2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Kultúra ››  Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
35 találat
 
Lengyel szerzők a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
Ismét sok izgalmas lengyel program és lengyel íróvendégek várják az érdeklődőket a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, április 24-25-én - tájékoztatta az MTI-t a budapesti Lengyel Intézet.
2015.04.19. 10:40
 
Könyvfesztivál - Meseolvasás és koncert a gyerekeknek szóló programkínálatban
Meseolvasás, kézműves foglalkozások és koncertek is szórakoztatják a gyerekeket április 24. és 26. között a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
2015.04.19. 08:17
 
Jonathan Franzen új regényen dolgozik
Ötödik regényén dolgozik Jonathan Franzen. A világszerte elismert amerikai író Purity című új műve jövő szeptemberben jelenik meg - közölte kiadója.
2014.11.21. 10:24
 
Könyvfesztivál - Interaktív programok gyerekeknek
Diafilmek vetítése, interaktív könyvbemutatók és kézműves foglalkozások is várják a gyerekeket a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon péntektől vasárnapig a Millenáris parkban.
2014.04.24. 06:46
 
Átadták az idei Artisjus-díjakat
A könnyűzenei kategóriákban a Bikini együttes, Jantyik Zsolt, Várkonyi Mátyás, Palásti Kovács Zoltán "Zoohacker", a komolyzene szereplői közül Zombola Péter, a magyarnótaszerzők közül Gyémánt Ferenc vehette át az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület díjait csütörtökön Budapesten. Bódi László "Cipő" munkásságát posztumusz szövegírói életműdíjjal ismerték el.
2013.04.25. 18:00
 
Könyvfesztivál - Megjelent Léner Péter könyve a József Attila Színházról
Volt egyszer egy színház - A József Attila Színház utolsó két évtizede címmel jelent meg a színházat korábban vezető Léner Péter rendező könyve a Corvina Kiadó gondozásában; a kötetet a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon dedikálja a szerző vasárnap a Millenárison.
2013.04.19. 17:47
 
Könyvfesztivál - Apró-cseprő dolgok a norvég gyerekirodalomról
A norvég gyerekirodalomról, valamint Linn T. Sunne és Arne Svingen magyar fordításban megjelent köteteiről is hallhattak az érdeklődők a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon tartott beszélgetésen pénteken.
2013.04.19. 17:34
 
Könyvfesztivál - Nanni Balestrini is a mustra vendégei között
A kortárs olasz költészet egyik legjelentősebb alkotója, Nanni Balestrini is a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége volt, ahol felolvasott verseiből és legújabb munkájáról is szó ejtett pénteken.
2013.04.19. 17:09
 
Könyvfesztivál - Új kötetek a Nap Kiadó Magyar esszék sorozatában
Ágh István, Kiss Gy. Csaba és Lengyel András új kötetei jelentek meg a Nap Kiadó Magyar esszék sorozatában a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra.
2013.04.19. 17:02
 
Könyvfesztivál - Megjelent Pintér Béla Drámák című kötete
Megjelent Pintér Béla Drámák című, nyolc színművet egybegyűjtő első kötete, amelyet a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatnak be szombaton a Millenárison.
2013.04.19. 15:50
 
Könyvfesztivál - Kántor Péteré az Artisjus Irodalmi Nagydíj
Köztünk maradjon című verseskötetéért Kántor Péter kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat idén. A fődíjas mellett Szvoren Edina, Szálinger Balázs és Szőnyei Tamás vehet át elismerést az Artisjus Irodalmi Díjak április 25-i átadó ünnepségén - hangzott el a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon tartott pénteki sajtótájékoztatón.
2013.04.19. 15:25
 
Könyvfesztivál - Művészkönyvek kiállításon
Tizenhat művészkönyv-alkotó különböző anyagokból készült egyedi könyveiből látható kiállítás a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt a Millenáris park B épületében.
2013.04.19. 15:12
 
Könyvfesztivál - Vámos Miklós több húron játszik
Húrok címmel két korábbi könyvét együtt jelentette meg Vámos Miklós a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. A Teniszezz velem! eredetileg 1988-ban, a Ha én Bródy volnék hat évvel később jelent meg.
2013.04.19. 08:46
 
Könyvfesztivál - Zinka és Simafül varázslatos kalandjai
A varázskabátos kislány és hurkatestű kiskutyája kalandjait meséli el a 3-6 éves gyerekeknek szóló Zinka és Simafül varázslatos kalandjai című kötet.
2013.04.19. 08:04
 
 
Könyvfesztivál - Michel Houellebecq: a szeretet és a gyász a két fő témám
Nem a halált, hanem sokkal inkább a szeretetet és a gyászt érzi művei fő témájának Michel Houellebecq francia író, a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, aki a seregszemlén tartott csütörtöki pódiumbeszélgetésen osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.
2013.04.18. 19:03
 
Könyvfesztivál - Megnyílt az idei mustra
Egy új olvasásnépszerűsítő program tervét jelentette be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csütörtöki megnyitóján Halász János kultúráért felelős államtitkár, míg az idei díszvendég Olaszország képviseletében Maria Assunta Accili nagykövet hangsúlyozta: a fesztivál közönségét számos olasz vonatkozású rendezvény várja.
2013.04.18. 16:36
 
Könyvfesztivál - Krasznahorkai László új könyvének bemutatója
Krasznahorkai László Kossuth-díjas író legújabb, Megy a világ című könyvét vasárnap délután mutatják be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
2013.04.18. 06:22
 
Könyvfesztivál - Mesedélutánok és kreatív foglalkozások gyerekeknek
Mesedélutánok, kreatív foglalkozások és koncertek is várják a gyerekeket a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenáris parkban péntektől vasárnapig.
2013.04.15. 15:06
 
Könyvfesztivál - Joze Hradil szlovén műfordító saját regénnyel mutatkozik be
A szlovén-magyar irodalmi kapcsolatok "nagykövete", Joze Hradil műfordító, szótárszerkesztő Képek - arc nélkül címmel megírta népes családja krónikáját. A kötetet szombaton mutatják be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
2013.04.15. 06:37
 
Az európai irodalom egy éjszakára Budapestre költözik
A Margó - Városi Irodalmi Fesztivál harmadik napján, szombaton az európai irodalom egy éjszakára Budapestre költözik az EUNIC (Európai Kulturális Intézetek Hálózata), az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és 18 európai kulturális intézet szervezésében.
2012.06.08. 20:32
 
Könyvhét - Swifttől Gerlóczyig: a Scolar Kiadó újdonságai
Jonathan Swifttől a kortárs magyar szerzőkig számos új szépirodalmi kötetet jelentetett meg a 83. Ünnepi Könyvhétre a Scolar Kiadó, amely több tényirodalmi és életmódkönyvvel is jelentkezik.
2012.06.08. 08:30
 
Magyarul is megjelent Ámosz Oz új regénye
1947-ben, a brit mandátum utolsó évében, néhány hónappal Izrael Állam kikiáltása előtt játszódik a világhírű izraeli író, Ámosz Oz új regénye, a Párduc a pincében, amely Magyarországon az Európa Könyvkiadónál jelent meg.
2011.11.25. 12:59
 
 
Megjelent a Kindle magyar változata
Txtr néven jelent meg az a Magyarországon még újdonságnak számító e-könyvolvasó, amely - az amerikai Amazon könyváruház Kindle olvasójához hasonlóan - egy beépített SIM-kártya segítségével már közvetlenül a magyar e-könyváruházból képes elektronikus könyvet vásárolni. A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon bemutatott eszköz különlegessége, hogy külső kiegészítő modul csatlakoztatása nélkül szinte bárhol, és bármikor kapcsolódhat az eKönyv Magyarország online áruházához. Ezért a kényelemért viszont borsos árat, mintegy százezer forintot kell fizetni, hiszen a hasonló kijelzővel rendelkező olvasókat már negyvenezer forint körüli áron is meg lehet vásárolni.
2011.04.16. 14:50
 
 
Születésnapi szalon zárja a könyvfesztivált
A 85 éves Vasadi Péter lesz a legidősebb vendége a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált záró Születésnapi Irodalmi Szalonnak, amelyet vasárnap, délután négy órától rendeznek meg a Millenáris Teátrumában. Az esemény házigazdája, Tarján Tamás az MTI-nek elmondta: kötetlen, laza beszélgetést tervez. "Afféle kerekasztal-beszélgetés lesz kilencven percben. A meghívott tizenöt írónak rövid kérdéseket teszek fel, majd hagyom, hogy a beszélgetés magától folytatódjon" - magyarázta az irodalomtörténész, aki emlékeztetett arra, hogy minden évben a hatvanéves vagy annál idősebbeket hívják meg a szalonba, de "mutatóba" egy-egy ötvenéves alkotó is a szalon asztalához ülhet.
2011.04.16. 14:10
 
 
Enquist: "Egyre jobban hiszek az európai identitásban"
Egyre jobban hisz az európai identitásban, illetve a sokféleség kavalkádjában Per Olov Enquist svéd író az idei budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nagydíjasa, aki pénteki sajtótájékoztatóján erről és munkamódszeréről is beszélt. Az európai identitást tagadták az elmúlt ezer évben - vélekedett -, az Európai Unió retorikája, hogy létezik egység a sokféleségben. Sokszor kritikus voltam az Európai Unióval, Svédországban többször tartottak népszavazást a közösség ügyeivel kapcsolatban - emlékeztetett az MTI kérdésére válaszolva. "Mégis, sok tekintetben igaz, hogy bár különbözőek vagyunk, kis nyelvekben létezünk - mint a svéd és a magyar -, de ennek ellenére létezik valamiféle kapcsolat a szívek között."
2011.04.15. 15:30
 
 
Margó - Városi Irodalmi Fesztivál
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal párhuzamosan, annak margóján 2011. április 14-17. között első alkalommal várja a Margó - Városi Irodalmi Fesztivál mindazokat, akik egy teljesen friss, izgalmas irodalmi rendezvényre vágynak. Legyen a téma a gasztronómia, a zombik, a Slam Poetry vagy a művészcsaládok, egy dolog mindenképpen összeköti a programokat, ez pedig az irodalom. Ráadásul a Margón a kicsik sem maradnak ki a jóból, erről gondoskodik a Szamárfül a Margón - Európai Gyerekirodalmi Fesztivál.
2011.04.15. 00:00
 
 
A Sárközy család története az elnök apjának tollából
Egy teljes élet címen írta meg maga és részben családja történetét a francia elnök édesapja, Sárközy Pál, aki a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelentetett kötet bemutatója alkalmából személyesen is Budapestre látogatott. AZ 1928-ban Budapesten született, majd Szolnokon és Gödöllőn felnőtt Sárközy Pál élettörténete tavaly jelent meg franciául, így elmondható, hogy a kötet rövid időn belül eljutott a magyar közönséghez is - mondta el az Egy teljes élet csütörtöki sajtóbemutatóján a könyvet gondozó Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója. Mint Kocsis András Sándor hozzátette, a magyar nyelvű kiadáshoz levélben gratulált Nicolas Sarkozy francia elnök is.
2011.04.14. 12:50
 
Könyvfesztivál: 60 ezer kötet, 300 rendezvény 4 napon át
Csaknem 60 ezer kötettel, 200-300 könyvújdonsággal és összesen 300 koncerttel, beszélgetéssel, gyermekprogrammal, egyéb rendezvénnyel várja a látogatókat csütörtöktől vasárnapig a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris parkban. Az elmúlt években az összes jelentősebb európai nemzet irodalma bemutatkozott a könyvfesztiválon, amely idén a soros magyar uniós elnökség apropóján Per Olov Enquist svéd író mellett az Európai Uniót hívta meg díszvendégnek. A 100 négyzetméteres EU-standon így mind a 26 uniós tagország, valamint idegen nyelvű kötetekkel Magyarország közösen mutatkozik be - mondta el Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.
2011.04.13. 13:50
 
 
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a magyar EU-elnökség jegyében
A szokásos egy helyett idén 26 ország lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége: a magyar uniós elnökség jegyében az EU tagállamai ismertebb íróikkal és félszáz saját kötettel mutatkoznak be a magyar fővárosban. Mint az a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón ismételten elhangzott, a díszvendég az irodalmi Nobel-díj esélyeseként is gyakran emlegetett világhírű svéd író, Per Olov Enquist lesz, akinek új kötete is megjelenik magyar nyelven. A Magyar Könyv Alapítvány és a Magvető Kiadó közös szervezésében 11 külföldi kiadó képviselői is ellátogatnak a fesztiválra, hogy megismerkedjenek a magyar irodalom legfrissebb termésével.
2011.03.17. 15:10
 
 
Per Olov Enquist lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége jövőre
Az irodalmi Nobel-díj esélyeseként is gyakran emlegetett világhírű svéd író, Per Olov Enquist lesz a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. A jövő évi rendezvény különlegessége, hogy nem egyetlen ország kerül a középpontba, hanem az egész Európai Unió. Mint azt Zentai Péter László, a fesztivált szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója az MTI-nek kedden elmondta, 2011. április 14. és 17. között tartják majd a legnagyobb magyar könyvszakmai rendezvényt, amelyen Per Olov Enquist veheti majd át a Budapest Nagydíjat.
2010.12.14. 18:00
 
 
Látogatócsúccsal zár a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Vasárnap délutánig 61 ezernél is többen keresték fel a seregszemlét, amelyen a legtöbb érdeklődőt a Gyermek(b)irodalom vonzotta - közölte a szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MMKE) az esti zárás előtt az MTI-vel. Tavaly több mint 60 ezer látogatója volt a könyves seregszemlének. Zentai Péter László, az MKKE igazgatója szerint egyelőre nem érezni a válságot a könyvfesztiválon. Kiemelte: a könyvfesztivál négy napja alatt nyolc teremben reggeltől estig telt házzal több mint 400 program zajlott le. A könyvfesztivál díszvendége, az orosz Booker-díjas Ljudmila Ulickaja a nyitónapon vette át a Budapest Nagydíjat.
2009.04.26. 17:39
 
 
Megnyílt a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
A magyar és a román kultúra közötti erős kapcsolatokat hangsúlyozta a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csütörtöki megnyitóján Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, valamint a díszvendég ország, Románia képviseletében megjelent Adrian Lemeni kulturális miniszterhelyettes és Mircea Mihaies, a budapesti Román Kulturális Intézet alelnöke. Szili Katalin emlékeztetett: Románia mintegy 30 szerzővel érkezett a könyvfesztiválra, ahol a következő négy napban jelen lesznek a nagyobb erdélyi kiadók is.
2009.04.23. 16:30
 
 
Három hét múlva kezdődik a nemzetközi könyvfesztivál Budapesten
Három hét múlva kezdődik a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amely meghosszabbított nyitva tartással és nagyobb területen várhatóan ötvenezer kiadvánnyal várja a látogatókat a budapesti Millenáris parkban április 23. és 26. között - közölte Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója az esemény csütörtöki tájékoztatóján. A könyves seregszemle díszvendége a világhírű orosz írónő, Ljudmila Ulickaja lesz, akinek Daniel Stein, tolmács című legújabb regényét a fesztiválon már magyar fordításban is kézbe vehetik az olvasók. A fesztivál idei díszvendég országaként Romániát köszönti a főváros.
2009.04.02. 13:15
 
Idén a Millenárison a könyvfesztivál, a díszvendég Bret Easton Ellis lesz
A jubileumi, XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál minden eddiginél nagyobb területen, összesen 1700 négyzetméteren várja az olvasókat áprilisban; a díszvendég Bret Easton Ellis amerikai író, a díszvendég ország pedig Kína lesz - mondta el a seregszemlét szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója az MTI-nek hétfőn. Zentai Péter László hozzátette: a könyvkiadók éltek azzal a lehetőséggel, amelyet az új helyszín, a Millenáris nyújt számukra, azaz átlagosan 25 százalékkal nagyobb standokon mutathatják be kínálatukat április 24. és 27. között.
2008.02.22. 18:22
 
Meghirdették a Szép Magyar Könyv 2007 versenyt
Nyolc kategóriában nevezhetnek a könyvkiadók a Szép Magyar Könyv 2007 versenyre, amelyen a könyvesbolti forgalomba került magyarországi, valamint határon túli magyar nyomdákban előállított könyvek versengenek - közölte a kiíró Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) az MTI-vel pénteken. A minőségi kiadványokat elismerő díjaikra gyermek és tankönyv, ismeretterjesztő, valamint tudományos kategóriában lehet nevezni február 4-ig. Külön ismerik el a szépirodalmi és ifjúsági, a művészeti, a bibliofil, valamint a fakszimile kiadványokat is - olvasható a kiírásban.
2008.01.11. 21:15
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

Ábrahám Edit I AC/DC I Bajor Imre I Balaton Sound I Balázs Péter I Bikini együttes I Bodrogi Gyula I Borfesztivál I Botticelli I Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál I Budapesti Nyári Fesztivál I Budapesti Tavaszi Fesztivál I Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál I Coldplay I Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé I Darvas Iván I Digitális Művészeti Fesztivál I EFOTT I Emmy-díj I Építészet Hónapja Fesztivál I Erkel Színház I Eszenyi Enikő I Eurovíziós Dalverseny I Félsziget Fesztivál I Fesztergom I Fővárosi Állat- és Növénykert I Golden Globe-díj I Hegyalja Fesztivál I Jövő Háza I Kapcsolat koncert I Kecskeméti repülőnap I Kortárs Művészeti Fesztivál I Könyvhét I Közlekedési Múzeum I Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiválja I Live Earth I Sziget I Sziget Fesztivál

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML