2018. április 19., csütörtök - Emma
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Környezetvédelem ››  Szelektív hulladékgyűjtés
26 találat
 
 
Lázár: meg kell könnyíteni az ügyintézést
Az ügyintézés megkönnyítését tűzte ki célul a Miniszterelnökséget vezető miniszter a közigazgatásban.
2015.10.08. 17:29
 
Jogszabályváltozás - A szelektíven gyűjtött hulladékért is házhoz jön a kukás
A szelektíven gyűjtött háztartási hulladékból is minél többet a háztól kell elszállítania a szolgáltatónak a hulladéktörvény január 1-jétől hatályos módosítása szerint.
2014.12.24. 15:01
 
Everness Fesztivál a tudatosság jegyében Balatonakarattyán
A különböző mozgásformák, a művészetek, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és az egészséges életmód kerül a középpontba az Everness Fesztiválon, amelyre július 2. és 6. között Balatonakarattyán várják az érdeklődőket.
2014.06.22. 12:31
 
Offspring-koncert és szelektív hulladékgyűjtés a Pannónia Fesztiválon
Mintegy száz hazai és külföldi fellépő, köztük az amerikai Offspring várja az idei Pannónia Fesztivál (PaFe) közönségét június 5. és 8. között Szántódpusztán.
2014.05.20. 12:36
 
Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre készül a cikói társulás
Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetését készíti elő a száz dél-dunántúli önkormányzatot tömörítő Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás, az új szolgáltatást 2015-ig tervezik bevezetni - közölte a társulás elnöke az MTI-vel.
2014.01.04. 04:27
 
 
Megbukott a rezsicsökkentés?
524 településen nincs még érvényes olyan engedélyük a szállítóknak, ami alapján a szemétszállítás garantálható. Pilisvörösváron december elsejétől megszűnt a szemétszállítás. A baj akkora, hogy már a nonprofit közműszolgáltatók veszteségeit egy pályázat útján a központi költségvetésből akarják visszafinanszírozni, azaz a mi adónkból.
2013.12.18. 12:20
 
Papírmentes Nap a környezeti terhelés csökkentéséért
A környezeti terhelés csökkentését, de emellett az üzleti folyamatok hatékonyságát is segítik azok a megoldások, amelyeket a hétfőn első alkalommal megrendezendő Papírmentes Napon ismerhetnek meg a résztvevő vállalatok - tájékoztattak a szervezők.
2013.04.20. 04:00
 
Letették az új Fradi-stadion alapkövét, elkezdődött a bontás
Letették csütörtökön a Ferencváros új labdarúgó-stadionjának alapkövét, és közvetlenül ezután megkezdték az Albert Stadion bontási munkálatait.
2013.03.28. 12:58
 
OGY - Az LMP közérdekű adatokat kér a hulladékgazdálkodási ügynökségtől
Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséghez (OHÜ) annak érdekében, hogy megtudja: az idén mekkora volt az egyes anyagáramok kibocsátása Magyarországon - mondta Jávor Benedek (LMP), az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke szerdán az MTI-nek.
2012.12.12. 14:10
 
Ombudsmanhelyettes: a hulladékgazdálkodás összefügg a környezettudatossággal
A hulladékgazdálkodás részben kulturális kérdés is, hiszen nagymértékben függ egy társadalom környezettudatosságától, hogy az elhasznált tárgyakat eltüntetendő szemétnek vagy az újrahasznosítás alapanyagának látja - mondta Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes egy csütörtöki budapesti könyvbemutatón.
2012.12.06. 15:21
 
Környezettudatossági minta lesz a dögei községháza épülete
Környezettudatossági mintának újítják fel a dögei községháza épületét, amely arra ad majd példát a helyieknek, hogyan tehetik energiatakarékossá és környezetkímélővé otthonaikat.
2012.11.19. 08:44
 
Befejeződött a lerakó-rekultiváció a Mecsek-Dráva programban
Befejeződött a hulladéklerakó-rekultiváció a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében - jelentette be Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón.
2012.11.13. 13:15
 
Megnyitották a Zöld Kampuszt Zalaegerszegen
Megnyitották a nagyközönség előtt a Zöld Kampuszt kedden Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdálkodási Karán.
2012.10.30. 12:04
 
Hulladékgazdálkodási ügynökség: sikeres volt a szelektív gyűjtés kampánya
Sikeresnek értékelte szerdai közleményében a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő országos kampányát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.
2012.10.24. 20:24
 
Nyílt napot tartanak a szelektív hulladékgyűjtésről, hulladékkezelésről
Országszerte 45 településen 65-70 telephelyen nyílt napot tartanak ma a szelektív hulladékkezelést, hulladékhasznosítást végző vállalkozások az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) által szervezett KUKAkulTÚRA nevű programban.
2012.09.29. 04:30
 
Szelektív hulladékgyűjtésre nevel Bergamo polgármestere
Bergamo polgármestere személyesen neveli szelektív hulladékgyűjtésre városa lakóit: egy család otthonába saját maga vitte vissza a nem megfelelően szétválogatott szemetet.
2012.09.20. 05:49
 
Országos kampány a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére
A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére országos kampányt indít az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) - közölte az ügynökség az MTI-vel.
2012.09.18. 04:47
 
Kampány a szelektív hulladékgyűjtésért
Az újrafeldolgozható műanyag hulladék szelektív gyűjtését népszerűsíti az Együtt Európáért Alapítvány kampánya Budapesten.
2012.09.05. 12:19
 
Indokolatlanul gyorsított közbeszerzésre hivatkozva tesz feljelentést az LMP
Az LMP hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Budapesti-rendőrfőkapitányságon, amiért szerintük az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. indokolatlanul alkalmazta a gyorsított közbeszerzési eljárást kommunikációs feladatai ellátására. Az ellenzéki párt emellett törvényjavaslatban kezdeményezi a hasonló tenderek tiltását.
2012.08.21. 15:31
 
Költségvetés - Az agráriumban prioritás a vidékfejlesztés
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jövő évi költségvetésében meghatározó támogatási forrás az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) - derül ki a büdzsé pénteken benyújtott tervezetéből.
2012.06.15. 21:37
 
Egyre tisztábbak az olasz tengerpart strandjai
Olaszországban is kiosztották a strandok vizének tisztaságát tanúsító kék zászlókat. Összesen kétszáznegyvenhat strandon lobog a környezeti elismerésnek számító kék színű lobogó.
2012.05.14. 19:30
 
 
"Re-pohár" és mobil hulladékválogató a Balaton Soundon
"Re-pohárrendszer" és szelektív hulladékgyűjtés kombinálásával megtalálták azt a megoldást, amellyel tisztábbá és zöldebbé tehetik a hazai zenei fesztiválokat, nagy rendezvényeket - hangzott el pénteken Zamárdiban a fesztivál hulladékkezelését szervező Zöldövezet Társulás sajtótájékoztatóján. Itt mutatták be Magyarország első üveghatározóját is. A nemrég megjelent kiadvány elsőként ad átfogó képet a hazánkban forgalomban lévő üvegek típusairól és történetéről, rendszerezett formában mutatja be a szelektíven gyűjthető és visszaváltható üvegeket, kitérve a hasznosítás módjaira is.
2010.07.09. 18:30
 
 
A Sziget elnyerte a Zöld Fesztivál díjat
A Sziget Fesztivál környezettudatosságáért elnyerte a Zöld Fesztivál díjat, amelyet pénteken adott át Szabó Imre környezetvédelmi miniszter Gerendai Károlynak, a fesztivál szervezőjének. Szakemberek állítottak össze egy kritériumrendszert, amelyeket a Zöld Fesztivál díj nyertesének teljesítenie kell; a szigorú környezetvédelmi előírások betartásával a fesztivál megfelelt az elvárásoknak - emelte ki a díj átadáskor a környezetvédelmi miniszter. Szabó Imre elmondása szerint a rendezvény szervezői a terület helyreállítására évente 30-50 millió forintot fordítanak. A Sziget szervezői élen szeretnének járni abban, hogy minél környezettudatosabb legyen a rendezvény - hangsúlyozta Gerendai Károly.
2009.08.14. 18:12
 
 
A Balaton Sound elnyerte a "Zöld Fesztivál" címet
Fontos környezetvédelmi feltételeket teljesítve, elnyerte a Zöld Fesztivál címet a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál - közölte pénteken Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, aki a tárca Egy mozdulat című programjának részeként felkereste a rendezvényt. A miniszter felhívta a figyelmet az áram-, hulladék, és víztakarékos életmódra, majd végiglátogatta a fesztivál szelektív hulladékgyűjtő, és -válogató pontjait. A fesztivál szervezői jutalmazzák a szelektív hulladékgyűjtőket, akik egyebek között étkezési utalványt, szolár lámpát kapnak a hulladékcsere pontokon beváltott műanyag poharakért, PET palackokért és aludobozokért. Az összegyűjtött hulladék a helyszínen történő előkezelést, válogatást és bálázást követően hasznosító cégekhez kerül.
2009.07.10. 17:00
 
Zöldövezet a Balaton Sound
A Zöldövezet Társulás idén hat nyári fesztiválon, köztük a Balaton Sound-on szervezi meg a szelektív hulladékgyűjtést. A program célja, hogy a fesztiválokon keletkező hasznosítható hulladékok visszajussanak az anyagok körforgásába, ezzel kevesebb vegyes szemét kerüljön a hulladéklerakókra. A kezdeményezéssel a szervezők csökkenteni kívánják a rendezvényeknek helyet adó természeti környezet terhelését. A programot Dióssy László szakállamtitkár (Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium) jelenlétében mutatták be Zamárdiban. A Zöldövezet fő támogatója az ÖKO-Pannon Kht., aki szemléletformáló programokkal is igyekszik meggyőzni a fiatalokat a szelektálás fontosságáról.
2008.07.11. 17:52
 
 
Fodor Gábor: A környezetbarát energia térnyerésén a hangsúly
A környezetbarát energia térnyerésének elősegítése hangsúlyos elemként szerepel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) 2008. évi tervében, és a szaktárca vezetője látványos eredményekre számít az idén a Vásárhelyi terv projektjeinél, továbbá a háztartási hulladékok újrahasznosítása területén is. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter az MTI-nek elmondta: a KVM az éghajlatvédelem okán kíván lendületet adni a megújuló energiaforrások kihasználásának és az energiahatékonyság javításának. Kifejtette, hogy a már ismert törekvéseken kívül elmozdulás az idén elsősorban a közlekedésben várható.
2008.01.06. 09:06
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML