2018. április 23., hétfő - Béla
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Oktatás ››  hallgatói jogviszony
19 találat
 
Péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára
E hét péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára - közölte a Miniszterelnökség a kormány honlapján.
2015.01.06. 08:11
 
Klinghammer: több ezer hallgatót érinthet a diplomás gyed bevezetése
A felsőoktatási államtitkár szerint várhatóan több ezer hallgatót érinthet a diplomás gyed bevezetése jövő januártól.
2013.11.24. 12:33
 
 
Nyelvtanulás: milliárdok veszhetnek el
Százezreknek okozott csalódást a kormány nyelvtanulást támogató propagandája, miszerint több ezer szinte ingyenes képzés közül választhatnak a tanulni vágyók, akiknek legfeljebb a tanfolyam öt százalékát kell kifizetniük. Két év alatt 9 milliárd forintot oszt el erre a célra a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal a nyelviskolák között.
2013.04.23. 09:51
 
Schmitt Pál képzés nélküli PhD-szerzésre készül
Schmitt Pál egyelőre azért nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, mert a későbbiekben képzés nélküli fokozatszerzésre készül, és jelenleg az ehhez szükséges publikációk megírásán dolgozik - közölte a volt köztársasági elnök irodája pénteken az MTI-vel.
2012.09.21. 12:51
 
Szerdától mindkét Diákhitel igényelhető
Az idei tanévtől az önköltséges vagy állami részösztöndíjas hallgatók a "Diákhitel1" mellett a kötött felhasználású "Diákhitel2"-t is felvehetik, amely kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel - közölte a Diákhitel Központ Zrt. egyben bejelentve, hogy szerdától mindkét konstrukció igényelhető.
2012.08.15. 12:20
 
Rektori konferencia: nincs amnesztia a nyelvvizsga-követelmények alól
A Magyar Rektori Konferencia (MRK) ajánlása szerint a felsőoktatási intézményeknek nem szabad az új nyelvvizsgaszabályokat úgy értelmezniük, hogy amnesztiában részesülhetnek a vizsgával nem rendelkező, és emiatt oklevelet nem szerző hallgatók a követelmények alól. Az intézmények szükségesnek tartják tanfolyamok szervezését az érintett hallgatóknak a megfelelő szint teljesítéséhez.
2012.03.26. 19:39
 
BKV: diákigazolvány hiányában november 15-ig fogadják el a tanulói jogviszonyt igazoló dokumentumokat
Késhet a diákigazolványok kiállítása, ezért a BKV november 15-ig meghosszabbítja a tanulói jogviszonyt igazoló dokumentumok elfogadását.
2011.11.07. 12:39
 
 
HÖOK: nem a felsőoktatási törvénykoncepcióra
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elutasítja az oktatási államtitkárság által közzétett felsőoktatási törvénykoncepciót. Ezt a hallgatói szervezet közölte hétvégi pécsi közgyűlésük után az MTI-vel vasárnap.
2011.10.02. 09:13
 
Oktatási államtitkárság: bűncselekmény a szakdolgozat-vásárlás
Az oktatási államtitkárság arra kéri a felsőoktatási intézmények rektorait és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), hogy tájékoztassák a hallgatókat arról: bűncselekményt követ el az, aki sajátjaként nyújt be más által elkészített diplomamunkát, és akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
2011.09.22. 12:00
 
Átalakuló ingyenes tankönyvellátás, fejlesztő pedagógiai osztály az új köznevelésről szóló törvény koncepciójában
Átalakulna a tankönyvek eddigi finanszírozási rendje az ingyenes, tartós tankönyvek bevezetésével a köznevelés rendjéről szóló törvény koncepciója szerint. A javaslat tartalmazza azt is, hogy a hétéves kort elért, gyógypedagógiai ellátásra nem szoruló, de iskolai tanulásra nem képes gyermekeknek fejlesztő pedagógiai osztályt kell szervezni, és a pedagógusképzésre jelentkezők pálya iránti elkötelezettségét is vizsgálnák.
2011.09.03. 04:25
 
NAV: évközben is megszűnhet a családi kedvezményre való jogosultság
Évközben is megszűnhet a családi kedvezményre való jogosultság, mivel a középiskolai tanulmányaikat befejező diákok után már nem jár a családi kedvezmény - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.
2011.09.02. 11:38
 
 
Változások lépnek életbe a diákhitel rendszerében
Több ügyfélbarát változás lép életbe a jövőben a diákhitel rendszerében: a gyesen lévő kismamák egyszerűbben igényelhetik a célzott kamattámogatást, a törlesztőrészlet két évre történő mérséklése általános lehetőséggé válik, emellett a diákok által kedvelt "engedményezést" a jövőben az államilag finanszírozott képzésben tanuló hallgatók is igénybe vehetik.
2011.07.11. 12:19
 
 
Ügyfélbarát változások lesznek a diákhitel rendszerében
Ügyfélbarát változások lesznek a diákhitel rendszerben miután a kormány elfogadta a hallgatói hitelrendszerről szóló rendelet módosítását - hívta fel a figyelmet a Diákhitel Központ Zrt. hétfőn.
2011.07.11. 11:18
 
 
Még négy napig igényelhető a diákhitel a tavaszi szemeszterben
Már csak négy napjuk maradt az igénylésre azoknak a hallgatóknak, akik még a tavaszi szemeszterben szeretnének diákhitelt felvenni. A Diákhitel Központ MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatása szerint aki lekési az igénylési határidőt, az már csak a jövő tanévben kérheti ezt a hitelbírálat nélkül elérhető speciális kölcsönt. Ahhoz, hogy a felsőoktatásban tanulók hozzájuthassanak diákhitelükhöz, május 16-ig kell leadni az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. (Az igénylési helyek listája megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon.)
2011.05.12. 15:00
 
 
Problémalista és "jövőkép" készül a felsőoktatási törvény koncepciójához
Javaslatokat készítenek a felsőoktatásban érintettek az ágazat problémáiról, alapelveiről, és ezeket "összegyúrva" az új felsőoktatási törvény koncepciójával születik meg az a közös kiindulási alap, amellyel folytatható az egyeztetés - mondta a kormányszóvivő. Nagy Anna az után tartott sajtótájékoztatót, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és több más diákszervezet képviselőivel, valamint rektorokkal egyeztetett az új felsőoktatási törvény koncepciójáról. A megbeszélésen részt vett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.
2011.01.14. 17:30
 
 
Navracsics Tiborral egyeztetnek felsőoktatási szervezetek az új törvényről
Az új felsőoktatási törvényről egyeztet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és több felsőoktatási szervezet pénteken Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel - tudta meg az MTI felsőoktatási forrásokból. A HÖOK visszavonatná a koncepciót. Az MTI információi szerint az egyeztetésen a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája mellett részt vesznek a kutatóegyetemek rektorai, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és a Doktoranduszok Országos Szövetsége is. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke az MTI-nek hétfőn azt mondta, hogy a felsőoktatási törvény legújabb, január 4-i változata vitára is teljesen alkalmatlan, ezért a megbeszélésen a visszavonását fogják kezdeményezni.
2011.01.10. 13:45
 
 
Országos hallgatói demonstráció lehet március 16-án
Ha a felsőoktatási hallgatók február 1-ig nem kapnak megnyugtató híreket, hogy a hallgatói jogok biztonságban vannak, március 16-án demonstrációt tartanak a fővárosban - mondta Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatón. A hallgatók még idén nyílt levélben fordulnak a miniszterelnökhöz, s javaslataikat eljuttatják az Országgyűlés oktatási bizottságának. A HÖOK januártól hivatalba lépő elnöke elmondta: a felsőoktatási törvény miatti tiltakozások már februárban elkezdődhetnek a vidéki intézményekben, amelyek lezárása lehet a március 16-i budapesti demonstráció.
2010.12.20. 10:30
 
A tanulmányok előrehaladásának sebességét szabályozná a HÖOK
Nem a lehetséges vizsgák számát maximálná, hanem a tanulmányok előrehaladásának minimális sebességét szabná meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), amely szombaton tartotta közgyűlését Szombathelyen. Annak a hallgatónak, aki nem tudja adott idő alatt az előírt kreditmennyiség legalább felét teljesíteni, szűnjön meg a hallgatói jogviszonya - ismertette javaslatukat Körösparti Péter, a HÖOK elnöke, a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Egy 180 kredites képzés esetén, ideális esetben egy év alatt 60 kreditet kell teljesíteni, aki tehát két félév alatt nem tud 30 kreditet teljesíteni, annak szűnjön meg a hallgatói jogviszonya - mondta.
2010.12.04. 19:45
 
 
Hamarabb érkezik a családi pótlék
Az iskolakezdésre való tekintettel egy héttel korábban, már csütörtökön elkezdi a családi pótlék kifizetését a Magyar Államkincstár - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtöki internetes tájékoztatóján. Aki bankszámlára kapja az ellátást, ahhoz már a hétvégén, de legkésőbb hétfőn eljut a családi pótlék összege - közölte a szóvivő. Hozzátette: akik postán kapják a családi pótlékot, azok számára jövő héten, kedden kezdi a kézbesítést a Magyar Posta. Budai Bernadett szavai szerint a kormány az intézkedéssel meg akarja könnyíteni a családok számára a tanévkezdéssel járó anyagi megterheléseket.
2008.08.28. 11:59
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML