerekek voltak a felelősek. A brit kriminalisztika legfiatalabb "gyanúsítottja" az az alig hároméves skóciai kisfiú, aki a szomszédoknak okozott vagyoni kár miatt került idén tavasszal a rendőrség látókörébe. Az angliai negatív korrekordot egy hatéves fiú tartja, akit júniusban vettek őrizetbe rablás gyanújával.
2009.09.20. 15:26
 
 
Rakéta- és paparazzi-elhárító Abramovics új jachtján
Rakéta- és paparazzi-elhárító rendszerrel is felszerelik Borisz Abramovics készülő új jachtját, amely minden idők legnagyobb és legdrágább magánhajójának ígérkezik. A Londonban élő orosz milliárdos, az angol első ligában játszó Chelsea labdarúgó klub tulajdonosa Hamburgban gyártatja a fényűző úszó erődöt, amely a The Sunday Times beszámolója szerint már elindult első próbaútjára, 150 mérnökkel és hajózási szakértővel a fedélzetén. A vezető vasárnapi brit lap úgy tudja, hogy az Eclipse nevű hajó 170 méter hosszú, és a német hajógyár által benyújtandó végső számla 724 millió font (220 milliárd forint) lesz.
2009.09.20. 15:00
 
 
Sólyom: a nagypolitika vitái nem érintik a helyi magyar-szlovák együttélést
A nagypolitika vitái nem érintik az együttműködést a határ menti szlovák és magyar települések között - így összegezte tapasztalatait Sólyom László a Nógrád megyei Ipolytarnócon vasárnap. A köztársasági elnök a Bükki Nemzeti Park ipolytarnóci területén tett látogatásán a regionális határ menti együttműködésekről szóló tanácskozáson vett részt. A megbeszélés után úgy fogalmazott: korábban megfogalmazott reménye, hogy "a politikai vezetésben kitört hisztéria nem terjed át az emberekre", a határ menti nógrádi térségben beigazolódott. Sólyom szólt arról, hogy három alulról jövő kezdeményezésről kapott tájékoztatást: az Ipoly-hidakról, az Ipoly-völgyi vasútról és a szlovák-magyar területen csaknem száz települést érintő geoparkról.
2009.09.20. 15:00
 
 
Medvegyev szerint Izrael nem intéz csapást Irán ellen
Izrael biztosította Moszkvát, hogy nem szándékozik csapást mérni Iránra - jelentette ki Dimitrij Medvegyev orosz elnök Simon Peresz izraeli elnökre hivatkozva a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában, amelyben elismerte, hogy Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő titokban járt Moszkvában a napokban. A beszélgetésben - amelyet a Kreml sajtószolgálata vasárnap, előzetesen adott közre - az orosz államfő úgy vélte, egy ilyen csapás a lehető legrosszabb döntés lenne, humanitárius katasztrófát okozna, Iránban bosszúvágyat szítana, és az egész térséget destabilizálná.
2009.09.20. 14:45
 
 
Töredékére csökkent a légszennyezettség az Andrássy úton az autómentes napon
Autók nélkül a lezárt Andrássy úton a levegő szennyezettsége a töredékére csökkent egy átlagos hétköznapéhoz képest hétvégén - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az MTI-vel vasárnap az autómentes nap kapcsán. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a zöldtárca felhívta a figyelmet, hogy az autómentes naphoz kötődően a közlekedési minisztériummal közösen szeptember 21. és 25. között közúti közlekedési környezetvédelmi akciót tartanak. Ennek során a közlekedési hatóság fokozottan, célirányosan ellenőrzi majd a gépkocsik környezetvédelmi állapotát.
2009.09.20. 14:00
 
 
Elad aranytartalékaiból az IMF
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 400 tonna aranyat ad el, ami tartalékainak egy nyolcada. A bevételt - ami a jelenlegi árak mellett 13 milliárd dollárt jelent - a nemzetközi pénzügyi szervezet a válság miatt megnövekedett feladatainak ellátására fordítja, többek között szegény országoknak nyújt hiteleket. Az aranyat az IMF kizárólag nemzeti bankoknak, illetve más állami intézményeknek ajánlja fel, egy későbbi fázisban azonban várhatóan a szabadpiacon is fog aranyat értékesíteni. Az IMF 3200 tonna arannyal rendelkezik, ez mai árakon számolva 99 milliárd dollár értéket képvisel.
2009.09.20. 13:25
 
 
Teleki László: kormányokon átívelő romaprogramok indultak
Kormányokon átívelő, hosszú távú, komplex romaprogramokat indított az MSZP-kormány, és ezt az utat kell folytatni ahhoz, hogy a cigányság integrációja megvalósuljon - mondta Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormány 2013-ig felszámolja a félezernyi telep ötödét, foglakoztatási és oktatási programokat indít az óvodáztatástól az egyetemi képzésekig, 80-100 tanodaprogram kap támogatást, 200 diplomás fiatal kerülhet be a közigazgatásba, 300-an pedig a rendvédelmi pályán folytathatnak tanulmányokat - sorolta a részben idén, illetve januártól induló kormányprojekteket az MSZP országgyűlési képviselője.
2009.09.20. 13:00
 
 
Törökország Irakot is bevonná a Nabucco-gázvezeték beszállítóinak sorába
Törökország Irakot is bevonná a Nabucco-gázvezeték beszállítóinak sorába, a két ország már szándéknyilatkozat aláírásáról tárgyal. Irak Törökországon keresztül pumpálhatna gázt a Nabuccóba. A török energiaügyi miniszter a hétvégén egyéb részleteket nem közölt Irak bevonásával kapcsolatban. A részes országok vezetői július közepén Ankarában aláírták a kormányközi megállapodást a Nabucco földgázvezetékről. Az ötven évre szóló egyezményt az osztrák kancellár, valamint Magyarország, Románia, Bulgária és Törökország miniszterelnöke látta el kézjegyével. Várhatóan 2014-ben kezd gázt szállítani, maximális kapacitása 2020-ra épül ki. A beruházás költsége 2008-as árakon 7,9 milliárd euró.
2009.09.20. 12:25
 
 
Karzai békefelhívást intézett a tálibokhoz a böjti hónap végén
Hamid Karzai afgán elnök békefelhívással fordult a tálib lázadókhoz vasárnap, a ramadán böjti hónap végét jelentő íd al-fitr ünnep alkalmából. "Ismét arra kérek minden harcoló afgán testvért, és azokat, akik befolyásuk alatt állnak, hogy hagyjanak fel az ellenségeskedéssel, hazájuk lerombolásával, honfitársaik életének kioltásával. Térjenek vissza otthonukba, és éljenek békében hazájukban" - mondta Karzai újságírók előtt. Omar molla, az afganisztáni tálibok vezetője szombaton kijelentette, hogy a külföldi katonákra hamarosan "végső vereséget" mérnek. Már eddig is "hatalmas emberveszteséget és erkölcsi züllést" szenvedtek el, január óta több mint 350 külföldi katona halt meg a tálibokkal való harcban - tette hozzá.
2009.09.20. 12:00
 
 
A britek többsége népszavazást akar a lisszaboni szerződésről
A britek nagy többsége Írországhoz hasonlóan népszavazást akar az uniós intézményi reformokra kidolgozott lisszaboni szerződésről, és a választók egy jelentős kisebbsége azt szeretné, ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból - ez derül ki a The Sunday Telegraph országos felmérésből. A legnagyobb vasárnapi brit konzervatív lap megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 70 százaléka azt várja az ellenzéki Konzervatív Párttól, hogy - ha a jövő tavaszi választásokon hatalomra kerül - korábbi ígéretének megfelelően írjon ki referendumot a szerződésről. A felmérésből kitűnik, hogy még a kormányzó Munkáspárthoz közelebb álló brit választók 64%-a is népszavazást pártolna tory győzelem esetén.
2009.09.20. 12:00
 
 
Fidesz: hatmilliót kapott Hunvald az önkormányzattól letartóztatása óta
Mintegy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt - közölte Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője Budapesten. A Fidesz szerint a február óta munkát nem végző polgármester számára ezen kifizetéseket meg kell szüntetni - mondta az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján a kerületi frakcióvezető. Vattamány Zsolt hozzátette: indítványt nyújtottak be, amelyben javasolják, hogy a képviselő-testület függessze fel Hunvald György alapilletményének kifizetését, költségátalányát pedig vonja meg.
2009.09.20. 12:00
 
 
IMF: le kell faragni a magyar államadósságot
Magyarország államadóssága a GDP 80%-a körüli szinten van, ami kiugróan magas a közép-kelet-európai országokkal összehasonlítva - mondta Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti képviseletének vezetője az MTI-nek adott nyilatkozatában, hozzátéve, hogy kulcsfontosságú a fiskális fegyelem fenntartása, és amennyiben a megkezdett és tervezett fiskális reformokat végrehajtják az országban, a GDP-arányos adósság már 2011-ben csökkenésnek indulhat. A képviseletvezető hangsúlyozta: a magyar kormány már számos jelentős lépést tett a nyugdíjrendszer, a szociális rendszer és a központi támogatások átalakítása területén, ezeket a reformlépéseket a szigorú kiadáskontrollal együtt folytatni kell.
2009.09.20. 11:00
 
 
Hamenei: a "cionista rák" emészti az iszlám világot
Al-Kudsz (Jeruzsálem) napja, a palesztinokkal vállalt szolidaritás napja "a muzulmánok egyértelmű kiáltása az iszlám nemzetet emésztő, romboló cionista rák ellen, amelyet a megszállók és az elnyomó hatalmak keltettek" - harsogta vasárnapi beszédében Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője. Hamenei a ramadán böjti hónap végét jelentő íd al-fitr ünnep alkalmából beszélt a két nappal korábbi al-Kudsz-napról, és szavait az állami televízió is közvetítette. Pénteken a hatalom hívására százezrek vonultak fel Irán-szerte, hogy kifejezzék szolidaritásukat a palesztin néppel, és elítéljék Izraelt.
2009.09.20. 10:45
 
 
Profi boksz: győzelemmel tért vissza Floyd Mayweather Jr.
Győzelemmel tért vissza a ringbe a legutóbb 21 hónapja bokszolt Floyd Mayweather Jr., aki a szombat esti, Las Vegas-i gálán egyhangú pontozással verte a mexikói Juan Manuel Marquezt. A 32 éves, sokszoros világbajnok amerikai ökölvívó, aki mind a 39 korábbi találkozóját megnyerte - 25-öt kiütéssel -, 2007. december 8-án bokszolt legutóbb tétmérkőzésen, akkor KO-val verte a brit Ricky Hattont a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért kiírt összecsapáson, majd visszavonult, s most, Marquez ellen tért vissza. A szombati, szintén váltósúlyú meccs nem vb-övért, "csupán" a presztízsért folyt. A favoritnak tartott Mayweather fizikai fölényét maximálisan kihasználva mind a 12 menetet uralta.
2009.09.20. 10:35
 
 
Húszezer pont fölé került a BUX a héten
Az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe, a BUX több mint egy év után ismét átlépte a 20 ezer pontos határt, az index már két hete emelkedik folyamatosan. A BUX az előző hét végi értékéhez képest 1.422,52 ponttal, 7,37 százalékkal emelkedett, 20.729,07 ponton zárt pénteken. Az elmúlt hét elején az elemzők még korrekcióra számítottak a piacon, ami hétfőn be is következett, azonban keddtől a hét minden napján emelkedni tudott a BUX. Hétfőn együtt csökkent a nemzetközi piacokkal a magyar tőzsde, kedden viszont már jelentősen túlteljesítette régiós társait.
2009.09.20. 10:25
 
 
Baka András: törvényesen járt el az OIT a hivatalvezető menesztése ügyében
Törvényesen járt el az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) a hivatalvezető menesztése ügyében, egyébként pedig meg kell szüntetni azt a káros gyakorlatot, hogy a bírósági igazgatásból távozó vezetők a felsőbb bíróságokon találjanak helyet maguknak - mondta az MTI-nek Baka András a Legfelsőbb Bíróság (LB) és az OIT elnöke. A főbíró-jelölést csaknem másfél éven át kísérő áldatlan személyi csatározások helyenként még érezhetőek, de rövidesen elülnek - mondta az idén júliusban a parlament által megválasztott főbíró. Az ősz folyamán számos bírósági vezetői poszton, illetve testületnél változások várhatók, melyek az év végéig lezárulnak, így a személyi feltételei is adottak lesznek a nyugodt építkező munkának - tette hozzá.
2009.09.20. 10:00
 
Szerelmi kapcsolatát féltve megölte hét családtagját egy 19 éves lány Indiában
Szerelmi kapcsolatát féltve megölte hét családtagját egy 19 éves lány az észak-indiai Harijána államban - közölte vasárnap a rendőrség. A lány attól félt, hogy családja nem fogadja el a velük egy klánba tartozó udvarlót, és ezért - hogy "ne essen folt a család becsületén" - megölik majd saját vérüket. A pár ezért kitervelte, hogy megmérgezik a családtagokat - a szülőket, egy nagyanyát, egy fivért és három unokatestvért -, amit a lány végre is hajtott. Harijána államban az egy klánba tartozók nem házasodhatnak egymással. E tilalom megszegése miatt - a "családi becsület" védelme érdekében - az utóbbi években számos fiút és lányt megöltek családtagjaik.
2009.09.20. 10:00
 
 
Primera División: öt gólt rúgott a Barcelona
A címvédő, házigazda FC Barcelona gólgazdag mérkőzésen magabiztosan nyert az Atlético Madrid ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombaton késő este rendezett találkozóján. Eredmény: FC Barcelona-Atlético Madrid 5-2 (4-1). Gól: Ibrahimovic (2.), Messi (16., 94.), Alves (30.), Keita (41.), illetve Agüero (45.), Forlán (84.).
2009.09.20. 09:50
 
Boszorkányiskola nyílt Tajvanon
Boszorkányiskolát alapított Tajvan egyik őshonos népcsoportja. A paiwanok azért hozták létre az iskolát, hogy megmentsék az évezredes tradíciót a kihalástól. "Az boszorkányművészet fontos része kulturális örökségünknek. Hogy tovább tudjuk adni spirituális rítusainkat, gondoskodunk arról, hogy gyermekeink jobban megértsék kultúránkat" - mondta Wong Yu Hua, a "boszisuli" egyik alapítója. A boszorkányos asszony szerint a sziget déli részén, Pingtungban létrejött iskola először tíz diákot vesz fel soraiba, de hamarosan újabb növendékek érkezhetnek. A szociális gondozóként dolgozó Wong Yu Hua szerint az ősi paiwan népnek már csak 86 ezer tagja él Tajvanon, és alig 20 boszorkány jut rájuk.
2009.09.20. 09:30
 
 
Tenisz, Quebec: Czink Melinda bejutott a döntőbe
Az ötödik helyen kiemelt Czink Melinda - helyi idő szerint szombaton - két sima szettben legyőzte a harmadikként rangsorolt, kanadai Aleksandra Wozniakot, s ezzel bejutott a döntőbe a 220 ezer dollár összdíjazású, quebeci fedettpályás női tenisztornán. "Úgy érzem, ma magas szinten játszottam. Kellett is, hiszen Aleks remek játékos és tudtam, hogy keményen meg kell harcolnom ellene a sikerért és nem alapozhatok arra, hogy majd hibázik." - idézte a WTA honlapja a 26 éves magyar teniszezőt. " Az eredmény könnyű mérkőzést sejtet, de egyáltalán nem volt az. Minden pontért megküzdöttem és végig nagyon kellett koncentrálnom. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznöm!"
2009.09.20. 09:10
 
 
Fodor: az SZDSZ romjain nem lehet új formációt létrehozni
Felkavaró érzés volt lemondani a parlamenti mandátumról, de másfelől érzek egy érdekes felszabadulást is - mondta az MTI-nek adott interjújában Fodor Gábor. Az SZDSZ volt elnöke szerint a liberalizmusnak van helye a hazai politikában, de az SZDSZ romjain nem lehet új formációt létrehozni. A mandátumáról való lemondása kapcsán kijelentette, hogy a politika a hivatása, amit nem kalandnak, hanem hitvallásnak tekintett. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt két évtizedben "szívvel lélekkel, becsülettel" tette a dolgát ezért is fájdalmas számára, hogy a parlamenti ciklus nélküle kezdődött el. Mint mondta, döntése miatt sok nehéz pillanatot élt át lelkileg, de úgy érzi, hogy ez volt a tisztességes és becsületes megoldás.
2009.09.20. 09:00
 
 
Ötven mobil traffipaxot vásárolt az ORFK
Ötven korszerű, mobil közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő berendezést vásárolt tárgyalásos közbeszerzésen az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), a nyertes NJL Kft. nettó 210 millió forintért szállítja a műszereket - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A kiírás feltétele volt, hogy a sebességmérő telepítési helye - különösebb műszaki-technikai előkészítés nélkül - rugalmasan változtatható legyen. A feladat részét jelenti a műszerek rendszerbe állítása és üzemeltetése is. Hat cég tett ajánlatot, köztük a minden szempontból legelőnyösebbet választotta az ajánlatkérő, bár az értékelésnél az ár esett latba a legnagyobb súllyal.
2009.09.20. 08:55
 
 
Betörés közben leült megnézni Facebook-profilját egy férfi
Saját maga vesztét okozta az a bűnöző, aki betörés közben a kifosztott házban leült a számítógéphez, hogy megnézze Facebook-oldalát. A 19 éves Jonathan Parker nyugat-virginiai Martinsburgben hatolt be egy nő házába, ahonnan két gyűrűt vitt el. Mielőtt azonban a távozás mezejére lépett volna, gyorsan leült a számítógéphez, és bejelentkezett a Facebookra. Hazatérve az áldozatnak a kihúzott fiókok mellett a bekapcsolt számítógép is szemet szúrt, a betörő ugyanis elfelejtett kilépni profiljából. Parker most már előzetesben ül, 10 év börtön fenyegeti.
2009.09.20. 08:30
 
Az MNV volt laktanyákat és más ingatlanokat hirdetett meg
Volt laktanyákat, üdülőt, kollégiumot és lakóházat hirdetett meg eladásra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., amelyekre az ajánlattételi határidő 2009. október 20. - olvasható az erről szóló hirdetményben. A pályázati biztosíték alapján minden bizonnyal a legértékesebb a dunaújvárosi laktanyaegyüttes, amelynek ajánlati biztosítéka 100 millió forint. Ugyancsak "nagy falat" lehet a sárbogárdi volt laktanya, a szegedi volt kollégium és gödöllői volt szálló ingatlan. Ezen kívül Egerben volt laktanyát, Celldömölkön volt üdülőt, Tatán pedig lakóházat kínál eladásra az állami vagyonkezelő.
2009.09.20. 08:25
 
 
Kedden tárgyal Obama Netanjahuval és Abbásszal
Kedden tárgyal - az ENSZ Közgyűlésének ülésszaka alkalmából - Barack Obama amerikai elnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel - jelentette be helyi idő szerint szombat este a washingtoni Fehér Ház. A közel-keleti béketárgyalások újraindítását célzó találkozót korábban szerdára tervezték. Obama előbb külön-külön találkozik Netanjahuval és Abbásszal, majd hármasban ülnek tárgyalóasztalhoz a fehér házi bejelentés szerint. A hármas csúcs előkészítése érdekében tárgyalt a héten Jeruzsálemben és Rámalláhban George Mitchell, az Egyesült Államok közel-keleti különmegbízottja, aki végül megállapodás nélkül utazott el Izraelből pénteken.
2009.09.20. 08:00
 
 
A közszférában dolgozók választhatják a részmunkaidős foglalkoztatást
A közszférában dolgozók egyoldalú döntéssel választhatják a részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét, ha a gyermekgondozási ellátás igénybevétele után gyermekük hároméves kora előtt visszatérnek korábbi munkahelyükre - erre ad lehetőséget az egyes munkaügyi tárgyú törvények módosításáról szóló, a parlamentnek újonnan benyújtott törvényjavaslat. A gyermekgondozási ellátások átalakításával összefüggésben a javaslat szerint a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadság időtartama alatt, valamint a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is a gyermek hároméves koráig.
2009.09.19. 21:45
 
 
IMF: egyensúlyba kell hozni a növekedési modellt
Egyensúlyba kell hozni a világgazdaság növekedési modelljét - mondta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, aki szerint az amerikai fogyasztó helyett új globális növekedési hajtóerőt kell találni. Dominique Strauss-Kahn a Financial Timesnak adott, szombaton megjelent interjúban kijelentette: szeretné, ha a húsz legnagyobb ipari és felzárkózó ország (G20) jövő heti pittsburghi csúcstalálkozóján a világgazdaság kiegyensúlyozása elsődleges fontosságú napirendi pont lenne. Az IMF vezetője szerint ahhoz, hogy rövid távon elégséges ütemű gazdasági növekedés indulhasson be, növelni kell a fogyasztást a feltörekvő piacokon. Ezután meg kell határozni azt is, hogy milyen legyen a hosszú távra szóló növekedési modell - tette hozzá.
2009.09.19. 21:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972[1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista