2018. április 23., hétfő - Béla
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Környezetvédelem ››  környezetszennyezés
107 találat
 
Az LMP internetes konzultációt indít a kivándorlásról
Konzultációt indított az interneten a kivándorlásról a Lehet Más a Politika - jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP társelnöke.
2015.07.04. 11:34
 
MSZP: Lázár János lépjen fel a Cséry-telep ügyében is!
Az MSZP budapesti elnöke Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter fellépését kéri a XVIII. kerületi Cséry-telepi környezetszennyezés megszüntetése érdekében.
2015.05.06. 11:33
 
Paksi bővítés - Lázár: folyamatos az egyeztetés, megnyugtató megoldás lesz az üzemanyag-szállításról
A paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos üzemanyag-szállítási vitában folyamatos az egyeztetés az unió és a magyar kormány között, és olyan megnyugtató megoldás készül, amely garantálja Magyarországnak a biztonságos üzemanyagellátást, valamint lehetővé teszi majd, hogy "az oroszok is szállítsanak üzemanyagot" - erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
2015.03.13. 08:39
 
Jogszabályt sért a deflektor nélküli vetés
Magyarországon a szívólevegős elven működő vetőgépállomány nagy része - a jogszabályi előírás ellenére - még mindig nincs deflektorral felszerelve, pedig ez a berendezés a csávázott vetőmagokról leváló növényvédőszer maradékokat a talajra vezeti, ezáltal minimalizálja a környezetszennyezést - közölte a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az MTI-vel.
2015.03.10. 06:10
 
 
Obama megvétózta a Keystone XL kőolajvezeték megépítését
Ígéretéhez híven megvétózta kedden Barack Obama amerikai elnök a Keystone XL kőolajvezeték megépítésére vonatkozó törvényjavaslatot.
2015.02.25. 00:04
 
Egyre több külföldi hagyja el Kínát
Kétszer annyi külföldi hagyta el Kínát az elmúlt évben, mint ahányan az országba költöztek - állapította meg a nemzetközi munkaközvetítéssel foglalkozó, több kínai irodával is rendelkező UniGroup Relocation saját statisztikai adatai alapján.
2015.02.12. 10:47
 
Veszélyes hulladék szabálytalan tárolása miatt emeltek vádat egy szegedi cégvezető ellen
Az emberi egészségre káros, súlyosan rákkeltő veszélyes hulladékok szabálytalan tárolása miatt emelt vádat egy szegedi cégvezető ellen a Szegedi Járási Ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
2014.05.13. 09:19
 
 
Megnyílt 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás
"Annyi évtized és különböző helyszín után a kiállítás hazatalált" - mondta el Korniss Péter a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás csütörtök esti megnyitóján a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.
2014.03.27. 21:08
 
Jelentős változást hoz az új Ptk. a vezető tisztségviselők kártérítési kötelezettségében
A cégeknél a vezetői minőségben okozott kárért a vállalat, valamint az érintett vezető egyetemlegesen felel az új Ptk. március közepétől hatályos szabályai szerint. A változásra a biztosítók is készülnek: vezető tisztségviselők és a felügyelőbizottsági tagok anyagi felelősségére kínálnak biztosítást.
2014.03.07. 03:15
 
Kína tartaná a 7,5 százalékos gazdasági növekedést
Kína 2014-re is 7,5 százalék körüli gazdasági növekedést tervez, csakúgy, mint egy évvel korábban. A világ második legnagyobb gazdasága tavaly 7,7 százalékkal bővült - hangzott el a kínai Országos Népi Gyűlés szerdai nyitónapján, a kormány munkabeszámolójában.
2014.03.05. 07:13
 
Falusiak megostromolták egy kínai kisváros rendőrségét
Körülbelül száz falusi megtámadta a helyi rendőrség épületét a délnyugat-kínai Jünnan tartomány Papao városában, egy környezetvédelmi vita nyomán - jelentette pénteken a kínai online média.
2014.02.07. 17:42
 
Hortobágyi veszélyes hulladék - Ombudsman-helyettes: állami segítségre van szükség
A jövő nemzedékek ombudsman-helyettese szerint az állam anyagi segítségére van szükség annak érdekében, hogy a Balmazújváros-Lászlóháza környékén tapasztalt környezetkockázat ne alakuljon át környezeti kárrá.
2014.01.13. 15:56
 
Öt-tíz évet vehet igénybe a légszennyezés kezelése Kínában
Öt-tíz évet vehet igénybe a légszennyezés kezelése Kínában - idézi a kínai sajtó Hszie Csen-huát, a központi gazdaságtervező (NDRC) alelnökét - más szakemberek szerint ugyanakkor több évtizedig is eltarthat a "tűzoltás".
2013.11.06. 14:17
 
Az amerikai Chevron felfüggesztette a palagáz-lelőhelyek feltérképezését Romániában
Felfüggesztette a Chevron a palagáz-lelőhelyek feltérképezését az észak-romániai Silistea település térségében az utóbbi napok tüntetései nyomán - jelentette be csütörtökön az amerikai olajipari cég.
2013.10.17. 16:07
 
Hatósági intézkedéseket sürget az MSZP az illegális szennyvíziszap-lerakás miatt
A környezetvédelmi hatósághoz fordulnak a pestszentlőrinci illegális szennyvíziszap-lerakás miatt a szocialista képviselők, akik a múlt héten feljelentést tettek az ügyben. Kifogásolják azt is, hogy a XVIII. kerület vezetése nem tájékoztatta a lakosságot a környezetszennyezésről, valamint a szennyezett talaj és a talajvíz kivizsgálása sem kezdődött meg.
2013.10.01. 13:25
 
Ősbemutató a veszprémi Petőfi Színházban: Tündér Míra
Hedry Mária költő, író Tündér Míra című mesejátékának vasárnapi ősbemutatójára készül a Veszprémi Petőfi Színház vasárnap. A darab üzenete mai probléma: a vizek tisztaságának megőrzése.
2013.09.23. 11:45
 
Verespatak - Vasárnap is folytatódtak a beruházást ellenző és támogató tüntetések
Folytatódtak vasárnap Romániában a verespataki ciántechnológiás bányaberuházást ellenző és támogató tüntetések: a projekt ellen Bukarestben több mint 15 ezren vonultak utcára, Verespatakon viszont több száz helybéli szorgalmazta a kitermelés mielőbbi megkezdését.
2013.09.22. 23:54
 
A vízzel kapcsolatos problémákról is szó volt Ferenc pápa és Áder János között az audiencián
A vízzel kapcsolatos problémákról is szó volt Ferenc pápa és Áder János között a vatikáni audiencián, mivel a magyar államfő szerint ezekből származnak majd a XXI. század legsúlyosabb kihívásai.
2013.09.20. 23:50
 
Costa Concordia - Késéssel indul a zátonyra dőlt óceánjáró felállítása
A tervezettnél két órával később kezdődik a zátonyra dőlt Costa Concordia hajóroncsának felállítása - jelentette be Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője hétfő reggeli sajtótájékoztatóján.
2013.09.16. 08:16
 
Verespatak - A beruházás ellen emeltek szót képviselők az EP-ben
A romániai Verespatakon tervezett, cianidos technológiájú arany- és ezüstbánya ellen emelt szót hétfőn késő este az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén Bánki Erik fideszes, Tabajdi Csaba MSZP-s, valamint Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő.
2013.09.10. 05:36
 
Verespatak - Felvonulás Bukarestben a bányanyitás ellen
Tüntetők vonultak fel vasárnap Bukarestben és más nagyvárosokban a verespataki aranybányaprojekt elutasítását, a ciántechnológiás bányászat betiltását követelve, miközben az erdélyi Verespatakon a bányanyitást támogató memorandumot írt alá ötven környező település polgármestere a beruházó támogatásával szervezett bányásznapi ünnepségen.
2013.09.08. 20:24
 
Büntetések, szigorítások a környezetkárosítókkal szemben Kínában
Kínában az idén 118 embert vettek őrizetbe környezetszennyezéssel kapcsolatos bűncselekmény gyanújával - közölte szerdán a közbiztonsági minisztérium.
2013.06.19. 06:50
 
Cannes - Polanski és Jarmush mellett Alain Delon és DSK feltűnése zárta a versenyt
Nagyon jó fogadtatásban részesült az utolsó két versenyfilm, két világsztár filmrendező, a lengyel-francia Roman Polanski és az amerikai Jim Jarmush alkotása szombat este a 66. cannes-i filmfesztiválon, miközben a Croisette Alain Delon francia filmszínészt ünnepelte. A vörös szőnyegen pedig váratlanul megjelent új élettársával Dominique Strauss-Kahn, a szexbotránya miatt lemondott volt IMF-vezér is.
2013.05.26. 13:48
 
OGY - Parlament előtt az útdíjtörvény
Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, a megtett úttal arányos díjról szóló törvényt pénteken terjesztette az Országgyűlés elé a nemzeti fejlesztési miniszter, a javaslat a parlament honlapján jelent meg.
2013.05.10. 20:33
 
Vörös lista készül a veszélyeztetett ökoszisztémákról is
A kihalással fenyegetett fajok vörös listájának modellje alapján elkészítette a veszélyeztetett ökoszisztémák kritériumrendszerét a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN).
2013.05.09. 18:02
 
E-útdíj - NFM: megkötötték a szerződést
Szerződést kötött az i-Cell és az ARH társaságból álló, kizárólag magyar tulajdonú konzorciummal az elektronikus útdíjrendszer (e-útdíj) megvalósítására az Állami Autópálya Kezelő Zrt. április 19-én - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI kérdésére.
2013.04.24. 17:57
 
 
A vulkanikus gázok és nem a környezetszennyezés csökkenti a Föld melegedését
A vulkánkitörések eredményeként légkörbe kerülő kén-dioxid, nem pedig az ipari környezetszennyezés lassítja le a Föld felmelegedését - állapították meg amerikai kutatók új tanulmányukban.
2013.03.05. 12:44
 
Szakértő: a környezetszennyezés jogszabályhiány következménye Kínában
A megfelelő jogi szabályozás hiányának következménye a rendkívüli kínai környezetszennyezés, ami ellen évtizedekkel ezelőtt kellett volna tenni - nyilatkozta a South China Morning Postnak a kínai környezetvédelmi ügynökség korábbi vezetője.
2013.01.21. 09:47
 
Vészhelyzetként kezelik a hatalmas pekingi szmogot a hatóságok
A csak igen lassan eltűnő, fullasztó pekingi "megaszmog" vészhelyzetekre kidolgozott intézkedésekre indította a kínai főváros vezetőit, miközben az országos sajtó és a közösségi média intenzíven foglalkozik az okok és a helyzet kezelésének kérdéseivel.
2013.01.14. 06:45
 
Szakértők szerint környezeti válság várhat Kínára
A környezetszennyezés mértéke még nem érte el tetőfokát Kínában, a jövőben minden korábbinál súlyosabb környezeti válság várhat az országra - összegezhetők egy hétvégi hongkongi konferencia szakértői véleményei.
2013.01.07. 12:14
 
Nem használ veszélyes vegyszereket 2020-tól a Zara
A Zara, a világ egyik legnagyobb divatárú kiskereskedője és anyavállalata, az Inditex elkötelezte magát arra, hogy 2020-ig teljesen száműzze a veszélyes vegyszereket a termelési folyamatából - közölte a Greenpeace csütörtökön.
2012.11.29. 20:44
 
Növekedésbarát adórendszert javasol az Európai Bizottság
Növekedésbarát adórendszer létrehozását javasolja az Európai Bizottság az uniós tagországoknak szerdán közzétett 2013-as úgynevezett éves növekedési jelentésében, amellyel kezdetét vette a következő Európai Szemeszter.
2012.11.28. 21:53
 
Átadták a csepeli gerincút első szakaszát
Átadták a csepeli gerincút első, 2,5 kilométeres szakaszát csütörtökön.
2012.11.22. 11:35
 
Örökbe fogadhatók a milánói dom tornyai
Nemzetközi adománygyűjtéssel igyekszik finanszírozni székesegyháza helyreállítását Milánó: pénzért cserébe örökbe adja a dóm tornyait.
2012.11.16. 09:26
 
A Jobbik törvényt módosítana a "lomizás" visszaszorítása érdekében
A Jobbik határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek az úgynevezett lomizás és annak környezetkárosító hatásainak visszaszorítása érdekében - jelentették be az ellenzéki párt országgyűlési képviselői csütörtökön, Budapesten.
2012.10.25. 10:38
 
Költségvetési kiigazítás - LMP: a kormány világcsúcsot akar dönteni a megszorító csomagokkal
Az LMP szerint a kormány előtt már csak egyetlen cél maradt: világcsúcsot dönteni a megszorító csomagok egymás utáni bejelentésével - reagált a nemzetgazdasági miniszter által szerdán ismertetett költségvetési kiigazításra Jávor Benedek. A frakcióvezető azt mondta, hogy a tranzakciós illetéket és a közműadót a bankok és az érintett cégek át fogják hárítani az emberekre.
2012.10.17. 14:25
 
"Hámozott" banánt árult egy német üzletlánc
"Hámozott" banánt árult egy német üzletlánc, amivel nem sikert ért el, hanem közfelháborodást: környezetszennyezéssel és pazarlással vádolják.
2012.09.25. 06:41
 
 
Petíciót adott át a Mal Zrt. megmentéséért a VDSZ
A Mal Zrt.-nél és beszállítóinál lévő munkahelyek megmentését kéri a kormánytól a vegyipari szakszervezet (VDSZ), illetve tagszervezete, az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet. A csaknem hatezer aláírással ellátott petíciót az érdekképviseletek kedden adták át Budapesten Giró-Szász András kormányszóvivőnek, valamint a parlamenti frakciók képviselőinek.
2012.09.11. 16:39
 
OGY - Mesedélutánnak nevezte a kormányfő felszólalását az LMP
A valóságészlelés teljes hiányáról tanúskodó "mesedélutánnak" minősítette a kormányfő napirend előtti felszólalását az LMP frakcióvezetője a parlament hétfői ülésén.
2012.09.10. 14:26
 
Félmilliárdos beruházással épül ki Rád szennyvízhálózata
Mintegy 505 millió forintból valósul meg a Pest megyei Rád teljes szennyvízelvezetése és tisztítása, a beruházásnak köszönhetően megszűnik a lakossági szennyvízkezelés okozta környezetszennyezés - mondta Edelényi Béla projektmenedzser a projektnyitót követően csütörtökön az MTI-nek.
2012.09.06. 13:34
 
Játékelmélet segítheti a terroristahálózatok felderítését
A matematika interdiszciplináris területe, a játékelmélet segítségével azonosíthatók a terrorakciók kulcsszereplői, de közelebb vihet olyan globális problémák megoldásához is, mint a környezetszennyezés - hangsúlyozzák közleményben a július 16. és 18. között a budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett SING8 nemzetközi játékelméleti konferencia szervezői.
2012.07.19. 17:13
 
Széll Kálmán Terv 2.0 - Kormányhatározat a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer bevezetéséről
Megjelent a második Széll Kálmán Tervben szereplő, a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer bevezetésről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában.
2012.05.03. 20:13
 
Fénydobozok mesélnek a környezetszennyezésről Csikós Nagy Zsuzsa tárlatán
Az ipari szemét és környezetszennyezés témáját járja körül a modern művészet eszközeivel Csikós Nagy Zsuzsa Fénydobozok címmel, Budapesten az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban szerdán nyíló nagyszabású önálló kiállításán.
2012.04.10. 11:25
 
Bemutatkozik Nyíregyházán a MOME tervezőgrafikai tanszéke
Kiállításon mutatkozik be grafika_100+2 címmel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafikai tanszéke Nyíregyházán, a Városi Galériában, ezzel egyidejűleg Molnár Gyula tanszékvezető életmű-kiállítása a Pál Gyula Teremben nyílik ugyancsak pénteken a Művészeti hetek programja keretében.
2012.03.08. 07:17
 
Kiépítik a szennyvízcsatorna-rendszert a Győr közeli Gönyűn és Nagyszentjánoson
Kétmilliárd forintos beruházással kiépítik a szennyvízcsatorna-rendszert a Győr közeli Gönyűn és Nagyszentjánoson, a fejlesztést az Európai Unió és a magyar állam támogatja - ismertették a településvezetők a projektnyitó sajtótájékoztatón kedden Nagyszentjánoson.
2012.01.31. 12:47
 
A román nagykövetség előtt tiltakozott a verespataki bányanyitás ellen a Greenpeace
A nagybányai cianidos zagytározó gátszakadásának 12. évfordulója alkalmából a tervezett verespataki aranybánya megnyitása ellen tiltakozott a Greenpeace a budapesti román nagykövetség előtt kedden.
2012.01.31. 11:17
 
 
Az LMP Budakeszin folytatta aláírásgyűjtését a zöld fordulatért
Budakeszin folytatta zöld fordulat elnevezésű kampányát szombaton az LMP.
2011.12.03. 12:08
 
EU-konferencia - Flores: számos kihívást hozott az euróövezeti válság
Az euróövezeti gazdaság válság számos kihívást hozott, így a növekvő adósságot csökkenteni, a potenciális növekedési ütemet helyreállítani, a magas munkanélküliséget mérsékelni, a versenyképességi hátrányt ledolgozni, a pénzpiaci stabilitás pedig helyreállítani kell- mondta Elena Flores, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főosztályának stratégiai, koordinációs és kommunikációs igazgatója egy budapesti konferencián csütörtökön.
2011.11.24. 11:26
 
GfK: a magyarok döntő többsége szerint súlyos probléma a környezetszennyezés
A magyarok 92 százaléka szerint egyre súlyosabb probléma a környezetszennyezés, és pénztárcájuk szerint próbálnak környezettudatosan élni - derül ki a GfK legfrissebb tanulmányából.
2011.11.23. 13:45
 
Kiállítás az országgyűlési képviselőknek a légszennyezésről
A részecskeszennyezés veszélyeiről és a lehetséges megoldásokról nyílt kiállítás az Országház Irodaházában kedden - közölte a Levegő Munkacsoport.
2011.11.15. 16:55
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML