2018. április 19., csütörtök - Emma
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Környezetvédelem ››  zöldek
371 találat
 
Horst Seehofer: nagyon aggasztó helyzetbe került a CDU/CSU pártszövetség
A németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban tartott választás eredménye azt jelzi, hogy rendkívül veszélyes, nagyon aggasztó helyzetbe került az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége - mondta Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU elnöke hétfőn a Süddeutsche Zeitung című lapnak.
2016.09.05. 21:34
 
A német szociáldemokraták a CDU-val és a Baloldallal is tárgyalást kezdeményeznek a kormányalakításról Mecklenburg-Elő-Pomerániában
Németországban a szociáldemokrata párt (SDP) az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) mellett a Baloldallal is tárgyalást kezdeményez a kormányalakítás lehetőségeiről Mecklenburg-Elő-Pomerániában - jelentették be hétfőn Berlinben az előző napi tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson nyertes SPD vezetői.
2016.09.05. 19:59
 
Osztrák elnökválasztás - A társadalom megosztottságáról ír a sajtó a szoros eredmény kapcsán
Az ausztriai társadalom megosztottságáról cikkezett az elnökválasztáson kialakult szoros eredmény nyomán hétfőn az osztrák sajtó, amely szerint azonban a "látható ellentét" nem a jobb- és a baloldali szavazók, hanem az elégedetlenek és a jelen politikai vezetésben bizakodók között alakult ki.
2016.05.23. 11:20
 
Illegális bevándorlás - A német CDU egyik alelnöke új válságkezelő tervet javasol
Németországban a szövetségi kormány válságkezelő törekvéseit kiegészítő tervet készített az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik alelnöke. Julia Klöckner hét végén ismertetett tervét a Merkel-féle válságkezelés párton belüli támogatói és bírálói közül is többen üdvözölték.
2016.01.24. 18:53
 
A jelenlegi szociális miniszter az osztrák szociáldemokrata párt államfőjelöltje
Rudolf Hundstorfer, a jelenlegi szociális miniszter az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) államfőjelöltje - jelentette be a párt vezetése pénteken Bécsben.
2016.01.15. 20:43
 
 
Illegális bevándorlás - A bajor CSU is kötelezné a menekülteket a beilleszkedésre
Németországban az Angela Merkel vezette jobboldali kormányzó CDU után a bajor testvérpárt, a CSU is kiáll amellett, hogy kötelezni kell a menekülteket a társadalmi beilleszkedésre.
2015.12.28. 18:01
 
 
Francia választás - Sajtó: megdöbbentette az országot a Nemzeti Front győzelme az első fordulóban
Megdöbbentette Franciaországot a hétfői francia sajtó szerint a hír, hogy a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) a szavazatok 30 százalékával megnyerte előző este a regionális választások első fordulóját, s a 13 régióból hatban az élen végzett.
2015.12.07. 11:07
 
 
Illegális bevándorlás - Németország ideiglenesen határellenőrzést vezet be
Az európai menekültválság miatt Németország ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést - jelentette be vasárnap esti rendkívüli sajtónyilatkozatában Thomas de Maiziere német belügyminiszter Berlinben. A szövetségi rendőrség közlése szerint az intézkedés vasárnap délután 17 óra 30-kor életbe lépett.
2015.09.13. 22:12
 
 
EP-vita - Orbán: Magyarország kiáll a véleménynyilvánítás szabadságának európai eszméje mellett
Magyarország kiáll a véleménynyilvánítás szabadságának európai eszméje mellett, maga akar dönteni arról, akar-e bevándorlókat - jelentette ki kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a magyarországi helyzetről tartott vitában Orbán Viktor miniszterelnök.
2015.05.19. 21:43
 
Szociáldemokrata győzelem várható a németországi Brémában rendezett tartományi választáson
A szociáldemokrata párt (SPD) győzelmét jelzik a németországi Brémában vasárnap rendezett tartományi törvényhozási választás után megjelent eredménybecslések.
2015.05.10. 19:25
 
 
Tapolcai választás - A jobbikos Rig Lajos áll az élen, az eredményre napokig várni kell
Rig Lajos, a Jobbik jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az adatok 99,13 százalékos feldolgozottsága alapján a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választáson, az eredmény azonban nem végleges, mert a különbség kisebb közte és a második helyen álló Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) között, mint abban a szavazókörben leadott és később megszámlálandó voksok száma, ahová a külképviseleti voksokat várják.
2015.04.12. 22:06
 
Francia helyhatósági választások - Az ellenzéki jobboldal győzött
A kormányzó szocialisták jelentős vereséget szenvedtek vasárnap Franciaországban a helyhatósági választásokon, ahol az ellenzéki jobboldal a 101 megyéből 64-70 megyét irányíthat a következő hat évben - derül ki a France2 közszolgálati televízióban ismertetett első becslésekből.
2015.03.29. 21:25
 
 
Merkel: nem Németország dönt a görög válságkezelés ügyében
Nem Németország dönt a görög államadósság-válság kezelésének ügyében - mondta a német kancellár hétfőn Berlinben a görög kormányfővel folytatott megbeszélése után.
2015.03.23. 21:01
 
Lelkesedést, de indulatokat is kiváltott a Merkel-film ötlete Németországban
A filmesek között lelkesedést, a politikai körökben azonban indulatokat váltott ki az Angela Merkel német kancellárról tervbe vett film ötlete, amelyet a napokban jelentettek be Németországban.
2015.03.23. 12:19
 
Németországban a parlament elé került az autópályadíj terve
A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) csütörtökön megkezdte a külföldi autósokat terhelő autópályadíjról szóló törvényjavaslat vitáját. Az elképzelést a kormányoldalon is vitatják, osztrák részről pedig máris jelezték, hogy az Európai Unió Bíróságára kerülhet az autópályadíj ügye, ha a jelenlegi formában vezetik be a rendszert.
2015.02.26. 20:00
 
LMP-vezetők Brüsszelben nemet mondanak a ciántechnológiára és a TTIP-re
Szél Bernadett és Schiffer András, az LMP két társelnöke szerdán Brüsszelben jelen volt a tervezett EU-amerikai szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) elleni demonstráción, részt vett az Európai Zöld Párt pártvezetői tanácskozásán, valamint uniós tisztségviselőknél igyekezett lobbizni a ciános aranybányászati technológia teljes európai betiltása érdekében.
2015.02.04. 20:53
 
A német Pegida mozgalom tovább folytatja a tüntetések szervezését
Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű németországi mozgalom tovább folytatja a tüntetések szervezését és párbeszédet kezdeményez a sajtóval és a politikusokkal - jelentették be a mozgalom alapítói hétfőn Drezdában, egy nappal azután, hogy terrorfenyegetettség miatt lemondták a Szászország tartományi fővárosába meghirdetett újabb felvonulást.
2015.01.19. 18:00
 
Időközi választás Újpesten - Horváth Imre, az MSZP jelöltje nyerte a mandátumot
Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt jelöltje nyerte az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választást a szavazatok 98,79 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint. A nem végleges összesítés szerint valamivel több mint 26 ezren voksoltak.
2014.11.23. 20:50
 
Időközi választás Újpesten - MSZP: a kétharmad lebontható
Az MSZP szerint most vasárnap arról dönt Újpest, hogy csatlakozik-e azokhoz a tiltakozókhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével azt mondták: elég volt az Orbán-kormányból. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombat reggel az újpesti piac mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, "a kétharmad lebontható".
2014.11.22. 10:38
 
Időközi választás Újpesten - MSZP: felmentik a Fideszt a szavazástól távol maradók
Az MSZP szerint "felmentik" a Fideszt azok, akik távol maradnak a jövő heti újpesti időközi választástól.
2014.11.16. 11:43
 
Időközi választás Újpesten - Nyolc tagot delegáltak a választókerületi bizottságba
Nyolc tagot delegáltak az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságba a péntek délutáni határidőig a november 23-i újpesti időközi országgyűlési választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek.
2014.11.08. 11:36
 
Rejtélyes drónok a francia atomerőművek felett
Rejtély övezi a francia atomerőművek felett az elmúlt hónapban, de különösen a múlt hétvégén észlelt drónokat. A kormány szerint a nukleáris létesítmények biztonságát nem fenyegetik a kereskedelmi forgalomban kapható pilóta nélküli repülőgépek.
2014.11.03. 12:20
 
EU-tisztújítás - Bulc közlekedési biztos lesz
Közlekedési biztosnak jelöli a szlovén Violeta Bulcot Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke - közölte szerdán a brüsszeli testület.
2014.10.15. 21:10
 
EU-tisztújítás - Moscovici: nincs több lehetőség Európa számára
Nincs több lehetőség Európa számára - közölte csütörtökön az Európai Parlamentben tartott bizottsági meghallgatásán Pierre Moscovici, akit gazdasági és pénzügyi biztosnak jelölt ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Moscovici ezzel nyilván arra célzott, hogy a tagállamok polgárai immár konkrét eredményeket akarnak, a gazdasági helyzet javulását várják.
2014.10.02. 15:56
 
 
EU-tisztújítás - Az EP zöldpárti frakciója a magyar, a brit és a spanyol biztosjelölt cseréjét követeli Junckertől
A magyar, a brit és a spanyol biztosjelölt cseréjét követeli Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől az Európai Parlement (EP) zöldpárti frakciója.
2014.09.29. 12:16
 
Brandenburgban a szociáldemokraták, Türingiában a konzervatívok győztek a tartományi választáson
A németországi Brandenburg tartományban a szociáldemokraták (SPD), Türingiában a konzervatívok (CDU) győztek a vasárnapi helyi törvényhozási választáson a késő este kihirdetett előzetes végeredmény szerint. Az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) bejutott mindkét tartományi gyűlésbe (Landtag), Türingiában pedig a CDU győzelme ellenére megalakulhat az első tartományi kormány, amelyben a Baloldal adja a miniszterelnököt.
2014.09.14. 23:14
 
Titkos adatgyűjtés - Magyarázatot vár Merkeltől a német ellenzék a hírszerzés körüli ügyekről
Angela Merkel kancellárnak személyesen kell magyarázattal szolgálnia a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) körüli megfigyelési ügyekkel kapcsolatban - hangoztatták hétfőn a német parlamenti ellenzéki pártok képviselői azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint a BND kémtevékenységet folytat Törökország ellen és lehallgatta Hillary Clinton volt, illetve John Kerry jelenlegi amerikai külügyminisztert.
2014.08.18. 15:41
 
Vb-2014 - Megosztja a németeket a válogatott fricskája Argentína ellen
Megosztja a német közvéleményt a világbajnok labdarúgó-válogatott fogadására szervezett berlini népünnepély egyik műsorszáma, amelyben a csapat hat tagja Miroslav Klose és Mario Götze vezetésével kifigurázta a döntőben legyőzött argentinokat. A "gauchózás" egyesek szerint megbocsáthatatlan hiba volt, mások szerint viszont csak rosszul elsült, ártalmatlan tréfa.
2014.07.16. 11:09
 
EU-tisztújítás - Bővül a liberális EP-frakció
Az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) európai parlamenti (EP-) frakciója számos olyan megválasztott EP-képviselőt nyert meg, aki eddig egyetlen európai pártcsaládhoz sem kötődött, és ennek nyomán a liberálisok a jelek szerint meg tudják őrizni a harmadik legnépesebb EP-frakció pozícióját - derült ki az ALDE legfrissebb tájékoztatásából.
2014.06.18. 21:19
 
Magas német kitüntetést kapott Németh Miklós volt kormányfő
A magas rangú német Point Alpha díjjal tüntették ki vasárnap Németh Miklós volt miniszterelnököt az európai és a német egység érdekében kifejtett munkájáért.
2014.06.15. 18:39
 
Belga és német politikus lett a Zöldek EP-frakciójának két társelnöke
A belga Philippe Lambertset és a német Rebecca Harmsot választották meg szerdán Brüsszelben az új összetételű Európai Parlament (EP) zöldpárti frakciójának két társelnökévé.
2014.06.11. 16:05
 
EP-választás - Nagy-Britanniában az EU-ellenes UKIP valószínű győzelmét jelzik az eredmények
A legnagyobb EU-ellenes brit politikai erő, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) jelentős előretörését és valószínű győzelmét jelezték a brit európai parlamenti választások hétfő hajnalig ismertté vált eredményei.
2014.05.26. 02:03
 
EP-választás - Konzervatív győzelem Németországban
Németországban a konzervatív CDU/CSU pártszövetség a bajor CSU vártnál gyengébb szereplése miatt ugyan szavazatokat veszített a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson az öt évvel ezelőtti voksoláshoz képest, de így is nagy előnnyel az első helyen végzett a hétfő hajnalban közölt hivatalos előzetes eredménye szerint.
2014.05.26. 01:31
 
EP-választás - Juncker kész kompromisszumokat kötni
Az Európai Néppárt a jelek szerint megnyerte az európai parlamenti (EP-) választást, és így jogos az az igénye, hogy elnököt állítson az Európai Bizottság élére - hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppártiak listavezetője hétfőn kora hajnalban Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján, az előzetes választási eredmények ismeretében.
2014.05.26. 01:18
 
EP-választás - Belgiumban a flamand nacionalistáké a legtöbb mandátum
Belgiumban a flamand nacionalista Új Flamand Szövetség (N-VA) szerezte a legtöbb a mandátumot az európai parlamenti választáson a vasárnap éjfél után közzétett nem hivatalos eredmények szerint.
2014.05.26. 01:07
 
EP-választás - Luxemburgban Juncker pártja nyert
Luxemburgban Jean-Claude Juncker egykori miniszterelnök, az Európai Néppárt csúcsjelöltjének pártja, a Keresztényszociális Néppárt (CSV) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson.
2014.05.26. 00:57
 
EP-választás - Meszerics Tamás munkajogi és külügyi kérdésekkel kíván foglalkozni az EP-ben
Az Európai Parlament (EP) foglalkoztatási és külügyi bizottságaiban kíván tevékenykedni az LMP-s Meszerics Tamás. Az EP-mandátumot szerző politikus a választás éjszakáján nyilatkozott terveiről az MTI-nek.
2014.05.26. 00:27
 
 
EP-választás - Bajnai Gordon: elégedetten és büszkén fogadtuk az eredményt
Az Együtt-PM szövetség elégedetten és büszkén fogadta az eredményt - mondta a magyarországi EP-választás eredményének közzétételét követő vasárnapi sajtótájékoztatón Bajnai Gordon.
2014.05.26. 00:22
 
EP-választás - Másfél órás vitában csaptak össze a csúcsjelöltek
Másfél órás vitában csaptak össze csütörtök este az Európai Parlament brüsszeli épületében az európai pártcsaládok által az Európai Bizottság élére javasolt csúcsjelöltek.
2014.05.16. 00:55
 
EP-választás - A belgák Verhofstadtot választanák
Ha a belga választókon múlna, Guy Verhofstadt lenne José Manuel Barroso utóda az Európai Bizottság élén - derül ki a második legnagyobb példányszámú francia nyelvű belga napilap, a La Libre Belgique és a francia nyelvű belga közrádió és -televízió, az RTBF által készíttetett, csütörtökön közzétett felmérés eredményeiből.
2014.04.24. 08:16
 
Adó- és járulékcsökkentést ígér az új francia miniszterelnök
A munkára rakodó terhek csökkentésével a francia családok vásárlóerejének növelését ígérte kedden Manuel Valls új miniszterelnök a nemzetgyűlésben elmondott programadó beszédében.
2014.04.08. 18:55
 
Németországban bevezetik a női kvótát
Németországban női kvóta bevezetésére kötelezik a nagyobb részvénytársaságokat, a kedden Berlinben ismertetett kormányzati tervek szerint legkevesebb 30 százalékra kell emelni a nők arányát a tőzsdén jegyzett legnagyobb cégek felügyelőbizottságában.
2014.03.25. 18:24
 
A francia szocialisták összefogással akarják megállítani a szélsőjobboldalt a helyhatósági választásokon
A francia baloldal kész visszavonni a harmadik helyre szorult jelöltjeit azokban a városokban, ahol az első fordulót követően a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) áll az élen, s ezzel megakadályozni szélsőjobboldali polgármesterek megválasztását - közölte hétfőn Harlem Désir, a francia Szocialista Párt főtitkára.
2014.03.24. 19:25
 
EP-választás - Újabb hét pártot vett nyilvántartásba az EP-választásra az NVB
Újabb hét pártot vett nyilvántartásba a május 25-i európai parlamenti választásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén, így már összesen 22 jelölő szervezet jelezte indulási szándékát.
2014.03.20. 18:47
 
A kettős állampolgárságon vitatkoznak a német kormánypártok
Németországban egyre feszültebb a viszony a konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíció pártjai között a kettős állampolgárság szabályainak tervezett változtatása körüli nézeteltérések miatt, a konzervatív CDU egyik vezetője szerint a szociáldemokrata párt (SPD) a koalíciós szerződés megszegésére készül, ami akár a kormányzati együttműködés végét is jelentheti.
2014.03.02. 14:19
 
Tovább mélyül a német koalíciós pártok bizalmi válsága
Németországban tovább mélyül a kormánypártok viszonyát terhelő bizalmi válság, hétfőn a bajor konzervatív CSU a szociáldemokrata SPD parlamenti frakcióvezetőjének leváltását követelte, és a párt nyomására elhalasztották a koalíciós egyeztető tanács rendes ülését.
2014.02.17. 13:45
 
EP-választás - Dombrovskis is ringbe száll az EB-elnöki posztért
Valdis Dombrovskis volt lett miniszterelnök is versenybe száll, hogy megszerezze az Európai Néppárt jelöltségét a májusi európai parlamenti (EP-) választásokon az Európai Bizottság élére - jelentette hétfőn az EUobserver uniós ügyekkel foglalkozó internetes portál.
2014.02.17. 11:36
 
Edward Snowden nyolc nyilvános jelölést kapott a Nobel-békedíjra
Legalább nyolc jelölést kapott a Nobel-békedíjra Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtési programját kiszivárogtató informatikus - írta az International Business Times amerikai üzleti hírportál.
2014.02.10. 17:34
 
Németországban csökkentik a megújuló energia állami támogatását
Németországban csökkentik a megújuló forrásból származó energia termelésének állami támogatását, a kormány szerdán elfogadott terve a lakossági villamosenergia-szolgáltatás drágulásának megfékezését célozza.
2014.01.22. 18:59
 
Nem használja vitatott doktori címét a bajor CSU főtitkára
Nem használja többé vitatott doktori címét a bajor konzervatív CSU főtitkára. Andreas Scheuer ezt pénteken jelentette be, azután, hogy a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap cikket közölt a cím megszerzésének körülményeiről.
2014.01.17. 20:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML