2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Környezetvédelem ››  Őserdő
25 találat
 
 
Új akcióterv készült a világ legritkább főemlősének megmentésére
Új akcióterv készült a világ legritkább főemlősének megmentésére - derült ki a hajnani gibbon védelmében létrejött több mint száztagú nemzetközi csoport jelentéséből.
2015.05.20. 18:14
 
Műholdak segítenek Amazónia elszigetelt törzseinek megóvásában
Műholdfelvételek segítenek a kutatóknak abban, hogy megóvják a külvilágtól jórészt elszigetelten élő indián törzseket Amazónia őserdeiben - derült ki egy amerikai tanulmányból.
2014.11.05. 11:01
 
Óriási területen feküdt valaha Angkor, az ősi khmer város
Óriási, az eddig feltételezettnél lényegesen nagyobb területen feküdt Angkor, a khmerek ősi városa - állapították meg tudósok, akik újfajta lézertechnológiával mérték fel a mai Kambodzsában található, évente kétmillió turistát vonzó világhírű romok környékét.
2013.07.10. 10:43
 
Ritka orangutánokat találtak a borneói őserdő mélyén
A világ legritkább orangutánalfajának kétszáz egyedből álló populációját fedezték fel Borneó sűrű erdőinek a mélyén.
2013.04.12. 15:05
 
 
Jessica Chastain a dzsungelbe megy
Ha minden jól alakul, rábízzák Jane szerepét a legújabb Tarzan-adaptációban. A cél az volna, hogy a legifjabb generáció is megismerje az őserdő hősének történetét. A filmet az utolsó Harry Potter-filmek rendezője, David Yates jegyzi.
2013.03.29. 09:06
 
 
Baktériumközösségek az egészséges tüdőben
A baktériumokról olyan kép él bennünk, mintha azok mindig veszélyesek lennének. Pedig ez nem így van.
2013.02.17. 14:22
 
Tóásó-ügy - Felfüggesztették a tárgyalást, október 29-én folytatják
Ismét felfüggesztették a bolíviai Tarijában a Tóásó Előd és további 38 személy ellen "terrorista összeesküvés" miatt indított per tárgyalását, amelyet október 29-én folytatnak - írta hétvégi számában a Los Tiempos című bolíviai napilap.
2012.10.21. 07:25
 
 
Nadja Massun: Alice Zapata országában
Úgy hallottam, hogy a messziről jött ember azt mond, amit akar. Módosítva az eredeti mondást, a távolról jött emberről ki-ki azt mond, amit akar.
2012.09.29. 09:53
 
Alsónadrágjában próbált majmokat Dubajba csempészni három férfi
Alsónadrágjában próbált majmokat Dubajba csempészni három férfi Bangkokból, de lebuktak Delhiben, az átszálláskor.
2012.09.11. 13:15
 
Háború a határon - Újra menekülnek a szudáni "elveszett fiúk"
Kíséret nélküli gyerekek ezrei áradnak újra ismeretlen cél felé Szudán egyik elszigetelt, lázadó tartományából, ahol a helyiek az ismétlődő légitámadások és az éhínség fenyegetésében élnek. Saját szüleik küldik őket a csatatereken és a maláriával fertőzött mocsarakon át vezető veszélyes útra. Mintha csak megismétlődne a szudáni történelem egyik legszörnyűbb fejezete, az "elveszett fiúk" szörnyű odisszeája. Az 1990-es évek polgárháborúja idején a gyerekek sok száz kilométeres távolságokat tettek meg gyalog, igyekezve elkerülni a könyörtelen fegyveres milíciákat, a bombázókat és az oroszlánokat.
2012.07.17. 09:09
 
Kihalás fenyegeti a titokzatos ázsiai egyszarvút
Éppen húsz éve, 1992 májusában jelentették be kutatók, hogy rábukkantak egy új fajra, a vietnámi antilopra, más néven ázsiai egyszarvúra: az évfordulós ünneplést azonban beárnyékolja, hogy a fajt kihalás fenyegeti.
2012.05.21. 14:44
 
Piócák segítségével találhatnak rá a ritka emlősökre
Még négy hónappal azután is, hogy egy ritka emlős véréből táplálkoztak, hordozhatják magukban a piócák az így megszerzett DNS-t, amelynek elemzése segítheti a veszélyeztetett állatfajok felkutatását.
2012.05.03. 09:40
 
 
Génelemzéssel derült fény a magányos pálmák titkára
Ausztrália kellős közepén egy parányi területre korlátozódik a Livistona mariae pálma elterjedése. Legközelebbi rokona, a Livistona rigida 800-1000 kilométerrel északra-északkeletre található, a köztük lévő terület pedig kopár és száraz.
2012.03.12. 06:14
 
Leégett egy melléképület Lakitelek-Tőserdőn
Leégett egy melléképület Lakitelek-Tőserdőn, melyből egy háztartási gázpalackot a tűzoltók kimentettek, viszont két palackot mesterlövészek lőttek ki csütörtökön - közölte a rendőrség az MTI-vel.
2011.09.01. 19:40
 
Emelőkosárból zuhant ki egy favágó Lakitelek-Tőserdőn, életveszélyes sérüléseket szenvedett
Életveszélyesen megsérült egy férfi, aki emelőkosárból zuhant ki favágás közben Lakitelek-Tőserdőn - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.
2011.08.09. 14:19
 
 
Film készülhet Brad Pitt szereplésével FARC-foglyok kiszabadításáról
The Mission címmel készül filmet forgatni a kolumbiai FARC gerillacsoport 15 foglyának, köztük Ingrid Betancourt politikusnő kiszabadításáról a Warner Bros stúdió, amely Brad Pitt szereplésével képzeli el az alkotást. A Jaque fedőnevű 2008. július 2-i katonai akcióban három amerikait is kiszabadítottak a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) fogságából a kolumbiai őserdőben. A legnagyobb érdeklődés viszont az akkor már hat éve raboskodó Ingrid Betancourt volt kolumbiai elnökjelölt személyét kísérte. A bevetésben a kolumbiai hadsereg csapatai vettek részt külföldi - részben amerikai - technikai segítséggel. A katonák humanitárius szervezetek embereinek adták ki magukat, a foglyok között volt olyan, aki több mint tíz évi rabság után vált szabaddá.
2011.07.01. 09:10
 
 
A WWF titkos kamerával rögzítette védett erdők irtását Indonéziában
Titkos kamerával készített felvételeket egy védett tigrisélőhelynek számító erdő irtásáról a Természetvédelmi Világalap (WWF) az indonéziai Szumátra szigetén. A sziget Riau nevű tartományában, az őserdő mélyén elhelyezett titkos kamera hőérzékelővel volt felszerelve, így ha egy ember vagy egy állat a közelébe került, azonnal működésbe lépett. Becslések szerint Szumátra szigetén él a világszerte vadon élő mintegy 3200 tigris 12 százaléka, közel 400 állat.
2010.10.13. 08:45
 
 
A majomanyák elkísérik fiaikat menyasszonynézőbe
Amikor a bonobó hímek elindulnak menyasszonyt keresni, anyjuk árnyékként követi őket: német kutatók megállapítása szerint az anyai támogatás éppúgy számít a párzási siker szempontjából, mint a rangsorban elfoglalt hely. A lipcsei Max Planck Evolúciós Antropológiai Intézet kutatói két éven át tanulmányozták a bonobók udvarlását egy kongói őserdei rezervátumban. Megfigyeléseik szerint az anyák jelenléte javította fiaik párzási sikerét, arról nem is beszélve, hogy a párzások egyenlőbben oszlottak el a csoport hímjei között.
2010.09.04. 09:15
 
 
Letartóztatások Bolíviában a Morales elleni összeesküvés kapcsán
A bolíviai hatóságok őrizetbe vettek három férfit annak a nyomozásnak a keretében, amely az Evo Morales elnök elleni állítólagos merényletkísérletre tavaly szőtt összeesküvés ügyében folyik - jelentették kedden a dél-amerikai ország ügyészi szervei. Az illetőket még hétfőn vették őrizetbe Santa Cruzban. Az egy nappal előtte rendezett bolíviai helyhatósági és regionális választásokon a baloldali államfő tábora mérsékelt sikert ért el, de Santa Cruzban a jobboldal győzött. Az állítólag a Morales életére törő "külföldi zsoldos csapat" felszámolása majd egy éve magyar állampolgárokat is érintett.
2010.04.07. 08:00
 
 
Indonéziában továbbra is igényt tartanak a magyar mentők munkájára
Egyes külföldi mentőcsapatok már távozóban vannak Indonéziából, de a magyar csoport munkájára még igényt tartanak a helyi hatóságok - mondta az MTI-nek Jackovics Péter, a kint dolgozó katasztrófaelhárítók vezetője. A magyar mentők szerdán azokra az elzárt településekre mentek ki, ahová még semmilyen segítség sem jutott el. Aznap is mobil orvosi ellátó pontot állítottak fel, ahol 32 embert sikerült ellátnia a két orvosból, ápolókból és asszisztensekből álló csapatnak. Nem csak a földrengés okozta sérüléseket, hanem közönséges betegségeket is kezelnek.
2009.10.07. 20:35
 
 
Gisele Bündchen az ENSZ környezetvédelmi nagykövete lett
Környezetvédelmi nagykövetévé nevezte ki az ENSZ Gisele Bündchen szupermodellt, a világ egyik legszebb nője komolyan veszi új feladatát, és az esőerdők fokozottabb védelmére szólította fel Brazília elnökét. Luiz Inacio Lula da Silvának jobban el kellene köteleznie magát az őserdőkben folyó fakitermelés elleni harcban - jelentette ki újságírók előtt New Yorkban a 29 éves brazil szépség. A dél-amerikai ország elnöke ugyanakkor azt mondta: legújabb kezdeményezése az Amazonas vidékén zajló cukornádtermesztés visszaszorításáról jól mutatja, hogy milyen fontos neki az esőerdők védelme.
2009.09.21. 20:00
 
 
Santa Cruz védelmének megszervezésére utazott Rózsa Flores Bolíviába
Santa Cruz katonai védelmének megszervezésére utazott Bolíviába Rózsa Flores Eduardo, akit április 16-án lőttek agyon a helyi rendőrök. A bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú férfi erről egy tavaly rögzített interjúban beszélt, amelyet a Magyar Televízió kedden sugárzott. A Kepes András által még Magyarországon készített interjúban Rózsa Flores Eduardo azt mondta: szülőhelyéről, Santa Cruzból kérték fel, hogy segítsen megszervezni az országrész védelmét, mert "kezdett olyan helyzet kialakulni az országban, hogy félő volt, erőszakos cselekményekre kerülhet sor". Elmondása szerint az őt megkeresők célja az, hogy politikai eszközökkel, "de erőt felmutatva" elérjék Santa Cruz függetlenségének kikiáltását.
2009.04.21. 22:25
 
 
Trópusi dzsungelre bukkantak Nagy-Britanniában
Trópusi dzsungelre bukkantak Nagy-Britanniában. A szűk fél hektárnyi trópusi erdőt megszokott növényzet rejtette: brit földön honos bokrok, cserjék, fák. Ezek irtásakor fedezték fel munkások az egzotikus növényzetegyüttest, amelyben olyan vegetációk is akadnak, amelyek csakis a déli féltekén őshonosak. "Ahogy ritkítottam a bozótot, egyszercsak a legelképesztőbb dzsungelkép tárult elém." - idézte a Daily Telegraph című brit lap az egyik kertészt. Nem természeti csoda történt. A dzsungel egy felfedezőnek köszönhető, Charles Foxnak, aki 170 évvel ezelőtt ténykedett, és egzotikus növények magvait hozta szülőhazájába, ahol aztán elültette őket. Őserdőcskéje elfelejtődött, körbenőtte a honos növényzet, és eltűnt az emberek szeme elől.
2008.11.28. 07:20
 
Titokzatos bogarak a londoni Természettudományi Múzeum kertjében
A londoni Természettudományi Múzeum gyűjteménye többek között vagy 28 millió rovarfajtát őriz, az intézmény szakértőinek mégis meggyűlt a baja a múzeum kertjében feltűnt rizsszemnyi bogárkával, amelyet lassan másfél éve nem tudnak azonosítani. Először tavaly márciusban pillantották meg a kertbe költözött új lakókat. A mandula formájú piros-fekete mintázatú bogárkák nagyon jól érezték magukat a platánokon, és három hónap múltán már lépten-nyomon lehetett velük találkozni az épület környékén, sőt a főváros központi parkjaiban is elterjedtek. A múzeum gyűjteményi igazgatója szerinte nem túl valószínű, hogy a londoni belvárosban új fajt fedezzenek fel a tudósok, az ilyen szenzációkat az ember inkább a trópusi őserdők mélyéhez köti.
2008.07.15. 16:14
 
 
Szex és New York Izraelben szex nélkül
A Szex és New York című sikeres tévésorozat filmváltozata két izraeli városban beharangozó plakátok nélkül fog hamarosan debütálni, mivel az illetékesek nem akarják a "szex" szót látni az óriásplakátokon. Jeruzsálem és Petah Tikva város hivatalnokai azzal is beérték volna, ha a "Szex és New York - A film" plakátjairól lehagyják az inkriminált kifejezést, ám a helyi filmforgalmazó azzal érvelt, hogy a Coca-Colából sem lehet csak úgy elhagyni a Cocát. Más izraeli városokban nem ütközött ellenállásba a romantikus vígjáték május 29-i világpremierjét reklámozó hirdetések kihelyezése. A televízió, az internet és az újságok pedig cenzúrázatlanul foglalkoznak a négy boldogságkereső nő sztorijával.
2008.05.20. 16:17
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML