2020. július 14., kedd - Őrs
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  hallgatói jogviszony
127675 találat
 
 
Lapértesülés szerint Beckham Milánóban marad
David Beckham nyárig az AC Milanban futballozik tovább a madridi Marca értesülése szerint. A legnépszerűbb spanyol sportnapilap pénteki számában adta hírül, hogy az angol válogatott labdarúgó március 9-én nem tér vissza az őt az olasz elitalakulatnak kölcsönadó Los Angeles Galaxyhez, hanem június 30-ig meghosszabbítja jelenlétét a milánói klubnál. A Marca tudomása szerint kedden teszik közzé a felek a kölcsönszerződés prolongálását kimondó kontraktust, amely alapján Beckham az idény végéig játszhat az itáliai gárdánál. Az újság hozzáfűzte, hogy az angol sztárfocista hosszabb távra szóló milánói szerepvállalását különösképpen erőteljesen szorgalmazta a lombard klub tulajdonosa, Olaszország jelenlegi kormányfője, Silvio Berlusconi.
2009.02.21. 17:53
 
Cselgáncs Vk: Ungvári Miklós bronzérmes Hamburgban
A 66 kg-os Ungvári Miklós bronzérmet nyert szombaton a Világkupa-sorozatba tartozó, 100 ezer dollár összdíjazású hamburgi Grand Prix-tornán. A viadal honlapja szerint a két héttel ezelőtti, párizsi Grand Slam-viadalon is bronzérmes Európa-bajnok a tunéziai Ragheb Karcsud, a német Adrian Kulisch és a francia David Larose legyőzésével menetelt be az elődöntőbe, ott viszont egy ipponnal megállította őt a dél-koreai Kim Dzsu Dzsin. Mivel a nagy versenyeken idéntől nincs vigaszág, az MTK dzsúdósa automatikusan bronzérmet és hozzá ezer dollárt nyert.
2009.02.21. 17:33
 
 
NBI: Vasas-győzelem a tavaszi nyitányon
A harmadik helyen álló Vasas hazai pályán két góllal nyert a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Soproni Liga tavaszi szezonjának nyitómérkőzésén. Eredmény: 16. forduló: Vasas-Budapest Honvéd 3-1 (3-0), gólszerzők: Tóth A. (5.), Németh N. (33.), B. Tóth (40.), illetve Hercegfalvi (59.) Illovszky Stadion, 1500 néző. A Vasas vezetést szerzett, majd átengedte a területet a Honvédnak, amely csak mezőnyfölényig jutott. Így az angyalföldiek kedvükre kontrázhattak, s ennek meg is lett az eredménye. A második játékrészben a Honvéd ismét mezőnyfölényt alakított ki és Hercegfalvi parádés mozdulattal, futtából sarokkal továbbította a labdát a hálóba. A Vasas már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést és ez rányomta a bélyegét a második játékrészre.
2009.02.21. 17:28
 
 
Bagdadi Központi Börtön néven újra megnyílt Abu Graib
Irak szombaton - új néven - ismét megnyitotta a Bagdad melletti hírhedt Abu Graib börtönt. Az illetékesek azt ígérték, hogy a nemzetközi normáknak megfelelő bánásmódban részesítik az elítélteket a felújított büntetés-végrehajtási intézetben, amelynek a neve 2004-ben bejárta az egész világot, amikor fényképek kerültek nyilvánosságra arról, hogyan kínozzák és alázzák meg falai között a foglyokat amerikai őreik. A börtön 2006-ban bezárták. Iraki illetékesek azzal érveltek a rossz hírű börtön újbóli megnyitása mellett, hogy szükség van rá, mivel az Egyesült Államok megkezdte az őrizetében lévő mintegy 15 ezer fogoly átadását az iraki hatóságoknak a január 1-jén hatályba lépett új amerikai-iraki biztonsági megállapodás alapján.
2009.02.21. 17:20
 
 
Schirilla átúszta a Bodrogot is
Hét perc alatt átszelte Sárospataknál a Bodrog folyót ifjabb Schirilla György szombaton, szokásos téli úszósorozatának negyedik, utolsó állomásán. "Remek hangulatú úszás volt a mai. A több ezer ember megédesítette a próbálkozást, mely ugyan nem tartott sokáig, ám a nulla fokot alig meghaladó vízhőmérséklet és az erős sodrás megnehezítette a dolgomat" - mondta Schirilla. A sportember elsődleges célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átszelte télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is. Idén az úszósorozat korábbi állomásai Kecskemét, Mohács és Budapest voltak.
2009.02.21. 15:34
 
 
A Fehér Ház lemezgyűjteménye
Barack Obama amerikai elnök új otthonában, a Fehér Házban hamar felfedezte, hogy az alagsor több mint 2 ezer vinil lemezt rejt. A Fehér Ház lemezgyűjteménye Richard Nixon elnöksége idején jött létre, amikor az amerikai lemezgyártók társasága (RIAA) javasolta az elnöknek, hogy a könyvtár mellett legyen a Fehér Háznak ilyen gyűjteménye is. A társaság 1973-ban ajándékozott erre a célra mintegy 2 ezer lemezt, köztük sok popot, country-t, nashville-i és New Orleans-i muzsikát, Elvist és Beatlest egyaránt.
2009.02.21. 15:32
 
 
Hatvannégy orosz katona esett el a grúziai háborúban
Összesen 64 orosz katona esett el a tavaly augusztusi grúziai háborúban és az azt követő másfél héten, további 283 megsebesült, 3-at pedig eltűntként tartanak nyilván - közölte az orosz védelmi miniszterhelyettes egy rádióinterjújában. Ezek az áldozatszámok az augusztus 8-a és 24-e közötti időszakra vonatkoznak - mondta Nyikolaj Pankov tábornok az Eho Moszkvi rádióban. Az orosz főügyészi hivatal szeptemberben azt közölte, hogy 71 orosz katona halt meg a konfliktusban, de hozzáfűzte, hogy ebbe beleszámítanak a közvetlenül a háború előtt és után, békefenntartó tevékenység közben elesett katonák is. Grúzia saját állítása szerint 169 katonáját veszítette el, a polgári lakosságból pedig 228-an haltak meg az öt napig tartó háborúban.
2009.02.21. 15:28
 
 
MSZP társadalompolitikai tagozat: többen az Ogy feloszlatását szorgalmazták
Az Országgyűlés feloszlatását szorgalmazta néhány résztvevő az MSZP társadalompolitikai tagozata által szervezett országos vitanapon szombaton Budapesten, olyan vélemények is elhangzottak, a jelenlegi politikai elit alkalmatlan arra, hogy kivezesse a válságból az országot. Több felszólaló, köztük Szabó Lajos Mátyás volt kerületi polgármester is azon a véleményen volt, hogy az Országgyűlésnek fel kellene oszlatnia magát. Szerinte az MSZP-nek hozzá kellene járulnia a parlament feloszlatásához, mert ezzel erkölcsi alapot szerezne magának ahhoz, hogy újraépítse magát.
2009.02.21. 14:33
 
 
Gyurcsány: imponáló és rémisztő a Reformszövetség programja
Imponáló a Reformszövetség gazdaságpolitikai csomagja, de javaslataik társadalmi hatása időnként dermesztő - mondta Gyurcsány Ferenc, miután konzultált a szervezet által készített 2013-ig szóló gazdaságélénkítő programról. A kormányfő hangsúlyozta: a javaslatot a következő hetekben pontról pontra elemzik. Hozzátette: az egyeztetés egyik tanulsága az, hogy az általa eddig bejelentett intézkedések iránya helyes, de a Reformszövetség ennél radikálisabb intézkedéseket javasol a kormánynak. Gyurcsányt a konzultáció arról is meggyőzte, hogy a 2006-ban elindított reformpolitika irányai, céljai jók voltak, és most "előrébb lenne az ország", ha nincs az erős politikai ellenszél, és a népszavazás.
2009.02.21. 14:16
 
 
A Graff-gyémántok bojkottjára kérik az Oscar-színésznőket
A Graff-gyémántok bojkottjára szólította fel a vasárnapi Oscar-díjátadón részt vevő színésznőket a Survival International. A nemzetközi jogvédő szervezet Penélope Cruzhoz és Kate Winslethez intézte felhívását emlékeztetve arra, hogy a londoni Graff Diamond cég 9 százalékban tulajdonosa a Gem Diamonds vállalatnak, amely Botswanában, a busmanok földjén gyémántkitermelésbe akar fogni. Rámutatott arra, hogy a botswanai kormány 2002-ben elűzte a busmanokat a földjeikről többek között azért, hogy lehetővé tegyék a gyémántbányászatot. Stephen Corry, a jogvédő szervezet igazgatója elmondta: a bánya kiaknázása - a busmanok beleegyezése nélkül - sok országban törvénytelennek számítana.
2009.02.21. 14:09
 
 
Megéri egészségesebben élni
Elsősorban az életmódtól függ, mekkora annak a kockázata, hogy valaki szívinfarktusban hal-e meg - ez régóta ismert tény. Brit kutatók most kiszámolták, mennyire számít az egészséges életvitel. Kimutatták: ha valaki az egészségtelen életmódot egészségesebbel váltja fel, kevesebb, mint felére csökkenti annak az esélyét, hogy halálos következményű szívinfarktust kapjon. A londoni University College kutatója, Mika Kivimäki és kollégái eredményeiket a The Lancet című szaklapban adták közzé. A kutatók négy egészségmérőt értékeltek. A legnagyobb sikerrel a koleszterinszint csökkentése járt, ezt követte a dohányzásról való leszokás. Nézték még a vérnyomás és a vércukorszint csökkentésének hatását is.
2009.02.21. 14:09
 
Kötöttfogású csapat-vb: hatodikok lettek a magyarok
A magyar válogatott hatodik lett a franciaországi Clermont-Ferrandban zajló kötöttfogású birkózó csapat-világbajnokságon, miután a helyosztón 5-2-re kikapott Kazahsztántól. A szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnok Bácsi Péter térdproblémái miatt nem tudott kiállni, így a magyar együttes eleve 0-1-ről indult. Mivel az első három mérkőzést hozta az ellenfél, a kényszerűségből feladott 74 kg-mal el is dőlt a párharc. Vigasztaló lehet, hogy az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán a 84 kg-ban, illetve a nehézsúlyú Deák Bárdos Mihály ezúttal is nyert.
2009.02.21. 13:47
 
 
Idén is begyűjtik a veszélyes hulladékot a lomtalanításkor
Idén is begyűjtik a veszélyes hulladékokat a lomtalanítási időszakban - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az I. kerületben, ahol megkezdődött az idei lomtalanítás. Tavaly a kerületben 80 kilogramm gyógyszer és másfél mázsa festékhulladék gyűlt össze - mondta Horti Zsófia a Dózsa György téren tartott sajtótájékoztatón. Közölte, a fővárosi lomtalanítás november végig tart majd. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a lomtalanítás helyszíneit, azért, hogy megelőzzék a széttúrt szemétkupacok miatt esetlegesen bekövetkező baleseteket. A rendőrség ellenőrzi majd a lomokat szállító gépjárművek okmányait is.
2009.02.21. 12:39
 
 
Kövér: az MSZP akkor győzhet, ha a jobboldal megosztott
Ha nem sikerül a jobboldalt egységbe szervezni, akkor a következő választásokon ugyan biztosan nem, de azután előfordulhat, hogy újra az MSZP alakítson kormányt - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület rendezvényén. Az MSZP 1994-es, demokratikus körülmények között elért - "remélem, soha meg nem ismétlődő" - sikerét az okozta, hogy a jobboldal széttagozódva állt a megmérettetéshez, az SZDSZ vezetői pedig egyszerűen elcsalták 12-13 százaléknyi szavazó voksát a jobboldalról a baloldalra - mondta Kövér László.
2009.02.21. 12:36
 
A Hamász levélben kérte Obamát, hogy tárgyaljon velük
Levelet írt Barack Obama amerikai elnöknek a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász-kormányfő tanácsadója. Mint Ahmed Juszef, Iszmáil Haníje miniszterelnök munkatársa elmondta, a levelet ENSZ-tisztviselőknek adta oda, akik csütörtökön átadták a Gázai övezetbe látogató John Kerry amerikai demokrata párti szenátornak. Juszef szerint a levélben, amelyet a Hamász-kormány is támogatott, arra kérte az amerikai elnököt, hogy "méltányosan kezelje a palesztin kérdést" és tárgyaljon az iszlám szervezettel. A Hamászt Washington terrorista szervezetnek tekinti.
2009.02.21. 12:25
 
 
Leszúrták a Diósgyőr korábbi kapusát
Késelés áldozata lett pénteken a szlovák Julius Nota, a Diósgyőr korábbi futballkapusa. A borsodi klub honlapja szerint a volt hálóőrt szülőfalujában, Jánosiban (Rimavské Janovcén) szúrták le, miután edzésről hazatért. A 37 évesen elhunyt Nota kapusedzőként Rimaszombaton, továbbá a szlovák U16-és U17-es válogatottnál dolgozott. A Diósgyőrön kívül Magyarországon védte még a Dunaferr, a Zalaegerszeg, a Honvéd és a Vasas kapuját is.
2009.02.21. 12:17
 
 
Tizenketten haltak meg egy vonat és egy busz ütközésében Szlovákiában
Tizenketten meghaltak szombaton délelőtt, amikor egy vonat és egy kirándulókkal teli autóbusz összeütközött a közép-szlovákiai Breznóbánya közelében. További 21 személyt kórházba szállítottak, többük állapota súlyos, életveszélyes. Valószínű, hogy az áldozatok száma még nem végleges. A kórházak egyelőre nem adtak ki semmiféle jelentést a sérültek állapotáról. Az autóbuszban 37-en voltak, a Trencsénhez közeli Bánovce nad Bebravou (Bán) városból síkirándulásra utaztak a hegyekbe. Az áldozatok és a sérültek mind az autóbusz utasai közül kerültek ki. A vonat utasai közül csak néhány személy szenvedett apróbb sérülést. Szelestey Lajos külügyi szóvivő közölte, hogy a szerencsétlenség áldozatai között nincsen magyar állampolgár.
2009.02.21. 11:17
 
 
A munkáltatói járulékokat 10 százalékponttal csökkentené a Reformszövetség
A munkáltatói járulékterheket idén 5 százalékponttal, jövőre további 3, majd 2011-ben még 2 százalékponttal javasolja csökkenteni a Reformszövetség. A 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát pedig már 2009-ben évi 5 millió forintra emelné a szövetség a jelenlegi 4 százalékos különadó megszüntetése mellett - ismertette a Reformszövetség adó és járulékprogramját Oszkó Péter, a munkacsoport vezetője a Magyar Tudományos Akadémián. Az átlagbérre vetítve a magyar adóék jelenleg 54 százalék, a cseh és lengyel 42-43 százalékkal, illetve a szlovák 38 százalékkal szemben, s ez egyúttal jól mutatja Magyarország alapvető versenyképességi hátrányát - vázolta fel a mostani helyzetet Oszkó.
2009.02.21. 11:07
 
 
Előzetes letartóztatásba helyezték R. Sándort és N. Győzőt
Előzetes letartóztatásba helyezte 30 napra a Veszprém Városi Bíróság R. Sándort és N. Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a Cozma-gyilkosságban való részvétellel - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Váradi Piroska arról még nem nyilatkozott, hogy a rendőrség konkrétan milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a letartóztatottakat. A rendőrség három autóval és kutyás rendőrök biztosítása mellett szállította át a két gyanúsítottat a rendőrségi székházból az utca túloldalára, a 30 méternyire lévő bíróság épületébe és vissza, a letartóztatásba helyezésüket követően.
2009.02.21. 10:58
 
 
Kiütötték a "Hóhért" Szentpéterváron
A hazai közönség támogatását élvező Alekszandr Kotlobaj pénteken kiütéssel legyőzte Nagy "Hóhér" Józsefet, a WBF (Boksz Világalapítvány) korábbi cirkálósúlyú világbajnokát Szentpéterváron. A 20 győzelemnél és 4 vereségnél tartó hajdúsági ökölvívónak ez volt az első KO-veresége profi pályafutása során. A monokli.com szaklap szerint az orosz versenyző a második menetben küldte padlóra 33 éves magyar ellenfelét, és a bíró nem engedte tovább a küzdelmet.
2009.02.21. 09:59
 
 
Reformszövetség: csökkenteni kell a kiadásokat és az adóterheket
Az államháztartás kiadásainak jelentős csökkentését és az adóterhek mérséklését javasolja a Reformszövetség az ország további gazdasági lemaradásának megakadályozása és felzárkóztatása érdekében. A Reformszövetség közleményében hangsúlyozza: amennyiben a megfogalmazott javaslatok megvalósulnak, 2013-ig érezhetően csökkennek a vállalkozások és a lakosság terhei, ezzel párhuzamosan mérséklődnek az állami kiadások is. Az adó- és járulékrendszert illető javaslatok megvalósulása esetén például 8 százalékkal csökkenne az elvont jövedelmek aránya a bruttó hazai terméken belül, évente másfél-két százalékkal nőne a növekedés üteme, és csökkennének az ország pénzügyi kockázatai is.
2009.02.21. 09:39
 
 
Gyurcsány reméli, hogy a parlament elfogadja a válságcsomagot
Gyurcsány Ferenc bízik abban, hogy az ország helyzetét javító intézkedések többséget kapnak az Országgyűlésben, s a két kisebbik ellenzéki párt látja, hogy nem csupán számos korábbi javaslatuk került be a kormányzati tervek közé, hanem Londontól Brüsszelig elismerik a hétfőn bemutatott csomag pozitívumait. Lényegében ezzel válaszolt a miniszterelnök a Népszava szombati számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy miként lehet meg a válság megoldására kidolgozott program többsége a parlamentben.
2009.02.21. 09:07
 
 
Duettben hódítanak a madárhímek
A nyílfarkú pipra madár hímjei inkább együttműködnek, mintsem hogy rivalizáljanak egymással. Párban állva udvarolják körbe a tojót, de annak kegyeit mindig az alfahím nyeri el. A másodhegedűs öt évig türelmesen vár, majd végül megörökli a párzóhelyszínt - tudósít a BBC online hírmagazin. Az udvarlás táncból és énekből adódik össze. A tánc közben úgy tűnik, mintha versengés zajlana, holott valójában együttműködésről van szó - magyarázza David McDonald, a Wyomingi Egyetem zoológusa. Az egyetem kutatói Costa Ricán filmezték le a madarak táncát. "Tudomásom szerint ez az egyetlen eset az állatvilágban, amikor a hímek együttműködnek a nász során" - mondta McDonald.
2009.02.21. 08:45
 
Hillary Clinton együttműködésre szólította fel Kínát
Együttműködésre szólította fel Kínát a globális pénzügyi világválság, az éghajlatváltozás és az Észak-Korea jelentette biztonsági fenyegetések kezelése érdekében Hillary Clinton amerikai külügyminiszter. Jang Csie-cse külügyminiszterrel lezajlott pekingi találkozón Hillary Clinton azt mondta, hogy feltétlenül szükséges az Egyesült Államok és Kína együttműködése, és országa az együttműködés elmélyítésére és kiszélesítésére törekszik a gazdaság és a környezetvédelem terén. Az amerikai diplomácia vezetője, aki első hivatalos külföldi útján több ázsiai országot keresett fel, hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok nagyra értékeli az amerikai kincstárjegyekbe vetett tartós kínai bizalmat.
2009.02.21. 08:42
 
 
Házgyújtó disznó
Felgyújtotta gazdái házát egy házikedvencként tartott disznó, de magából nem csinált sültet. A csüngőhasú vietnami malac felborított egy asztali lámpát, amely hamarosan lángra lobbantott egy függönyt. A Lulea városában lévő családi ház szinte teljesen leégett. A disznó gazdáinak nem esett bajuk - nem voltak otthon. A gyújtogató is megúszta tüzét, a malac a fürdőszobába, azon belül pedig egyenesen a kádba menekült. A tűzoltók bukkantak rá, a disznó igencsak megszeppenve kushadt a kádban. A hatóság a tűz okaként először gyújtogatásra gondolt, mivel senki sem volt a házban, de a malac láttán hamar megfejtették a szakértők, hogy miként keletkezethetett a tűz.
2009.02.21. 08:27
 
 
Soros szerint a világ pénzügyi rendszere széthullott
Soros György befektetési üzletember szerint a világ pénzügyi rendszere lényegében széthullott, és nem remélhető megoldás a közeljövőben a válságra. A magyar származású pénzügyi guru szerint a jelenlegi zavarok súlyosabbak, mint a 30-as évekbeli nagy depresszió idején voltak. A mostani helyzetet a Szovjetunió felbomlásához hasonlította New Yorkban, ahol a Columbia Egyetemen egy vacsorán fejtette ki véleményét péntek este. A milliárdos befektető úgy értékelte, hogy a piaci rendszer működésében a Lehman Brothers bank tavaly szeptemberi csődje jelentette a fordulópontot.
2009.02.21. 08:23
 
 
Egyetlen éjszaka "ugrott" a házaspár mindkét jogosítványa
Két órán belül bevonta a rendőrség egy házaspár mindkét jogosítványát Csehországban ittas vezetés miatt. Először az 50 éves férj fosztódott meg vezetői engedélyétől Frydek-Mistek városában, amikor fennakadt egy éjszakai ellenőrzésen és részegnek bizonyult. Az autót lezárta a pár és gyalog távozott. Két órával később azonban visszaóvakodtak kocsijukhoz, és ezúttal a 37 esztendős asszony ült a kormány mögé. Ugyanakkora sikerrel. A város másik végén teljesen véletlenül és függetlenül az első "megállótól", ismét ellenőrizték rendőrök a kocsit és vezetőjét. Kiderült, hogy a feleség is részeg - jobban, mint a férje.
2009.02.21. 08:21
 
 
Alapvető problémák vannak a "három csapás" törvényi elgondolásával
Hibás válasz a problémákra a "három csapás" törvényi elgondolása Kolláth György alkotmányjogász szerint, akit a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatról kialakult polémia kapcsán kérdezett az MTI. A Fidesz kedden nyújtotta be törvényjavaslatát; az amerikai mintán alapuló javaslat lényege, hogy aki háromszor követ el erőszakos, személy elleni bűncselekményt, az a harmadik esetben a büntetési tétel maximumának a kétszeresét kaphatja, ha pedig ez meghaladja a 20 évet, akkor a bírónak ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztést kell kiszabnia. Kolláth György elmondta: indokolt a büntetőpolitika szigorítása, mert elfogadhatatlan, hogy a viták erőszakos megoldása eszkalálódik.
2009.02.21. 08:14
 
 
Ma rendezik a 14. Operabált
A 14. Budapesti Operabált szombaton rendezik az idén 125 éves Magyar Állami Operaházban. Az elesettekkel való szolidaritás és a jótékonykodás a korábbiaknál nagyobb szerepet kap. Lévai Katalin , a bál fővédnöke szerint a válság miatt az Operabál is más lesz, mint a korábbiak. - Hűnek kell maradni a hagyományokhoz válság idején is, és a báli szezonban bálozni kell, ugyanakkor az összefogás és a szolidaritás szükségességére is fel kell hívni a figyelmet, erre pedig jó alkalom a Budapesti Operabál - mondta az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának tagja. Az idei Operabál díszvendége Franco Nero olasz filmszínész, aki számos magyar alkotásban szerepelt. Legutóbb Almási Tamás Mário, a varázsló című filmjében.
2009.02.21. 08:09
 
 
Az állam fizeti az önkormányzatok létszámcsökkentésének költségeit
A helyi önkormányzatoknál és a többcélú kistérségi társulásoknál megszűnő álláshelyek után járó felmentési idő bérének felét, a végkielégítés egészét átvállalja az állam - az erről szóló önkormányzati miniszteri rendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg. A pályázat keretében a tényleges létszámcsökkentés alapján megszűnt álláshelyeket betöltők - jogszabály szerinti - járandóságára lehet fedezethez jutni. A felmentési időre járó bér felét, a végkielégítés egészét vállalja át az állam. A támogatás a megszüntetett főfoglalkozású közszolgálati, közalkalmazotti álláshelyek után jár, de igényelhető támogatás azon megszüntetett álláshelyek után is, amelyeket munkaviszony alapján töltöttek be.
2009.02.21. 08:06
 
 
Negyedszer halasztották el a Discovery indítását
Negyedszer is elhalasztotta a Discovery űrrepülőgép idei első indítását az amerikai űrkutatási hivatal (NASA). Az űrrepülőgépnek eredetileg február 12-én kellett volna útnak indulnia, és a legutóbbi halasztáskor február 27-re tűzték ki az indítás időpontját. Helyi idő szerint péntek este azonban a NASA közölte, hogy tovább késlelteti az űrmissziót, de ezúttal újabb határidőt nem szabott. Az indítás halogatáság három kis szelep okozza, amely hajtóanyagot pumpál a hajtóművekbe, és felelős azért, hogy a külső üzemanyagtartályok megfelelő nyomás alatt maradjanak 8,5 percen át, amíg az hordozórakéta a Föld körüli pályára állítja az űrsiklót.
2009.02.21. 07:56
 
 
Horvát háborús bűnösöket súlyos börtönbüntetésekre ítéltek Boszniában
Háborús és emberiesség elleni bűnökért súlyos börtönbüntetést szabott ki pénteken a háborús bűnök ügyeiben eljáró boszniai törvényszék négy volt boszniai horvát katonára. Marko Radicot 25, Dragan Sunjicot 21, Damir Brekalót 20, Mirko Vracevicet pedig 14 évi szabadságvesztéssel sújtotta a törvényszék muzulmán polgári személyek ellen elkövetett bűneikért. Radic a horvát erők egyik dandárjának parancsnoka volt a boszniai háborúban (1992-95), Sunjic pedig a helyettese. Az ítélet szerint a vádlottak 1993 júliusa és 1994 márciusa között részt vettek muzulmán civilek megkínzásában és tizenhat civil megölésében a Mostarhoz közeli rodoci és vojnói fogolytáborban.
2009.02.20. 20:52
 
 
Női kosárlabda Euroliga: négyes döntőben a Sopron
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán legyőzte a francia Bourges-t pénteken a női kosárlabda Euroliga két sikerig tartó negyeddöntőjének második mérkőzésén, ezzel 2-0-ra megnyerte a párharcot, és fennállása során először bejutott a sorozat négyes döntőjébe. Eredmény: MKB-Euroleasing Sopron - Bourges (francia) 70-63 (13-10, 19-15, 25-22, 13-16). A párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára. Legjobb dobók: Milovanoic 21, Honti 19, Eördögh 8, illetve Ndongue 33, Lelas 10. A kedden aratott, bravúros diadal (65-68) után a soproniak ott folytatták, ahol Bourges-ban abbahagyták: Honti Kata triplát, Horti Dóra duplát dobott, míg az ellenfél csak a 3. percben talált először a gyűrűbe.
2009.02.20. 19:44
 
 
Orbán a közép-európai EU-országok érdekeinek védelmét sürgeti
Orbán Viktor szerint össze kell fogniuk a közép-európai országoknak, hogy az Európai Unió (EU) márciusi csúcstalálkozóján hatékonyabban és jobban tudják érvényesíteni érdekeiket a nemzetközi gazdasági válság kezelésében. "Bár Magyarország, illetve Csehország és Lengyelország gazdasági helyzete merőben eltér egymástól, a válságkezeléssel összefüggésben vannak közös érdekeink. Ebben Mirek Topolánekkel is egyetértettünk" - nyilatkozta a Fidesz elnöke az MTI tudósítójának azt követően, hogy pénteken késő délután megbeszélést folytatott Prágában a cseh kormányfővel. Délelőtt Varsóban Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel tárgyalt.
2009.02.20. 19:41
 
 
Dubaji tenisztorna: Venus nyerte a Williams-testvérek csatáját
Az amerikai Venus Williams lesz a francia Virgine Razzano ellenfele a kétmillió dollár összdíjazású dubaji női tenisztorna fináléjában, miután a pénteki második elődöntőben három játszmában győzött testvére, a világelső Serena ellen. Eredmény, 2. elődöntő: V. Williams (amerikai, 6.)-S. Williams (amerikai, 1.) 6:1, 2:6, 7:6 (7-3).
2009.02.20. 18:53
 
 
A génmódosított növények tilalmáért demonstráltak Budapesten
A génmódosított kukorica magyarországi termelésére és forgalomba hozatalára vonatkozó tilalom fenntartásáért demonstráltak civil szervezetek és pártok pénteken Budapesten, a Cseh Nagykövetség mellett. A Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a hozzájuk csatlakozott civil szervezetek által rendezett demonstráción Orosz Sándor, a parlament környezetvédelmi bizottságának szocialista alelnöke elmondta: az unió környezetvédelmi minisztereinek március 2-i ülésén napirendre kerülhet a moratórium feloldásának kérdése, miután az Európai Bizottság az elmúlt hetekben a génmódosított növényekre vonatkozó magyar, francia, görög és osztrák tilalom feloldására tett javaslatot.
2009.02.20. 18:35
 
Megkéselt kézilabdások: elhagyta a kórházat Ivan Pesic is
Elhagyta a veszprémi kórházat pénteken Ivan Pesic, az MKB Veszprém és a horvát válogatott kézilabdázója - tájékoztatta Rácz Jenő, a kórház főigazgatója az MTI-t. Ivan Pesicnek hétfőn kell még sportorvosi felülvizsgálaton megjelennie, majd haza utazhat a horvát fővárosba, Zágrábba - mondta a főigazgató, hangsúlyozva azt is, hogy a sportoló a hazájában sem szorul már kórházi kezelésre. Járó betegként kontrollálható - tette hozzá Rácz Jenő. Ivan Pesic február 8-án hajnalban szenvedett életveszélyes sérülést a veszprémi Patrióta bár előtt, ugyanis vesén szúrták, amikor segítségére sietett csapattársának, Marian Cozmának.
2009.02.20. 17:59
 
Vajda Attila lett az év sportolója 2008-ban
Az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila lett az év sportolója 2008-ban a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) szavazása alapján. A pekingi aranyérmes a Magyar Sportújságírók Szövetsége gálájához hasonlóan ismét maga mögé utasította az úszó Cseh Lászlót. A harmadik helyen a Janics Natasa, Kovács Katalin kajakkettes végzett. Az év edzője címért sem volt meglepetés: a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes lett a befutó. Az év utánpótlás sportolójának a vízilabdás Varga Dénest választották. A kategóriák győztesei Botos Péter iparművész egyedi tervezésű díját, a második és harmadik helyezettek pedig a Horváth Sándor által tervezett és készített jutalmakat vehették át.
2009.02.20. 17:50
 
 
Szigorítaná a fegyveres támadók büntetését az igazságügyi tárca
Szigorítaná a fegyveres támadók esetében a Büntető törvénykönyvet (Btk.) az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - jelentette be a tárca vezetője pénteken Egerben, miután megbeszélést folytatott hat kelet-magyarországi megye rendőri vezetőivel. Draskovics Tibor elmondta, hogy a tárca a Büntető törvénykönyv szigorítását tervezi az erőszakos fegyveres támadások esetében. Ugyancsak súlyosabban büntetnék azokat az elkövetőket, akik korábban olyan cselekményt követtek el, például kisebb értékű lopást, amely a szabálysértés kategóriájába tartozik.
2009.02.20. 17:08
 
 
Gázrobbanás Polgáron: két ember vesztette életét
A 74 éves anya és 32 éves fia volt az áldozata annak a lakóházrobbanásnak, amely pénteken délután történt a hajdú-bihari Polgáron - pontosította újólag a korábbi információkat késő este Tóth József, a város polgármestere az MTI-nek. Ezt megelőzően nagyanyáról és fiú unokájáról, illetve anyáról és lányáról beszéltek az áldozatok kapcsán az MTI-t tájékoztatók. Tóth József korábban azt mondta: a nagy erejű robbanás következtében négy lakóépület súlyosan megrongálódott, további hat-nyolc házban különböző mértékű kár keletkezett. A felrobbant épület melletti házból egy hattagú családot kellett kiköltöztetni. Számukra az önkormányzat szállást ajánlott fel, de nem vették igénybe, rokonoknál töltik az éjszakát.
2009.02.20. 17:05
 
 
Marseille-i tenisztorna: Djokovic elődöntős
Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovic két sima szettben nyert a német Mischa Zverev ellen az 576 ezer euró összdíjazású, marseille-i férfi tenisztorna első negyeddöntőjében, pénteken. Eredmény: negyeddöntő: Djokovic (szerb)-Zverev (német) 6:3, 6:3.
2009.02.20. 16:22
 
 
A páviánok metafizikája lehet a leghülyébb könyvcím
A páviánok metafizikája című könyv jó eséllyel pályázik idén az év legidétlenebb könyvcímének elismerésére, amelyet hagyományosan a Bookseller című brit szakfolyóirat ítél oda. A pénteken közzétett hat "döntős" listáján szerepel még A 60 milligrammos túrósdobozok perspektívája 2009-2014-re című üzleti témájú kötet, illetve Az informális konzultáció a vastagbélről című orvosi könyv. Néhány szokatlan könyvcímet az tesz még különlegesebbé, hogy a talányosan hangzó cím kifejezetten félrevezet a mű tartalmát illetően. Így a Nagy szita és alkalmazásai nem konyhai eszközökről, hanem számtani kérdésekről szól.
2009.02.20. 15:34
 
 
Fénykép az összevert Rihannáról?
Előfordulhat, hogy Rihannát ábrázolja az a csütörtök éjszaka a TMZ magazin weboldalára felkerült fénykép, amelyen egy komoly zúzódásokkal, karcolásokkal és duzzanatokkal borított arcú nő látható. A legfrissebb sztárpletykákat felvonultató internetes oldalra csütörtök éjszaka tették fel a képet, amely a honlap működtetői szerint a Chris Brown által bántalmazott Rihannát ábrázolja. A kép valódiságát látszik igazolni az is, hogy egy korábban az AP hírügynökség által készített fotón ugyanaz a római számokat ábrázoló tetoválás van az énekesnő bal vállán, amely a most nyilvánosságra került fotón is látszik. (Ugyanakkor a TMZ már használt olyan manipulált képet, amely sötét monoklikkal ábrázolta az énekesnőt.)
2009.02.20. 14:33
 
Gyurcsány kezdeményezi a PSZÁF-törvény módosítását
Haladéktalanul kezdeményezi a Pénzügyi Felügyeletek Állami Szervezetéről (PSZÁF) szóló törvény módosítását Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - közölte a kormányszóvivő. Daróczi Dávid elmondta: ezzel a felügyelet lehetőséget kapna arra, hogy ha szükségesnek ítéli, átmenetileg felfüggeszthesse vagy megtilthassa az úgynevezett short ügyleteket a piacokon. Az úgynevezett "shortolás" részvényeladást jelent a részvények előzetes birtoklása nélkül. Az árfolyamesésre játszó spekulánsok eladási pozíciót vesznek fel rövid határidőre, arra számítva, hogy visszavásárláskor alacsonyabb lesz az árfolyam.
2009.02.20. 14:21
 
 
Orbán: az EU válságkezelése hátrányos Közép-Európa számára
Orbán Viktor szerint az Európai Uniónak változtatnia kell a Közép-Európa számára rendkívül hátrányos válságkezelési lépésein, és a térség bankjait euróhoz kell juttatnia - mondta a Fidesz elnöke, miután Varsóban Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel tárgyalt. Orbán szerint az EU eddigi gazdasági válságkezelő lépései hátrányosak és veszélyesek Közép-Európa számára, mert külön válságkezelést dolgoztak ki az eurózónán belül lévő államok számára, míg az eurózónán kívüli országoknak "jószerével nem jutott semmi". A Fidesz elnöke szerint az egyik probléma, hogy közép-európai bankok kiszáradnak, nem jutnak euróhoz, másrészt pedig az Európai Unió gazdagabb tagállamai protekcionista irányba fordulnak.
2009.02.20. 14:10
 
 
Roham a jegyekért Madonna budapesti koncertjére
Pénteken kezdték árusítani Madonna augusztus 22-i budapesti koncertjére a jegyeket az irodákban és az interneten; a számítógépes hálózat a hatalmas érdeklődés miatt összeomlott, az egyik fővárosi iroda előtt pedig több órás sorban állás fogadta a vásárlókat. A szervező Live Nation arról adott tájékoztatást, hogy Madonna koncertje megdöntötte az első órában eladott jegyekkel kapcsolatos eddigi hazai rekordot. Madonna első magyarországi, Kincsem Parkban tartandó koncertjére a normál ülőhely 35 ezer, a színpadtól való távolságtól függően a legdrágább állóhely 30, a legolcsóbb 15 ezer forintba kerül. A parkolóhelyet és állófogadást is magában foglaló VIP-jegyhez 110 ezer forintért lehet hozzájutni.
2009.02.20. 14:01
 
Gyurcsány Ferenc: "azon dolgozunk, hogy a forint erősödjön"
Jó hírnek nevezte a miniszterelnök a forint csütörtöki erősödését, és azt mondta: "azon dolgozunk, hogy tovább is erősödjön". Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülése alatt a folyosón Gyurcsány Ferenc újságíróknak nem válaszolt arra a kérdésre, hogy "nem konvencionális monetáris eszközöket" bevetettek-e az árfolyam védelme érdekében, de azt mondta: "nagyon örülök, hogy tegnap sikerült az eurót újra 300 forint közelébe hozni". Csütörtökön a forint együtt erősödött a térségbeli devizákkal, az euróra 299 forintnál is születtek üzletek. Pénteken azonban ismét gyengült a forint, az euró árfolyama délelőtt 304 és 306 forint között mozgott.
2009.02.20. 14:00
 
 
A kulturális látványosságok érdeklik a turistákat Budapesten
Budapest legfőbb vonzerejét a kulturális és a világörökség részét képező látványosságok jelentik, emellett a külföldi turisták körében népszerűek a fürdők, a műemlék épületek, valamint a rendezvények és fesztiválok is a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. (BTH) és a Művészetek Palotája által létrehozott Kulturális Munkacsoport felmérése szerint. Ördög Ágnes, a BTH pr-menedzsere sajtótájékoztatón pénteken elmondta: a 2008 augusztusa és októbere között végzett felmérésben a több mint 6.400 - on-line módon, vagy személyesen megkérdezett - válaszadó 86 százaléka mondta azt, hogy városlátogatási célból érkezett Budapestre. Üzleti útra mindössze a válaszadók 3 százaléka érkezett.
2009.02.20. 13:54
 
 
Európai Bizottság: kedvező hatása volt az elmúlt évek EU-bővítésének
Jobb helyzetben van most az Európai Unió a jelenlegi válság kezeléséhez annak nyomán, hogy az elmúlt öt évben kibővült a tagsága - állapította meg pénteki közleményében az Európai Bizottság. A brüsszeli végrehajtó testület értékelése szerint az EU két legutóbbi bővítése "mérföldkövet jelent Európa egyesítésének folyamatában", és szerte az unióban előnyökkel járt a polgárok számára. "Gazdasági szempontból a bővítés az új tagállamoknak az életszínvonal emelkedését, a régieknek pedig az export- és beruházási lehetőségek bővülését hozta" - olvasható a közleményben.
2009.02.20. 13:45
 
Netanjahu kap megbízást kormányalakításra Izraelben
Benjamin Netanjahut, a jobboldali Likud párt vezérét kéri fel Simon Peresz államfő az új izraeli kormány megalakítására - közölte pénteken az elnöki hivatal. A hivatal közleménye szerint Peresz - közép-európai idő szerint péntek délután negyed kettőre - magához kéreti Netanjahut, hogy átadja neki a hivatalos kormányalakítási megbízást. Peresz azután döntött Netanjahu felkérése mellett, hogy nem sikerült rávennie Netanjahut és a februári parlamenti választásokon a legtöbb mandátumot szerző centrista Kadima párt vezetőjét, Cipi Livnit: Netanjahu vezetésével alakítsanak nemzeti egységkormányt.
2009.02.20. 13:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154[2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista