2020. július 7., kedd - Appolónia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Oktatás ››  hallgatói jogviszony
127675 találat
 
Maradhat a Gyurcsány-kormány féle családi pótlék
A családi pótlék adót nem viselő, adóalapot növelő jövedelem lehet szeptember 1-jétől, vagyis e tekintetben ősztől megvalósulhat a Gyurcsány-kormány eredeti elképzelése, jövőre azonban újra átalakítanák a juttatás szabályait - tudta meg az MTI kormányzati forrásból szerdán. A Bajnai-kormány válságkezelő csomagjának készítésekor az elmúlt napokban kérdéses volt, hogy miként alakul át a családi pótlék rendszere. Arról ugyan korábban már döntöttek, és a végleges, részletes programba is bekerült, hogy a családi pótlék összegét befagyasztják 2 évre, és a középfokú oktatási intézményben tanulók esetében csökkentik a jogosultsági korhatárt.
2009.04.22. 14:04
 
 
Egyre több európai diák kíván külföldön tanulni
Egyre több európai diák szeretne külföldön tanulni - derül ki az Eurobarometer közvélemény-kutató intézet szerdán Brüsszelben ismertetett jelentéséből. A közelmúltban a felsőoktatásban részt vevő európai diákok körében készített Eurobarometer-felmérésből kitűnik, hogy a diákok szeretnék, ha több lehetőségük nyílna a felsőoktatásban való részvételre, az egyetemeknek pedig szerintük együtt kellene működniük a munka világával, nagyobb hangsúlyt kellene helyezniük az egész életen át tartó tanulásra. A megkérdezettek döntő többsége kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy biztosítsák a diákok számára a munkaerőpiaci sikerhez elengedhetetlen ismereteket.
2009.04.22. 13:22
 
 
Megérkezett Budapestre az AC Milan labdarúgócsapata
Fél egykor megérkezett Budapestre az AC Milan labdarúgócsapata, amely 19 órakor a magyar ligaválogatott ellen lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban. Az olasz sztárgárda, soraiban Beckhammel, Kakával és Ronaldinhóval, különgéppel landolt Ferihegyen. A küldöttség azonnal buszra szállt és elindult a pihenőhelyül választott szállodába. A Puskás Ferenc Stadion 12 pénztárában még kaphatók belépők, van, ahol jókora sor verődött össze. A szervezők tájékoztatása szerint az AC Milan várható kezdőcsapatában a klub három aranylabdása közül kettő, a brazil Kaká és honfitársa, Ronaldinho is szerepel. A harmadik az ukrán Andrij Sevcsenko.
2009.04.22. 13:14
 
 
Fidesz: brutális a megszorító MSZP-csomag
Cser-Palkovics András (Fidesz) szerint a megszorító MSZP-csomag brutális, felhatalmazás nélküli és családok tíz- és százezreit fogja lehetetlen helyzetbe hozni. Az ellenzéki politikus szerdai közleményében azt írja: "egy soha, senki által, semmire meg nem választott, tehát illegitim miniszterelnök mindenfajta felhatalmazás nélkül le akarja nyomni az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmazó MSZP-csomagot". Cser-Palkovics András, aki Török Zsolt szerdai sajtótájékoztatójára reagált, úgy fogalmazott: az MSZP-csomag azokat az embereket bünteti, akik Magyarország jelenlegi állapotáról nem tehetnek.
2009.04.22. 13:05
 
 
Klónozott emberi embriók létrehozását jelentette be egy orvos
Állítása szerint 14 klónozott emberi embriót hozott létre és ültetett be négy nő méhébe közel-keleti titkos laboratóriumában egy ciprusi származású amerikai orvos. Amennyiben igaz a doktor erősen vitatott állítása, a tudomány egyik legnagyobb határát lépte át - írja a The Daily Telegraph című brit újság. Panayiotis Zavos szerint a nők - akik közül legalább az egyik biztosra vehetően brit - bíztak a klónozott embriók megtapadásában és a sikeres terhességben, a kísérlet azonban eredménytelenül zárult. A doktor ennek ellenére ragaszkodik álláspontjához, miszerint ez olyan komoly kísérlet első fejezete volt, amelynek során a szülők bőrsejteiből akar embriót létrehozni.
2009.04.22. 12:49
 
SMS-rekord: 217 ezer üzenetet küldött egy hónap alatt két férfi
Új SMS-rekordnak tapsolhat a világ: 217 ezer mobiltelefonos üzenetet váltott egymással egy hónap alatt két férfi az Egyesült Államokban. Egyikük 29, a másik 30 éves, Pennsylvania államban élnek. Márciusban produkálták az új világcsúcsot, a korábbira 35 ezer SMS-sel vertek, illetve nyomkodtak rá. Üzeneteik persze nem voltak túl hosszúak, gyakran csak "Hellóztak". Kissé egyenlőtlen volt szorgalmuk: egyikük bő 140 ezerszer üzent, másikuk viszont még 80 ezerszer sem. Előbbi felesége igen ideges volt, mert sokszor képtelen volt felhívni férjét. Ami az amerikaiak telefonszámláját illeti, nem féltek, hogy magas lesz, mivel korlátlan SMS-ezési csomagot választottak előzőleg.
2009.04.22. 12:43
 
 
MSZP: csak jövőre növelné az adóalapot a családi pótlék
A szocialista Török Zsolt szerint támogatható lenne az, ha a családi pótlék adót nem viselő, adóalapot növelő jövedelemnek minősülne. A kormánypárti képviselő erről szerdán beszélt budapesti sajtótájékoztatóján. Ennek a módszernek az alkalmazásával a tehetősebbek a családi pótlékból is adóznának, az alacsonyabb jövedelműeket pedig nem érintené a változás - vélekedett az MSZP országgyűlési képviselője. Úgy vélte, ezt úgy kellene megvalósítani, hogy a minimálbért és az a körüli jövedelmet kapóknál a kedvezményt megemelik. Hozzátette: idén már nem lenne a családi pótlék adót nem viselő, adóalapot növelő járandóság, a változásokat 2010 januárjában vezetnék be.
2009.04.22. 12:11
 
 
Fodor Gábor szerint a Jobbik neonáci párt
A Jobbik neonáci párt, ezt bizonyította a múlt hétvégei megmozdulás is - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke kijelentette, hogy a Magyar Gárda a Jobbik párthadserege, méghozzá egy olyan párthadsereg, amelynek léte alkotmányellenes. A politikus közölte, az SZDSZ elvárja, hogy azok a pártok - elsősorban a Fidesz és a KDNP -, amelyek korábban együttműködtek a Jobbikkal, szakítsák meg a kapcsolatot a párttal. Fodor Gábor kitért arra is, hogy a gazdasági válság mellett foglalkozni kell a társadalmi válsággal is, ezért az SZDSZ egy hat pontból álló javaslatcsomagot nyújt be a kormánynak.
2009.04.22. 12:01
 
 
Nem volt fegyverarzenál Rózsa Flores Eduardo házában
Egy lőfegyvernek, valamint öt darab lőszernek, illetve robbanóanyag-alkatrésznek látszó tárgyat foglaltak le a rendőrök a Bolíviában lelőtt Rózsa Flores Eduardo Nógrád megyei, szurdokpüspöki házában - közölte a rendőrség. Nem volt fegyverarzenál a háznál - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki cáfolta azt a bulvársajtóban megjelent hírt is, mely szerint a rendőrök a kertet is felásták volna fegyverek után kutatva. A házkutatás során átvizsgálták a családi házat, a melléképületeket és az udvart - mondta.
2009.04.22. 12:00
 
 
Jégkorong-vb: pörgős edzés az oroszok elleni csata előtt
Szerdán délelőtt Sierre-ben megtartotta utolsó edzését az oroszok elleni barátságos mérkőzés előtt a pénteken kezdődő svájci világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott. Pat Cortina szövetségi kapitány távollétében - a szakember csak délután csatlakozik az együtteshez, mivel klubjával bajnoki mérkőzést játszott - Diego Scandella és Énekes Lajos másodedzők vezényeltek bő félórás tréninget a keret tagjainak, a programban néhány pörgős támadófeladat várt a játékosokra. A két válogatott randevújával fennállásának 75. évfordulóját ünnepli a helyi hokiklub, a másodosztályban szereplő Sierre.
2009.04.22. 11:55
 
 
Három képviselő kilépett az MKP parlamenti frakciójából
Kilépett a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti frakciójából Bugár Béla, az MKP volt elnöke és a párt két további képviselője, Gál Gábor és A. Nagy László. A három szlovákiai magyar politikus ezt szerdai pozsonyi sajtóértekezletén jelentette be. Ha május 16-ig megváltozik a pártvezetés politikai stílusa - mondták -, mindhárman hajlandóak visszatérni a frakcióba. Már a múlt héten elhagyta a frakciót és a pártot is Simon Zsolt, volt mezőgazdasági miniszter. Bugár Béla, Gál Gábor és A. Nagy László a pártból nem lépett ki. A frakcióból való kilépésüket Simonhoz hasonlóan mindhárman Csáky Pál, jelenlegi pártelnök politikai stílusával magyarázzák.
2009.04.22. 10:50
 
 
Csökkent az MNB vesztesége 2008-ban
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavalyi eredménye 5,5 milliárd forint veszteség volt, ami 2007-hez képest 11,1 milliárd forintos javulás - közölte a jegybank szerdán. Az MNB közleménye szerint a deviza kamat- és kamatjellegű eredmény jelentősen, 20 milliárd forinttal javult. Ezen belül a nettó forint kamat- és kamatjellegű eredmény 11,7 milliárd forinttal romlott. A jegybank megjegyzi, hogy eredményének alakulását döntően a monetáris politika céljai és az elérésükhöz szükséges eszközök, nem pedig azok MNB eredményére gyakorolt hatása határozza meg.
2009.04.22. 10:44
 
Colliers: a válság lecsökkentette az üzleti utazások számát
A gazdasági válság drasztikusan lecsökkentette az üzleti utazások számát, amelyek negatív hatása a konferenciaszállodákon csattan elsősorban - állapítja meg a Colliers International nemzetközi ingatlanügynökség szakértője, az értékbecslési divízió vezetője szerdai közleményében. Balla Ákos, az ingatlanügynökség szakértője azt vizsgálta, hogyan reagál a hotelpiac az aktuális kihívásokra, elsősorban az euróárfolyam változásának tükrében. A szakértő szerint a költségcsökkentés zászlaja alatt a vállalatok jobban preferálják az egynapos üzleti utakat, a telefonkonferenciákat. A 2 csillagos, 15-30 eurós szobaárakat kínáló szállodák számára így jelentős piaci rés nyílt meg.
2009.04.22. 09:34
 
Magyarország szerint nem államközi kérdés a bolíviai kommandósakció
Magyarország szerint a Bolíviában lelőtt és börtönbe került magyarok ügye továbbra is konzuli és nem államközi kérdés - hangsúlyozta a külügyi szóvivő szerdán Budapesten az MTI-nek. Szelestey Lajos ezt arra reagálva mondta, hogy a bolíviai elnök szerint Magyarország is terrorizmussal gyanúsított személyeket védelmez. "Magyarországnak továbbra is az a véleménye, hogy itt nem államközi ügyről, hanem konzuli esetről van szó. Várjuk változatlanul a bolíviai hatóságok jelentését arról, hogy milyen körülmények között vesztette életét egy magyar állampolgár és egy magyar nemzetiségű román állampolgár" - mondta Szelestey Lajos.
2009.04.22. 09:15
 
 
Fontos képességeinket javítják a számítógépes játékok
A modern technikáért rajongó felhasználók 84 százaléka úgy véli, a számítógépes játékok sok tekintetben hozzájárultak ahhoz, hogy jelentősen fejlődjenek a mindennapjaik során használt képességeik - derült ki az AREA internetes közösség felmérésből. A Michigani Állami Egyetem kutatása pedig azt mutatta ki, hogy nagyobb agyi teljesítménnyel rendelkeznek és gyorsabban is tanulnak azok a 12 éves tanulók, akik minden nap akár több órát játszanak a PlayStation 3 és Xbox 360 játékokkal, mint azok, akik egyáltalán nem játszanak. Linda Jackson pszichológiaprofesszor véleménye szerint a tanulók térlátását is javítják a játékok, ez pedig kifejezetten hasznos a technológiai és mérnöki képességek fejlődéséhez.
2009.04.22. 08:19
 
 
Már 47 ezer jegy elkelt Klicsko júniusi meccsére
Már 47 ezer jegy elkelt arra a június 20-i címmérkőzésre, amelyen Vlagyimir Klicsko, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoka védheti meg övét az angol David Haye ellen Gelsenkirchenben. A Schalke 04 labdarúgócsapatának stadionjában, a Veltins Arenában sorra kerülő csatára már csak VIP-belépők kaphatók, de a szervezők dolgoznak a további helylehetőségek kihasználásán. A telefonos és internetes foglalás múlt pénteken kezdődött. Az ultramodern létesítményben labdarúgó-mérkőzésen 61.670 néző foglalhat helyet.
2009.04.22. 08:10
 
 
Ma van a Föld napja
Több helyen is szemétgyűjtési és egyéb környezetvédelmi akciók lesznek szerdán Magyarországon a Föld napja alkalmából: civil szervezetek, önkormányzatok kezdeményezésére önkéntesek kitakarítják az erdőket, vízpartokat, mezőket és a települések környékét, fát ültetnek, környezeti vetélkedőket tartanak. Ehhez a naphoz kapcsolódva Pro Natura díjjal, emlékplakettel ismerik el a természetvédelem terén kiemelkedő tevékenységet végző szakembereket, illetve Zöld Kréta Díjjal a környezeti nevelésben kiemelkedő munkát végző pedagógusokat.
2009.04.22. 08:00
 
 
Emelkedett a benzin ára
Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A Mol legutóbb két hete változatott az árakon, akkor csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj árát. A mostani emeléssel a benzin átlagára 266 forintra nő, a gázolajé pedig 257 forintra marad. A kutaknál 10-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak az autósok.
2009.04.22. 07:49
 
 
Egyre többen ingáznak Ausztriába és Szlovéniába
Megugrott a Szlovéniába és Ausztriába ingázó nyugat-magyarországi munkavállalók száma, a legtöbben a jó idő beköszöntével mezőgazdasági munkákat vállalnak - írta a Napi Gazdaság. A nyugat-dunántúli térségben munkaerő-közvetítéssel foglalkozó egyik cég vezetője elmondta, április óta megnégyszereződött a forgalmuk. Partnereik döntően szakképzetlen, naponta ingázó munkásokat keresnek, de arra is van példa, hogy felső-, illetve középfokú végzettségű agrár szakembereknek kínálnak állást. A gazdasági válság óta azonban a kereskedelemben és az iparban már nem ilyen rózsás a helyzet, így például az építőipari álláskínálat lényegében elenyésző.
2009.04.22. 07:44
 
 
Szilvásy György főigazgató lesz a nemzeti vagyonkezelőnél
Szilvásy György a titkosszolgálatok irányítása után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) humánpolitikai és koordinációs főigazgatójaként folytatja pályafutását a Magyar Nemzet értesülése szerint. A lap megkereste Száraz Gábort, az MNV szóvivőjét, akitől megtudta: Szilvásy György érkezéséről a héten kapott tájékoztatást a vállalat, és a volt titokminiszter hétfőn már munkába is állt. A szóvivő azt közölte, azért nem írtak ki nyilvános pályázatot a humánpolitikai főigazgatói posztra, mert a korábbi vezető személyes okokból távozni kényszerült, és a poszt betöltésére gyorsan alkalmas személyt kellett találni.
2009.04.22. 07:39
 
 
Obama közel-keleti vezetőket hívott meg Washingtonba
Barack Obama amerikai elnök meghívta Washingtonba az egyiptomi és palesztin elnököt, valamint az izraeli miniszterelnököt, akikkel a következő hetekben külön-külön tárgyalásokat akar folytatni a közel-keleti békefolyamatról - közölte a Fehér Ház kedden. Az elnöki hivatal már egyeztet arról, mikor érkezne az amerikai fővárosba Hoszni Mubarak egyiptomi elnök, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, valamint Mahmúd Abbász palesztin elnök. A találkozókra valószínűleg még Obama júniusi franciaországi látogatása előtt sor kerül.
2009.04.22. 07:10
 
 
Santa Cruz védelmének megszervezésére utazott Rózsa Flores Bolíviába
Santa Cruz katonai védelmének megszervezésére utazott Bolíviába Rózsa Flores Eduardo, akit április 16-án lőttek agyon a helyi rendőrök. A bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú férfi erről egy tavaly rögzített interjúban beszélt, amelyet a Magyar Televízió kedden sugárzott. A Kepes András által még Magyarországon készített interjúban Rózsa Flores Eduardo azt mondta: szülőhelyéről, Santa Cruzból kérték fel, hogy segítsen megszervezni az országrész védelmét, mert "kezdett olyan helyzet kialakulni az országban, hogy félő volt, erőszakos cselekményekre kerülhet sor". Elmondása szerint az őt megkeresők célja az, hogy politikai eszközökkel, "de erőt felmutatva" elérjék Santa Cruz függetlenségének kikiáltását.
2009.04.21. 22:25
 
 
Obama továbbra is tárgyalni akar Iránnal
Barack Obama amerikai elnök kedden közölte: Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök ijesztő szavai és egy iráni amerikai újságírói teheráni elítélése ellenére tárgyalni akar Iránnal. Obama úgy fogalmazott: az iráni elnök által az ENSZ rasszizmus elleni tanácskozásán elmondott hétfői genfi beszéd sok kitételét "ijesztőnek, nem kívánatosnak" tartja. Ugyanakkor leszögezte: továbbra is azt keresi, hogyan lehetne javítani a kapcsolatokat az Egyesült Államok régi ellenségének számító Iránnal, miközben nem zár ki egy sor egyéb lehetőséget sem. Ez utóbbi fordulat az előző amerikai kormányok szóhasználatában az esetleges katonai akciót takarta.
2009.04.21. 20:20
 
 
Edzőcsere a dunaszerdahelyi DAC-nál
A horvát Zlatko Kranjcar lett a szlovákiai DAC Dunaszerdahely labdarúgócsapatának az új edzője. Werner Lorant, eddigi edző a sorozatos tavaszi kudarcok után benyújtotta lemondását - közölték kedden Dunaszerdahelyen. A paraméter.sk szlovákiai magyar hírportál szerint Khashayar Mohseni, a DAC elnöke hétfőn este Bécsben tárgyalt az utódként kiszemelt neves horvát trénerrel, aki elfogadta ajánlatát. Kranjcar várhatóan az idény végéig irányítja majd a sárga-kékeket. Az új edzőt kedden mutatták be a futballistáknak, és az esti edzést is már ő vezette. Zlatko Kranjcar korábban a horvát nemzeti tizenegyet is vezette, s több ismert klubnál megfordult.
2009.04.21. 19:26
 
 
Magyarok is részt vettek a nemzetközi Élet Menetén
A magyarországi Élet Menete is részt vett 250 fővel az Auschwitz-Birkenauban rendezett nemzetközi Élet Menete rendezvényén, amelyen idén mintegy hatezren voltak. Az Oswiecim lengyel város közelében lévő auschwitzi tábort a nácik 1940-ben alakították ki a lengyel hadsereg egyik laktanyájában, és eredetileg politikai foglyok őrzésére szánták. A közelben lévő birkenaui haláltábort gázkamráival, krematóriumaival és közvetlen vasútvonalával 1941 végén, 1942 elején építették fel. A megsemmisítő táborban több mint egymillió embert, túlnyomó többségében zsidókat gyilkoltak meg. Minden harmadik áldozat magyar volt, akiket nagyrészt 1944. május 15-e és 1944. július 9-e között deportáltak Magyarországról.
2009.04.21. 19:20
 
 
Ligaválogatott-AC Milan: Ancelotti kijelölte a vendégek keretét
Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője kijelölte azt a 20 játékost, aki Budapestre utazik, hogy szerdán 19 órától megmérkőzzön a magyar ligaválogatottal a Puskás Ferenc Stadionban. Az olasz klub hivatalos honlapja szerint a csapat mindhárom aranylabdás játékosa, azaz az ukrán Andrij Sevcsenko, továbbá a brazil Kaká és Ronaldinho is eljön a magyar fővárosba. A sztárok közül azonban Milánóban marad az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok Andrea Pirlo és Filippo Inzaghi, a 40 évesen is a világ legjobb védői közé tartozó Paolo Maldini, valamint az ifjú brazil Pato. Az alapcsapatból ugyanakkor pályára léphet az angol David Beckham és a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes holland Clarence Seedorf is.
2009.04.21. 19:00
 
 
Évtizedek múlva zárulhat össze az ózonlyuk
Az utóbbi kilenc évben nem növekedett az ózonrétegen az Antarktisz fölött tátongó lyuk, de további évtizedekbe telhet, amíg "rendbe jön" és bezárul. Erről a következtetéséről számolt be a világ minden tájáról összegyűlt tudósoknak az Európai Unió éves földtudományi kongresszusán Bécsben David J. Hofmann, az amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA) éghajlatkutatója, akinek véleménye szerint az ózonlyuk leghamarabb 2065-re zárulhat újra össze. A stabilizáció ellenére a Déli-sark fölött még nem tapasztalhatók a helyreállítódás jelei, bár a kutató szerint, ha a jelenlegi tendencia folytatódik, 2030-tól elindulhat az összezáródási folyamat.
2009.04.21. 18:30
 
 
Elfogadták a zárónyilatkozatot az ENSZ rasszizmus elleni értekezletén
A rasszizmus elleni genfi ENSZ-konferencia részvevői elfogadták kedden a zárónyilatkozatot, jóval az értekezlet tervezett pénteki befejezése előtt. Vita nélkül, konszenzussal, közfelkiáltással határoztak a delegációk a dokumentum elfogadásáról a 185 ország képviselőinek részvételével zajló tanácskozáson. Arra a 16 oldalas szövegre adták most áldásukat, amelyhez csaknem 190 állam már előzetesen, a konferencia megnyitása előtt hozzájárulását adta, köztük olyanok is, amelyek bojkottálják a rendezvényt. Az előkészítő tanácskozásokon hónapokon át módosítgatták az első szövegtervezetet, törölve belőle minden vitatott kitételt, köztük a közel-keleti konfliktussal kapcsolatos állásfoglalásokat.
2009.04.21. 18:00
 
Irán óva intette Izraelt atomlétesítményei megtámadásától
Óva intette Irán kedden Izraelt attól, hogy megtámadja az iszlám köztársaság atomlétesítményeit. A rossz viszonyban lévő két ország között tovább élezte a feszültséget, hogy Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök hétfőn az ENSZ rasszizmus elleni genfi konferenciáján azzal vádolta Izraelt, miszerint "a legkegyetlenebb, legelnyomóbb rasszista rendszert hozta létre". A zsidó állam a rá leselkedő legnagyobb veszélynek tartja Iránt annak vitatott atomprogramja és amiatt, hogy Teherán nagy hatótávolságú rakéták kifejlesztésén dolgozik.
2009.04.21. 17:55
 
Irán óva intette Izraelt atomlétesítményei megtámadásától
Óva intette Irán kedden Izraelt attól, hogy megtámadja az iszlám köztársaság atomlétesítményeit. A rossz viszonyban lévő két ország közötti feszültséget tovább élezte, hogy Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök hétfőn azzal vádolta Izraelt, miszerint "a legkegyetlenebb, legelnyomóbb rasszista rendszert hozta létre". A zsidó állam a rá leselkedő legnagyobb veszélynek tartja Iránt annak vitatott atomprogramja és amiatt, hogy Teherán nagy hatótávolságú rakéták kifejlesztésén dolgozik. Ali Laridzsáni iráni parlamenti elnök kedden figyelmeztetett: izraeli támadás esetén Irán olyan választ ad, hogy az izraelieknek nem lesz többé "nyugodt álmuk".
2009.04.21. 17:24
 
 
Nőtt a Fidesz és az MSZP közötti különbség
Gyurcsány Ferenc lemondása és Bajnai Gordon miniszterelnökké válása növelte a két nagy párt, a Fidesz és az MSZP közötti különbségeket, míg a Jobbik elérte a parlamentbe jutási küszöböt - derült ki a Századvég és a Forsense közvélemény-kutatásából. A kutatás kimutatta, hogy bár általánosan rossz a közhangulat, áprilisban a választási hajlandóság 59 százalékos volt. A Fidesz az összes megkérdezett körében 2 százalékpontot javítva 30 százalékon áll, míg az MSZP változatlanul 11 százalékos. A két kisebb parlamenti párt, az MDF és az SZDSZ támogatottsága egyaránt 1 százalék. A Jobbik szavazóinak aránya jelenleg 3 százalék, a többi parlamenten kívüli kispárt együttes támogatottsága pedig 1 százalékos.
2009.04.21. 16:41
 
 
Az eddigi legkisebb bolygót fedezték fel a Naprendszeren kívül
Az eddigi legkisebb, Naprendszeren kívüli, úgynevezett exobolygót fedezte fel egy nemzetközi kutatócsoport - jelentették be kedden az angliai Hatfieldben zajló európai csillagászati és űrkutatási hét keretében. A bolygó, amely 1,9-szer akkora, mint a Föld, 20,5 fényévnyire, a Mérleg-csillagképben található, s a Gliese 581 katalógusjelű csillag körül kering. Korábban három másik bolygót fedeztek fel, amely e csillag körül kering. Az új planéta a Gliese 581e katalógusjelet kapta. Eddig körülbelül 350 exobolygót fedeztek fel, ám mind óriás méretű. A nagy tömegű bolygók minden jel szerint lakhatatlan gázóriások, olyanok, mint a Jupiter.
2009.04.21. 16:38
 
 
Hivatalosan javasolta Brüsszel Románia uniós pénzügyi segítését
Hivatalosan javaslatot tett az Európai Bizottság kedden arra, hogy Magyarország és Lettország után az Európai Unió Romániát is pénzügyi támogatással segítse a nemzetközi válság okozta nehézségek leküzdésében. Az EU végrehajtó testülete keddi strasbourgi ülésén hagyta jóvá a javaslatot, amelyben 5 milliárd eurónyi támogatást ajánlanak Bukarest javára. A javaslatot még a tagországok pénzügyminiszterei is jóváhagyják.
2009.04.21. 16:30
 
 
Az NB I-es labdarúgóklubok nem támogatják a létszámcsökkentést
Az élvonalbeli labdarúgóklubok nem támogatják, hogy a 2010/11-es bajnoki kiírásban 16-ról 12 csapatra csökkenjen az NB I létszáma. Erről George F. Hemingway, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) profi ad hoc bizottságának elnöke tájékoztatta az MTI-t kedden a testület rendkívüli ülését követően. "A fűtött pályák kötelező bevezetését 2010-ben az Ad hoc Bizottság nem támogatja, mert hatás- és pénzügyi tanulmány hiányában ez nem időszerű. A tulajdonosok nem támogatják az NB I-es csapatok számának 16-ról 12-re történő csökkentését" - olvasható a közleményben.
2009.04.21. 16:15
 
 
Parlamenti bizottság alakult Bolíviában a terrorista ügy kivizsgálására
Parlamenti bizottság alakult Bolíviában kedden a feltételezett terrorista csoport ügyének kivizsgálására - jelentették be La Pazban kormánypárti és ellenzéki képviselők, miközben a bevándorlási hivatal egy olyan hírt adott ki, hogy Rózsa Flores Eduardo illegálisan lépett be az országba. Az öt kormánypárti és három ellenzéki képviselőből álló bizottság az állambiztonsági erők múlt csütörtöki fellépését vizsgálja ki, amelyben életét vesztette három állítólagos terrorista: a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa Flores, a román állampolgár Magyarosi Árpád és az ír Michael Martin Dwyer.
2009.04.21. 16:05
 
 
Az izraeli fák sms-t vagy e-mailt küldenek, ha megszomjaznak
A fák egy izraeli találmánynak köszönhetően sms-t vagy e-mailt küldenek a farmereknek, ha megszomjaznak - sőt akár maguk is eltekerhetik a vízcsapot. Eran Raveh és Arieh Nadles, a Volcani Mezőgazdasági Intézet kutatója olyan berendezést fejlesztett ki, amely a fatörzsbe applikálva megméri annak belső elektromos vezetőképességét. A paraméter alapján a szerkezet megállapítja, hogy vízhiányban szenved-e a fa, és ha igen, mekkorában - olvasható az Israel21c angol nyelvű izraeli hírportálon. A kutatók ugyanis rájöttek, hogy az Izraelben elterjedt igen gazdaságos csepegtetéses öntözési technika ellenére sok vizet pocsékolnak el.
2009.04.21. 15:55
 
Szavaz az Európai Parlament a nemzetközi SMS-díjak csökkentéséről
Az Európai Parlament szerdán szavaz arról az európai uniós jogszabályról, amelynek alapján jelentősen csökken az EU-tagállamokban a több országot érintő SMS-küldés díja és az úgynevezett adatbarangolás (roaming), azaz mobiltelefonos internetezés nagykereskedelmi ára. A témáról - az Európai Bizottság javaslata nyomán - a múlt hónap végén már megállapodtak az EU tagországait és az Európai Parlamentet képviselő tárgyalócsoportok, és a voksolás ráüti a pecsétet az elért eredményekre. A megegyezés szerint az Európai Unión belül külföldre utazó uniós polgároknak - várhatóan július elsejétől - a mostani 29 centes átlagár helyett legföljebb 11 centbe kerül majd egy SMS küldése.
2009.04.21. 15:46
 
 
MSZP: idén nem adózna a családi pótlék
A családi pótlék idén vélhetően nem lesz adóalapot növelő, adóterhet nem viselő járandóság, a kormány azt vizsgálja, hogyan lehetne rászorultsági alapúvá tenni - mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: a Pénzügyminisztérium azt is tovább pontosítja, hogy az alapvető élelmiszerek közül mi tartozzon a tervezett 18 százalékos áfa-kulcs alá. Kovács Tibor elmondta: a szocialista frakció hétfőn este tartott informális egyeztetést Oszkó Péter pénzügyminiszterrel. Hozzátette: az ülésen megállapodtak, hogy a Pénzügyminisztérium néhány képviselői felvetést megvizsgál.
2009.04.21. 15:08
 
 
A rendőrség megerősítését tervezi a kormány
A Bajnai-kormány a közrend és a közbiztonság megerősítéséért jogszabály-változtatásokat, a rendőrség megerősítését tervezi és szélesebb együttműködést szervez - olvasható a kormányszóvivői oldalon kedden nyilvánosságra hozott kormányprogramban. A kormányprogramban azt ígérik: az állam a jövőben is következetesen fellép minden jogsértő, szélsőséges jelenséggel szemben és az alkotmányosság talaján állva nem osztja meg senkivel a rendfenntartás monopóliumát. Mint a kormányprogramban olvasható, a polgárok joggal várják, hogy az állam gondoskodjon nyugalmukról, életük és vagyonuk védelméről, a közbiztonságról.
2009.04.21. 15:00
 
Pénzügyminisztérium: áprilisra 96,6 milliárd forint hiány várható
Önkormányzatok nélkül áprilisra 96,6 milliárd forint, az első félévre 892,7 milliárd forint államháztartási hiányt, a második félévben többletet vár a Pénzügyminisztérium - jelentette be Várfalvi István szakállamtitkár kedden sajtótájékoztatón. Az áprilisi hiányból 60 milliárd forint az előrehozott május 1-jei bérkifizetésekből adódik - mondta a szakállamtitkár. Márciusban az államháztartás deficitje 309,4 milliárd forint volt, kisebb a 332,9 milliárdos prognózisnál.
2009.04.21. 14:45
 
 
A kormányprogram szerint az államháztartási hiány 3% alatt marad
A gazdaság 6 százalékos visszaesése esetén is tarható a 3 százalékos eredményszemléletű hiánycél a kormány tervezett intézkedéseinek köszönhetően, az ESA hiány a GDP idei 2,9 százalékáról jövőre 2,8, az azt követő évben 2,3, 2012-ben 1,8, a következő két évben 1,3, illetve 0,8 százalékára csökken - áll a válságkezelő kormány kedden közzétett cselekvési tervében. A már korábban ismertetett intézkedéseket részletező dokumentum az idén a GDP 5,5-6 százalékos visszaesésével számol úgy, hogy jövőre a gazdaság még enyhén zsugorodik, majd 2012 és 2014 között a bővülés elérheti a 3,5-4%-ot. Az infláció az év első felében csökken, az áfakulcs és a jövedéki adók emelése miatt azonban később emelkedik, éves átlagban 4,5% alatt maradhat.
2009.04.21. 14:35
 
 
Nincs megállapodás a vasútnál
Nem született megállapodás a vasutassztrájk követeléseiről és az április 30-ára meghirdetett munkabeszüntetés idején a még elégséges szolgáltatásról a keddi kollektív munkaügyi vitán a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok képviselői között. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke, a szakszervezet tárgyalódelegációjának vezetője elmondta: követelik, hogy a kormány a fekete gazdaságban keletkezett jövedelmeket - amely becslés szerint 6.000 milliárd forint körül lehet - derítse fel, és a be nem fizetett adókat, járulékokat vonja el az érintettektől, ami akár 2.000-3.000 milliárd forinttal növelhetné a költségvetés bevételét.
2009.04.21. 13:52
 
 
Negyedszerre is az "El Bulli" a világ legjobb étterme
Ismét - immár negyedik alkalommal - a spanyolországi El Bulli étterem lett a világ legjobbja a neves brit Restaurant Magazine listája alapján. A katalóniai Rosas közelében fekvő "gasztronómiai templom" tulajdonosa, Ferran Adria hétfő este Londonban vehette át a kitüntető címet. Étterme egy 50 intézményt rangsoroló listán szerezte meg az első helyet. Adria brit kollegájának, az ismét 2. helyre sorolt The Fat Duck nevű étterem séfjének ajánlotta a győzelmét. Mindkét étterem a molekuláris főzés gyakorlója. "Ez egy rendkívül fontos este Spanyolország számára" - mondta az étteremtulajdonos, arra utalva, hogy az első öt helyből hármat spanyol éttermek szereztek meg. A Mugaritz megtartotta negyedik helyét, a Can Roca-i El Celler 21 helyet javítva ötödik lett.
2009.04.21. 13:05
 
 
A mozdonyvezető okozta a tavalyi vasúti balesetet Monorierdőnél
A mozdonyvezető okozta a tavaly október 6-án Monorierdőnél bekövetkezett vasúti katasztrófát, a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó vétség miatt kell felelnie - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese. Török Csaba elmondta: a nyomozás befejeződött, a vizsgálat megállapítása szerint a négy halálos áldozatot, 44 sérültet követelő baleset úgy történt, hogy egy lassan haladó InterCity vonatba hátulról belerohant egy személyvonat. Ez azért következhetett be, mert a vizsgálat szerint a személyvonat vezetője - megszegve a szabályt - kikapcsolta az automata berendezést, amely figyelmeztette volna a lassú haladásra.
2009.04.21. 12:45
 
 
A Fidesz és KDNP újraosztaná a médiakuratóriumi helyeket
Újraosztaná a közmédia kuratóriumi helyeit a Fidesz és a KDNP, mert szerintük az SZDSZ nem ellenzéki párt - jelentette ki Répássy Róbert és Cser-Palkovics András keddi sajtótájékoztatójukon. Répássy elmondta, hogy a hétfői házbizottsági ülésen lezajlott vita után a Fidesz és a KDNP írásban is kérte Szili Katalin házelnöktől a jelölési eljárás megindítását, annak érdekében, hogy ellenzéki delegáltakkal egészüljenek ki a közszolgálati médiumok felügyelő testületei. A Fidesz és a KDNP szerint erre azért van szükség, mert helyre kell állítani a kiegyensúlyozottságot és a törvényességet, ugyanis az MSZP-nek 2008. május 1-je, a koalíció felbomlása óta minden egyes médiakuratóriumban 50 százaléknyi szavazati joga van.
2009.04.21. 12:15
 
 
Japán Nagydíj: Talmácsi javítani szeretne kedvenc pályáján
Az idénynyitón elért tizedik helyéhez képest javítana a hétvégi, Japán Nagydíjon Talmácsi Gábor, aki idén a 250 kcm-esek között szerepel a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. A magyar versenyző az elmúlt két szezonban a dobogón végzett a szigetországban, akkor még egy kategóriával lejjebb, a 125 köbcentisek között. Tavaly harmadik, 2007-ben pedig második lett és - ahogy csapata, a Balatonring Team keddi tájékoztatásából kiderült - nem is titkolja, hogy ez az egyik kedvenc pályája.
2009.04.21. 12:00
 
 
MEH: bejelentette a Surgutneftegaz a Mol-tulajdonszerzést
Bejelentette az OJSC Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) április 9-én kelt levelében a Magyar Energia Hivatalnak a Mol Nyrt.-ben történt 21,22 százalékos tulajdonszerzését - közölte a hivatal kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a hivatal a tudomásulvétel visszaigazolását megelőzően a befolyásszerzéssel kapcsolatban számos kérdést tett fel a Surgutneftegaz részére. A kérdésekre várják az orosz cég válaszait. A hivatal mindezt azért tette közzé, mert kedden a Napi Gazdaság azt írta, hogy az orosz vállalat nem jelentette be a MEH-nél a Molban szerzett több mint 20 százalékos tulajdonszerzését. Ennek következében pedig nem szavazhatnak, sőt lehet, hogy be sem mehetnek a csütörtöki éves rendes Mol-közgyűlésre a hatályos gáztörvény alapján.
2009.04.21. 11:55
 
 
Hatmilliárd forint hitelt venne fel a BKV
Hatmilliárd forint rulírozó folyószámlahitelt venne fel a BKV, amelyet a cég többek között a hamarosan lejáró hiteleinek refinanszírozására használna fel - közölte a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese kedden. Bolla Tibor elmondása szerint a hatmilliárd forint a működési költségek fedezetéül is szolgálna. Mivel az összeg nagy részét hitel refinanszírozás céljából veszi fel a cég, még a teljes keret kimerítésekor is mindössze 1,5 Mrd forinttal nő majd a hitelállomány - hangsúlyozta a gazdasági vezérigazgató-helyettes, hozzátéve, hogy a teljes összeg lehívásakor a hitelállomány 66,5 milliárd forintra, az adósságállomány pedig várhatóan 72 milliárdról 73,5 milliárd forintra emelkedik.
2009.04.21. 11:41
 
Emlékművet állítottak Armstrong törött kulcscsontjának
Emlékművet állítottak az amerikai sztárkerékpáros, Lance Armstrong törött kulcscsontjának a spanyol Antigüedad falucskában. A hétszeres Tour de France-győztes tengerentúli versenyző egy hónappal ezelőtt az ország északi részén fekvő, négyszáz lelkes település közelében bukott a kasztíliai körversenyen, akkor törte el a kulcscsontját, amit aztán meg is kellett műteni. Az As című lap kedden azt írta, hogy az emlékmű egy, a hátsó kerekével egy kőbe erősített kerékpárból áll, a kövön lévő táblán pedig az áll: "Armstrong kulcscsontja".
2009.04.21. 11:26
 
 
Női kézilabda: Veszprémben játssza a BL-döntőt a Győr
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának saját csarnoka helyett Veszprémben kell fogadnia a visszavágón a dán Viborgot a Bajnokok Ligája döntőjében - tájékoztatta a klub az MTI-t. A kényszerű helyszínváltásnak az az oka, hogy az európai szövetség (EHF) szabályai szerint legalább 3000 néző befogadására alkalmas csarnokban lehet ilyen mérkőzést megrendezni, a győri Magvassy sportcsarnok azonban ennek az előírásnak nem felel meg. Az MKB Veszprém férfi csapatának arénája a győriekével szemben minden igénynek megfelel. A találkozóra május 16-án, vagy 17-én kerül majd sor.
2009.04.21. 11:25
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102[2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

bölcsöde I buktatás I diákhitel I érettségi I felvételi I hallgatói jogviszony I iskolabotrány I iskolakerülés I iskolakezdési támogatás I Nyári Egyetem I nyelvvizsga I OKJ I óvoda I ösztöndíj I pótfelvételi I tandíj I tandíj támogatás I tanévkezdés I tankönyvtámogatás I továbbtanulás I vizsgaidőszak

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista